Επικοινωνία. Ευτυχία Πηλίγκου Tax Partner Τηλ.:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επικοινωνία. Ευτυχία Πηλίγκου Tax Partner Τηλ.:"

Transcript

1 Ελλάδα Φορολογικά Νέα 4 Οκτωβρίου 2017 Ο ΟΟΣΑ δημοσιεύει πρόσθετες οδηγίες εφαρμογής σχετικά με την υποβολή της Έκθεσης Ανά Χώρα (Country by Country report) και την κατάλληλη χρήση των πληροφοριών από τις φορολογικές αρχές Στις 6 Σεπτεμβρίου 2017, ο ΟΟΣΑ εξέδωσε επιπλέον οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή της υποβολής της Έκθεσης ανά Χώρα, ή όπως έχει επικρατήσει να λέγεται διεθνώς Country-by-Country report (στο εξής CbC Report ή Έκθεση Ανά Χώρα), που εισήχθη με τη Δράση 13 του σχεδίου δράσης του ΟΟΣΑ για τη Διάβρωση της Φορολογικής Βάσης και την Μεταφορά των Κερδών (Base Erosion and Profit Shifting εφεξής BEPS). Επιπλέον, ο ΟΟΣΑ εξέδωσε οδηγίες για την κατάλληλη χρησιμοποίηση από τις φορολογικές αρχές των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στις Eκθέσεις Ανά Χώρα. Οι νέες οδηγίες ενσωματώνουν και επεκτείνουν όλες τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί έως τώρα από τον ΟΟΣΑ μετά τη δημοσίευση της Δράσης 13. Λαμβάνοντας λοιπόν αυτό υπόψιν, αρκεί εφεξής η αναφορά μόνο στην τελευταία Επικοινωνία Ευτυχία Πηλίγκου Tax Partner epiligou@deloitte.gr Τηλ.: Φώτης Τσαμπαρλής Tax Principal ftsamparlis@deloitte.gr Τηλ.:

2 Οδηγία (6 Σεπτεμβρίου), για να εξετάσει κάποιος τις οδηγίες εφαρμογής της Δράσης 13. Νέες Οδηγίες εφαρμογής Οι νέες οδηγίες εφαρμογής αναφέρονται σε τέσσερα συγκεκριμένα θέματα: Τα στοιχεία που αναφέρονται ως Έσοδα στον Πίνακα 1 της Έκθεσης Ανά Χώρα, όταν πηγή των δεδομένων για την συμπλήρωση της Έκθεσης Ανά Χώρα είναι οι Οικονομικές Καταστάσεις. Οι προκαταβολές των φόρων εισοδήματος στον Πίνακα 1 της Έκθεσης Ανά Χώρα. H αντιμετώπιση των επιστροφών φόρου στον Πίνακα 1 της Έκθεσης Ανά Χώρα. Μεταβατικές διατάξεις για πολυεθνικούς Ομίλους με υποδωδεκάμηνη λογιστική χρήση, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2016 ή αργότερα και τελειώνει πριν την 31η Δεκεμβρίου Ορισμός των εσόδων του Πίνακα 1 της Έκθεσης Ανά Χώρα (Νέο) Οι νέες οδηγίες αναφέρουν ποια οικονομικά στοιχεία πρέπει να καταχωρούνται ως έσοδα στον Πίνακα 1 της Έκθεσης Ανά Χώρα. Στην περίπτωση που σαν πηγή δεδομένων για την συμπλήρωση της Έκθεσης ανά Χώρα χρησιμοποιούνται οι Οικονομικές Καταστάσεις, τότε όλα τα εισοδήματα, κέρδη, έσοδα ή άλλες εισροές που εμφανίζονται στις Οικονομικές Καταστάσεις που έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τα εφαρμοστέα λογιστικά πρότυπα, θα πρέπει να καταχωρούνται και στη στήλη «Έσοδα» του Πίνακα 1. Για παράδειγμα, εάν στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης εμφανίζονται τα παρακάτω: Έσοδα από πωλήσεις Καθαρά κεφαλαιακά κέρδη από διάθεση περιουσιακών στοιχείων Μη πραγματοποιηθέντα κέρδη Εισπραχθέντες τόκοι και Έκτακτα έσοδα τότε τα ποσά των στοιχείων αυτών πρέπει να ομαδοποιηθούν και να καταχωρηθούν ως Έσοδα στον Πίνακα 1. Οι οδηγίες της 6ης Σεπτεμβρίου εξηγούν περαιτέρω ότι τα έσοδα/κέρδη της Κατάστασης Συνολικών Εσόδων, οι αποτιμήσεις, και/ή τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη που

3 απεικονίζονται στα καθαρά περιουσιακά στοιχεία και στα ιδία κεφάλαια του Ισολογισμού δεν θα πρέπει να καταχωρούνται ως Έσοδα στον Πίνακα 1. Τέλος οι οδηγίες αναφέρουν ότι το ποσό κάθε στοιχείου εσόδου που εμφανίζεται στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης δε χρειάζεται να αναπροσαρμόζεται από καθαρό ποσό. Τα μέλη της Διεθνούς Συμφωνίας για τις Δράσεις του BEPS πάνω από 100 χώρες και δικαιοδοσίες αναμένεται να εφαρμόσουν αυτές τις οδηγίες το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψιν τις εγχώριες ειδικότερες συνθήκες. Ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ότι ορισμένοι Πολυεθνικοί Όμιλοι ενδέχεται να χρειαστούν χρόνο. Η οδηγία της 6ης Σεπτεμβρίου αναφέρει σχετικά ότι οι δικαιοδοσίες μπορούν να επιτρέψουν κάποια ευελιξία κατά τη διάρκεια μιας σύντομης μεταβατικής περιόδου. Πως αντιμετωπίζονται οι προκαταβολές φόρων στον Πίνακα 1 της Έκθεσης Ανά Χώρα (Νέο) Οι νέες οδηγίες εξετάζουν επίσης τον τρόπο απεικόνισης των φόρων εισοδήματος μίας χρήσης που έχουν προκαταβληθεί. Συγκεκριμένα, εξετάζεται αν το ποσό που καταχωρείται στη στήλη «Οφειλόμενος φόρος εισοδήματος τρέχον έτος» θα πρέπει να συνδέεται με το ποσό που καταχωρείται στη στήλη «Καταβληθείς φόρος εισοδήματος (σε ταμειακή βάση)» του Πίνακα 1. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, το ποσό που αναφέρεται στήλη «Οφειλόμενος φόρος εισοδήματος τρέχον έτος» είναι το ποσό του δεδουλευμένου τρέχοντος φορολογικού εξόδου που αντιστοιχεί στα φορολογητέα κέρδη ή ζημιές της φορολογικής περιόδου που αφορά η υποβολή όλων των οντοτήτων που είναι φορολογικοί κάτοικοι σε μια δικαιοδοσία, ανεξάρτητα από το αν ο φόρος έχει καταβληθεί η όχι. Οι οδηγίες επιπλέον εξηγούν ότι το ποσό που αναφέρεται στη στήλη «Καταβληθείς φόρος εισοδήματος (σε ταμειακή βάση)» είναι το συνολικό ποσό των φόρων που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου που αφορά η υποβολή, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο τις προκαταβολές που σχετίζονται με τη φορολογική υποχρέωση της τρέχουσας περιόδου, αλλά επιπλέον και τις πληρωμές που αφορούν υποχρέωση προηγούμενης φορολογικής περιόδου (για παράδειγμα πληρωμή του μη καταβληθέντος υπολοίπου του φόρου εισοδήματος προηγούμενου έτους, συμπεριλαμβανομένων των καταβολών φόρου που σχετίζονται με επαναπροσδιορισμό φορολογικής βάσης προηγούμενων ετών), ανεξάρτητα από το εάν οι φόροι αυτοί έχουν καταβληθεί και αμφισβητούνται. Οι νέες οδηγίες καταλήγουν στο ότι τα ποσά στη στήλη «Οφειλόμενος φόρος εισοδήματος τρέχον έτος» και στη στήλη «Καταβληθείς φόρος εισοδήματος (σε ταμειακή βάση)» θα πρέπει να καταχωρούνται ξεχωριστά και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Για παράδειγμα, εάν υποτεθεί ότι ένας πολυεθνικός όμιλος επιχειρήσεων έχει δεδουλευμένο ποσό φόρου $100 το έτος 1 και $150 το έτος 2, αλλά καταβάλει $75 το έτος 1 και $175 το έτος 2, οι σχετικές στήλες της Έκθεσης Ανά Χώρα θα πρέπει να συμπληρωθούν ως εξής:

4 Παράδειγμα 1 Έτος 1 Έτος 2 Οφειλόμενος φόρος εισοδήματος τρέχον έτος Καταβληθείς φόρος εισοδήματος (σε ταμειακή βάση) $100 $150 $75 $175 Εναλλακτικά, εάν υποτεθεί ότι ο πολυεθνικός όμιλος επιχειρήσεων έχει δεδουλευμένο ποσό φόρων $100 το έτος 1 και $150 το έτος 2, αλλά κατέβαλε $125 το έτος 1 και $125 το έτος 2 (δηλαδή όλο το ποσό για το έτος 1 πλέον $25 προκαταβολή για το έτος 2, και στη συνέχεια στο έτος 2 τα υπόλοιπα $125), οι σχετικές στήλες της Έκθεσης ανά Χώρα θα πρέπει να συμπληρωθούν ως εξής: Παράδειγμα 2 Έτος 1 Έτος 2 Οφειλόμενος φόρος εισοδήματος τρέχον έτος Καταβληθείς φόρος εισοδήματος (σε ταμειακή βάση) $100 $150 $125 $125 Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα μέλη της Διεθνούς Συμφωνίας αναμένεται να εφαρμόσουν αυτές τις οδηγίες το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψιν τις εγχώριες ειδικότερες συνθήκες. Ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ότι ορισμένοι Πολυεθνικοί Όμιλοι ενδέχεται να χρειαστούν χρόνο. Η Οδηγία αναφέρει σχετικά ότι οι δικαιοδοσίες μπορούν να επιτρέψουν κάποια ευελιξία κατά τη διάρκεια μιας σύντομης μεταβατικής περιόδου. Πως αντιμετωπίζονται οι επιστροφές φόρου στον Πίνακα 1 της Έκθεσης ανά Χώρα (Νέο) Σχετικά με τον τρόπο απεικόνισης των επιστροφών φόρου, οι νέες οδηγίες διευκρινίζουν ότι θα πρέπει να καταχωρούνται στη στήλη «Καταβληθείς φόρος εισοδήματος (σε ταμειακή βάση)» στην φορολογική περίοδο κατά την οποία η επιστροφή πραγματοποιήθηκε. Εξαίρεση μπορεί να επιτραπεί στην περίπτωση που η επιστροφή φόρου αντιμετωπίζεται σαν έσοδο του Ομίλου, σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα που εφαρμόζονται ή σύμφωνα με την πηγή δεδομένων από όπου αντλούνται τα στοιχεία για τη συμπλήρωση του Πίνακα 1. Τα μέλη της Διεθνούς Συμφωνίας και πάλι αναμένεται να εφαρμόσουν την οδηγία το συντομότερο δυνατό με τη δυνατότητα να επιτρέψουν κάποια ευελιξία κατά τη διάρκεια μιας σύντομης μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία ο ΟΟΣΑ παροτρύνει τους φορολογούμενους να διευκρινίζουν κατά βούληση στον Πίνακα 3, εάν η επιστροφή του φόρου εισοδήματος έχει καταχωρηθεί στη στήλη «Έσοδα» και όχι στη στήλη «Καταβληθείς φόρος εισοδήματος (σε ταμειακή βάση)». Σύντομες/Υποδωδεκάμηνες λογιστικές περίοδοι (Νέο)

5 Τέλος, σαν μεταβατικό μέτρο, οι νέες οδηγίες αναφέρουν ότι τα κράτη μπορούν να επιτρέπουν στην Αναφέρουσα Οντότητα ενός πολυεθνικού ομίλου με σύντομη λογιστική περίοδο που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2016 ή αργότερα και τελειώνει πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να υποβάλλει την Έκθεση Ανά Χώρα εντός της ίδιας προθεσμίας που έχουν και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις με φορολογική χρήση που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου Επίσης, θα επεκταθεί και η ημερομηνία κατά την οποία η Έκθεση Ανά Χώρα θα ανταλλάσσεται μεταξύ των χωρών. Οδηγίες για την κατάλληλη χρήση των πληροφοριών των Εκθέσεων Ανά Χώρα Σύμφωνα με την τελική έκθεση της Δράσης 13 του ΟΟΣΑ για τα BEPS, η δυνατότητα κάθε δικαιοδοσίας να αποκτά και να χρησιμοποιεί τις Εκθέσεις Ανά Χώρα εξαρτάται από τη κατάλληλη χρήση των πληροφοριών που υπάρχουν σε αυτές. Για τους σκοπούς αυτούς, η κατάλληλη χρήση περιορίζεται σε: Γενική αξιολόγηση του κινδύνου που υπάρχει από την τιμολόγηση των ενδοομιλικών συναλλαγών Αξιολόγηση άλλων κινδύνων που σχετίζονται με τη διάβρωση της φορολογικής βάσης και τη μεταφορά φορολογητέων κερδών και Οικονομική και στατιστική ανάλυση, κατά περίπτωση. Η τελική έκθεση της Δράσης 13 καθιστά σαφές ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στις Εκθέσεις Ανά Χώρα δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καθ εαυτές ως βάση για αναπροσαρμογές στην ενδοομιλική τιμολόγηση ή επαναπροσδιορισμό του εισοδήματος ενός φορολογουμένου σύμφωνα με τη μέθοδο ενός τυποποιημένου επιμερισμού. Η Οδηγία της 6ης Σεπτεμβρίου διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες από τις Εκθέσεις Ανά Χώρα καθορίζοντας τον όρο «BEPS-related risk» (Κίνδυνος που σχετίζεται με τη διάβρωση της φορολογικής βάσης και τη μεταφορά κερδών). Επιπλέον, η Οδηγία ορίζει τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης με την κατάλληλη χρήση των πληροφοριών από τις Εκθέσεις και καθορίζει τα βήματα που μπορεί να κάνει η φορολογική δικαιοδοσία, ώστε να εξασφαλίσει την κατάλληλη χρήση των πληροφοριών. Ο ορισμός του «BEPS-related risk» Η Οδηγία εξηγεί ότι ο όρος «αξιολόγηση άλλων κινδύνων που συνδέονται με τα BEPS» («BEPS-related risk») αναφέρεται σε γενικότερους φορολογικούς κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν στη διάβρωση της φορολογικής βάσης σε μια χώρα. Η οδηγία σημειώνει ότι, στην πράξη, συνήθως, θα είναι δυνατό να εντοπιστεί εάν μια φορολογική πρακτική δημιουργεί τους εν λόγω κινδύνους, μόνο μετά την πραγματοποίηση περαιτέρω ερευνών. Ωστόσο, επαναλαμβάνεται ότι οι πληροφορίες της Έκθεσης Ανά Χώρα θα πρέπει χρησιμοποιούνται μόνο για την αξιολόγηση των κινδύνων και μόνο σαν βάση για την πραγματοποίηση αυτών των περαιτέρω ερευνών (και για οικονομική και στατιστική ανάλυση όταν απαιτείται).

6 Συνέπειες μη συμμόρφωσης με τον όρο της κατάλληλης χρήσης Η τελική έκθεση της Δράσης 13 περιλαμβάνει ορισμένες συνέπειες για μια δικαιοδοσία από τη μη συμμόρφωση ή πιθανή μη συμμόρφωση με τον όρο της κατάλληλης χρήσης των πληροφοριών. Αυτές οι συνέπειες ενεργοποιούνται μέσω των Συμφωνιών Αρμόδιων Αρχών (Competent Authority Agreements), που προβλέπονται για την υλοποίηση της υποχρέωσης υποβολής των Εκθέσεων Ανά Χώρα. Ειδικότερα προβλέπονται: Η κατάλληλη χρήση είναι απαραίτητος όρος για τη λήψη και χρήση των Εκθέσεων Ανά Χώρα. Οι αρμόδιες αρχές δεσμεύονται να γνωστοποιούν παραβάσεις του όρου της κατάλληλης χρήσης στην Γραμματεία του Συντονιστικού Οργάνου (για ανταλλαγές βάση της πολυμερούς συμφωνίας) ή άλλης αρμόδια αρχής (για ανταλλαγές βάσει διμερών συμφωνιών, όπως οι ανταλλαγές που θα διεξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες) Οι αρμόδιες αρχές δεσμεύονται να παραδέχονται μη ακατάλληλες αναπροσαρμογές στις περιπτώσεις διαδικασιών αμοιβαίου διακανονισμού Οι αρμόδιες αρχές έχουν τη δυνατότητα, μετά από διαβουλεύσεις, να αναστέλλουν προσωρινά την ανταλλαγή των Εκθέσεων Ανά Χώρα σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Όσον αφορά το πρώτο από τα ανωτέρω, η Οδηγία εξηγεί ότι μια δικαιοδοσία δεν θα μπορεί να απαιτεί τοπική υποβολή της Έκθεσης Ανά Χώρα, εκτός εάν: i) πληροί την προϋπόθεση της κατάλληλης χρήσης, ii) πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις για τοπική υποβολής. Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών θα εντοπιστεί κατά την διαδικασία αξιολόγησης της δικαιοδοσίας που προβλέπει η Δράση 13. Όσον αφορά το δεύτερο από τα ανωτέρω, όταν γνωστοποιείται παράβαση στη Γραμματεία του Συντονιστικού Οργάνου (δηλαδή σε περίπτωση ανταλλαγής βάσει της πολυμερούς συμφωνίας), η Γραμματεία θα ενημερώνει όλες τις αρμόδιες αρχές που έχουν σχέση ανταλλαγής βάσει της πολυμερούς συμφωνίας με την αρμόδια αρχή που έδωσε την ειδοποίηση για μη συμμόρφωση. Η οδηγία διευκρινίζει επίσης ότι οποιαδήποτε μη συμμόρφωση με την κατάλληλη χρήση θα θεωρείται ως «σημαντική μη συμμόρφωση». Όταν μια αρμόδια αρχή διαπιστώνει ότι υπάρχει ή υπήρξε σημαντική μη συμμόρφωση σε άλλη δικαιοδοσία, η εν λόγω αρμόδια αρχή μπορεί να αναστείλει προσωρινά την ανταλλαγή Εκθέσεων Ανά Χώρα με γραπτή ειδοποίηση. Ωστόσο, πριν από την αναστολή της ανταλλαγής Εκθέσεων Ανά Χώρα, η αρμόδια αρχή πρέπει να συμβουλευτεί την αρμόδια αρχή της άλλης δικαιοδοσίας για το κατά πόσο έχει σημειωθεί σημαντική μη συμμόρφωση. Προσεγγίσεις για τον προσδιορισμό της κατάλληλης χρήσης των πληροφοριών από τις Εκθέσεις Ανά Χώρα

7 Η οδηγία περί κατάλληλης χρησιμοποίησης απαριθμεί τα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι δικαιοδοσίες, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο, για την ενσωμάτωση της κατάλληλης χρήσης στους εγχώριους κανόνες και διαδικασίες. Η οδηγία αναφέρει ότι μια δικαιοδοσία πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει καταφατικά σε έξι βασικά ερωτήματα, τα οποία παρέχονται σε μία λίστα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τον όρο της κατάλληλης χρήσης ή να αναμένεται να είναι σε θέση να το πράξει πριν την πρώτη ανταλλαγή των Εκθέσεων Ανά Χώρα. Η οδηγία αναγνωρίζει, ότι στην πράξη, οι δικαιοδοσίες μπορεί να βασίζονται σε υφιστάμενες πολιτικές και διαδικασίες. Στη περίπτωση αυτή, το πρωταρχικό βήμα θα είναι η επιβεβαίωση ότι η χρήση των πληροφοριών των Εκθέσεων Ανά Χώρα καλύπτονται από αυτές τις υφιστάμενες πολιτικές και διαδικασίες. Επομένως, τυχόν πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τον όρο της κατάλληλης χρήσης μπορεί να είναι περιορισμένα. Στην Ελλάδα, η Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, η Deloitte Business Solutions Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων και η Deloitte Accounting Compliance & Reporting Services A.E. είναι μέλη της Deloitte Touche Tohmatsu Limited, μιας ιδιωτικής Βρετανικής εταιρίας περιορισμένης ευθύνης («DTTL»), της οποίας οι εταιρίες-μέλη είναι νομικά χωριστές και ανεξάρτητες οντότητες. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να ενημερωθείτε για το παγκόσμιο δίκτυο των εταιριών μελών μας. Η Deloitte παρέχει ελεγκτικές, φορολογικές, συμβουλευτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πελάτες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα όλων των κλάδων. H Deloitte προσφέρει υπηρεσίες σε 4 στους 5 οργανισμούς του Fortune Global 500 μέσω ενός παγκόσμιου διασυνδεδεμένου δικτύου εταιρειών-μελών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 150 χώρες συνεισφέροντας παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες, βαθιά γνώση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις πιο πολύπλοκες επιχειρηματικές προκλήσεις των πελατών μας. Για να μάθετε περισσότερα για το πώς τα περίπου 225,000 στελέχη μας δημιουργούν τον αντίκτυπο που μετράει παρακαλούμε να συνδεθείτε μαζί μας μέσω Facebook, LinkedIn ή Twitter. Στην Ελλάδα, η «Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» παρέχει ελεγκτικές (audit) υπηρεσίες, η «Deloitte Business Solutions Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων» χρηματοοικονομικές (financial advisory), φορολογικές (tax) και συμβουλευτικές (consulting) υπηρεσίες και η «Deloitte Accounting Compliance & Reporting Services A.E.» λογιστικές υπηρεσίες (accounting outsourcing). Με περισσότερα από 600 άτομα προσωπικό και γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Deloitte στην Ελλάδα εστιάζεται σε όλους τους κυρίαρχους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της ενέργειας, των καταναλωτικών προϊόντων, της υγείας, του βιομηχανικού κλάδου, της τεχνολογίας, των μέσων και των τηλεπικοινωνιών, της ακίνητης περιουσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στους πελάτες της Deloitte συγκαταλέγονται οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες του εμπορικού, βιομηχανικού και χρηματοοικονομικού τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: Το υλικό αυτό περιέχει αποκλειστικά και μόνο γενικές πληροφορίες και καμία από τις εταιρίες μέλη του διεθνούς δικτύου της Deloitte Touche Tohmatsu Limited ή άλλες συνεργαζόμενες οντότητες (συνολικά, το δίκτυο της Deloitte) δεν δύναται να εκληφθεί ότι δι αυτού παρέχει συμβουλές ή υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, προτείνουμε ότι οι αναγνώστες θα πρέπει να αναζητήσουν εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με κάθε ειδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Προτού λάβετε αποφάσεις ή προβείτε σε ενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν τα οικονομικά ή την επιχείρησή σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό επαγγελματία σύμβουλο. Καμία νομική οντότητα του δικτύου της Deloitte δεν αποδέχεται ευθύνη για οιαδήποτε ζημία υποστεί οποιοσδήποτε που βασίσθηκε στο παρόν. Φραγκοκκλησιάς 3α και Γρανικού, Μαρούσι, Τηλ: Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Για να μην λαμβάνετε s σχετικά με αυτό το θέμα, παρακαλώ όπως αποστείλετε ένα απαντητικό στον αποστολέα με τη λέξη Unsubscribe στο πεδίο του θέματος.

Ευνοϊκότερο καθεστώς στις φορολογικές κυρώσεις

Ευνοϊκότερο καθεστώς στις φορολογικές κυρώσεις Ελλάδα Φορολογικά Νέα 22 Ιανουαρίου 2018 Ευνοϊκότερο καθεστώς στις φορολογικές κυρώσεις Οι δύο νέοι νόμοι, ήτοι ο Ν.4509/17, ο οποίος γενικά ισχύει από 01.01.2018, ο Ν.4512/18 με ισχύ από 17.01.2018, επέφεραν,

Διαβάστε περισσότερα

Thessaloniki Tax Forum Φοροδιαφυγή & Φοροαποφυγή Νέες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο

Thessaloniki Tax Forum Φοροδιαφυγή & Φοροαποφυγή Νέες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο Thessaloniki Tax Forum Φοροδιαφυγή & Φοροαποφυγή Νέες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο, 7 η Νοεµβρίου 2016 Απώλεια Εσόδων 1 τρις Ετησίως εκτιµούσε η Επιτροπή το 2012 τις απώλειες σε φορολογικά έσοδα στην

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με τις διατάξεις περί μετασχηματισμών επιχειρήσεων

Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με τις διατάξεις περί μετασχηματισμών επιχειρήσεων Ελλάδα Φορολογικά Νέα 24 Απριλίου 2017 Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με τις διατάξεις περί μετασχηματισμών επιχειρήσεων Εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την 7.4.2017 η Εγκύκλιος ΠΟΛ. 1057/2017

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές ερμηνευτικών θέσεων της διοίκησης και προστασία του φορολογούμενου Ομαδικά ασφαλιστήρια μετά τη Γνμδ ΝΣΚ 266/2017 και άλλες περιπτώσεις

Αλλαγές ερμηνευτικών θέσεων της διοίκησης και προστασία του φορολογούμενου Ομαδικά ασφαλιστήρια μετά τη Γνμδ ΝΣΚ 266/2017 και άλλες περιπτώσεις Αλλαγές ερμηνευτικών θέσεων της διοίκησης και προστασία του φορολογούμενου Ομαδικά ασφαλιστήρια μετά τη Γνμδ ΝΣΚ 266/2017 και άλλες περιπτώσεις 4 η Διημερίδα e-θεμισ «Επίκαιρα Ζητήματα Φορολογικού & Ασφαλιστικού

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Φορολογική Έρευνα 2014 Ελληνικά ευρήματα

Ευρωπαϊκή Φορολογική Έρευνα 2014 Ελληνικά ευρήματα Ευρωπαϊκή Φορολογική Έρευνα 2014 Ελληνικά ευρήματα Η Deloitte πραγματοποίησε την Ευρωπαϊκή Φορολογική Έρευνα για 2 η χρονιά με τη συμμετοχή φορολογικών στελεχών από 814 εταιρείες και από 29 χώρες της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

Debt Restructuring. Survive today. Prepare for tomorrow. 15 Οκτωβρίου 2015. 1 Deloitte Business Solutions 2015 All rights reserved

Debt Restructuring. Survive today. Prepare for tomorrow. 15 Οκτωβρίου 2015. 1 Deloitte Business Solutions 2015 All rights reserved Debt Restructuring Survive today. Prepare for tomorrow 15 Οκτωβρίου 2015 1 Deloitte Business Solutions 2015 All rights reserved Αναδιάρθρωση? 2 Deloitte Business Solutions 2015 All rights reserved 2 Χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Ανταλλαγή Πληροφοριών Κρατών ΕΕ και Ενδοοµιλικές Συναλλαγές - Η Έκθεση Ανά Χώρα (BEPS CbC Report)

Ανταλλαγή Πληροφοριών Κρατών ΕΕ και Ενδοοµιλικές Συναλλαγές - Η Έκθεση Ανά Χώρα (BEPS CbC Report) Transfer Pricing Ανταλλαγή Πληροφοριών Κρατών ΕΕ και Ενδοοµιλικές Συναλλαγές - Η Έκθεση Ανά Χώρα (BEPS CbC Report) 15 Νοεµβρίου 2017 9ο Thessaloniki Tax Forum Επίδραση του φορολογικού πλαισίου στην επιχειρηµατική

Διαβάστε περισσότερα

Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού 151 25 Μαρούσι Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: +30 210 6781 100 Fax: +30 210 6776 221-2 www.deloitte.gr Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Αρετή Καντλή Communications Tηλ.: 210 6781392 Email: akantli@deloitte.gr Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στην κορυφή της Deloitte Football Money League με τις 20 κορυφαίες

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία. Θωμάς Λεβέντης Tax Partner Tηλ.: Κωνσταντίνος Ρουμπής Principal Τηλ.

Επικοινωνία. Θωμάς Λεβέντης Tax Partner Tηλ.: Κωνσταντίνος Ρουμπής Principal Τηλ. Ελλάδα Φορολογικά Νέα 11 Ιουλίου 2018 Νόμος 4549/2018 Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Επικοινωνία: Αθηνά Γκούζια Τίτλος: Senior Consultant, Communications Tηλ.: +30 210 6781 132 Email: agkouzia@deloitte.gr Deloitte - Δείκτης Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας στο

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Deloitte: Μόνο το 11% των εταιρειών παγκοσμίως «είναι προετοιμασμένες να οργανωθούν σωστά για να αντιμετωπίσουν το μέλλον»

Έρευνα Deloitte: Μόνο το 11% των εταιρειών παγκοσμίως «είναι προετοιμασμένες να οργανωθούν σωστά για να αντιμετωπίσουν το μέλλον» Αρετή Καντλή Communications Tηλ.: 210 6781392 Email: akantli@deloitte.gr Δελτίο Τύπου ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Έρευνα Deloitte: Μόνο το 11% των εταιρειών παγκοσμίως «είναι προετοιμασμένες να οργανωθούν σωστά για

Διαβάστε περισσότερα

Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού Μαρούσι Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: Fax:

Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού Μαρούσι Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: Fax: Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού 151 25 Μαρούσι Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: +30 210 6781 100 Fax: +30 210 6776 221-2 www.deloitte.gr Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή

Διαβάστε περισσότερα

R&D and Government Incentives Τέσσερις νέες προκηρύξεις του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

R&D and Government Incentives Τέσσερις νέες προκηρύξεις του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας Ελλάδα Φορολογία 12 Φεβρουαρίου 2016 R&D and Government Incentives Τέσσερις νέες προκηρύξεις του ΕΣΠΑ 2014 2020 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας Επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις για τέσσερις νέες

Διαβάστε περισσότερα

Μετά τιµής, Μοσχάτο, 5 Σεπτεµβρίου 2018 Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ John Saffrett Α.. 52204177 Το µέλος και νόµιµη εκπρόσωπος Gisele URQUIA Α.. 14DC11175 5 Οι ανωτέρω χρηµατοοικονοµικές

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία Το µοναδικό κλειδί της ανάπτυξης. Στέλιος Σµπυράκης Principal R&D/GI Tax Services Deloitte

Φορολογία Το µοναδικό κλειδί της ανάπτυξης. Στέλιος Σµπυράκης Principal R&D/GI Tax Services Deloitte Φορολογία Το µοναδικό κλειδί της ανάπτυξης Στέλιος Σµπυράκης Principal R&D/GI Tax Services Deloitte Νοέµβριος 2015 Αβεβαιότητα Απο-επενδύσεις Yψηλή ανεργία 2 Απο-επενδύσεις & Υψηλή Ανεργία Το 2017 θα λείπουν

Διαβάστε περισσότερα

Επιχορηγήσεις για καινοτομία στις Υδατοκαλλιέργειες Προδημοσίευση ειδικών δράσεων από την ΓΓΕΤ για την υποστήριξη έργων έρευνας και καινοτομίας

Επιχορηγήσεις για καινοτομία στις Υδατοκαλλιέργειες Προδημοσίευση ειδικών δράσεων από την ΓΓΕΤ για την υποστήριξη έργων έρευνας και καινοτομίας Ελλάδα Tax, R&D and Government Incentives 9 Αυγούστου 2016 Επιχορηγήσεις για καινοτομία στις Υδατοκαλλιέργειες Προδημοσίευση ειδικών δράσεων από την ΓΓΕΤ για την υποστήριξη έργων έρευνας και καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Προς τους Μετόχους της Τράπεζας της Ελλάδος. Έκθεση επί του Ελέγχου επί των Οικονομικών Καταστάσεων

Έκθεση Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Προς τους Μετόχους της Τράπεζας της Ελλάδος. Έκθεση επί του Ελέγχου επί των Οικονομικών Καταστάσεων Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: +30 210 6781 100 Fax: +30 210 6776 221-2 www.deloitte.gr Έκθεση Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών

Διαβάστε περισσότερα

8 th TAX FORUM 2012. Έκδοση Φορολογικών Πιστοποιητικών Σε Περίοδο Οικονοµικής Κρίσης

8 th TAX FORUM 2012. Έκδοση Φορολογικών Πιστοποιητικών Σε Περίοδο Οικονοµικής Κρίσης 8 th TAX FORUM 2012 Έκδοση Φορολογικών Πιστοποιητικών Σε Περίοδο Οικονοµικής Κρίσης ιασφάλισητηςείσπραξης ηµόσιωνεσόδων & Προστασία Των Ειλικρινών Φορολογούµενων Επιχειρήσεων Οµιλητής: Μαρία Τρακάδη ΤΑΧ

Διαβάστε περισσότερα

Έμμεση Φορολογία - Πρόσφατες Εξελίξεις

Έμμεση Φορολογία - Πρόσφατες Εξελίξεις Ελλάδα Φορολογικά Νέα 11 Αυγούστου 2017 Έμμεση Φορολογία - Πρόσφατες Εξελίξεις Νέος Nόμος 4484/2017 Με το Νόμο 4484/2017 (ΦΕΚ Α 110/01.08.2017), ενσωματώνεται, μεταξύ άλλων διατάξεων, η δυνατότητα που

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές λύσεις για περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις «Εργαλειοθήκη επιτάχυνσης παραγωγικών επενδύσεων» Απρίλιος 2018

Πρακτικές λύσεις για περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις «Εργαλειοθήκη επιτάχυνσης παραγωγικών επενδύσεων» Απρίλιος 2018 Πρακτικές λύσεις για περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις «Εργαλειοθήκη επιτάχυνσης παραγωγικών επενδύσεων» Απρίλιος 2018 Μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ διευρύνεται ένα επενδυτικό κενό, το οποίο σωρευτικά

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία: Εµπόδιο ή εργαλείο για την ανάπτυξη; Μαρία Τρακάδη Tax Managing Partner Αθήνα, 20 Απριλίου 2015 1

Φορολογία: Εµπόδιο ή εργαλείο για την ανάπτυξη; Μαρία Τρακάδη Tax Managing Partner Αθήνα, 20 Απριλίου 2015 1 Φορολογία: Εµπόδιο ή εργαλείο για την ανάπτυξη; Μαρία Τρακάδη Tax Managing Partner Αθήνα, 20 Απριλίου 2015 1 Ανταγωνιστικότητα Σεποιαθέσηβρίσκεταιη Ελλάδα; 2 Ανταγωνιστικότητα ΗΕλλάδαείναιστην 81 η θέσηανάµεσασε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Μελέτη αποτίμησης των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων των έργων του Πολιτισμού Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 Σκοπός & Προσέγγιση Εισαγωγή Εμπειρογνωμοσύνη αποτίμησης των κοινωνικοοικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Deloitte: Δίκτυα 5G, «έξυπνα» ηχεία και Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud, αυξάνουν τη συνδεσιμότητα και τις δυνατότητες καινοτομίας

Deloitte: Δίκτυα 5G, «έξυπνα» ηχεία και Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud, αυξάνουν τη συνδεσιμότητα και τις δυνατότητες καινοτομίας Δελτίο Τύπου Deloitte: Δίκτυα 5G, «έξυπνα» ηχεία και Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud, αυξάνουν τη συνδεσιμότητα και τις δυνατότητες καινοτομίας Τα «έξυπνα» ηχεία αναμένεται να αγγίξουν τις 250 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης οδηγίας του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης οδηγίας του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.1.2016 COM(2016) 25 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης οδηγίας του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ όσον αφορά την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «μαρκάρει στενά» τη Ρεάλ Μαδρίτης για να διατηρήσει τη θέση της ως η ομάδα με τα υψηλότερα έσοδα στον κόσμο του ποδοσφαίρου

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «μαρκάρει στενά» τη Ρεάλ Μαδρίτης για να διατηρήσει τη θέση της ως η ομάδα με τα υψηλότερα έσοδα στον κόσμο του ποδοσφαίρου Δελτίο τύπου Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «μαρκάρει στενά» τη Ρεάλ Μαδρίτης για να διατηρήσει τη θέση της ως η ομάδα με τα υψηλότερα έσοδα στον κόσμο του ποδοσφαίρου Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ομάδων

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Deloitte Football Money League: Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων ξεπερνά τα 6 δισ.

Δελτίο Τύπου. Deloitte Football Money League: Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων ξεπερνά τα 6 δισ. Δελτίο Τύπου Deloitte Football Money League: Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων ξεπερνά τα 6 δισ. Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων αυξήθηκε κατά 14% υπερβαίνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash ΕΔΡΑ JEAN MONNET ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Tax Flash ΕΔΡΑ JEAN MONNET ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 14/3/2019 EΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ- ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το πλαίσιο ενδοοµιλικών συναλλαγών, ενισχυµένο µε πρόσθετες οδηγίες του ΟΟΣΑ, µοχλός χάραξης στρατηγικής επενδύσεων και αποφυγής διπλής φορολογίας

Το πλαίσιο ενδοοµιλικών συναλλαγών, ενισχυµένο µε πρόσθετες οδηγίες του ΟΟΣΑ, µοχλός χάραξης στρατηγικής επενδύσεων και αποφυγής διπλής φορολογίας Το πλαίσιο ενδοοµιλικών συναλλαγών, ενισχυµένο µε πρόσθετες οδηγίες του ΟΟΣΑ, µοχλός χάραξης στρατηγικής επενδύσεων και αποφυγής διπλής φορολογίας 1 Γιάννης Γιαννόπουλος Διευθυντής Φορολογικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Deloitte Football Money League: Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ομάδων ξεπερνά τις 5 δισ. λίρες

Deloitte Football Money League: Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ομάδων ξεπερνά τις 5 δισ. λίρες Δελτίο Τύπου Deloitte Football Money League: Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ομάδων ξεπερνά τις 5 δισ. λίρες Το σύνολο των εσόδων των 20 κορυφαίων ομάδων της κατάταξης Money League σημείωσε νέο ρεκόρ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΙΝΚΕΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΙΝΚΕΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΙΝΚΕΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ : 19,3 χλμ Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19002, Παιανία ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ. 5305101000 ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Base Erosion Profit Shifting BEPS. (transparency).

Base Erosion Profit Shifting BEPS. (transparency). Τεκµηρίωση Ενδοοµιλικών Συναλλαγών ιεθνείς εξελίξεις Vs Ελληνικής πρακτικής 20 Απριλίου 2015 Έφη Αδαµίδου Partner, Επικεφαλής Υπηρεσιών Τεκµηρίωσης Ενδοοµιλικών Συναλλαγών KPMG Base Erosion Profit Shifting

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 30η IOYNIOY 2016 Περίοδος 01.01-30.06.2016 ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Εξαμηνιαία Έκθεση Διαχείρισης 30.06.2017 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικά Νέα Tax Flash

Φορολογικά Νέα Tax Flash GLOBAL ACCOUNTING SOLUTIONS Α.Ε. Φορολογικά Νέα Tax Flash Επικοινωνία: Παπαδημητρίου Δημήτρης Senior Tax Partner dpapadimitriou@pdaudit.gr Μαλιάγκα Ασπασία Οδηγίες για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

Φο ρ ο λ ο γ ί α Κωδικός - Διοίκησης και Οικονομίας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Τίτλος μαθήματος Φορολογία Υπεύθυνος

Φο ρ ο λ ο γ ί α Κωδικός - Διοίκησης και Οικονομίας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Τίτλος μαθήματος Φορολογία Υπεύθυνος Φο ρ ο λ ο γ ί α Κωδικός - Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Τίτλος μαθήματος Φορολογία Υπεύθυνος Αθανάσιος Μανδήλας μαθήματος Τύπος μαθήματος Υποχρεωτικό Εξάμηνο Α Πιστωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την εξάλειψη των βασικών κενών που

Tax Flash. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανόνες της ΕΕ για την εξάλειψη των βασικών κενών που 7/1/2019 ΑΠO 1 ΙΑΝΟΥΑΡIΟΥ 2019 ΤEΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΧY ΝEΟΙ ΚΑΝOΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞAΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ νέοι κανόνες της ΕΕ για Με το από 30 Δεκεμβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ενδιάμεση Συνοπτική Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση 30 Ιουνίου 2017 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς Η συνημμένη

Διαβάστε περισσότερα

www.pwc.gr Σύγχρονες Τάσεις στη Φορολόγηση των Ενδοοµιλικών Συναλλαγών Άγις Μοσχοβάκος Senior Manager, Tax & Legal, PwC Απρίλιος 2015

www.pwc.gr Σύγχρονες Τάσεις στη Φορολόγηση των Ενδοοµιλικών Συναλλαγών Άγις Μοσχοβάκος Senior Manager, Tax & Legal, PwC Απρίλιος 2015 www.pwc.gr Σύγχρονες Τάσεις στη Φορολόγηση των Ενδοοµιλικών Συναλλαγών Άγις Μοσχοβάκος Senior Manager, Tax & Legal, Θέµατα προς συζήτηση Ενότητα 1 Συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης BEPS Ενότητα 2

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash. Αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την

Tax Flash. Αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την 11/1/2019 ΑΠΟΦAΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚHΣ ΕΠΙΤΡΟΠHΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚA ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤOΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Απόδοση φορολογικής και διοικητικής δικαιοσύνης

Απόδοση φορολογικής και διοικητικής δικαιοσύνης Απόδοση φορολογικής και διοικητικής δικαιοσύνης Η διαδρομή από την έναρξη του ελέγχου μέχρι την προσφυγή στη διοικητική δικαιοσύνη: Διαδικασία, κυρώσεις και σημεία προς βελτίωση Κωνσταντίνα Γαλλή 13 Νοεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash 01/10/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MCDONALD S

Tax Flash 01/10/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MCDONALD S 01/10/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MCDONALD S Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε ότι το Λουξεμβούργο δεν παρείχε προνομιακή φορολογική μεταχείριση στην εταιρεία McDonald s και οι σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΦΠΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΦΠΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 18/12/2018 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΦΠΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ τον κατώτατο - Σύμφωνα με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/912

Διαβάστε περισσότερα

Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού Μαρούσι Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: Fax:

Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού Μαρούσι Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: Fax: Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Φραγκοκκλησιάς 3α & Γρανικού 151 25 Μαρούσι Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: +30 210 6781 100 Fax: +30 210 6776 221-2 www.deloitte.gr Έκθεση ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 30η IOYNIOY 2016 ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Εξαμηνιαία Έκθεση Διαχείρισης 30.06.2017 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1 «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1 «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1 «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» Χρήστος Ι.Νεγκάκης Καθηγητής 2 ΣΚΟΠΟΣ Περιγραφή του τρόπου παρουσίασης των Οικονομικών Καταστάσεων. Εξασφάλιση συγκρισιμότητας των οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ALPHA TRUST ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Άδεια σύστασης:απόφ.ε.κ.6η/ /7β,φεκ 280/Β/ ISIN : GRF

ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ALPHA TRUST ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Άδεια σύστασης:απόφ.ε.κ.6η/ /7β,φεκ 280/Β/ ISIN : GRF 1 ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ALPHA TRUST ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Άδεια σύστασης:απόφ.ε.κ.6η/29.3.1994/7β,φεκ 280/Β/18.4.1994 ISIN : GRF000062007 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ισολογισμός Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων: 7 Μαΐου 2010.

Ισολογισμός Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων: 7 Μαΐου 2010. Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως & Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ ΑΡ.Μ.ΑΕ. 57121/01/Β/04/321 ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 5 10678 ΑΘΗΝΑ Στοιχεία και Πληροφορίες Χρήσης Από 01/01/09 έως 31/12/09

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες 09 Απριλίου 2019 Έκδοση 03/2019

Κύπρος Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες 09 Απριλίου 2019 Έκδοση 03/2019 Κύπρος Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες 09 Απριλίου 2019 Έκδοση 03/2019 Φορολογικά Νέα Τροποποιήσεις στον περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμο για τη θέσπιση κανόνων κατά των πρακτικών φοροαποφυγής Στις

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικά Νέα Tax Flash

Φορολογικά Νέα Tax Flash GLOBAL ACCOUNTING SOLUTIONS Α.Ε. Φορολογικά Νέα Tax Flash Επικοινωνία: Παπαδημητρίου Δημήτρης Senior Tax Partner dpapadimitriou@pdaudit.gr Μαλιάγκα Ασπασία Head of Tax amaliagka@pdaudit.gr Η εγκύκλιος

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash. Διοργάνωση από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Δημόσιας Ακρόασης με θέμα «Φορολογία στην

Tax Flash. Διοργάνωση από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Δημόσιας Ακρόασης με θέμα «Φορολογία στην 5/1/2019 ΔΙΟΡΓAΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΟΙΚΟΝΟΜIKH ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚH ΕΠΙΤΡΟΠH ΔΗΜOΣΙΑΣ ΑΚΡOΑΣΗΣ ΜΕ ΘEΜΑ «ΦΟΡΟΛΟΓIΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜEΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜIΑ: Η ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» και Κοινωνική Επιτροπή Σύμφωνα με την

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικά Νέα - Tax Flash

Φορολογικά Νέα - Tax Flash Επικοινωνία: Μαλιάγκα Ασπασία Head of Tax amaliagka@gasolutions.gr Επικοινωνία: Παπαδημητρίου Δημήτρης Senior Tax Partner dpapadimitriou@gasolutions.gr Φορολογικά Νέα - Tax Flash Η εγκύκλιος για τις εκπιπτόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 6 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 6 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 7 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ... 7 I. ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ... 7 II. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash 20/5/2019 ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΦΠΑ

Tax Flash 20/5/2019 ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΦΠΑ 20/5/2019 ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΦΠΑ καταπολέμηση της απάτης στον Σύμφωνα με το από 15 Μαΐου 2019 δελτίο τύπου της ΕΕ, το νέο εργαλείο «Ανάλυση του Δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικές Υπηρεσίες

Φορολογικές Υπηρεσίες Smart decisions. Lasting value. Φορολογικές Υπηρεσίες Audit / Tax / Advisory / Risk Audit / Tax / Advisory / Risk -. Smart decisions. Lasting value. Το τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών της CROWE SOL βασισμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ισολογισμός 2014. Περιφέρεια Αττικής Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών http://www.cardlink.gr.

Ισολογισμός 2014. Περιφέρεια Αττικής Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών http://www.cardlink.gr. ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως & Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών ΑΡ.ΓΕΜΗ 005934901000 Αγίου Κωνσταντίνου 50 15124 Μαρούσι Στοιχεία και Πληροφορίες Χρήσης Από 01/01/14 έως 31/12/14

Διαβάστε περισσότερα

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος. 23.7.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 191/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 636/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Ιουλίου 2009 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1126/2008 για την υιοθέτηση ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Ισολογισμός Νομαρχία Αττικής Αρμόδια Νομαρχία: Διεύθυνση διαδικτύου:

Ισολογισμός Νομαρχία Αττικής  Αρμόδια Νομαρχία: Διεύθυνση διαδικτύου: Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως & Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ ΑΡ.ΓΕΜΗ 005934901000 Αγίου Κωνσταντίνου 50 15124 Μαρούσι Στοιχεία και Πληροφορίες Χρήσης Από 01/01/15 έως 31/12/15

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ALPHA TRUST EURO MONEY MARKET FUND - SHORT TERM Άδεια σύστασης:απόφ.ε.κ.10η/ /4,φεκ 723/Β/ ISIN : GRF

ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ALPHA TRUST EURO MONEY MARKET FUND - SHORT TERM Άδεια σύστασης:απόφ.ε.κ.10η/ /4,φεκ 723/Β/ ISIN : GRF 1 ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ALPHA TRUST EURO MONEY MARKET FUND - SHORT TERM Άδεια σύστασης:απόφ.ε.κ.10η/14.8.1996/4,φεκ 723/Β/22.8.1996 ISIN : GRF000064003 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 33(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2012 ΕΩΣ 2017

Αριθμός 33(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2012 ΕΩΣ 2017 247 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 33(Ι)/2018 Αρ. 4650, 27.4.2018 Ο περί Διοικητικής Συνεργασίας στον Τομέα της Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΩΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΩΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΩΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε. ΕΔΡΑ : 19,3 χλμ Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19002, Παιανία ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ. 334301000 ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MetLife Α.Ε..Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "METLIFE ALICO FUND OF FUNDS ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ" ΑΡ. Α ΕΙΑΣ: 5/27.01.2009 ΑΡ.Α ΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 251/25.01.2016 ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

MetLife ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ: 116/ ΦEK: 504/Β/ ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: 294/

MetLife ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ: 116/ ΦEK: 504/Β/ ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: 294/ MetLife ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ: 116/21.7.1992 ΦEK: 504/Β/6.8.92 ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: 294/ 27.03.2018 ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. 20 ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 30 ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002 (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 7 ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 7 A. ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 8 B. ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Άτλας Κόπκο Ελλάς ΑΕ. ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ ΕΔΡΑ:Λ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΒΑΡΗΣ 82 ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Άτλας Κόπκο Ελλάς ΑΕ. ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ ΕΔΡΑ:Λ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΒΑΡΗΣ 82 ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Άτλας Κόπκο Ελλάς ΑΕ. ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ 273201000 ΕΔΡΑ:Λ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΒΑΡΗΣ 82 ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΗΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 Περίοδος από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛ Β ΕΞ2017/

ΔΕΛ Β ΕΞ2017/ ΔΕΛ Β 1133271 ΕΞ2017/12.09.2017 ΔΕΛ Β 1133271 ΕΞ2017/12.09.2017 Οδηγίες διενέργειας μερικού ελέγχου για την επίσπευση της διαδικασίας επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash 13/3/2019 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

Tax Flash 13/3/2019 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ 13/3/2019 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ συνεργάσιμων περιοχών Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ενενήντα

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της ΚΑΘΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΒΑΦΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΟΠΟΙΙΑΣ Χρήσεως 2008

Διαβάστε περισσότερα

MetLife FUND OF FUNDS ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 5/ ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: 294/

MetLife FUND OF FUNDS ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 5/ ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: 294/ MetLife FUND OF FUNDS ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 5/27.01.2009 ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: 294/ 27.03.2018 ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. 24 ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Σκοπός Oι παρούσες οδηγίες αφορούν τη διαδικασία προέγκρισης μεθοδολογίας ενδοομιλικής τιμολόγησης ( APA")

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.10.2018 L 265/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1595 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Οκτωβρίου 2018 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1126/2008 για την υιοθέτηση ορισμένων διεθνών λογιστικών προτύπων σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση 2 η : Ποια είναι η αξία του συνόλου των ιδίων κεφαλαίων (ή καθαρής θέσης της επιχείρησης ) 31.12.2011 ; Απάντηση :

Ερώτηση 2 η : Ποια είναι η αξία του συνόλου των ιδίων κεφαλαίων (ή καθαρής θέσης της επιχείρησης ) 31.12.2011 ; Απάντηση : 1 Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Μάθημα: Εισαγωγή στη Λογιστική Καθηγητής : Κωνσταντίνος Ελευθερίου Διδάσκων: Γεώργιος Στ. Αληφαντής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2016 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 01/01/2016-31/12/2016

Διαβάστε περισσότερα

τηλ.: +357 22 360300 τηλ.: +357 25 868686 τηλ.: +357 24 819494

τηλ.: +357 22 360300 τηλ.: +357 25 868686 τηλ.: +357 24 819494 Κύπρος Φορολογικές και Νοµικές Υπηρεσίες 22 Ιουλίου 2015 Φορολογικά Νέα Τροποποιήσεις στη Φορολογική Νοµοθεσία Στις 9 Ιουλίου 2015 η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σηµαντικές τροποποιήσεις στην φορολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) 403 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΠΡΟΛΟΓΟΣ 5 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Σταθερή επιλογή συνεργασίας με αξιόπιστες συμβουλευτικές υπηρεσίες, εξειδικευμένες λύσεις, ολοκληρωμένη υποστήριξη consulting solutions

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΕΔΡΑ: ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 56 ΑΘΗΝΑ Αρ.Μ.Α.Ε 1027/01/Β/86/1028 ΑΡ. ΓΕΜΗ: 000259801000 ΕΤΗΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Χρήσεως 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Οικονομικού και Διοικητικού Διευθυντή

το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Οικονομικού και Διοικητικού Διευθυντή Προς: Υπόψη: Κοινοποίηση: το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κ. Βογιατζόγλου Νικόλαου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Τσέπερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MetLife Α.Ε..Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "METLIFE ALICO ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΡΙΑΚΟ" ΑΡ. Α ΕΙΑΣ: 2/8/21.02.1994 ΦΕΚ: 205/B/30.03.1994 ΑΡ.Α ΕΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 201/27.03.2014

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Εννέα Μήνες Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΥΝΕΝΤΗΣ Α.Ε.Ε. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΥΝΕΝΤΗΣ Α.Ε.Ε. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2016 Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά ΠΟΥΝΕΝΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΜΟΥ 25 ΚΗΦΙΣΙΑ 145 64 Α.Φ.Μ.: 998382528 Δ.Ο.Υ.: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ Α.Μ.Α.Ε. 66624/01ΑΤ/Β/03/403 Α.Φ. 30436 ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΑ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΜΑ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΜΑ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Γαλήνης 17, Κηφισιά Αρ.Μ.Α.Ε.: 2292/01ΑT/B/86/1528 Γ.Ε.ΜΗ: 287401000 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1 Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 371 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά - Ν. 2190/20 - Κ.Φ.Α.Σ. 7 -Οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστική Εταιρειών. Φορολογική και Λογιστική βάση

Λογιστική Εταιρειών. Φορολογική και Λογιστική βάση Λογιστική Εταιρειών Φορολογική και Λογιστική βάση Λογιστική και Φορολογική βάση Σύμφωνα με το νόμο το λογιστικό σύστημα της οντότητας απαιτείται να παρακολουθεί την : λογιστική βάση των στοιχείων των εσόδων,

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιώς Αμοιβαίο Κεφάλαιο Θεσμικών Επενδυτών Μετοχικό Εσωτερικού (I)

Πειραιώς Αμοιβαίο Κεφάλαιο Θεσμικών Επενδυτών Μετοχικό Εσωτερικού (I) ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 Πειραιώς Αμοιβαίο Κεφάλαιο Θεσμικών Επενδυτών Μετοχικό Εσωτερικού (I) Εξαμηνιαία Έκθεση Διαχείρισης 30.06.2018 ΠΕΙΡΑΙΩΣ Asset Management ΑΕΔΑΚ Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash 25/10/2018 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

Tax Flash 25/10/2018 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΕ 25/10/2018 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΕ Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του Στη συνεδρίαση των Υπουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2014

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2014 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Τρεις Μήνες Μέχρι 31 Μαρτίου 2014 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

Ισολογισμός Ιουλίου 2018 Φώτης Σμυρνής PricewaterhouseCoopers Α.Ε. Με σύμφωνη γνώμη. Ισολογισμός 2017

Ισολογισμός Ιουλίου 2018 Φώτης Σμυρνής PricewaterhouseCoopers Α.Ε. Με σύμφωνη γνώμη. Ισολογισμός 2017 Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως & Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ ΑΡ.ΓΕΜΗ 005934901000 Διεύθυνση Μαρίνου Αντύπα 41-45 Ηράκλειο Αττικής 14124 Στοιχεία και Πληροφορίες Χρήσης Από 01/01/16

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Εννέα Μήνες Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

Ισολογισμός Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων: Ισολογισμός 2008

Ισολογισμός Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων: Ισολογισμός 2008 Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως & Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ ΑΡ.Μ.ΑΕ. 57121/01/Β/04/321 ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 5 10678 ΑΘΗΝΑ Στοιχεία και Πληροφορίες Χρήσης Από 01/01/08 έως 31/12/08

Διαβάστε περισσότερα

Π.Κ. ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ Α.Ε. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2016

Π.Κ. ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ Α.Ε. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2016 Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Π.Κ. ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΜΟΥ 25 ΚΗΦΙΣΙΑ 145 64 Α.Φ.Μ.: 800502118 Δ.Ο.Υ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2018 Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Ελληνικά ΑΝΕΜΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΜΟΥ 25 ΚΗΦΙΣΙΑ 145 64 Α.Φ.Μ.: 998382516 Δ.Ο.Υ.: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «Κύρωση της Πολυµερούς Συµφωνίας Αρµοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρµογής» Το

Διαβάστε περισσότερα

Ισολογισμός 2012. Νομαρχία Αγίας Παρασκευής http://www.cardlink.gr. Αρμόδια Νομαρχία: Διεύθυνση διαδικτύου:

Ισολογισμός 2012. Νομαρχία Αγίας Παρασκευής http://www.cardlink.gr. Αρμόδια Νομαρχία: Διεύθυνση διαδικτύου: Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως & Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ ΑΡ.Μ.ΑΕ. 57121/01AT/Β/04/196 Αγίου Κωνσταντίνου 50 15124 Μαρούσι Στοιχεία και Πληροφορίες Χρήσης Από 01/01/12 έως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ της εταιρίας NASSA AE Α.Ρ Μ.Α.Ε. 11333/070/Β/86/0046 - Γ.Ε.ΜΗ 127136427000

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ της εταιρίας NASSA AE Α.Ρ Μ.Α.Ε. 11333/070/Β/86/0046 - Γ.Ε.ΜΗ 127136427000 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ της εταιρίας NASSA AE Α.Ρ Μ.Α.Ε. 11333/070/Β/86/0046 - Γ.Ε.ΜΗ 127136427000 Στο Ηράκλειο σήμερα την 31-07-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 μ.μ. στα γραφεία της έδρας της εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2014 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Έξι Μήνες Μέχρι 30 Ιουνίου 2014 1 Ενοποιημένη Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Νεόφυτος Νεοφύτου ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ Φόρος Εισοδήματος ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

BROKERS UNION ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ Α.Ε.

BROKERS UNION ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ Α.Ε. BROKERS UNION ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ Α.Ε. Λ. Βουλιαγμένης 90, 16674 Γλυφάδα Αρ. ΓΕ.ΜΗ.: 115832209000 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ χρήσεως 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 [1] ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιουνίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιουνίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0138 (CNS) 10582/17 ADD 1 FISC 149 ECOFIN 572 IA 115 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Για

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιώς Fund of Funds Αναδυόμενων Αγορών Μετοχικό

Πειραιώς Fund of Funds Αναδυόμενων Αγορών Μετοχικό ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 Πειραιώς Fund of Funds Αναδυόμενων Αγορών Μετοχικό Εξαμηνιαία Έκθεση Διαχείρισης 30.06.2018 ΠΕΙΡΑΙΩΣ Asset Management ΑΕΔΑΚ Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Λ. Βασ. Σοφίας

Διαβάστε περισσότερα