ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ"

Transcript

1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Κομμάτια του Παιχνιδιού...2 Σκοπός του Παιχνιδιού...2 Προετοιμασία και Έναρξη του Παιχνιδιού...3 Πορεία του Παιχνιδιού...5 Φάση Ι - Τράβηγμα καρτών...6 Φάση ΙΙ - Επιλογή στόχου...10 Φάση ΙΙΙ - Επίθεση Moloch...12 Φάση IV - Επίθεση Outpost...12 Φάση V - Ενεργοποίηση εξοπλισμού Moloch...25 Φάση V (α) - Ενεργοποίηση εξοπλισμού Outpost...26 Φάση VI - Καθορισμός του Τελικού Αποτελέσματος της Μάχης...26 Φάση VI (α) - Μετακίνηση των Moloch μετά την Καταστροφή μιας Πόλης...31 Τέλος του Παιχνιδιού...31 Λεπτομερής Περιγραφή των Καρτών...32 Outpost...32 Moloch...36

2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες ηλικίας 10 και άνω Χρόνος παιχνιδιού: λεπτά ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 35 κάρτες Outpost 35 κάρτες Moloch 5 κάρτες πόλεων 6 διπλής όψεως δείκτες Ειδικής Ικανότητας 4 δείκτες 1 δείκτης Επιπλέον Κατεστραμένου Τομέα Τομέα 21 διπλής όψεως δείκτες Δύναμης 1 δείκτης Χρήσης Χαρακτηριστικού Πόλης 1 δείκτης Μάχης για τον Τομέα Το Convoy διαδραματίζεται στον κόσμο της Neuroshima, όπου η ανθρωπότητα έχει δεχθεί επίθεση από επαναστατημένες ευφυείς μηχανές και όπου στρατοί ρομπότ, οι οποίοι παίρνουν εντολές από έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο, καταστρέφουν πόλεις και πολιτείες τη μία μετά την άλλη, μετατρέποντας την Αμερική σε μία κατεστραμμένη ερημιά. Στη διάρκεια του παιχνιδιού ο ένας παίκτης ελέγχει τη φάλαγγα των μηχανών Moloch που κατευθύνονται προς τη Νέα Υόρκη, μετατρέποντας στο πέρασμά τους πόλεις σε ερείπια. Σκοπός τους είναι να φτάσουν στη Νέα Υόρκη και να την κάνουν στάχτη. Ο άλλος παίκτης ηγείται των μηχανοκίνητων μονάδων στρατιωτών του Outpost. Επιτίθενται στα ρομπότ των Moloch, στο δρόμο για την τελική μάχη στη Νέα Υόρκη. Το Outpost κερδίζει όταν οι Moloch δεν έχουν άλλες κάρτες στην τράπουλά τους μετά την τελική μάχη και δεν υπάρχουν άλλα ρομπότ στη Νέα Υόρκη. Αλλιώς οι Moloch κερδίζουν, αν υπάρχει τουλάχιστον μία κάρτα στην τράπουλά τους ή ένα ρομπότ στη Νέα Υόρκη.

3 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Πριν το πρώτο σας παιχνίδι, ξεπακετάρετε τις κάρτες και αφαιρέστε τους δείκτες από τα χαρτόνια. Σημείωση: Όταν διαβάζετε το εγχειρίδιο αυτό, σημειώσεις σε πλαίσια σαν κι αυτό, περιέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με καταστάσεις οι οποίες δεν συμβαίνουν σε κάθε παρτίδα. Επιπλέον, κάποιες προτάσεις ή κομμάτια είναι γραμμένα με έντονη γραμματοσειρά, ώστε να διευκολύνεται η επανάληψη κάποιων σημαντικών κανόνων μετά την ανάγνωση όλου του εγχειριδίου. Οι κάρτες πόλεων τοποθετούνται στο κέντρο του τραπεζιού με τη σειρά από το 1 ως το (Όλες οι κάρτες θα πρέπει να τοποθετηθούν με την πράσινη πλευρά προς τον παίκτη του Outpost και την κόκκινη προς αυτόν που ελέγχει τους Moloch. Οι δείκτες δύναμης (Β), δείκτες Ειδικής Ικανότητας (C), δείκτες Κατεστραμμένου Τομέα (D), δείκτες Χρήσης Χαρακτηριστικού Πόλης (Ε), δείκτες Επιπλέον Τομέα (F) και ο δείκτης Τομέα (G) πρέπει να τοποθετηθούν σε σημείο προσβάσιμο και από τους δύο παίκτες. Οι παίκτες αποφασίζουν ποιά τοποθεσία θα χρησιμοποιήσουν. Κάθε παίκτης παίρνει την τράπουλά του, ανακατεύει τις κάρτες και τις τοποθετεί κοντά του σε μία κλειστή στοίβα (H). Επιπλέον χώρος απαιτείται και για μια ανοιχτή στοίβα ξεσκαρταρίσματος. Στην αρχή του παιχνιδιού, κάθε παίκτης παίρνει 4 κάρτες από την κορυφή της στοίβας του. Αυτές οι κάρτες είναι το αρχικό του χέρι (J). Πριν το παιχνίδι ξεκινήσει, κάθε παίκτης μπορεί να αλλάξει το αρχικό του χέρι, μία μόνο φορά. Αυτό γίνεται ανακατεύοντας τις 4 κάρτες που τράβηξε πίσω στη στοίβα και τραβώντας 4 νέες κάρτες.

4 ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΙΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΙΚΤΗ

5 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες θα συγκρουστούν σε μάχες για τους τομείς των πέντε πόλεων, διαμέσου των οποίων ταξιδεύει η φάλαγγα των μηχανών Moloch, ξεκινώντας από την Ziggy One Και καταλήγοντας στη Νέα Υόρκη. αποτέλεσμα της νίκης του Outpost αριθμός σταθμών μάχης του Outpost ξεχωριστό Χαρακτηριστικό της Πόλης (διαθέσιμο για το Outpost) τομείς με σύμβολα Αποτελέσματος Μάχης θέση δείκτη Επιπλέον Τομέα αριθμός και ονομασία της πόλης αποτέλεσμα της νίκης των Moloch αριθμός σταθμών μάχης των Moloch Σύμβολα καρτών πόλεων

6

7

8 Υπάρχουν 3 είδη καρτών στην τράπουλα κάθε παίκτη. Ξεχωρίζουν από το σύμβολο στην κάτω αριστερή γωνία τους. Ρομπότ Moloch - μια μονάδα που μπορεί να παιχτεί σε μία πόλη από τον παίκτη των Moloch κατά τη φάση επίθεσής του (Φάση ΙΙΙ). Στρατιώτης του Outpost - μια μονάδα που μπορεί να παιχτεί σε μία πόλη από τον παίκτη του Outpost κατά τη φάση επίθεσής του (Φάση IV). Εξοπλισμός Moloch - ένας εξοπλισμός που μπορεί να προστεθεί σε ένα Ρομπότ Moloch το οποίο βρίσκεται ήδη σε μια πόλη, κατά τη φάση ενεργοποίησης εξοπλισμού (Φάση V). Κτίριο του Outpost - μια κάρτα η οποία μπορεί να παιχτεί από τον παίκτη του Outpost επίσης κατά τη φάση επίθεσής του (Φάση IV). Κάρτα άμεσης χρήσης - υπάρχει και στις δύο τράπουλες και μπορεί να παιχτεί μόνο κατά τη φάση επίθεσης του σχετικού παίκτη.

9 Τα περισσότερα Ρομπότ και Μονάδες Moloch και οι Στρατιώτες και Κτίρια Outpost έχουν ειδικές ικανότητες, με την κάθε μία να ενεργοποιείται με διαφορετικό τρόπο. Εκτός από τις κάρτες Άμεσης χρήσης, η ειδική ικανότητα κάθε κάρτας επηρεάζει μόνο την πόλη στην οποία βρίσκεται και μόνο αν αυτή δεν είναι κατεστραμμένη (όπως περιγράφεται παρακάτω). Εκτός κι αν αναφέρεται διαφορετικά, οι κάρτες Άμεσης χρήσης μπορούν να επηρεάσουν οποιαδήποτε κάρτα σε όλη την περιοχή καρτών. Όλες οι κάρτες περιγράφονται αναλυτικά στο τέλος του εγχειριδίου κανόνων. Παρακάτω αναγράφονται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενεργοποιηθεί η ικανότητα μιας κάρτας: Ενεργοποίηση ικανότητας με την είσοδο σε μία πόλη - Η ικανότητα της κάρτας αυτής ενεργοποιείται κάθε φορά που η κάρτα μπαίνει σε μία πόλη που δεν είναι κατεστραμμένη (ενεργή ή μελλοντική). Δεν έχει σημασία αν η κάρτα μπήκε από το χέρι του παίκτη ή σαν αποτέλεσμα μετακίνησης από μία πόλη σε άλλη (πχ παίζοντας την κάρτα Κίνησης, μετακινούμενη στη Νέα Υόρκη σαν αποτέλεσμα μιας μάχης, ή μετακίνηση της φάλαγγας των Moloch μετά την καταστροφή όλων των τομέων μιας πόλης). Μόνιμη ικανότητα - Η ικανότητα της κάρτας αυτής είναι μονίμως ενεργή από τη στιγμή που θα μπει στην περιοχή καρτών (με την προϋπόθεση ότι δεν βρίσκεται σε μία κατεστραμμένη πόλη). Ενεργοποίηση ικανότητας με ξεσκαρτάρισμα καρτών - Η ικανότητα της κάρτας αυτής ενεργοποιείται όταν ένας παίκτης ξεσκαρτάρει μια κάρτα από το χέρι του. Ο παίκτης που ενεργοποιεί την ικανότητα επιλέγει ποιά κάρτα θα ξεσκαρτάρει τοποθετώντας τη στη στοίβα ξεσκαρταρισμένων καρτών του. Η ικανότητα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, με την κάθε χρήση της να απαιτεί και το ξεσκαρτάρισμα μιας κάρτας.

10 Ικανότητες που ενεργοποιούνται μετά τον καθορισμό του αποτελέσματος μιας μάχης Η ικανότητα ενεργοποιείται όταν το Outpost κερδίσει μια μάχη στην πόλη που βρίσκεται η κάρτα αυτή. Η ικανότητα ενεργοποιείται όταν οι Moloch κερδίσουν μια μάχη στην πόλη που βρίσκεται η κάρτα αυτή. Η ικανότητα ενεργοποιείται όταν μία μάχη έρθει ισόπαλη στην πόλη που βρίσκεται η κάρτα αυτή. ΦΑΣΗ ΙΙ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΟΥ Αφού τραβήξει κάρτες, ο παίκτης Moloch επιλέγει έναν μη κατεστραμμένο τομέα της ενεργής πόλης για την επόμενη μάχη και σημειώνει την επιλογή του τοποθετώντας έναν δείκτη Μάχης για τον Τομέα στον τομέα αυτό. Αν υπάρχει μόνο ένας μη κατεστραμμένος τομέας στην ενεργή πόλη, τότε η επόμενη μάχη πρέπει να γίνει οπωσδήποτε εκεί. Σημείωση: οι περισσότεροι τομείς έχουν ένα αποτέλεσμα (περιγράφεται παρακάτω) το οποίο παρέχει ένα πλεονέκτημα στον νικητή της μάχης και λαμβάνεται υπόψη στη Φάση VI (Καθορισμός του Τελικού Αποτελέσματος της Μάχης). Έτσι, ο παίκτης Moloch θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα αυτά όταν αποφασίζει για τον τομέα της επόμενης μάχης. Τα διάφορα αποτελέσματα των τομέων ενεργοποιούνται στο τέλος μιας μάχης και είναι τα εξής:

11

12 Σημειώστε ότι τα αποτελέσματα των τομέων που περιγράφηκαν παραπάνω έχουν ένα αστέρι (σύμβολο της νίκης σε μία μάχη), καθώς ενεργοποιούνται μόνο όταν ένας από τους δύο παίκτες κερδίσει τη μάχη. Αν υπάρχει ισοπαλία στον τομέα ή ο παίκτης Outpost χρησιμοποιήσει την κάρτα Επίθεσης ΗΜΠ στη μάχη, το αποτέλεσμα του τομέα δεν ενεργοποιείται. Η Βόμβα Ανεξάρτητα του αποτελέσματος της μάχης στον τομέα αυτό (δεν υπάρχει σύμβολο νίκης), κάθε παίκτης επιλέγει μία αντίπαλη μονάδα στην ενεργή πόλη και την σκοτώνει μετακινώντας την αντίστοιχη κάρτα στη στοίβα ξεσκαρταρισμένων καρτών. Πρώτος επιλέγει ο παίκτης Moloch ποιά μονάδα του Outpost θα σκοτώσει (τα κτίρια δεν καταστρέφονται έτσι), και έπειτα ο παίκτης Outpost θα σκοτώσει ένα Ρομποτ Moloch. Αν το Ρομπότ έχει εξοπλισμό, τότε χάνεται κι αυτός μαζί με το Ρομπότ. Αν ένας παίκτης δεν έχει μονάδες στην ενεργή πόλη, δεν χάνει κάτι. Σημειώστε ότι το αποτέλεσμα του τομέα Βόμβας εφαρμόζεται πάντοτε όταν ο τομέας καταστραφεί, ανεξάρτητα του πώς καταστράφηκε. ΦΑΣΗ ΙΙΙ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ MOLOCH Στη φάση αυτή, ο παίκτης των Moloch μπορεί να εκτελέσει όποιες από τις παρακάτω ενέργειες επιθυμεί. Ο αριθμός των ενεργειών δεν είναι περιορισμένος και μπορούν να εκτελεστούν με οποιαδήποτε σειρά. Ο παίκτης μπορεί όταν θέλει να παίξει πάσο και να μην εκτελέσει άλλες ενέργειες.

13 Οι διαθέσιμες ενέργειες είναι: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΠΟΛΗ Κάθε πόλη έχει διαφορετικό μέγεθος και συνεπώς και διαφορετικό αριθμό διαθέσιμων σταθμών μάχης για τους Moloch και το Outpost. Ο αριθμός αυτός καθορίζει τον μέγιστο αριθμό καρτών (εκτός των Εξοπλισμών και των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων ικανοτήτων) που μπορεί να τοποθετήσει κάθε παίκτης στην περιοχή του για τη συγκεκριμένη πόλη. Η Ziggy One για παράδειγμα έχει 3 σταθμούς μάχης για τους Moloch, επιτρέποντάς τους μέχρι 3 Ρομπότ στην πόλη (Οι Εξοπλισμοί δεν υπολογίζονται για το όριο αυτό), ενώ το Outpost έχει 4 σταθμούς μάχης εκεί, επιτρέποντας την τοποθέτηση συνολικά 4 καρτών Στρατιωτών και/ή Κτιρίων στην πόλη. Ο παίκτης των Moloch μπορεί να παίξει μια κάρτα Ρομπότ από το χέρι του και να την τοποθετήσει στην ενεργή πόλη, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμος σταθμός μάχης στην πόλη. Κάθε Ρομπότ (με εξαίρεση τις Αράχνες) πάντοτε καταλαμβάνει έναν σταθμό μάχης. Ο παίκτης μπορεί να μην τοποθετήσει Ρομπότ στην ενεργή πόλη αν δεν θέλει. Αν ο παίκτης Moloch παίξει ένα Ρομπότ με ικανότητα η οποία ενεργοποιείται με την είσοδό του στην πόλη, η ικανότητα ενεργοποιείται αμέσως. Όταν τοποθετείται ένα Ρομπότ με μόνιμη ειδική ικανότητα, οι παίκτες πρέπει να ελέγξουν αν το αποτέλεσμα της ικανότητάς του πρέπει να ληφθεί άμεσα υπόψη. Για παράδειγμα: ο Annihilator μειώνει τον αριθμό των Σταθμών Μάχης κατά έναν. Έτσι, μόλις μπει σε μια πόλη όπου το Outpost έχει όλους τους σταθμούς μάχης του ήδη κατειλημμένους, ο παίκτης Moloch αμέσως επιλέγει έναν αντίπαλο Στρατιώτη ή Κτίριο και το αφαιρεί από την πόλη, τοποθετώντας την κάρτα στη στοίβα ξεσκαρταρισμένων καρτών.

14 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΗ Ο παίκτης Moloch μπορεί να παίξει μία κάρτα Ρομπότ από το χέρι του και να την τοποθετήσει σε μία μελλοντική πόλη, αρκεί να έχει διαθέσιμο σταθμό μάχης στην πόλη αυτή. Δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν Ρομπότ με τη σειρά στις πόλεις. Μπορούν, για παράδειγμα να τοποθετηθούν στη Νέα Υόρκη ακόμη κι αν δεν υπάρχουν σε προηγούμενες πόλεις. Όπως και με την ενεργή πόλη, αν ο παίκτης Moloch παίξει μία κάρτα Ρομπότ σε μία μελλοντική πόλη, και αυτό έχει ικανότητα που ενεργοποιείται με την είσοδό του στην πόλη, τότε η ικανότητα ενεργοποιείται αμέσως. Επίσης, όταν τοποθετείται μια κάρτα Ρομπότ με μόνιμη ειδική ικανότητα, οι παίκτες πρέπει να ελέγξουν αν το αποτέλεσμα της ικανότητας πρέπει να ληφθεί άμεσα υπόψη. ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΝΑ Κάθε φορά που ο παίκτης Moloch παίζει μια κάρτα Ρομπότ από το χέρι του, ή αυτό μετακινείται (χάρη στην ικανότητα της μονάδας, με κάρτα Άμεσης ενέργειας ή με μετακίνηση στη Νέα Υόρκη χάρη σε αποτέλεσμα μάχης) σε οποιαδήποτε μελλοντική πόλη όπου δεν υπάρχει μονάδα του Outpost (ούτε Στρατιώτες, ούτε Κτίρα), τότε παίρνει ένα +1 bonus στη δύναμή του, καθώς ο παίκτες ισχυροποιεί τη θέση του στην πόλη πριν προλάβει ο αντίπαλός του. Για να το σημειώσετε προσθέστε έναν δείκτη +1 Δύναμη (του κατάλληλου χρώματος) στην κάρτα Ρομπότ. Προτείνεται να τοποθετείτε τον δείκτη πάνω από την κάρτα, κοντά στη δύναμη της μονάδας. Αν ένα Ρομπότ που έχει ήδη αποκτήσει πλεονέκτημα δύναμης μετακινηθεί σε άλλη μελλοντική πόλη χωρίς κάρτες Outpost, κερδίζει και πάλι το πλεονέκτημα δύναμης. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των δεικτών δύναμης που μπορεί να λάβει μία μονάδα.

15

16 1 - Δεν μπορεί να τοποθετηθεί Ρομπότ, μιας και η πόλη είναι κατεστραμμένη. 2 - Το Ρομπότ καταλαμβάνει τον τέταρτο σταθμό μάχης της ενεργής πόλης. 3 - Το Ρομπότ δεν μπορεί να τοποθετηθεί μιας και υπάρχουν τέσσερις σταθμοί μάχης οι οποίοι είναι ήδη όλοι κατειλημμένοι. 4 - Το Ρομπότ καταλαμβάνει έναν σταθμό μάχης σε μελλοντική πόλη, αλλά δεν κερδίζει πλεονέκτημα δύναμης, μιας και υπάρχει ήδη εκεί μονάδα Outpost η οποία κέρδισε το πλεονέκτημα. 5- Το Ρομπότ καταλαμβάνει έναν σταθμό μάχης σε μελλοντική πόλη και κερδίζει πλεονέκτημα δύναμης, μιας και δεν υπάρχει εκεί μονάδα Outpost. Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει τις επιλογές τοποθέτησης Ρομπότ στις πόλεις.

17

18 Παράδειγμα φάσης Επίθεσης των Moloch Η Μάχη γίνεται σε έναν τομέα της Iron Gate Ο Moloch παίζει ένα Hornet στο Cleveland Harbour (μελλοντική πόλη) (1) και κερδίζει πλεονέκτημα δύναμης, καθώς δεν υπάρχει μονάδα του Outpost εκεί. Το Hornet έχει την ικανότητα να μετακινείται μία φορά σε κάθε μάχη (2) και ο παίκτης χρησιμοποιεί την ικανότητα αυτή για να το μετακινήσει στην ενεργή πόλη (3). Έπειτα, εμφανίζεται ο Annihilator στην Iron Gate (4), μειώνοντας τον αριθμό των σταθμών μάχης του Outpost κατά ένα. Μιας και το Outpost έχει όλους τους σταθμούς μάχης στην πόλη αυτή κατειλημμένους, η ικανότητα του Annihilator ενεργοποιείται άμεσα και ο παίκτης Moloch επιλέγει και αφαιρεί τον Scorn από το παιχνίδι (5). Ο παίκτης Moloch έχει ήδη το Ripper Robot στην πόλη (6). Αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την ικανότητά του, ξεσκαρτάρει μία κάρτα από το χέρι του (7) και σκοτώνει τη μονάδα Comando (8). Τέλος εμφανίζεται ο Hunter στη Νέα Υόρκη (9) και σκοτώνει τον Στρατιώτη του Outpost μόλις μπαίνει στην πόλη (10). Ακόμη κι αν καταλαμβάνει θέση σε μελλοντική πόλη, δεν κερδίζει πλεονέκτημα δύναμης, μιας και η μονάδα του Outpost βρισκόταν ήδη εκεί.

19

20 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΗ Ο παίκτης Outpost μπορεί να παίξει μία κάρτα Στρατιώτη ή Κτιρίου από το χέρι του και να την τοποθετήσει σε μία μελλοντική πόλη, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμος σταθμός μάχης στην πόλη αυτή. Δεν απαιτείται οι Στρατιώτες ή τα Κτίρια να τοποθετηθούν με συγκεκριμένη σειρά στις πόλεις. Όπως και με την ενεργή πόλη, αν ο παίκτης Outpost παίξει σε μελλοντική πόλη μία κάρτα Στρατιώτη με ικανότητα η οποία ενεργοποιείται με την είσοδό της στην πόλη, το αποτέλεσμα της ικανότητας εφαρμόζεται άμεσα. Επίσης, όταν τοποθετείται μία κάρτα με μόνιμη ειδική ικανότητα, οι παίκτες πρέπει να ελέγξουν αν το αποτέλεσμα της ικανότητας της κάρτας πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Μελλοντικές πόλεις χωρίς άμυνα: Κάθε φορά που παίζεται μία κάρτα Στρατιώτη από το χέρι του παίκτη Outpost ή μετακινείται (λόγω ικανότητας, κάρτας Άμεσης χρήσης ή μετακίνησης στη Νέα Υόρκη μέσω αποτελέσματος μάχης) σε οποιαδήποτε μελλοντική πόλη χωρίς Ρομπότ, παίρνει +1 bonus στη δύναμή του, μιας και ο παίκτης ισχυροποιεί τη θέση του στην πόλη πριν φτάσει ο αντίπαλος. Για να σημειωθεί αυτό, τοποθετήστε έναν δείκτη +1 Δύναμη (του κατάλληλου χρώματος) στην κάρτα Στρατιώτη. Μιας και το Outpost θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να μετακινεί τις μονάδες του, ο παίκτης πρέπει να μην ξεχνάει ότι αν ένας Στρατιώτης κερδίσει πλεονέκτημα δύναμης και μετακινηθεί αργότερα σε μια νέα μελλοντική πόλη χωρίς Ρομπότ, κερδίζει και πάλι το πλεονέκτημα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των δεικτών δύναμης που μπορεί να λάβει μία μονάδα. Τα Κτίρια δεν κερδίζουν πλεονέκτημα δύναμης. Ωστόσο, η τοποθέτηση ενός Κτιρίου σε μελλοντική πόλη αποτρέπει τα Ρομπότ των Moloch να κερδίσουν το πλεονέκτημα, μιας και το Κτίριο δίνει παρουσία στο Outpost στη μελλοντική πόλη. Όλοι οι δείκτες που τοποθετούνται σε Στρατιώτες στη διάρκεια του παιχνιδιού παραμένουν στην κάρτα μέχρι η μονάδα είτε να ξεσκαρταριστεί ή να επιστρέψει στο χέρι του παίκτη σαν αποτέλεσμα ιδιότητας κάποιας άλλης κάρτας.

21 1 - Δεν μπορεί να τοποθετηθεί Στρατιώτης μιας και η πόλη είναι κατεστραμμένη. 2- Ο Στρατιώτης καταλαμβάνει τον τρίτο σταθμό μάχης στην ενεργή πόλη. 3 - Ο Στρατιώτης καταλαμβάνει τον τέταρτο σταθμό μάχης στην ενεργή πόλη. 4 - Δεν μπορεί να τοποθετηθεί άλλος στρατιώτης αφού υπάρχουν τέσσερις σταθμοί μάχης και είναι ήδη όλοι κατειλημμένοι. 5 - Το Κτίριο τοποθετείται στον πρώτο σταθμό μάχης μιας μελλοντικής πόλης, αλλά δεν λαμβάνει πλεονέκτημα δύναμης, αφού μόνο οι Στρατιώτες το δικαιούνται. 6 - Ο Στρατιώτης καταλαμβάνει έναν σταθμό μάχης σε μελλοντική πόλη, αλλά δεν κερδίζει πλεονέκτημα δύναμης, μιας και υπάρχει ήδη Moloch εκεί. 7 - Ο Στρατιώτης καταλαμβάνει έναν σταθμό μάχης σε μελλοντική πόλη και κερδίζει το πλεονέκτημα δύναμης, αφού δεν υπάρχει παρουσία Moloch εκεί. Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει τις επιλογές τοποθέτησης Στρατιωτών και Κτιρίων στις πόλεις.

22

23

24

25

26 Outpost) πάρει ένα Ρομπότ με Εξοπλισμό πίσω στο χέρι του, μόνο η κάρτα του Ρομπότ επιστρέφει και ο Εξοπλισμός ξεσκαρτάρεται. ΦΑΣΗ VA - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ OUTPOST Γενικά, η φάση αυτή δεν παίζεται μιας και ο παίκτης Outpost δεν έχει κάρτες Εξοπλισμού στην τράπουλά του. Ωστόσο συγκεκριμένες εξαιρέσεις μπορεί να συμβούν, αν το Outpost καταλάβει έναν Εξοπλισμό με τον Nestugov. Οι Εξοπλισμοί που αυξάνουν τη δύναμη και ο Εξοπλισμός Contamination (με μόνιμη ικανότητα) λειτουργεί αμέσως μετά την κατάληψή του, προς όφελος του Outpost. Αν το Outpost καταλάβει έναν Εξοπλισμό με ειδική ικανότητα που ενεργοποιείται ξεσκαρτάροντας κάρτες από το χέρι του - όπως το Net ή τον Kasparov - οι Εξοπλισμοί αυτοί ενεργοποιούνται από τον παίκτη Outpost στη φάση αυτή, αφού τελειώσει ο παίκτης Moloch, ξεσκαρτάροντας μία ή περισσότερες κάρτες από το χέρι του. Αυτό συμβαίνει πριν τον καθορισμό του τελικού αποτελέσματος της μάχης στη Φάση VI. ΦΑΣΗ VI - ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ Μετά το τέλος της φάσης ενεργοποίησης Εξοπλισμών, καθορίζεται το τελικό αποτέλεσμα της μάχης. Υπολογίζεται η συνολική δύναμη κάθε παίκτη στην ενεργή πόλη, συμπεριλαμβάνοντας: η δύναμη (μαζί με τυχόν δείκτες Δύναμης) που εμφανίζεται στις κάρτες που βρίσκονται στην ενεργή πόλη και μεταβολές από τις ικανότητες καρτών Outpost (Saboteur, Lieutenant, Calahan, Bunker). Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη δύναμη κερδίζει τη μάχη.

27 Όταν υπολογίζετε τη δύναμη των Ρομπότ Moloch πρέπει να υπολογίζεται ότι η ειδική ικανότητα του Saboteur και οι δείκτες Δύναμης (+1, +2, -2) επηρεάζουν μόνο τη δύναμη του Ρομπότ. Δεν επηρεάζουν τη δύναμη τυχόν Εξοπλισμού που είναι τοποθετημένος στο Ρομπότ. Η δύναμη του Ρομπότ μειώνεται από τον Saboteur ή από δείκτη Δύναμης -2, χωρίς, ωστόσο να μπορεί να πέσει κάτω από το 0. Παράδειγμα: Οι Spiders έχουν δύναμη 1 και μπορούν να έχουν δείκτη Δύναμης -2, σε τελικό σύνολο δύναμης 0. Αν οι Moloch προσθέσουν Εξοπλισμό Δύναμης +3 στα Spiders, τότε η συνολική τους δύναμη θα είναι 3 (όχι 2). Αφού καθοριστεί ο νικητής της μάχης, εφαρμόζονται όλα τα αποτελέσματα της μάχης, ανάλογα με τον νικητή της, με την εξής σειρά: - αρχικά, αν ο νικητής έχει στην ενεργή πόλη μονάδες με ικανότητες που ενεργοποιούνται σε περίπτωση νίκης, όλες οι ικανότητές τους εφαρμόζονται, - έπειτα, εκτελείται το αποτέλεσμα της νίκης στην πόλη (περιγράφεται παρακάτω), - τέλος, λαμβάνεται υπόψη το τελικό αποτέλεσμα της μάχης στον τομέα (τα αποτελέσματα αυτά περιγράφονται στη Φάση Ι). Αφού ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω αποτελέσματα, η μάχη για τον τομέα τελειώνει και ο τομέας θεωρείται πιά κατεστραμμένος. Αυτό σημειώνεται τοποθετώντας έναν δείκτη Κατεστραμμένου Τομέα στον τομέα αυτό. Αν όλοι οι τομείς μιας πόλης καταστραφούν, δείτε την Φάση VIα παρακάτω. Ισοπαλία - Αν και οι δύο πλευρές έχουν ακριβώς την ίδια δύναμη (ακόμη και δύναμη ίση με 0), τότε πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει Stormtrooper μεταξύ των Ρομπότ της πόλης. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, οι Moloch κερδίζουν τη μάχη και η επίλυση των αποτελεσμάτων εκτελείται ως άνω. Αλλιώς, αν δεν συμμετείχε Stormtrooper (ή η ικανότητά του είχε απενεργοποιηθεί), η μάχη παραμένει ισόπαλη. Κανείς δεν εκτελεί τις ικανότητες νίκης ή τα αποτελέσματα έκβασης της μάχης στους τομείς (εκτός κι αν ο τομέας έχει το αποτέλεσμα Βόμβας), και το τέλος της μάχης στον συγκεκριμένο τομέα σημειώνεται τοποθετώντας έναν δείκτη Κατεστραμμένου Τομέα εκεί. Έπειτα προχωρήστε στην επόμενη φάση.

28 Αποτελέσματα της νίκης των Moloch στις αντίστοιχες πόλεις Η νίκη κατά του Outpost επιτρέπει στους Moloch να περάσουν στον επόμενο τομέα και να τον καταστρέψουν. Καταστροφή ενός τομέα της επιλογής σας - σε όλες τις πόλεις εκτός του Cleveland Harbour. Αν οι Moloch κερδίσουν τη μάχη, ο παίκτης επιλέγει έναν εναπομείναντα τομέα της ενεργής πόλης (εκτός αυτού στον οποίο έγινε η τελευταία μάχη) και τον καταστρέφει. Ο τομέας αυτός σημειώνεται με δείκτη Κατεστραμμένου Τομέα. Αν η μάχη που κερδήθηκε από τους Moloch έγινε στον τελευταίο διαθέσιμο τομέα της πόλης και δεν υπάρχουν άλλοι τομείς για να καταστραφούν εκεί, τότε ο παίκτης των Moloch επιλέγει έναν τομέα της επόμενης πόλης. Η ειδική ικανότητα του κατεστραμμένου τομέα δεν εφαρμόζεται. Η ικανότητα Βόμβας αποτελεί εξαίρεση και πάντοτε εκτελείται. Αν καταστραφεί τομέας με Βόμβα στην επόμενη πόλη, τότε κάθε παίκτης σκοτώνει μια μονάδα του αντιπάλου, στη συγκεκριμένη πόλη όπου καταστράφηκε ο τομέας. Καταστροφή ενός τομέα της επιλογής σας με εφαρμογή του αποτελέσματός του - μόνο στο Cleveland Harbour. Αν ο παίκτης Moloch κερδίσει μια μάχη στο Cleveland Harbour, επιλέγει έναν εναπομείναντα τομέα της πόλης (εκτός αυτού στον οποίο έγινε η μάχη), και τον καταστρέφει, εκτελώντας ταυτόχρονα για την περίπτωση αυτή τo αποτέλεσμα του τομέα. Αν η μάχη που κέρδισαν οι Moloch έγινε στον τελευταίο διαθέσιμο τομέα της πόλης και δεν υπάρχει άλλος τομέας για να καταστραφεί εκεί, τότε επιλέγει έναν τομέα της επόμενης πόλης (Jersey Crust) για να καταστρέψει, με το αποτέλεσμά του να εκτελείται και έναν δείκτη Κατεστραμμένου Τομέα να τοποθετείται πάνω του. Στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα εκτελείται στο Jersey Crust. Για παράδειγμα, αν οι Moloch καταστρέψουν τον τομέα ο οποίος επιτρέπει να μετακινηθεί άμεσα μία μονάδα στη Νέα Υόρκη, μετακινεί ένα Ρομπότ από το Jersey Crust.

29 Αποτελέσματα της νίκης του Outpost στις αντίστοιχες πόλεις Η νίκη των Outpost έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της φάλαγγας των Moloch, κάτι το οποίο γίνεται ξεσκαρτάροντας κάρτες της τράπουλας των Moloch. Ξεσκαρτάρισμα μιας κάρτας από την τράπουλα των Moloch - Ziggy One, Cleveland Harbour, New York. Αν το Outpost κερδίσει, ξεσκαρτάρεται η πρώτη κάρτα της τράπουλας των Moloch. Η κάρτα που ξεσκαρτάρεται είναι ανοιχτή και για τους δύο παίκτες. Ξεσκαρτάρισμα δύο καρτών από την τράπουλα των Moloch - Jersey Crust. Αν το Outpost κερδίσει, ξεσκαρτάρονται οι δύο πρώτες κάρτες από την τράπουλα των Moloch. Οι κάρτες ξεσκαρτάρονται ανοιχτές και για τους δύο παίκτες. Ξεσκαρτάρισμα μίας μεταξύ δύο καρτών από την τράπουλα των Moloch - Iron Gate. Αν το Outpost κερδίσει, ο παίκτης του Outpost ανοίγει τις δύο πρώτες κάρτες της τράπουλας των Moloch και επιλέγει μεταξύ των δύο μία για να ξεσκαρτάρει ανακατεύοντας την άλλη πίσω στην τράπουλα των Moloch. Αν ο παίκτης Moloch δεν έχει άλλες κάρτες στην τράπουλά του, το Outpost σκοτώνει μία κάρτα Ρομπότ από την ενεργή πόλη και την ξεσκαρτάρει. Μπορεί να μετακινήσει ακόμη και Ρομπότ που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι υποκείμενο των ικανοτήτων του Outpost και καθώς δεν είναι απρόσβλητο από τα αποτελέσματα νίκης της πόλης. Αν το Ρομπότ που ξεσκαρτάρεται είχε Εξοπλισμό, ξεσκαρτάρεται κι αυτός μαζί του (Ρομπότ και Εξοπλισμός θεωρούνται σαν μια κάρτα). Αν ο Moloch δεν έχει άλλες κάρτες στην τράπουλά του, ούτε στην ενεργή πόλη, ο παίκτης Outpost ξεσκαρτάρει μία τυχαία κάρτα (ή κάρτες) από το χέρι του παίκτη Moloch. Αν δεη υπάρχουν κάρτες ούτε στο χέρι του παίκτη Moloch, δεν ξεσκαρτάρονται καθόλου κάρτες.

30

31 ΦΑΣΗ VIα - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ MOLOCH ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Αν όλοι οι τομείς της ενεργής πόλης έχουν καταστραφεί, ο παίκτης Moloch επιλέγει ένα Ρομπότ της πόλης αυτής που μόλις καταστράφηκε και το μετακινεί στην επόμενη πόλη (εκτός του Juggernaut και της περίπτωσης που η κίνηση ενός Ρομπότ εμποδίζεται από Electromagnetic Field του Outpost). Η μετακίνηση αυτή δεν παρέχει πλεονέκτημα δύναμης στο Ρομπότ, μιας και η πόλη στην οποία φτάνει είναι η νέα ενεργή πόλη. Η μετακίνηση αυτή είναι προαιρετική. Αν κατά τη μετακίνηση του Ρομπότ, η πόλη στην οποία φτάνει δεν έχει διαθέσιμους σταθμούς μάχης των Moloch, τότε το Ρομπότ σκοτώνεται και η κάρτα του ξεσκαρτάρεται. Μετά τη μετακίνηση, τυχόν δείκτες και κάρτες στην μόλις κατεστραμμένη πόλη αφαιρούνται και η ίδια η κάρτα γυρίζει στην πλευρά που φαίνεται ότι έχει καταστραφεί. Τυχόν μονάδες Moloch και Outpost στην κατεστραμμένη πόλη, παραμένουν εκεί, με τις ικανότητές τους ανενεργές πλέον. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει όταν εκτελεστούν όλα τα αποτελέσματα της τελικής μάχης στη Νέα Υόρκη. Αν στο σημείο αυτό ο παίκτης Moloch έχει τουλάχιστον μία κάρτα στην τράπουλά του ή ένα Ρομπότ στη Νέα Υόρκη, κερδίζει το παιχνίδι - η φάλαγγα κατάφερε το στόχο της - η Νέα Υόρκη δέχθηκε επίθεση και καταστράφηκε. Αν ο παίκτης Moloch δεν έχει κάρτες στην τράπουλά του αλλά ούτε και Ρομπότ στη Νέα Υόρκη (οι κάρτες στο χέρι δεν υπολογίζονται) τότε το Outpost κερδίζει, έχοντας καταφέρει να καταστρέψει τη φάλαγγα των Moloch.

32

33

34

35

36

37

38

39

40 ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΥ Ι Τράβηγμα καρτών ΙΙ Επιλογή στόχου ΙΙΙ Επίθεση Moloch ΙV Επίθεση Outpost V Ενεργοποίηση Εξοπλισμών Moloch V(α) Ενεργοποίηση Εξοπλισμών Outpost VI Καθορισμός Τελικού Αποτελέσματος της Μάχης VI(α) Μετακίνηση των Moloch μετά την Καταστροφή Πόλης ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ: 1) ικανότητες μονάδων που ενεργοποιούνται στη νίκη 2) ιδιότητα νίκης της πόλης 3) ιδιότητα μάχης στον τομέα ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΡΤΩΝ: Μήν ξεχνάτε: Εκτός από τις κάρτες Άμεσης χρήσης (οι οποίες γενικά επηρεάζουν οποιδδήποτε κάρτα της περιοχής καρτών), η ειδική ικανότητα κάθε κάρτας επηρεάζει μόνο τις κάρτες που βρίσκονται στην ίδια πόλη με αυτή, αρκεί η πόλη να μην είναι κατεστραμμένη. Ικανότητα που ενεργοποιείται με την είσοδο σε μία πόλη Ικανότητα που ενεργοποιείται ξεσκαρτάροντας κάρτες από το χέρι Μόνιμη ικανότητα Ικανότητα που ενεργοποιείται με νίκη του Outpost σε μία μάχη Ικανότητα που ενεργοποιείται με νίκη των Moloch σε μία μάχη Ικανότητα που ενεργοποιείται σε περίπτωση ισοπαλίας

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Αναπαραστήστε 12.000 χρόνια ιστορίας. Από την αυγή του Πολιτισμού, μέσα από την γεωργία και τη ναυσιπλοΐα ως την πυρηνική ενέργεια και το μέλλον! Στο Historia, κάθε παίκτης ελέγχει έναν Πολιτισμό, ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ε. Τοποθετήστε τους δείκτες σκορ, στη θέση 0 του μετρητή βαθμολογίας. ΣΤ. Τοποθετήστε τον δείκτη χρόνου στη θέση Ι του μετρητή χρόνου.

Ε. Τοποθετήστε τους δείκτες σκορ, στη θέση 0 του μετρητή βαθμολογίας. ΣΤ. Τοποθετήστε τον δείκτη χρόνου στη θέση Ι του μετρητή χρόνου. ιαρκεια 90 λεπτα Παικτεσ 4 Ηλικια 12+ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το Autokrator είναι ένα μεσαιωνικό στρατιωτικό παιχνίδι, για τις μάχες μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων μεταξύ 7ου και 11ου αιώνα μ.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young Ένα παιχνίδι του Corey Young Βρίσκεστε μαζί με έναν στολίσκο τεσσάρων σκαφών που επέζησαν περνώντας από μια μαύρη τρύπα. Το οικοδόμημα του διαστήματος και οι νόμοι της φυσικής έχουν πλέον αλλάξει. Μπήκατε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες...

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες... To «Mysterium» είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 2-7 παίκτες. Ένας παίκτης αναλαµβάνει το ρόλο του Φαντάσµατος που κατοικεί στην εγκαταλελειµµένη έπαυλη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Μέντιουµ, που έχει προσκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Επιπεδοπόλεµος(Flatwar)

Επιπεδοπόλεµος(Flatwar) Επιπεδοπόλεµος(Flatwar) Κανόνες για παιχνίδια µάχης στον κόσµο της Επιπεδοχώρας Εισαγωγή Ο Επιπεδοπόλεµος (Flatwar) είναι ένα σετ από απλούς κανόνες για ένα παιχνίδι µάχης στον κόσµο της Επιπεδοχώρας.

Διαβάστε περισσότερα

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου ...και να είστε βέβαιοι, πως η αμαρτία σας θα σας βρει. ΠΔ Αριθμοί 32:23 Οι μαθητευόμενες έχουν ξεφύγει! Οι προκλήσεις τις έχουν τραβήξει έξω από τα κελιά τους, και ελπίζουν να μην τις πιάσουν οι ηγουμένες.

Διαβάστε περισσότερα

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Εισαγωγή Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Ο κυρ Γιάννης έχει κληρονομιά ένα παλιό μπαούλο με ό,τι αντικείμενα μπορείς να φανταστείς! Τα ανίψια του, ο Λευτεράκης και η Βασούλα, θέλουν να τα δουν, αλλά για να τα

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία).

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, πιστοί Σαμουράι προστατεύουν τον Σογκούν, τον διοικητή και άρχοντά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Coup: City State Εγχειρίδιο κανόνων

Coup: City State Εγχειρίδιο κανόνων v.7 Κάθε παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του αρχηγού μιας οικογένειας, μιας Ιταλικής πόλης-κράτους, διοικούμενης από μια ανίσχυρη και διεφθαρμένη αυλή. Σκοπός σας είναι να κερδίσετε εξουσία επηρρεάζοντας,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω Τα αρχαία τεχνουργήματα παρέμεναν κρυμμένα στα βάθη της ζούγκλας από αρχαιοτάτων χρόνων. Μόλις όμως μαθεύτηκε το νέο της ανακάλυψης τους, κάθε λογής αρχαιολόγοι έσπευσαν να τα αρπάξουν... Ο συνταξιούχος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι ώρα για ΠΑΡΤΥ! Έχουμε μουσική, φαγητό, χορό και πολλές Πινιάτες! Γεμίστε τις Πινιάτες με γλυκά και παιχνίδια ή ξεγελάστε τους άλλους γεμίζοντας κρυφά την Πινιάτα με άχρηστα αντικείμενα!

Διαβάστε περισσότερα