ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ"

Transcript

1 1 Πίνακας 1: Βασικοί άξονες του ωρολογίου αναλυτικού προγράμματος κατάρτισης ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Εναρκτήρια Συνάντηση Αξιολόγηση εκπαιδευτικής διεργασίας Εναρκτήρια συνάντηση (Γνωριμία, Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών, Παρουσίαση προγράμματος - Εκπαιδευτικό συμβόλαιο) Αξιολόγηση εκπαιδευτικής διεργασίας Εκπαιδευτικές ώρες ανά επιμέρους ενότητες του αναλυτικού προγράμματος 5 ώρες 5 ώρες Κοινές Διδακτικές ενότητες (βάσει ΕΣΔΕΚ) Χρήση βασικών εφαρμογών Η/Υ Υγεία και ασφάλεια στην εργασία Βασικές αρχές εργατικού δικαίου Προετοιμασία για την αγορά εργασίας Εξειδικευμένο επαγγελματικό αντικείμενο θεωρητικής κατάρτισης Θεματική Ενότητα 1: «Εισαγωγή στο επάγγελμα του σερβιτόρου και τον χώρο της εστίασηςαναψυχής» Θεματική Ενότητα 2: «Γνωριμία με τους χώρους εστίασης- αναψυχής» Θεματική Ενότητα 3: «Τα βασικά όργανα, συσκευές, σκεύη, έπιπλα, στοιχεία ιματισμού και διάκοσμου ενός χώρου εστίασης- αναψυχής» Θεματική Ενότητα 4: «Τα κύρια και τα δευτερεύοντα γεύματα» Θεματική Ενότητα 5: «Μέθοδοι παράθεσης γευμάτων» Θεματική Ενότητα 6: «Εργασίες προετοιμασίας και αποκατάστασης στον χώρο εστίασηςαναψυχής απουσία των Πελατών» Θεματική Ενότητα 7: «Εξυπηρέτηση των πελατών ενός χώρου εστίασης-αναψυχής» Θεματική Ενότητα 8: «Τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων (Room service- Mini bar)» 15 ώρες 100 ώρες 8 ώρες 2 ώρες 2 ώρες 3 ώρες 10 ώρες 20 ώρες 8 ώρες 7 ώρες 10 ώρες 15 ώρες 20 ώρες 10 ώρες

2 2 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 120 ώρες ΠΙΝΑΚΑΣ Α1: Σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο και τον εκπαιδευτικό στόχο του προγράμματος «Σερβιτόρος» Σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του θεματικού αντικειμένου (περίληψη): Ο σερβιτόρος μπορεί να οριστεί ως ο εργαζόμενος σε χώρους εστίασης-αναψυχής του ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις κέτερινγκ, αναψυκτήρια, λέσχες, οργανισμούς, καφετέριες κ.λπ.). Ο σερβιτόρος βασιζόμενος από την μια στην εστιατορική τέχνη και από την άλλη στους κανόνες της γαστρονομίας- οινολογίας, σερβίρει εδέσματα και ποτά σε πελάτες των χώρων εστίασης-αναψυχής εφαρμόζοντας τους κανόνες σερβιρίσματος με ευπρέπεια και ευγένεια. Ο απώτερος σκοπός του συγκεκριμένου επαγγέλματος είναι η δημιουργία ενός φιλικού, άνετου, ασφαλούς, επαγγελματικού και αποτελεσματικού περιβάλλοντος που θα προτρέψει τους πελάτες των χώρων εστίασης-αναψυχής να γίνουν τακτικοί επισκέπτες. (Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα: Σερβιτόρος και Ninemeier & Hayes, 2005 ) Με βάση τα παραπάνω το επάγγελμα του σερβιτόρου περιλαμβάνει τους παρακάτω βασικούς τομείς: Προετοιμάζει το άνοιγμα του χώρου εστίασης-αναψυχής για το σερβίρισμα γευμάτων - ποτών και για διάφορες εκδηλώσεις. Υποδέχεται τους πελάτες, εφαρμόζει τις προκαταρκτικές διαδικασίες εξυπηρέτησης και τους σερβίρει τα διάφορα εδέσματα και ποτά, με βάση τους διατυπωμένους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας. Εισπράττει τους λογαριασμούς. Συμμετέχει στη διαδικασία κλεισίματος του χώρου εστίασης-αναψυχής. (Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα: Σερβιτόρος, σελ. 4 και 5) Εκπαιδευτικός στόχος: Με την ολοκλήρωση της μαθησιακής διαδικασίας οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες με σκοπό να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στους βασικούς τομείς του επαγγέλματος του σερβιτόρου έτσι όπως περιγράφησαν παραπάνω.

3 3 ΠΙΝΑΚΑΣ Α2: Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα ανά θεματική ενότητα του προγράμματος κατάρτισης ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Θεματική Ενότητα 1: Εισαγωγή στο επάγγελμα του σερβιτόρου και τον χώρο της εστίασης- αναψυχής Γνωριμία με το επάγγελμα του σερβιτόρου. o Το προσφερόμενο προϊόν των χώρων εστίασης-αναψυχής. Εισαγωγή στον τουρισμό: o Ορισμός του τουρισμού. o Το τουριστικό προϊόν. o Η τουριστική βιομηχανία. o Τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος. o Η εργασία στον τουρισμό. Κανόνες εμφάνισης, ατομικής υγείας και υγιεινής και καλής/ επαγγελματικής συμπεριφοράς. Αντιμετώπιση παραπόνων/ προβλημάτων. Η σημασία της ομαδικής εργασίας. Εξέλιξη της γαστρονομίας. Θεματική Ενότητα 2: Γνωριμία με τους χώρους εστίασης- αναψυχής Διακρίσεις Χώρων Εστίασης-Αναψυχής. Οι Ειδικότητες του Χώρου Εστίασης- Αναψυχής. Τα Κύρια και τα Βοηθητικά Τμήματα ενός Χώρου Εστίασης-Αναψυχής. Menu: Table d' hôte και À la carte. Βασικοί Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στο Σερβίρισμα Τροφίμων. ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (επιθυμητές Γνώσεις Δεξιότητες Ικανότητες) Με την ολοκλήρωση της πρώτης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να ορίζουν το επάγγελμα του σερβιτόρου. Να απαριθμούν τα βασικά χαρακτηριστικά της εργασίας του σερβιτόρου. Να απαριθμούν τους βασικούς τομείς εργασίας του σερβιτόρου. Να ορίζουν το προσφερόμενο προϊόν των χώρων εστίασης-αναψυχής. Να ορίζουν τον τουρισμό. Να απαριθμούν και να αναλύουν σύντομα τις τουριστικές υπηρεσίες που απαρτίζουν το τουριστικό προϊόν. Να ορίζουν την τουριστική βιομηχανία. Να ορίζουν τα πλαίσια της εργασίας του σερβιτόρου εντός της τουριστικής βιομηχανίας. Να απαριθμούν τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος. Να εξηγούν τον τρόπο που τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος επηρεάζουν το επάγγελμα του σερβιτόρου. Να αναφέρουν τα χαρακτηριστικά της εργασίας στον τουριστικό κλάδο. Να ορίζουν τους βασικούς κανόνες εμφάνισης, ατομικής υγείας και υγιεινής και επαγγελματικής συμπεριφοράς. Να περιγράφουν την διαδικασία αντιμετώπισης παραπόνων/ προβλημάτων. Να αναγνωρίζουν τη σημασία της ομαδικής εργασίας. Να απαριθμούν σημαντικούς ιστορικούς σταθμούς και μελλοντικές τάσεις στη γαστρονομία. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να αναφέρουν τις βασικές ομάδες χώρων εστίασης- αναψυχής. Να διακρίνουν τους χώρους εστίασης- αναψυχής βάσει της ομάδας στην οποία ανήκουν. Να ορίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά και το προσφερόμενο προϊόν κάθε διαφορετικού τύπου χώρων εστίασης- αναψυχής. Να διακρίνουν την θέση του κάθε εργαζόμενου στα πλαίσια της ιεραρχικής δομής ενός εστιατορίου.

4 4 Να αναφέρουν τα βασικά καθήκοντα της κάθε διαφορετικής ειδικότητας στα πλαίσια της ιεραρχικής δομής ενός εστιατορίου. Να απαριθμούν τις σημαντικότερες ειδικότητες στα πλαίσια του χώρου εστίασης- αναψυχής. Να αναφέρουν τα βασικά καθήκοντα της καθεμίας ειδικότητας στα πλαίσια του χώρου εστίασης- αναψυχής. Να απαριθμούν τα κύρια και τα βοηθητικά τμήματα ενός χώρου εστίασης-αναψυχής. Να αναφέρουν την βασική εργασία που διεκπεραιώνεται σε κάθε τμήμα ενός χώρου αναψυχής- εστίασης. Να ορίζουν τους δυο τύπους μενού στα πλαίσια ενός χώρου εστίασηςαναψυχής. Να αναλύουν και να αντιπαραβάλουν τα χαρακτηριστικά των μενού: Table d' hôte & À la carte. Να διακρίνουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα των Table d' hôte & À la carte. Να κατανοούν την καίρια σημασία τήρησης των κανόνων της υγιεινής και ασφάλειας στο σερβίρισμα φαγητού και ποτού στα πλαίσια ενός χώρου εστίασης-αναψυχής. Να ορίζουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο σερβίρισμα φαγητού και ποτού στα πλαίσια ενός χώρου εστίασηςαναψυχής. Θεματική Ενότητα 3: Τα βασικά σκευή, έπιπλα, όργανα και συσκευές/ μηχανήματα, στοιχεία ιματισμού και διακόσμησης ενός χώρου εστίασης- αναψυχής. Τα Βασικά Σκευή, Έπιπλα, Όργανα και Συσκευές/ Μηχανήματα, Στοιχεία Ιματισμού και Διακόσμησης ενός Χώρου Εστίασης- Αναψυχής: o Παρουσίαση. o Προσδιορισμός χρήσης. Θεματική Ενότητα 4: Τα κύρια και τα δευτερεύοντα γεύματα. Ανάλυση των κύριων γευμάτων: o Πρωινό o Μεσημεριανό o Βραδινό Ανάλυση των δευτερευόντων γευμάτων o Early tea Με την ολοκλήρωση της τρίτης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να απαριθμούν τα βασικά σκεύη, έπιπλα, όργανα και συσκευές/ μηχανήματα, στοιχεία ιματισμού και διακόσμησης ενός χώρου εστίασηςαναψυχής. Να προσδιορίζουν την χρήση του κάθε βασικού σκεύους, επίπλου, οργάνου και συσκευής/ μηχανήματος, στοιχείου ιματισμού και διακόσμησης ενός χώρου εστίασης- αναψυχής. Με την ολοκλήρωση της τέταρτης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να απαριθμούν τα κύρια γεύματα μιας ημέρας. Να προσδιορίζουν την χρονική περίοδο σερβιρίσματος του κάθε κύριου γεύματος μιας ημέρας. Να αναφέρουν την βασική εδεσματολογική σύνθεση του κάθε κύριου γεύματος μιας ημέρας.

5 5 o Δεκατιανό- Coffee break o Brunch o Five o'clock tea o High tea o Soupe o Εκδρομικό πακέτο Θεματική Ενότητα 5: Μέθοδοι παράθεσης γευμάτων Οικογενειακός τρόπος σερβιρίσματος. Αυστριακός τρόπος σερβιρίσματος (Plated Service). Αγγλικός τρόπος σερβιρίσματος. Γαλλικός τρόπος σερβιρίσματος. Ρωσικός τρόπος σερβιρίσματος. Αμερικάνικος τρόπος σερβιρίσματος (Self service). Σερβίρισμα με καροτσάκι (Gueridon Service- Decoupage & Flambage). Σερβίρισμα από το μπουφέ. Θεματική Ενότητα 6: Εργασίες προετοιμασίας και αποκατάστασης στον χώρο εστίασης- αναψυχής απουσία των πελατών Εργασίες προετοιμασίας και αποκατάστασης o Κεντρικές εργασίες προετοιμασίας απουσία πελατών. o Κεντρικές εργασίες αποκατάστασης απουσία πελατών. Ανάλυση Κεντρικών Εργασιών o Ενημέρωση των σερβιτόρων. o Βασικές εργασίες καθαριότητας και ελέγχου της καθαριότητας. o Διαρρύθμιση του πλάνου τραπεζιών και καρεκλών. Βασικές αρχές και στάδια στο στρώσιμο των τραπεζιών. o Οι αρχές σωστού χειρισμού του εξοπλισμού. o Στρώσιμο: Table d' hôte ή À la carte. o Στρώσιμο ανάλογο με το είδος του γεύματος. o Στρώσιμο ανάλογο με το είδος των παρασκευασμάτων. Η κράτηση ενός τραπεζιού. Να ορίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε κύριου γεύματος μιας ημέρας. Να απαριθμούν τα δευτερεύοντα γεύματα μιας ημέρας. Να προσδιορίζουν την χρονική περίοδο σερβιρίσματος του κάθε δευτερεύοντος γεύματος μιας ημέρας. Να αναφέρουν την βασική εδεσματολογική σύνθεση του κάθε δευτερεύοντος γεύματος μιας ημέρας. Να ορίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε δευτερεύοντος γεύματος μιας ημέρας. Με την ολοκλήρωση της πέμπτης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να προσδιορίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε ξεχωριστής μεθόδου παράθεσης γευμάτων. Να διακρίνουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε ξεχωριστής μεθόδου παράθεσης γευμάτων. Να αναφέρουν τα βασικά σκευή απαραίτητα για την διεκπεραίωση της κάθε ξεχωριστής μεθόδου παράθεσης γευμάτων. Να περιγράφουν την ακολουθούμενη διαδικασία για την κάθε ξεχωριστή μέθοδο παράθεσης γευμάτων. Να προσδιορίζουν αιτιολογημένα την κατάλληλη ή τις κατάλληλες μεθόδους παράθεσης γευμάτων, ανάλογα με τα γενικά χαρακτηριστικά του προσφερόμενου γεύματος. Με την ολοκλήρωση της έκτης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να προσδιορίζουν τις κεντρικές εργασίες προετοιμασίας ενός χώρου εστίασης-αναψυχής πριν την άφιξη των πελατών. Να προσδιορίζουν τις κεντρικές εργασίες αποκατάστασης ενός χώρου εστίασης-αναψυχής μετά την αποχώρηση των πελατών. Να αναγνωρίζουν την σημασία της σωστής προετοιμασίας ως μέθοδο αποφυγής κοινών προβλημάτων. Να αναγνωρίζουν τη σημασία της σωστής αποκατάστασης ως μέθοδο αποφυγής κοινών προβλημάτων. Να αντιλαμβάνονται τη σημασία της σωστής ενημέρωσης στα πλαίσια της προετοιμασίας και αποκατάστασης του χώρου εστίασης- αναψυχής. Να απαριθμούν τις βασικές εργασίες καθαριότητας και ελέγχου της καθαριότητας στα πλαίσια της προετοιμασίας και αποκατάστασης του χώρου εστίασης- αναψυχής.

6 6 Να προσδιορίζουν τους γενικούς κανόνες διαρρύθμισης των τραπεζιών και των καρεκλών στα πλαίσια ενός χώρου εστίασης-αναψυχής. Να απαριθμούν τους βασικούς τύπους διαρρύθμισης τραπεζιών και καρεκλών στα πλαίσια ενός χώρου εστίασης-αναψυχής. Να ορίζουν τον κατάλληλο τύπο διαρρύθμισης τραπεζιών και καρεκλών στα πλαίσια ενός χώρου εστίασης-αναψυχής ανάλογα με την περίσταση. Να απαριθμούν τις βασικές αρχές και στάδια στο στρώσιμο των τραπεζιών. Να παρουσιάζουν τις αρχές του σωστού χειρισμού του εξοπλισμού. Να ορίζουν τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν για να στρώσουν ένα τραπέζι για σερβίρισμα: Table d' hôte ή À la carte. Να ορίζουν τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν για να στρώσουν ένα τραπέζι ανάλογα με το είδος του γεύματος. Να ορίζουν τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν για να στρώσουν ένα τραπέζι ανάλογα με το είδος των παρασκευασμάτων. Να περιγράφουν την διαδικασία πραγματοποίησης μιας κράτησης τραπεζιού. Θεματική Ενότητα 7: Εξυπηρέτηση των πελατών ενός χώρου εστίασης-αναψυχής Η διαδικασία της εξυπηρέτησης των πελατών: 1. Υποδοχή των πελατών 2. Τακτοποίηση των πελατών στο τραπέζι τους. 3. Η παράδοση των μενού. 4. Η καταγραφή/ λήψη της παραγγελίας (ηλεκτρονικά & χειρόγραφα). 5. Η ενημέρωση των τμημάτων (ηλεκτρονικά & χειρόγραφα). 6. Το σερβίρισμα και η εναλλαγή πιάτων και κρασιού. 7. Ολοκλήρωση του γεύματος- προσφορά ποτών και πούρων. 8. Ο λογαριασμός των πελατών. 9. Η αποχώρηση των πελατών. Επιπλέον καθοριστικά στοιχεία για την διαδικασία εξυπηρέτησης των πελατών: 1. Η ενσυναίσθηση- Τύποι πελατών. 2. Το μενού 3. Το άνοιγμα της φιάλης και το σερβίρισμα του κρασιού. 4. Βασικές αρχές στο ταίριασμα φαγητού και κρασιού. 5. Αύξηση των πωλήσεων κατά την εξυπηρέτηση των πελατών. Με την ολοκλήρωση της έβδομης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να περιγράφουν την διαδικασία υποδοχής των πελατών στον χώρο εστίασης-αναψυχής. Να αναφέρουν τον τρόπο αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων κατά τη διαδικασία υποδοχής των πελατών. Να περιγράφουν την διαδικασία συνοδείας και τακτοποίησης των πελατών στο τραπέζι τους. Να αναλύουν την διαδικασία λήψης και καταγραφής της παραγγελίας του πελάτη από τον σερβιτόρο (ηλεκτρονικά & χειρόγραφα). Να περιγράφουν την διαδικασία κατάθεσης της παραγγελίας των πελατών στα ανάλογα τμήματα από τον σερβιτόρο (ηλεκτρονικά & χειρόγραφα). Να αναλύουν την διαδικασία παράδοσης της παραγγελίας στο τραπέζι του πελάτη. Να περιγράφουν την διαδικασία εναλλαγής πιάτων και ποτών. Να αναλύουν την ακολουθία του σερβιρίσματος φαγητού και ποτού. Να παρουσιάζουν τους βασικούς κανόνες ευγένειας και αντιμετώπισης παραπόνων/ προβλημάτων κατά την ακολουθία του σερβιρίσματος φαγητού και ποτού.

7 7 Θεματική Ενότητα 8: Τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων (Room service- Mini bar) Οι υπηρεσίες του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων. Η χωροταξική τοποθέτηση και οργάνωση του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων σε ένα ξενοδοχείο. Βασικοί κανόνες επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου. Διαδικασία λήψης παραγγελίας μέσω τηλεφώνου και Door Knob. Τα τυπικά χρονικά όρια στην παράδοση φαγητού και ποτού από το τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων. Οι κανόνες εισόδου σε ένα δωμάτιο πελάτη. Να περιγράφουν την διαδικασία ολοκλήρωσης του γεύματος. Να κατανοούν την σημασία της προσφοράς ποτών και πούρων κατά την ολοκλήρωση του γεύματος. Να περιγράφουν την διαδικασία σερβιρίσματος ποτών και πούρων. Να περιγράφουν την διαδικασία της προετοιμασίας του λογαριασμού των πελατών. Να περιγράφουν την διαδικασία εξόφλησης του λογαριασμού από τους πελάτες. Να παρουσιάζουν τους βασικούς κανόνες ευγένειας και αντιμετώπισης παραπόνων/ προβλημάτων κατά τη διαδικασία εξόφλησης του λογαριασμού από τους πελάτες. Να περιγράφουν την διαδικασία αποχώρησης των πελατών από τον χώρο εστίασης-αναψυχής. Να ορίζουν την σημασία και την έννοια της ενσυναίσθησης. Να απαριθμούν πιθανούς τύπους πελατών ενός χώρου εστίασηςαναψυχής με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Να εκθέτουν τους πιθανούς τρόπους εξυπηρέτησης τους. Να απαριθμούν και να εξηγούν τους λόγους που το μενού ως έντυπο είναι σημαντικό για την λειτουργία ενός χώρου εστίασης- αναψυχής. Να απαριθμούν τα γενικά χαρακτηριστικά ενός καλού μενού. Να απαριθμούν διαφορετικά είδη μενού. Να αναφέρουν τις αρχές σερβιρίσματος κρασιού. Να αντιλαμβάνονται τις βασικές αρχές στο ταίριασμα φαγητού και κρασιού. Να αναγνωρίζουν την σημασία της αύξησης των πωλήσεων. Να αντιλαμβάνονται ότι η αύξηση των πωλήσεων είναι σημαντική για τους πελάτες, τους σερβιτόρους και την επιχείρηση. Να εκθέτουν τις βασικές μεθόδους αύξησης των πωλήσεων κατά την λήψη της παραγγελίας. Με την ολοκλήρωση της έβδομης θεματικής ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν: Να ορίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρει το τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων. Να αναφέρουν την χωροταξική τοποθέτηση και οργάνωση του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων στα πλαίσια ενός ξενοδοχείου. Να αναφέρουν τους βασικούς κανόνες επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου. Να αναλύουν την διαδικασία λήψης παραγγελίας μέσω τηλεφώνου και Door Knob.

8 8 Βασικοί κανόνες ευγένειας και διακριτικότητας στα πλαίσια της υπηρεσίας του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων. Κοινά προβλήματα και αντιμετώπιση αυτών στο Room Service Η διαδικασία χρέωσης των πελατών λόγω κατανάλωσης ειδών του Mini Bar και ανανέωση του Mini Bar. Κοινά προβλήματα και αντιμετώπιση αυτών στα πλαίσια της υπηρεσίας του Mini Bar. Να αναφέρουν τα τυπικά χρονικά όρια στην παράδοση φαγητού και ποτού από το τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων. Να ορίζουν τους κανόνες σχετικά με την είσοδο στο δωμάτιο ενός πελάτη. Να παρουσιάζουν τους βασικούς κανόνες ευγένειας και διακριτικότητας κατά την παράδοση μιας παραγγελίας στο δωμάτιο ενός πελάτη. Να αναγνωρίζουν την σημασία της τήρησης των βασικών κανόνων ευγένειας και διακριτικότητας κατά την παράδοση μιας παραγγελίας στο δωμάτιο ενός πελάτη. Να απαριθμούν κοινά προβλήματα κατά την παράδοση μιας παραγγελίας στο δωμάτιο του πελάτη από το Room Service. Να αναγνωρίζουν την σημασία της σωστής προετοιμασίας ως μεθόδου αποφυγής κοινών προβλημάτων στο Room Service. Να περιγράφουν την διαδικασία χρέωσης των πελατών από την κατανάλωση ειδών του Mini Bar. Να περιγράφουν την διαδικασία ανανέωσης του Mini Bar. Να απαριθμούν κοινά προβλήματα της υπηρεσίας του Μini Βar και να γνωρίζουν τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών.

9 9 ΠΙΝΑΚΑΣ Β: Κατανομή θεωρητικής κατάρτισης σε θεματικές ενότητες (τίτλοι), υπο ενότητες (τίτλοι), περιεχόμενο (συνοπτικά) και χρονική διάρκεια αυτών ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Θεματική Ενότητα 1: «Εισαγωγή στο επάγγελμα του σερβιτόρου και τον χώρο της εστίασης- αναψυχής» [10 ώρες] Υποενότητα 1: «Γνωριμία με το επάγγελμα του σερβιτόρου. Ορισμός του επαγγέλματος του σερβιτόρου σύμφωνα με το επαγγελματικό περίγραμμα Το προσφερόμενο προϊόν των χώρων εστίασηςαναψυχής» και το προσφερόμενο προϊόν των χώρων εστίασης- αναψυχής. Υποενότητα 2: «Εισαγωγή στον τουρισμό»: Ορισμός του τουρισμού. Το τουριστικό προϊόν. Η τουριστική βιομηχανία. Τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος. Η εργασία στον τουρισμό Υποενότητα 3: «Κανόνες εμφάνισης, ατομικής υγείας και Στολή, ατομική υγεία και υγιεινή και κανόνες καλής/ επαγγελματικής συμπεριφοράς. υγιεινής και καλής/ επαγγελματικής συμπεριφοράς» Υποενότητα 3: «Αντιμετώπιση παραπόνων/ Η διαδικασία αντιμετώπισης παραπόνων/ προβλημάτων. προβλημάτων» Υποενότητα 4: «Η σημασία της ομαδικής εργασίας» Τα προτερήματα της ομαδικής εργασίας. Υποενότητα 5: «Εξέλιξη της γαστρονομίας» Παρουσίαση σημαντικών ιστορικών σταθμών και μελλοντικών τάσεων της γαστρονομίας. Θεματική Ενότητα 2: «Γνωριμία με τους χώρους εστίασης- αναψυχής» [20 ώρες] Υποενότητα 1: «Διακρίσεις χώρων εστίασης-αναψυχής» Διακρίσεις των χώρων εστίασης- αναψυχής με βάση συνδυασμό ιδιαίτερων [7 ώρες] χαρακτηριστικών. Υποενότητα 2: «Οι Ειδικότητας του Χώρου Εστίασης- Ανάλυση των διαφορετικών ειδικοτήτων που εργάζονται στα πλαίσια ενός εστιατορίου [5 ώρες] Αναψυχής» αλλά και στον χώρο εστίασης- αναψυχής γενικά. Υποενότητα 3: «Τα κύρια και τα βοηθητικά τμήματα ενός Ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών καθώς και των εργασιών που εκτελούνται σε [4 ώρες] χώρου εστίασης-αναψυχής» κάθε τμήμα ενός εστιατορίου. Υποενότητα 4: «Menu: Table d' hôte και À la carte» Ανάλυση των όρων: Table d' hôte και À la carte. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υποενότητα 5: «Βασικοί Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στο Σερβίρισμα Τροφίμων.» Βασικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. [3 ώρες] [2 ώρες] [2 ώρες] [3 ώρες] Θεματική Ενότητα 3: «Τα βασικά όργανα, συσκευές, σκεύη, έπιπλα, στοιχεία ιματισμού και διάκοσμου ενός χώρου εστίασης- αναψυχής» Υποενότητα 1: «Τα Βασικά Σκευή, Έπιπλα, Όργανα και Απαρίθμηση και παρουσίαση των βασικών οργάνων, συσκευών, σκευών, επίπλων, Συσκευές/ Μηχανήματα, Στοιχεία Ιματισμού και στοιχείων ιματισμού και διακόσμου. [8 ώρες] [8 ώρες]

10 10 Διακόσμησης ενός Χώρου Εστίασης- Αναψυχής: Παρουσίαση. Προσδιορισμός χρήσης» Παρουσίαση της χρήσης για το κάθε αντικείμενο χωριστά. Θεματική Ενότητα 4: «Τα κύρια και τα δευτερεύοντα γεύματα» Υποενότητα 1: «Ανάλυση των κύριων γευμάτων»: Παρουσίαση και ανάλυση: των τρόπων παράθεσης, της χρονικής περιόδου παράθεσης, o Πρωινό του χώρου παράθεσης, των βασικών εδεσματολογίων, συνθέσεις και άλλα. o Μεσημεριανό o Βραδινό Υποενότητα 2: «Ανάλυση των δευτερευόντων γευμάτων» Παρουσίαση και ανάλυση: των τρόπων παράθεσης, της χρονικής περιόδου παράθεσης, o Early tea του χώρου παράθεσης, των βασικών εδεσματολογίων, συνθέσεις και άλλα. o Δεκατιανό- Coffee break o Brunch o Five o'clock tea o High tea o Soupe o Εκδρομικό πακέτο [7 ώρες] [3 ώρες] [4 ώρες] Θεματική Ενότητα 5: Μέθοδοι παράθεσης γευμάτων Υποενότητα 1: «Οικογενειακός τρόπος σερβιρίσματος» Υποενότητα 2: «Αυστριακός τρόπος σερβιρίσματος (Plated Service)» Υποενότητα 3: «Αγγλικός τρόπος σερβιρίσματος» Υποενότητα 4: «Γαλλικός τρόπος σερβιρίσματος» Υποενότητα 5: «Ρωσικός τρόπος σερβιρίσματος» Υποενότητα 6: «Αμερικάνικος τρόπος σερβιρίσματος (Self service)» [10 ώρες]

11 11 Υποενότητα 7: «Σερβίρισμα με καροτσάκι (Gueridon Service- Decoupage & Flambage)» Υποενότητα 8: «Σερβίρισμα από το μπουφέ» [2 ώρα] [2 ώρες] Θεματική Ενότητα 6: «Εργασίες προετοιμασίας και αποκατάστασης στον χώρο εστίασης- αναψυχής απουσία των Πελατών» [15 ώρες] Υποενότητα 1: «Εργασίες προετοιμασίας και Κεντρικές εργασίες προετοιμασίας απουσία πελατών. [4 ώρες] αποκατάστασης» Κεντρικές εργασίες αποκατάστασης απουσία πελατών. Υποενότητα 2: «Ανάλυση Κεντρικών Εργασιών» Ενημέρωση των σερβιτόρων. [5 ώρες] Βασικές εργασίες καθαριότητας και ελέγχου της καθαριότητας. Διαρρύθμιση του πλάνου τραπεζιών και καρεκλών Υποενότητα 3: «Βασικές αρχές και στάδια στο στρώσιμο Οι αρχές σωστού χειρισμού του εξοπλισμού. [5 ώρες] των τραπεζιών» Στρώσιμο: Table d' hôte ή À la carte. Στρώσιμο ανάλογο με το είδος του γεύματος. Στρώσιμο ανάλογο με το είδος των παρασκευασμάτων. Υποενότητα 4: «Η κράτηση ενός τραπεζιού» Ανάλυση της διαδικασίας κράτησης ενός τραπεζιού. Θεματική Ενότητα 7: «Εξυπηρέτηση των πελατών ενός χώρου εστίασης-αναψυχής» Υποενότητα 1: «Η διαδικασία της εξυπηρέτησης των 1. Υποδοχή των πελατών πελατών» 2. Τακτοποίηση των πελατών στο τραπέζι τους. 3. Η παράδοση των μενού. 4. Η καταγραφή/ λήψη της παραγγελίας (ηλεκτρονικά & χειρόγραφα). 5. Η ενημέρωση των τμημάτων (ηλεκτρονικά & χειρόγραφα). 6. Το σερβίρισμα και η εναλλαγή πιάτων και κρασιού. 7. Ολοκλήρωση του γεύματος- προσφορά ποτών και πούρων. 8. Ο λογαριασμός των πελατών. 9. Η αποχώρηση των πελατών. Υποενότητα 2: «Επιπλέον καθοριστικά στοιχεία για την διαδικασία εξυπηρέτησης των πελατών» 1. Η ενσυναίσθηση- Τύποι πελατών. 2. Το μενού 3. Το άνοιγμα της φιάλης και το σερβίρισμα του κρασιού. 4. Βασικές αρχές στο ταίριασμα φαγητού και κρασιού. 5. Αύξηση των πωλήσεων κατά την εξυπηρέτηση των πελατών. [20 ώρες] [12 ώρα] [8 ώρες] Θεματική Ενότητα 8: «Τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων (Room service- Mini bar)» [10 ώρες] Υποενότητα 1: «Οι υπηρεσίες του τμήματος εξυπηρέτησης Παρουσίαση των υπηρεσιών του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων.

12 12 δωματίων» Υποενότητα 2: «Η χωροταξική τοποθέτηση και οργάνωση του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων σε ένα ξενοδοχείο» Υποενότητα 3: «Βασικοί κανόνες επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου» Υποενότητα 4: «Διαδικασία λήψης παραγγελίας μέσω τηλεφώνου και Door Knob» Υποενότητα 5: «Τα τυπικά χρονικά όρια στην παράδοση φαγητού και ποτού από το τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων» Υποενότητα 6: «Οι κανόνες εισόδου σε ένα δωμάτιο πελάτη» Υποενότητα 7: «Βασικοί κανόνες ευγένειας και διακριτικότητας στα πλαίσια της υπηρεσίας του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων» Υποενότητα 8: «Κοινά προβλήματα και αντιμετώπιση αυτών αυτών στο Room Service» Υποενότητα 9: «Η διαδικασία χρέωσης των πελατών από την κατανάλωση ειδών του Mini Bar και ανανέωση του Mini Bar» Υποενότητα 10: «Κοινά προβλήματα και αντιμετώπιση αυτών στα πλαίσια της υπηρεσίας του Mini Bar» Παρουσίαση της χωροταξικής τοποθέτησης και οργάνωση του τμήματος εξυπηρέτησης δωματίων. Παρουσίαση και ανάλυση των βασικών κανόνων επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου. Παρουσίαση και ανάλυση της διαδικασίας λήψης παραγγελίας μέσω τηλεφώνου και Door Knob. Παρουσίαση των τυπικών χρονικών ορίων στην παράδοση φαγητού και ποτού από το τμήμα εξυπηρέτησης δωματίων. Παρουσίαση και ανάλυση των κανόνων εισόδου σε ένα δωμάτιο πελάτη. Παρουσίαση των βασικών κανόνων ευγένειας και διακριτικότητας κατά την παράδοση της παραγγελίας στο δωμάτιο του πελάτη. Παρουσίαση των κοινών προβλημάτων και τρόποι αντιμετώπισης αυτών στο Room Service. Παρουσίαση και ανάλυση της διαδικασίας χρέωσης των πελατών λόγω κατανάλωσης ειδών του Mini Bar και ανανέωση του Mini Bar Παρουσίαση των κοινών προβλημάτων και τρόποι αντιμετώπισης αυτών στο Mini Bar ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΡΩΝ 100

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ Περιεχόμενα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ... 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης

1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Κωδ.: CSR-APDX2D Ισχύς: 05/08/2015 Έκδοση: 01 Σελίδα 1 από 9 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποίησης Οι απαιτήσεις για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΙΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό την εκπαίδευση ανέργων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και αποφοίτων

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ)

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Σχέση Euroserve

Εταιρική Σχέση Euroserve Εταιρική Σχέση Euroserve Ανάπτυξη Επαγγελµατικών Περιγραµµάτων για τα Επαγγέλµατα Υπηρεσιών Εστίασης Επαγγελµατικό Περίγραµµα: Αρχισερβιτόρος (Head Waiter) Αρµοδιότητες Καθήκοντα Απαιτούµενες Γνώσεις Απαιτούµενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μερικά Σύνολα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μερικά Σύνολα ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Πρακτική ΚΛΑΔΟΣ: Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελματων ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Μαγειρικής Τραπεζοκομίας ΜΑΘΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ Σκοπός της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΏΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

TABLE SERVICE. Διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων Ι Μάθημα 5 ο

TABLE SERVICE. Διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων Ι Μάθημα 5 ο TABLE SERVICE Διοίκηση επισιτιστικών τμημάτων Ι Μάθημα 5 ο Μέθοδοι σερβιρίσματος Καθιστό δείπνο Γαλλικό service Αγγλικό service Αυστριακό service Ρώσικο service Βuffet / Αμερικάνικο ή blue plate service

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να:

Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: ΕΝΟΤΗΤΑ:1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΧΟΙ Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1.Ορίζει την Εστιατορική τέχνη και αναφέρει τις επιχειρήσεις στις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Σε κάθε εστιατόριο συναντάμε

Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητες λειτουργικές ιδιότητες του µενού για αύξηση των πωλήσεων:

Απαραίτητες λειτουργικές ιδιότητες του µενού για αύξηση των πωλήσεων: ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Ορίζει το εδεσµατολόγιο. 2. Αναλύει τον σκοπό της χρήσης του εδεσµατολογίου. 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ SYLLABUS Vellum Global Educational Services A.E. 2015 Έκδοση 1.0 Εξεταστέα Ύλη 2015 Vellum Global Educational Services A.E. Αναγεννήσεως 46 & Αναγνωσταρά 13 / Θεσσαλονίκη /

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 13 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Η επιχείρηση «εστιατόριο»... 17 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης φαγητών - ποτών. Εννοιολογική - νομοθετική προσέγγιση... 17 1.1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Εστιατόρια. Διεύθυνση εστιατορίου. Μαγειρική Τέχνη Μαζική εστίαση - Εστιατορική. Διεύθυνση εστιατορίου 18/6/2014

Εστιατόρια. Διεύθυνση εστιατορίου. Μαγειρική Τέχνη Μαζική εστίαση - Εστιατορική. Διεύθυνση εστιατορίου 18/6/2014 Μαγειρική Τέχνη Μαζική εστίαση - Εστιατορική Τι είναι η εστιατορική; Είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των πελατών σε φαγητό και ποτό. Έχει σκοπό να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σερβιτόρος Syllabus Μάρτιος 2017 Έκδοση 01.1 PEOPLECERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: 210 372 9100, Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Να περιγράφει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση, για να επιλέξει τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΏΡΕΣ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ 5 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΡΟΦΩΝ 5 ΔΩΜΑΤΙΑ 10 ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 10 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503 Kέντρο Δια Βίου Μάθησης Πληροφορικής Τουρισμού & Συναφών Ειδικότητων. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Σύγχρονες Επαγγελματικές Εγκαταστάσεις Αγαπητή

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ƵıǐljıǓǘnjıǍį Πρόλογος Κεφάλαιο 1 Το φαινόμενο του τουρισμού Κεφάλαιο 2 Κοινωνιολογική και οικονομική θεώρηση του τουριστικού φαινομένου

ƵıǐljıǓǘnjıǍį Πρόλογος Κεφάλαιο 1 Το φαινόμενο του τουρισμού Κεφάλαιο 2 Κοινωνιολογική και οικονομική θεώρηση του τουριστικού φαινομένου Πρόλογος 17 Κεφάλαιο 1 Το φαινόμενο του τουρισμού 1.1. Ιστορική ανάπτυξη του τουριστικού φαινομένου 1.2. Τύποι τουρισμού 1.3. Σπουδαιότητα του τουρισμού 1.4. Τάσεις του διεθνούς τουρισμού 1.5. Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι: Η αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Να ορίζει την έννοια «Προγευμάτων» Να γνωρίζει τη σημασία των προγευμάτων Να ορίζει τα είδη των προγευμάτων και τι περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

1.3 Μορφές ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Τυπολογία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 41

1.3 Μορφές ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Τυπολογία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 41 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 1.1 Εννοιολογική προσέγγιση των ξενοδοχείων 25 1.2 Ιστορική προσέγγιση - Η φιλοξενία ανά τους αιώνες 26 1.2.1 Η φιλοξενία στην Αρχαία Ελλάδα 27 1.2.2

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος

ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΕΣ Είναι ο χώρος της μαζικής παραγωγής προϊόντων εδεσμάτων ή απλά το παρασκευαστήριο στο απλό κλασικό εστιατόριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - 1

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - 1 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - 1 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του µαθήµατος ο/η µαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1. Αναφέρει ή γράφει διάφορες περιπτώσεις προετοιµασίας και σερβιρίσµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αναβάθμιση Υπηρεσιών & Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας Υψηλής Ποιότητας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αναβάθμιση Υπηρεσιών & Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας Υψηλής Ποιότητας ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αναβάθμιση Υπηρεσιών & Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας Υψηλής Ποιότητας Παράλληλα με την προσπάθεια της Πολιτείας να αλλάξει την στρατηγική προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, οι εταιρείες του ευρύτερου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-12 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Α ΤΑΞΗ) ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ I (ΠΡΑΚΤΙΚΗ+ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ) ΕΠΑ.Σ. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-12 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Α ΤΑΞΗ) ΣΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΒΠΗ-ΠΕΨ. Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΠΟΛ. 1189

ΑΔΑ: ΒΛΒΠΗ-ΠΕΨ. Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΠΟΛ. 1189 Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β ΠΟΛ. 1189 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Να δίνει την έννοια του τουρισµού. Να γνωρίζει τις κατηγορίες των τουριστών.

Να δίνει την έννοια του τουρισµού. Να γνωρίζει τις κατηγορίες των τουριστών. 1 Εισαγωγή (4 περίοδοι) : Να δίνει την έννοια του τουρισµού. Να γνωρίζει τις κατηγορίες των τουριστών. 2 Ιστορική εξέλιξη του τουρισµού (5 περίοδοι) Να γνωρίζει την ιστορική εξέλιξη του τουρισµού. Να αναφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ= ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ Στόχος του συγκεκριμένου Σήματος είναι η ανάδειξη της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 20565 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 9342 Έγκριση ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών καθώς επίσης και του εξοπλισμού των ερ γαστηρίων των Επαγγελματικών

Διαβάστε περισσότερα

Β1 - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ

Β1 - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ Β1 - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ ΕΞΑΜΗΝΟ: Β 1 3284 ΕΠΑΝΑΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ι ΠΡ: 1 ΤΕΛ: 0 ΜΟ: 0 ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΙΙ ( C ) ΠΡ: 1 ΤΕΛ: 0 ΜΟ: 0 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ενότητα 8: ΤΥΠΟΙ ΜΕΝΟΥ Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons εκτός και αν αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα Syllabus Απρίλιος 2017 Έκδοση 01.0 PEOPLECERT ΕΛΛΑΣ Α.Ε Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3, 105 64

Διαβάστε περισσότερα

Εξυπηρέτηση Πελατών στην Υποδοχή Τhalasso /Spa Center

Εξυπηρέτηση Πελατών στην Υποδοχή Τhalasso /Spa Center FRONT OFFICE DEPARTMENT Λειτουργία Τμήματος Εξυπηρέτηση Πελατών Τηλεφωνική Επικοινωνία Διαχείριση Παραπόνων Grooms, Bellboys Eξυπηρέτηση Πελατών / VIP SERVICE Εξυπηρέτηση Πελατών στην Υποδοχή Τhalasso

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ενότητα 5: ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Εκπ. Χρυσόστομος Καμπούρης

Εκπ. Χρυσόστομος Καμπούρης Εκπ. Χρυσόστομος Καμπούρης Για την Κυπριακή οικονομία, ο τουρισμός αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης με σημαντική συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, στην απασχόληση και στις επενδύσεις. Η Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α. Γενικές Πληροφορίες 1. Η δημιουργία, η λειτουργία και η εποπτεία των Ξενοδοχείων και Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.)

«ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.) «ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.) Τα αδικήματα, κατά παράβαση των άρθρων ή κανονισμών που παρατίθενται στην τέταρτη στήλη, των Νόμων ή Κανονισμών που αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: /3Γ Θέμα: Αναδημοσίευση

Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: /3Γ Θέμα: Αναδημοσίευση 1 Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Ταχ. Δ/νση : Εμμανουήλ Μπενάκη 71A, 10681 Τηλέφωνο : 210-3327710 Fax : 210-3304452 Ιστοσελίδα: http://www.inegsee.gr/ Email : info@inegsee.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ / ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Certified Front Office Manager (CFOM)

Certified Front Office Manager (CFOM) Certified Front Office Manager (CFOM) Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ε Σ Π Ω Λ Η Σ Ε Ι Σ Κ Α Ι Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Δ Ι Α Ν Ο Μ Η Σ Δ Ι Δ Α Σ Κ Ω Ν : Δ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Υπάρχουν δυο είδη βασικών γευμάτων που σερβίρονται σε ένα εστιατόριο. Α) Τα κύρια γεύματα: Είναι τα υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ οργάνωση και διοίκηση του τμήματος των οροφών ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ οργάνωση και διοίκηση του τμήματος των οροφών ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ οργάνωση και διοίκηση του τμήματος των οροφών ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΟΦΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τράπεζα ερωτήσεων Εστιατορικής Τέχνης

Τράπεζα ερωτήσεων Εστιατορικής Τέχνης Τράπεζα ερωτήσεων Εστιατορικής Τέχνης ΟΔΗΓΙΕΣ: Να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις Η κάθε ερώτηση του Μέρους Α βαθµολογείται µε 4 µονάδες, η κάθε ερώτηση του Μέρους Β µε 8 µονάδες, και η κάθε ερώτηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ενότητα 2: Η ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΚΑΣΑΡΣΙΗ RÜGEN / DEUTSCHLAND

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΚΑΣΑΡΣΙΗ RÜGEN / DEUTSCHLAND ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΣΙΚΗ ΚΑΣΑΡΣΙΗ RÜGEN / DEUTSCHLAND 2013 ΔΙOΡΓΑΝΩΗ Επιμελητήριο Κερκύρας Γερμανικό Προξενείο Κέντρο Ξένων Γλωσσών PRIMASCHOOL Η τοποθεσία: Rügen Σο νησί Rügen Σο πρόγραμμα καλύπτει: Φρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ενότητα 9: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons εκτός

Διαβάστε περισσότερα

1.Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ (ROOM SERVICE)

1.Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ (ROOM SERVICE) ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Εξηγεί τη σηµασία της παράθεσης φαγητών και ποτών στο δωµάτιο του πελάτη.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΑΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ / ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΑΡΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ / ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΧΟΛΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Τ.Ε.Ι. ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΑΡΙΝΟ 2011-12 ΜΑΘΗΜΑ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ / ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Τουριστικών Επιχειρήσεων

Σεμινάρια Τουριστικών Επιχειρήσεων Σεμινάρια Τουριστικών Επιχειρήσεων Επιδοτούμενη εκπαίδευση και κατάρτιση των απασχολούμενων στον τουρισμό Οικονομική ενίσχυση της τουριστικής επιχείρησης μέσω επιστροφής εισφορών Ειδικά για τις τουριστικές

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

3121 ΚΛ.Π. 550/2003 «ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.)

3121 ΚΛ.Π. 550/2003 «ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.) Ε.Ε. Παρ. III(I Αρ. 3731, 4.7.2003 3121 ΚΛ.Π. 550/2003 Αριθμός 550 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 3(2(β και (γ Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ : Επαναπροκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των ξενώνων που λειτουργεί η Ιατρική Παρέμβαση «Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020» της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε ΣΤΟΧΟΙ:

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε ΣΤΟΧΟΙ: ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Περιγράφει τη µέθοδο παράθεσης µε το γαλλικό και µε τον οικογενειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Γ ΣΤΟΧΟΙ:

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Γ ΣΤΟΧΟΙ: ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Γ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Αναφέρει τη µέθοδο παράθεσης µε το Ρωσικό τρόπο. Ο ρωσικός τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα 1 Ξενοδοχείο 4 αστέρων Βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Σχολική Χρονιά: 2013 2014 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ/ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Πρακτική ΜΑΘΗΜΑ: Τεχνολογία Μαγειρικής και Εστιατορικής Τέχνης ΚΛΑΔΟΣ: Ξενοδοχειακών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.

Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ WE DO LOCAL ΓΙΑ ΠΛΟΙΑ Επιχείρηση Επωνυμία: Κωδικός: Στοιχεία Υπεύθυνου Επώνυμο: Όνομα: Πατρώνυμο: Διεύθυνση Επιχείρησης Τοποθεσία: Δ. Δ.: Περ. Ενότητα: Δυνατότητα λήψης

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση στην Προετοιμασία και Παράθεση καφέ Intermediate Barista

Επισκόπηση στην Προετοιμασία και Παράθεση καφέ Intermediate Barista Πολυεπιχειρησιακό Σεμινάριο Επισκόπηση στην Προετοιμασία και Παράθεση καφέ Intermediate Barista Περίοδος Διεξαγωγής: 04/12, 06/12 &11/12/2018 Τόπος διεξαγωγής: ΙΗΕ Academy Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας, ο μαθητής πρέπει να μπορεί:

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας, ο μαθητής πρέπει να μπορεί: Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας, ο μαθητής πρέπει να μπορεί: Να επεξηγεί τη χρησιμότητα του αναλυτικού προγράμματος καθηκόντων των τραπεζοκόμων Να εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Είναι επιτακτική η ανάγκη για την κάθε επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΧΟΙ. iheducation.eu

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΧΟΙ. iheducation.eu ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ! ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΚΑΙ ΠΑΡΆΘΕΣΗ ΚΑΦΈ INTERMEDIATE BARISTA Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε από την ΑνΑΔ. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν με εργοδοτούμενους τους,

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613)

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη Σχολή στην Ελλάδα και από τότε λειτουργεί στη πραγματικότητα ως αμιγής ξενοδοχειακή

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου

Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου Tοπογραφικά διαγράμματα της ευρύτερης περιοχής Προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση σε 6 αντίγραφα Τόπο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ/ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ/ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ/ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ Χ Ρ Ο Α Ι Ν ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 2 ΚΛΑΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Ημερίδα Τετάρτη 20-05-2015 Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΠΑΛ Λαγκαδά 14:00

Ενημερωτική Ημερίδα Τετάρτη 20-05-2015 Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΠΑΛ Λαγκαδά 14:00 Ενημερωτική Ημερίδα Τετάρτη 20-05-2015 Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΠΑΛ Λαγκαδά 14:00 Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Η παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας απαιτεί τη συμμόρφωση των μελών του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας με συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες οριοθετούν

Διαβάστε περισσότερα

ΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΙΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΙΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. ΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΙΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 2004 ΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΙΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Nα ονομάζει τους παράγοντες που καθορίζουν τη σωστή θέση της τραπεζαρίας σε σχέση με άλλους χώρους του εστιατορίου Να υπολογίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Σταδίου 24, 105 33 Τηλ. 331 2253, 331 0022 Fax: 33 120 33 Email: itep@otenet.gr URL: http://www.itep.gr Αθήνα, 26 Μαΐου 2004 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τουριστική Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

«Η εμπειρία των Πελατών μας είναι ο πλούτος μας και η εμπειρία μας είναι πλούτος των Πελατών μας»

«Η εμπειρία των Πελατών μας είναι ο πλούτος μας και η εμπειρία μας είναι πλούτος των Πελατών μας» «Η εμπειρία των Πελατών μας είναι ο πλούτος μας και η εμπειρία μας είναι πλούτος των Πελατών μας» 15 Χρόνια Εμπειρία στον Κλάδο της Εστίασης Νο1 Ενιαία Λύση Εστίασης Delivery Take Away Μηδενικές Χρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993

ΟΙ ΠΕΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993 J). Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2815,11.8.93 578 Κ.Δ.Π. 208/93 Αριθμός 208 Οι περί Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Παραδοσιακές Οικοδομές) Κανονισμοί του 1993, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο,

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: /3Α Θέμα: Αναδημοσίευση

Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΚΩΔ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: /3Α Θέμα: Αναδημοσίευση 1 Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Ταχ. Δ/νση : Εμμανουήλ Μπενάκη 71A, 10681 Τηλέφωνο : 210-3327710 Fax : 210-3304452 Ιστοσελίδα: http://www.inegsee.gr/ Email : info@inegsee.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σύνθεση προσωπικού 2. Περιγραφή εργασιακού αντικειμένου 3. Προϋποθέσεις α. Γενικές προϋποθέσεις β. Ειδικές Προϋποθέσεις -Πιστοποίηση Υγείας -Ενδυμασία

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικές Μονάδες».

Τουριστικές Μονάδες». 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008... 4 3. Κατηγορίες Υποψηφίων που Γίνονται Δεκτοί στο Πρόγραμμα - Τρόπος Eνταξης... 5 4. Το ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9).

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9). Αγαπητοί πελάτες! Ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε το Ξενοδοχείο Kosmitis για τις διακοπές σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις και οι παροχές του ξενοδοχείου μας προορίζονται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

Το HACCP σε ανεπτυγμένο σύστημα αλυσίδας εστιατορίων: Προκλήσεις ιδιαιτερότητες Θεόδωρος Γ. Καλλίτσης, Ph.D.

Το HACCP σε ανεπτυγμένο σύστημα αλυσίδας εστιατορίων: Προκλήσεις ιδιαιτερότητες Θεόδωρος Γ. Καλλίτσης, Ph.D. Το HACCP σε ανεπτυγμένο σύστημα αλυσίδας εστιατορίων: Προκλήσεις ιδιαιτερότητες Θεόδωρος Γ. Καλλίτσης, Ph.D. Διευθυντής Έρευνας και Προϊοντικής Ανάπτυξης, Goody s Α.Ε. HACCP: Η ασφάλεια του τροφίμου σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκοί Ποιοτικοί Προορισμοί - Καλύτερος Αναδυόμενος Προορισμός Υπαίθρου ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Ευρωπαϊκοί Ποιοτικοί Προορισμοί - Καλύτερος Αναδυόμενος Προορισμός Υπαίθρου ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Ευρωπαϊκοί Ποιοτικοί Προορισμοί - Καλύτερος Αναδυόμενος Προορισμός Υπαίθρου Αντίγραφα της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν στη ιστοσελίδα www.rural-cyprus.com ή αποστέλλονται μετά από αίτημα από pga@navigator-consulting.com.

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 64

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 64 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για την παροχή εκπαιδευτικού έργου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπικές Συνεργατικές Δράσεις ενάντια στην Ανεργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή 17. Κεφάλαιο 1: Επιχειρήσεις Εστιάσεως 21 1.1. Παραδοσιακοί χώροι εστιάσεως 21 1.2. Τύποι νέων εκμεταλλεύσεων 21

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή 17. Κεφάλαιο 1: Επιχειρήσεις Εστιάσεως 21 1.1. Παραδοσιακοί χώροι εστιάσεως 21 1.2. Τύποι νέων εκμεταλλεύσεων 21 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 17 Κεφάλαιο 1: Επιχειρήσεις Εστιάσεως 21 1.1. Παραδοσιακοί χώροι εστιάσεως 21 1.2. Τύποι νέων εκμεταλλεύσεων 21 Κεφάλαιο 2: Εστιατορικοί χώροι 25 2.1. Περιγραφή των χώρων 27 2.1.1.

Διαβάστε περισσότερα