ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013-2014 & ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ"

Transcript

1 . Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ Το απερχόμενο Ελεγκτικό Συμβούλιο καταθέτει την ετήσια έκθεσή του προς όλα τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. και προς το 3 ο Συνέδριο. Η θητεία του Ελεγκτικού Συμβουλίου που άρχισε αμέσως μετά το 2 ο Συνέδριο, τον Ιούνιο του 2013 και λήγει την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ήταν μια σπουδαία εμπειρία για όλους εμάς που δουλέψαμε σε αυτό. Ο ρόλος που μας εμπιστεύτηκε το 2 ο Συνέδριο και που ήταν τιμή μας που τον υπηρετήσαμε αυτούς τους 15 μήνες, κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν. Αρχικά ξεκινήσαμε, όπως ορίζει το καταστατικό με 15 κληρωτά μέλη και 2 αναπληρωματικά. Τα γεγονότα που συνέβησαν στο χρονικό διάστημα που πέρασε και που συνδέονται είτε με αποχωρήσεις των μελών του ΕΣ από το Ε.ΠΑ.Μ., είτε με τις προσωπικές ανάγκες και προβλήματα των μελών του ΕΣ, άφησαν το Ελεγκτικό με 9 μέλη που καταθέτουν και υπογράφουν αυτήν την έκθεση σήμερα. Σύμφωνα με το Καταστατικό του Ε.ΠΑ.Μ., οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συμβουλίου είναι: i. Ο έλεγχος της σωστής εφαρμογής του Καταστατικού σε όλες τις δραστηριότητες του Ε.ΠΑ.Μ. και γενικότερα της τήρησης από όλα τα όργανα και όλα τα μέλη των ηθικών, ιδεολογικών, πολιτικών και κανονιστικών πλαισίων που θέτουν οι Αρχές του Ε.ΠΑ.Μ. ii. Ο έλεγχος των οικονομικών του Ε.ΠΑ.Μ. iii. Η επίλυση των όποιων εσωτερικών διαφορών ανακύπτουν στο Ε.ΠΑ.Μ. iv. Η κατάθεση στο Συνέδριο μιας ετήσιας τακτικής έκθεσης αξιολόγησης των οργάνων πάνω σε θέματα τήρησης των Αρχών του Ε.ΠΑ.Μ. (όχι σε θέματα πολιτικών αποφάσεων άλλου τύπου). Από τη φύση του ο ρόλος αυτός κάνει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συμβουλίου μια εξαιρετικά λεπτή υπόθεση και επειδή «κάθε αρχή και δύσκολη», αν λάβουμε υπ όψη μας ότι ήταν η πρώτη φορά που έχει συγκληθεί σε σώμα το όργανο, τότε η έλλειψη πρότερης εμπειρίας έρχεται να αθροιστεί. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, όταν η εργασία που έχει ανατεθεί είναι ο έλεγχος και η επίλυση διαφορών, που συνήθως είναι ανάμεσα σε δυο πλευρές, τότε είναι σχεδόν αδύνατον να είσαι αρεστός και στις δύο πλευρές, με συνέπεια το Ελεγκτικό Συμβούλιο και οι αποφάσεις του, στο διάστημα των 15 αυτών μηνών να έχει γίνει ενδεχομένως δυσάρεστο σε κάποιες περιπτώσεις. Η ωριμότητα που θα έπρεπε να έχουμε όλα τα μέλη στο ΕΠΑΜ, και που προκύπτει από τα ηθικά, ιδεολογικά, πολιτικά και κανονιστικά πλαίσια που θέτουν οι Αρχές του Ε.ΠΑ.Μ., υπαγορεύει την αποδοχή και της γνώμης του συναγωνιστή, και της απόφασης του οργάνου, ακόμα και όταν αυτή δεν είναι η επιθυμητή. Θα πρέπει να αποφεύγονται συμπεριφορές προσχολικής ηλικίας, από πυρήνες και μέλη, όταν οι διαδικασίες ή και οι αποφάσεις που έχουν στηριχτεί θεμελιωδώς στο Καταστατικό και στην τήρηση των Αρχών του Ε.ΠΑ.Μ. δεν είναι οι επιθυμητές.

2 Β. ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ Η λειτουργία του Ελεγκτικού Συμβουλίου στηρίχτηκε πάντα στο Καταστατικό του Ε.ΠΑ.Μ. και τις αρχές του Ε.ΠΑ.Μ., αρχές της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Κανένα μέλος ουδέποτε έβαλε προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες πάνω από αυτές τις αρχές έστω κι αν αυτό προϋπόθετε ενίοτε μια εσωτερική πίεση. Υπήρχαν φορές που θα θέλαμε να είχαμε λειτουργήσει καλύτερα, αλλά είτε οι αλλαγές στο προεδρείο λόγω αποχωρήσεων από το Μέτωπο, είτε σε μερικές περιπτώσεις ο φόρτος εργασίας, είτε η απειρία μας στην αρχή, λειτούργησαν έτσι ώστε να βλέπουμε τώρα στον απολογισμό αυτές τις αστοχίες: i. Το εσωτερικό δελτίο, που σύμφωνα με το Καταστατικό έπρεπε να το εκδίδουμε κάθε τρίμηνο, το εκδώσαμε ανά εξάμηνο. Αυτό δεν είναι κάτι που έγινε από πρόθεση, αλλά μάλλον από αμέλεια και λόγω γεγονότων που απορρόφησαν την ενέργειά μας, όπως προσφυγές, εκλογές κτλ. ii. Επιστολή Ε.Μ.Ι.ΑΛ. κατά Α. Γιαννουλόπουλου. Η επιστολή/καταγγελία έφτασε σε εμάς σαν κοινοποίηση, στην αρχή της θητείας του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Το λάθος που βλέπουμε είναι ότι δεν την ερευνήσαμε, μιας και δεν απευθύνονταν σαφώς στο Ελεγκτικό Συμβούλιο. Σε δεύτερη ανάγνωση της επιστολής, με αφορμή την συμπεριφορά του Α. Γιαννουλόπουλου αποφασίσαμε να μοιράσουμε την επιστολή στους συνέδρους του Γ Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. προς ενημέρωσή τους καθώς : α) η επιστολή δεν αναφέρει ότι πρόκειται για Καταγγελία προς το Ελεγκτικό Συμβούλιο ώστε να ασχοληθούμε διεξοδικά με αυτή όπως αναφέρεται στο Καταστατικό και β) τα 14 μέλη της ΕΜΙΑΛ που την υπογράφουν δεν είναι πια όλα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. αφού μετά από τα γεγονότα που αναφέρονται στην επιστολή ουσιαστικά η ΕΜΙΑΛ διαλύθηκε. Προτείνουμε να ληφθεί υπόψη των συνέδρων προς αποφυγή ανάλογων συμβάντων με την ευκαιρία της προσπάθειας επανασύστασης της ΕΜΙΑΛ. Για αυτόν τον λόγο την έχουμε επισυνάψει στο τέλος αυτού του απολογισμού. iii. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιήσαμε γλώσσα μέσα σε πορίσματα η οποία χαρακτηρίστηκε ως σκληρή. Αν αυτό έγινε, ο μόνος οδηγός ήταν η τήρηση των αρχών και η επίπληξη αντισυναγωνιστικών συμπεριφορών.

3 Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Ο πρώτος οικονομικός έλεγχος ολοκληρώθηκε 31/12/2013 και το δελτίο στάλθηκε στα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. Ο επόμενος οικονομικός έλεγχος, άρχισε μετά τις ευρωεκλογές και συνεχίστηκε για όλο το καλοκαίρι του Το γεγονός ότι πήρε μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει ο έλεγχος ήταν επειδή έπρεπε να ελεγχθούν πολλά και διαφορετικά ποσά, όπως η εκκαθάριση της Διεθνούς Συνάντησης, οι εκλογές και μετακόμιση σε νέο κτήριο. Πολλές φορές τα στοιχεία ήταν για εμάς, που δεν είμαστε λογιστές ή οικονομολόγοι, δυσνόητα. Ο οικονομικός έλεγχος ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, με τον έλεγχο του απολογισμού της οικονομικής διαχείρισης της Οικονομικής Επιτροπής, τον οποίο και υπογράφουμε. Βάση του Καταστατικού (Άρθρο 6, παράγραφος iii) το Ελεγκτικό Συμβούλιο λαμβάνει από οποιοδήποτε όργανο πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα οικονομικής φύσης. Με βάση αυτό, το Ελεγκτικό Συμβούλιο παρουσιάζει στην παρούσα απολογιστική έκθεση τόσο το αποτέλεσμα του ελέγχου αναφορικά με την ορθότητα της εκτέλεσης των οικονομικών πράξεων από την Οικονομική Επιτροπή ως διαχειριστή, όσο και με οικονομικά στοιχεία που αφορούν στις αποφάσεις για τις οικονομικές πράξεις. Αυτό επειδή κάθε μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. δικαιούται να γνωρίζει το που πηγαίνει η συνδρομή του. Με αυτό το σκεπτικό, προτείναμε στην Οικονομική Επιτροπή να έχει, για το κάθε ποσό που ξοδεύεται, την απόφαση από το όργανο που πάρθηκε. Για την Οικονομική Επιτροπή αυτό ήταν ανέφικτο. Γ1. Οικονομική έκθεση Τα οικονομικά στοιχεία για την διαχειριστική περίοδο από 22/5/2013 έως 31/8/2014 από την οικονομική επιτροπή είναι: ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΣΟΔΩΝ 86, ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΞΟΔΩΝ 118, ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 32, ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ 31/8/2014 1, Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, τα επιμέρους ποσά που υπάρχουν στον απολογισμό και στις εγγραφές του βιβλίου εσόδων εξόδων του Ε.ΠΑ.Μ., ελέγχθηκαν ως προς την ορθότητα και την ύπαρξη των εκάστοτε παραστατικών, και βρέθηκαν ακριβή. Γ2. Διεθνές Συνέδριο Το τελικό κόστος του Διεθνούς Συνεδρίου όπως αυτό αναφέρεται στον οικονομικό απολογισμό είναι ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ 15, ευρώ. Το ποσό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τον αρχικό προϋπολογισμό, κατά συνέπεια, οφείλουν τα όργανα, αρμόδια για την απόφαση, την οργάνωση και τη διεξαγωγή να εξηγήσουν στο Συνέδριο και σε όλα τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. πως και γιατί ο αρχικός προϋπολογισμός υπερδιπλασιάστηκε. Οφείλουμε εδώ να καταθέσουμε, ένα μέρος από το παραπάνω ποσό προσφέρθηκε σαν δωρεά (ή έκτακτη συνδρομή) από μέλη και φίλους του Ε.ΠΑ.Μ. από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Α) Κόστος Γ3. Ευρωεκλογές ΕΣΟΔΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 34, ΕΞΟΔΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 62,543.35

4 Β) Από τον οικονομικό έλεγχο προέκυψε ότι ένας αριθμός από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ε.ΠΑ.Μ. δεν κατέβαλε το σχετικό παράβολο των 500 ευρώ. Μετά από συζήτηση με την οικονομική επιτροπή μας δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τους περισσότερους από τους υποψήφιους, υπάρχουν όμως ακόμα 3 υποψήφιοι και για τους οποίους τα αρμόδια όργανα πρέπει να εξηγήσουν στους συνέδρους και σε όλα τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. πως πάρθηκε η απόφαση να πληρωθούν τα παράβολά τους από το κεντρικό ταμείο του Ε.ΠΑ.Μ. Γ4. Νέα γραφεία Από τον οικονομικό έλεγχο που κάναμε για τα ποσά που αφορούν τα νέα γραφεία στη Θησέως, παραθέτουμε τα σχετικά ποσά: ΠΑΓΙΑ ΜΗΝΑΙΑ ΕΞΟΔΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΝΟΙΚΙΟ 600 ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ 130 ΔΕΗ 150 ΟΤΕ 100 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 80 ΔΙΑΦΟΡΑ 20 ΣΥΝΟΛΟ 1080 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ (ΑΠΌ 15/11/13 ΕΩΣ 30/6/14) ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 80 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 728 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 300 ΣΥΝΟΛΟ 1108 Τα μηνιαία έσοδα του Μετώπου (για κάλυψη των εξόδων των γραφείων και άλλων εξόδων) είναι: ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 300 ΚΟΥΠΟΝΙΑ 350 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 175 Π.Γ. ΚΑΙ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡ ΣΥΝΟΛΟ 825 Είναι ξεκάθαρο, ότι με την παρούσα οικονομική κατάσταση δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη διατήρηση γραφείων, διότι το κόστος τους είναι ήδη μεγαλύτερο από τα μηνιαία έσοδα του Μετώπου. Στο Συνέδριο, θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση: (α) με ποιο τρόπο θα αυξήσουμε τα έσοδα όλοι οι πυρήνες να καταβάλλουν την καταστατική τους εισφορά- ή (β) να υιοθετήσουμε μια πιο οικονομική λύση για τα γραφεία μας.

5 Γ5. ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Θεωρούμε ότι πρέπει να σημειωθεί, ότι οφείλουμε για τα παλιά γραφεία το ποσό των 3000, (για την περίοδο από το 2011 έως και τέλος 2013) και στη διάρκεια της διαχειριστικής χρήσης που μόλις έκλεισε έχουμε δώσει έναντι (14/2/2014) το ποσό των 500 στη συναγωνίστρια που έχει διαθέσει το κτήριο στη Σφακτηρίας. Για το θέμα αυτό το Ελεγκτικό Συμβούλιο έχει καλέσει την συναγωνίστρια-ιδιοκτήτρια του ακινήτου της Σφακτηρίας για να μας εξηγήσει το θέμα, σε συνεδρίασή του τις 3/9/2014, όπως επίσης έκανε μια παρόμοια αναλυτική συζήτηση με την Οικονομική Επιτροπή τις 12/9/2014 για να έχει σφαιρική άποψη. Το Συνέδριο οφείλει να πάρει θέση για το γεγονός ότι ενώ μεταφερθήκαμε και καταβάλλουμε τακτικά τις υποχρεώσεις μας για τα νέα γραφεία, δεν φροντίζουμε να κάνουμε μια (έστω και σταδιακή και μικρή) απόσβεση των παλιών οφειλών που αφορούν τα παλιά γραφεία. Γ6. ΕΣΟΔΑ Κατά τον οικονομικό έλεγχο διαπιστώσαμε ότι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ. Σχετικά με τα έσοδα του Μετώπου, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην εταιρεία που προγραμματιζόταν να δημιουργηθεί, μα δεν έγινε. Την εταιρεία που προοριζόταν για να περιλαμβάνει το ραδιοφωνικό σταθμό, και που θα δημιουργούνταν για να υποστηρίξει το paypal. Χρειαζόμαστε εξηγήσεις από το ΕΣΣ για το Μέτωπο, για ποιο λόγο δεν έγινε η εταιρεία.

6 Δ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Η κύρια μέριμνα του Ελεγκτικού Συμβουλίου είναι να διαφυλάξει την τήρηση του Καταστατικού, του ήθους και των αρχών του Ε.ΠΑ.Μ. και να φροντίσει για την εφαρμογή διαφάνειας στα όργανα και τις διαδικασίες. Λεπτομέρειες για προσφυγές και πορίσματα του ΕΣ, είναι στο παράρτημα και θα μοιραστούν στο Συνέδριο. Ε. ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Σύμφωνα με το Άρθρο 46 του καταστατικού, το Ελεγκτικό Συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα να καταθέσει στο Συνέδριο μια ετήσια τακτική έκθεση αξιολόγησης των οργάνων πάνω σε θέματα τήρησης των Αρχών του Ε.ΠΑ.Μ. (όχι σε θέματα πολιτικών αποφάσεων άλλου τύπου). Δεν είναι πάντα διακριτή η γραμμή που ξεχωρίζει τα θέματα τήρησης των Αρχών του Ε.ΠΑ.Μ. από τα θέματα πολιτικών αποφάσεων, οπότε, το Συνέδριο μπορεί να κρίνει αν τυχόν στην παρούσα αξιολόγηση αυτή η γραμμή έχει ξεπεραστεί. Επίσης, αυτό το μέρος που αναφέρεται στην αξιολόγηση των οργάνων του Ε.ΠΑ.Μ. αναπόφευκτα θα συμπεριλάβει ενέργειες και πρακτικές που αφορούν κατά περίπτωση μεμονωμένα μέλη οργάνων. Δεν είναι πρόθεσή μας να μεταθέτουμε τα θετικά και τα αρνητικά των πεπραγμένων ατόμων σε ένα όργανο, αλλά όταν τα άτομα λειτουργούν υπό την ιδιότητά τους ως μέλη ενός οργάνου, μόνο έτσι συλλογικά μπορούμε σαν Ελεγκτικό Συμβούλιο να το δούμε. Ε1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Υπάρχει μια φράση / απόσπασμα μέσα από το απολογιστικό κείμενο της Πολιτικής Γραμματείας προς όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ ενόψει του 3ου Συνεδρίου, το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από την κριτική μας: Η Π.Γ. δείχνοντας υπερβολική εμπιστοσύνη στους υπεύθυνους των επί μέρους τμημάτων, άφησε χώρο για δημιουργία στεγανών, αυτονόμηση τους και λειτουργία τους παρά και ενάντια στις αρχές και τις θέσεις του Μετώπου, με τελική παρέμβαση της Π.Γ. πυροσβεστικά και όχι πάντα με επιτυχία. Το αρχικό κείμενο εστιάζει στις εκλογές και στην ΚΕΕΔ, διαπιστώσαμε σε αυτό το σημείο παραλήψεις και αστοχίες, όχι μόνο στην συγκεκριμένη επιτροπή αλλά και σε άλλα τμήματα. Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων: Η Πολιτική Γραμματεία δεν μερίμνησε ή έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στην λειτουργία της ΕΔΣ, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος. Μέσα στην ΕΔΣ, υπήρχε έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας, και συγκεντρωτισμός. Την διαπίστωση αυτή την κάναμε με αφορμή το θέμα που προέκυψε προς το Ελεγκτικό Συμβούλιο με τις Διεθνείς Σχέσεις, που τελικά διαλύθηκαν. Αναφορικά με αυτό το θέμα, αρνητική ήταν και η προτροπή μέλους της Πολιτικής Γραμματείας να μην ασχοληθεί το Ελεγκτικό με αυτό το θέμα. Γραφείο τύπου: Διαπιστώσαμε δυσλειτουργία του γραφείου τύπου του Ε.ΠΑ.Μ., ιδιαίτερα στην περίοδο των ευρωεκλογών. Όλο το χρονικό διάστημα από το 2 ο Συνέδριο, εκδώσαμε μόνο 4 δελτία τύπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: πρόσφατα το ΕΣ μαζί με την ΟΕ πήγαμε στα κεντρικά γραφεία της Θησέως και προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον Η/Υ του γραφείου τύπου, για την σύνδεσή μας με μέλη της επαρχίας. Ο Η/Υ είχε κωδικό πρόσβασης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της ΟΕ με την πρώην επικεφαλής του γραφείου τύπου, μας απάντησε ότι δεν θυμάται τον κωδικό. ΚΕΕΔ: Κατά παρόμοιο τρόπο λειτούργησε η ΚΕΕΔ, έχοντας έναν μόνο επικεφαλή και όχι σαν ομάδα. Όπως σε όλες τις γραμμές του Μετώπου, έτσι και στις επιτροπές, θα πρέπει η διασφαλίζεται ότι η λειτουργία τους διέπεται από τις Αρχές του Ε.ΠΑ.Μ. και να είναι σύμφωνη με τις Δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να μην είναι υπόθεση ενός ατόμου, που λειτουργεί σαν στο μαγαζάκι του.

7 Διαφάνεια (1): Όπως ορίζει το καταστατικό, Άρθρο 39, τα όργανα υποχρεούνται να δημοσιεύουν πρακτικά. Η ΠΓ δεν το έκανε ποτέ. Διαφάνεια (2): Επιστολή από ΚΓ: Συναγωνιστές, συναγωνίστριες, Παρακαλώ ενημερώστε τα μέλη και τους φίλους μας ότι: Σήμερα Πέμπτη 18 Ιούλη ημέρα άφιξης του γερμανού υπουργού οικονομικών στην Αθήνα η προγραμματισμένη οργανωμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Ε.ΠΑ.Μ. ματαιώνεται πρώτον γιατί μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί καμία προγραμματισμένη συγκέντρωση από κανέναν οργανωμένο φορέα και δεύτερον γιατί υπάρχει αστυνομική απαγόρευση των πολιτικών συναθροίσεων και της κυκλοφορίας από τις 9:00 πμ έως και τις 8:00 μμ στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας (βλέπε παρακάτω 2. ανακοίνωση της Αστυνομίας). Είναι απαράδεκτο να αποστέλλεται από το της ΚΓ της 18/7/13 ανυπόγραφη επιστολή, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όσο η άφιξη του Schäuble. Όσο αφορά το περιεχόμενο αναρωτιόμαστε από πότε το Ε.ΠΑ.Μ. «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις» του κατοχικού κράτους. Αναμένουμε εξηγήσεις από τους υπεύθυνους. Διαφάνεια (3) Ευρωεκλογές: Λάθος είναι ότι δεν συντάχθηκε προϋπολογισμός, με αποτέλεσμα να έχουμε τα οικονομικά αποτελέσματα που εκθέτουμε στην παράγραφο Γ3. Διαφάνεια (4) Πρώτιστο θέμα Αρχής είναι η ανεξαρτησία και η διαφάνεια λειτουργίας των οργάνων. Με αφορμή την υπόθεση του πυρήνα της Κέρκυρας, θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε την παρέμβαση μέλους της ΠΓ, Όθωνα Κουμαρέλα που μας έφερε σε δύσκολη θέση και εξέθεσε το Ελεγκτικό Συμβούλιο στον Πυρήνα της Κέρκυρας. Με επιστολή, της οποίας το Ελεγκτικό Συμβούλιο δεν ήξερε την ύπαρξη έως και μετά την έκδοση πορίσματος, ενεπλάκη στην εκκρεμούσα υπόθεση, με αποτέλεσμα ο πυρήνας της Κέρκυρας να κατηγορεί το Ελεγκτικό, ότι καθοδηγείται. Ο εν λόγω συναγωνιστής ούτε καν μπήκε στον κόπο να ζητήσει συγνώμη ούτε από το ΕΣ, ούτε από τον πυρήνα της Κέρκυρας. Αναφορικά με το χρέος των 3000 προς την συναγωνίστρια ιδιοκτήτρια του γραφείου στη Σφακτηρίας:. Γνώμη μας είναι ότι πριν κάνουμε το βήμα να πάμε σε καινούργια κεντρικά γραφεία, θα έπρεπε πρώτα να έχουμε κλείσει όλους τους προηγούμενους λογαριασμούς μας. Πριν λίγες ημέρες ο β συντονιστής της Π.Γ. σε επιστολή του απάντηση στη συναγωνίστρια ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι το χρέος υπάρχει ακόμα.. Πέρα από τις μικρές ή μεγαλύτερες αστοχίες, η Πολιτική Γραμματεία εξέτισε μια δύσκολη θητεία σε περιόδους δύσκολων συγκυριών και μεγάλου εκφοβισμού της κοινωνίας. Το έκανε αυτό με Ήθος, και με σεβασμό τόσο στα Μέλη του Μετώπου και τις αποφάσεις που όλοι είχαμε από κοινού πάρει στο 2 ο Συνέδριο, όσο και με άνοιγμα στην Κοινωνία και στα κινήματα. Ήταν θέμα αρχής να βρεθούμε εκεί, στην με χουντικό τρόπο μαυρισμένη ΕΡΤ, και ήμασταν εκεί, όχι μόνο προσφέροντας συμπαράσταση στους απολυμένους εργαζόμενους, αλλά δίνοντας και μια εικόνα για το Μέτωπο που ακόμα συζητιέται με θαυμασμό από την κοινωνία. Η υλοποίηση των αποφάσεων του 2 ου Συνεδρίου σχετικά με τις συνεργασίες, υπαγόρευε να γίνουν κινήσεις ανοίγματος του Ε.ΠΑ.Μ. σε άλλα κινήματα με τα οποία έχουμε βρεθεί στους δρόμους. Και αυτό, η Πολιτική Γραμματεία το έτρεξε και ήταν διαρκής η προσπάθεια για υλοποίηση αυτών των αποφάσεων. Κορυφαίες στιγμές αυτών των κινήσεων ήταν η Διεθνής Συνάντηση (που οργάνωσε η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων) και η συνάντηση/συζήτηση με άλλα κινήματα στο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου.

8 Ε2. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Υπερμαραθώνιος: Οι πυρήνες έλαβαν από την Κεντρική Γραμματεία πρόσκληση συμμετοχής στον Υπερμαραθώνιο. Οπως φάνηκε στην πορεία, τη χορηγία και την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η οργάνωση END (Σώρρας) κάτι που ανακαλύψαμε όταν ο κόσμος μας πήγε εκεί και μετά δώσαμε εντολή να φύγουν. Στην περίπτωση αυτή δεν ελέγξαμε την κατάσταση με τη δέουσα προσοχή, πριν στείλουμε τους συναγωνιστές. Θέλουμε να σημειώσουμε πως το Οργανικό Γραφείο στέλνει τις αναφορές των συνεδριάσεών του, πράγμα που είναι σημαντικό, όσον αφορά στη διαφάνεια λειτουργίας του Οργάνου, και όπως είναι Καταστατική του υποχρέωση. Επίσης, εξέδωσε και μοίρασε στους πυρήνες το "Εγχειρίδιο Λειτουργίας του Πυρήνα", το οποίο, όπως έχει φανεί στην πράξη, είναι πολύ χρήσιμο και αποτελεί έναν πολύ καλό οδηγό για τα Συντονιστικά και τους Πυρήνες. Επίσης, στην περίπτωση της Κέρκυρας, όταν ζητήσαμε από το Οργανωτικό Γραφείο να μεσολαβήσει, έπειτα από τη δική μας απόφαση, το έκανε άμεσα, στέλνοντας εκεί τον Συντονιστή Γιάννη Αθανασιάδη. Αντίστοιχα, στην περίπτωση του Λουτρακίου μεσολάβησαν ο Συντονιστής Μανώλης Κλαμπατσέας, ο Δημήτρης Καζάκης και ο Απόστολος Μόσχος. Για αυτό το θέμα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την Πολιτική Γραμματεία. ΣΤ. ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Λεπτομέρειες για εκκρεμείς υποθέσεις, είναι στο παράρτημα και θα μοιραστούν στο Συνέδριο. ΣΤ. ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Μη χρήση προσωπικών συνομιλιών: Στις προσφυγές προς το Ελεγκτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε να μην δεχόμαστε και να μην λαμβάνουμε υπ όψη προσωπικές συνομιλίες μεταξύ συναγωνιστών (πχ skype, facebook κλπ). Προτείνουμε ένα μέλος της Οικονομικής επιτροπής, να είναι μέλος της ΠΓ. Αυτό, για να υπάρχει άμεση ενημέρωση. Με την κεντρική γραμματεία μας παρουσιάστηκε ένα θέμα στην υπόθεση των Διεθνών σχέσεων, όπου δεν έστειλε στους ενδιαφερόμενους τα mail που της ζητήσαμε, με αποτέλεσμα να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον δικαιολογημένο εκνευρισμό των ενδιαφερομένων για την υπόθεση. Επιτροπή Επικοινωνίας και διαδικτύου: Μια επισήμανση που αφορά στην ομάδα επικοινωνίας, μέσα στην κεντρική σελίδα του ΜΕΤΩΠΟΥ υπάρχουν ακόμη ως αρμόδιοι για επιτροπές και όχι μόνο, άνθρωποι που δεν είναι πλέον ούτε μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ. Υπάρχει και κάτι αστείο είναι εκεί και μόνο εκεί: το ΘΑΛΕΙΝ Καλλιθέας. Μήπως θα έπρεπε την κεντρική μας σελίδα να την προσέχουμε λίγο παραπάνω (;!). Κάποιες άλλες δυσλειτουργίες που είχαμε στην αρχή με τα προσωπικά μας οι οποίες ξεπεράστηκαν σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Δυσκολίες υπάρχουν και στο θέμα επικοινωνίας μέσω teamspeak. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 1. Στο Άρθρο 46: Το Ελεγκτικό Συμβούλιο να αποτελείται από 15 μέλη και 15 αναπληρωματικά. 2. Στο Άρθρο 46, παράγραφος i, να προστεθεί ότι το Ελεγκτικό μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα, όταν

9 αντιλαμβάνεται ότι δεν πραγματοποιείται η τήρηση από όλα τα όργανα και όλα τα μέλη των ηθικών, ιδεολογικών, πολιτικών και κανονιστικών πλαισίων που θέτουν οι Αρχές του Ε.ΠΑ.Μ. 3. Νέο Άρθρο: Σύσταση Επιτροπών: Το ΕΣΣ μπορεί να προχωρήσει στην ίδρυση και την οργάνωση επιτροπών για την διευκόλυνση της λειτουργίας του Μετώπου. Πχ Επιτροπή Επικοινωνίας, Επιτροπή Νομικής Αλληλεγγύης, κλπ. Οι επιτροπές αποτελούνται το λιγότερο από 5 άτομα. Η λειτουργία των επιτροπών θα πρέπει να διέπεται από τις γενικές αρχές του Ε.ΠΑ.Μ. και να εναρμονίζεται με τις Δημοκρατικές διαδικασίες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε το επόμενο Ελεγκτικό να μην χρειαστεί να ξενυχτήσει τόσες φορές, όσες το παρόν, προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει διαφορές που δεν θα προέκυπταν αν η λειτουργία και η συμπεριφορά των μελών ήταν σύμφωνη με τις Αρχές και το Καταστατικό του Ε.ΠΑ.Μ. Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές, Τους 15 τελευταίους μήνες δουλέψαμε με στόχο την τήρηση από όλα τα όργανα και όλα τα μέλη των ηθικών, ιδεολογικών, πολιτικών και κανονιστικών πλαισίων που θέτουν οι Αρχές του Ε.ΠΑ.Μ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργαστήκαμε, για να φέρουμε το έργο αυτό εις πέρας. Ελπίζουμε να έχουμε βάλει και εμείς ένα λιθαράκι σε ότι αφορά την ενότητα του Μετώπου. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ 1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ 9 ΜΑΪΟΥ 2011 ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ, Πρόεδρος της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Μαρτίου 2010 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή

Διαβάστε περισσότερα

Με θέση και άποψη. Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος. Πρόγραμμα Δράσης

Με θέση και άποψη. Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος. Πρόγραμμα Δράσης Τεύχος 26/1e Ιανουάριος 2014 Με θέση και άποψη Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος Δεκέμβριος 2013 7 ο Συνέδριο ΠΟΜΗΤΕΔΥ Πρόγραμμα Δράσης 2013 2016 Άρθρα Η σύνθεση του Δ.Σ. της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. Πρόεδρος Λιόντης Στέφανος

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ. Τεύχος 5,Φεβρουάριος 2014. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 11ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ. Τεύχος 5,Φεβρουάριος 2014. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 11ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς website: www.sed.gr e-mail: info@sed.gr Το Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ Τεύχος 5,Φεβρουάριος 2014 ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Καλών Πρακτικών Ηλεκτρονικής Συμμετοχής

Οδηγός Καλών Πρακτικών Ηλεκτρονικής Συμμετοχής Οδηγός Καλών Πρακτικών Ηλεκτρονικής Συμμετοχής www.eparticipation.eu Ο παρών οδηγός είναι αποτέλεσμα του χρηματοδοτούμενου έργου Interreg IVC ecitizen II Towards citizen-centered egovernment in European

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συμπαραστάτη ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Εγχειρίδιο Συμπαραστάτη ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Εγχειρίδιο Συμπαραστάτη ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2014 1 Περιεχόμενα Σελίδα Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 1.1. Η ρύθμιση του Καλλικράτη 7 1.2. Η αιτιολογική έκθεση 10 1.3. Υπουργικές εγκύκλιοι 12 1.4. Οι ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Έκθεση (άρθρο 3 παρ.5 του ν.3094/2003) Σεπτέµβριος 2011 Σχέσεις ΕΥ ΑΠ Α.Ε.- Καταναλωτών Η Εµπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη

Ειδική Έκθεση (άρθρο 3 παρ.5 του ν.3094/2003) Σεπτέµβριος 2011 Σχέσεις ΕΥ ΑΠ Α.Ε.- Καταναλωτών Η Εµπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη Ειδική Έκθεση (άρθρο 3 παρ.5 του ν.3094/2003) Σεπτέµβριος 2011 Σχέσεις ΕΥ ΑΠ Α.Ε.- Καταναλωτών Η Εµπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη Συνήγορος του Πολίτη Ανεξάρτητη Αρχή Περιεχόµενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ...σελ. 3 Α.

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. 29-5-2011

Διοικητικό Συμβούλιο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. 29-5-2011 Διοικητικό Συμβούλιο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. 29-5-2011 Παρόντες: Μπρεντάνος Κωνσταντίνος Τοκούζης Παναγιώτης Ψαρογιάννης Αστέριος Γρέκας Γρηγόριος Καρατάσος Αντώνιος Σταθάκης Χρυσοβαλάντης Ζαρκαδάς Ελευθέριος Κουκουράκης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 5 η Στις 18-07 - 2007 Δ.ΕΠ.Α.Ν.ΑΛ. ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 17 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. 17 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23 ης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Αθήνα 2014 Copyright 2014 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Πτολεμαίων 1, 116 35 Αθήνα www.sep.org.gr Φωτογραφίες : Φωτογραφικό Αρχείο Σ.Ε.Π. Δημιουργικό : Σ. Πολυζώης Επιμέλεια

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΥ ΡΟ ΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΥ ΡΟ ΟΥ ΗΜΟΥ ΡΟ ΟΥ Πρακτικό Συνεδρίασης Αριθµός: 9 / 26-04-2013 Στη Ρόδο και στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης ήµων (Π.Ε..) Νοτίου Αιγαίου, όπισθεν του ηµοτικού Καταστήµατος ήµου Ρόδου, (αντί της αίθουσας του

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1. Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1. Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1 Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΤ ΑΡΗ ΜΟΥΣΙΩΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ TΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ TΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ P O S T P R E S S ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ Ταχ. Γραφείο KEMΠ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Αριθµός Αδείας X+7 P O S T P R E S S ENTYΠO KΛEIΣTO AP. AΔEIAΣ 1117/1996 KEMΠA Ξενοφώντος 15A 105 57 Aθήνα, Tηλ. 210-32.21.316 Κωδικός 01-2753

Διαβάστε περισσότερα

μη ζητάς την αλλαγή Γίνε εσύ η αλλαγή

μη ζητάς την αλλαγή Γίνε εσύ η αλλαγή ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ 2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 188 ΚΩΔΙΚΟΣ 033869 2 3 4 5 6-7 7 10 14 Να χαράξουμε μια νέα πορεία Του Γερακαράκου Γρηγόρη Ελπίζω σε αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις Κυβερνητικές Βιβλιοθήκες

Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις Κυβερνητικές Βιβλιοθήκες IFLA Professional Report (Greek translation) Κατευθυντήριες Οδηγίες για τις Κυβερνητικές Βιβλιοθήκες Επιμέλεια Nancy Bolt και Suzanne Burge Μετάφραση από τα Αγγλικά: Μαρία Μονόπωλη και Άννα Μάστορα Κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ Ημερίδα Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 11 Νοεμβρίου 2013 Επιμελητήριο Φλώρινας Φλώρινα Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έναρξη - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ WEB Πτυχιακή Εργασία Αποστολοπούλου Μαρία Γαρυφαλλιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΗΛ.: 210.9404825 FAX: 210.9404829 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 Αίθουσα Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 145 Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2014 www.ssete.gr

Τεύχος 145 Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2014 www.ssete.gr Διμηνιαία Έκδοση Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας Δραγατσανίου 8, 105 59 ΑΘΗΝΑ Τεύχος 145 Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2014 www.ssete.gr Η αδιαλλαξία και οι απειλές της Διοίκησης της ΕΤΕ δεν θα μας λυγίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμούς του Ιδιωτικού Τομέα

Διαγωνισμούς του Ιδιωτικού Τομέα Οδηγίες για τη Σχέση Πελάτη-Εταιρίας Επικοινωνίας και Καλές Πρακτικές στους Διαγωνισμούς του Ιδιωτικού Τομέα EUROPEAN ASSOCIATION OF COMMUNICATIONS AGENCIES Αυτό το κείμενο παρέχει οδηγίες, τόσο προς την

Διαβάστε περισσότερα

www.ieromnimi.gr Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ

www.ieromnimi.gr Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ Xωριό μου όμορφο μικρό, πατρίδα του Κρομμύδα κι αν έφυγα στην ξενητιά τη θύμισή σου τη γλυκειά απ το μυαλό δεν πήρα www.ieromnimi.gr Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΜΝΗΜΗΣ Ιερομνήμη ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ. Τι εννοούμε με την πίεση δυνάμεων (lobbying);

ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ. Τι εννοούμε με την πίεση δυνάμεων (lobbying); ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ Τι εννοούμε με την πίεση δυνάμεων (lobbying); Εννοούμε να πείσουμε κάποιον με περισσότερη δύναμη λήψης αποφάσεων από εμάς να αναλάβει, αναφορικά με μια συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ»

ΕΚΘΕΣΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» ΕΚΘΕΣΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» Συντακτική ομάδα: Όλγα Αγγελοπούλου (Δικηγόρος, L.LM. PhD) Απόστολος Ξυράφης (Doctorant, UCL) Πάνος Αλεξόπουλος (M.A., College of Europe) Ιούλιος 2011 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Φωτοβολταικά. n σελ. 16-17 n σελ. 3. Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 n Έτος 4ο - Αρ. Φύλλου 146-0,02 Λεπτά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Φωτοβολταικά. n σελ. 16-17 n σελ. 3. Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 n Έτος 4ο - Αρ. Φύλλου 146-0,02 Λεπτά Δικαίωση για εργαζόμενη με stage στο Δήμο Φυλής n σελ. 12 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Φωτοβολταικά 5 χρόνια ενημέρωση από τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ n σελ. 16-17 n σελ. 3 ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Περίοδος 2012. Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δημοτική Περίοδος 2012. Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Δημοτική Περίοδος 2012 Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Έντυπη Έκδοση 29 ης Συνεδρίασης Δ.Σ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 Διαχείριση Πρακτικών 29

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Περίοδος 2012. Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δημοτική Περίοδος 2012. Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Δημοτική Περίοδος 2012 Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Έντυπη Έκδοση 12 ης Συνεδρίασης Δ.Σ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 Διαχείριση Πρακτικών 12 η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕΔ-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕΔ-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς website: www.sed.gr e-mail: info@sed.gr Το Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ Τεύχος 4,Ιούλιος 2013 Ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα