ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ"

Transcript

1 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩ ΙΚΟΥ: ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΕΚ ΟΣΗ: 6 η Α/ Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΑΓΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΘΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ Ο Η Γ Ι Ε Σ α. Καταχωρίστε στον Πίνακα κάθε διαταγή τροποποίησης αυτής της προδιαγραφής. β. Οι τροποποιήσεις να γίνονται µε αντικατάσταση των παλαιών σελίδων µε τις αποστελλόµενες νέες ταυτάριθµες. γ. Ο αριθµός της τροποποίησης, φαίνεται στην κορυφή της νέας σελίδας (π.χ. Τροποποίηση 1)

3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Ορισµός Απαιτήσεις Στρατιωτικής Υπηρεσίας Γενικά Μακροσκοπικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Φυσικοχηµικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Μικροβιολογικά Συσκευασία Επισηµάνσεις Λευκοσιδηρά κουτιά Χαρτοκιβώτια ειγµατοληψία ιενεργούµενοι Έλεγχοι Επιτροπή Παραλαβής Χηµείο Στρατού (ΧΗΣ) Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια Γενικό Χηµείο Κράτους (ΓΧΚ) Υποχρεώσεις Προµηθευτών Απαράβατοι Όροι ιάφορα Βοηθήµατα Πληροφοριακά Στοιχεία ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "Α" Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης 26 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "Β" Πίνακας ειγµατοληψίας, Κυπέλλων για Μακροσκοπικό Έλεγχο και Εργαστηριακές Εξετάσεις (Εκτός Καθαρού Βάρους)

4 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ΚΩ.: ΑΡ.ΠΡΟ.: ΠΓΕΣ-Μ-431 ΕΚ ΟΣΗ: 6η Ιούνιος 2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισµό των απαιτήσεων της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, για την προµήθεια µελιού ανθέων ή µελιού µελιτώµατος ή µείγµατος µελιού ανθέων και µελιτώµατος, φυγοκεντρηµένο, σύµφωνα µε την Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ και τα άρθρα 67 και 67α του ΚΤΠ. 1.2 Ορισµός Μέλι είναι η φυσική γλυκιά ουσία που παράγουν οι µέλισσες του είδους Apis mellifera από το νέκταρ των φυτών ή από εκκρίσεις ζώντων µερών φυτών ή εκκρίµατα εντόµων αποµυζούντων φυτά ευρισκόµενα πάνω στα ζώντα µέρη των φυτών, τα οποία οι µέλισσες συλλέγουν, µετατρέπουν αναµειγνύοντας µε ειδικές ύλες του σώµατός τους, αποθέτουν, αφυδατώνουν, εναποθηκεύουν και φυλάσσουν στις κηρήθρες της κυψέλης, προκειµένου να ωριµάσουν (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ). 1.3 Ταξινόµηση Ανάλογα µε την προέλευση (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ, ΚΤΠ άρθρο 67, 67α), ταξινοµούνται ως εξής: Μέλι ανθέων ή µέλι νέκταρος Μέλι µελιτώµατος. 2. Απαιτήσεις Στρατιωτικής Υπηρεσίας 2.1 Γενικά Το µέλι, να µην προέρχεται από µελίσσια, κηρήθρες όπου έχουν χρησιµοποιηθεί σκευάσµατα για την καταπολέµηση των ασθενειών και δεν είναι εγκεκριµένα από τον ΕΟΦ.

5 Κατά την περίοδο µελιτοσυλλογής, να µην εφαρµόζεται καµία θεραπεία, στα µελίσσια εν πρέπει να έχει προστεθεί κανένα συστατικό τροφίµων στο µέλι, συµπεριλαµβανοµένων των προσθέτων τροφίµων, ούτε να έχει γίνει καµία άλλη προσθήκη εκτός από µέλι (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µην περιέχει οργανικές η ανόργανες ύλες ξένες προς την σύστασή του (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µην έχει αρχίσει να υφίσταται ζύµωση (ΚΤΠ άρθρο 67). άρθρο 67) Η οξύτητα του δεν πρέπει να έχει τεχνητά τροποποιηθεί (ΚΤΠ εν πρέπει να έχει θερµανθεί µε τρόπο που να συνεπάγεται την καταστροφή ή τη σηµαντική αδρανοποίηση των φυσικών ενζύµων (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µην έχει νοθευτεί µε την προσθήκη σακχάρων ξένων προς το µέλι (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µη έχει νοθευτεί γενικά. 2.2 Μακροσκοπικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Να µην είναι µερικά ή ολικά κρυσταλλωµένο (ζαχαρωµένο), κατά την παράδοση του εφοδίου Το χρώµα του µελιού ποικίλλει και πρέπει να είναι από σχεδόν άχρωµο έως καφέ σκούρο και είναι ανάλογο της προέλευσης του µελιού (ΚΤΠ άρθρο 67) Μπορεί να είναι ρευστό ή παχύρρευστο, µε την επιφύλαξη όµως της παραγράφου 2.2.1, (ΚΤΠ άρθρο 67). Να µην παρουσιάζει διακεκοµµένη ροή όταν αφήνεται να τρέξει Να µη παρουσιάζει φυσαλίδες στη µάζα του και αφρό στην επιφάνειά του. 2.3 Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Να έχει οργανοληπτικούς χαρακτήρες άµεµπτους και να µη παρέχει ενδείξεις από ατελή επεξεργασία ή από χρησιµοποίηση µειονεκτικών πρώτων υλών Να µην παρουσιάζει ασυνήθιστη γεύση ή οσµή. Η γεύση και το άρωµα ποικίλλουν, αλλά εξαρτώνται από την φυτική προέλευση.

6 Να µη παρουσιάζει όξινη γεύση και οσµή σάπιου φρούτου. 2.4 Φυσικοχηµικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Όλα τα φυσικοχηµικά χαρακτηριστικά του προϊόντος να είναι σύµφωνα µε τα αντίστοιχα που προβλέπονται στο Παράρτηµα ΙΙ της οδηγίας 2001/110/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής εκεµβρίου 2001 για το µέλι και του ΚΤΠ άρθρο 67 και 67α και τις εκάστοτε τροποποιήσεις των, εκτός των: είκτης διάστασης, (κλίµακα του SCHADE) µεγαλύτερος από HMF, λιγότερο από 25 mg/kg Να µην έχει νοθευτεί µε την προσθήκη σακχάρων ξένων προς το µέλι (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Ο γυροσκοπικός-µικροσκοπικός έλεγχος του µελιού να είναι ανάλογος της προέλευσης του, σε συµφωνία µε την απόφαση αριθµός 127/2004 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων που αφορά την προσθήκη 67α στον ΚΤΠ «Ταυτοποίηση αµιγών ελληνικών µελιών πεύκου, ελάτης, καστανιάς, ερείκης, θυµαριού, πορτοκαλιάς, βαµβακιού, ηλίανθου». Ο έλεγχος πραγµατοποιείται εφόσον από τη συσκευασία ή τα έγγραφα του προµηθευτή, προκύπτει ότι το προς προµήθεια µέλι υπάγεται στις ανωτέρω διατάξεις Απαγορεύεται η ύπαρξη κατάλοιπων φυτοφαρµάκων, εντοµοκτόνων, ή άλλων επιµολυντών πέραν των ορίων που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις της κοινοτικής και ελληνικής νοµοθεσίας, κατά τον χρόνο παραλαβής του εφοδίου Απαγορεύεται η παρουσία Καταλοίπων Κτηνιατρικών Φαρµάκων, Αντιµικροβιακών Παραγόντων, πέραν των ορίων που καθορίζονται από τις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νοµοθεσίας (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΟΚ αριθ. 2377/90 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) και ειδικότερα: Απαγορεύεται η παρουσία Παραδιχλωροβενζόλιου, πέραν των ορίων της απόφασης Αριθµ. 113/2005 του Ανωτάτου Χηµικού Συµβουλίου και της εκάστοτε ισχύουσας νοµοθεσίας Ο έλεγχος των ουσιών του κανονισµού 2377/90 µε τις εκάστοτε τροποποιήσεις του, µπορεί να επεκταθεί και σε άλλες ουσίες εκτός του Παραδιχλωροβενζόλιου κατά την κρίση της επιτροπής ή του ΓΧΚ. 2.5 Μικροβιολογικά Κριτήρια. Ζύµες-Μύκητες σε 1 γραµµάριο, n=5, c=2, m=10 2, Μ=10 3,

7 - 4 - σύµφωνα µε ISO Συσκευασία Γενικά Το µέλι θα παραδίδεται στη Στρατιωτική Υπηρεσία συσκευασµένο σε πλαστικούς περιέκτες (κύπελλα), σφραγισµένα αεροστεγώς µε κατάλληλα καλύµµατα ετικέτες, καθαρού περιεχοµένου 20 γραµµαρίων, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, περί συσκευασίας σε µάζα ή όγκο Τα κύπελλα δεν θα παρουσιάζουν διαρροές, λόγω µη ορθής βιοµηχανικής πρακτικής ή ατέλειες που µπορούν να καταστήσουν το προϊόν ακατάλληλο για κατανάλωση Τα κύπελλα θα συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια κατά στρώµατα. Είναι δυνατό να χρησιµοποιούνται πλαστικοί υποδοχείς, για την πρόληψη φθορών από συµπίεση ή κρούση κατά τη µεταφορά. Σε περίπτωση που δεν χρησιµοποιούνται τέτοιοι υποδοχείς, θα τίθεται οριζόντια και µεταξύ των σειρών του χαρτοκιβωτίου, χαρτόνι σε όλη την επιφάνεια, για τον ίδιο σκοπό Όλα τα χαρτοκιβώτια θα περιέχουν την ίδια ποσότητα κυπέλλων η οποία µπορεί να κυµαίνεται από 100 έως 200 κύπελλα Χαρακτηριστικά κυπέλλων και καλυµµάτων Τα κύπελλα να έχουν απλή µορφή παραλληλεπίπεδη ή κυλινδρική µε αναδίπλωση (χείλος) στην πλευρά των καλυµµάτων Να είναι κατασκευασµένα από πλαστική ύλη, κατάλληλη για επαφή µε τρόφιµα και ικανοποιητικής αντοχής Τα καλύµµατα των κυπέλλων να κατασκευάζονται από αλουµίνιο ή πλαστική ύλη κατάλληλη για τρόφιµα ή και των δύο συγχρόνως (σάντουιτς) και να φέρουν έκτυπα τις προβλεπόµενες επισηµάνσεις Χαρακτηριστικά χαρτοκιβωτίων. Τα κουτιά θα συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια, χωρητικότητας 100 έως 200 κυπέλλων, µε τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Αντοχή στη ιάρρηξη Κυµατοειδούς χαρτονιού, BST, µεγαλύτερη από 120 lb/in Οι διαστάσεις των χαρτοκιβωτίων πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να είναι δυνατή η συσκευασία του προϊόντος, χωρίς την ύπαρξη υπερβολικού κενού χώρου µεταξύ κυπέλλων και τοιχωµάτων του χαρτοκιβωτίου.

8 Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να προσδένονται και µε τους δύο παρακάτω τρόπους Με πλαστικά τσέρκια, που τοποθετούνται ένα κατά µήκος και δύο κατά πλάτος. Αυτά πρέπει είναι καλά τεντωµένα και το µεγαλύτερο απ' αυτά τοποθετείται πρώτο Με πλαστική αυτοκόλλητη ταινία, πλάτους τουλάχιστον 38 χιλιοστών ή µε συγκόλληση των αναδιπλώσεων, έτσι ώστε να µην υπάρχουν προεξέχοντα τµήµατα του χαρτοκιβωτίου Εναλλακτικά της παραγράφου , µπορούν να προσδένονται µε θερµοσυρρικνούµενο πλαστικό που περιβάλλει το χαρτοκιβώτιο. 3. Επισηµάνσεις. 3.1 Κύπελλα Στο κάλυµµα ή στο σώµα κάθε κυπέλλου πρέπει να γράφονται στα Ελληνικά, µε ανεξίτηλη µελάνη, κατ ελάχιστον οι παρακάτω ενδείξεις και σε συµφωνία µε τα αντίστοιχα άρθρα του Κώδικα Τροφίµων - Ποτών και Αντικειµένων Κοινής Χρήσεως: Η ονοµασία του προϊόντος ( µέλι) Το είδος του µελιού (ανθέων, µελιτωµάτων, µείγµα µελιού ανθέων και µελιτωµάτων) (άρθρα 67 και 67α ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις) Το καθαρό περιεχόµενο Η ηµεροµηνία παραγωγής του εφοδίου. Να αναγράφεται ο µήνας και το έτος Η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιµότητας. Να προσδιορίζεται αφού ληφθεί υπόψη η παράγραφος της παρούσας προδιαγραφής (όριο εγγυήσεως) και να αναγράφεται ο µήνας και το έτος Το ονοµατεπώνυµο ή η επωνυµία ή το εµπορικό σήµα και η διεύθυνση του παραγωγού ή συσκευαστή του µελιού Η χώρα ή οι χώρες προέλευσης, όπου έγινε η συγκοµιδή (άρθρο 67 ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις) Ένδειξη σχετική µε την αναγνώριση της παρτίδας παραγωγής ή συσκευασίας Τα αλλεργιογόνα που τυχόν περιέχονται.

9 Ο Κωδικός Καταλληλότητας (σήµα, αριθµός έγκρισης εγκατάστασης) νοµοθεσία Οτιδήποτε άλλο προβλέπεται από την ισχύουσα 3.2 Χαρτοκιβώτια Πάνω στα χαρτοκιβώτια πρέπει να γράφονται έκτυπα και στις δύο κατακόρυφες µεγαλύτερες πλευρές, στην Ελληνική, οι παρακάτω ενδείξεις (σε συµφωνία µε τα αντίστοιχα άρθρα του Κώδικα Τροφίµων - Ποτών και Αντικειµένων Κοινής Χρήσεως): Η φράση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» Ο αριθµός της σύµβασης Το ονοµατεπώνυµο ή η επωνυµία ή το εµπορικό σήµα και η διεύθυνση του παραγωγού ή συσκευαστή του εφοδίου Η χώρα ή οι χώρες προέλευσης, όπου έγινε η συγκοµιδή (άρθρο 67 ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις) Το είδος του µελιού (ανθέων, µελιτωµάτων, µείγµα µελιού ανθέων και µελιτωµάτων) (άρθρα 67 και 67α ΚΤΠ) Ο αριθµός των κυπέλλων και το καθαρό περιεχόµενο αυτών, σε κάθε χαρτοκιβώτιο Η ηµεροµηνία παραγωγής του εφοδίου. Να αναγράφεται ο µήνας και το έτος Η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιµότητας. Να προσδιορίζεται αφού ληφθεί υπόψη η παράγραφος της παρούσας προδιαγραφής (όριο εγγυήσεως), και να αναγράφεται ο µήνας και το έτος. 4. ειγµατοληψία 4.1 Η δειγµατοληψία για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών του εφοδίου, γίνεται από την επιτροπή παραλαβής σε κάθε παραλαβή στην έδρα της µονάδας που παραλαµβάνει το εφόδιο, και για κάθε παρτίδα του εφοδίου Η δειγµατοληψία γίνεται οµοιόµορφα, ώστε να είναι αντιπροσωπευτική της παρτίδας, και αποτελείται από πλήρης συσκευασίες κυπέλλων.

10 Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς το (ΚΒΙΕΣ, Γ'ΚΝΟ, ΚΕΝΟΚ) ανάλογα µε τον τόπο παραλαβής ή µε τις δυνατότητες της Υπηρεσίας για µικροβιολογικό έλεγχο σύµφωνα µε την παράγραφο 2.5. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για οργανοληπτικό έλεγχο σύµφωνα µε την παράγραφο Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς το ΓΧΚ ( χηµική) για εργαστηριακό έλεγχο: Φυσικοχηµικών χαρακτηριστικών, παράγραφος και γυροσκοπικό-µικροσκοπικό έλεγχο, παράγραφος Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Νοθείας του µελιού, παράγραφος Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Παρουσίας κυριοτέρων καταλοίπων κτηνιατρικών φαρµάκων (π-διχλωροβενζόλιου), παράγραφος ή και εάν ζητηθεί. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Κυριοτέρων καταλοίπων φυτοφαρµάκων, εντοµοκτόνων παράγραφος Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί το παρακάτω σχέδιο και όχι το σχέδιο του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς το ΧΗΣ για έλεγχο του καθαρού βάρους της συσκευασίας σύµφωνα µε την παράγραφο Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Όταν η ένδειξη του βάρους συνοδεύεται από την σήµανση «e», αποστέλλονται 160 πλήρη κύπελλα Όταν η ένδειξη βάρους δεν συνοδεύεται από την σήµανση «e», αποστέλλονται 80 πλήρη κύπελλα Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς

11 - 8 - εργαστήριο του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, ή σε διαπιστευµένο εργαστήριο σύµφωνα µε ISO EN 17025, µε µέριµνα του προέδρου της επιτροπής παραλαβής και µε έξοδα ( αποστολή δειγµάτων, υλικά συσκευασίας, εξέταση κ.λ.π.) του προµηθευτή, για την ανίχνευση παρουσίας αντιµικροβιακών παραγόντων, προκαταρτική ανίχνευση (Screening Test), σύµφωνα µε την παράγραφο Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, ως αντιδείγµατα. Σε περίπτωση που ο προµηθευτής καταθέσει πιστοποιητικό της παραγράφου ή όπου θα φαίνεται ότι έγινε έλεγχος για αντιµικροβιακούς παράγοντες, σε διαπιστευµένο εργαστήριο κατά ISO EN 17025, για τις συγκεκριµένες δοκιµές, η επιτροπή παραλαβής δεν ενεργεί αυτή την δειγµατοληψία, αλλά κάνει δεκτά τα πιστοποιητικά Η Επιτροπή Παραλαβής λαµβάνει επιπλέον δείγµατα για πραγµατοποίηση συγκεκριµένων ελέγχων πλέον των αναφεροµένων στην παρούσα προδιαγραφή, µετά από εντολή του φορέα προµηθείας και ενηµέρωση του προµηθευτή. Στην περίπτωση αυτή ο φορέας προµηθείας καθορίζει την ποσότητα του δείγµατος και την διαδικασία ελέγχου. Τα δείγµατα αποστέλλονται προς εργαστήριο του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, ή σε διαπιστευµένο ιδιωτικό εργαστήριο σύµφωνα µε ISO EN 17025, µε µέριµνα του προέδρου της επιτροπής παραλαβής και µε έξοδα ( αποστολή δειγµάτων, εξέταση κ.λ.π.) του προµηθευτή. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, ως αντιδείγµατα. Σε περίπτωση που ο προµηθευτής καταθέσει πιστοποιητικό, όπου θα φαίνεται ότι έγινε ο συγκεκριµένος έλεγχος, σε διαπιστευµένο εργαστήριο κατά ISO EN για τις συγκεκριµένες δοκιµές, η επιτροπή παραλαβής δεν ενεργεί αυτή την δειγµατοληψία, αλλά κάνει δεκτά τα πιστοποιητικά. Η δειγµατοληψία αυτή διενεργείται µόνο µετά από εντολή του φορέα προµηθείας. 4.2 Η δειγµατοληψία για τον έλεγχο των συσκευασιών, γίνεται από την επιτροπή παραλαβής, όπως παρακάτω: Λαµβάνονται δείγµατα σε ποσοστό 5 µε µέγιστο αριθµό 6 και ελάχιστο 2 από τα προς παράδοση χαρτοκιβώτια, άνευ περιεχοµένου και αχρησιµοποίητα της ιδίας παρτίδας και των ιδίων επισηµάνσεων µε την παραδιδόµενη ποσότητα, και σύµφωνα µε την παράγραφο 6.3, τα οποία αποστέλλονται στο ΧΗΣ, για έλεγχο των υλικών κατασκευής των χαρτοκιβωτίων και των χαρακτηριστικών τους, όπως καθορίζεται στην παράγραφο Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Λαµβάνονται δείγµατα, 10 κυπέλλων µε τα καλύµµατά τους, άνευ περιεχοµένου και αχρησιµοποίητα της ιδίας παρτίδας και των ιδίων επισηµάνσεων µε την παραδιδόµενη ποσότητα, και σύµφωνα µε την παράγραφο 6.3, τα οποία αποστέλλονται στο ΓΧΚ για έλεγχο καταλληλότητας για επαφή µε τρόφιµα σύµφωνα µε τις παραγράφους , Στην έκθεση εξέτασης θα αναγράφεται ή παρτίδα του εφοδίου και το υλικό κατασκευής. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα.

12 Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του παραρτήµατος «Β», στήλη 2, για µακροσκοπικό έλεγχο σύµφωνα µε την παράγραφο Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», στήλη 2, για έλεγχο των επισηµάνσεων σύµφωνα µε την παράγραφο Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», στήλη 2, για έλεγχο της συσκευασίας, εκτός του καθαρού βάρους, σύµφωνα µε την παράγραφο και Σε όλα τα δείγµατα και αντιδείγµατα, τοποθετείται πινακίδα στην οποία αναγράφονται : Ο αριθµός της σύµβασης Το είδος του εφοδίου και η κατηγορία του Η δειγµατισθείσα ποσότητα Το ονοµατεπώνυµο του προµηθευτή Η προδιαγραφή και ή έκδοσή της Η ηµεροµηνία δειγµατοληψίας Η ένδειξη της παρτίδας παραγωγής Ο αριθµός του δείγµατος Η προέλευση του εφοδίου Η υπηρεσία παραλαβής του εφοδίου Το εργαστήριο ελέγχου και το είδος ελέγχου Η λέξη «ΕΙΓΜΑ» ή «ΑΝΤΙ ΕΙΓΜΑ» ανάλογα της περιπτώσεως. 4.4 Τα δείγµατα που λαµβάνονται βαρύνουν τον προµηθευτή, που υποχρεώνεται σε άµεση αναπλήρωση ή µείωση της αντίστοιχης ποσότητας από αυτή που παραδόθηκε τελικά. 5. ιενεργούµενοι Έλεγχοι.

13 Επιτροπή Παραλαβής Ελέγχει τα µακροσκοπικά χαρακτηριστικά σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει την συσκευασία σύµφωνα µε την παράγραφο και 2.6.2, εκτός του καθαρού βάρους που ελέγχεται από το ΧΗΣ Ελέγχει τις επισηµάνσεις, σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει τα έγγραφα της παραγράφου 6.2, 6.3 και αποστέλλει τα πιστοποιητικά ποιότητας της παραγράφου (χαρτοκιβώτια) στο ΧΗΣ και (κύπελλα) στο ΓΧΚ Προβαίνει σε δειγµατοληψία και αποστολή για εργαστηριακό έλεγχο, σύµφωνα µε την παράγραφο Χηµείο Στρατού (ΧΗΣ) Ελέγχει τα χαρακτηριστικά της συσκευασίας (χαρτοκιβώτιο) σύµφωνα µε την παράγραφο 2.6.3, µε βάση την δυνατότητα που έχει και το πιστοποιητικό ποιότητας της παρτίδας των χαρτοκιβωτίων, της παραγράφου 6.2.1, ως εξής: Ποιότητα, κυµατοειδούς χαρτονιού, οπτικά Αντοχή στη ιάρρηξη Κυµατοειδούς χαρτονιού, µε τη µέθοδο, ISO 2759 Board Determination of bursting strength ή SCAN P 25:81, ή TAPPI T Ελέγχει το καθαρό βάρος του εφοδίου στο δείγµα της επιτροπής παραλαβής, παράγραφος 4.1.5, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, µε ζυγό ακριβείας, ως εξής: Όταν η ένδειξη βάρους συνοδεύεται από την σήµανση «e», τότε γίνεται µη καταστροφικός έλεγχος σε 80 πλήρη κύπελλα, λαµβάνοντας υπόψη το απόβαρο του περιέκτη. Ως ελαττωµατικό κύπελλο ορίζεται το πλήρες κύπελλο που εµφανίζει ελλειποβάρεια µεγαλύτερη από 1,8g σε σύγκριση µε το ονοµαστικό βάρος των 20g. Για να είναι η παρτίδα αποδεκτή απαιτείται να συντρέχουν τα παρακάτω: Ο µέσος όρος του καθαρού βάρους περιεχοµένου των 80 κυπέλλων να είναι κατ ελάχιστον όσο το ονοµαστικό βάρος (20g), λαµβάνοντας υπόψη και την τυπική απόκλιση της µέτρησης σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία ( 78/891/ΕΟΚ κλπ).

14 περισσότερα από τρία (3) Τα ελαττωµατικά κύπελλα να µη είναι Η παρτίδα απορρίπτεται όταν τα ελαττωµατικά κύπελλα είναι ίσα µε ή περισσότερα από επτά (7). Στη περίπτωση που τα ελαττωµατικά κύπελλα είναι περισσότερα από τρία (3) και λιγότερα από επτά (7), τότε ελέγχεται µια δεύτερη σειρά δείγµατος 80 πλήρη κυπέλλων. Η παρτίδα είναι αποδεκτή όταν το σύνολο των ελαττωµατικών κυπέλλων που βρέθηκαν αθροιστικά, στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά δειγµάτων είναι µικρότερο ή ίσο από οκτώ (8). Σε αντίθετη περίπτωση η παρτίδα απορρίπτεται Όταν η ένδειξη του βάρους δεν συνοδεύεται από την σήµανση του «e», τότε γίνεται µη καταστροφικός έλεγχος σε 80 πλήρη κύπελλα, λαµβάνοντας υπόψη το απόβαρο του περιέκτη και για να είναι η παρτίδα αποδεκτή, απαιτείται: Ο µέσος όρος του καθαρού βάρους περιεχοµένου των 80 κυπέλλων να είναι κατ ελάχιστο όσο το ονοµαστικό βάρος (20g), λαµβάνοντας υπόψη και την τυπική απόκλιση της µέτρησης σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία ( 78/891/ΕΟΚ κλπ) και Καµία από τις 80 συσκευασίες που ελέγχονται να µην εµφανίζει ελλειποβάρεια µεγαλύτερη από 3,6g σε σχέση µε το ονοµαστικό βάρος (20g). 5.3 Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Ελέγχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, στα δείγµατα που αποστάλθηκαν από την επιτροπή παραλαβής µε τις µεθόδους που αναφέρονται στη συνέχεια: Ζύµες- µύκητες σύµφωνα µε την παράγραφο 2.5 και την µέθοδο της ISO Γενικό Χηµείο Κράτους (ΓΧΚ) Εκτελεί την ενοποίηση και οµογενοποίηση των δειγµάτων από τα κύπελλα, που απεστάλθηκαν από την επιτροπή παραλαβής. Ελέγχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά σε οµογενοποιηµένη ποσότητα δείγµατος, µε τις µεθόδους που αναφέρονται στη συνέχεια: Φυσικοχηµικά χαρακτηριστικά του µελιού, σύµφωνα µε την παράγραφο 2.4.1, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο Γυροσκοπικά-µικροσκοπικά το µέλι σύµφωνα µε την παράγραφο 2.4.3, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο.

15 Νοθεία σύµφωνα µε παράγραφο 2.1.8, και µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο Ελέγχει την παρουσία καταλοίπων κτηνιατρικών φαρµάκων και συγκεκριµένα για Παραδιχλωροβενζόλιο, σύµφωνα µε την παράγραφο 2.4.5, εκτός των αντιµικροβιακών παραγόντων, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο. Ο έλεγχος µπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κατάλοιπα, σύµφωνα µε την Ελέγχει για την ύπαρξη κυριοτέρων κατάλοιπων φυτοφαρµάκων, εντοµοκτόνων, ή άλλων επιµολυντών µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο, και σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει την καταλληλότητα της συσκευασίας (κύπελλο, κάλυµµα) για χρήση για τρόφιµα, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο και σύµφωνα µε τις παραγράφους , και εκδίδει έκθεση εξέτασης όπου θα αναφέρεται η καταλληλότητα της συσκευασίας για επαφή µε τρόφιµα. Στην έκθεση εξέτασης θα αναγράφεται ή παρτίδα του εφοδίου και το υλικό κατασκευής. 6. Υποχρεώσεις Προµηθευτών 6.1 Οι συµµετέχοντες στο διαγωνισµό υποχρεούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά µαζί µε τις τεχνικές προσφορές: Υπεύθυνη δήλωση µε την οποία να εγγυάται τη διατηρησιµότητα του εφοδίου, για χρονικό διάστηµα 24 µηνών τουλάχιστον, από την προσωρινή παραλαβή του. Να αναγράφει επίσης ότι θα αντικαταστήσει όση ποσότητα του εφοδίου κριθεί ως ακατάλληλη στο παραπάνω χρονικό διάστηµα, µε δικό του προσωπικό, µέσα και δαπάνες Υπεύθυνη δήλωση ότι η παραγωγική διαδικασία είναι σύµφωνη µε την εθνική και κοινοτική νοµοθεσία σε ότι αφορά την εφαρµογή των κανόνων υγιεινής Υπεύθυνη δήλωση ότι για την παραγωγή του εφοδίου δεν χρησιµοποιήθηκε διαδικασία που απαγορεύεται από την εθνική και κοινοτική νοµοθεσία Υπεύθυνη δήλωση αποδοχής επιθεώρησης των εγκαταστάσεών του από αρµόδια επιτροπή της στρατιωτικής υπηρεσίας Υπεύθυνη δήλωση ότι όλες οι εµπλεκόµενες εγκαταστάσεις, (παραγωγής, τυποποίησης, του εφοδίου) διαθέτουν άδεια λειτουργίας, αριθµό έγκρισης εγκαταστάσεως καθώς και ότι έχουν αναπτύξει και εφαρµόζουν σύστηµα διαχείρισης ασφάλειας τροφίµων, σύµφωνα µε τις αρχές του HACCP και την ισχύουσα νοµοθεσία.

16 Φύλλο Συµµόρφωσης (ΦΣ), στο οποίο να απαντώνται µία προς µία όλες οι παράγραφοι, υποπαράγραφοι και χωρία της προδιαγραφής σύµφωνα µε το υπόδειγµα του Παραρτήµατος «Α», ή υπεύθυνη δήλωση που να αποδέχεται τους όρους της προδιαγραφής στο σύνολό τους χωρίς καµία µεταβολή. Η κατάθεση του ΦΣ δεν απαλλάσσει τους προµηθευτές, από την υποχρέωση υποβολής των λοιπών δικαιολογητικών, που καθορίζονται µε την παρούσα προδιαγραφή. 6.2 Ο µειοδότης, κατά την παράδοση του εφοδίου υποχρεούται να καταθέσει στην επιτροπή παραλαβής και τα παρακάτω δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό ποιότητας της παρτίδας των χαρτοκιβωτίων, εκδιδόµενο από το εργοστάσιο κατασκευής αυτών, όπου θα εµφανίζονται οι προδιαγραφές των χαρτοκιβωτίων που έχουν χρησιµοποιηθεί, σύµφωνα και µε την παράγραφο Πιστοποιητικό ποιότητας των πλαστικών περιεκτών (κύπελλα), εκδιδόµενο από το εργοστάσιο κατασκευής των κυπέλλων ή της πρώτης ύλης που χρησιµοποιήθηκε, όπου θα αναγράφονται τα τεχνικά στοιχεία και θα αναφέρεται η καταλληλότητα για χρήση σε επαφή µε τρόφιµα Εάν το εφόδιο προέρχεται από χώρες εντός ευρωπαϊκής κοινότητας, πιστοποιητικό κτηνιατρικού ελέγχου, από τις κατά τόπους Νοµαρχιακές Κτηνιατρικές ιευθύνσεις ή από αντίστοιχους κρατικούς φορείς άλλων κρατών ή από πιστοποιηµένο κατά ISO EN 17025, ιδιωτικό εργαστήριο, όπου θα εµφανίζονται αποτελέσµατα για αντιµικροβιακούς παράγοντες, προκαταρτική ανίχνευση (Screening Test), τουλάχιστον, για την προς παράδοση παρτίδα, στα πλαίσια της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νοµοθεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ακολουθείται η διαδικασία της παραγράφου Εάν το εφόδιο προέρχεται από χώρες εκτός ευρωπαϊκής κοινότητας, αντίγραφο πιστοποιητικού κρατικού κτηνιατρικού ελέγχου από την χώρα υποδοχής του εφοδίου ή από πιστοποιηµένο κατά ΕΝ 17025, ιδιωτικό εργαστήριο, όπου θα εµφανίζονται αποτελέσµατα για αντιµικροβιακούς παράγοντες, προκαταρτική ανίχνευση (Screening Test), τουλάχιστον, για την προς παράδοση παρτίδα, στα πλαίσια της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νοµοθεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ακολουθείται η διαδικασία της παραγράφου Ο µειοδότης κατά την παράδοση του εφοδίου υποχρεούται να παραδώσει στην επιτροπή παραλαβής, τα άνευ περιεχοµένου, αχρησιµοποίητα, της ιδίας παρτίδας και των ιδίων επισηµάνσεων µε την παραδιδόµενη ποσότητα κύπελλα µε τα καλύµµατα τους και τα χαρτοκιβώτια των παραγράφων και 4.2.2, καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι αυτά είναι της ιδίας παρτίδας και των ιδίων χαρακτηριστικών µε αυτά που περιέχουν το προς παράδοση εφόδιο. 7. Απαράβατοι Όροι

17 Όλοι οι όροι της προδιαγραφής θεωρούνται απαράβατοι, καθόσον προβλέπονται από τις κείµενες διατάξεις της νοµοθεσίας και η µη τήρηση αυτών συνεπάγεται την απόρριψη παραλαβής του εφοδίου. 8. ιάφορα. 8.1 Σε περίπτωση, αδυναµίας εκτέλεσης ορισµένων ελέγχων, των χαρτοκιβωτίων, από το ΧΗΣ, γίνονται δεκτά τα αποτελέσµατα των µετρήσεων που αναγράφονται στο πιστοποιητικό του εργοστασίου κατασκευής αυτών. Στην περίπτωση αυτή, οι τιµές θα αναγράφονται στο ελτίο του ΧΗΣ µε την ένδειξη ότι ελήφθησαν από το πιστοποιητικό του κατασκευαστή. Η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωµα της για εργαστηριακό έλεγχο των χαρτοκιβωτίων ή των κυπέλλων, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, έστω και εάν αυτά τα στοιχεία απορρέουν από τα κατατιθέµενα πιστοποιητικά. 8.2 Η προδιαγραφή αυτή καταργεί την ΠΓΕΣ-Μ-431 Έκδοση 5η ΜΕΛΙ. 8.3 Επίσηµα δείγµατα κατά την προσφορά δεν απαιτούνται. 8.4 Ο Μακροσκοπικός και Οργανοληπτικός έλεγχος να προηγούνται των λοιπών ελέγχων. 8.5 Το προµηθευόµενο µέλι, µπορεί να είναι, ανθέων ή µελιτώµατος ή µείγµατος µελιού ανθέων και µελιτώµατος, εκτός εάν αλλιώς ορίζεται από τον φορέα προµηθείας, σύµφωνα µε την Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ και τα άρθρα 67 και 67α του ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις. 9. Βοηθήµατα 9.1 Ο Κώδικας Τροφίµων, Ποτών και Αντικειµένων Κοινής Χρήσεως (Κ.Τ.Π). 9.2 Στοιχεία και πληροφορίες από Ελληνικές Βιοµηχανίες τροφίµων. 9.3 Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 178/2002 του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της 28ης Ιανουαρίου 2002 για τον καθορισµό των γενικών αρχών και απαιτήσεων της νοµοθεσίας για τα τρόφιµα, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίµων και τον καθορισµό διαδικασιών σε θέµατα ασφαλείας των τροφίµων. 9.4 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) Αριθ. 852/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίµων. 9.5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης εκεµβρίου 2006 για καθορισµό µέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισµένες ουσίες οι οποίες επιµολύνουν τα τρόφιµα.

18 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) υπ αριθµ. 1935/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, της 27 ης Οκτωβρίου 2004, σχετικά µε τα υλικά και αντικείµενα που προορίζονται να έλθουν σε επαφή µε τρόφιµα. 9.7 Νόµος Ίδρυση και λειτουργία Βιοµηχανικών Βιοτεχνικών Εγκαταστάσεων, ΦΕΚ 68, ΤΑ, 11 Μαρτίου Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής εκεµβρίου 2001 για το µέλι. 9.9 Απόφαση 127/2004 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίµων, Προσθήκη 67Α στον ΚΤΠ, Ταυτοποίηση αµιγών Ελληνικών Μελιών Απόφαση Αριθµ. 113/2005 του Ανωτάτου Χηµικού Συµβουλίου. Έγκριση καθορισµού ορίου ανοχής για την παρουσία 1,4 διχλωροβενζολίου στο µέλι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Ιουνίου 1990 για τη θέσπιση κοινοτικής διαδικασίας για τον καθορισµό ανώτατων ορίων καταλοίπων κτηνιατρικών φαρµάκων στα τρόφιµα ζωικής προέλευσης Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Ιανουαρίου 1976 περί προσεγγίσεως των νοµοθεσιών των Κρατών µελών των αναφεροµένων στην προπαρασκευή σε µάζα ή όγκο ορισµένων προϊόντων σε προσυσκευασία (76/211/ΕΟΚ) Π. 16/1982 ΦΕΚ 2/α/1982 Ενσωµάτωση Οδηγιών 76/211/ΕΟΚ, 78/891/ΕΟΚ σχετικά µε προπαρασκευή σε µάζα ή όγκο ορισµένων προϊόντων σε προσυσκευασία ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 396/2005 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 23ης Φεβρουαρίου 2005 για τα ανώτατα όρια καταλοίπων φυτοφαρµάκων µέσα η πάνω στα τρόφιµα και τις ζωοτροφές φυτικής και ζωικής προέλευσης και για την τροποποίηση της οδηγίας 91/414/ΕΟΚ του Συµβουλίου. 10. Πληροφοριακά Στοιχεία Οι διευθύνσεις των εµπλεκόµενων φορέων είναι: 10.1 Χηµείο Στρατού (ΧΗΣ): Στρατόπεδο 'ΣΧΟΥ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ' Αναπαύσεως 50 ραπετσώνα Τηλ.: , Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ): Στρατόπεδο Κουτσούκου, Ταξιάρχου Βέλλιου 6, Παλαιά Πεντέλη, Τηλ

19 Γενικό Χηµείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ): Α. Τσόχα 16, Αθήνα, Τηλ.: ιεύθυνση Τροφίµων Τµήµα Β τηλ , φαξ , χηµική τηλ Υπ. Ανάπτυξης Γεν. Γραµ. Εµπορίου/ Γεν. νση Κρατικών Προµηθειών/ Πλ. Κάνιγγος Τ.Κ ΓΕΣ/ ΕΜ/2 Γραφείο, Υπουργείο Εθνικής Άµυνας, Χολαργός, τηλ , , ΥΠΑΝ, Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή, Χηµικά Εργαστήρια, Κάνιγγος 20, Αθήνα, ΓΕΣ/ ΥΓ/2/1ο Γραφείο, 401 ΓΣΝΑ, Π. Κανελλοπούλου 1, τηλ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ «Α» Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης «Β» Πίνακας ειγµατοληψίας, Κυπέλλων για Μακροσκοπικό Έλεγχο και Εργαστηριακές Εξετάσεις (Εκτός Καθαρού Βάρους)

20 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ A ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Μ-431ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ Ιούνιος 2012 ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π (ΝΑΙ)/ ΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π (ΟΧΙ) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (α) (β) (γ)... Ο Προµηθευτής ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: α. Στη στήλη (α) αναγράφονται υποχρεωτικά µία προς µία όλες οι παράγραφοι, υποπαράγραφοι και χωρία της προδιαγραφής, κατ απόλυτη σειρά, όπως φαίνονται στην παρούσα Τεχνική Προδιαγραφή (Τ.Π). β. Στη στήλη (β) δηλώνεται αντίστοιχα απέναντι από κάθε παράγραφο ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π. ή ΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π. γ. Στη στήλη (γ) γίνεται αναφορά σε ενισχυτικά στοιχεία των αναγραφοµένων στη στήλη (β), δηλ γιατί δεν συµφωνεί το εφόδιο µε την προδιαγραφή ή τυχόν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του τα οποία το καθιστούν καλύτερο ποιοτικά από το προσδιοριζόµενο στην προδιαγραφή.

21 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Μ-431ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ Ιούνιος 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ, ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ) ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΑΡΤΙ ΑΣ ΚΥΠΕΛΛΩΝ 1. Μακροσκοπικός Έλεγχος 2. Συσκευασία 3. Επισηµάνσεις (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ) 1.Μικροβιολογικός Έλεγχος(ΣΚΕ), παρ Οργανοληπτικός Έλεγχος (ΕΠ), παρ Φυσικοχηµικές αναλύσεις (ΓΧΚ), παρ Γυροσκοπικός-Μικροσκοπικός Έλεγχος (ΓΧΚ), παρ Νοθεία (ΓΧΚ), παρ Πδιχλωροβενζόλιο (ΓΧΚ), παρ Φυτοφάρµακα (ΓΧΚ) παρ Εντολή φορέα προµηθείας, παρ Αντιµικροβιακοί παράγοντες, (Screening Test) παρ Αριθµός δειγµάτων (κύπελλα) Αριθµός αποδοχής (κύπελλα) Αριθµός δειγµάτων(κύπελλα) (Ανά έλεγχο 1 έως 10) Μέχρι και άνω Στήλη 1: Αριθµός κυπέλλων, Στήλη 2:Αριθµοί αποδοχής για µη κανονικά δείγµατα, Στήλη 3. Οι αριθµοί αποδοχής είναι µηδενικοί για µη κανονικά δείγµατα σε αυτούς τους ελέγχους.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ:8945-02-013-141009 ΕΚΔΟΣΗ: 5η ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΑΓΜΑ ΓΕΣ. Διακήρυξη με αριθμό 09/2014

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΑΓΜΑ ΓΕΣ. Διακήρυξη με αριθμό 09/2014 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΑΓΜΑ ΓΕΣ Διακήρυξη με αριθμό 09/2014 Ανακοινώνεται ότι στις 27 Ιουνίου 2014, ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 11:00, θα διενεργηθεί πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός με έγγραφες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΣ ΠΑΤΟΣ ΑΡΒΥΛΩΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΕΛΜΑΤΟΣ Μ-07 (DMS)

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΣ ΠΑΤΟΣ ΑΡΒΥΛΩΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΕΛΜΑΤΟΣ Μ-07 (DMS) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΠΑΠ-1329 / 11-2007 8335-03-002-061207 ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΣ ΠΑΤΟΣ ΑΡΒΥΛΩΝ ΒΟΥΛΚΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΕΛΜΑΤΟΣ Μ-07 (DMS) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

441 ΑΠΟΘΗΚΗ ΒΑΣΕΩΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Πίνακας Αποδεκτών ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τηλ. & Fax: 2103451620 ΚΟΙΝ: Φ. 600.16/27/3222 Σ.609 Αθήνα, 21 Σεπ 2015

441 ΑΠΟΘΗΚΗ ΒΑΣΕΩΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Πίνακας Αποδεκτών ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τηλ. & Fax: 2103451620 ΚΟΙΝ: Φ. 600.16/27/3222 Σ.609 Αθήνα, 21 Σεπ 2015 ΠΡΟΣ: 441 ΑΠΟΘΗΚΗ ΒΑΣΕΩΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Πίνακας Αποδεκτών ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τηλ. & Fax: 2103451620 ΚΟΙΝ: Φ. 600.16/27/3222 Σ.609 Αθήνα, 21 Σεπ 2015 ΘΕΜΑ: Συμβάσεις - Διαγωνισμοί για Προμήθεια Υλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Aθήνα, 23/8/2011 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ. 30/077/2131 & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗΣ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΟΙΝΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΚΙΔΙΟ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΟΠΛΙΤΩΝ

ΣΑΚΙΔΙΟ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΣΤΟ-1020Γ/01-2010 8105-03-005-240210 ΣΑΚΙΔΙΟ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΟΠΛΙΤΩΝ (Καταργεί την ΠΓΕΣ-ΣΤ-1020Β/12-2006) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ /2ο ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 59.185,33 Ευρώ Συμπ/νου το Φ.Π.Α (ΚΑΕ 1511) ΘΕΜΑ: «Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών διατροφής>>.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 59.185,33 Ευρώ Συμπ/νου το Φ.Π.Α (ΚΑΕ 1511) ΘΕΜΑ: «Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών διατροφής>>. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343,124 61 ΤΜΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙ 29/03/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ: 210 5404170-171 ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΤΜΗΜΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ : ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΑΣΜΙΑ ΤΗΛ : 213 2046170-171 fax: 213 2046400 ΑΡ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ:10556/731426 ΧΑΙΔΑΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΔΑΣΟΥΣ

ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΔΑΣΟΥΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΦΒΚ-1273Γ/01-2010 8405-03-036-240210 ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΔΑΣΟΥΣ (Καταργεί την ΠΓΕΣ-ΦΒΚ-1273Β/02-2009) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

στον Ηµερήσιο οικ. τύπο 30-01-2013 01-02-2013 01-02-2013 ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΙ ΟΥΣ 15000000-8 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ 355.

στον Ηµερήσιο οικ. τύπο 30-01-2013 01-02-2013 01-02-2013 ΚΩ ΙΚΟΣ ΕΙ ΟΥΣ 15000000-8 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ 355. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4 η.υ.πε. ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» ιεύθυνση: Σισµάνογλου 45 Τ.Κ. Πόλη: 69100 Κοµοτηνή ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 1 /2013 Πληροφορίες: Μερέτη Ευαγγελία ΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Προµήθεια Παγωτών

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Προµήθεια Παγωτών ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακας Αποδεκτών ΙV ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΝΣΗ ΕΦΟ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Τηλ.(εσωτ): 5466 Φ.600.163/61/41231 Σ.524 Ξάνθη, 25 Φεβ 2015 Συνηµµένα: Οκτώ (8) φύλλα ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 152 - Τ.Κ. 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΠΥΧ -1394/4-2013 8010-03-029-260413 ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΠΥΧ -1394/4-2013 8010-03-029-260413 ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΠΥΧ -1394/4-2013 8010-03-029-260413 ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2 ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ Πρόχειρου διαγωνισµού για «Προµήθεια φρέσκου παστεριωµένου γάλακτος για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόµενους του ήµου ιονύσου»

ΙΑΚΗΡΥΞΗ Πρόχειρου διαγωνισµού για «Προµήθεια φρέσκου παστεριωµένου γάλακτος για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόµενους του ήµου ιονύσου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Στέφανος,.../05/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ : Αρ. Απόφ. ηµάρχου: ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ /ΝΣΗ : Λ. Μαραθώνος 29 & Α. ιάκου Τ.Κ. 14565, Άγιος Στέφανος Πληροφορίες:Χαράλαµπος Μυλωνάς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4 η.υ.πε. ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» ιεύθυνση: Σισµάνογλου 45 Τ.Κ. Πόλη: 69100 Κοµοτηνή ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 33 /2014 Πληροφορίες: Μερέτη Ευαγγελία

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 23 04 2014 Αριθμ. Πρωτ.: 13375

Αθήνα, 23 04 2014 Αριθμ. Πρωτ.: 13375 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Αθήνα, 23 04 2014 Αριθμ. Πρωτ.: 13375 Λ. Μεσογείων 152, 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΥΣΔ-1235Ε/10-2008

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΥΣΔ-1235Ε/10-2008 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΥΣΔ-1235Ε/10-2008 8430-03-027-191208 ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ (Καταργεί την ΠΓΕΣ-Υ-1235Δ / 02-2001) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ» Γρ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Τηλεφ. 2710375040-45 Φ.800/Α.62/369 Σ.108 Τρίπολη, 22-01-2015

«ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ» Γρ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Τηλεφ. 2710375040-45 Φ.800/Α.62/369 Σ.108 Τρίπολη, 22-01-2015 «ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ» ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακας Αποδεκτών 124 ΠΤΕΡΥΓΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Γρ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Τηλεφ. 2710375040-45 Φ.800/Α.62/369 Σ.108 Τρίπολη, 22-01-2015 ΘΕΜΑ : Πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ / ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ / ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ / ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) Περιεχόμενα 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 3 1.1 ΕΝΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ... 3

Διαβάστε περισσότερα

Κορυδαλλός 12-09-2014 αριθμ. πρωτ. : 1520. Ταχ. Δ/νση : Νικηφορίδη 2 Ταx. κωδ: 18110 Κορυδαλλός. e.mail : κayf@otenet.gr Η Μ Ε Ρ Ο Μ Η Ν Ι Α

Κορυδαλλός 12-09-2014 αριθμ. πρωτ. : 1520. Ταχ. Δ/νση : Νικηφορίδη 2 Ταx. κωδ: 18110 Κορυδαλλός. e.mail : κayf@otenet.gr Η Μ Ε Ρ Ο Μ Η Ν Ι Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ Κ.Α.Υ.Φ. Κορυδαλλός 12-09-2014 αριθμ. πρωτ. : 1520 Ταχ. Δ/νση : Νικηφορίδη

Διαβάστε περισσότερα

8/8/2013. Ο ρόλος της τυποποίησης στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων

8/8/2013. Ο ρόλος της τυποποίησης στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων Τυποποίηση-Εμπορία-Προώθηση-Σήμανση Μελισσοκομικών Προϊόντων Συμεών Σ. Μαρνασίδης Γεωπόνος Α.Π.Θ (MSc), Ερασιτέχνης μελισσοκόμος Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας Φώτο: Σ. Μαρνασίδης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 20-03-2015 Αριθμ. Πρωτ.: 6757

Αθήνα, 20-03-2015 Αριθμ. Πρωτ.: 6757 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Αθήνα, 20-03-2015 Αριθμ. Πρωτ.: 6757 Λ. Μεσογείων 152, 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΝΑ ΚΑΤ-ΕΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ Πληροφορίες: Ελ. Χαρλαύτη Τηλ.: 213-20.86.517, φαξ: 213-20.86.757/670 prom12@kat-hosp.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 31-07-2014 Αριθμ. Πρωτ.: 26534

Αθήνα, 31-07-2014 Αριθμ. Πρωτ.: 26534 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Αθήνα, 31-07-2014 Αριθμ. Πρωτ.: 26534 Λ. Μεσογείων 152, 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ OIKONOMIKH ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Αντικατάσταση ορισµένων άρθρων της Α.. 14/89, στα πλαίσια αναµόρφωσης και εκσυγχρονισµού των ρυθµίσεων αυτής»

ΘΕΜΑ : «Αντικατάσταση ορισµένων άρθρων της Α.. 14/89, στα πλαίσια αναµόρφωσης και εκσυγχρονισµού των ρυθµίσεων αυτής» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ /ΝΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ TΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ, ΤΙΜΩΝ ΒΙΟΜΗΧ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΗ ΒΟΥΛΚΑΝΙΣΜΕΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΗ ΒΟΥΛΚΑΝΙΣΜΕΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ/2 ο Γρ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΚΔΟΣΗ 7 η Π-ΓΕΣ-ΕΤΑ-88 Σεπ 2008 ΚΑ ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ/6 ο : 2640 01 012-110908 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΗ ΒΟΥΛΚΑΝΙΣΜΕΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Είδος: ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Έτος: 1987 ΦΕΚ: Β 788 19871231 Τέθηκε σε ισχύ: 31.12.1987 Αρµόδιος Φορέας: Ηµ.Υπογραφής: 09.09.1987 Τίτλος: Σχόλια: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΘΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΗΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

-ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ-

-ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ- -ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ- -ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ- ΠΡΟΣ: ΓΕΝ/Ε1 ΑΣ ΔΔΜΝ/Ε3 ΔΝΕ- ΚΕΦΝ/ΑΕΠ (3 αντίγραφα) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝ. ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΝ Τηλ: 210-3484259

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΡΕΙΑ Αριθ.: Διακήρυξης: 2006/2015 ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ Αριθ.: Διακήρυξης: 2006/2015 ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ Α.Δ.Α.Μ.: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ Αθήνα, 21-04-2015 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑ Αριθ.: Διακήρυξης: 2006/2015 ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΕΤΩΝ 2014-2015

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΕΤΩΝ 2014-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟΥ Ν.Π. ΕΤΩΝ 2014-2015 Α.Μ.:04/14 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 130.493,16 συμπ.

Διαβάστε περισσότερα