πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2013 isbn

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2013 isbn 978-960-496-784-1"

Transcript

1

2 ΤίΤλοσ πρωτοτύπου: 40 THiNGs i WANT TO Tell YOu Από τις Εκδόσεις HarperTrophycanada, Τορόντο 2012 ΤίΤλοσ βιβλiου: Σαράντα πράγματα που θέλω να σου πω συγγραφeασ: Alice Kuipers MΕΤAφρΑση: ράνια Μπουμπουρή ΕπιΜeλΕιΑ διoρθωση κειμeνου: Έλπη κυργιοπούλου συνθεση ΕΞωφυλλου: γιώργος παζάλος ηλεκτρονικh σελιδοποiηση: Μερσίνα λαδοπούλου ΕκΤύπωση: Α. & φ. δεληγιάννης ο.ε. βιβλιοδεσια: ηλιόπουλος θ. ροδόπουλους π. ο.ε. Alice Kuipers, 2012 By arrangement with Westwood creative Artists ltd. φωτογραφίας εξωφύλλου: Jochen schoenfeld/ ΕκδοσΕισ Ψυχογιοσ Α.Ε., Αθήνα 2013 πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2013 isbn Τυπώθηκε σε χαρτί ελεύθερο χημικών ουσιών, προερχόμενο αποκλειστικά και μόνο από δάση που καλλιεργούνται για την παραγωγή χαρτιού. Τοπαρόν έργοπνευματικής ιδιοκτησίαςπροστατεύεται κατά τιςδιατάξεις τουελληνικού νόμου (ν. 2121/1993όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται απολύτως η άνευ γραπτής αδείας του εκδότη κατά οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο αντιγραφή, φωτοανατύπωση και εν γένει αναπαραγωγή, διανομή, εκμίσθωση ή δανεισμός, μετάφραση, διασκευή, αναμετάδοση, παρουσίαση στο κοινό σε οποιαδήποτε μορφή (ηλεκτρονική, μηχανική ή άλλη) και η εν γένει εκμετάλλευση του συνόλου ή μέρους του έργου. ΕκδοσΕισ Ψυχογιοσ Α.Ε. psichogios publications s.a. Έδρα: Τατοΐου 121 Head office: 121, Tatoiou str Μεταμόρφωση Metamorfossi, Greece βιβλιοπωλείο: Μαυρομιχάλη 1 Bookstore: 1, Mavromichali str Αθήνα Athens, Greece Τηλ.: Tel.: Telefax: Telefax: info@psichogios.gr info@psichogios.gr

3 ÌåôÜöñáóç: Ράνια Μπουµπουρή

4 Στον μπαμπά μου διότι πίστεψε σ εμένα.

5 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

6 1 υπάρχει κάτι που σκόπευα να σου πω». Ακούμπησα πίσω στην καρέκλα του γραφείου μου, στηρίζοντας το τηλέφωνο ανάμεσα στο αυτί και το μάγουλό μου, και κοίταξα το σημειωματάριο που βρισκόταν δίπλα στον υπολογιστή μου. Είχα σημειώσει μια λίστα με δέκα πράγματα που έπρεπε να κάνω και τράβηξα μια μολυβιά στο τέταρτο: Να το πω στην Κλίο. «Το έκανες με τον γκρίφιν;» τσίριξε. κρυφογέλασα. «στα γενέθλιά μου θα το κάνουμε. Όχι νωρίτερα». «πώς αντέχεις; Έχεις τόσο αυτοέλεγχο!» φαντάστηκα την κλίο να κάθεται στο τεράστιο κρεβάτι της, να βάφει κατά πάσα πιθανότητα τα νύχια των ποδιών της καθώς μου μιλούσε, με τα πανέμορφα μαύρα της μαλλιά και τη σκούρα της επιδερμίδα να έρχονται σε αντίθεση με τα λευκά και κρεμ χρώματα του υπνοδωματίου της. «λοιπόν, εντάξει», είπα. «δεν είναι και κανένα σπουδαίο μυστικό. Ή μάλλον είναι». η φωνή της χαμήλωσε. «Τι εννοείς; Τι μυστικό θα μπορούσες να έχεις που να μην το ξέρω εγώ;» κατάλαβα ότι με πείραζε.

7 ΑΛΙΣ ΚΑΪΠΕΡΣ «Ε, σιγά τα λάχανα». «Αμάν, βρε Μπερντ, λέγε επιτέλους». «να, πριν από δύο μήνες ξεκίνησα έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο ένα website». σταμάτησα, γιατί ένιωθα σαν χαζή. Μου φάνηκε πως έκανα πολλή φασαρία για το τίποτα. «δεν ήθελα να το πω σε κανέναν, επειδή είναι από αυτούς τους ιστότοπους που δίνουν συμβουλές, κι έτσι σκέφτηκα πως θα ταν καλύτερο να το κρατήσω μυστικό, αλλά να... ο ιστότοπός μου δέχεται πολλές επισκέψεις καθημερινά και με απασχολεί πολύ το τι θα γράψω... και μόλις διάβαζα το μήνυμα μιας αναγνώστριας, η οποία ρωτάει τι να κάνει με τον τύπο που καψουρεύτηκε...» «Είσαι, σαν να λέμε, ένα κορίτσι που δίνει συμβουλές μέσω διαδικτύου! Τέλειο! για πες μου πώς λένε τον ιστότοπο για να σε βρω». Της είπα και την άκουσα να πληκτρολογεί. Ακολούθησε μακροσκελής παύση. «ναι;» φώναξα. «Είμαι ακόμα στη γραμμή, περιμένω να σου μιλήσω». «ηρέμησε», είπε, «και μίλα όσο θες, σε ακούω. Μα είναι υπέροχο! Μ αρέσει πολύ. στ αλήθεια μπαίνει κόσμος και σου κάνει όλες αυτές τις ερωτήσεις;» «να σου πω την αλήθεια; Έγραψα μόνη μου τις δυο τρεις πρώτες, ύστερα όμως άρχισε να μπαίνει κόσμος και να γράφει. προσπαθώ ν απαντώ μόνο όταν έχω χρόνο και κάτι να πω. δεν απαντώ σε όλους». Μιλούσα πολύ γρήγορα και σκέφτηκα πόση ζωντάνια αντλούσα από τη δραστηριότητά μου αυτή μέσω του διαδικτύου. «πώς ξέρεις τι ν απαντήσεις; ωωω, σε διαβάζω τώρα.

8 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Μ αρέσουν αυτά που γράφεις έξυπνα. Μ αρέσει και το ψευδώνυμό σου». «Ψάχνω το θέμα, ενώ ανατρέχω και σ εμπειρίες από τη δική μου ζωή. Απαντώ σε ερωτήσεις στις οποίες νιώθω ότι έχω κάτι να πω. Όταν ξεκίνησα αυτή την ιστορία, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν, ξέρεις, κάτι τόσο δημοφιλές τόσο σύντομα». «συμβουλές από σένα σε θέματα σεξ!» «σκάσε. Εντάξει, τι να κάνουμε, δεν έχω εμπειρία σ αυτό τον τομέα. Όχι ακόμη. Αυτή η απάντησή μου βασίστηκε σε έρευνα. Επιπλέον, ακούω πολλά κι από σένα». Έβαλε τα γέλια. «Αν προχωρούσες με τον γκρίφιν και το κάνατε, θα γινόσουν ειδικός σε θέματα σεξ. σεξειδικός!» Ακολούθησε πάλι σιωπή, κι ύστερα ήρθε το ξέσπασμα: «ω θεέ μου, πρέπει να με πληρώσεις γι αυτή την ατάκα: Ένα κακό αγόρι ίσως είναι ελκυστικό, αλλά έρχεται πακέτο με ένα σωρό μπελάδες και δεν πρόκειται ν αλλάξει για χάρη σου. Εγώ σ το είπα αυτό». «γι αυτό κι εγώ ένιωθα πως έπρεπε να σου μιλήσω για τον ιστότοπό μου. Εσύ ξέρεις διάφορα. Τι να γράψω εγώ σε ένα κορίτσι που καψουρεύτηκε έναν τύπο, αφού έχω να νιώσω καψουρεμένη από τότε που ήμουν πόσο να μουν; μια σταλιά, κι έκανα σαν τρελή για έναν τύπο από ένα μουσικό συγκρότημα;» «και ποιος ο λόγος να καψουρευτείς εσύ, αφού το αγόρι σου μένει στη διπλανή πόρτα; Εξάλλου, η καψούρα θα ήταν, δεν ξέρω, κάτι τελείως ανεξέλεγκτο για σένα. θα ήταν κάτι άγριο». «Μπορεί να μου ταιριάζει το άγριο», αντιγύρισα.

9 ΑΛΙΣ ΚΑΪΠΕΡΣ «Αφού το λες εσύ...» «Μόλις διέγραψα κάτι από τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω. ορίστε κάτι άγριο», αστειεύτηκα. «Τέλος πάντων, σ αρέσει;» «σταμάτα τη φλυαρία, διαβάζω ακόμη. πω, πω, Μπερντ, είναι πολύ καλό! γιατί το κράτησες κρυφό από μένα; δε θα το έλεγα σε κανέναν». «σκέφτηκα ότι θα έφτιαχνα τον ιστότοπό μου και κανείς δε θα ενδιαφερόταν να μου γράψει, κι αν το ήξεραν όλοι αυτό θα ένιωθα τελείως βλάκας». «δε με νοιάζει αν κάνεις και βλακείες». «δεν ήξερα ότι θα μ ενδιέφερε τελικά τόσο πολύ και θα ασχολούμουν τόσο». «ναι, λες κι αφήνεις ποτέ τίποτα στη μέση εσύ. πώς σου ήρθε ν ασχοληθείς με κάτι τέτοιο;» χτύπησα το στιλό πάνω στο σημειωματάριό μου. «Ε, να, το βρίσκω διασκεδαστικό. κι είναι πολύ ωραία όταν κάποιος ρωτάει κάτι κι εγώ μπορώ να σκεφτώ μιαν απάντηση και να του την παρουσιάσω με τρόπο που ίσως τον βοηθήσει να αποκτήσει τον έλεγχο της ζωής του. δεν ξέρω. Μάλλον μου αρέσει να διορθώνω τις καταστάσεις για τους άλλους». «Όπως και να χει, για μένα είσαι σίγουρα το νούμερο ένα κορίτσι για συμβουλές. πάντως, αφού μπορείς να δίνεις συμβουλές για το σεξ, σίγουρα μπορείς ν αντιμετωπίσεις κι αυτή την καψουρεμένη κοπέλα αλλά κολακεύομαι που ζητάς τη βοήθειά μου». «Ήθελα απλώς και τη δική σου συμμετοχή σε όλο αυτό. λοιπόν, καμιά σκέψη;» «για στάσου, ο γκρίφιν το ξέρει;»

10 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ «Όχι βέβαια! Είναι μυστικό ο ιστότοπός μου είναι ανώνυμος, ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να γράφει ό,τι θέλει». «Εντάξει, μεγάλη μου τιμή να ξέρω το alter ego σου. Τώρα, δεσποινίς πάρε-τον-έλεγχο, πρέπει να μου πεις τι να κάνω με τον χαβιέ. θα βρεθούμε απόψε». «Ξέρεις τη γνώμη μου γι αυτόν. Αχ, μου τηλεφωνεί ο γκρίφιν. πρέπει να κλείσω. γρήγορα, συμβουλές για την καψούρα...» «να κόψει την επαφή μαζί του μαχαίρι. να κρατηθεί σε απόσταση. υπ όψιν ότι κάποια στιγμή σίγουρα θα τον ξεπεράσει. να κάνει άλλα πράγματα, και τα λοιπά. Αν εκείνος δεν τη θέλει, εκείνος θα χάσει σωστά;» «Τέλεια». Την έκλεισα κι απάντησα στον γκρίφιν. «πώς πάει; Τελείωσες το διάβασμα;» Ακούστηκε η απαλή φωνή του: «σχεδόν. στο περίπου. Έλεγα μήπως ήθελες να έρθεις από δω. θα μπορούσαμε να... διαβάσουμε». «πρέπει να κάνεις όλες τις εργασίες σου, μην το ξεχνάς. Έχεις να ρίξεις πολύ διάβασμα φέτος». Τον πείραζα, αλλά παράλληλα προσπαθούσα να του υπενθυμίσω ότι έπρεπε να μείνει προσηλωμένος στο στόχο του. κοίταξα απ το παράθυρο και τον είδα να κάθεται μπροστά στο δικό του και να μου χαμογελά. Τα παράθυρα των υπνοδωματίων μας ήταν αντικριστά όταν ήμασταν μικρά παιδιά, γράφαμε ο ένας μηνύματα στον άλλο και τα διαβάζαμε από μακριά, συνεννοούμασταν με νοήματα ή αναβοσβήνοντας τα φώτα. στα δεκάξι μας πλέον, με τα τηλέφωνα και το διαδίκτυο, είχαμε αφήσει τη νοηματική στην

11 ΑΛΙΣ ΚΑΪΠΕΡΣ άκρη. παρ όλα αυτά, πάντα κοιτούσα αυτομάτως προς το παράθυρό του όποτε μου τηλεφωνούσε. φορούσε, ως συνήθως, λευκό πουκάμισο και τζιν παντελόνι. Ήταν ωραίος, με ομορφιά κλασική: λευκή μωρουδίστικη επιδερμίδα και βαθυγάλαζα μάτια. Ήταν ψηλός, μυώδης μα λεπτός. γυμναζόταν συστηματικά, διάβαζε πολύ για το σχολείο, δεν είχε πολλούς φίλους αλλά λίγους και καλούς. Εξέπεμπε γαλήνη. Με την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και τα σκούρα μαλλιά, θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει το σέξι βρικόλακα σε κάποια από τις ταινίες του είδους. κάνα δυο κορίτσια στο σχολείο τον έκοβαν από πάνω μέχρι κάτω, εκείνος όμως δεν τους έριχνε ποτέ ούτε ένα βλέμμα, δεν έδειχνε να έχει προσέξει καν τις επίμονες ματιές τους, επειδή αγαπούσε εμένα. Αν δεν τον πλάκωνε τόσο συχνά το στρώμα το πρωί, θα ήταν στ αλήθεια τέλειος. «δεν μπορώ, γκριφ», είπα λυπημένα. «Έχω πολλά να κάνω». και κοίταξα τη λίστα μου. Να διαβάσω ένα κεφάλαιο Ιστορία. Να μάθω την υποτακτική είκοσι νέων ρημάτων που έχω για τα Ισπανικά. Να ανεβάσω καινούριες φωτογραφίες στον υπολογιστή και να τις ταξινομήσω. Να το πω στην Κλίο. Να κάνω την εργασία που έχω στη Γλώσσα. Να διαβάσω τα νέα ηλεκτρονικά μηνύματα του ιστότοπου και ν απαντήσω στην ερώτηση για την καψούρα. Να ξεκινήσω τη νέα ενότητα του ιστότοπου: «Κορυφαίες Συμβουλές».

12 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Να κάνω διαδικτυακό μάθημα Πιλάτες λεπτά. Να φτιάξω κατάλογο με τα χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους άντε, επιτέλους! Να τακτοποιήσω το δωμάτιο και να ετοιμάσω τη σχολική μου τσάντα για αύριο. Με κοίταξε κατσουφιασμένος από το παράθυρό του. «Μην κάνεις έτσι», είπα και χαμογέλασα βλέποντας την παραπονιάρικη φατσούλα του που θύμιζε κουτάβι. «κοίτα» συνέχισα σηκώνοντας το βιβλίο των ισπανικών. «Έχω να ξεμπερδέψω μ αυτό, γιατί όμως δεν έρχεσαι απόψε για φαγητό; η μαμά θα φτιάξει ψητό, ως συνήθως. πάω να τη ρωτήσω και τα λέμε». «Εντάξει, τηλεφώνησέ μου. νιώθω ότι δεν έχουμε ιδωθεί καθόλου τον τελευταίο καιρό». «Με βλέπεις αυτή τη στιγμή». Ζάρωσε τη μύτη. «ναι, καλά. στις ομορφιές σου είσαι σήμερα, παρεμπιπτόντως». «Αλήθεια; σ ευχαριστώ». φορούσα το αγαπημένο μου τζιν κι ένα γαλάζιο ζιβάγκο πολύ άνετα ρούχα και τα δυο. Είμαι σχεδόν ένα εβδομήντα, όχι τόσο λεπτή όσο θα θελα αλλά εντάξει από άποψη κιλών όχι σαν την κλίο, που είναι εντυπωσιακή. Έχω σγουρά μαλλιά (δηλαδή, τελείως κατσαρά, γι αυτό και τα ισιώνω) και φακίδες στη μούρη, αυτό που μ αρέσει όμως είναι τα μάτια μου, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τον καιρό γαλάζια/πράσινα/γκρίζα. Όλοι πάντα μου λένε πως κάποια τους θυμίζω. «Εντάξει, τηλεφώνησέ μου να μου πεις για μετά». Με χαιρέτησε κουνώντας το χέρι κι έκλεισε το τηλέφωνο.

13 ΑΛΙΣ ΚΑΪΠΕΡΣ Απομακρύνθηκα απ το παράθυρο και διάβασα ξανά τη λίστα μου, παίρνοντας την απόφαση να ξεκινήσω με τον ιστότοπό μου. Άνοιξα το μήνυμα της καψουρεμένης κι έπιασα δουλειά. Μου άρεσε πολύ να είμαι η δεσποινίς πάρε-τον-έλεγχο-της-ζωής-σου. πάρα πολύ. Κυρ., 3 Οκτ. Αγαπητή Δεσποινίς Πάρε-Τον-Έλεγχο-Της-Ζωής-Σου, Είναι ένας τύπος στο σχολείο, ο οποίος δεν ξέρει καν ότι υπάρχω. Δεν ξέρει ούτε το όνομά μου, αλλά εγώ τον σκέφτομαι όλη την ώρα και θα θελα να τον κάνω να με προσέξει. Όμως είναι μεγάλη τρέλα αφού τα έχει ήδη με κάποια Τις νύχτες κλαίω γιατί ξέρω ότι δε γίνεται να είμαστε μαζί και ξεσπάω στις φίλες μου γιατί τον σκέφτομαι συνέχεια Όλο το σύμπαν έχει περιοριστεί σ αυτή την ιστορία θέλω να τον βγάλω απ το μυαλό μου, θέλω να προχωρήσω στη ζωή μου βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια!!! Μερσέντες, 12 Αγαπητή Μερσέντες, Συμβουλές για ν Ανακτήσεις τον Έλεγχο Κόψε την επαφή μαχαίρι. Κρατήσου σε απόσταση. Υπενθύμιζε διαρκώς στον εαυτό σου πως σου αξίζει ένας τύπος ο οποίος να βλέπει πόσο υπέροχη είσαι και να μην έχει ήδη σχέση. Ίσως τώρα σου φαίνεται πως εκείνος είναι κι άλλος δεν είναι στον κόσμο για σένα, όμως λόγω τιμής αυτό θα σου περάσει. Σύντομα δε θα μπορείς να θυμηθείς τι του βρήκες.

14 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Όταν ο νους σου τρέχει σ αυτόν, πίεσε τον εαυτό σου να σκεφτεί κάτι ολότελα διαφορετικό. Κάποιο άλλο αγόρι. Ή το πρόβλημα μιας φίλης σου. Ή το διάβασμα για το σχολείο. Ή οτιδήποτε. Συνέχισε να μιλάς στις φίλες σου γι αυτό μην ξεσπάς όμως τα νεύρα σου πάνω τους. Μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί τους, κι έτσι δε θα νιώθεις έτοιμη να εκραγείς από στιγμή σε στιγμή. Σαν έφηβη προς έφηβη Δεσποινίς Πάρε-Τον-Έλεγχο-Της-Ζωής-Σου Τελείωσα την εργασία μου, έμαθα τα ρήματα που είχα στα ισπανικά, ανέβασα τις φωτογραφίες μου κι έκανα το μάθημα πιλάτες. συμμάζεψα τα ρούχα μου και έβγαλα αυτά που θα φορούσα την επομένη. Άκυρο το δείπνο τελικά, αφού η μαμά είπε πως δε θα μαγείρευε πράγμα παράξενο κυριακάτικα κι έτσι, αφού προτιμούσα ν αξιοποιήσω το χρόνο για να προχωρήσω την ενότητα «κορυφαίες συμβουλές», έφτιαξα ένα σάντουιτς για να το φάω στο γραφείο μου κι έστειλα μήνυμα στον γκριφ για ν ακυρώσω το αποψινό. Μου απάντησε κι αυτός με μήνυμα στη στιγμή. Όλα καλά; Σίγουρα; Απάντησα. Φυσικά. Τα λέμε αύριο. xxx Το τηλέφωνό μου δονήθηκε. Έχει να κάνει με το σεξ; Ένιωσα να ξεραίνεται ο λαιμός μου. Με το σεξ. διάβασα το μήνυμα μια δυο φορές. πω, πω! Τι κεραμίδα ήταν αυτή! καθώς σκεφτόμουν τι να του απαντήσω, έστειλε κι άλλο μήνυμα.

15 ΑΛΙΣ ΚΑΪΠΕΡΣ Τι συμβαίνει;;; Του τηλεφώνησα αμέσως. «Τίποτα δε συμβαίνει, γκριφ», του είπα με το που το σήκωσε. «Όλα καλά. δεν έχει να κάνει με το σεξ». «γιατί δεν μπορούμε να βρεθούμε ακόμα κι αν η μαμά σου δεν έχει μαγειρέψει, ως συνήθως; Επίσης, πας πολύ νωρίς στο σχολείο τις τελευταίες δέκα δεκαπέντε μέρες κι έτσι δεν ξέρω δεν κάνουμε τόση παρέα όπως παλιά. σκέφτομαι» κοίταξα από το παράθυρό μου, εκείνος όμως δε με κοιτούσε. η φωνή του ήταν τελείως κλαψιάρικη. «γκρίφιν, φέρεσαι παράξενα. Τίποτα δε συμβαίνει, λόγω τιμής». «Είναι φυσικό ένα αγόρι να θέλει να κάνει σεξ με την κοπέλα του». Τα μάγουλά μου πήραν φωτιά. «πώς σου ήρθε τώρα αυτό; Αφού είπαμε ότι θα το κάνουμε στα γενέθλιά μου». «Τα γενέθλιά σου αργούν πολύ ακόμα. θες να το αναβάλουμε επ αόριστον». «Όχι. Έχω πολύ διάβασμα για το σχολείο, αυτό είναι όλο. Αφού με ξέρεις, γκριφ». «σε ξέρω. Απλώς νιώθω πως βλεπόμασταν περισσότερο προτού τα φτιάξουμε, ενώ δε θα πρεπε να είναι έτσι» Έκοψε την κουβέντα. κι ύστερα άκουσα ένα πνιχτό: «πρόσεξε, μαμά». και μετά ξαναμίλησε σ εμένα: «πρέπει να κλείσω. σ αγαπάω». κατέβασα το ακουστικό νιώθοντας το στομάχι μου να δένεται κόμπος από την ανησυχία. ο γκρίφιν ήταν ο καλύτερός μου φίλος μέχρι που τα φτιάξαμε κιόλας, πάνε τρεις μήνες, κάτι που ήρθε εύκολα στην αρχή. Αν είχα ακυρώ-

16 ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ σει ένα δείπνο παλιότερα, δε θα είχε γίνει θέμα. Τώρα ο γκρίφιν έμοιαζε να έχει γαντζωθεί πάνω μου. Άφησα το βλέμμα μου να κατευθυνθεί αργά προς την οθόνη του υπολογιστή όπου, στην κορυφή της ιστοσελίδας, πρόβαλλε με μεγάλους χαρακτήρες το διαδικτυακό ψευδώνυμό μου: Δεσποινίς Πάρε-Τον-Έλεγχο-Της-Ζωής-Σου. πάντα με βοηθούσε πολύ το να εστιάζω την προσοχή μου σε μια δουλειά όταν κάτι με άγχωνε. Άρχισα να στήνω τη νέα ενότητα που είχα σκεφτεί. κάθε φορά που θα πρόσθετα υλικό στην ενότητα αυτή, οι λέξεις Κορυφαίες Συμβουλές θα ξεπετάγονταν στην οθόνη, ώστε ο αναγνώστης να κατευθύνεται προς τη μόνιμη πλαϊνή στήλη του ιστότοπου. Μόλις τελείωσα με το στήσιμο, πληκτρολόγησα: Έφτασε η ώρα ν αρχίσω τη νέα μου ενότητα, Κορυφαίες Συμβουλές, που τη σχεδίαζα από καιρό. Οι Κορυφαίες Συμβουλές είναι πράγματα που θέλω να σας πω, πράγματα που ίσως εκτιμήσετε, επιπλέον συμβουλές Απολαύστε τες! Θα τις βρείτε ΕΔΩ. Προσεχώς, κι άλλες Κορυφαίες Συμβουλές στην οθόνη σας. Τώρα έπρεπε να γράψω μια συμβουλή. χτύπησα τα δάχτυλά μου στο γραφείο. διάβασα μερικά αποφθέγματα στο διαδίκτυο, για ν αντλήσω έμπνευση. Ήθελα η πρώτη αυτή συμβουλή μου να είναι ολόσωστη. σκέφτηκα δυο τρεις: Υπάρχει πάντα κι άλλη μια ιστορία Όταν αμφιβάλλεις, μην Μέτρα μέχρι το δέκα, προτού πεις κάτι για το οποίο θα μετανιώσεις Τις ξαναδιάβασα. κι ύστερα θυμήθηκα κάτι που μου

17 ΑΛΙΣ ΚΑΪΠΕΡΣ έλεγε συχνά ο μπαμπάς και μου φάνηκε πως θα ήταν η τέλεια αρχή για την καινούρια μου αυτή ενότητα. Ήταν λέξεις που με πλημμύριζαν ενθουσιασμό για το μέλλον: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ.

18 2 Δευτ., 4 Οκτ. - Αγαπητή Δεσποινίς Πάρε-Τον-Έλεγχο-Της-Ζωής-Σου, Χρειάζομαι επειγόντως μια συμβουλή. Νομίζω ότι το αγόρι μου σκοπεύει να με παρατήσει, μα εγώ δε θέλω να χωρίσουμε. Δεν απαντά ποτέ στις κλήσεις μου και μου φέρεται λες και δεν του αρέσω καθόλου. Πώς να τον κάνω να με ξαναερω- τευτεί; Νίκι-Μ ορισμένες από τις ερωτήσεις αυτές ήταν πολύ δύσκολες. δεν ήμουν σίγουρη ότι είχα κάτι να πω στη νίκι για το θέμα της φαινόταν περίπλοκο. κι αν εκείνη του τηλεφωνούσε εκατό φορές τη μέρα; ίσως αυτός να είχε δίκιο που δεν απαντούσε σε όλες τις κλήσεις της. πήγα να βάλω μια κούπα καφέ κι επέστρεψα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου για να το σκεφτώ λίγο περισσότερο. Μπορούσα να τα καταφέρω. Μπορούσα να βρω έναν τρόπο να βελτιώσω την κατάσταση για τη νίκι. Αγαπητή Νίκι-Μ, Συμβουλές για ν Ανακτήσεις τον Έλεγχο Alice Kuipers 2012 / ΕκδοσΕισ Ψυχογιοσ 2013

Θα σε γαργαλήσω! Μάικ ο Φασολάκης. Μαρί Κυριακού. Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση. Μαρί Κυριακού, 2010

Θα σε γαργαλήσω! Μάικ ο Φασολάκης. Μαρί Κυριακού. Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση. Μαρί Κυριακού, 2010 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μάικ ο Φασολάκης Θα σε γαργαλήσω! ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρί Κυριακού ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Λήδα Βαρβαρούση ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος Παζάλος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μερσίνα

Διαβάστε περισσότερα

ÅéêïíïãñÜöçóç: Λήδα Βαρβαρούση

ÅéêïíïãñÜöçóç: Λήδα Βαρβαρούση ÅéêïíïãñÜöçóç: Λήδα Βαρβαρούση ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μάικ ο Φασολάκης Οι περιπέτειες του Μάικ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρί Κυριακού ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Λήδα Βαρβαρούση ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ. Οι φίλοι με φωνάζουν ΦΙΣΤΙΚΗ! Εικονογράφηση: Mαργαρίτα Ζεβελάκη

ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ. Οι φίλοι με φωνάζουν ΦΙΣΤΙΚΗ! Εικονογράφηση: Mαργαρίτα Ζεβελάκη ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ Οι φίλοι με φωνάζουν ΦΙΣΤΙΚΗ! Εικονογράφηση: Mαργαρίτα Ζεβελάκη ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Φιστίκιος ο Αιγινήτης (Βιβλίο Α ) ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάνος Γαβράς ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μαργαρίτα Ζεβελάκη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

έξι Χρωµάτισε µε γαλάζιο τον αριθµό.

έξι Χρωµάτισε µε γαλάζιο τον αριθµό. έξι 6 6 Χρωµάτισε µε γαλάζιο τον αριθµό. 14 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το τετράδιο των πρώτων µου αριθµών ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ελένη ασκαλάκη, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2014 ÉSBN

Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ελένη ασκαλάκη, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2014 ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Οι αµυγδαλιές του Λευτέρη ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ελένη ασκαλάκη ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ : Πωλίνα Παπανικολάου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος Παζάλος ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ

Διαβάστε περισσότερα

Πόσα κεράκια έχει η τούρτα; Γράψε τη λέξη και τον αριθµό, και µετά χρωµάτισέ την! ένα. ένα. ένα. ένα

Πόσα κεράκια έχει η τούρτα; Γράψε τη λέξη και τον αριθµό, και µετά χρωµάτισέ την! ένα. ένα. ένα. ένα Πόσα κεράκια έχει η τούρτα; Γράψε τη λέξη και τον αριθµό, και µετά χρωµάτισέ την! ένα ένα ένα ένα 4 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Tο τετράδιο της πρώτης µου γραφής ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

στον κίνδυνο (ΒΙΒΛΙΟ 2)

στον κίνδυνο (ΒΙΒΛΙΟ 2) ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: RORY BRANAGAN (DETECTIVE) THE DOG SQUAD Από τις Εκδόσεις HarperCollins Children s Books, Λονδίνο 2018 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο ντετέκτιβ Ρόνι βάζει τα γέλια μπροστά στον κίνδυνο (ΒΙΒΛΙΟ 2)

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση: οµινίκη Σάνδη

Μετάφραση: οµινίκη Σάνδη ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: WAR ICH AUCH IN MAMAS BAUCH? Από τις Εκδόσεις Loewe, Μπίντλαχ 2010 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ήµουν κι εγώ µέσα στην κοιλιά σου, µαµά; ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Dagmar Geisler ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Dagmar Geisler ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ. Ο πάει διακοπές. Η σειρά προβάλλεται στο

ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ. Ο πάει διακοπές. Η σειρά προβάλλεται στο ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ Ο πάει διακοπές Η σειρά προβάλλεται στο ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: CLAUDE ON HOLIDAY Από τις Εκδόσεις Hodder Children s Books, Μεγάλη Βρετανία 2011 TΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο Κλοντ πάει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ. Ο στο τσίρκο. Η σειρά προβάλλεται στο

ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ. Ο στο τσίρκο. Η σειρά προβάλλεται στο ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ Ο στο τσίρκο Η σειρά προβάλλεται στο ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: CLAUDE AT THE CIRCUS Από τις Εκδόσεις Hodder Children s Books, Μεγάλη Βρετανία 2012 TΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο Κλοντ στο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Το τετράδιο αυτό ανήκει σε:......

Το τετράδιο αυτό ανήκει σε:...... Το τετράδιο αυτό ανήκει σε:...... 50 μοτίβα για να χαλαρώσετε INSPIRATION JARDIN Από τις Εκδόσεις Dessain et Tolra/Larousse, Γαλλία 2013 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΕΤΡΑΔΙΟ ANTI-STRESS ΚΗΠΟΣ Dessain et Tolra/Larousse,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ. Ο στην πόλη. Η σειρά προβάλλεται στο

ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ. Ο στην πόλη. Η σειρά προβάλλεται στο ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ Ο στην πόλη Η σειρά προβάλλεται στο ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: CLAUDE IN THE CITY Από τις Εκδόσεις Hodder Children s Books, Μεγάλη Βρετανία 2011 TΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο Κλοντ στην πόλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή Τεχνικές για ηρεμία Ηρεμία στο σπίτι Κοιμήσου καλά, νιώσε καλά Αίσθηση ηρεμίας στη δουλειά...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή Τεχνικές για ηρεμία Ηρεμία στο σπίτι Κοιμήσου καλά, νιώσε καλά Αίσθηση ηρεμίας στη δουλειά... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HOW TO BE CALM Από τις Εκδόσεις Vie Books, Αγγλία 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να είσαι ήρεμος ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Anna Barnes ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρρικα Πάλλη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαρία Σεβαστιάδου

Διαβάστε περισσότερα

Bao Publishing s.r.l. Via Leopardi 8, Milano, Italy, 2015 Published by arrangement with Atlantyca S.p.A. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2017

Bao Publishing s.r.l. Via Leopardi 8, Milano, Italy, 2015 Published by arrangement with Atlantyca S.p.A. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2017 ΣΙΛΒΙΑ ΤΖΙΑΝΑΤΙ ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΝΕΡΟΛΙΝΙ 2 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: CI VORREBBE UN' AMICA AMICIZIA Από τις Εκδόσεις Bao, Μιλάνο ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ρώτα τη Λίλα (ΒΙΒΛΙΟ 2) Τα πάντα για τη φιλία ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Silvia Gianatti

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Θοδωρής Τιμπιλής

Εικονογράφηση: Θοδωρής Τιμπιλής TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Πασχαλοσουπίτσα ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Γιώργος. Λεµπέσης ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Θοδωρής Τιµπιλής ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Ευδοξία Μπινοπούλου ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Mίλι Μαρότα. Άγρια Σαβάνα. Ζωγραφίστε και χαλαρώστε

Mίλι Μαρότα. Άγρια Σαβάνα. Ζωγραφίστε και χαλαρώστε Mίλι Μαρότα Άγρια Σαβάνα Ζωγραφίστε και χαλαρώστε Mίλι Μαρότα Άγρια Σαβάνα WILD SAVANNAH ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΑΓΡΙΑ ΣΑΒΑΝΑ Εικονογράφησης: Millie Marotta, 2016 Batsford, 2016 First published in Great Britain

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΛΙΤΣ Α ΡΑ Φ 6 ΕΤ. Παναγιώτα Πλησή ΣΙΑ ΓΝΩ ΑΝΑ ΦΙΛ ΖΩΝΗ. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΟΥ Θ ΓΙΑ ΜΑ. την οικογένεια

ΟΥΛΙΤΣ Α ΡΑ Φ 6 ΕΤ. Παναγιώτα Πλησή ΣΙΑ ΓΝΩ ΑΝΑ ΦΙΛ ΖΩΝΗ. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΟΥ Θ ΓΙΑ ΜΑ. την οικογένεια ΟΥΛΙΤΣ Α ΡΑ Φ 5-6 ΕΤ Παναγιώτα Πλησή EYEΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΦΙΛ ΑΝΑ ΓΝΩ ΣΙΑ ΩΝ ΟΥ ΑΙΝ ΜΕ Θ... ΓΙΑ ΜΑ Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός την οικογένεια ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο μπαμπάς που αγαπάει η μαμά μου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παναγιώτα

Διαβάστε περισσότερα

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN 978-960-453-809-6

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN 978-960-453-809-6 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μαθαίνω µε τον Gummy Bear Το αλφάβητο ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μαθαίνω µε τον Gummy Bear Οι αριθµοί ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ηλίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός φιλίας. Ράνια Μπουμπουρή. Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ. Ράνια Μπουμπουρή, Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2019

Διαγωνισμός φιλίας. Ράνια Μπουμπουρή. Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ. Ράνια Μπουμπουρή, Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2019 Ράνια Μπουμπουρή, 2019/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2019 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Διαγωνισμός φιλίας ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ράνια Μπουμπουρή ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Χρύσα Σπυρίδωνος ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Αγγελική

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Mίλι Μαρότα. Τροπικός Παράδεισος. Ζωγραφίστε και χαλαρώστε

Mίλι Μαρότα. Τροπικός Παράδεισος. Ζωγραφίστε και χαλαρώστε Mίλι Μαρότα Τροπικός Παράδεισος Ζωγραφίστε και χαλαρώστε Mίλι Μαρότα TROPICAL WONDERLAND ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΡΟΠΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Εικονογράφησης: Millie Marotta, 2015 Batsford, 2015 First published in Great

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ιωάννα Μπαµπέτα, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2013 ÉSBN

Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ιωάννα Μπαµπέτα, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2013 ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Η νταντά µου ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ιωάννα Μπαµπέτα ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Φωτεινή Τίκκου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Σεπτέµβριος 2010 ΙSBN

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Σεπτέµβριος 2010 ΙSBN ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Tο πρώτο µου τετράδιο Mαθαίνω να γράφω µε τον Gummy Bear ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά

25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά Η αγαπημένη μου συλλογή με χριστουγεννιaτικες ιστορiες 25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Éditions Auzou, 2015 Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., 2018 All rights reserved. Τυπώθηκε στην

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΤΣ ΚΕΡΠΑΤΑ. Εικονογράφηση: Κόρι Μέριτ

ΜΙΤΣ ΚΕΡΠΑΤΑ. Εικονογράφηση: Κόρι Μέριτ ΜΙΤΣ ΚΕΡΠΑΤΑ 3 Εικονογράφηση: Κόρι Μέριτ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: POPTROPICA 3 THE SECRET SOCIETY Από τις Εκδόσεις Amulet Books, Νέα Υόρκη 2017 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Poptropica 3 Η μυστική κοινωνία ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μιτς

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Bao Publishing s.r.l. Via Leopardi 8, Milano, Italy, 2014 Published by arrangement with Atlantyca S.p.A. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2016

Bao Publishing s.r.l. Via Leopardi 8, Milano, Italy, 2014 Published by arrangement with Atlantyca S.p.A. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: CI VORREBBE UN' AMICA AMORE Από τις Εκδόσεις Bao, Μιλάνο 2014 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ρώτα τη Λίλα (ΒΙΒΛΙΟ 1) Τα πάντα για την αγάπη ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Silvia Giannati ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Manuela Nerolini

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας...

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Διαβάστε αποσπασματικά το παραμύθι: Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Το παραμύθι είναι και για αγοράκι αλλά, για της ανάγκες του δείγματος σας παρουσιάζουμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

την κοινωνική συμπεριφορά

την κοινωνική συμπεριφορά ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ την κοινωνική συμπεριφορά ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μεγαλύτερες κουβέντες με τη μαμά ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αθηνά Ανδρουτσοπούλου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Κατερίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ N A EΧΕΙΣ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ

ΠΩΣ N A EΧΕΙΣ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ ΠΩΣ N A EΧΕΙΣ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HOW TO BE MINDFUL Από τις Εκδόσεις Vie Books, Αγγλία 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να έχεις ενσυνείδηση ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Anna Barnes ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρικα Πάλλη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, 2016 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Φεβρουάριος 2016

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, 2016 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Φεβρουάριος 2016 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Η Ροζώ ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ράνια Μπουµπουρή ΕΞΩΦΥΛΛΟ ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Χρύσα Σπυρίδωνος ΘΕΩΡΗΣΗ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Αγγελική Μόσχου ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: ηµήτρης Χαροκόπος

Διαβάστε περισσότερα

ANIMAL KINGDOM A COLOURING BOOK ADVENTURE ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ANIMAL KINGDOM A COLOURING BOOK ADVENTURE ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ANIMAL KINGDOM A COLOURING BOOK ADVENTURE ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Εικονογράφησης: Millie Marotta, 2014 Batsford, 2014 First published in Great Britain in 2014 by Batsford, An imprint of Pavillion

Διαβάστε περισσότερα

Τζοάνα Μπάσφορντ. Μυστικός Κήπος. Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού

Τζοάνα Μπάσφορντ. Μυστικός Κήπος. Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού Τζοάνα Μπάσφορντ Μυστικός Κήπος Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού Τζοάνα Μπάσφορντ Μυστικός Κήπος Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού Σχεδιασμός: Jason Ribeiro, Johanna Basford 203 Johanna Basford Johanna Basford

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:...

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... 20 κλασικά αλλά και καινούρια παραμύθια με πριγκίπισσες Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: PRINCESS STORIES Από τις Εκδόσεις Igloo Books, Μεγάλη Βρετανία 2009 ΤΙΤΛΟΣ BIBΛΙΟΥ: Ιστορίες για

Διαβάστε περισσότερα

Έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω μέσα σ αυτό το βιβλίο τις εμπειρίες, τις δοκιμές και τις γνώσεις τεσσάρων ετών λειτουργίας του a λα γκρεκ.

Έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω μέσα σ αυτό το βιβλίο τις εμπειρίες, τις δοκιμές και τις γνώσεις τεσσάρων ετών λειτουργίας του a λα γκρεκ. Έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω μέσα σ αυτό το βιβλίο τις εμπειρίες, τις δοκιμές και τις γνώσεις τεσσάρων ετών λειτουργίας του a λα γκρεκ. Κωστής Κωστάκης, 2017 / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2017 2 Κωστής

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτα Πλησή, Ðñþôç Ýêäïóç: Ιανουάριος Έντυπη έκδοση ÉSBN Ηλεκτρονική έκδοση ÉSBN

Παναγιώτα Πλησή, Ðñþôç Ýêäïóç: Ιανουάριος Έντυπη έκδοση ÉSBN Ηλεκτρονική έκδοση ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Τι κρατάει η µαµά; ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Παναγιώτα Πλησή ΕΞΩΦΥΛΛΟ ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Γιώτα Κοκκόση ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Κυριακή Κάσση ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ελένη Σταυροπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη διαβάζω ιστορίες Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός Λίνα Σωτηροπούλου Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη 11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Το δώρο της γιαγιάς Μόλις χτύπησε το ξυπνητήρι, με έπιασε πανικός. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον

Διαβάστε περισσότερα

3-5. ετών. Παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες για το καλοκαίρι. Για παιδιά. Σχεδιασμός. και γραφή. Μαθηματικά. Ανακάλυψη του κόσμου.

3-5. ετών. Παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες για το καλοκαίρι. Για παιδιά. Σχεδιασμός. και γραφή. Μαθηματικά. Ανακάλυψη του κόσμου. Περιλαμβάνει 100 αυτοκόλλητα Για παιδιά 3-5 ετών Παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες για το καλοκαίρι Σχεδιασμός και γραφή Μαθηματικά Ανακάλυψη του κόσμου Για παιδιά 3-5 ετών Παιχνίδια και ευχάριστες

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΝΑΝΑ ΠΑ Μ 2-4 ΕΤ Μαριλίτα Χατζημποντόζη ΩΝ Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΟΥ ΑΙΝ ΜΕ Θ ΜΑ... ΓΙΑ την κοινωνική συμπεριφορά ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δε σου το δίνω! ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαριλίτα Χατζημποντόζη ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Aνδριάνα Ρούσσου

Εικονογράφηση: Aνδριάνα Ρούσσου ΜΠΑΝΑΝΑ Μαριλίτα Χατζημποντόζη 2-4 ΕΤΩΝ Εικονογράφηση: Aνδριάνα Ρούσσου ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ... τη μουσειακή παιδεία ΤΙΤΛΟΣ ÂÉÂËÉÏÕ: Μια μέρα στο μουσείο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαριλίτα Χατζημποντόζη ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ N A EΧΕΙΣ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ

ΠΩΣ N A EΧΕΙΣ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ ΠΩΣ N A EΧΕΙΣ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HOW TO BE CONFIDENT Από τις Εκδόσεις Vie Books, Αγγλία 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Anna Barnes ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρικα Πάλλη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

650 εκ. αντίτυπα 40 γλώσσεσ κίνηματογραφίκη ταίνία

650 εκ. αντίτυπα 40 γλώσσεσ κίνηματογραφίκη ταίνία 650 εκ. αντίτυπα 40 γλώσσεσ κίνηματογραφίκη ταίνία ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS! Aπό τις Εκδόσεις HarperCollins Children s Books, Λονδίνο 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Γκριντς, ο κατεργάρης

Διαβάστε περισσότερα

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω.

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω. 1 Εδώ και λίγες μέρες, ένα από τα πάνω δόντια μου κουνιόταν και εγώ το πείραζα με τη γλώσσα μου και μερικές φορές με πονούσε λίγο, αλλά συνέχιζα να το πειράζω. Κι έπειτα, χτες το μεσημέρι, την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Γεωργοστάθη, Πñþ ôç έκδοση: Απρίλιος 2018

Ελένη Γεωργοστάθη, Πñþ ôç έκδοση: Απρίλιος 2018 ΤΙΤΛΟΣ âéâëéïõ: Τελικά θα γράψουμε τεστ; ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ελένη Γεωργοστάθη ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Ναταλία Καπατσούλια ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ êåéìåíïõ: Άννα Μαράντη ÇËÅÊÔΡÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏΠÏÉÇÓÇ: Ελένη Σταυροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ N A E IΣΑ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ. Anna Barnes, 2016/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2019

ΠΩΣ N A E IΣΑ ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ. Anna Barnes, 2016/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2019 ΠΩΣ N A E IΣΑ Ι ΑΝΝΑ ΜΠΑΡΝΣ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να είσαι δυνατός ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: How to be resilient Από τις Εκδόσεις Vie Books Summersdale, Λονδίνο 2018 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Anna Barnes ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρρικα Πάλλη

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2013 ÉSBN

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2013 ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Η µάχη της οδοντόβουρτσας ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ράνια Μπουµπουρή ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ : Χρύσα Σπυρίδωνος ΘΕΩΡΗΣΗ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Αγγελική Μόσχου ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Χαλαρώστε ζωγραφίζοντας. Βυθός

Χαλαρώστε ζωγραφίζοντας. Βυθός Χαλαρώστε ζωγραφίζοντας Βυθός COLOUR ME MINDFUL: UNDERWATER Από τις Εκδόσεις Orion, Λονδίνο 2015 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΒΥΘΟΣ Orion, 2015 Α.Ε., Αθήνα 2016 Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2016 ISBN:

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, Ðñþôç Ýêäïóç: Ιανουάριος 2013 ÉSBN

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, Ðñþôç Ýêäïóç: Ιανουάριος 2013 ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Στο αυτοκίνητο δε σε αγαπώ ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ράνια Μπουµπουρή ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ : Γιώργος Πετρίδης ΘΕΩΡΗΣΗ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Αγγελική Μόσχου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος Παζάλος ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας.

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας. ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) Λοιπόν παιδιά αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ποιο είπαμε ότι είναι το σχήμα της Γης;

Διαβάστε περισσότερα

Μαγική Ζούγκλα. Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού

Μαγική Ζούγκλα. Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού Μαγική Ζούγκλα Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού Τζοάνα Μπάσφορντ Μαγική Ζούγκλα Ένα παραμυθένιο κυνήγι θησαυρού Σχεδιασμός: Johanna Basford Johanna Basford, 206 All rights reserved including the right of

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, 2015 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2015. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2015

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Ράνια Μπουµπουρή, 2015 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2015. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2015 2-4 :... TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ο φίλος µου ο ύπνος ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ράνια Μπουµπουρή ΕΞΩΦΥΛΛΟ ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Χρύσα Σπυρίδωνος ΘΕΩΡΗΣΗ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Αγγελική Μόσχου ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΜΑΚΕΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧ/ΣΗΣ: Ε Σ Ε Ι Σ Κ Ι Ε Μ Ε Ι Σ Π Α Ν Τ Α Σ Ε Π Α Φ Η

ΜΗΧ/ΣΗΣ: Ε Σ Ε Ι Σ Κ Ι Ε Μ Ε Ι Σ Π Α Ν Τ Α Σ Ε Π Α Φ Η Π Ω Σ NA ΛΟΡΑ ΜΙΛΝ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να χαλαρώνεις ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: How to relax Από τις Εκδόσεις Vie Books Summersdale, Λονδίνο 2018 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Laura Milne ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρρικα Πάλλη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ 5-6 ΕΤΩΝ. Ντάγκμαρ Γκάισλερ. την καθημερινή συμπεριφορά ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ...

ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ 5-6 ΕΤΩΝ. Ντάγκμαρ Γκάισλερ. την καθημερινή συμπεριφορά ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ Ντάγκμαρ Γκάισλερ 5-6 ΕΤΩΝ EYEΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ την καθημερινή συμπεριφορά ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: WANN HAB ICH EIGENTLICH GENUG? Aðü ôéò Åê äü óåéò Loewe, Μπίντλαχ 2014 ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Μπαµπέτα, Ðñþôç Ýêäïóç: Φεβρουάριος Έντυπη έκδοση ÉSBN Ηλεκτρονική έκδοση ÉSBN

Ιωάννα Μπαµπέτα, Ðñþôç Ýêäïóç: Φεβρουάριος Έντυπη έκδοση ÉSBN Ηλεκτρονική έκδοση ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ένα παρατσούκλι και για µένα, παρακαλώ ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ιωάννα Μπαµπέτα ΕΞΩΦΥΛΛΟ ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Νίκος Γιαννόπουλος ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Ρουσάκη, Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος Έντυπη έκδοση ISBN Ηλεκτρονική έκδοση ΙSBN

Μαρία Ρουσάκη, Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος Έντυπη έκδοση ISBN Ηλεκτρονική έκδοση ΙSBN ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το σπηλιανθρωπάκι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρία Ρουσάκη ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μαρκ Ουάινσταϊν ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ελένη Σταυροπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Μάκης Τσίτας, 2018 / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2018

Μάκης Τσίτας, 2018 / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2018 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δώρο γενεθλίων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάκης Τσίτας ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Νίκος Γιαννόπουλος ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ελένη Σταυροπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Kάθριν Φράνσις. Tα πρώτα βήματα. για να νικήσεις. τη ζυγαριά

Kάθριν Φράνσις. Tα πρώτα βήματα. για να νικήσεις. τη ζυγαριά Kάθριν Φράνσις Tα πρώτα βήματα για να νικήσεις τη ζυγαριά ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: FIRST STEPS OUT OF WEIGHT PROBLEMS Aπό τις Εκδόσεις Lion Hudson plc, Οξφόρδη 2012 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Τα πρώτα βήματα για να νικήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση. Χαρά Γιαννακοπούλου ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

Μετάφραση. Χαρά Γιαννακοπούλου ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Μετάφραση Χαρά Γιαννακοπούλου ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ Τίτλος πρωτοτύπου: Sticks & Stones Συγγραφέας: Abby Cooper Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου Επιμέλεια- ιόρθωση: Γιάννης Βογιατζής 2016

Διαβάστε περισσότερα

SAFER INTERNET DAY 2018

SAFER INTERNET DAY 2018 SAFER INTERNET DAY 2018 Τι θα άλλαζε στην αρχαία Ελλάδα αν υπήρχε το διαδίκτυο; Δημοτικό σχολείο Athener Schule Τάξεις Γ, Δ, Ε, ΣΤ' Οι άθλοι του Ηρακλή και η επικοινωνία με τον Ευρυσθέα γίνονται εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος

Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΝΑΝΑ ΠΑ Μ 2-4 ΕΤ ΩΝ ΟΥ ΑΙΝ ΜΕ Θ... ΓΙΑ ΜΑ Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος την οικογένεια Ράνια Μπουμπουρή ΤΙΤΛΟΣ ÂÉÂËÉÏÕ: Τα αδέλφια μου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ράνια Μπουμπουρή ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Χρύσα Σπυρίδωνος

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση: οµινίκη Σάνδη ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Loewe Verlag GmbH, Bindlach 2013 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2014

Μετάφραση: οµινίκη Σάνδη ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Loewe Verlag GmbH, Bindlach 2013 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2014 TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: ICH GEH DOCH NICHT VERLOREN! Aðü ôéò Åêäüóåéò Loewe, Μπίντλαχ 2013 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: ε θα χαθώ ποτέ! ÓÕÃÃÑÁÖÅΑÓ: Dagmar Geisler EIÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Dagmar Geisler ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: οµινίκη Σάνδη ÅÐÉÌÅËÅÉÁ

Διαβάστε περισσότερα

Åé êï íï ãñü öç óç: Νίκος Γιαννόπουλος

Åé êï íï ãñü öç óç: Νίκος Γιαννόπουλος TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ποντίκι στη στέγη ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Σοφία Παράσχου ΕΞΩΦΥΛΛΟ ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Νίκος Γιαννόπουλος ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Χρυσούλα Τσιρούκη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ελένη Σταυροπούλου ΜΑΚΕΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Το τετράδιο αυτό ανήκει σε:......

Το τετράδιο αυτό ανήκει σε:...... Το τετράδιο αυτό ανήκει σε:...... 50 Μάνταλα για να xαλαρώσετε INSPIRATION ZEN Από τις Εκδόσεις Dessain et Tolra/Larousse, Γαλλία 2013 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΤΕΤΡΑΔΙΟ ANTI-STRESS: ΖΕΝ Dessain et Tolra/Larousse,

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια

Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια ...... Απίθανα ταξίδια με μαγικά μολύβια Στον Ευθύμη και την Κωνσταντίνα. Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος Σελιδοποίηση - Μακέτα εξωφύλλου: Ευθύµης Δηµουλάς 2010 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A. ΠAΠAΔHMHTPIOY

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Mark Weinstein ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Αθηνά Ρε ζάκη, Ðñþôç Ýêäïóç: Σεπτέµβριος 2012 ÉSBN

Εικονογράφηση: Mark Weinstein ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Αθηνά Ρε ζάκη, Ðñþôç Ýêäïóç: Σεπτέµβριος 2012 ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Μετράω από τη ζούγκλα ως την κουζίνα! ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Αθηνά Ρε ζάκη ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Mark Weinstein ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος Παζάλος ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2013 ÉSBN

Βούλα Μάστορη, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2013 ÉSBN TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Γιαγιά στο ψυγείο ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Βούλα Μάστορη ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Ίρις Σαµαρτζή ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ελένη Σταυροπούλου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Μάκης Τσίτας, 2015 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2015

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ. Μάκης Τσίτας, 2015 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2015 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ο µεγάλος µου αδερφός ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Μάκης Τσίτας ΕΞΩΦΥΛΛΟ ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Σάντρα Ελευθερίου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ Ιωάννα Μπαμπέτα 5-6 ΕΤΩΝ EYEΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου τη φιλία και την επίλυση διαφωνιών ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΤΙΤΛΟΣ ÂÉÂËÉÏÕ: Μια κίτρινη καρδιά κι ένας κόκκινος

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Ζαχαρού, Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος Έντυπη έκδοση ΙSBN Ηλεκτρονική έκδοση ΙSBN

Ιωάννα Ζαχαρού, Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος Έντυπη έκδοση ΙSBN Ηλεκτρονική έκδοση ΙSBN ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η ρουφήχτρα ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιωάννα Ζαχαρού ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Αλεξία Λουγιάκη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κυριακή Κάσση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Κέιτ Μίντελτον. Τα πρώτα βήματα. για να νικήσεις. το άγχος

Κέιτ Μίντελτον. Τα πρώτα βήματα. για να νικήσεις. το άγχος Κέιτ Μίντελτον Τα πρώτα βήματα για να νικήσεις το άγχος ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: FIRST STEPS OUT OF ANXIETY Aπό τις Εκδόσεις Lion Hudson plc, Οξφόρδη 2010 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Τα πρώτα βήματα για να νικήσεις το άγχος

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Τσιρίδης, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2016

Παναγιώτης Τσιρίδης, Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2016 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ένα τυχερό αγόρι ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Παναγιώτης Τσιρίδης ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Γιώργος ηµητρίου ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση Η δύναμη της εικόνας Μετάφραση #SID 2019 Μετάφραση #SID 2019 Ο Smartie ο Πιγκουίνος ανέλαβε να κάνει μια σχολική εργασία για το αγαπημένο του ζώο. Ο Smartie αγαπάει τα ζώα, αλλά το αγαπημένο του είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα