Tήνος. Tο νησί της τέχνης και του πολιτισμού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Tήνος. Tο νησί της τέχνης και του πολιτισμού"

Transcript

1 Tήνος Tο νησί της τέχνης και του πολιτισμού

2 Εισαγωγή Η Τήνος, βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους κοντά στα λιμάνια της Αθήνας και σε μικρή απόσταση από γνωστά Κυκλαδονήσια, όπως η Άνδρος, η Μύκονος, η Σύρος, η Πάρος, η Νάξος, η Σαντορίνη. Η πρωτεύουσα της Τήνου φέρει το ίδιο όνομα με το νησί αλλά οι κάτοικοι συνηθίζουν να την αποκαλούν Χώρα. Η Χώρα λοιπόν και τα 40 μικρά και μεγάλα κάτασπρα χωριά της, σκαρφαλωμένα στους από γρανίτες, σχιστόλιθους και μάρμαρο ορεινούς της όγκους, οι εκκλησίες, οι ανεμόμυλοι και οι περιστεριώνες, μνημεία λαϊκής τέχνης, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, μόνιμη κατοικία περίπου ανθρώπων, όπου η γαλήνη του περιβάλλοντος εναλλάσσεται με έντονα καιρικά φαινόμενα, η πολυχρωμία της άνοιξης με τον ήλιο του καλοκαιριού, η γλυκύτητα του φθινοπώρου με το καταπράσινο χειμωνιάτικο τοπίο. Η Τήνος των τεσσάρων εποχών, «το νησί της τέχνης και του πολιτισμού» είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν περισσότερες δραστηριότητες.

3 Τήνος: Iστορική διαδρομή Η Τήνος, γνωστή από την αρχαιότητα ως το νησί του Αιόλου, του θεού των ανέμων, που κατοικούσε στο όρος Τσικνιάς (727 μ.), πήρε το όνομα της κατ άλλους από τη φοινικική λέξη tenok (φίδι) ή από τον Τήνο τον πρώτο οικιστή της. Άλλα ονόματα που της έχουν αποδοθεί είναι Οφιούσα και Υδρούσα. Το νησί πρωτοκατοικήθηκε από Φρύγες και στη συνέχεια από Ίωνες. Μετά τον 12ο αιώνα π.x. οι πληθυσμοί μετακινήθηκαν προς το εσωτερικό του νησιού και αναπτύχθηκε οικισμός νοτίως του όρους Εξώμβουργο, όπου τα τελευταία χρόνια γίνονται ανασκαφές για την ανάδειξή του. Η θέση της στο κέντρο του Αιγαίου, τα φυσικά της λιμάνια και η γειτνίασή της με το ιερό νησί της Δήλου, κατέστησαν την Τήνο και την Πόλη της (Άστυ) σημαντικό εμπορικό κέντρο κατά τους κλασσικούς και ελληνιστικούς χρόνους. Ο ναός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στην παραλία «Κιόνια» αποτέλεσε προσκυνηματικό κέντρο μέχρι και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Η Τήνος γνώρισε τον χριστιανισμό πριν από τον 4ο αιώνα και το 343 είχε δικό της επίσκοπο. Τον 9ο αιώνα υπήρχαν ήδη αρκετά ασκητήρια στο νησί, κάποια από τα οποία διαμορφώθηκαν σε μοναστικές κοινότητες. Οι Βυζαντινοί έκτισαν μεταξύ του 8ου και του 10ου αιώνα το Κάστρο της Αγίας Ελένης για την προστασία του νησιού, γύρω από το οποίο ανέπτυξαν την πρωτεύουσα του νησιού οι Βενετσιάνοι, μετά το Το 1715 το νησί παραδόθηκε στους Οθωμανούς και το Κάστρο καταστράφηκε. Τα ερείπιά του δεσπόζουν μέχρι τις μέρες μας στο βράχο του Εξωμβούργου. Η Τήνος απελευθερώθηκε με την Ελληνική Επανάσταση του Η εύρεση της θαυματουργής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις , κατέστησε το νησί το μεγαλύτερο θεομητορικό προσκύνημα της Ελλάδας με παγκόσμια απήχηση και ακτινοβολία.(το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.), που δημιουργήθηκε από τους κτήτορες του Ναού της «Μεγαλόχαρης», αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας και επιτελεί σπουδαίο φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό και εθνικό-θρησκευτικό έργο. Ιδιαιτερότητα του νησιού είναι η συνύπαρξη Ορθοδόξων και Καθολικών που ζουν αρμονικά και με σεβασμό στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και λατρείες κάθε Δόγματος.

4 Η Tήνος της Tέχνης Η Τήνος είναι το μεγαλύτερο κέντρο μαρμαρογλυπτικής και λαϊκής τέχνης στη νεότερη Ελλάδα. Πλήθος ανώνυμων μαστόρων, μαρμαράδων κυρίως, αλλά και οικοδόμων, ξυλογλυπτών, αγιογράφων και άλλων, έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στις εκκλησίες, στα σπίτια, στους περιστεριώνες. Η ανάπτυξη της τέχνης του μαρμάρου έδωσε στην εξέλιξή της κορυφαίους γλύπτες, όπως οι Χαλεπάς, Φιλιππότης, Βιτάλης, Σώχος, Λαμέρας, ζωγράφους, όπως ο Γύζης και ο Λύτρας, αλλά και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Δικαίως λοιπόν η Τήνος θεωρείται η κοιτίδα της Νεοελληνικής Τέχνης. Στο χωριό Πύργος, στα Β.Δ. του νησιού, λειτουργεί Σχολή Καλών Τεχνών και παραδοσιακά εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής. Εκεί, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του μαρμάρου και της πέτρας. Πολλά είναι τα μουσεία και οι αίθουσες τέχνης που υπάρχουν στο νησί, καθώς επίσης εκθέσεις Λαογραφικές και Εκκλησιαστικών Αντικειμένων. Ενδεικτικά: Στη Χώρα λειτουργούν οι Εκθέσεις του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (Εικόνων και Κειμηλίων, Τηνίων Καλλιτεχνών, Πινακοθήκη), το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου, η μόνιμη έκθεση έργων του μεγαλύτερου νεοέλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και εποχικές εκθέσεις στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης στο ιστορικό ορθόδοξο μοναστήρι του Κεχροβουνίου. Το Μουσείο Τσόκλη στον Κάμπο. Το Λαογραφικό Μουσείο της Μονής Ιησουϊτών στα Λουτρά. Το Μουσείο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής στην Ξινάρα. Το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης στην Αετοφωλιά. Το Μουσείο Γελοιογραφίας στο Φαλατάδο. Η Έκθεση έργων Υστερνιωτών Καλλιτεχνών στα Υστέρνια. Στον Πύργο λειτουργούν τα μουσεία Τηνίων Καλλιτεχνών και Λίθου - Μαρμάρου, έκθεση Μαρμαρογλυπτικής και το σπίτι του Χαλεπά, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Επίσης στο χωριό αυτό υπάρχει το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

5 Η Χειροποίητη Tήνος Η Τήνος είναι τόπος που κρύβει πολλές ομορφιές για όποιον θελήσει να τη γνωρίσει καλύτερα. Διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της στην αρχιτεκτονική των κάτασπρων χωριών της, αλλά και στον καθημερινό βίο, με τους φιλόξενους ανθρώπους της, τα πανηγύρια και τα έθιμά τους. Οι κάτοικοι από αρχαιοτάτων χρόνων δημιούργησαν εντυπωσιακές λιθόκτιστες αναβαθμίδες σε όλη την έκταση του νησιού, για να μπορούν να καλλιεργούν το λιγοστό χώμα χωρίς να παρασύρεται από τη βροχή. Τα μικρά και μεγάλα λιθόκτιστα αγροτικής χρήσης οικοδομήματα, οι χίλιοι περίπου περιστεριώνες, αριστουργηματικά διώροφα κτίσματα, διακοσμημένα με λογής σχέδια από μικρές σχιστολιθικές πλάκες, και τα εκατοντάδες ιδιωτικά εξωκλήσια, σε θαυμαστή ποικιλία αρχιτεκτονικών παραλλαγών, συμπληρώνουν αρμονικά τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Ο περιηγητής, ο λάτρης της φύσης και ο κάθε επισκέπτης ανακαλύπτει ένα τοπίο με απροσδόκητες εναλλαγές ανάμεσα στο φως και τη σκιά, τη γυμνή πέτρα και τα πράσινα λαγκάδια, τα εντυπωσιακά βράχια - μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο στο βόρειο τμήμα του νησιού (Βωλάξ - Λειβάδα), τις μικρές και μεγάλες ακρογιαλιές, που γεμίζουν ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο, αλλά και με πεζοπορία μέσα από διατηρημένους πλακόστρωτους δρόμους.

6 Η Τήνος ως Προορισμός Ο Ι. Ναός της Μεγαλόχαρης αποτελεί παγκόσμιας εμβέλειας Θεομητορικό προσκύνημα. Πατρίδα μεγάλων Καλλιτεχνών και τόπος συνάντησης της Ανατολής με τη Δύση, η Τήνος ενδείκνυται για πολιτιστικό τουρισμό με επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις και γκαλερί, σε τοπικά εργαστήρια μαρμαροτεχνίας, καλαθοπλεκτικής και παραδοσιακής σιδηροτεχνίας. Η πρωτεύουσα της Τήνου είναι ένα λιμάνι γεμάτο ζωή, χρώμα, καταστήματα, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης και συνεχή κίνηση. Η θάλασσα, οι καθαρές και γραφικές παραλίες του νησιού ενδείκνυνται για κολύμπι, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ και προσφέρουν ευκαιρίες ξεκούρασης και αναψυχής. Περίπατοι στους παλιούς πέτρινους δρόμους μέσα από παραδοσιακά χωριά, διασχίζοντας αρχαιολογικούς χώρους και τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς, όπου η φύση και οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει υπέροχους συνδυασμού. Κάθε χρόνο διοργανώνεται στην Τήνο το Tinos Jazz Festival και το Φεστιβάλ της Τήνου με καλλιτεχνικές, θεατρικές, εικαστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και ποιητικά και χορευτικά δρώμενα. Επίσης εκδηλώσεις διοργανώνου οι Σύλλογοι των Χωριών, ο Σύλλογος Φίλων της Τήνου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τις Τοπικές Γιορτές που είναι η γιορτή της αγκινάρας στο χωριό Κώμη, η γιορτή της κάπαρης στο χωριό Ποταμιά, η γιορτή της ρίγανης στο χωριό Δύο Χωριά, η γιορτή του κρασιού στο χωριό Τριπόταμος, η αναβίωση της Τράτας στα Κιόνια, η γιορτή του μελιού στον χωριό Κάμπος και το ρακεζιό στο χωριό Φαλατάδος.

7 Η άλλη Τήνος Εκτός από τα πανέμορφα χωριά της η Τήνος προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες μέσα από ένα καλά διατηρημένο δίκτυο παλαιών δρόμων και μονοπατιών που αναδεικνύουν την ιστορία, την παράδοση και τις σπάνιες φυσικές ιδιαιτερότητες του νησιού. Οι διαδρομές αυτές είναι: 1. Φαλατάδος - [Μυρσίνη] - Μαγνανάρι - Πλατύ - Λειβάδα - Ακτή Λειβάδας. 2. Ξινάρα - Ξώμπουργο - Κουμάρος - Σκαλάδος - Κρόκος - [Περάστρα] - Λουτρά - [Κάμπος - Ταραμπάδος - Σμαρδάκιτο]. 3. Μονή Κεχροβουνίου - Μουντάδος - Σμπεράδος - Τριπόταμος - Ξώμπουργο - Καρυά - Τζάδος - Μονή Κεχροβουνίου. 4. Κιόνια - [Χατζιράδος] - Κτικάδος - Σμουρδιά - Βαρύ - Πόλες - Χώρα. 5. Φαλατάδος - Καθλικάρος - Βωλάξ - Γρίζα - [Σκλαβοχωριό] - Αγάπη. 6. Στενή - Ποταμιά - Μαρούλη - Λυχναφτιά. 7. Μυρσίνη (Αλμασούρια ή Αγ. Ισίδωρος) - Πρ. Ηλίας - Κορυφή Τσικνιά. 8. Δυό Χωριά - Μανταλού - Μονή Φανερωμένης - Κουναρές - [Αγία Βαρβάρα] - Άγιος Σώστης. 9. Καρδιανή - [Όρμος Γιαννάκη] - Υστέρνια - [Όρμος Υστερνίων] - Πύργος - [Πάνορμος] - Μαρλάς - Μαμάδος. 10. Καλλονή - [Καρκάδος] - Αετοφωλιά - Κόρης Πύργος - Σταυριά - Μονή Καταπολιανής - Πλατειά - [Πύργος - Αγία Τριάδα] - Ρόχαρη. 11. Κιόνια - Αγία Μαρίνα - Καρδιανή (Αγ. Μηνάς) - Β Εύρεση - Υστέρνια. 12. Αρνάδος - Μονή Κεχροβουνίου - Βάνη - Διράφια - Κόκκινα - Μαρμαριές - Χώρα (Μονή Αγ. Παρασκευής). Paesino Diving Center

8 Paesino Diving Center Οι επισκέπτες της Τήνου μπορούν να απολαύσουν και κάποιες άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως η αναρρίχηση στους βραχώδεις σχηματισμούς του Εξώμβουργου, bouldering στη ευρύτερη περιοχή του χωριού Φαλατάδου και στο χωριό Βωλάξ, καταδύσεις, surfing και windsurfing στις παραδομένες στον βοριά παραλίες, διαδρομές με μηχανή cross και με 4X4 στα παλιά λατομεία, canoe και standing canoe paddling. Η Τήνος της Γαστρονομίας Η επίσκεψη στην Τήνο δεν μπορεί παρά να συνδυαστεί με γευσηγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων -μεζέδων, κυρίως πιάτων και γλυκώνσυνδυασμένων με ρακί και τοπικά κρασιά. Κάθε εποχή έχει τις δικές της γεύσεις με προϊόντα από το ίδιο το νησί. Παραδοσιακές ομελέτες με απίθανους συνδυασμούς, παστά (λουκάνικα, λούζες), τοπικά τυριά με δυνατές γεύσεις, αγκινάρες και σαλάτες φασολιών, ψαρομεζέδες, τοπικά κρέατα και ζυμαρικά, πασχαλινές γλυκές τυρόπιτες, ξεροτύγανα (δίπλες), παστέλια σε λεμονόφυλλο, ξερά σύκα με καρύδι, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αμυγδαλωτά, μέλι και μεταποιημένα προϊόντα που παρασκευάζουν οι Τηνιακές αγρότισσες με τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων τους όπως μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, σάλτσες, ντομάτες λιαστές κ.α.. Γευτείτε τις στα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία του νησιού, στα καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων, στο πρατήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου, στα πανηγύρια και τις τοπικές εκδηλώσεις, όπου οι ντόπιοι ανοίγουν τα σπίτια τους σε όλους τους επισκέπτες.

9 Θρησκευτικές Γιορτές: 30 Ιανουαρίου - Εορτή Ευρέσεως της Ιερής Εικόνας της Μεγαλόχαρης με λιτάνευσή της και βραδινή παρέλαση μαθητών με αναμμένα φανάρια στους δρόμους της Χώρας. 25 Μαρτίου - Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με λιτάνευση της I. Εικόνας. Παναγίας της Βρυσιώτισσας. (στην περιοχή Βρυσί) Είναι το Θεομητορικό Προσκύνημα της Καθολικής Εκκλησίας από τον δέκατο έβδομο αιώνα και πανηγυρίζει δύο φορές το χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Ιεράς Καρδιάς του Ιησού στο Εξώμβουργο. Είναι το Πανελλήνιο Προσκύνημα προς τιμή της Θεϊκής αγάπης που αποκαλύπτεται μέσω της ανθρώπινης καρδιάς του Ιησού Χριστού. Η πανήγυρη γίνεται τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου Ιουλίου - Μνήμη Οσίας Πελαγίας της Τηνίας στην I. Μονή Κεχροβουνίου. Η εικόνα της Μεγαλόχαρης κατεβαίνει από τη Μονή στην Χώρα πεζή συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου. 15 Αυγούστου - Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η κύρια ημέρα του Προσκυνήματος με λιτάνευσή της I. Εικόνας. Παναγίας του Ροδαρίου. Είναι η Προστάτισσα της Καθολικής Εκκλησίας Τήνου. Ο Καθεδρικός της Ναός ευρίσκεται στην Ξινάρα και η Πανήγυρη γίνεται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Τη Μ. Εβδομάδα πλήθος κόσμου παρακολουθεί τις τελετές στον Πάνσεπτο I. Ναό της Μεγαλόχαρης, καθώς και στους ενοριακούς Ναούς. Το αποκορύφωμα είναι η λιτάνευση των Επιταφίων στους δρόμους της πόλης τη Μ. Παρασκευή και η είσοδος του επιταφίου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αγίου Ελευθερίου στη θάλασσα όπου αναπέμπεται επιμνημόσυνη δέηση.

10 ANDROS isl. CYCLADES ATTIKI TINOS isl. RAFINA PORT GYAROS isl. ATHENS INT. AIRPORT EL. VENIZELOS PIRAEUS PORT MYCONOS isl. SYROS isl. MAKRONISOS isl. ATTIKI RINEIA isl. KEA isl. DILOS isl. CYCLADES KYTHNOS isl. SERFOPOULA isl. NAXOS isl. SERIFOS isl. PAROS isl. DONOUSA isl. ANTIPAROS isl. SIFNOS isl. MAKARES isl. KOUFONISIA isl. DESPOTIKO isl. SCHOINOUSA isl. KEROS isl. N. Nικουριά KIMOLOS isl. IRAKLEIA isl ANTIMILOS isl. AMORGOS isl. POLYAIGOS isl. SIKINOS isl. IOS isl. ANYDROS isl. MILOS isl. FOLEGANDROS isl. THIRA isl. (SANTORINI) THIRASIA isl. ANAFI isl. KAMENI isl. MAKRA isl. CHRISTIANI isl. ΙΣΜΑΗΛ ISMAIL MAPΛAΣ MARLAS PACHEIA isl. ΠANOPMOΣ PANORMOS MAMA OΣ MAMADOS ΠYPΓOΣ PIRGOS ΠΛATIA PLATIA BENAP A OΣ VENARDADOS ΚΟΡΗΣ ΠΥΡΓΟΣ KORIS PIRGOS ΥΣΤΕΡΝΙΑ ISTERNIA AETOΦΩΛIA AETOFOLIA KATΩ KΛEIΣMA KATO KLISMA KAPKA OΣ KARKADOS KAΛΛONH KALONI ΠΛΑΤΥ PLATI AΓAΠH AGHAPI KAP IANH KARDIANI KΩMH KOMI ΣKΛABOXΩPI SKLAVOCHORI MONAΣTHPIA MONASTIRIA ΠEPAΣTPA PERASTRA KPOKOΣ KROKOS Π. ΟΡΜΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ORMOS GIANAKI B. BΩΛAΞ VOLAX ΣKAΛA OΣ SKALADOS ΣMAP AKITO SMARDAKITO ΛOYTPA LOUTRA MYPΣINH MIRSINI ΦAΛATA OΣ FALATADOS KOYMAPOΣ KOUMAROS ΟΡ. ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ MT. EXOMVOURGO MEΣH MESI ΞINAPA XINARA TAPAMΠA OΣ TARAMPADOS ΣTENH STENI KAMΠOΣ KAMPOS KAPYA KARIA TPIΠOTAMOΣ TRIPOTAMOS XATZIPA OΣ CHATZIRADOS KTIKA OΣ KTIKADOS Π. ΠΑΝΟΥΣΑ PANOUSA B. KEXPOΣ KECHROS ΠOTAMIA POTAMIA TZA OΣ TZADOS MOYNTA OΣ MOUNTADOS ΣΠEPA OΣ SPERADOS MONAΣTHPI MONASTIRI Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Kehrovouni Convent MΠEP EMIAPOΣ BERDEMIAROS APNA OΣ ARNADOS YO XΩPIA DIO CHORIA TPIANTAPOΣ TRIANTAROS KIONIA KIONIA Π. ΠΙΣΩ ΙΑΛΙΣΚΑΡ PISO DIALISKAR B. ΦEPO XΩPIO FERO HORIO Π. ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟΣ PLATIA AMOS B. Π. ΕΜΠΡΟΣ ΙΑΛΙΣΚΑΡ EMPROS DIALISKAR B. ΑΚΡ. ΓΑΣΤΡΙΑ GASTRIA CAPE Xώρα της Τήνου Town of Tinos Λιµάνι Port N. THNOΣ AΓ. BAPBAPA AG. VARVARA ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΠOPTO AG. IOANNIS PORTO Λαούτι Laouti MYCONOS AIRPORT

11 Stelios Papadopoulos Πως θα έρθετε στην Tήνο: Ακτοπλοϊκώς: Από το λιμάνι της Ραφήνας και του Πειραιά, όπου υπάρχει όλο το χρόνο καθημερινά και πολύ συχνά σύνδεση με ταχύπλοα ή συμβατικά πλοία, ενώ υπάρχει σύνδεση και με άλλα νησιά των Κυκλάδων και με την Κρήτη. Αεροπορικώς: Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ή από την Μύκονο και από εκεί με πλοίο. Πληροφορίες για την Τήνο στο

12 εκδοση Δημου τηνου 2014 Eυαγγελιστρίας 72 - Tηλ.: Διανέμεται Δωρεάν ΣXEΔIAΣH - EKTYΠΩΣH: TINOS

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης 4ήμερη πεζοπορική 2 5 Ιουνίου 2017 Τήνος. Το νησί της Παναγίας. Το νησί του Αιόλου. Το νησί της Πίστης. Το νησί της Τέχνης. Το νησί με τις παρθένες Παραλίες. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΊ & ΒΡΆΔΥ, ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΩΊ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ, ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΣΎΡΟ & ΜΎΚΟΝΟ! 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός!

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες γεμάτες αυθεντικές εικόνες Τήνου! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι Τήνου Για την περιοχή/πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΤΗΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΑΓΑΠΗΣ Σ ΑΓΑΠΗΣ Α Ζώνη: 0,40 D 4 : Φ.Ε.Κ. 504 Δ /14.7.1988 0,80 0,70 Για οικόπεδα με κατοικία ή ακάλυπτα επιφανείας μεγαλύτερης ή ίσης των 000 μ, απαιτείται βεβαίωση ) Για τουριστικές εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου!

Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου! Η Porto Raphael εμπειρία της Τήνου! Ημέρες Ταξιδιού 5 Ένα ταξίδι εξερεύνησης της Τήνου! Χωριά, παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και γαστρονομικές προτάσεις! 5 μέρες γεμάτες ξεχωριστές εμπειρίες! Από:

Διαβάστε περισσότερα

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού!

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Ημέρες Ταξιδιού 4 Βιώστε την εμπειρία που προσφέρει ο Άγιος Ρωμανός, έχοντας ως βάση το Εν Πλώ! Υπέροχη φύση με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του νησιού. Από: Wondergreece

Διαβάστε περισσότερα

Βορεάδες: Τήνος, τέχνη, φύση, ιστορία

Βορεάδες: Τήνος, τέχνη, φύση, ιστορία Βορεάδες: Τήνος, τέχνη, φύση, ιστορία Ημέρες Ταξιδιού 4 Τήνος: Ένα νησί με πλούσια φυσική ομορφιά, ακόμα πιο πλούσια ιστορία και ζωντανό πολιτισμό. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες αυθεντικό Τηνιακό τοπίο, γαστρονομία, ιστορία και πολύ ξεκούραση. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Τήνος 3 ηµέρες. Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες

Τήνος 3 ηµέρες. Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες Τήνος 3 ηµέρες Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες 1η ηµέρα: Ραφήνα - Τήνος Συγκέντρωση στα γραφεία µας στις 07:30 και αναχώρηση µε ενδιάµεσες στάσεις για Ραφήνα απ όπου θα πάρουµε το πλοίο για την Τήνο.

Διαβάστε περισσότερα

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Ημέρες Ταξιδιού 4 στην καρδιά της Τηνιακής γης! Πολιτισμός, φύση και γαστρονομία που ξαφνιάζει! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ, ΤΕΤΆΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ, ΤΕΤΆΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ, ΤΕΤΆΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΠΑΡΟ, ΝΑΞΟ & ΜΎΚΟΝΟ 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα για

Διαβάστε περισσότερα

με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές

με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές Ageri Hotel sup. www.ageri.gr Oceanis Hotel sup. Βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν WC/ μπάνιο, κλιματισμό, τηλεόραση,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΊ & ΒΡΆΔΥ, ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΩΊ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ, ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΣΎΡΟ & ΜΎΚΟΝΟ! 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Άγιος Πέτρος της χαλάρωσης και της δημιουργίας

Ο Άγιος Πέτρος της χαλάρωσης και της δημιουργίας Ο Άγιος Πέτρος της χαλάρωσης και της δημιουργίας Ημέρες Ταξιδιού 4 Η πιο ξέγνοιαστες διακοπές! Ένα μέρος που αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας. Θάλασσα, ηρεμία και αυθεντική Τηνιακή αίσθηση... τέλεια συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Σας προσφέρουμε 2 τρόπους για να επισκεφθείτε την Τήνο

Σας προσφέρουμε 2 τρόπους για να επισκεφθείτε την Τήνο Η Τήνος με την Παναγιά της Τήνου χαρακτηρίζεται ως το νησί της Μεγαλόχαρης. Εκατοντάδες εκκλησιές και εξωκλήσια επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό της Πίστης. Οι περιηγητές την αποκαλούν όμορφη νύφη των Κυκλάδων.

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-15 Island hopping στα κυκλαδονήσια! Μια γερή δόση αιγαίου! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι 2. Χώρα 3. Παναγία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ To BookingToGreece.com σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο PatakisTravel διοργανώνουν ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 30/9 01/10/2017 ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (2) ΗΜΕΡΑ 1 η 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Πολύ νωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Studio Ερμής. Studio Βυζάντιο. Thalia 2* Byzantio 2* Tinion 3* Asteria 2* plus. Voreades. Onar deluxe. Lito 2*

Studio Ερμής. Studio Βυζάντιο. Thalia 2* Byzantio 2* Tinion 3* Asteria 2* plus. Voreades. Onar deluxe. Lito 2* Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις.. Οδυσσέας Ελύτης Leontos Sofou 8, 54625 Thessaloniki

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσωπο», που εδρεύει στη Χώρα Τήνου.

Πρόσωπο», που εδρεύει στη Χώρα Τήνου. A) Στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου: 1) «Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου Θρησκευτικό Νοµικό Πρόσωπο» που εδρεύει στη Νάξο. 2) «Μητροπολιτικός και Ενοριακός Ιερός

Διαβάστε περισσότερα

& ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο, Μύκονο, Σύρο Άνδρο, Πάρο

& ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο, Μύκονο, Σύρο Άνδρο, Πάρο Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις.. Οδυσσέας Ελύτης & ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο,

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι. ...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές. Αναχωρήσεις. κάθε εβδομάδα

Καλοκαίρι. ...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές. Αναχωρήσεις. κάθε εβδομάδα Καλοκαίρι στηντήνο...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές Αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα Tήνος Το γνωστό-άγνωστο Κυκλαδονήσι Ελάχιστοι Έλληνες δεν έχουν επισκεφθεί την Τήνο. Πόσοι όμως είναι σε θέση να ισχυριστούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ, ΤΕΤΆΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ, ΤΕΤΆΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ, ΤΕΤΆΡΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΠΑΡΟ, ΝΑΞΟ & ΜΎΚΟΝΟ 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις..

Διαβάστε περισσότερα

Το νησί της Μεγαλόχαρης

Το νησί της Μεγαλόχαρης Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις.. Οδυσσέας Ελύτης Η Τήνος με την Παναγιά της Τήνου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις..

Διαβάστε περισσότερα

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα. και ακόμη, εκδρομές από Τήνο σε... Έυβοια, Άνδρο, Πάρο & Μύκονο!

Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα. και ακόμη, εκδρομές από Τήνο σε... Έυβοια, Άνδρο, Πάρο & Μύκονο! ΤΗΝΟΣ για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές Μεταφορές και ακτοπλοϊκό εισιτήριο ΜΟΝΟ 90 από Θεσσαλονίκη Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα Αναχωρήσεις κάθε Δευτέρα πρωί & βράδυ, Τετάρτη πρωί, Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» Εικόνα 1.Διαδρομή προς το Καστέλλι Το Καστέλλι (Τοπική Κοινότητα Καστελλίου Φουρνής) βρίσκεται στην Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της

Διαβάστε περισσότερα

& ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο, Μύκονο, Σύρο Άνδρο, Πάρο

& ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο, Μύκονο, Σύρο Άνδρο, Πάρο Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις.. Οδυσσέας Ελύτης & ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις..

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι πρωτεύουσα της Περιφέριας Νότιου Αιγαίου αλλά και του πρώην Νομού Κυκλάδων. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki 4 μέρες Σαντορίνη Ημέρες Ταξιδιού 4 Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Φηρά 2. Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Υπαπαντής Πολιτισμός/Εκκλησίες & Μοναστήρια 3. Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτης ξενοδοχείων. 11 Oceanis 2* 12 Flora rooms

Χάρτης ξενοδοχείων. 11 Oceanis 2* 12 Flora rooms Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις.. Οδυσσέας Ελύτης Η Τήνος με την Παναγιά της Τήνου

Διαβάστε περισσότερα

& ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο, Μύκονο, Σύρο Άνδρο, Πάρο

& ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο, Μύκονο, Σύρο Άνδρο, Πάρο Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις.. Οδυσσέας Ελύτης & ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο,

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου από την Τήνο μέχρι την Αμοργό

Τα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου από την Τήνο μέχρι την Αμοργό Τα προσκυνήματα του Δεκαπενταύγουστου από την Τήνο μέχρι την Αμοργό Όπου και να βρεθεί κανείς τον Δεκαπενταύγουστο μοσχοβολά η χάρη Της. Αυτή θα σε οδηγήσει να ανάψεις ένα κερί και να γιορτάσεις μαζί Της

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Θεατρικές Παραστάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνος, Λέσβος, Χίος Καλοκαίρι 2014 «Ένα τραγούδι γυρεύουμε. Το τραγούδι των τραγουδιών καρτερούμε. Το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις..

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα*

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα* Χώρος Διεξαγωγής Το 4ο Εργαστηριακό Πρόγραμμα Σπουδών (Autumn School) του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Η Λέσβος έχει πληθυσμό 85.330 κατοίκους, ανήκει διοικητικά στην

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Της Μαρίας Αποστόλα Η Ελλάδα υπήρξε από τους πρώτους δέκτες του Χριστιανισμού και τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

Happening Now in the Cyclades and Dodecanese. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Happening Now in the Cyclades and Dodecanese. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Happening Now in the Cyclades and Dodecanese Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου In South Aegean Happening Now In the Dodecanese Happening Now In the Cyclades Η Εθνική Καμπάνια Happening Now εφαρμόστηκε & υλοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη : Γενικές Πληροφορίες

Περίληψη : Γενικές Πληροφορίες Περίληψη : Γενικές Πληροφορίες Έκταση: 197,044 τ.χλμ. Μήκος ακτογραμμής: 114 χλμ. Πληθυσμός: 9.523 κάτοικοι Πρωτεύουσα του νησιού και πληθυσμός της: Τήνος (4.394 κάτοικοι) Διοικητική ένταξη: Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. Στρατηγική θέση της Αγιάς Η περιοχή της Αγιάς χαρακτηρίζεται κυρίως από την εύφορη κοιλάδα

Διαβάστε περισσότερα

28/01/ /01/2017

28/01/ /01/2017 Formatted: Font: Century Gothic Φως κι ελπίδα... από τα «φαναράκια» στην Τήνο 28/01/2017 31/01/2017 Αναχωρήσεις: 28/01/2017 4 Ημέρες Σήνος: Σο μεγαλοπρεπές προσκύνημα Η μοναχή Πελαγία από το μοναστήρι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506. ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761. Αναχώρηση στις 13 Οκτωβρίου 2014

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506. ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761. Αναχώρηση στις 13 Οκτωβρίου 2014 ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 Αναχώρηση στις 13 Οκτωβρίου 2014 Δε. 13/10 Τρ. 14/10 Τε. 15/10 Πε. 16/10 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 0900 ΤΗΝΟΣ 1600 2400

Διαβάστε περισσότερα

με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές & σε Άνδρο - Μύκονο

με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές & σε Άνδρο - Μύκονο με αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα...για προσκύνημα στην Παναγία ή διακοπές & σε Άνδρο - Μύκονο Τήνος Ελάχιστοι «Έλληνες δεν έχουν επισκεφθεί την Τήνο. Πόσοι όμως είναι σε Θέση να ισχυρισθούν ότι «γνωρίζουν»

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΕΘ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 3 2 ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ 4 3 ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 Άνεμε, άνεμε, ο μονογενής της Τήνου και πολύτεκνος των Κυκλάδων, που με λιτό μαλλί κοριτσιών ξέρεις να υπογράφεις και καρένες πλαταγιστές να τυμπανιάζεις..

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο!

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-16 Ένα νησί 'φυσικά ρομαντικό'. Ιδανικός τόπος για ρομαντικές βόλτες, ηλιοβασιλέματα και κολύμπι σε εξωτικά νερά! Από:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Στο δρόµο Τρικάλων- Καλαµπάκας, 3 χιλιόµετρα πριν από ταμετέωρα, ορθώνεται πάνω από το χωριό Θεόπετρα ένας βραχώδης ασβεστολιθικός όγκος, στη βορειοανατολική πλευρά του οποίου

Διαβάστε περισσότερα

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού Διαδρομή ΛΕΜ - Α: «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Κάστρο Λεμεσού- Περπάτημα στην Παλιά Πόλη- Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο» 8:15-8:30

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα Δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα Δεκαπενταύγουστος στην Ελλάδα: κατάνυξη και παραδοσιακά γλέντια! Σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρεθείτε τον Δεκαπενταύγουστο, σίγουρα θα υπάρχει κάποια εκκλησία που γιορτάζει

Διαβάστε περισσότερα

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου 26 28 Ιουλίου 2018 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο μικρό και πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου ένα μουσικό φεστιβάλ, με καλεσμένους νέους και γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής σκηνής. Σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινές Αποδράσεις για THNO. Αναχωρήσεις Κάθε Εβδομάδα

Καλοκαιρινές Αποδράσεις για THNO. Αναχωρήσεις Κάθε Εβδομάδα Καλοκαιρινές Αποδράσεις για THNO Αναχωρήσεις Κάθε Εβδομάδα Μαλί Μαρλάς Πύργος Υστέρνια Καρδιανή Κολυμπήθρα Αγάπη Λιβάδα Βώλαξ Σκαλάδος Ξυνάρα Αρνάδος Τριπόταμος Ξυνάρα THNOΣ το γνωστό - άγνωστο Κυκλαδονήσι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗΝ... ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. ονούσα και Σχοινούσα Γεωγραφία Ε ηµοτικού

ΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗΝ... ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. ονούσα και Σχοινούσα Γεωγραφία Ε ηµοτικού ΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗΝ... ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ονούσα και Σχοινούσα Γεωγραφία Ε ηµοτικού Τµήµα 5α Tµήµα 5α Οµάδα εργασίας ηµήτρης Λως Μάρκος Λυµπεράκης Ηβιάννα Παπαστάµου Αλίκη Παπακωσταντίνου ΟΝΟΥΣΑ Το βορειότερο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ.

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής, Α.Π.Θ. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ NAΞΟ 4 ΜΕΡΕΣ / 3 ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:26-29/04/19

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ NAΞΟ 4 ΜΕΡΕΣ / 3 ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:26-29/04/19 ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ NAΞΟ 4 ΜΕΡΕΣ / 3 ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:26-29/04/19 1η ΗΜΕΡΑ 26/04/19: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΝΑΞΟΣ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 07:30. Επιβίβαση στο πλοίο της Sea Jet και αναχώρηση στις 08:40 για την

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά blue green greece Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνό. Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί.

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Κυκλάδα σου 'ρχομαι Ημέρες Ταξιδιού 4 Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Καραβοστάσης 2. Αγκάλη 3. Χώρα

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO

Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO Στοιχεία Διοργάνωσης Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου Ονομασία: Tinos Running Experience Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 Τόπος διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

There are no translations available.

There are no translations available. There are no translations available. Ο νέος Δήμος Σουλίου με έδρα την Παραμυθιά συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα μέρη της ορεινής Θεσπρωτίας με τουριστικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον.τα

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλάδες Δωδεκάνησα Βόρειο Αιγαίο Σποράδες Αργοσαρωνικός Παράλια (Ελληνικά) Εύβοια Κρήτη Μικρασιατικά Παράλια

Κυκλάδες Δωδεκάνησα Βόρειο Αιγαίο Σποράδες Αργοσαρωνικός Παράλια (Ελληνικά) Εύβοια Κρήτη Μικρασιατικά Παράλια Κυκλάδες Δωδεκάνησα Βόρειο Αιγαίο Σποράδες Αργοσαρωνικός Παράλια (Ελληνικά) Εύβοια Κρήτη Μικρασιατικά Παράλια Η λέξη 'κως' προέρχεται από την λέξη 'κοίον = πρόβατό πληθυσμός 34.280 κατοίκους, τρίτο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Κέα 2009 Αγροτεμάχιο 165 στρέμματα, ιδανικό για επένδυση στις Κυκλάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝΟΣ 21 Οκτ ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Π οικ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝΟΣ 21 Οκτ ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Π οικ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝΟΣ 21 Οκτ. 2010 ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Α.Π οικ. 7568 ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Γενικός σημαιοστολισμός από την 8 η

Διαβάστε περισσότερα

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998 0-0086_D3_GLOSSA_TEYXOS C GLOSSA 2/9/2 0:6 AM Page 78 6 Η Ρόδος Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκα - νήσων. Δίκαια την αποκαλούν το μαργαριτάρι της Μεσογείου. Οι σπάνιες ομορφιές της ξεδιπλώ νο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4301/2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Άρθρο 1. Έννοια Θρησκευτικής Κοινότητας

ΝΟΜΟΣ 4301/2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Άρθρο 1. Έννοια Θρησκευτικής Κοινότητας ΝΟΜΟΣ 4301/2014 Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και λοιπές διατάξεις. NOMOΣ ΥΠ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Eκκλησιαστικό Λύκειο - Γυµνάσιο Tήνου

Γενικό Eκκλησιαστικό Λύκειο - Γυµνάσιο Tήνου Γενικό Eκκλησιαστικό Λύκειο - Γυµνάσιο Tήνου 42 XPONIA ΠPOΣΦOPAΣ THNOΣ 1966-2008 Φέτος το Σχολείο μας συμπληρώνει σαράντα δυο χρόνια προσφοράς και διακονίας στο νησί της Τήνου, στην ευρύτερη περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ( 27 Σεπτεμβρίου ) κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

15 άγνωστοι ναοί και εκκλησίες που αξίζει να ανακαλύψετε στην Ελλάδα

15 άγνωστοι ναοί και εκκλησίες που αξίζει να ανακαλύψετε στην Ελλάδα 11/02/2019 15 άγνωστοι ναοί και εκκλησίες που αξίζει να ανακαλύψετε στην Ελλάδα Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Όλοι γνωρίζουν τα Μετέωρα ή την Παναγία της Τήνου, στην Ελλάδα όμως υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Το Κάστρο των Ιπποτών είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Κω. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό είναι ένα από τα αξιοθέατα που κάθε επισκέπτης του νησιού πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της περιφέρειας Αττικής και διαθέτει τον σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας και της ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : 2016-17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 η μέρα Ξεκινήσαμε το πρωί στις 8:00 από τα Ν. Μουδανιά και, μετά

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ Μόνο 125! Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ 88 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 06:00 το λιμάνι της ΡΑΦΗ- ΝΑΣ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ΤΗΝΟ. Αφιξη και ξεκινάμε το γύρο του νησιού με επισκεψη στον

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια

Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια Οι αρχαίοι πύργοι της Σερίφου Οι αρχαίοι πύργοι, αυτόνομες οχυρές κατασκευές αποτελούν ιδιαίτερο τύπο κτιρίου με κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια κάτοψη, περισσότερους από έναν ορόφους και στιβαρή κατασκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ (Κ.Π.Ε. Μολάων) Κάστρο: Ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει Ιδρύθηκε με την 134788/Γ7 της 23-9-2009 απόφαση του ΥΠΕΠΘ ως Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ «ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑ Παρασκευή 12/04/2013 : ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ Αναχώρηση για Πάτρα. Σάββατο 13/04/2013 : ΜΠΑΡΙ METAΠΟΝΤΙΟ - TONAΡΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εξορυκτική Δραστηριότητα & Τουρισμός: Μπορούν να συνυπάρξουν;

Εξορυκτική Δραστηριότητα & Τουρισμός: Μπορούν να συνυπάρξουν; Εξορυκτική Δραστηριότητα & Τουρισμός: Μπορούν να συνυπάρξουν; 4 th International Forum Mineral Resources in Greece: A Driving Force for Economic Development Ομιλητής: Γεράσιμος Δαμουλάκης Δήμαρχος Μήλου

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Standard Πακέτο Καθημερινή εκδρομή στις παραλίες του νησιού Μεσαίο Πακέτο Μεταφορά από το λιμάνι προς το ξενοδοχείο και αντιστρόφως παραδοσιακό καλωσόρισμα με τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

Ο όρος Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνει: τον απτό πολιτισμό (όπως κτήρια, μνημεία, τοπία, βιβλία, έργα τέχνης και τεκμήρια),

Ο όρος Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνει: τον απτό πολιτισμό (όπως κτήρια, μνημεία, τοπία, βιβλία, έργα τέχνης και τεκμήρια), Η Πολιτιστική Κληρονομιά είναι η κληρονομιά των φυσικών αντικειμένων και των άυλων χαρακτηριστικών μιας ομάδας ή κοινωνίας που κληρονομούνται από τις προηγούμενες γενιές, διατηρούνται στο παρόν και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ Εκπολιτιστικό Σωματείο «Πρόοδος» Καλλιμασιάς Μουσικοχορευτική θεατρική εκδήλωση με θέμα τον «Μισεμό» την εκδήλωση θα συνοδεύει η ορχήστρα των Αδελφών Αυγουστίδη - Πρόοδος 20:30 ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα