Klett book app. Εγχειρίδιο χρήσης Ιούνιος 2015 * *Οι απεικονίσεις προέρχονται από την εφαρμογή Klett Book App

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Klett book app. Εγχειρίδιο χρήσης Ιούνιος 2015 * *Οι απεικονίσεις προέρχονται από την εφαρμογή Klett Book App"

Transcript

1 Ιούνιος 2015 * *Οι απεικονίσεις προέρχονται από την εφαρμογή Klett Book App

2 2 Εισαγωγή To Klett Book App είναι μία εφαρμογή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων online. Δίνει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους χρήστες της, καθηγητές και μαθητές κάθε βαθμίδας και εκπαιδευτικού τομέα, να διασυνδέουν τα βιβλία τους και να αναθέτουν/εκτελούν εργασίες αντλώντας πλήρη στατιστικά δεδομένα. Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα της αυτόνομης πρόσβασης στα βιβλία που είναι ενεργοποιημένα στο λογαριασμό του. Μπορεί δηλαδή να διαβάζει, να εκτελεί ασκήσεις και να βλέπει τις καταγεγραμμένες επιδόσεις του χωρίς να απαιτείται η διασύνδεση του βιβλίου του με καθηγητή. Η διασύνδεση είναι προαιρετική. Συμβατότητα Η εφαρμογή διατίθεται για εγκατάσταση και χρήση στα εξής περιβάλλοντα και συσκευές: WIN PC (Vista ή νεότερο), MAC (OSX 10.6 ή νεότερο), ANDROID tablets (4.2 ή νεότερο), IPAD 2 (ios 7.1 ή νεότερο) και νεότερα, οθόνη άνω των 7 ιντσών και ελάχιστη οριζόντια ανάλυση 600px. Εγκατάσταση της εφαρμογής Η εφαρμογή μπορεί να αναζητηθεί στις εκάστοτε πλατφόρμες πώλησης των υπολογιστικών συσκευών των εταιρειών Microsoft (Win=Winstore ), Apple (MAC=Macstore, IPAD= Appstore), και Google (Android Tablets=GooglePlay) με το όνομα KLETT BOOK APP. Σημείωση: μερικές εταιρείες όπως η Apple δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση εφαρμογών στα Ipad από τοποθεσίες τρίτων. Άλλες εταιρείες προϋποθέτουν ειδικές ρυθμίσεις στα settings των συσκευών του τελικού χρήστη προκειμένου να επιτρέψουν τέτοιου τύπου μεταφορτώσεις. (τελευταία σχετική ενημέρωση Ιούνιος 2015).

3 3 Είσοδος και εγγραφή χρηστών Οι χρήστες του Book App διαχωρίζονται σε καθηγητές και μαθητές ή γενικότερα σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Η πρώτη οθόνη μετά το άνοιγμα της εφαρμογής είναι η οθόνη εισόδου. Σε περίπτωση που είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης εισάγετε το όνομα χρήστη (σε μορφή ) και τον κωδικό (με οκτώ λατινικούς χαρακτήρες, τουλάχιστον έναν αριθμό και τουλάχιστον ένα σύμβολο -επιτρεπτά σύμβολα: -) που επιλέξατε κατά την εγγραφή σας. Αν είστε νέος χρήστης επιλέγετε να πατήσετε κάτω δεξιά στην οθόνη για να κάνετε την εγγραφή σας, είτε ως μαθητής είτε ως καθηγητής. Οθόνη εισόδου

4 4 Οθόνη εγγραφής χρηστών Ανάκτηση κωδικού Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό εισόδου πατήστε Ξέχασα τον κωδικό μου στην πρώτη οθόνη εισόδου της εφαρμογής στην κάτω αριστερή πλευρά. Θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο διαλόγου το οποίο θα σας ζητά να εισάγετε το όνομα χρήστη (σε μορφή ) που χρησιμοποιείτε στην εφαρμογή. Οθόνη ανάκτησης κωδικού Για να μπορεί η εφαρμογή να σας αποστείλει νέο κωδικό εισόδου, θα πρέπει να είχετε εισάγει προηγουμένως, στο προφίλ του λογαριασμού σας, το αντίστοιχο ανάκτησης κωδικού. Αν δεν είχατε εισάγει ανάκτησης κωδικού, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή της εφαρμογής.

5 5 Οθόνη προφίλ-λογαριασμού χρήστη Στην οθόνη του Λογαριασμού σας μπορείτε να επεξεργάζεστε όλα τα στοιχεία σας. Προσοχή: Δεν μπορείτε να αλλάξετε και να επεξεργαστείτε το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε (όνομα χρήσης σε μορφή ). Όλα τα παράθυρα της εφαρμογής κλείνουν πατώντας το Χ εντός του κύκλου στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Για να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας πατήστε το εικονίδιο δεξιά (βέλος προς τα δεξιά) στο άνω μενού πλοήγησης.

6 6 Η κεντρική οθόνη της εφαρμογής Η βιβλιοθήκη του καθηγητή Αν έχετε εγγραφεί ως καθηγητής, η κεντρική οθόνη σας θα αποτελείται από τρεις δέσμες (ράφια). Τα βιβλία μου Οι μαθητές μου Βιβλιοπωλείο Στην πρώτη δέσμη Τα βιβλία μου εμφανίζονται τα βιβλία σας τα οποία μπορείτε να ανοίξετε πατώντας το δεξί εκ των τριών εικονιδίων (ανοικτό βιβλίο). Στη δεύτερη δέσμη Οι μαθητές μου εμφανίζονται οι μαθητές με τους οποίους είστε διασυνδεδεμένος. Πατώντας το δεξί εκ των τριών εικονιδίων (τρία βιβλία) εμφανίζονται τα βιβλία με τα οποία είστε διασυνδεδεμένος με τον συγκεκριμένο μαθητή ή μαθήτρια. Στην τρίτη δέσμη Βιβλιοπωλείο έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα βιβλίο και να το ενεργοποιήσετε πατώντας το εικονίδιο της κλειδαριάς, εισάγοντας τον αλφαριθμητικό κωδικό αγοράς που έχετε προμηθευθεί από τον εκάστοτε εκδότη. Μετά την ενεργοποίηση, το βιβλίο εμφανίζεται στην πρώτη δέσμη για όσο χρονικό διάστημα το επιτρέπει ο κωδικός σας (συνήθως από 12 έως 18 μήνες). Κεντρική οθόνη καθηγητή

7 7 Οθόνη καθηγητή. Καρτέλα στοιχείων βιβλίου Στο εξώφυλλο κάθε βιβλίου υπάρχουν τρία εικονίδια. Πατώντας το αριστερό εικονίδιο της πληροφορίας ανοίγει καρτέλα με διάφορα στοιχεία που αφορούν στην έκδοση του βιβλίου. Συγκεκριμένα εμφανίζονται από πάνω προς τα κάτω: Πεδίο ενεργοποίησης κωδικού, πληροφορίες για τις μέρες χρήσης που σας απομένουν και ειδικός σύνδεσμος επικοινωνίας με τον εκδότη σχετικά με διορθώσεις ή προτάσεις σας για τις οποίες επιθυμείτε να τον ενημερώσετε. Προσοχή: για να μπορέσετε να επανεργοποιήσετε εκ νέου το βιβλίο το οποίο πιθανώς λήγει, θα πρέπει οι μέρες χρήσης που απομένουν να είναι λιγότερες από (30) τριάντα.

8 8 Η βιβλιοθήκη του μαθητή Οι μαθητές μετά την ενεργοποίηση του βιβλίου έχουν τη δυνατότητα να προσκαλέσουν τον καθηγητή τους (εφόσον γνωρίζουν το του στο σύστημα) για να διασυνδέσουν τα βιβλία τους με τον λογαριασμό του καθηγητή τους. Προσοχή: Μόνο οι μαθητές έχουν το δικαίωμα πρόσκλησης διασύνδεσης βιβλίου. Αντίθετα, η διαγραφή της διασύνδεσης μπορεί να γίνει και από μαθητές και από καθηγητές. Κεντρική οθόνη μαθητή Για να απευθύνει ένας μαθητής πρόσκληση διασύνδεσης σε καθηγητή θα πρέπει α) να έχει ήδη ενεργοποιημένο βιβλίο στη δέσμη Τα βιβλία μου, β) να πατήσει το εικονίδιο + στη δέσμη Οι καθηγητές μου και να εισάγει στο νέο παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί το του καθηγητή με τον οποίο επιθυμεί να διασυνδεθεί. Συνοπτικά, οι δύο κεντρικές οθόνες (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ) για μαθητές και καθηγητές έχουν σχεδόν ίδιες λειτουργίες με τη διαφορά πως η δεύτερη δέσμη των μαθητών ονομάζεται Οι καθηγητές μου. Τα βιβλία μου Οι καθηγητές μου Βιβλιοπωλείο Το μενού επιλογών στην κορυφή της εφαρμογής είναι πανομοιότυπο. Εκεί εμφανίζονται μόνιμα τα εξής 5 εικονίδια: Σπίτι = επιστρέφει στην κεντρική οθόνη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ από οποιαδήποτε σελίδα Εικονίδιο avatar (προτομή) = ανοίγει τα στοιχεία του λογαριασμού σας Φάκελος = οδηγεί σε πλήρη κατάλογο της αλληλογραφίας σας, όπου εμπεριέχονται μεταξύ άλλων και οι αναθέσεις εργασιών που σας αποστέλλει ο καθηγητής σας.

9 9 Οθόνη καταλόγου αλληλογραφίας μαθητή. Τα εικονίδια των σημειώσεων στη δεξιά στήλη υποδηλώνουν ότι το μήνυμα αφορά εκτέλεση άσκησης. Όσο το αριστερό κομβίο παραμένει πράσινο, σημαίνει πως το μήνυμα δεν έχει αναγνωσθεί. Εικονίδιο πληροφορίας = Οδηγεί με τη σειρά του σε 5 καρτέλες πληροφοριών και λειτουργιών: Πρώτη καρτέλα καθηγητή Ρυθμίσεις

10 10 Στην καρτέλα Ρυθμίσεις μπορείτε να επιλέξετε α) τη γλώσσα εμφάνισης της εφαρμογής, β) να εμφανίζεται ή όχι το βιβλιοπωλείο και γ) να πραγματοποιείτε ανανέωση περιεχομένων σε περίπτωση που εμφανισθεί κάποια δυσλειτουργία. Οι μαθητές έχουν στη συγκεκριμένη καρτέλα επιπλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν τη μη εμφάνιση της ώρας εκτέλεσης των ασκήσεων στον διασυνδεδεμένο καθηγητή τους. Πρώτη καρτέλα μαθητή Ρυθμίσεις Στην καρτέλα Επεξήγηση συμβόλων μπορείτε να βρείτε πλήρη κατάλογο επεξήγησης των συμβόλων που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή και στα online βιβλία. Δεύτερη καρτέλα Επεξήγηση συμβόλων Στην καρτέλα Συχνές ερωτήσεις μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και συμβουλές για τη βέλτιστη δυνατή χρήση της εφαρμογής.

11 11 Τρίτη καρτέλα Συχνές ερωτήσεις Στην καρτέλα Άδειες καταγράφονται πληροφορίες που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα της εφαρμογής και των βιβλίων. Στην καρτέλα Επικοινωνία καταγράφονται τα στοιχεία του εκδότη της εφαρμογής.

12 12 Διασύνδεση βιβλίου μαθητή και καθηγητή Ο μαθητής αφού έχει ενεργοποιήσει το βιβλίο του, πατά το εικονίδιο + για να του ανοίξει το παρακάτω παράθυρο διαλόγου Οθόνη πρόσκλησης διασύνδεσης από μαθητή σε καθηγητή Ο μαθητής επιλέγει από το πρώτο αναπτυσσόμενο μενού το βιβλίο που επιθυμεί να διασυνδέσει. Στο δεύτερο πεδίο εισάγει το που χρησιμοποιεί ο καθηγητής του στο σύστημα (username καθηγητή). Ο καθηγητής με τη σειρά του λαμβάνει ειδοποίηση πρόσκλησης διασύνδεσης την οποία μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει. Εφόσον η πρόσκληση γίνει δεκτή, ο καθηγητής αποκτά πλήρη πρόσβαση στο βιβλίο του μαθητή. Μπορεί πλέον, μεταξύ άλλων, να κρύψει μόνιμα την προβολή των λύσεων στο βιβλίο του μαθητή ή των μαθητών του. Οθόνη καθηγητή: αποδοχή/απόρριψη πρόσκλησης διασύνδεσης από μαθητή

13 13 Οδηγίες απόκρυψης λύσεων στα βιβλία των διασυνδεδεμένων μαθητών σας. Πατήστε το εικονίδιο των μαθητών (μεσαίο) πάνω στο επιλεγμένο βιβλίο στην πρώτη δέσμη. Εμφανίζονται όλοι οι μαθητές που είναι διασυνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας. Αν θέλετε να αποκρύψετε σε όλους τις λύσεις, πατήστε ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΛΩΝ και κατόπιν το εικονίδιο ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΛΥΣΕΩΝ (μάτι) πάνω από τις καρτέλες των μαθητών. Αν ως καθηγητής επιθυμείτε την απόκρυψη σε μεμονωμένους μαθητές τότε πατήστε τα αντίστοιχα εικονίδια εντός των καρτελών των μαθητών. Οθόνη καθηγητή. Κατάλογος των διασυνδεδεμένων μαθητών μου με συγκεκριμένο βιβλίο.

14 14 Οδηγίες ανάθεσης εργασιών Πατήστε το εικονίδιο των μαθητών (το μεσαίο εκ των τριών εικονιδίων) που βρίσκεται πάνω στο βιβλίο το οποίο εμπεριέχει τις ασκήσεις που θέλετε να εκτελέσουν οι μαθητές σας. Οθόνη καθηγητή. Βιβλιοθήκη Στη συνέχεια θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο διαλόγου με τους διασυνδεδεμένους σε αυτό το βιβλίο μαθητές σας Οθόνη καθηγητή. Κατάλογος των διασυνδεδεμένων μαθητών μου με συγκεκριμένο βιβλίο.

15 15 Αν επιθυμείτε να αναθέσετε σε όλους τους μαθητές σας εργασία πατήστε ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΛΩΝ και κατόπιν το εικονίδιο ΦΑΚΕΛΟΣ πάνω από τις καρτέλες των μαθητών. Θα σας ανοίξει ένα νέο παράθυρο διαλόγου που μοιάζει με επιφάνεια συγγραφής και αποστολής . Οθόνη ανάθεσης εργασίας Πατήστε την καρτέλα Μήνυμα για εκτέλεση ασκήσεων εργασίας. Κατόπιν πατήστε ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε ασκήσεις και πατήστε Οκ. Οι μαθητές σας θα ενημερωθούν για την ανάθεση εργασίας σε μερικά δευτερόλεπτα. Το εικονίδιο Φάκελος στο πάνω μέρος της οθόνης τους θα τους δώσει την ένδειξη ενός νέου μηνύματος. Σε περίπτωση που το παραβλέψουν μπορούν κάθε φορά που ανοίγουν το βιβλίο τους να ελέγχουν τη σχετική στήλη ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στο αριστερό κάθετο μενού του βιβλίου τους. Όλες οι ανατεθειμένες εργασίες παραμένουν στο βιβλίο έως ότου εκτελεσθούν.

16 16 Όλες οι μη εκτελεσμένες αναθέσεις παραμένουν με κόκκινο χρώμα στο δεξιό μενού του ανοιγμένου βιβλίου. Όταν αυτές εκτελεσθούν, οι τίτλοι των ασκήσεων χρωματίζονται πράσινοι. Για να απομακρυνθεί ο τίτλος ανάθεσης ήδη εκτελεσμένων ασκήσεων εντελώς από το μενού των αναθέσεων, θα πρέπει να ενημερώσετε προαιρετικά- τον καθηγητή σας πως έχετε εκτελέσει τις εργασίες. Η ενημέρωση γίνετε στο ίδιο μήνυμα που λάβατε κατά την ανάθεση στην αλληλογραφία σας. Πατήστε ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

17 17 Στατιστικά και ιστορικό στον Λογαριασμό μαθητή. Για να δείτε τις επιδόσεις σας ως μαθητής πατήστε το εικονίδιο στατιστικών (το μεσαίο εκ των τριών εικονιδίων) που βρίσκεται πάνω στο βιβλίο το οποίο εμπεριέχει τις ασκήσεις που εκτελέσατε. Κάθε φορά που ως μαθητής εκτελείτε μια άσκηση και πατάτε ΕΛΕΓΧΟΣ, η εφαρμογή αποθηκεύει όλα τα σχετικά δεδομένα που αφορούν τον χρόνο έναρξης, εκτέλεσης, τη διάρκεια της άσκησης, αν πατήθηκε η λειτουργία ΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ (εφόσον αυτή είναι ρυθμισμένη ως ενεργή από τον καθηγητή σας), το σύνολο των σωστών και λάθος απαντήσεων. Αυτά τα δεδομένα καταγράφονται στη στήλη ΓΕΝΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ).

18 18 Οθόνη μαθητή. Στατιστικά γενικών ασκήσεων Αφού επιλέξετε κεφάλαιο ή μεμονωμένες συγκεκριμένες ασκήσεις εντός ενός ή περισσοτέρων κεφαλαίων ενός βιβλίου πατήστε ΟΚ. Στη δεξιά πλευρά της οθόνης θα εμφανισθεί πλήρης στατιστική της πιο πρόσφατης προσπάθειας εκτέλεσης των ασκήσεων. Όπου αυτές έχουν εκτελεσθεί παλαιότερα, εμφανίζεται καρτέλα συμπληρωματικού ιστορικού. Οθόνη μαθητή. Αποτελέσματα γενικών ασκήσεων Σε περίπτωση που ο μαθητής εκτελέσει μια άσκηση η οποία θα έχει δοθεί από τον καθηγητή ως ανάθεση εργασίας, τότε τα αποτελέσματα αυτών των ασκήσεων εμφανίζονται στη στήλη ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οθόνη μαθητή. Αποτελέσματα ασκήσεων εργασίας

19 19 Πατήστε τη στήλη ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Κατόπιν πατήστε τον τίτλο μίας εργασίας. Δεξιά εμφανίζεται το αποτέλεσμα της επίδοσής σας αναλυτικά όπως επίσης και η επί τοις εκατό απόδοσή σας σε σχέση με αυτή του συνόλου των συμμαθητών σας (σκούρο γκρι πλαίσιο). Αν επιθυμείτε να δείτε συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα περισσότερων αναθέσεων, επιλέξτε με κλικ τις αναθέσεις που επιθυμείτε και πατήστε ΟΚ. Οθόνη καθηγητή. Στατιστικά γενικών ασκήσεων Οθόνη καθηγητή. Αποτελέσματα γενικών ασκήσεων Κάθε φορά που ένας μαθητής εκτελεί μια άσκηση και πατά ΕΛΕΓΧΟΣ, η εφαρμογή αποθηκεύει όλα τα σχετικά δεδομένα που αφορούν τον χρόνο έναρξης, εκτέλεσης, τη διάρκεια της άσκησης, αν πατήθηκε η λειτουργία ΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ (εφόσον αυτή έχει επιτραπεί από τον καθηγητή), το σύνολο των σωστών και λάθος απαντήσεων. Αυτά τα δεδομένα καταγράφονται στη στήλη ΓΕΝΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ). Για να δείτε τα αποτελέσματα του μαθητή σας στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ επιλέξτε κεφάλαιο ή μεμονωμένες συγκεκριμένες ασκήσεις εντός ενός ή περισσοτέρων κεφαλαίων ενός βιβλίου και πατήστε ΟΚ. Στη δεξιά πλευρά της οθόνης θα εμφανισθεί πλήρης στατιστική της πιο πρόσφατης προσπάθειας εκτέλεσης των ασκήσεων του μαθητή σας. Αν οι ίδιες ασκήσεις έχουν λυθεί από τον μαθητή περισσότερες από μία φορές τότε εμφανίζεται καρτέλα συμπληρωματικού ιστορικού.

20 20 Οθόνη καθηγητή. Στατιστικά ασκήσεων εργασίας Οθόνη καθηγητή. Στατιστικά ασκήσεων εργασίας ενός μαθητή Σε περίπτωση που ο μαθητής εκτελέσει μια άσκηση η οποία θα έχει δοθεί από τον καθηγητή ως ανάθεση εργασίας, τότε τα αποτελέσματα αυτών των ασκήσεων εμφανίζονται στη στήλη ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Πατήστε είτε στον τίτλο ανάθεσης είτε στο εικονίδιο του μαθητή εντός του κελιού ανάθεσης για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα του μαθητή σας. Οθόνη καθηγητή. Στατιστικά ασκήσεων εργασίας όλων των μαθητών που στους οποίους έχει ανατεθεί μια εργασία.

21 21 Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε τα αποτελέσματα όλων των μαθητών σας στους οποίους είχατε αναθέσει την ίδια εργασία, πατήστε το διπλό εικονίδιο των μαθητών σε μία από τις εμφανιζόμενες αναθέσεις της λίστας. Δεξιά εμφανίζεται λίστα επιδόσεων όλων των μαθητών σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εισάγετε πρόσθετη βαθμολόγηση (ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ) πέρα από την αυτοματοποιημένη βαθμολόγηση (ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΑΘΗΤΗ) πατήστε εκ νέου το εικονίδιο του μαθητή σε μία επιλεγμένη ανάθεση και εισάγετε βαθμολογία στο πεδίο βαθμολόγησης στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας για κάθε άσκηση ξεχωριστά.

22 22 Λειτουργίες εντός βιβλίου Τα βιβλία ανοίγουν πατώντας το δεξί εικονίδιο (ανοικτό βιβλίο) πάνω στο εξώφυλλό τους στη δέσμη ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ. Το βιβλίο ανοίγει σε περίπου 5 δευτερόλεπτα μετά το πάτημα του σχετικού εικονιδίου. Όταν το βιβλίο ανοίξει, μπορείτε είτε να πατήσετε πάνω στο εξώφυλλο για να αρχίσετε το ξεφύλλισμα είτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα τρία μενού (αριστερό, δεξί, κάτω μενού) που εμφανίζονται ήδη στην πρώτη οθόνη διεπαφής. Πρώτη οθόνη βιβλίου με ανοικτά όλα τα υπομενού. Το κάθετο αριστερό μενού αποτελείτε από 4 διαφορετικές στήλες. Όλα τα περιεχόμενα των στηλών είναι διαδραστικά. Στην πρώτη στήλη εμφανίζονται τα κεφάλαια και υποκεφάλαια του βιβλίου. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στις σελίδες του βιβλίου πατώντας πάνω σε επιλεγμένο κεφάλαιο ή χρησιμοποιώντας το πεδίο εισαγωγής αριθμού σελίδας ακριβώς πάνω από τα κεφάλαιο. Η δεύτερη στήλη εμπεριέχει όλες τις διαδραστικές ασκήσεις του βιβλίου με αύξουσα αρίθμηση σελίδων. Στην Τρίτη στήλη έχουν ομαδοποιηθεί όλα τα πολυμεσικά αρχεία που ενσωματώθηκαν στο βιβλίο με αντίστοιχη αρίθμηση. Στην τέταρτη στήλη εμφανίζονται τυχόν αναθέσεις εργασιών που σας έχουν αποσταλεί από τον καθηγητή σας. Στο δεξιό μενού του βιβλίου μπορείτε να αποθηκεύετε σημειώσεις σε μορφή απλού αρχείου και να κάνετε αναζήτηση σε όλο το περιεχόμενο του βιβλίου σας, εφόσον αυτό έχει δημιουργηθεί με το απαραίτητο html φορμά. Το κάτω μενού εμπεριέχει, εκτός από τη δυνατότητα να πλοηγείσθε με τη βοήθεια των μικροεικονιδίων των σελίδων, διάφορες λειτουργίες και εργαλεία διαδραστικού πίνακα για την περίπτωση που κάνετε χρήση της εφαρμογής εντός τάξης με απλό προβολικό.

23 23 Δίπλα από το εικονίδιο του εργαλείων εμφανίζεται το εικονίδιο των βασικών ρυθμίσεων του βιβλίου.

24 24 Προσοχή: Η ρύθμιση ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΥΣΕΩΝ δεν θα ισχύσει στις περιπτώσεις όπου το βιβλίο σας είναι διασυνδεδεμένο με καθηγητή. Υπερισχύει δηλαδή η ρύθμιση που έχει κάνει ο καθηγητής σας στο βιβλίο σας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε οθόνη η οποία δυσχεραίνει τη χρήση των πλαϊνών μενού, μπορείτε να αποεμφανίσετε τις πλαϊνές μπάρες και να τις τοποθετήσετε στο κάτω μενού: επιλέξτε ΟΧΙ στην εμφάνιση sidebars. Πατήστε αποθήκευση μετά από οποιαδήποτε αλλαγή. Το εικονίδιο ερωτηματικό εμφανίζει μία σύντομη επεξήγηση των συμβόλων που χρησιμοποιούνται στο βιβλίο σας όπως επίσης και τα στοιχεία του εκάστοτε εκδότη. Το τελευταίο εικονίδιο του κάτω μενού οδηγεί (αριστερό βέλος σε πόρτα) στο κλείσιμο του βιβλίου.

25 25 Τύποι ασκήσεων Σωστό-λάθος Σωστό-λάθος (µε αιτιολόγηση) Πολλαπλή επιλογή (με μία σωστή επιλογή) Πολλαπλή επιλογή (με περισσότερες από μία σωστές επιλογές) Μεταφορά και απόθεση (Drag and drop) Συμπλήρωση κενών (με εισαγωγή κειμένου) Συμπλήρωση κενών (με επιλογή από κυλιόμενο πίνακα) Αντιστοίχιση (λέξεις με λέξεις, εικόνες με λέξεις) Ομαδοποίηση-Κατανομή Ανακατανομή (λέξεων, φράσεων/διαλόγων, φωτογραφιών) Κρυπτόλεξο Σταυρόλεξο Δημιουργία και προβολή περιεχομένου Παραγωγή κειμένου Ερώτημα με υποερωτήματα διαφόρων τύπων Έρευνα/επισκόπηση με υποερωτήματα διαφόρων τύπων και υιοθέτηση κλίμακας Ακολουθούν στιγμιότυπα από βασικούς τύπους ασκήσεων. Σημείωση: στις συσκευές όπου δεν δίνεται η δυνατότητα pinch and zoom, εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης λειτουργία μεγέθυνσης και σμίκρυνσης. Πατώντας επάνω στο σύμβολο 100% επαναφέρεται αυτόματα η σελίδα προβολής στο κανονικό της μέγεθος. Άσκηση Συμπλήρωση κενών

26 26 Άσκηση Πολλαπλής επιλογής (με μία σωστή επιλογή) Άσκηση Αντιστοίχισης Όταν οι ασκήσεις έχουν πρόσθετο υλικό, αρχείο βίντεο ή αρχείο ήχου τότε αυτό εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Πατώντας την ειδική μπάρα με την ονομασία Περισσότερα εμφανίζονται τυχόν αρχεία φωτογραφίας που είναι απαραίτητα για την επίλυση των ασκήσεων. Πατώντας (και κρατώντας) μπορείτε να σύρετε τη φωτογραφία δεξιά (όπου μικραίνει για να χωρέσει) ή προς τα κάτω ώστε να έχετε τον απαραίτητο χώρο για να εκτελέσετε την άσκησή σας. Όταν πατήσετε ΕΛΕΓΧΟΣ η εφαρμογή θα σας ενημερώσει για την ορθότητα των απαντήσεών σας.

27 27 Οι λάθος απαντήσεις αποτυπώνονται σε κόκκινο χρώμα, ενώ οι σωστές απαντήσεις σε πράσινο χρώμα. Μπορείτε να επαναλάβατε την άσκηση όσες φορές το επιθυμείτε. Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται στα στατιστικά σας στη στήλη ΓΕΝΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ). Όταν όμως για τη συγκεκριμένη άσκηση σάς έχει δοθεί ανάθεση εργασίας, τότε η φορά που θα την εκτελέσετε μετά την ανάθεση καταγράφεται στη στήλη ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η αμέσως επόμενη φορά (δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη κοκ.) που θα την εκτελέσετε θα καταγραφεί εκ νέου στα στατιστικά της στήλης ΓΕΝΙΚΑ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ).

28 28 Συχνές Ερωτήσεις 1. Που βρίσκω πληροφορίες και ρυθμίσεις για την εφαρμογή bookapp; Στην επάνω δεξιά πλευρά της εφαρμογής πατήστε το εικονίδιο (=πληροφορίες). Εκεί μπορείτε μεταξύ άλλων να επιλέξετε τη γλώσσα εμφάνισης, να κρύψετε η να εμφανίσετε την τελευταία -εκ των τριών- δέσμη του ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ή να ανανεώσετε (REFRESH) το περιεχόμενο της οθόνης σας. 2. Μπορώ να μπω στο λογαριασμό μου και να εργάζομαι με τα βιβλία από όποιο συσκευή επιθυμώ; Μπορείτε να εισέρχεστε στο λογαριασμό σας από όποια συσκευή επιθυμείτε ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ. Εγκαταστήστε σε όλες σας τις συσκευές τη δωρεάν εφαρμογή Bookapp Klett και εισέρχεστε κάθε φορά με το και τον κωδικό σας. 3. Μπορώ να δουλέψω ταυτόχρονα σε δύο συσκευές; Όχι. Κάθε φορά που είστε συνδεδεμένος στο λογαριασμό σας μπορείτε να εργάζεστε σε μία μόνο συσκευή. Αν προσπαθήσετε να εισέλθετε ταυτόχρονα στο λογαριασμό σας από άλλη συσκευή, τότε το σύστημα θα σας αποσυνδέσει αυτόματα από την πρώτη συσκευή. Προσοχή μπορεί να χαθούν δεδομένα σε περίπτωση που εκτελείτε ασκήσεις ή δημιουργείτε σημειώσεις. 4. Πώς αγοράζω ένα βιβλίο; Μπορείτε να προμηθεύεστε κωδικούς ενεργοποίησης βιβλίων (ισχύουν για 12 μήνες χρήσης) από τον ιστότοπο του εκδότη. Οι ενεργοποιήσεις γίνονται στην τρίτη δέσμη της εφαρμογής (ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ) στο κάτω μέρος της οθόνης. Τον 16ψήφιο αλφαριθμητικό κωδικό που θα λάβετε, τον εισάγετε μαζί με τις παύλες στο πεδίο που θα εμφανιστεί, όταν πατήσετε το εικονίδιο της κλειδαριάς πάνω στο βιβλίο που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε. Αμέσως μετά την ενεργοποίησή του το βιβλίο θα εμφανιστεί για χρήση στην πρώτη δέσμη της εφαρμογής (ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ). 5. Που μπορώ να βλέπω πόσες ημέρες χρήσης απομένουν στο βιβλίο μου; Πατώντας πάνω στο εικονίδιο (=πληροφορίες) του εκάστοτε βιβλίου στη δέσμη ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ μπορείτε μεταξύ άλλων να βλέπετε το χρονικό υπόλοιπο σε ημέρες κατά το οποίο μπορείτε να κάνετε χρήση του βιβλίου στο λογαριασμό σας. 6. Πώς ανανεώνω την άδεια χρήσης ενός βιβλίου που έχει λήξει; Όταν λήξει η δωδεκάμηνη άδεια χρήσης το βιβλίο φεύγει από την πρώτη δέσμη της εφαρμογής και επανεμφανίζεται στην τρίτη δέσμη ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ. Ακολουθήστε πάλι τη διαδικασία ενεργοποίησης. Δείτε σχετικά την ερώτηση Πώς αγοράζω ένα βιβλίο; Ανανέωση βιβλίου: Το βιβλίο μου έχει ακόμα μερικές μέρες χρήσης. Έχω λάβει νέο κωδικό ενεργοποίησης από τον εκδότη. Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ήδη ή πρέπει να περιμένω να λήξει ο προηγούμενος κωδικός; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον νέο κωδικό μόνο εφόσον στο ήδη ενεργοποιημένο βιβλίο απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες χρήσης. Στη δέσμη ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ πατήστε στο εικονίδιο (=πληροφορίες) του βιβλίου που επιθυμείτε να ανανεώσετε. Εισάγετε εκεί στο πεδίο ενεργοποίησης τον νέο κωδικό. Αν οι εναπομείνασες ημέρες χρήσης του προηγούμενου κωδικού ήταν πχ. 20, τότε αμέσως μετά την εισαγωγή του νέου κωδικού θα εμφανιστεί στο πεδίο ημέρες που απομένουν ο συνολικός αριθμός 385 (ημέρες) δηλαδή = 385.

29 29 7. Πως μπορώ να διασυνδέσω έναν μαθητή με τον λογαριασμό μου; Ως καθηγητής δεν μπορείτε να εκκινήσετε καμία διαδικασία διασύνδεσης των μαθητών σας στο λογαριασμό σας. Μόνο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να προσκαλούν μέσω του βιβλίου τους καθηγητές/δασκάλους. 8. Πως μπορεί ένας μαθητής να καλέσει έναν δάσκαλο για διασύνδεση. 1. Ο μαθητής πρέπει να γνωρίζει το του δασκάλου του όπως αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στο προφίλ του δασκάλου. 2. Ο μαθητής αφού θα έχει αγοράσει το βιβλίο, πατά πάνω στο εικονίδιο (=πληροφορίες) του βιβλίου και εισάγει στο αντίστοιχο πεδίο το του δασκάλου. 3. Ο καθηγητής λαμβάνει μήνυμα πρόσκλησης διασύνδεσης την οποία μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει. 9. Δεν θέλω οι μαθητές μου ή οι καθηγητές μου να γνωρίζουν το πραγματικό μου . Μπορώ να χρησιμοποιήσω κατά την εγγραφή ένα ψεύτικο, μη υπαρκτό ; Ναι μπορείτε. Αρκεί να έχει τη μορφή ενός κανονικού δηλαδή gr. και να μην χρησιμοποιείται ήδη από άλλον χρήστη. Προσοχή: Το σύστημα σάς ζητά να καταχωρίσετε ένα δεύτερο ασφαλείας στο οποίο θα σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης στο σύστημα σε περίπτωση που τον ξεχάσετε. Αυτό το ασφαλείας δεν δημοσιεύεται πουθενά και θα πρέπει για τη δική σας ασφάλεια να είναι πραγματικό και σε χρήση. Στο ίδιο ασφαλείας αποστέλλονται στατιστικά αποτελέσματα μαθητών σας σε πίνακες. 10. Είμαι καθηγητής και θέλω να δημιουργήσω τάξεις. Δεν έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας ομαδοποίησης μαθητών. Όλοι οι διασυνδεδεμένοι με εσάς μαθητές εμφανίζονται ως μία ομάδα στη δεύτερη, μεσαία δέσμη της εφαρμογής ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα δεύτερο προφίλ καθηγητή, όπου θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό . Για κάθε τάξη σας θα έπρεπε να συντηρείτε ένα διαφορετικό , δηλαδή προφίλ. 11. Πώς μπορεί να γίνει η αποσύνδεση βιβλίου μεταξύ μαθητή και καθηγητή; Μόνο ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα να αποσυνδέσει έναν μαθητή μέσω του βιβλίου. Στη δέσμη ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ο καθηγητής πατά στην καρτέλα του μαθητή το εικονίδιο βιβλία, και κατόπιν διαγράφει το βιβλίο που επιθυμεί. 12. Πως μπορώ να διαγράψω τη διασύνδεση ενός μαθητή σε ένα συγκεκριμένο βιβλίο; Πατήστε πάνω στο επιλεγμένο βιβλίο το εικονίδιο των μαθητών, και στη συνέχεια πατήστε διαγραφή στην καρτέλα του μαθητή που θέλετε να αποσυνδεθεί. 13. Πως μπορώ ως καθηγητής να στείλω ασκήσεις εργασίας (tasks, assignements) στους μαθητές μου. Πατήστε στην πρώτη δέσμη ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ το εικονίδιο ΜΑΘΗΤΕΣ ενός επιλεγμένου βιβλίου. Στην οθόνη σας εμφανίζονται όλοι οι μαθητές που είναι διασυνδεδεμένοι με το λογαριασμό σας στο συγκεκριμένο βιβλίο. Επιλέξτε με κλικ στις εκάστοτε καρτέλες τους μαθητές στους οποίους θα αποστείλετε ασκήσεις εργασίας. Σημειώστε πως με τη λειτουργία ΕΠΙΛΟΓΗ ΌΛΩΝ μπορείτε αυτόματα να επιλέξετε όλες τις καρτέλες. Στη συνέχεια πατήστε το γενικό εικονίδιο μηνύματος που βρίσκετε πάνω από τις καρτέλες των μαθητών.πατήστε ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Πατήστε ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ και ορίστε τις ασκήσεις που θέλετε να εκτελεσθούν.

30 30 Συμπληρώστε ΘΕΜΑ και ΟΔΗΓΙΕΣ προαιρετικά και πατήστε το εικονίδιο ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Αν θέλετε να στείλετε ασκήσεις εργασίας σε έναν μόνο μαθητή μπορείτε επίσης να πατήσετε στη δεύτερη δέσμη ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ, το εικονίδιο βιβλία σε μια καρτέλα μαθητή. Πατήστε το εικονίδιο μηνύματος στην καρτέλα του βιβλίου της επιλογής σας και ακολουθήστε τη διαδικασία που προαναφέρθηκε. 15. Τι πρέπει να κάνει ένας μαθητής αφού εκτελέσει όλες τις ασκήσεις εργασίας που του έχει αναθέσει ο καθηγητής του; Οι ειδοποιήσεις αυτές εμφανίζονται σε 2 σημεία. Α) Στο λογαριασμό του μαθητή, στο επάνω δεξιό τμήμα της εφαρμογής, δίπλα στο εικονίδιο μηνύματος εμφανίζεται αριθμός που αντιστοιχεί σε νέα μη αναγνωσμένα μηνύματα. Το μήνυμα που αφορά την εκτέλεση εργασιών εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες παραπομπές τις οποίες πατά ο μαθητής για να επισκεφθεί τις σελίδες του βιβλίου όπου βρίσκονται οι ασκήσεις προς εκτέλεση. B) Σε κάθε βιβλίο που ανοιχθεί από τον μαθητή εμφανίζεται η ένδειξη ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην αριστερή μπάρα πλοήγησης και συγκεκριμένα στην τέταρτη τελευταία στήλη με το σχετικό εικονίδιο ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Κάθε εκτελεσμένη άσκηση (εκτελεσμένη θεωρείτε μια άσκηση όταν ο μαθητής πατήσει το κουμπί ΕΛΕΓΧΟΣ) εμφανίζεται πλέον στην εν λόγω στήλη πράσινη. Οι μη εκτελεσμένες εμφανίζονται κόκκινες. 15. Τι πρέπει να κάνει ένας μαθητής αφού εκτελέσει όλες τις ασκήσεις εργασίας που του έχει αναθέσει ο καθηγητής του; Ο μαθητής πρέπει να ανοίξει το μήνυμα εργασίας που είχε λάβει και να πατήσει την ένδειξη ΥΠΟΒΟΛΗ. Αυτόματα ενημερώνεται ο καθηγητής του για την ολοκλήρωση της εργασίας. Μετά τη σχετική υποβολή, διαγράφεται από την αριστερή στήλη πλοήγησης εντός του βιβλίου οποιαδήποτε αναφορά σε ήδη υποβληθείσες εργασίες. 16. Πώς βλέπει ο καθηγητής τα αποτελέσματα των εργασιών που έχει υποβάλει ο μαθητής; Η ανάγνωση των στατιστικών αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει με 2 τρόπους: Α Στη δέσμη ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ, πατήστε το εικονίδιο μαθητές σε ένα βιβλίο της επιλογής σας. Πατήστε το εικονίδιο στατιστικών του μαθητή που σας ενδιαφέρει. Η καρτέλα των στατιστικών που ανοίγει αφορά το σύνολο των εκτελεσμένων ασκήσεων (βλ. αριστερή στήλη). Δεξιότερα επιλέγετε μεταξύ των στηλών ΓΕΝΙΚΑ ή ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Β) Στη δέσμη ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ πατήστε το εικονίδιο βιβλία σε μία καρτέλα μαθητή της επιλογής σας. Πατήστε το εικονίδιο στατιστικά στο βιβλίο της επιλογής σας. Ακολουθήστε τη διαδικασία που προαναφέρθηκε. 17. Είμαι καθηγητής και θέλω να αποκλείσω στους μαθητές μου τη δυνατότητα να βλέπουν τις λύσεις των ασκήσεων. Στη δέσμη ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ πατήστε στο εικονίδιο μαθητές του βιβλίου που επιθυμείτε να αποκρύψετε τις λύσεις. Επιλέξτε κατόπιν τους μαθητές στους οποίους θα γίνει η απόκρυψη και πατήστε το εικονίδιο δείξε/κρύψε τις λύσεις. Η επανεμφάνιση των λύσεων γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

31 Δεν έχω κρύψει τις λύσεις στους μαθητές μου. Τους απέστειλα ασκήσεις εργασίας. Μπορώ να δω αν έχουν πατήσει το κουμπί δείξε τις λύσεις; Ναι μπορείτε. Σε όλα τα στατιστικά αποτελέσματα εμφανίζεται η ένδειξη αν έχει πατηθεί ή όχι η εν λόγω λειτουργία. 19. Τι μπορώ να δω ως μαθητής ή ως καθηγητής στον τομέα των στατιστικών; Μπορείτε να δείτε μεταξύ άλλων μεμονωμένα για κάθε άσκηση και για κάθε μαθητή τον χρόνο έναρξης της άσκησης, τη διάρκεια εκτέλεσης, την ώρα υποβολής, το ποσοστό σωστών έναντι λανθασμένων απαντήσεων, τον τύπο της κάθε άσκησης όπως και την αποτύπωσή της (Πώς λύθηκε η άσκηση την τελευταία φορά;), το γραπτό δηλαδή του μαθητή. Η αποτύπωση δεν ισχύει προς το παρόν για όλους τους τύπους των ασκήσεων (εξαιρούνται οι κάθε μορφής draggable ασκήσεις). Στην κατηγορία Γενικά μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα κεφάλαια ή ακόμη και μεμονωμένες ασκήσεις του βιβλίου. Τα στατιστικά των επιλογών σας εμφανίζονται στο δεξιό μέρος της οθόνης αφού πατήσετε το πορτοκαλί κουμπί κάτω από τα Κεφάλαια. Στη κατηγορία Ασκήσεις εργασίας μπορείτε να πατήσετε πάνω στον τίτλο της ανάθεσης εργασίας είτε στο εικονίδιο του μαθητή για να δείτε τα σχετικά στατιστικά. Μπορείτε επίσης να πατήσετε στο διπλό εικονίδιο των μαθητών για να δείτε συνδυαστικά τα στατιστικά όλων των μαθητών που συμμετείχαν στην εκτέλεση των ασκήσεων μιας συγκεκριμένης ανάθεσης εργασίας. Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να τικάρετε όσες αναθέσεις εργασιών επιθυμείτε και να αντλήσετε συνδυαστικά αποτελέσματα για το μαθητή σας. Αυτή η συνδυαστική λειτουργία άντλησης στατιστικών ισχύει μόνο για μεμονωμένους μαθητές. Αν πατήσετε στην ίδια στήλη το εικονίδιο διπλού μαθητή δεξιά εμφανίζονται δυο στήλες βαθμολόγησης: Η στήλη της επίδοσης των μαθητών και δεξιότερα η στήλη της βαθμολόγησης του καθηγητή. Ο καθηγητής μπορεί να βαθμολογήσει χειροκίνητα κάθε εργασία μάθησης στο δεξί άκρο των στατιστικών κάθε μεμονωμένης άσκησης όπου βρίσκεται αντίστοιχο πεδίο εισαγωγής βαθμολόγησης.

32 32

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Είσοδος στο Σύστημα... 3 Εγγραφή Χρήστη... 4 Σύνδεση Χρήστη... 6 Επαναφορά Κωδικού Πρόσβασης... 7 Βασικά Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης Άκουσµα ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόµενα 1 Το λογισµικό «Άκουσµα»... 3 2 Πλοήγηση στο λογισµικό... 3 2.1 Επιλογή χρήστη...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Καθηγητής/Ερευνητής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων.

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων. Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων http://schoolpress.sch.gr Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε την υπηρεσία JustAlert SPOTIT Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα έχετε δωρεάν πρόσβαση στην προσωπική σας σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ [1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Διαδικασία εγγραφής σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την εγγραφή του σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

«Αερόστατο» Διαδικτυακή πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά

«Αερόστατο» Διαδικτυακή πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ / Ε. Κ. «ΑΘΗΝΑ» «Αερόστατο» Διαδικτυακή πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά Οδηγίες: Δημιουργία ασκήσεων 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Δημιουργία ασκήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΔΑΠΥ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Πίνακας Υποβολών & Υπολοίπων ανά Ασφαλιστικό Ταμείο Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ. Οδηγός Χρήσης Sodanet LimeSurvey

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ. Οδηγός Χρήσης Sodanet LimeSurvey ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Οδηγός Χρήσης Sodanet LimeSurvey Πίνακας Περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ... 3 FrontEnd Εφαρμογής... 3 BackEnd Εφαρμογής Διαχειριστικό Μενού...

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

GUnet eclass 1.7 Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

GUnet eclass 1.7 Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης GUnet eclass 1.7 Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήστη - Φοιτητή Η πλατφόρμα eclass είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και αποτελεί την πρόταση του Ακαδημαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Το Wordpress σας δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίσετε τα άρθρα σας με εικόνες. Τις εικόνες αυτές είτε τις δημιουργήσει είτε τις έχετε προμηθευτεί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενημέρωση- επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch Τι θα μάθουμε σήμερα: Να ενεργοποιούμε το λογισμικό Scratch Να αναγνωρίζουμε τα κύρια μέρη του περιβάλλοντος του Scratch Να δημιουργούμε/εισάγουμε/τροποποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Management School School Profile Save

Management School School Profile Save School School Profile Ο School Manager μπορεί να δει και να επεξεργαστεί γενικές πληροφορίες για το σχολείο που ανήκει και διαχειρίζεται. Από το κεντρικό μενού Management School School Profile. Η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εκπαιδευτικού προσωπικού

Εγχειρίδιο χρήσης εκπαιδευτικού προσωπικού Εγχειρίδιο χρήσης εκπαιδευτικού προσωπικού Σελίδα: 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 3 Σελίδα: 2 Εγχειρίδιο χρήσης εκπαιδευτικού προσωπικού Εικόνα 1. Αρχική σελίδα Η αρχική σελίδα που βλέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ. Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ. Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ DOTSOFT Α.Ε. ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Π.2.4.3 ΑΡΙΘΜΟΣ ΈΚΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Σχεδιασμός βάσης δεδομένων και δημιουργία πίνακα...9 Κεφάλαιο 2: Περαιτέρω τροποποίηση δομής πίνακα...41 Κεφάλαιο 3: Σχέσεις...84 Κεφάλαιο 4: Ερωτήματα...105

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 1. Στην αρχική σελίδα (Εικόνα 1), το σύστημα ONLINE σας ενημερώνει για εκκρεμότητες που είναι πιθανόν να έχετε ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία υποβολή του

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Gmail 8 Δημιουργία λογαριασμού 8 Δημιουργία επαφών 16 Αποστολή e-mail 24 Aπάντηση και προώθηση 30 Ρυθμίσεις Gmail 32 Ετικέτες 35 Φίλτρα e-mail 47 Πρόσβαση στο Gmail από Outlook 51

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 (Για όλα τα Λειτουργικά Συστήματα) Το Jitsi (πρώην SIP Communicator) είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με ήχο/εικόνα και chat που υποστηρίζει πρωτόκολλα επικοινωνίας SIP, XMPP/Jabber,

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή Ιστολόγιου

Κατασκευή Ιστολόγιου Κατασκευή Ιστολόγιου Τι είναι το ιστολόγιο Τα blog είναι ιστοχώροι ή ιστοσελίδες που ανανεώνονται τακτικά συνήθως σε καθημερινή βάση. Περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και συνήθως χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 1. Στην αρχική σελίδα (Εικόνα 1), το σύστημα ONLINE σας ενημερώνει για τις εξής εκκρεμότητες που είναι πιθανόν να έχετε: Εικόνα 1 Α) Δήλωση Συνέχισης

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 5.Β. Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας. για σχολεία που δεν διαθέτουν e-school

Κείμενο 5.Β. Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας. για σχολεία που δεν διαθέτουν e-school Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κείμενο 5.Β Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας Ιανουάριος 2011 Πίνακας Περιεχομένων 1. Σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 1. Στην αρχική σελίδα (Εικόνα 1), το σύστημα ONLINE σας ενημερώνει για τις εξής εκκρεμότητες που είναι πιθανόν να έχετε: Εικόνα 1 Α) Δήλωση Συνέχισης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ DRIVE ΤΗΣ GOOGLE. Κων/νος Κλουβάτος Σχολικός Σύμβουλος 3 ης Περιφέρειας Π.Ε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ DRIVE ΤΗΣ GOOGLE. Κων/νος Κλουβάτος Σχολικός Σύμβουλος 3 ης Περιφέρειας Π.Ε. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ DRIVE ΤΗΣ GOOGLE Κων/νος Κλουβάτος Σχολικός Σύμβουλος 3 ης Περιφέρειας Π.Ε. Κυκλάδων Ανοίγουμε το Drive της Google από τις εφαρμογές της αρχικής σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Παραθέσεις Μελετητή Google

Παραθέσεις Μελετητή Google Παραθέσεις Μελετητή Google http://scholar.google.gr/intl/el/scholar/citations.html Οι Παραθέσεις Μελετητή Google παρέχουν στους συγγραφείς έναν απλό τρόπο για να παρακολουθούν τις παραθέσεις που περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 1 Α. ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (EXPORT) ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 3 1. ΜΕ ΧΡΗΣΗ INTERNET EXPLORER 3 2. ΜΕ ΧΡΗΣΗ MOZILLA FIREFOX 10 Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE δ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα τ.: 210 7273900 f: 210 7246824 e: ekt@ekt.gr www.ekt.gr Το έργο αυτό διατίθεται με

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων...

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... Μέρος 2 Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων... 211 Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων... 241 Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... 257 Kεφάλαιο 14 Συναρτήσεις Μέρος Β... 285 Kεφάλαιο 15 Ευρετήριο

Διαβάστε περισσότερα

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας

Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Οδηγός Εφαρμογής Ksyla.gr Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Το ksyla.gr είναι μια κοινότητα αγοραπωλησίας καύσιμου ξύλου σε οποιαδήποτε μορφή (καυσόξυλα, πέλλετ, μπρικέτες, κάρβουνα) καθώς επίσης και ειδών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Divar Series el Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Λειτουργία 5 2.1 Εκκίνηση του προγράμματος 5 2.2 Παρουσίαση του κύριου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αγοράς και χρήσης ηλεκτρονικών βιβλίων

Οδηγός αγοράς και χρήσης ηλεκτρονικών βιβλίων Οδηγός αγοράς και χρήσης ηλεκτρονικών βιβλίων Τα βήµατα για να αγοράσετε, να κατεβάσετε και να χρησιµοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο από την ιστοσελίδα www.epikentro.gr είναι τα εξής: 1. Να συνδεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία OTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.otetvgo.gr. Για τη χρήση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ -Για τους Φοιτητές- Έκδοση 1.2 Οκτώβριος 2015 Υπεύθυνος Σύνταξης: Χρήστος Λάζαρης (lazaris@aueb.gr) Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι η εξοικείωση με κάποιες εφαρμογές που θα μας φανούν πολύ χρήσιμες κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Εισαγωγής στον Προγραμματισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD)

Μεταβίβαση Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 (18) Εγχειρίδιο ς (SUD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 (18) Copyright 2013 - Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 3 1.1 Σκοπός... 3 Έκταση... 3 1.3 Ορισμοί, ακρώνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη Εκκίνηση. Όταν ξεκινήσετε το GeoGebra, εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο:

Γρήγορη Εκκίνηση. Όταν ξεκινήσετε το GeoGebra, εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Τι είναι το GeoGebra; Γρήγορη Εκκίνηση Λογισμικό Δυναμικών Μαθηματικών σε ένα - απλό στη χρήση - πακέτο Για την εκμάθηση και τη διδασκαλία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης Συνδυάζει διαδραστικά γεωμετρία,

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ Για να αναζητήσετε Μαθησιακά Αντικείμενα στο Φωτόδεντρο χρησιμοποιείστε το πεδίο εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα