BILLY THE MUSIC DREAM A film written and directed by Christos Christopoulos.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "BILLY THE MUSIC DREAM A film written and directed by Christos Christopoulos."

Transcript

1 BILLY THE MUSIC DREAM A film written and directed by Christos Christopoulos.

2 Α) Billy The Music Dream. Β) ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Γ) Tο πορτραίτο του Ντόριαν Γκεϊ Ο Βασίλη πετάχτηκε πάνω απο το κρεβάτι. Στάθηκε απέναντι απο τον μεγάλο καθρεύτη που υπήρχε απέναντι.

3 Είδε το γυμνό καλλίγραμο σώμμα του και ντράπηκε. Φόρεσε γρήγορα το σλιπάκι. Και τότε κοίταξε το πρόσωπό του κατάματα και τρόμαξε. Τα μάτια του κόκκινα με μαύρου κύκλου, μια μεγάλη ρυτίδα είχε σχηματιστεί στο μέτωπο, και το πρόσωπό του είχε πάρει ένα ηλίθιο χαμόγελο που θύμιζε τον τζόκερ στο μπάτμαν. Τότε το πρόσωπό του άλαξε και έγινε το πρόσωπό τη μητέρα του, και άκουσε τα λόγια τη που του είχε πεί λίγο πρίν πεθάνει. «Βασίλη να πα στην Αθήνα. Είμαι σίγουρη ότι θα πετύχει Να είσαι ο εαυτό σου, να είσαι αυτά που πιστεύει και να τα υποστηρίζει». Το έργο εμπνέεται απ τα κλασσικά μυθιστορήματα του 19 ου αιώνα... «ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΪ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ» ΤΟΥ Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ.

4 Καλοκαίρι 2011, μια μαύρη εφιαλτική απεικόνηση τη σύγχρονη Αθήνα. Μια απαισιόδοξη αντίληψη για το παρόν και το μέλλον μια γενιά, αλλά και μια ολόκληρη πόλη που βουλιάζει στην παρακμή. Τα κυριότερα πρόσωπα του έργου. Ο Προταγωνιστή του έργου είναι ο Βασίλη (Billy) νεαρό ετών. Είναι απο μια επαρχιακή πόλη, μόλι έχει απολυθεί απο τον στρατό και έρχεται στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θέλει να γίνει Λαϊκό Τραγουδιστή. Εδώ θα συναντήσει τον ξάδερφο του τον Σπύρο ο οποίο έχει παρατήσει τι σπουδέ του και έχει παρασυρθεί στον κόσμο των ναρκωτικών και τη εκπόρνευση με μεγαλύτερε γυναίκε και άντρε για

5 να κερδίσει χρήματα. ΜΙΣΕΛ είναι ο ιδιοκτήτη του κλάμπ «Ουράνιο Τόξο» στο Κολωνάκι. Θα γνωρίσει τον Βασίλη και θα τον βάλει στο κλάμπ τραγουδιστή Η πρώτη εμπειρία του Βασίλη με τα ναρκωτικά θα είναι απογοητευτική και η εισαγωγή στον κατήφορο που θα ακολουθήσει Η Άντζελλα τη αρέσει να πίνει κόκα και να βρίσκει νεαρού εραστέ στο κλάμπ του Μισέλ και σε κλάμπ γνωριμιών

6 Ο Βασίλη προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπεί στον χώρο τη μουσική και των νυχτερινών κέντρων, όμω δεν τα καταφέρνει και η σκληρή πραγματικότητα είναι απογοητευτική Σοφία Κάρμεν Τυχαία γνωρίζεται με την Σοφία, μια κοπέλα που δουλεύει σε ένα δισκοπωλείο, κάνει δεσμό μαζί τη, την ερωτεύεται ο μοναδικό πραγματικό του έρωτα λίγο πρίν την καταστροφή Ακολουθεί η γνωριμία και η σχέση με τον Μισέλ, μοιραία και δραματική για την ζωή του Ο Μισέλ είναι ιδιοκτήτη σε ένα νυχτερινό κλαμπ στο Κολωνάκι παρουσιάζει προτωποριακά προγράμματα στο μαγαζί του νέου τραγουδιστέ Ο Μισέλ θα του προσφέρει δουλειά στο μαγαζί του και θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί σαν τραγουδιστή με αντάλαγμα τι ερωτικέ υπηρεσίε «Δεν μπορεί να έχει την ψυχή σου και τον εαυτό σου και στον Θεό και στον Διάβολο Και τι θα ωφελήσει αν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή σου» Έτσι και ο Βασίλη όταν η ερωτική του σχέση με την Σοφία θα συγκρουστεί με το συμφέρον που τον θέλει κοντά στον Μισέλ θα βρεθεί σε δίλημμα και θα αφήσει τον εαυτό του μετέωρο στο χάο

7 Ο λοχία ένα κολόβλαχο που κάνει καψώνια στου φαντάρου θα βρεί τον μπελλά του απο τον Βασίλη και τον Σαϊμον Αλίκη χορεύτρια στο καμπαρέ Ερότικα στην Θεσσαλονίκη κάνει στριπτίζ και τρελαίνει του άντρε Άντζελλα, είναι ιδιοτήτρια μια γκαλλερί στο Κολωνάκι και συχνάζει στο κλάμπ «Ουράνιο Τόξο» Ψάχνωντα για γνωριμίε με νεότερου άντρε Ο Μισέλ θα τον παρασύρει στην νυχτερινή παρακμιακή ζωή και στον παράδεισο κόλαση των ναρκωτικών Τώρα μόνο αυτά του είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσει τι αδιέξοδε σχέσει. Μέσα σε ενοχέ και τύψει συνειδήσεω θα εγκαταλήψει τον Μισέλ και θα επιστρέψει στον ξάδερφό του Σπύρο. Ο Σπύρο καμάκι και εραστή στα κλάμπ γνωριμιών

8 Μετά απ όλε αυτέ τι προηγούμενε εμπειρίε ο δρόμο τη κόλαση είναι ανοιχτό πλέον γι αυτού. Μαζί θα σχεδιάσουν και θα πραγματοποιήσουν μια ληστεία που θα του βάλει ακόμη πιο βαθειά στην αυτοκαταστροφή Η ληστεία που θα κάνουν στο σπίτι μια παλιά πελάτισσα του Σπύρου, τη Άντζελλα θα έχει άσχημη κατάληξη Την τελευταία στιγμή θα εμφανιστεί η Άντζελλα και θα αναγκαστούν να την δολοφονήσουν Η αστυνομία στα ίχνη του θα καταφέρει να συλλάβει τον Σπύρο Ο βασίλη θα βρεί καταφύγιο στον Μισέλ και θα προσπαθήσουν να κρυφτούν μαζί Ο Σαϊμον κολλιτό του Βασίλη στο στρατό. Μαζί τρέχουν στι σεξοπεριπέτειε Χορευτή στο κλάμπ Αλκατράζ με την Κάρμεν Χριστόπουλο ένα ψευτοκουλτουριάρη σεξομανή σκηνοθέτη που μιλάει σαν εξωγήινο Μην περιμένετε τέλο για το έργο πάντα υπάρχουν καινούργια σχέδια και σκέψει για σκηνέ που ανατρέπουν τα πάντα

9 Ο Χριστόπουλο θα βάλει τον Βασίλη στον κινηματογράφο θα κάνουν μαζί μια ταινία σύνγχρονη έκδοση τη Φαίδρα του Ευριπίδη ΕΠΙΛΟΓΟΣ. Η Τελευταία σκηνή του δραματικού αδιεξόδου θα παιχτεί στο ξενοδοχείο που θα περάσουν το βράδυ. Ο ξενοδόχο θα αναγνωρίσει τον καταζητούμενο Βασίλη και θα ειδοποιήσει την αστυνομία.

10 Στην έφοδο που θα ακολουθήσει, ο Βασίλη θα σκοτωθεί απο τι σφαίρε των αστυνομικών. Θυσία στην τρομαχτική και σκληρή πραγματικότητα τη σύγχρονη τσιμεντένεια μεγαλούπολη Συνεχίζεται Φανταστικό απροσδόκητο τέλο ΣΕΝΑΡΙΟ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού.

11 Θάλαμοι των φαντάρων, πέντε η ώρα το πρωί. Ο λοχία μπαίνει μέσα στον θάλαμο. Οι φαντάροι κοιμούνται ακόμα. Ο θαλαμοφύλακα κάθεται στο κρεβάτι μισοκοιμισμένο. Μόλι βλέπει τον λοχία πετάγεται πάνω και τον πλησιάζει. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Αλτ τι εί; ΛΟΧΙΑΣ: Κάνε στην άκρη ρε ψάρακα. Μην βγάλει κουβέντα. Ο Λοχία με γρήγορε κινήσει μαζεύει τι μπότε των φαντάρων που κοιμούνται, και τι βάζει όλε σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Μόλι γεμίζει η σακούλα βγαίνει στην αυλή μπροστά απο τον θάλαμο και τι αδειάζει όλε στο χώμα όπου μπερδεύονται. [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού. Έξι η ώρα το πρωί. Χτυπάει το εγερτήριο.

12 Οι φαντάροι ξυπνάνε, κατεβαίνουν απο τα κρεβάτια και αρχίζουν να ντύνονται γρήγορα. Προσπαθούν να βρούν τι αρβύλε του και έκπληκτοι αντιλαμβάνονται οτι έχουν εξαφανισθεί. Επικρατεί πανικό. Ο Λοχία μπαίνει μέσα και φωνάζει επιβλητικά. ΛΟΧΙΑΣ: Γρήγορα ρε κότε! Τι κάνετε τόση ώρα; Έξω γρήγορα για γυμναστική. Ένα φαντάρο λέει. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Τα άρβυλα είναι έξω στην αυλή.

13 Οι φαντάροι τρέχουν απεγνωσμένα μισοντυμένοι και βγαίνουν έξω στην αυλή. Μέσα στα μπερδεμένα άρβυλα ψάχνουν να βρούν και να φορέσουν τα δικά του. Ο Βασίλη είναι ανάμεσά του, κοντινό πλάνο σ αυτόν, τον βλέπουμε να καταφέρνει να βρεί δύο μπότε που του ταιριάζουν, κάθεται στην άκρη σε κάτι σκαλιά και τη φοράει. Ο Λοχία σε απόσταση τον κοιτάζει με αινιγματικό ύφο. Τον πλησιάζει και του λέει. ΛΟΧΙΑΣ: Κάνε γρήγορα ρε μπούλη, ούτε τα παπούτσια σου δεν έχει μάθει ακόμα να φορά ; ΒΑΣΙΛΗΣ: Πιο μα μπέρδεψε πρωί πρωί τα άρβυλα; ΛΟΧΙΑΣ: Μην αντιμιλά κολόψαρο, γρήγορα στην γραμμή! Αλλιώ θα σε βγάλω αναφορά.

14 [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού, εξωτερικό χώρο. Οι φαντάροι συνταγμένοι στην σειρά, χωρισμένοι σε δυάδε τρέχουν γύρω γύρω απο το στρατόπεδο. Είναι γυμνοί απο την μέση και πάνω. Μπροστά τρέχει ο λοχία και δίνει τον ρυθμό.

15 Μετά το τρέξιμο η γυμναστική συνεχίζεται με άλλε ασκήσει. Ένα φαντάρο είναι μπροστά, δίχνει τι ασκήσει και οι άλλοι τον μιμούνται. Ο λοχία λέει. ΛΟΧΙΑΣ: Τώρα θα κάνουμε κάμψει. Για να δούμε ποιο δεν αντέχει να κρατηθεί στα χέρια του; Οι φαντάροι έχουν πέσει κάτω και κάνουν κάμψει, κάποιοι έχουν κλατάρει. Ο λοχία ξεσπάει σε βρισιέ. Η γυμναστική συνεχίζεται με εξαντλητικού ρυθμού. [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού στα λουτρά. Είναι 6:30 το πρωί, η γυμναστική έχει τελειώσει και η φαντάροι τρέχουν τρέχουν στι βρύσε. Με γρήγορε κινήσει πλένονται και ξυρίζονται.

16 Όλοι ετοιμάζονται για την πρωινή αναφορά. Στι τουαλέτε του στρατοπαίδου. Το ζεστό νερό τρέχει απο τα ντού και έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ομίχλη. Ο Βασίλη είναι γυμνό μαζί με έναν φίλο του φαντάρο και κάνουν μπάνιο στο ίδιο ντού. Ο ένα σαπουνίζει τον άλλον στην πλάτη. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δέκα μέρε ακόμα σειρά και απολύομαι. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Τυχερό είσαι φιλαράκο που δεν έχει φάει καθόλου φυλακή. ΒΑΣΙΛΗΣ: Και εσύ πρόσεχε να μην κάνει άλλε μαλακίε γιατί δεν σε βλέπω να απολύεσαι ποτέ.

17 ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Έχει δίκιο κολλητέ, μέχρι τώρα έχω εξήντα μέρε φυλακή και τα έχω φτύσει. ΒΑΣΙΛΗΣ: Το κεφάλι σου τα φταίει, κάνε την πάπια να περάσει ο καιρό να απολυθεί. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Έλα φτάνει τώρα το μπάνιο, να ντυθούμε γρήγορα για να προλάβουμε. Με γρήγορε κινήσει ο Βασίλη με τον φίλο του φοράνε τα ρούχα του και βγαίνουν απο τα λουτρά. [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού επτά το πρωί.

18 Στο εστιατόριο του στρατοπέδου οι φαντάροι παίρνουν το πρωινό. Ο Βασίλη δεν έχει προλάβει ακόμα να πιεί το τσάϊ και να φάει, καθυστερεί, οι άλλοι φαντάροι έχουν τελειώσει και αρχίζουν να κατευθύνονται στην έξοδο. Ο λοχία πλησιάζει. ΛΟΧΙΑΣ: Πάλι τελευταίο έμεινε, με την ησυχία σου λοιπόν και μόλι τελειώσει αγκαρία εσύ θα καθαρίσει το εστιατόριο. Ο Βασίλη τον κοιτάει αποσβωλομένο, δεν έχει ξυπνήσει καλά καλά και σκέφτεται [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού δώδεκα η ώρα.

19 Οι φαντάροι συνταγμένοι φτάνουν στο πεδίο βολή, ετοιμάζονται για την άσκηση. Ο λοχαγό δίνει παραγγέλματα, απέναντι βρίσκονται οι στόχοι και αρχίζουν οι βολέ. Ο Βασίλη προσπαθεί να σημαδέψει με μεγάλη ακρίβεια. Όλοι οι φαντάροι έχουν ρίξει τι σφαίρε προ του στόχου. Ο Βασίλη καθυστερεί. Ο λοχαγό τον πλησιάζει και ρωτάει. ΛΟΧΑΓΟΣ: Τι έγινε Βασίλη; Συμβαίνει τίποτα; Γιατί δεν ρίχνει την βολή; ΒΑΣΙΛΗΣ: Θέλω να πετύχω τον στόχο. ΛΟΧΑΓΟΣ: Συγκεντρώσου και σημάδεψε λοιπον. Μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Μόνο τον στόχο. Ο Βασίλη προσπαθεί να αυτοσυγκεντρωθεί. Σημαδέυει με υπομονή και αυτοπεποίθηση. Η βολή πετυχαίνει με ακρίβεια. Ο λοχαγό φωνάζει ενθουσιασμένο.

20 ΛΟΧΑΓΟΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ! Ωραία βολή. 100% επιτυχία. [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού.

21 Κ.Ψ.Μ.(Κέντρο ψυχαγωγία μονάδο ). Το βράδυ οι φαντάροι είναι συγκεντρωμένοι Στο Κ.Ψ.Μ. Στο Κ.Ψ.Μ. μαζεύονται οι φαντάροι για καφέδε, αναψυκτικά, σάντουιτ. Υπάρχει και μια τηλεόραση και παίζει. Σε μια παρέα ένα παιδί κρατάει μια κιθάρα. Έρχεται και ο Βασίλη εκεί. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Έλα Βασίλη να τραγουδίσει κάτι μαζί μα. Ο Βασίλη κάνει τον δύσκολο. ΒΑΣΙΛΗΣ: Εγώ τραγουδάω μόνο όταν είμαι σε φόρμα. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Έλα ρε Βασίλη μην μα τιν σπά τώρα... Έλα να μα πεί κάτι. Το ξέρουμε ότι είσαι τραγουδιστή και έχει ωραία φωνή. ΒΑΣΙΛΗΣ: Εντάξει εντάξει. Ξέρει την μουσική απο αυτό το τραγούδι; (Λέει στο παιδί που παίζει κιθάρα). ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Ναί. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ξεκίνα και μπαίνω κι εγώ.

22 Το παιδί με την κιθάρα αρχίζει να παίζει την μουσική απο πολύ γνωστό λαϊκό τραγούδι. Μετά την εισαγωγή ακούγεται η ερμηνεία του Βασίλη με σοβαρό και παθιασμένο ύφο ερμηνεύει την γνωστή λαϊκή επιτυχία. ΒΑΣΙΛΗΣ: (Τραγουδάει). «Συννεφιασμένη κυριακή μοιάζει με την καρδιά μου, Και αυτή έχει πάντα συννεφιέ Χριστέ και παναγιά μου». Ένα φαντάρο έχει μερακλώσει και σηκώνεται και χορεύει, οι άλλοι πίνουνε μπύρε και ούζα.

23 Στο τέλο του τραγουδιού όλοι χειροκροτάνε τον Βασίλη. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Μπράβο Βασίλη είσαι τέλειο, σίγουρα θα πετύχει. Θα γίνει πρώτη φίρμα. ΒΑΣΙΛΗΣ: Τώρα που ξεκίνησα δεν σταματάω, θα σα πώ και άλλα. Η αυτοσχέδια συναυλία συνεχίζεται και όλοι είναι στο κέφι.

24 [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού στην σκοπιά. Μετά τα μεσάνυχτα ο Βασίλη φοράει το κράνο, κρατάει το όπλο στο χέρι και φιλάει σκοπιά σε ένα γωνιακό φιλάκιο του στρατοπέδου. Είναι αργά μετα τα μεσάνυχτα και φαίνεται λίγο κουρασμένο απο την ένταση τη ημέρα. Παρατηρεί προσεκτικά γύρω του, βλέπει ότι δεν υπάρχει κανεί και ανάβει καβατζωτά ένα τσιγάρο. Το κρατάει κρυμένο στην παλάμη του και τραβάει τζούρε στα κλεφτά. Τότε εκεί μέσα στην μοναξιά τη νύχτα έρχεται στο μυαλό του το χωριό του. Θυμάται το σχολείο του και του συμμαθητέ του. Ατέλειωτε ώρε κλεινόταν μέσα στο δωμάτιό του και άκουγε μουσική. Έβαζε δυνατά το CD player και το δωμάτιό του γινόταν λαϊκό μπουζουξίδικο. Η μάνα του, του φώναζε, «πιό σιγά Βασίλη την μουσκή, θα μα κάνουν παρατήρηση οι γείτονε». Ο Βασίλη αντί να το σιγανώσει το έβαζε πιό δυνατά και τραγουδούσε κι αυτό μαζί. «Δυό πόρτε έχει η ζωή

25 άνοιξα μια και μπήκα και πρίν να ρθεί το δειληνό απο την άλλη βγήκα». [Σκηνή] Η συναυλία στον Όλυμπο. Κάποια στιγμή του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει την πρώτη του συναυλία. Το σχολείο του Βασίλη έχει πάει εκδρομή στον Όλυμπο, το διάσημο βουνό που ήταν κοντά στο χωριό του Βασίλη.

26 Οι μαθητέ μετά απο πεζοπορία στο βουνό και το δάσο, έχουν κάτσει σε μια πλαγιά και τρώνε πατατάκια και σάντουιτ. Ο Βασίλη έχει έμπνευση. Ανεβαίνει πάνω σε έναν ψηλό βράχο. Απο κεί μπορεί να δεί όλου του μαθητέ και μέχρι κάτω την πεδιάδα, το χωριό του. Γελάει και φωνάζει δυνατά. ΒΑΣΙΛΗΣ: Παιδία, παιδιά. Θα τραγουδήσω για σά. Ένα τραγούδι αφιερωμένο στο χωριό και στο σχολείο. (Ακούγωνται γέλια και φωνέ των μαθητών).

27 Ο Βασίλη παίρνει σοβαρό ύφο και εκεί μέσα στην φύση στο δάσο και το βουνό, ανεβασμένο σε έναν ψηλό βράχο, αρχίζει και τραγουδάει. «Θα νέβω και θα τραγουδήσω στο πιό ψηλότερο βουνό, με το βουνό θα γίνω φίλο και με τα πεύκα συντροφιά και σαν θα κλαίω και πονώ θα ναστενάζει το βουνό». Οι μαθητέ τον ακόυνε σ όλλη την διάρκεια του τραγουδιόυ και μετά ξεσπάνε σε ένα αυθόρμητο παρατεταμένο χειροκρότημα. Απο παντού ακούγονται φωνέ. (Μπράβο μπράβο Βασίλη!, Είσαι κι ό πρώτο ). Ο Βασίλη είναι ξεχασμένο στι αναμνήσει του. Θυμάται το χωριό του την μάνα του και του φίλου του και έχει αφαιρεθεί απο την πραγματικότητα. Έχει ακουμπίσει το όπλο πλάϊ του και δεν παίρνει είδηση τον λοχία που πλησιάζει στην σκοπιά για έφοδο.

28 Ο λοχία με σιγανά βήματα σαν γάτα εμφανίζεται ξαφνικά μέσα απο το σκοτάδι και για να του κάνει καψώνι, του βουτάει το όπλο. Ο λοχία κρατάει το όπλο και φωνάζει δυνατά. ΛΟΧΙΑΣ: Κοιμάσαι όρθιο ρε!!!; Που είναι το όπλο σου; Θα ρθούνε οι Τούρκοι και θα σε σφάξουν σαν το αρνί. Και θα μα πάρει και εμά στο λαιμό σου. ΒΑΣΙΛΗΣ: Είμαι εντάξει, προσέχω τα πάντα, όλα είναι υπο έλενγχο. Δώσε μου τώρα το όπλο μου. ΛΟΧΙΑΣ: Θα σε βγάλω αναφορά ρε! Θα πά στρατοδικείο, που νομίζει ότι βρίσκεσαι. Εδώ είναι στρατό ρε. Δεν κοιμόμαστε! ΒΑΣΙΛΗΣ: Σε παρακαλώ δώσε μου το όπλο μου και μην μου δημιουργεί πρόβλημα. Είναι ν απολυθώ τώρα. ΛΟΧΙΑΣ: Δεν θ απολυθεί ποτέ. Αύριο θα πα αναφορά στον διοικητή.

29 Ο Λοχία του δίνει το όπλο νευριασμένο και φεύγει λέγοντα. ΛΟΧΙΑΣ: Αύριο αναφορά στον διοικητή. Μην νομίζει οτι θα περάσει έτσι αυτό. Μήν νομίζει ότι θα ξεχαστεί. [Σκηνή] Εσωτερικό μέρα στο γραφείο διοικητή. Ο ταξίαρχο διοικητή του στρατοπέδου, κάθεται στο γραφείο του κάτω απο δυό μεγάλε σημαίε.

30 Έχει πάρει αυστηρό ύφο όταν ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο Βασίλη. Ο Βασίλη προχωράει δειλά δειλά προ το γραφείο του. Ο διοικητή του λέει απότομα. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: Σταμάτα εκεί που είσαι! Ο Βασίλη σταματάει τρομαγμένο και αναφέρεται. ΒΑΣΙΛΗΣ: Στρατιώτη πεζικού Βασίλη Βασιλόπουλο. Διατάξτε κύριε διοικητά. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: Τι έγινε χθε βράδυ στην σκοπιά Βασίλη; ΒΑΣΙΛΗΣ: Εγώ κύριε διοικητά είμαι δύο χρόνια φαντάρο... είμαι πολύ συνεπή φαντάρο. Ο διοικητή πετάγεται πάνω και λέει αγριεμένο. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: Φαντάρο ; Τι λέξη είναι αυτή που λέ ; Ποιό σου την έμαθε. Στρατιώτη θα λέ. Στρατιώτη το κατάλαβε ; Αυτό είναι το σωστό! Τον εαυτό σου υποτιμά, δεν υποτιμά τον στρατό.

31 Ο Βασίλη τα έχει φτύσει τελείω. Για το παράπτωμα πού χει κάνει ξέρει ότι προβλέπεται στρατοδικείο. Θα φάει καμια φυλακή και δεν θα απολυθεί ποτέ. Θα λιώσει στο στρατό. ΒΑΣΙΛΗΣ: Κύριε διοικητά έχω προβλήματα οικογενειακά, πέθανε η μάνα μου, είμαι μόνο μου, δεν ξέρω, πάντα είμαι συνεπή. Ποτέ δεν κάνω λάθη στο στρατό. Αυτό που έγινε χθε το βράδυ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: Σταμάτα τι δικαιολογίε, εδώ είναι στρατό, χρειάζεται πειθαρχεία, δεν μα ενδιαφέρουν κάν τα προσωπικά σου. Θα τιμωρηθεί αυστηρά. Ο Βασίλη προσπαθεί να πεί κάτι αλλα ένα κόμπο έχει κάτσει στο λαιμό του. Ο διοικητή του λέει. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: Φύγε τώρα. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Θα σκεφτώ και θα αποφασίσω.

32 Ο Βασίλη χτυπάει προσοχή. Σχεδόν τρέμει ολόκληρο απ την ταραχή του. Κάνει μεταβολή, ανοίγει την πόρτα και φεύγει. ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. [Σκηνή] Στρατόπεδο πεζικού, θάλαμοι φαντάρων. Είναι Κυριακή πρωί. Ο Βασίλη έχει έξοδο 24ωρή. Είναι στον θάλαμο και ετοιμάζεται.

33 Φοράει το σκισμένο τζίν παντελόνι και κοντομάνικο μπλουζάκι. Καθαρίζει λίγο τα αθλητικά παπούτσια και τρέχει στην τουαλέτα. Βάζει ζελέ στα μαλιά του και τα κάνει προκάκια να πετάνε. Τότε εμφανίζεται ο Σάϊμον ο κολητό του. ΣΑΪΜΟΝ: Άντε ρε μαλάκα κάνει γρήγορα θ αργήσουμε. Τι κάθεσαι στον καθρεύτη και μου κοιτάζεσαι τοση ώρα σαν γκομενίτσα. Βόλτα θα πάμε δεν παντρεύεται κανεί. ΒΑΣΙΛΗΣ: Περίμενε λίγο το μαλί μου θέλω να φτιάξω, αυτό είναι η γοητεία μου. ΣΑΪΜΟΝ: Ναι ρε βλέπω σαν φλούφλη έγινε. ΒΑΣΙΛΗΣ: Άντε ξεκόλλα φεύγουμε. [Σκηνή] Εξωτερικό μέρα Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλη με τον Σάϊμον περπατάνε στην παραλιακή κοντά στην πλατεία Αριστοτέλου.

34 ΒΑΣΙΛΗΣ: Βαρέθηκα ρε γαμώτο στο στρατό, όλο μαλακίε κάνουμε. Εγώ θέλω αληθινή δράση, αληθινή ζωή. ΣΑΪΜΟΝ: Μην παραπονιέσαι. Εσύ απολύεσαι την άλλη βδομάδα. Φεύγει και θα μείνω μόνο μου. ΒΑΣΙΛΗΣ: Έχω βαρεθεί να ξυπνάω έξι η ώρα το πρωί. Αυτό είναι που μου την δίνει περισσότερο. ΣΑΪΜΟΝ: Ναί εσένα θα σε βάλουμε σε ένα ξενοδοχείο να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι, να φτιάξει επιδερμίδα.

35 ΒΑΣΙΛΗΣ: Καλά άστα αυτά τώρα. Σήμερα τι θα κάνουμε; Τώρα που είμαστε στην Θεσσαλονίκη να βρούμε και καμμία γυναίκα. Έχω δυο μήνε να πάω και έχει θολώσει το μυαλό μου απο την αγαμία. ΣΑΪΜΟΝ: Τώρα που μου το λε ξέρω το κατάληλο μέρο για την περίπτωσή σου, και για μένα δηλαδή γιατι κι εγώ δεν πάω πίσω. Έχω κλείσει κ εγώ δίμηνο. ΒΑΣΙΛΗΣ: Για λέγε εσύ είσαι Θεσσαλονικιό. Εσύ ξέρει τα μέρη εδώ. ΣΑΪΜΟΝ: Πάμε θα σε πάω στο κατάληλο μέρο, Στο Βαρδάρι. [Σκηνή] Εσωτερικό σε ένα οίκο ανοχή (Μπουρδέλο).

36 Ο Σάϊμον με τον Βασίλη έχουν μπεί σε ένα τέτοιο σπίτι με γυναίκε στο Βαρδάρι. Ένα κόκκινο αισθησιακό φωτισμό υπάρχει στο δωμάτιο. Κάθονται σε ένα μεγάλο καναπέ και περιμένουν. Υπάρχουν και άλλα άτομα. Φαντάροι και λοιπά στο ίδιο δωμάτιο. Μια τηλεόραση παίζει ταινίε πορνό για να ερρεθιστεί ο κόσμο. Τότε εμφανίζεται μία ξανθιά κοπέλα περίπου 25 χρονών. Φοράει μόνο το στριγκάκι και το στήθο τη πετάγεται ερεθιστικά και προκλητικά. Η κοπέλα λέει. ΚΟΠΕΛΑ: Καλησπέρα παιδιά.

37 Όποιο θέλει μπορεί να περάσει με 20 ευρώ μόνο. Κάνουμε τα πάντα. Οι νεαροί που βρίσκονται στο δωμάτιο την κοιτάζουν ερευνητικά, σαν να θέλουν να την φάνε με τα μάτια. Κάποιοι χαζογελάνε και σχολιάζουν το πορνίδιο. Μετά απο λίγο οι περισσότεροι ανοίγουν την πόρτα και φεύγουν. Στο δωμάτιο έχει μείνει ο Βασίλη με τον Σάϊμον. ΠΟΡΝΙΔΙΟ: Λοιπόν αποφασίσατε παιδιά; Σίγουρα θα περάσεται ωραία μαζί μου μην το σκέφτεσται καθόλου. ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι ακριβώ θα κάνουμε;

38 ΠΟΡΝΙΔΙΟ: Ότι θέλει μωρό μου. Άμα σε βάλω στο κρεβάτι θα σου πετάξω τα μάτια έξω. ΣΑΪΜΟΝ: Τώρα μα την είπε. Αυτό που θέλω εγώ όμω θα το κάνει ; ΠΟΡΝΙΔΙΟ: Και τί είναι αυτό που θέλει εσύ; Κάτι πολύ εξτρίμ; ΣΑΪΜΟΝ: Θα κάνουμε και οι τρεί μαζί παιχνιδάκι. ΠΟΡΝΙΔΙΟ: Αυτό είναι πολύ εύκολο. Το έχω κάνει και σε ταινίε. Είμαι και διάσημη πορνοστάρ αν θέ να ξέρει. ΒΑΣΙΛΗΣ: Πάμε λοιπόν δεν το συζητάμε καθόλου. Ώρα για πράξει.

39 [Σκηνή] Εσωτερικό μέρα στο δωμάτιο του οίκου. Ο Βασίλη με τον Σάϊμον είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Είναι τελείω γυμνοί και περιμένουν με αγωνία και αγαμία. Το πορνίδιο μπαίνει στο δωμάτιο. ΠΟΡΝΙΔΙΟ: Όου όου τα φανταράκια είναι έτοιμα για παιχνίδια. Δεν περιμένει απάντηση.

40 Βγάζει το στρινγκάκι, κάνει μια βουτιά και ξαπλώνει ανάμεσά του. ΠΟΡΝΙΔΙΟ: Ποιό θέλει να αρχίσει πρώτο ; ΣΑΪΜΟΝ: Ο Βασίλη. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ο Σάϊμον. ΠΟΡΝΙΔΙΟ: Μην τσακωνόσαστε πάμε όλοι μαζί. Ακολουθεί ερωτική σκηνή ανάμεσα στου φαντάρου και το πορνίδιο. Να μήν τα πούμε όλλα και γίνουμε πορνογραφικοί.

41 [Σκηνή] Εξωτερικό μέρα Πλατεία Ναβαρίνου, Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλη με τον κολλητό του Σάϊμον, μετά την μπουρδελότσαρκα και βόλτε στου δρόμου τη Θεσσαλονίκη, καταληγουν σε μιά καφετέρια στην πλατεία Ναβαρίνου για να πιούν φραπεδάκι. Στην πλατεία αυτήν συχνάζουν πολλοι νέοι. Φοιτιτέ και φαντάροι. Είναι κοντά στα πανεπιστήμια τη Θεσσαλονίκη. ΣΑΪΜΟΝ: Πολύ ωραία περάσαμε στην Αλίκη. Πολύ ωραία γκόμενα.

42 Και έκανε ωραίο παιχνίδι. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ωραία αλλά ακριβά και 20 ευρώ για ενα τέτοιο. ΣΑΪΜΟΝ: Μην είσαι τσιγκούνη. Πλήρωσε και κάτι αλλιώ θα την παίζει συνέχεια. ΒΑΣΙΛΗΣ: Εγώ όταν θα γίνω διάσημο τραγουδιστή θα έχω όποια γκόμενα θέλω. Και χωρί λεφτά. ΣΑΪΜΟΝ: Καλά, μέχρι τότε έχει καιρό,

43 Βολέψου τώρα μ αυτά. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται απο μακριά η σερβιτόρα. Είναι μια πολύ ωραία ξανθιά κοπέλα και ο Βασίλη ενθουσιάζεται. ΒΑΣΙΛΗΣ: Κοίτα ενα μούναρο που έρχεται. ΣΑΪΜΟΝ: Πάψε λυσσασμένε. Η σερβιτόρα έρχεται μην με κάνει ρεζίλι. Δέν έχει ξαναδεί γυναίκα; Η σερβιτόρα φθάνει και ρωτάει. ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ: Παρακαλώ τα παιδιά τι θα πιούνε; ΣΑΪΜΟΝ: Φέρε μα δύο φραπεδάκια γλυκά. Ο Βασίλη ενθουσιασμένο την πιάνει απ το μπούτι. Η σερβιτόρα πετάγεται πάνω. ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ: Σα παρακαλώ το μπούτι μου το μπούτι μου.

44 ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι μπούτι μου λέ ; Δύο φραπεδάκια γλυκά σου ζήτησε ο Σάϊμον. ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ: Το μπούτι μου κύριε. Κρατάτε το μπούτι μου. Αφήστεμε σα παρακαλώ. ΒΑΣΙΛΗΣ: (Φωνάζει γελώντα ). Καλά ντε δεν σου βάλαμε και χέρι. Πώ κάνει έτσι; Η σερβιτόρα φεύγει και επιστρέφει μετα απο λίγο με του φραπέδε. του αφήνει στο τραπέζι προσεκτικά.

45 Ο Βασίλη την παρακολουθεί με γουρλωμένα μάτια. ΒΑΣΙΛΗΣ: Να σου κάνω μια ερώτηση; Που θα πά το βράδυ; ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ: Πουθενά. Σπίτι μου θα πάω να κοιμηθώ. ΒΑΣΙΛΗΣ: Κοίτα σύμπτωση. Και εγώ το ίδιο πράγμα θα κάνω. Γι αυτό προτείνω να το κάνουμε μαζί. ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ: Α να χαθεί βλάκα. Μ έπρηξε πιά. Σοβαρέψου λίγο. Η σερβιτόρα φεύγει νευριασμένη ενώ ο Βασίλη και ο Σαϊμον γελάνε με τι αντιδράσει τη. [Σκηνή] Σπίτι ΣΑΪΜΟΝ, Θεσσαλονίκη.

46 Το βράδυ κουρασμένοι απο τι βόλτε ο Βασίλη και ο Σάϊμον καταλλήγουν στο σπίτι του για ξεκούραση. Το πρωί πρέπει να επιστρέψουν στο στρατόπεδο. Έχουν αράξει στο δωμάτιο του Σαϊμον και ακούνε μουσική. «Κι άν μου ζητήσει να πεθάνω και να πέσω στον γκρεμό ευχαρίστω θα το κάνω για να δεί πω σ αγαπώ». Ο Βασίλη παρατηρεί μια φωτογραφία απέναντι απο το κρεβάτι του Σαϊμον στην βιβλιοθήκη.

47 Είναι μια όμορφη ξανθιά κοπέλα. Φοράει μόνο ένα άσπρο σλιπάκι. Και στην φωτογραφία γράφει ένα όνομα με μεγάλα γράματα. «ΚΑΡΜΕΝ» Το τραγούδι συνεχίζει να παίζει. «Κι άν μου ζητήσει να πεθάνω και να πέσω στον γκρεμό ευχαρίστω θα το κάνω για να δεί πω σ αγαπώ εσύ οτι πεί εσύ οτι πεί θα κάνω εγώ λόγο τιμή».

48 ΒΑΣΙΛΗΣ: Ποιά είναι αυτή η Κάρμεν Σαίμον; Μην μου πεί οτι την είχε γκόμενα; ΣΑΪΜΟΝ: Ναί το κατάλαβε. Ήταν η γκόμενά μου στην Αθήνα. Μόνο που δυστυχώ για μένα είχε κι άλλου πολλού. ΒΑΣΙΛΗΣ: Και τι έκανε εσύ ρε μαλάκα στην Αθήνα; ΣΑΪΜΟΝ: Α δεν στα έχω πεί. Ήμουνα 1 χρόνο στην Αθήνα πριν πάω φαντάρο και δούλευα χορευτή στο κλάμπ «Αλκατράζ». Με την Κάρμεν που βλέπει στην φωτογραφία χορεύαμε μαζί και παίζαμε στο πρόγραμμα του καμπαρέ. ΒΑΣΙΛΗΣ: Μπράβο Σαϊμον. Βλέπω έχει καλλιτεχνικό ταλέντο. Δεν μου τα είπε αυτά. Θα μου κάνει και εμένα ενα στριπ τίζ χορευτικό; ΣΑΪΜΟΝ: Άντε ρε βλάκα.

49 Εγώ για την πλάκα μου το έκανα. Για τα λεφτά. Έπαιρνα 100 ευρώ κάθε βράδυ και είχα την καλύτερη γκόμενα τη Αθήνα την Κάρμεν. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ναί απ ότι βλέπω στην φωτογραφία έχει απόλυτο δίκιο. Η Κάρμεν είναι γυναίκα σεξοβόμβα. Κάναμε μαζί πρόγραμμα στο Αλκατράζ. Κάναμε live σέξ στην σκηνή. Ξεκινήσαμε για επαγγελματικού λόγου. Για το πρόγραμμα του μαγαζιού.

50 Αλλά ταιριάξαμε πάρα πολύ μαζί. ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι μου λε ρε Σαϊμον. Τι live σεξ είναι αυτό; Δηλαδή τι κάνατε; ΣΑΪΜΟΝ: Α εσύ είσαι πολύ νυχτωμένο. Δεν έχει πάει ποτέ σου σε Καμπαρέ; ΒΑΣΙΛΗΣ: Που να πάω σε καμπαρέ ρε; Στο χωριό μου που ήμουνα; ΣΑΪΜΟΝ: Λοιπόν θα σε πάω εγώ ένα βράδυ εδώ στην Θεσσαλονίκη, έχουμε κι εδώ τέτοια. Όσο για το live σεξ εγώ δεν λέω λόγια. Θα σου δείξω το προσωπικό μου άλμπουμ με τι φωτογραφίε μου. Μία φωτογραφία, αξίζει χίλιε λέξει. Ο Σαϊμον σηκώνεται απο το κρεβάτι και παίρνει απο την βιβλιοθήκη ένα άλμπουμ με φωτογραφίε. Το ανοίγει το δίνει στα χέρια του Βασίλη και του λέει καμαρώνοντα.

51 ΣΑΪΜΟΝ: Ορίστε κοίταξέ με. Εγώ είμαι προταγωνιστή μαζί με την Κάρμεν στο πρόγραμμα του καμπαρέ Αλκατράζ στην Αθήνα. Ο Βασίλη παίρνει το άλμπουμ και με γουρλωμένα μάτια κοιτάζει τι σέξυ φωτογραφίε του Σαϊμον και τη Κάρμεν. ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ [Σκηνή]

52 Εσωτερικό νύχτα. Καμπαρέ «Ερώτικα» στην Θεσσαλονίκη. Ένα βράδυ που έχουν έξοδο ξανά ο Σαϊμον πηγαίνει τον Βασίλη στο καμπαρέ «Ερώτικα» για να δεί κι αυτό με τα μάτια του τι κοπέλε πεταλούδε χορεύτριε τη νύχτα. Είναι Σαββατόβραδο. Το καμπαρέ είναι γεμάτο κόσμο, πολύχρωμα λαμπάκια, φωτορυθμικά και λεϊζερ δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Μαζί με τι γυμνέ χορεύτριε υπάρχει και λαϊκό πρόγραμμα. Μία κοπέλα ντυμένη χανούμισα ανατολίτισα, χορεύει ένα οριεντάλ χορό κουνώντα με προκλητικό τρόπο την κοιλιά τη και του γοφού τη.

53 Ακούγεται δυνατά λαϊκό τραγούδι. «Λίγα ψύχουλα αγάπη σου γυρεύω κι ώ την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω». Ο Βασίλη με τον Σαϊμον κάθονται κοντά στην πίστα. Ο Βασίλη έχει γουρλώσει τα μάτια και παρακολουθεί τι γυναίκε που υπάρχουν εκεί μέσα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με κοπέλε που κάνουν διάφορα σόου που καταλήγουν πάντα σε στριπ τίζ. Ενώ κάποιε γυμνόστηθε κόβουν βόλτε ανάμεσα απ του πελάτε. Μια έρχεται κοντά του. ΚΟΠΕΛΑ: Θέλετε να χορέψω για σά ; Ένα ποτάκι μόνο θα κεράσετε. ΣΑΪΜΟΝ: Ναί ναί πήγαινε στον Βασίλη. Ήρθε απ το χωριό και θα πάθει την πλάκα του άμα του κάνει τέτοια. ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι σχεδιάζεται; τι θα μου κάνετε;

54 ΚΟΠΕΛΑ: Θα σε πάω στον παράδεισο. Η κοπέλα πλησιάζει στον Βασίλη. Κάθεται στα πόδια του και τον χαϊδεύει παθιασμένα. Μετά με του ήχου τη μουσική χορεύει έναν ερωτικό αισθησιακό χορό βγάζωντα σιγά σιγά τα ελάχιστα που φοράει. Ο Βασίλη παρακολουθεί με γουρλωμένα μάτια. Πλέει σε πελάγη ευτυχία. Έχει ξεχάσει τα προβλήματά του. Και ο Σαϊμον πίνει σιγά σιγά το ουίσκι του. ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

55 ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ [Σκηνή] Εξωτερικό μέρα. Παραλιακή Θεσσαλονίκη. Ο Σάϊμον οδηγεί μια μηχανή. Πάνω στην μηχανή, μαζί του ο Βασίλη και στην μέση η Αλίκη, η χορεύτρια στο καμπαρέ. Τρικάβαλο και οι τρεί του κόβουν βόλτε στην παραλιακή. Η μηχανή σταματάει κοντά στον Λευκό Πύργο. Κατεβαίνουν και αράζουν σε ένα παγκάκι. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ήταν πολυ γαμάτα στο κλάμπ αυτό. Δεν είχα ξαναπάει και μ άρεσε πολύ. ΑΛΙΚΗ: Ναι Βασίλη εμεί έχουμε καλλιτεχνικά προγράμματα. ΣΑΪΜΟΝ: Τη πούτσα προγράμματα. ΒΑΣΙΛΗΣ: Εμένα μ άρεσε πάντο.

56 Και θα ξανάρθω. ΑΛΙΚΗ: Και μένα μ αρέσει εδώ. Σε λίγο θα ξημερώσει και θα δούμε την ανατολή του ηλίου κοντά στην θάλασσα. Πολύ ρομαντικά. ΣΑΪΜΟΝ: Να σου δείξω την ανατολή απ το πουλί μου; ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι είναι αυτά που λέ στο κορίτσι. Δεν ντρέπεσαι βλάκα; Η Αλίκη θέλει να μα κάνει παρέα, και σύ τη μιλά έτσι; ΑΛΙΚΗ: Έτσι είναι Βασίλη είσαι πολύ καλό. ΒΑΣΙΛΗΣ: Λοιπόν παιδιά. Τώρα που έχουμε πιεί τα ποτά μα θέλω την βοήθειά σα. Θέλω να πάρω εκδίκηση. ΣΑΪΜΟΝ: Τι ενοεί ; ΒΑΣΙΛΗΣ: Τον Λοχία στο στρατό τον θυμάσαι;

57 Που μου βούτηξε το όπλο το καθίκι και ήθελε να με πάει στρατοδικείο. ΣΑΪΜΟΝ: Και τι σκέφτεσαι να κάνει ; ΒΑΣΙΛΗΣ: Ξέρω που είναι το σπίτι του. Τώρα ξεκινάει να πάει στο στρατόπεδο. Πάμε και θα σα πώ τι θα κάνουμε. [Σκηνή] Εξωτερικό μέρα. Συνοικία Θεσσαλονίκη.

58 Σε ένα μεγάλο πάρκο. Σε μια γειτονιά τη Θεσσαλονίκη ο Βασίλη, ο Σάϊμον και η Αλίκη κρυμένοι πίσω απ τα δέντρα, περιμένουν. Απο την πολυκατοικία απέναντι εμφανίζεται ο λοχία. Πρωί πρωί αγγουροξυπνημένο ξεκινάει για το στρατόπεδο. ΒΑΣΙΛΗΣ: Άντε πήγαινε Αλίκη να του μιλήσει και εμεί περιμένουμε εδώ. Φέρτον εδώ και θα τον περιποιηθούμε εμεί. Ο Βασίλη και ο Σαϊμον φοράνε στα πρόσωπά του αποκριάτηκε μάσκε για να μήν αναγνωρίζονται. Η Αλίκη έχει πετάξει το στήθο τη έξω και πηγαίνει στον λοχία. Πρωί πρωί ακόμα δεν έχει ξημερώσει εμφανίζεται μπροστά του σαν φάντασμα. ΑΛΙΚΗ: Γειά σου λοχία σε βλέπω ντούρο ντούρο πρωί πρωί. Έτσι του θέλω εγώ του άντρε. Πάντα έτοιμου για όλλα. Ο λοχία ακόμα δεν έχει ξυπνήσει καλά καλά ξαφνιάζεται απο την παρουσία τη.

59 ΛΟΧΙΑΣ: Ποιά είσαι που με ξέρει ότι είμαι λοχία. ΑΛΙΚΗ: Είμαι μάγισσα, τα ξέρω όλλα Είμαι η μάγισσα του έρωτα. Γι αυτό είμαι εδώ. ΛΟΧΙΑΣ: Ότι κι αν είσαι. Είσαι πολύ τέλεια. Και πάντα το πρωί είμαι έτοιμο για όλλα. ΑΛΙΚΗ: Ακολούθησέ με στο δάσο. Στο βασίλειό μου. Και δεν θα μετανιώσει. Ο λοχία έκπληκτο παρασύρεται και την ακολουθεί.

60 [Σκηνή] Μέσα στο παρκάκι στην Θεσσαλονίκη. Η Αλίκη με αργά βήματα μπαίνει μέσα στο πάρκο. Ο λοχία την ακολουθεί με την υπόσχεση και την φαντασία τη ερωτική περιπέτεια. Έχουνε φθάσει μέσα στο πάρκο. Επικρατεί απόλυτη ησυχία. Δεν υπάρχει κάνει και τότε μέσ απ τα δέντρα εμφανίζεται ο Σαϊμον και ο Βασίλη. Φοράνε τι αποκριάτηκε μάσκε. Τα πρόσωπά του είναι καλυμένα και ο λοχία δεν μπορεί να αναγνωρίσει πoιοί είναι.

61 ΛΟΧΙΑΣ: Τι γίνεται εδώ πέρα; Τί θέλετε απο μένα; πoιοί είσαστε; Ο Βασίλη και ο Σαϊμον χωρί να πούν τίποτα ορμάνε και με ένα ξύλινο ρόπαλο του καταφέρνουν μία στο κεφάλι. Ο λοχία πέφτει αναίσθητο. ΒΑΣΙΛΗΣ: Γιατί δεν προσέχει λοχία; Θα έρθουν οι Τούρκοι και θα σε βιάσουν. Με γρήγορε κινήσει ο Βασίλη ο Σαϊμον και η Αλίκη του βγάζουν τα ρούχα. Ο λοχία έχει μίνει γυμνό στο πάρκο. Αφήνουν ένα σημείωμα και φεύγουν τρέχοντα. Το χαρτί γράφει. ΛΟΧΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ.

62 ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΣΟΥ. ΣΕ ΒΙΑΣΑΝΕ. ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. [Σκηνή] Εξωτερικό Μέρα. Πύλη στρατοπέδου στο στρατόπεδο πεζικού. Ένα νεαρό ο Βασίλη χρονών ντυμένο με τζίν παντελόνι και χρωματιστό πουκάμισο κρατώντα μια τσάντα με τα ρούχα του, έρχεται απο το βάθο. Πλησιάζει προ τον σκοπό που φυλάει την πύλη και του δίνει το χέρι.

63 ΒΑΣΙΛΗΣ: Άντε γειά σου κολόψαρο. Ο παλιό απολύεται! ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Γειά σου σειρά Κολοστρατό εγώ έχω 30 μέρε φυλακή ακόμα. Εσύ τι θα κάνει τώρα; ΒΑΣΙΛΗΣ: Θα πάω στην Αθήνα. Εκεί με περιμένουν μεγάλα πράγματα. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Τι θα κάνει ρε μαλάκα στην Αθήνα; ΒΑΣΙΛΗΣ: Θα γίνω τραγουδιστή Φίρμα.

64 Σε λίγο καιρό θα ακου τα δικά μου CD. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Καλά τώρα κάτι μα είπε. Είναι δύσκολε δουλειέ αυτέ, δεν είναι για σένα. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ναι ρε μαλάκα γιατί; Τι με πέρασε εμένα; Φωνή καλή έχω, ωραίο παιδί είμαι, μετράω. Είμαι και πολύ κάβλα. ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Άντε ρε... καλή τύχη και κοίτα να προσέχει. Πάρε και το νούμερό μου να πάρει κανα τηλέφωνο. Ένα αυτοκίνητο φαίνεται να έρχεται απο μακρυά. ΒΑΣΙΛΗΣ: Φεύγω ρε. Μπορεί να με πάρει αυτό μέχρι την πόλη. Θα σου στείλω μήνυμα...

65 Τρέχει γρήγορα απέναντι και σηκώνει το χέρι κάνωντα ωτο-στόπ. Το αυτοκίνητο σταματάει να τον πάρει. Ο Βασίλη λέει κάτι στον οδηγό, ανοίγει την πόρτα Και μπαίνει μέσα. [Σκηνή] Εξωτερικό μέρα. Σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκη. Ο Βασίλη έχει φθάσει στον σταθμό του τραίνου στην Θεσσαλονίκη. Πηγαίνει τρέχοντα στα εισητήρια. Απο τα μεγάφωνα ακούγεται. Η αμαξοστοιχεία για Αθήνα αναχωρεί σε 15 λεπτά. Οι επιβάτε να επιβιβαστούν αμέσω. Ο Βασίλη με το εισητήριο τρέχει και μπαίνει στο τραίνο. Το τραίνο αναχωρεί σε λίγο και ο Βασίλη είναι σε ένα βαγόνι με πολλά νεαρά άτομα. Είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα που πάει στην Αθήνα για έναν αγώνα. Ο Βασίλη κάθεται σκεφτικό. Μέσα στην φασαρία που κάνουν αυτοί αυτό ξεχνιέται και τον παίρνει ο ύπνο.

66 Τότε στο όνειρό του οι αναμνήσει απο το χωριό του, φαντασία και πραγματικότητα μπερδεύονται μαζί. [Σκηνή] Στο κλάμπ «Ντίρλαντά» στην Λάρισσα. Ο Βασίλη θυμάται το χωριό του στην Λάρισσα... Και τι πρώτε εμπειρίε στα κλάμπ σαν τραγουδιστή. Το σχολείο είχε πάει εκδρομή στον Όλυμπο. Ο Βασίλη είχε έμπνευση και ανέβηκε στο μεγάλο βράχο και τραγούδησε για του συμαθητέ του. «Θα ανέβω και θα τραγουδίσω στο πιο ψηλότερο βουνό με το βουνό θα γίνω φίλο

67 και με τα πεύκα συντροφιά και σαν θα κλαίω και θα πονώ θ αναστενάζει το βουνό». Οι μαθητέ φωνάζανε... Μπράβο Βασίλη, μπράβο Βασίλη! Και χειροκρoτούσανε δυνατά. Απο τον δρόμο κοντά περνούσε με τ αυτοκινητό του ο ιδιοκτήτη του κλάμπ «Ντιρλαντά» στην Λάρισσα. Άκουσε την φωνή του Βασίλη να τραγουδάει μέσα στην φύση και στο δάσο και έπαθε την πλάκα του. Αμέσεω σκέφτηκε. Αυτό θα είναι καλό τραγουδιστή για το κλάμπ. Βρήκε και τον Βασίλη και του έκανε πρόταση.

68 ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Θα έρθει να τραγουδήσει στο μαγαζί μου. Θα κάνει μεγάλη επιτυχία. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δεν ξέρω απο αυτά. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Μήν ανησυχεί ξέρω εγώ. Ο ιδιοκτήτη ερχόταν κάθε βράδυ με τ αυτοκίνητό του και τον πηγαίνε στο κλάμπ για το πρόγραμμα. Ο Βασίλη δεν είχε πεί τίποτα στην μάνα του. Ήταν μόνο 17 χρονών και φοβότανε ότι αυτή δεν θα τον άφηνε. Αυτό συνεχίστηκε όλον τον χειμώνα κάθε βράδυ και είχε μαζέψει πολλά λεφτά απ αυτήν την δουλειά. Τα φύλαγε μέσα στα βιβλία του. Μία μέρα έπεσε ένα βιβλίο κάτω καταλάθο και η μάνα του τ ανακάλυψε. ΜΑΜΑ: Πού τα βρήκε Βασίλη τόσα λεφτά; Ο Βασίλη στην αρχή δύσταζε αλλα μετά τη αποκάλυψε το μυστικό του. Είναι ο διάσιμο τραγουδιστή του κλάμπ «Ντιρλαντά». Όλοι πάνε κάθε βράδυ να τον ακούσουνε.

69 Η μάνα του θύμωσε πάρα πολύ γιατί ήταν μικρό, μόλι 17 χρονών, και φοβότανε μην τον παρασύρουν σε ναρκωτικά, σεξοπορνείε και τέτοια. Άλωστε γι αυτά είναι γνωστά και έχουν κακή φίμη τα κλάμπ. Η καριέρα του στο κλάμπ «Ντιρλαντά» τελείωσε απότομα. Έπρεπε να περιμένει να ενηλικειωθεί και τώρα είχε φθάσει αυτή η στιγμή. [Σκηνή] Εξωτερικό μέρα Αθήνα.

70 Το τραίνο φθάνει στον Σταθμό Λαρίση. Ο Βασίλη κρατώντα την τσάντα με τα ρούχα του κατεβαίνει στον σταθμό. Είναι καλοκαίρι και έρχονται πολλοί τουρίστε στην πόλη. Ένα πολύχρωμο πλήθο υπάρχει στον σταθμό. Ο Βασίλη προσπαθεί να βρεί τον ξάδερφο του. Κάνει βόλτε μέσα στον κόσμο προσπαθώντα να τον διακρίνει. Ο ξάδερφό του ο Σπύρο είναι ένα νεαρό περίπου 25 χρονών. Έχει φθάσει κι αυτό στον Σ. Λαρίση.

71 Βρίσκεται στην αίθουσα αναμονή και περιμένει. Φοράει καινούργια ακριβά ρούχα και στο χέρι του κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο. Τον βλέπουμε να γράφει κάποιο μήνυμα για να επικοινωνήσει με τον Βασίλη. Απο τα μεγάφωνα ακούγεται οτι σε λίγο φθάνει η αμαξοστοιχία απο την Αλεξανδρούπολη. Το τραίνο μπαίνει στι γραμμέ του σταθμού, αρχίζει να κατεβαίνει κόσμο. Σε λίγο εμφανίζεται ο Βασίλη κρατώντα μια μικρή βαλίτσα. Ο Σπύρο πλησιάζει κοντά και ο Βασίλη τον αναγωνρίζει. Αγκαλιάζονται και χαιρετιούνται. ΣΠΥΡΟΣ: Τι έγινε ρε ξάδερφε; Απολύθηκε επιτέλου. Εγώ έλεγα ότι θα μήνει μόνιμο εκεί. ΒΑΣΙΛΗΣ: Αγόρι μου τι συνολάκι είναι αυτό; Πάνε καλά οι δουλειέ βλέπω. Φαίνεται ότι καλοπερνά στην Αθήνα. ΣΠΥΡΟΣ: Περίμενε να βρούμε ταξί, να πάμε σπίτι και θα στα πώ μετά.

72 [Σκηνή] Έξω απο τον Σταθμό Λαρίση.

73 Σταματάνε ένα ταξί, μπαίνουν μέσα και κάθονται στο πίσω κάθισμα, μηλάνε και γελάνε χαρούμενοι που ξαναβρέθηκαν μετά απο καιρό. Απο το CD PLAYER του ταξί ακούγεται δυνατή λαϊκή μουσική. «Απόψε φίλα με να με χορτάσει......άυριο φεύγω και θα με χάσει». Ο Ταξιτζή καπνίζοντα συνεχώ του παρατηρεί απο τον καθρεύτη.

74 Ξεκινάει το αυτοκίνητο και του ρωτάει. ΤΑΞΙΤΖΗΣ: Προ τα που πηγαίνουν τα παιδιά; ΣΠΥΡΟΣ: Πάμε Κυψέλη. Μόλι φθάσουμε στην πλατεία θα σε οδηγήσω εγώ. ΤΑΞΙΤΖΗΣ: Πέ μου την διεύθυνση και θα το βρώ απο το GPS έχουμε τελευταία τεχνολογία εδω μέσα. ΣΠΥΡΟΣ: Καλά ρε φίλε δεν σου είπαμε και τίποτα. Πάμε και θα τα βρούμε. Κερκύρα 54, φύγαμε. Το ταξί διασχίζει κεντρικού δρόμου τη Αθήνα.

75 Βλέπουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Την Λεωφόρο Αλεξάνδρα. Το «Πεδίο Του Άρεω» με το άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου απάνω στο άλογο και το γυμναστήριο/κολυμβητήριο Πανελλήνιο. Μετά απο λίγο το ταξί φθάνει σε έναν δρόμο στην Κυψέλη, στην Κερκύρα. Ο Σπύρο με τον Βασίλη κατεβαίνουν απο το ταξί. Ο Σπύρο δίνει ένα πεντάευρω στον ταξιτζή και ύστερα κατευθύνονται προ την είσοδο τη πολυκατοικία. ΣΕΝΑΡΙΟ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

76 [Σκηνή] Εσωτερικό μέρα. Στο διαμέρισμα του Σπύρου στην Κυψέλη. Ο Βασίλη με τον Σπύρο μπαίνουν μέσα, το διαμέρισμα είναι περιποιημένο, ένα καινούργιο σαλόνι και μια μεγάλη τηλεόραση υπάρχουν εκεί. Ο Βασίλη εντυπωσιάζεται. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ωραία είσαι εδώ... βλέπω περνά καλά στην Αθήνα. Πω πάνε οι σπουδέ ; Πότε θα καταφέρει να τελειώσει το Πολυτεχνείο;

77 ΣΠΥΡΟΣ: Ποιέ σπουδέ ; Μαλακίε, τέτοια θα λέμε τώρα; Τα εχω βαρεθεί αυτά. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δηλαδή την άφησε την σχολή σου; ΣΠΥΡΟΣ: Κοίτα να δεί, τώρα έχω διάφορε δουλειέ και δεν τα προλαβαίνω όλα. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δηλαδή τι δουλειέ ; ΣΠΥΡΟΣ: Ε! Νά τώρα... Λέγοντα αυτά με το τηλεκοντρόλ ανοίγει την τηλεόραση. Στην οθόνη βλέπουμε βίντεο κλίπ με τραγούδια επιτυχημένα τη εποχή. Απο το μπαράκι ο Σπύρο παίρνει ένα μπουκάλι ουίσκι, δύο ποτήρια, και βάζει να πιούνε. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δεν πίνω πρωί πρωί.

78 ΣΠΥΡΟΣ: Έλα μωρέ τώρα, τόσο καιρό έχουμε να βρεθούμε, να το γιορτάσουμε. Στο διαμέρισμα του Σπύρου συνέχεια... Εκείνη την στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο, ο Σπύρο τρέχει το σηκώνει και στην αναγνώριση κλήσεων διαβάζει το όνομα με κεφαλαία. «ΑΝΤΖΕΛΛΑ» ΣΠΥΡΟΣ: Α Γειά σου Άντζελλα... Ναί είχα βγεί έξω,

79 Ήρθε ένα συγγενή μου, ο ξάδερφό μου ο Βασίλη που τώρα απολύθηκε απο φαντάρο. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Αααααα... Πολύ ενδιαφέρον! Και εγώ του συμπαθώ πολύ του φαντάρου αλλα δεν ξέρω τι παίζει με τον ξαδερφό σου. Ο Σπύρο παίρνει σοβαρό ύφο και συνεχίζει την συνομιλία. ΣΠΥΡΟΣ: Να είσαι σίγουρη είναι εντάξι παιδί, πολύ καλό και ωραίο παιδί, οπότε κανόνισε να βρεθούμε το βράδυ στο γνωστό μέρο. Φέρε και την φίλη σου μαζί, θα έρθουμε κι εμεί οι δύο. Ο Βασίλη πίνει δειλλά λίγο ουίσκι και είναι απορροφημένο με το βίντεο κλίπ στην τηλεόραση. Ο Σπύρο αφήνει το ακουστικό πέρνει σοβαρό ύφο και απεφθύνεται στον Βασίλη. ΣΠΥΡΟΣ: Που λε Βασίλη τα πράγματα εδώ στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολα, δέν βρίσκει εύκολα δουλειέ,

80 άμμα όμω είσαι σωστό και λιγάκι έξυπνο, υπάρχουν κι αλλα πράγματα. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δηλαδή τι πράγματα; ΣΠΥΡΟΣ: Κοίταξε υπάρχουν κάτι κυρίε λίγο μεγάλε βεβαία, αλλα αυτό δεν έχει σημασία, που ζητάνε ερωτική συντροφιά... και δίνουν και λεφτά γι αυτό. ΒΑΣΙΛΗΣ: Αααα έτσι γίνεται; Μόνο που εμένα δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Ήρθα στην Αθήνα για άλλον σκοπό. Το ξέρει απο παλιά το όνειρό μου που ήταν να γίνω τραγουδιστή. Τέτοιε δουλειέ θέλω εγώ. ΣΠΥΡΟΣ: Κι αυτό μπορεί να το πετύχει. Αρκεί να έχει ανοιχτό μυαλό και υπάρχουν τα κατάληλα άτομα που θα σου ανοίξουν τι πόρτε. Μόνο που φιλαράκο θα πρέπει να προσαρμόζεσαι και στην πραγματικότητα.έλα μαζί μου το βράδυ και δεν θα χάσει. Ο Βασίλη πηγαίνει στο δωμάτιο.

81 Ανοίγει την βαλίτσα και αρχίζει να βγάζει τα ρούχα του απο μέσα. Στον πάτο υπάρχουνε μερικά CD με την αγαπημένη τραγουδίστρια που πάντα κουβαλάει μαζί του. Βλέπουμε ένα CD τη Μελίνα, με την φωτογραφία τη.. «Τα παιδιά του Πειραιά». [Σκηνή] Εσωτερικό Νύχτα Σε Ένα Μπάρ Στό Κολωνάκι. Ο Σπύρο με τον Βασίλη μπαίνουν σε ένα πολυτελέ μπάρ στο Κολωνάκι. Ο Σπυρό κοιτάζει προσπαθώντα να βρεί κάποιο γνωστό πρόσωπο. Προχωράνε και κάθονται στην Μπάρα. Ο ιδιοκτήτη του μαγαζιού ο Μισέλ ΓΚΕΪ γύρω στα τριάντα, του πλησιάζει.

82 ΜΙΣΕΛ: Γειά σου Σπύρο τι κάνει ; Βλέπω έχει και παρέα σήμερα. Ωραίο τεκνό. ΣΠΥΡΟΣ: Είναι ο ξάδερφό μου ο Βασίλη, τώρα απολύθηκε απο τον στρατό και ήρθε να κάνει καριέρα στην Αθήνα. ΣΠΥΡΟΣ: Αλλα τι έγινε με την Άντζελλα; δεν φάνηκε σήμερα; ΜΙΣΕΛ: Α ναι το ξέχασα, πήρε τηλέφωνο, θα αργήσει λίγο λέει γιατί κάτι τη έτυχε. Είπε όμω να μην φύγει γιατι θα έρθει σίγουρα. Ο Σπύρο γυρνάει στον Βασίλη και λέει ΣΠΥΡΟΣ: Α Την μαλακισμένη πάλι με έστησε. Όλο κατι τέτοιε μαλακίε μου κάνει. ΜΙΣΕΛ: Τι είπε ; ΣΠΥΙΡΟΣ: Τίποτα.

83 Γυρνάει στον μπάρμαν που έχει έρθει κοντά για να πάρει παραγγελίαα. ΣΠΥΡΟΣ: Βάλε μου ένα ουίσκι διπλό, τι θα πιεί εσύ Βασίλη; ΒΑΣΙΛΗΣ: Μια μπύρα. ΣΠΥΡΟΣ: Μπύρα ρε μαλάκα; Πιέ ένα ποτο να την ακούσει. Φερε μα δύο ουίσκι λέει στον μπάρμαν. ΜΠΑΡΜΑΝ: Εντάξι έγινε. Δύο σπέσιαλ για τα παιδιά.

84 Ο Μπαρμαν ετοιμάζει τα ποτά και τα σερβίρει, ενώ ο Μισέλ κοιτάζει καλά καλά τον Βασίλη. Μετά απο λίγο μπαίνει μέσα η Άντζελλα με την φίλη τη. Είναι δύο γυναίκε ανάμεσα 40 με 50 ετών ντυμένε με προκλητικά ερωτικό τρόπο. Η Άντζελλα βλέπει τον Σπύρο στο μπαρ και πλησιάζει. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Γειά σου μωρό μου τι κάνει ; ΣΠΥΡΟΣ: Ωραία είμαι. Ελάτε να καθήσουμε κάπου. Α.. να σα συστήσω πρώτα. Ο Βασίλη η Άντζελλα και η Μαρίννα. Λέει ο Σπύρο δείχνωντα τα πρόσωπα και συνεχίζει.

85 ΣΠΥΡΟΣ: Που θέλετε να καθήσουμε; ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Όπου θέλει. Α μην μείνουμε πολύ όμω γιατί απόψε έχω κάτι ιδιαίτερο στο σπίτι. Διασχίζουν το μπαρ και φθάνουν σε μια μισοφωτισμένη πλευρά του μαγαζιού οπου και κάθονται. [Σκηνή] Στο μπαρ του Μισέλ στο Κολωνάκι. Melina s Performance. Ο Σπύρο ο Βασίλη και η παρέα του κάθονται και πίνουν ποτά. Το μαγαζί έχει μια μικρή πίστα στην μέση περίπου όπου εμφανίζονται συγκροτήματα και τραγουδιστέ.

86 Ο Μισέλ που φοράει ένα εκκεντρικό πολύχρωμο κοστούμι και μαύρα γυαλιά, παίρνει το μικρόφωνο, ανεβαίνει στην πίστα και λέει. ΜΙΣΕΛ: ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ, απόψε στο πρόγραμμα μα έχουμε μια έκπληξη... θα είναι μαζί μα σε λίγο η μεγάλη ηθοποιό και τραγουδίστρια η Μελίνα. ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι λέει αυτο ρε Σπύρο; Η Μελίνα έχει πεθάνει εδω και χρόνια. ΣΠΥΡΟΣ: Σταμάτα να λε βλακείε. Άλλο εννοεί ο Μισέλ, στο μαγαζί του έχει πάντα πρωτοποριακά προγράμματα. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Ναι γι αυτό μα αρέσει κι ερχόμαστε συνέχεια. Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο, πάντα υπάρχει μια έκπληξη να επιφυλλάσεται.

87 ΣΠΥΡΟΣ: Και κοίτα τι ωραία πίστα, εσύ που θέλει να γίνει και τραγουδιστή δεν θα ήταν καλή μια εμφάνιση εδώ; ΒΑΣΙΛΗΣ: Ναι συμφωνώ κι εγώ, αλλα είμαι καινούριο και έχω λίγο τράκ. ΣΠΥΡΟΣ: Κοίτα να τα πα καλά με τον Μισέλ, είναι ο ιδιοκτήτη και αυτό αποφασίζει εδώ. Η παρέα σηκώνει τα ποτήρια και λέει «γειά μα» ενώ ο Βασίλη κοιτάζει προ την πίστα προβληματισμένο. Melina s Performance συνέχεια. Τότε στην πίστα εμφανίζεται μια ψηλή ξανθιά κοπέλα με έντονο βάψιμο στο πρόσωπο και μάλλον ξανθιά περούκα.

88 Είναι μια πολύ πετυχημένη μεταμφίεση του προσώπου τη διάσημη ηθοποιού τη Μελίνα απο έναν τραβεστί. Η Μελίνα τραβεστί παίρνει το μικρόφωνο και λέει: ΜΕΛΙΝΑ: Σα αγαπάω πάντα, είμαι ευτυχισμένη μαζί σα, το πρώτο τραγούδι μου είναι για τον Σπύρο και την παρέα του. Οι πελάτε χειροκροτάνε για λίγο και η Μελίνα τραγουδάει παθιασμένα και ερωτικά «Αγάπη πού γεινε δίκοπο μαχαίρι κάποτε μού δεινε μόνο την χαρά, μα τώρα πνίγει την χαρά στο δάκρυ δεν βρίσκω άκρη δεν βρίσκω γιατρειά»

89 Στο τέλο του τραγουδιού όλοι χειροκροτάνε ενθουσιασμένοι και αποθεώνουν την Μελίνα. Ένα σερβιτόρο ανοίγει μια σαμπάνια στην πίστα και δίνει ένα ποτήρι στην Μελίνα να πιεί. Πλάνο στο πρόσωπο του Βασίλη που κοιτάζει προβληματισμένο και σκεπτικό. Φαντάζεται τον εαυτό του στην θέση τη Μελίνα. [Σκηνή] Εξωτερικό Νύχτα. Ένα αυτοκίνητο με την παρέα του Σπύρου προχωράει απο κεντρικού δρόμου τη Αθήνα.

90 Περνάει απο το Σύνταγμα μετα Χίλτον, Αμερικάνικη Πρεσβεία, και ανεβαίνει την Λεωφόρο Κηφησία Καταλήγει κάπου στα βόρεια προάστεια. Ο Σπύρο παρκάρει στο πάρκινγκ τη πολυκατοικία.

91 [Σκηνή] Εσωτερικό νύχτα στο σπίτι τη Άντζελλα. Στο σπίτι τη Άντζελλα οι δυο γυναίκε με τον Βασίλη και τον Σπύρο κάθονται στο σαλόνι. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Σπύρο δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα με τον μικρό; ΣΠΥΡΟΣ: Όχι ρε παιδί μου, είναι εντάξει το παιδί σου λέω. Είναι ξάδελφό μου. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Ωραία τότε μπορούμαι να πάρουμε λίγο κοκαϊνα. Έχω βρεί πρώτο πράγμα. Η Άντζελλα ανοίγει ένα συρτάρι και βγάζει ένα μικρό σακουλάκι ισα με ένα φασόλι που περιέχει μια άσπρη σκόνη. Παίρνει και κατι καλαμάκια και τα αφήνει πάνω στο τραπέζι. Ο Βασίλη κοιτάζει παράξενα.

92 Ο Σπύρο βγάζει μια τηλεκάρτα και παει κοντά στην Άντζελλα. Η Άντζελλα πάει στην κουζίνα και παίρνει ένα μεγάλο λευκό πιάτο μαζί τη. Γυρνάει στο σαλόνι και αδειάζει πάνω στο πιάτο το σακουλάκι με την σκόνη. Ύστερα ο Σπύρο πλακώνει με την τηλεκάρτα την σκόνη και την τρίβει να απλωθεί. Σχεδιάζει με την κάθετη πλευρά τη τηλεκάρτα μερικέ γραμμέ με την σκόνη σε μάκρο δακτύλου. Έχει πάρει ένα μικρό καλαμάκι και τραβάει απο την μύτη του την κοκαϊνη. Οι γυναίκε αρχίζουν να κάνουν το ίδιο. Η Άντζελλα προσέχει τον Βασίλη ο οποίο βλέπει με αμηχανία το σκηνικό που γίνεται μπροστά του. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Α το χρυσό μου δεν ξέρει;

93 Έλλα να δεί... έτσι... και το ρουφά απότομα. Θα φτιαχτεί και θα ήμαστε όλοι όμορφα. Ο Βασίλη διστάζει μα ντρέπεται να πεί όχι. Ο Σπύρο με την Μαρίνα έχουν αρχίσει να φιλιούνται και να χαϊδεύονται. Ο Βασίλη παίρνει την απόφαση και αρχίζει να ρουφάει την κοκαϊνη. Η Άντζελλα τραβάει βαθειά και γελάει δυνατά. ΆΝΤΖΕΛΛΑ: Πιέ πιέ θα σε φτιάξει και θα σου αρέσει. Ο Σπύρο με την Μαρίνα έχουν μισογδυθεί. Η Άντζελλα φαίνεται φτιαγμένη και αρχίζει να χαϊδεύει τον Βασίλη. Ο Βασίλη τραβάει απότομη ρουφιξιά, το πρόσωπό του κοκκινίζει και πέφτει προ τα πίσω ζαλισμένο. Η Άντζελλα πέφτει πάνω του. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Άντε γδύσου! Θέλω να κάνουμε έρωτα τώρα. Άντε μην κάνει τον δύσκολο.

94 Μ αρέσει, σε θέλω πολύ. Ο Βασίλη έχει ζαλιστεί και δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε να πεί τίποτα. Η Άντζελλα σηκώνεται νευριασμένη. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Αντε ρε μαλακισμένο. Γδύσου να μην χάνουμε την ώρα μα. Ο Βασίλη σηκώνεται παραπατώντα και γονατίζει στο πάτωμα. Πιάνει τον λαιμό του. Φαίνεται ότι θα κάνει εμετό. Δεν μπορεί να βγάλει λέξη. Η Άντζελλα πια είναι έξαλλη απο τον θυμό τη. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Να φύγετε...

95 Φύγετε γρήγορα αμέσω! Τώρα έξω έξω!!! Ο Σπύρο σταματάει τι περιπτύξει με την Μαρίνα και προσπαθεί να ηρεμήσει την Άντζελλα. ΑΝΤΖΕΛΛΑ: Φύγετε. Έξω έξω δεν θέλω κανέναν δεν μπορώ! ΣΠΥΡΟΣ: Εντάξει Άντζελλα μην κάνει έτσι φεύγουμε. Θα σε πάρω τηλέφωνο να σου εξηγήσω. Σηκώνει τον Βασίλη που παραπατάει και βγαίνουν έξω. [Σκηνή] Εσωτερικό νύχτα. Στο σπίτι του Σπύρου την Κυψέλη.

96 Ο Βασίλη είναι γυμνό μέσα στο μπάνιο και ο Σπύρο του ρίχνει πάνω του νερό για να συνέλθει. Ο Σπύρο είναι φανερά εκνευρισμένο. ΣΠΥΡΟΣ: Τι έπαθε και έκανε έτσι ρε αρχίδι; Με έκανε τελείω ρεζίλι. Η Άντζελλα είναι η πιο καλή μου πελάτισα. Ξέρει πόσα λεφτά χάσαμε απόψε; Ο Βασίλη ξεγλυστράει απο την μπανιέρα, παίρνει μια πετσέτα και προχωράει στο δωμάτιο του. Ο Σπύρο τον ακολουθεί νευριασμένο φανερά.

97 Ο Βασίλη σκουπίζεται με τιν πετσέτα και φοράει το σλιπάκι. Κοιτάζει τον καθρέφτη και λέει σαν να είναι μετανιωμένο γι αυτό που έγινε. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δεν ξέρω τι έπαθα έχω φοβερό πονοκέφαλο. Δέν έπρεπε να το πάρουμε αυτό το πράγμα ρε. Όσο υπήρχα δεν μπορούσα να σταυρώσω λέξη γιατι είχα μουδιάσει ολόκληρο. ΣΠΥΡΟΣ: Μην λε μαλακίε δεν έχει πάθει τίποτα. Συνήθεια είναι όλλα, έπρεπε να συγκρατήσει τον εαυτό σου. Όχι να φερθεί έτσι. ΒΑΣΙΛΗΣ: Εντάξει ρε Σπύρο με συγχωρεί δεν ήξερα... με βάρεσε πολυ άσχημα και λεω να μην ξαναπαρεβρεθώ σε τέτοια. ΣΠΥΡΟΣ: Κάνε ότι θέλει δεν σε παρακαλάω. Αλλά αν δεν σου αρέσουν οι δικέ μου δουλειέ να βρεί τι κατάλληλε για σένα, μέσα σε μια βδομάδα γιατι έχω και εγώ προβλήματα.

98 [Σκηνή] Εξωτερικό μέρα στην οδό Αχαρνών. Απόγευμα ένα ταξί διασχίζει την Αχαρνών. Σταματάει μπροστά σε ένα νυχτερινό κέντρο με μεγάλε φωτεινέ επιγραφέ και φωτογραφίε τραγουδιστών. Με μεγάλα γράμματα γράφει: CLUB «Σ αγαπάω Τώρα». Ο Βασίλη βγαίνει απο το ταξί και κοιτάζει αγχωμένο τι φωτεινέ επιγραφέ και του τραγουδιστέ.

99 Σκέφτεται για λίγο και μετά με αποφασιστικό βήμα κατεβαίνει τι σκάλε και μπαίνει μέσα στο μαγαζί. Το μαγαζί είναι άδειο και δυό γκαρσόνια φτιάχνουν τα τραπέζια. Οι μουσικοί κάθονται και συζητάνε στην πίστα όταν ο Βασίλη πάει κοντά του. ΒΑΣΙΛΗΣ: Γειά σα. Λέγομαι Βασίλη, είμαι τραγουδιστή και έχω ραντεβού με το αφεντικό σα για να με ακούσει. Οι μουσικοί σταματάνε την συζήτηση και κάποιο του λέει. ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Εντάξει περίμενε να τον ειδοποιήσω. Πηγαίνει προ τα μέσα. Τ αφεντικό έρχεται και τον κοιτάζει εξεταστικά.

100 ΑΦΕΝΤΙΚΟ: Γειά σου Βασίλη τι τραγούδια λε ; ΒΑΣΙΛΗΣ: Ξέρω όλε τι τελευταίε επιτυχίε αλλα και απο τα παλιά λαϊκά ξέρω πάρα πολλά. ΑΦΕΝΤΙΚΟ: Μπράβο μπράβο. Να σ ακούσω λοιπόν. Πέ μα ότι θέ. Η μουσικοί κάθονται στι θέσει του. Ο Βασίλη ανεβαίνει στην πίστα, κάτι συνενοείται μ αυτού και παίρνει το μικρόφωνο. Το αφεντικό έχει καθήσει και καπνίζει ήσυχα την πίπα του. Τα γκαρσόνια σταματάνε και ακούνε τον τραγουδιστή.

101 Ο Βασίλη λέει ένα τραγούδι προσπαθώντα να είναι άνετο άν και έχει λίγο τράκ. Το αφεντικό παρακολουθεί. «Το καλοκαίρι μαζί πηγαίναμε στην αμμουδιά χέρι με χέρι και μένα στέρι για συντροφιά...» Μόλι τελειώνει το τραγούδι, ο Βασίλη ευχαριστεί του μουσικού και πηγαίνει στο τραπέζι του αφεντικού. ΑΦΕΝΤΙΚΟ: λοιπόν εντάξει Βασίλη. Καλό είσαι. Θα σε έχω υπόψη μου. Άφησε το τηλέφωνό σου και θα σε ειδοποιήσω. ΒΑΣΙΛΗΣ: Δηλαδή και πότε θα γίνει αυτό; Και εγώ χρειάζομαι δουλειά. Έχω ανάγκη να δουλέψω. Τώρα ήρθα στην Αθήνα. ΑΦΕΝΤΙΚΟ: Κοίταξε για τώρα είναι κλεισμένο το πρόγραμμα. Έχω συμβόλαια. Ίσω σε ένα μήνα να σε πάρω. Ο Βασίλη απαντάει απογοητευμένο.

102 ΒΑΣΙΛΗΣ: Εντάξει ευχαριστώ. Μόνο που σε ένα μήνα μπορεί να μην είμαι εδώ. [Σκηνή] Νυχτερινή περιπλάνηση στην Αθήνα. Ο Βασίλη περπατάει στην Αχαρνών. Είναι απογοητευμένο. Δεν έχει βρεί τίποτα ακόμα να κάνει.

103 Τα βήματα του τον φέρνουν στην Πλατεία Βάθη. Η χειρότερη πλατεία τη Αθήνα οπου επικρατεί μια τριτοκοσμική κατάσταση εγκλοβισμένο απο μαύρου /ακιστανού /ιρακινού /αλγεριανού /κινέζου / μαροκιανού /αλβανού / με λίγα λόγια λίγοι οι Έλληνε στην περιοχή τη χώρα του. Ένα τελειωμένο τραβάει μια ένεση. Ο Βασίλη είναι κουρασμένο απο το περπάτημα και κάθεται να ξαποστάσει σε ένα παγκάκι. Ανάβει τσιγάρο και το βλέμμα του βλέπουμε πω είναι απλανέ. Τότε στο μυαλό του έρχεται η μάνα του που έχει πεθάνει 3 χρόνια πριν. Θυμάται τι τελευταίε μέρε τη στο νοσοκομείο. Είχε καρκίνο, το ήξερε ίδι ότι θα πέθαινε σύντομα. Ο Βασίλη όμω πήγαινε συνέχεια και την έβλεπε. Θυμάται την μάνα του που του έλεγε. ΜΑΜΑ: Βασίλη να πα στην Αθήνα, ξέρω το όνειρο σου να γίνει τραγουδιστή. Όμω εδώ δεν υπάρχουν οι δυνατότητε και εκεί είμαι σίγουρη πω θα πετύχει. ΒΑΣΙΛΗΣ: Ναι μαμά, αυτό θέλω το ξέρει.

104 ΜΑΜΑ: Βασίλη κοίταξε απλά να είσαι ο εαυτό σου, να είσαι αυτα που πιστέυει, να είσαι ένα με αυτα που αγαπά και να τα υποστηρίζει. Η μάνα του πέθανε σύντομα και έτσι αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο προ Αθήνα κυνηγώντα τα όνειρα του με μόνη στήρηξη ο ξάδελφο του. Τότε τον πλησιάζει ένα αράπη. ΑΡΑΠΗΣ: Φίλε μήπω έχει τηλέφωνο; Έδω το παιδί είναι άρρωστο και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Ο Βασίλη βγάζει το τηλέφωνο για να τον βοηθήσει και αυτό με γρήγορε κινήσει αρπάζει το κινητό και αρχίζει να τρέχει. Ο Βασίλη μένει αποσβωλομένο.

105 [Σκηνή] Σεξοπεριπέτειε στην Ομόνοια. Στην Ομόνοια βλέπουμε τα μεγάλα παλιά νεοκλασσικά κτήρια. «Μέγα Αλέξανδρο»/«Μπάγκειο Hotel» «Café Νέον» Ο Βασίλη είναι στην πλατεία και περπατάει άσκοπα χωρί προορισμό όταν τον πλησιάζει κάποιο άσχετο. ΑΣΧΕΤΟΣ: Ε φίλε να σου κάνω μια ερώτηση; ΒΑΣΙΛΗΣ: Τι;

106 ΑΣΧΕΤΟΣ: Κοίταξε φίλε έχω πολλέ γνωριμίε. Ξέρω πολλέ κοπέλε. Άμμα θέλει τώρα μπορώ να σε γνωρίσω με κάποια. ΒΑΣΙΛΗΣ: Όχι ευχαριστώ. Μου κλέψαν το κινητό μου και δεν ξέρω τι να κάνω, πω να αντιδράσω... ΑΣΧΕΤΟΣ: Μην ανησυχεί θα το βρεί γρήγορα. Έλλα μαζί μου τώρα να δεί την κοπέλα θα περάσει ωραία. ΒΑΣΙΛΗΣ: Άσε ρε φίλε άλλη φορά δεν παίζει χρόνο για αυτά τώρα. ΑΣΧΕΤΟΣ: (Επίμονα). Καλά ντε έλλα μόνο για ένα ποτό... ίσα ίσα να αλλάξεται τηλέφωνα.

107 [Σκηνή] Εσωτερικό νύχτα, κολόμπαρο στην Ομόνοια. Ο Βασίλη αμήχανα τον ακολουθεί. Ο Βασίλη βρίσκεται σε ένα σκοτεινό μπάρ. Κάθεται μόνο του σε ένα τραπέζι. Αμέσω μια όμορφη ξανθιά κοπέλα (Αφροδίτη) τον πλησιάζει. ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Γειά σου μωρό μου. Είσαι πολύ γλυκό και μαζί θα περάσουμε φίνα. Πώ σε λένε;

108 ΒΑΣΙΛΗΣ: Με λένε Βασίλη. ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Εμένα με λένε Αφροδίτη. Η κοπέλα έρχεται και κάθεται δίπλα του. Αρχίζει να τον χαϊδεύει στα πόδια. Ο Βασίλη έχει ερεθιστεί. Τα πεταγμένα στήθη τη είναι σκέτη πρόκληση. ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Θα περάσουμε ωραία μαζί... Θέλει να κάνουμε έρωτα; Λέγοντα αυτά τα λόγια και ενώ ο Βασίλη είναι ξεχασμένο, βάζει με το χέρι τη υπνωτικό στο ποτό του. ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Ε μωρό μου, θα μου κάνει έρωτα; ΒΑΣΙΛΗΣ: Ναι, θα σου κάνω. ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Έλα να πιούμε πρώτα.

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011)

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) 3 ο βραβείο Βασιλεία Παπασταύρου 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας 2 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Καραγκιόζης

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα 1. Παντοτινά δικός σου Ξέρεις ποιος είσαι, ελεύθερο πουλί Μέσα σου βλέπεις κι ακούς µιά φωνή Σου λέει τι να κάνεις, σου δείχνει να ζεις Μαθαίνεις το δρόµο και δεν σε βρίσκει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο.

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ Παραδείγματα με συμπληρωμένα Φύλλα εργασίας Φύλλο εργασίας Α α. Συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας. Δώστε ταυτότητα στο παιδί της φωτογραφίας. Όνομα Ίντιρα Ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΙΡΗ»

2 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΙΡΗ» 2 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΙΡΗ» Δεν είχε καλά χαράξει και η κυρία Μαίρη άνοιξε το μαγαζί. Πέταξε τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους;

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους; Τι έχει τέσσερις τοίχους; Ένα δωμάτιο. Τι υπάρχει απέναντι από το πάτωμα; Το ταβάνι η οροφή. Πού υπάρχουν λουλούδια και δέντρα; Στον κήπο. Πού μπορώ να μαγειρέψω; Στην κουζίνα. Πού μπορώ να κοιμηθώ; Στο

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Ζήτησε να συναντηθούμε νύχτα. Το φως της μέρας τον

Ζήτησε να συναντηθούμε νύχτα. Το φως της μέρας τον Μια φωνή τρυφερή και ευάλωτη Ζήτησε να συναντηθούμε νύχτα. Το φως της μέρας τον ενοχλούσε, είπε. Η νύχτα είναι πιο τρυφερή, πιο ευάλωτη. Η φωνή του χανόταν. Μια φωνή τρυφερή και ευάλωτη, σαν τη νύχτα του

Διαβάστε περισσότερα

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές: - Μαμά πες μου μια πρόταση. - Άσε με τώρα, δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν έφτανα πουθενά. Στο μυαλό, μου έρχονταν διάφορες ιδέες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ 1. Σηκωνόμαστε όρθιοι και καρφιτσώνουμε μια κόλλα χαρτί στην πλάτη του κάθε παιδιού. Ας γράψουμε πάνω στην πλάτη του καθενός ανώνυμα κάτι που μας αρέσει πραγματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ Κωνσταντίνα Αστερίου Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα μαγαζιά να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια για το δένδρο. Η πόλη είναι πανέμορφα στολισμένη.

Διαβάστε περισσότερα

ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ Πήγα στην αγορά με τα πουλιά Κι αγόρασα πουλιά Για σένα αγάπη μου Πήγα στην αγορά με τα λουλούδια Κι αγόρασα λουλούδια Για σένα αγάπη μου Πήγα στην αγορά με τα σιδερικά

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία;

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Δύσκολη ερώτηση Για την καλλιτεχνική μου δημιουργία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που με πικραίνει είναι ότι έζησα την

Διαβάστε περισσότερα

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα.

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ο χαρούμενος βυθός Σχόλιο [D2]: Σπανουδάκης Κύματα Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ψαροτουφεκάδες, δύτες και ψαράδες

Διαβάστε περισσότερα

Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Ο Μικρός Πρίγκιπας. Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα. Διασκευή: Ανδρονίκη

Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Ο Μικρός Πρίγκιπας. Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα. Διασκευή: Ανδρονίκη Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ Ο Μικρός Πρίγκιπας Μετάφραση: Μελίνα Καρακώστα Διασκευή: Ανδρονίκη 2 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα νεαρό αγόρι, που του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει. Μια μέρα ζωγράφισε ένα βόα

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2010 Ύμνος της ομάδας «Ευαγγέλιο» Βιβλία και μαθήματα ζωγραφισμένα σχήματα και τόσα βοηθήματα να μη δυσκολευτώ Απ όλους τόσα έμαθα

Διαβάστε περισσότερα

You & I. ΑΝΤΡΑΣ Γεια σου.

You & I. ΑΝΤΡΑΣ Γεια σου. You & I 1 η σκηνή Μια ερηµική στάση λεωφορείου στη µέση του πουθενά. Ένα αµάξι σταµατάει στη µέση ενός επαρχιακού δρόµου. Ένας άντρας (του οποίου το πρόσωπο δεν βλέπουµε) βγαίνει από το όχηµα και κάνει

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος www.panosplatritis.com Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κυριάκος Δ. Παπαδόπουλος ΑΠΟ ΦΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΦΩΣ

Κυριάκος Δ. Παπαδόπουλος ΑΠΟ ΦΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΦΩΣ Κυριάκος Δ. Παπαδόπουλος ΑΠΟ ΦΤΕΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΦΩΣ Λεμεσός 1995-1998 2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ 3 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Ένα τρελό αστέρι Εκείνη τη νύχτα του Μάη ο ουρανός ήταν ολοκάθαρος. Μια απαλή ομίχλη θόλωνε το φως των

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΡΙΟΣ Αυτήν την εβδομάδα κοίτα να τακτοποιήσεις κενά του παρελθόντος και να επεξεργαστείς στο μυαλό σου τις ιδανικότερες λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το κλίµα αλλάζει, ο κόσµος αλλάζει Εµείς; ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το κλίµα αλλάζει, ο κόσµος αλλάζει Εµείς; ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ Το κλίµα αλλάζει, ο κόσµος αλλάζει Εµείς; ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ Ανδρέας Σµοϊλης Μελίνα Ρήγα Μαθητές στο Πειραµατικό Μουσικό Γυµνάσιο Παλλήνης 2007-2008 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατερίνα Αλεξιάδη alexiadi@theatroedu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20. «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20. «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20 «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια εδώ Δεκαοχτώ ψωμιά

Διαβάστε περισσότερα

εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ

εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» Αφηγητής: Ο Λευτέρης είναι μαθητής της Γ Γυμνασίου, μέτριος στην επίδοση, με πολλές όμως δυνατότητες, δημοφιλής, ποδοσφαιρόφιλος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα της Ελισάβετ Κουκουμάκα ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΩΠΑ 1. Φώτης 2. Μαμά 3. Δεσποινίς Σούλα 4. Οφθαλμίατρος 5. Μπαμπάς 6. Πετράκης 7. Παιδί της

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ενότητα: Αθλητισμός (3 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 6 ώρες (3 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: 1. Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής με

Διαβάστε περισσότερα

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αϊνστάιν Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1:...3 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας...

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Διαβάστε αποσπασματικά το παραμύθι: Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Το παραμύθι είναι και για αγοράκι αλλά, για της ανάγκες του δείγματος σας παρουσιάζουμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Νέα Ελληνική Λογοτεχνία ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (1883-1957) Αναφορά στον Γκρέκο (απόσπασμα)

Μάθημα: Νέα Ελληνική Λογοτεχνία ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (1883-1957) Αναφορά στον Γκρέκο (απόσπασμα) Μάθημα: Νέα Ελληνική Λογοτεχνία ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (1883-1957) Αναφορά στον Γκρέκο (απόσπασμα) Μπήκα στο χωριό, νύχτωνε πια, οι πόρτες όλες σφαλιχτές, μες στις αυλές τα σκυλιά μυρίστηκαν

Διαβάστε περισσότερα

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1)

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) «Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) Πρόσωπα: Μαθητές ασκάλα Κύριος Τροχαιάκης (αστυνοµικός της τροχαίας) Παιδιά ΣΚΗΝΗ 1 (στην τάξη) Χτυπά κουδούνι και µπαίνει µέσα

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

Όταν η μαμά έχει στομία

Όταν η μαμά έχει στομία Coloplast Όταν η μαμά έχει στομία Μια αληθινή ιστορία ζωής Εισαγωγή Αυτό το φυλλάδιο γράφτηκε από την Tina η οποία έχει κάνει επέμβαση στομίας. Η επέμβαση έγινε το 1994, τη στιγμή που ο γιος της ήταν ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013 Εμπειρίες που αποκόμισα από το Διήμερο Σεμινάριο που αφορά στην ένταξη Παιδιών με Απώλεια Ακοής στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση Είχα την τύχη να συμμετάσχω στο διήμερο σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους Ιούλιος 2011 Τεύχος 11 3 Μια εφηµερίδα για όλη την οικογένεια ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι Βιβλίο: Η χαµένη πόλη Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ο Υ Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΟΥΚΑ

Τ Ο Υ Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΟΥΚΑ Π Ε Ν Τ Ε Ν Ε Α Π Ο Ι Η Μ Α Τ Α Τ Ο Υ Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΟΥΚΑ / Κανιάρης Μην πας στο Ντητρόιτ Ουρανός-λάσπη Ζώα κυνηγούν ζώα Η μητέρα του καλλιτέχνη πάνω σε

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ» «Στερνή μου γνώμη, να σε είχα πρώτα», λέει ο σοφός λαός μας. Και πόσο δίκιο έχει, μονολογεί ο Κωνσταντής,

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεόραση και διαφήμιση

Τηλεόραση και διαφήμιση Τηλεόραση και διαφήμιση Δείτε τι έγραψαν μερικά παιδιά για τις διαφημίσεις:... Σε κάθε σπίτι σήμερα έχει μπει η τηλεόραση και, όπως γνωρίζουμε, κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από τις διάφορες διαφημίσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Την ημέρα του γάμου μαζεύονται οι κοπέλες στο σπίτι της νύφης και την ντύνουν. Μετά η μάνα της, της πλένει τα πόδια για να

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ Α ΤΑΞΗ

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ Α ΤΑΞΗ 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΗ» Ένα δωδεκάχρονο

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ EURO RUN www.nea-trapezogrammatia-euro.eu Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ - 2 - Η Άννα και ο Αλέξης είναι συμμαθητές και πολύ καλοί φίλοι. Μπλέκουν πάντοτε σε φοβερές καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ Τρίγωνα, κάλαντα, σκόρπισαν παντού κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού, τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Π ρ ώ τ ο μ έ ρ ο ς Πώς σας λένε; Από πού είστε; Πού μένετε; Τι δουλειά κάνετε; Πόσα μέλη έχει η οικογένειά σας; Γιατί μαθαίνετε ελληνικά; Ξέρετε άλλες ξένες γλώσσες; Γιατί τις

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΎΛΑ ΚΟΝΤΈΑ. Μοναξιές που ταιριάζουν

ΡΟΎΛΑ ΚΟΝΤΈΑ. Μοναξιές που ταιριάζουν ΡΟΎΛΑ ΚΟΝΤΈΑ Μοναξιές που ταιριάζουν KEΦAΛAIO 1 Τη συνάντησε τυχαία στον δρόμο για την Ομόνοια, Κυριακή μεσημέρι. Η κίνηση στην Πανεπιστημίου περιορισμένη και για μια στιγμή νόμισε πως γέμισε ο δρόμος

Διαβάστε περισσότερα

Η φίλη μας η ανακύκλωση. Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Η φίλη μας η ανακύκλωση. Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Η φίλη μας η ανακύκλωση Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Στην όμορφη πολιτεία με το γαλάζιο ουρανό μια μικρή παρέα από σκουπίδια συναντήθηκε για να κουβεντιάσει το μέλλον της. Ο Αλουμίνης,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ποταμός του Αγίου Επιφανίου Ο ποταμός βρίσκεται στον Άγιο Επιφάνιο μέσα στο δάσος, δίπλα από το σπίτι μου. Μερικές φορές πηγαίνω με την αδερφή μου,

Ο ποταμός του Αγίου Επιφανίου Ο ποταμός βρίσκεται στον Άγιο Επιφάνιο μέσα στο δάσος, δίπλα από το σπίτι μου. Μερικές φορές πηγαίνω με την αδερφή μου, Ο ποταμός του Αγίου Επιφανίου Ο ποταμός βρίσκεται στον Άγιο Επιφάνιο μέσα στο δάσος, δίπλα από το σπίτι μου. Μερικές φορές πηγαίνω με την αδερφή μου, την ξαδέρφη μου και τον μπαμπά μου στον ποταμό. Ο ποταμός

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας

Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας Κείμενο: Κατερίνα Βαϊμάκη Εικονογράφηση: Ρεβέκκα Βεδέ Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας Ευρωπαϊκή Ένωση Ταµείο Συνοχής «Επενδύοντας στο

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική Πόλεμος για το νερό Συγγραφική ομάδα Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική 3 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Τάξη ΣΤ1 Θεσσαλονίκη 2006 ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Άκουγα

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί να υπάρχει ρατσισμός στου κόσμου τις πατρίδες Όμως εγώ θα αντιδρώ γιατί έχω ελπίδες

Μπορεί να υπάρχει ρατσισμός στου κόσμου τις πατρίδες Όμως εγώ θα αντιδρώ γιατί έχω ελπίδες Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ο πλούτος της διαφορετικότητας» Στις 20-4-2013 μαθητές του γ/σίου Ν. Αλικαρνασσού πραγματοποίησαν στην πλατεία Ελευθερίας διάφορες δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ3 Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ3 Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟ3 Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ Ένα παιδικό θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά Διαμορφώνουμε κατάλληλα την τάξη μας, σε μια γωνιά έχουμε βάλει ένα τραπέζι και πάνω σ αυτό κατσαρόλες, ένα ξύλο κοπής, κουτάλες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. του Prem Rawat

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. του Prem Rawat ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του Prem Rawat TΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ σκεφτόμουν τι είναι η ειρήνη. Και κατάλαβα κάτι: η ειρήνη είναι το άρωμα. Όταν ο Θεός βρίσκεται κοντά σου, αναδύεται αυτό το άρωμα. Είναι εξαίσιο. Είναι όμορφο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ Copyright Συνοδινού Ράνια Follow me on Twitter: @RaniaSin Smashwords Edition ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση προφορικού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Γιώργος και η Ελευθερία πηγαίνουν εκδρομή. Θα ακούσεις την Ελευθερία να λέει ποια ρούχα θα πάρει μαζί της. Σημείωσε με () αυτά που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Σιδερένιες γροθιές, χάρτινες άγκυρες

Σιδερένιες γροθιές, χάρτινες άγκυρες Νικόλας Ελπινιώτης Σιδερένιες γροθιές, χάρτινες άγκυρες Μια ποιητική συλλογή για την κρίση και την διέξοδο από αυτή Αθήνα 2014 Copyright Νίκος Κοκκοράκης, 2014 Επιτρέπεται η αναδηµοσίευση και η αναπαραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα. Οδηγίες

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα. Οδηγίες ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΑΞΗ Α ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ 19/05/2013 Χρόνος: 1 ώρα Οδηγίες 1. Έλεγξε ότι το γραπτό που έχεις μπροστά σου αποτελείται από τις σελίδες 1-11. 2. Όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Μαχαιρίτσας: "Το ότι έπαιξα φέτος με τον Θηβαίο, το θεωρώ σαν ένα παράσημο"!

Μαχαιρίτσας: Το ότι έπαιξα φέτος με τον Θηβαίο, το θεωρώ σαν ένα παράσημο! Μαχαιρίτσας: "Το ότι έπαιξα φέτος με τον Θηβαίο, το θεωρώ σαν ένα παράσημο"! Ανησυχώ όπως οι περισσότεροι γονείς σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Ο καλλιτέχνης πρέπει να θίγει τα κακώς κείμενα. Άμα

Διαβάστε περισσότερα

«Η τύχη του άτυχου παλικαριού»

«Η τύχη του άτυχου παλικαριού» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #15 «Η τύχη του άτυχου παλικαριού» (Κοζάνη - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #15 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης Εργασία από τα παιδιά της Α 1 τάξης Τετάρτη, 15 του Μάη Χθες πέρασα μια όμορφη μέρα. Το πρωί ξύπνησα και ετοιμάστηκα για το σχολείο. Φόρεσα τη στολή μου, έφαγα το πρόγευμά μου και ξεκίνησα για το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Το τέλος -ένας µονόλογος-

Το τέλος -ένας µονόλογος- Το τέλος -ένας µονόλογος- Γυναίκα µόνη, όµορφη, τριακονταετής. Καθιστή, µετά όρθια, πάντα µόνη. Χώρος κλειστός, ελάχιστα φωτεινός, παλιά ωραίος. Η ατµόσφαιρα έχει κάτι το πένθιµο. Το πρόσωπο κάτι το µόνιµο

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 1 Επίπεδο Α1 ιάρκεια: 30 λεπτά Πρώτο µέρος (12 µονάδες) Ερώτηµα 1 (6 µονάδες) Ένας φίλος σας σάς προσκαλεί στη βάφτιση της κόρης του. ιαβάστε το προσκλητήριο και σηµειώστε στις προτάσεις που πιστεύετε

Διαβάστε περισσότερα

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year Η Αλφαβητοχώρα Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα Η μέρα έμοιαζε συνηθισμένη στην Αλφαβητοχώρα. Ο κύριος ې διαφήμιζε τα φρέσκα λαχανικά του στο μανάβικο δείχνοντας με καμάρι πως το μαρούλι είχε ακόμα την πρωινή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χρήστος Τερζίδης εξηγεί γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι.

Ο Χρήστος Τερζίδης εξηγεί γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι. On the road Ο Χρήστος Τερζίδης εξηγεί γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι. 10.06.2014 Το ερώτημα είναι ποια είναι τα όνειρα σου, ο δρόμος είναι εύκολος. Αν ξέρεις τα όνειρα σου, ο δρόμος φωτίζεται μόνος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Π Α Ρ Κ Ι Α Σ Τ Η Σ ΛΛΗΝΟΜΑΘΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ι Ρ Α Δ Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Σ 1 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Α Ρ Α

Διαβάστε περισσότερα

Το Internet θέλει προσοχή!

Το Internet θέλει προσοχή! Το Internet θέλει προσοχή! Στο Internet αν θες να πας πρέπει να προσέχεις που πατάς γιατί με ένα λάθος βηματάκι θα πέσεις μέσα σε χαντάκι. Το Internet κρύβει πολλά άλλα ωραία άλλα τραγικά γι αυτό πρόσεχε

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Ας µιλήσουµε Ελληνικά

Ας µιλήσουµε Ελληνικά Ας µιλήσουµε Ελληνικά I Το όνοµά µου: Πόσων χρονών είµαι: Σε ποια τάξη πηγαίνω: Σε ποιο σχολείο πηγαίνω: Η πόλη µου / Το χωριό µου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2011 Μέρος Α Κατανόηση προφορικού λόγου 1 Άσκηση 1 Άκουσε

Διαβάστε περισσότερα

Αφού έχουµε γνωρίσει ορισµένους από τους φίλους µας του Γαλάτες, πάµε τώρα να δούµε γιατί στο χωριό τους σήµερα ακούγονται φωνές.

Αφού έχουµε γνωρίσει ορισµένους από τους φίλους µας του Γαλάτες, πάµε τώρα να δούµε γιατί στο χωριό τους σήµερα ακούγονται φωνές. Βρισκόµαστε στη Γαλατία το 50 π.χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό ρωµαϊκή κατοχή εκτός από ένα χωριό ανυπόταχτων γαλάτων το οποίο αντιστέκεται ακόµη και θα αντιστέκεται για πάντα στους εισβολείς. Στο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Τι φασαρία είναι αυτή; Τι ξεχωριστό συμβαίνει φέτος τις Αποκριές. φωτογραφική της μηχανή και βγήκε μας. Τι να δει;

Τι φασαρία είναι αυτή; Τι ξεχωριστό συμβαίνει φέτος τις Αποκριές. φωτογραφική της μηχανή και βγήκε μας. Τι να δει; ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2011 Τι φασαρία είναι αυτή; Τι ξεχωριστό συμβαίνει φέτος τις Αποκριές στους δρόμους της Πλάκας; Τι ακούω; Ένα νταούλι; Κουδουνάκια; Τύμπανα; φωτογραφική της μηχανή και βγήκε μας. Τι να δει; Όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού Σταύρος Κούλας Γραφίστας - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; H γραφιστική είναι ένα επάγγελμα που ορίζει τη σχέση του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μιχάλης Κάσιαλος γεννήθηκε στην Άσσια. Ήταν γεωργός, αργότερα όμως έμαθε και την τέχνη του τσαγκάρη. Μερικά αρχαία Ελληνικά νομίσματα, που βρήκε

Ο Μιχάλης Κάσιαλος γεννήθηκε στην Άσσια. Ήταν γεωργός, αργότερα όμως έμαθε και την τέχνη του τσαγκάρη. Μερικά αρχαία Ελληνικά νομίσματα, που βρήκε Ελισσαιος καβαζη Ο Μιχάλης Κάσιαλος γεννήθηκε στην Άσσια. Ήταν γεωργός, αργότερα όμως έμαθε και την τέχνη του τσαγκάρη. Μερικά αρχαία Ελληνικά νομίσματα, που βρήκε μια μέρα στο χωράφι του, έδωσαν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ECOMOBILITY

ΔΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ECOMOBILITY 2 ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης ΔΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ECOMOBILITY Βγαίνει ο Σωτήρης στη σκηνή. Χτυπάει το τηλέφωνό του. Το σηκώνει. Ακούγεται η φωνή του Κώστα από τα παρασκήνια. Γεια σου Σωτήρη Θα βρεθούμε σήμερα;

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial)

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial) 1. Συμπληρώστε με τη σωστή αντωνυμία 1....αρέσουν πολύ τα γλυκά (η μητέρα μου) 2. Δεν... αρέσει το ποδόσφαιρο (τα παιδιά) 3....αρέσει να ταξιδεύω (εγώ) 4.... αρέσει το διάβασμα (ο Κώστας) 5. Τι...αρέσει

Διαβάστε περισσότερα