Κανονισμοί Συμμετοχής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κανονισμοί Συμμετοχής"

Transcript

1 Κανονισμοί Συμμετοχής 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ α) Όλες οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Τριάθλου, από Ομίλους/Μέλη της ή και από τρίτους κάτω από την αιγίδα της είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU). Παρόλα αυτά οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν και να τηρούν τους ακόλουθους κανονισμούς. β) Όπου οι κανονισμοί δεν είναι ξεκάθαροι, οι κανονισμοί της ITU θα υπερισχύουν. γ) Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των κανονισμών οι κανονισμοί της ITU θα υπερισχύουν. δ) Ο σκοπός των κανονισμών είναι για να παρέχουν ασφάλεια και αθλητοπρέπεια. 2. ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ Αγγλικοί όροι θα χρησιμοποιηθούν για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων. 2.1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Τρίαθλο, Δίαθλο και Aquathlon εμπλέκουν πολλούς διαγωνιζόμενους για αυτό τον λόγο οι αθλητές πρέπει να τηρούν τους παρακάτω κανονισμούς: (i) Ευγενής άμιλλα μεταξύ των αθλητών. (ii) Να φροντίζουν για την δική τους ασφάλεια αλλά και των υπόλοιπων αθλητών (iii) Να γνωρίζουν, να κατανούν και να τηρούν τους κανονισμούς της ITU οι οποίοι είναι διαθέσιμοι μέσω της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και στον σύνδεσμο (iv) Να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να υπακούουν στους κριτές του αγώνα. (v) Να αντιμετωπίζουν άλλους αθλητές, αξιωματούχους, εθελοντές και θεατές με σεβασμό και ευγένεια (vi) Να αποφεύγουν τη χρήση προσβλητικών εκφράσεων (vii) Να ενημερώνουν ένα Επίσημο Κριτή μετά την αποχώρησή τους από τον αγώνα. Σε περίπτωση που αθλητής δεν το πράξει αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή του. (viii) Να αγωνίζονται χωρίς να λαμβάνουν βοήθεια από κανέναν πλην του προσωπικού του αγώνα και Επίσημου Κριτή.? (ix) Να αποφύγουν την ύπαρξη αντίθετου μάρκετινγκ. (x) Να μην πετούν σκουπίδια ή τον εξοπλισμό τους γύρω από την διαδρομή, εκτός σε σαφώς καθορισμένους χώρους, όπως είναι οι σταθμοί τροφοδοσίας ή σημεία διάθεσης απορριμμάτων.

2 (xi) Να μην προσπαθούν να κερδίσουν αθέμιτο πλεονέκτημα από οποιαδήποτε όχημα ή αντικείμενο. 2.3 ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (ANTI-DOPING CONTROL) α) Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών μετά από υπόδειξη της Κυπριακής Αρχής Αντί-Ντόπινγκ. (CyADA) β) Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να εξοικειωθούν με τους κανόνες της Κυπριακής Αρχής Αντί- Ντόπινγκ, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εξετάσεων του ελέγχου, τον έλεγχο των υποχρεώσεων και των διαδικασιών, τις κυρώσεις και τις διαδικασίες έφεσης και των ουσιών που απαγορεύονται. 2.4 ΥΓΕΙΑ Το Τρίαθλο, το Δίαθλο και το Aquathlon είναι επίπονα αθλήματα. Για να είστε σε θέση να συμμετέχετε πρέπει να βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση και να είστε κάτοχος Δελτίου Υγείας εκδομένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. 2.7 ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ/ΕΘΝΙΚΗ/ΧΟΡΗΓΟΙ Οι αθλητές για να συμμετέχουν στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου, πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε Όμιλο/Μέλος της Ομοσπονδίας. Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή στην διάρκεια του χρόνου ενώ οι μεταγραφές στα Σωματεία Μέλη της Ομοσπονδίας είναι από την 1 η μέχρι την 31 η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο. Διευκρινίζεται πως για συμμετοχή στην Εθνική ή άλλη εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας σε αγώνες, οι αθλητές που θα επιλεγούν πρέπει να έχουν την Κυπριακή Υπηκοότητα. Αθλητές της Εθνικής ή απεσταλμένοι για εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις στολές που τους δίνονται από την Ομοσπονδία. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε προβολή προσωπικών χορηγών χωρίς την άδεια του Δ.Σ της Ομοσπονδίας ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Τα αποτελέσματα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: α) Τον χρόνο της κολύμβησης ή του πρώτου αθλήματος ξεχωριστά; β) Τον χρόνο της πρώτης αλλαγής ξεχωριστά; γ) Το χρόνο της ποδηλασίας ή του δεύτερου αθλήματος ξεχωριστά; δ) Τον χρόνο της δεύτερης αλλαγής ξεχωριστά; ε) Τον χρόνο για το τρέξιμο ξεχωριστά; ζ) Τον συνολικό χρόνο τερματισμού; η) Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν τους αθλητές που δεν τελείωσαν τον αγώνα (DNF), εκείνους που δεν εκκίνησαν (DNS), εκείνους που έχουν αποκλειστεί (DSQ) και εκείνους που έχουν πιαστεί γύρο (LAP.)

3 3. ΚΥΡΩΣΕΙΣ: 3.1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ: α.) Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες ανταγωνισμού της ITU μπορεί να οδηγήσει έναν αθλητή να προειδοποιηθεί προφορικά, να τιμωρηθεί με ποινή χρόνου, να αποκλειστεί, να ανασταλεί ή να απελαθεί. β.) Η φύση της παράβασης του κανονισμού θα καθορίσει την μετέπειτα ποινή. γ.) Η αναστολή ή η απέλαση θα συμβούν σε πολύ σοβαρές παραβιάσεις είτε των κανονισμών της ITU είτε μετά από θετικό αποτέλεσμα ελέγχου αντί ντόπινγκ. δ.) Λόγοι για Ποινή: Ένας αθλητής που δέχθηκε προφορική προειδοποίηση τιμωρείται με ποινή χρόνου, ή αποκλεισμού αφού απέτυχε να συμμορφωθεί με τους κανόνες ανταγωνισμού της ITU. Οι παραβάσεις και οι κυρώσεις αναγράφονται στο Παράρτημα Κ. ε.) Ο Επίσημος Κριτής (Technical Official ) επιτρέπεται να επιβάλει κυρώσεις, ακόμη και αν η παράβαση δεν αναφέρεται, εφόσον ο Επίσημος Κριτής θεωρεί ότι έχει αποκτηθεί άδικο πλεονέκτημα ή αν μια επικίνδυνη κατάσταση έχει δημιουργηθεί σκόπιμα. 3.2 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ α.) Ο σκοπός μιας προειδοποίησης είναι να προειδοποιηθεί ένας αθλητής σχετικά με μια πιθανή παραβίαση κανονισμού και να προωθήσει μια «προληπτική» στάση εκ μέρους του Επίσημου Κριτή? β.) Η προειδοποίηση αυτή μπορεί να δοθεί όταν: (i) Ένας αθλητής παραβιάσει έναν κανόνα ακούσια. (ii) Ένας Επίσημος Κριτής πιστεύει ότι μια παράβαση πρόκειται να συμβεί. (iii) Κανένα πλεονέκτημα έχει αποκτηθεί. γ.) Δίνοντας μια προειδοποίηση : Όταν ένας Επίσημος Κριτής θα φυσήξει την σφυρίχτρα του, ο αθλητής θα πρέπει να σταματήσει εάν χρειαστεί, θα καλεστεί να διορθώσει την συμπεριφορά του και θα του επιτραπεί αμέσως μετά να συνεχίσει τον αγώνα. 3.3 ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ α) Δεν είναι απαραίτητο ο Επίσημος Κριτής να προειδοποιήσει πριν του επιβάλει μια αυστηρότερη ποινή? β.) Η ποινή χρόνου είναι η κατάλληλη για παραβάσεις μικρής σημασίας? γ.) Οι ποινές χρόνου θα εκτελούνται στο Penalty Box ή στο Transition Area. δ.) Δίνοντας μια ποινή χρόνου: Μια προειδοποίηση θα δοθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του Επίσημου Κριτή. Μπλε κάρτα θα χρησιμοποιηθεί για παράβαση drafting κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και κίτρινη κάρτα θα χρησιμοποιηθεί για τις υπόλοιπες παραβάσεις. Εάν ο χρόνος και οι συνθήκες το

4 επιτρέπουν ο Επίσημος Κριτής θα αποφασίσει ποινή χρόνου που θα εκτελεστεί στο επόμενο Penalty Box ή στο Transition Area. (i) Ηχεί μια σφυρίχτρα ή κόρνα? Επιδεικνύει μπλε ή κίτρινη κάρτα? Καλώντας στα Αγγλικά τον αριθμό του αθλητή και φωνάζει «ποινή χρόνου».για λόγους ασφαλείας ο Επίσημος Κριτής μπορεί να επιβάλει την ποινή χρόνου αργοπορημένα. (ii) Εναλλακτικά, οι αθλητές μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κυρώσεις από την εμφάνιση του αριθμού τους σε ένα πάνελ που θα αναρτηθεί στην είσοδο του penalty box. Είναι ευθύνη του αθλητή να ελέγξει αυτόν τον πίνακα. ε.) Διαδικασία που εκτίει ποινή χρόνου (i) Όταν δίνεται μια μπλέ ή κίτρινη κάρτα, ο αθλητής πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του Επίσημου Κριτή. ii) ποινή χρόνου στο Τransition Αrea 1 (για τυχόν παραβάσεις μέχρι αυτό το σημείο, δηλαδή ποινή χρόνου μέχρι τον τερματισμό του πρώτου αγωνίσματος): Ο Επίσημος Κριτής θα κρατά μια κίτρινη κάρτα καθώς ο τιμωρημένος αθλητής φτάνει στη θέση του. Από τον αθλητή θα ζητηθεί να σταματήσει στο χώρο του στο Τransition Αrea, χωρίς να αγγίζει οτιδήποτε από τον εξοπλισμό του. Αν ο αθλητής αγγίξει οτιδήποτε από τον εξοπλισμό του ο χρόνος μέτρησης της ποινής του θα σταματά και θα ξανά ξεκινήσει να μετρά όταν ο αθλητής δεν αγγίζει τον εξοπλισμό του. Όταν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος της ποινής, ο Επίσημος Κριτής θα δώσει το σύνθημα "Go" και ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει με τον αγώνα. (iii) Ποινή χρόνου στο Penalty Box στη ποδηλασία. Ο αθλητής θα ενημερωθεί από τον Επίσημο Κριτή να αναφέρει δείχνοντας την μπλε κάρτα που του επιδόθηκε στο επόμενο Penalty Box και να ακολουθήσει τις οδηγίες του Επίσημου Κριτή που βρίσκεται εκεί. Είναι ευθύνη του αθλητή να σταματήσει και να αναφέρει την παραλαβή της μπλε κάρτας στο επόμενο Penalty Box.Οι αριθμοί των αθλητών δεν θα αναγράφονται σε πίνακα στο αγώνισμα της ποδηλασίας. Ο αθλητής που τιμωρήθηκε θα πρέπει να εισέλθει στο Penalty Box και να ενημερώσει τον Επίσημο Κριτή για τον αριθμό του και τον αριθμό των ποινών που οφείλει να εκτίσει. Ο χρόνος της ποινής ξεκινά όταν ο αθλητής εισέλθει στο Penalty Box και τελειώνει όταν ο Επίσημος Κριτής δώσει το σύνθημα "Go" κατά τον οποίο χρόνο ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα. iv) Χρόνος Ποινή στο Penalty Box στο Τρέξιμο Οι αριθμοί των αθλητών οι οποίοι δέχθηκαν κυρώσεις θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς σε έναν πίνακα πριν από το Penalty Box?

5 Οι αθλητές που τιμωρήθηκαν θα πρέπει να ενημερώσουν τον Επίσημο Κριτή για τον αριθμό τους και των αριθμό των ποινών που πρέπει να εκτίσουν. Ο χρόνος της ποινής ξεκινά όταν ο αθλητής εισέλθει στο Penalty Box και τελειώνει όταν ο Επίσημος Κριτής δώσει το σύνθημα "Go" κατά τον οποίο χρόνο ο αθλητής μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα. Ο αριθμός του αθλητή θα αφαιρεθεί από τον πίνακα μόλις ο αθλητής εκτίσει την ποινή του? Ένα τιμωρημένος αθλητής μπορεί να εκτίσει την ποινή του σε οποιοδήποτε γύρο της διαδρομής? 3.4.Αποκλεισμός: α.) Γενικά: (i) Η αποβολή είναι μια ποινή μόνο για σοβαρές παραβιάσεις κανονισμού, όπως συνεχόμενο drafting κατά το άθλημα της ποδηλασίας ή δημιουργίας επικίνδυνων καταστάσεων ή λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς. β) Εκτίμηση: (i) Εάν ο χρόνος και οι συνθήκες το επιτρέπουν ο Επίσημος Κριτής θα αξιολογήσει μία αποβολή με: Μια σφυρίχτρα ή μια κόρνα? Δείχνοντας μια κόκκινη κάρτα? Φωνάζοντας (στα Αγγλικά) τον αριθμό του αθλητή και λέγοντας "Αποβάλλεσαι", "Disqualified"; Για λόγους ασφαλείας ο Επίσημος Κριτής μπορεί να καθυστερήσει τον αποκλεισμό ενός αθλητή (ii) Εναλλακτικά οι αθλητές θα ενημερωθούν σχετικά με τις κυρώσεις από την εμφάνιση τον αριθμό του αθλητή σε πίνακα στο χώρο του τερματισμού. γ) Διαδικασία μετά από αποκλεισμό.: (i) Ο αθλητής μπορεί να τελειώσει τον αγώνα μετά από τον αποκλεισμό του από τον Επίσημο Κριτή AΝΑΣΤΟΛΗ: α.) Γενικά: (i) Η αναστολή είναι η κατάλληλη ποινή για δόλια ή πολύ σοβαρή παραβίαση κανονισμού, όπως επανειλημμένες επικίνδυνες καταστάσεις ή αντιαθλητική συμπεριφορά? ii) Με την αναστολή ο αθλητής δεν θα μπορεί να λάβει μέρος σε διοργανώσεις της ITU ή διοργανώσεις της Τοπικής Ομοσπονδίας της χώρας του κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αναστολής. β.) Αξιολόγηση:

6 i) Ο Διαιτητής του αγώνα θα υποβάλει έκθεση προς την ITU ΕΒ, συμπεριλαμβανομένων όλων των λεπτομερειών της δράσης και τους λόγους για να συστήσει τον αθλητή για αναστολή. Η έκθεση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί στο Γενικό Γραμματέα της ITU μέσα σε μία εβδομάδα από την ημέρα της διοργάνωσης. Ο Γενικός Γραμματέας της ITU θα ενημερώσει την εμπλεκόμενη Ομοσπονδία. γ.) H αναστολή που θα προκύψει από την ITU ΕΒ θα είναι για διάστημα από (3) μηνών έως τεσσάρων (4) χρόνων, ανάλογα με την παράβαση? δ.) Αναστολή λόγω των Ναρκωτικών: Εάν η αναστολή είναι για κατάχρηση ναρκωτικών, ο αθλητής δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα του οποίου η Ομοσπονδία έχει αναγνωριστεί από την ITU, την ΔΟΕ ή SportAccord και το αντίστροφο. ε.) Λόγοι για την αναστολή: (i) Ο κατάλογος των παραβάσεων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή, περιγράφεται στο Παράρτημα Κ ζ.) Πειθαρχική Ειδοποίηση: i) Όταν ένας αθλητής ανασταλεί, ο Πρόεδρος της ITU θα ενημερώσει την ενδιαφερόμενη Ομοσπονδία γραπτώς, εντός 30 ημερών. (ii) Όλες οι αναστολές θα ανακοινωθούν στο ενημερωτικό δελτίο της ITU και ανακοινώνονται στη ΔΟΕ και SportAccord 3.6. ΑΠΕΛΑΣΗ: α.) Γενικά: (i)οι αθλητές που έχουν απελαθεί δεν θα συμμετάσχουν σε διοργανώσεις της ITU ή της Τοπικής Ομοσπονδίας που υπάγεται στην ITU για πάντα. β.) Λόγοι για την απέλαση: i) Ένας αθλητής θα αποβληθεί δια βίου για επανειλημμένες παραβιάσεις κανονισμών που υφίστανται αναστολή της ποινής, όπως (ii) Απέλαση λόγω των Ναρκωτικών: Αν η απέλαση είναι για κατάχρηση ναρκωτικών, ο αθλητής δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε κανένα άθλημα του οποίου η ομοσπονδία έχει αναγνωριστεί από την ITU, ΔΟΕ ή SportAccord και αντίστροφα. γ.) Πειθαρχική Ειδοποίηση: (i) Όταν ένας αθλητής αποβληθεί, ο Πρόεδρος της ITU θα ενημερώσει την ενδιαφερόμενη Ομοσπονδία γραπτώς, εντός 30 ημερών.

7 (ii) Όλες οι απελάσεις θα ανακοινωθούν στο ενημερωτικό δελτίο της ITU και ανακοινώνονται στη ΔΟΕ και SportAccord ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: α.) Αθλητής που τιμωρείται με ποινή έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση Επαναφορά: 3.8. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ: α.) Μετά την αναστολή, ένας αθλητής πρέπει να αποταθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ITU για επανένταξη. 4. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 4.1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΟΣΜΟΙ α.) Οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε στυλ επιθυμούν για να ωθήσουν τον εαυτό τους μέσα στο νερό. Μπορούν επίσης να επιπλέουν. Οι αθλητές επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τον βυθό για να σπρώξουν τον κορμί τους μέσα στο νερό με βουτιά στην αρχή και στο τέλος κάθε γύρου της κολύμβησης. β.) Οι αθλητές θα πρέπει να τηρούν την προδιαγεγραμμένη πορεία στο κολύμπι. γ.) Ο διαγωνιζόμενος προκειμένου να ξεκουραστεί μπορεί να σταθεί στα αβαθή νερά, είτε να πιαστεί από κάποιο ακίνητο και άψυχο αντικείμενο, σημαδούρα ή σταθερό σκάφος. δ.) Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο αθλητής θα πρέπει να σηκώσει το χέρι του πάνω από το κεφάλι του και να καλέσει για βοήθεια. Μόλις του παρασχεθεί επίσημη βοήθεια, ο αθλητής θα πρέπει να αποσυρθεί από τον αγώνα. 4.2 ΧΡΗΣΗ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ (WET SUIT) α.) Η χρήση της στολή διέπεται από τους ακόλουθους πίνακες: Αθλητές Eite, U23, Junior και Youth: Απόσταση Κολύμβησης Απαγορεύεται η χρήση της πάνω από: Υποχρεωτική η χρήση της κάτω από: Μέχρι 1500μ 20 C 14 C Περισσότερα από 1501μ 22 C 16 C Αθλητές Age-Group: Απόσταση Κολύμβησης Απαγορεύεται η χρήση της πάνω από: Υποχρεωτική η χρήση της κάτω από: Μέχρι 1500μ 22 C 14 C Περισσότερα από 1501μ 24.5 C 16 C

8 Θερμοκρασία Νερού β) Μέγιστη παραμονή στο νερό: Απόσταση Κολύμβησης Αθλητές Eite, U23, Junior και Youth: Αθλητές Age-Group: Μέχρι 300μ 10 λεπτά 20 λεπτά 301μ μέχρι 750μ κάτω από 31 C 20 λεπτά 30 λεπτά 301μ μέχρι 750μ πάνω από 31 C 20 λεπτά 20 λεπτά 751μ μέχρι 1500μ 30 λεπτά 1 ώρα +10 λεπτά 1501μ μέχρι 3000μ 1 ώρα + 15 λεπτά 1 ώρα + 40 λεπτά 3001μ μέχρι 4000μ 1 ώρα + 45 λεπτά 2 ώρες + 15 λεπτά 4.3 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ α) Οι αποστάσεις στο κολύμπι μπορεί να μικρύνουν ή ακόμα και να ακυρωθούν σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα: Αρχική Θερμοκρασία νερού απόσταση Πάνω από 31.9 C C C C C- Κάτω από κολύμβησης 32 C 31 C 16.0 C 15.0 C 14.0 C 13.0 C 13 C 750μ Ακύρωση 750μ 750μ 750μ 750μ 750μ Ακύρωση 1500μ Ακύρωση 750μ 1500μ 1500μ 1500μ 750μ Ακύρωση 3000μ Ακύρωση 750μ 3000μ 3000μ 1500μ 750μ Ακύρωση 4000μ Ακύρωση 750μ 4000μ 3000μ 1500μ 750μ Ακύρωση * Σημείωση : Οι θερμοκρασίες στον πιο πάνω πίνακα είναι η θερμοκρασία του νερού αλλά δεν είναι πάντα απόλυτη και δεν εξαρτάται μόνο από αυτήν η τελική απόφαση. Εάν η θερμοκρασία του νερού είναι κάτω από 22 C και η θερμοκρασία του αέρα είναι μικρότερη από 15 C, τότε η θερμοκρασία του νερού πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι αυτή που φαίνεται σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα. ( * ) Θερμοκρασία αέρα 15 C 14 C 13 C 12 C 11 C 10 C 9 C 8 C 22 C 21.0 C 20.5 C 20.0 C 19.5 C 19.0 C 18.5 C 18.0 C 17.5 C 21 C 20.5 C 20.0 C 19.5 C 19.0 C 18.5 C 18.0 C 17.5 C 17.0 C 20 C 17.5 C 17.0 C 16.5 C 16.0 C 15.5 C 15.0 C 14.5 C 14.0 C 19 C 17.0 C 16.5 C 16.0 C 15.5 C 15.0 C 14.5 C 14.0 C 13.5 C 18 C 16.5 C 16.0 C 15.5 C 15.0 C 14.5 C 14.0 C 13.5 C 13.0 C 17 C 16.0 C 15.5 C 15.0 C 14.5 C 14.0 C 13.5 C 13.0 C Cancel 16 C 15.5 C 15.0 C 14.5 C 14.0 C 13.5 C 13.0 C Cancel Cancel 15 C 15.0 C 14.5 C 14.0 C 13.5 C 13.0 C Cancel Cancel Cancel 14 C 14.0 C 14.0 C 13.5 C 13.0 C Cancel Cancel Cancel Cancel

9 β). Αν υπαγορεύουν άλλες καιρικές συνθήκες, δηλαδή, ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις, αλλαγή θερμοκρασίας, ρεύμα, κ.λπ. οι Τεχνικοί και Ιατρικοί Υπεύθυνοι μπορούν να προσαρμόσουν τα όρια του μήκους κολύμβησης ή να θεσπίσουν διατάξεις σχετικά με τη χρήση της στολής. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μία ώρα πριν από την έναρξη και θα πρέπει να κοινοποιηθεί με σαφήνεια στους αθλητές από τον Τεχνικό Υπεύθυνο? γ.) Για εκδηλώσεις aquathlon, εάν η θερμοκρασία του νερού είναι κάτω από 22 C ο αγώνας θα πρέπει να τροποποιηθεί σε Κολύμβηση-Τρέξιμο? δ.) Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να λαμβάνεται μία (1) ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης την ημέρα του αγώνα. Θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις θερμοκρασίας στο μέσον της διαδρομής και σε δύο άλλες περιοχές της διαδρομής κολύμβησης, σε βάθος 60εκ. Η χαμηλότερη μετρούμενη θερμοκρασία θα θεωρείται ως η επίσημη θερμοκρασία του νερού Επιλογή Θέσης Εκκίνησης: (Elite αθλητές / U23 / Έφηβοι/Παίδες): α) Πριν την εκκίνηση του αγώνα, οι αθλητές παίρνουν την γραμμή τους σύμφωνα με τους αριθμούς τους, εκτός και αν η θέση εκκίνησης τους έχει ανακατανεμηθεί κατά την ενημέρωση των αθλητών. β) Οι αθλητές πηγαίνουν κατευθείαν στην αριθμημένη θέση ενώ εισέρχονται στον πλωτήρα και μένουν σε αυτή την θέση πίσω από την γραμμή εκκίνησης μέχρι την εκκίνηση του αγώνα. Η επιλεγμένη θέση δεν μπορεί να αλλαχτεί από κανένα αθλητή την στιγμή που οι αθλητές καταλαμβάνουν την θέση τους για την εκκίνηση. Επίσης κανένας αθλητής δεν μπορεί να κρατά πάνω από μία θέση. γ) Ο Αφέτης ελέγχει ότι ο κάθε αθλητής έχει πάρει την σωστή θέση σύμφωνα με τον αριθμό του. δ) Η προετοιμασία της εκκίνησης τελειώνει όταν ο κάθε αθλητής βρίσκεται στην σωστή θέση εκκίνησης. 4.8 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ (α) Σκουφάκι κολύμβησης (i) Όλοι οι αθλητές πρέπει να φορούν σκουφάκι κολύμβησης κατά τη διάρκεια του αθλήματος της κολύμβησης. Αν το σκουφάκι χαθεί ακούσια κατά την διάρκεια του τμήματος της κολύμβησης ο αγωνιζόμενος δεν τιμωρείται. Γυαλάκια και κλιπ μύτης επιτρέπονται. (β) Τριαθλητική Στολή (i) Οι αθλητές πρέπει να φορούν εγκεκριμένη στολή κατά την διάρκεια της κολύμβησης. Εάν οι αθλητές επιλέξουν να φορούν περισσότερες από μία στολή, πρέπει και οι δύο στολές να συμμορφώνονται με τους ενιαίους κανονισμούς και η εξωτερική στολή δεν πρέπει να αφαιρεθεί κατά την διάρκεια ολόκληρου του αγώνα. (ii) Στη στολή απαγορεύεται να υπάρχουν τμήματα από το υλικό neoprene.

10 (iii) Εάν η στολή έχει φερμουάρ αυτό πρέπει να είναι στην πλάτη του αθλητή (εκτός για τους αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων ) και αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 εκατοστά. (iv) Σε αγώνες που οι ισοθερμικές στολές απαγορεύονται, ρουχισμός που καλύπτει οποιοδήποτε σημείο των χεριών από τους ώμους και κάτω και ρουχισμός που καλύπτει οποιοδήποτε μέρος από τα γόνατα και κάτω επίσης απαγορεύονται. (v) Διαφημιστικά λογότυπα πρέπει να τυπώνονται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. (γ) Ισοθερμική Στολή (i) Η ισοθερμική στολή απαγορεύεται να ξεπερνά σε πάχος τα 5mm.Εάν η στολή αποτελείται από δύο τμήματα απαγορεύεται στο σημείο που η μία στολή καλύπτει την άλλη να υπερβαίνει το πάχος των 5mm. (ii) Τεχνητές συσκευές προώθησης (φλοτήρες, βατραχοπέδιλα ή άλλες συσκευές προώθησης) οι οποίες θα επιφέρουν πλεονέκτημα στον αθλητή ή θα θέσουν σε κίνδυνο άλλο αθλητή απαγορεύονται. (iv) Το εξωτερικό μέρος της στολής πρέπει να εφαρμόζει σφικτά στο σώμα του αθλητή. (v) Δεν υπάρχει περιορισμός στο μήκος του φερμουάρ. Παράνομος εξοπλισμός Τεχνητές συσκευές προώθησης Σωσίβια Γάντια ή κάλτσες Το κάτω μέρος της ισοθερμικής στολής Ισοθερμική στολή όπου αυτή απαγορεύεται Μη πιστοποιημένη στολή Αναπνευστήρες Νούμερα αθλητών (σε ισοθερμικές στολές μόνο) 5. Κανονισμοί Ποδηλασίας 5.1 Γενικοί κανονισμοί Οι αγώνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες Αγώνες που επιτρέπεται το drafting Αγώνες που απαγορεύεται το drafting α) Ένας αθλητής δεν επιτρέπεται να:

11 Εμποδίζει τους άλλους αθλητές Κάνει ποδήλατο γυμνός-εκτεθειμένος Να κερδίζει έδαφος χωρίς το ποδήλατο β) Επικίνδυνη Συμπεριφορά: (i) Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας εκτός και αν καθοδηγούνται από έναν κριτή. (ii) Εάν αθλητής βγεί εκτός διαδρομής για λόγους ασφαλείας πρέπει να επιστρέψει πίσω στην διαδρομή χωρίς να κερδίσει οποιοδήποτε πλεονέκτημα. Εάν κερδηθεί οποιοδήποτε πλεονέκτημα στον αθλητή πρέπει να επιδοθεί ποινή την οποία να εκτίσει στο transition area ή στο penalty box. 5.2β (ii) Στα τοπικά Πρωταθλήματα θα απαγορεύεται το drafting. (ii) Για αγώνες που απαγορεύεται το drafting: Το ποδήλατο δεν θα είναι πάνω από ένα μέτρο και ογδόντα πέντε (185) εκατοστά μήκος και πενήντα (50) εκατοστά πλάτος. Ο σκελετός θα απέχει τουλάχιστον 24 εκατοστά και δεν θα ξεπερνά τα 30 εκατοστά από το έδαφος μέχρι το κέντρο του άξονα του τροχού που έχει την αλυσίδα. Δεν θα είναι λιγότερο από 54 εκατοστά και όχι περισσότερο από 65 εκατοστά ανάμεσα στην νοητή γραμμή που περνάει από το κέντρο του άξονα της ρόδας που έχει την αλυσίδα και της νοητής κάθετης γραμμής που περνάει από το κέντρο του άξονα της μπροστινής ρόδας. Θα υπάρχει μία νοητή κάθετη γραμμή που θα ακουμπάει στο μπροστινό σημείο της σέλας η οποία δεν θα είναι περισσότερο από 5 εκατοστά μπροστά και όχι περισσότερο από 15 εκατοστά πίσω από μια νοητή κάθετη γραμμή που περνάει από το κέντρο του άξονα που βρίσκονται τα πετάλια έτσι ώστε ο αθλητής να μην μπορεί να μετακινήσει την σέλλα πέρα από αυτές τις νοητές γραμμές κατά την διάρκεια του αγώνα.

12 Ο σκελετός του ποδηλάτου θα πρέπει να έχει ένα παραδοσιακό σχέδιο, δηλαδή, να κατασκευαστούν γύρο από το κυρίως τρίγωνο σωληνοειδή στοιχεία, (τα οποία μπορεί να είναι κυκλικά, οβάλ, ισοπέδωμένα ή άλλως σε σχήμα σταγόνας ή αλλιώς σε αντιπροσωπευτικό δείγμα) Μη παραδοσιακά ή ασυνήθιστα ποδήλατα ή εξοπλισμός πρέπει να θεωρούνται παράνομα, εκτός αν προηγούμενη έγκριση έχει χορηγηθεί από τον Technical Delegate, πριν από την έναρξη του αγώνα. Μόνο τα λογότυπα των προϊόντων που σχετίζονται με το ποδήλατο μπορεί να εμφανιστούν στο ποδήλατο του αθλητή. Λογότυπα δεν μπορεί να επηρεάζουν ή να εμποδίζουν την τοποθέτηση του αριθμού του αθλητή στο σκελετό του ποδηλάτου. Το νούμερο του αθλητή που δόθηκε από την ITU ή το LOC, πρέπει να τοποθετούνται στο ποδήλατο σύμφωνα με τις οδηγίες, χωρίς καμία παρέμβαση? Ποδήλατα εγκριμένα από την UCI για αγώνες χρονομέτρου που φέρουν την κωδική ονομασία ΤΤ επιτρέπεται να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες non drafting της ITU ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με ορισμένα από τα κριτήρια της παραγράφου 5.2 β) (ii). γ.) Τροχοί: (i) Οι τροχοί δεν μπορούν να περιέχουν μηχανισμούς οι οποίοι να είναι ικανοί να επιταχύνουν. (ii) Ελαστικά tubeless πρέπει να είναι καλά κολλημένα, οι μοχλοί της γρήγορης απεμπλοκής πρέπει να είναι κλειστοί σφιχτά πάνω στις πλήμνες των τροχών και πρέπει να είναι σταθεροποιημένα κατάλληλα επί του πλαισίου του σκελετού. (iii) Πρέπει να υπάρχει φρένο σε κάθε τροχό. (iv) Τροχοί μπορούν να αντικατασταθούν μόνο στους επίσημους Σταθμούς Τροχών, όπου υπάρχουν. (v) Υπεύθυνοι στο σταθμό τροχών θα δώσουν τον κατάλληλο τροχό στον αθλητή. Ο αθλητής είναι υπεύθυνος για την αντικατάσταση του τροχού στα πιρούνια. Τροχοί που έχουν οριστεί ειδικά για άλλους αθλητές ή ομάδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. (viii) Για αγώνες non-drafting οι καλύψεις επιτρέπονται στον πίσω τροχό. Ωστόσο, η διάταξη αυτή μπορεί να αλλάξει από τον Technical Delegate την ημέρα του αγώνα για λόγους ασφάλειας, δηλαδή υψηλές ταχύτητες ανέμων.

* Χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι για αποφυγή παρεξηγήσεων.

* Χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι για αποφυγή παρεξηγήσεων. Εγχειρίδιο Οργάνωσης Αγώνων Τριάθλου Εισαγωγή 1. Σκοπός Σκοπός του εγχειριδίου είναι να θέσει κατευθυντήριες γραμμές και ποιοτικά κριτήρια όσον αφορά στη διοργάνωση αγώνων Triathlon, Duathlon,Aquathlon*,

Διαβάστε περισσότερα

Διοργανωτές: Υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Χορηγός αγώνα:

Διοργανωτές: Υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Χορηγός αγώνα: Διοργανωτές: Γ.Σ.Σ Ο "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" Kαταστήματα POLYS BIKES Υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου Χορηγός αγώνα: ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΘΛΟΥ CYPRUS DUATHLON 2019 3/3/2019 O Γ.Σ.Σ Ο "ΚΕΡΑΥΝΟΣ" και τα καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας Σπριντ Τριάθλου Πάφος 3/6/2018

Αγώνας Σπριντ Τριάθλου Πάφος 3/6/2018 Αγώνας Σπριντ Τριάθλου Πάφος 3/6/2018 O Ναυτικός Όμιλος Πάφου και ο Δήμος Πάφου, την Κυριακή 3/6/2018 διοργανώνουν αγώνα Τριάθλου στην κάτω Πάφο, στην περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων. Ο αγώνας θα είναι απόστασης

Διαβάστε περισσότερα

* Χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι για αποφυγή οποιασδήποτε εσφαλμένης ερμηνείας και/ή παρερμηνεύσεων.

* Χρησιμοποιούνται οι αγγλικοί όροι για αποφυγή οποιασδήποτε εσφαλμένης ερμηνείας και/ή παρερμηνεύσεων. Εγχειρίδιο Οργάνωσης Αγώνων Τριάθλου 2018 Εισαγωγή 1. Σκοπός Σκοπός του εγχειριδίου είναι να θέσει κατευθυντήριες γραμμές και ποιοτικά κριτήρια όσον αφορά στη διοργάνωση αγώνων Triathlon, Duathlon, Aquathlon

Διαβάστε περισσότερα

Η Κυπριακή Οµοσπονδία Τριάθλου είναι η υπεύθυνη αρχή για την ανάπτυξη των αθληµάτων Triathlon, Duathlon και Aquathlon στην Κύπρο.

Η Κυπριακή Οµοσπονδία Τριάθλου είναι η υπεύθυνη αρχή για την ανάπτυξη των αθληµάτων Triathlon, Duathlon και Aquathlon στην Κύπρο. Εγχειρίδιο Οργάνωσης Αγώνων Τριάθλου Εισαγωγή 1. Σκοπός Σκοπός του εγχειριδίου είναι να δώσει κατεύθυνση (πληροφορίες και συµβουλές) σε όσους εµπλέκονται η θέλουν να εµπλακούν στη διοργάνωση αγώνων Triathlon,

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία Διαδρομές Κολύμβηση (1 γύρος x 800μ)

Τοποθεσία Διαδρομές Κολύμβηση (1 γύρος x 800μ) Τοποθεσία Το "κέντρο" του αγώνα θα είναι το ο κόμβος εισόδου στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου στην παραλιακή απέναντι από τον οινοποιητικό συνεταιρισμό, όπου θα υπάρχει η βασική εγκατάσταση της διοργάνωσης (ζώνη

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας Aquathlon 1/7/2018

Αγώνας Aquathlon 1/7/2018 PAFOS AQUATHLON 2018 Αγώνας Aquathlon 1/7/2018 O Ναυτικός Όμιλος Πάφου και η Κυπριακή Ομοσπονδία Τριάθλου την Κυριακή 1/7/2018 και ώρα 08:00 διοργανώνουν αγώνα Aquathlon στην Κάτω Πάφο, στην παραλιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2016 27 & 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 LASER MASTER (ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 2741088474 & 6944523634 Ο Ναυτικός Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX Μαΐου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ RSX 24 28 Μαΐου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2015 5 & 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 LASER MASTER (ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 2741088474 & 6944523634 Ο Ναυτικός Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 05-09 Ιουλίου 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας ISAF 2017 2020 (RRS) 1.2 Των

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία. Διαδρομές. Κολύμβηση (1 γύρος x 800μ)

Τοποθεσία. Διαδρομές. Κολύμβηση (1 γύρος x 800μ) Τοποθεσία Το "κέντρο" του αγώνα θα είναι το ο κόμβος εισόδου στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου στην παραλιακή απέναντι από τον οινοποιητικό συνεταιρισμό, όπου θα υπάρχει η βασική εγκατάσταση της διοργάνωσης (ζώνη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Α Ranking List Laser Radial U19 Γενική (Εφήβων και Νεανίδων) Optimist Γενική (Παίδων και Κορασίδων)

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Α Ranking List Laser Radial U19 Γενική (Εφήβων και Νεανίδων) Optimist Γενική (Παίδων και Κορασίδων) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Α Ranking List Laser Radial U19 Γενική (Εφήβων και Νεανίδων) Optimist Γενική (Παίδων και Κορασίδων) Σάββατο και Κυριακή 23.03. - 24.03.2019 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Ο αγώνας διοργανώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Muaythai Α' και Β' κατηγορίας Μαρτίου2018

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Muaythai Α' και Β' κατηγορίας Μαρτίου2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Muaythai 2018 Α' και Β' κατηγορίας 17-18 Μαρτίου2018 Κλειστό στάδιο Αργοναύτες Τριπόλεως 17, Αργυρούπολη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Muaythai (Π.Ο.Μ) σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στη συνέχεια η Κ.Ο.ΠΟ., είναι ο μόνος αρμόδιος και αναγνωρισμένος φορέας, για το άθλημα της ποδηλασίας σε όλες του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2017

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2017 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2017 Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκηρύσσει τη διεξαγωγή των αγώνων Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ατομικής Χρονομέτρησης Δρόμου και Αντοχής Δρόμου την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5.ΤΜΗΜΑΤΑ(ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ) 6.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 7.ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 / 14 8.ΒΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ 21 22/05/2011 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας και στους κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 (Διασυλλογικός Αγώνας Optimist & Winter Games κατ. T293 -RS:X FREERIDE) 28 29 Δεκεμβρίου 2015 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Π Λ Ο Υ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει: o Των κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Muaythai 2018

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Muaythai 2018 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Muaythai 2018 Α', Β' κατηγορίες και Αγώνες Εμπειρίας 20 Οκτωβρίου 2018 Κλειστό αθλητικό γήπεδο «Οδυσσέας Παπαδόπουλος» επί της οδού Αλ. Παναγούλη 13, Γλυφάδα Η Πανελλήνια Ομοσπονδία

Διαβάστε περισσότερα

12. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Η γραµµή τερµατισµού θα είναι µεταξύ ιστών που φέρουν πορτοκαλί σηµαίες στα σηµεία του τερµατισµού.

12. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Η γραµµή τερµατισµού θα είναι µεταξύ ιστών που φέρουν πορτοκαλί σηµαίες στα σηµεία του τερµατισµού. Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Optimist 07-11 Μαΐου 2013 Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία - Ναυτικός Όµιλος Κατερίνης Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας - ήµος Κατερίνης ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2016

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2016 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2016 Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκηρύσσει τη διεξαγωγή των αγώνων Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ατομικής Χρονομέτρησης Δρόμου και Αντοχής Δρόμου την Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (LIONS CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyprus Beach Volley 2010, είναι η επίσημη διοργάνωση Beach Volley για το 2010 που

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. Πρόσκληση Η Επιτροπή Διοργάνωσης που συνίσταται από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή και την Επιτροπή Διεξαγωγής διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλέσει ποδηλατικές ομάδες από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TECHNO 293 & TECHNO 293 PLUS 18 23 Απριλίου 2017 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Π Λ Ο Υ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι ιστιοδρομίες του αγώνα θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανονισμούς όπως αυτοί ισχύουν την

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4, Απριλίου 2017 Ε.Ι.Ο Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4, Απριλίου 2017 Ε.Ι.Ο Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 07-11 Απριλίου 2017 Ε.Ι.Ο Σ.Ε.Α.Ν.Α.Τ.Κ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ [DP] ορίζει ένα κανόνα για την παράβαση του οποίου η ποινή ευρίσκεται στη διακριτική απόφαση της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BUG 2016 Εφήβων/Νεανίδων/Παίδων/Κορασίδων ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BUG 2016 Εφήβων/Νεανίδων/Παίδων/Κορασίδων ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BUG 2016 Εφήβων/Νεανίδων/Παίδων/Κορασίδων ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ «ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2017» 10 &11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ «ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2017» 10 &11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ «ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2017» 10 &11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 OPTIMIST LASER STD LASER RADIAL LASER 4,7 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Τηλ. 2741088474 & 6944523634 & 6943484237 Ο Ναυτικός Όμιλος Άσσου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΧΑΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΛΟΓΑ 2015» OPTIMIST, LASER 4.7/RDL/STD 28/2 & 1/3/2015 Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΧΑΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΛΟΓΑ 2015» OPTIMIST, LASER 4.7/RDL/STD 28/2 & 1/3/2015 Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΑΧΑΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΛΟΓΑ 2015» OPTIMIST, LASER 4.7/RDL/STD 28/2 & 1/3/2015 Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST LASER 4.7 & ΔΙΑΣΥΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST LASER 4.7 & ΔΙΑΣΥΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST LASER 4.7 & ΔΙΑΣΥΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ ΧΙΟΣ 21 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτάθλημα Enduro Βορείου Ελλάδος 2018

Πρωτάθλημα Enduro Βορείου Ελλάδος 2018 Πρωτάθλημα Enduro Βορείου Ελλάδος 2018 5ος Αγώνας Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 Αϊ Γιώργης Σερρών Ειδικός Κανονισμός 1. Έναρξη δήλωσης συμμετοχών Δευτέρα 19/11/2018 2. Λήξη δήλωσης συμμετοχών 3. Λήξη εκπρόθεσμων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΜΕΙΝΟΚΛΕΙΑ 2012 28 &29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 LASER RDL LASER STD - OPTIMIST ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στη συνέχεια η Κ.Ο.ΠΟ., είναι ο μόνος αρμόδιος και αναγνωρισμένος φορέας, για το άθλημα της ποδηλασίας σε όλες του

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων Μέρος Ι - Κατηγορίες Εθνικών Ομάδων 1. Για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Triathlon1, Λουτράκι & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2016

Triathlon1, Λουτράκι & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2016 http://www.trinews.gr/item.php?id=1476 25 Σεπ 16 πίσω Triathlon1, Λουτράκι & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου Α/Γ - Ε/Ν 2016 Triathlon1, Λουτράκι & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2016 Οι εγγραφές έχουν ανοίξει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ (WHITE TIGER CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Γενικός πίνακας Ηλικιακή κατηγορία (Κ=Κάτω) Σχέσεις παικτών Διάρκεια αγώνα Προτεινόμενες διαστάσεις γηπέδου (μήκος γραμμής τέρματος

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyprus Beach Volley 2015, είναι η επίσημη διοργάνωση Beach Volley για το 2015 που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί της ΕΟΤΚ αποτελούν συμπλήρωμα του Καταστατικού και έχουν την ισχύ των διατάξεων του αλλά η ερμηνεία τους σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγκρούεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, στη συνέχεια η Κ.Ο.ΠΟ., είναι ο μόνος αρμόδιος και αναγνωρισμένος φορέας, για το άθλημα της ποδηλασίας σε όλες του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING Οι αγώνες team racing θα γίνονται σύµφωνα µε τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως αλλάζουν από αυτό το Παράρτηµα. Αν χρησιµοποιηθούν διαιτητές πρέπει να δηλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Laser Rdl Ανδρών/Εφήβων Ε.Ι.Ο. Ν.Ο.Β.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Laser Rdl Ανδρών/Εφήβων Ε.Ι.Ο. Ν.Ο.Β.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Laser Rdl Ανδρών/Εφήβων Ε.Ι.Ο. Ν.Ο.Β.ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER STD, RDL & 4, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Ι.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER STD, RDL & 4, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Ι.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LASER STD, RDL & 4,7 27 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Ι.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΡΗΣ - ΒΑΡΚΙΖΑΣ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΡΗΣ - ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΡΗΣ - ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 6 ο Κύπελλο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» OPTIMIST LASER 4,7 - TECHNO 293 2 3 Απριλίου2016 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι ιστιοδρομίες του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 30 Μαρτιου-03 Απριλίου 2018 Ε.Ι.Ο Ν.Ο.Κ.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 30 Μαρτιου-03 Απριλίου 2018 Ε.Ι.Ο Ν.Ο.Κ.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist & Laser 4,7 30 Μαρτιου-03 Απριλίου 2018 Ε.Ι.Ο Ν.Ο.Κ.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ www iopor.com e-mail: info @ iopor.com ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BIC TECHNO- RS:X 21-22/02/2015 Αρτέμιδα υπό την αιγίδα της ΕΙΟ με την αρωγή των ΝΟΑΣ και ΝΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟ ΗΛΑΣΙΑ PHOENIX ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΠΟ ΗΛΑΣΙΑ PHOENIX ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟ ΗΛΑΣΙΑ PHOENIX ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η Ποδηλασία PHOENIX Λεμεσού με την αιγίδα της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ διοργανώνει αγώνα Ανάβασης Ατομικής Χρονομέτρησης Ποδηλασίας Δρόμου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή:

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου 2016 Εισαγωγή: Η ομάδα επεξεργασίας των τροποποιήσεων των Κανόνων του Παιχνιδιού της IHF εκπόνησε τις ακόλουθες τροποποιήσεις, με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» 26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας. 1.2 Ο κανόνας 40.1

Διαβάστε περισσότερα

Ο χρήστης του συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων για να εισέλθει στον ιστότοπο πληκτρολογεί : www.e-omae-epa.gr

Ο χρήστης του συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων για να εισέλθει στον ιστότοπο πληκτρολογεί : www.e-omae-epa.gr Ο χρήστης του συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων για να εισέλθει στον ιστότοπο πληκτρολογεί : www.e-omae-epa.gr Η κεντρική οθόνη του ιστότοπου χωρίζεται σε 4 περιοχές. Η αριστερή περιοχή με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Έναρξη εγγραφών Πέμπτη 18 Μαΐου. Λήξη εμπρόθεσμων εγγραφών : Πέμπτη 25 Μαΐου 24:00

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Έναρξη εγγραφών Πέμπτη 18 Μαΐου. Λήξη εμπρόθεσμων εγγραφών : Πέμπτη 25 Μαΐου 24:00 ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη εγγραφών Πέμπτη 18 Μαΐου Λήξη εμπρόθεσμων εγγραφών : Πέμπτη 25 Μαΐου 24:00 Λήξη εκπρόθεσμων εγγραφών: Παρασκευή 26 Μαΐου 24:00 Έλεγχος εξακρίβωσης: Παρασκευή 26 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών Laser 4.7 Ν.Ο.Ε.Φ / 2 / 2016 Ν.Α.Σ / 3 / 2016

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών Laser 4.7 Ν.Ο.Ε.Φ / 2 / 2016 Ν.Α.Σ / 3 / 2016 Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών Laser 4.7 Ν.Ο.Ε.Φ 27-28 / 2 / 2016 Ν.Α.Σ 26-27 / 3 / 2016 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών 2015 Optimist 21 22 Μαρτίου 2015 Ε.Ι.Ο.- Ν.Α.Ο.Β

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών 2015 Optimist 21 22 Μαρτίου 2015 Ε.Ι.Ο.- Ν.Α.Ο.Β Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθηνών 2015 Optimist 21 22 Μαρτίου 2015 Ε.Ι.Ο.- Ν.Α.Ο.Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα

4ος Αγώνας Serres offroad Premio 2018 Κυριακή 25 Νοεμβρίου Ειδικός Κανονισμός

4ος Αγώνας Serres offroad Premio 2018 Κυριακή 25 Νοεμβρίου Ειδικός Κανονισμός 4ος Αγώνας Serres offroad Premio 2018 Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 Ειδικός Κανονισμός 1. Έναρξη δήλωσης συμμετοχών Δευτέρα 19/11/2018 2. Λήξη δήλωσης συμμετοχών 3. Λήξη εκπρόθεσμων συμμετοχών Παρασκευή 23/11/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Διευκρινήσεις σς Νέους Κανονισμούς Υδατοσφαίρισης Αθήνα:08 :08/11/ 11/2005 Ποια είναι η ποινή για ένα αμυνόμενο παίκτη που προσπαθεί να μπλοκάρει την μπάλα με τα δύο χέρια;

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν Άρθρο 1 Το γήπεδο ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 20 Χ 40 Το τέρμα ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΣ 3 Χ 2 Άρθρο 2 Ο χρόνος του παιγνιδιού Tοσήμα λήξης και Η διακοπή του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 O παρών κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

1ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «Almyros City Zerelia Trail» & Λαϊκός Αγώνας Δρόμου ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

1ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «Almyros City Zerelia Trail» & Λαϊκός Αγώνας Δρόμου ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «Almyros City Zerelia Trail» & Λαϊκός Αγώνας Δρόμου ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Link εγγραφών εδώ: https://goo.gl/forms/80anyjmytap91vql2 ΤΟΠΟΣ & ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Αλμυρός-Δήμος Αλμυρού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST 2014 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST 2014 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST 2014 27, 28 & 29 IOYNIOY 2014 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ Ε.Ι.Ο. - ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Θα ισχύσουν οι παρακάτω κανονισµοί: α) Κανονισµοί Αγώνων

Διαβάστε περισσότερα

FINA Εγκεκριμένοι κανόνες Water Polo

FINA Εγκεκριμένοι κανόνες Water Polo FINA 2018 Εγκεκριμένοι κανόνες Water Polo κανονισμών - 1 Rule WP 20 Απλά φάουλ (κόρνερ) WP 20.15 Ο χρονομέτρης που καταγράφει τον χρόνο κατοχής της μπάλας θα επαναφέρει το χρονόμετρο στα 30 : c) Όταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΟΡΥ 5Χ5 ΣΑΛΑΣ ΚΩΦΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΑΚ 2015 Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών Φέρων 6 Office2@hafdeaf..gr www.hafdeaf.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Άρθρο 1 ο Γενικά Σωματεία και εκπρόσωποί τους, αθλητές, προπονητές, διαιτητές κλπ όταν : Διαπράξουν παράπτωμα που θίγει το Φίλαθλο Πνεύμα, παραβιάσουν το Καταστατικό ή τους Κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, 22-27 Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Οι αγώνες θα διέπονται από τους «κανόνες» όπως αυτοί ορίζονται στους Κανονισμούς Ιστιοδρομιών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Ορισµός Η Λέσχη 4X4 Κοµοτηνής διοργανώνει την πρώτη παιδιά φιλικού χαρακτήρα µε την ονοµασία Wild terrain 08, To Σαββατοκύριακο 29-30 Mαρτίου 2008 στην περιοχή της Κοµοτηνής. 2. Οργανωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡΘΡΟ 16 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. ΣΚΟΥΦΙΑ Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά λευκά σκουφιά και η φιλοξενούμενη ομάδα διαφορετικού χρώματος σκουφιά, εκτός από κόκκινο, εγκεκριμένα από τους διαιτητές, αλλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ

Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΠΕΡΟ Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει από τη λίστα των παικτών έως δύο εξειδικευμένους αμυντικά

Διαβάστε περισσότερα

4Η ΡΕΓΚΑΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ OPTIMIST,LASER, ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ DIVISION 2 KAI OPEN, CATAMARAN ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4Η ΡΕΓΚΑΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ OPTIMIST,LASER, ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ DIVISION 2 KAI OPEN, CATAMARAN ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4Η ΡΕΓΚΑΤΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΡΟΥ OPTIMIST,LASER, ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑ DIVISION 2 KAI OPEN, CATAMARAN ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 12-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΡΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΟΙΞΗΣ 2015 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΟΙΞΗΣ 2015 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΟΙΞΗΣ 2015 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας ISAF 2013 2016. 1.2 Ο κανόνας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS)

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS) ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-2020 Γενικοί κανόνες Πριν αναλυθούν οι κανόνες λειτουργίας για τα πρωταθλήματα αναπτυξιακών ηλικιών πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις)

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις) Εξεταστικό Δοκίμιο (ερωτήσεις-απαντήσεις) 1. Αντικανονικό επιθετικό χτύπημα από παίκτη της πίσω ζώνης και προσπάθεια για μπλοκ από το Λίμπερο. Τι πρέπει να κάνει ο 1ος διαιτητής; α) Να σφυρίξει διπλό σφάλμα.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΠΑΛΑ Ξεφουσκώνει η μπάλα (αέρας 0,30 0,325 κιλά ανά τετρ. εκατοστό) (4,26 έως 4,61 psi) (294,3 έως 318,82 mbar) Είναι πλέον έγχρωμη ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας # Αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων και Κορασίδων 2017

Αγώνας Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας # Αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων και Κορασίδων 2017 Αγώνας Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας #6 2017 - Αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων και Κορασίδων 2017 Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας διοργανώνει τον 6 ο αγώνα Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας 2017, ο οποίος θα διεξαχθεί

Διαβάστε περισσότερα

«Ημερίδα Ποδηλασίας Για Παιδιά: Αθαλάσσα 2017»

«Ημερίδα Ποδηλασίας Για Παιδιά: Αθαλάσσα 2017» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Ημερίδα Ποδηλασίας Για Παιδιά: Αθαλάσσα 2017» Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Ποδηλατιστών Κόρνου διοργανώνουν Ποδηλατική Ημερίδα για παιδιά ηλικιών 7 μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικός κανονισμός ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑΪΟΥ & 01 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Λήξη εγγραφών: Πέμπτη 29 Μαΐου 24:00

Ειδικός κανονισμός ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑΪΟΥ & 01 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Λήξη εγγραφών: Πέμπτη 29 Μαΐου 24:00 Ειδικός κανονισμός ΤΡΙΠΟΛΗ 30-31 ΜΑΪΟΥ & 01 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Λήξη εγγραφών: Πέμπτη 29 Μαΐου 24:00 Έλεγχος εξακρίβωσης: Παρασκευή 30 Μαΐου 08:30-10:30 Ενημέρωση αγωνιζομένων: Παρασκευή 30 Μαΐου 10:45 Έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017-2018 ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ QUALIFYING WARM UP RECON LAP, FORMATION LAP, STANDING START RACE ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ 0. ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ 0.a. Το μόνο

Διαβάστε περισσότερα

1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1ο Χειμερινό Κύπελλο Marblehead 15/3/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι αγώνες θα διέπονται από: 1.1 Τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας RRS 2013-2016 όπως τροποποιούνται από το παράρτημα Ε για τα τηλεκατευθυνόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου

Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Από την αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, ο αθλητισμός και τα φαινόμενα της βίας και του ντόπινγκ Ντόπινγκ: Νομική Διάσταση Εργάστηκε η μαθήτρια: Κωνσταντίνου Θάλεια Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2017

ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2017 ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2017 Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκηρύσσει τη διεξαγωγή των αγώνων του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ομαδικής Σκυταλοδρομίας Ορειβατικού Ποδηλάτου (XCR)

Διαβάστε περισσότερα

Το Transilvania Adventure Trophy διοργανώνεται από την ASCORA Asociatia Sportiva Club Off-Road Adventure club.

Το Transilvania Adventure Trophy διοργανώνεται από την ASCORA Asociatia Sportiva Club Off-Road Adventure club. 1. Γενικός κανονισµός 1.1 Οργάνωση Το Transilvania Adventure Trophy διοργανώνεται από την ASCORA Asociatia Sportiva Club Off-Road Adventure club. Το 2007 ΤΑΤ θα διεξαχθεί από την 1η έως την 6 η Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την αιγίδα της Κυπριακής. Με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλήρου. Χορηγοί

Υπό την αιγίδα της Κυπριακής. Με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλήρου. Χορηγοί Οργανωτής ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Κ.Ο.ΠΟ). Με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κλήρου Χορηγοί ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΛΗΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, 05-05-2016 ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Αριθ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΑΓΩΝΑ Ο Δήμος Ναυπλιέων Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Energy Races διοργανώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ 2019 1. ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ Αν χρησιμοποιούνται χωρίσματα, δείτε την ενότητα 3. Ξεκινώντας με τον παίκτη που μοίρασε, οι δηλώσεις πρέπει να αφαιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Μάθημα επιλογής-παραολυμπιακα ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Σοφία Μπάτσιου Οκτώβριος 2013 ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Άθλημα στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνδρες και γυναίκες με κινητικές

Διαβάστε περισσότερα

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 15, 16 & 17 εκεµβρίου

Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 15, 16 & 17 εκεµβρίου ηλώσεις συµµετοχής έως 05/12/2017 Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 15, 16 & 17 εκεµβρίου (Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθληµάτων Πάλης, Άνω Λιόσια) Low Kick: Ανδρών Γυναικών Κ1: Ανδρών Γυναικών Full Contact: Ανδρών Γυναικών Light

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. «Ανάβαση Γερακιών» Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας, διοργανώνει τον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου. «Ανάβαση Γερακιών»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. «Ανάβαση Γερακιών» Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας, διοργανώνει τον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου. «Ανάβαση Γερακιών» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Ανάβαση Γερακιών» Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας, διοργανώνει τον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου «Ανάβαση Γερακιών» την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 Ο αγώνας αποτελεί τον 5 ο αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ OAKA, Ανοικτό Κολυμβητήριο, Σπύρου Λούη, 15123 Μαρούσι, AΘΗΝΑ Tel.: +30.210.6801952 Fax: +30.210.6801960 OAKA, Olympic Aquatic Center, Spyrou Loui, 151 23 Athens, GREECE Web: www.volleyball.gr mail: hellas@volleyball.gr

Διαβάστε περισσότερα

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z.

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. Ερώτηση 1 Ποια από τα παρακάτω επιτρέπονται στην ίδια διακοπή: Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. TA-TA-TB-TB-SA-SB

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TORNADO

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TORNADO ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TORNADO OPEN 2017 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Η σημείωση «[DP]» σε ένα κανόνα στις οδηγίες πλου του αγώνα σημαίνει ότι η ποινή για παράβαση του κανόνα αυτού μπορεί,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού. Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου

Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού. Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου World Robot Olympiad 2016 Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου Έκδοση: 15/01/2016 Προσαρμογή στα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΑΠ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ORC - CLUB

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΑΠ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ORC - CLUB ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΑΠ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ORC - CLUB 2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ. 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1.1. Το Πρωτάθλημα διέπεται από τους κανονισμούς όπως αυτοί ορίζονται από τους Διεθνείς Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Διασυλλογικός αγώνας ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥΛΗ 2013 για σκάφη Finn, LASER,LASER RADIAL,LASER 4,7 470, 420, Dragon 16-17/2/2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Διασυλλογικός αγώνας ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥΛΗ 2013 για σκάφη Finn, LASER,LASER RADIAL,LASER 4,7 470, 420, Dragon 16-17/2/2013 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Διασυλλογικός αγώνας ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥΛΗ 2013 για σκάφη Finn, LASER,LASER RADIAL,LASER 4,7 470, 420, Dragon 16-17/2/2013 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ημ. 12/11/2013 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016 1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 4/10/2016 Γενική οδηγία (για όλες τις διοργανώσεις): Ο 1 ος διαιτητής δεν θα ακολουθεί τη χειροσήμανση του 2 ου διαιτητή για τάιμ-άουτ, ούτε θα κάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα