editorial Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, μέλη της κοινότητας του egg,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "editorial Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, μέλη της κοινότητας του egg,"

Transcript

1 editorial Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, μέλη της κοινότητας του egg, Το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του egg ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό! Από τις 21 ομάδες, ήδη οι 9 προχώρησαν σε αύξηση του αριθμού των συνεργατών τους ενώ 7 παρουσίασαν πρωτότυπα των προϊόντων-υπηρεσιών τους και 6 έχουν αποκτήσει πελατολόγιο. Δύο ομάδες έχουν καταθέσει πατέντες ενώ μια έχει ήδη βρει κεφάλαια για τη χρηματοδότησή της. Οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ ικανοποιητικοί καθώς το πρώτο, θερινό, τρίμηνο είχε έναν πιο εισαγωγικό χαρακτήρα (εντατικό σεμινάριο επιχειρηματικής κατάρτισης bootcamp & ανάπτυξη της σχέσης μεντόρων με τις ομάδες). Ακόμη, έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα μεταξύ των ομάδων, μια ατμόσφαιρα δημιουργικότητας και ανταλλαγής ιδεών, όπως ακριβώς ήταν η επιθυμία μας όταν εμπνευστήκαμε & σχεδιάζαμε το egg. Η "χημεία" αυτή των ομάδων μπορεί να αποτυπωθεί και σε αριθμούς καθώς 8 ομάδες έχουν προχωρήσει και σε επίσημες συνεργασίες ή συνέργειες μεταξύ τους. Συνεπώς ο απολογισμός των πρώτων 6 μηνών θα μπορούσε να συνοψιστεί στη λέξη "επιτάχυνση" και μάλιστα πέραν των προσδοκιών. Η αρχική μας αισιοδοξία έχει κάθε λόγο να είναι σήμερα ενισχυμένη, όπως θα δείτε και στο τεύχος αυτό. Η Ομάδα του egg Σεπτέμβριος 2013 To egg συμμετέχει στο TEDx και οι Ομάδες του έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις

2 egg news Έρχεται ο 2ος κύκλος του egg! Με ιδιαίτερη θέρμη οι συντελεστές του Προγράμματος προετοιμάζουν τον 2 ο κύκλο για την περίοδο ! Η προκήρυξη αναμένεται να βγει «στον αέρα» το δεύτερο 15θήμερο του Ιανουαρίου 2014, οπότε θα ενεργοποιηθεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα είναι δυνατή η υποβολή των επιχειρηματικών σχεδίων από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Το egg προσκαλεί φρέσκες, καινοτόμες ιδέες από όλους τους κλάδους της οικονομίας για να τις «εκκολάψει» σε πετυχημένες επιχειρήσεις! Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Προγράμματος γνωρίζει από κοντά τις Ομάδες του egg Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την πορεία του Προγράμματος, τα μέλη της είχαν την ευκαιρία, να ενημερωθούν αναλυτικά για την πρόοδο των Ομάδων του egg, από τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Η συζήτηση εξελίχθηκε σύντομα σε έναν εποικοδομητικό διάλογο και για το λόγο αυτό αντίστοιχες συναντήσεις θα επαναληφθούν και στο μέλλον. Νοέμβριος 2013 Οι Ομάδες του egg, σε ένα πολύ ζωντανό διάλογο με τους έμπειρους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς που συνθέτουν τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Προγράμματος.

3 egg news H Ευρωπαϊκή Ένωση επισκέπτεται το egg Σεπτέμβριος 2013 Η κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, Ευρωβουλευτής - Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου ( ), επισκέφτηκε το κτήριο του egg και ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα και την πορεία των ομάδων. Σεπτέμβριος 2013 Ο Ευρωβουλευτής κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του egg, συζητά και ανταλλάσσει απόψεις με τα μέλη των ομάδων και τα στελέχη του προγράμματος, αναφορικά με τους στόχους και τις προοπτικές της πρωτοβουλίας, για την τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Οκτώβριος 2013 Ο κ. Γιώργιος Σιώτης Senior Economic Adviser της Ευρωπαϊκής Επιτροπής & μέλος του Task Force για την Ελλάδα περιηγήθηκε στους χώρους του egg, γνώρισε τις επιχειρηματικές ομάδες και συνομίλησε με τα μέλη τους για τα σχέδιά τους. Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του στη σύσκεψη με μέλη του Executive Monitoring Committee και το Διευθυντή των εγκαταστάσεων του egg. Νοέμβριος 2013 Ο Δρ. Δημήτριος Πτωχός, επικεφαλής Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Γραφείου Πρωθυπουργού, επισκέπτεται το egg και συμμετέχει στην 6 η απονομή Ennovation Awards 2013, του Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

4 egg news Ένα πολυμορφικό κτήριο! Στο egg, δεν αναπτύσσονται μόνο επιχειρήσεις! Αναπτύσσονται και συνέργειες μεταξύ των ομάδων, φιλίες, δραστηριότητες και γενικά καλλιεργείται αυτό που αποτελεί το λεγόμενο «Οικοσύστημα» επιχειρήσεων. Η υποδομή του κτηρίου, μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει ποικίλες δραστηριότητες των Ομάδων: από τα σεμινάρια επιχειρηματικής κατάρτισης και τις παρουσιάσεις άλλων startups, μέχρι casting μόδας, δύο ping pong tournaments και το θεσμό «Γεύματα της Δευτέρας». Σεμινάρια και Παρουσιάσεις Ιούλιος 2013 Ενότητα Κατάρτισης «Στρατηγικό Marketing» από τον κ. Κ. Κυριακόπουλο του ALBA Οκτώβριος my eggxperts ενότητα: «start-ups στον ψηφιακό κόσμο», κ. Π. Γκεζερλής, κα Μ. Ζούλοβιτς «Γεύματα της Δευτέρας» Σεπτέμβριος η Δευτέρα που το τραπέζι του ping pong μετατράπηκε σε μεγάλη τραπεζαρία και οι startuppers μας μοιράστηκαν το φαγητό τους. Από εκείνη την ημέρα και κάθε Δευτέρα, οι ομάδες, μοιράζονται εκτός από το γεύμα τους, ιδέες, γέλια και στιγμές. Τα «Γεύματα της Δευτέρας» γίνονται, πλέον, θεσμός!

5 egg news my eggxperts Εκεί όπου επιτυχημένοι Έλληνες startupers γνωρίζονται με το egg και μοιράζονται με τις Ομάδες του τις γνώσεις από τα επιχειρηματικά τους «βιώματα» Εταιρεία Intale δημιουργός εφαρμογής ikiosk Εταιρεία BugSense Εταιρεία GloVo δημιουργός πλατφόρμας Global Volunteers Platform Ιδρυτής Εφαρμογής Taxibeat Οι Ομάδες μας. πάντα συνεπείς στα ραντεβού με την κατάρτιση του egg TEDx 2013 παρουσίαση από CEO εταιρείας Metanautix Μαζί και εκτός κτηρίου egg Οκτώβριος μέλη του egg έλαβαν μέρος στον 31 ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, στις διαδρομές των 5 & 10 Km!

6 egg news Ping Pong Tournaments Μέχρι σήμερα, έχουν διεξαχθεί, με μεγάλο ενθουσιασμό, δύο Ping Pong Tournaments, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο Νικητής του 1 ου egg ping pong tournament αναδείχθηκε - μετά από ένα συναρπαστικό (!) τελικό με τη Μάγκυ Κοντού από την ομάδα Simple Apps - ο Σταύρος Μπρούστας από την ομάδα Cherry Pick. Στη 2 η διοργάνωση, ο νικητής του Ιουλίου έφτασε ξανά στον τελικό, αλλά τελικά τη νίκη κατέκτησε ο Α. Δίπλας από την ομάδα Happy Hour Application, ενώ στις πλέον μαχητικές ομάδες κατατάσσονται οι Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Bluperty, SoCool, Webtheater, DressCode, και Enter Art. Έτσι, με πολύ κέφι, άψογη φόρμα και αγωνιστικότητα, το ping pong καθιερώνεται, πλέον, ως το επίσημο άθλημα του egg! και πασαρέλα! Οκτώβριος 2013 Το startup 180degrees διοργανώνει casting για τις ανάγκες επίδειξης μόδας και τo training room του egg μετατρέπεται σε πασαρέλα!!!

7 egg start-up community news Κάποιες ομάδες μας μιλούν για τα νέα τους Η Necova PC, η οποία αναπτύσσει ένα σύστημα το hp-necovery το οποίο εγκαθίσταται σε οικιακά φωτοβολταϊκά πάρκα και κάνοντας ανάκτηση θερμότητας αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και εξοικονομεί ζεστό νερό χρήσης, κατέθεσε την ιδέα της για πατέντα και μέσα στο επόμενο διάστημα κατασκευάζεται το πρωτότυπο. Το πλεονέκτημα της ιδέας είναι ότι το σύστημα εφαρμόζεται σε ήδη εγκατεστημένα οικιακά πάρκα και η τεχνική που χρησιμοποιείται έχει τα πιο αποδοτικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ έχουν εγκατασταθεί οικιακά πάρκα μόνο στην Ελλάδα. Η Necova P.C. ανακηρύχτηκε νικήτρια ομάδα στον διαγωνισμό της Incubo Ventures στον τομέα της Ενέργειας με την παρουσία του hp-necovery, ενός συστήματος που εγκαθίσταται στα ήδη υπάρχοντα Φ/Β οικιακά πάρκα αυξάνοντας την απόδοση τους και εξοικονομώντας ζεστό Νερό Χρήσης. Η θετική ανταπόκριση από στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου ήταν για εμάς η καλύτερη ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε. Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας Η ομάδα του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας αναδείχθηκε νικήτρια της κατηγορίας του Τουρισμού στο διαγωνισμό ''Future Scope'' που διοργάνωσε η Incubo Venture Capital. Η διάκριση αυτή, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και αποδεικνύει ότι η προσπάθειά μας βρίσκει διαρκώς ανταπόκριση. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια σημαντική βοήθεια για την εξέλιξή μας καθώς συνοδεύεται από έπαθλο Ευρώ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και το πάνελ των κριτών καθώς επίσης και τους συνεργάτες μας που μας στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια. BLUPERTY Η Bluperty, η πρώτη ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 4 ο Balkan Venture Forum, στα Τίρανα στις 14 και 15 Νοεμβρίου Η εταιρεία παρουσίασε με επιτυχία το επιχειρηματικό της εγχείρημα μπροστά σε ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων και επενδυτών και διερεύνησε τρόπους για επέκταση του μοντέλου της στις βαλκανικές αγορές. Η πρώτη public beta έκδοση της Bluperty αναμένεται τέλη Δεκέμβρη. Η ομάδα SoCool δραστηριοποιείται στο χώρο της καθαρής ενέργειας. Τους τελευταίους μήνες προχωρήσαμε στο σχεδιασμό ενός νέου προϊόντος με δυνατότητα παραγωγής ρεύματος από θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες, όπως εκείνοι του ηλιακού θερμοσίφωνα, ξεκινώντας από μια απλή παρατήρηση: Περισσότερες από τις μισές ημέρες του έτους το νερό στον ηλιακό μας ζεσταίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την ηλιακή ακτινοβολία για το υπόλοιπο της ημέρας! Δημιουργούμε λοιπόν μία συσκευή ικανή να παράγει ρεύμα με υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης από ένα εμπορικό φωτοβολταϊκό σύστημα, με σκοπό να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ενέργεια για να μειώσουμε την ηλεκτρική μας κατανάλωση. Η μοντελοποίηση και οι υπολογισμοί έχουν ολοκληρωθεί, ενώ πλέον δουλεύουμε πάνω στην πρώτη πειραματική διάταξη! Οι πρώτες συσκευές αναμένεται να εγκατασταθούν στις αρχές Μαρτίου Περισσότερες πληροφορίες στο

8 egg start-up community news Κάποιες ομάδες μας μιλούν για τα νέα τους H CherryPick, η εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την μεταφορά παιδιών από και προς τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο εξέλιξης και ανάπτυξης της υπηρεσίας. Έχουμε ήδη συνάψει συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους κέντρων ξένων γλωσσών το SoEasy Group καθώς επίσης και με το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου. Τελειοποιούμε την πρωτοπόρα μας τεχνολογία και αισιοδοξούμε να είμαστε σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του επόμενου χρόνου. by SimpleApps H oμάδα της SimpleApps τις τελευταίες εβδομάδες ασχολείται πυρετωδώς με την ανάπτυξη του προϊόντος της, του tourismart, καθώς το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική έκδοση του basic πακέτου σε συνεργασία με επιλεγμένες επιχειρήσεις και εντός του Νοέμβρη αναμένεται η εμπορική κυκλοφορία του. Το πακέτο αυτό στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες κυρίως τουριστικών γραφείων για τη δημιουργία smartphone εφαρμογών σε μορφή τουριστικού οδηγού, που θα προσφέρονται στους πελάτες της επιχείρησης. Το πακέτο θα περιλαμβάνει ακόμη σύστημα διαχείρισης του περιεχομένου της εφαρμογής (για tablet ή laptop). Στις αρχές του 2014, αναμένεται και η εμπορική διάθεση των υπόλοιπων πακέτων του tourismart, που θα καλύψουν τις ανάγκες τουριστικών επιχειρήσεων που προσφέρουν στέγαση, όπως ξενοδοχεία, ξενώνες κ.α. Πρόσφατα η SimpleApps, έπειτα από συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας Mozilla, αποτελεί επισήμως Content Partner για το νέο λειτουργικό mobile συσκευών της εταιρείας, του Firefox OS, που αναμένεται σύντομα στη χώρα μας. Για περισσότερα Νέα από τις Ομάδες του egg, κάνετε Like στη σελίδα του egg στο FB GR Τέλος, η ομάδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον και ήταν μία από τις 10 ελληνικές εταιρείες από τον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, η οποία παρουσίασε τα επιχειρηματικά της σχέδια σε εκπρόσωπο (venture partner) του επενδυτικού ταμείου "seed", LAUNCHub, με έδρα την Βουλγαρία και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του προγράμματος. Η εταιρεία μας κέρδισε το 1 ο βραβείο στον 6 ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Ennovation 2013, το οποίο διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Καταφέραμε να κατακτήσουμε την 1 η θέση μεταξύ των 94 ομάδων που συμμετείχαν με συνολικά με 296 φοιτητές από 35 ΑΕΙ/ΤΕΙ και να λάβουμε χορηγία ύψους από τη χορηγό Eurobank στην τελετή βράβευσης, που έγινε στο κτήριο του egg στις 27/11//13. Εκτός Ελλάδος, η Truckbird επιλέχθηκε για τον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού Get In The Ring: The Investment Battle, ο οποίος διοργανώνεται από το Erasmus Centre for Entrepreneurship. Περισσότερα από startups υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής από 32 χώρες, αλλά μόνο οι 8 φιναλίστ ταξίδεψαν στο Ρότερνταμ για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση και να περάσουν ένα διήμερο με τους υποψήφιους επενδυτές και να διεκδικήσουν επένδυση ύψους μέχρι και 1 εκατ. και εμείς, ήμασταν ένα από αυτά! Παρουσιάσαμε την ιδέα μας μπροστά στην κριτική επιτροπή, κερδίσαμε το γύρο "Big Data Battle" και καταφέραμε να γίνουμε μια από τις 4 καλύτερες και «πιο ελπιδοφόρες» strartups του φετινού διεθνούς διαγωνισμού.

9 by invitation Η σημασία των μεντόρων στην ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων «Στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα» Συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Τραπεζάνογλου, Σύμβουλο Διοίκησης του ομίλου Eurobank, Μέλος του Executive Monitoring Team και Υπεύθυνο του Δικτύου Μεντόρων του egg Ερ.: Το mentoring προσφέρεται ως μία βασική υπηρεσία στο πλαίσιο του Προγράμματος egg. Γιατί αυτή η έμφαση ; Β.Τ.: Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι οι νεοφυείς επιχειρηματικές ομάδες χρειάζονται συχνά συμβουλευτική καθοδήγηση για να πραγματώσουν το επιχειρηματικό τους όραμα, για να κάνουν την ιδέα τους επιχείρηση με εμπορική επιτυχία. Επίσης, μελέτες χρηματοδοτικών φορέων δείχνουν ότι επενδυτικά σχήματα, όπως οι λεγόμενοι επιχειρηματικοί «άγγελοι» ή τα «κεφάλαια κινδύνου», εμπιστεύονται όλο και περισσότερο επιχειρηματικές ομάδες οι οποίες απολαμβάνουν υπηρεσίες mentoring στο πλαίσιο προγραμμάτων επιχειρηματικής επώασης ή/και επιτάχυνσης. Πολλές μάλιστα πολυεθνικές εταιρείες δημιουργούν οι ίδιες προγράμματα με ενσωματωμένες υπηρεσίες mentoring. Ερ.: Πώς ακριβώς βοηθάει το mentoring; Β.Τ.: Στους «εκκολαπτόμενους» επιχειρηματίες τo mentoring κατατείνει τόσο στο να αναπτύξει το επιχειρηματικό πνεύμα, όσο και στο να τους καθοδηγήσει πολύπλευρα και να τους υποστηρίξει συμβουλευτικά στα πρακτικά βήματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Αυτό γίνεται με διαδραστική διαδικασία συνεργασίας και ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης. O μέντωρ λειτουργεί καταλυτικά με την παρουσία του. Θέτει ερωτήματα ωθώντας το νέο επιχειρηματία να διερευνήσει εναλλακτικές λύσεις, τον παροτρύνει να ανιχνεύσει ευρύτερες εφαρμογές της ιδέας του, βοηθάει στη δικτύωση με χρήσιμες πηγές γνώσης ή με επιχειρήσεις του ιδίου κλάδου, προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και γενικά ενεργοποιεί τις διεργασίες εκείνες που επιταχύνουν και σφυρηλατούν τη δράση της επιχειρηματικής ομάδας προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν μάλιστα προέρχεται από τον ίδιο κλάδο η συνεισφορά του μπορεί να είναι κρίσιμη. Όλα αυτά χρειάζονται επειδή οι νεοφυείς εταιρείες στο αρχικό στάδιο διαμορφώνουν την αρχική επιχειρηματική τους ιδέα ώστε να καταλήξει σε υλοποιήσιμο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan). Σε κάθε περίπτωση πάντως ο μέντωρ δεν αποφασίζει και δεν υποκαθιστά τους νέους επιχειρηματίες στον υπεύθυνο αποφασιστικό ρόλο της οργάνωσης και υλοποίησης των σχεδίων τους. Ερ.: Πώς επελέγησαν οι μέντορες και ποιά είναι τα συμπεράσματα στο 6μηνο λειτουργίας του egg ; B.T.: Στο egg δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή των μεντόρων, ώστε όχι μόνο να είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες από ποικίλους κλάδους και ηλικίες (βλ. αλλά, πολύ σημαντικό, να έχουν την προθυμία, το «αλτρουϊστικό» ενδιαφέρον θα έλεγα, να βοηθήσουν έμπρακτα τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα τους βήματα. Είμαστε ευτυχείς γιατί είχαμε μεγάλη και απόλυτη ανταπόκριση, αλλά και συγκινητική συνέπεια στη συμμετοχή. Η επιτυχία της υπηρεσίας αυτής ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Οι εκτιμήσεις τόσο των μεντόρων όσο και των 21 επιχειρηματικών ομάδων στις απολογιστικές συναντήσεις, που κάνουμε, συγκλίνουν στο ότι τα οφέλη είναι σημαντικά και απτά. Είναι η υπηρεσία με την υψηλότερη αξιολόγηση από την πλευρά των νέων επιχειρηματιών

10 miscellaneous Και όμως υπάρχει.. «Παγκόσμια Ημέρα Αυγού» Η Διεθνής Επιτροπή Ωοπαραγωγών (International Egg Commission - IEC), θέλοντας να τονίσει το σημαντικό ρόλο του αυγού στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, καθιέρωσε την 2 η Παρασκευή του Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Αυγού. Από το 1996 και κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, σε όλο τον κόσμο, διοργανώνονται δραστηριότητες και events για την ευαισθητοποίηση όλων των ηλικιών, σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου αυτού τροφίμου. Για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, η IEC σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (Food and Agriculture Organization FAO) στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόβλημα υποσιτισμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Γης. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών σε εννέα χώρες της Νοτίου Αφρικής, με στόχο την ενίσχυση και επέκταση της παραγωγής του αυγού αλλά και την καθιέρωσή του ως αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής διατροφής. Περισσότερες πληροφορίες στο thinkegg.com «Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς και Υποστηρικτές του Προγράμματος για την προσφορά τους» Χορηγοί Υποστηρικτές

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη Τύπου Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2014 Πρόγραµµα egg - enter grow go Συνέντευξη Τύπου Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2014 1 Νέο περιβάλλον για την επιχειρηµατικότητα; «Μόχλευση» στην επιχειρηματικότητα Επενδυτικό Περιβάλλον Καινοτομία σε παραδοσιακούς&

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη Οδηγού Υλοποίησης Προγράμματος Υποστήριξης «ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Περίληψη Οδηγού Υλοποίησης Προγράμματος Υποστήριξης «ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» Περίληψη Οδηγού Υλοποίησης Προγράμματος Υποστήριξης «ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΧΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να ενεργοποιήσει και να κινητοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του καθ. Βασιλείου Μακιού Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 2 ου κύκλου του Προγράμματος egg - enter grow go Δευτέρα 17.02.

Ομιλία του καθ. Βασιλείου Μακιού Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 2 ου κύκλου του Προγράμματος egg - enter grow go Δευτέρα 17.02. Ομιλία του καθ. Βασιλείου Μακιού Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 2 ου κύκλου του Προγράμματος egg - enter grow go Δευτέρα 17.02.14 Κτήριο egg Ο καθ. Βασίλειος Μακιός είναι Γενικός Διευθυντής του

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP. MESUP Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας. Παραδοτέο Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP. MESUP Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας. Παραδοτέο Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP Παραδοτέο 4.2.1 Σχέδιο Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας H Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της

Διαβάστε περισσότερα

http://www.thedigitalgate.gr

http://www.thedigitalgate.gr http://www.thedigitalgate.gr Ο Διοργανωτής Με την Επιστημονική Υποστήριξη: Στόχος του Διαγωνισμού Εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα προσφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες. Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη. Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ

Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες. Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη. Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ Στηρίζουμε τις καινοτόμες ιδέες Ενισχύουμε την παραγωγική σκέψη Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Γ. Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ ΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Athenaeum InterContinental

Athenaeum InterContinental 7.5.2018 Athenaeum InterContinental digital economy forum 2016 Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή Ο ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της δυναμικής του πορείας από την ίδρυσή του και με όραμα τη

Διαβάστε περισσότερα

Η οργανική ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο

Η οργανική ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο Η οργανική ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο Μιχάλης Τυρίμος Μέσα υποστήριξης και επιτάχυνσης της επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό Προγράμματα για φοιτητές (NACUE) Προγράμματα για απόφοιτους

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το INNOVATHENS;

Τι είναι το INNOVATHENS; Τι είναι το INNOVATHENS; Μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάσθηκε τον Μάιο του 2014, είναι μία σύμπραξη της Τεχνόπολης με 6 συνδέσμους

Διαβάστε περισσότερα

Είδος: Εφημερίδα / Κύρια / Οικονομική / Ημερήσια Σελίδα: 10 Μέγεθος: 41 cm ² Επικοινωνία εντύπου: (210) 6061.000 Είδος: Εφημερίδα / Κύρια / Οικονομική / Ημερήσια Σελίδα: 2,19 (1 από 2) Μέγεθος: 173 cm

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα IMPACT Οδηγός Υποψηφίων

Πρόγραμμα IMPACT Οδηγός Υποψηφίων Πρόγραμμα IMPACT 2016 Οδηγός Υποψηφίων Ενδυνάμωσε τον αντίκτυπο της κοινωνικής σου δράσης! Ashoka Greece http://www.ashoka-impact.gr/ http://greece.ashoka.org/ Email: ashokagreece@ashoka.org Οδηγός Υποψηφίων

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Έναρξη Προγράμματος Roots

Δελτίο Τύπου Έναρξη Προγράμματος Roots Δελτίο Τύπου Έναρξη Προγράμματος Roots 5 Δεκεμβρίου 2018 Το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβουλευτική δραστηριότητα της ΜοΚΕ. Δρ Ιωάννα Καστέλλη

Η συμβουλευτική δραστηριότητα της ΜοΚΕ. Δρ Ιωάννα Καστέλλη Η συμβουλευτική δραστηριότητα της ΜοΚΕ Δρ Ιωάννα Καστέλλη Οι άξονες της συμβουλευτικής υποστήριξης Εβδομάδες Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την So Kwadraat: εντοπισμός ιδεών και ερευνητικών προσπαθειών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. 2o Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας ΜΚΕ Παν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. 2o Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας ΜΚΕ Παν. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ 2o Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας ΜΚΕ Παν.Αιγαίου ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ! σε συνεργασία με τα ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στο σύγχρονο Πανεπιστημιακό Περιβάλλον

Eκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στο σύγχρονο Πανεπιστημιακό Περιβάλλον Eκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στο σύγχρονο Πανεπιστημιακό Περιβάλλον Καθηγητής Γεώργιος Ι. Δουκίδης, Διευθυντής Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) Εργαστήριο Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Η δυνατότητα εγγραφής και επικαιροποίησης του μητρώου θα είναι συνεχής.

Η δυνατότητα εγγραφής και επικαιροποίησης του μητρώου θα είναι συνεχής. Μητρώο δομών ενεργού στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας (Θερμοκοιτίδων Τεχνολογικών πάρκων Εκκολαπτηρίων Incubators, χώρων Coworking spaces, Προγραμμάτων Accelerators κ.λπ.) Το μητρώο δομών στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

3 rd Hellenic Innovation Forum

3 rd Hellenic Innovation Forum 1 3 rd Hellenic Innovation Forum «Όταν η έρευνα συναντά τις επιχειρήσεις» 20 Ιουνίου 2019 Divani Caravel Με την ελληνική οικονομία να έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η έμφαση έχει αρχίσει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ ηλεκτρονικο περιοδικο Απρίλιος-Ιούνιος 2012 τευχοσ 02 ΔΑΣΤΑ Εκδηλώσεις Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΕΣ)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΕΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΕΣ) Το Κέντρο Ερευνών Science-to-Marketing του Munster University (Γερμανία) πραγματοποίησε έρευνα με θέμα τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΕΣ)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΕΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΕΣ) Το Κέντρο Ερευνών Science-to-Marketing του Munster University (Γερμανία) πραγματοποίησε έρευνα με θέμα τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα: επιβραβεύοντας τις καινοτόμες Επιχειρηματικές Ιδέες

Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα: επιβραβεύοντας τις καινοτόμες Επιχειρηματικές Ιδέες 2 η Διακρατική Συνάντηση INNOVA NET Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα: επιβραβεύοντας τις καινοτόμες Επιχειρηματικές Ιδέες Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 Επιμελητήριο Άρτας Δρ. Χρυσόστομος Στύλιος Αν. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Συνδιοργάνωση: Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Δ.Α.ΣΤΑ.) Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία.

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. 4. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το 2009 ξεκίνησε με τις εξαιρετικά προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ʺΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"ʺ «Στήήριξη και Ανάάδειξη Πολυνησιωτικώών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίίδευση

Διαβάστε περισσότερα

The Culinary Engagement. Ελλάδα-Μάλτα

The Culinary Engagement. Ελλάδα-Μάλτα The Culinary Engagement Ελλάδα-Μάλτα Η έκθεση τροφίμων είναι μια παρουσίαση της ελληνικής γαστρονομίας καθώς και ένα άνοιγμα προς την αγορά τροφίμων της Μάλτας. Η εξοικείωση των πελατών καθώς και των εμπόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 Ενότητες 1. Κατάσταση μελών του Ελληνο- Aφρικανικού Επιμελητηρίου 2. Σκοπός του Επιμελητηρίου 3. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 4. Διεύθυνση Χώρου

Διαβάστε περισσότερα

Βάζουµε την Ελλάδα µπροστά. Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Βάζουµε την Ελλάδα µπροστά. Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Βάζουµε την Ελλάδα µπροστά Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Labs Open Gov 2/05/2011 1 Η αφετηρία Περίπου 15 κρατικοί ιστότοποι για την επιχειρηµατικότητα Διάσπαρτη πληροφόρηση Ξύλινη

Διαβάστε περισσότερα

«Χαρτογράφηση των επιχειρηματικών αναγκών των ελληνικών start-up επιχειρήσεων»

«Χαρτογράφηση των επιχειρηματικών αναγκών των ελληνικών start-up επιχειρήσεων» Δ/νση Στ. Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων «Χαρτογράφηση των επιχειρηματικών αναγκών των ελληνικών start-up επιχειρήσεων» 2 Μαρτίου 2017, Αθήνα Ι. Πλεμμένος - Α. Θεοδωρακάκου Δ/νση Στ. Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 190, 17671Καλλιθέα Τηλ: 210 3249912 info@theegg.gr

Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 190, 17671Καλλιθέα Τηλ: 210 3249912 info@theegg.gr Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 190, 17671Καλλιθέα Τηλ: 210 3249912 info@theegg.gr «egg enter grow go» Πρόγραμμα στήριξης της Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας 3 Το Πρόγραμμα Το egg είναι μια πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup) στην Ελλάδα: Μια εμπειρική διερεύνηση. -

Περιβάλλον των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup) στην Ελλάδα: Μια εμπειρική διερεύνηση. - Σχολή Χημικών Μηχανικών Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας Περιβάλλον των Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup) στην Ελλάδα: Μια εμπειρική

Διαβάστε περισσότερα

MATCH & DEVELOP A STARTUP

MATCH & DEVELOP A STARTUP MATCH & DEVELOP A STARTUP 23-25 Φεβρουαρίου 2018 System.out.printIn ( Ελάτε στο Match & Develop a Start-up που διοργανώνουν ITE & NBG Βusiness Seeds & Bizrupt ) if (you==startup & θέλετε να αναπτυχθείτε)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ 1. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; Ευθυγραμμιζόμενη με μία προπαρασκευαστική

Διαβάστε περισσότερα

«Grow Greek Tourism Online»: εκπαιδευτικό σεµινάριο ψηφιακού µάρκετινγκ της Google στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε το επιτυχηµένο σεµινάριο της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. editorial egg news Οι 21 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση enter του Α' κύκλου του egg 2013-2014

Περιεχόμενα. editorial egg news Οι 21 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση enter του Α' κύκλου του egg 2013-2014 Περιεχόμενα editorial egg news Οι 21 ομάδες που προκρίθηκαν από τη φάση enter του Α' κύκλου του egg 2013-2014 start-up community news Μεγάλωσε την επιχείρησή σου; Γνώρισε τους δικούς σου «vital few» Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

της Τυποποίησης και των Προτύπων

της Τυποποίησης και των Προτύπων «Αξιοποίηση της Τυποποίησης και των Προτύπων από τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013 Διονύσιος Τσαγκρής Προϊστάμενος Δ/νσης ΜΜΕ SME Envoy το πλαίσιο & τα εργαλεία υλοποίησης Small

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr Athens Women Forum 2015 η palladian communications specialists διοργανώνει το athens women forum 2015, με σκοπό τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και διαβούλευσης, με επίκεντρο τη

Διαβάστε περισσότερα

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει. την Καινοτόμο. Επιχειρηματικότητα

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει. την Καινοτόμο. Επιχειρηματικότητα Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει την Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα Απολογισμός 2018 Στόχος προγράμματος ΝΒG Business Seeds Το NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds) της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα ολοκληρωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μεγάλη συμμετοχή και καινοτόμες ιδέες στο 1ο HACKATHON #TRANSPORT των Συγκοινωνιών Αθηνών το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου. Μεγάλη συμμετοχή και καινοτόμες ιδέες στο 1ο HACKATHON #TRANSPORT των Συγκοινωνιών Αθηνών το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου 2015 Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015 Δελτίο Τύπου Μεγάλη συμμετοχή και καινοτόμες ιδέες στο 1ο HACKATHON #TRANSPORT των Συγκοινωνιών Αθηνών το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου 2015 Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 2 ου φοιτητικού ιαγωνισμού Καινοτομικών Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων στο Τ. Ε.Ι. Κρήτης

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 2 ου φοιτητικού ιαγωνισμού Καινοτομικών Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων στο Τ. Ε.Ι. Κρήτης Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) ΤΕΙ Κρήτης Προτάσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνονται δεκτές από 01/06/2013 μέχρι 30/07/2013 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 2

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχοµένων. Οδηγός Υποψηφίων- Πρόγραμμα Impact 2017 της Ashoka 1

Πίνακας Περιεχοµένων. Οδηγός Υποψηφίων- Πρόγραμμα Impact 2017 της Ashoka 1 Οδηγός Υποψηφίων Πρόγραµµα Impact 2017 Πίνακας Περιεχοµένων Εισαγωγή... 2 Το πρόγραµµα συνοπτικά... 3 Οι στόχοι του προγράµµατος... 3 Η διαδικασία και τα στάδια του προγράµµατος... 4 Ποιος µπορεί να συµµετάσχει

Διαβάστε περισσότερα

INNOVATING FOR A BETTER FUTURE

INNOVATING FOR A BETTER FUTURE Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Δ.Π.Θ. Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού - Medilab INNOVATING FOR A BETTER FUTURE ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2018 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Entrepreneurship Sharing and Training Network Δίκτυο Επιχειρηματικής Ανταλλαγής και Εκπαίδευσης ENS-TRAIN-NET

Entrepreneurship Sharing and Training Network Δίκτυο Επιχειρηματικής Ανταλλαγής και Εκπαίδευσης ENS-TRAIN-NET Entrepreneurship Sharing and Training Network Δίκτυο Επιχειρηματικής Ανταλλαγής και Εκπαίδευσης ENS-TRAIN-NET Ταυτότητα έργου Πρόγραμμα: Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες Ακρωνύμιο έργου: ENS-TRAIN-NET

Διαβάστε περισσότερα

Create, Network & Grow

Create, Network & Grow Create, Network & Grow Διοργανωτές Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Κύριο ερευνητικό αντικείμενο της Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας!

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας! 10 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας Η φετινή χρονιά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί την δέκατη διοργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας

Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας Μάρτιος 2012 1 Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας Να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις, να ενθαρρύνουμε την έρευνα και την καινοτομία και τη διασύνδεση της με την επιχειρηματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα αλλά δεν συνιστούν επενδυτικά μέτρα.

στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα αλλά δεν συνιστούν επενδυτικά μέτρα. Κυρίες και κύριοι, Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας στο Συνέδριο του Economist για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Οφείλω να συγχαρώ του διοργανωτές για την άριστη διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016 ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016 ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016 Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα Η Ελπίδα στην Ανάκαμψη της Οικονομίας ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών,

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημιακή - Επιχειρηματική Συνεργασία

Πανεπιστημιακή - Επιχειρηματική Συνεργασία Πανεπιστημιακή - Επιχειρηματική Συνεργασία Π Ε Σ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Συνδιοργάνωση Ημερίδας Φοιτητές «σαΐνια» παράγουν καινοτομία διαγωνισμός καινοτομίας Μαρινόπουλου Πανόραμα

Διαβάστε περισσότερα

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας.

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Ποιοί Είμαστε Η My Company Finance αποτελεί επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας My Company Projects, η οποία έχει στο σύνολο της 6.000 ενεργούς πελάτες στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» 2018-2021 Στις προηγούμενες εκλογές ο συνδυασμός μας ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ πρώτευσε με ρεκόρ ψήφων. Η επιτυχία ήταν μεγάλη αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη. Ξέραμε καλά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Αθήνα,21 Οκτωβρίου 2014 Κυρίες και κύριοι, Είναι ευτυχής συγκυρία που το φετινό Συνέδριο διεξάγεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας τουριστικής περιόδου που κατά γενική

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

Από το Επιμελητήριο και το Πολυτεχνείο Κρήτης Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών.

Από το Επιμελητήριο και το Πολυτεχνείο Κρήτης Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών. Από το Επιμελητήριο και το Πολυτεχνείο Κρήτης Προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών. Με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση και Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο σύγχρονο Πανεπιστημιακό Περιβάλλον

Eκπαίδευση και Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο σύγχρονο Πανεπιστημιακό Περιβάλλον Eκπαίδευση και Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο σύγχρονο Πανεπιστημιακό Περιβάλλον Καθηγητής Γεώργιος Ι. Δουκίδης, Διευθυντής Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Μην αφήνεις την έρευνά σου στο ράφι και την ιδέα σου αναξιοποίητη

Μην αφήνεις την έρευνά σου στο ράφι και την ιδέα σου αναξιοποίητη Μην αφήνεις την έρευνά σου στο ράφι και την ιδέα σου αναξιοποίητη Δρ Ιωάννα Καστέλλη, Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ΕΜΠ Επιχειρηματικότητα ως εναλλακτική Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν (αναλογικά)

Διαβάστε περισσότερα

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του Α.Π.Θ.

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του Α.Π.Θ. Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του Α.Π.Θ. Επιστημονικώς υπεύθυνη : ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟY Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Μάνατζμεντ, Τμήμα Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη ΕΠΕΦΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (ΕΠΕΦΑ) Τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σοφοκλέους 1, Αθήνα 105

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YouthActiv Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί Λύκεια να

Διαβάστε περισσότερα

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ CLUSTERS Με σκοπό τον εντοπισμό των βασικών παραγόντων επιτυχίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CONTENT ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 4 Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 6 Χρονοδιάγραμμα 9 ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ 10

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου «Τα μέλη του νέου Δικτύου Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT» για την περίοδο2018-2020 στην Ελλάδα» Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον. Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της

Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον. Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της Η Ιδέα Η κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά είναι απόδειξη σεβασμού, τόσο απέναντι στον εαυτό μας και τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε,

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΙ Συνεπής θα είναι για 23 η χρονιά, στο θεσμό του ετήσιου πανελλήνιου συνεδρίου της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.),

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές Ομάδες Δράσεις. Εναρκτήρια Συνάντηση στη Μούρθια. Γερμανία ΙΣΠΑΝΊΑ ΕΛΛΆΔΑ ΛΙΘΟΥΑΝΊΑ NEWSLETTER ΤΕΎΧΟΣ 1.

Τοπικές Ομάδες Δράσεις. Εναρκτήρια Συνάντηση στη Μούρθια. Γερμανία ΙΣΠΑΝΊΑ ΕΛΛΆΔΑ ΛΙΘΟΥΑΝΊΑ NEWSLETTER ΤΕΎΧΟΣ 1. NEWSLETTER ΤΕΎΧΟΣ Το πρόγραμμα ICARO είναι μια διεθνής συνεργασία που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εστιάζει στην απόκτηση Οριζόντιων Δεξιοτήτων. Εναρκτήρια Συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Οι μαθητές αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Οι μαθητές αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεξάγεται online και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (15-18 ετών). Οι μαθητές αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Η Κ.Ο. επιτελεί στην Ε.Ε. και μπορεί να παίξει και στη χώρα μας ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνικής καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Αρτέμης Σαϊτάκης Διευθυντής, Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης

Επιχειρηματικότητα στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Αρτέμης Σαϊτάκης Διευθυντής, Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης Επιχειρηματικότητα στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης Αρτέμης Σαϊτάκης Διευθυντής, Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης Εσπερίδα: Χημεία & Βιομηχανία της Κρήτης, Ηράκλειο 14 Μαΐου 2010 Επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Ιστορικό Στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2017, διοργανώθηκε στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το Πρώτο Διεθνές Συμπόσιο για την Ανάπτυξη των Μουσείων Επιστημών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Belt and Road». Στόχος της

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα για απόφοιτους και Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης σε Επιχειρήσεις UNDER MY WING ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ 2014

Επιχειρηματικότητα για απόφοιτους και Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης σε Επιχειρήσεις UNDER MY WING ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ 2014 UNDER MY WING SUPPORTING GRADUATE ENTREPRENEURS Επιχειρηματικότητα για απόφοιτους και Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης σε Επιχειρήσεις ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ 2014 Ο επιχειρηματίας πάντα αναζητά την αλλαγή, ανταποκρίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

Our Story WEDDING APPLICATION

Our Story WEDDING APPLICATION Κάθε Ζευγάρι είναι Μοναδικό! Κάθε Γάμος είναι Μοναδικός! Our Story Μία πραγματική ιστορία γάμου, στάθηκε η αιτία να δημιουργηθεί το Weddin. Το 2016 ο Γιάννης και η Ελένη, οργανώνοντας το γάμο τους, άρχισαν

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Καινοτομία, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες

Ψηφιακή Καινοτομία, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες OIKOΝOMIΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ψηφιακή Καινοτομία, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες Επικ. Καθηγ. Κατερίνα Πραματάρη k.pramatari@aueb.gr www.eltrun.gr

Διαβάστε περισσότερα

GENAG ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

GENAG ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ GENAG ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ Ένα πρωτοποριακό πολυετές πρόγραμμα στην Ελλάδα για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα. Υποστηρίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Christos Christou, head of innovation & idea development center, CYTA

Christos Christou, head of innovation & idea development center, CYTA The Economist 11th Cyprus Summit, November 3rd 2015 Hilton Park, Nicosia Cyprus CORPORATE INTRAPRENEURSHIP: THE WAY FORWARD Christos Christou, head of innovation & idea development center, CYTA Είναι μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 4ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΙΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ

Σκοπός της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ Α..ΠΑΙ.Σ.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕ: Γιώργος Μουστάκας email: moke1@aspete.gr ΣΗΛΕΦΩΝΟ: 210-28 96 884 blog: http://mokeaspete.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 (Νο 281 / τεύχος 7ο) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Βέλγιο Ενημερωτικά δελτία οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων, 1-10 & 11-20 Οκτωβρίου 2012 Βουλγαρία 20η Διεθνής Έκθεση για

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης: Το έργο MESUP

Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης: Το έργο MESUP Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης: Το έργο MESUP ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΑΪΤΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ευρωπαϊκές Ημέρες Εργασίας Νεολαία σε κίνηση 2013 22-23 Νοεμβρίου, Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Μπάμπης Τσιτλακίδης Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Η ψηφιακή τεχνολογία ως: Καταλύτης για την επίλυση σύγχρονων αστικών ζητημάτων Βασικό εργαλείο για αστικό σχεδιασμό Το μέσο (και όχι αυτοσκοπός) για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 1 Ο ι ε γ κ α τ ε σ τ η μ έ ν ε ς σ τ η Θ ε ρ μ ο κ ο ι τ ί δ α ν ε ο φ υ ε ί ς ε π ι χ ε ι ρ η μ α τ ι κ έ ς ομάδες/εταιρείες/επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. To λανσάρισμα είχε ως αποκορύφωμα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη στις 13 Νοεμβρίου 2016.

Ermis Media. To λανσάρισμα είχε ως αποκορύφωμα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη στις 13 Νοεμβρίου 2016. Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου Crazy Business Ideas ΙST College Tετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου Crazy Business Ideas ΙST College Tετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου Crazy Business Ideas ΙST College Tετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 Κυρίες και Κύριοι, Θα ήθελα κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την

Διαβάστε περισσότερα

Από την θεωρία στην πράξη. Διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα για υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών ΔΡ. ΑΝΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ RTD TALOS LTD

Από την θεωρία στην πράξη. Διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα για υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών ΔΡ. ΑΝΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ RTD TALOS LTD Από την θεωρία στην πράξη Διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα για υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών ΔΡ. ΑΝΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ RTD TALOS LTD Περιεχόμενα Σχέδια Χορηγιών ΥΕΕΒT CYBAN Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Από την πληροφορική στη δική σου επιχείρηση»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Από την πληροφορική στη δική σου επιχείρηση» ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠ ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: Από την πληροφορική στη δική σου επιχείρηση» Με συµµετοχή πέρα από την αναµενόµενη ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Η επικοινωνία χτίστηκε πριν και μετά τη διοργάνωση, προωθήθηκε από γνωστούς «πρεσβευτές» που φόρεσαν τη φανέλα του Eviol και έτρεξαν στο Μαραθώνιο.

Η επικοινωνία χτίστηκε πριν και μετά τη διοργάνωση, προωθήθηκε από γνωστούς «πρεσβευτές» που φόρεσαν τη φανέλα του Eviol και έτρεξαν στο Μαραθώνιο. Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση συνεργασίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Πρόταση συνεργασίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες. Πρόταση συνεργασίας Το Skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον» και σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης δράσης του διοργανώνει το Thessaloniki #JobFestival 2018. Ένα διήμερο φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ, Λευτέρη Παπαγιαννάκη. «Πρωτοβουλίες Ενθάρρυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 24 Μαΐου 2017 Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) διοργανώνει το 2 ND ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης,

Διαβάστε περισσότερα