Συγγραφή - Επιμέλεια κειμένου. Καρατσιώρης Γιάννης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συγγραφή - Επιμέλεια κειμένου. Καρατσιώρης Γιάννης"

Transcript

1 ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ Συγγραφή - Επιμέλεια κειμένου Καρατσιώρης Γιάννης

2 ΠΡΟΣΩΠΑ Εωσφόρος Αλέκος Κατερίνα Δικηγόρος Τρίγγλα Δόκτωρ Πάτσος (off) Κύριος D Ντελιβεράς Πρεζάκι Ρόλοι Παραμυθιού : Βασιλιάς,Ράφτες,Χωρικοί Μεγάφωνο στάσης (off) Φωνή Κύριου D (off)

3 ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ (Ανοίγουν τα φώτα και εμφανίζεται ο Εωσφόρος και ο Κύριος D. Ο Κύριος D είναι καθισμένος σε μια κουνιστή καρέκλα και διαβάζει ένα βιβλίο. Ο Εωσφόρος είναι όρθιος πάνω από ένα έπιπλο σκακιέρα και φαίνεται να σκέφτεται. Ακολουθούν οι τελευταίες κινήσεις της παρτίδας σκάκι στην οποία η συζήτηση προβάλλεται σε πανί όπως τα λόγια σε βουβό κινηματογράφο. Ο Εωσφόρος χάνει από τον Κύριο D. Μαζεύει τα πιόνια και τα βάζει στην εσοχή του επίπλου σκακιέρα. Ο Κύριος D δείχνει στον Εωσφόρο το κοινό Ο Εωσφόρος ξαφνιάζεται αμυδρά.) Πάει καιρός από τότε που είχα τη διάθεση να ασχοληθώ με εσάς, αλλά ο καρδιακός μου φίλος (δείχνει τον Κύριο D) με παρακάλεσε να καταπιαστώ για λίγη ώρα με τις απειροελάχιστες ζωές σας. Οι οποίες είναι εύκολο κανείς να δει ότι κολυμπούν σε έναν ωκεανό μιζέριας και μικροψυχίας. Γκρίνια και προβλήματα, στεναχώρια, θλίψη... Τι πρόβλημα έχετε? Τι? Τι σας φαίνεται τόσο άσχημο πια? (ο Κύριος D λέει κάτι στον Εωσφόρο.) Να συστηθώ? Δεν υπάρχει ανάγκη Κύριε D. Με γνωρίζουν. Με γνωρίζουν πολύ καλά. (στο κοινό) Έτσι δεν είναι? Γνωριζόμαστε εμείς...ε? (Ο Κύριος D λεεί κάτι ξανά. Κι έρχεται στο προσκήνιο.) Ο Κύριος D θέλει να σας εξηγήσει κάποια πράγματα. Λίγο ησυχία να τον ακούσουμε. (Ο Κύριος D μιλάει πολύ λιτά με το σώμα και ο Εωσφόρος συμφωνεί. Κοιτάνε για λίγο το κοινό και ο Κύριος D σκουντάει τον Εωσφόρο.) Λέει λοιπόν ότι το όνομά μου είναι Εωσφόρος. Ναι, ο γνωστός. Σας παρακαλώ να μην αρχίσετε τους συναισθηματισμούς και τις υπερβολές. Ας είμαστε πολιτισμένοι. Επίσης θα παρακαλέσω αν έχετε την καλοσύνη να χρησιμοποιούμε όλοι αυτό το όνομα. Εωσφόρος. Και όχι την υπόλοιπη αηδιαστική συλλογή από ονόματα που έχω εμπνεύσει κατά καιρούς. Το Εωσφόρος είναι αρκετός. (κάνει νόημα στον Κύριο D να συνεχίσει) (Ο Κύριος D μιλάει ξανά.) Σε περίπτωση, λέει, που δεν το γνωρίζετε, ή δεν έχετε ενημερωθεί, ή τέλος πάντων είσαστε αρκετά ηλίθιοι ώστε να μην το έχετε αντιληφθεί, είμαστε οι κυβερνήτες του κόσμου αυτού. Και όταν ο Κύριος D λέει είμαστε οι κυβερνήτες, εννοεί ότι είμαι ο κυβερνήτης. Εγώ.

4 (Ο Κύριος D μιλάει.) Ναι, ο προηγούμενος μας τελείωσε. Και αν παρατηρήσετε αρκετά και προσεκτικά γύρω σας θα το δείτε καθαρά. (Ο Κύριος D μιλάει.) Λέει ότι αυτά είναι αρκετά για τώρα και ότι μπορώ να συνεχίσω. (Ο Κύριος D κάθεται) Για πολύ καιρό από αυτόν που βρίσκομαι ανάμεσά σας με απασχόλησαν έντονα οι λέξεις που χρησιμοποιείτε για να επικοινωνήσετε. Οι λέξεις και το νόημα που τους δίνετε. Παρατήρησα πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ικανότητα τις λέξεις σας να πηγαίνουν και να έρχονται. Και τότε αναρρωτήθηκα. Μήπως είναι υπερβολικά εύστροφοι; Όχι...Μήπως υπάρχει κάποιο μεγάλο και λαμπρό μυστήριο πίσω από τις έννοιες των λέξεων έτσι όπως τις χρησιμοποιούν? Όχι...Μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει καλά? Όχι! Λυπάμαι πολύ που το ομολογώ, αλλά δεν κρύβεται τίποτα το αξιοθαύμαστο πίσω από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις. Το μόνο που βρίσκει κανείς είναι αηδιαστική άγνοια. Μάλιστα! Αηδιαστική, αναγουλιαστική, εμετική άγνοια. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιείτε. Θυσίασα λοιπόν χρόνο για να ξεκαθαρίσω πολλές από αυτές και σήμερα θα έχετε την τιμή να έρθετε σε επαφή μαζί τους, καθώς είναι συγκεντρωμένες σε αυτό εδώ το βιβλίο. (Δείχνει το Λεξικό που έχει στα πόδια του ο Κύριος D) Το θέμα μας όμως σήμερα δεν είναι οι ίδιες οι λέξεις. Αλλά το κρυφό τους νόημα. Και θέλω να ελπίζω, ότι σήμερα, μέσα από αυτό θα αφήσετε πίσω την ανυπέρβλητη βλακεία που σας γεμίζει και θα μπορέσετε να δείτε τις ζωές σας αλλιώς... Ας πάρουμε μία από αυτές. Είναι από τις αγαπημένες μου. Ιστορία! Ιστορία. Μία αναφορά κυρίως λάθος, για γεγονότα κυρίως ασήμαντα, τα οποία κινούνται από ηγεμόνες κυρίως απατεώνες και στρατηγούς κυρίως όργια. Ας μιλήσουμε λίγο για εσάς όμως. Προσευχή. Το να ζητάει κάποιος να ακυρωθούν οι νόμοι του σύμπαντος για το συμφέρον κάποιου ομολογουμένως ανάξιου. Παρηγοριά.

5 Η γνώση ότι ένας καλύτερος άνθρωπος είναι πιο άτυχος από εσάς. Βλέπετε...Οι ίδιες οι λέξεις που έχω επιλέξει είναι φαινομενικά ασήμαντες, αλλά εξηγούν τόσα πολλά πράγματα...δεν βρίσκετε; Μέλλον! Η περίοδος του χρόνου, κατά την οποία οι υποθέσεις σας ευδοκιμούν, οι φίλοι είναι αληθινοί και η ευτυχία σας εξασφαλισμένη. Οιωνός. Ένα σημάδι ότι κάτι θα συμβεί, αν δεν γίνει τίποτα. Και μία λέξη η οποία είναι τόσο μεγάλης σημασίας, όσο τα καλλυντικά και τα αυτοκίνητά σας. Ηλιθιότητα. Το θείο δώρο και χάρισμα, του οποίου η δημιουργική και ελέγχουσα επίδραση εμπνέει τον ανθρώπινο νου και οδηγεί τις ανθρώπινες πράξεις. Στους προηγούμενους ορισμούς εμφανίστηκε μια λέξη η οποία θα μας απασχολήσει αρκετά σήμερα. Ευτυχία. Αυτή η λέξη φαίνεται να περικλύει το σημαντικότερο νόημα όλων των εποχών για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Όλοι σας τρέχετε από πίσω της σα μανιακοί. Τα πράγματα, και βάζω το χέρι μου στη φωτιά, θα ήταν πολύ πιο απλά χωρίς αυτή τη μικρή λεξούλα. Ποιος λοιπόν έχει κρύψει αυτή την ευτυχία και σας άφησε τη γκρίνια και τη μιζέρια? Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο λόγος για τον οποίον εσείς την ψάχνετε και κυρίως τι είναι. Αν το δούμε ετυμολογικά το θέμα, η λέξη ευτυχία, και διόρθωσέ με Κύριε D αν κάνω λάθος, σημαίνει καλή τύχη. Αν λοιπόν ευτυχία είναι αυτό που λέει η ίδια η λέξη, τότε δεν υπάρχει κανένα νόημα σε οτιδήποτε κάνετε αν αυτό έχει στόχο την ευτυχία. Την καλή τύχη δηλαδή. Γιατί, και διόρθωσέ με Κύριε D αν κάνω λάθος, δεν γίνεται να βρει κάποιος καλή τύχη επειδή την έψαξε. Επειδή ίδρωσε ή προσπάθησε τα μάλλα. Επειδή ήταν δίκαιος και καλόκαρδος. Σωστά Κύριε D? Δεν μπορώ να σου πω βρες μου λίγο καλή τύχη, ευτυχία δηλαδή. (Ο Κύριος D ψάχνει τον χώρο.) Βρες μου ας πούμε μισό κιλό καλή τύχη, ή ένα μπουκάλι από την καλύτερη τύχη που έχεις. Δεν θα βρεις Κύριε D. Εκτός και αν η τύχη είναι με το μέρος σου.

6 Το αντίθετο όμως? Μάλιστα. Η καλή τύχη μπορεί να βρει κάποιον όπου και να έχει κρυφτεί η αρχοντιά του. Η ευτυχία δηλαδή από ετυμολογικής απόψεως δεν βρίσκεται με το έτσι θέλω, ούτε αποφεύγεται με το έτσι δε θέλω. Άρα? Γιατί την ψάχνετε? Επειδή είμαι καλοπροαίρετο και αισιόδοξο ον, εγώ ο Εωσφόρος, θα πείσω τον εαυτό μου να πιστέψει ότι δεν είναι αυτό ευτυχία για εσας. (σταματάει για λίγο) Εντάξει. Με έπεισα. Τι είναι λοιπόν? Στο Λεξικό υπάρχει ο ακριβής ορισμός. Κύριε D! Ευτυχία είναι το ευχάριστο συναίσθημα που προκαλείται από τη μελέτη της μιζέριας ενός άλλου. Ενδιαφέρον ε? Σήμερα λοιπόν θα μάθετε και ποιος είναι ο σκοπός μου ως κυβερνήτης του κόσμου αυτού. Μάλιστα. Η ευτυχία σας είναι ο σκοπός μου. Και αυτό επιτυγχάνεται με πάμπολλους τρόπους, αλλά η βασική ιδέα είναι μία. Εσείς ζητάτε κάτι το οποίο πιστεύετε ότι συνδέεται με την ευτυχία. Εγώ σας το δίνω χωρίς περιστροφές, ώστε να καταλάβετε όσο πιο γρήγορα γίνεται ότι αυτό το κάτι δεν ήταν αυτό που θα σας έδινε την ευτυχία και έτσι ζητάτε το επόμενο που θα σας κάνει κέφι και εγώ, ο Εωσφόρος, ως μεγαλόθυμο και καλοπροαίρετο ον, σας ξαναδίνω χωρίς περιστροφές, και ούτω καθεξής, ώσπου μετά από χίλια βάσανα και γκρίνια με τον εαυτό σας, φτάνετε να μην έχετε κάτι να ζητήσετε και τότε αρχίζετε να έχετε ευτυχία. Είμαι σίγουρος ότι δεν καταλαβαίνετε και δεν είναι της ώρας να εξηγήσω περισσότερα, και όσοι έχετε την εντύπωση ότι καταλαβαίνετε είμαι σίγουρος ότι θα το ξανασκεφτόσασταν μπροστά σε συγκεκριμένα παραδείγματα. (μπαίνει ένα πρεζάκι) Πρεζάκι : Φίλε. Παρακαλώ. Πρεζάκι : Σου περισσεύουν πενήντα λεπτά? Φυσικά. Πες μου για τι τα χρειάζεσαι. Πρεζάκι : Θέλω να πάρω ένα εισιτήριο. Θα σου δώσω είκοσι ευρώ αν μου πεις αλήθεια τι τα θες. (Το πρεζάκι κάνει να φύγει προς το κοινό για να ζητήσει λεφτά. Διστάζει. Γυρνάει στον Εωσφόρο.) Πρεζάκι : Θέλω να πάρω φάρμακα για τη μητέρα μου που είναι άρρωστη.

7 Συγκινητικό. Θα σου δώσω πενήντα ευρώ για την αλήθεια. Πρεζάκι : Αλήθεια..? Αλήθεια... Πρεζάκι : Θέλω να πάρω τη δόση μου. Δικό σου. (του δίνει το πενηντάευρω) Πρεζάκι : Ευχαριστώ φίλε. Παρακαλώ...φίλε. (το πρεζάκι φεύγει) Το πενηντάευρω είναι πλαστό. Και το ότι ο οξυδερκής φίλος δεν το παρατήρησε, δεν σημαίνει ότι δεν θα το παρατηρήσει και ο έμπορος ναρκωτικών στον οποίον θα το αφήσει. Είμαι σκληρός ε? Η αλήθεια είναι ότι παρέλειψα να σας πω με ποιον τρόπο σας οδηγώ στην ευτυχία. Με την απάτη. Κύριε D! (Ο Κύριος D ανοίγει το Λεξικό, βρίσκει τη σελίδα και δείχνει με το δάχτυλο.) Η απάτη είναι η μητέρα μιας μεγάλης οικογένειας, η οποία αποτελείται από τον Ενθουσιασμό, την Πίστη, τη Στοργή, την Αυτοθυσία, την Ελπίδα, τη Φιλανθρωπία και άλλους πολλούς γιους και κόρες.. Ευτυχία μέσα από την απάτη. Η λαϊκή σοφία έχει καταγράψει αυτό το σκεπτικό μέσα σε ένα παραμύθι. (Σε πανί προβάλλεται μπομπίνα βουβού κινηματογράφου και εκεί εμφανίζονται και τα αντίστοιχα λόγια που ακολουθούν την παντομίμα στη σκηνή. Η παντομίμα της σκηνής είναι το Παραμύθι του Βασιλιά με τα Αόρατα Ρούχα, όπου συμμετέχουν οι ρόλοι: Βασιλιάς Ράφτες & Χωρικοί. Ενδεικτικό κείμενο για το παραμύθι: Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας βασιλιάς, τόσο ματαιόδοξος, που η μόνη του έγνοια ήταν να είναι καλοντυμένος. Ένας απατεώνας άκουσε για αυτόν τον βασιλιά και πήγε στο βασίλειό του. Είπε στο βασιλιά ότι έφτιαξε τα πιο ωραία ρούχα στη γη και ότι χρησιμοποίησε ένα ύφασμα τόσο λεπτό, που ήταν αόρατο στον οποιοδήποτε. Με το που παρουσιάστηκαν μπροστά του τα ανύπαρκτα ρούχα, ο αλαζών βασιλεύς είπε «Αυτή είναι η ομορφότερη βασιλική περιβολή που έχω αντικρύσει ποτέ μου!» Και όλοι συμφωνούσαν με τα λόγια του βασιλιά, καθώς κανείς δεν ήθελε να φανεί ανόητος. Με την εξαίρεση ενός μικρού παιδιού. Που σηκώθηκε ξαφνικά και φώναξε δείχνοντας το βασιλιά.

8 «Μα είναι γελοίος! Είναι γυμνός!» Μέχρι εκείνη τη στιγμή βέβαια, ο απατεώνας είχε αρπάξει τα χρήματα του βασιλιά, καθώς και την αξιοπρέπειά του. Το παραμύθι μπορεί να παρουσιαστεί σε παντομίμα και αντί να εμφανίζεται η αφήγηση σε πανί, να γίνει από τον ηθοποιό που έχει το ρόλο του Εωσφόρου, ως μέρος της ήδη υπάρχουσας αφήγησης. Όταν το παραμύθι και η παντομίμα τελειώσουν οι ρόλοι του παραμυθιού βγαίνουν από τη σκηνή και μένουν ο Εωσφόρος και ο Κύριος D.) Βέβαια το παραμύθι δεν μας λέει πως ο βασιλιάς έφτασε στην ευτυχία. Σταματάει εκεί που απλά καταλαβαίνει ότι την πάτησε εξαιτίας της λάθος εντύπωσης που είχε για αυτήν. Σας διαβεβαιώ ότι έκανα ότι πέρασε από το χέρι μου για να τη βρει... Με την απάτη λοιπόν και με το χρόνο για βοηθό κατευθύνω τις ζωές σας στην αλήθεια και την ευτυχία. Σας οδηγώ σε καταστάσεις όχι τόσο ιδανικές, αλλά αρκετά ιδανικές ώστε να μπορείτε να πιστεύετε στην πραγματικότητα χωρίς να φτάνετε στην τρέλα και βήμα βήμα, με γκρίνια και μιζέρια σας δίνω ότι μου ζητάτε. Βλέπετε λοιπόν, ότι το πρόβλημα είναι στο τι ζητάτε κάθε φορά. Ας δούμε λίγο πως λειτουργεί το πράγμα με ένα σύγχρονο παράδειγμα. (Εμφανίζεται ο Αλέκος, ο οποίος ξυρίζεται στον καθρέφτη του και σιγοτράγουδα.) Αλέκος Βασιλόπουλος. Τρίτη πρωί. Οκτώβριος. Ξύπνησε έξι και μισή και ετοιμάζεται για μια νέα μέρα. Αλέκος : Φτού σου αγόρι μου. Δε θα αφήσεις τίποτα όρθιο σήμερα έτσι? Αυ-το-πεποί-θη-ση. Αυτή είναι η λέξη. Έτσι αγόρι μου? (ξαφνιασμένος) Το βιογραφικό μου! (ψάχνει στα πράγματά του λίγο. Το βρίσκει. Γυρνάει στον καθρέφτη.) Εδώ είμαστε! Αλέκος Βασιλόπουλος. Απόφοιτος 4 ου Ενιαίου Λυκείου Γαλατσίου παρακαλώ...πτυχιούχος οικονομικού τμήματος Νομικής, μεταπτυχιούχος πάνω στην ευρωπαϊκή οικονομική και πολιτική κατεύθυνση της Ελλάδος. Ανύπαρκτος μιλάμε. Τα σάλια θα τους τρέξουν μόλις με δουν. (κοιτάει λίγο το μπάνιο. Παίρνει ένα βετέξ και καθαρίζει λίγο το νιπτήρα.) Μια γυναίκα ρε συ Αλέκο όμως...ααχ...τα πτυχία μας φάγανε κύριε Βασιλόπουλε μεταπτυχιούχε. Τέλος πάντων. Όχι σήμερα μιζέρια! Αυτοπεποίθηση! Πάμε να τους σκίσουμε ρε Αλεκάρα!! (Βγαίνει και ξαναμπάινει βάζοντας σακάκι, παίρνει τσάντα και κατεβαίνει τα σκαλιά του σπιτιού.) Καλή δουλειά και γυναίκα για να καθαρίζει το νιπτήρα, ήθελε ο Αλέκος πριν πέντε χρόνια. Τι να κάνω κι εγώ. Έψαξα εκεί γύρω και βρήκα... (Εμφανίζεται η Κατερίνα σε μια στάση λεωφορείου και από την άλλη άκρη της σκηνής εμφανίζεται ο Αλέκος περπατώντας προς τη στάση. Κοιτάει το ρολόι του και συχνά πυκνά φτιάχνεται.) Ο Αλέκος, φτιάχτηκε, καλλωπίστηκε, και τσουπ! Έτοιμος στη στάση για τη συνέντευξη που θα του άλλαζε τη ζωή. (στον Αλέκο) Καλήμέρα. (Ο Αλέκος νεύει ευγενικά.)

9 Ωραία μέρα σήμερα. Αλέκος :Τίποτα το ιδιαίτερο. Το λεωφορείο περιμένετε? Αλέκος :Ναι. Όπου να ναι θα ρθει. Κατερίνα : (πλησιάζει. Στον Εωσφόρο.) Αχ καλημέρα, να ρωτήσω κάτι? Παρακαλώ. Κατερίνα :Έχετε δύο εισιτήρια? Δυστυχώς έχω μόνο ένα. Κατερίνα : (στον Αλέκο) Έχετε εσείς? Αλέκος :Ναι, ναι. Έχω. (βγάζει δύο εισιτήρια και η Κατερίνα πέντε ευρώ.) Κατερίνα :Μπορείτε να κρατήσετε από εδώ, γιατί δεν έχω ψιλά? Αλέκος :Δεν πειράζει, δεν είναι θέμα... Κατερίνα :Μα τι λέτε? Σας παρακαλώ...επιμένω... Αλέκος :Καλά...αφού επιμένετε. (Παίρνει τα πέντε ευρώ και ψάχνει στο πορτοφόλι του να δει για ρέστα.) Αλέκος :Δυστυχώς δεν έχω καθόλου ψιλά. Θα πρέπει να τα έδωσα για τα εισιτήρια. Στοπ! (Ο Αλέκος και η Κατερίνα παγώνουν.) Έχει ψιλά. Αλλά στο μικρό του μυαλουδάκι έχει ήδη την εικόνα της συναλλαγής. Δύο εισιτήρια για πέντε ευρώ. Να δούμε που θα τον βγάλει αυτό το αμυδρό κυνήγι ευτυχίας. Πάμε! (ξεπαγώνουν) Κατερίνα :Τίποτα? Ούτε μισό ευρώ? Αλέκος :Δυστυχώς, τίποτα. Κατερίνα :Εντάξει...δεν πειράζει. Κρατήστε το. Στοπ! (παγώνουν) Το χαμόγελό του με βάζει σε σκέψεις. Αυτό είναι η ευτυχία? Γιατί όχι? Αυτό ζήτησε αυτό θα πάρει. Η ώρα πέρασε και το λεωφορείο δε φάνηκε. Ώσπου ακούστηκε η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα στη στάση. (ξεπαγώνουν)

10 Μεγάφωνο: Σας ενημερώνουμε ότι το λεωφορείο της γραμμής 550 Π. Φάληρο Κηφισιά, θα έχει καθυστέρηση λόγω σύγκρουσης οχημάτων στη σύνοδο Λεωφόρου Συγγρού και Ποσειδώνος. (Δυσανασχετούν και οι τρεις.) Συγγνώμη, προς τα που πάτε? Κατερίνα :Μαρούσι. Αλέκος :Κι εγώ. Εγώ Κηφισιά. Θέλετε να μοιραστούμε ένα ταξί ως το Μαρούσι? Κατερίνα :Ναι...αν και ο κύριος συμφωνεί. Αλέκος :Εντάξει.. Κατερίνα :Ε...δεν θέλω να φανώ αγενής. Απλά επειδή δεν θα τα χρειαστώ τελικά, μήπως να σας τα δώσω πίσω? Αλέκος :Ε...ναι. Αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα. (ανταλλάσσουν χρήματα εισιτήρια) Στοπ! (ο Αλέκος και η Κατερίνα παγώνουν) Το χαμόγελο εξαφανίστηκε. Ξέρετε τι λένε: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Και ο Αλέκος μπορεί να μην είδε την καλή μέρα, γιατί τελικά πλήρωσε το ένα τρίτο του ταξί, πράγμα που πολύ τον στεναχώρεσε, αλλά από την άλλη, γνώρισε την Κατερίνα. Η Κατερίνα. (η Κατερίνα γυρνάει προς το κοινό και μένει. Δείχνει απογοητευμένη.) Κάτι λείπει από τη ζωή της. Και αυτή ζει μέσα στη μιζέρια. Τι λείπει όμως? Ο ενθουσιασμός. Ο έρωτας. Κάτι φρέσκο. Και ένας γάμος που θα βάλει τέλος στη μουρμούρα της μητέρας της. Της λείπουν τόσο πολύ όλα αυτά, που θα καλοδεχόταν στην καρδιά της κάποιον, ο οποίος μπήκε φαινομενικά μοιραία στη ζωή της. Κάποιον, ο οποίος θα έμπαινε ένα τυχαίο πρωινό στο ταξί μαζί της και θα κατέβαινε στην ίδια εταιρεία με αυτήν. Ε? Τι τύχη! Θα έπειθε τον εαυτό της ότι αυτός είναι ο ένας. Αυτός που θα έρθει και θα βάλει ένα τέλος στη μουρμούρα! Ο Αλέκος! (Ο Αλέκος και η Κατερίνα περπατούν αργά στη σκηνή κρατώντας ο ένας τον άλλο χέρι χέρι. Ο Εωσφόρος και ο Κύριος D ρίχνουν ρύζι. Ακούγεται το γαμήλιο εμβατήριο.)

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year Η Αλφαβητοχώρα Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα Η μέρα έμοιαζε συνηθισμένη στην Αλφαβητοχώρα. Ο κύριος ې διαφήμιζε τα φρέσκα λαχανικά του στο μανάβικο δείχνοντας με καμάρι πως το μαρούλι είχε ακόμα την πρωινή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978.

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Πολύκαστρο όπου και εκεί τελείωσε το Γενικό Λύκειο. Απο τα χρόνια της ωρίμανσής του εμφάνισε καλλιτεχνικές ανησυχίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Άννα: Όχι, δεν είχαμε σπίτι. Είχαμε παράγκα, λαθραία απάνω σε οικόπεδο. Γυναίκα: δεν μας τα κανε το κράτος. Όλου για ψέματα είναι.

Άννα: Όχι, δεν είχαμε σπίτι. Είχαμε παράγκα, λαθραία απάνω σε οικόπεδο. Γυναίκα: δεν μας τα κανε το κράτος. Όλου για ψέματα είναι. Άννα Αλεξάνδρα: Μου είπες ότι σε λένε Άννα. Άννα: Ναι. Αλεξάνδρα: Πόσο χρονών είσαι Άννα; Άννα: 23. και έχω δυο παιδιά. Αλεξάνδρα.: Άννα, το επίθετο σου; Άννα: Τάσιος. Αλεξάνδρα: και μου είπες ότι δεν

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 21-09-2013

Ημερομηνία: 21-09-2013 1. Ημερομηνία: 21-09-2013 Β: Έλα μου Α: Έλα κοπέλα μου Β: Κοιμόσουνα Α: Όχι δε κοιμόμουνα, τώρα θα πάω για ύπνο γιατί είμαι κομμάτια Β: Κατάλαβα Α: Μέσα σε τρεις μέρες έχω χάσει τρία κιλά Β: Εντάξει καλό

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ 2 Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΗ» Ο καιρός σήμερα είναι καλός. Ο κήπος είναι όμορφος.

2 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ 2 Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΗ» Ο καιρός σήμερα είναι καλός. Ο κήπος είναι όμορφος. 2 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ 2 Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΗ» Ο καιρός σήμερα είναι καλός. Ο κήπος είναι όμορφος. Συναντώ κάποιον που νομίζει πως είναι ο Γαλιλαίος και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ...11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ...31 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ...47 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ...63 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ...79 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ...95

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΞΗ του ΕΡΩΤΑ Έφη

Η ΕΛΞΗ του ΕΡΩΤΑ Έφη 1 Η έλη του έρωτα 2 Η έλη του έρωτα Η ΕΛΞΗ του ΕΡΩΤΑ Αφιερωμένο στην πανέμορφη μέσα-έξω κόρη μου Έφη, που είναι η αγάπη, η χαρά, η ζεστασιά και ο παράδεισος στη ζωή μου. 3 Ζήτησα ένα σωρό πράγματα για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 1 ISKIOS_Akropoli.indd 1 10/9/2013 9:31:41 μμ Βασιλική Πήτα 2 ISKIOS_Akropoli.indd 2 10/9/2013 9:31:41 μμ ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Στον ίσκιο της Ακρόπολης 3 ISKIOS_Akropoli.indd

Διαβάστε περισσότερα

...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα»

...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα» ...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα» 3 ...... Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας με τα πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει όπως «Η ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά», κάνει πράξη την ολιστική

Διαβάστε περισσότερα

183-46 - Μετά από δύο ώρες αναμονής, ο Stinger είδε τον διευθυντή της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων να βγαίνει από την αίθουσα συσκέψεων και να του κάνει νόημα να τον ακολουθήσει στο γραφείο του. Ο οπλισμένος

Διαβάστε περισσότερα

Ο λάκκος. Πρόσωπα: Ένας άντρας ο οποίος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται και τρεις αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας διενεργεί την ανάκριση.

Ο λάκκος. Πρόσωπα: Ένας άντρας ο οποίος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται και τρεις αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας διενεργεί την ανάκριση. 1 Ο λάκκος. Πρόσωπα: Ένας άντρας ο οποίος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται και τρεις αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας διενεργεί την ανάκριση. Χώρος: Ένα τυπικό γραφείο ανακρίσεων σε αστυνομικό τμήμα. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Μιλάει ο Θεός /Bρήκα. /Η Αγία Γραφή. Τετέλεσται/ ΣΕΛ. 2. να καταπολεμήσετε το άγχος/ ΣΕΛ. 8 / Θεραπεία από το /Πέντε. Χριστό/ ΣΕΛ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Μιλάει ο Θεός /Bρήκα. /Η Αγία Γραφή. Τετέλεσται/ ΣΕΛ. 2. να καταπολεμήσετε το άγχος/ ΣΕΛ. 8 / Θεραπεία από το /Πέντε. Χριστό/ ΣΕΛ. ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΤΟΣ Ε - ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 12 / IANOYΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ ISSN 1450-2240 Μιλάει ο Θεός /Bρήκα σήμερα;/ ΣΕΛ. 4 το /Χάρη και Πως

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονη Λογοτεχνία για Nέους KAIΡOΣ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ

Σύγχρονη Λογοτεχνία για Nέους KAIΡOΣ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ Σύγχρονη Λογοτεχνία για Nέους KAIΡOΣ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ Tο παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (N. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και

Διαβάστε περισσότερα

14 η συνάντηση: Μην προσφέρετε θυσίες στους θεούς!..

14 η συνάντηση: Μην προσφέρετε θυσίες στους θεούς!.. 148 14 η συνάντηση: Μην προσφέρετε θυσίες στους θεούς!.. Πέμπτη, 8/4/10, ώρα 11 π.μ., serenity house. Ηλικίες, 8 και 4 χρονών. Λέξεις: offerings, remains, demi-god. Το κείμενο αυτό γράφεται στις 5/10/2010,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Διασκευή για Παιδικό Θέατρο Χαραμή Ευγενία Αύγουστος 2008 Επικοινωνία: echarami@yahoo.gr Περιεχόμενα ΕΙΚΟΝΑ 1- Ένα ορφανό στα σκαλιά της Εκκλησιάς...3 ΕΙΚΟΝΑ 2- Οι καμπάνες...7 ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ»

«ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ» ΕΛΕΝΗ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ «ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ» (ΔΡΑΜΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ) 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Σ ένα παλαιοβιβλιοπωλείο ζει εγκλεισμένος, στον κόσμο των βιβλίων και της σιωπής, για τριάντα χρόνια, ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης

Διαβάστε περισσότερα

του «Βασιλιάς ΙΚΕΛΟΣ». Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κείμενα και άρθρα του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο nkarakasis@gmail.

του «Βασιλιάς ΙΚΕΛΟΣ». Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κείμενα και άρθρα του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο nkarakasis@gmail. Ο Νίκος Καρακάσης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Είναι εγγονός του Αλεξανδρινού ποιητή, μουσικολόγου και βιολονίστα Σταύρου Καρακάση και ανιψιός του Κώστα Καρακάση, συγγραφέα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ. Θεασρικό ςε 4 πράξεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ. Θεασρικό ςε 4 πράξεις ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ Θεασρικό ςε 4 πράξεις ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΗ ΓΗ ΣΟΤ ΠΟΤΘΕΝΑ Θεατρικό σε 4 πράξεις Οι ιρωεσ του τίποτα ςτθ γθ του πουκενά Αχιλλέας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 20.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 20.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 20.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ιόλη ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρία Τζιρίτα ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ηλίας Μασούρης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

υπήρχαν μερικές αφίσες ότι χρειαζόμουνα εγχείρηση από τόσο μεγάλο πόνο ήμουν ανήσυχος την ημέρα της εισαγωγής

υπήρχαν μερικές αφίσες ότι χρειαζόμουνα εγχείρηση από τόσο μεγάλο πόνο ήμουν ανήσυχος την ημέρα της εισαγωγής Αγαπητή νοσηλεύτρια, Δεν είμαι σίγουρος ότι θα με θυμάσαι. Αλλά πριν λίγο καιρό ήμουν ασθενής στο θάλαμο που εργάζεσαι και συ ήσουνα η νοσηλεύτρια μου. Σήμερα αναρρώνω στο σπίτι μου, μετά από την εγχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

Γκάμπι Στάινερ. Από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εισόδημα και προοπτικές με το Μάρκετινγκ μέσω Συστάσεων

Γκάμπι Στάινερ. Από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εισόδημα και προοπτικές με το Μάρκετινγκ μέσω Συστάσεων Γκάμπι Στάινερ Από άνθρωπο σε άνθρωπο Εισόδημα και προοπτικές με το Μάρκετινγκ μέσω Συστάσεων «Αυτό που είστε είναι το δώρο του Θεού προς εσάς, Αυτό που πετυχαίνετε, Είναι το δικό σας δώρο προς τον Θεό»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΉ 7 ΑΝΤΊ ΠΡΟΛΌΓΟΥ 9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΊΕΣ 63 ΕΠΙΛΟΓΟΣ 99

ΕΙΣΑΓΩΓΉ 7 ΑΝΤΊ ΠΡΟΛΌΓΟΥ 9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΊΕΣ 63 ΕΠΙΛΟΓΟΣ 99 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΉ 7 ΑΝΤΊ ΠΡΟΛΌΓΟΥ 9 1o ΜΕΡΟΣ: Η γνωριμία με τον λύκο 11 2o ΜΕΡΟΣ: Η πορεία της αλλαγής 29 3o ΜΕΡΟΣ: Αφιέρωμα στον λύκο 59 ΕΥΧΑΡΙΣΤΊΕΣ 63 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Βασικές οδηγίες στη διαχείριση 65 περιστατικών

Διαβάστε περισσότερα

Μ έ Ν ΓΚΕΛΕ. όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι

Μ έ Ν ΓΚΕΛΕ. όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι Μ έ Ν ΓΚΕΛΕ όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι ΘANAΣHΣ TPIAPIΔHΣ: ΜέΝΓΚΕΛΕ * όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι εκδόσεις δήγμα Μαντινείας 48, Τ.Κ. 54644, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 6937 160705 και 6937 108881

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ»

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ» «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ» Συντονίστρια Καθηγήτρια: Χριστοφοράτου Τάνια, Βιολόγος Συγγραφείς: Συγγραφική Ομάδα μαθητών και Χριστοφοράτου Τάνια 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Αντάμης. 1607, αποσπάσματα. Παπαπρίλης. Dreamtigers 2015 www.yannisadamis.com. Σύνθεση εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Πανάτσας

Γιάννης Αντάμης. 1607, αποσπάσματα. Παπαπρίλης. Dreamtigers 2015 www.yannisadamis.com. Σύνθεση εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Πανάτσας Γιάννης Αντάμης 1607, αποσπάσματα Σύνθεση εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Πανάτσας Παπαπρίλης Τεχνική υποστήριξη: Μάριος Αρσενίου think-about-marios.musicafe.eu Dreamtigers 2015 www.yannisadamis.com 1 -Άκουσε.

Διαβάστε περισσότερα

Επί Σκηνής. Η Εκδίκηση της Μιραντολίνας. Μαριάννα Κυριακάκη. ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni. Ελεύθερη απόδοσηδιασκευή. στη ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni

Επί Σκηνής. Η Εκδίκηση της Μιραντολίνας. Μαριάννα Κυριακάκη. ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni. Ελεύθερη απόδοσηδιασκευή. στη ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni Επί Σκηνής ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni Μαριάννα Κυριακάκη Η Εκδίκηση της Μιραντολίνας Ελεύθερη απόδοσηδιασκευή στη ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Carlo Goldoni Θεατρική Ομάδα του Μ.Ε.Ο. 2010 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Φαμπρίτσιο:

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Πανάτσας Παπαπρίλης. Τεχνική υποστήριξη: Μάριος Αρσενίου

Σύνθεση εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Πανάτσας Παπαπρίλης. Τεχνική υποστήριξη: Μάριος Αρσενίου Γιάννης Αντάμης Ο Πόλεμος των 6 Ημερών, αποσπάσματα Σύνθεση εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Πανάτσας Παπαπρίλης Τεχνική υποστήριξη: Μάριος Αρσενίου think-about-marios.musicafe.eu Dreamtigers 2015 www.yannisadamis.com

Διαβάστε περισσότερα