το βιοκλιματικό «σπίτι» της ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "το βιοκλιματικό «σπίτι» της ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT"

Transcript

1 της το βιοκλιματικό «σπίτι» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΟΡΗΓΟΣ EVENT

2 Κτίριο Αναφοράς Α+ Το βιοκλιματικό «σπίτι» της ECOLIFE Το βιοκλιματικό μοντέλο που σας παρουσιάζουμε σε φυσικές διαστάσεις είναι ένα «σκηνικό». Είναι μία ζωντανή παρουσίαση γεωμετρίας, υλικών και μεθόδων κατασκευής, που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων, την ποιότητα του αέρα και την άνεση μέσα σε αυτά. Δείτε το μοντέλο σαν μία προσαρμογή, στα πλάισια της έκθεσης, της μελέτης του γραφείου Κώστας Τσίπηρας και Συνεργάτες που αποτελείται από μηχανικούς μέλη του Σ.ΟΛ.ΑΡ. και παρουσιάζεται σε αυτό το έντυπο ΜΕΛΕΤΗ Το κτίριο που παρουσιάζεται αποτελεί μελέτη του γραφείου Κώστας Τσίπηρας και Συνεργάτες που αποτελείται από μηχανικούς μέλη του Σ.ΟΛ.ΑΡ. οι οποίοι αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν στον ελληνικό λαό, σε νέους μηχανικούς και σε υποψήφιους ιδιοκτήτες κατοικιών, τα σχέδια μιας πλήρους κατοικίας ολιστικής φιλοσοφίας, βασισμένη στις προδιαγραφές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, της οικολογικής δόμησης και της γεωβιολογίας. Τη μελέτη υπογράφουν οι: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ, Μηχ. βιοκλ. αρχ.- δρ. χωροταξίας, διευθυντής σύνταξης περιοδικού ECOΔΟΜΕΙΝ, ΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Αρχιτέκτων Μηχ. ΞΕΝΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ, Αρχιτέκτων Μηχ., μέλος συντακτικής ομάδας περιοδικού ECOΔΟΜΕΙΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΜΑΣ, Αρχιτέκτων Μηχ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Αρχιτέκτων Μηχ., μέλος συντακτικής ομάδας περιοδικού ECOΔΟΜΕΙΝ ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ, Μηχ. Μηχ. Μέλη του Συλλόγου Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης Σ.ΟΛ.ΑΡ. Project manager: Γαρυφαλιά Διαπούλη

3 Αρχιτεκτονική σύνθεση Το κτίριο είναι ένα μικρό μονο-όροφο κτίριο, μόλις 39 τ.μ.! Αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο,αλλά στο καθιστικό του μπορεί να φιλοξενήσει άλλο 1 άτομο!, ένα πλήρες μπάνιο, φυσικά περιορισμένων διαστάσεων, μία γωνιά κουζίνας, με πλήρη όμως εξοπλισμό, ένα καθιστικό με βιοδυναμικό τζάκι, ένα θερμοκήπιο που μετατρέπεται χειμώνα-καλοκαίρι σε τραπεζαρία, και παράλληλα σε χώρο γραφείου, ενώ στον χώρο παρότι θεωρητικά είναι πολύ μικρός, μπορούν να τοποθετηθούν και ντουλάπια, βεστιάριο, παπουτσοθήκη,κλπ.! Τέλος με την εκμετάλλευση του ελεύθερου ύψους κάτω από την στέγη, την στιγμή που δεν υπάρχει επίπεδη οροφή από ωπλισμένο σκυρόδεμα, μπορούν να δημιουργηθούν δευτερεύοντες και αποθηκευτικοί χώροι, π.χ. με ένα πατάρι πάνω από το μπάνιο! Με μικρή αύξηση των διαστάσεων και στους 3 άξονες σχεδίασης, το σχέδιο αυτό, μπορεί, εύκολα!, να μεταμορφωθεί κατά το δοκούν!! Π.χ το κτίριο αυτό με ξύλινη στέγη, αφορά, κυρίως, την αρχιτεκτονική μορφολογία της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά χωρίς κεκλιμένη -με επίπεδη στέγη-δώμα, θα μπορούσε να κατασκευασθεί, εύκολα και σε μία νησιωτική ή παράκτια περιοχή. Οικολογικά Δομικά Υλικά Η κατασκευή μπορεί να έχει φέροντα οργανισμό=σκελετό, τόσο με φέρουσα τοιχοποιία, όσο και με οπλισμένο σκυρόδεμα, να κτισθεί, με τούβλα, (προτιμάμε τα ορθό-οπα), όσο και με πέτρα. Η βάση του = θεμελίωση, ανάλογα με την σεισμικότητα της περιοχής κατασκευής του, με την κλίση του οικοπέδου, και με την σύσταση του εδάφους μπορεί, επίσης, να είναι με οπλισμένο σκυρόδεμα, ή, όχι, και να έχει υπόγειο, ή, όχι, ( με εξωτερική σκάλα!). Η θερμομόνωση του θα είναι κατ ελάχιστο 7.5 εκατοστά, με οικολογικά υλικά, όπως είναι ο ηρακλίτης, το μαλλί προβάτου, μονωτικά από κέναφ ή ίνες καλαμποκιού και όχι με χημικά και καρκινογόνα υλικά. Θα βαφτεί με οικολογικά χρώματα. Το τσιμέντο κατασκευής του δεν πρέπει να έχει ραδιενεργό τέφρα και οι ράβδοι οπλισμού =τα σίδερα, δεν θα έχουν ραδιενέργεια, (και για τα δύο ζητάμε εύκολα, και παίρνουμε σχετικά πιστοποιητικά από τους προμηθευτές μας!). Τα κουφώματα κατά προτίμηση είναι ξύλινα και η επεξεργασία της προτεινόμενης ξύλινης στέγης, θα γίνει με μη-τοξικά εμποτιστικά του ξύλου (π.χ. βαρικό άλας, κλπ.).

4 «πείθεσθαι τοις ακριβεστέροις» Αριστοτέλους, μετά τα Φυσικά Παθητικά Συστήματα θέρμανσης-δροσισμού Το κτίριο έχει προσανατολισθεί στον άξονα ανατολής-δύσης, με μέγιστο ανάπτυγμα στον νότο, και κανένα άνοιγμα στον βορρά, και φέρει σαν παθητικά συστήματα, ένα μικρό θερμοκήπιο, ( που το καλοκαίρι ανοίγει και σκιάζεται, και αερίζεται!),και μία αιολική καμινάδα. Το άμεσο ηλιακό κέρδος στην θέρμανση είναι σημαντικό, ο δε διαμπερής αερισμός, μέσω της στέγης, συμβάλλει στην θερμική άνεση του χώρου, στην διάρκεια του καλοκαιριού. Τέλος υπάρχει άπλετος φυσικός φωτισμός παντού! ΚΕΝΑΚ - Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων Αν και για τα κτίρια κάτω των 50τ.μ. δεν απαιτείται ενεργειακή πιστοποίηση (ΚΕΝΑΚ), για τη συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήσαμε τους υπολογισμούς για επιβεβαιώσουμε στον κόσμο ότι κατατάσσεται στην κατηγορία Α συν. Επίσης, εκφράζουμε σαν πολίτες και σαν μηχανικοί την αντίθεση μας στην εφαρμογή ενός ΚΕΝΑΚ, που δημιουργήθηκε, δυστυχώς πρόχειρα, όπου: Α. δεν λαμβάνεται αποφασιστικά υπόψιν το άμεσο ηλιακό κέρδος των κτιρίων Β. όπου, ουσιαστικά, πριμοδοτούνται 1-2 εταιρείες παραγωγής χημικών μονωτικών υλικών Και Γ. όπου αντί να υπάρξει ενεργειακή πιστοποίηση των κτιρίων,( όπως ζητούσαμε εδώ και 30 χρόνια, κάποιοι εξ ημών), με τρόπο παράνομο, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό καθιερώθηκε, η δήθεν επιθεώρηση τους,

5 Γεωβιολογία Της τοποθέτησης του κτιρίου στον χώρο, έχει προηγηθεί γεωβιολογική μελέτη, με μέτρηση των γραμμών του δικτύου Χάρτμαν, από ειδικευμένους επιστήμονες, ( προσοχή στους απατεώνες που κυκλοφορούν, ), μέτρηση της γεω- και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της ευρύτερης περιοχής και του ραδονίου. Στην φάση της θεμελίωσης για την αποφυγή συγκέντρωσης του πτητικού αερίου και επικίνδυνου για την υγεία, ραδονίου, κατασκευάζουμε ειδικά φρεάτια, και τοποθετούμε ειδικές μεμβράνες. Συμπληρωματικά Κατασκευάζουμε... Α. έναν βιολογικό βόθρο, από τον οποίο μπορούμε εύκολα να ποτίζουμε τον κήπο μας Β. μία δεξαμενή συλλογής ομβρίων υδάτων Γ. ένα κεντρικό σύστημα φιλτραρίσματος του πόσιμου νερού Δ. πέργκολες για τον σκιασμό το καλοκαίρι Ε. έναν χώρο φύτευσης νότια και δυτικά με φυλλοβόλα βλάστηση, και έναν βόρεια με αειθαλή βλάστηση, για ηλιοπροστασία και ανεμοπροστασία, αντίστοιχα, του κτιρίου μας! Συμπληρωματικά τοποθετούμε: Α. ειδικά φυτά εσωτερικά χώρου, που να έχουν την δυνατότητα απομάκρυνσης των εσωτερικών ρύπων.. Β. ανεμιστήρες οροφής Γ. χώρο συγκέντρωσης των προς ανακύκλωση αντικειμένων ( χαρτί, γυαλί, κλπ.) Δ. χώρο κομποστοποίησης (υπάρχουν ειδικοί και φτηνοί κάδοι!) των οργανικών οικιακών απορριμάτων Ε. μία μικρή συστοιχία φωτοβολταικών στην στέγη, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας! Ζ. έπιπλα, ντουλάπια, κλπ. με μηδενική, ή, ελάχιστη εκπομπή ρύπων φορμαλδεύδης, Ε0,ή, Ε1. Και φυσικά προτιμάμε ηλεκτρικές συσκευές και λαμπτήρες με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, να γεμίζουμε τα ράφια και το ψυγείο μας με τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας!, να χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του σπιτιού μας, και τον δικό μας καλλωπισμό, οικολογικά προιόντα, κλπ., κλπ.!

6 Μετά από μακροχρόνιες έρευνες, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας, βαδίζοντας πάντα κάτω από τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε τον τελειότερο ηλιακό θερμοσίφωνα όλων των εποχών. Χιλιάδες ηλιακοί θερμοσίφωνες ΗΛΙΟΦΑΝ δουλεύουν εδώ και χρόνια σε διάφορες πόλεις του κόσμου, απρόσβλητοι κάτω από τις πιο δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες. Διαπιστώνοντας ότι είναι αδιάβρωτοι σε νερά με μεγάλη περιεκτικότητα αλάτων, αψηφώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και κάτω από -30C οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ΗΛΙΟΦΑΝ κάνουν το δικό τους ΡΕΚΟΡ!!! Η εταιρία ΒΙ.Ε.Κ.ΚΟ. Α.Ε είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων στην Ελλάδα. Δραστηριότητα της επιχείρησης είναι η κατασκευή και εμπορία πρωτοποριακών ξύλινων κουφωμάτων, παραθύρων, πορτών, παντζουριών και εξειδικευμένων ξύλινων κατασκευών. Το εμπορικό τμήμα της ΒΙΕΚΚΟ Α.Ε αποτελεί το εκθεσιακό κέντρο στην πόλη της Κοζάνης με την επωνυμία ΕΣΤΙΑ Α.Ε. Ο χώρος εντυπωσιάζει με τα εξαιρετικά εκθέματα από ξύλινα κουφώματα, εσωτερικές πόρτες, σκάλες εσωτερικού χώρου, ξύλινα πατώματα, ντουλάπες και έπιπλα κουζίνας. Η εταιρία επεκτείνει τις δραστηριότητες της με ένα μοντέρνο και άνετο χώρο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Διαθέτει δίκτυο αντιπροσώπων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η εταιρία που προβάλει όλα τα προϊόντα της πανελλαδικά, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της. Κατάφερε με την πολυετή εμπειρία της στο χώρο να συνδυάσει την παράδοση με την τεχνολογία, την ποιότητα με την αισθητική, την έμπνευση με την δημιουργία. Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και έμπειρο πολυμελές προσωπικό για την παραγωγή των προϊόντων της. Με την ειδική σήμανση CE και το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζεται και βασίζεται στις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 9001/2008, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από δύο διαπιστευμένους οργανισμούς την QMSCERT και την TUV, η εταιρία εγγυάται την υψηλή ποιότητα των κουφωμάτων.

7 4 ον χλμ. Βάρης - Κορωπίου Τ.Κ Τηλ.: , Kιν.: Fax: BRIDGE Η κουζίνα που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι το μοντέλο BRIDGE του Ιταλικού οίκου CONCRETA. Η κουζίνα παράγεται από φυσικό ξύλο δρύς με λούστρα νερού. Η εταιρία μάλιστα χρησιμοποιεί ξύλα από δένδρα ελεγχόμενης καλλιέργειας. Με έμφαση στην οικολογική συνείδηση, τα κασώματα του μοντέλου BRIDGE έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φορμαλδεϊδη (Ε1) και είναι υδραπωθητικά, ενώ τα τελειώματα στα κασώματα περιλαμβάνουν λαστιχάκια για τη μείωση του θορύβου στο κλείσιμο της πόρτας. Στην ίδια λογική, τα συρτάρια της εταιρίας περιλαμβάνουν μηχανισμούς με φρένο οι οποίοι διευκολύνουν στο αθόρυβο κλείσιμο τους. Τέλος, τα υλικά που συνθέτουν την κουζίνα αυτή την καθιστούν πλήρως ανακυκλώσιμη. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΗΧΟΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΠΝΟΗ Νέο σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης και ταυτόχρονα βελτίωσης της ηχομόνωσης κτιρίων με βιολογικά, οικολογικά θερμομονωτικά ηχοαπορροφητικά υλικά, (ΝΑTURTHERMKE, NATURTHERM-WO, EDILFIBER, BIOFIBER) με εξαιρετικές προδιαγραφές ως προς τη θερμομονωτική και ηχοαπορροφητική τους ικανότητα, απολύτως φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο. Η τελική επιφάνεια διαμορφώνεται με το φυσικό παραδοσιακό κονίαμα, γνωστό από την αρχαιότητα ως Ρωμαϊκό κονίαμα ή κουρασάνι, ιδανικό για βιοκλιματική κατασκευή κτιρίων. Αποτελείται από έγχρωμη χαλαζιακή άμμο, ψημένη αργιλική άλευρο, Θηραϊκή γη και άλλα φυσικά συστατικά, προϊόντα εξορύξεως, που το καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικό στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες και απρόσβλητο από την υγρασία. Το σύστημα της θερμοπρόσοψης, έχει στο σύνολό του εξαιρετική αντοχή στο χρόνο, δεν περιέχει επικίνδυνα χημικά για την υγεία, επιτρέπει στις τοιχοποιίες ν αναπνέουν, παρουσιάζει εξαιρετικό συντελεστή θερμοπερατότητας συμβάλει ουσιαστικά στην ηχομονωτική ικανότητα των εξωτερικών τοίχων, είναι ιδανικό για οικολογική δόμηση και άριστη λύση για διαμόρφωση φυσικά κλιματιζόμενων και υγιεινών εσωτερικών χώρων. Η Κήπων Oδός Ε.Π.Ε. δημιουργήθηκε από στελέχη με 25 ετή δραστηριοποίηση και εμπειρία στον χώρο του πρασίνου και των τεχνικών κατασκευών. Η αγάπη για το είδος και το ανήσυχο πνεύμα για νέες δημιουργίες συστράτευσαν τα στελέχη της Κήπων Οδός ώστε να προσφέρει ότι καλύτερο στη μελέτη και την κατασκευή κήπων, βεράντας και πράσινων δωμάτων. Οι στόχοι μας: Καθημερινή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας μέσα από συνεχή εκπαίδευση και επίβλεψη του προσωπικού όπως και σωστή επιλογή εργαλείων και μηχανημάτων Αναβάθμιση των προϊόντων μας μέσα από συνεχή έρευνα υλικών και προϊόντων σε οίκους του εξωτερικού Η ποιότητα, η συνέπεια, η αξιοπιστία και οι προσιτές τιμές με το καλύτερο αποτέλεσμα για την εξυπηρέτησή σας Η μελέτη και κατασκευή του χώρου σας που θα τον κάνει μοναδικό και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Οι σχεδιαστικές ανησυχίες μας να παράγουμε οι ίδιοι πρωτότυπα υλικά που να γίνουν πόλος έλξης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος, στόχος μας είναι ο δικός μας πρωτότυπος τρόπος εργασίαςκαι σκέψης να καθιερωθεί στην Ελληνική κοινότητα του χώρου πρασίνου, ώστε να μην έχει τίποτε να ζηλέψει απο κατασκευές του εξωτερικού.

8 Η εταιρεία ΚΟΥΝΟΥΒΕΛΗΣ από το 1985 δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και επεξεργασίας προϊόντων ξύλου. Προϊόντα: Μελαμίνες - MDF - Νοβοπάν - Κόντρα πλακέ - Betoform Οικοδομική ξυλεία για στέγες, ξυλοτύπους, κουφώματα, πατώματα, δοκοί διπλού τάφ (Ι). Επικολλητή (σύνθετη ξυλεία) για δοκούς και κολόνες σε πεύκο, έλατο για εσωτερικές και εξωτερικές εμφανείς στέγες, υπόστεγα, πέργκολες κ.α. Σουηδική ξυλεία, Δρύς Αμερικής, Τροπική ξυλεία Ξυλεία Πεύκου, Έλατου και Τροπική ξυλεία σε Iroko, Meranti, Niangon, με ειδική οικολογική επεξεργασία (έλαια και βορικά συντηρητικά) για στέγες, κατασκευές υπαίθρου, πέργκολες, Deck, περιφράξεις. Εσωτερικές και εξωτερικές επενδύσεις σε πεύκο, έλατο, δρύ, τροπική ξυλεία, διάφορα προφίλ σε τροπική ξυλεία. Πατώματα σε παρκέτα, λωρίδα και Laminate, ταβάνια, έτοιμα μέρη για πλήρη εσωτ. ξύλινη σκάλα, επιφάνειες από μασίφ επικολλητό ξύλο για ράφια, γραφεία, για κατασκευές ποιότητας. Υλικά επιπλ/ϊας, πάγκοι, πορτάκια, εξαρτήματα. Τα πάντα για να φτιάξεις την κουζίνα σου. Οι εργασίες που εκτελούμε με εντολή σας: Τεμαχισμός επιφανειών σε ευθείες και καμπύλες με ακρίβεια και υψηλή ποιότητα κοπής σε σύγχρονη αυτόματη τεμαχιστική, σε φρέζα και σε Κέντρο Εργασίας CNC. Συγκόλληση σε υπερσύγχρονη συγκολλητική περιθωρίων. Παραγγελίες για κοπή, κατεργασία πριστής και χειρισμούς προληπτικής συντήρησης ξυλείας. Στην εποχή μας είναι πια επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε τον πλανήτη που ζούμε να συνεχίσει να υπάρχει. Η Γη έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές εξαιτίας του τρόπου ζωής μας και της υπέρμετρης κατανάλωσης μας. Οφείλουμε λοιπόν να ελαχιστοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούν οι οικιακές συσκευές από την παραγωγή μέχρι και το τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Η εξοικονόμηση ενέργειας δίνει ζωή στο περιβάλλον! Η Liebherr γίνεται το σημείο αναφοράς και σύγκρισης για τη Μέγιστη Ενεργειακή Αποδοτικότητα σε όλες τις συσκευές ψύξης. Με πάνω από 100 μοντέλα ψυγείων και ψυγειοκαταψυκτών με την καλύτερη ενεργειακή κλάση Α+, Α++ και Α+++, προσφέρει τη λύση για τη μείωση ενέργειας, καλύπτει κάθε ανάγκη με τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα, εύκολα στη χρήση με ηλεκτρονικά control, σε συνδυασμό με υψηλής απόδοσης ψυκτικά συστήματα. Η αξιοπιστία και η μείωση ενέργειας μπορούν πλέον να συνυπάρχουν. Η General Electric από το 1892 μέχρι και σήμερα, δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους μας. Οι συσκευές της σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες με υψηλή ενεργειακή απόδοση, προσφέρουν οικονομικά πλεονεκτήματα και συνεισφέρουν θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η KORTING φροντίζει να παρέχει ευχάριστες, χαλαρές και δημιουργικές στιγμές προσφέροντας μία μεγάλη γκάμα οικολογικών προϊόντων με χαμηλές καταναλώσεις ενέργειας. Οι περισσότερες κουζίνες, πλυντήρια ρούχων & πιάτων και ψυγεία KORTING είναι φιλικά προς το περιβάλλον και έχουν σήμανση ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α, Α+, Α++ για εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. το φως στην καλύτερη μορφή του Κ. ΜΑΘΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ 2-Α ΑΘΗΝΑ (CARAVEL) ΤΗΛ.: FAX: ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ Ο φωτισμός έγινε με βασικά κριτήρια α) την εξοικονόμηση ενέργειας και β) το ανακυκλώσιμο των φωτιστικών. Εκτός όμως από αυτά δοθηκε προσοχή και γ) στην οπτική άνεση δ) την απόδοση των φωτιστικών ε) την σωστή «ατμόσφαιρα» του χώρου και ζ) την διακόσμηση. Τον συνδυασμό όλων αυτών των παραμέτρων ανέλαβε το Lucarte / lucehabitat που φώτισε και όλο το σπίτι. Στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα το μίνιμαλ σύστημα Bridge της Cassina-Nemo, ιδανικό για κεκκλιμένες οροφές, παρέχει Γενικό Μικτό (άμεσο & έμμεσο) φωτισμό με 4 σώματα,αλλά και θεατρικό με το σπότ. Την ατμόσφαιρα εξασφαλίζει η Costanza terra της Luceplan με απαλό φωτισμό που ντιμάρεται. Στην κρεβατοκάμαρα η έλλειψη κομοδίνων αντιμετωπίστηκε με τα ευέλικτα φωτιστικά τοίχου LEO της Cassina-Nemo για τοπικό φωτισμό. Παντού design και λειτουργικότητα. Ολοι οι λαμπτήρες όλων των φωτιστικών που χρησιμοποιήθηκαν είναι ECO-Energy Saving. Στην κουζίνα το άκρον άωτον της εξοικονόμησης με τα PL Lux εξοπλισμένα με αμερικάνικα Leds από την Interfos-CREE παρέχουν λειτουργικό Άμεσο Γενικό φωτισμό. Τέλος, στον Εξωτερικό χώρο τα φωτιστικά Petra με Leds από την Interfos-CREE δημιουργούν φωτοσκιάσεις και όμορφα εφφέ. Όλο το φωτιστικό σχήμα θα αποσβεστεί σε 2,5 περίπου χρόνια μόνο από την εξοικονόμηση ρεύματος και την εκμηδένιση της συντήρησης. Μετά, θα προσφέρει απλά κέρδος. ww

9 ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ MEDIA STROM Η χειροποίητη επενδυτική διακοσμητική πέτρα MATHIOS STONE με την μεγάλη ποικιλία της σε υφές και χρωματισμούς έρχεται να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη επένδυσης και διακόσμησης τοίχων και επιφανειών, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, δίνοντας την αίσθηση της φυσικής πέτρας προσφέροντας μία πληθώρα πλεονεκτημάτων έναντι της φυσικής πέτρας. Η MATHIOS STONE προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες καθώς είναι πολύ ελαφρύτερη έναντι της φυσικής, με αποτέλεσμα να μπορεί να εφαρμοσθεί επί συστήματος θερμομόνωσης. Η τοποθέτηση της απαιτεί ελάχιστο χρόνο και είναι ιδιαίτερα εύκολη, προσφέροντας αισθητική, ενεργειακή και οικονομική αναβάθμιση της κατοικίας μας. Επίσης αποτελεί την ιδανικότερη οικολογική λύση σε σχέση με την φυσική πέτρα η εξόριση της οποίας εξαντλεί τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας. Παράλληλα διαθέτει πολλά συμπληρωματικά προϊόντα όπως γωνιακά τεμάχια και ειδικά σχήματα για τέλεια αισθητικό αποτέλεσμα. ΚΡΕΒΑΤΙ LIBRA Παράγεται σε όλες τις διαστάσεις Ντύνεται με ύφασμα οικολογικό με αυτό το σήμα, που πιστοποιεί ότι η διαδικασία παραγωγής του: - σέβεται το περιβάλλον - σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα - εγγυάται την ολική έλλειψη ουσιών που βλάπτουν την υγεία Η αλλαγή της επένδυσης επιτρέπει την ανανέωση του κρεβατιού όσο συχνά θέλετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά! ΒΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Παράγεται από ξύλο Σημύδας, χωρίς να εμποτίζεται με επικίνδυνα βερνίκια. Ντύνεται με ύφασμα οικολογικό ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΥΠΝΟΥ GLORY Υποαλλεργικό, παράγεται από Talatech latex foam rubber Τα αποτελέσματα των ελέγχων, που διεξήχθησαν σύμφωνα με το OEKO-TEX STANDARD 100, Κλάση Προϊόντων Ι, έδειξαν ότι πληροί όλες τις απαιτήσεις των οικολογικών προϊόντων, που προορίζονται για χρήση από τον άνθρωπο, σύμφωνα με το στάνταρντς που έχουν καθιερωθεί για τα βρεφικά προϊόντα. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑ PRESTIGE Πιστοποιημένο με το οικολογικό σήμα ECOLABEL από την Ευρωπαϊκή Ένωση. To πρώτο στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια, που εξασφαλίζει άριστη ορθοπεδική στήριξη και υγιεινή στον ύπνο. Φέρει ελαστικό οικολογικό ύφασμα με αντιμικροβιακή επεξεργασία Επιτρέπει την άριστη κυκλοφορία του αέρα, χάρη στα εργονομικά αφρώδη υλικά και τον πυρήνα από ελατήρια Σύστημα ελατηρίων 3 ζωνών για προσαρμογή στις καμπύλες του σώματος Ευχάριστο αγκάλιασμα και αξεπέραστη άνεση, χάρη στο πλούσιο καπιτονέ Εμείς στην morphos, μια 100% Ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, συνεχίζουμε να επιμένουμε να θέλουμε να παράγουμε Ελληνικά, χρησιμοποιώντας Ελληνικά υλικά, όπου αυτά υπάρχουν (δυστυχώς όχι πολλά). Πέρα από αυτό, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, να συνεισφέρουμε με την δουλειά μας, όσο είναι δυνατόν στην δημιουργία ενός σταθερότερου και ασφαλέστερου οικονομικού περιβάλλοντος, ελεύθερου από εξαρτήσεις κάθε είδους. Ένα περιβάλλον, που θα λαβαίνει σοβαρά υπ όψη του το συλλογικό μας σπίτι, τον πλανήτη μας και θα του παρέχει όλες τις προϋποθέσεις να υπάρχει και αύριο. Γι αυτό φροντίζουμε, με όλη μας την δύναμη, από το να μην τυπώνουμε απερίσκεπτα έως να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα που είναι περιβαλλοντολογικά ορθά. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε υλικά αειφόρα και βιώσιμα, για να παράξουμε προϊόντα που θα τα απολαύσετε απροβλημάτιστα για χρόνια. Προϊόντα που δεν θα αποτελέσουν σκουπίδια μετά από λίγο καιρό. Γι αυτό άλλωστε, έχοντας εμπιστοσύνη στην φύση των αγαθών που παράγουμε, προσφέρουμε 10 χρόνια εγγύηση. Στα πλαίσια αυτά ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΞΥΛΟ, για την κατασκευή των σκελετών των καναπέδων μας. Χρησιμοποιούμε ατσάλι STAL 37, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο. Πρέπει να σταματήσει άμεσα η χρήση ξύλου σε τομείς, που δεν φαίνεται και δεν ζητούνται οι ιδιότητές του. Στις γεμίσεις των μαξιλαριών χρησιμοποιούμε πούπουλα χήνας, αντιαλεργικά επεξεργασμένα, και βισκόζη με SoftFeel, ένα νέο υλικό γέμισης μαξιλαριών απολύτως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ, που βασίζεται στο LATEX, το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για καλύτερη & ομαλότερη γέμιση. Δίνει μια καταπληκτική αίσθηση καθίσματος, ενώ συγχρόνως το μαξιλάρι γεμίζει πανέμορφα. Είναι απόλυτα αντιαλεργικό & εντελώς φιλικό με το περιβάλλον.

10 PV-HOME Στο πράσινο σπίτι δουλειά μας είναι η σωστή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση σας. Ασχολούμαστε με την αναβάθμιση του χώρου σας, με πιστοποιημένα προϊόντα και άρτιες συνεργασίες με τους καλύτερους κατασκευαστές της αγοράς. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά συστήματα, κουφώματα και υαλοπετάσματα αλουμινίου, πόρτες ασφαλείας και εσωτερικές πόρτες, πόμολα και αξεσουάρ,χειροποίητο ξύλινο δάπεδο, laminate. Με ποιότητα και με μεγάλη επιλογή προϊόντων, είμαστε προσιτοί και ανταγωνιστικοί στις τιμές μας. Η εταιρία Μ. Α. Πουλής είναι μια βιοτεχνία επίπλων με έδρα την Αθήνα που φτιάχνει χειροποίητα έπιπλα από το 1952 κατόπιν παραγγελίας. Χωρίς να φτιάχνει μαζικά, παραγωγικά έπιπλα και μόνο με γνώμονα τη καλή ποιότητα και τους νόμους της επιπλοποιοίας σέβεται την παραγγελία του κάθε πελάτη. Έχει πελάτες σε όλη την Ελλάδα που αναζητούν το καλό χειροποίητο έπιπλο. Η εταιρία έχοντας ιδρυτή τον Αήμνηστο Αντώνη Πουλή, έφτιαξε έπιπλα που σήμερα θεωρούνται κλασσικά, συλλεκτικά. Και σήμερα βάζουμε πρώτα την ποιότητα των υλικών και όχι το κέρδος, κατασκευάζουμε παντός τύπου έπιπλα, κουζίνες, ντουλάπες, ειδικές κατασκευές για οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι οικολογικά χωρίς συνθετικά προϊόντα. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε να τηρούμε κατά γράμμα τους νόμους της επιπλοποιοίας. Εργαζόμαστε με μεράκι για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Όλα τα έπιπλα, κουζίνες, ντουλάπες, ειδικές κατασκευές φτιάχνονται από Έλληνες στην βιοτεχνία μας και δεν είναι απρόσωπα, εισαγωγής από τα βάθη της Ασίας. Η εγγύηση για τις κατασκευές μας είναι απεριόριστη γιατί είμαστε οι δημιουργοί. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΑΥΤΟΝΟΜΑ Ή ΔΙΑΣΥΝΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ Τα φωτοβολταϊκά συστήματα εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ήλιος είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και τα φ/β συστήματα παράγουν ρεύμα χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Σήμερα τα συστήματα αυτά είναι πλέον προσιτά στα νοικοκυριά και προσφέρουν την ικανοποίηση της ανεξαρτησίας και αυτονομίας από το εκάστοτε Δίκτυο Εκμετάλλευσης Ηλεκτρισμού, γεγονός που σημαίνει έσοδα για κάθε πολυκατοικία ή μονοκατοικία με πολύ απλές διαδικασίες πουλώντας το ρεύμα που παράγετε στη ΔΕΗ για 55 λεπτά την KWh. 1. Σύμβαση για 25 χρόνια. 2. Μπορεί να είναι στη στέγη,σκίαστρο ή σε ταράτσα. 3. Δείτε στο ή ρωτήστε στην τοπική σας ΔΕΗ πως ξεκινάτε. 4. Οι τράπεζες δανείζουν για την εγκατάσταση με ενέχυρο τη σύμβαση της ΔΕΗ. 5. Απόσβεση σε 6 χρόνια

11 ΠΡΟΛΟΥΣΤΡΑΡΙΣΜΕΝΑ ΔΑΠΕΔΑ ΦΕΛΛΟΥ Τα προλουστραρισμένα δάπεδα φελλού υψηλών αντοχών είναι ένα φυσικό προιόν που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης με την ελαστικότητα του φελλού. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία με φινίρισμα επιφάνειάς που εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή κατάλληλη για κατοικίες όσο και για επαγγελματικούς χώρους. Επίσης είναι διαθέσιμα και με επιφάνεια ξύλου σε πολλά είδη επιλεγμένης ξυλείας για κάθε αισθητική απαίτηση. Είναι ανθεκτικά και εύκολα στη συντήρηση. Είναι συμβατά με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης (underfloor heating) και τοποθετούνται πλωτά (floating) ή κολλητά (glue down) από τα εξειδικευμένα συνεργεία της T.G. WAYS ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗΣ Α.Ε Η Vitex σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας CSE και τον κορυφαίο Μη Κερδοσκοπικό Ελβετικό οργανισμό myclimate ανέπτυξε το Πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Οικολογικό Χρώμα στην Ελλάδα, το οποίο διατηρεί υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, προσφέρει εξαιρετική απόδοση κι έχει εκμηδενίσει τις εκπομπές CO 2 στο περιβάλλον για τον αναφερόμενο κύκλο ζωής του. Το προϊόν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αρχιτέκτονες και μηχανικούς, καινοτόμους εργολάβους, κοινωνικά ενεργές εταιρίες και γενικότερα το ευαισθητοποιημένο κοινό. Οι χρήστες του Climate Neutral Vitex μπορούν να λάβουν γνωστοποίηση με την ποσότητα άνθρακα που αντισταθμίστηκε. Πρόκειται για ένα Κλιματικά Ουδέτερο Οικολογικό χρώμα το οποίο συνεισφέρει στην αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη. Τα οφέλη για το περιβάλλον προκύπτουν εξ αρχής από την κατανόηση των επιβαρυντικών παραμέτρων και τη δρομολόγηση λύσεων για τη μείωσή τους, ενώ παράλληλα για τις αναπόφευκτα εκλυόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου πραγματοποιείται αντιστάθμιση μέσω του ελβετικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού my climate. Μέσα από το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η Vitex αποτελεί έναν δυναμικό και υπεύθυνο οργανισμό. Με σημαντική παρουσία σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, υιοθετούμε συνεχώς καινοτόμες πρακτικές, ώστε να παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για πραγματικά χρήσιμα οικολογικά προϊόντα και ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Με τη χρήση δομικών στοιχείων από πηλό, πάχους από 25 έως 30 cm στο εξωτερικό κέλυφος των κτιρίων, επιτυγχάνεται 30-60% οικονομία στα καύσιμα θέρμανσης και ψύξης σε σύγκριση με κτίρια που έχουν επαρκή θερμομόνωση αλλά δεν έχουν θερμοσυσσωρευτική ικανότητα. Τα δομικά στοιχεία OIKOBLOCK - ΧΑΛΚΙΣ Α.Β.Ε.Ε. παρουσιάζουν Αντοχή στο χρόνο - μεγάλη διάρκεια ζωής Πολύ μεγάλη θερμοσυσσωρευτική και ηχομονωτική ικανότητα, αντίστοιχη της μάζας του πηλού Εξαιρετική αντισεισμική συμπεριφορά, καθώς συνιστούν μονή τοιχοποιία, η οποία διπλασιάζει την αντοχή του σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα Υψηλή αντοχή σε πυρκαγιά (διατήρηση στατικής ικανότητας πλέον των 300 min, χωρίς την παραγωγή δηλητηριωδών αερίων) Εξισορρόπηση της υγρασίας του χώρου με διατήρηση της ποιότητας του εσωτερικού κλίματος

12 EK_000_000_LUCARTE F:Layout 1 02/09/2010 9:05 ΠΜ Page 1 Ο χώρος της Οικολογίας είναι ένας χώρος αναπτυσσόμενος και αυτό γιατί όλοι επιθυμούμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας. Η Οικολογία μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου, αλλάζει τις συνήθειές του, επηρεάζει τις αποφάσεις και τον τρόπο ζωής του. KHPON ODOS 12X :11 Page 1 Η Οικολογία είναι πλέον για τον σύγχρονο Έλληνα κριτήριο επιλογής! Η έκθεση Ecolife εκτός από την Οικολογική Δόμηση καλύπτει άλλες 5 θεματικές ενότητες: Υγεία Ευεξία Ομορφιά Καθαρή & Ανανεώσιμη Ενέργεια Βιολογικά Προϊόντα Διατροφής Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Κ. ΜΑΘΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ 2-Α ΑΘΗΝΑ (CARAVEL) ΤΗΛ.: FAX: ον χλμ. Βάρης - Κορωπίου Τ.Κ Τηλ.: , Kιν.: Fax: Προϊόντα και Υπηρεσίες Γενικού Ενδιαφέροντος Μ Α Ρ Μ Α Ρ Ο Γ Λ Υ Φ Ε Ι Ο ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ Ο Ρ ΓΑ Ν Ω Σ Η TYΠΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 28Α, ΑΘΗΝΑ, , T: , F: ,

κατάλογος εκθετών 2011

κατάλογος εκθετών 2011 7 η έκθεση κατάλογος εκθετών 2011 Η πρώτη κλιματικά ουδέτερη έκθεση στην Ελλάδα ο ρ γ ά ν ω σ η w w w. e c o l i f e. g r 1 2 3 passion for design Σχεδιασμός και παραγωγή Eποπτικού υλικού και σημάνσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 Σημείωση: Το παρόν αποτελεί σύγγραμμα του 2004, και δεν έχει επικαιροποιηθεί με την νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από τότε μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ

ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ Καθορισµός Προδιαγραφών Ποιότητας Κατασκευής στα Κτίρια 1. Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011 Τυπωμένο σε 0% ανακυκλωμένο χαρτί Travel PLC Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων Μάρτιος 0 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η Υπεύθυνη Ηγεσία είναι μια από τις τέσσερεις κύριες βασικές αξίες της TUI Travel PLC. Εάν

Διαβάστε περισσότερα

Index Περιεχόμενα. Εκθέματα & Εκθέτες Exhibitors & products. Ευρετήριο Εκθετών Exhibitor's Index 4-8 12-15 17-51 55-80

Index Περιεχόμενα. Εκθέματα & Εκθέτες Exhibitors & products. Ευρετήριο Εκθετών Exhibitor's Index 4-8 12-15 17-51 55-80 Index Περιεχόμενα 4-8 12-15 17-51 55-80 Εκθέματα & Εκθέτες Exhibitors & products Ευρετήριο Εκθετών Exhibitor's Index 2010 1 2 εκθέματα & εκθέτες exhibitors & products 2010 3 ΕΚΘΕΜΑΤΑ & ΕΚΘΕΤΕΣ ΒΟΤΣΑΛΑ...ΣΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε 1 Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΟΤΔ ΑΝΕΘ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 1 1 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε 1 Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΟΤΔ ΑΝΕΘ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 1 1 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε «Εξειδίκευση προδιαγραφών ποιότητας σε τουριστικές επιχειρήσεις. Διερεύνηση αναγκών, προϋποθέσεων και δυνατοτήτων εισαγωγής καινοτομικών στοιχείων και φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών σε τουριστικές

Διαβάστε περισσότερα

SWOT για τον ελληνικό χώρο»

SWOT για τον ελληνικό χώρο» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Π.Μ.Σ. «ΓΕΩΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος: «Οικονομική Προσέγγιση στην Περιβαλλοντική Διαχείριση» «Πόλεις και Πράσινες Στέγες: Μία Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

τμήμα ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων Θέμα: παθητικά ηλιακά συστήματα _από τη παραδοσιακή στη σύγχρονη αρχιτεκτονική

τμήμα ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων Θέμα: παθητικά ηλιακά συστήματα _από τη παραδοσιακή στη σύγχρονη αρχιτεκτονική Πτυχιακή εργασία ΤΕΙ Πάτρας τμήμα ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων Θέμα: παθητικά ηλιακά συστήματα _από τη παραδοσιακή στη σύγχρονη αρχιτεκτονική Έρευνα - επιμέλεια: Στεφανίδης Αλέξανδρος Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Κ Η

Β Ι Ο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Κ Η Β Ι Ο Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Κ Η Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η ΚΕΙΜΕΝΟ: Τχης (ΜΧ) Θεόδωρος Στέφου Οι κατοικίες αντιπροσωπεύουν το 73% των ελληνικών κτιρίων, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Οικοδομική Υπηρεσία. Από

Διαβάστε περισσότερα

Η γιορτή του κλάδου 8-11 Μαίου 2014. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Acimall: Ελαφρώς καλύτερη η πορεία της ιταλικής βιομηχανίας επεξ/σίας ξύλου

Η γιορτή του κλάδου 8-11 Μαίου 2014. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Acimall: Ελαφρώς καλύτερη η πορεία της ιταλικής βιομηχανίας επεξ/σίας ξύλου 63 κωδικός 6701 OKTΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 www.epipleon.gr Η γιορτή του κλάδου 8-11 Μαίου 2014 Δ I E Θ N H Σ E K Θ E Σ H Y Λ I K Ω N E Π I Π Λ O Π O I Ϊ A Σ, Δ O M I K Ω N Y Λ I K Ω N Ξ Y Λ O

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στην πραγματοποίηση σημαντικών

Στην πραγματοποίηση σημαντικών Hotel Restaurant Cafeteria Προτάσεις, ιδέες και λύσεις από την αγορά προμηθευτών Στην πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων προχωρούν οι ξενοδοχειακές μονάδες εκσυγχρονίζοντας, εμπλουτίζοντας ή επεκτείνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ 2008 ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, η Διεύθυνση Μελετών Συμβατικών

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματική αλλαγή και καταστροφή του περιβάλλοντος. Πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη

Κλιματική αλλαγή και καταστροφή του περιβάλλοντος. Πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη Κλιματική αλλαγή και καταστροφή του περιβάλλοντος Πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη Περιεχόμενα 3 Εισαγωγή 5 1. Τι συμβαίνει στον πλανήτη μας; Αίτια της κλιματικής αλλαγής 6 Το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια Εγχειρίδιο για τους μαθητές Έκδοση EL 1.0 - Σεπτέμβριος 2010 Δείτε την ιστοσελίδα του έργου IUSES www.iuses.eu για ενημερωμένες εκδόσεις. Αποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ECO choros. ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Κιμμέρια Ξάνθης ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΟΜΆΔΑ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

ECO choros. ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Κιμμέρια Ξάνθης ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΟΜΆΔΑ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2012-2013 ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ Κιμμέρια Ξάνθης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΌΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ & ΒΙΏΣΙΜΗ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΠΜΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΕΠΙΣΤΉΜΗ & ΜΗΧΑΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΗΠΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΗΠΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Προγράµµατα Ανοικτών Περιβαλλοντικών Τάξεων «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΗΠΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΤΡΟ 3.6 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ» ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2.6.1«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ιανουάριος 2011 Λ. Βουλιαγμένης 224 & Αγίου Δημητρίου, 173 43 Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Βασικές τεχνικές πληροφορίες για τα φωτοβολταϊκά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Υ.Π.Ε.Κ.Α. ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Υ.Π.Ε.Κ.Α. ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Υ.Π.Ε.Κ.Α. ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ Νίκης 4,

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα φροντίζω το περιβάλλον μου

Κάθε μέρα φροντίζω το περιβάλλον μου Το παρόν έντυπο δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΛΕΝΔΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΛΕΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ 2012 Φυσικές αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...6 1. Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL KAINOTOMIA ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 47.000 ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα:

Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα: Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική ιεύθυνση για την Ενέργεια και τις Μεταφορές ΚΑΠΕ, Πικέρµι, Σεπτέµβριος 2 Επιµέλεια σύνταξη κειµένων: Ευγενία Α. Λάζαρη, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα!

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Ομίλου Ideales ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1. Αντί προλόγου 6 2. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 7 3. Λίγα λόγια για

Διαβάστε περισσότερα