AIGIS WALK 300 και 30Κ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "AIGIS WALK 300 και 30Κ"

Transcript

1 EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 22 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86, ΑΘΗΝΑ Τηλ: Φαξ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ AIGIS WALK 300 και 30Κ Για δοκιμές επαναλαμβανόμενης φόρτισης σε βαδιστικά βοηθήματα Εγχειρίδιο Λογισμικού Με την επιφύλαξη πάντως δικαιώματος. Απαγορεύεται η μετάφραση, αποθήκευση σε ηλεκτρονικό σύστημα ανάκτησης, αναπαραγωγή μέρους του παρόντος εντύπου ή η μερική ή ολική προσαρμογή του με οποιονδήποτε τρόπο (συμπεριλαμβανομένων μικροφίλμ και φωτοαντιγράφων) χωρίς προηγούμενη άδεια. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε τροποποίηση χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

2 EUCAT SA 2006 Σελίδα 2 από 22 Εγχειρίδιο Λογισμικού MT2F V1.0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.0 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2.0. ΜΕΝΟΥ 2.1. Η ΟΘΟΝΕΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ 2.2. ΤΟ MENOY MACHINE FUNCTION 2.3. ΤΟ ΜΕΝΟΥ LOADING 2.4. ΤΟ ΜΕΝΟΥ PARAMETERS 3.0. CALIBRATION ΜΕΝΟΥ 3.1. LOAD 3.2. DISPLACEMENT 3.3 ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΕΝΤΟΛΩΝ 4.0. TUNE 4.1 Machine tuning 5.0. ΔΟΚΙΜΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 6.0. ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 7.0. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

3 EUCAT SA 2006 Σελίδα 3 από ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πρόγραμμα δοκιμών υλικών MT2F της Ε.Κ.Υ.Τ. ΑΕ είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με μεγάλη φροντίδα σε κάθε φάση της συναρμογής. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία λειτουργίας, τόσο τα μηχανικά όσο και τα ηλεκτρονικά μέρη της συσκευής επαναλαμβανόμενης φόρτισης βαδιστικών βοηθημάτων, έχουν κατασκευασθεί με τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά και εξαρτήματα. Τα κεφάλαια αυτού του εγχειριδίου παρέχουν περιγραφές και οδηγίες για την λειτουργία του software (λογισμικού) ελέγχου της συσκευής, καθώς και συλλογής και επεξεργασίας αποτελεσμάτων της δοκιμής. Εσείς, ως πελάτης είσαστε το πολυτιμότερό μας κεφάλαιο. Δεχόμαστε με ευχαρίστηση τα σχόλιά σας πάνω στα προϊόντα μας και παρακαλούμε να μας τα εκφράσετε κάθε δυνατή σας επιθυμία για βελτίωση του λογισμικού μας. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε τα καλύτερα δυνατά συστήματα δοκιμών, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες σας. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Αυτό το εγχειρίδιο αποσκοπεί στο να εκπαιδεύσει τον χειριστή της συσκευής επιβολής επαναλαμβανόμενου φορτίου σε βαδιστικά βοηθήματα πάνω στις δυνατότητες, την λειτουργία, του λογισμικού MT2F. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα στις οποιεσδήποτε πληροφορίες παρέχονται από τον κατασκευαστή του πλαισίου φόρτισης. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο και εξοικειωθείτε με την λειτουργία της μηχανής σας, πριν θέσετε σε λειτουργία το MT2F. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην μηχανή δοκιμών: Αρχικά ελέγχετε αν όλα τα περιφερειακά είναι σωστά συνδεδεμένα. Στη συνέχεια καλείτε τον κατασκευαστή / προμηθευτή της μηχανής σας, τεχνική υποστήριξη της EUCAT SA στον αριθμό (βλ. επίσης

4 EUCAT SA 2006 Σελίδα 4 από ΜΕΝΟΥ Κεντρική Οθόνη προγράμματος σχ. 1 Σ αυτό το κεφάλαιο παρέχονται οι πληροφορίες για τη χρήση - λειτουργία της κάθε οθόνης. Για την ενεργοποίηση του λογισμικού, στο κεντρικό παράθυρο των Windows, καλούμε το εικονίδιο MT2FT, οπού εμφανίζεται η κεντρική Οθόνη της εφαρμογής (βλ. σχήμα 1). 2.1 ΟΘΟΝΕΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ Οθόνη γραφήματος POSITION: Απεικονίζει το γράφημα της θέσης της κεφαλής επιβολής φορτίου (σε -mm) σε σχέση με το χρόνο (σε -sec), κατά την διάρκεια της δοκιμής. Οθόνη γραφήματος LOAD: Απεικονίζει το γράφημα του ενασκούμενου στο δοκίμιο φορτίου (σε - Nt) σε σχέση με το χρόνο (σε -sec), κατά την διάρκεια της δοκιμής. Οθόνη γραφήματος LOAD - POSITION: Απεικονίζει το γράφημα του ενασκούμενου φορτίου (σε - Nt) σε σχέση με την μετατόπιση της κεφαλής φόρτισης του δοκιμίου (σε -mm), κατά την διάρκεια της δοκιμής. POSITION (mm): Απεικονίζει την μετατόπιση της κεφαλής φόρτισης σε (mm). LOAD (Nt): Απεικονίζει την ασκούμενη δύναμη στο δοκίμιο σε (Nt).

5 EUCAT SA 2006 Σελίδα 5 από MACHINE FUNCTION Διακόπτης STATIC (ένδειξη Static/Fatigue): θέτει την μηχανή σε θέση να πραγματοποιήσει στατική δοκιμή, ταυτόχρονα απενεργοποιεί την λειτουργία και τις παραμέτρους για την δοκιμή κόπωσης, η θέση αυτή είναι ρυθμισμένη κατά την εκκίνηση του προγράμματος. Επιλέγοντας την διακόπτη Static, η ένδειξη αλλάζει σε Fatigue και η μηχανή τίθεται σε θέση να πραγματοποιήσει δοκιμή κόπωσης. Στη θέση της ένδειξης Static εμφανίζεται η ένδειξη Fatigue. Διακόπτης CONTROL MODE: POSITION (ένδειξη Position / Load): Επιτρέπει την Ρύθμιση στις παραμέτρους για την πραγματοποίηση των δοκιμών μεταξύ επαναλαμβανόμενης φόρτισης και στατικής ( PISTON POSITION και LOAD APPLICATION. PISTON POSITION : με τα push button UP DOWN μετατοπίζουμε την κεφαλή μας στην επιθυμητή θέση, προσέγγισης δοκιμίου. LOAD APPLICATION : με τα push button INCR DECR μετατοπίζουμε την κεφαλή μας στην επιθυμητή θέση, προσέγγισης δοκιμίου και ταυτόχρονα εφαρμόζουμε την ασκούμενη δύναμη που επιθυμούμε. SET RATE mm/sec: ρυθμίζουμε τον ρυθμό μετατόπισης της κεφαλής φόρτισης σε mm/sec. N/sec: ρυθμίζουμε τον ρυθμό επιβολής φορτίου στο δοκίμιο, N/sec. RUN UP με το push button UP η κεφαλή μετατοπίζετε προς τα επάνω, για να απενεργοποιήσουμε την εντολή πατάμε ξανά το UP. DOWN με το push button DOWN η κεφαλή μετατοπίζετε προς τα κάτω, για να απενεργοποιήσουμε την εντολή πατάμε ξανά το DOWN. INCR με το push button INCR θέτουμε την μηχανή μας ώστε να πραγματοποιήσει στατική φώτιση, το δοκίμιο φορτίζεται μέχρι το φορτίο να πιάσει την επιθυμητή τιμή που έχουμε ορίσει στο Upper limit (Nt). για να απενεργοποιήσουμε την εντολή πατάμε ξανά το INCR. DECR με το push button DECR η κεφαλή μετατοπίζετε προς τα επάνω ώστε να ελευθερώσει το δοκίμιο. για να απενεργοποιήσουμε την εντολή πατάμε ξανά το DECR. 2.3 LOADING Upper Limit (Nt) : Ορίζουμε το μέγιστο επιβαλλόμενο φορτίο στην δοκιμή σε Nt. Lower Limit (Nt) : Ορίζουμε το μικρότερο επιβαλλόμενο φορτίο στην δοκιμή σε Nt. Frequency : Ορίζουμε την επιθυμητή συχνότητα, φόρτισης σε (Hz). Cycle Limit : Ορίζουμε τους επιθυμητούς κύκλους φόρτισης. Cycle Count : απεικονίζει τον αριθμό των κύκλων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

6 EUCAT SA 2006 Σελίδα 6 από 22 Reset Count : με το πλήκτρο αυτό μηδενίζουμε τον αριθμό των κύκλων στο πεδίο Cycle Count. 2.4 PARAMETERS Reset Load : με το πλήκτρο αυτό μηδενίζουμε το φορτίο στο πεδίο Load Set pressure at : μας δείχνει την ένδειξη όπου ο χρηστής θα πρέπει να ρυθμίσει τον ρυθμιστή πίεσης που βρίσκεται στο επάνω μέρος του σκελετού φόρτισης, ανάλογα με το φορτίο που έχει ορίσει στο πεδίο Upper Limit (Nt). STORE GRAPH : επιτρέπει την αποθήκευσή της δοκιμής, με το πεδίο File ορίζουμε που θα αποθηκευτούν τα δεδομένα της δοκιμής στον σκληρό δίσκο του Η/Υ. Η μορφή αποθήκευσης των αποτελεσμάτων σώζετε σε αρχείο τύπου csv. CALIBRATION : στο μενού calibration ο χρηστής έχει την δυνατότητα να βαθμονομήσει τους αισθητήρες (transducers) της μηχανής όπως δυναμοκυψέλες (load cells) για μέτρηση φορτίου και LVDT για τη μέτρηση μετατόπισης κεφαλής φόρτισης.

7 EUCAT SA 2006 Σελίδα 7 από CALIBRATION MENU Σχήμα 2 Calibration menu ΜΟΝΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ EUCAT SA, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΥ για τη βαθμονόμηση των αισθητήρων φορτίου και μετατόπισης κεφαλής.

8 EUCAT SA 2006 Σελίδα 8 από LOAD Στο πεδίο αυτό βαθμονομούμε το πλήθος των δυναμοκυψελών της μηχανής, εισάγοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κατασκευαστή της δυναμοκυψέλης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κατασκευαστή της μηχανής UTM 30K, στην μηχανή μπορεί να τοποθετηθούν παραπάνω από μία δυναμοκυψέλες. Calibration Factor (mv/v): συντελεστής βαθμονόμησης της δυναμοκυψέλης. Παρέχεται από τον κατασκευαστή της δυναμοκυψέλης. Nominal Load (N): ονομαστική τιμή της δυναμοκυψέλης. Excitation (V): τάση τροφοδοσίας της δυναμοκυψέλης. Παρέχεται από της συσκευή ΑΙΓΙΣ και ορίζεται ως Volts. Gain (Volt/Volt): απολαβή του ενισχυτή της δυναμοκυψέλης. Offset (N): αντιστάθμισμα φορτίου, ενημερώνεται αυτόματα κατά τη λειτουργία μηδενιδμού του φορτίου. Tune: Βλέπε κεφάλαιο DISPLACEMENT : Στο πεδίο αυτό βαθμονομούμε το LVDT της μηχανής τύπου ΑΙΓΙΣ. Calibration Factor (mv/v): Σταθερά μετατροπής της τάσης εξόδου του μετρητή μετατόπισης. 3.3 Διακόπτες εντολών. APPLY : αποθήκευση των αλλαγών. CANCEL : ακύρωση των αλλαγών.

9 EUCAT SA 2006 Σελίδα 9 από TUNE. Σχήμα 3. MACHINE TUNING Το πρόγραμμα προσφέρει ηλεκτρονική αντιστάθμιση με προγραμματιζόμενους συντελεστές Kp, Τi, Llim. Οι συντελεστές αυτοί πρέπει να ρυθμιστούν έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή απόδοση του πλαισίου φόρτισης. Κάθε αναλογικό κανάλι έχει τους δικούς του συντελεστές φιλτραρίσματος. Η τιμή Κp, επηρεάζει την αδράνεια / ταχύτητα απόκρισης του συστήματος. Η τιμή Llim είναι limiter του ολοκληρωτή. Ο ολοκληρωτής Ki επηρεάζει την ακρίβεια και εξαλείφει το σφάλμα σταθεράς κατάστασης. Ο συντελεστής Τd είναι η παράγωγος και επηρεάζει το damping. Η διαδικασία συντονισμού του σέρβο φόρτισης περιγράφεται παρακάτω. Ο στόχος είναι η ρύθμιση των συντελεστών κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή απόκριση του συστήματος σε μια δεδομένη εντολή. ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΕΡΒΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Προσοχή: Οι κάτωθι εργασίες εκτελούνται μόνον από προσωπικό του κατασκευαστή.

10 EUCAT SA 2006 Σελίδα 10 από 22 Απαγορεύεται η τροποποίηση των ανωτέρω παραμέτρων από τον χρήστη. Βήμα 1: Μπαίνετε στην οθόνη MACHINE TUNING. Βήμα 2: Για κάθε περιοχή πίεσης (Bar) καθορίζονται οι τιμές των Kp, Τd, Ti, Llim για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Βήμα 3: Για να καθορίσετε τις καλύτερες τιμές για τα Kp, Τd, Ti, Llim ξεκινάτε με μια χαμηλή τιμή για το Kp και την αυξάνετε σταδιακά ώσπου το σύστημα να ξεπεράσει το προκαθορισμένο όριο και στη συνέχεια την μειώνετε σιγά - σιγά. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ξεπεραστεί τα προκαθορισμένα όρια εισάγετε τους επιθυμητούς συντελεστές. Οδηγείτε το έμβολο πάνω - κάτω μέχρι να επιτευχθεί ικανοποιητική απόκριση. Βήμα 4: Ρυθμίζετε το Ti και το Llim όπως περιγράφηκε στο βήμα 3. Η ιδανική απόκριση στην εισαγωγή ενός βήματος εμφανίζει μικρό χρόνο ανόδου, ελάχιστη υπερύψωση και δίχως παλμούς. Βήμα 5: Όταν τα Kp, Ti και το Llim έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή απόδοση του συστήματος, πρέπει να μπει σε λειτουργία ο ολοκληρωτής για να εξουδετερωθεί τυχόν σφάλμα σταθεράς κατάστασης. Αυξάνετε σταδιακά το Ki μέχρι το σφάλμα σταθεράς κατάστασης στη θέση stop να είναι ανύπαρκτο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μετακίνηση του εμβόλου φόρτισης κατά μία συγκεκριμένη απόσταση και τον έλεγχο της τελικής θέσης στάσεως ύστερα από κάθε μετακίνηση.

11 EUCAT SA 2006 Σελίδα 11 από ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΚΙΜΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ Για την εκτέλεση δοκιμής επαναλαμβανόμενης φόρτισης ακολουθούμε τα κάτωθί βήματα: Στο μενού LOADING, Upper Limit ορίζουμε την μέγιστη επιθυμητή τιμή (Nt), που θα εξασκηθεί στο δοκίμιο. Στο πεδίο LOADING Lower Limit ορίζουμε την μικρότερή επιθυμητή τιμή (Nt), που θα εξασκηθεί στο δοκίμιο. Στο μενού PARAMETERS, Set pressure at: εμφανίζεται η πίεση σε (Bar) που θα πρέπει να ρυθμίσουμε από τον ρυθμιστή πίεσης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της μηχανής, ένδειξη μανομέτρου. Τοποθετούμε το δοκίμιο σε θέση που ορίζει το πρότυπο της δοκιμής. Με την θέση του διακόπτη CONTROL MODE θέση Piston Position, Down προσεγγίζουμε την κεφαλή ώστε να εφαρμόσει πάνω στο δοκίμιο, ο ρυθμός μετατόπισης της κεφαλής ορίζεται από το πεδίο set rate mm/sec. Στο πεδίο Frequency HZ ορίζουμε την επιθυμητή συχνότητα της δοκιμής. Στο πεδίο Cycle Limit ορίζουμε τον αριθμό των κύκλων της δοκιμής. Για την έναρξη νέας δοκιμής πατάμε τα πλήκτρα Reset Load (για μηδενισμό του φορτίου εφόσον αυτό απαιτείται) και Reset Cycle (για μηδενισμό κύκλων φόρτισης). Η δοκιμή είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Στο πεδίο MACHINE FUNCTION πατάμε το διακόπτη Static/Fiatigue ώστε η ένδειξη να είναι σε Fatigue. Η δόκιμή ξεκινάει. Οι τιμές του φορτίου και το γράφημα φορτίου-χρόνου, καθώς, η μετατόπιση της κεφαλής και το γράφημα μετατόπισης-χρόνου, απεικονίζονται αντίστοιχα στην οθόνη του Η/Υ. Το γράφημα Load- Position, παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις παραμέτρους της δοκιμής. Με το πλήκτρο Clear Graph, καθαρίζουμε την απεικόνιση από τις προηγούμενες ενδείξεις στην οθόνη Load - Position. Με το πέρας της ολοκλήρωσης των κύκλων που έχουν οριστεί από τον χρήστη, η δοκιμή τελειώνει και η συσκευή σταματά τη φόρτιση. Σε περίπτωση πού η αναγραφόμενη τιμή Upper Load μειωθεί κατά το 20% (ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΙΓΙΣ 30ΚΝ) του μέγιστου φορτίου φόρτισης (φορτίο που έχει ορισθεί ως upper limit, τότε η δοκιμή σταματάει, θεωρώντας πως το δοκίμιο έχει αστοχήσει. Σχήματα δοκιμής επαναλαμβανόμενης φόρτισης

12 EUCAT SA 2006 Σελίδα 12 από ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΚΙΜΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ Για την εκτέλεση δοκιμής στατικής φόρτισης με σταθερό ρυθμό επιβολής φορτίου (LOAD CONTROL) ακολουθούμε τα κάτωθί βήματα: Στο μενού LOADING, Upper Limit ορίζουμε την επιθυμητή τιμή (Nt), που θα εξασκηθεί στο δοκίμιο. Στο μενού PARAMETERS, Set pressure at: εμφανίζεται η πίεση σε (Bar) που θα πρέπει να ρυθμίσουμε από τον ρυθμιστή πίεσης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της μηχανής, ένδειξη μανομέτρου. Τοποθετούμε το δοκίμιο σε θέση που ορίζει το πρότυπο της δοκιμής, Τοποθετούμε το δοκίμιο σε θέση που ορίζει το πρότυπο της δοκιμής. Με την θέση του διακόπτη CONTROL MODE στο Piston Position, Down προσεγγίζουμε την κεφαλή ώστε να εφαρμόσει πάνω στο δοκίμιο, ο ρυθμός μετατόπισης της κεφαλής ορίζεται από το πεδίο set rate mm/sec. Επιλέγουμε στον διακόπτη CONTROL MODE τη θέση Load Application και ορίζουμε την ταχύτητα της επιθυμητής φόρτισης Nt/sec στο set rate πεδίο, Μηδενίζουμε το φορτίο από το μενού PARAMETERS, RESET LOAD. Στο πεδίο RUN πατάμε το push button INCR για επιβολή θλιπτικού φορτίου ή το DECR για την επιβολή θετικού φορτίου και η δοκιμή ξεκινάει. Το επιβαλλόμενο φορτίο αναγράφεται στο Load (Nt) και απεικονίζεται στην οθόνη Load-time. Για να σταματήσουμε την δοκιμή πατάμε το πλήκτρο DECR ή INCR στο πεδίο RUN αντίστοιχα, όταν ο χρηστής το επιθυμήσει. Η δοκιμή μας έχει ολοκληρωθεί. Εάν επιθυμούμε την αποθήκευση των δεδομένων της δοκιμής, πατάμε το Store Graph και ανοίγει η δομή του σκληρού δίσκου του Η/Υ. Το αρχείο σώζετε σε μορφή csv" και είναι συμβατό με το Microsoft Office Excel. Σχήματα δοκιμής στατικής φόρτισης

13 EUCAT SA 2006 Σελίδα 13 από 22 Για την εκτέλεση δοκιμής στατικής φόρτισης με σταθερό ρυθμό μετατόπισης κεφαλής φόρτισης (POSITION CONTROL) ακολουθούμε τα κάτωθί βήματα: Στο μενού CONTROL MODE επιλέγουμε τη θέση POSITION. Στο μενού LOADING, Upper Limit ορίζουμε την επιθυμητή τιμή (Nt), που θα εξασκηθεί στο δοκίμιο. Στο μενού PARAMETERS, Set pressure at: εμφανίζεται η πίεση σε (Bar) που θα πρέπει να ρυθμίσουμε από τον ρυθμιστή πίεσης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της μηχανής, ένδειξη μανομέτρου. Τοποθετούμε το δοκίμιο σε θέση που ορίζει το πρότυπο της δοκιμής, Τοποθετούμε το δοκίμιο σε θέση που ορίζει το πρότυπο της δοκιμής. Με την θέση του διακόπτη CONTROL MODE στο Piston Position, Down προσεγγίζουμε την κεφαλή ώστε να εφαρμόσει πάνω στο δοκίμιο, ο ρυθμός μετατόπισης της κεφαλής ορίζεται από το πεδίο set rate mm/sec. Επιλέγουμε στον διακόπτη CONTROL MODE τη θέση Position και ορίζουμε την ταχύτητα της κεφαλής φόστισης mm/sec στο set rate πεδίο, Μηδενίζουμε το φορτίο από το μενού PARAMETERS, RESET LOAD. Στο πεδίο RUN πατάμε το push button UP για μετατόπιση της κεφαλής προς τα επάνω ή το DOWN για μετατόπιση της κεφαλής προς τα κάτω και η δοκιμή ξεκινάει. Το επιβαλλόμενο φορτίο αναγράφεται στο Load (Nt) και απεικονίζεται στην οθόνη Load-time. Η θέση της κεφαλής φόρτισης στο χρόνο εμφανίζεται στο γράφημα Load-time. Για να σταματήσουμε την δοκιμή πατάμε το πλήκτρο UP ή DOWN στο πεδίο RUN αντίστοιχα, όταν ο χρηστής το επιθυμήσει. Η δοκιμή μας έχει ολοκληρωθεί. Εάν επιθυμούμε την αποθήκευση των δεδομένων της δοκιμής, πατάμε το Store Graph και ανοίγει η δομή του σκληρού δίσκου του Η/Υ. Το αρχείο σώζετε σε μορφή csv" και είναι συμβατό με το Microsoft Office Excel.

14 EUCAT SA 2006 Σελίδα 14 από ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Οι ελάχιστες απαιτήσεις που συνιστώνται για την λειτουργία του MT2F στον υπολογιστή είναι οι ακόλουθες. CPU INTEL Pentium IV 512MB ram Mb Floppy Disk 500 Mb Hard Disk Cd Rom drive 1024x768 Color SVGA Monitor Windows XP Η εγκατάσταση της εφαρμογής γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας EUCAT SA. Για τυχών προβλήματα κατά την εκτέλεση της εφαρμογής, επικοινωνείτε με το αρμόδιο τεχνικό τμήμα της εταιρείας.

MICROBOT SERVER MICROBOT MONITOR ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MICROBOT

MICROBOT SERVER MICROBOT MONITOR ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MICROBOT MICROBOT SERVER MICROBOT MONITOR ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MICROBOT Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΕΩΣ V1.01 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Η/Υ...4 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ...5

Διαβάστε περισσότερα

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17. Εγχειρίδιο χειριστή

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17. Εγχειρίδιο χειριστή EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86, 115 28 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 7486407 Φαξ: 210 7792041 www.eucat.gr ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ Model: AEGIS

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΑΧΟΥΣ ΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΑΧΟΥΣ ΡΑΜΜΑΤΩΝ EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 12 Dial gauge PREISSER range 12.5mm S/N: 86460 Μεταλλικοί Μετρητικοί Κανόνες Meter 1 S/N: 30-7-06.5a Meter 2 S/N: 30-7-06.5b Προδιαγραφές προτύπου για συσκευή Εύρος 0-12 mm Διάμετρος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner Περιεχόμενα V1.1 Κεφάλαιο 1 : Εγκατάσταση hardware Turbo-X Digital TV Tuner... 1 1.1 Περιεχόμενα συσκευασίας... 1 1.2 Απαιτήσεις συστήματος... 1 1.3 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM Εισαγωγή IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex USB Internet Phone with Display. Με αυτό το τηλέφωνο εύκολης σύνδεσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ USB 2.0 Adaptor για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Επιτρέπει σύνδεση στο PC συσκευών που διαθέτουν υποδοχές SATA/ IDE μέσω USB2.0

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα ελέγχου αντοχής προφυλακτικών για το Εργαστήριο Καλλυντικών και Λοιπών Προϊόντων της Διεύθυνσης Εργαστηρίων. ΚΡΙΤΗΡΙΟ: ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Σύστημα ελέγχου αντοχής προφυλακτικών για το Εργαστήριο Καλλυντικών και Λοιπών Προϊόντων της Διεύθυνσης Εργαστηρίων. ΚΡΙΤΗΡΙΟ: ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Σύστημα ελέγχου αντοχής προφυλακτικών για το Εργαστήριο Καλλυντικών και Λοιπών Προϊόντων της Διεύθυνσης Εργαστηρίων. ΚΡΙΤΗΡΙΟ: ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Τεχνικές Προδιαγραφές «Συστήματος προσδιορισμού όγκου

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανικοί Ελεγκτές

Βιομηχανικοί Ελεγκτές Βιομηχανικοί Ελεγκτές Σημειώσεις Εργαστηρίου Έλεγχος Στάθμης Δοχείου με P.I.D. Ελεγκτή Περιεχόμενα 1. Τρόπος Εισαγωγής στο πρόγραμμα εξομοίωσης. 2. Τρόπος λειτουργίας εξομοιωτή. 3. Αναγνώριση ιδιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση. IP002 Sweex USB Internet Phone

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση. IP002 Sweex USB Internet Phone Εισαγωγή IP002 Sweex USB Internet Phone Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex USB Internet Phone. Με αυτό το τηλέφωνο εύκολης σύνδεσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις μέσω Διαδικτύου. Για

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργίας

Εγχειρίδιο λειτουργίας Εγχειρίδιο λειτουργίας I.Ελεγκτής 1. Βασικές λειτουργίες 1.1 Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση 1.1.1 Όταν η κύρια μονάδα δεν είναι εξοπλισμένη με θερμοστάτη, η λειτουργία ON / OFF του συστήματος ελέγχεται

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτήσεις Υλικού Απαιτήσεις Λογισμικού Εγκατάσταση Αρχικές ρυθμίσεις Πρόσθετες λειτουργίες. Περιεχόμενα

Απαιτήσεις Υλικού Απαιτήσεις Λογισμικού Εγκατάσταση Αρχικές ρυθμίσεις Πρόσθετες λειτουργίες. Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ Απαιτήσεις Υλικού Απαιτήσεις Λογισμικού Εγκατάσταση Αρχικές ρυθμίσεις Πρόσθετες λειτουργίες Περιεχόμενα Ελάχιστες απαιτήσεις Υλικού Επεξεργαστής: Intel Pentium 4 / AMD

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Ελληνικός οδηγός χρήσης PRO CS-80E... 2 Κύριες λειτουργίες και διακριτικά χαρακτηριστικά... 2 Εμφάνιση... 2 Προδιαγραφές...

Περιεχόμενα. Ελληνικός οδηγός χρήσης PRO CS-80E... 2 Κύριες λειτουργίες και διακριτικά χαρακτηριστικά... 2 Εμφάνιση... 2 Προδιαγραφές... Περιεχόμενα. Ελληνικός οδηγός χρήσης PRO CS-80E.... 2 Κύριες λειτουργίες και διακριτικά χαρακτηριστικά.... 2 Εμφάνιση.... 2 Προδιαγραφές.... 2 Χρήση πίνακα ελέγχου.... 3 Προφυλάξεις ασφαλείας και κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

Σχολ.έτος Κεφάλαιο 5 ο Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή.

Σχολ.έτος Κεφάλαιο 5 ο Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή. Σχολ.έτος 2015-16 Κεφάλαιο 5 ο Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή. Διδακτικοί στόχοι Στο τέλος της διδακτικής ώρας οι μαθητές θα πρέπει : Να εξηγούν τις έννοιες πρόγραμμα, λογισμικό υπολογιστή. Να

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC

Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC ΤΕΧΝΙΚΌ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC Αναθεώρηση 11/16 TM401 Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC Όλη η τεχνική τεκμηρίωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: www.promega.com/protocols/ Επισκεφτείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AHI CARRIER ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, ΑΘΗΝΑ 10442, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ: +30-210-6796300.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών Εγχειρίδιο Χρήσης Χαρακτηριστικά προϊόντος Με / Χωρίς έξοδο βίντεο HDMI 2,4 ίντσες LTPS TFT LCD οθόνη 4 μέρη του κυρίως φακού. Το εύρος εστίασης είναι 12 εκ. εώς άπειρο Φακοί HD ευρείας γωνίας 4x ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Windows XP Κεφάλαιο 2: Επιφάνεια εργασίας (desktop)... 15

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Windows XP Κεφάλαιο 2: Επιφάνεια εργασίας (desktop)... 15 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Windows XP... 9 Κεφάλαιο 2: Επιφάνεια εργασίας (desktop)... 15 Κεφάλαιο 3: Γραμμή εργασιών (taskbar)... 26 Κεφάλαιο 4: Χειρισμός παραθύρων... 44

Διαβάστε περισσότερα

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Divar Series el Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Λειτουργία 5 2.1 Εκκίνηση του προγράμματος 5 2.2 Παρουσίαση του κύριου

Διαβάστε περισσότερα

Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center

Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center Εγχειρίδιο Χρήστη Η Εγκατάσταση της Μονάδας AVerMedia και του Δέκτη TV στο Windows Media Center Ελληνική ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ Όλες οι οθόνες σε αυτήν την τεκμηρίωση αποτελούν εικόνες παραδείγματα. Οι εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Κάμερα καταγραφικό Ρολόι χειρός

Κάμερα καταγραφικό Ρολόι χειρός Κάμερα καταγραφικό Ρολόι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την κάμερα ρολόι χειρός της εταιρείας μας. Προκειμένου να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις λειτουργίες που σας προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

C11 Μετρητής Ενέργειας. Οδηγίες χρήσης

C11 Μετρητής Ενέργειας. Οδηγίες χρήσης C11 Μετρητής Ενέργειας Οδηγίες χρήσης Περιεχόμενα 1. Επισκόπηση προϊόντος... 2 2. Εγκατάσταση... 3 3. Έλεγχος του μετρητή... 4 3.1. Οθόνη και πλήκτρα...4 3.2. Δομή μενού...5 4. Ρυθμίσεις μετρητή... 7

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Color Management LCD Monitor Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που θα βρείτε στο CD-ROM προκειμένου να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Οδηγίες Παραμετροποίησης Power Electronics Control Ε.Π.Ε. Τύποι Συσκευών: LFT169 - LFR169 Περιγραφή: Πομπός και Δέκτης Τηλεχειρισμού 169MHz

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΗ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ MULTILOG

ΑΠΛΗ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ MULTILOG 1 ο ΕΚΦΕ (Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ) Δ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. ΑΘΗΝΑΣ 1 Α. ΣΤΟΧΟΙ ΑΠΛΗ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ MULTILOG Η πραγματοποίηση αρμονικής ταλάντωσης μικρού πλάτους με τη χρήση μάζας δεμένης σε ελατήριο. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικός Προγραμματιζόμενος Θερμοστάτης Διπλού Αισθητηρίου

Ηλεκτρονικός Προγραμματιζόμενος Θερμοστάτης Διπλού Αισθητηρίου OCD4/OCC4 Ηλεκτρονικός Προγραμματιζόμενος Θερμοστάτης Διπλού Αισθητηρίου Εισαγωγή Ελληνικά Ο θερμοστάτης διπλού αισθητηρίου OCD4/OCC4 προορίζεται για έλεγχο και προγραμματισμό της ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓO ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝO ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ «Δράσεις Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τη δισκέτα στο drive B και σε περιβάλλον MS-DOS πληκτρολογήστε: B:

Τοποθετήστε τη δισκέτα στο drive B και σε περιβάλλον MS-DOS πληκτρολογήστε: B: Συστήματα floppy disk Τοποθετήστε τη δισκέτα στο drive B και σε περιβάλλον MS-DOS πληκτρολογήστε: B: Συστήματα σκληρού δίσκου Οι χρήστες σκληρού δίσκου θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα directory με το όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Γενική περιγραφή - HARDWARE 2 1.1 Εισαγωγή 2 1.2 Δοχεία αποθήκευσης μπαχαρικών 2 1.3 Κινούμενη ζυγαριά 2 1.4 Εγκέφαλος συστήματος 2 1.5

Διαβάστε περισσότερα

S ATA T O U S B 2. 0 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο

S ATA T O U S B 2. 0 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 3. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S I - 7 0 7 1 2 7 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 3. 5 S T O

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω παρατηρήσεις προκειμένου αφενός μεν να αποφευχθούν ατυχήματα από κακή λειτουργία αφετέρου δε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 1. Βεβαιωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης. Προς τους σχετικούς χρήστες

Οδηγός Χρήσης. Προς τους σχετικούς χρήστες Οδηγός Χρήσης Οδηγός Χρήσης Προς τους σχετικούς χρήστες Αγαπητέ χρήστη, Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το SPE FR600! Προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, διαβάστε προσεκτικά αυτόν τον Οδηγό χρήσης. Μας

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 3. Ποιοτική Μελέτη των νόμων ελέγχου δύο και τριών όρων (συσκευή: Προσομοιωτής ελέγχου PCS327: Σχ.1) Απαραίτητες γνώσεις

Άσκηση 3. Ποιοτική Μελέτη των νόμων ελέγχου δύο και τριών όρων (συσκευή: Προσομοιωτής ελέγχου PCS327: Σχ.1) Απαραίτητες γνώσεις Άσκηση 3 Ποιοτική Μελέτη των νόμων ελέγχου δύο και τριών όρων (συσκευή: Προσομοιωτής ελέγχου PCS327: Σχ.1) Απαραίτητες γνώσεις 1) Αυτόματος έλεγχος δύο και τριών όρων 2) Εμπειρικαί μέθοδοι εκλογής των

Διαβάστε περισσότερα

1. Περιεχόμενα Συσκευασίας... 2. 2. Απαιτήσεις Συστήματος... 2. 4. Τεχνική Υποστήριξη... 7. 5. Τεχνικά Χαρακτηριστικά... 7

1. Περιεχόμενα Συσκευασίας... 2. 2. Απαιτήσεις Συστήματος... 2. 4. Τεχνική Υποστήριξη... 7. 5. Τεχνικά Χαρακτηριστικά... 7 Joker Driverless Webcam Ε γ χ ε ι ρ ί δ ι ο Χ ρ ή σ τ η V e r s i o n 1. 0 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 1 1. Περιεχόμενα Συσκευασίας... 2 2. Απαιτήσεις Συστήματος... 2 3. Joker Web Camera... 2 3.1 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΙΝΙ DV 100 WP

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΙΝΙ DV 100 WP ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΙΝΙ DV 100 WP 0 Mini Αδιάβροχη Βιντεοκάμερα Εισαγωγή Η DV 100 WP είναι μια πολύ μικρή βιντεοκάμερα η οποία χρησιμεύει κυρίως για την εγγραφή βίντεο σε εξωτερικούς χώρους. Λόγω της εύκολης

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2016 HP Development Company, L.P.

Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Η ονομασία AMD είναι εμπορικό σήμα της Advanced Micro Devices, Inc. 2012 Google Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η ονομασία Google είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 1 Γενικές προφυλάξεις: Παρακαλείσθε να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά το χειρισμό του μετρητή. Μην χρησιμοποιείτε τον μετρητή σε πολύ ζεστούς ή υγρούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

TRUST AMI MOUSE 150T OPTICAL WEB SCROLL

TRUST AMI MOUSE 150T OPTICAL WEB SCROLL 1 Εισαγωγή Αυτό το εγχειρίδιο προορίζεται για τους χρήστες του TRUST AMI MOUSE 150T OPTICAL WEB SCROLL. Το ποντίκι αυτό σας προσφέρει πλήρη έλεγχο της οθόνης σας. Αν µετακινήσετε τη µπίλια θα µετακινηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE... 2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... 3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)... 5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 6 Κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο μάθημα «Συντήρηση Η/Υ»

Σημειώσεις στο μάθημα «Συντήρηση Η/Υ» Σημειώσεις στο μάθημα «Συντήρηση Η/Υ» Β Τάξη ΕΠΑ.Λ. Τομέας Πληροφορικής 1. Εισαγωγή Υπολογιστικό Σύστημα Ο υπολογιστής είναι μία συσκευή η λειτουργία της οποίας βασίζεται στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓO ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝO ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ «Ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης VS-2 Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης Σελ.2 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Τεχνικά Χαρακτηριστικά Σελ.3,4,5 Σύνδεση - Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν Sweex Wireless Internet Phone. Αυτό το Τηλέφωνο Διαδικτύου σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε γρήγορα και εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. BT-03i εγχειρίδιο χρήστη

Ελληνικά. BT-03i εγχειρίδιο χρήστη BT-03i εγχειρίδιο χρήστη 1 Γενική επισκόπηση Ευρετήριο Ξεκινώντας Πως να απαντήσετε στην τηλεφωνική κλήση Κατασκευαστικά χαρακτηριστικά 2 1. Γενική επισκόπηση A B E Δ ΣΤ 1-1 Πλήκτρα λειτουργίας: Γ A B

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές BT210 - Sweex Bluetooth 2.0 Class I Adapter USB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Με αυτό τον προσαρμογέα μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα σε μια άλλη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Color Management LCD Monitor Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που είναι στο CD-ROM για να εξοικειωθείτε με την ασφαλή

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης επιλογών διαμόρφωσης εγγραφών Εσόδων Εξόδων & Άρθρων Γενικής Λογιστικής στην εφαρμογή της σειράς

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος στροφών κινητήρα DC με ελεγκτή PI, και αντιστάθμιση διαταραχής.

Έλεγχος στροφών κινητήρα DC με ελεγκτή PI, και αντιστάθμιση διαταραχής. ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε. Έλεγχος στροφών κινητήρα DC με ελεγκτή PI, και αντιστάθμιση διαταραχής. Α) Σκοπός: Σκοπός της παρούσας άσκησης είναι να επιδειχθεί ο έλεγχος των στροφών

Διαβάστε περισσότερα

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc

EdoorLock Programmer. EdoorLock Programmer_App.doc EdoorLock Programmer Α. Λίγα λόγια. Το EdoorLock Programmer χρησιμοποιείται για την διαχείριση και τον προγραμματισμό του EdoorLock Electronic Lock. Το EdoorLock Electronic Lock είναι μια συσκευή Access

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Android TV BOX Εγχειρίδιο χρήστη

Android TV BOX Εγχειρίδιο χρήστη Android TV BOX Εγχειρίδιο χρήστη 1.1 Σύνδεση Βήμα 1. Συνδέστε το φορτισή στην πρίζα και το καλώδιο στο tvbox Βήμα 2. Συνδέστε το καλώδιο HDMI στην τηλεόραση Βήμα 3. Συνδέστε το δικτύου στο Ethernet 01

Διαβάστε περισσότερα

3.2 Οδηγίες χρήσης του προγράμματος πεπερασμένων στοιχείων RATe ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ RATe

3.2 Οδηγίες χρήσης του προγράμματος πεπερασμένων στοιχείων RATe ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ RATe 3.2 Οδηγίες χρήσης του προγράμματος πεπερασμένων στοιχείων RATe 67 3.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ RATe Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζεται βήμα-βήμα ο τρόπος με τον οποίο μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

DLOG-2016 ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΩΝ Version: 3.2.12

DLOG-2016 ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΩΝ Version: 3.2.12 DLOG-2016 ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΩΝ Version: 3.2.12 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το DLOG-2016 είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα συνεχούς μέτρησης και καταγραφής αναλογικών μεγεθών (θερμοκρασία, υγρασία) που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Τοποθέτηση μηχανισμού Εγκαταστήστε το μηχανισμό σύμφωνα με τα σχέδια του αγγλικού φυλλαδίου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win POS Sync Merge Replication

PRISMA Win POS Sync Merge Replication ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθμίσεων Συγχρονισμού PRISMA Win POS Sync Merge Replication Η διαδικασία του συγχρονισμού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το Back Office. Βασική προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη για τον "RICOH Printer"

Οδηγός Χρήστη για τον RICOH Printer series Οδηγός Χρήστη για τον "RICOH Printer" Επισκόπηση Έκδοση για Windows Έκδοση για Mac Αντιμετώπιση προβλημάτων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πώς θα διαβάσετε το εγχειρίδιο... 2 1. Επισκόπηση Εισαγωγή στο «RICOH

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ενεργοποίησης WiFi

Οδηγίες ενεργοποίησης WiFi Λειτουργία ενεργοποίησης Βεβαιωθείτε ότι η «έξυπνη» συσκευή σας χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android ή IOS. Η κλιματιστική μονάδα μπορεί να συνδεθεί το πολύ με 4 συσκευές. Μέθοδος 1: Στο επίσημο site

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Διδακτικοί Στόχοι

Κεφάλαιο 3. Διδακτικοί Στόχοι Κεφάλαιο 3 Σε ένα υπολογιστικό σύστημα η Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (ΚΜΕ) εκτελεί τις εντολές που βρίσκονται στην κύρια μνήμη του. Οι εντολές αυτές ανήκουν σε προγράμματα τα οποία, όταν εκτελούνται,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές BT100. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές ΒΤ100 S W E E X.

Ελληνική Έκδ ση. Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές προδιαγραφές BT100. Πρόσθετες τεχνικές προδιαγραφές ΒΤ100 S W E E X. BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex Bluetooth Adapter. Με αυτό τον προσαρμογέα μπορείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Προσομοίωση Μονοφασικού & Τριφασικού. μετασχηματιστής με την χρήση προγράμματος. εικονικού εργαστηρίου.

Προσομοίωση Μονοφασικού & Τριφασικού. μετασχηματιστής με την χρήση προγράμματος. εικονικού εργαστηρίου. ΑΣΚΗΣΗ 12 Προσομοίωση Μονοφασικού & Τριφασικού μετασχηματιστής με την χρήση προγράμματος εικονικού εργαστηρίου. 1 Α. Οδηγίες για την εκτέλεση του προγράμματος προσομοίωσης: Το πρόγραμμα προσομοίωσης επιχειρεί

Διαβάστε περισσότερα

Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Κερατσινίου Σύνταξη Αλέξανδρος Τοπαλίδης

Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Κερατσινίου Σύνταξη Αλέξανδρος Τοπαλίδης Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για να μας ωθήσουν στην ανάγνωση αυτού του κειμένου, λόγοι οι οποίοι σε άλλους προέκυψαν και είναι δεδομένο ότι με τον καιρό θα προκύψουν και στους υπόλοιπους. Ο πιο εμφανής λόγος

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5Β (επανάληψη) Εισαγωγή στην Πληροφορική. Τυπικοί χρόνοι πρόσβασης. Μέσος χρόνος πρόσβασης. Ταχύτητα µεταφοράς δεδοµένων

Κεφάλαιο 5Β (επανάληψη) Εισαγωγή στην Πληροφορική. Τυπικοί χρόνοι πρόσβασης. Μέσος χρόνος πρόσβασης. Ταχύτητα µεταφοράς δεδοµένων Κεφάλαιο 5Β (επανάληψη) Εισαγωγή στην Πληροφορική Χειµερινό Εξάµηνο 2006-07 Απόδοση των οδηγών αποθηκευτικών µέσων Μέσος χρόνος πρόσβασης (Average Access Time) Ταχύτητα µεταφοράς δεδοµένων (Data-Transfer

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές αλλαγές στις εκδόσεις

Τεχνικές αλλαγές στις εκδόσεις Τεχνικές αλλαγές στις εκδόσεις SingularLogic Control 4 rel 3.05 SingularLogic Control 1, 2, 3 rel 3.05 SingularLogic Accountant rel 3.05 SingularLogic Λογιστικά rel 3.05 ή µεταγενέστερες εκδόσεις SingularLogic

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Visio 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Ενημερωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S I - 7 0 7 1 2 5 1

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S I - 7 0 7 1 2 5 1 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ί Δ Ι Ο S I - 7 0 7 1 2 5 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ό Μ Ε Ν Α Τ Η Σ Σ Υ Σ Κ Ε Υ Α Σ Ί Α Σ 4 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ά Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Ά 4 Α Π Α Ι Τ Ή Σ Ε Ι Σ Σ Υ Σ Τ Ή Μ Α Τ Ο Σ 4 Ε Γ Κ Α Τ Ά Σ Τ Α Σ Η Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Microsoft WINDOWS (95-98-NT-2000-XP)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Microsoft WINDOWS (95-98-NT-2000-XP) ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Α.Π.Θ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Microsoft WINDOWS (95-98-NT-2000-XP) Κ. Παρασκευόπουλος Αναπλ. Καθηγητής Θεσσαλονίκη 2004 1. Μερικά κλασσικά ερωτήματα

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6

LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - σελ. 2 LOHAS T5-T6 ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - σελ. 3 LOHAS T5/Τ6 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ

VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ VENUS VHS-704 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ 1.Εξαρτήματα και λειτουργίες Οι κωδικοί 8200 έως 8231 χρησιμοποιούνται για να ορίσουν την διεύθυνση της κάθε θυροτηλεόραση από 00 έως 31.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Designed by TP-Link Hellas Ltd. Professional Business Unit Επιμέλεια: Βαλάντης Οικονομόπουλος 1 Περιεχόμενα 1.1 Προσδιορισμός της Τοπολογίας του Δικτύου...2 1.2 Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 1 ΤO ΡΟΜΠΟΤ INTELLITEK ER-2u

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 1 ΤO ΡΟΜΠΟΤ INTELLITEK ER-2u Εφαρμογή 1: Το ρομπότ INTELITEK ER-2u Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείο Κρήτης www.robolab.tuc.gr, τηλ: 28210 37292 / 37314 e-mail: savas@dpem.tuc.gr,

Διαβάστε περισσότερα

επίσης, τηλεφωνική συσκευή και να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

επίσης, τηλεφωνική συσκευή και να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ECDL Οι ελάχιστες προδιαγραφές που πρέπει να ικανοποιεί μία επιχείρηση ώστε να πιστοποιηθεί ως Εξεταστικό Κέντρο ECDL χωρίζονται σε: Α. Χώροι / Απαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 05010103/03/12 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 1 1. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1.1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΗΣ DATA COMMUNICATION... 1 1.2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 1 1.3. ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM )

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM ) AKAI AR321 S ΘΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ 1. Πλήκτρο τροφοδοσίας 2. Πλήκτρο χρονοδιακόπτη 3. Πλήκτρο λειτουργίας 4. Πλήκτρο ήχου 5. Έλεγχος περιστροφής 6. Ρύθμιση φωτισμού 7. Οθόνη LCD 8. Κλίμακα περιστροφής 9. Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 2 η N-MOS ΚΑΙ P-MOS TRANSISTOR ΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ

ΑΣΚΗΣΗ 2 η N-MOS ΚΑΙ P-MOS TRANSISTOR ΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗ 2 η N-MOS ΚΑΙ P-MOS TRANSISTOR ΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑ 1. Εργαλεία εξομοίωσης, SPICE, αρχεία περιγραφής κυκλωμάτων (netlist) (Παρ. 3.4, σελ 152-155) 2. To transistor ως διακόπτης, πύλη διέλευσης. (Παρ

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE...2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)...5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...6 Κεντρικό μενού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ Περιγραφή Προϊόντος Το ψηφιακό χειριστήριο/θερμοστάτης JH χρησιμοποιείται κυρίως στην ηλεκτροθερμική θέρμανση για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1 Πίνακας 1. Μοντέλα Inverters IP20 380-480V ±10% - 3 Phase Input Αριθμός Μοντέλου με φίλτρο KW Έξοδος Ρεύματος (Α) Frame Size ODL-2-24400-3KF42 4 9.5 2 ODL-2-34055-3KF42

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής

Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Ηλεκτρονικός Υπολογιστής Αυτόματη ηλεκτρονική μηχανή που δέχεται, φυλάσσει, επαναφέρει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει πληροφορίες σύμφωνα με προκαθορισμένες εντολές. Δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Corel DRAW Graphics Suite X4

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Corel DRAW Graphics Suite X4 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Corel DRAW Graphics Suite X4 1 Περιεχόµενα 1. Εισαγωγή...3 2. Eγκατάσταση CorelDRAW...3 3. Συνοπτική παρουσίαση του περιβάλλοντος εργασίας της εφαρµογής coreldraw...5

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία OTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.otetvgo.gr. Για τη χρήση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 2012. 1.1 Εισαγωγή Αντικείμενο πτυχιακής εργασίας.σελ. 2. 1.2 Περιεχόμενα εγχειριδίου Αναφοράς Προγραμμάτων.. σελ. 3

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 2012. 1.1 Εισαγωγή Αντικείμενο πτυχιακής εργασίας.σελ. 2. 1.2 Περιεχόμενα εγχειριδίου Αναφοράς Προγραμμάτων.. σελ. 3 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.1 Εισαγωγή Αντικείμενο πτυχιακής εργασίας.σελ. 2 1.2 Περιεχόμενα εγχειριδίου Αναφοράς Προγραμμάτων.. σελ. 3 1.3 Παράδειγμα τριφασικού επαγωγικού κινητήρα..σελ. 4-9 1.4 Σχεδίαση στο Visio

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Εισαγωγή Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτή τη συσκευή αναπαραγωγής MP3 Sweex. Με αυτή την ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανικοί Ελεγκτές

Βιομηχανικοί Ελεγκτές Βιομηχανικοί Ελεγκτές Σημειώσεις Εργαστηρίου Έλεγχος Στάθμης Υγρού με P.I.D. Ελεγκτή Περιεχόμενα 1. Τρόπος Εισαγωγής στο πρόγραμμα εξομοίωσης. 2. Τρόπος λειτουργίας εξομοιωτή. 3. Αναγνώριση ιδιοτήτων εξομοιωτή.

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό μετεωρολογικού σταθμού 265ΝΕ. Γρήγορος οδηγός ρύθμισης και χρήσης. Printed 12/06/09

Λογισμικό μετεωρολογικού σταθμού 265ΝΕ. Γρήγορος οδηγός ρύθμισης και χρήσης. Printed 12/06/09 Λογισμικό μετεωρολογικού σταθμού 265ΝΕ Γρήγορος οδηγός ρύθμισης και χρήσης Printed 12/06/09 Γενική περιγραφή Το πρόγραμμα Weather 265NE, σχεδιάστηκε, και εξελίσεται, στην Ελλάδα, αποκλειστικά για τον μετεωρολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης του Άβακα

Εγχειρίδιο χρήσης του Άβακα Εγχειρίδιο χρήσης του Άβακα Με το παρόν λογισμικό γίνεται προσομοίωση των λειτουργικών δυνατοτήτων του εκπαιδευτικού υπολογιστή που έχει την ονομασία Άβακας. Η εικόνα του Άβακα εμφανίζεται σε παράθυρο

Διαβάστε περισσότερα