Ποιοι είμαστε. Tί κάνουμε. Ενα πρωτοποριακό happening, ένα event με ήχους που δεν έχει ξανακούσει κανείς έτσι. Κυριολεκτικά!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ποιοι είμαστε. Tί κάνουμε. Ενα πρωτοποριακό happening, ένα event με ήχους που δεν έχει ξανακούσει κανείς έτσι. Κυριολεκτικά!"

Transcript

1 Demo (σύντμηση, απο το demonstration) = δείγμα ηχογράφησης μουσικής, συνήθως για προώθηση σε δισκογραφική εταιρία ή για έλεγχο από έμπειρα αυτιά. Η πρώτη δουλειά ενός δημιουργού αποτυπωμένη σε cd,.wav αρχείο κλπ. Crates: τελάρα στα οποία στοιβάζονται προϊόντα κάθετα. Στην καθομιλουμένη της αστικής μουσικής κουλτούρας τα κουτιά με δίσκους που κουβαλά ένας DJ σε αυτοσχέδια πάρτυ. Συμβολίζουν τη δισκοθήκη κάποιου, με επιλεγμένα κομμάτια, beats και διάφορα μουσικά θέματα. Ποιοι είμαστε Demo + Crates = DemoCrates, η ιδέα ενός συμμετοχικού event και μιας κοινοτητας/ πλατφόρμα, με δημοκρατικές διαδικασίες ανοικτές σε όλους, για μια πραγματική κοινωνία Μουσικής. Tί κάνουμε Ενα πρωτοποριακό happening, ένα event με ήχους που δεν έχει ξανακούσει κανείς έτσι. Κυριολεκτικά! Όλη η μουσική που ακούγεται αποτελείται από κομμάτια που φέρνει στο χώρο της εκδήλωσης ο κόσμος- μαζί όλα συνθετουν ένα ηχητικό παζλ μοναδικό- ένα άκρως interactive listening session, ένα ανεπανάληπτο δρώμενο κάτι ανάμεσα σε realtime jukebox, mashup party και έκθεση μουσικής! Το event παίρνει μορφή από ένα σύνολο αφοσιωμένων συνεργατών, μουσικόφιλων και ανθρώπων που καταπιάνονται με την ανάδειξη σύγχρονων ακουσμάτων και μουσικής. Τι ήχος παίζει στα Demo Crates event Tα κομμάτια που ακούει κανείς μέσα από το ηχοσύστημα στο Demo Crate session, είναι κομμάτια από παραγωγούς (πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες με κοινό) αλλά και απλά αγαπημένα τραγούδια που ήδη υπάρχουν στην αγορά και κάποιος από το κοινό θέλει να μοιραστεί με παρευρισκόμενους. Ναι, όλα επιτρέπονται και όλα παίζονται με κάποιο τρόπο, αρκεί να είναι κοντά στο πνεύμα και την αισθητική του χώρου στον οποίο εκτελείται η εκδήλωση και φυσικά αρκεί να..φτάσει ο χρόνος! Σε γενικές γραμμές, προκρίνονται οι δημιουργίες που υποβάλλουν οι καλλιτέχνες παραγωγοί έναντι των κομματιών που φέρνει επί τόπου το κοινό, και τα κομμάτια που υποβάλλονται έγκαιρα. Ενδεχομένως σε ειδική μελέτη κάποιων venues να αναπαράγονται από διαφορετική, ξεχωριστή ηχητική πηγή τα demos από τα crate tunes του κοινού, σαν ξεχωριστά stage. Τί ψάχνουμε Κομμάτια μουσικής που κάποιος θέλει να ακούσει με άλλους! Παίρνοντας το από την άλλη, ψάχνουμε να βρούμε εσάς, δηλαδή όλα εκείνα τα άτομα που θέλουν να μοιραστούν τη μουσική που έχουν σπίτι τους, στον υπολογιστή, στο αυτοκίνητο και ανάμεσα στα αυτιά τους.. και τη διάθεση να τη μοιραστούν σε ένα event!

2 Όσο αφορά demo, αναζητούμε μουσικούς & παραγωγούς που συνθέτουν δικά τους κομμάτια και έχουν ηχογραφήσει το αποτέλεσμα, ασχετα από το στυλ και το status ( αρκεί ο άλλος να κάνει μουσική ) ή και Dj s για beats και mashup edits, καθώς επίσης δεκτές είναι και ηχογραφήσεις field recordings. Από το κοινό που έχει ψάξει στα crates κι έχει επιλέξει από πριν να φέρει έτοιμες προτάσεις, ψάχνουμε εμπνευσμένες επιλογές με χαρακτήρα. Οτιδήποτε παλιό ή καινούριο, ηλεκτρονικό ή ακουστικό, ανεξάρτητα από στυλ κ ύφος είναι μια χαρά- στο Demo Crates θα το καταφέρουμε να ακουστεί! Η αισθητική κατεύθυνση του κοινού είναι κάτι που θα κατευθύνεται και θα εντείνεται με τον τρόπο που θα επικοινωνείται για κάθε χώρο και περίοδο του χρόνου. Πως λειτουργεί το event Η μουσική που υποβάλλουν ενδιαφερόμενοι λαμβάνεται από πριν ή επι τόπου στο χώρο. Με το που φτάνει κάποιος στο χώρο, μέλη της ομάδας του Demo Crates υποδέχονται και παραλαμβάνουν το μουσικό υλικό σε οποιοδήποτε format (cd, δίσκο βινυλίου ή και ψηφιακά) και το προωθούν στην ειδική ομάδα Dj s που ακούν, αρχειοθετούν, μιξάρουν -εφόσον γίνεται- και αναπαράγουν τη μουσική. Κατόπιν αποθηκεύουν το υλικό, για τυχόν παραλαβή από το κοινό- όσο περισσότερα τα κομμάτια, τόσο πιο πλούσια η επιλογή, από ετερόκλητα ή ταιριαστά ακούσματα. Καθόλη τη διάρκεια του Demo Crates, πληροφορίες με τα κομμάτια και άλλα projections ενημερώνουν και ψυχαγωγούν το κοινό. Όλες οι πληροφορίες καταγράφονται και διατίθενται, ακόμα και το set από κάθε event. Νέα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση- η παρουσία στο event και η συμμετοχή στη μουσική επιλογή είναι απλά το πρώτο βασικό βήμα. Στην περίπτωση που κάποιος δημιουργός θέλει να υποβάλλει τη μουσική του αλλά λόγω πραγματικών περιορισμών δεν έχει την ευχέρεια να παραστεί στην εκδήλωση, υπάρχει και η ηλεκτρονική υποβολή μουσικής μέσω μέιλ στο ή μεσω του soundcloud.com/democrates ανά πάσα στιγμή. Τα Demo Crates είναι μια διαδικασία, όπως η μουσική, ανοικτή σε όλους τους ανθρώπους όλων των προελεύσεων, όπου και αν βρίσκονται. Προσπαθούμε να έχουμε ένα κορμό από μουσικές συμμετοχές στο χώρο εξασφαλίζοντας την παρουσία επι τόπου κατά κύριο λόγο. Απώτεροι σκοποί Κύριος σκοπός είναι μια προβολή της σύγχρονης μουσικής ταυτότητας της πόλης και της χώρας μας σήμερα. Δηλαδή μουσική που δεν έχει κάποιος την ευκαιρία να χαρεί οπουδήποτε αλλού έτσι. Επιλέγοντας ό,τι καλύτερο και αναπαράγοντάς ενιαία, με όσο πιο ομαλό ή δημιουργικό τρόπο (με ομάδα επίλεκτων selector ή καλεσμένων, που θα είναι μέρος της ομάδας παραγωγής) θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που να θυμίζει άλλοτε έκθεση και συνάντηση μουσικόφιλων και άλλοτε πάρτυ, με στιγμές dancefloor εκτόνωσης. Και όλη αυτή η αίσθηση εναλλασσόμενη μέσα στο ίδιο event ίσως: η μουσική είναι αρκετή για να καλύψει διαφορετικές, κάθε υφής στιγμές.

3 Στη διάρκεια του event μας δίνει μια ωραία εμπειρία σε δεδομένο χρόνο και χώρο, σε δεύτερη ακρόαση αποτελεί ένα διαχρονικό σπάνιο αποτύπωμα της μουσικής που ακούγεται την στιγμή αυτή, ανοιχτό σε περαιτέρω αξιοποίηση. Για τον μουσικόπαραγωγό είναι η καλύτερη δυνατή προβολή σε πραγματικό χρόνο και η καλύτερη ευκαιρία να ακούσει τους ήχους του από ένα ηχοσύστημα όπως πρέπει να ακουστεί και να τεστάρει αντιδράσεις.. Μας ενδιαφέρει Το καινοτόμο, το ενδιαφέρον και το αρμονικό. Επίσης το παρακουσμένο (με όλες τις εκδοχές) και οτιδήποτε κάνει την ακουστική εμπειρία ενδιαφέρουσα (βλ. Ηχητικά εφέ, field recordings). Κρατάμε υψηλά standard στην τεχνική υποδομή και θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα καλλιτεχνικά. Τι προσφέρουμε σε ποιον Ένα βήμα προβολής για άφθονη καλή μουσική και πρόσβαση σε σπάνια ακούσματα για όλους: Στον καλλιτέχνη δημιουργό και σε κάθε παραγωγό αφιερώνουμε το ηχοσύστημα για μια πρώτης τάξης δοκιμή της δημιουργίας του με παρόν το ακροατήριο- μια δοκιμή χωρίς το άγχος ίσως, για να βγάλει συμπεράσματα, αλλά και να γνωριστεί με το κοινό του, να συζητήσει με άλλους δημιουργούς και να δικτυωθεί με ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας. Απαραίτητη κρίνεται η συγκατάθεση του για να αναπαραχθεί η μουσική και επιθυμητή η παρουσία του στο χώρο. Στο κοινό προσφέρεται η ευκαιρία να τεστάρει το γούστο του και να μεταδώσει την προτίμησή του διαμορφώνοντας το ίδιο το soundtrack στο χώρο που επισκέπτεται. Όλοι όσοι έχουμε πει μια φορά μέσα μας τι ωραία θα ήταν να έπαιζε εκείνο το κομμάτι απόψε πλέον έχουμε την ευκαιρία που χρειαζόταν! Eπίδοξοι ταλαντούχοι dj s για μια βραδιά, οι συλλέκτες με ένα πολύτιμο μυστικό, o καλλιτέχνης που ντρέπεται, ο έμπειρος παραγωγός που αναζητεί να ταυτιστεί με κομμάτια από άλλους δημιουργούς, κανείς δεν έχει πλέον δικαιολογία- όλοι έχουμε στη δισκοθήκη μας το διαμάντι που θα ακουστεί! Ως ακροατήριο, το κοινό μπορεί να ακούσει τη μουσική ταλαντούχων παραγωγών κατευθείαν από το studio στα ηχεία, μια πολύπλευρη και απρόσμενη βόλτα στη μουσική που έχει να διαθέσει η τοπική και παγκόσμια μουσική σκηνή. Πληροφορείται με άμεσο τρόπο (στόμα-με-στόμα, μέσα από projections, αλλά και από πριν ισως στο διαδικτυο) για τα σπάνια κομμάτια που ακούει στον ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο και έτσι κοινωνεί με τους ήχους της εποχής. **

4 ** Demo (abbrev. demonstration) = a sample recording of music, usually designed to promote an artist s material, usually containing the first version of a work in the form of a cd, audio file, etc. Crates = a container that can be stacked vertically to hold products; in urban music vernacular it s also the word used to describe the boxes that a DJ uses to carry records. Symbolic of the record collection one acquires and the depth of one s musical knowledge in various musical matters. Who we are Demo + Crates = DemoCrates, the idea of a participatory event and a formation / platform around this principle. A concept democratically open to all, that is aiming to enhance a real music community. What we do Demo Crates is a grassroots event innovation; a happening featuring sounds and music never previously heard on a soundsystem! The soundtrack of this event consists of songs, tunes and ideas for tracks brought along by the attendants themselves. An audio-only puzzle within a highly interactive listening session completes, ending up with amazing musical outpouring: kind of a real-time jukebox that combines exchange of good music, exposure for the artists and expression open for all! The event emerges from a set of dedicated peers, music lovers and people whose ambition it is to grapple with the emergence of modern sounds and music. What is the sound of Demo Crates? The tracks you will hear at a DemoCrates session are ideas from producers (some showcasing their work in front of a real audience for the first time) as well as quality selections of songs already available in the public domain, but picked by the audience. Whatever members consider special or of particular interest to be shared with the attendees. Everything is allowed and everything that is submitted will be played as long as it is in some way related to the spirit of the event and its host space and the given time limits! In general, the earlier participants submit the better it is, as those tracks will also be given priority airing. Certain venues may opt on a separate audio source for the Demo submissions and the Crates selections or a separate staging situation. What we are looking for Pieces of music that producers want to get out there and get heard! We are looking for people who want to share music; be it from their home computers, something they have in the car, even earworms they can t escape and that they are willing to share it within a musical symposium! Regarding demos, we are looking for musicians, bands and producers who compose their own songs and have recorded the result, regardless of their style or status ('provided they make music'). As far DJs go, submissions could include interesting beats, edits or 'field recordings' that are also of interest. From the people who have dug their crates and chosen something in advance to bring along on the night, we are looking for inspiration. Anything, be it old or new, electronic or acoustic, regardless of genre anything good goes at Demo Crates and will be heard! The aesthetic direction at each event is directed

5 by the manner in which each edition is communicated to the public and specific agents, also taking into account the chosen venue and the season/period. How does the event work? Upon entrance at the event, a Demo Crates team member is available to receive musical contributions in your chosen format (cd, vinyl or digital) and can pass that on to the Dj panel: this team of selectors shall listen, archive and mix the music in real time creating a soundscape of suitably matching tracks. Moreover, details of the artist and the track information is projected for audience s interest. Music needs to be submitted by interested parties as soon as possible; in most cases it can be delivered during the submissions period at the start of each event. The music is all played out and the dynamic outcome leads to something between an open party, a music exhibition and a gathering of music minded people! A record of all the information including the set, are made available after each event. Demo Crates is a musical study open to all people of all backgrounds, wherever they are based. However, it is our aim to have an audience of participants present at each party/event to enhance the overall experience. We generally prefer your presence at the event, so will you, but if an author wants to present own work, but due to personal circumstances can t attend, there is a way of electronic submission via at: or by filling out a digital application form and dropping us your stuff at New members are also welcome to participate in organizing. Just send us an and get involved-being there with your music is just the first key step. What interests us The innovative, interesting and harmonious; anything and everything that makes for an interesting listening experience (see soundscapes, themes, field recordings, beats, spoken word, etc). We aim to keep the standard high in terms of the technical infrastructure and would like the very best artistic result. The ultimate goal? The main purpose is a music community based around the event; a projection of contemporary music with the unique identity of the city/country we are based, thus spreading the word about locally made music, that people have yet to have the chance to hear. Choosing the best method for this and creating as smooth and creative way as possible with a group of elite selectors and guests, who will all be part of the production team, we aim to create an atmosphere that combines a meeting point for music lovers and a party with a dance floor spirit. With each of these aspects taking their rightful place at each event we hope that within the same night the music can mutate from different textures, emotions, tempos and more. We hope Demo Crates will also give the opportunity for experiencing rare tunes as well as timeless music that sounds right now and may even lead to further exploitation and inspirations. From a producer s perspective it should be an ideal opportunity to hear their own sounds on a high quality sound system and to have it heard in an appropriate environment to test the reactions of others.

6 What we offer to whom We aim to create something of a stepping stone in terms of promotion of good music, as well as plenty of access to rare and quality music for everyone with an interest. To the artists and producers, we offer a dedicated experience to test drive productions and ideas on a first class audio system and with a clued up audience; it s an opportunity to experiment without anxiety, to draw conclusions based around reactions and also to meet with the public, to find potential collaborators and to network with people in the local music industry. Having the consent to play your music is essential to us and your presence at the events would be an added bonus. For the public, we hope this is seen as an opportunity to freely express, to expand taste and to impart ideas for the soundtrack of the event. Anyone who has ever wished to hear a certain track at any point hanging out, now has the opportunity to make that a reality! Aspiring DJs, collectors with a valuable secret, shy or even experienced producers who musically identify with pieces by other composers, all are welcome to contribute and be part of this little revolution in music terms. The audience have the opportunity to hear the music of talented producers directly out of their studio, which should ensure multiple and unexpected journeys with music from both local and the international music scene. Information can also be available from both mouth-to-mouth means and through visual projections so that the rare cuts, the new music and everything in between can be identified and stored as knowledge! **

3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου www.cineartfestival.org presents No 2 3 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου 3 rd Cyprus International Film Festival 20-25/10/2008 Q-Orianka Kilcher PHEDON PAPAMICHAEL COSTAS ANDREOPOULOS DIONYSIOS

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδικό Εκπαίδευση & Θέατρο

Περιοδικό Εκπαίδευση & Θέατρο Το άρθρο αυτό είναι ελεύθερα προσβάσιμο μέσω της ιστοσελίδας: www.theatroedu.gr Εκδότης: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση Για παραγγελίες σε έντυπη μορφή όλων των βιβλίων: info@theatroedu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Graphic Notation in Music Therapy: A Discussion of What to Notate in Graphic Notation and How Bergstrøm-Nielsen, Carl

Graphic Notation in Music Therapy: A Discussion of What to Notate in Graphic Notation and How Bergstrøm-Nielsen, Carl Aalborg Universitet Graphic Notation in Music Therapy: A Discussion of What to Notate in Graphic Notation and How Bergstrøm-Nielsen, Carl Published in: Approaches. Music therapy and special education Publication

Διαβάστε περισσότερα

Graphic Notation in Music Therapy: A Discussion of What to Notate in Graphic Notation and How Bergstrøm-Nielsen, Carl

Graphic Notation in Music Therapy: A Discussion of What to Notate in Graphic Notation and How Bergstrøm-Nielsen, Carl Aalborg Universitet Graphic Notation in Music Therapy: A Discussion of What to Notate in Graphic Notation and How Bergstrøm-Nielsen, Carl Published in: Approaches. Music therapy and special education Publication

Διαβάστε περισσότερα

The communication between people. Maybe, it has become more difficult and indirect and sometimes it is not even real.

The communication between people. Maybe, it has become more difficult and indirect and sometimes it is not even real. COMMUNITY QUESTION I The urban environment, as opposed to the natural one, is a construct that supposedly facilitates the lives of the people who inhabit it. For example, a big city offers diverse opportunities

Διαβάστε περισσότερα

30 Thorncliffe Park Drive Toronto, ON M4H 1H8 Tel: 416-425-2485 Fax: 416-425-2954 education@greekcommunity.org www.greekcommunity.

30 Thorncliffe Park Drive Toronto, ON M4H 1H8 Tel: 416-425-2485 Fax: 416-425-2954 education@greekcommunity.org www.greekcommunity. 30 Thorncliffe Park Drive Toronto, ON M4H 1H8 Tel: 416-425-2485 Fax: 416-425-2954 education@greekcommunity.org www.greekcommunity.org Πρόγραμμα Σχολείων Greek School Guide Activity Intensive Program Comprehensive

Διαβάστε περισσότερα

It s Thessaloniki s Festival. The Festival is Thessaloniki.

It s Thessaloniki s Festival. The Festival is Thessaloniki. 2 Tο Φεστιβάλ είναι της Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ είναι η Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η γιορτή είναι αξεδιάλυτες. Εδώ και πενήντα χρόνια το ένα δεν νοείται δίχως το άλλο. Φέτος, με αφορμή την 50η επέτειο του

Διαβάστε περισσότερα

3o ΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΤΟΜΙΝΟ. 3rd INTERNATIONAL YOUNG ARTISTS WORKSHOP DOMINO ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PARALLEL PROGRAMME

3o ΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΤΟΜΙΝΟ. 3rd INTERNATIONAL YOUNG ARTISTS WORKSHOP DOMINO ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PARALLEL PROGRAMME 3o ΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΤΟΜΙΝΟ 3rd INTERNATIONAL YOUNG ARTISTS WORKSHOP DOMINO ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PARALLEL PROGRAMME 3η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3ο ΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

e-mobilart European Mobile Lab for interactive media Artists 3

e-mobilart European Mobile Lab for interactive media Artists 3 e-mobilart European Mobile Lab for interactive media Artists 3 The e-mobilart Project is supported by the European Commission under the framework of the CULTURE 2007-13 Programme and managed by the Education

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα θέλετε να πείτε... στα Aγγλικά

Όλα όσα θέλετε να πείτε... στα Aγγλικά Όλα όσα θέλετε να πείτε... στα Aγγλικά Ελληνοαγγλικός οδηγός φράσεων, ορολογιών, παρουσιάσεων για τον κόσμο των επιχειρήσεων BLP BLP Business Linguistic Publication Ltd Το περιεχόμενο του παρόντος εγχειριδίου

Διαβάστε περισσότερα

MINISTRY OF EDUCATION, LIFELONG LEARNING AND RELIGIONS CENTRE FOR THE GREEK LANGUAGE. Thessaloniki

MINISTRY OF EDUCATION, LIFELONG LEARNING AND RELIGIONS CENTRE FOR THE GREEK LANGUAGE. Thessaloniki MINISTRY OF EDUCATION, LIFELONG LEARNING AND RELIGIONS CENTRE FOR THE GREEK LANGUAGE Guide to the examination for the certificate of attainment in Greek Thessaloniki Academic Committee for the Certificate

Διαβάστε περισσότερα

CAROB MILL RESTAURANTS ISSUE 2 - DECEMBER 2010

CAROB MILL RESTAURANTS ISSUE 2 - DECEMBER 2010 CAROB MILL RESTAURANTS ISSUE 2 - DECEMBER 2010 F O O D C U L T U R E L I F E S T Y L E T H I S I S Y O U R F R E E C O P Y P L E A S E K E E P I T W I T H O U R C O M P L I M E N T S contents carob mill

Διαβάστε περισσότερα

Face. antonis remos. no more wondering

Face. antonis remos. no more wondering antonis remos no more wondering 24 OnBlue Αντώνης Ρέμος «κομμένα πια τα... ερωτηματικά» «Έτσι ξαφνικά», «έφυγε από το σπίτι του μπαίνοντας σ ένα φορτηγό», γιατί ήρθε ο «καιρός να πάει παρακάτω». Ήρθε για

Διαβάστε περισσότερα

7 th International Conference in Open & Distance Learning - November 2013, Athens, Greece - PROCEEDINGS

7 th International Conference in Open & Distance Learning - November 2013, Athens, Greece - PROCEEDINGS i i ii iii iv TraIning teachers in competence based education the TRANSIt use case in Greece Katerina Riviou Ellinogermaniki Agogi, R&D Department kriviou@ea.gr Sofoklis Sotiriou Ellinogermaniki Agogi,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 11 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (OPEN DAYS 2013): Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΘΕΜΑ: 11 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (OPEN DAYS 2013): Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ OIKONOMIKHΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ISSUE 1 / SUMMER 2015 M A G A Z I N E

ISSUE 1 / SUMMER 2015 M A G A Z I N E ISSUE 1 / SUMMER 2015 M A G A Z I N E contents 4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 6 Welcome Address Χαιρετισμός από τον Διευθυντή 8 Front Office 10 Sorrento: A Bar for All Sorrento: Ένα μπαράκι για όλους 12 Dip into our

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντής Aaron Betsky

Διευθυντής Aaron Betsky 1 11η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ Εκεί έξω. Η αρχιτεκτονική πέραν του κτισμένου. Διευθυντής Aaron Betsky 11th INTERNATIONAL ARCHITECTURE EXHIBITION LA BIENNALE DI VENEZIA Out there.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Marketing & Management στις Τουριστικές Επιχειρήσεις. Marketing & Management Guide in Tourism Businesses

Οδηγός Marketing & Management στις Τουριστικές Επιχειρήσεις. Marketing & Management Guide in Tourism Businesses Οδηγός Marketing & Management στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Marketing & Management Guide in Tourism Businesses Ιανουάριος - January 2013 Π ε ρ ι ε χ ό µ ε ν α Α) Μάρκετινγκ Τι είναι το µάρκετινγκ...........................................................

Διαβάστε περισσότερα

6DEPLOY Module 0: Introduction to the E- Learning Package

6DEPLOY Module 0: Introduction to the E- Learning Package 6DEPLOY Module 0: Introduction to the E- Learning Package INTRODUCTION This e- learning package is just one element of a comprehensive set of facilities provided by the 6DEPLOY project to support the deployment

Διαβάστε περισσότερα

LISTENING PRACTICE TESTS

LISTENING PRACTICE TESTS New Michigan ECCE B2 30 LISTENING PRACTICE TESTS Teacher s Book New Michigan ECCE B2 30 Listening Practice Tests Teacher s Book Writer Marilyn Tate-Antani Editing Στέλλα Μποχώρη Sarah Yu Maria Ioannou

Διαβάστε περισσότερα

Guide to the examination for the certificate of attainment in Greek

Guide to the examination for the certificate of attainment in Greek MINISTRY OF EDUCATION AND RELIGIOUS AFFAIRS, CULTURE AND SPORTS CENTRE FOR THE GREEK LANGUAGE Guide to the examination for the certificate of attainment in Greek Thessaloniki 1 This booklet was written

Διαβάστε περισσότερα

Lion s. Voice. Teachers Voice CONTENTS. Issue 4 April 2010. Teacher s Corner. Cover Story. Απλά Μαθήµατα Σχολικής Ψυχολογίας. Inside City & Guilds

Lion s. Voice. Teachers Voice CONTENTS. Issue 4 April 2010. Teacher s Corner. Cover Story. Απλά Μαθήµατα Σχολικής Ψυχολογίας. Inside City & Guilds The Newsletter of PEOPLECERT for City & Guilds English Language Lion s Voice Teachers Voice CONTENTS Teacher s Corner > Fear not the Listening Experience 2 by George Vassilakis Cover Story > Computer Based

Διαβάστε περισσότερα

Για καλύτερη απεικόνιση, παρακαλώ επιλέξτε Full Screen View από το μενού View For best viewing, please select Full Screen View from the View menu

Για καλύτερη απεικόνιση, παρακαλώ επιλέξτε Full Screen View από το μενού View For best viewing, please select Full Screen View from the View menu wip11 Για καλύτερη απεικόνιση, παρακαλώ επιλέξτε Full Screen View από το μενού View For best viewing, please select Full Screen View from the View menu Αν δε βλέπετε σωστά τις διαβαθμίσεις του μαύρου,

Διαβάστε περισσότερα

Για καλύτερη απεικόνιση, παρακαλώ επιλέξτε Full Screen View από το μενού View For best viewing, please select Full Screen View from the View menu

Για καλύτερη απεικόνιση, παρακαλώ επιλέξτε Full Screen View από το μενού View For best viewing, please select Full Screen View from the View menu wip9 Για καλύτερη απεικόνιση, παρακαλώ επιλέξτε Full Screen View από το μενού View For best viewing, please select Full Screen View from the View menu Αν δε βλέπετε σωστά τις διαβαθμίσεις του μαύρου, παρακαλώ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εκπαιδευτή ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ISO 9001:2008 ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδηγός εκπαιδευτή ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ISO 9001:2008 ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Οδηγός εκπαιδευτή ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ISO 9001:2008 ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Σημείωση: Η διάρκεια του μαθήματος είναι περίπου 12 ώρες. Μπορεί να επεκταθεί σε 16

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία Ψηφιακό Μέρισμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Καλωσόρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Lion s. Voice. Teachers Voice CONTENTS. Issue 6 January 2011. Featured Article. Psychology Corner. Teacher s Corner. Inside City & Guilds

Lion s. Voice. Teachers Voice CONTENTS. Issue 6 January 2011. Featured Article. Psychology Corner. Teacher s Corner. Inside City & Guilds The Newsletter of PEOPLECERT for City & Guilds English Language Lion s Voice Teachers Voice CONTENTS Featured Article > Αre you ready to go beyond your comfort zone? by Marisa Constantinides Psychology

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΗΥ-464 ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Διδάσκων: Κωνσταντίνος Στεφανίδης Στην παρούσα φάση καλείστε να αξιολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Οργάνωση: Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών (Ε.Π.Ε.Ε.Π.), Τ.Ε.Ε.Π.Η. Δ.Π.Θ. Χορηγοί: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Δ.Π.Θ., Σχολή Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

Building a Multi-Ethnic and Multi-National Cyprus

Building a Multi-Ethnic and Multi-National Cyprus Building a Multi-Ethnic and Multi-National Cyprus Report of a Structured Dialouge Co-Laboratory Elementary School Deryneia A 2, 3, 16 November 2007 Future Worlds Center 2008 Authors: Editor: Kerstin Wittig,

Διαβάστε περισσότερα