120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ"

Transcript

1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως γιόρτασε τα 120 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς στην παιδεία και τον πολιτισμό με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, το βράδυ της 20 ης Νοεμβρίου. Στη συναυλία συμμετείχε η χορωδία του Ζωγραφείου, η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η χορωδία «Εν Δυνάμει». Πλήθος κόσμου από την Πόλη και την Ελλάδα, φίλοι και απόφοιτοι του Ζωγραφείου, γονείς και εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και ιδρυμάτων γέμισαν ασφυκτικά το σχολείο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Μεταξύ τους παραβρέθηκαν και οι απόφοιτοι του σχολικού έτους 1963, που γιόρτασαν τα 50 χρόνια της αποφοίτησής τους. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία του Ζωγραφείου και στο ευοίωνο μέλλον του. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στην Άγκυρα και Ιδρυτής του Ζωγραφείου κ. Λάκης Βίγκας, ο οποίος ευχήθηκε να συνεχίσει το σχολείο το σπουδαίο εκπαιδευτικό του έργο. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα από την πλευρά της ευχήθηκε στο μέλλον το σχολείο να γεμίσει παιδιά, «να ακούγονται παντού τα γέλια τους και οι φωνές τους». Τέλος η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε στο Ζωγράφειο «Έτη πολλά και ευλογημένα». Οι μελωδικές φωνές των παιδιών και η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα συνεπήρε τους παρευρισκόμενους σε μία ξεχωριστή εκδήλωση αντάξια του Ζωγραφείου και της πλούσιας παράδοσής του.

2 Δ ι α κ ρ ί σ ε ι ς 01 ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ MATHEMATICAL MULTIATHLON 2013 ΡΩΣΙΑ Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό Mathematical Multiathlon 2013, που διεξήχθη στο φημισμένο μαθηματικό σχολείο Kolmogorov του Πανεπιστημίου Lomonosov της Μόσχας, και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα: Α. Παναγιωτόπουλος (Β Λυκείου) 3η θέση στο σύνθετο ατομικό της κατηγορίας Seniors Ι. Γηρούσης (Α Λυκείου) 3η θέση στο σύνθετο ατομικό της κατηγορίας Juniors Σπ. Κουτρούλης (Β Λυκείου) έπαινο σε ομαδικό επίπεδο της κατηγορίας Seniors Γ. Μπατζόλης (Β Λυκείου) έπαινο σε ομαδικό επίπεδο της κατηγορίας Seniors Α. Παναγιωτόπουλος (Β Λυκείου) έπαινο σε ομαδικό επίπεδο της κατηγορίας Seniors Στ. Κουλαξής (Β Λυκείου) έπαινο σε ομαδικό επίπεδο της κατηγορίας Juniors Ι. Γηρούσης (Α Λυκείου) έπαινο σε ομαδικό επίπεδο της κατηγορίας Juniors Γ. Παπαχατζάκης (Α Λυκείου) έπαινο σε ομαδικό επίπεδο της κατηγορίας Juniors Α. Σουπονίτσκι (Γ Γυμνασίου) έπαινο σε ομαδικό επίπεδο της κατηγορίας Juniors 02 ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΕΩΝ JBOI 2013, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ο μαθητής Γεώργιος Βενιζέλος (Α Λυκείου) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων (JΒΟΙ 2013), που διεξήχθη στην πόλη Shumen της Βουλγαρίας μεταξύ 22 και 24 Νοεμβρίου 2013 (http://www.pdp.gr/files/25dt/dtjboi2013.pdf). Επίσης ο ίδιος μαθητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στον παράλληλο διεθνή διαγωνισμό International Tournament in Informatics που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Shumen της Βουλγαρίας μεταξύ των χωρών Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας, FYROM, Σερβίας και Ελλάδας (http://www.math.bas.bg/keleved/shumen2013). Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής για το σχ. έτος οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Ρ. Κετσετσίδης και Γ. Βενιζέλος κατέκτησαν την 1 η και 4 η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Junior (μαθητές Γυμνασίου) και αποτέλεσαν τα 2 από τα 4 μέλη της εθνικής ομάδας Νέων, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων. 03 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ UNICEF «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ» Οι μαθητές του Β3 (σχ. έτος ) του Δημοτικού σχολείου απέσπασαν το 1 ο βραβείο πανελλήνια, στο διαγωνισμό της UNICEF με θέμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους». Οι αφίσα των μαθητών του Δημοτικού με θέμα «Να σας Γνωρίσω τους Φίλους μου, τα Παιδιά του Κόσμου» βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στην Αθήνα.

3 Δ ρ α σ τ η ρ ι ό τ η τ ε ς Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α 8 ο ΣYΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (JMUN HISAR), ΤΟΥΡΚΙΑ 13-18/11/2013 Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στο 8 ο Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών για μαθητές Γυμνασίου (JMUN HISAR) που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Εκπροσωπώντας τις χώρες της Νιγηρίας και του Πακιστάν, εργάστηκαν σε προσομοιώσεις συνεδριάσεων των επιτροπών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας, προβληματίστηκαν πάνω σε ακανθώδη ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος και διατύπωσαν προτάσεις (UN Resolutions) για την επίλυσή τους 3 ο ΣYΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 27/11-01/12/2013 ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟΥ YALE (YGME), ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στο 3 ο Συνέδριο Μοντέλου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης που διοργανώνεται από το Πανεπιστημίου Yale και πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη. Το συνέδριο προσομοίωσε τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εθνικών κοινοβουλίων και του ΝΑΤΟ. Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν: Health and well-being for Sustainable Societies. Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και τα μνημεία και να απολαύσουν το δείπνο της τελετής έναρξης εν πλω στο Δούναβη. Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ 01/11/2013 Ο ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Τσουκαλάς επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια και συναντήθηκε με μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με σκοπό να τους ενημερώσει και να συζητήσει μαζί τους πάνω σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών για το 3 ο Συνέδριο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του πανεπιστημίου του Yale στη Βουδαπέστη και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ 10/11/2013 Τα μέλη των μουσικών σχημάτων των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τη σημαντική Ελληνίδα συνθέτρια, να μελετήσουν, να παίξουν και να τραγουδήσουν μαζί της. Η συνθέτρια βρέθηκε στα Εκπαιδευτήρια για μια ανοιχτή πρόβα. Μαθητές, φίλοι, γονείς και συνεργάτες έζησαν από κοντά όλη τη διαδικασία για την προετοιμασία της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 20/11/2013, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 120 χρόνων του ιστορικού Ζωγραφείου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης.. ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ 03 & 24/11/2013 Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυριακή στα Εκπαιδευτήρια» που υλοποιείται τη φετινή χρονιά σε συνεργασία με το Οξυγόνο των εκδόσεων Μεταίχμιο, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν: την ταινία «Ρατατούης», αφήγηση παραμυθιών από την Ανθή Θάνου και τον Παναγιώτη Κούλελη.

4 Σε παράλληλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία από την ψυχολόγο Καλλιόπη Εμμανουηλίδου με θέμα «Διατροφή στην οικογένεια. Είναι θέμα ψυχολογίας!» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «FORMULA 1 ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» 11/11/2013 Μαθητές της Α και Β Λυκείου παρακολούθησαν ενημερωτική εισήγηση για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διαγωνιστικό χαρακτήρα «Η Formula 1 στα σχολεία» (F1 in Schools), που πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και βετεράνους του διαγωνισμού, κ. κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Πασχάλη Σιδερίδη. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν ένα λειτουργικό μοντέλο αυτοκινήτου F1 υπό κλίμακα από ξύλο balsa. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται εδώ και 12 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών. Η «F1 στα σχολεία» οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών, επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΛΟΓΟΣ: «Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ» 13/11/2013 Στο πλαίσιο του Επίκαιρου Λόγου οι συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων κ. Δημήτρης Γεροθανάσης, ψυχίατρος και η κ. Όλγα Ζηκοπούλου, ψυχολόγος, συζήτησαν με τους μαθητές της Β Λυκείου θέματα που τους απασχολούν. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ ένα γόνιμο διάλογο με τους ψυχολόγους, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να λάβουν απαντήσεις για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ Στο πλαίσιο του προγράμματος Studies Abroad εκπρόσωποι κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ επισκέφθηκαν τα Εκπαιδευτήρια και ενημέρωσαν μαθητές του προγράμματος για τις σπουδές στο εξωτερικό. Chapman University: James Taren, Assistant Director for Int. Admissions Eckerd College: April Crabtree, Assistant Director of Admissios and Coordinator of Int. Admissions Worcester Polytechnic Institute: Julie Loveless, Senior Ass. Director of Int. Admissions Π ο λ ι τ ι σ μ ό ς 01/11/2013 Συμμετοχή Β4, Β6 στην παρουσίαση του βιβλίου «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα» της Εύας Ιεροπούλου στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης. 05/11/2013 Επίσκεψη και ξενάγηση της Γ Δημοτικού στον ελαιώνα Καζάκη, συμμετοχή 07/11/2013 σε βιωματικό πρόγραμμα με θέμα την ελιά και το λάδι. 05/11/2013 Μες στο Μουσείο: Συμμετοχή μαθητών της Ε Δημοτικού στο εκπαιδευτικό 07/11/2013 πρόγραμμα του Μουσείου Βυζαντινού πολιτισμού «Το βυζαντινό κάστρο». 06/11/2013 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Λάχανα και Χάχανα» από τους μαθητές της Α Δημοτικού. 07/11/2013 Συμμετοχή των Beatles και των Νηπίων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 18/11/2013 του Λαογραφικού Μουσείου «Μύλος είναι και μιλάει, φορεσιά και τραγουδάει».

5 12/11/2013 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Η Παναγία των Παρισίων» από τους μαθητές της ΣΤ Δημοτικού. 12/11/2013 Επίσκεψη μαθητών της ομάδας εθελοντισμού του γυμνασίου στην Παιδογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. 13/11/2013 Συμμετοχή των μαθητών της Β Δημοτικού στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 14/11/2013 του Ολυμπιακού Μουσείου με θέμα «Ανακάλυψε την πυραμίδα». 15/11/ /11/2013 Παρακολούθηση της θεατρική παράστασης «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» από τους μαθητές της Δ Δημοτικού. 14/11/2013 Δράσεις μαθητών Προνηπίων & Blossoms στο Αρχαιολογικό Μουσείο με θέμα: «Ηρακλής». 14/11/2013 Επίσκεψη των μαθητών της Α Γυμνασίου στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων». 20/11/2013 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο Κεραμιδοτρέχαλος» από τους μαθητές της Β Δημοτικού. 21/11/2013 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ελίζα» από τους μαθητές της Ε Δημοτικού. 26/11/2013 Μες στο Μουσείο: Συμμετοχή Γ3 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου με θέμα: «Ανακαλύπτοντας θεούς και ήρωες». 26/11/2013 Επίσκεψη της Δ Δημοτικού στον Λευκό Πύργο και ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία 27/11/2013 της πόλης. 28/11/ /11/2013 Μες στο Μουσείο: Συμμετοχή Δ4, Δ5 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου με θέμα «Η ζωή στην αρχαία Μακεδονία». 29/11/2013 Thanksgiving plays από τους μαθητές Γ Δημοτικού του εξωσχολικού προγράμματος Bilingual.

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι 1 New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι Το New York College έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ (ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β 18/8/10 Αθήνα), (ΦΕΚ 1320

Διαβάστε περισσότερα

1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς

1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς Τ Α Π Ε Π Ρ Α Γ Μ Ε Ν Α τ ο υ σ χ.. έ τ ο υ ς 2 0 1 2-2 0 1 3 «Το μόνο στολίδι που δεν φθείρεται είναι η γνώση.» 1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς Η ενημέρωση για τη μαθησιακή και την εξελικτική

Διαβάστε περισσότερα

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς έρχεται η ώρα των αποφάσεων. Οι μαθητές της Γ Λυκείου καλούνται

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς έρχεται η ώρα των αποφάσεων. Οι μαθητές της Γ Λυκείου καλούνται editorial της Αικατερίνης Μαντουλίδου Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων Από σένα η άνοιξη εξαρτάται. Τάχυνε σαν αστραπή. Με το τέλος της σχολικής χρονιάς έρχεται η ώρα των αποφάσεων. Οι μαθητές της Γ Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος

Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς, αυτονόμησης και ισχύος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 42 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ISSN 1986-132X Πανεπιστημιακές σπουδές και έρευνα στην Κύπρο: Π ο λ ι τ ι κ ή ε θ ν ι κ ή ς α ν ά π τ υ ξ η ς,

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ή ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησής τους στην Τρίτη τάξη του Γυμνασίου, τα παιδιά, όσο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 Η Alpha Bank στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει διαχρονικά σε ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία την παιδεία, τον πολιτισμό,

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Περιλήψεις 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσική Εκπαίδευση: Μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα Πολύβιος Ανδρούτσος Σε αυτή την εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η Σχολή Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, τα οποία έχουν ως βασικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 / Τεύχος 71

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 / Τεύχος 71 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 / Τεύχος 71 Συνεργασία μεταξύ της Σχολής και του Stevens Institute of Technology Τα Πρώτα Βήματα στην Προσχολική Αγωγή και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012 / Τεύχος 72

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012 / Τεύχος 72 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012 / Τεύχος 72 Άξονες Στρατηγικής Σημασίας σε Κίνηση Ανοίγοντας το Δρόμο στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ερευνητική Συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Γιακρίσεις 01 ΔΠΣΔΜΒΡΙΟ ΟΚΣΧΒΡΙΟ 2012

Γιακρίσεις 01 ΔΠΣΔΜΒΡΙΟ ΟΚΣΧΒΡΙΟ 2012 ΔΠΣΔΜΒΡΙΟ ΟΚΣΧΒΡΙΟ 2012 ΚΔΦΣΔΙΣΔ ΣΟ ΠΔΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΝΔΡΓΑΣΔΙΣΔ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΔΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΧΔΧΝ Γιακρίσεις 01 ΔΠΙΣΤΥΙΔ Δ ΑΔΙ ΣΟΤ ΔΧΣΔΡΙΚΟΤ ΚΑΙ ΔΞΧΣΔΡΙΚΟΤ υγχαρητήρια στους μαθητές μας που κατέκτησαν

Διαβάστε περισσότερα

Νέα εποχή στην εκπαίδευση

Νέα εποχή στην εκπαίδευση ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΜΗΡΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 Νέα εποχή στην εκπαίδευση Το νέο κτίριο! Το Aegean Omiros College σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις! Στην καρδιά της Αθήνας, Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Σκοπευτηρίου 17, Κρωπία, τηλ.: 210 9654 867-8, 210 9654 918 www.protipo-athinon.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ E.E.I.

ΙΑΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ E.E.I. ΙΑΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ E.E.I. Eργαστήριο Eλευθέρων Σπουδών Bιβλιοθήκες Φυσική Aγωγή & Aθλητισµός Πρόγραµµα Yποτροφιών ωρεές - Fund Drive Eπικοινωνία - Συνεργασία Άλλες ραστηριότητες Eργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

1995-2010 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

1995-2010 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI 15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜHΝΥΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤH...4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Club Hotel Casino Loutraki...6 Ιστορικοί Σταθμοί...8

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 / Τεύχος 73

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 / Τεύχος 73 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 / Τεύχος 73 Δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Αναγνώριση των Δωρητών του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου

Διαβάστε περισσότερα

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Β.Ι.Ο.) ΤΙΜ. ΒΑΣΟΥ 10, ΑΘΗΝΑ 11521 ΤΗΛ. (210) 6432419 FAX (210) 6434093 e-mail: bios@otenet.gr www.biopolitics.gr 15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 Αγ. Πετρούπολη, 17 21 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

επωφελούς αμοιβαίας εξέλιξης;

επωφελούς αμοιβαίας εξέλιξης; 28 Οκτωβρίου 10 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Την αισιοδοξία του για τη διατήρηση και την ανάπτυξη του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και την περαιτέρω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΔΕΛΤΙO ΤOΥ ΥΠOΥΡΓΕΙOΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠOΛΙΤΙΣΜOΥ. ομολόγους του το «Πρόγραμμα κατά της πρόωρης εγκατάλειψης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΔΕΛΤΙO ΤOΥ ΥΠOΥΡΓΕΙOΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠOΛΙΤΙΣΜOΥ. ομολόγους του το «Πρόγραμμα κατά της πρόωρης εγκατάλειψης ΤΕΥΧΟΣ [ 52 ] MAΡΤΙΟΣ 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΔΕΛΤΙO ΤOΥ ΥΠOΥΡΓΕΙOΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠOΛΙΤΙΣΜOΥ ISSN 1986-1338 O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού βασικός ομιλητής στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας και Πολιτισμού της

Διαβάστε περισσότερα

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου Ο Απολογισμός, του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 23 και περιελάμβανε την πενταετία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ Επιμέλεια Πρακτικά πανελληνίου συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή Αθήνα 20 & 21 Δεκεμβρίου2013 ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση MA in Drama and Performing

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ C O L L E G E B U L L E T I N Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 01 Μήνυμα του Προέδρου 02 Οι σταθμοί του Mediterranean College 04 H αποστολή και το όραμα 05 Προτεραιότητα στην επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα