Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν"

Transcript

1

2 Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν ασθένειες όπως η μαλάρια (ελονοσία), οι στομαχικές διαταραχές, ακόμα και οι πόνοι περιόδου στις γυναίκες. Οι μοναχοί ήταν οι πρώτοι εφευρέτες ουσιαστικά, αλλά αυτό συνέβη και σχεδόν με όλα τα ποτά.

3

4 Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, επιστρατεύοντας όμως την τέχνη και τη φαντασία μας, φτιάξαμε ηδύποτα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιώντας εποχικά φρούτα και φυσικά βότανα. Αυτοσχεδιάσαμε δοκιμάζοντας δικές μας ιδέες δημιουργώντας καινούργιες γεύσεις.

5

6 Υλικά 10 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά) 700 ml τσίπουρο 250 ml κονιάκ 1/2 ξυλάκι κανέλας 600 ml νερό 600 γραμμ. ζάχαρη 1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

7 Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας (μόνο το κίτρινο δηλαδή). Εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ! Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές σούπας από τη συνολική ζάχαρη. Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το τσίπουρο. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.

8 Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 2-3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες. Ρίχνουμε και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα. Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.

9

10 Υλικά Ξυλάκια κανέλας Κεφαλάκια γαρίφαλου Κρητική ρακή Μέλι

11 Ρίχνουμε στο μπρίκι τη ρακή λίγη τριμμένη κανέλα (όχι πολύ, γιατί θα πικρίσει) και τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε σιγανή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μέλι.

12 Ανακατεύουμε συνεχώς, και πάντα σε σιγανή θερμοκρασία, γιατί από τις αναθυμιάσεις της ρακής, υπάρχει κίνδυνος φωτιάς. Μόλις αρχίσει και γουργουρίζει, βγάζουμε το μπρίκι και σερβίρουμε. Φροντίζουμε σε κάθε ποτήρι να υπάρχει και από ένα κεφαλάκι γαρίφαλου

13

14 Υλικά Τις φλούδες από τρία λεμόνια (μόνο το κίτρινο μέρος! Προσοχή: το άσπρο του λεμονιού πικρίζει) 500 γραμμάρια Ρακί 1 ½ κούπα ζάχαρη 1 ½ λίτρο νερό

15 Καθαρίζουμε τα λεμόνια και κρατάμε τις φλούδες (το κίτρινο μέρος) και τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά μαζί με την ρακί. Το γυάλινο βάζο το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν το υγρό έχει πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

16 Τότε βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε να βράζει για 4 λεπτά μόνο. Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το προσθέτουμε στο γυάλινο βάζο με τις φλούδες λεμονιού και τη ρακί. Κλείνουμε το βάζο και ανακατεύουμε καλά! Σουρώνουμε, και βάζουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια. Τα φυλάμε στην κατάψυξη. Το λικέρ σερβίρεται παγωμένο και είναι απολαυστικό και μυρωδάτο!

17

18 Υλικά 4 φλιτζάνια σπόρους από ρόδι 1 φλιτζάνι κονιάκ 1 φλιτζάνι ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: 2 ξύλα κανέλας και 3 καρφάκια γαρύφαλλο

19 Καθαρίζουμε τα ρόδια και μετράμε ώστε να έχουμε 1 φλιτζάνι με σπόρους ροδιού. Σε ένα αποστειρωμένο βάζο βάζουμε τα σπόρια του ροδιού, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μπαχαρικά (κανέλα & γαρύφαλλο).

20 Αφήνουμε όλα τα υλικά στο βάζο για 24 ώρες. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες διηθίζουμε μείγμα. Τοποθετούμε το λικέρ στα μπουκάλια και είναι έτοιμο!

21

22 Υλικά νεράντζια (το ξύσμα τους) 700 γραμμάρια τσίπουρο, κονιάκ, ή βότκα 700 γραμμάρια ζάχαρη 700 γραμμάρια νερό 2 ξύλα κανέλλας 1 μοσχοκάρυδο 1 λεμόνι (το χυμό του)

23

24 Πλένουμε τα νεράντζια, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψιλό μέρος του τρίφτη. Το ξύσμα, το βάζουμε σε διπλό τούλι και το δένουμε. Το βάζουμε σε γυάλινο βάζο, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το τσίπουρο. Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το κάθε 3-4 μέρες.

25

26 Μετά τις 20 μέρες το ανοίγουμε, δοκιμάζουμε, κι αν μας αρέσει η γεύση και το άρωμα, συνεχίζουμε, αλλιώς τ αφήνουμε λίγες μέρες ακόμη. Έπειτα στίβουμε το τούλι με το ξύσμα, κι έπειτα φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σουρωτήρι και τουλπάνι, (λεπτό ύφασμα). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλες δυο φορές.

27 Τέλος, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5', φτιάχνοντας ένα σιρόπι και πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Όταν παγώσει, το ανακατεύουμε με το σουρωμένο ποτό, το βάζουμε στο γυάλινο βάζο και το ανακινούμε να ανακατευτεί.

28

29 Υλικά 8 αχλάδια 1 λίτρο τσίπουρο 1000 γραμμάρια ζάχαρη 1000 γραμμάρια νερό ½ λεμόνι (το χυμό του)

30

31 Κόβουμε το αχλάδι σε λεπτές λωρίδες. Έπειτα προσθέτουμε το τσίπουρο και κλείνουμε το βάζο το οποίο το φυλάμε σε σκιερό μέρος για μέρες ανακινώντας το ελαφρά κάθε 3-4 μέρες.

32 Μετά από τις 30 μέρες δοκιμάζουμε και αν μας αρέσει διαχωρίζουμε τα αχλάδια από το ποτό με διήθηση. Τέλος βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο ποτό. Το ανακινούμε για να ανακατευτεί και το βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Τα αφήνουμε για μια βδομάδα και το καταναλώνουμε κρύο.

33

34 Υλικά 1/2 λίτρο τσίπουρο 1/2 λίτρο νερό 350 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη 250 γραμμάρια πικραμύγδαλα

35

36 Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα ψιλοκόβουμε σε όσο πιο μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο να μουλιάσουν μέσα στο αλκοόλ. Κλείνουμε ερμητικά το βάζο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε σκοτεινό και, παράλληλα, στεγνό και δροσερό μέρος για ένα μήνα, αναδεύοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

37 Στο τέλος αυτού του χρόνου, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και, όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα σιρόπι.

38 Φιλτράρουμε το εκχύλισμα αλκοόλ και αμύγδαλων για να κατακρατηθούν τα κομμάτια του αμύγδαλου πραγματοποιώντας διήθηση. Προσθέτουμε το σιρόπι μας στο φιλτραρισμένο εκχύλισμα. Είναι σημαντικό να αφήσουμε το σιρόπι να κρυώσει (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) πριν το προσθέσουμε στο αλκοόλ, εάν θέλουμε ένα λικέρ πραγματικά διαυγές και φωτεινό. Το λικέρ είναι έτοιμο.

39

40 Υλικά 5 μεγάλα γερά κυδώνια 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 λίτρο τσίπουρο 2-3 ξύλα κανέλα Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 λίτρο νερό

41

42 Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τα κουκούτσια και τη φλούδα. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 2-3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.

43 Αφού περάσει αυτό το διάστημα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κυδώνια και ξαναβάζουμε στη γυάλα το απόσταγμα μαζί με το κρύο σιρόπι. Το λικέρ είναι έτοιμο.

44

45

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Σπιτικά ποτά Αλκοολούχα (ηδύποτα) Ζαχαρούχοι συμπυκνωμένοι χυμοί Ηδύποτα Παρασκευάζονται με την προσθήκη ζάχαρης

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»!

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, υγιεινή, ξεχωριστή, και συνταγή για μπισκότα Σαβαγιάρ, από το «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Πάντα μου άρεσαν οι τούρτες Σαρλότ. Όχι τόσο οι «σπιτικές», αυτές δηλαδή με τα ετοιματζίδικα

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

ΑπολαυστικάΤαξίδια. συνταγές. Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο. και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς

ΑπολαυστικάΤαξίδια. συνταγές. Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο. και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς συνταγές Από τον Βασίλη Δημαρά Φωτογραφίες: Μιχάλης Ζόργιας ΑπολαυστικάΤαξίδια Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς μπροστά στις γευστικές

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 16 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Μηλόπιτα νηστίσιμη 60 λεπτά 20 λεπτά 1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

============================================================================

============================================================================ Γαρνιτούρες- Συνοδευτικά Δημοσιεύθηκε από Hlianna - 15/11/2010 12:02 Γαρνιτούρα για γαλοπούλα ή στην κατσαρόλα μισή κούπα μπασμάτι μισό κιλό κιμά χοιρινό μισή κούπα κρεμμύδια τριμ τα εντόσθια ψιλ/να 1

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε με υλικά τα οποία είχαν περισσέψει στο ψυγείο, από άλλα γλυκά. Συνδύασα με την φαντασία μου, τα υλικά που

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα από την Margo και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»!

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα από την Margo και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Γλυκό ψυγείου με ζελέ και φρούτα από την Margo και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Ένα αρωματικό, δροσερό και γρήγορο γλυκό με υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι μας. Φτιάχνει 1 μεγάλο δοχείο Υλικά 1 κομπόστα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 30 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Γλυκά σιροπιαστά πιτάκια γεμιστά με φρυγανιά και σουσάμι 15 λεπτά 30 λεπτά 40 άτομα δύσκολη Για τη ζύμη 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πάστα φλώρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Πάστα φλώρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Πάστα φλώρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Ξεφυλλίζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών του έτους 2009 βρήκα μια συνταγή που μου κίνησε

Διαβάστε περισσότερα

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Ένα απολαυστικό γλυκό. Brownie με διπλή κρέμα, πρώτη κρέμα από μους σοκολάτας, δεύτερη κρέμα βανίλιας, και τέλος

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr!

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Όλοι μας γνωρίζουμε το πάθος των Αμερικάνων για την κολοκύθα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το Halloween εμφανίζεται και γιορτάζεται

Διαβάστε περισσότερα

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο Αγαπητοί αναγνώστες μας γεια σας! Επειδή στην περιοχή μας αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων είναι το κυνήγι, γι αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας συνταγές για κυνήγια, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Αγκινάρες Πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες 5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες Οι λουκουμάδες (και τα ντόνατς) αποτελούν κάποια από τα δημοφιλέστερα γλυκά το τελευταίο διάστημα. Γεμιστοί με λεμόνι, με πραλίνα και κρέμα ή απλά με μπόλικο

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 23 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 λεπτά 90 λεπτά 30 άτομα δύσκολη Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι (½ κιλό σταρένιο- ½ κιλό άσπρο) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό 2 φλιτζάνια

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που μας έλειπε.. Black beauty. Συνήθως ανεβάζω συνταγές για τούρτες λίγο πρωτότυπες και αρκετά φανταστικές.

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας!

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας! ποιότητα που γεύεστε με τον ζουμερό καβουρμά μας! 10 για την προετοιμασία Υλικά (χορταστική συνταγή για 3-4 άτομα) 1 «Καβουρμά μοσχαρίσιο Μπαντάκ» 1 πακέτο ψιλά μακαρόνια 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 4 κουταλιές

Διαβάστε περισσότερα

EXOTIC ISLAND COCKTAILS

EXOTIC ISLAND COCKTAILS EXOTIC ISLAND COCKTAILS T.G.I. Friday s Recipe Guide Spicy Melon Cooler Tequila August Sun Oriental Noche Αλάτι στο μισό χείλος του ποτηριού 1 Μπουκέτο από φύλλα βασιλικού Μισό ντοματάκι Cherry με μια

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 2 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς με λαχανικά 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. 3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα ΥΛΙΚΑ 1κιλό χοιρινό (ψαχνό) από σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια ½ κιλό κοτόπουλο 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο 2 φλιτζάνια τσαγ. Τραχανά γλυκό 1 ½ φλιτζ.τσαγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Αφράτα, ζουμερά και ανάλαφρα όσο δεν φαντάζεσαι, αυτά τα κεκάκια καρότου δεν περιέχουν καμιά λιπαρή ουσία στη ζύμη

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα συ ντα γές ΤΣΟΥΡΕΚΙ Πασχαλινό YΛΙΚΑ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1 κιλό (1 πακέτο) Μαγιά: 90 γρ. νωπή ή 27 γρ. ξηρή (3 φακελάκια) Ζάχαρη: 350 γρ. (1 & 1/2 κούπα) Νερό (χλιαρό): 100 γρ. (2/5 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

Το τσάϊ παγωμένο

Το τσάϊ παγωμένο Το τσάϊ παγωμένο Το καλοκαίρι είναι πάντα τόσο συναρπαστικό, ατελείωτες βόλτες έξω, παραλία, φίλοι στην βεράντα, υπαίθρια σινεμά, εκδηλώσεις. Ευκαιρία να πιούμε, να φάμε, να διασκεδάσουμε. Το τσάϊ παγωμένο

Διαβάστε περισσότερα

συνταγεσ της στιγμήσ

συνταγεσ της στιγμήσ συνταγες της στιγμής ΣΟΥΠΕΣ Πικάντικη Κοτόσουπα με Φιδέ 250 γρ. φιδές 1 κιλό κοτόπουλο βρασμένο 4 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 1 μικρή καυτερή πιπεριά 1 κουταλάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ΣΟΥΠΕΣ VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ Υλικά 300 gr κάστανα 2 καρότα 1 πράσο 1 χούφτα μαϊντανό αλάτι θαλασσινό 1,5 lt νερό Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με τρεις κρέμες. Για τους πολύ απαιτητικούς, και μερακλήδες της ζαχαροπλαστικής!!

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Carrot Cake 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 200 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. τριμμένο καρότo, 140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα, 2 αυγά, 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C, 1 κ.γ. κανέλα,

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 6 ΑΠΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Παραδοσιακά πασχαλιάτικα κουλούρια 25 λεπτά 15 λεπτά 6 άτομα 1. Διαλύουμε τις βανίλιες και την αμμωνία μέσα στο γάλα το οποίο είναι χλιαρό. 2. Χτυπάμε το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας (ή Βούτυρο

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

συλλογή Κ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 200 γρ. (1 & 1/3 κούπα) Νερό (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Βούτυρο: 100 γρ. (1/2 κούπα) Αυγό: 5-6

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Έψαχνα καιρό για μία μοναδική συνταγή ενός

Διαβάστε περισσότερα

.Μοναστηριακά γλυκά. Μια εργασία για τα γλυκά που τρώνε στα μοναστήρια

.Μοναστηριακά γλυκά. Μια εργασία για τα γλυκά που τρώνε στα μοναστήρια .Μοναστηριακά γλυκά. Μια εργασία για τα γλυκά που τρώνε στα μοναστήρια Χαλβάς με ινδοκάρυδο Υλικά: 4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη Μισό βιτάμ 250 γρ. Σιμιγδάλι χονδρό 150 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια)

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 600 γρ. (3 φλιτζάνια) Αυγά: 3 Τσικουδιά: 1 φλιτζανάκι του καφέ Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ. (1 κουταλάκι) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Αγαπάμε την Λαγάνα! Τόσο που δε θέλουμε να περιμένουμε μία φορά τον μήνα για να τη φάμε! Επειδή στους φούρνους συνήθως βρίσκεις Λαγάνα μόνο την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια 1 / 5 ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο Για τη γέμιση 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκό ψυγείου «καραμέλα», από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Γλυκό ψυγείου «καραμέλα», από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Γλυκό ψυγείου «καραμέλα», από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Λατρεύω την καραμέλα το έχω πει πολλές φορές, ευκαιρία να το δηλώσω μια φορά ακόμα Το γλυκό αυτό το έφτιαξα ένα απόγευμα που

Διαβάστε περισσότερα

Γαστρονομικός Τουρισμός

Γαστρονομικός Τουρισμός Γαστρονομικός Τουρισμός ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. Ο γαστρονομικός

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Παραδοσιακές Συνταγές της Λήμνου 1. Μελιτζανοσαλάτα 2. Κριθαρένιος ντάκος Λήμνου 3. Κολοκυθοκεφτέδες 4. Πιπεριές γεμιστές με καλαθάκι Λήμνου 5. Πετεινός με τα φλωμάρια 6. Ψευτοπετεινός

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακές συνταγές μέσα από τα ήθη και έθιμα του τόπου

Παραδοσιακές συνταγές μέσα από τα ήθη και έθιμα του τόπου Παραδοσιακές συνταγές μέσα από τα ήθη και έθιμα του τόπου Ξεκινώντας την προσπάθεια μας, να ενεργοποιήσουμε τους μαθητές μέσα από αυτό το νέο μάθημα, για τα Ελληνικά σχολεία, επιλέξαμε τον πιο «γλυκό»

Διαβάστε περισσότερα

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πικάντικη πατατοσαλάτα Πικάντικη πατατοσαλάτα Υλικά 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια 5 βρασμένες πατάτες σε κομματάκια 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/4 κούπας αγγουράκι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΑΦΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Υλικά: 1 ½ ποτήρι κριθαράκι 4 ποτήρια νερό 2 ντοµάτες τριµµένες αλάτι 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο λίγο χαλούµι Βάζετε το νερό να βράσει µαζί µε το λάδι και ρίχνετε τις τριµµένες ντοµάτες

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό Μπουγάτσα σοκολάτας Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη, χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθαίνουμε Παρέα που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 9 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μάραθο 90 λεπτά 15 λεπτά 12 άτομα 12 ντομάτες μεγάλες και ώριμες 16 κουταλιές ρύζι γλασέ 2 μεγάλα μάτσα μάραθα 4 καρότα τριμμένα 8 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο και δοκιμάστε να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Κωνσταντίνας αυτές τις γιορτές. Θα σας αρέσουν σίγουρα. Και φυσικά μην ξεχάσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΕΛΙΑ του Νίκου ιαµαντή 1 φρέσκο κοτόπουλο (1 & 1/2 κιλό ) 1 τσορίζο (χοιρινό λουκάνικο Ισπανίας) 6 γαρίδες µεγάλες και 12 γαρίδες µικρές 12 µύδια 50

ΠΑΕΛΙΑ του Νίκου ιαµαντή 1 φρέσκο κοτόπουλο (1 & 1/2 κιλό ) 1 τσορίζο (χοιρινό λουκάνικο Ισπανίας) 6 γαρίδες µεγάλες και 12 γαρίδες µικρές 12 µύδια 50 ΚΡΕΠΕΣ ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ Ή ΜΠΡΙΚ του Πάνου Παράσχου 10 µεγάλες κρέπες 150 γρ. καπνιστό σολοµό σε λεπτές φέτες 150 γρ. µπρικ 400 γρ. κριµ τσιζ ¼ κούπας κρέµα γάλακτος 15 σταγόνες Tabasco sauce 2 κουταλιές

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα!

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα! Φέτος οι μέρες μας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους και καινούργιες προκλήσεις. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ Συνταγές Συλλογή Γ Μπισκοτάκια με Φουντούκι Υλικά Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις: 250 γρ. Ζάχαρη: 150 γρ. Βούτυρο: 100 γρ. (2/5 του πακέτου) Φουντούκια αλεσμένα: 200 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Καταπληκτική τούρτα πραλίνα-εσπρέσο. Με μπισκότο φουντουκιού, με μια μους πραλίνα φουντουκιού-εσπρέσο, φτιαγμένη από καραμελωμένα

Διαβάστε περισσότερα

συνταγές της επιτυχίας!

συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Πανέτοιµοι να υποδεχτούµε το φθινόπωρο στην κουζίνα και να δηµιουργήσουµε γεύσεις µε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονοµία! Με

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια

Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια Και ποιος δεν αγαπάει τις σοκολάτες; Και για την ακρίβεια ποιος δεν αγαπάει τις μους σοκολάτες; Πόσο μάλλον όταν είναι με στέβια. Όταν δηλαδή το γευστικό και αμαρτωλό συναντάει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME SHOWROOM ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ 4, 5 & 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 GOA Μια εξωτική τούρτα με καρύδα, μάνγκο και σοκολάτα καραμέλα που αναδεικνύει τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα Gianduja από τον καταπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαδοκούλουρα Σκάλας 50 φλ. Ελαιόλαδο 50 φλ. Ζάχαρη ½ φλ. Κανελόζουμο ½ φλ. Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού χυμός από ½ λεμόνι

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές της Άνοιξης

Συνταγές της Άνοιξης Μύρισε Άνοιξη και η ΓΙΩΤΗΣ σάς προτείνει µοναδικές συνταγές για το τραπέζι σας! Χρησιµοποιήστε αγαπηµένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που σας δίνουν µαγειρικές και ζαχαροπλαστικές λύσεις για τις καθηµερινές απολαύσεις

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι 6 κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι ΥΛΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ κοτόπουλο φιλέτο ωμό (2 ανάλογα τις θερμίδες) 200 gr ντομάτες 20 gr κρασί άσπρο ξηρό τυρί λευκό light (12% λιπαρά) (40 ανάλογα τις θερμίδες)

Διαβάστε περισσότερα

μαγειρεύουμε! μαγειρεύουμε! 1, 2, 3, 1, 2, 3, μαγειρεύουμε! 50 νόστιμες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

μαγειρεύουμε! μαγειρεύουμε! 1, 2, 3, 1, 2, 3, μαγειρεύουμε! 50 νόστιμες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν! Ποιος είπε ότι η μαγειρική είναι δύσκολη υπόθεση ή μόνο για τους μεγάλους; Παιδιά, μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε τα εύκολα βήματα των συνταγών αυτού του βιβλίου και να δημιουργήσετε υπέροχα πιάτα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ MAMUL. Μείγμα που περιέχει αυγό. Μείγμα που δεν περιέχει αυγό

ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ MAMUL. Μείγμα που περιέχει αυγό. Μείγμα που δεν περιέχει αυγό ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ Μείγμα που περιέχει αυγό 001-6001 ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ MIX LUX ΣΑΚΙ 10 KG 001-6002 ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ MIX LUX ΣΑΚΙ 10 KG 1.000 γρ. μείγμα για κέικ λαδιού MIX LUX 375 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα. Παπαχαραλάμπους steliosparliaros.gr!

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα. Παπαχαραλάμπους steliosparliaros.gr! Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα βήμα, από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους και το steliosparliaros.gr! Ώρα για χειροτεχνία με ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό από μπισκότα και γλάσο! Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Διαβάστε περισσότερα

Την εποχή των Χριστουγέννων, τα πάντα είναι μαγικά. Παντού υπάρχουν φωτεινά, γιορτινά χαμόγελα, όλα είναι στολισμένα με αγάπη και τα σπίτια γεμίζουν με τις πιο ζεστές, λαχταριστές μυρωδιές που προκαλούν

Διαβάστε περισσότερα

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com!

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Aνάποδο προφιτερόλ ή αλλιώς Paris-Brest! Το γλυκό αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1910 για να τιμήσουν τον αγώνα ποδηλάτου Παρίσι Brest Παρίσι

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Μπορεί το τσουρέκι να θέλει την ώρα του, αλλά αυτή η συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι είναι εύκολη! Είναι αφράτη, με μοναδική υφή και γεύση και

Διαβάστε περισσότερα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα οικογενειακά τραπέζια γεµάτα µε πρόσωπα που ακτινοβολούν

Διαβάστε περισσότερα

Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα

Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα Σφακιανές πίτες (Κρήτη) Βήμα βήμα Οι σφακιανές πίτες εκτός από παραδοσιακή συνταγή είναι νοστιμότατη και για αυτό και εμείς δεν παραλείπουμε να σας την δείξουμε βήμα βήμα μιας και είναι από τις πιο ιδιαίτερες

Διαβάστε περισσότερα

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Πίτες Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Υλικά (για 20 άτομα) Γέμιση ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο 300 γρ μελιτζάνες 200 γρ πράσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Ζύμη 800 γρ αλεύρι για όλες

Διαβάστε περισσότερα

Όλη η γλύκα χωρίς θερμίδες!

Όλη η γλύκα χωρίς θερμίδες! the cookbook Όλη η γλύκα χωρίς θερμίδες! Τι είναι η H Sweete προέρχεται από το φυτό stevia. Ή σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της, είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό με γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό

Διαβάστε περισσότερα

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ: 200 γρ. φουντούκια 300 γρ. χουρμάδες 50 γρ. κακάο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 1400 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal με Χαρούπι

Διαβάστε περισσότερα

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός άρθρου δεν είναι η ετοιμασία του γλυκού ή του φαγητού αντίστοιχα, αυτό άλλωστε εννοείται,

Διαβάστε περισσότερα

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μια πολύ τέλεια, ελαφριά και υγιεινή συνταγή! Ιδανική για τους ζεστούς μήνες. Τέλεια για γρήγορο γεύμα. Μπορείς να την κάνεις με ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Μπορείς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα δυνατό μπλέντερ ή τρίφτη καφέ (όχι μουλτι). Κονιορτοποιείτε! Έτσι έχετε έτοιμη την πρώτη ύλη σε μορφή σκόνης!

Αδειάζετε το περιεχόμενο σε ένα δυνατό μπλέντερ ή τρίφτη καφέ (όχι μουλτι). Κονιορτοποιείτε! Έτσι έχετε έτοιμη την πρώτη ύλη σε μορφή σκόνης! ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΜΩΡΑ Οι παρακάτω συνταγές συγκεντρώθηκαν από το διαδίκτυο χάρη στην έρευνα της κας Δέσποινας Κυρίτση και επιμελήθηκαν ώστε να περιέχουν σωστές πληροφορίες. Μπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian with chocolate sauce. Μία ακόμα υπέροχη συνταγή για επιδόρπιο. Η συνταγή είναι δικιά

Διαβάστε περισσότερα

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ MENU No 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΜΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Β έτους OTEK Αναβυσσου 2012 Kostas Athanasopoulos CEC Amuse Bouche (Ταρτάρ Ψαριού και Μπιφτέκι με Μυρωδικά Σαλάτα Mesclun) ΤΑΡΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών «Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών Ανακατεύοντας υλικά φτιάχνουμε λικέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατάκια πραλίνες. οκολατάκια πραλίνες

Σοκολατάκια πραλίνες. οκολατάκια πραλίνες Σοκολατάκια πραλίνες οκολατάκια πραλίνες Γευστικές συνταγές για Γευστικές πραλίνες, με τα ίδια σας τα χέρια. Με γνήσια συστατικά, τον κατάλληλο εξοπλισμό και λίγη εξάσκηση μπορείτε να δαμάσετε τις μικρές,

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ

Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ Ανοιξιάτικες Συνταγές µε Όταν η µαγειρική συνάντησε τη δηµιουργικότητα, η παράδοση την ποιότητα κι η γεύση την απόλαυση δηµιουργήθηκε το Βιβλίο Ανοιξιάτικων

Διαβάστε περισσότερα

Φανουρόπιτα. Υλικά. Ετοιμασία. http://www.hungry.gr/get.asp?table=glyka&id=2&coms=yes

Φανουρόπιτα. Υλικά. Ετοιμασία. http://www.hungry.gr/get.asp?table=glyka&id=2&coms=yes http://www.hungry.gr/get.asp?table=glyka&id=2&coms=yes Φανουρόπιτα Υλικά 4 κούπες αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 κουταλακι γλυκού κανέλα 1 κούπα σταφίδες 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 1 κούπα ζάχαρη

Διαβάστε περισσότερα

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ Συνταγές Συλλογή Δ Kουλουράκια με Πορτοκάλι Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό: 1,5 κιλό (1 & 1/2 πακέτο) Βούτυρο: 500 γρ. (2 πακέτα) Ζάχαρη Άχνη: 500 γρ. (2 & 3/4 φλιτζανιού) Χυμός πορτοκαλιού: 300 γρ. (1 & 1/4

Διαβάστε περισσότερα

Βούτυρο για καναπεδάκια. Αρωματίζοντας το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αρωματίζοντας το θαλασσινό χοντρό αλάτι

Βούτυρο για καναπεδάκια. Αρωματίζοντας το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αρωματίζοντας το θαλασσινό χοντρό αλάτι Aρωματίζοντας με μελισσόχορτο Αρωματίζοντας το ξίδι και το ελαιόλαδο Βάζουμε σε δύο μπουκάλια: για το ξίδι άσπρο ξίδι, φύλλα μελισσόχορτου και φλούδες λεμονιού για το λάδι ελαιόλαδο, φύλλα μελισσόχορτου

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσεις που µας ταξιδεύουν!

Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, αποµεσήµερα σε δροσερές αυλές, ατµοσφαιρικές βραδιές σε πλακόστρωτα σοκάκια Το καλοκαίρι είναι οι εικόνες του, τα

Διαβάστε περισσότερα

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 Μπισκότα ( Τα γερμανικά μελομακάρονα ) Lebkuchen Υλικά - Z utaten: ½ κούπα μέλι ½ κούπα μελάσα ¾ κούπας μαύρη ζάχαρη 1 αυγό 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.γ. ξύσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι ροσερές συνταγές για κάθε ουρανίσκο! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι Για μία ακόμα χρονιά, η ΓΙΩΤΗΣ φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας με μια σειρά δροσερών συνταγών που υπόσχονται

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!!

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!! Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!! Μια σοκολατένια κούπα έκπληξη!! Που μέσα της κρύβει γέμιση από μους φράουλας, και σάλτσα φράουλας, με κομμάτια από φρέσκες

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty»

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Υλικά : 1 παντεσπάνι κακάο 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής Για το σιρόπι : 200 γρ. ζάχαρη 200

Διαβάστε περισσότερα

EZ Freezy Μηχανή Παγωτού Με 50 Συνταγές γρήγορης κατασκευής παγωτού Η επανάσταση στα παγωτά Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΩ : ΦΡΗΖΥ Περιεχόµενα Συσκευασίας: 1 Καπάκι µε κινητήρα και αισθητήρα θερµοκρασίας 1 δοχείο ανάµιξης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΝΑΤΣ. σπιτικά YΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΝΤΟΝΑΤΣ. σπιτικά YΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΝΤΟΝΑΤΣ σπιτικά YΛΙΚΑ: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 800 γρ. (4 κούπες) Νερό (χλιαρό): 125 γρ. (1/2 κούπα) Γάλα (χλιαρό): 190 γρ. (3/4 κούπας) Ζάχαρη: 50 γρ. (1/4 κούπας) Βούτυρο λιωμένο: 50 γρ. (1/4 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΣ (όλες οι ονομασίες του καφέ)

ΚΑΦΕΣ (όλες οι ονομασίες του καφέ) ΚΑΦΕΣ (όλες οι ονομασίες του καφέ) Americano Παρασκευάστε έναν κανονικό espresso χρησιμοποιώντας τη μηχανή espresso σας. Βάλτε τον espresso σε ένα κανονικό φλυτζάνι καφέ (όχι φλιτζανάκι espresso) και προσθέστε

Διαβάστε περισσότερα