Κ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε Πρόεδρε του Τεχνικού Επιµελητηρίου, κύριε Πρόεδρε της ιεθνούς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε Πρόεδρε του Τεχνικού Επιµελητηρίου, κύριε Πρόεδρε της ιεθνούς"

Transcript

1 Κ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε Πρόεδρε του Τεχνικού Επιµελητηρίου, κύριε Πρόεδρε της ιεθνούς ιαφάνειας, κύριε Γενικέ Επιθεωρητά, σεβαστέ µου φίλε καθηγητά κύριε Τάσιε, διαπιστώνω απλώς, είναι περιττό να πω: συγχαρητήρια για ακόµα µία νέα λέξη που προσθέσατε στις τόσες που έχετε δηµιουργήσει στο Ελληνικό Λεξικό, διότι όποιος έψαξε στο Λεξικό για να βρει τη λέξη: Ετεροδοσοληψία, θα µπορούσα να του δώσω εγώ µία δεκάδα λέξεων που έχει δηµιουργήσει ο καθηγητής κ.θεοδόσης Τάσιος και οι οποίες δεν υπάρχουν στο Λεξικό του Μπαµπινιώτη. Ευχαριστούµε λοιπόν, ακόµα και για την προσθήκη της νέας λέξεως. Προσωπικά θεωρώ ότι το θέµα είναι δύσκολο και θέλω να χαιρετίσω την πρωτοβουλία αυτών των Εργοληπτικών Οργανώσεων κυρίως για την τοποθέτηση του θέµατος σε αυτή την εποχή. Τη θεωρώ περισσότερο κατάλληλη από µία άλλη εποχή παχιών αγελάδων στην παραγωγή του συστήµατος ηµοσίων Έργων και θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό. Παρ όλα αυτά, σε συζητήσεις µεταξύ συναδέλφων κατά την προετοιµασία αυτής, άκουσα συναδέλφους να λένε: «Είναι και λίγο ανέκδοτο, οι εργολήπτες να θέτουν το θέµα και να ζητάνε την κατάργηση της Ετεροδοσοληψίας». Εγώ δεν θα συµφωνήσω σε αυτό. Θεωρώ την πρόθεση ειλικρινή. Και όχι µόνο ειλικρινή, αλλά και απαραίτητη σε αυτό το χαµηλό σηµείο (δεν ξέρω αν είµαστε ακόµα στον πάτο του βαρελιού) που βρισκό-µαστε, για να προετοιµαστούµε, εάν και όταν έρθει αυτή η πολυπόθητη ανάπτυξη και ανάκαµψη, να προχωρήσουµε µε καλύτερα βήµατα και σε στερεότερο έδαφος.

2 ιότι, όπως είπαν και προηγούµενοι χαιρετίσαντες την εκδήλωση αυτή, το φαινόµενο είναι ενδηµικό από ετών, αιώνων και χιλιετιών. Ειδικότερα, αν πάρουµε στα τελευταία χρόνια και την εµπειρία της ζωής µας, του καθενός από εµάς τις προσλαµβάνουσες καταστάσεις του, έχουµε διαπιστώσει ότι ανεξαρτήτως ισχύος του Νόµου και διαδικασιών που περιέχει, θετικές ή λιγότερο πετυχηµένες, ή αµφισβητούµενες, το φαινόµενο εξακολουθεί να υπάρχει. Και επίσης, επιβεβαιώνω αυτό που είπε ο κ.κώστας Σαββίδης ότι και στους µελετητές ισχύει το ίδιο πράγµα, ιδίως τα τελευταία τριάντα (30) σαράντα (40) χρόνια θα έλεγα, όταν πρώτον, αυξήθηκε ο όγκος των υπό ανάθεση µελετών και δεύτερον, όταν οργανώθηκαν κάπως περισσότερο οι τρόποι αναθέσεως µελετών, µε τους αντίστοιχους Νόµους, (Ν. 716, Ν κ.λπ.) αυτό θα πρέπει να µας δείξει κάτι, ότι πέραν των Νόµων υπάρχουν και βαθύτερες και εγγενείς καταστάσεις αφενός και περιπτώσεις αφετέρου. Και όπως, αν κοιτάξουµε προς τα πίσω και θυµηθούµε το πώς εξελίχθηκε η όλη κατάσταση, ιδίως στον τοµέα των µελετών στον οποίο αναφέροµαι, θα δείτε ότι αυτό παρακολουθεί λιγάκι και την εξέλιξη της δουλειάς και την ανάπτυξη της δουλειάς µας, διότι άλλος ήταν ο όγκος των µελετών στη δεκαετία του 60, του 70, του 80 και ούτω καθεξής. Το φαινόµενο όµως, θα έλεγα ότι εντάθηκε πολύ τις τελευταίες µία δύο δεκαετίες, ιδίως µετά και τη µείωση του µελετητικού αντικειµένου ορόσηµο είναι βέβαια η εποχή µετά το 2004 και στις υποδοµές και στα οικιστικά και εποµένως εκεί ο διαγκωνισµός αντικατέστησε τον διαγωνισµό για τις διάφορες αναθέσεις. Αλλά δεν είναι θέµα ούτε Νόµων, ούτε οικονοµικής καταστάσεως. Είναι θέµα νοοτροπίας για να ξεκινήσουµε από τη βάση.

3 Πράγµατι, εγώ είµαι Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μελετητών, που εκπροσωπούµε τα φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται µε τις µελέτες ηµοσίων Έργων, δηλαδή αυτούς που έχουν το Πτυχίο, αλλά εν πάση περιπτώσει, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον αδελφό Σύλλογο των Γραφείων Μελετών, στον οποίο επίσης εγώ είµαι Μέλος και οι οποίοι κατά τον ίδιο τρόπο θα µιλούσαν και πιστεύω ότι θα αντιµετώπιζαν το φαινόµενο. Ξεκινάµε ότι πρέπει λοιπόν να ξεριζώσουµε αυτές τις νοοτρο-πίες, γιατί όπως επανέλαβαν (δεν θέλω να µακρηγορήσω, υποσχέθηκα στον κ.κώστα Σαββίδη ότι θα είµαι σύντοµος, παρ όλο που αισθάνοµαι την υποχρέωση να αναφερθώ σε δύο σηµεία παρακάτω, που ανέφεραν οι δύο έγκριτοι οµιλητές, ο Γενικός Επιθεωρητής ο κ.ρακιτζής και ο καθηγητής κ.μπακούρης), το ταγκό χρειάζεται δύο, η ευθύνη λοιπόν ανήκει και στις δύο πλευρές, εγώ θα ήθελα όµως λιγάκι την πλευρά της ηµόσιας ιοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας να τις ενοποιήσω, βάσει µίας πολύ παλιάς καταστατικής (εντός εισαγωγικών) αρχής. ιότι εδώ πιστεύω και έχει αναφερθεί αυτό σε πολλές περιπτώσεις, τόσο σε Ηµερίδες και Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσµου των Ελληνικών Γραφείων Μελετών, όσο και σε άλλα Fora πιστεύω ότι υπάρχει µία ανίερη συµµαχία µεταξύ της ηµόσιας ιοίκησης και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Με τις διαδικασίες και το θεσµικό πλαίσιο που ψηφίζετε, µε φροντίδα να είναι πολύπλοκο, γραφειοκρατικό, ούτως ώστε να ενισχύει και τις δύο πλευρές αυτές γι αυτό και τις ενοποιώ εγώ σε µία στην επίτευξη των στόχων τους: στην ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων για τις πολιτικές ηγεσίες και στις περιπτώσεις της ανίερης εκτέλεσης των καθηκόντων των δηµοσίων λειτουργών.

4 Τα σηµεία στα οποία αναφέρθηκαν οι προηγούµενοι έγκριτοι οµιλητές για την ποιότητα των µελετών, ήθελα να πω το εξής, χωρίς να φανεί ότι υπερασπίζοµαι το σπίτι µου για να µην πέσει να µε πλακώσει. Κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Πρόεδροι, οι µελέτες είναι ένα αντικείµενο το οποίο υπακούει στους Νόµους της στατιστικής κατανοµής. Υπάρχουν καλοί µελετητές, υπάρχουν κακοί µελετητές, υπάρχουν καλές µελέτες, υπάρχει µία καµπύλη διανοµής αυτών. εν οφείλονται όλα τα κακά της δοσοληψίας και των συνεπειών που αναφέρθηκαν, τόσο ο κ.μπακούρης, όσο και ο κ.ρακιτζής, στις κακές µελέτες. Ξέρετε τι συµβαίνει; Το ίδιο που συµβαίνει µε µία κακή µελέτη, συµβαίνει και µε µία καλή µελέτη. Το φαινόµενο οφείλεται στο θεσµικό πλαίσιο που επιτρέπει την παρέµβαση στις µελέτες µε τους γνωστούς τρόπους, (να µην επεκταθώ παραπάνω, δεν έχουµε και χρόνο) και από εκεί και πέρα ξεκινάει η αλυσίδα τροποποιήσεως των µελετών, παρεµβάσεων στην αρχική σύµβαση και στο αντικείµενο και ούτω καθεξής, µε αποτέλεσµα να προϋπολογίζεται µία µελέτη στο 100, να προσφέρονται εκπτώσεις και να συµβολαιοποιείται ένας προϋπολογισµός της τάξεως (ας πούµε, να µιλήσω συντηρητικά) των 50 και στο τέλος το έργο να κοστίζει 200. Είναι σαφές αυτό, όλη η προϊστορία αυτό δείχνει. Σε εκείνο που θα επιµείνω, είναι ότι οι Οργανώσεις µας έχουν προσπαθήσει και µε αναφορές σε δηµόσιες εκδηλώσεις, αλλά και µε έγγραφες προτάσεις προς τα Υπουργεία, να φέρουν κάποιες προτάσεις, που, αν δεν κλείσουν τελείως το πρόβληµα, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να λυθεί, όπως ακούσατε, αλλά τουλάχιστον, να βελτιώσουµε. Θέλω εδώ να πω κάτι, σε συνέχεια των όσων ακούστηκαν µέχρι τώρα, ότι αυτή τη στιγµή αντιµετωπίζουµε και ένα εξαιρετικά καινούργιο και θα έλεγα άκοµψο θεσµικό πλαίσιο, µε την απεριόριστη έκπτωση.

5 Ουσιαστικά, οι αµοιβές των µελετών σήµερα υπόκεινται σε απεριόριστη έκπτωση, δηλαδή µπορεί κάποιος να προσφέρει ανεξαρτήτως αυτών που οι Νόµοι ορίζουν ως προεκτιµώµενη αµοιβή, µπορεί να προσφέρει το 2%, το 3%, το 10%, το 20%. Εµείς δεν πιστεύουµε ότι αυτό µπορεί να βοηθήσει οπουδήποτε. Ιδίως, χρησιµοποιώντας, αν θέλετε και την εµπειρία του κ.ρακιτζή, ο οποίος έχει δει πάρα πολλές µελέτες, µπορούµε να συνάγουµε ότι αυτό είναι ένα µέτρο που δεν βοηθάει. Και θα αναφερθώ τώρα τελικά στις προτάσεις που έχουµε κάνει, στην περίοδο των παχιών αγελάδων, για να µπορέσουµε να συστρατεύσουµε τη ηµόσια ιοίκηση και το ανεξάρτητο παραγωγικό µελετητικό δυναµικό, είχαµε προτείνει στις αρχές του 2000, σε ένα Συνέδριο του ΣΕΓΜΑ, αν θυµάµαι καλά, ένα είδος sabbatical, δηλαδή µία µετακίνηση των υπαλλήλων του ηµοσίου Τοµέα προς τον Ιδιωτικό, µε ένα συµβολικό ποσοστό αµοιβής από το ηµόσιο, η υπόλοιπη αµοιβή τους θα δινόταν από τον Ιδιωτικό Τοµέα, µε προφανή αποτελέσµατα: εµπειρία, συµµετοχή στα προβλήµατα του Ιδιωτικού Τοµέα, βελτίωση των γνώσεών τους και επιστροφή, για να βοηθήσουν µετά. Ακόµα ακόµα και στην περίπτωση των ισχνών αγελάδων πρόσφατα, επιµείναµε τόσο κατά τη ψήφιση του Ν. 3316, όσο και κυρίως µετά, στην απλούστευση των διαδικασιών. εν υπάρχει λόγος να υπάρχουν πολυµελή Όργανα για να αποφασίσουν την ανάθεση µίας µελέτης. Υπάρχει µηχανισµός, ο διοικητικός µηχανισµός. Και µε την ευθύνη του αρµοδίου ιευθυντού, θα µπορεί, χρησιµοποιώντας τα κριτήρια που προβλέπουν οι Νόµοι, απλουστευµένα, να έχει την ευθύνη να αποφασίσει ότι εκεί πρέπει να δοθεί η µελέτη. Και όλη αυτή η ευθύνη αντιπροσωπεύει ουσία πια. Θα υπόκειται στην κριτική και του Τεχνικού

6 Επιµελητηρίου και της κοινής γνώµης, αλλά και των πειθαρχικών διαδικασιών του Υπουργείου. εν ξέρω αν σας κούρασα, αλλά θεωρώ τη σηµερινή πρωτοβουλία, ανεξαρτήτως του πόσο πιστεύουµε ότι θα είναι αποτελεσµατική, ίσως είναι πρόωρη, ίσως είναι ροµαντική, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ακριβώς επειδή γίνεται αυτή την εποχή και επειδή έχουµε µπροστά µας ακόµα πάρα πολύ κρίσιµους καιρούς, θα µας βοηθήσει να τα αντιµετωπίσουµε και οι µελετητές, αλλά κυρίως και οι εργολήπτες, γιατί όπως καταλαβαίνετε, το αντικείµενο, ο κύκλος εργασιών και το κοµµάτι που αναφέρεται ανάµεσα στα δύο, έχουν πολύ µεγάλη απόσταση και εποµένως, είναι πολύ πιο δύσκολο το θέµα για εσάς, κύριοι συνάδελφοι. Εύχοµαι από τη σηµερινή ηµέρα να ξεκινήσει µία σωστότερη αντιµετώπιση. Ευχαριστώ πολύ.

Ι.ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ (Γενικός Γραµµατέας ηµοσίων Έργων ΥΠΥΜΕ Ι): Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πρέπει να πω, κυρίες και κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν

Ι.ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ (Γενικός Γραµµατέας ηµοσίων Έργων ΥΠΥΜΕ Ι): Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πρέπει να πω, κυρίες και κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν Ι.ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ (Γενικός Γραµµατέας ηµοσίων Έργων ΥΠΥΜΕ Ι): Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πρέπει να πω, κυρίες και κύριοι και αγαπητοί συνάδελφοι, ότι δεν έχω προετοιµαστεί για να κάνω µία οµιλία στο θέµα αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Η Μ Ε Ρ Ι Α. Οµάδα Εποπτείας: Κ.Κουβαράς Κ.Σαββίδης.

Η Μ Ε Ρ Ι Α. Οµάδα Εποπτείας: Κ.Κουβαράς Κ.Σαββίδης. Η Μ Ε Ρ Ι Α Θέµα: ΕΤΕΡΟ ΟΣΟΛΗΨΙΑ στα ηµόσια Έργα. Για τη συλλογική αποκήρυξη του φαινοµένου από τον Εργοληπτικό κόσµο. ευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 - Ώρα έναρξης:11.00 (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Ν.Σκαλκώτα

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ενηµέρωση. 2. Εγγραφές νέων µελών.

1 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ενηµέρωση. 2. Εγγραφές νέων µελών. 1 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Ενηµέρωση 2. Εγγραφές νέων µελών. 3. Ορισµός τόπου διεξαγωγής τακτικού Συνεδρίου. 4. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 4 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ Ενηµέρωση Προβλήµατα λειτουργίας Ε.Ε. Ν.Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συνάδελφοι, συγνώµη για την καθυστέρηση αλλά πληρώναµε τα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 2 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟE- ΟΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Ενηµέρωση. 2. Εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου. 3. Κλιµάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ν. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟ ΟΣΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΑ ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» Κ.ΣΑΒΒΙ ΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟ ΟΣΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΑ ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» Κ.ΣΑΒΒΙ ΗΣ «Εισαγωγή εκ µέρους της Οργανωτικής Επιτροπής. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟ ΟΣΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΑ ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» Κ.ΣΑΒΒΙ ΗΣ (Πρόεδρος ΠΕΣΕ Ε): Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΩΣΕΙΣ (ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ)

ΗΛΩΣΕΙΣ (ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ) ΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ 1 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΣΣΕ 30/1/2008 Α Συνάντηση για την κατάρτιση και υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) 30.1.2008, Γραφεία ΓΣΕΕ ΗΛΩΣΕΙΣ (ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ)

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Υπεύθυνοι Καθηγητές Κοκκίνου Ελένη Παπαζέτης Κωνσταντίνος Καϊµακάµης Αθανάσιος Συγγραφική Οµάδα Τσιρίδης Νίκος Ραχωβίτσας Δηµήτρης Σιέλης Χρίστος Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. , Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. Τα Συνέδρια αποτελούν την κορυφαία διαδικασία για όλα τα κόµµατα. Μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009- Αθήνα, 2 Ιουνίου 2009 κ. κ. Μέτοχοι, κ. Πρόεδρε του ιοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

. ΣΟΥΡΛΑΣ. Ασφάλεια Μεταφορών Επικίνδυνων Εµπορευµάτων στην Ελλάδα

. ΣΟΥΡΛΑΣ. Ασφάλεια Μεταφορών Επικίνδυνων Εµπορευµάτων στην Ελλάδα . ΣΟΥΡΛΑΣ Θα εκθέσω κάποια από τα θέµατα τα οποία αφορούν τους παραγωγούς συσκευασµένων ειδών, σε ότι αφορά την µεταφορά επικινδύνων. Επίσης, θα αναδείξουµε και κάποια θέµατα τα οποία αφορούν τους παραγωγούς

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Σταµουλάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Τµήµατος Ηπείρου του ΤΕΕ

Γεώργιος Σταµουλάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Τµήµατος Ηπείρου του ΤΕΕ Γεώργιος Σταµουλάκης Πρόεδρος Περιφερειακού Τµήµατος Ηπείρου του ΤΕΕ Συνάδελφοι πρέπει να πούµε κάποια πράγµατα για να απλοποιήσουµε λίγο κάποια θέµατα. Όσον αφορά για το Τεχνικό Επιµελητήριο Τµήµα Ηπείρου

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο.

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Ντέµι Ραµά 1 η µέρα Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Κακός µ.: Άντε να δούµε τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. ύσκολα θα είναι στο Γυµνάσιο? Καλός µ.: Σιγά να µην είναι δύσκολα, άµα διαβάζεις

Διαβάστε περισσότερα

«Γυναίκες Αρχιτεκτόνισσες / Πολιτικοί Μηχανικοί: Οι επιπτώσεις της οικονοµικής κρίσης στην εξισορρόπηση επαγγελµατικής και οικογενειακής ζωής»

«Γυναίκες Αρχιτεκτόνισσες / Πολιτικοί Μηχανικοί: Οι επιπτώσεις της οικονοµικής κρίσης στην εξισορρόπηση επαγγελµατικής και οικογενειακής ζωής» «Γυναίκες Αρχιτεκτόνισσες / Πολιτικοί Μηχανικοί: Οι επιπτώσεις της οικονοµικής κρίσης στην εξισορρόπηση επαγγελµατικής και οικογενειακής ζωής» Ναταλία Σπυροπούλου Ερευνήτρια ΕΚΚΕ Μεθοδολογία και δείγµα

Διαβάστε περισσότερα

Κ.ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ (Πρόεδρος ιεθνούς ιαφάνειας Ελλάς ): Κύριε Συντονιστά, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε καθηγητά, κύριε Πρόεδρε του

Κ.ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ (Πρόεδρος ιεθνούς ιαφάνειας Ελλάς ): Κύριε Συντονιστά, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε καθηγητά, κύριε Πρόεδρε του Κ.ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ (Πρόεδρος ιεθνούς ιαφάνειας Ελλάς ): Κύριε Συντονιστά, κύριοι Πρόεδροι των Εργοληπτικών Οργανώσεων, κύριε καθηγητά, κύριε Πρόεδρε του Επιµελητηρίου, αγαπητέ Λέανδρε Ρακιτζή, σας καληµερίζω

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 376 ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ... ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ Κύρια εισήγηση: Ιωάννης Κλαψόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ. Ασφάλεια Μεταφορών Επικίνδυνων Εµπορευµάτων στην Ελλάδα

Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ. Ασφάλεια Μεταφορών Επικίνδυνων Εµπορευµάτων στην Ελλάδα Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ Κάναµε µια πολύ ωραία ηµερίδα στην οποία µιλήσαµε εδώ και αρκετή ώρα για τα φορτία, για το όχηµα, για τον δρόµο και τις γέφυρες. Και ξεχάσαµε, έχω 20 χρόνια στην οδική ασφάλεια, ότι το 80%

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ:18.30 Αθήνα, 8-9-2008 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ Η σηµερινή εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο Οικονοµίας και Οικονοµικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ. κ. ΧΑΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ. κ. ΧΑΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ κ. ΧΑΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ στο συνέδριο του Economist µε θέµα: SOCIAL SECURITY REFORM IN GREECE Reality-Obstacles-Decisions for the Pension System Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός κ. ιονυσίου Σπ. Φιλιώτη, Προέδρου ΣΦΕΕ. στο 7 ο Συνέδριο Healthworld. ευτέρα 14 Απριλίου 2008 Ξενοδοχείο Ledra Marriott

Χαιρετισµός κ. ιονυσίου Σπ. Φιλιώτη, Προέδρου ΣΦΕΕ. στο 7 ο Συνέδριο Healthworld. ευτέρα 14 Απριλίου 2008 Ξενοδοχείο Ledra Marriott Χαιρετισµός κ. ιονυσίου Σπ. Φιλιώτη, Προέδρου ΣΦΕΕ στο 7 ο Συνέδριο Healthworld ευτέρα 14 Απριλίου 2008 Ξενοδοχείο Ledra Marriott 1 Κυρίες και κύριοι, Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οργανωτές του 7 ου συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ. ΚΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΜΕ Ι «ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ιεύθυνση Επαγγελµατικής ραστηριότητας Τµήµα Επαγγελµατικής Ανάπτυξης Γραφείο ΓΟΚ & Πολεοδοµικών Εφαρµογών Τµήµα Επιστηµονικού & Αναπτυξιακού Έργου Η Μ Ε Ρ Ι Α ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα ΤΕΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Εκπροσώπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ηµερίδα ΤΕΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Εκπροσώπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηµερίδα ΤΕΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Εκπροσώπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κας ΞΥΡΟΤΥΡΗ 5 εκεµβρίου 2007, Αθήνα 2 Αγαπητοί συνάδελφοι, να ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (RIS 3) & ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ Ο 2014-2020 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

À À. ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΥΚ συν. ΛΟΪΖΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α «STOCKWATCH»

À À. ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΥΚ συν. ΛΟΪΖΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α «STOCKWATCH» À À ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΥΚ συν. ΛΟΪΖΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α «STOCKWATCH» «ª ƒπ π º π π π ƒ ª ø À π ƒ Ã À ªπ π µ À ƒ π ª ª ƒ µ π Àƒ π» Μέσα στα πλαίσια της ενηµέρωσης των συναδέλφων πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

ο ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

ο ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ο ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ οι ΙΔΕΕΣ και οι ΕΝΝΟΙΕΣ ηλεκτρικό φορτίο και ηλεκτρικό φορτίο στο µεταξύ κάποιος τον αναγκάζει να µε πλησιάζει κι όσο µε πλησιάζει τόσο περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

8η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

8η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 8η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Ενηµέρωση 2. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής 3. Κώδικας Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. 4. Πλαίσιο διεκδικήσεων του κλάδου. Α

Διαβάστε περισσότερα

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου Στο Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Με θέμα: Τα κόκκινα Δάνεια Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός του Προέδρου του ΣΦΕΕ κ. ιονύση Φιλιώτη στην επετειακή εκδήλωση του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε

Χαιρετισµός του Προέδρου του ΣΦΕΕ κ. ιονύση Φιλιώτη στην επετειακή εκδήλωση του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, Εκλεκτοί προσκεκληµένοι, Είµαι ιδιαίτερα χαρούµενος που βρίσκοµαι σήµερα µαζί σας σ αυτήν την θαυµάσια επετειακή εκδήλωση του Προµηθευτικού Συνεταιρισµού Φαρµακοποιών Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου Γιώργος Παπακωνσταντίνου Εκκρεµότητες και προοπτικές για την περιφέρεια Αττικής Καληµέρα σας. Σύµφωνα µε τον τίτλο της εισήγησης θα ήθελα κάπως να γενικεύσω. Ο νοµός Αττικής συγκεντρώνει, όπως είναι γνωστό,

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙ Η:

Χαιρετισµός Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙ Η: 1 Χαιρετισµός Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙ Η: Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Χαϊκάλη. Να δηλώσω αµέσως ότι η εισαγωγή του συντονιστή µας, µου δηµιουργεί ως Υπουργού της Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ περιιηγήσειις µε τον οίίνο οδηγό Κ ος ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Καλή σας µέρα κι από δικής µου πλευράς. Θα ήθελα να σας ζητήσω λιγάκι συγνώµη, δεδοµένου

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου, Γενικού ιευθυντή του ΣΕΒ. «Ενεργός Γήρανση: Ένα Κοινωνικό Συµβόλαιο Αλληλεγγύης µεταξύ των Γενεών»

Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου, Γενικού ιευθυντή του ΣΕΒ. «Ενεργός Γήρανση: Ένα Κοινωνικό Συµβόλαιο Αλληλεγγύης µεταξύ των Γενεών» Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου, Γενικού ιευθυντή του ΣΕΒ στην Ηµερίδα της ΟΚΕ µε θέµα: «Ενεργός Γήρανση: Ένα Κοινωνικό Συµβόλαιο Αλληλεγγύης µεταξύ των Γενεών» 6 Μαρτίου 2008 Αθήνα, Παλαιά Βουλή 0

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr.

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr. Η «Βουλή των Εφήβων»: πώς θα δουλέψουµε φέτος Η φετινή χρονιά για τη «Βουλή των Εφήβων» είναι πολύ σηµαντική: είναι χρονιά ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, µε στόχο να πετύχουµε βαθύτερο και ουσιαστικότερο

Διαβάστε περισσότερα

. ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ. Ασφάλεια Μεταφορών Επικίνδυνων Εµπορευµάτων στην Ελλάδα

. ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ. Ασφάλεια Μεταφορών Επικίνδυνων Εµπορευµάτων στην Ελλάδα . ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ Το θέµα που θα αναπτύξω έχει σχέση µε τα οχήµατα µεταφοράς επικινδύνων εµπορευµάτων. Θα µου επιτρέψετε να κάνω µια πολύ συνοπτική ιστορική αναδροµή. Καταρχήν, όταν λέµε όχηµα εννοούµε το πλήρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση του ΣΑ ΑΣ-ΠΕΑ Στην Ηµερίδα Του ΤΕΕ «ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» 22/04/2004

Εισήγηση του ΣΑ ΑΣ-ΠΕΑ Στην Ηµερίδα Του ΤΕΕ «ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» 22/04/2004 Εισήγηση του ΣΑ ΑΣ-ΠΕΑ Στην Ηµερίδα Του ΤΕΕ «ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» 22/04/2004 «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Πρώτα απ όλα θέλω να συγχαρώ το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την πρωτοβουλία του σηµερινού δηµόσιου διαλόγου και να σας ευχαριστήσω θερµά

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν την Τουρκία. Θέλω να συγχαρώ το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Γκουρία: Υπάρχει φως στο τούνελ - Το 2014 είναι αρκετά υποσχόµενο έτος για την Ελλάδα. Τι είπαν ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ και ο Γ.

Γκουρία: Υπάρχει φως στο τούνελ - Το 2014 είναι αρκετά υποσχόµενο έτος για την Ελλάδα. Τι είπαν ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ και ο Γ. Γκουρία: Υπάρχει φως στο τούνελ - Το 2014 είναι αρκετά υποσχόµενο έτος για την Ελλάδα Τι είπαν ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ και ο Γ. Στουρνάρας «Υπάρχει φως στο τούνελ το 2014 δείχνει να είναι αρκετά υποσχόµενο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 2-2015 Ομιλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρλέτη στην ημερίδα του Σώματος Επιθεωρητών

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΟΜ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΟΜ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΟΜ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» Αθήνα, 11 Ιουνίου 2008 Κυρίες και κύριοι, θα

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ HORST REICHENBACH HEAD EUROPEAN COMMISSION'S TASK FORCE FOR GREECE 16 th Roundtable with the Government of Greece Transforming uncertainty into stability, wisdom and growth

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α. ΟΜΙΛΙΑ Προέδρου Ο.ΜΕ.. Άγγελου Ζησιµόπουλου

ΗΜΕΡΙ Α. ΟΜΙΛΙΑ Προέδρου Ο.ΜΕ.. Άγγελου Ζησιµόπουλου ΗΜΕΡΙ Α ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ «Εργασιακές Συγκρούσεις / Εργασιακές ιαπραγµατεύσεις» ΟΜΙΛΙΑ Προέδρου Ο.ΜΕ.. Άγγελου Ζησιµόπουλου Καληµέρα σας. Κατ αρχήν θέλω να συγχαρώ το ΕΑΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετίζω εγκαινιάζοντας την πρωτοβουλία την οποία είχε ο Γενικός Επιθεωρητής ηµόσιας ιοίκησης ως θεσµός και οι βοηθοί του, για να κάνουν αυτή την

Χαιρετίζω εγκαινιάζοντας την πρωτοβουλία την οποία είχε ο Γενικός Επιθεωρητής ηµόσιας ιοίκησης ως θεσµός και οι βοηθοί του, για να κάνουν αυτή την Χαιρετίζω εγκαινιάζοντας την πρωτοβουλία την οποία είχε ο Γενικός Επιθεωρητής ηµόσιας ιοίκησης ως θεσµός και οι βοηθοί του, για να κάνουν αυτή την ηµερίδα αφιερωµένη στα θέµατα τα οποία αφορούν τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Α. Σηµεία γενικότερου προβληµατισµού

Α. Σηµεία γενικότερου προβληµατισµού Εξαναγκασµένος αρµονικός ταλαντωτής χωρίς απόσβεση Το καλοκαίρι που πέρασε, η «περιπέτεια» της φθίνουσας κλόνισε την πίστη µου στην αυθεντία των πανεπιστηµιακών µας βιβλίων. Σοκαρίστηκα διαπιστώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη χαρά για µένα να βρίσκοµαι σήµερα εδώ. κοντά σας, στη «ιεθνή Έκθεση CLIMATHERM 2008». Θα ήθελα

Είναι ιδιαίτερη χαρά για µένα να βρίσκοµαι σήµερα εδώ. κοντά σας, στη «ιεθνή Έκθεση CLIMATHERM 2008». Θα ήθελα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυρίες και Κύριοι, Είναι ιδιαίτερη χαρά για µένα να βρίσκοµαι σήµερα εδώ κοντά σας, στη «ιεθνή Έκθεση CLIMATHERM 2008». Θα ήθελα κατ αρχάς να σας εκφράσω

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το συνέδριο, µαζί µε το ετήσιο εξίσου επιτυχές διεθνές «South East Europe Energy Dialogue που κατά παράδοση γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στη Θεσ

Αυτό το συνέδριο, µαζί µε το ετήσιο εξίσου επιτυχές διεθνές «South East Europe Energy Dialogue που κατά παράδοση γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στη Θεσ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 16 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΑΘΗΝΑ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΠΡΟΕ ΡΟΣ Κύριε Υπουργέ, Κύριε Εκπρόσωπε της Αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Κύριοι Βουλευτές, Κύριε Πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

Καρδίτσα Θεµιστοκλέους Αθήνα. ΘΕΜΑ: Προτάσεις αναµόρφωσης θεσµικού πλαισίου παραγωγής δηµοσίων έργων.

Καρδίτσα Θεµιστοκλέους Αθήνα. ΘΕΜΑ: Προτάσεις αναµόρφωσης θεσµικού πλαισίου παραγωγής δηµοσίων έργων. ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ /ΝΣΗ: ΚΑΖΑΜΠΑΚΑ 4 ΚΑΡ ΙΤΣΑ ΤΗΛ. & FAX: (24410) 76947 Καρδίτσα 21-1-2010 Προς ΠΕΣΕ Ε Θεµιστοκλέους 4 106 78 Αθήνα ΘΕΜΑ: Προτάσεις αναµόρφωσης θεσµικού

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ MP SECTOR HEAD OF DEVELOPMENT & COMPETITION, NEW DEMOCRACY PARTY Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel Re-designing the European energy map ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα Από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Λοιπόν, ήθελα να µιλήσω για δυο πράγµατα που νοµίζω δεν συνδέονται πάντα αλλά, πραγµατικά θα τους άξιζε µια σύνδεση. Το ένα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο.

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. 1 3 1 Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. Η επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι η αυταπόδεικτη

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ Μ ΑΝΙΤΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 16 th Roundtable with the Government of Greece Transforming uncertainty into stability, wisdom

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΠ. ΦΙΛΙΩΤΗ, ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΠ. ΦΙΛΙΩΤΗ, ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΠ. ΦΙΛΙΩΤΗ, ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ 6 ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ MARKETING 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 1 Κύριε Πρόεδρε και αγαπητέ συνάδελφε

Διαβάστε περισσότερα

#Shooting: Στέφανος Δάνδολος: «Αν μπορούσα να ζήσω για πάντα ίσως να έκανα χωρίς φόβο πράγματα που με φοβίζουν»

#Shooting: Στέφανος Δάνδολος: «Αν μπορούσα να ζήσω για πάντα ίσως να έκανα χωρίς φόβο πράγματα που με φοβίζουν» #Shooting: Στέφανος Δάνδολος: «Αν μπορούσα να ζήσω για πάντα ίσως να έκανα χωρίς φόβο πράγματα που με φοβίζουν» Ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος απαντά σε 20 ερωτήσεις της Νικολέτας Μακρή Πώς θα περιγράφατε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική Υπάρχουν τριβές αλλά από ζήλο... Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ «Είμαι ικανοποιημένος από τη δεκαεννιάμηνη πορεία της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να παρευρεθώ και να µιλήσω στην Ηµερίδα για τη ιαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να παρευρεθώ και να µιλήσω στην Ηµερίδα για τη ιαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αξιότιµε κύριε Υπουργέ, Αξιότιµε κύριε Γενικέ Γραµµατέα, Αξιότιµε Πρόεδρε της ΚΕ Ε, Αγαπητοί ήµαρχοι, Κυρίες και κύριοι, Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να παρευρεθώ και να µιλήσω στην Ηµερίδα για

Διαβάστε περισσότερα

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Υ...Τ. 18.3.09.35 Χαιρετισµός Υπουργού ικαιοσύνης και ηµοσίας Τάξεως Κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους Στην παρουσίαση των Αποτελεσµάτων της Έρευνας µε θέµα: «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Φύλου των Κυπρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 4 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 1. Απεργιακές κινητοποιήσεις. Ν.Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συνάδελφοι, πριν ένα τέταρτο βγήκαµε µε κοινή δήλωση στα κανάλια

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Προς: Πρόεδρο Επιτροπής αναθεώρησης Υπαλληλικού Κώδικα Κοιν: Γενικό Γραµµατέα ηµόσιας ιοίκησης και Ηλ. ιακυβέρνησης Κύριε πρόεδρε Καταθέτουµε καταρχήν τις προτάσεις µας αποκλειστικά και µόνο για τον διακριτό

Διαβάστε περισσότερα

1/7. Κυρίες και κύριοι,

1/7. Κυρίες και κύριοι, 1/7 Κυρίες και κύριοι, Κατ αρχήν σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την παρουσία σας σήµερα εδώ. Επιτρέψτε µου να ξεκινήσω µε µία προσωπική αναφορά. Η σηµερινή µου παρέµβαση είναι η πρώτη δηµόσια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

AMEA_10 6/12/ :19 ÂÏ 256 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

AMEA_10 6/12/ :19 ÂÏ 256 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Π. ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Λυπάµαι που δεν έχουµε περισσότερο χρόνο, η συζήτηση θα µπορούσε να κρατήσει πολλή ώρα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος. Σας ευχαριστώ όλους και παρακαλώ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΓ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΚΓ. Πέµπτη 3 εκεµβρίου 2009

ΙΓ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΚΓ. Πέµπτη 3 εκεµβρίου 2009 ΙΓ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΚΓ Πέµπτη 3 εκεµβρίου 2009 ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κι εγώ σας ευχαριστώ. εύτερη είναι η µε αριθµό 157/30-11-2009 επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Γράμμα του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής

Γράμμα του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Σύλλογος Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστηµίου Αθηνών Πανεπιστηµιόπολη, Ζωγράφου 15784 Αθήνα Επικοινωνία: dfassoul@phys.uoa.gr akatavol@math.uoa.gr Γράμμα του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα

Διαβάστε περισσότερα

στην ηµερίδα του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου

στην ηµερίδα του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου Γενικού ιευθυντή στην ηµερίδα του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου «Τα χρονίζοντα φορολογικά προβλήµατα των επιχειρήσεων στην τελική ευθεία της φορολογικής

Διαβάστε περισσότερα

σχετικά µε το καθεστώς της δεύτερης ανάθεσης µαθηµάτων στην δευτεροβάθµια

σχετικά µε το καθεστώς της δεύτερης ανάθεσης µαθηµάτων στην δευτεροβάθµια ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Θα συζητηθεί η µε αριθµό 189/4-9- 2012 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της ηµοκρατικής Αριστεράς κ. Θωµά Ψύρρα προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιοφωνικό σταθµό «Αθήνα 9,84»

Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιοφωνικό σταθµό «Αθήνα 9,84» Συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ραδιοφωνικό σταθµό «Αθήνα 9,84» ηµοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ χθες µε τον κύριο Λαϊτίνεν κάνατε κάποιες ανακοινώσεις για το θέµα της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή *

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Του ρα Κώστα Γ. Κονή * ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Του ρα Κώστα Γ. Κονή * Το θέµα των πωλήσεων ήταν και θα παραµείνει πάντοτε πρώτο στις προτεραιότητες κάθε επιχείρησης. Μάλλον, θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέµα πάντοτε

Διαβάστε περισσότερα

5 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ- ΟΤΑ

5 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ- ΟΤΑ 5 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ- ΟΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 Ν. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν την απεργία δεν την αρχίσαµε οµόφωνα. Ήταν γνωστές οι επιφυλάξεις που βάλαµε διάφορες παρατάξεις για το περιεχόµενο

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

«Βελτίωση της ποιότητας των Μελετών ηµοσίων Εργων - ιασφάλιση Ποιότητας»

«Βελτίωση της ποιότητας των Μελετών ηµοσίων Εργων - ιασφάλιση Ποιότητας» Σ ΜΕ Ε ΚΕ Μ ΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΤΗΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΡΓΩΝ ΝΤΡΙΚΗΣ ΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Ζεύξιδος 8 546.22 Θεσσαλονίκη Τηλ.2310-537.310, FAX 2310-537.609 «Βελτίωση της ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης.

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. - 2 - Συσσωρευµένη γνώση και ικανότητες Ευαισθητοποίηση και αξιολόγηση της ατοµικής ικανότητας ανάληψης δράσης. Κοινωνική δεξιότητα Ικανότητα εκµάθησης Μεθοδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έλεγα κάτι άλλο εκτός από την παραμονή θα έλεγα ψέματα. Επειδή υποβιβάζονται οχτώ ομάδες οπωσδήποτε η παραμονή είναι ο μόνος μας στόχος.

Εάν έλεγα κάτι άλλο εκτός από την παραμονή θα έλεγα ψέματα. Επειδή υποβιβάζονται οχτώ ομάδες οπωσδήποτε η παραμονή είναι ο μόνος μας στόχος. Ανοίγει αύριο η αυλαία του 4ου ομίλου της Football League 2 στην οποία συμμετέχουν η ΑΕΜ και ο Άρης Αιτωλικού. Το cityvoice.gr βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας του Μεσολογγίου η οποία προετοιμάζεται ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΟΚ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚ. ΑΔΕΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΟΚ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚ. ΑΔΕΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 1 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΟΚ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚ. ΑΔΕΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για το ιδιοκτησιακ Πέμπτη, 26 Ιανουάριος :11

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για το ιδιοκτησιακ Πέμπτη, 26 Ιανουάριος :11 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για τις άδειες τωνφαρμακείων σε μη φαρμακοποιούς, αποφάσισε η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από Αναφορά του

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2017

Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2017 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ - ΤΟ 10% ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ - ΤΟ 10% ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ edugate.gr : 15/04/2011 Ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ3 με σχετικά τις Πανελλήνιες και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αρκετά σημεία της συνέντευξης παρουσιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ µετά τη συνάντηση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γ. Σουφλιά µε την ηγεσία του Παναθηναϊκού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ µετά τη συνάντηση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γ. Σουφλιά µε την ηγεσία του Παναθηναϊκού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γραφείο Τύπου & ηµοσίων Σχέσεων Τηλ: 210/6446209 Φαξ: 210/6465058 E- Mail: ggdetyp2@otenet.gr Αθήνα, 21 εκεµβρίου 2004 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ µετά τη συνάντηση του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω»

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» «Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» Στον αποµαγνητοφωνηµένο δάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί συγγενής του Γ. Ρουπακιά (Α) µε τον (Β) - Οπου Α η καλούσα - Οπου Β

Διαβάστε περισσότερα

2.2 Οργάνωση και ιοίκηση (Μάνατζµεντ -Management) 2.2.1. Βασικές έννοιες 2.2.2 Ιστορική εξέλιξη τον µάνατζµεντ.

2.2 Οργάνωση και ιοίκηση (Μάνατζµεντ -Management) 2.2.1. Βασικές έννοιες 2.2.2 Ιστορική εξέλιξη τον µάνατζµεντ. 2.2 Οργάνωση και ιοίκηση (Μάνατζµεντ -Management) 2.2.1. Βασικές έννοιες Έχει παρατηρηθεί ότι δεν υπάρχει σαφής αντίληψη της σηµασίας του όρου "διοίκηση ή management επιχειρήσεων", ακόµη κι από άτοµα που

Διαβάστε περισσότερα