ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕ EMMY RICH MOORE ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ THE SIMPSONS

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕ EMMY RICH MOORE ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ THE SIMPSONS"

Transcript

1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕ EMMY RICH MOORE ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ THE SIMPSONS

2 Είναι κακός, και αυτό είναι καλό «Ένας φόρος τιμής στην κουλτούρα των video games με το περιτύλιγμα ενός περιπετειώδους road movie», Hollywood Reporter «Πολύ ελκυστικό τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια, για τους μικρούς και τους μεγάλους, με πανέξυπνη ιδεά και πανέμορφη εκτέλεση, αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων είναι μια σίγουρη επιτυχία για τα Walt Disney Animation Studios, καθώς κερδίζει βαθμούς με τον συνδυασμό νοσταλγίας και γνήσιου συναισθήματος», Peter Debruge, Variety «Παρόλο που το «Ραλφ η Επόμενη Πίστα» διαθέτει εκπληκτική αισθητική, το μεγαλύτερο προσόν της ταινίας είναι η ανθρωπιά της», Betsy Sharkey, Los Angeles Times «Το «Ραλφ η Επόμενη Πίστα» διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων της χρονιάς, και παρόλο που είναι πληθωρικό και καταιγιστικό, η ιστορία, η δεξιοτεχνία και η ευφυΐα του ποτέ δεν επισκιάζουν τη γνήσια ψυχή μιας ταινίας που μπορεί να φτιάχτηκε στον υπολογιστή, αλλά διαθέτει πραγματική χαρά και ανθρωπιά», James Rocchi, MSN Movies «Είναι αδύνατο να μην αισθανθείς έντονη νοσταλγία, αν όχι καθαρή απόλαυση με τα πηγαινέλα όλων αυτών των χαρακτήρων», Dave Mcginn, The Globe and Mail «Ο κόσμος που δημιουργήθηκε για αυτή την ταινία είναι τόσο συναρπαστικός που θέλω απεγνωσμένα να δω κι άλλες καταπληκτικές κι ευφάνταστες ιστορίες να συμβαίνουν μέσα σε αυτόν», Eric Eisenberg, CinemaBlend

3 Το γεγονός ότι η Disney έχει αναθέσει τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας της κινουμένων σχεδίων στον βραβευμένο με Emmy Rich Moore για τα ανεπανάληπτα The Simpsons και Futurama δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το στούντιο που έχει τη μεγαλύτερη παράδοση στο απαιτητικό είδος της ταινίας για όλη την οικογένεια καταφέρνει με το «Ραλφ η επόμενη πίστα» όχι μόνο να ικανοποιήσει μεγάλους και μικρούς, αλλά να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό. Εκτός από την διθυραμβική υποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς, το άνοιγμα του «Ραλφ η επόμενη πίστα» είναι το καλύτερο άνοιγμα ταινίας Disney στην Αμερική σπάζοντας τα ρεκόρ που είχαν σημειώσει τα «Μαλλιά Κουβάρια» και «ο Βασιλιάς των Λιονταριών». Με σκηνικό τον -ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα- κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με άψογο χειρισμό της έντονης νοσταλγίας για την 8-bit κουλτούρα, με σενάριο που υπηρετεί εξίσου την κωμωδία, τη δράση και το συναίσθημα, με ήρωες που διαθέτουν, αν μη τι άλλο, προσωπικότητα και τις μηχανές των animators στο φουλ, το «Ραλφ η επόμενη πίστα» είναι από κάθε άποψη μια από τις καλύτερες στιγμές της Disney. Η πρωτότυπη ιστορία, οι περίτεχνες λεπτομέρειες των παιχνιδιών, οι απτοί χαρακτήρες, το εκθαμβωτικό 3D και οι απολαυστικές αναφορές σε υπαρκτά βιντεοπαιχνίδια είναι σίγουρα πολύ δυνατά χαρτιά στα χέρια του σκηνοθέτη. Αυτό όμως που απογειώνει αυτή την ταινία κινουμένων σχεδίων είναι το ανθρώπινο στοιχείο της, η καρδιά που χτυπάει στον πυρήνα αυτής της περιπέτειας με πρωταγωνιστές ένα αξιαγάπητο δίδυμο αντιηρώων. Γιατί εκτός από τον Ραλφ με την καταστροφική φύση σε συνδυασμό με μια τρυφερή καρδιά, η ταινία μας επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη: το πιο απολαυστικό ανυπόφορο κοριτσάκι που ακούει στον όνομα Βανέλοπη και που ετοιμάζεται να κλέψει την καρδιά των κοριτσιών όλου του κόσμου.

4 Σύνοψη Ο Ραλφ γνωστός ως Καταστροφέας είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και τρεις δεκαετίες σ ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Μαστρο-Φέλιξ που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια και ξεκινάει μια περιήγηση σε διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games θα γίνει η αιτία να απελευθερωθεί ένας θανάσιμος ιός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ θα συναντήσει την απροσάρμοστη κι εριστική νεαρή Βανέλοπη Φον Σβιτς. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over; Διάρκεια 101 Visit:

5 Σχετικά με την παραγωγή O John Lasseter, o επικεφαλής των Pixar και Walt Disney Animation Studios και executive producer του «Ραλφ, η επόμενη πίστα», μας αποκαλύπτει τα μυστικά του: «Μια καλή ταινία κινουμένων σχεδίων κάνει τρία πράγματα πολύ καλά. Διηγείται μια ελκυστική ιστορία, απρόβλεπτη ιστορία που καθηλώνει τον θεατή, φιλοξενεί πραγματικά αξιομνημόνευτους και γοητευτικούς χαρακτήρες και τέλος τα κάνει όλα αυτά σε έναν αληθοφανή κόσμο. Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν σε αυτή την ταινία είναι ότι έχουμε τέσσερις τέτοιους κόσμους. Ο ένας είναι ο 8-bit κόσμος του Μαστρο-Φέλιξ, έχουμε τον σουρεαλιστικό κόσμο του Hero s Duty και τον πολύ χαριτωμένο κόσμο του Sugar Rush που έχει μια γεύση από γιαπωνέζικο anime. Ο τέταρτος κόσμος είναι ο Κεντρικός Σταθμός Παιχνιδιών, για τον οποίο έχουμε εμπνευστεί από τον Grand Central Station της Νέας Υόρκης» «Πρόκειται για ένα road movie», σχολιάζει ο σεναριογράφος Phil Johnston. «Απλά είναι λίγο πιο περίπλοκο γιατί έχει τέσσερις διαφορετικούς κόσμους. Ένα από τα πιο ωραία πράγματα της ταινίας είναι ότι οι χαρακτήρες είναι αληθινοί, παρόλο που ανήκουν σε βιντεοπαιχνίδια. Είναι πραγματικοί άνθρωποι με πραγματικά αισθήματα». Αυτό το συναίσθημα γοητεύει τους θεατές σύμφωνα με τον Lasseter: «Το σήμα κατατεθέν μιας Disney ταινίας είναι η καρδιά της. Και αυτή είναι η ουσία του «Ραλφ η επόμενη πίστα». Είναι μια από τις πιο αστείες ταινίες για τις οποίες έχω δουλέψει. Είναι ευφυέστατη και πανέμορφη. Αλλά πάνω από όλα είναι η καρδιά της που σε αιφνιδιάζει». «Μια καλή ταινία κάνει το κοινό να νιώσει ότι ταξιδεύει με τους χαρακτήρες», σχολιάζει ο σκηνοθέτης Rich Moore. «Πιστεύω ότι οι θεατές περιμένουν να δουν μια κωμωδία με σκηνές δράσης. Είναι προετοιμασμένοι για ένα θέαμα που θα τους αφήσει άφωνους. Αλλά πιστεύω ότι θα μείνουν έκπληκτοι από το πόσο πολύ θα αγαπήσουν τους χαρακτήρες».

6 Οι τέσσερις κόσμοι της ταινίας Ο κόσμος του Μαστρο-Φέλιξ Ή αλλιώς ένας φόρος τιμής στα 80s και στα 8-Bit παιχνίδια Κάποιοι τον αποκαλούν παλιομοδίτικο. Κάποιοι απαρχαιωμένο. Κάποιοι ρετρό. Άλλοι, ανάμεσα τους και ο Καταστροφέας Ραλφ τον αποκαλεί σπίτι του. Ο κόσμος του Μαστρο-Φέλιξ αναφέρεται στη δεκαετία του 80 και στα 8-bit παιχνίδια. Για τους παίκτες ο στόχος είναι απλός: να βοηθήσουν τον καλό Μαστρο-Φέλιξ να επιδιορθώσει τις ζημιές του κακότροπου Καταστροφέα Ραλφ. Του κακού δηλαδή. Αλλά η ζωή, ακόμα και στο παλιοκαιρισμένα βιντεοπαιχνίδια, δεν είναι απλή. Και ποιο είναι το πρόβλημα; Μα, ότι ο Ραλφ μπούχτισε να είναι ο κακός της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Rich Moore, η ιδέα πίσω από την ταινία συνοψίζεται σε ένα πράγμα: την ελεύθερη βούληση. «Οι ήρωες είναι προγραμματισμένοι να κάνουν το ίδιο πράγμα, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, και δεν έχουν επιλογή. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο επικρατούν αυστηροί κανόνες. Ο καθένας κάνει μια δουλειά και μόνο αυτή. Αλλά τι θα συμβεί αν ένας από τους χαρακτήρες δεν είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του;». Με ύψος 2,5 μέτρα και βάρος 290 κιλά, ο Ραλφ στην πραγματικότητα περνάει απαρατήρητος. Για τους Καλοπολίτες δεν υπάρχει κανένας πέρα από τον Φέλιξ. Κι όχι άδικα. «Ο Φέλιξ είναι το αντικείμενο θαυμασμού των Καλοπολιτών μέσα στο παιχνίδια. Ο Ραλφ είναι εξοστρακισμένος σε μια χωματερή», σχολιάζει ο παραγωγός Clark Spencer. Για το σχεδιασμό, η ομάδα χρησιμοποίησε γεωμετρικά σχήματα που αναφέρονται στην 8-bit αισθητική. Τα πάντα από τα σκηνικά και τις κινήσεις της κάμερας μέχρι τη μουσική και το φωτισμό είναι πολύ απλά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κόσμους.

7 Ποιός είναι ποιός στον κόσμο του Μάστρο-Φέλιξ Καταστροφέας Ραλφ Εκτός από τεράστιες χερούκλες διαθέτει και μεγάλη καρδιά. Για 30 ατελείωτα χρόνια κάνει τη δουλίτσα του που δεν είναι άλλη από το να παίζει τον κακό στο παιχνίδι που εργάζεται. Μέρα με τη μέρα όμως δυσκολεύεται να κάνει τη δουλειά του σωστά, αφού δεν την απολαμβάνει καθόλου. Υποφέρει από το κλασικό σύμπτωμα της υπερκόπωσης που παθαίνουν οι κακοί της παρέας και διψά για λίγη αναγνώριση. Έτσι, ξεκινάει μια περιπετειώδη περιήγηση στο απίστευτο σύμπαν των βιντεοπαιχνιδιών προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι κακός, απλά και μόνο επειδή είναι ο κακός. «Είναι σκληρό καρύδι εμφανισιακά, αλλά κρύβει μια γλυκιά ιδιοσυγκρασία», μας λέει ο σκηνοθέτης.

8 Μαστρο-Φέλιξ Είναι ο απόλυτος καλός. Είναι δημοφιλής και λατρεμένος από τους Καλοπολίτες. Όταν δεν τρέχει να επιδιορθώσει τα χαλάσματα που έχει αφήσει στο πέρασμα του ο Καταστροφέας Ραλφ, απολαμβάνει την αγάπη των φίλων του. Είναι με άλλα λόγια το ακριβώς αντίθετο του Ραλφ, το αντίπαλο δέος, το φωτεινό κομμάτι της ιστορίας που εκτυλίσσεται καθημερινά στο βιντεοπαιχνίδι. Καλοπολίτες Όταν δεν υποδύονται τα αθώα θύματα της καταστροφικής μανίας του Ραλφ, περνούν τον υπόλοιπο χρόνο τους προσκυνώντας τον Φέλιξ. Η απλοϊκή τους φύση και η πίστη τους στα στερεότυπα υπέδειξαν έναν πιο απλουστευμένο σχεδιασμό με στακάτες κινήσεις, που ταιριάζουν στο 8-bit περιβάλλον του παιχνιδιού τους.

9 Οι τέσσερις κόσμοι της ταινίας Ο κόσμος του Hero s Duty Ο σκληρός, εχθρικός και νοσηρός τόπος με το πολυπόθητο μετάλλιο Είναι κουλ. Είναι μοντέρνος. Είναι μολυσμένος. Το Hero s Duty είναι εξελιγμένο παιχνίδι με καταιγιστική δράση σε εχθρικό περιβάλλον. Είναι χαοτικό, φρενήρες και δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο του Ραλφ. Στην πραγματικότητα είναι ένα πεδίο μάχης. Η κινησιολογία των κατοίκων αυτού του κόσμου έχει κάτι από τις πόζες των υπερηρώων στα κόμικς, ενώ οι στολές τονίζουν τα κλασικά στρατιωτικά στοιχεία, αφού η αποστολή τους είναι να κατατροπώσουν έναν τρομερό εχθρό, τα αδηφάγα Κυβερνο-έντομα. Με το που μπαίνουμε σε αυτό τον κόσμο, η κάμερα είναι στο χέρι, οι κινήσεις της είναι νευρώδεις και η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη ένταση.

10 Ποιος είναι ποιος στο Hero s Duty Λοχίας Καλχούν Η Λοχίας Καλχούν είναι επικεφαλής της διμοιρίας σ αυτό το ανελέητο παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας. Εκτός από εντυπωσιακά όμορφη, είναι σκληροτράχηλη και ετοιμοπόλεμη. Έχει πάρει το παιχνίδι εντελώς προσωπικά και δεν τη σταματάει τίποτα. Κυβερνο-έντομα Είναι ανεξέλεγκτα και το χειρότερο είναι ό,τι πρόκειται να εκτροχιαστούν. Αποτελούν θανάσιμη απειλή για όλα τα παιχνίδια καθώς το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να τρώνε, να σκοτώνουν και να πολλαπλασιάζονται, αφού μοιάζουν με ιούς. Η μόνη τους αδυναμία είναι η ακαταμάχητη έλξη που τους ασκεί το φως.

11 Οι τέσσερις κόσμοι της ταινίας Ο κόσμος του Sugar Rush Χρωματιστό, γλυκό και ταγμένο στην ταχύτητα: ένα σκέτο ράλι ζάχαρης. Ή μήπως όχι; Το Sugar Rush είναι ο επόμενος σταθμός της οδύσσειας του Ραλφ που μετά το σκοτεινό κόσμο του Hero s Duty σκάει σε ένα βουνό από γλάσο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με καρτ σε ένα περιβάλλον φτιαγμένο αποκλειστικά από γλυκά. Είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στον μαγικό κόσμο της Disney με κάποια στοιχεία anime. Αλλά ενώ έχει μια γλυκιά επίστρωση, στην πραγματικότητα κρύβει πολλά μυστικά.

12 Ποιός είναι ποιός στο Sugar Rush Βανέλοπη Φον Σβιτς Γνωστή με το παρατσούκλι «η βλάβη», η Βανέλοπη είναι ένα αλάνι που κυκλοφορεί σε αυτό το ζαχαρένιο κόσμο αποκλεισμένο από το όνειρο να διαπρέψει ως οδηγός αγώνων. Η εξοικείωση της με την απόρριψη των άλλων την έχουν προικίσει με μια διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ και ατάκες που σπάνε κόκκαλα. Όμως κάτω από το ατημέλητο παρουσιαστικό και τον τσαμπουκά της ελλοχεύει μια ανυπεράσπιστη και αδικημένη προσωπικότητα. Ο Βασιλιάς Γλύκας Είναι η πιο ισχυρή φιγούρα στο Sugar Rush με αναφορές στον Τρελοκαπελά της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Σαρώνει στους αγώνες ταχύτητας που οργανώνει ο ίδιος. Δίνει την εντύπωση ενός ευγενικού άρχοντα, αλλά ποτέ μην κρίνετε ένα γλυκό από την εμφάνιση του Ο Ξινός Μπιλ Ο παρατρεχάμενος του απόλυτου άρχοντα, του Βασιλιά Γλύκα, είναι μια ξινή μπαλίτσα με τα μάτια του Buster Keaton που πάσχει από μελαγχολία και ανάμεικτα συναισθήματα για τον κόσμο που ζει.

13

14 Οι τέσσερις κόσμοι της ταινίας Κεντρικός Σταθμός Παιχνιδιών Μοιάζει πολύ με τον Κεντρικό Σταθμό της Νέας Υόρκης και είναι το νευραλγικό σημείο από το οποίο μπαινοβγαίνουν οι χαρακτήρες των βιντεοπαιχνιδιών. Με πολλές εμφανίσεις ηρώων από γνωστά βιντεοπαιχνίδια, ο Κεντρικός Σταθμός Παιχνιδιών φαίνεται πολύ αυθεντικός.

15

16 TRIVIA Με σκοπό να γίνει ακόμα πιο έντονη η διαφοροποίηση των διαφορετικών κόσμων της ταινίας, κάθε περιβάλλον διαθέτει τη δική του μουσική γραμμένη από μια αναπάντεχη λίστα καλλιτεχνών. Από το ποπ στυλ της Rihanna μέχρι τους Kool & the Gang και το πασίγνωστο κομμάτι τους «Celebration». Ο συνθέτης Henry Jackman ( Winnie the Pooh, Puss in Boots ) έχει συνθέσει μουσική για την ταινία, όπως επίσης και ο βραβευμένος με GRAMMY - Skrillex, το ποπ φαινόμενο από την Ιαπωνία AKB48, ο Owl City ( Fireflies, Good Time ) και οι Buckner & Garcia (1982 s Top-10 hit Pac-Man Fever ). Σχεδόν 190 μοναδικοί χαρακτήρες κατοικούν στους διαφορετικούς κόσμους της ταινίας, δηλαδή τρεις φορές παραπάνω από κάθε άλλη ταινία των Walt Disney Animation Studios. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία (πριν τους τίτλους αρχής του «Ραλφ η επόμενη πίστα») να απολαύσουν ένα υπέροχο ταινιάκι κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Με σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι ο σκηνοθέτης John Kahrs δημιουργεί έναν ασπρόμαυρο κόσμο με μικρές γοητευτικές πινελιές κόκκινου που μοιάζει να χορεύει στους ρυθμούς της μαγικής μουσικής του Christophe Beck. Η έμπνευση για το σχεδιασμό της Βανέλοπη ήρθε από δύο διαφορετικές πηγές. Η μία ήταν τα απίστευτα καλοσχηματισμένα αυτιά ενός κοριτσιού που συχνάζει στην ίδια εκκλησία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ταινίας Mike Gabriel. Η άλλη προέκυψε όταν μια μαμά από την ομάδα σχεδιασμού στόλισε το γραφείο της με τη φωτογραφία της κόρης της. Η μικρούλα είχε μαζεμένα τα μαλλιά της, ενώ διάφορες ατίθασες τούφες έπεφταν μπροστά. Σας θυμίζει κάτι; Ο ονειρικός κόσμος του Sugar Rush με τις περίτεχνες λεπτομέρειες, το παλάτι και τους πύργους έχει στηριχτεί στην αρχιτεκτονική του Gaudi, του γνωστού Καταλανού αρχιτέκτονα με τις διαχρονικές οργανικές φόρμες που στολίζουν τα εμβληματικά κτίρια της Βαρκελώνης. Η ομάδα της παραγωγής που ήταν υπεύθυνη για τον οπτικό σχεδιασμό βρέθηκε στη Βαρκελώνη για μια ολόκληρη εβδομάδα για να μελετήσει από κοντά τα γνωστά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Λίγο καιρό αργότερα η ομάδα βρέθηκε στο μεγαλύτερο συνέδριο ζαχαροπλαστικής στον κόσμο που γίνεται στην Γερμανία προκειμένου να μελετήσει την υφή και την εμφάνιση των ομορφότερων γλυκών του κόσμου. Η νοσταλγική αναφορά στα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του 80 είναι ολοφάνερη στην ταινία. Εκτός όμως από τον παλιομοδίτικο κόσμο του παιχνιδιού από όπου προέρχεται ο Ραλφ, η δημιουργική ομάδα της ταινίας έχει φροντίσει να στολίσει την ταινία με πολλές λεπτομέρειες από τη συγκεκριμένη δεκαετία. Έτσι, στην αρχή της ταινίας το logo των Walt Disney Animation Studios έχει την εμφάνιση 8-bit βιντεοπαιχνιδιού, ενώ στο τέλος της ταινίας η εικόνα χαλάει, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Βανέλοπη όταν παθαίνει βλάβη, αποκαλύπτοντας 8-bit εκδοχές των Ραλφ, Καλχούν και άλλων χαρακτήρων που πηγαινοέρχονται.

17 Credits: Σκηνοθεσία: Rich Moore Executive Producer: John Lasseter Παραγωγός: Clark Spencer Σενάριο:Phil Johnston, Jennifer Lee Ακούγονται: Βασίλης Αξιώτης, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Όθωνας Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Αντρέας Ευαγγελάτος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Κώστας Τσάκωνας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Τσάκα, Ηλίας Ζερβός, Δημήτρης Μενούνος, Δημήτρης Δημόπουλος, Νέστορας Κοψιδάς, Σταύρος Μαυρίδης, Ντίνος Σούτης, Ακίνδυνος Γκίκας Contact: Μαρίτα Παντέρη Publicist & Media Officer Phone: Μοb: Αμάντα Λιβανού Senior Publicist & Production Associate Phone: Mob:

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρια για όλους από χρονών

Εργαστήρια για όλους από χρονών Εργαστήρια Σαββατοκύριακων Σεπτεμβρίου 2019 για παιδιά για εφήβους και ΕΝΗΛΙΚΕΣ μαζί Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι

Διαβάστε περισσότερα

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι DECEMBER 16, 2018 Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι Αναμφισβήτητα ένα απο τα ωραιότερα βιβλία που διάβασα τώρα στην δύση της φετινής χρονιάς, είναι το Κάραβαλ της Στέφανι Γκάρμπερ, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Τ ρ ί τ η, 5 Ι ο υ ν ί ο υ Το τελευταίο φως, Ιφιγένεια Τέκου

Τ ρ ί τ η, 5 Ι ο υ ν ί ο υ Το τελευταίο φως, Ιφιγένεια Τέκου Τ ρ ί τ η, 5 Ι ο υ ν ί ο υ 2 0 1 8 Το τελευταίο φως, Ιφιγένεια Τέκου "Υπήρχε μαγεία πίσω από τη συγγραφή, που ξεπερνούσε κατά πολύ τα οφέλη της κάθαρσης. Κυριαρχία πάνω στα αισθήματα και στις κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Κατρίνα Τσάνταλη. Το Σοφάκι και ο Ντο. εικονογράφηση. Κώστας Θεοχάρης

Κατρίνα Τσάνταλη. Το Σοφάκι και ο Ντο. εικονογράφηση. Κώστας Θεοχάρης Κατρίνα Τσάνταλη Το Σοφάκι και ο Ντο εικονογράφηση Κώστας Θεοχάρης Αφιερωμένο πολύ στην αδερφή μου, στη Νινή μου, στη Μαρία και λίγο στο νεραϊδόσκυλό μου, στη Μούφα μου, για την έμπνευση! Αγαπητέ γονιέ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Ο Θάνος Κονδύλης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς της χώρας μας, κατά την γνώμη μου.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 01/12/2016 Μέσο Συντάκτης Link plusmag.gr Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://www.plusmag.gr/article/%ce%93%ce%b9%ce%b1_%ce%b5%ce%bc%ce%b D%CE%B1_%CE%B7_%CE%A0%CF%84%CF%81%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CE%B1%

Διαβάστε περισσότερα

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά

Ο Παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά 18 Ιαν 2014 Χανιά (18/1), Σταλός (19/1), Χανιά 18.01 έως 19.01 Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων έρχεται στην Κρήτη Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα;

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα; Τι εισαγωγικό να γράψεις για έναν καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού; Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όχι μόνο «πουλάει» αλλά ανανεώνει τη σχέση του με το κοινό με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ MAΘ Η Μ Α : Ν Ε Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Κ Α Ι Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ MAΘ Η Μ Α : Ν Ε Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Κ Α Ι Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ MAΘ Η Μ Α : Ν Ε Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Κ Α Ι Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Π Α Τ Ρ Ω Ν Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ι Α Δ Ρ Ι Μ Α Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Υ Σ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

911 λόγοι για να ζεις

911 λόγοι για να ζεις 911 λόγοι για να ζεις Η αγάπη μας και οι εκτίμησή μας για τα μοντέλα της Porsche είναι τεράστια. Είχαμε την τύχη μέχρι σήμερα να οδηγήσουμε πολλά μοντέλα της εταιρίας και πάντα αφήναμε τη θέση οδήγησης

Διαβάστε περισσότερα

Η σκηνοθετική και σεναριακή προσέγγιση του πρωτοεμφανιζόμενου Nima Javidi είναι εξαιρετική, καθώς στήνει μία καθηλωτική ταινία με απτούς χαρακτήρες.

Η σκηνοθετική και σεναριακή προσέγγιση του πρωτοεμφανιζόμενου Nima Javidi είναι εξαιρετική, καθώς στήνει μία καθηλωτική ταινία με απτούς χαρακτήρες. Ταινία έναρξης, Εβδομάδα Κριτικών, Φεστιβάλ Βενετίας Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου & Ειδική Μνεία για τη Φωτογραφία, Φεστιβάλ Στοκχόλμης Χρυσή Πυραμίδα Καλύτερης Ταινίας, Φεστιβάλ Καΐρου. Αυτό το εκπληκτικό

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 3 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Περιεχόμενα Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 3 και μπορώ!...10 Το κόκκινο...12 Το κίτρινο...13 Κόκκινο Κίτρινο...14

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Φωτογραφιών. Από τον Ανδρέα Ζέρβα 25/10/2009

Αξιολόγηση Φωτογραφιών. Από τον Ανδρέα Ζέρβα 25/10/2009 Αξιολόγηση Φωτογραφιών Από τον Ανδρέα Ζέρβα 25/10/2009 www.andzer.gr Αυτοβελτίωση «Η αξιολόγηση φωτογραφιών άλλων μας βοηθάει στο να σκεφτούμε διαφορετικά και για τις δικές μας συνθέσεις και αποτελεί μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο

Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο Χαρίδημος. Τις μέρες τους τις περνούσαν βαρετά και μονότονα

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα καλό σέρβις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα επειδή μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του πόντου. Το σέρβις είναι το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Με αφορμή την επίσκεψη της Βικτώριας Χίσλοπ στο Ρέθυμνο της Κρήτης για την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου Ανατολή, άρπαξα την ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού Σταύρος Κούλας Γραφίστας - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; H γραφιστική είναι ένα επάγγελμα που ορίζει τη σχέση του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 28/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://goo.gl/kpy6j7 Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου 171 Views July 28, 2015 No Comments

Διαβάστε περισσότερα

Μετατρέψτε το δωμάτιό τους σε... Disneyland!

Μετατρέψτε το δωμάτιό τους σε... Disneyland! Μετατρέψτε το δωμάτιό τους σε... Disneyland! Ήρωες όπως οι Winnie the Pooh, Princess, Mickey, Cars, Planes, Fairies και άλλοι πολλοί πρωταγωνιστούν στα αγαπημένα χαλιά των μικρών παιδιών Θέλετε να μετατρέψετε

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις της Μαριάννας Κουτάλου Σημειώσεις της Μαριάννας Κουτάλου Σημειώσεις του Άγγελου Κοβότσου

Σημειώσεις της Μαριάννας Κουτάλου Σημειώσεις της Μαριάννας Κουτάλου Σημειώσεις του Άγγελου Κοβότσου Το Σενάριο Σημειώσεις της Μαριάννας Κουτάλου... 2-10 Σενάριο Ντοκιμαντέρ Σημειώσεις της Μαριάννας Κουτάλου. 11 12 Σημειώσεις για ένα Σενάριο Ντοκιμαντέρ Σημειώσεις του Άγγελου Κοβότσου... 13-19 Το σενάριο

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά δεν κρύβεσαι. Αν δεν τους αρέσει κάτι που κάνεις θα στο δείξουν χωρίς ενδοιασμό.

Από τα παιδιά δεν κρύβεσαι. Αν δεν τους αρέσει κάτι που κάνεις θα στο δείξουν χωρίς ενδοιασμό. Από τα παιδιά δεν κρύβεσαι. Αν δεν τους αρέσει κάτι που κάνεις θα στο δείξουν χωρίς ενδοιασμό. Ημερομηνία: 22/07/2016 Λίγο πριν βρεθούν στην Κύπρο για να εξιστορίσουν τον βίο και την πολιτεία μυθικών ηρώων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Ώρες με τη μητέρα μου

Ώρες με τη μητέρα μου Ώρες με τη μητέρα μου (αφίσα για τη γιορτή της μητέρας) 1. «Η μαμά μου ήταν ξεχωριστή»: πώς φαίνεται αυτό από το κείμενο; Η μητέρα ήταν πράγματι ξεχωριστή και «ιδιαίτερη» όπως αποκαλύπτει και η ίδια η

Διαβάστε περισσότερα

Angry Birds Stella 2009 2014 Rovio Entertainment Ltd. All Rights Reserved.

Angry Birds Stella 2009 2014 Rovio Entertainment Ltd. All Rights Reserved. Η Στέλλα και οι φίλες της πάντα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρίσκουν όχι μόνο δημιουργικές αλλά και αστείες λύσεις στα προβλήματά τους. Όλες τους έχουν ως κύριο σκοπό να προστατέψουν τη φιλία τους

Διαβάστε περισσότερα

ήμητρα Ιωάννου: «Τα ερεθίσματα ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις κι έδεσαν αρμονικά για τη δημιουργία των Γιων Της Γαλανής Κυράς»

ήμητρα Ιωάννου: «Τα ερεθίσματα ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις κι έδεσαν αρμονικά για τη δημιουργία των Γιων Της Γαλανής Κυράς» ήμητρα Ιωάννου: «Τα ερεθίσματα ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις κι έδεσαν αρμονικά για τη δημιουργία των Γιων Της Γαλανής Κυράς» Συντάχθηκε στις 29 Μαΐου 2017. Η φιλία που με συνδέει με την Δήμητρα

Διαβάστε περισσότερα

Η Χώρα των Θαυμάτων: Με την Ιωάννα στο ρόλο της Αλίκης ανακάλυψα τελικά πού βρίσκεται! 18/01/17

Η Χώρα των Θαυμάτων: Με την Ιωάννα στο ρόλο της Αλίκης ανακάλυψα τελικά πού βρίσκεται! 18/01/17 Η Χώρα των Θαυμάτων: Με την Ιωάννα στο ρόλο της Αλίκης ανακάλυψα τελικά πού βρίσκεται! 18/01/17 Η περασμένη χρονιά είχε προς το τέλος της πολλή, μα πολλή Αλίκη. Σε θέατρα, βιβλία, πάρτυ, με highlight τον

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή:

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή: Naoki HigasHida Γιατί χοροπηδώ Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού Εισαγωγή: david MiTCHELL 41 Ε13 Προτιμάς να είσαι μόνος σου; «Α, μην ανησυχείτε γι αυτόν προτιμά να είναι μόνος του». Πόσες φορές το

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Εδώ και λίγες μέρες εμφανίζονται στο ΑΣΤΡΑ live στη Θεσσαλονίκη Ο Χρήστος Μενιδιάτης παρέα με την καλή του φίλη και συνεργάτη Ελεάνα

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων Για μια εβδομάδα τα παιδιά θα μεταφερθούν

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και...

«Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και... «Πώς υφαίνεται ο χρόνος»: Ένα μυθιστόρημα για το παρελθόν που επιστρέφει και κάθε γυναίκα πρέπει να διαβάσει 10 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Branded Entertainment & Content

Ermis Branded Entertainment & Content Ermis Branded Entertainment & Content Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς

Διαβάστε περισσότερα

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: "Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη"

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: "Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη" Στο βιβλίο χρησιμοποιείτε πολυπρόσωπες αφηγήσεις μέσα στην κεντρική πλοκή ώστε να μιλήσετε για την ίδια

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Βρίσκεστε εδώ: Αρχική» Συνεντεύξεις» Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Αφροδίτη Πρέβεζα Τελευταία ενημέρωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Κέρδισε μάχες στην Αρένα Μόδας!

Κέρδισε μάχες στην Αρένα Μόδας! Αν θες να ζήσεις τη συγκίνηση του να είσαι η πιο δημοφιλής κοπέλα αν θες να δείξεις στον κόσμο τις ικανότητές και τις ιδέες σου στη μόδα αν θες να νοιώσεις τη μοναδική ατμόσφαιρα ενώ ανταγωνίζεσαι άλλα

Διαβάστε περισσότερα

Ο πουπουλένιος Κ. Μαρκουλάκης, Ν. Κουρής, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Γ. Πυρπασόπουλος Αν και

Ο πουπουλένιος Κ. Μαρκουλάκης, Ν. Κουρής, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Γ. Πυρπασόπουλος Αν και Ο πουπουλένιος Κοινωνικό του Μάρτιν ΜακΝτόνα Διαρκεια : 125 ' Σκηνοθ.-μετάφρ.: Κ. Μαρκουλάκης Ερμηνεύουν: Κ. Μαρκουλάκης, Ν. Κουρής, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Γ. Πυρπασόπουλος. Σκην.-κοστ.: Αθ. Σμαραγδή, Φ.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 23 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Η εβδομάδα σου θα είναι αρκετά καλή αγαπητέ Κριέ σε σχέση με τις δραστηριότητες που έχεις. Κάποια οικογενειακά

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα - Εικονογράφηση. Διονύσης Καραβίας ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ

Κείμενα - Εικονογράφηση. Διονύσης Καραβίας ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ Κείμενα - Εικονογράφηση Διονύσης Καραβίας ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ 6 Τα πολύ παλιά χρόνια ο ξακουστός βασιλιάς Αμφιτρύωνας με την πανέμορφη γυναίκα του Αλκμήνη αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τροιζήνα

Διαβάστε περισσότερα

Θάλεια Ψαρρά συνομιλεί με την Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Θάλεια Ψαρρά συνομιλεί με την Βούλα Παπατσιφλικιώτη Θάλεια Ψαρρά συνομιλεί με την Βούλα Παπατσιφλικιώτη 12.01.2017 Συνεντεύξεις 0 Βούλα Παπατσιφλικιώτη, Θάλεια Ψαρρά Το πρώτο της έργο έχει άρωμα Κρήτης, το αίσθημα της εκδίκησης και την ελπίδα του έρωτα.

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 9 ο ΓΕΛ Πατρών ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΛΙΑΒΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΛΑΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ: Tom&Jerry Υπεύθυνοι καθηγητές:

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες

Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες Τατιάνα Τζινιώλη 10/03/2016 Το πρώτο μέρος του τελευταίου κεφαλαίου βγαίνει σήμερα στις αίθουσες. Ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές,

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Γ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από τη δασκάλα Στέλλα Σάββα Παττίδου

ΤΑΞΗ Γ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από τη δασκάλα Στέλλα Σάββα Παττίδου ΤΑΞΗ Γ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από τη δασκάλα Στέλλα Σάββα Παττίδου ΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ:ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Θέμα: Περιγραφή προσώπου Τίτλος: «ο παππούς μου» Α. ΠΡΟΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 1. Φάση Αυθεντικοποίησης (3Χ40 λεπτά) Προβληματισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο Α ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ F-2-F A (3 ος Γύρος 2006) ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΩΤΩΜΕΝΟΥ/ΗΣ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΧΗΣ: F-2-F Α 1 Οδηγ. Προς ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΤΗ: AN ΤO

Διαβάστε περισσότερα

«Η νίκη... πλησιάζει»

«Η νίκη... πλησιάζει» «Η νίκη... πλησιάζει» έµµετρο θεατρικό για της 25 η Μαρτίου εµπνευσµένο απ το παραµύθι της Ευγενίας Φακίνου «Τα Ελληνάκια» www.mkitra.com 1 Πράξη Πρώτη Σκηνή 1η Βγαίνουν δύο αφηγήτριες. Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου

ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου ΑΠΟΔΩ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Πολιτιστικό Πρόγραμμα Γυμνασίου Νέας Περάμου 2016-2017 ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ Oι καθηγήτριες (ΠΕ02): Τσίπου Δήμητρα Μαρία Ρίζου Οι μαθητές της Γ τάξης: Καζαντζή Γεωργία Μάγου Θεοδώρα

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Κυρίτση. Η μπουγάδα. του Αι-Βασίλη. Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννα Κυρίτση. Η μπουγάδα. του Αι-Βασίλη. Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννα Κυρίτση Η μπουγάδα του Αι-Βασίλη Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σήμερα ο Αϊ-Βασίλης ξυπνά απ τα χαράματα. Έξι μόνο μέρες μένουν ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κι ένα σωρό δουλειές τον

Διαβάστε περισσότερα

η και στις πιο δύσκολες μορφές της»

η και στις πιο δύσκολες μορφές της» η και στις πιο δύσκολες μορφές της» Πολιτισμός,Συνεντεύξεις 04/08/2017 Η Ελένη Δαφνίδη γεννήθηκε στη Λευκωσία. Ακολούθησε νομικές σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ερωτικό παιχνίδι του άντρα και της γυναίκας είναι μια μικρή εκδήλωση του παιχνιδιού όλης της ζωής. Το ζευγάρι γνωρίζει και ζει τους κραδασμούς που το διαπερνούν, συμμετέχοντας έτσι στις δονήσεις του

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των Mercedes-Benz SL

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των Mercedes-Benz SL Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των Mercedes-Benz SL Η 3 η γενιά SL έμεινε στην παραγωγή για 17 χρόνια, από το 1972 έως το 1989 σχεδόν χωρίς καμία αλλαγή στο αμάξωμά της και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα ψηφιδωτά που βρίσκονταν στην αψίδα του ναού της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη.

Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα ψηφιδωτά που βρίσκονταν στην αψίδα του ναού της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα ψηφιδωτά που βρίσκονταν στην αψίδα του ναού της Παναγίας της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. Ο Χριστός. Ψηφιδωτό Παναγίας της Κανακαριάς. Λυθράγκωμη- Καρπασίας Τα ψηφιδωτά αυτά

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com

Μιχάλης Μακρή EFIAP. www.michalismakri.com Μιχάλης Μακρή EFIAP www.michalismakri.com Γιατί κάποιες φωτογραφίες είναι πιο ελκυστικές από τις άλλες; Γιατί κάποιες φωτογραφίες παραμένουν κρεμασμένες σε γκαλερί για μήνες ή και για χρόνια για να τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο Β Πράσινο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ F-2-F Β (4 ος Γύρος 2008) Οδηγ. Προς ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΤΗ: AN ΤO ΕΡΩΤΩΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ GF1. ΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 14/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thessalikipress.gr Θεοδώρα Τζανή http://www.thessalikipress.gr/eidiseis/biblio/e-stigmoula-einai-dunate-ste-thessalikepress.html MEAT INFO ''Η στιγμούλα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές Press kit Κατάλογος IKEA 2016 Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές ζί ς! πορσελάνη. w.ikea.gr Ζούμε μαζί Στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη αξία. Είναι κάποια μικρά, καθημερινά

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ενυδρείο Κρήτης! Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2018-2019 στο Ενυδρείο Κρήτης! Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2018 Ελάτε να κατασκευάσουμε τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Βάλτε την Χριστουγεννιάτικη σας διάθεση, να φέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάσταση των Ελλήνων χρειάζεται να ανατάξουμε την ατομική μας διάνοια διαβάζοντας τα κατάλληλα βιβλία

Η ανάσταση των Ελλήνων χρειάζεται να ανατάξουμε την ατομική μας διάνοια διαβάζοντας τα κατάλληλα βιβλία Η ανάσταση των Ελλήνων χρειάζεται να ανατάξουμε την ατομική μας διάνοια διαβάζοντας τα κατάλληλα βιβλία Χρειάζεται μια προσωπική πορεία για να ανατάξουμε την ατομική μας διάνοια και αυτή η πορεία δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑ! ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΜΑΣ!!!!!! Αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση έκανε η χορωδία, που έχει μέλη από τα τρία ΚΑΠΗ της πόλης μας. Οι χορωδοί τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

«Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια

«Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας «Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια ζούσαν σε ένα παλάτι. Ο Φωτιάς δεν τις άφηνε να βγουν έξω ποτέ. Στερέωνε την πόρτα με ένα βαρύ ξύλο. Μια μέρα

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα