ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΤΕΥΧΟΣ:2ο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΤΕΥΧΟΣ:2ο"

Transcript

1 ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΤΕΥΧΟΣ:2ο

2 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Στις με αφορμή την ημέρα ατόμων με αναπηρία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψή της στ τάξης του 1 ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας στο ειδικό σχολείο. Τα παιδιά μας υποδέχτηκαν με χαρά! Συστηθήκαμε και μετά μας μίλησε ο διευθυντής του ειδικού σχολείου για τους ανθρώπους με αναπηρία.μας είπε πως δεν πρέπει να τους αποφεύγουμε και να τους φερόμαστε άσχημα, πως πρέπει να τους προσφέρουμε την αγάπη μας και να τους στηρίζουμε! Παίξαμε διάφορα παιχνίδια και συμμετείχαμε σε βιωματικές δραστηριότητες. Στο τέλος ζωγραφίσαμε όλοι τις παλάμες μας σε ένα μεγάλοι χαρτί και γράψαμε σε αυτές μια κοινή ανάγκη που έχουν όλοι οι άνθρωποι. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Η ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ!

3 κφλδξγκ σσαδ σ Όταν σκεφτόμαστε Χριστό οικογενειακές εικόνες, ίσως το τελευταίο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Αφρική. Κάτι λογικό γιατί το συνήθως καυτό κλίμα της, οι ξερές έρημοι και το στερεότυπο που λέει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί Χριστιανοί στην Αφρική, δεν συνάδουν με τη «δυτική» Χριστουγεννιάτικη ιδέα.και όμως 350 εκατομμύρια Χριστιανοί στην Αφρικανική ήπειρο τιμούν και δοξάζουν τη γέννηση του Θεανθρώπου Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες είναι ενδιαφέρουσες και γεμάτες εορταστικό πνεύμα όπου και αν βρίσκεται κάποιος στον κόσμο. Η αγαλλίαση διαπερνά τις καρδιές και εξαφανίζει τις αποστάσεις, τις προκαταλήψεις, τα προβλήματα, τις λύπες και για μερικές μέρες μας κάνει να αισθανόμαστε ζεστασιά και αδερφική ενότητα. Ας δούμε λοιπόν πως γιορτάζεται σε κάποιες χώρες της Αφρικής η γιορτή των Χριστουγέννων. Κονγκό Ένα γκρουπ αναλαμβάνει τον στολισμό της Χριστουγεννιάτικης παρέλασης, ενώ ένα άλλο τριγυρνά στα χωριά και τραγουδάει χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια. Οι υπόλοιποι ντύνονται με τα καλά τους ρούχα, κάνουν συμβολικά δώρα και δίνουν δείγματα αγάπης για τον Χριστό στις Εκκλησίες προς τιμήν της Γενέθλιας περίστασης. Αργότερα τρώνε μαζί με τους φίλους τους σε τραπέζια που γίνονται έξω από τα σπίτια τους. Στην τελετή της προσφοράς των δώρων δεν υπάρχει κάποιος που να μην προσφέρει το δώρο του, το οποίο βάζει σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα μπροστά από την Αγία Τράπεζα. Νότιος Αφρική Όσο μας φαίνεται περίεργο ότι τα Χριστούγεννα έχουν καλοκαιριάτικες θερμοκρασίες και διακοπές οι Νότιο-Αφρικανοί, άλλο τόσο πρέπει να φαίνεται στους ίδιους παράξενο και ασυνήθιστο το βαρυχειμωνιάτικο σκηνικό που έχουμε εμείς στα δικά μας Χριστούγεννα. Λιακάδα, ανθισμένα λουλούδια, γιορτινά τραγούδια υπό το φως των κεριών, και στολισμοί με κλαδιά από έλατα δέντρων είναι στην Χριστουγεννιάτικη διάταξη των Νότιο-Αφρικανών. Τα παιδιά κρεμούν τις κάλτσες τους και τα δώρα αλλάζουν συνεχώς χαρούμενα χέρια. Γκάνα Στην δυτική ακτή της Αφρικής, τα σπίτια και οι Εκκλησίες στολίζονται 4 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, ενώ παραμονές Χριστουγέννων κάνουν ότι και εμείς. Δηλαδή ξοδεύουν τα λεφτά τους! Εκείνη τη περίοδο θερίζεται το κακάο οπότε ο Γκανέζοι έχουν χρήματα τα οποία ξοδεύουν για τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.αργότερα γυρνούν όλοι στα σπίτια τους ακόμη και οι πιο σκληρά εργαζόμενοι. Τα παιδάκια τραγουδούν χριστουγεννιάτικους ύμνους και «ειδοποιούν» τον κόσμο για την έλευση του Χριστού.Οι Εκκλησίες στολίζονται με αναμμένα κεράκια,φύλλα από αειθαλή δέντρα, και κλαδιά φοίνικα.ανήμερα των Χριστουγέννων οι Γκανέζοι κάνουν παραστάσεις που έχουν σχέση με την καταγωγή τους και αφού ντυθούν σαν χριστουγεννιάτικοι άγγελοι τραγουδούν όλοι μαζεμένοι. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΗΠΟΥΡΙΩΤΗ

4 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ! Η Χριστουγεννιάτικη περίοδος στη Ισπανία ξεκινάει στις 8 Δεκεμβρίου. Ο προστάτης της χώρας είναι η Παναγία και οι γιορτές ξεκινάνε με τη γιορτή της Άσπιλης Σύλληψης. Η συγκεκριμένη τελετή ονομάζεται ο Χορός των 6 και εορτάζεται πάντα μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό της Σεβίλλης. Στις 5 Ιανουαρίου, στη διάρκεια μιας μεγάλης παρέλασης της <<Cabalgata de Reyes>>, άνθρωποι ντυμένοι σαν τους 3 Μάγους και άλλες μορφές της θρησκείας, πετάνε γλυκά στα παιδιά. Η εορταστική περίοδος τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανίων. Κανένας άλλος λαός δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα τόσο όσο οι Άγγλοι. Ο άγιος Βασίλης είναι γνωστός ως Father Christmas. Τα παιδιά αντί να στέλνουν γράμματα για να πουν τι δώρο θέλουν, τα πετάνε στο τζάκι και οfather Christmas διαβάζει τον καπνό. Στην Αγγλία ξεκίνησε η παράδοση του κρεμάσματος της κάλτσας στις καπνοδόχους. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτό ξεκίνησε ενώ ο Father Christmas κατέβαινε από την καμινάδα, του έπεσαν κατά λάθος μερικά χρυσά νομίσματα που βρέθηκαν μέσα σε μια κάλτσα που την είχαν απλώσει εκεί για να στεγνώσει. Τα παιδιά ανοίγουν τα δώρα τους το απόγευμα των Χριστουγέννων.

5 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ. Σήμερα θα πάρουμε συνέντευξη από τον Αη Βασίλη! Θα του κάνουμε κάποιες ερωτήσεις και θα μάθουμε τι αγαπάει να κάνει και ποιες είναι οι συνήθειες του! -Τι νιώθετε που είμαστε εδώ; -Καταρχάς χαίρομαι που είστε εδώ. Σας αγαπώ όλους και ειδικότερα τα παιδιά, για αυτό χαίρομαι πιο πολύ που μου παίρνουν συνέντευξη παιδιά. -Ποιο είναι το κατάλληλο δώρο προς τα παιδιά; -Η αγάπη των μεγάλων προς τα παιδιά. -Πώς αισθάνεστε όταν πάτε δώρα στα παιδιά; -Νιώθω χαρα και ευχαριστηση, γιατι βλέπω τα παιδιά χαρουμενα. -Ποιες είναι οι δουλειές που κάνετε κατά την διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων; -Καταρχάς βοηθάω τα ξωτικά να τυλίξουν τα δώρα των παιδιών. Όμως μην ξεχνάτε ότι εγώ πετώ στους ουρανούς και πάω στα παιδιά τα δώρα τους.σε αυτό με βοηθήσουν και οι αγαπημένοι μου τάρανδοι. -Ποια είναι η καλύτερη ευχή που μπορείτε να δώσετε; -Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!!! Για να τελειώσουμε την συζήτηση,χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε και που σας συναντήσαμε από κοντά. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΟΥΤΖΗ

6 Οι τάρανδοι ζούνε σε βόρειες περιοχές. Τάρανδοι υπάρχουν στην Σκανδιναβία, στη Β.Αμερική, στον Καναδά και στην Αλάσκα. Το βάρος τους είναι περίπου 100 κιλά οι αρσενικοί μπορεί να φτάσουν έως και 300 κιλά, και το ύψος τους 1,50 μέτρο. Έχουν μεγάλο κεφάλι με τεράστια μάτια και μικρά αυτιά. Ως κατοικίδιο ζώο προσφέρει πολλά στους Εσκιμώους.Αυτές οι φυλές χρησιμοποιούν τον τάρανδο για τροφή, παίρνουν το γάλα του, το δέρμα του, για να κάνουν σκηνές, τα κέρατά του, για να κάνουν διάφορα αιχμηρά εργαλεία, το τρίχωμά του για ενδυμασίες και τον ίδιο, όταν είναι ζωντανός, για μεταφορικό μέσο. Αν αναφερθούμε στα Χριστούγεννα οι τάρανδοι βοηθούν τον άγιο Βασίλη να τραβά το έλκηθρό και να μοιράζει τα δώρα των παιδιών. 1)Με τι μοιράζει δώρα ο Άγιος Βασίλης; 1. Με έλκηθρο 2. Με πλοίο QUIZ 3. Με αεροπλάνο 2)Πως λέγετε το ελαφάκι με τη φωτεινή μύτη; 1. Έντι 2. Ρούντολφ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΟΥΒΑΝΟΥΔΗ & ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΟΥ! 3. Τζόρτζ 3)Που μένει ο Άγιος Βασίλης; 1. Στην Ανταρκτική 2. Στην Χαβάη 3. Στον Βόρειο Πόλο 4)Ο Άγιος Βασίλης μένει σε: 1. Πολυκατοικία 2. Μονοκατοικία 3. Καλύβα ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:1α,2β,3γ,4γ.

7 ΥΛΙΚΑ: 1\2 κιλό βούτυρο φρέσκο Ένα φλιτζάνι καλαμποκέλαιο Ένα φλιτζάνι ζάχαρη Ένα αυγό Ένα μπέικιν πάουντερ Ξύσμα ενός πορτοκαλιού Βανίλιες-καρύδια τριμμένα Δέκα φλιτζάνια αλεύρι 1\2 κιλό άχνη ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο. Μετά ρίχνουμε το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Όπως και στα μελομακάρονα, έτσι κι εδώ, παίρνουμε λίγη ζύμη, την απλώνουμε με το χέρι και με τα σχήματα που έχουμε, κάνουμε διάφορα σχέδια, όπως αστεράκια, μισοφέγγαρα, δεντράκια, καρδούλες ή απλά τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα. Λαδώνουμε καλά τα ταψιά μας, για να μην μας κολλήσουν οι κουραμπιέδες και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για λεπτά. Όταν γίνουν, τους βγάζουμε από το φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν και αφού τους τοποθετήσουμε σε χριστουγεννιάτικες πιατέλες, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Τέλος τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στην τραπεζαρία μας. ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Η ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΥ!!!

8 ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ: 750γρ. βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου 500γρ.ζάχαρη άχνη 2 πορτοκάλια (ξύσμα) 2 βανίλιες 1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 σφηνάκι λικέρ Σχοίνου 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι,τριμμένο(σκόνη) 360γρ. αβγά (κρόκοι και ασπράδια) 150γρ. γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ 1 κιλό αλεύρι,κοσκινισμένο 20γρ. μπέικιν πάουτερ 150γρ. αμύγδαλο, χονδροκομμένο και καβουρδισμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1)Ρίχνετε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα αβγά (ξεκινάτε από την 1 η ταχύτητα και μετά στην 2 η μέχρι να αφρατέψουν). 2)Όταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά,ρίχνετε σιγά σιγά τα αβγά με το γάλα και το κονιάκ (για να ενσωματωθούν καλύτερα,τα χτυπάτε πρώτα σε λεκάνη με σύρμα χειρός). 3)Συνεχίζετε να χτυπάτε όλα τα υλικά στη 2 η ταχύτητα,μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. 4)Τέλος,ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο και συνεχίζετε να ανακατεύετε με σπάτουλα,όχι με το μίξερ. 5)Αλείφετε καλά με το βιτάμ τις πλευρές ενός βαθιού ταψιού και στο πάτο του τοποθετείτε αντικολλήτικο χαρτί. 6)Ρίχνετε το χυλό και αλείφετε ελαφρά την επιφάνια του με αβγό. Πασπαλίζετε,αν θέλετε με φιλέ αμυγδάλου. 7)Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για λεπτά. 8)Γαρνίρετε με ζάχαρη και κακάο.

9 ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΗΠΟΥΡΙΩΤΗ!! Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ Ο χειμώνας ο λευκός μες στην πλάση χαρωπός ήρθαν οι γιορτές και η πλάση ώρα ήρθε να γιορτάσει παίζουν τα παιδιά στο χιόνι και η σκούφια τους παγώνει παίζουν τα παιδιά στο πάγο και γλιστρούν και πέφτουν κάτω είναι όλα χαρωπά μες στην πλάση χαμογελαστά έλα εδώ κι έλα εκεί έλα χιόνι εδώ στην γη. ΣΤΙΧΟΙ: ΑΡΕΤΗ ΚΗΠΟΥΡΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Οι γιορτές απόψε ήρθαν και Χριστούγεννα μας βρήκαν σήμερα χιονίζει κι όλη η πλάση άσπρα γεμίζει τα παιδιά τα ευλογημένα μες τα χιόνια περπατούν και αγάπη παντού σκορπούν χιόνι, χιόνι και χιονάκι έλα εδώ στο μικρό μας το σπιτάκι. ΣΤΙΧΟΙ: ΑΡΕΤΗ ΚΗΠΟΥΡΙΩΤΗ

10 We wish you a merry Christmas We wish you a merry Christmas We wish you a merry Christmas We wish you a merry Christmas And a happy New Year. Glad tidings we bring To you and your kin; Glad tidings for Christmas And a happy New Year! We want some figgy pudding We want some figgy pudding We want some figgy pudding Please bring it right here! Glad tidings we bring To you and your kin; Glad tidings for Christmas And a happy New Year! We won't go until we get some We won't go until we get some We won't go until we get some So bring it out here! Glad tidings we bring To you and your kin; Glad tidings for Christmas And a happy New Year! We wish you a Merry Christmas We wish you a Merry Christmas We wish you a Merry Christmas And a happy New Year. Glad tidings we bring ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Ρούντολφ Ρούντολφ το ελαφάκι με καρδούλα ταπεινή.. σαν πέφτει το βραδάκι έχει μύτη φωτεινή. Οι φίλοι του λαμπιόνι τον φωνάζουν και γελούν τη μύτη του στο χιόνι κρύβει, όταν του μιλούν. Όμως μια πρωτοχρονιά είπε ο Άϊ-Βασίλης... "Ρούντολφ, είσαι εσύ σοφός έχεις μέσα σου το φως". Τα ελάφια στο κοπάδι χαμηλώσανε τ'αυτιά τώρα απαλή σαν χάδι είναι όλων η ματιά. Από τότε και κάθε καινούρια χρονιά του έλκηθρου πρώτος τραβά τα σκοινιά... Ο Ρούντολφ οδηγεί τον Άϊ-Βασίλη στη γη! ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΡΑΦΑΕΛΑ ΔΟΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ & ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΕΦΑΛΑ

Χριστουγεννιάτικα νέα

Χριστουγεννιάτικα νέα Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Χριστουγεννιάτικα νέα Τεύχος 1ο Δεκέμβρης 2012 Δ Δημοτικό Σχολείο Πάφου Αγαπημένοι μας φίλοι, Σας χαιρετούμε! Στα χέρια σας κρατάτε το πρώτο τεύχος της μαθητικής μας εφημεριδούλας με

Διαβάστε περισσότερα

Ω χ!το ξέχασα... Ε 1. Π ε μ π τ α σ τ έ ρ ι α τ ο υ 8 ο υ Δ η μ ο τ ι κ ο ύ Σ χ ο λ ε ί ο υ Π ε τ ρ ο ύ π ο λ η ς. και ακόμα...

Ω χ!το ξέχασα... Ε 1. Π ε μ π τ α σ τ έ ρ ι α τ ο υ 8 ο υ Δ η μ ο τ ι κ ο ύ Σ χ ο λ ε ί ο υ Π ε τ ρ ο ύ π ο λ η ς. και ακόμα... Ω χ!το ξέχασα... Σ χ ο λ ι κ ή η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ή ε φ η μ ε ρ ί δ α α π ό τ α Π ε μ π τ α σ τ έ ρ ι α τ ο υ 8 ο υ Δ η μ ο τ ι κ ο ύ Σ χ ο λ ε ί ο υ Π ε τ ρ ο ύ π ο λ η ς Ε 1 Συνέντευξη με τον Σεβασμιώτατο

Διαβάστε περισσότερα

τα σαΐνια Γνωρίζω την πόλη μου Επίσκεψη στο Υλοίσβο και στο θωρηκτό «Αβέρωφ» Ερωτήσεις στο Δήμαρχο Παλ. Υαλήρου κ. Δ. Φατζηδάκη

τα σαΐνια Γνωρίζω την πόλη μου Επίσκεψη στο Υλοίσβο και στο θωρηκτό «Αβέρωφ» Ερωτήσεις στο Δήμαρχο Παλ. Υαλήρου κ. Δ. Φατζηδάκη ΣΕΤΦΟ 2 Νοέμβριος Δεκέμβριος 2011 Σ 1 1 ο υ Δ η μ. χ ο λ ε ί ο υ Π α λ α ι ο ύ Υ α λ ή ρ ο υ τα σαΐνια Γνωρίζω την πόλη μου Επίσκεψη στο Υλοίσβο και στο θωρηκτό «Αβέρωφ» Σο τ1 Σο τ2 τις 15 Νοέμβρη ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα

Ε 11ου Δημ. Σχολείου Παλαιού Φαλήρου. τα σαΐνια

Ε 11ου Δημ. Σχολείου Παλαιού Φαλήρου. τα σαΐνια ΤΕΥΧΟΣ 6 Νοέμβριος Δεκέμβριος 2012 Ε 11ου Δημ. Σχολείου Παλαιού Φαλήρου τα σαΐνια Η εφημερίδα μας Τα «σαΐνια» επανεκδίδονται. Με χαρά αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς, οι μαθητές της Ε τάξης, εφημερίδα,

Διαβάστε περισσότερα

το περιοδικό καλές γιορτές! Άγιος Βασίλης Η αληθινή ιστορία πίσω από τον χαμογελαστό Άγιο Σούπες Υπέροχες, απλές, γρήγορες

το περιοδικό καλές γιορτές! Άγιος Βασίλης Η αληθινή ιστορία πίσω από τον χαμογελαστό Άγιο Σούπες Υπέροχες, απλές, γρήγορες το περιοδικό ΤΕΥΧΟΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ καλές γιορτές! Άγιος Βασίλης Η αληθινή ιστορία πίσω από τον χαμογελαστό Άγιο Σούπες Υπέροχες, απλές, γρήγορες Ιωάννινα Η καλλονή της Ηπείρου Γιορτινό

Διαβάστε περισσότερα

Η Γέννηση του Χριστού! Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της

Η Γέννηση του Χριστού! Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Χριστούγεννα!!!!! Η Γέννηση του Χριστού! Τα Χριστούγεννα δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολική Εφημερίδα. Ώρα για σχολ(ε)ιο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ. H νηστεία των Χριστουγέννων

Σχολική Εφημερίδα. Ώρα για σχολ(ε)ιο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ. H νηστεία των Χριστουγέννων Σχολική Εφημερίδα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ H νηστεία των Χριστουγέννων H δεύτερη πιο μακρά περίοδος νηστείας μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθοδόξου

Διαβάστε περισσότερα

19-12-2012. Έτος ίδρυσης: 2012 Αριθμός τεύχους: 4. Αφιέρωμα στα Χριστούγεννα Πολυτεχνείου

19-12-2012. Έτος ίδρυσης: 2012 Αριθμός τεύχους: 4. Αφιέρωμα στα Χριστούγεννα Πολυτεχνείου Έτος ίδρυσης: 2012 Αριθμός τεύχους: 4 19-12-2012 Αφιέρωμα στα Χριστούγεννα Πολυτεχνείου Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας παρουσιάζουμε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας. Τα Πειραματικά Νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΜΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΡΕΥΝΑ

ΕΘΙΜΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΡΕΥΝΑ Η εφημερίδα των μαθητών της Πέμπτης τάξης του 8ου Δημ. Σχολείου Ν.Φιλαδέλφειας Έτος 11ο Φύλλο1ο ΕΘΙΜΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΙΝΙΑ: ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 3 ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου Β Τάξη Α Μέρος ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 3 ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου Β Τάξη Α Μέρος ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 3 ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου Β Τάξη Α Μέρος ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου. Η 25 η Δεκεμβρίου ημέρα των Χριστουγέννων αποτελεί μια ημέρα σταθμό στο

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα όνειρα «θερινής νυκτός»!...

Χριστουγεννιάτικα όνειρα «θερινής νυκτός»!... Χριστουγεννιάτικα όνειρα «θερινής νυκτός»!... Τα όνειρα μικρών και μεγάλων διαφέρουν αρκετά. Τα όνειρα των μικρών για τα Χριστούγεννα είναι λίγο-πολύ γνωστά: δώρα, λιχουδιές, χαρές, γέλια, διασκέδαση και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ Τρίγωνα, κάλαντα, σκόρπισαν παντού κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού, τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ; ΠΑΛΕΨΕ ΤΟ!!!!!!

Χριστουγεννιάτικο ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ; ΠΑΛΕΨΕ ΤΟ!!!!!! Χριστουγεννιάτικο Τεύχος ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: ETAIΡΙΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ: Προσέγγιση ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΠΟΨΗΣ T EYXOΣ 34/ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ Φωτομάρα

Διαβάστε περισσότερα

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwert yuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas Σχολ. Έτος 2013-14 dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

Διαβάστε περισσότερα

Bιβλία! Τα καλύτερα δώρα για τις γιορτές! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Εσείς κι εμείς πάντα σ επαφή!

Bιβλία! Τα καλύτερα δώρα για τις γιορτές! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Εσείς κι εμείς πάντα σ επαφή! ΧριστουγεννιάτΙΚΟΣ κατάλογοσ Bιβλία! Τα καλύτερα δώρα για τις γιορτές! Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Εσείς κι εμείς πάντα σ επαφή! Μεγάλος χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός Αγαπητοί μας φίλοι, Σας ανακοινώνουμε με χαρά

Διαβάστε περισσότερα

«Χριστουγεννιάτικο-πρωτοχρονιάτικο, γιορτινό τραπέζι»

«Χριστουγεννιάτικο-πρωτοχρονιάτικο, γιορτινό τραπέζι» Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία της μαθητικής μας κοινότητας, το σχολείο μετατράπηκε σ ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Χανιώτικα νέα. Ειδική έκδοση - αφιέρωμα

Χριστούγεννα. Χανιώτικα νέα. Ειδική έκδοση - αφιέρωμα Χριστούγεννα 2014 Χανιώτικα νέα Ειδική έκδοση - αφιέρωμα 2 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 3 Η ιστορία του εορτασμού των Χριστουγέννων 4 5 Η επιστήμη για τα έθιμα και τους θρύλους των Χριστουγέννων

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα - Η Γέννηση του Χριστού

Χριστούγεννα - Η Γέννηση του Χριστού Τεύχος 1 Σχολική Εφηµερίδα της ΣΤ τάξης του 5ου.Σ Θήβας εκέµβριος 2012 Χριστούγεννα - Η Γέννηση του Χριστού Όταν η Ρώµη ήταν µια σπουδαία αυτοκρατορία και την διοικούσε ο Καίσαρας Αύγουστος και το Ισραήλ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΜΗΜΑ Β2

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΜΗΜΑ Β2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΜΗΜΑ Β2 1. ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2. ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 3. ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ 4. ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 5. ΑΝΕΚΔΟΤΑ-ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ 6. ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1) HΘΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ byrealnews ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΨΗ Τα Χριστούγεννά μου...6 ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Η ομάδα του real taste & style κάνει βόλτες στην Αθήνα και προτείνει τις αγαπημένες της επιλογές για τις γιορτές...8 ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Προτάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

για Καλύτερη Ζωή 8 Συνταγές για το γιορτινό τραπέζι Βρείτε μέσα εκπτωτικά κουπόνια Εξορμήσεις Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

για Καλύτερη Ζωή 8 Συνταγές για το γιορτινό τραπέζι Βρείτε μέσα εκπτωτικά κουπόνια Εξορμήσεις Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα TEYXOΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ για Καλύτερη Ζωή Εξορμήσεις Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα ΖΩ αγορά έξυπνα Σπίτι Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση Παράδοση Χριστουγεννιάτικα έθιμα Αφιέρωμα Ελληνικά

Διαβάστε περισσότερα

το περιοδικό Η διατροφική αξία της νηστείας Από τη νηστεία... στον οβελία Συνταγές Οι γεύσεις της άνοιξης Καβάλα Μια πόλη...

το περιοδικό Η διατροφική αξία της νηστείας Από τη νηστεία... στον οβελία Συνταγές Οι γεύσεις της άνοιξης Καβάλα Μια πόλη... το περιοδικό ΤΕΥΧΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Καλό Πάσχα! Η διατροφική αξία της νηστείας Από τη νηστεία... στον οβελία Συνταγές Οι γεύσεις της άνοιξης Καβάλα Μια πόλη... χίλιες ομορφιές Τα φρούτα...

Διαβάστε περισσότερα

Ο άρτος ημών, ο επιούσιος

Ο άρτος ημών, ο επιούσιος Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Καθηγήτρια : Ροδιά Σμαράγδα Ο άρτος ημών, ο επιούσιος Η σημασία του ψωμιού στη ζωή του ανθρώπου Από τις πιο έντονες παιδικές αναμνήσεις μας είναι εκείνες που έχουν σχέση με

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Δ Δημοτικού Πετώντας με τις λέξεις

Γλώσσα Δ Δημοτικού Πετώντας με τις λέξεις ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Κλεοπάτρα Διακογιώργη Θεόδωρος Μπαρής Χαράλαμπος Στεργιόπουλος Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν Γλώσσα Δ Δημοτικού Πετώντας με τις λέξεις β τεύχος

Διαβάστε περισσότερα

Απέξω ακούγεται φρενάρισμα αυτοκινήτου (είναι το έλκηθρο του Αι Βασίλη) Φαίνεται το πρόσωπο ενός τάρανδου.

Απέξω ακούγεται φρενάρισμα αυτοκινήτου (είναι το έλκηθρο του Αι Βασίλη) Φαίνεται το πρόσωπο ενός τάρανδου. Ωχ!.. Έλατο Απέξω ακούγεται φρενάρισμα αυτοκινήτου (είναι το έλκηθρο του Αι Βασίλη) Φαίνεται το πρόσωπο ενός τάρανδου.... Στο σπίτι του Άγιου Βασίλη στην Καισαρεία η σύντροφός του η κυρά- Βασιλική είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΙΧΑΛΑΝΤΟΥ- ΛΙΟΠΥΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Γ

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΙΧΑΛΑΝΤΟΥ- ΛΙΟΠΥΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Γ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΙΧΑΛΑΝΤΟΥ- ΛΙΟΠΥΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Γ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: Προφορική αρίθμηση 1-20 Αρίθμηση και Κατασκευή συλλογών ορατών αντικειμένων 1-15 Αναγνώριση αριθμητικών συμβόλων

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητες. τ ε τ ρ ά δ ι ο α σ κ ή σ ε ω ν. τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α2. Συγγραφική Ομάδα. Επιστημονική Εποπτεία - Επιμέλεια

Ενότητες. τ ε τ ρ ά δ ι ο α σ κ ή σ ε ω ν. τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α2. Συγγραφική Ομάδα. Επιστημονική Εποπτεία - Επιμέλεια τετράδιο επίπεδο Α2 Ενότητες Εγώ και οι άλλοι σελ. (13-22) Μετακινήσεις σελ. (23-28) Συναλλαγές σελ. (29-36) Κοινωνική Ζωή σελ. (37-44) Εργασία σελ. (45-53) Κοινωνικές Υπηρεσίες σελ. (54-62) ΜΜΕ σελ. (63-70)

Διαβάστε περισσότερα

Η χριστουγεννιάτικη επανάσταση των φρούτων και των λαχανικών

Η χριστουγεννιάτικη επανάσταση των φρούτων και των λαχανικών Η χριστουγεννιάτικη επανάσταση των φρούτων και των λαχανικών Σύντομη περιγραφή: Τα φρούτα και τα λαχανικά παραπονιούνται ότι όλοι τα ξεχνάνε τις ημέρες των Χριστουγέννων και αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ένα αγόρι από τον Πειραιά ξεκίνησε να γράφει μια φανταστική ιστορία για μια παρέα παιδιών που ανοίχτηκαν στη

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ένα αγόρι από τον Πειραιά ξεκίνησε να γράφει μια φανταστική ιστορία για μια παρέα παιδιών που ανοίχτηκαν στη Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ένα αγόρι από τον Πειραιά ξεκίνησε να γράφει μια φανταστική ιστορία για μια παρέα παιδιών που ανοίχτηκαν στη θάλασσα ακολουθώντας έναν πειρατικό χάρτη. Το αγόρι μεγάλωσε,

Διαβάστε περισσότερα