Ομαδική εργασία για το Project. Θέμα : Σεναριογραφία -Σκηνογραφία -Μουσική στον κινηματογράφο.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ομαδική εργασία για το Project. Θέμα : Σεναριογραφία -Σκηνογραφία -Μουσική στον κινηματογράφο."

Transcript

1

2 Ομαδική εργασία για το Project Θέμα : Σεναριογραφία -Σκηνογραφία -Μουσική στον κινηματογράφο.

3 Πρόλογος Τα κύρια συστατικά του κινηματογράφου, ο οποίος αποτελεί ένα οπτικοακουστικό θέαμα, είναι: ο λόγος η εικόνα ο ήχος / μουσική. Αυτά τα συστατικά αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν το κατάλληλο κινηματογραφικό περιβάλλον.

4 Από το σενάριο ξεκινούν όλα. Από το σενάριο ξεκινούν όλα. Σε μια ταινία πρώτα από όλα αφηγούμαστε μια ιστορία. Το σενάριο το έχει γράψει ο σεναριογράφος. Οι δυο πρώτοι συντελεστές που έρχονται σε επαφή μαζί του είναι ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός. Ο σκηνοθέτης ξεκινά να <<βλέπει>> εικόνες από το γραμμένο κείμενο, σχηματίζει σιγά σιγά το σκίτσο της ταινίας που θα γίνει με βάση το σενάριο. Ο παραγωγός πρέπει να έχει αφενός ένα καλλιτεχνικό όραμα, ταυτόχρονα την ικανότητα, τη διαίσθηση και την πείρα να εκτιμήσει την απήχηση της ταινίας στον κόσμο.κάνει το πρώτο κοστολόγιο και προσπαθεί να βρει τα χρήματα που χρειάζονται. Είτε δικά του, είτε βρίσκει από άλλους χρηματοδότες, συμπαραγωγούς κλπ., πρέπει να υπολογίζει τις πιθανότητες τα χρήματα να γυρίσουν πίσω. Σε αυτό το πολύ πρώτο ακόμα στάδιο είναι πολύ σημαντικό ο σεναριογράφος,ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός να καταλήξουν στο τι ταινία θέλουν να κάνουν.

5 Σεναριογραφία Η σεναριογραφία είναι τέχνη και τεχνική. Είναι η μετατροπή μίας ιδέας σε σενάριο,δηλαδή σε ιστορία,που έχει ανάγκη την εικόνα, για να μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό από οπτικοακουστικά μέσα (ταινία,σειρά, video clip). Ο σεναριογράφος παράγει αυτήν ακριβώς την << οπτική συνέχεια>>. Η συγγραφή του σεναρίου μπορεί να βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα του ίδιου του σεναριογράφου ή άλλων συντελεστών μιας παραγωγής,αλλά και στην μετατροπή ενός λογοτεχνικού έργου.

6 ΘόδωροςΑγγελόπουλος Ο ΘόδωροςΑγγελόπουλος 27 Απριλίου Ιανουαρίου 2012 ήταν Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προσφορά του στον κινηματογράφο, με σπουδαιότερο της καλύτερης ταινίας με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το1998 για την ταινια: <<Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα>>.

7 James Cameron Ο Τζέιμς Κάμερον γεννημένος στις 16 Αυγούστου 1954, είναι Καναδός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις ταινίες The Terminator, The Abyss, Terminator 2, True Lies, Titanic, και Avatar. Έχει λάβει έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ κερδίζοντας τρία για την ταινία Τιτανικός. Οι ταινίες τις οποίες σκηνοθέτησε έχουν συνολικά αποφέρει 6 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ο Τιτανικός και τοavatar αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών.

8 Σκηνογραφία Σκηνογραφία είναι η μετατροπή του κειμένου σε εικαστικό σενάριο. Στη σκηνογραφία συμπεριλαμβάνεται η διαδικασία της έρευνας, που θα δώσει στη παράσταση τη κατεύθυνση και το χαρακτήρα της. Η συγκέντρωση των επίπλων, των ιδιαίτερων αντικειμένων και των σκηνικών εφέ θα αποκαλύψει τις σκηνές- κλειδιά του έργου.

9 1) Κατ αρχήν πρέπει να δημιουργηθεί λίστα με τις απαιτήσεις του σεναρίου όσον αφορά σε τοποθεσίες και μέρη όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα. Αυτή η λίστα θα μπορούσε να διαρθρωθεί και βάσει των σεκάνς του έργου. 2)Η επόμενη πιο σημαντική λίστα είναι αυτή των αντικειμένων και αξεσουάρ που θα χρησιμοποιηθούν. Απ αυτή τη λίστα θα προκύψει μια πιο ακριβής ιδέα σχετικά με το πλάνο εργασίας και γενικά με οτιδήποτε χρειαστεί για τα γυρίσματα. 3)Ο σκηνικός χώρος αποκτά όγκο και ξεχωριστά επίπεδα χάρη στις ενδείξεις βάθους. Για ένα αντικείμενο η έννοια του όγκου περιλαμβάνει ως προϋπόθεση το να καταλαμβάνει ένα τρισδιάστατο χώρο. Προκειμένου να γίνει διακριτός ο όγκος στο κινηματογραφικό χώρο, αξιοποιούνται οι γνώσεις που προκύπτουν από τη παρατήρηση των αντικειμένων στη πραγματικότητα.

10 Σκηνοθεσία Σκηνοθεσία είναι η τέχνη συντονισμού των ηθοποιών σύμφωνα με την πλοκή του έργου σκηνοθεσία είναι ακόμα η επιλογή των εξωτερικών χωρών που θα γυριστούν οι σκηνές. Ο ρόλος του σκηνοθέτη είναι ο πιο σημαντικός καθώς είναι αυτός που θα επιλέξει ηθοποιούς σκηνογράφο σεναριογράφο και όποιους άλλους συμμετέχουν.

11 Ο ρόλος του σκηνοθέτη Ο ρόλος του σκηνοθέτη είναι να μπορέσει να οργανώσει όλα τα άτομα που έχει στην διάθεση του. Πρέπει να γνωρίζει τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε ηθοποιός και να τον βάλει στο ρόλο που θα προσφέρει τα μέγιστα. Ο σκηνοθέτης μπορεί να αναλάβει εκτός από τον βασικό του ρόλο τα σκηνικά το σενάριο και άλλους ρόλους ακόμα και την συμμετοχή στην ταινία σαν ηθοποιός. Τέλος οι σκηνοθέτες μπορεί να δώσουν στους ηθοποιούς το περιθώριο να αυτοσχεδιάσουν όμως μπορεί και να τους πουν να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις εντολές τους.

12 Steven Spielberg Ο ΣτίβενΣπίλμπεργκ γεννημέν ος στις 18 Δεκεμβρίου 1946, είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους εμπορικότερους και δημοφιλείς σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Δημοφιλείς ταινίες: Jaws, 1975 Jurassic Park, 1993 Saving Private Ryan, 1998

13 Peter Robert Jackson Ο Πίτερ Τζάκσον (31 Οκτωβρίου 1961) είναι Νεοζηλανδός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος γνωστός από την κινηματογραφική τριλογία. <<Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών >> του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Είναι επίσης γνωστός από την ταινία <<Κινγκ Κονγκ >> του 2005 και ως ο παραγωγός του <<District 9>>. Έχει κερδίσει τρία Όσκαρ στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 2003.

14 Η μουσική στον κινηματογράφο Τα συστατικά της κινηματογραφικής μουσικής. Παρατηρώντας τη μουσική που χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένα είδη μουσικής συνδέονται με συγκεκριμένες ψυχολογικές καταστάσεις, συναισθήματα, χαρακτήρες ηρώων αλλά και κατηγορίες ταινιών (π.χ. γουέστερν, θρίλερ κ.ά.). Η μουσική μπορεί να μεταφέρει μηνύματα, σχολιάζοντας ή επεξηγώντας τη δράση, ή ακόμη και να αποκαλύψει κρυφές πτυχές, που δεν εκφράζονται στο διάλογο.

15 Musical Μια ειδική κατηγορία ταινιών είναι τα μιούζικαλ. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό είδος, στην πλοκή του οποίου είναι ενσωματωμένα και μουσικοχορευτικά κομμάτια. Η πρώτη ταινία μιούζικαλ ήταν «Ο τραγουδιστής της τζαζ» (1927) του Αλ Τζόλσον. Πολύ δημοφιλείς ήταν και οι ταινίες με το χορευτικό δίδυμο Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερς στα μέσα της δεκαετίας του 30. Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 50, η ζήτηση για ταινίες μιούζικαλ άρχισε να ατονεί με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να μειωθεί.

16 Σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής Για τη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο σήμερα χρησιμοποιούνται οι εξής μέθοδοι: Δανεισμός αυτούσιας μιας γνωστής μουσικής Σύνθεση κοινότοπης μουσικής (κλισέ) Ενασχόληση σύγχρονων συνθετών με την κινηματογραφική μουσική Χρήση νέων τεχνολογιών Χρήση παλιάς μουσικής με νέα νοηματοδότηση και περιεχόμενο

17 5η Ομάδα Κωνσταντίνος Γουνιδέλλης Κωνσταντίνος Καλαμάκης Κωνσταντίνος Καλογεράκης Κωνσταντίνος Δεριζιώτης Χρήστος Δηλέρης

18

19 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εφέ Nτεκουπάζ Σεκάνς Μοντάζ

20 Εφέ : ( ορισμοί ) Special effects : (ειδικά εφέ ) Είναι εκείνες οι εικόνες καλλιτεχνικής ψευδαίσθησης που συναντούμε μέσα σε κάποια ταινία. Τα effects αυτά παράγονται στον περιβάλλοντα χώρο της ταινίας. Οπτικά εφέ : Η ίδια διαδικασία δημιουργίας ψευδαισθήσεων σε μια ταινία αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα, αυτά εδώ δημιουργούνται στην διαδικασία post production, δηλαδή αφότου έχει τελειώσει η αρχική φωτογράφιση. Εφέ ήχου : Παραμόρφωση ενός ήχου μιας ταινίας «κραυγής», δηλαδή ότι μια φωνή κραυγή αντικαθιστάται με μουσική. Ακούμε συχνά π.χ. τον ήχο του αέρα ή την θάλασσα να αλλάζει, κατά την διάρκεια μιας μουσικής φράσης που θέλει να δείχνει λυρική.

21

22 Ταινίες με τα καλύτερα Special effects : Ταινίες οι οποίες προσέφεραν το «κάτι» παραπάνω σε ότι αφορά τα σπέσιαλ εφέ, ήταν αυτές που άλλαξαν τα δεδομένα για την εποχή τους και μας έκαναν να μένουμε άφωνοι από την αληθοφάνειά τους. Κατά χρονολογική σειρά: 1. Star Wars (1977), ο σκηνοθέτης George Lucas κατέφερε να παρουσιάσει το διάστημα όπως δεν το είχε δει κανείς μέχρι τότε.

23

24 2. Saving Private Ryan (1998), πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου παρακολουθούμε τόσο αληθοφανείς σκηνές πολέμου.

25 . 3. Lord of the Rings (2003), όπου ο Peter Jackson παρουσιάζει ένα υπερθέαμα με απίστευτα σκηνικά εφέ.

26 4. Τransformers (2007), συναντάμε τεράστια ρομπότ, επικές μάχες, αμέτρητες εκρήξεις ολόκληρων πόλεων σαν να ήταν φτιαγμένες από τραπουλόχαρτα.

27 5. Avatar (2009), o James Cameron δημιούργησε την πιο εντυπωσιακή ταινία όλων των εποχών αλλάζοντας έτσι τον τρόπο που γυρίζονταν oι ταινίες μέχρι τότε.

28 Ντεκουπάζ : ( ορισμός ) Ντεκουπάζ, εννοούμε τον τεμαχισμό του χώρου και του χρόνου.

29 Αποτελείται από μια συνέχεια πλάνων και σκηνών, τα οποία χαρακτηρίζονται από μια ενότητα δράσης. Κάθε σεκάνς (διηγηματικός κύκλος) αποτελεί μιαν ολοκληρία, δηλαδή ένα αφηγηματικό σύνολο με αρχή, μέση και τέλος. Ολοκληρία, που δεν θεωρείται αυθύπαρκτη αλλά αποτελεί ένα μέρος του «όλου».η διαφορά της σκηνής με το σεκάνς, είναι ότι η σκηνή καθορίζεται πιο ιδιαίτερα με ενότητα τόπου και χρόνου. Σεκάνς : ( ορισμός )

30 Μοντάζ : (ορισμός) To μοντάζ βασίζεται σε δυο θεμελιώδεις αρχές : την επιλογή και την κατάταξη. Είναι μια τεχνική καλλιτεχνική διαδικασία, σύμφωνα με τη οποία, όλα τα μέρη του έργου που γυρίστηκαν τμηματικά στο στούντιο ή και αλλού, όχι με την χρονολογική σειρά όπως την προέβλεπε το σενάριο για λόγους οργάνωσης, ανασυνθέτονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις τάξης και διάρκειας,δημιουργώντας έτσι την κινηματογραφική εικόνα.

31 Κατηγορίες μοντάζ : O Αμερικάνος Griffith (πατέρας της κινηματογραφικής ταινίας) εδραίωσε και εξερεύνησε τρία βασικά στυλ μοντάζ. το γραμμικό μοντάζ,( π.χ. μια γυναίκα που φεύγει από την δουλεία της και επιστρέφει σπίτι θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε 5 ή 6 σύντομα πλάνα.) το κλασσικό μοντάζ, ( π.χ. τέσσερις χαρακτήρες κάθονται σε ένα δωμάτιο και κάποιος σκηνοθέτης θα μπορούσε να κάνει κατ από τον έναν ομιλητή σε έναν δεύτερο με την ανταλλαγή ενός διαλόγου) το γραφικό μοντάζ

32 Επιμέλεια : Διακάτου Αλεξάνδρα Δούμουρα Δήμητρα Εκίζογλου Μαρίνα Ζαγαρέλου Αθηνά Καλλιτσιώτη Μάρα Καρακώστα Ιωάννα

33 ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

34 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

35 Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΩΣ ΤΕΧΝΗ χρησιμοποιεί την εικόνα για να εκφράσει ιδέες. Είναι ο κινηματογράφος που ονομάστηκε <κριτικός> Ασκεί πολιτική και κοινωνική κριτική,θέλοντας να επηρεάσει το κοινό και να το κάνει να αντικρίσει υπό ένα άλλο πρίσμα συγκεκριμένα θέματα. ΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ο λεγόμενος εμπορικός κινηματογράφος,διέπεται από τους νόμους της οικονομίας Αποσκοπεί στο κέρδος και χρησιμοποιεί τους κανόνες της παραγωγής των ταινιών για να πετύχει τις υψηλές εισπράξεις που θα υπερκαλύψουν το κόστο τους. Σκοπό του έχει να ψυχαγωγήσει το κοινό,να το κάνει να περάσει ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες του.

36 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ οι κοινωνικές συνθήκες ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Το πολιτικό καθεστώς που κυριαρχεί σε κάθε χώρα κάθε χρονική περίοδο

37 Η νέα εφεύρεση ονομάστηκε κινητογράφος και επρόκειτο για μια συσκευή βάρους 500 περίπου κιλών, η οποία μπορούσε να τραβήξει σκηνές με ταχύτητα 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ο Εντισον αρχικά σχεδίαζε να κάνει ταινίες σε κυλίνδρους ευαίσθητους στο φως. Ο βοηθός του Γουίλιαμ Ντίξον διάλεξε να χρησιμοποιήσει το φιλμ που είχε φτιάξει ο Τζωρτζ Ίστμαν, έτσι έκοψε το φιλμ των 7.6μ και στις άκρες του πρόσθεσε τρύπες για να τυλίγεται ομοιόμορφα στη κινηματογραφική μηχανή που είχε φτιάξει. Στη συνέχεια θα αναπτύξουν δυο σπουδαίες μηχανές: τον κινηματογράφο (η πρώτη μηχανή λήψης) και το κινητοσκόπιο, την πρώτη μηχανή προβολής, που αποτέλεσε άλλη μια από τις συνολικά πάνω από πατέντες του Έντισον. Παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό της Νέας Υόρκης στο Μπρόντγουεϊ (Broadway), στις 20 Μαΐου του 1891, μαζί με την πρώτη κινηματογραφική ταινία, «Carmencita Dancing», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, λόγω της κινητικής πιστότητας, που πρόσφερε.

38 Η συσκευή στην αρχική της μορφή μπορούσε να εμφανίσει μέχρι 150 εκατοστά σελιλόιντ σε ρυθμούς έως και 46 καρρέ ανά δευτερόλεπτο. Δεν πρόβαλλε ωστόσο το φιλμ σε οθόνη, αλλά μέσα σε ένα κουτί, το οποίο μπορούσε να παρακολουθεί από μία οπή μόνον ένας θεατής, ακούγοντας παράλληλα μουσική υπόκρουση από ένα φωνογράφο. Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του πρωτότυπου κινηματοσκοπίου έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου του 1891, ενώ στις 9 Μαΐου του 1893 έγινε η επίσημη παρουσίαση του, ως ολοκληρωμένη πλέον εφεύρεση, στο Ινστιτούτο Τεχνών και Επιστήμης του Μπρούκλιν. Επίσης δημιουργήθηκε και το μουγγοσκόπιο, το οποίο αποτελεί μία μορφή εικονοσκοπίου που εφευρέθηκε από τον Χέρμαν Κάσλερ το Είχε μια σειρά από καρτέλες με τυπωμένες εικόνες ενός κινούμενου αντικειμένου. Με το γύρισμα μιας λαβής ξεφυλλίζονταν οι καρτέλες και οι φιγούρες κινούνταν.

39 ΒΟΥΒΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Ζορζ Μελιέ Από τους πρώτους κινηματογραφικούς σκηνοθέτες εισήγαγε τεχνικές οπτικών εφέ, ενώ για πρώτη φορά πρόβαλε έγχρωμες ταινίες, χρωματίζοντας την κινηματογραφική ταινία (καρρέ) με το χέρι η ταινία του Ταξίδι στη Σελήνη (Le voyage dans la lune, 1901) υπήρξε πιθανότατα η πρώτη που προσπάθησε να περιγράψει ένα ταξίδι στο διάστημα

40 Με αφετηρία τις νέες δυνατότητες που αναδείχθηκαν, ο κινηματογράφος μετασχηματίστηκε διεθνώς σε μία δημοφιλή μορφή τέχνης, ενώ παράλληλα πολλοί κινηματογραφικοί χώροι δημιουργήθηκαν με αποκλειστικό σκοπό την προβολή ταινιών. Εκτιμάται ότι το 1908, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν περίπου κινηματογράφοι. Οι ταινίες της εποχής ήταν διάρκειας δέκα έως δεκαπέντε λεπτών, αλλά σταδιακά η διάρκειά τους αυξήθηκε. Σημαντική συμβολή σε αυτό είχε ο Αμερικανός σκηνοθέτης D. W. Griffith, στον οποίο ανήκουν μερικά από τα πρώτα ιστορικά έπη του κινηματογράφου. Το 1912 (ή 1911) ο θεωρητικός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε δοκίμιό του τον όρο έβδομη τέχνη για να περιγράψει τον κινηματογράφο.

41 Ομιλών κινηματογράφος Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1920, ο κινηματογράφος παρέμενε χωρίς ήχο (βουβός κινηματογράφος) και συχνά οι προβολές ταινιών συνοδεύονταν από ζωντανή μουσική. Η ιστορία του ηχογραφημένου κινηματογραφικού ήχου ξεκίνησε το 1926, όταν η Warner Brothers παρουσίασε μία συσκευή (Vitaphone), η οποία έδινε τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής, μέσω ενός δίσκου που συγχρονιζόταν με την μηχανή προβολής της ταινίας. Βασισμένη σε αυτή τη νέα τεχνολογία, στα τέλη του 1927, κυκλοφόρησε η ταινία The Jazz Singer, η οποία αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος της ήταν βουβή, υπήρξε η πρώτη που περιείχε διαλόγους.

42 HOLLYWOOD - OSCAR

43 Στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα επιχειρήσεις ταινιών από την Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσευ εγκαταστάθηκαν στο Χόλυγουντ. Ο λόγος ήταν ότι ο καιρός, καθώς εμπιστευόντουσαν πιο πολύ το φως του ηλίου για τον φωτισμό και όχι τις πρώτες λάμπες. Επίσης και οι αρκετοί ανοικτοί χώροι που υπήρχαν στην περιοχή. Το πρώτο στούντιο στο Χόλυγουντ ήταν της Nestor Studios το Ο σκηνοθέτης D. W. Griffith στάλθηκε από την εταιρεία Biograph να εξερευνήσει και να βιντεοσκοπήσει τις νέες περιοχές, για να διαπιστώσουν κατά πόσο ήταν κατάλληλες για την κινηματογράφηση ταινιών. Ο D. W. Griffith γύρισε εκεί την πρώτη ταινία με όνομα «In old Hollywood» η οποία είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο Χόλυγουντ. Το 1913 ο Griffith γύρισε στην Νέα Υόρκη έχοντας γυρίσει και άλλες ταινίες. Αρκετοί παραγωγοί άκουσαν τις εμπειρίες του Griffith και αποφάσισαν να πάνε να μείνουν στο Χόλυγουντ. Τότε ήταν που γεννήθηκε η Βιομηχανία ταινιών. Το 1923 φτιάχτηκε το σήμα του Χόλυγουντ που τότε έγραφε HOLLYWOODLAND. Το 1929 έγιναν στο ξενοδοχείο Hollywood Roosevelt τα πρώτα Όσκαρ με μόλις 250 άτομα.

44 BΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ Τα Όσκαρ ή τα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που είναι και η επίσημη ονομασία τους, απονέμονται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία αριθμεί περίπου 6000 μέλη με δικαίωμα ψήφου. Η πρώτη απονομή τους έγινε στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο "Ρούσβελτ" στο Χόλλυγουντ.

45 Το όσκαρ πρόκειται για έναν γυμνό άνδρα, ο οποίος καρφώνει ένα ξίφος σε μια μπομπίνα που έχει πέντε ακτίνες. Οι πέντε ακτίνες είναι για κάθε κλάδο της ακαδημίας δηλαδή για τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους, τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς.

46 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

47 Ο μύθος του Μπόλιγουντ Πολλά ομαδικά χορευτικά, αρκετά τραγούδια, περιπετειώδη love stories και μεγάλης διάρκειας ταινίες. Με μία λέξη, Μπόλιγουντ! Με περίπου οχτακόσιες παραγωγές ετησίως, η ινδική βιομηχανία κινηματογράφου ανταγωνίζεται στα ίσα τους αστέρες του Χόλιγουντ στην Αμερική. Ο όρος αναφέρεται στην παραγωγή ταινιών με έδρα αποκλειστικά την πόλη της Βομβάης. Ο όρος Μπόλιγουντd προήλθε απλώς από τη σύμπτυξη των λέξεων Χόλιγουντ και Βομβάη. Οι Ινδοί λατρεύουν τον κινηματογράφο και αποτελεί γι αυτούς μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Οι αίθουσες γεμίζουν, το εισιτήριο είναι φθηνό Κάθε ταινία κοστίζει γύρω στα δολάρια, σε αντίθεση με το Χόλιγουντ όπου οι παραγωγές είναι πανάκριβες.

48 ΤΑ ΙΝΔΙΚΑ ΟΣΚΑΡ Στην Ινδία υπάρχουν και πολλά δημοφιλή βραβεία. Τα αντίστοιχα Οσκαρ είναι τα Filmfare Awards, με μεγάλη τηλεθέαση σε όλη την Ασία. Επίσης, υπάρχουν τα κρατικά βραβεία. Η συνεχής άνοδος του Μπόλιγουντ και η έθνικ κουλτούρα που συναντά κανείς στις ταινίες του το έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στον δυτικό κόσμο. Η φήμη του Μπόλιγουντ εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο με την εξαιρετική ταινία «Slumdog Millinaire» του Ντάνι Μπόιλ, η οποία απέσπασε συνολικά οκτώ βραβεία Οσκαρ το 2009!

49 Γνωστές ταινίες είναι οι εξής: "Γενέθλια", "Ο Απόλυτος Κυρίαρχος", "Αυτή που μ' αγαπούσε έφυγε", "Κόκκινο Χιόνι", "Το Κορίτσι από το Πεκίνο", "Η Νύφη των Χουαγιάο στο Σάνγκρι Λα", "Ο πατέρας μου κι εγώ", "Τάε Κβον Ντο" και "Χέρι-Χέρι".

50

51 ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ Ζέρβα Κατερίνα Καρανικόλα Παναγιώτα Δανέζης Σωτήρης Δουλάμης Δημήτρης Ζαίμης Θανάσης

52 Τι είναι τα κινούμενα σχέδια Τα cartoons η όπως τα λέμε στην Ελλάδα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί για ηθοποιοί. Οι ήρωες τους είναι συνήθως ζώα ή φανταστικά πλάσματα, με αστεία μορφή. Μιλούν και συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι. Είναι γνωστά και ως animated films (anime)

53 ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Για να δημιουργηθεί ένα κινούμενο σχέδιο, τα αρχικά σκίτσα ζωγραφίζονται σε διάφανες επιφάνειες και μετά χρωματίζονται. Κάθε σχέδιο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο. Στη συνέχεια τα σχέδια φωτογραφίζονται με τη σειρά και δημιουργείται ένα ενιαίο φιλμ. Όταν το φιλμ προβάλλεται με ταχύτητα, οι φιγούρες των σχεδίων φαίνονται σαν να κινούνται. Το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε την κίνηση των εικόνων συμβαίνει εξ αιτίας του φαινομένου διατήρησης της εικόνας στο μάτι επί 1/12 του δευτερολέπτου ( μεταίσθημα ή μετείκασμα). Η κίνηση μπορεί να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί με πολλούς τρόπους. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος απεικόνισης της κινούμενης εικόνας αποτελείται από ένα πρόγραμμα βίντεο ή κινουμένου σχεδίου.

54 Οι περιοχές προέλευσης τους Δυο περιοχές παρήγαγαν μαζικά ταινίες κινουμένων σχεδίων. Οι χώρες της Ανατολής και η Αμερική. Τα δυο είδη καρτούν έχουν κάποιες βασικές διαφορές στα εξωτερικά χαρακτηριστικά των ηρώων αλλά και στην πλοκή και στο σενάριο

55 Διαφορές Ανατολής - Δύσης Μεγαλύτερη διαφορά είναι πως αντίθετα με αυτό που πιστεύεται στην δύση, δηλαδή πως τα κινούμενα σχέδια είναι κάτι μόνο για παιδιά, στα άνιμε αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν άνιμε με πολύ πλούσια θεματολογία για όλες τις ηλικίες και ομάδες ανθρώπων. Άνιμε για αγόρια, άνιμε για κορίτσια, για μικρές ηλικίες ως και αποκλειστικά για ενήλικους Εξωτερικά χαρακτηριστικα Οι χαρακτήρες στα άνιμε έχουν αρκετά μεγάλα μάτια. Κάτι που βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων. Με τα μάτια απεικονίζονται λύπη, χαρά, φόβος, οργή και οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα των ηρώων. Επίσης συνήθως δίνεται αρκετή σημασία στην λεπτομέρεια, Έτσι ώστε τα σχέδια να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά και όχι σουρεαλιστικά όπως συμβαίνει συνήθως στην δύση. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου μεγεθύνονται ανάλογα με την περίσταση

56 ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΖΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΔΥΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

57 ΔΥΣΗ Η Δύση είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη ταινία κινουμένων σχεδίων και θα την προβάλλει σε κοινή θεά. Θεμελιωτής υπήρξε ο Ουώλτ Ντίσνευ (Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ) που ήταν ένας αμερικανός παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων. Λέγεται πως το πρώτο του σκίτσο ήταν ο μίκυ μάους και πως προσπάθησε να το ταυτίσει με τον εαυτό του. Ως συνιδρυτής αρχικά της Walt Disney Productions (Ό άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ) και του μέχρι σήμερα κολοσσού Walt Disney Company έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

58 ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Τα δυτικά καρτούν είναι σουρεαλιστικά. Όλα είναι πιθανά, αφού οι ήρωες ζουν και κινούνται εκτός λογικού συστήματος. Μπορεί να πέσουν στα κεφάλια τους βαρίδια τα οποία ζυγίζουν το λιγότερο δέκα τόνους, μπορεί να πέσει στο σώμα τους ολόκληρος πύραυλος και να το ανατινάξει, μπορεί ένα φορτηγό να τους κάνει χαλκομανία, οι ίδιοι όμως στην επόμενη σκηνή εμφανίζονται αρτιμελείς και υγιέστατοι.

59 Οι δύο σχολές στη δύση Υπήρχαν δυο σχολές στην Αμερική που δημιουργούσαν καρτούν, από δυο διαφορετικές εταιρίες. Οι δύο σχολές: της Disney & της Warner. DISNEY Η σχολή του Disney τους βάζει ανθρώπινα ρούχα, η δε συμπεριφορά τους αποτελεί μια παρωδία της ανθρώπινης. Ζουν σε φανταστικές μεγαλουπόλεις, και συναναστρέφονται με ανθρώπινες φιγούρες. Παράλληλα, περιβάλλονται από μερικούς άλλους ήρωες, οι οποίοι διατηρούν τη ζωική τους υπόσταση WARNER Η σχολή που αναπτύχθηκε εικαστικά και αισθητικά από τους καλλιτέχνες της Warner, δεν στερεί από τους ήρωες της τα χαρακτηριστικά των ζώων, και βάζει στην πρώτη γραμμή τις επιδιώξεις τους.

60 ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων του 20ού αιώνα χρησιμοποιούνταν η παραδοσιακή τεχνική απόδοσης της κίνησης στο σχέδιο. Κάθε ξεχωριστό πλαίσιο μιας ταινίας δημιουργημένης με την παραδοσιακή τεχνική, αποτελείται από μια φωτογραφία ή ένα σχέδιο, που σχεδιάζεται πρώτα σε ένα χαρτί. Για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της κίνησης, κάθε σχέδιο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο. Τα σχέδια των animator αποτυπώνονται σε μια διαφανή διαφάνεια εκτύπωσης που ονομάζεται κυψέλη, η οποία γεμίζεται με χρώματα προσδιορισμένων αποχρώσεων και τόνων από την πίσω πλευρά του σχεδίου. Οι ολοκληρωμένες διαφάνειες των χαρακτήρων φωτογραφίζονται μία-προς-μία σε φιλμ κινούμενης εικόνας με μια κάμερα, μπροστά από ένα ζωγραφισμένο φόντο.

61 ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Η παραδοσιακή μέθοδος της διαφάνειας ήταν πια ξεπερασμένη στις αρχές του 21ου αιώνα Σήμερα, τα σχέδια των δημιουργών και τα φόντα σαρώνονται ή ζωγραφίζονται απευθείας σε ένα υπολογιστικό σύστημα. Χρησιμοποιούνται διάφορα λογισμικά προγραμμάτων για τον χρωματισμό των σχεδίων και για την προσομοίωση των κινήσεων και των εφέ στην κάμερα. Το τελικό κομμάτι της διαδικασίας είναι η εξαγωγή σε κάποιο από τα μεταφορικά μέσα, από το παραδοσιακό φιλμ των 35 mm και μετά, μέσα όπως το ψηφιακό βίντεο. Η εμφάνιση των παραδοσιακών διαφανειών διατηρούνται ακόμα, και η ουσιαστική δουλειά των animator έχει παραμείνει το ίδιο απαραίτητη τα τελευταία 70 χρόνια. Κάποιοι παραγωγοί animation χρησιμοποιούν τον όρο "tradigital" (παραδοσιακό-ψηφιακό) για να περιγράψουν την τεχνική των διαφανειών που κάνουν εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας των Η/Υ.

62

63

64

65

66

67

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 1 Μπίσκα Ιωάννα, Μπογιατζή Μαρία, Ορφανίδου Μαρία, Παπασωτηρίου Σπυριδούλα, Σπυριδοπούλου Φανή Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. 1 mailto:lykeio@aristoteleio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT 3: ΤΕΧΝΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ο Υπολογιστής στο Πλευρό της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

PROJECT 3: ΤΕΧΝΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ο Υπολογιστής στο Πλευρό της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας PROJECT 3: ΤΕΧΝΗ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ο Υπολογιστής στο Πλευρό της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΓΟΡΑ ΑΪΔΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ» ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ANIMATION ΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Φερφέρης Ιωάννης

Πτυχιακή Εργασία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. Φερφέρης Ιωάννης Πτυχιακή Εργασία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2007 ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Ευχαριστίες Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους καθηγητές της πτυχιακής μας εργασίας κ. Γιάννη Ορφανό και κ. Δημήτρη Ξενικάκη, οι οποίοι ανέλαβαν

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ GALLERY ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Της ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ GALLERY ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Της ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ GALLERY ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Της ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ANIMATION ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ ΘΑΛΕΙΑ (Α.Μ: 401) & ΕΥΜΟΡΦΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ (Α.Μ: 479)

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ANIMATION ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ ΘΑΛΕΙΑ (Α.Μ: 401) & ΕΥΜΟΡΦΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ (Α.Μ: 479) - 2 - - 3 - ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ANIMATION ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ ΘΑΛΕΙΑ (Α.Μ: 401) & ΕΥΜΟΡΦΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ (Α.Μ: 479) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ ος ΧΗΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ B Η ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

ΜΕΡΟΣ B Η ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΣ B Η ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 1 Από την πλευρά του δηµιουργού (εικονολήπτη, σκηνοθέτη κλπ), η κατασκευή ενός οπτικοακουστικού έργου (είτε πρόκειται για ένα διαφηµιστικό των 30 δευτερολέπτων, είτε

Διαβάστε περισσότερα

Επένδυση Ηχητικών Εφέ σε Ντοκιμαντέρ Άγριας Φύσης σε Dolby Digital 5.1 Surround format

Επένδυση Ηχητικών Εφέ σε Ντοκιμαντέρ Άγριας Φύσης σε Dolby Digital 5.1 Surround format Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Πτυχιακή εργασία Επένδυση Ηχητικών Εφέ σε Ντοκιμαντέρ Άγριας Φύσης σε Dolby Digital 5.1 Surround format Επιμέλεια εργασίας: Αγγελάκης

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία: «ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ STOP MOTION - PIXILATION ANIMATION»

Πτυχιακή Εργασία: «ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ STOP MOTION - PIXILATION ANIMATION» ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Πτυχιακή Εργασία: «ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ STOP MOTION - PIXILATION ANIMATION»

Διαβάστε περισσότερα

O Αλεξάντερ Πέιν έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εμβάθυνση, στην εκλέπτυνση στην απόλαυση. Είναι το πιο πολιτικό σύνθημα που μπορεί κανείς να

O Αλεξάντερ Πέιν έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εμβάθυνση, στην εκλέπτυνση στην απόλαυση. Είναι το πιο πολιτικό σύνθημα που μπορεί κανείς να O Αλεξάντερ Πέιν έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εμβάθυνση, στην εκλέπτυνση στην απόλαυση. Είναι το πιο πολιτικό σύνθημα που μπορεί κανείς να διεκδικεί από την τέχνη και τη ζωή. ΣΕΛΙΔΕΣ 3-5 2 54th TIFF

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οι αναμνήσεις μου- Η ιστορία μας»

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οι αναμνήσεις μου- Η ιστορία μας» Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οι αναμνήσεις μου- Η ιστορία μας» Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη Banca Della Memoria Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων Η ιστορία συχνά αντιμετωπίζεται, μέσα στα παραδοσιακά εκπαιδευτικά πλαίσια,

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής Επιστηµονική Ευθύνη Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής Συγγραφή Φωτόπουλος Βασίλης, Φαλιέρης Σωτήρης, Νικολόπουλος Γιώργος, Νικολόπουλος Κώστας Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (DIRECTOR) ΕΚΠΟΝΗΣΗ: ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξανδρος Αβρανάς: «Τελικά δεν ξέρω ποια είναι η Miss Violence και θέλω οι θεατές να δουν την ταινία και να το ανακαλύψουν. Η βία είναι εκεί.

Αλέξανδρος Αβρανάς: «Τελικά δεν ξέρω ποια είναι η Miss Violence και θέλω οι θεατές να δουν την ταινία και να το ανακαλύψουν. Η βία είναι εκεί. Αλέξανδρος Αβρανάς: «Τελικά δεν ξέρω ποια είναι η Miss Violence και θέλω οι θεατές να δουν την ταινία και να το ανακαλύψουν. Η βία είναι εκεί. Και ειδικά σε εποχές που όλοι είναι πολύ πιεσμένοι, στενοχωρημένοι,

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση ταινίας animation μικρού μήκους με απευθυνόμενο κοινό τα παιδιά, έπειτα από συνεργασία με αυτά. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σχεδίαση ταινίας animation μικρού μήκους με απευθυνόμενο κοινό τα παιδιά, έπειτα από συνεργασία με αυτά. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σχεδίαση ταινίας animation μικρού μήκους με απευθυνόμενο κοινό τα παιδιά, έπειτα από συνεργασία με αυτά Διπλωματική Εργασία, Προπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

«Βασικές έννοιες της ιαφήµισης»

«Βασικές έννοιες της ιαφήµισης» «Η διαφήµιση δεν καθρεφτίζει πάντα το πώς οι άνθρωποι συµπεριφέρονται, αλλά το πώς ονειρεύονται. Κατά µια έννοια αυτό που κάνουµε είναι να ανασύρουµε τα συναισθήµατά σας και να τα πουλάµε πίσω σ εσάς».

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη. Γενικό Λύκειο. «Ο Κινηματογράφος στη Λάρισα»

Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη. Γενικό Λύκειο. «Ο Κινηματογράφος στη Λάρισα» Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη Γενικό Λύκειο «Ο Κινηματογράφος στη Λάρισα» Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Σχ. Έτος 2013-2014 Σελίδα 1 Ερευνητική Ομάδα: 1.Σταγιάννη Μαριαλένα 2.Μπαλκουράνη Αφροδίτη 3.Πάτσιδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ένα σύγχρονο ψυχαγωγικό μέσο και η επιρροή τους στα μικρά παιδιά»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ένα σύγχρονο ψυχαγωγικό μέσο και η επιρροή τους στα μικρά παιδιά» ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ένα σύγχρονο ψυχαγωγικό μέσο και η επιρροή τους στα μικρά παιδιά» Φοιτήτριες: Σπερδούλη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 1

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 1 Θανάσης Μπάμπαλης MA (RCA) Βιομηχανικός Σχεδιαστής Καθηγητής Εφαρμογών Μαίος 2013 ΤΕΙ Θεσσαλίας Παράρτημα Καρδίτσας Περιεχόμενα Εισαγωγή 3 1. Τι είναι ο Βιομηχανικός Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταυρίδου Μαρία. Θέμα: Η Αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Διαδίκτυο

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταυρίδου Μαρία. Θέμα: Η Αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Διαδίκτυο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σταυρίδου Μαρία Θέμα: Η Αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Διαδίκτυο Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΡΑ ΝΤΡΑΪΒΕΡ. Με πνεύμα αναρχίας. 52o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΡΑ ΝΤΡΑΪΒΕΡ. Με πνεύμα αναρχίας. 52o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 52o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟ 1 ΠΛΑΝΟ Εκδοση του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 Αρ. φύλλου 258 protoplano@filmfestival.gr ΣΑΡΑ ΝΤΡΑΪΒΕΡ Με πνεύμα αναρχίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ - ΑΞΟΝΑΣ 4 - ΜΕΤΡΟ 4.1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 4.1.1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΗΣ 4.1.1.α

ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ - ΑΞΟΝΑΣ 4 - ΜΕΤΡΟ 4.1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 4.1.1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΗΣ 4.1.1.α ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ - ΑΞΟΝΑΣ 4 - ΜΕΤΡΟ 4.1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 4.1.1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΗΣ 4.1.1.α ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (VIDEO CLIP) ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΤΟΥΣΕ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕ 3D ANIMATION

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕ 3D ANIMATION ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕ 3D ANIMATION Σπουδαστής: Αλογάρης Στυλιανός Εισηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - ΑΤΕΙ Ηπείρου Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Ακαδημαϊκό Έτος 2008-2009 Σελίδα 1 από 22 Εισαγωγή Τα πολυμέσα είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η χρήση των νέων τεχνολογιών για την προβολή μιας πόλης. Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την προβολή

Διαβάστε περισσότερα