Εditorial. Περιεχόμενα. 2 Ευκαιρίες για ανάπτυξη το 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εditorial. Περιεχόμενα. 2 Ευκαιρίες για ανάπτυξη το 2015"

Transcript

1 * 1 Τεύχος 9 Δεκέμβριος 2014 *Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ Περιεχόμενα 2 Ευκαιρίες για ανάπτυξη το Στην Cana κοιτάζουμε μπροστά και ο χρόνος μετρά υπέρ μας! Οι νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Cana 4 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) Greece Race for the Cure 6 Γνωριμία με το Τμήμα Διαγωνισμών 7 Η γνώμη μας μετράει Η Cana εδραιώνει την παρουσία της στο χώρο της σπονδυλικής στήλης 12 Τα Προβιοτικά στην Παιδιατρική 13 Εκδηλώσεις - Συνέδρια 14 Γεύσεις χωρίς γλουτένη 15 Ρωτάμε & Απαντάμε Γάμοι & Γεννήσεις 16 Προσφορές Τμήματος Φροντίδας Υγείας Εditorial Οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν σχεδόν φθάσει και μαζί τους φέρνουν το ένατο τεύχος του «1», του γνωστού πλέον σε όλους μας newsletter της Cana. Με γιορτινή διάθεση λοιπόν, ξεπερνάμε τις καθημερινές δυσκολίες και «αλλάζουμε» με σταθερό ρυθμό. Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο κος Κανάρογλου, οι ευκαιρίες για ανάπτυξη το 2015 είναι μπροστά μας και οι νέες συνεργασίες της Cana είναι γεγονός. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα θέματα με τα οποία καταπιάνεται αυτή τη φορά το περιοδικό μας. Καλωσορίζουμε τη νέα μας εταιρική καταχώριση με την οποία κοιτάζουμε μπροστά, με τον χρόνο να μετρά υπέρ μας, καθώς και τη συνεργασία μας με τη Synergy Logistics και τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Cana. Επίσης γνωρίζουμε καλύτερα το τμήμα Διαγωνισμών και το ότι «η γνώμη μας μετράει», μέσω και του φετινού ερωτηματολογίου ικανοποίησης προσωπικού. Επιπλέον, εδραιώνουμε την παρουσία μας στο χώρο της σπονδυλικής στήλης, επανακυκλοφορούμε το Minadex και λανσάρουμε το Bion3 Junior, το οποίο εμπεριέχει 3 είδη προβιοτικών στελεχών. Στις Eκδηλώσεις Συνέδρια, ταξιδεύουμε στη Γενεύη για το 36ο ESPEN και μαγειρεύουμε Ιταλικά με προϊόντα Schar. Δεν θα ξεχνούσαμε βέβαια να αναφέρουμε την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου «Άλμα Ζωής», με χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέσω των πωλήσεων των EXELIA. Κοντά μας με πολύ ενδιαφέρον και σε αυτό το τεύχος, οι σταθερές μας στήλες: το ιατρικό μας κείμενο, τα Q&As για να συνεχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας, γάμοι και γεννήσεις και φυσικά οι προσφορές μας, αυτή τη φορά με προτάσεις για δώρα EXELIA. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία, αγάπη, δημιουργία Τμήμα HR

2 2H εταιρεία Cana Ευκαιρίες για ανάπτυξη το 2015 Κώστας Κανάρογλου / Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί προχωρούν με σταθερό ρυθμό. Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού μας θα βρείτε μια παρουσίαση των νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της Cana. Θα διαπιστώσετε ότι έχουμε στη διάθεσή μας χώρο τ.μ. διαμορφωμένο με συγκεκριμένες προδιαγραφές, γεγονός που πολλαπλασιάζει τη δυναμικότητα της εταιρείας. Η συνεργασία με τη Synergy Logistics, που ξεκίνησε τον Αύγουστο, εδραιώνεται και σταδιακά αξιοποιεί την τεχνογνωσία και των δύο πλευρών. Βλέπουμε κάθε δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, ως ευκαιρία να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας και δεν χάνουμε την προσήλωσή μας στους στόχους που έχουν τεθεί. Σε όλα τα εμπορικά τμήματα της εταιρείας βλέπουμε θετικές εξελίξεις. Τον Νοέμβριο ξεκινήσαμε μία ακόμη νέα συνεργασία με μια εταιρεία με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την Angiodynamics, που εξειδικεύεται στην αγγειοχειρουργική και την ογκολογία. Το αρμόδιο τμήμα αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμα δύο σημαντικές συνεργασίες στο άμεσο χρονικό διάστημα. Στον Τομέα Φαρμάκου, η ανάθεση της προώθησης του Palexia από τη Jansen επεκτείνει τη συνεργασία μας με ένα φάρμακο που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του πόνου. Νέα προϊόντα έχουμε και στον Τομέα Φροντίδας Υγείας με την επανακυκλοφορία του Minadex και τo λανσάρισμα του Bion3 Junior. Γεγονός ιδιαίτερης σημασίας αποτελεί και η παράδοση της πρώτης επιταγής από τις πωλήσεις των EXELIA στο Άλμα Ζωής. Το όραμά μας για ένα προϊόν που ευαισθητοποιεί τις γυναίκες και «δίνει πίσω», γίνεται πραγματικότητα και αποτελεί σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής δράσης της εταιρείας. Το 2015 είναι για εμάς μια χρονιά ανάπτυξης όπου οι στόχοι μας θα είναι ξεκάθαροι και το βλέμμα μας στραμμένο μπροστά. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τους γοργούς ρυθμούς που χρειάζεται και να φροντίσουμε και για την προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, ξεκινάμε το Σύστημα Αξιολόγησης της Cana. Μέσω της αξιολόγησης θα μπορέσουμε όλοι να βάζουμε προσωπικούς στόχους βελτίωσης, να έχουμε ξεκάθαρο feedback και να αναγνωρίζεται η αποτελεσματικότητα και η σκληρή δουλειά. Συνεχίζουμε αδιάκοπα να διευρύνουμε τις προοπτικές της εταιρείας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη συνεχή ανάπτυξή της. Εύχομαι υγεία και ευημερία για εσάς και τις οικογένειές σας και να περάσετε ξεκούραστες Γιορτές.

3 3 H εταιρεία Cana Στην Cana κοιτάζουμε μπροστά και ο χρόνος μετρά υπέρ μας! Τον Νοέμβριο δημιουργήθηκε η νέα εταιρική καταχώριση των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων Cana. Η καταχώριση σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προβάλει την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία της Cana σε συνδυασμό με την επιδίωξη για καινοτομία και συνεχή εξέλιξη. Οι νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Cana! Η συνεργασία των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων Cana με τη Synergy Logistics ξεκίνησε τον Αύγουστο 2014, με τη μεταφορά του αποθέματος από το Ηράκλειο Αττικής στον Ασπρόπυργο, η οποία διήρκησε 3 ημέρες. Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε η εκτέλεση παραγγελιών αλλά και η διαχείριση των εισαγωγών. Με τη συνεργασία των δύο μερών, οι «παιδικές ασθένειες» ξεπεράστηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα και ομαλοποιήθηκε η διαχείριση και διακίνηση των προϊόντων της Cana. Ο αποθηκευτικός χώρος της Cana καλύπτει μ 2, που διαμορφώθηκαν με συγκεκριμένες προδιαγραφές έτσι ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις του ΕΟΦ, και έχει δυναμικότητα >1.500 παλετοθέσεων. Ο χώρος έχει εξοπλιστεί με μηχανισμό ψύξεως που εξασφαλίζει ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία, ενώ καταγράφεται η διακύμανσή τους καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μετά το πρώτο τρίμηνο συνεργασίας, οι δύο εταιρείες στοχεύουν σε επιπλέον ενέργειες βελτιστοποίησης των αυτοματισμών και των διαδικασιών. Η προσπάθεια βελτίωσης θα συνεχιστεί καθ όλη την διάρκεια του έργου, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ελέγχεται, επανεξετάζεται και επανασχεδιάζεται εάν και εφόσον χρειαστεί, ώστε να εξασφαλιστεί ο δυνατόν υψηλότερος βαθμός αποδοτικότητας. Λίγα λόγια για τον νέο μας συνεργάτη: Η Synergy Logistics ιδρύθηκε στις αρχές του 2004, χρησιμοποιεί 30,000 μ 2 στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική και Θεσσαλονίκη και 6 hubs στις κύριες πόλεις της επικράτειας. Το δίκτυο διανομής της καλύπτει πανελλαδικά όλα τα κανάλια διανομής των Αποθετών και οι διαδικασίες είναι πιστοποιημένες κατά ISO 9000: 2008, ISO και ISO από την TUV Austria. Ειδικά για τη διανομή των προϊόντων της Cana συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Όμιλο Delatolas, που με στόλο 88 φορτηγών οχημάτων και παρουσία 45 ετών στο χώρο της μεταφοράς-διανομής, έχει σημαντική εμπειρία στη διανομή καλλυντικών & προϊόντων φροντίδας υγείας σε φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, καταστήματα καλλυντικών και Super Markets.

4 4Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) 2014 Τμήμα HR Η Cana συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή σε διάφορες μορφές δράσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, το 2014 υποστήριξε τους παρακάτω συλλόγους-σωματεία: Αρχέλων (για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας) To Χαμόγελο του Παιδιού Φιλόπτωχο Ταμείο Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης - Ενημέρωσης - Συμπαράστασης σε παιδιά με εγκεφαλική - νοητική υστέρηση Οι Γιατροί του Κόσμου Οι Λέοντες του Πειραιά (για τους μεταμοσχευθέντες και νεφροπαθείς αθλητές) Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κοινωνικό Φαρμακείο Χανίων Ιερός Ναός Αγ. Κωνσταντίνου Χανίων Οι Φίλοι του Παιδιού (φιλανθρωπικό σωματείο) Οι Γιατροί του Κόσμου Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Γαλατσίου ΕΔΟΚ (εθελοντική διασωστική ομάδα κρίσεων) Άλμα Ζωής (σύλλογος γυναικών καρκίνου μαστού) Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού Unesco Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση PR.A.K.S.I.S (προγράμματα ανάπτυξης, κοινωνικής στήριξης και ιατρικής συνεργασίας σε κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα) Θεόφιλος (για την πολύτεκνη οικογένεια) Οίκος Ευγηρίας «Λωίδα» Νοσοκομεία, Ιδιώτες, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Αθλητικοί Όμιλοι, Σχολεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων κλπ. Εθελοντική Αιμοδοσία 2014 Η ζωή είναι στο χέρι μας... H Cana, με σκοπό την παροχή βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, συνεχίζει να στηρίζει την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Έτσι, την Τρίτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 7η εθελοντική μας αιμοδοσία και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου η 8η εθελοντική μας αιμοδοσία στα γραφεία της εταιρείας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2014 έχουμε προσφέρει αίμα από την τράπεζά μας σε 18 συνανθρώπους μας, εργαζόμενους αλλά και συγγενείς εργαζομένων της Cana. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συμμετοχή σας και περιμένουμε ακόμη περισσότερους στο επόμενο κάλεσμά μας.

5 5 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Greece Race for the Cure Η Cana προσέφερε Ευρώ στο Άλμα Ζωής, τα πρώτα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τις πωλήσεις των EΧΕLIA. Τα EXELIA συμμετείχαν στο Greece Race for the Cure, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο και προσέφεραν Ευρώ στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», για την υποστήριξη προγραμμάτων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Τηρώντας τη δέσμευση πως θα προσφέρουν ένα ευρώ για κάθε συσκευασία που θα πωλείται, υπέρ της πρόληψης και της ενημέρωσης, τα EXELIA παρέδωσαν την Κυριακή την πρώτη επιταγή στο Άλμα Ζωής. Με 118 συμμετοχές, η ομάδα των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων Cana, συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης γυναικών. Το EXELIA Photo Booth δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης: η ενέργεια «χαρίζουμε χαμόγελα-χαρίζουμε ενημέρωση» κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 3000 χαμόγελα! Τόσες θα είναι οι γυναίκες που θα ενημερωθούν για την πρόληψη τριών παθήσεων που απειλούν σήμερα την υγεία τους. Σας ευχαριστούμε όλους που συμμετείχατε σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης!

6 6Γνωριμία με την Cana Γνωριμία με το Τμήμα Διαγωνισμών Τάκης Κεφαλάς / Υπεύθυνος Διαγωνισμών Διακήρυξη - Διαγωνισμός - Προσφορά - Προσφυγή - Ενσταση - Σύμβαση - Διαύγεια, λέξεις απλές, οι οποίες εάν συνδυαστούν η κάθε μία ξεχωριστά με την προκαθορισμένη ημερομηνία υποβολής, των απαιτούμενων για κάθε περίπτωση εγγράφων, θα έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο ονομάζεται Τμήμα Διαγωνισμών. Το Τμήμα Διαγωνισμών το οποίο λειτουργεί σαν οργανωμένο τμήμα από το 2010, έχει σκοπό τη συμμετοχή της εταιρίας μας στους Διαγωνισμούς και στα αιτήματα προσφορών που διεξάγουν Νοσοκομεία, Υπουργεία, Στρατός και άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων, μέσω των συμβάσεων που θα υπογραφούν. Q Q Διεκπεραίωση των αιτημάτων των Τμημάτων Marketing, των Νοσοκομείων και των Ιδιωτικών Κλινικών. Απαιτήσεις Μελών Τμήματος Διαγωνισμών Q Q Έγκαιρη ανταπόκριση στις αναρτήσεις και τα αιτήματα των Νοσοκομείων. Αναλυτικά οι αρμοδιότητες και οι απαιτήσεις του δυναμικού του Τμήματος Διαγωνισμών είναι οι παρακάτω. Αρμοδιότητες Τμήματος Διαγωνισμών Q Q Αναζήτηση και Εύρεση Αιτημάτων Προσφορών Προσκλήσεων Ενδιαφέροντος - Διαπραγματεύσεων - Διακηρύξεων Διαγωνισμών από το Πρόγραμμα Διαύγεια, τις ιστοσελίδες των Νοσοκομείων αλλά και τους συνεργαζόμενους φορείς. Q Q Μέριμνα για την προώθηση των αιτημάτων προμήθειας στα εκάστοτε ενδιαφερόμενα τμήματα Marketing. Q Q Διαρκής επικοινωνία με τους ιατρικούς επισκέπτες, τους product managers, το λογιστήριο, την αποθήκη και οποιονδήποτε εμπλεκόμενο στην ανθρώπινη αλυσίδα εξυπηρέτησης των νοσοκομείων και ιδιωτών. Q Q Επικοινωνία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που έχουν να κάνουν με τη συλλογή οποιωνδήποτε εγγράφων και στοιχείων (και είναι πολλά), που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή της εταιρίας στις διαδικασίες (διαγωνισμούς, προσφορές) των νοσοκομείων. Q Q Μέριμνα για διεκπεραίωση των διαδικασιών σχετικά με τη διενέργεια κάθε είδους διαγωνισμού ή εξωσυμβατικής προμήθειας στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια. Q Q Μελέτη και σύνταξη προσφορών. Q Q Αποστολή Προσφορών - Δειγμάτων & Παρακολούθηση της Έκβασης των Αποτελεσμάτων τους. Q Q Κατάρτιση των συμβάσεων με τα νοσοκομεία. Q Q Τήρηση και παρακολούθηση συμβάσεων, εγγυητικών επιστολών και κάθε άλλου απαιτούμενου παραστατικού εγγράφου. Q Q Τήρηση αρχείου καταγραφής των διαγωνισμών, των προσφορών, των συμβάσεων και κάθε άλλου εγγράφου που αποστέλλεται από το τμήμα. Q Q Συγκέντρωση και ανανέωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Q Q Τήρηση αρχείου πιστοποιητικών ISO, CE κ.τ.λ. Q Q Ταχύτατη διεκπεραίωση των διαδικασιών εντός των δεδομένων χρονικών ορίων. Q Q Συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας. Q Q Οργάνωση χρόνου και αρχείων. Q Q Ευελιξία στις πολυάριθμες απαιτήσεις. Q Q Επιμονή. Q Q Υπομονή Όπως φαίνεται και παραπάνω, το τμήμα μας καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση, πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να φέρει εις πέρας άμεσα και αποτελεσματικά. Σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το Τμήμα Διαγωνισμών θα καταβάλλει «όπως πάντα» κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίτευξη των στόχων της εταιρίας.

7 7 Eρωτηματολόγιο Ικανοποίησης Προσωπικού Η γνώμη μας μετράει Για άλλη μία χρονιά η Διοίκηση της εταιρείας, μέσω του ετήσιου ερωτηματολογίου ικανοποίησης προσωπικού, θέλησε να συλλέξει απόψεις, σχόλια, προτάσεις και τον βαθμό ικανοποίησης των εργαζομένων της, για διάφορα θέματα που αφορούν στο αντικείμενο της εργασίας τους. Προφίλ Ερωτηθέντων Η φετινή έρευνα ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο και συμπληρώθηκε από 75 άτομα, με τους άνδρες να υπερέχουν σε συμμετοχή έναντι των γυναικών. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής θεωρείται σχετικά χαμηλό, αν και κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι της εταιρείας παροτρύνονται να λαμβάνουν μέρος στην έρευνα, για να βοηθήσουν στη συλλογή στοιχείων προς ενημέρωση της Διοίκησης. 57% Άνδρας 3% 39% 56 και άνω 41 έως 55 16% 3% Άλλο Εργοστάσιο & Χημείο 8% 36% 21 και άνω έτη 10 έως 20 έτη Κάποια συμπεράσματα Για την εργασία: Η πλειοψηφία συνεχίζει να θεωρεί τη δουλειά της πρόκληση, είναι ικανοποιημένη από την εταιρεία ως χώρο εργασίας και θεωρεί ότι υπάρχει καλό εργασιακό κλίμα. Από την άλλη μεριά η δουλειά συνήθως εκτελείται υπό πίεση χρόνου, οι εργαζόμενοι καλούνται να ανταποκριθούν σε αντικρουόμενες απαιτήσεις ενώ οι απολαβές τους φαίνεται να χρειάζονται βελτίωση. 43% ΦΥΛΟ Γυναίκα 52% 7% ΗΛΙΚΙΑ 31 έως 40 Έως 30 81% ΤΜΗΜΑ Μarketing & Πωλήσεις 29% 27% ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ 3 έως 9 έτη Έως 2 έτη

8 8Eρωτηματολόγιο Ικανοποίησης Προσωπικού Eργασία Άμεσος Προϊστάμενος Είναι σαφής ο ρόλος μου και οι ευθύνες μου στην εργασία Ο προϊστάμενός μου είναι δίκαιος Δέχεται τις ιδέες και τις απόψεις μου Η εργασία μου αποτελεί πρόκληση για μένα Έχω την εξουσιοδότηση να λαμβάνω αποφάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της εργασίας μου Ενθαρρύνει τους ανθρώπους της ομάδας να επιλύουν δημιουργικά τα όποια προβλήματα Παρέχει κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση στους εργαζόμενους και επίβλεψη στην εργασία τους Οι αποδοχές μου ανταποκρίνονται στην εργασία μου Η εργασία μου εκτελείται συνήθως υπό πίεση χρόνου (ταχύρρυθμη εργασία, αυστηρές προθεσμίες) Επικοινωνεί τους στόχους του τμήματος Ενημερώνει για την εταιρική πολιτική, τα σχέδια και τις εξελίξεις Προγραμματίζει τις εργασίες της ομάδας αποτελεσματικά Η δομή του τμήματος που ανήκω είναι καλά σχεδιασμένη και αποτελεσματική Η κριτική του είναι πάντα χρήσιμη και δεν γίνεται μπροστά σε άλλους Οι πολιτικές και οι πρακτικές στο τμήμα που ανήκω μου επιτρέπουν να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις αποτελεσματικά Καλούμαι να ανταποκριθώ σε αντικρουόμενες απαιτήσεις Μπορώ να συμμετέχω στις αποφάσεις της ομάδας εργασίας στην οποία ανήκω Μπορεί με τη λογική να ελέγχει το θυμό του και να αντεπεξέλθει τις δυσκολίες Αναγνωρίζει την προσφορά των εργαζομένων της ομάδας κατά την εργασία τους Όταν προγραμματίζει αλλαγές εξασφαλίζει την κατάλληλη υποστήριξη των εργαζομένων Γνωρίζει τις φιλοδοξίες των υφισταμένων του Υπάρχει καλό εργασιακό κλίμα στην εταιρεία Μου δίνει τη δυνατότητα να ισορροπήσω εργασία και προσωπική ζωή Είμαι ικανοποιημένος/η από την εταιρεία σαν χώρο εργασίας Ο προϊστάμενός μου έχει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση

9 9 Eρωτηματολόγιο Ικανοποίησης Προσωπικού Εταιρεία Eίμαι υπερήφανος/η που εργάζομαι σε αυτή την εταιρεία Γνωρίζω την αποστολή και τους στόχους της Δίνει έμφαση στην ομαλή της πορεία και παράδοση Υπολογίζει τους εργαζομένους της και εκτιμά την συμβολή τους Είναι ειλικρινής απέναντι στους εργαζόμενους Η διοίκηση της εταιρείας είναι αποτελεσματική στο συντονισμό, την οργάνωση, την διαχείρηση Υπάρχει καλή ομαδική εργασία και συνεργασία μεταξύ των τμημάτων για την εκπλήρωση των στόχων Η εταιρεία παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων Επενδύει σε εξοπλισμό & εγκαταστάσεις Η εταιρεία παρέχει ευκαιρίες για περαιτέρω εκπαίδευση και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων Η Cana υλοποιεί προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε μεγάλο βαθμό Η μέθοδος υποδοχής και εκπαίδευσης των νέων εργαζομένων είναι επαρκής Για τον άμεσο προϊστάμενο: Επικοινωνεί τους στόχους του τμήματος, είναι δίκαιος, έχει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση και ενθαρρύνει τους ανθρώπους της ομάδας να επιλύουν δημιουργικά τα όποια προβλήματα. Στον αντίποδα, θα πρέπει να ενημερώνει περισσότερο για την εταιρική πολιτική, τα σχέδια και τις εξελίξεις, να μην ασκεί κριτική μπροστά σε άλλους, να γνωρίζει τις φιλοδοξίες των υφισταμένων του και να δίνει τη δυνατότητα για εξισορρόπηση εργασίας και προσωπικής ζωής. Για την Cana: Η πλειοψηφία είναι υπερήφανη που εργάζεται σε αυτή την εταιρεία, η οποία παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων της, επενδύει σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και υλοποιεί προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, επικοινωνεί μέσω του Newsletter της και στέκεται επάξια στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αντιθέτως, η εταιρεία θα πρέπει να βελτιώσει την καλή ομαδική εργασία μεταξύ των τμημάτων της, να πληροφορεί σχετικά με τον ανταγωνισμό, να εστιάζει σε ευκαιρίες για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και να πληροφορεί για τις νέες της κινήσεις κατευθύνσεις. Τέλος, θα πρέπει η στρατηγική της εταιρείας για το μέλλον να γίνει πιο ξεκάθαρη, για να αντιμετωπιστεί και η ανασφάλεια των εργαζομένων. Γενικά Υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική για το μέλλον η οποία θα βοηθά τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν την ανασφάλεια; Κατανοεί τις ανάγκες των πελατών 52% 48% Υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με τον ανταγωνισμό Εστιάζει σε ευκαιρίες για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος ΝΑΙ ΟΧΙ To Νewsletter της Cana είναι ένα μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας Οι αξίες της εταιρείας, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της λειτουργίας της, είναι γνωστές στους πελάτες, προμηθευτές και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέλη Η Cana στέκεται επάξια στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία H εταιρεία πληροφορεί για τις νέες της κινήσεις-κατευθύνσεις Διαφωνώ απόλυτα Συμφωνώ απόλυτα Συμφωνώ Ουδέτερη άποψη Διαφωνώ

10 10 Eρωτηματολόγιο Ικανοποίησης Προσωπικού Επικοινωνία Φροντίδα Υγείας Κατανόηση, συνεργασία, επικοινωνία Να μην υπόσχεται εάν δεν μπορεί να τηρήσει Άριστο Έχει βελτιωθεί πολύ η επικοινωνία, χρειάζεται λίγη προσπάθεια ακόμη Παραγωγή Γενικά θετική εικόνα Επιθυμώ γρηγορότερους χρόνους Νωρίτερα ενημέρωση για τις νέες παραγωγές Κατανόηση, συνεργασία, επικοινωνία Ποιοτικός Έλεγχος Θετική Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στη συνεργασία Οικονομικές Υπηρεσίες Κάποια από τα σχόλιά μας για τα τμήματα της εταιρείας Όσο περισσότερο συμμετέχουμε σε κοινωνικά δρώμενα, τόσο το καλύτερο για την προβολή μας Κανένα παράπονο Επιθυμώ καλύτερη ενδοεταιρική ενημέρωση Συχνότερη ενημέρωση για την πορεία και τις εξελίξεις της Cana Pharma Γενικά θετική εικόνα Πωλήσεις Περισσότερη επικοινωνία και καλύτερη ενημέρωση των συνεργαζόμενων τμημάτων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πωλήσεων Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι το θέλουν εδώ και τώρα Επιχειρηματική Ανάπτυξη Ελπιδοφόρες κάποιες από τις νέες συνεργασίες Σωστές κινήσεις Δεν έχουμε γνώση για τίποτα Ελπίζω με τη συμβολή του να δω τα προϊόντα μας σε πολλές χώρες του εξωτερικού Κανένα παράπονο Καλή συνεργασία Καλύτερη κατανόηση των αναγκών των τμημάτων πωλήσεων Ταχύτητα Να επανεξετάσει τις αποδοχές Να μην κάνει συνεχώς περικοπές Medical Devices Οργάνωση, ευρύτερη προβολή Ξεχωριστό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, με εκπαιδευμένα στελέχη στο αντικείμενο Επιθυμώ μεγαλύτερη στήριξη της εταιρείας με το νέο αυτό αντικείμενο Καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των ατόμων που απαρτίζουν το τμήμα, αλλά και με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας Operations Τμήμα υπό ανάπτυξη, έχει πολύ δουλειά να κάνει Να μοιραστούν σωστά οι δουλειές Να με εξυπηρετεί και όχι να το εξυπηρετώ Χρειάζονται ακόμη χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα και περισσότερη ενημέρωση προς τα συνεργαζόμενα τμήματα HR Nα εμπλέκεται περισσότερο σε εταιρικές αποφάσεις Εξαιρετικό Άριστη, πολύ καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς Πιο σαφής ενημέρωση στις τελικές ημερομηνίες πληρωμής & εξοδολογίου Νομίζω ότι κατά γενική ομολογία λειτουργεί άριστα Καλύτερη ενημέρωση για τους νέους συναδέλφους και τα νέα τμήματα Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και εφέτος στο ετήσιο ερωτηματολόγιο ικανοποίησης της Cana.

11 11 Τα Προϊόντα μας Η CANA εδραιώνει την παρουσία της στο χώρο της σπονδυλικής στήλης Από την ομάδα της σπονδυλικής των Ιατροτεχνολογικών της CANA Ένας από τους πυλώνες του τμήματος των Ιατροτεχνολογικών της CANA είναι τα προϊόντα σπονδυλικής στήλης του οίκου ALPHATEC SPINE Αμερικής. Η CANA δια μέσω του ευρέως φάσματος των προϊόντων ALPHATEC μπορεί να προσφέρει ελάχιστα επεμβατική χειρουργική θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, με εστίαση στην αντιμετώπιση της γήρανσής της. Ειδικότερα σε περιπτώσεις οστεοπορωτικών καταγμάτων είναι σε θέση να παρέχει πρωτοπόρες λύσεις στους ασθενείς με τα μοναδικά προϊόντα: τον διατεινόμενο κλωβό κυφωπλαστικής Osseofix και την διατεινόμενη διααυχενική βίδα Osseoscrew. Η CANA σε συνεργασία με την ALPHATEC SPINE έχει αναπτύξει ένα μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ελλήνων Ιατρών σπονδυλικής στήλης στην Ιατρική σχολή της Βιέννης, στο ανατομείο της οποίας πραγματοποιούνται κάθε δίμηνο εκπαιδευτικά προγράμματα πρακτικής εξάσκησης (βλέπε φωτογραφία). Η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του τμήματος πωλήσεων της σπονδυλικής στήλης, είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις υψηλότερες απαιτήσεις των χειρουργικών επεμβάσεων με την τεχνική τους υποστήριξη, αναφορικά με την χρήση των προϊόντων της ALPHATEC SPINE. Minadex πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα Βύρων Καραγιαννόπουλος / Product Manager / Τομέας Φροντίδας Υγείας Το Minadex Multivitamin είναι ένα παιδικό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής εμπλουτισμένο με: ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ΕΡΑ & DHA) 8 βασικές βιταμίνες (A, D, C, B1, Β2, B6, Ε, Νιασίνη) Ο ρόλος του Minadex Multivitamin είναι σημαντικός σε: ανάρρωση περιόδους έντονης δραστηριότητας όπως αθλητισμός και μελέτη αντιμετώπιση ανορεξίας περιπτώσεις μη ισορροπημένης διατροφής Το Minadex Multivitamin περιέχει φυσικό χυμό πορτοκαλιού και είναι εύληπτο και εύγευστο.

12 12 Η γιατρός συμβουλεύει Τα Προβιοτικά στην Παιδιατρική Στέλλα Δραπανιώτη / Παιδίατρος Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον της παιδιατρικής κοινότητας για τα προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά, αυξάνεται διαρκώς. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μη παθογόνοι μικροοοργανισμοί οι οποίοι όταν λαμβάνονται από τον άνθρωπο επιβιώνουν της διαδικασίας της πέψης και φθάνουν ζωντανοί στο έντερο, όπου, όταν βρίσκονται σε επαρκείς ποσότητες μπορούν να βελτιώσουν την μικροχλωρίδα του με πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του. Ο τρόπος δράσης των προβιοτικών συνεχώς διερευνάται. Όσο όμως προχωρούν οι έρευνες, τόσο αναδεικνύεται η ευεργετική τους δράση στην πρόληψη και θεραπεία νοσημάτων του γαστρεντερικού συστήματος και όχι μόνο. Από τις μέχρι σήμερα μελέτες προκύπτει ότι οι μηχανισμοί δράσης των προβιοτικών είναι πολλαπλοί και μπορούν να συνοψιστούν ως προς την αποτελεσματικότητά τους στη βελτίωση της ποιότητας του βλεννογόνου του εντερικού σωλήνα, στον έλεγχο των παθογόνων μικροοργανισμών, στην αύξηση των ανοσολογικών παραγόντων, στην ενίσχυση των ενζύμων που ευνοούν τη σωστή θρέψη και άλλα. Στην Παιδιατρική φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά στην οξεία ιογενή γαστρεντερίτιδα, ως συμπλήρωμα της κανονικής ενυδατικής θεραπείας, μειώνοντας τη διάρκεια και απαλύνοντας την ένταση των συμπτωμάτων, καθώς και στην αντιμετώπιση των κολικών. Επιπρόσθετα εξετάζεται η αποτελεσματικότητά τους ως συμπληρωματική θεραπεία και σε άλλα νοσήματα όπως εί- ναι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι αλλεργίες. Προβιοτικά συναντώνται σε πολλά διαφορετικά προϊόντα όπως σε τροποποιημένα γάλατα, σε γιαούρτια, αλλά και σε μορφή δισκίων και σταγόνων. Η ευεργετική και ασφαλής τους δράση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι το είδος τους (υπάρχουν πολλά διαφορετικά στελέχη), ο τρόπος χορήγησης, η δοσολογία τους, η διάρκεια λήψης τους και η ιδιοσυγκρασία του λήπτη. Συμπερασματικά, τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τη χρήση των προβιοτικών στην Παιδιατρική είναι πολύ ενθαρρυντικά. Περαιτέρω μελέτες θα αποσαφηνίσουν περισσότερο τον τρόπο δράσης τους και την έκταση των ευεργετικών τους αποτελεσμάτων. Προβιοτικά για τις παιδικές ανάγκες Βύρων Καραγιαννόπουλος / Product Manager / Τομέας Φροντίδας Υγείας Το BION3 Junior χάρη στα 3 είδη προβιοτικών στελεχών, τις 12 βιταμίνες και τα 2 μέταλλα που περιέχει αποτελεί ένα επιστημονικά άρτιο και ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών. Το BION3 Junior συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην προστασία έναντι παθογόνων οργανισμών και στην αντιμετώπιση της διάρροιας οφειλόμενης στη λήψη αντιβιοτικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή στη διάρκεια της ανάρρωσης, σε περιπτώσεις διατροφικών ελλείψεων, σε καταστάσεις επιβαρυμένου προγράμματος όπως εξετάσεων και άθλησης. Για παιδιά από 4 ετών και πάνω. D D30 μασώμενα δισκία ανά συσκευασία. D DΜε υπέροχη γεύση βατόμουρο.

13 13 Εκδηλώσεις - Συνέδρια Εκδηλώσεις - Συνέδρια ESPEN 2014 Στα πλαίσια του 36ου Πανευρωπαϊκού συνέδριου Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής που πραγματοποιήθηκε φέτος στη Γενεύη, στις αρχές του Σεπτέμβρη, η εταιρεία μας, πιστή στο ραντεβού της, έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε επαγγελματίες υγείας να παρακολουθήσουν τα νέα δεδομένα στο κομμάτι της διατροφικής υποστήριξης. Κλινικοί διαιτολόγοι, χειρουργοί καθώς και εξειδικευμένοι εντατικολόγοι από όλη την Ελλάδα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από κορυφαίους ερευνητές, για τις καινοτόμες λύσεις στη διαχείριση και διατροφική υποστήριξη των ασθενών τους. Απώτερος σκοπός μας η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και αποδοχή της διατροφικής θεραπείας ως μέρος της αγωγής των ασθενών. Από πλευράς εταιρειών, η Nestle Health Science, τα προϊόντα της οποίας εκπροσωπεί το τμήμα Κλινικής Διατροφής της εταιρείας μας επάξια στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι και σήμερα, ήταν μια από τις πιο «δυνατές» παρουσίες στο συνεδριακό χώρο. Με ένα εκπληκτικό περίπτερο, με εξειδικευμένο και πολύ ευχάριστο προσωπικό αλλά και αρκετό έντυπο ενημερωτικό υλικό, έκανε και αυτή τη φορά αισθητή την παρουσία της. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του συνεδρίου, η Nestle, μέσω δορυφορικού συμποσίου και με τη συμμετοχή 3 πολύ σπουδαίων ομιλητών, παρουσίασε μελέτες που τονίζουν τη σημασία της διατροφικής υποστήριξης σε ομάδες γηριατρικών ασθενών οι οποίοι παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην κίνηση, τη δραστηριότητα, την αποκατάσταση. Και όπως κάθε χρόνο, το συνέδριο αυτό, εκτός από τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, έγινε αφορμή για μια μεγάλη συνάντηση, μία μεγάλη γιορτή για όλους όσους υποστηρίζουν τα προϊόντα Nestle, επαγγελματίες υγείας και συνεργάτες από όλες τις χώρες. Μία βραδιά κοντά στη λίμνη της Γενεύης, με πολύ ωραία μουσική, κέφι και πολλές πολλές ευκαιρίες για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με άτομα εντός και εκτός συνόρων.

14 14 Εκδηλώσεις - Συνέδρια WE CARE Viva Italia, γεύσεις χωρίς γλουτένη Ta Schär, συμμετείχαν ως χορηγοί στο «Viva Italia», ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ιταλική κουλτούρα, που διοργάνωσε το Golden Hall σε συνεργασία με το εμπορικό επιμελητήριο και την Ιταλική πρεσβεία. Η ενέργεια αυτή, διήρκησε από τις 3 ως τις 18 Οκτωβρίου, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου, όπου οι διάσημες food bloggers Madame Ginger, Gourmelita και Sugar Buzz έδωσαν απολαυστικά μαγειρικά sessions με γλυκές και αλμυρές γεύσεις χωρίς γλουτένη, παρουσιάζοντας τα προϊόντα Schär σε μοναδικούς συνδυασμούς, ικανοποιώντας γευστικές προτιμήσεις τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών! Περάσαμε όλοι υπέροχα!

15 Q&As Ρωτάμε & Απαντάμε, για να γνωριστούμε μεταξύ μας Ονοματεπώνυμο / Θέση Mπακοπούλου Σωτηρία Ιατρικός επισκέπτης Ερώτηση Απάντηση Απάντηση Αυτοκίνητο ή ποδήλατο; Αυτοκίνητο Αυτοκίνητο Αγαπημένος προορισμός Νάξος Nάνσυ Τιμπιλή Ιατρικός επισκέπτης Πωλητής Αμοργός καλοκαίρι, Καστοριά χειμώνας, Ρώμη όλες τις εποχές!!! Σπορ ή Χόμπι που ασχολούμαι Αν έχω χρόνο, γυμναστήριο Βόλτες και ποδηλατάδες με την οικογένειά μου Φαγητό ή γλυκό που ξέρω να φτιάχνω Πίτες Μουσακάς Το τραγούδι που σιγοτραγουδώ είναι Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει (Μποφίλιου) Προσκυνητής Βιβλίο ή ταινία που θα πρότεινα Η ρήση, που σας χαρακτηρίζει Μεγαλώνοντας μέσα στην Ελληνική οικογένεια (Γιωσαφάτ) «Αν αγαπάς κάποιον ασ τον να φύγει. Αν γυρίσει πίσω είναι δικός σου! Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ...!» Πέτρα και μέλι της Χριστίνας Ζέμπη Μου αρέσει να κοιτάω μπροστά... Μου αρέσει Συνέπεια Οι μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα Δεν μου αρέσει Αχαριστία Η μιζέρια Θα ευχόμουν... Να έχουν όλοι υγεία και να κάνουν αυτό που τους ολοκληρώνει... Σύντομο ιστορικό στην Cana Προσλήφθηκα την Πρωταπριλιά του 2003 και από τότε εργάζομαι στο κομμάτι των πωλήσεων στο τμήμα Pharma. Να πραγματοποιούνται όλες μας οι επιθυμίες! Στην Cana εργάζομαι από τον 12/2004 ως ιατρικός επισκέπτης - πωλητής με έδρα την Πάτρα και τον τελευταίο χρόνο έχω αναλάβει το εμπορικό στα φαρμακεία σε 4 νομούς. Γάμοι 2014 ii Βουκάκη Ελίνα (Sales & Marketing Manager Τμήματος Ιατροτεχνολογικών - Αντισηψίας / Τομέας Medical Devices) - Καρούσης Μιχάλης ii Καρκαλούσου Σοφία (Ιατρικός Επισκέπτης Τμήματος Εντερικής Διατροφής / Τομέας Pharma) - Πρινιανάκης Γιώργος ii Παπαχρήστου Έλενα (Ιατρικός Επισκέπτης / Τομέας Φροντίδας Υγείας) - Φράγκος Ιωάννης Γεννήσεις 1. Ένα κοριτσάκι της κ. Βερλέτα Κωνσταντίνας 2. Ένα αγοράκι της κ. Δαλκίτση Σταυρούλας 3. Ένα αγοράκι του κ. Δελίνη Μιχάλη 4. Ένα αγοράκι της κ. Λιάτση Χρυσάνθης

16 16 Προσφορές Τμήματος Φροντίδας Υγείας Προσφορές EΧΕLIA! Με την αγορά qq Anti-Wrinkle & Firming Day Cream SPF 15 (normal & dry skin) qq Anti-Wrinkle & Firming Day Cream SPF 15 (for oily skin) qq Anti-Wrinkle & Firming Serum (all skin types) qq Anti-Wrinkle & Firming Serum (all skin types) qq Cleansing Milk και Tonic Lotion (all skin types) Δώρο! 88 Anti-Wrinkle Night Cream (normal & dry skin) 88 Anti-Wrinkle Night Cream (oily skin) 88 24h Hydrating Day Cream SPF 15 (all skin types) 88 Anti-Wrinkle & Firming Eye Cream (all skin types) 88 Cleansing & Hydrating Face Mask (all skin types) Στείλτε μας τις απόψεις και τις προτάσεις σας για το «1» * Τεύχος 9ο, Δεκέμβριος 2014 Περιοδική έκδοση Εκδότης: Cana Α.Ε. Φαρμακευτικά Εργαστήρια Λ. Ηρακλείου 446, Ηράκλειο Αττικής, Σχεδιασμός και επιμέλεια: Τμήμα HR, Υπεύθυνη ύλης: Μαργαρίτα Γογωνά Σχεδιασμός και οργάνωση έκδοσης: ΜΟΛΥΒΙ, Φωτογραφίες: Shutterstock ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Απαγορεύεται η ολική ή μερική ανατύπωση χωρίς την άδεια της CANA Α.Ε.

Åditorial. Ðåñéå üìåíá. 2 NÝá áñ Þ, ÍÝåò ðñïïðôéêýò. 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç (ÅÊÅ) - 2013. 3 ÅèåëïíôéêÞ Áéìïäïóßá 2013 Ç æùþ åßíáé óôï Ýñé ìáò...

Åditorial. Ðåñéå üìåíá. 2 NÝá áñ Þ, ÍÝåò ðñïïðôéêýò. 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç (ÅÊÅ) - 2013. 3 ÅèåëïíôéêÞ Áéìïäïóßá 2013 Ç æùþ åßíáé óôï Ýñé ìáò... * 1 Ôåý ïò 7 ÄåêÝìâñéïò 2013 *Ãéáôß üëïé åìåßò óôçí CANA, Ý ïõìå ENA ÊÏÉÍÏ ÏÑÁÌÁ Ðåñéå üìåíá 2 NÝá áñ Þ, ÍÝåò ðñïïðôéêýò 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç (ÅÊÅ) - 2013 3 ÅèåëïíôéêÞ Áéìïäïóßá 2013 Ç æùþ åßíáé

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 2 Κρίση και Ευκαιρίες. 3 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. 4 Γνωριμία με το Τμήμα Παραγωγής. 6 Resource HP/HC 7 Kelo-cote.

Περιεχόμενα. 2 Κρίση και Ευκαιρίες. 3 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. 4 Γνωριμία με το Τμήμα Παραγωγής. 6 Resource HP/HC 7 Kelo-cote. * Τεύχος 3 Ιούλιος 2011 *Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ Περιεχόμενα 2 Κρίση και Ευκαιρίες 3 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 4 Γνωριμία με το Τμήμα Παραγωγής 6 Resource HP/HC 7 Kelo-cote 8

Διαβάστε περισσότερα

*Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ. Εditorial. ευ ζην - πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων. Bελτιώνοντας την καθημερινότητά σας

*Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ. Εditorial. ευ ζην - πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων. Bελτιώνοντας την καθημερινότητά σας * *Γιατί όλοι εμείς στην CANA, έχουμε ENA ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ Τεύχος 10 Ιούλιος 2015 Περιεχόμενα 1 Εditorial 2 Συνεχίζουμε με επιμονή... 3 CanaΝέο; 4 5 ευ ζην - πρόγραμμα υποστήριξης εργαζομένων 6 Ανακαλύψτε τη

Διαβάστε περισσότερα

Åditorial. Ðåñéå üìåíá. 2 Ôï ¼ñáìá, ç ÁðïóôïëÞ êáé ïé Áîßåò ìáò. 3 Êáëùóïñßæïõìå ôï íýï ìáò ëïãüôõðï! 3 Ç íýá ìáò éóôïóåëßäá åßíáé ãåãïíüò!

Åditorial. Ðåñéå üìåíá. 2 Ôï ¼ñáìá, ç ÁðïóôïëÞ êáé ïé Áîßåò ìáò. 3 Êáëùóïñßæïõìå ôï íýï ìáò ëïãüôõðï! 3 Ç íýá ìáò éóôïóåëßäá åßíáé ãåãïíüò! * 1 Ôåý ïò 6 Iïýëéïò 2013 *Ãéáôß üëïé åìåßò óôçí CANA, Ý ïõìå ENA ÊÏÉÍÏ ÏÑÁÌÁ Ðåñéå üìåíá 2 Ôï ¼ñáìá, ç ÁðïóôïëÞ êáé ïé Áîßåò ìáò 3 Êáëùóïñßæïõìå ôï íýï ìáò ëïãüôõðï! 3 Ç íýá ìáò éóôïóåëßäá åßíáé ãåãïíüò!

Διαβάστε περισσότερα

Åditorial. Ðåñéå üìåíá. 2 Cana êáé áëëáãýò... 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç. 4 Áíáêýêëùóç ÖáñìÜêùí. 5 ÁóöáëÞò ÏäÞãçóç

Åditorial. Ðåñéå üìåíá. 2 Cana êáé áëëáãýò... 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç. 4 Áíáêýêëùóç ÖáñìÜêùí. 5 ÁóöáëÞò ÏäÞãçóç * 1 Ôåý ïò 4 Aðñßëéïò 2012 *Ãéáôß üëïé åìåßò óôçí CANA, Ý ïõìå ENA ÊÏÉÍÏ ÏÑÁÌÁ Ðåñéå üìåíá 2 Cana êáé áëëáãýò... 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç 4 Áíáêýêëùóç ÖáñìÜêùí 5 ÁóöáëÞò ÏäÞãçóç 6 Ãíùñéìßá ìå ôï ÔìÞìá

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο Όμιλος Lafarge 12. 2. Αειφορία 16. 3. Ασφάλεια 20. 4. Βιομηχανική Αριστεία 24. 5. Προσανατολισμός στον Πελάτη 28. 6. Ανάπτυξη των Ανθρώπων μας 34

1. Ο Όμιλος Lafarge 12. 2. Αειφορία 16. 3. Ασφάλεια 20. 4. Βιομηχανική Αριστεία 24. 5. Προσανατολισμός στον Πελάτη 28. 6. Ανάπτυξη των Ανθρώπων μας 34 ΣΕΛΙΔΑ 2 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2006 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Bασικά Οικονομικά Μεγέθη 4 Επιστολή Προέδρου 6 Επιστολή Διευθύνοντος Συμβούλου 8 1. Ο Όμιλος Lafarge 12 2. Αειφορία 16 3. Ασφάλεια 20 4. Βιομηχανική Αριστεία 24 5.

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 01 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 είναι η 5η κατά σειρά για τη MAMIDOIL JETOIL και αποτελεί πηγή ενημέρωσης όλων των συμμετόχων για τη στρατηγική και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Διπλωματική Εργασία με θέμα : ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Τμήμα : EXECUTIVE MBA Φοιτητής : ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Επιβλέπων Καθηγητής : ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ευχαριστίες Θα ήθελα να ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ Εισαγωγή Ως εταιρική υπευθυνότητα ορίζεται η οικειοθελής δέσμευση των επιχειρήσεων να συμπεριλαμβάνουν στη στρατηγική τους οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 01 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 είναι η 5η κατά σειρά για τη MAMIDOIL JETOIL και αποτελεί πηγή ενημέρωσης όλων των συμμετόχων για τη στρατηγική και τις

Διαβάστε περισσότερα

Åditorial. Ðåñéå üìåíá 2 Êáëþò ôï 2011... 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç. 4 ÅèåëïíôéêÞ Áéìïäïóßá

Åditorial. Ðåñéå üìåíá 2 Êáëþò ôï 2011... 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç. 4 ÅèåëïíôéêÞ Áéìïäïóßá * 1 Ôåý ïò 2 ÄåêÝìâñéïò 2010 *Ãéáôß üëïé åìåßò óôçí CANA, Ý ïõìå ENA ÊÏÉÍÏ ÏÑÁÌÁ Ðåñéå üìåíá 2 Êáëþò ôï 2011... 3 ÅôáéñéêÞ ÊïéíùíéêÞ Åõèýíç 4 ÅèåëïíôéêÞ Áéìïäïóßá 6 Ãíùñéìßá ìå ôï ÔìÞìá ÏéêïíïìéêÞò Äéåýèõíóçò

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. περιοδική ενημερωτική έκδοση. Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς

Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. περιοδική ενημερωτική έκδοση. Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ περιοδική ενημερωτική έκδοση ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς 02Περιεχόμενα #03 Μήνυμα Διοίκησης Νέα φιλοσοφία για τη νέα εποχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2011

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2011 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2011 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ JETOIL 2011 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011, η οποία είναι η 4η Περιεχόμενα 02 Μήνυμα Αντιπροέδρου, Αναπληρωτή Διευθύντα Συμβούλου

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε για 2η Συνεχόμενη Xρονιά οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Οutsourcing!

Είμαστε για 2η Συνεχόμενη Xρονιά οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Οutsourcing! Είμαστε για 2η Συνεχόμενη Xρονιά οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Οutsourcing! Περιεχόμενα 2 ύο φορές Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Outsourcing FM Awards 2014 3 ΕDITORIAL Οράμα και Στόχος μας η Ασφάλεια & η

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας... σελ. 4 Ο Ομιλός μας...σελ. 5 Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του Ομίλου FOURLIS... σελ. 6 Οι εταιρίες του

Διαβάστε περισσότερα

Medical Express. www.medicalexpress.gr Username και Password στη σελίδα των περιεχομένων. > ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας

Medical Express. www.medicalexpress.gr Username και Password στη σελίδα των περιεχομένων. > ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας Medical Express Έτος 23 ο / Τεύχος 227 / ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΓΛYΦAΔAΣ 011985 PRESS X+7 PRESS POST P O S T ISSN 1106-3157 Μ. ΠΙΤΣΙΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 102 166 74 ΓΛΥΦΑΔΑ e-mail: info@pitsilidis.gr

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός 2013. Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Απολογισμός 2013. Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Απολογισμός 2013 Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Το μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου 3 Βιωσιμότητα, Ανάπτυξη, Προσφορά 04 Γνωρίστε μας 5 Ιστορικό 6 Φιλοσοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3α. planet

ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3α. planet 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Β3α ΠΑΓΩΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ planet ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενικός Διευθυντής : ΚΩΤΣΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ Δ/ντής Προσωπικού : ΚΟΥΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Νέα εικόνα των καταστημάτων 3 4-5 6-8 Editorial 9-11 Τα Νέα μας 12-13 Κεντρικό Θέμα 14-16 Εξελίξεις Παροχές Εκπαίδευση 17-19 Ο Όμιλος μας Τίτλος αγγλόφωνης έκδοσης: Leading

Διαβάστε περισσότερα

Οι βασικοί κανόνες της διοίκησης

Οι βασικοί κανόνες της διοίκησης www.pharmamanage.gr ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 03 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΟΡΑ Αντιφθειρικά ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ενεργός επικοινωνία στο φαρμακείο για τη διακοπή του καπνίσματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας

Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 1 Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2010 BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ A.B.E. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 3 1. Εισαγωγή Σελίδα 4 2. Μήνυμα Διευθυνόντων Συμβούλων Σελίδα 5 Η εταιρεία 3. BSH Οικιακές Συσκευές A.B.E.: Η Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία

Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση. στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία Εταιρική Υπευθυνότητα Η Επιχειρηματική μας Επίδραση στην Αγορά στο Περιβάλλον στους Εργαζόμενους στην Κοινωνία 1 Κοινωνικός Απολογισμός 2007 H WIND Hellas προχωρά στην έκδοση Κοινωνικού Απολογισμού, ο

Διαβάστε περισσότερα

Με την αγάπη όλων μας, για σας! Α Φ Ι Ε Ρ Ω Μ Α Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η Πώς θα θωρακίσετε την υγεία σας! ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΟ # 75 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Με την αγάπη όλων μας, για σας! Α Φ Ι Ε Ρ Ω Μ Α Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η Πώς θα θωρακίσετε την υγεία σας! ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΟ # 75 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 # 75 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ Με την αγάπη όλων μας, για σας! Α Φ Ι Ε Ρ Ω Μ Α Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η Πώς θα θωρακίσετε την υγεία σας! Με την αγάπη

Διαβάστε περισσότερα

2008 Ετήσιος Απολογισµός

2008 Ετήσιος Απολογισµός 2008 Ετήσιος Απολογισµός Περιεχόµενα ΠΟΡΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 4 Συνοπτικά Μεγέθη Οµίλου Γράµµα προς τους Μετόχους Μέλη Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονοµική Επισκόπηση Η Μετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 13 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 13 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009 ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 13 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009 3 4-5 6-8 Editorial 9 Τα Νέα μας 10-11 Κεντρικό Θέμα 12-13 Εξελίξεις 14-15 Εξελίξεις 16-17 Εξελίξεις 18-19 ΕΚΕ Ο Όμιλός μας Ο Όμιλός μας Η εκτύπωση του εντύπου έγινε σε μη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΑΣΩΓΗ 5 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 6 XΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 9 ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 10 ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12 ΕΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Είµαστε εδώ. Είµαστε µαζί. ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012-2013

Είµαστε εδώ. Είµαστε µαζί. ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012-2013 Είµαστε εδώ. Είµαστε µαζί. ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012-2013 Αθηναϊκή Ζυθοποιία 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 6 Μήνυμα Διευθυντή Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων 8 Το όραμά μας 10 Η Αθηναϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ --- ΤΜΗΜΑ : Β3β. 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΑΞΗ --- ΤΜΗΜΑ : Β3β. 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑΞΗ --- ΤΜΗΜΑ : Β3β ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενική Διευθύντρια : ΜΑΡΚΟΥΛΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ Δ/ντρια Προσωπικού : ΜΟΥΚΑ ΜΕΛΙΝΑ Δ/ντρια Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

κοινωνική υπευθυνότητα & βιώσιμη ανάπτυξη

κοινωνική υπευθυνότητα & βιώσιμη ανάπτυξη κοινωνική υπευθυνότητα & βιώσιμη ανάπτυξη Ο παρών απολογισμός είναι ο πρώτος κατά σειρά Κοινωνικός Απολογισμός του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και των θυγατρικών του. Αναφέρεται στην περίοδο 1 Ιανουαρίου - 31 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα!

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Ομίλου Ideales ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1. Αντί προλόγου 6 2. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 7 3. Λίγα λόγια για

Διαβάστε περισσότερα