Κάμερα ασφαλείας MMS Κάμερα ασφαλείας μελισσοκομείου Δώστε τέλος στις κλοπές

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.ellinikomeli.gr Κάμερα ασφαλείας MMS Κάμερα ασφαλείας μελισσοκομείου Δώστε τέλος στις κλοπές"

Transcript

1 Κάμερα ασφαλείας MMS

2 1.Οδηγίες 1.1 Γενική περιγραφή Η κάμερα είναι μια κάμερα παρακολούθησης με λειτουργία MMS, μια κάμερα παρακολούθησης δηλαδή που λειτουργεί αυτόματα. Μπορεί να ενεργοποιηθεί μόλις ανιχνεύσει κίνηση από άνθρωπο (ή ζώο) σε μία συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος (ROI) που παρακολουθείται από ένα υπερ-ευαίσθητο παθητικό αισθητήρα υπερύθρων (PIR) και στη συνέχεια αυτόματα αποθηκεύει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας (μέχρι 5MP) ή καταγράφει βίντεο ποιότητας VGA. Έπειτα μπορεί να στείλει τις εικόνες απευθείας στο κινητό τηλέφωνο μέσω δικτύου GSM. Εσείς θα ειδοποιηθείτε αμέσως μόλις κάτι συμβεί στο χώρο αυτόν. Βγάζει έγχρωμες φωτογραφίες ή βίντεο κάτω από επαρκή φωτισμό. Όσο βρίσκεται στο σκοτάδι τα ενσωματωμένα LED υπερύθρων λειτουργούν σαν φακός και η κάμερα βγάζει καθαρές φωτογραφίες ή βίντεο (μονόχρωμα) Είναι εύκολη στη χρήση. Επειδή υπάρχει η έγχρωμη οθόνη 1.7 LCD πάνω στην κάμερα και γίνεται καταγραφή ήχου ταυτόχρονα. Ένα λέιζερ χρησιμοποιείται για τη στόχευση της περιοχής που θέλετε να φωτογραφίσετε. Υποστηρίζει MMS, SMS, μέσω δικτύου GSM. Είναι ανθεκτική στο νερό και το χιόνι καθώς και σε κάθε άλλη εξωτερική χρήση. Επιπλέον η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια φορητή φωτογραφική μηχανή. 1.2 Διεπαφές κάμερας Η κάμερα έχει τις ακόλουθες διεπαφές Ε/Ε: σύνδεση USB, SD κάρτα μνήμης, έξοδο τηλεόρασης και εξωτερική τροφοδοσία DC. Στο πίσω μέρος της κάμερας υπάρχει ένα αντικλεπτικό σύστημα κλειδώματος και ένας προσαρμογέας για να αλλάζετε την κλίση της κάμερας όταν την έχει προσαρτήσει σε κάποια επιφάνεια (πχ δέντρο). Θα σας πάρει λίγη ώρα να εξοικειωθείτε με τα συστήματα ελέγχου της κάμερας και τις ενδείξεις. Είναι χρήσιμο να σημειώσετε αυτό το κομμάτι και να επιστρέφετε συχνά κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του εγχειριδίου.

3 1.3 Τηλεχειριστήριο Το τηλεχειριστήριο είναι μια συσκευή εισόδου της κάμερας και βασικά χρησιμοποιείται για την καταχώριση των προσωπικών ρυθμίσεων του χρήστη και την καταχώριση των κωδικών. Είναι ένα τηλεχειριστήριο υπερύθρων. Η μέγιστη απόσταση χρήσης είναι 9 μέτρα. Υπάρχουν 14 κουμπιά στο χειριστήριο. \ Πλοήγηση Πιέστε το UP ή το DOWN για να επιλέξετε και να μαρκάρετε ένα στοιχείο του μενού ή πιέστε LEFT ή RIGHT για να επιλέξετε την ρύθμιση αυτή και στη συνέχεια πιέστε ΟΚ για να την επιβεβαιώσετε.

4 1.3.2 Χαρακτήρες Ενώ εισάγετε ψηφία, γράμματα ή σημεία στίξης στη στήλη εισόδου, υπάρχουν χρήσιμοι χαρακτήρες που μπορούν να γραφούν πιέζοντας παρατεταμένα το κουμπί: Πιέστε παρατεταμένα το * για τον δείκτη laser. 1.4 Προβολή ρυθμίσεων φωτογράφησης Όταν η κάμερα ενεργοποιείται ( ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση ΟΝ ή ΤΕΣΤ) οι πληροφορίες λήψης θα προβληθούν στην οθόνη. 1.5 Λειτουργία MMS Αυτή η κάμερα μπορεί να στέλνει εικόνες απευθείας στο κινητό σας μέσω δικτύου GSM. Θα ειδοποιηθείτε όταν συμβεί κάτι απευθείας. Το MMS αποστέλλεται μέσω του GPRS συνεπώς πριν το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή. Υποστηρίζονται τέσσερις συχνότητες: 850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz και 1900MHz. Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα

5 Κάρτα Sim: Υπάρχουν δύο εικονίδια που εμφανίζονται κατά την τοποθέτηση κάρτας SIM. Το ένα σημαίνει πως η λειτουργία της κάρτας είναι σωστή ενώ το άλλο ότι η λειτουργία MMS αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (πρόσβαση στο δίκτυο ή θέμα επικοινωνίας). Αν η κάρτα SIM δεν εισαχθεί, δε θα προβάλλεται κανένα εικονίδιο. 1.6 Υποστηριζόμενα format Κατηγορία Φωτογραφία Video Τύπος αρχείων Format JPG AVI FAT32 Μερικές σημαντικές σημειώσεις. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το σύστημα αρχείων της κάμερας εκτός κι αν έχετε πρόβλημα ανάγνωσης της κάρτας SD από τον υπολογιστή σας ή από άλλο εξοπλισμό. Αν συμβεί αυτό απλά διαμορφώστε την κάρτα SD στην κάμερα ή στον υπολογιστή και στη συνέχεια εισάγετε την ξανά στην κάμερα για χρήση. 2. Προειδοποιήσεις Η τάση λειτουργίας της κάμερας είναι 6V. Η κάμερα εφοδιάζεται με τέσσερις ή οκτώ μπαταρίες τύπου ΑΑ. Εισάγετε τις μπαταρίες με τη σωστή διάταξη πολικότητας Ξεκλειδώστε την προστασία εγγραφής της κάρτας SD Εισάγετε την κάρτα SD με το διακόπτη της κάμερας γυρισμένο στη θέση OFF πριν την χρησιμοποιήσετε. Η κάμερα δεν έχει εσωτερική μνήμη για αποθήκευση φωτογραφιών. Αν δεν υπάρχει κάρτα SD τοποθετημένη η κάμερα θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά ένα συνεχόμενο ηχητικό σήμα. Μην αφαιρείτε την κάρτα SD όταν η κάμερα είναι στη θέση ON. Συνίσταται η διαμόρφωση της κάρτας SD από την ίδια την κάμερα πριν τη χρήση. Η κάμερα θα μπει σε λειτουργία USB όταν συνδεθεί μέσω USB με κάποιον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση οι λειτουργίες της κάρτας μετατρέπονται σε αφαιρούμενο δίσκο. Στη λειτουργία ΤΕΣΤ η κάμερα θα κλείσει αυτόματα μετά από 3 λεπτά αν δεν διενεργείται καμία δραστηριότητα. Ενεργοποιήστε τη ξανά αν θέλετε να συνεχίσετε την εργασία σας με το χειριστήριο. Εξασφαλίστε επαρκή τροφοδότηση με ρεύμα όταν κάνετε την αναβάθμιση λογισμικού. Αν οποιοδήποτε σφάλμα συμβεί τότε από ακατάλληλο χειρισμό η κάμερα θα σταματήσει να λειτουργεί. Η διαδικασία αναβάθμισης ακυρώνει την εγγύηση του προϊόντος. Αναλόγως τις εκάστοτε ρυθμίσεις του παρόχου κινητής τηλεφωνίας και του δικτύου GSM δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100% επιτυχή αποστολή και λήψη MMS.

6 3. Εύκολη λειτουργία. 3.1 Παροχή ρεύματος Για την επαρκή τροφοδότηση της κάμερας με ρεύμα απαιτούνται 4 ή 8 μπαταρίες τύπου ΑΑ. Ανοίξτε το κάτω καπάκι. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση OFF, τραβήξτε έξω τη θήκη των μπαταριών με προσοχή. Γεμίστε τη θήκη σύμφωνα με τις ενδείξεις πολικότητας που φαίνονται παρακάτω. Σπρώξτε μέσα ξανά τη θήκη μέχρι να κουμπώσει. Προτείνονται αλκαλικές μπαταρίες ΑΑ ή εναλλακτικά επαναφορτιζόμενες μπαταρίες υψηλής διάρκειας NiMH. Υπάρχουν τέσσερις σειρές μπαταριών. Οι θέσεις 1-2 σχηματίζουν ένα γκρουπ και υπάρχει τυπωμένο το «1» πάνω στη θήκη, ενώ οι θέσεις 3-4 σχηματίζουν το δεύτερο γκρουπ και θα δείτε τυπωμένο το «2» πάνω τους. Το κάθε γκρουπ μπορεί να κάνει την κάμερα να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το άλλο. Όταν οι μπαταρίες εξαντλούνται η κάμερα αυτόματα θα κλείσει μετά από δύο ηχητικά σήματα. Αλλάξτε τις μπαταρίες εγκαίρως. Αν έχετε ρυθμίσει τις λειτουργίες του MMS θα σταλεί σε σας ένα MMS / SMS / για να ενημερώσει για την χαμηλή τάση των μπαταριών. 3.2 Τοποθετήστε την κάρτα SD και την κάρτα SIM Ανοίξτε το κάτω καπάκι. Εισάγετε την κάρτα SD στη θυρίδα της με την κενή πλευρά προς τα άνω. Θυμηθείτε πως η κάρτα SD μπορεί να τοποθετηθεί μόνο προς τη μία κατεύθυνση. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τοποθετήσει το διακόπτη της κάρτας στη θέση LOCK αλλιώς η κάμερα δε θα λειτουργήσει σωστά. Αν ορίσετε λειτουργία MMS /SMS / βεβαιωθείτε ότι εισάγατε την κάρτα SIM στην υποδοχή με τη γωνία πάνω ΑΡΙΣΤΕΡΑ. 3.3 Ενεργοποίηση και λειτουργία ΟΝ Πριν την ενεργοποιήσετε δώστε προσοχή στα παρακάτω: 1. Αποφύγετε θερμοκρασιακές και κινητικές διαταραχές εμπρός από την κάμερα όπως κάποιο μεγάλο φύλλο, κουρτίνα, air condition, έξοδος καμινάδας ή άλλη πηγή θερμότητας για να μην έχετε κίνδυνο εσφαλμένης ενεργοποίησης. 2. Το ύψος από το έδαφος για την τοποθέτηση της κάμερας είναι ανάλογο του χώρου καταγραφής. Γενικά προτείνονται 1-2 μέτρα. Γυρίστε το διακόπτη στη θέση ΟΝ για να ενεργοποιήσετε την κάμερα. Πριν μπείτε στη λειτουργία ΟΝ μπορείτε να προσαρμόσετε το στόχο της κάμερας με το δείκτη laser. Σχετικές πληροφορίες στο 4.3. Μετά την ενεργοποίηση της κάμερας, η ένδειξη κίνησης LED (κόκκινο) θα αρχίσει να αναβοσβήνει για περίπου 10s. Το 10s είναι ένα χρόνος ασφαλείας πριν την αυτόματη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο, π.χ. για το κλείσιμο και κλείδωμα του κάτω κάλυμματος, για την τοποθέτηση της κάμερας σε ένα δέντρο και να απομακρυνθείτε. Σε κατάσταση ΟΝ, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο. Η κάμερα θα τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο αυτόματα ανάλογα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή τις τελευταίες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις. Η κάμερα έχει τη δυνατότητα εγγραφής ήχου, έτσι ώστε ο ήχος θα είναι ενσωματωμένος στο βίντεο κλιπ, ενώ καταγράφει ένα βίντεο. 3.4 Λειτουργία TEST Mode Σύρετε το διακόπτη λειτουργίας στη θέση TEST για να τεθεί σε λειτουργία TEST. Υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες στη λειτουργία TEST: Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, τη χειροκίνητο φωτογράφιση, προεπισκόπηση ή αποστολή MMS χειροκίνητα.

7 3.4.1 Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις Πατήστε MENU στο τηλεχειριστήριο για να μπείτε στο μενού ρυθμίσεων. Η κάμερα μπορεί να μπει υπό έλεγχο για να προσαρμόσετε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις της μηχανής που εμφανίζονται στην οθόνη LCD της κάμερας ή εξωτερική οθόνη τηλεόρασης. Οι λεπτομερείς εργασίες θα περιγραφούν στο κεφάλαιο "Advanced Operations" Χειροκίνητη λήψη Μπορείτε να πιέσετε RIGHT (ΔΕΞΙΑ) για να βγάλετε χειροκίνητα φωτογραφία ή να τραβήξετε βίντεο Αναπαραγωγή εικόνων ή βίντεο Υπάρχουν δύο τρόποι για να προβάλετε τις ληφθείσες εικόνες ή βίντεο: 1. LCD οθόνη της φωτογραφικής μηχανής 2. Να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση που συνδέεται με την κάμερα με το καλώδιο τηλεόρασης. Πατήστε OK για να δείτε τις εικόνες, η τελευταία εικόνα θα εμφανιστεί στην οθόνη LCD της κάμερας ή της τηλεόρασης. Πατήστε UP για να δείτε την προηγούμενη εικόνα και πατήστε το πλήκτρο DOWN για την επόμενη. Παρακαλώ σημειώστε ότι το βίντεο δεν μπορεί να αναπαραχθεί στην οθόνη LCD και μόνο μικρογραφία του βίντεο είναι δυνατόν να προβληθεί. Οι λεπτομερείς ενέργειες, όπως διαγραφή εικόνων ή βίντεο, θα περιγραφούν στο κεφάλαιο "Advanced Operations" κεφάλαιο Αποστολή MMS Όταν η λειτουργία MMS έχει ρυθμιστεί ως "Manual", μπορείτε να στείλετε την επιλεγμένη φωτογραφία στην προκαθορισμένη διεύθυνση σε δοκιμαστική λειτουργία. Η λειτουργία "Ημερήσιο Δελτίο (Daily Report)" και "Άμεση λειτουργία (Instant mode) χρησιμοποιούνται μόνο στη λειτουργία ON. 3.5 Απενεργοποίηση Σύρετε το διακόπτη λειτουργίας στη θέση OFF για να απενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή. Παρακαλώ σημειώστε ότι ακόμη και στην κατάσταση εκτός λειτουργίας, η κάμερα καταναλώνει ακόμα ορισμένα επίπεδα ισχύος σε επίπεδα μα. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να αφαιρέσετε την μπαταρία, αν η κάμερα δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένας ακόμη λόγος για να αφαιρέσετε τη μπαταρία είναι η διαρροή υγρών μπαταρίας που απευθείας καταστρέφουν την κάμερα και ακυρώνουν την εγγύηση.

8 4 Προηγμένες Λειτουργίες Από τις βασικές λειτουργίες της κάμερας στο προηγούμενο κεφάλαιο, γνωρίζουμε ότι η κάμερα έχει τρεις βασικές καταστάσεις λειτουργίας: 1. Κατάσταση εκτός λειτουργίας: διακόπτης λειτουργίας στη θέση OFF. 2. ON mode: διακόπτης λειτουργίας στη θέση ON. 3. Λειτουργία TEST: διακόπτης ισχύος βρίσκεται στη θέση δοκιμής. Στους παραπάνω τρεις τρόπους, ο τρόπος λειτουργίας OFF είναι η καθορισμένη ως ασφαλής λειτουργία κατά την αντικατάσταση της κάρτας SD ή των μπαταριών και τη μεταφορά της φωτογραφικής μηχανής. Αυτό το κεφάλαιο εξηγεί τις προηγμένες λειτουργίες για την προσαρμογή των ρυθμίσεων της κάμερας. Οι ρυθμίσεις μπορούν να προσαρμοστούν στη λειτουργία TEST και το τηλεχειριστήριο είναι απαραίτητο. 4.1 Ρυθμίσεις Μενού Για να δείτε το μενού των ρυθμίσεων της κάμερας, πατήστε το MENU σε κατάσταση TEST (που ονομάζεται μενού των ρυθμίσεων του παρόντος κεφαλαίου). Το μενού των ρυθμίσεων θα εμφανιστεί στην οθόνη LCD της κάμερας ή την εξωτερική οθόνη τηλεόρασης. Υπάρχουν δεκαεπτά στοιχεία του μενού ρυθμίσεων για την SG550M: Ρύθμιση Περιγραφή Camera Mode Επιλέξτε μεταξύ βίντεο ή φωτογραφίας Format Διαμορφώστε την κάρτα SD. Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα διαγραφούν. Photo Size Video Size Set Clock Επιλέξτε την ανάλυση των φωτογραφιών (πχ 5ΜΡixels) Επιλέξτε την ανάλυση του βίντεο (πχ 640Χ480 VGA) Ρυθμίστε την ώρα και την ημερομηνία Photo Burst Επιλέξτε το πλήθος των συνεχόμενων φωτογραφιών που θα λαμβάνει η κάμερα. Video Length Επιλέξτε τη διάρκεια του κάθε κλιπ βίντεο που θα τραβάει η κάμερα. Video Sound Interval Sense Level Timer Επιλέξτε αν θα καταγράφεται ήχος από την κάμερα στο βίντεο. Επιλέξτε το χρόνο που θα μεσολαβεί κατ ελάχιστον από λήψη σε λήψη. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού η κάμερα είναι ανενεργή. Ρυθμίστε το επίπεδο ευαισθησίας του αισθητήρα. Υπάρχουν τρία επίπεδα LOW, NORMAL και HIGH. Όσο υψηλότερο τόσο πιο εύκολα θα ενεργοποιείται η κάμερα με κίνηση. Προτείνεται η επιλογή του NORMAL. Η ευαισθησία του αισθητήρα PIR είναι σχετική με τη θερμοκρασία, καθώς υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε μεγαλύτερη ευαισθησία. Η κάμερα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί συγκεκριμένη περίοδο της ημέρας ενώ όλη την υπόλοιπη παραμένει ανενεργή. (πχ από 10μμ ως 10πμ)

9 Flash Range MMS Set MMS Mode Send To Password Default Set Ρυθμίστε την εμβέλεια φωτισμού των led. Επιλέξτε μεταξύ 6 και 12 μέτρων. Με αυτή τη ρύθμιση μειώνεται ο αριθμός των led που ενεργοποιούνται το βράδυ. Το MMS στέλνεται μέσω GPRS συνεπώς πρέπει να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία από την εταιρεία σας. Υποστηρίζονται τέσσερις συχνότητες: 850MHz, 900MHz, 1800MHz, 1900 MHz. Πρέπει να ρυθμίσετε τις σωστές παραμέτρους στην κάμερα: URL, APN, IP και Port. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής για τις ρυθμίσεις αυτές. Υπάρχουν 3 ρυθμίσεις: Manual που λειτουργεί στη λειτουργία TEST, Daily Report(Ημερήσια αναφορά) και Instant(Άμεση) για τη λειτουργία ΟΝ. 1) Manual Επιλέξτε το manual στη λειτουργία TEST. Παρακαλώ εισάγετε την κάρτα SIM σωστά. Θυμηθείτε ότι μόνο φωτογραφία μπορεί να αποσταλεί στη λειτουργία TEST. Πληροφορίες βίντεο δεν μπορούν να αποσταλούν στη λειτουργία TEST. 2) Ημερήσια αναφορά Στην ημερήσια αναφορά η κάμερα θα στέλνει συνοπτικές πληροφορίες καθημερινά σε προκαθορισμένη ώρα σχετικά με το πόσες φωτογραφίες έχει τραβήξει, οπότε και θα λάβετε ένα συνοπτικό μήνυμα με την τελευταία φωτογραφία που ελήφθη μέχρι εκείνη τη στιγμή. Επιλέξτε τη λειτουργία Ημερήσια Αναφορά στην κατάσταση ΟΝ. Αν είναι ρυθμισμένος σε λειτουργία φωτογραφιών η κάμερα θα στείλει ένα MMS την προκαθορισμένη ώρα. Το MMS θα δείχνει την τελευταία φωτογραφία και τον συνολικό αριθμό φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί ως τότε. Αν είναι ρυθμισμένη σε λειτουργία βίντεο η κάμερα θα στείλει ένα SMS την προκαθορισμένη ώρα που θα δείχνει πόσα βίντεο κλιπ έχει τραβήξει η κάμερα ως τότε. 3) Άμεση Στην άμεση λειτουργία η κάμερα θα στείλει απευθείας την εικόνα που λαμβάνει ενώ για λόγους οικονομίας μπορεί ο χρήστης να ρυθμίσει όριο μηνυμάτων που μπορεί να στείλει. Επιλέξτε το Instant στην λειτουργία ΟΝ. Μπείτε σε αυτή τη λειτουργία για να λαμβάνετε άμεσα ότι συμβαίνει στο χώρο, ενώ μπορείτε να ορίσετε και όριο μηνυμάτων για λόγους οικονομίας χρημάτων. Τότε η κάμερα απλά δε θα στέλνει. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν η κάμερα είναι σε λειτουργία VIDEO τότε η λειτουργία MMS θα λειτουργεί όπως στην Ημερήσια Αναφορά και η κάμερα θα στέλνει ένα SMS με συνοπτικές πληροφορίες που θα λέει πόσα βίντεο έχουν τραβηχτεί. OFF) Η λειτουργία MMS απενεργοποιείται. Εισάγετε τον αριθμό του τηλεφώνου που θα σταλεί το MMS. Υπάρχει ένα όριο 4 αριθμών που μπορείτε να ορίσετε για την αποστολή του MMS ή > Αριθμός: πιέστε # για μετακίνηση σε άλλη επαφή 2> δείτε το κεφάλαιο για τη σύνταξη 3> Και τα δύο: βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τουλάχιστον ένα αριθμό τηλεφώνου κι ένα . Σημείωση: Το προειδοποιητικό μήνυμα δε θα σταλεί αν ο αριθμός του τηλεφώνου είναι κενός. Για λόγους ασφαλείας βάλτε κωδικό κάθε φορά που θα μπαίνετε στη λειτουργία TEST. Ο προκαθορισμένος αριθμός είναι Μπορείτε να επιλέξετε OFF για απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής. Επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις στις προκαθορισμένες του κατασκευαστή Προκαθορισμένες ρυθμίσεις Setting Items Default Options Submenu Camera Mode Photo Video Format Enter Yes, No Photo Size 3M Pixel 5M Pixel Video Size Set Clock Enter Adjust Clock Photo Burst 1 Photo 2 Photo, 3 Photo

10 Video Length Avi 10 sec Avi 5 60 sec Video Sound On Off Interval 1 Min 5 60 seconds, 1-60 min Sense Level Normal High, Low Timer Off On Start, Stop (00:00 23:59) Flash Range 20ft./6m 40ft./12m MMS Set Enter URL, APN, IP, Port MMS Mode Off Manual, Daily Report, Instant Send To Number , Both 4 inputs Password OFF ON Default Set Γενικές Ρυθμίσεις Τα βήματα που πραγματοποιούν είναι κατάλληλα για τα ακόλουθα στοιχεία μενού: Camera Mode, Photo Size, Video Size, Photo Burst, Video Length, Interval, Sense Level, Timer and MMS Mode Λειτουργία κάμερας Set Υπάρχουν δύο τρόποι για να ρυθμίσετε τη λειτουργία φωτογραφικής μηχανής: 1. Μέσω πλήκτρο συντόμευσης 2. Μέσω μενού ρυθμίσεων. 1. Πλήκτρο συντόμευσης: Πατήστε UP για να ρυθμίσετε τη λειτουργία της κάμερας, σε βίντεο ή πιέστε προς τα κάτω για να ορίσετε λειτουργία κάμερας, ως φωτογραφίες στην απεικόνιση των πληροφοριών στη λειτουργία TEST. 2. Ρύθμιση μενού: Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε λειτουργία κάμερας σε βίντεο, με την προϋπόθεση ότι η προηγούμενη επιλογή ήταν Φωτογραφία: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε το Camera Mode. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε το βίντεο. δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι υπογραμμισμένη. ε)πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Διαμόρφωση της SD-Card Το σύστημα θα διαγράψει όλες τις εικόνες ή βίντεο που έχουν αποθηκευτεί στην κάρτα SD μετά από τη μορφοποίηση γι αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων. β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Format. γ) Πατήστε OK για να επιλέξετε το Enter για να μπείτε στο υπομενού. δ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε YES. Το YES, θα επισημανθεί. ε) Πατήστε OK για να ξεκινήσει η διαμόρφωση της SD-card. Κατά τη διάρκεια της μορφοποίησης, η οθόνη θα εμφανίσει ένα μήνυμα "Παρακαλώ περιμένετε", όπως παρακάτω. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών. PLEASE WAIT!

11 4.1.5 Μέγεθος φωτογραφίας Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε μέγεθος 3M Pixel υπό τον όρο ότι η προηγούμενη επιλογή, είναι 5M Pixel: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Photo Size. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε 3M Pixel. δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι un-τόνισε. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Μέγεθος βίντεο Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε το μέγεθος οθόνης στα με την προϋπόθεση ότι η προηγούμενη επιλογή, είναι στα : β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε το Video Size. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι un-τόνισε. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Ημερομηνία και ώρα Ρύθμιση Η μορφή ημερομηνίας είναι μήνας / ημέρα / έτος, τη μορφή της ώρας είναι η ώρα: λεπτό: δευτερόλεπτο. Η ισχύουσα τιμή για το έτος είναι μεταξύ 2006 και Νοείται ότι η ημερομηνία και την ώρα που χρειάστηκε να οριστεί σε 15 του Νοεμβρίου 2007 καθώς και 10:30, οι ενέργειες αυτές είναι οι εξής: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε το Set Clock γ) Πατήστε OK για να τεθεί σε υπομενού. δ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε το στοιχείο, πατήστε τα πλήκτρα UP ή DOWN για να αλλάξετε την τιμή. ε) Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε όλες τις τρέχουσες ρύθμιση και να επιστρέψετε στο info εμφάνιση. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Ριπή Φωτογραφιών Το παρακάτω δείχνει πώς να σκάσει η φωτογραφία σε 3 φωτογραφιών, με την προϋπόθεση ότι η προηγούμενη επιλογή είναι 1 Φωτογραφία: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Photo Burst. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε 3 εικόνες. δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι un-τόνισε. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Διάρκεια βίντεο Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να μειώνει ή να αυξάνει την τιμή κατά 1 δευτερόλεπτο. Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε το μήκος βίντεο σε 5 δευτερόλεπτα με την προϋπόθεση ότι η προηγούμενη τιμή είναι 10 δευτερόλεπτα: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Video Length. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να μειώσετε ή να αυξήσει σε 5 δευτερόλεπτα. δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι un-τόνισε. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και την έξοδο Ήχος Video Το παρακάτω δείχνει πώς να ορίσετε ήχο βίντεο ως κλειστό δεδομένου ότι η προηγούμενη επιλογή ήταν ανοιχτός:

12 β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Video Sound. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε μακριά ή επάνω. δ) Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι μη-τονισμένη. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Ορισμός χρονικού διαστήματος Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να μειώσετε ή να αυξήσετε την τιμή κατα 5 δεύτερα ή 1 λεπτό. Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε το χρονικό διάστημα ενεργοποίησης έως 5 λεπτά υπό την προϋπόθεση ότι η προηγούμενη τιμή είναι 1 λεπτό. β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε το Interval. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να μειώσετε ή να αυξήσει σε 5 λεπτά. δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι μη-τονισμένη. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Ευαισθησία PIR Συνιστάται η χρήση σε κανονική λειτουργία. Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε την ευαισθησία PIR σε χαμηλή υπό τον όρο ότι η προηγούμενη επιλογή είναι η Κανονική. β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε το Sense Level. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε Χαμηλή. δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι μη-τονισμένη. ε)πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών Ορισμός χρονοδιακόπτη Παρακαλώ σημειώστε ότι η ώρα έναρξης και λήξης είναι αποτελεσματικά μόνον όταν το χρονόμετρο έχει οριστεί ως Ναι. Υπό την προϋπόθεση ότι η κάμερα θα πρέπει να εργαστεί από 08:00 ως 17:00, τα βήματα είναι ως εξής: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε το Timer. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε ΟΝ. δ) Πατήστε OK για να μπείτε στο υπομενού. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών. ε) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε το στοιχείο, πατήστε τα πλήκτρα UP ή DOWN για να αλλάξετε την τιμή. στ) Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε όλες τις τρέχουσες ρύθμισεις και η επιλογή θα είναι μη-τονισμένη. Πατήστε MENU για να επιστρέψετε στο προηγούμενο μενού Εμβέλεια φωτισμού Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε την εμβέλεια του φωτισμού: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε το Flash Range. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε 20 ft./6m ή 40 ft./12m. δ) Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι μη-τονισμένη. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών MMS Ρυθμίσεις Εισάγετε τη ρύθμιση MMS που παρέχεται από το φορέα παροχής υπηρεσιών δικτύου. Υπάρχουν μόνο τέσσερις ρύθμισει που πρέπει να εισάγονται και τα βήματα είναι τα εξής: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Set MMS. γ) Πατήστε OK για να μπείτε στο υπομενού. δ) Υπάρχουν τέσσερις είσοδοι για στοιχεία στο URL, APN, IP και Port, πατήστε το πλήκτρο # για εναλλαγή μεταξύ των επιλογών. Πατήστε αριθμητικά πλήκτρα για να πληκτρολογήσετε τα γράμματα ψηφία ή σημεία στίξης. Πατήστε UP (Άκυρο) για να

13 διαγράψετε. ε) Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε όλες τις τρέχουσες ρυθμίσεις και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στο προηγούμενο μενού Ορισμός Mode MMS Υπάρχουν 3 λειτουργίες MMS:Η "Manual" λειτουργεί στη θέση TEST, "η Daily Report "και "Instant" στη θέση ΟΝ. Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε τη λειτουργία για να Instant MMS υπό τον όρο ότι η προηγούμενη επιλογή, είναι Off: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε MMS Mode. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε Instant. δ) Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα ρύθμιση και η επιλογή θα είναι μη-τονισμένη. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών. Αν επιλέξετε "Daily Report", θα πρέπει να ορίσετε τον ημερήσιο χρόνο αποστολής: xxh, xxm. Αν επιλέξετε "Instant", πρέπει να ορίσετε πόσα MMS που θέλετε να στείλετε για οικονομία. Μπορείτε να επιλέξετε 0 έως 99 μηνύματα Αποστολή προς Εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τα MMS θα αποστέλλονται. Το παρακάτω δείχνει πώς να ρυθμίσετε την αποστολή να Αριθμός υπό τον όρο ότι η προηγούμενη επιλογή, είναι β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Send To γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε αριθμό. δ) Πατήστε OK για να μπείτε στο υπομενού. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών ε) Υπάρχουν τέσσερις είσοδοι, πατήστε το πλήκτρο # για εναλλαγή μεταξύ κάθε καταχώρισης. Πατήστε αριθμητικά πλήκτρα για να πληκτρολογήσετε τα γράμματα ψηφία ή σημεία στίξης. Πατήστε UP για να διαγράψετε. στ) Πατήστε OK για να αποθηκεύσετε όλες τις τρέχουσες ρυθμίσεις και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στο προηγούμενο μενού Εισαγωγή κωδικού πρόσβασης Αν η ρύθμιση κωδικού πρόσβασης έχει επιλεγεί ως ΟΝ μετά την ενεργοποίηση της κάμερας, στην οθόνη LCD της φωτογραφικής μηχανής, θα ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης είναι Παρακαλώ πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Μπορεί να αλλάξει με τις ακόλουθες ενέργειες: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Password.. γ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε Ενεργοποίηση. δ) Πατήστε OK για να μπείτε στο υπομενού. ε) Υπάρχουν τρεις είσοδοι για τους κωδικούς: νέος, παλιός και επιβεβαίωση του κωδικού πρόσβασης, πατήστε το πλήκτρο # για εναλλαγή μεταξύ κάθε εισόδων. Πατήστε αριθμητικά πλήκτρα για να πληκτρολογήσετε τα ψηφία. Πατήστε UP για να διαγράψετε. στ) Εισαγωγή στο OK για να αποθηκεύσετε όλες τις τρέχουσες ρύθμιση και να επιστρέψετε στην εμφάνιση πληροφοριών. Εάν οι είσοδοι είναι κενές, ο κωδικός πρόσβασης δεν θα αλλάξει! Αν πληκτρολογήσετε σωστά, ο νέος κωδικός πρόσβασης έχει ρυθμιστεί. Στην οθόνη LCD θα ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης την επόμενη φορά που ενεργοποιήσετε την κάμερα. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στο προηγούμενο μενού Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων Για να επαναφέρετε τη ρύθμιση σε προκαθορισμένες τιμές, τα βήματα είναι τα ακόλουθα: β) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Reset.. γ) Πατήστε OK για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και να επιστρέψετε στο info εμφάνιση. Πατήστε MENU για να ακυρώσετε την ρύθμιση και να επιστρέψετε στο info εμφάνιση. 4.2 Αναπαραγωγή Στη λειτουργία αναπαραγωγής, εικόνες ή βίντεο μπορεί να προβληθεί, διαγράφεται και η εικόνα μπορεί να είναι χειροκίνητα στείλει με μήνυμα MMS. Μπορεί να γίνει μόνο σε δοκιμαστική λειτουργία.

14 Οι εικόνες μπορούν να προβληθούν σε: LCD οθόνη για την παρακολούθηση της κάμερας και την τηλεόραση που συνδέουν την κάμερα με καλωδιακή τηλεόραση? Τα βίντεο μπορούν να προβληθούν μόνο στην οθόνη της τηλεόρασης. Για λόγους απλούστευσης, οι εργασίες με το PC δεν θα έχουν εισαχθεί εδώ Προβολή φωτογραφιών ή βίντεο α) Αλλαγή σε Λειτουργία δοκιμής και να τεθεί σε οθόνη πληροφοριών. β) Πατήστε OK για να δείτε τις τελευταίες εικόνα (ή βίντεο) σε οθόνη LCD της κάμερας, οθόνη τηλεόρασης ή προβολής εικόνων με τηλεόραση-in υποδοχή. γ) Πατήστε ΔΕΞΙΑ για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του βίντεο κλιπ στο παρακολουθεί τηλεόραση, βίντεο κλιπ, δεν μπορεί να παίξει σε οθόνη LCD της κάμερας. δ) Πατήστε το ΔΕΞΙΑ για να σταματήσει να παίζει και να επιστρέψετε στην λειτουργία αναπαραγωγής. ε) Πατήστε UP για να δείτε την επόμενη εικόνα (ή βίντεο) και DOWN για την προηγούμενη. στ) Πατήστε OK για να επιστρέψετε στην οθόνη πληροφοριών. Όταν δείτε εικόνες, ο συνολικός αριθμός όλων των εικόνων στην SD-card και ο δείκτης του εμφάνιση εικόνας θα εμφανιστεί, αντίστοιχα Διαγραφή φωτογραφιών ή βίντεο α) Προβολή της εικόνας (ή βίντεο) που πρέπει να διαγραφεί (ανατρέξτε στο 4.3.1). β) Πιέστε MENU για να εμφανίσετε το μενού αναπαραγωγής. γ) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Διαγραφή. Ένα φωτίζεται. δ) Για να διαγράψετε την τρέχουσα εικόνα, απλώς παραλείψτε αυτό το βήμα. Για να διαγράψετε όλες τις εικόνες και τα βίντεο, πατήστε το πλήκτρο ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επιλέξετε όλους. ε) Πατήστε OK, και Ναι Δεν ζητηθεί. Δεν έχει επισημανθεί. στ) Πατήστε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΕΞΙΑ για να επισημάνετε Ναι. ζ) Πατήστε OK για να διαγράψετε την εικόνα ή το βίντεο. Πατήστε MENU για ακύρωση και επιστροφή στην αναπαραγωγή. Παρακαλώ σημειώστε ότι μετά τη διαγραφή μιας εικόνας ή ενός αρχείου βίντεο, τα διαγραμμένα αρχεία δεν μπορούν να αποκατασταθούν! Επιπλέον, για να διαγράψετε όλες τις εικόνες και τα βίντεο κλιπ στην SD-card, προτείνεται να διαμορφώσετε το SD-card, ανατρέξτε στο Αποστολή MMS χειροκίνητα Η επιλογή Αποστολή MMS θα εμφανίζονται μόνο όταν το στοιχείο ρύθμισης MMS Mode έχει επιλεγεί ως χειροκίνητο. α) Δείτε τις εικόνες και επιλέξτε μία για αποστολή. β) Πιέστε MENU για να εμφανίσετε το μενού αναπαραγωγής. γ) ΠΑΝΩ ή ΚΑΤΩ για να επιλέξετε Αποστολή μηνύματος. Το Αποστολή τονίζεται δ) Πατήστε OK για να στείλετε MMS, σύμφωνα με τη ρύθμιση στο μενού ρυθμίσεων. Πατήστε MENU για ακύρωση και επιστροφή στην αναπαραγωγή. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι εικόνες μπορούν να σταλούν μόνο αν το στοιχείο ρύθμισης MMS Type έχει επιλεγεί ως PIC και ότι το βίντεο δεν μπορεί να σταλεί. Εάν η κάρτα SIM δεν έχει τοποθετηθεί, η εικόνα δεν μπορεί να σταλεί επίσης. 4.3 Λέιζερ Ένα λέιζερ μπορεί να ανάψει κυρίως στην διάρκεια της νύκτας ή σκοτεινό περιβάλλον ως πρόσθετη λειτουργία για την επισήμανση σε ένα αντικείμενο ή μια συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος (ROI). Πατήστε * για να ανάψετε το φως λέιζερ σε λειτουργία TEST και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστή κλίσης στο πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής για να ρυθμίσετε τη γωνία της λήψης και την κατεύθυνση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ! 4,4 Αρίθμηση αρχείων Οι εικόνες και τα βίντεο αποθηκεύονται σε προσημασμένο φάκελο. Η αρίθμηση των αρχείων συνεχίζεται με την προσθήκη ενός στον τελευταίο αριθμό για κάθε νέο αρχείο εικόνας ή βίντεο. Η αποθήκευση δίνει όνομα όπως IMAG0001.JPG ή IMAG0001.AVI. Μέσα από την κατάληξη μπορεί να διακρίνει κανείς αν το αρχείο είναι μια εικόνα (με κατάληξη. jpg) ή ένα βίντεο (με κατάληξη. avi).

15 4,5 Αναβάθμιση λογισμικού Αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με λειτουργία αυτόματης αναβάθμισης για εσάς. Αναβάθμιση απαιτείται μόνον όταν ένα βελτιωμένο firmware είναι διαθέσιμο. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Appendix: Technical Specifications Αισθητήρας κάμερας 5MP Color CMOS Φακός F/NO=3.0 FOV(Field of View)=52 Ακτίνα φωτισμού IR 6m or12m Οθόνη 1.7 LCD Κάρτα μνήμης From 8 MB to 16 GB Ανάλυση εικόνας 5MP = MP = Ανάλυση βίντεο (16fps) (20fps) Αισθητήρας PIR Multi Zone Ευαισθησία PIR Adjustable (High/Normal/Low) Χρόνος ενεργοποίησης 1.2s Βάρος 0.30 kg Θερμοκρασίες Λειτουργίας/Αποθήκευσης C / C Διάστημα παύσης 1s 60 min. Συνεχόμενα καρέ 1 3 Διάρκεια βίντεο 1 60s Τροφοδότηση 8 AA or 4 AA Κατανάλωση stand-by < 0.25 ma (<6mAh/Day) Κατανάλωση ισχύος 400 videos(interval=5min,video length=10s); >500 MMS(use 8*AA batteries) Ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας LED Indicator Οθόνη ενδείξεων LCD display on camera Καταγραφή ήχου Available Στήριξη Rope/Belt/Python lock Διαστάσεις 140 x87 x55 mm Υγρασία λειτουργίας 5% - 90% Επιβεβαίωση ασφαλείας FCC, CE, RoHS Appendix: Parts List Εξάρτημα Ποσότητα Κάμερα 1 Τηλεκοντρόλ 1 Καλώδιο USB 1 Καλώδιο τηλεόρασης 1 Ιμάντας 1 Βιβλίο οδηγιών 1 Κεραία 1 Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ Η ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΊΕΣ. ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΕΠΙΣΗΜΟ MANUAL ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ.

Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113

Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113 Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113 Picture similar Εγχειριδιο περιεχόμενα 1.0 ΟΔΗΓΙΕΣ 6 1.1 Οδηγίες Ασφαλείας 6 1.2 Αποθήκευση 7 1.3 Εξοπλισμός Εγκατάστασης 7 1.4 Αξεσουάρ 7 1.5 Χρήση εξωτερικών συσκευών

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβολο για χωριστή περισυλλογή στις ευρωπαϊκές χώρες

Σύμβολο για χωριστή περισυλλογή στις ευρωπαϊκές χώρες Σύμβολο για χωριστή περισυλλογή στις ευρωπαϊκές χώρες Το σύμβολο αυτό υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να περισυλλέγεται χωριστά. Τα ακόλουθα ισχύουν μόνο για χρήστες σε ευρωπαϊκές χώρες:

Διαβάστε περισσότερα

THT503. Ψηφιακός επίγειος δέκτης HD. Εγχειρίδιο χρήσης. Evolution. Emotion. Passion. www.thomsonstb.net

THT503. Ψηφιακός επίγειος δέκτης HD. Εγχειρίδιο χρήσης. Evolution. Emotion. Passion. www.thomsonstb.net THT503 Ψηφιακός επίγειος δέκτης HD Εγχειρίδιο χρήσης Evolution. Emotion. Passion. www.thomsonstb.net Πίνακας Περιεχομένων 1.0 Εισαγωγή 2 1.1 Οδηγίες Ασφαλείας 2 1.2 Αποθήκευση 3 1.3 Εξοπλισμός Εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 603

Οδηγός χρήσης Nokia 603 Οδηγός χρήσης Nokia 603 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 8 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 9 Φόρτιση του τηλεφώνου 11 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

FE-210/X-775. Εγχειρίδιο Χρήσης ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ. Οδηγός γρήγορης έναρξης. Λειτουργίες πλήκτρων. Λειτουργίες μενού. Εκτύπωση φωτογραφιών

FE-210/X-775. Εγχειρίδιο Χρήσης ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ. Οδηγός γρήγορης έναρξης. Λειτουργίες πλήκτρων. Λειτουργίες μενού. Εκτύπωση φωτογραφιών ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ FE-210/X-775 Εγχειρίδιο Χρήσης GR Οδηγός γρήγορης έναρξης Πρώτα βήματα για τη σωστή χρήση της φωτογραφικής μηχανής σας. Λειτουργίες πλήκτρων Λειτουργίες μενού Εκτύπωση φωτογραφιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E7-00

Οδηγός χρήσης Nokia E7-00 Οδηγός χρήσης Nokia E7-00 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 12 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia Z2 D6502/D6503

Οδηγός χρήστη. Xperia Z2 D6502/D6503 Οδηγός χρήστη Xperia Z2 D6502/D6503 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...6 Πληροφορίες για τον Οδηγό χρήστη...6 Επισκόπηση...6 Συναρμολόγηση...7 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη φορά...9 Γιατί χρειάζομαι λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποιήσεις! Παρακαλώ Διαβάστε Πριν Χρησιμοποιήσετε τη Συσκευή σας

Προειδοποιήσεις! Παρακαλώ Διαβάστε Πριν Χρησιμοποιήσετε τη Συσκευή σας 2 Προφύλαξη Συγχαρητήρια για την αγορά του νέου Windows Mobile Smartphone 2003! Παρακαλώ διαβάστε τις ακόλουθες προειδοποιήσεις πριν να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Προειδοποιήσεις! Παρακαλώ Διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ελληνικά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! Οι δορυφορικοί δέκτες της Ferguson υποστηρίζουν εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (HDDs) και φορητές μνήμες (pendrives). Σε όλες τις περιπτώσεις, η σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C3 00

Οδηγός χρήσης Nokia C3 00 Οδηγός χρήσης Nokia C3 00 Τεύχος 4.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Υποστήριξη 5 Το Nokia C3 συνοπτικά 5 Βασικές λειτουργίες 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Ξεκινώντας 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης LG-P350

Οδηγός χρήσης LG-P350 EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P350 Οδηγός χρήσης LG-P350 P/N : MMBB0000000 (1.0) H www.lg.com WiFi (WLAN) Η συσκευή προορίζεται για χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Printed in Korea Code No.:GH68-33337A Greek. 01/2011. Rev. 1.0. www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-33337A Greek. 01/2011. Rev. 1.0. www.samsungmobile.com Ορισμένα από τα περιεχόμενα αυτού του εγχειριδίου μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με το τηλέφωνό σας, ανάλογα με το λογισμικό του τηλεφώνου ή του παροχέα υπηρεσιών. Samsung Electronics ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΑΘΗΝΑ: Γραφεία:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia E4 E2104/E2105

Οδηγός χρήστη. Xperia E4 E2104/E2105 Οδηγός χρήστη Xperia E4 E2104/E2105 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...6 Πληροφορίες για τον Οδηγό χρήστη...6 Επισκόπηση...6 Συναρμολόγηση...7 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη φορά...9 Γιατί χρειάζομαι λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Τεύχος 2.3 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Αφαίρεση μπαταρίας 5 Ξεκινώντας 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 8 Αφαίρεση της κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβολο για χωριστή περισυλλογή στις ευρωπαϊκές χώρες

Σύμβολο για χωριστή περισυλλογή στις ευρωπαϊκές χώρες Σύμβολο για χωριστή περισυλλογή στις ευρωπαϊκές χώρες Το σύμβολο αυτό υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να περισυλλέγεται χωριστά. Τα ακόλουθα ισχύουν μόνο για χρήστες σε ευρωπαϊκές χώρες:

Διαβάστε περισσότερα

THOMSON 504 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

THOMSON 504 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ THOMSON 504 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ 1 http://www.thomsonstb.net http://www.thomsonstb.net 2 3 http://www.thomsonstb.net Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 5 1.1 Οδηγίες ασφαλείας...5 1.2 Αποθήκευση...5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView

Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView Οδηγός χρήσης Nokia 808 PureView Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 10 Φόρτιση της μπαταρίας 12 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C2 03/C2 06

Οδηγός χρήσης Nokia C2 03/C2 06 Οδηγός χρήσης Nokia C2 03/C2 06 Τεύχος 1.2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Το τηλέφωνό σας με δύο SIM 5 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 7 Τοποθέτηση δεύτερης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Τεύχος 1.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση κάρτας SIM, μπαταρίας και κάρτας μνήμης 6 Φόρτιση της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά ΗΛΩΣΗ FCC. Πληροφορίες Προϊόντος. Σηµείωση: -1-

Ελληνικά ΗΛΩΣΗ FCC. Πληροφορίες Προϊόντος. Σηµείωση: -1- ΗΛΩΣΗ FCC Η παρούσα συσκευή συµµορφώνεται µε την Ενότητα 15 των Κανόνων FCC (Οµοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών). Η λειτουργία υπόκειται στους ακόλουθους δύο όρους: (1). Η παρούσα συσκευή δεν µπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή HP Photosmart R817/R818 με HP Instant Share. Εγχειρίδιο χρήσης

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή HP Photosmart R817/R818 με HP Instant Share. Εγχειρίδιο χρήσης Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή HP Photosmart R817/R818 με HP Instant Share Εγχειρίδιο χρήσης Πληροφορίες νοµικού περιεχοµένου και σηµειώσεων Πνευµατικά δικαιώµατα 2005 Hewlett-Packard Development Company,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη

X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη X8 Αναλυτικός Οδηγός χρήστη Περιεχόμενα Υποστήριξη χρήστη...6 Οδηγός χρήστη στο τηλέφωνο...6 Εφαρμογή "Υποστήριξη χρήστη"...6 Ζήστε νέες εμπειρίες. Ανακαλύψτε πώς...6 Οδηγός έναρξης...7 Συναρμολόγηση...7

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακοί Δέκτες MPEG4 HD Dέκτης SRT 8102

Ψηφιακοί Δέκτες MPEG4 HD Dέκτης SRT 8102 Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακοί Δέκτες MPEG4 HD Dέκτης SRT 8102 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή 1.1 Οδηγίες Ασφαλείας 1.3 Αποθήκευση 1.3 Εξοπλισμός Set-up 1.4 Εξαρτήματα 1.5 Χρήση εξωτερικών συσκευών USB 2.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia Z3 Tablet Compact SGP621/SGP641

Οδηγός χρήστη. Xperia Z3 Tablet Compact SGP621/SGP641 Οδηγός χρήστη Xperia Z3 Tablet Compact SGP621/SGP641 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...7 Πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον Οδηγό χρήστη...7 Επισκόπηση...7 Συναρμολόγηση...8 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 500

Οδηγός χρήσης Nokia 500 Οδηγός χρήσης Nokia 500 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 10 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 11 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝ ΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝ ΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και τους περιορισμούς που αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Κρατήστε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική χρήση. Η φωτογραφία του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη C5302/C5303/C5306

Οδηγός χρήστη C5302/C5303/C5306 Οδηγός χρήστη SP C5302/C5303/C5306 Περιεχόμενα Xperia SP Οδηγός χρήστη...6 Οδηγός έναρξης...7 Πληροφορίες για τον Οδηγό χρήστη...7 Android τι και πώς;...7 Επισκόπηση συσκευής...8 Συναρμολόγηση...9 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X2-05

Οδηγός χρήσης Nokia X2-05 Οδηγός χρήσης Nokia X2-05 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Πλήκτρα και μέρη 5 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 7 Φόρτιση της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 210 Dual SIM

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 210 Dual SIM Οδηγός χρήσης Nokia Asha 210 Dual SIM Τεύχος 1.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Όρους υπηρεσίας και την Πολιτική

Διαβάστε περισσότερα