ΜΕΡΑ ΤΕΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΕΡΑ ΤΕΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2012-2013 ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ"

Transcript

1 ΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΚΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 123, 2042 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: ΤΗΛ/ΠΟ: YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

2 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να προλογίσω την έκδοση που αφορά στους Διαγωνισμούς «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ», που προκηρύσσει από το 2001 το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι Διαγωνισμοί «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ» προκηρύσσονται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας», το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις νεότερες γενιές των μαθητών και των φοιτητών όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι και το επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώνεται σε μια περίοδο όπου επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, όπου όλοι καλούμαστε να συνεισφέρουμε στη συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας. Από το 2001, όταν προκηρύχθηκε για πρώτη φορά ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ», πολλές εκατοντάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από τη συμμετοχή τους στους Διαγωνισμούς να έρθουν κοντά στην ερευνητική διαδικασία, να νιώσουν τη συγκίνηση της ανακάλυψης νέας γνώσης, να αντιληφθούν τη σημασία της καινοτομίας, να βιώσουν τις εφαρμογές της τεχνολογίας και παράλληλα να εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα της ομαδικής εργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Η συμμετοχή των μαθητών στους Διαγωνισμούς, πέρα από τις σημαντικές γνώσεις τις οποίες προσφέρει, καλλιεργεί και τις αρετές της δέσμευσης και της αυτοπειθαρχίας, αφού οι μαθητές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο, τα διαλείμματά τους ή ακόμα και τις διακοπές τους για να ολοκληρώσουν μαζί με την ομάδα τους, τον εκπαιδευτικό τους ή και τους ερευνητές την εργασία, την τεχνική μελέτη ή την κατασκευή τους. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμπαράστασή τους σε αυτό το σημαντικό θεσμό και παράλληλα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη μακρόχρονη στήριξη των δύο Διαγωνισμών. Θερμές ευχαριστίες απευθύνω, εκ μέρους του Ιδρύματος, στους ερευνητές, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση των ερευνητικών εργασιών καθώς και στους συμβούλους του μαθήματος τεχνολογίας, οι οποίοι βοήθησαν στην υλοποίηση των τεχνικών μελετών και κατασκευών. Κλείνοντας, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στους Διαγωνισμούς και τους εύχομαι να συνεχίσουν να καλλιεργούν το ενδιαφέρον τους για την έρευνα και την καινοτομία, στηρίζοντας έτσι τη μελλοντική τους εξέλιξη και πρόοδο. Φιλικά, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας

3 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ » Ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» προκηρύσσεται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από το Κεντρικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η επαφή των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και των εκπαιδευτικών τους, με τις επιστημονικές ερευνητικές διαδικασίες, έτσι ωστε να διεγερθεί η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητά τους. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από μαθητές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, οι οποίες εκπόνησαν ερευνητικές εργασίες σε διάφορες θεματικές ενότητες. Στον Διαγωνισμό «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ » υποβλήθηκαν τριάντα εννέα ερευνητικές εργασίες. Οι ερευνητικές εργασίες που έχουν βραβευθεί στη Λυκειακή, Γυμνασιακή και Δημοτική Εκπαίδευση στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ » είναι οι ακόλουθες:

4 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/03 ΤΙΤΛΟΣ: «Μελέτη Βυζαντινής Αγιογραφίας από την Εκκλησία της Κύπρου με τη Χρήση Φασματομετρίας XRF» ΣΧΟΛΕΙΟ: Παγκύπριον Γυμνάσιον Λευκωσίας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Γιώργος Χριστοδούλου, Άντρη Κουμίδου, Μαρία Καζαμία, Νεόφυτος Παπασάββας, Σοφία Παπαροδίτη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ερμιόνη Παπαναστασίου, π. Δημοσθένης Δημοσθένους, Χρύσω - Σπυριδούλα Θεοδότου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Γιάννης Παρπόττας Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό χρωστικών και την ταυτοποίηση αυτών που χρησιμοποιήθηκαν από τους βυζαντινούς αγιογράφους στην εικόνα της «Παναγίας της Οδηγήτριας», της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Τρυπιώτη. Η Ομάδα αφού έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και πληροφορήθηκε για την προέλευση και τη χημική σύσταση των χρωστικών που χρησιμοποιήθηκαν στις βυζαντινές αγιογραφίες σε εκκλησίες της Κύπρου, με τη βοήθεια της τεχνολογίας έκανε μετρήσεις σε διάφορα σημεία του υποστρώματος της εικόνας ενώ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα λογισμικά προσπάθησε να εξαγάγει χρήσιμες πληροφορίες που θα συμβάλουν στη διαδικασία συντήρησης αυτού του έργου τέχνης. Με τη βοήθεια του φασματόμετρου XRF, η Ομάδα προσδιόρισε την ποσοστιαία αναλογία των χημικών στοιχείων κάθε φάσματος και ακολούθως συσχέτισε αυτά τα χημικά στοιχεία με χρωστικές τις οποίες τελικά σύγκρινε με χρωστικές που χρησιμοποίησαν βυζαντινοί αγιογράφοι. Έτσι, η Ομάδα πέτυχε να προσδιορίσει την «παλέτα» του Αγιογράφου. Τα αποτελέσματα και συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε η Ομάδα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στα χέρια των συντηρητών, αρχαιολόγων, ιστορικών αλλά και άλλων μελετητών που έχουν αναλάβει τη συλλογή πληροφοριών για εμπλουτισμό, διατήρηση και διάχυση της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/14 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Επίδραση της Οικονομικής Κρίσης στις Επαγγελματικές Επιλογές των Μαθητών του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Λευτέρης Αγρότης, Γεωργία Καρμιώτου, Μαρία Μαρίνου, Νίκη Χ Βασιλείου, Ραφαέλλα Σάββα, Ανδρέας Ανδρέου, Νίκη Νεοκλέους, Τιμόθεος Ζήνωνος, Ανδρέας Πίγγουρας, Μιχάλης Ιωάννου, Εμανουέλλα Χριστοφή, Άντρεα Κουτούμπα, Μαρίτα Παρούτη, Κωνσταντίνα Χατζηκαλλή, Μαρίνα Γενναδίου, Σύνθια Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Παναγιώτα Πούγιουρου Ιωάννου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μαργαρίτα Χριστοφορίδου Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη διερεύνηση της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στις επαγγελματικές επιλογές των μαθητών του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού. Η Ομάδα ξεκίνησε με βιβλιογραφική ανασκόπηση και ακολούθως έκανε συλλογή δεδομένων με τη χρήση ερωτηματολογίου που δόθηκε σε όλους τους μαθητές του σχολείου ενώ για έλεγχο της εγκυρότητας του ερωτηματολογίου πραγματοποιήθηκε μικρός αριθμός ημι-δομημένων συνεντεύξεων σε μαθητές του σχολείου. Στη συνέχεια, η Ομάδα προχώρησε στην επεξεργασία των αποτελεσμάτων με τη χρήση του στατιστικού πακέτου Excel. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ενδοσχολικές ημερίδες ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ενημερωτικό έντυπο που θα περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της έρευνας και το οποίο θα διανεμηθεί στους γονείς. Επίσης η Ομάδα έκανε εισήγηση για οργάνωση παρεμβατικού προγράμματος στο σχολείο μέσα από το οποίο θα μπορούσε να δοθεί κατάλληλη στήριξη στους μαθητές σε σχέση με τις επαγγελματικές τους επιλογές.

6 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/16 ΤΙΤΛΟΣ: «Το Διαδίκτυο Σερβίρει, Εμείς τι (Πληροφορίες) Μασάμε;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αραδίππου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ιωάννα Μεσημέρη, Γεωργία Μεσημέρη, Φίλιππος Μουσικός ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Παύλος Παυλικκάς ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Άννα Μαυρουδή Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη διεξαγωγή έρευνας που αφορά στο περιεχόμενο των πληροφοριών που παίρνουν από το διαδίκτυο οι μαθητές. Οι μαθητές διερεύνησαν με ποιο τρόπο και από πού ανακτούν τις πληροφορίες τους οι συμμαθητές τους, με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των πληροφοριών, πώς γίνεται η αξιολόγησή τους και με ποιο τρόπο χρησιμοποιούν τις πληροφορίες. Πέραν από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, η Ομάδα χρησιμοποίησε ανώνυμο ερωτηματολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή, παρακολούθησε δραστηριότητες στους υπολογιστές των μαθητών, δημιούργησε σενάρια για έρευνα και προώθησε ψευδείς ειδήσεις μέσα από το Facebook. Για τη διάχυση των αποτελεσμάτων, η Ομάδα θα αναρτήσει ολόκληρη την έρευνα στην ιστοσελίδα του σχολείου, θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα στην εφημερίδα του Δήμου Αραδίππου και θα τα παρουσιάσει μέσω των καθηγητών πληροφορικής στους μαθητές της Α Λυκείου. Η Ομάδα έκανε, επίσης, εισήγηση δημιουργίας ενός μαθήματος «πληροφοριακής παιδείας», το οποίο λείπει από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

7 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/39 ΤΙΤΛΟΣ: «Στάσεις και Αντιλήψεις Μαθητών των Εσπερινών Σχολείων σε Σχέση με τους Τρόπους Αξιολόγησής τους» ΣΧΟΛΕΙΟ: Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρνακας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ζήνα Ελ Ζάρου, Αντρέας Σάντης, Ελισάβετ Αντρέου, Μαρία Αχμέτ Γιαγμούρ-Κατέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Γιώργος Β. Γεωργίου, Ελένη Παπαϊωάννου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Νικολέτα Χριστοδούλου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε τις τάσεις και αντιλήψεις των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Λάρνακας σε σχέση με τους τρόπους αξιολόγησής τους. Έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση και συλλογή δεδομένων με τη χρήση ερωτηματολογίου και ημι-δομημένης συνέντευξης προς τους μαθητές. Επίσης, η Ομάδα έλαβε υπόψη διάφορες μεταβλητές σε σχέση με την αξιολόγηση και τη στάση των μαθητών όπως κατ οίκον εργασία, αξιολόγηση κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, αξιολόγηση μέσα από το διαγώνισμα, αξιολόγηση μέσα από το βαθμό τετραμήνου, δικαιοσύνη στον τρόπο αξιολόγησης, αξιολόγηση και αυτοεικόνα και κατέληξε σε χρήσιμα συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα και αποτελέσματα θα δοθούν σε όλους τους εκπαιδευόμενους ενώ παράλληλα θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στα αρμόδια σώματα που ανέλαβαν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

8 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/41 ΤΙΤΛΟΣ: «Φύσις Νόσων Ιατρός : Η Απλοχεριά της Μεσογειακής Φύσης ως Απάντηση στην Αλόγιστη Χρήση αλλά και στην Ακρίβεια των Αντιβιοτικών / Φαρμάκων» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Παραλιμνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Άντρεα Μιντή, Αντώνης Σεργίου, Διονύσης Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Αλαπαής, Παναγιώτης Μέρτακκας, Ανδριανή Χατζηκωνσταντή, Ανδρονίκη Βαρνάβα, Ελένη Πυρίλλη, Ευγενία Οικονόμου, Κυριακή Κοτζιάπασιη, Χριστόφορος Φραντζής, Θεόδουλος Θεοδούλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: π. Αναστάσιος Ισαάκ, Άννα Σεργίου, Άθος Πετρίδης ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Κωνσταντίνα Σταυρίδου Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών από τους Κύπριους και άλλους Ευρωπαίους ασθενείς σε σχέση με την εναλλακτική χρήση άλλων ουσιών με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η Ομάδα διενήργησε την έρευνά της με τη βοήθεια βιβλιογραφικού υλικού, συνεντεύξεων από εξειδικευμένα άτομα στο θέμα, αλλά και εργαστηριακά πειράματα. Η Ομάδα εντόπισε κάποια βότανα τα οποία πρότεινε για χρήση έναντι αντιβιοτικών μετά από πειράματα με ιθαγενή φυτά όπως δάφνη, μέντα, ρίγανη, φασκόμηλο και θυμάρι. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι μπορεί η χρήση αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά φυτά που μας προσφέρει η μεσογειακή φύση, να αποτελέσουν εναλλακτική οδό αντικατάστασης αντιβιοτικών και να ξανακάνουν τη φύση «νόσων ιατρό». Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο περιοδικού του σχολείου ενώ παράλληλα θα σταλεί άρθρο στον ημερήσιο τύπο και θα παρουσιαστούν στον τοπικό ραδιοσταθμό.

9 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/04 ΤΙΤΛΟΣ: «Εκχυλίσματα Φυτών και Αντιβιοτικά» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Νεοφύτου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σωτηρούλα Κλείτου, Ερωτόκλεια Κουπάτου, Ξένια Πέτρου, Παυλίνα Φεττά, Στέλλα Φεττά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ελένη Αντωνίου, Μαρίκα Δημητρίου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Φάνης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την εύρεση ουσιών με αντιμικροβιακές ιδιότητες που να μπορούν να αντικαταστήσουν άμεσα και ικανοποιητικά τα αντιβιοτικά, των οποίων η αλόγιστη χρήση έχει αυξήσει σε βαθμό επικινδυνότητας την ανθεκτικότητα των βακτηρίων έναντι σε αυτά. Η Ομάδα μελέτησε τα φυτικά εκχυλίσματα σε σχέση με τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες με στόχο την αξιοποίηση φυτικών σκευασμάτων τα οποία δεν είναι τοξικά και βλαβερά για την υγεία μας. Έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση και διενεργήθηκαν πειράματα στο βιολογικό εργαστήριο του σχολείου σε σχέση με το σκόρδο και το σχίνο που καλλιεργούνται στο τοπικό οικοσύστημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας της Ομάδας θα τοποθετηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου ενώ ολόκληρη η εργασία θα τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Επίσης, θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα υπό μορφή άρθρου σε τοπικές εφημερίδες της Πάφου και θα παρουσιαστούν στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο SEMEP.

10 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/31 ΤΙΤΛΟΣ: «Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία σε Χώρο με Συγκεντρωμένες Πηγές Ακτινοβολίας και Επίδρασή τους στην Κοινωνία (Κεραίες Ακρωτήρι)» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κάλια Νικολάου, Σταύρος Στυλιανού, Στέφανος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Σιακαλλής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Γιάννης Παρπόττας Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το πρόβλημα της ύπαρξης αντένων από τις αρχές των Βρετανικών Στρατιωτικών Βάσεων το οποίο απασχολεί τους κατοίκους της κοινότητας του Ακρωτηρίου, και ιδιαίτερα με τις επιπτώσεις από την έκθεση των κατοίκων στην ακτινοβολία. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση σε σχέση με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και διένειμε ερωτηματολόγιο στην Κοινότητα Ακρωτηρίου, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο στους μαθητές του σχολείου. Επίσης, η Ομάδα πήρε συνέντευξη από τον Κοινοτάρχη Ακρωτηρίου. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από την Ομάδα στο 2 ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες στο Πισσούρι ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε αφίσα στην Έκθεση που έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

11 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/29 ΤΙΤΛΟΣ: «Ρύπανση στο Σχολείο και Τρόποι Αντιμετώπισής της» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Έλενα Κοντίδου, Δέσποινα Παρμαξή Στέλιος Ξενοφώντος, Μελάνα Γαβριηλίδου, Νικολέττα Χαραλάμπους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Μακρής Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη ρύπανση του σχολικού της περιβάλλοντος. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και έδωσε ερωτηματολογία στους μαθητές του σχολείου και έκανε ανάλυση των αποτελεσμάτων με το πρόγραμμα SPSS. Η Ομάδα έκανε διάχυση των αποτελεσμάτων στο 2 ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών - Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες στο Πισσούρι όπου παρουσίασε σχετική Αφίσα. Επίσης, τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα γίνει στο σχολείο ενώ η Ομάδα πήρε πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της ρύπανσης στο σχολείο όπως τοποθέτηση καλάθων ανακύκλωσης στις τάξεις και οργάνωση εκστρατείας καθαριότητας στο σχολείο.

12 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/33 ΤΙΤΛΟΣ: «Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για τη Διατήρηση του Ενδημικού Φυτού Astragalus Macrocarpus subsp. Lefkarensis εντός του Τόπου Κοινοτικής Σημασίας Περιοχή Ασγάτας μέσα από την Εκτίμηση της Πυκνότητας του Πληθυσμού του» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Νικολάου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αθηνά Χαραλάμπους, Ρεβέκκα Νικολάου, Κάρμια Παναγιώτου, Νικολέττα Παπαϊωάννου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Δημήτρης Δημητρίου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Νικόλας-Γιώργος Ηλιάδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την εφαρμογή μέτρων διατήρησης του ενδημικού φυτού «Αστράγαλος ο Μακρόκαρπος», υποείδος των Λευκάρων, εντός του τόπου κοινοτικής σημασίας, περιοχής Ασγάτας. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και πήρε πληροφορίες σχετικά με το φυτό μέσω ερωτηματολογίων που δόθηκαν στην κοινότητα. Επίσης πραγματοποιήθηκε εργασία πεδίου και καταμέτρηση της πυκνότητας του πληθυσμού του υπό μελέτη είδους σε 2 θέσεις και εκτελέσθηκαν εργαστηριακές αναλύσεις για τη μελέτη της αντιβακτηριδιακής δράσης του φυτού. Η Ομάδα ετοίμασε σχετικό ενημερωτικό υλικό για τα αποτελέσματα από την έρευνα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την προβολή και παρουσίαση της εργασίας. Ετοιμάστηκε τρίπτυχο το οποίο δόθηκε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και στους κατοίκους της κοινότητας. Ετοιμάστηκε, επίσης, Αφίσα η οποία μαζί με το τρίπτυχο τοποθετήθηκαν στη βιβλιοθήκη της Ασγάτας και αναρτήθηκαν στην πινακίδα του σχολείου. Η Ομάδα εισηγείται, επίσης, δημιουργία Μουσείου όπου θα περιλαμβάνει στους κήπους του ζωντανή συλλογή με φυτά του είδους. Θα δημοσιευθεί άρθρο που αφορά στην έρευνα και τα αποτελέσματά της στο περιοδικό του σχολείου το οποίο διανέμεται στους μαθητές του σχολείου καθώς και σε άλλα σχολεία.

13 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ) ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/10 ΤΙΤΛΟΣ: «Οφέλη και Επιπτώσεις από την Κατασκευή και Λειτουργία του Υδατοφράκτη Ασπρόκρεμμου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής Γεροσκήπου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σελήνη Μινίκκη, Ηρόδοτος Τερπίζης, Μελίνα Μάη, Μαρία Παλατέ, Έλλη Γιουκκά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δρ Δήμητρα Χατζηχαμπή, Μαρία Στυλιανού ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Χατζηχαμπής Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το φράγμα του Ασπρόκρεμμου και τα οφέλη και τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την κατασκευή και λειτουργία του τόσο στους κατοίκους των γειτονικών κοινοτήτων όσο και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση σε σχέση με τα φράγματα και διένειμε ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου στους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε δηλώσεις που προέκυψαν από τη βιβλιογραφία. Η Ομάδα συνέλεξε πληροφορίες για τα πουλιά στον Υδατοφράκτη Ασπρόκρεμμο. από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου και από ειδική ιστοσελίδα για τα ψάρια. Έγινε, επίσης, επιτόπια μελέτη στο φυσικό περιβάλλον του Ξερού Ποταμού από τις επιπτώσεις της κατασκευής του Υδατοφράκτη. Η Ομάδα αφού κατέληξε στα αποτελέσματα και συμπεράσματά της έδωσε κάποιες εισηγήσεις. Έγινε διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας με τους ακόλουθους τρόπους: Δημιουργία ενημερωτικής πινακίδας στο σχολείο, ενημέρωση της ιστοσελίδας του σχολείου, διοργάνωση εκπαιδευτικής ημερίδας για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους του Δήμου Γεροσκήπου. Επίσης, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα, στο Γυμνάσιο Μουζακίου, στο πλαίσιο επίσκεψης μαθητών για το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο». Τέλος, προγραμματίζεται συμμετοχή μαθητών σε τοπικό ραδιοσταθμό για ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας και συγγραφή άρθρου και δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα.

14 ΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/42 ΤΙΤΛΟΣ: «Να Εξεταστεί το Ενδεχόμενο Περιορισμού Κατανάλωσης Ενέργειας για Θέρμανση στο Σχολείο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ Πλατύ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μιχαέλλα Αλεξάνδρου, Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟI: Μάριος Κανικλίδης, Έρικα Πετρίδου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Πέτρος Γεωργιάδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το πρόβλημα που είχε η κεντρική θέρμανση του σχολείου στην αρχή της χειμερινής περιόδου καθώς και με τη μελέτη πιθανών εφαρμογών για περιορισμό των προβλημάτων με απώτερο στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και θέρμανσης. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και με τη βοήθεια ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου καθώς και συνεντεύξεων από αντιπροσωπευτικά δείγματα μαθητών και ανθρώπων που σχετίζονται με τη λειτουργία της θέρμανσης, όπως τη Σχολική Εφορεία, τους καθηγητές και τη Διεύθυνση του Σχολείου. Έγιναν επίσης κάποιες παρατηρήσεις κατά την ώρα λειτουργίας της θέρμανσης ώστε να καταγραφεί μια πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική άποψη της Ομάδας για το θέμα. Τα αποτελέσματα, συμπεράσματα και εισηγήσεις της Ομάδας θα ανακοινωθούν σε όλα τα μέλη της σχολικής μονάδας.

15 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/07 ΤΙΤΛΟΣ: «Μαθαίνοντας την Ιστορία της Κύπρου. Από τη Θεωρία Διδασκαλίας - Εκμάθησης στην Πράξη» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Ζακακίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Δέσποινα Βλάχου, Μαριελένη Δημοσθένους, Ραφαήλια Κανέτη, Κωνσταντίνα Παλατέ, Αναστασία Χαραλάμπους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Μαρία Χατζημιχαήλ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Άννα - Αναστασία Κωνσταντινίδου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές μέσα από το μάθημα της Ιστορίας μαθαίνουν καλύτερα για την ιστορία του τόπου τους. Η Ομάδα επιχείρησε να αναδείξει εναλλακτικές μεθόδους προσέγγισης του μαθήματος προκειμένου να επιτυγχάνεται ο στόχος του. Έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο σε μαθητές, ημιδομημένες συνεντεύξεις σε καθηγητές και ακαδημαϊκούς καθώς και διαγνωστικά δοκίμια μαθητών. Στη δεύτερη φάση έγινε εφαρμογή του σχεδίου δράσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας διαχύθηκαν στη σχολική κοινότητα, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσω του Σχολικού Συμβούλου της Ιστορίας και στον Επιθεωρητή Φιλολόγων του σχολείου. Παράλληλα, έγινε διάχυση των αποτελεσμάτων στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα στάλθηκαν στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και σε ακαδημαϊκούς που έχουν ασχοληθεί με τα αναλυτικά προγράμματα.

16 ΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/23 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Ανακύκλωση ως Δείγμα Δημιουργίας, Τέχνης και Πολιτισμού» ΣΧΟΛΕΙΟ: The G C School of Careers ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κωνσταντίνα Χατζηλούκα, Μαρία Αβραάμ, Μέλανη Χαραλαμπίδη, Ναδίνα Μιλτιάδου, Χριστίνα Καραβά, Γλαύκος Κρονίδης, Γαβριήλ Αθανασίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Γιώτα Γεροντίδου, Μαρία Μιτίδου, Αθηνά Πολυδώρου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Θέκλα Αφαντίτη Λαμπριανού Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα της ανακύκλωσης στη σύγχρονη Κυπριακή Κοινωνία. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και παρακολούθησε διαλέξεις από εμπειρογνώμονες και ειδικούς (GREEN DOT, Κίνημα Οικολόγων). Επίσης, η Ομάδα κατάρτισε ερωτηματολόγια και πήρε συνεντεύξεις από μαθητές του σχολείου και πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος για τη χρήση άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η Ομάδα πραγματοποίησε δράσεις που είχαν σχέση με την ανακύκλωση όπως Διαγωνισμό για κατασκευές από άχρηστα υλικά. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναρτήθηκαν στην Ιστοσελίδα του σχολείου και στο Facebook και ανακοινώθηκαν στο ραδιόφωνο. Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ημερίδα για σκοπούς ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας.

17 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/17 ΤΙΤΛΟΣ: «Είναι τα Κινούμενα Σχέδια που Βλέπουν οι Μαθητές Σήμερα πιο Βίαια από αυτά που Έβλεπαν οι Γονείς τους; Διερεύνηση των Αντιλήψεων των Γονιών Μαθητών της Στ Τάξης Δημοτικών του Στροβόλου σε Σχέση με το τι Βλέπουν τα Παιδιά τους Σήμερα;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείο Αγ. Σπυρίδωνα Λευκωσίας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Χριστίνα Λοΐζου, Αλεξάνδρα Γαβριηλίδου, Αναστασία Μακκίδου, Άντρια Ζαχαρίου, Ειρήνη Ευαγγέλου, Μαρία Νικολάου, Λουκία Γκαϊτανζή, Μαρία Δημοσθένους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αλέξανδρος Κοφτερός, Βίκη Κλεόπα, Μαρία Θεοφάνους ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χρίστος Γιασεμής Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε αν τα κινούμενα σχέδια που βλέπουν οι μαθητές σήμερα είναι πιο βίαια από αυτά που έβλεπαν οι γονείς τους και ασχολήθηκε με τις αντιλήψεις των γονιών των μαθητών της Στ τάξης Δημοτικών Σχολείων σε σχέση με το τι βλέπουν τα παιδιά τους σήμερα. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και δημιούργησε ερωτηματολόγια τα οποία δόθηκαν σε γονείς και μαθητές σε τρία Δημοτικά Σχολεία στο Στρόβολο. Επίσης, η Ομάδα πήρε συνέντευξη από δείγμα γονιών για να συλλέξει τις απόψεις τους για τα κινούμενα σχέδια όταν οι ίδιοι ήταν μαθητές δημοτικού και για τα κινούμενα σχέδια σήμερα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στο ΡΙΚ ενώ πρόκειται να ενημερωθούν τα ιδιωτικά κανάλια, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο σχολείο για διάχυση των αποτελεσμάτων σε εκπροσώπους των Συνδέσμων Γονέων της περιοχής, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γονέων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η Ομάδα σκοπεύει να στείλει επιστολή ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της έρευνας στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων.

18 ΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/37 ΤΙΤΛΟΣ: «Πώς η Οικονομική Κρίση Επηρεάζει τη Διατροφή των Κατοίκων της Κοινότητάς μας;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αντώνης Γεωργίου, Αλέξανδρος Νικολάου, Μάριος Στυλιανού, Στέφανος Τίκκας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Χρίστος Χατζημιχαήλ, Μαρία Αντωνίου, Δέσποινα Ευαγγέλου, Άντρια Θεοδωρίδου, Μελίνα Θωμά, Λίζα Ιακώβου, Κωνσταντίνα Κυριάκου, Θέα Κωνσταντίνου, Ανδρομάχη Αθανασία Σαββίδου, Μαρία Χρυσοστόμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Αναστασία Σπύρου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μοδεστίνα Μοδέστου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε κατά πόσο η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους κατοίκους της κοινότητας Δευτεράς σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και διένειμε ερωτηματολόγιο σε δείγμα κατοίκων της κοινότητας. Εκτός από το ερωτηματολόγιο, η Ομάδα χρησιμοποίησε τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης για ποιοτική διερεύνηση του θέματος. Για ενίσχυση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων, η Ομάδα χρησιμοποίησε τη μέθοδο της τριγωνοποίησης παίρνοντας συνεντεύξεις από τους ιδιοκτήτες των φαστφουντάδικων της περιοχής αλλά και από διατροφολόγο που διαμένει στην κοινότητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα γνωστοποιηθούν από την Ομάδα τόσο στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο μιας ενδοσχολικής εκδήλωσης όσο και στους γονείς και τους συγχωριανούς τους. Επίσης, τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν σε τοπική εφημερίδα.

19 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/21 ΤΙΤΛΟΣ: «Γνώσεις και Ευαισθητοποίηση των Κατοίκων της Περιοχής Πολεμίου για τη Βιοποικιλότητα και την tulipa cypria Ειδικότερα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Πολεμίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αλκιβιάδης Βασιλείου, Δημητριάνα Δημητρίου, Κρίνος Νεοπτολέμου, Νεόφυτος Νικήτα, Αντιγόνη Πανταζή, Μιχάλης Φρίξου, Ιωάννης Χαραλάμπους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αδούλα Σταυρινίδου Διομήδους Ιφιγένεια Αλεξάνδρου, Μαρία Ριβέρα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Πέτρος Γεωργιάδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τις γνώσεις, τις στάσεις και το βαθμό ευαισθητοποίησης των κατοίκων της περιοχής Πολεμίου για τη βιοποικιλότητα, και ειδικότερα για την tulipa agenensis. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και χρησιμοποίησε ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε σε μαθητές και κατοίκους της κοινότητας. Προχώρησαν επίσης σε ημιδομημένες συνέντευξεις στις οποίες έλαβαν μέρος ο Κοινοτάρχης Πολεμίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι της Τουλίπας», μια μαθήτρια γυμνασίου και ο τέως Πρόεδρος του Σωματείου. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε όλα τα παιδιά του σχολείου και στο διδακτικό προσωπικό, παρουσία του Κοινοτάρχη, του Προέδρου του Σωματείου «Φίλοι της Τουλίπας» και των κατοίκων της περιοχής Πολεμίου. Επιπλέον θα ετοιμαστεί σχετικό τρίπτυχο στο οποίο θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας και το οποίο θα δοθεί στο Φεστιβάλ της Τουλίπας. Επίσης, θα γίνει προσπάθεια για περαιτέρω προβολή και διάχυση των αποτελεσμάτων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και θα ζητηθεί από περιοδικά και εφημερίδες να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας.

20 ΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/24 ΤΙΤΛΟΣ: «Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας με τους Αλλόγλωσσους Μαθητές του Σχολείου μας!» ΣΧΟΛΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείου Έμπας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αλέξανδρος Λιασίδης, Αλέξανδρος Μαραγκός, Αντρέας Τσιαπαλής, Μαρία Κόνικκου, Ισαβέλλα Κούλουμου, Ευαγγελία Ταπακούδη, Ελένη Φωτίου, Ραφαέλλα Χατζηιωάννου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αφροδίτη Χαραλάμπους, Σταυρούλα Αθανασίου-Γεωργιάδη ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χαράλαμπος Χαραλάμπους Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το πρόβλημα που απασχολεί έντονα τη σχολική κοινότητα και που αφορά στις απόψεις, στις στάσεις και στα συναισθήματα τόσο των Ελληνοκύπριων προς τους αλλόγλωσσους συμμαθητές τους όσο και των αλλόγλωσσων προς τους Ελληνοκύπριους συμμαθητές τους. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και χορήγησε ανώνυμο ερωτηματολόγιο σε όλους τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου και πραγματοποίησε ημιδομημένες συνεντεύξεις σε Ελληνοκύπριους και αλλόγλωσσους μαθητές του σχολείου. Παράλληλα, εφαρμόστηκε Παρεμβατικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου χορηγήθηκε ερωτηματολόγιο και πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις. Η Ομάδα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της σε όλα τα παιδιά του σχολείου και τους δασκάλους και θα ετοιμάσει σχετικό τρίπτυχο που θα δοθεί σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους. Το τρίπτυχο θα δοθεί, επίσης, στους τοπικούς φορείς. Επίσης θα προκηρυχτεί Διαγωνισμός Κατασκευής Αφίσας και Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα τη «διαφορετικότητα». Τα αποτελέσματα της εργασίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου και θα γίνει προσπάθεια για δημοσίευσή τους σε τοπικές εφημερίδες, στο περιοδικό «Παιδική Χαρά» και για φιλοξενία της Ομάδας σε τοπικούς ραδιοσταθμούς. 3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ

21 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ » υποβλήθηκαν επίσης οι ακόλουθες ερευνητικές εργασίες: ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/01 ΤΙΤΛΟΣ: «Το Ελαιόλαδο Στη Ζωή Μας» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο - Λύκειο Κάτω Πύργου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ιωάννα Βασιλείου, Άννα Δημητρίου, Χριστόδουλος Στυλιανού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αφροδίτη Χρίστου, Πατσαλίδου Γρηγορία ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Παναγιώτης Λουκά ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/02 ΤΙΤΛΟΣ: «Αφαλάτωση Θαλασσινού Νερού. Λύση στο Υδατικό Πρόβλημα;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Ιωάννη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Νικολέττα Δημητρίου, Συλβάνα Τζιαφάρ, Ναταλία Ονουφρίου, Σοφία Βλάχου, Πάρης Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Πέτρου, Μαρία Γεωργίου, Μάριος Νικολάου, Αγγέλα Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Χριστάκης Νίκου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Χατζηχαμπής ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/05 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Επίλυση του Φαινομένου της Αλλοίωσης της Εθνικής Ταυτότητας της Νεολαίας που Σχετίζεται με τη Μουσική Μέσα από την Ανάλυση των Παραγόντων που Οδηγούν στην Απομάκρυνση από τα Παραδοσιακά Ακούσματα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Xenion High School ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ρεβέκκα Μιχαήλ, Ειρήνη Πογιατζή, Γιάννα Μουστακά, Μαρία Πάσσιη, Αβράμης Φυλακτού, Γιώργος Χατζηπαυλής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μάρω Πάμπου, Γιώργος Καλογήρου, Σοφία Τσαντίλλα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Παντελή Μαρία ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/08 ΤΙΤΛΟΣ: «Ταξινόμηση και Υπολογισμός της Πυκνότητας Φυτικού Οργανισμού του Δημόσιου Κήπου Πάφου. Μελέτη τυχόν Επηρεασμού του από τις Κλιματικές Αλλαγές» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αβραάμ Μωυσίδης, Ταμάρα Μαραμπαΐδου, Ελισάβετ Καλαϊτσίδου, Αγγελίνα Μιχαηλίδου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Μαρίνα Στυλιανού ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Γεώργιος Παπαδαυίδ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/11 ΤΙΤΛΟΣ: «Διαχρονική Συνεισφορά του Προσκοπισμού στο Παιδί και στην Κοινωνία της Κύπρου Ευρύτερα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Νικόλας Χατζηκωστής, Σάββας Κωστή, Γεωργία Σαράντη, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Παντελίνα Ηλία, Άντρεα Ταουξή, Άννα Κωνσταντίνου, Χάρης Βαρέλλας, Ιωάννα Αντωνίου, Χριστοδούλα Κουλλαπή, Παντελίτσα Σταύρου, Σταυριάννα Σταύρου, Μαρούλα Πετρή, Έμιλη Τσιάνου, Κωνσταντίνα Ζάγκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Σωτηρούλα Κορέλλη, Αλεξία Πηλακούρη, Μαρία Αδαμίδου Χατζηπαρασκευά ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ιωάννης Αγγελή

22 ΜΕΡΑ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/13 ΤΙΤΛΟΣ: «Ποιες Ανάγκες Ωθούν τους Έφηβους Ηλικίας Χρονών να Καταφύγουν στα Γυμναστήρια και στη Χρήση ή όχι Συμπληρωμάτων Διατροφής; Γνωρίζουν τις Επιπτώσεις τους στον Οργανισμό;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο - Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Άριστος Αρίστου, Αλίκη Γρηγορίου, Παναγιώτα Καρανικόλα, Δημήτρης Καουτζάνης, Έλενα Κυρμίτση, Μαρίνα Ορφανίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μαρία Πολυκάρπου, Μάριος Δημοσθένους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ριάνα Λοϊζίδου, Γιώργος Σοφοκλέους ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Άντρη Ανδρονίκου ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/15 ΤΙΤΛΟΣ: «Διερεύνηση της Αντιμικροβιακής Δράσης Αρωματικών Φυτών της Κύπρου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κυριάκος Κούρτης, Ζαφείρω Κάστανου, Κυριακή Βασιλείου, Ελένη Στυλιανού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟI: Αυγούστα Κοκκοφίτου Ζαχαρίου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Ανδρεανή Μπάϊτελμαν ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/18 ΤΙΤΛΟΣ: «Παραγωγή Βιοκαυσίμων από Άλγη (φύκη) και Αξιοποίηση Παραπροϊόντων» ΣΧΟΛΕΙΟ: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στέλλα Πανταζή, Ανδρούλλα Θεοδώρου, Σώτος Ευθυμίου, Δημήτρης Λοϊζίδης, Γιώργος Χατζηγεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μιχάλης Ιερείδης, Ονούφριος Χαραλάμπους ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Ανδρεανή Μπάϊτελμαν ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/19 ΤΙΤΛΟΣ: «Λύση στο Αδιέξοδο Δίνει το Υγραέριο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Xenion High School ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Φίλιππος Δημητρίου, Αντρέας Κελεπενιότης, Λευτέρης Κουτσόλουκας, Μαρία Παπαελευθερίου, Τάνια Μουσικού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μάρω Πάμπου, Ανδρέας Φιλίππου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ιωάννης Αγγελή ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/26 ΤΙΤΛΟΣ: «Βιοηθική και Βιοτεχνολογία» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στυλιανή Παπαδοπούλου, Στέλλα Γεδεών, Αντιγόνη Παπακώστα, Ηλιάνα Χαραλάμπους, Γιάννης Ζίττης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Παναγιώτης Βασιλείου, Μαργαρίτα Μαρκίδου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Σώτος Βοσκαρίδης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/27 ΤΙΤΛΟΣ: «Ποσειδώνια Ενέργεια» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στυλιανή Παπαδοπούλου, Αντρέας Χρυσοστόμου, Μαρία Φυλακτού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Ελένη Πισιάρα, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Σώτος Βοσκαρίδης

23 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/28 ΤΙΤΛΟΣ: «Φυσικό Αέριο, Χρήσεις, Ασφάλεια και Οικονομία» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στέλλα Γεδεών, Ρογήρος Θεοφάνους, Μαρίνα Γεωργίου, Άννα Ξενοφώντος, Αντρέας Μιχαήλ, Ιωάννης Δήμου, Ειρήνη Παύλου, Μαρίνα Μιχαήλ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Ελένη Πισιάρα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Μιχάλης Τορναρίτης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/30 ΤΙΤΛΟΣ: «Ρύπανση στις Θάλασσες και τις Παραλίες της Λεμεσού και Προσπάθεια Αφύπνισης του Κόσμου για το Θέμα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Έμιλη Αντωνίου, Περσεφόνη Σάββα, Άντρια Νεοκλέους, Καλυψώ Ιωάννου, Αντωνία Ιωάννου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Μακρής ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/32 ΤΙΤΛΟΣ: «Βιοηθική και Βιοτεχνολογία» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο και Τεχνική Πόλεως Χρυσοχούς ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Παναγιώτα Δημητρίου, Μαριλένα Ανδρέου Ιωάννα Γεωργίου, Άννα Ερωτοκρίτου, Γιώργος Θεοχάρους, Αθανασία Ανδρέου, Αλέξανδρος Πέτρου, Έλενα Ταμαμουνά, Μαρία Μιχαηλίδου, Μαριλένα Παπαδοπούλου Αστέρω Λέωντος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ιωάννης Κοντογιαννάτος, Γαβριέλλα Θεοδοσίου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Χριστιάνα Παπούτσα ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/35 ΤΙΤΛΟΣ: «Πότε η Αυταπάτη Ρυθμίζει την Αυταρέσκεια και πότε η Αυτενέργεια Καταλήγει στην Αυταπάθεια; H Διερεύνηση της Τάσης των Εφήβων να Βάζουν Σκουλαρίκια και να κάνουν Τατουάζ στο Σώμα τους» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίας Φυλάξεως ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κυριακή Μάρκου, Αθηνά Παπαχριστοδούλου, Στέφανος Πουρίκκου, Γιώργος Αγαθοκλέους, Αυγουστίνα Σοφοκλέους, Ναταλία Τεμένου, Άντρια Χριστοδούλου, Άννινος Μανώλη, Δέσπω Μελαναρκίτη, Ραφαέλλα Μεταξά, Χρίστος Ιερείδης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Χρίστος Πατάτας ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μαρία Καρεκλά ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/40 ΤΙΤΛΟΣ: «Στοιχεία που Επηρεάζουν τις Επιλογές των Μαθημάτων των Μαθητών/τριών της Α Ταξης Ενιαίου Λυκείου στην Πόλη και Επαρχία της Πάφου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Εύρος Δαμιανού, Παναγιώτα Κωνσταντίνου, Ραφαήλ Τσιακούρης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟI: Αγλαϊα Ευσταθίου Κωνσταντίνου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Αρετή Στυλιανού ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/43 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Πανίδα στο Σχολικό Χώρο Ενισχύει την Ανάπτυξη Περιβαλλοντικής Συνείδησης στους Μαθητές του Σχολείου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Μακαρίου Γ Λάρνακα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αλεξάνδρα Ελευθεριάδου, Έλενα Παπαγεωργίου, Αναστασία Αντωνίου, Τσιέστερ Μπένετ

24 ΤΕΚΕ ΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ελένη Γεωργιάδου Λοΐζου, Κυπρούλα Μοσφίλη Χατζηκυριάκου, Λουκία Ψαρά Καρακατσάνη ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χρίστος Γιασεμής ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/06 ΤΙΤΛΟΣ: «Αντιμετώπιση της Ρύπανσης Αθλητικών Χώρων στην Κύπρο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σταυρούλλα Βασιλείου, Εδουάρδο - Παύλο Ντιναμάρκα, Ιωάννης Στυλιανού, Ιωάννης Ττάκκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Τατιάνα Νικολάου, Νάντια Βέη, Δημήτρης Λειβαδιώτης ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Αναστασία Παναγιώτου ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/09 ΤΙΤΛΟΣ: «Έλεγχος Κυπριακών Βοτάνων και Φυτών για Αντιβιοτικές Ιδιότητες» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφος ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Χάρης Πενταράς, Μαρίνος Πέτρου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Νικόλας Γενεθλίου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Φάνης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/20 ΤΙΤΛΟΣ: «ispend, ichoose, isave: Πώς η Οικονομική Κρίση Επηρεάζει τις Οικογένειες των Μαθητών του Σχολείου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ Πλατύ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αναστασία Γεωργίου, Παναγιώτης Γεωργίου, Χάρης Κυπριανού, Ανδρέας Μελάς, Ελένη Χρίστου, Κατερίνα Ποστεκκή, Έρρικα Αλεξάνδρου, Μιχαέλλα Αλεξάνδρου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ευανθία Σάββα Χαραλάμπους, Δήμητρα Αθανασίου, Χριστόφορος Χατζηχριστοφόρου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Στέλλα Αλεξίου ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/34 ΤΙΤΛΟΣ: «Φυσικό Αέριο στην Κύπρο. Πολιτικές, Οικονομικές, Στρατιωτικές, Γεωγραφικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αναστασία Αθανασίου, Ανδρέας Στυλιανού, Μαρία Κετάνη, Ραφαέλλα Μαραγκού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Αντρέας Β. Λοϊζου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Θεόδωρος Ζαχαριάδης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/38 ΤΙΤΛΟΣ: «Εκλογές Μαθητικού Συμβουλίου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Λατσιών ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ζαφείρω Νεοφύτου, Μαρία Τουλούρα, Περσεφόνη Παναγή, Δέσποινα Βαρνάβα, Άννα Μαρία Λοΐζου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μιχάλης Κουτσούλης, Δέσπω Λοϊζου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Έλενα Παπαναστασίου

25 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ » Ο Διαγωνισμός «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ» εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Ο Διαγωνισμός προκηρύσσεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης). Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της τεχνολογικής παιδείας και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στον Διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες εκπονούν τεχνικές μελέτες και δημιουργούν καινοτόμες κατασκευές. Στον Διαγωνισμό «ΤΕΚΕ » υποβλήθηκαν δέκα εννέα τεχνικές μελέτες και κατασκευές. Οι τεχνικές μελέτες και κατασκευές που έχουν βραβευθεί στην Τεχνική, Λυκειακή και Γυμνασιακή Εκπαίδευση στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού, «ΤΕΚΕ », είναι οι ακόλουθες:

26 ΤΕΚΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/01 ΤΙΤΛΟΣ: «Ένας Οικονομικός, Γρήγορος και Ασφαλής Τρόπος Κατασκευής και Ανύψωσης/ Τοποθέτησης Μεταλλικής Στέγης» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου / Αυγόρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σωτήρης Λοΐζου, Παναγιώτης Δημητρίου Χριστάκης Κόκκινος, Παναγιώτης Κουτσόφτας, Μιχάλης Χ Παρασκευά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νίκος Ηλιάδης, Αναστάσιος Κουτούμπας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ανδρέας Έλληνας Η Ομάδα Εργασίας έφτιαξε μια μακέτα - κατασκευή στην οποία επιτυγχάνεται ένας οικονομικός και ασφαλής τρόπος ανύψωσης και τοποθέτησης μεταλλικής στέγης σε ανεγειρόμενα κτήρια. Όταν το κτήριο είναι χαμηλό τότε η συναρμολόγηση της στέγης είναι σχετικά εύκολη. Στην περίπτωση όμως όπου το κτήριο είναι πολύ ψηλό τότε η συναρμολόγηση της στέγης είναι δύσκολη. Για τη συναρμολόγηση τέτοιας στέγης απαιτείται αρκετός περιμετρικός χώρος γύρω από το κτήριο και συνήθως τεράστιοι γερανοί αρκετών τόνων. Η Ομάδα χρησιμοποιώντας ένα έμβολο διπλής ενέργειας πιεσμένου αέρα πέτυχε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό όπου μιμείται την κίνηση των χεριών στο τράβηγμα ενός βάρους με σχοινί χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες Μ1 και Μ3. Η μακέτα περιλαμβάνει μια μεταλλική στέγη, τις κολώνες τοποθέτησής της καθώς και το μηχανισμό ανύψωσης, ο οποίος κατά την παρουσίαση κατάφερε να ανυψώσει τη στέγη.

27 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/12 ΤΙΤΛΟΣ: «Οικολογικός Μηχανισμός Παραθύρων Θερμοκηπίου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου / Αυγόρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αντώνης Κατσιάρης, Σταύρος Λαζαρή, Κυριάκος Βασιλείου, Γιώργος Χρuσοστόμου, Γιώργος Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αθανάσιος Αρσένης, Χρίστος Παππάς, Χρίστος Νικολάου ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Πόλυς Νικολάου Η Ομάδα Εργασίας κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων του κλάδου γεωπονίας εντόπισε το πρόβλημα ανοίγματος και κλεισίματος των παραθύρων θερμοκηπίου, με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Για την επίλυση του προβλήματος η Ομάδα χρησιμοποίησε ένα χάλκινο σωλήνα σε σπειροειδή διάταξη ο οποίος καταλήγει σε ένα έμβολο, το οποίο είναι εφαρμοσμένο στο παράθυρο του θερμοκηπίου με σκοπό να το ανοιγοκλείνει αυτόματα. Μέσα στον σωλήνα τοποθετήθηκε υγρό το οποίο διαστέλλεται εύκολα και με μικρή θερμοχωρητικότητα ώστε να μεταβάλλεται ο όγκος του άμεσα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Με αυτό τον τρόπο η Ομάδα πέτυχε ένα μηχανισμό ο οποίος ανοιγοκλείνει το παράθυρο του θερμοκηπίου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με τη δυνατότητα αυτός να χρησιμοποιηθεί στις περιοχές όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

28 ΤΕΚΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/09 ΤΙΤΛΟΣ: «Υπερσύγχρονο Οικολογικό Κοτέτσι» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου / Αυγόρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κυριάκος Γιωργαλλή, Θεόφιλος Κούρτης, Χρίστος Μάστρου, Όμηρος Χριστοφή, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Μεθόδιος Αργυρού, Αντρέας Παύλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Χρήστος Παππάς, Παναγιώτα Κυριάκου, Χρίστος Νικολάου, Αρτέμης Ξενοφώντος, Αθανάσιος Αρσένης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Πόλυς Νικολάου Η Ομάδα Εργασίας εστιάστηκε στους κλάδους της εκτροφής πτηνών και της ευρύτερης αγροτικής παραγωγής. Λόγω της ραγδαίας αύξησης στις τιμές των σιτηρών το κόστος παραγωγής των πτηνοτρόφων αυξήθηκε ενώ παράλληλα η πτηνοτροφική παραγωγή είναι εκτεθειμένη σε διάφορους κινδύνους όπως κλοπές, δηλητηριάσεις, άγρια ή αδέσποτα ζώα και απαιτείται αρκετός χρόνος και κόπος από τον πτηνοτρόφο σε καθημερινή βάση. Τα κλουβιά των πτηνών τοποθετούνται σε αγροτικά τεμάχια άλλοτε περιφραγμένα και άλλοτε όχι. Η Ομάδα προχώρησε στην κατασκευή κλουβιού που μετακινείται αυτόματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ παράλληλα περιορίζει τον χώρο στον οποίο κινούνται τα πτηνά. Ο πτηνοτρόφος μπορεί να εκμεταλλευτεί το αγροτικό τεμάχιό του παράγοντας ένα μεγάλο μέρος της τροφής των πτηνών καθώς και άλλα είδη γεωργικής παραγωγής επιτυγχάνοντας μείωση των εξόδων του και αύξηση της ποιότητας αυγών και κρέατος. Η κατασκευή διαθέτει αισθητήρες οι οποίοι ειδοποιούν μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο τον πτηνοτρόφο όταν εξαντληθεί η τροφή ή το νερό των πτηνών, όταν το «κλουβί κατασκευή» αλλάξει κατεύθυνση καθώς επίσης και όταν κάποιος αποπειραθεί να το παραβιάσει. Η κατασκευή αντλεί ενέργεια από τον ήλιο μέσω φωτοβολταϊκού που είναι τοποθετημένο στο πάνω μέρος του κλουβιού χωρίς την ανάγκη ηλεκτρισμού.

29 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/22 ΤΙΤΛΟΣ: «Αυτοκινούμενη Ψησταριά Καρβούνων (Αυτοπεριστρεφόμενη Σούβλα)» ΣΧΟΛΕΙΟ: Β Τεχνική Σχολή Λευκωσίας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μάριος Αλεξάνδρου, Νίκος Αλεξάνδρου, Νικόλας Ερωτοκρίτου, Μαρλέστης Καπλανίδης, Στυλιανός Κυρίλου, Χρίστος Μοδέστου, Σάββας Συμεού, Κωνσταντίνος Φυσέντζου, Άγγελος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Ζαννέτου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Παναγιώτης Χρυσανδρέας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Παναγιώτης Βρυωνίδης Η Ομάδα Εργασίας κατασκεύασε μια νέας γενιάς ψησταριά καρβούνων, απεξαρτημένη από εξωτερικές πηγές ενέργειας ούτως ώστε αυτόνομα να μπορεί να λειτουργεί ο κινητήρας που περιστρέφει τις σούβλες χωρίς μπαταρίες ή τροφοδοτικό. Μελετήθηκαν οι διάφορες πηγές συγκομιδής ενέργειας και οι αρχές λειτουργίας τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η καταλληλότερη για χρησιμοποίηση στην κατασκευή της «Αυτοκινούμενης Ψησταριάς Καρβούνων (αυτοπεριστρεφόμενη Σούβλα)» είναι η τεχνολογία συγκομιδής ενέργειας από θερμοκρασιακή διαφορά (θερμοηλεκτρική ενέργεια), δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή είναι διαθέσιμη καθ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της ψησταριάς. Η απευθείας μετατροπή ενέργειας γίνεται μέσω θερμοηλεκτρικών διατάξεων που ονομάζονται «Θερμοηλεκτρικές Γεννήτριες (TEG;s, Thermoelectric Generators)», τις οποίες χρησιμοποίησε η Ομάδα. Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ

30 ΤΕΚΕ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ) ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/06 ΤΙΤΛΟΣ: «Lykeio Aradippou App - Δημιουργία Εφαρμογής για Android» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αραδίππου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αδάμος Ττοφαρή, Θεοχάρης Γεωργίου, Μαργαρίτα Παπακώστα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαυροβουνιώτης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας εντόπισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην επικοινωνία τους με το σχολείο για να λάβουν πολλές από τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σε σχέση με τα παιδιά τους. Οι γονείς χρειάζονται ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο να μαθαίνουν για την επίδοση των παιδιών τους, τις απουσίες τους και τις ανακοινώσεις τις οποίες συνήθως δεν τους προωθούν τα παιδιά τους. Η Ομάδα έφτιαξε μια εφαρμογή για Smartphones και Tablets με τη βοήθεια του περιβάλλοντος Eclipse-Java. Η εφαρμογή στηρίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android ενώ ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί για ένα ή περισσότερους μαθητές, να έχει πρόσβαση στις απουσίες και στους βαθμούς των διαγωνισμάτων των μαθητών και να λαμβάνει ανακοινώσεις σε ηλεκτρονική μορφή από το σχολείο.

31 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/08 ΤΙΤΛΟΣ: «Αξιοποίηση της Ανεκμετάλλευσης Ενέργειας στους Δρόμους» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μαρία Ονουφρίου, Γιώργος Χατζηδημητρίου, Ελισάβετ Χατζηοδυσσέως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Άννα Μαρία Παύλου, Ευκλείδης Χατζήπαπας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Σταύρου Η Ομάδα Εργασίας εντόπισε το πρόβλημα ανάγκης εξοικονόμησης ενέργειας και την εύρεση πιο «πράσινων» και πιο οικονομικών τρόπων παραγωγής της. Η ενέργεια δεν χάνεται ούτε δημιουργείται από το μηδέν και μεταφέρεται ή μετατρέπεται σε άλλες μορφές. Οι μετατροπές ενέργειας που συμβαίνουν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της κίνησης των αυτοκινήτων, είναι από χημική σε κινητική, και αφού η ενέργεια διατηρείται, η κινητική με τη σειρά της μετατρέπεται σε θερμική και ηχητική, μορφές ενέργειας που παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Η Ομάδα σχεδίασε και κατασκεύασε μοντέλο που αποτελεί μέρος δρόμου, με μηχανισμό που μετατρέπει την ανεκμετάλλευτη μηχανική ενέργεια των τροχοφόρων σε αξιοποιήσιμη μορφή στους δρόμους. Η Ομάδα αποθήκευσε ενέργεια σε μορφή πιεσμένου αέρα μέσα σε αεριοφυλάκια. Η ενέργεια που εμπεριέχεται στον πιεσμένο αέρα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

32 ΤΕΚΕ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/05 ΤΙΤΛΟΣ: «NewsSpider - Δημιουργία Ηλεκτρονικού Αρχείου Ειδήσεων για τις Ανάγκες της Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αραδίππου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ελευθέριος Σαμάρας, Μιχάλης Φαλάς, Νεκτάριος Δημητρίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαυροβουνιώτης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας έκανε τη δική της «μηχανή αναζήτησης» χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google. Η Ομάδα ανακάλυψε ότι για τις Ειδήσεις θα μπορούσε να εφαρμόσει τεχνικές των μηχανών αναζήτησης χρησιμοποιώντας παράλληλα καινοτόμα στοιχεία. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν την επιλογή αναζήτησης Ειδήσεων χωρίς όμως να παρέχουν την επιλογή των πηγών. Η Ομάδα δημιούργησε ένα πρόγραμμα στο οποίο μπορεί κάποιος να κάνει επιλογή των πηγών του αλλά και αναζήτηση των ειδήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος αυτού είναι ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί ακόμα και offline αφού οι ειδήσεις αποθηκεύονται στον υπολογιστή του. Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ

33 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ) ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/07 ΤΙΤΛΟΣ: «O Μηχανικός Διασώστης» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Νεάπολης Λεμεσού ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μιχάλης Χαραλάμπους, Χρίστος Δημητρίου, Χαρίτων Σάπκας, Γιώργος Τσιαππάρης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Ενίκος Ευλογημένου ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ελεγχόμενο όχημα που έχει τη δυνατότητα να περνά κάτω από τα ερείπια σε περίπτωση σεισμού και να εντοπίζει έγκαιρα τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι σε αυτά. Αυτό γίνεται κατορθωτό με τη βοήθεια ήχου και εικόνας που διαθέτει το όχημα. Με αυτό τον τρόπο, τα συνεργεία διάσωσης κερδίζουν πολύτιμο χρόνο και γνωρίζουν ακριβώς που να σκάψουν. Το όχημα ονομάστηκε «Μηχανικός Διασώστης» αφού έχει την ιδιότητα να είναι μικρό, να κινείται ακόμα και αναποδογυρισμένο, έχει ήχο και εικόνα και μπορεί να περνά εκεί όπου ο άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει.

34 ΤΕΚΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/04 ΤΙΤΛΟΣ: «Κλείδωμα των Αιθουσών Διδασκαλίας Χωρίς Κλειδιά» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αντζελίνα Αντωνίου, Ραφαήλια Χρυσάνθου, Μαρία Περικλέους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Θάλεια Ευθυμίου, Μαρία Μάρκου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μιχάλης Περικλέους, Γιώργος Μεσαρίτης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας εντόπισε την ανάγκη κλειδώματος αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων και άλλων ειδικών αιθουσών στα σχολεία, σε ώρες που δεν χρησιμοποιούνται για να μην γίνονται ζημιές και κλοπές. Συνήθως, κλειδιά για αυτές τις αίθουσες έχουν οι καθηγητές που τις χρησιμοποιούν καθώς και η γραμματεία του σχολείου οι καθαρίστριες και όποιο άλλο μέλος του προσωπικού του σχολείου το οποίο θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτές. Στο σχολείο υπάρχει ένα «υπέρ-κλειδί», με το οποίο ανοίγουν όλες οι πόρτες. Σε περίπτωση όμως που κάποιος χάσει το κλειδί του τότε δημιουργείται άμεση ανάγκη να αλλαχτούν όλες οι κλειδαριές με σημαντικότατο κόστος και ταλαιπωρία. Η Ομάδα για την επίλυση του προβλήματος πρότεινε και κατασκεύασε την εφαρμογή ηλεκτρονικών κλειδαριών οι οποίες ανοίγουν με κωδικό αριθμό από ένα απλό πληκτρολόγιο, όπου κάθε κλειδαριά ανοίγει με διαφορετικό κωδικό με χαμηλό κόστος αφού εφάρμοσαν ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου με κωδικό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Φιλικά, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Φιλικά, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να προλογίσω την έκδοση που αφορά στους Διαγωνισμούς «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ»,

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 2 3 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες τοποθετήσεις και μετακινήσεις Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 7567 Ειρήνη Θεοχάρους Κοκκινοτριμιθιά Λευκωσία 8201 Μάριος Αντωνιάδης Λευκωσία Κοκκινοτριμιθιά 9731 Παναγιώτης Αβραάμ Κοκκινοχώρια Δερύνεια 9468 Κύπρος Παναγή Δερύνεια Κοκκινοχώρια

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αξιότιμη Κυρία, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2009 2010 για τις τάξεις Α, Β και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014 Τηλ.: 99453428 Φαξ: 22531013 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΛΙΚΗΠΟΥ Σωτήρης Νικολάου 99-697386

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ 1 Β' ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 10 2612 ΜΑΛΟΥΝΤΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22634654 22634652 22634653 gym-perifereiako2-lef@schools.ac.cy 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΛΣΟΣ 1999 9.48 2 ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΣΙΑ 1999 9.50 3 ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΦΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Ε.Ε. Παρ. 111(1) 590 Κ.Δ.Π. 82/2005 Αρ. 3959, 25.2.2005 Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Διάταγμα με βάση τον Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 17/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ 2000 9.67 2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 2000 9.75 3 ΦΡΑΓΚΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO Page 1 / 6 Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ TANCIC NENAD DRAGISA A109484 478 TRABERT SYLVIA A100115 349 ΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ A044586 320606 ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ ΑΝΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A059276 476530

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 201 11-12 ΟΚΤ 201 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MOΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΕΤΑΑ Σ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας για τους αποφοίτους/τελειοφοίτους Κυπριακών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Μ.Ε.) Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

E-mail: circularsec@schools.ac.cy

E-mail: circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.11 Αρ. Τηλ.: 22800698/735 Αρ. Φαξ: 22800682 14 Ιανουαρίου 2015 E-mail: circularsec@schools.ac.cy ιευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑ/ΚΒ Μαθηματικά - Εκπαιδευτικοί Ε' - ΣΤ τάξη ΑΓΙΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑ/ΚΒ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΒ Αναφορά και Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. Ώρα παρουσιάσεων: 10:15 11:15 π.μ.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. Ώρα παρουσιάσεων: 10:15 11:15 π.μ. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ POWERPOINT ΑΙΘΟΥΣΑ Α Συντονίστρια: Αντρη Λοϊζίδου. Ώρα παρουσιάσεων: 10:15 11:15 π.μ. 1. Δημοτικό Χρυσελεούσας ΚΒ Το νερό στη ζωή μας 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 8/4/2014 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 8/4/2014 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 8/4/2014 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ 9:00 Τ Ε Λ Ε Τ Η Ε Ν Α Ρ Ξ Η Σ 9:15 80Μ ΕΜΠΟΔΙΑ Θ. ΠΡΟΚΡ. 9:30 100Μ ΕΜΠΟΔΙΑ Α 9:45 300Μ ΕΜΠ ΠΡΟΚΡ. Θ ΠΡΟΚΡ. 9:50 300Μ ΕΜΠ Α ΠΡΟΚΡ.

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Χριστοδουλίδης Μιχαήλ Συντονιστής Προγράμματος για το ΥΠΠ (Μέση Εκπαίδευση)

Χριστοδουλίδης Μιχαήλ Συντονιστής Προγράμματος για το ΥΠΠ (Μέση Εκπαίδευση) Χριστοδουλίδης Μιχαήλ Συντονιστής Προγράμματος για το ΥΠΠ (Μέση Εκπαίδευση) 13 Οκτωβρίου 2014 1 1 ο Σεμινάριο επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών για το Πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία Θέματα Σεμιναρίου: Κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - Απόσταση 5.800m Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 ΏΡΑ:18:00 1 9 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 41+ ΒΕΤΕΡ ΠΔ Λ/ΣΙΑ ΓΣΠ 18:17 1 ος

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.)

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.) ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ - Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ Έκθεση Ιδεών για τους Ήρωες του σχολείου μας, Μ. Κουτσόφτα και Α. Παναγίδη Α τάξη Α Βραβείο: Παναγιώτα Ευαγγέλου,

Διαβάστε περισσότερα

LIFE08 NAT/CY/000453 Δράση Δ.1: Ενημερωτική εκστρατεία, διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, σεμιναρίων και συνεδρίων, παραγωγή ενημερωτικού υλικού

LIFE08 NAT/CY/000453 Δράση Δ.1: Ενημερωτική εκστρατεία, διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, σεμιναρίων και συνεδρίων, παραγωγή ενημερωτικού υλικού LIFE08 NAT/CY/000453 Δράση Δ.1: Ενημερωτική εκστρατεία, διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, σεμιναρίων και συνεδρίων, παραγωγή ενημερωτικού υλικού Παραδοτέο: Έκθεση για τον Διαγωνισμό Νέων PLANT-NET CY Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 λειτουργούν δεκαοκτώ συνολικά Επιτροπές για την προώθηση των σχολικών στόχων υπό την ευθύνη των Βοηθών Διευθυντών/Διευθυντριών του Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Αξίες, Γνώση, Αγωγή ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. Αποτελέσματα Παγκύπριων Εισαγωγικών Εξετάσεων Από τον Ιούνιο του 2008, οπόταν και αποφοίτησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011 Κόμμα: ΑΚΕΛ Ιστοσελίδα: www.akel.org.cy Λευκωσία 2 Αντωνιάδου Κυριάκου Πραξούλα, Πρόεδρος ΕΔΗ 5 Δημητρίου Άντρη, Συνδικαλίστρια 6 Δημητρίου-Μισιαούλη Στέλλα, Βουλευτής 15 Πασιά Σκεύη, Οργανωτική Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ.ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2289 5270/5280

ΠΡΩΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ.ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2289 5270/5280 ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ.ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ - Λειτουργός Παν/μίου, ΥΑΔ (Γραφ.ΚΑΛ 55) ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ - Γενικός Γραφέας, ΥΣΦΜ (Γραφ.ΚΑΛ 34) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ - Λειτουργός Παν/μίου,

Διαβάστε περισσότερα

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0914 Χ Ρ Ο Ν Ο Δ Ι Α Γ Ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Καλό Καλοκαίρι! Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Καλό Καλοκαίρι! Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και με μεγάλη μου χαρά προλογίζω την ειδική αυτή έκδοση για τους Διαγωνισμούς Έρευνας,Τεχνολογίας και Καινοτομίας που προκηρύσσει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Α. Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους Τοπικούς Συμβούλους ανά Τοπική Κοινότητα για τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ραδοβυζινών» με τον Γκούζια Μιχάλη.

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Διημερευόντων Φαρμακείων Πάφου 18/2/2013-31/4/2013

Κατάλογος Διημερευόντων Φαρμακείων Πάφου 18/2/2013-31/4/2013 1 / 6 18/2/13 Δευ 526 Βαρναβίδου Σταυρούλλα Νικολάου Νικολαϊδη 62 19/2/13 Τρι 689 Ηρακλέους Μαίρη Ακαμαντίδος 31 Α 20/2/13 Τετ 647 Κύρου Χαριτίνη Νεοφύτου Νικολαϊδη 18 683 Πιστέντη - Ιουλιανού Άντρη Τάφοι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΗΜΕΡ. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ Δένα Χατζηκώστα ΣΠΕΤΣΩΝ 23Α, ΛΗΔΑ COUR, ΔΙΑΜ. Β002, 4000 ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ Διατροφολόγος 05/09/2000 Αλέξης Πρωτοπαπάς ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2013-14 MAIN DRAW

3ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2013-14 MAIN DRAW 3ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2013-14 MAIN DRAW Seed SEMIFINAL FINAL WINNER 1 ΤΕΠΑΚ 3 FREDERICK ΤΕΠΑΚ 3-0 ΤΕΠΑΚ 2-1 4 Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου 3-0 2 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

AΣΦAΛIΣTIKH ONLINE EΠIKAIPOTHTA

AΣΦAΛIΣTIKH ONLINE EΠIKAIPOTHTA Συνεργασία Α.Ι.Κ και C.I.I.M στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Master of Science in Management with Specialization in Insurance Στις 10 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση στο CIIM κατά την οποία

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής. Α. Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής. Α. Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ιστορική αναδρομή του θεσμού της Μουσειακής Αγωγής Α. Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής ΛΕΥΚΩΣΙΑ Λειτουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσειακής Αγωγής 2014-2015 Εφαρμογή νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ Ε, ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ 2013 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ Ε, ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ 2013 2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003 Λευκωσία, Κύπρος Τηλ. 22378101, Φαξ: 22379122, cms@cms.org.cy www.cms.org.cy ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ Ε,

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Διημερευόντων Φαρμακείων Λάρνακας 18/2/2013-30/4/2013

Κατάλογος Διημερευόντων Φαρμακείων Λάρνακας 18/2/2013-30/4/2013 1 / 27 18-02-2013 417 Ευλαβής Ανδρέας Γρηγόρη Αυξεντίου 34 Μέγαρο Κάριδερς, φώτα Αμερικανικής Ακαδημίας 24651317 24662689 586 Μωυσέως Βάσω Ερμού 93 Συντεχνιακό φαρμακείο ΠΕΟ 24655312 24626553 19-02-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1: - ΙΔΙΩΤΕΣ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1: - ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΕ12.08-ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 1. 4400****** ΦΟΥΝΤΑΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΦΙΑ ΠΕ12.08-ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 2. 7493****** ΜΠΕΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ12.08-ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 3. 3416****** Φορλίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. 2 Ανδρέας Ασπρόφτας 30x40 Λάδι σε ξύλο 800 1,200 500. 5 Ανδρέας Ασπρόφτας 24x30 Υδατογραφία σε χαρτί 500 700 500

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. 2 Ανδρέας Ασπρόφτας 30x40 Λάδι σε ξύλο 800 1,200 500. 5 Ανδρέας Ασπρόφτας 24x30 Υδατογραφία σε χαρτί 500 700 500 AlphaZmart Auctions Νεότερη & Σύγχρονη Τέχνη: Έλληνες και Κύπριοι Δημιουργοί Λευκωσία, 8 Μαΐου 2012 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αρ. Καλλιτέχνης Διαστάσεις Υλικό Εκτίμηση Πώληση* 1 Γιώργος Κοτσώνης 22x12 Μικτή τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΙΜΟΛΟΦΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΙΜΟΛΟΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΙΜΟΛΟΦΟΥ Συντονιστική ομάδα: Διδακτικό προσωπικό: 1. Γεωργία Θεμιστοκλέους (Διευθύντρια) 2. Μαρία Σωτηριάδου (Βοηθός διευθύντρια) 3. Κατερίνα Σταυρινίδου 4. Αφροδίτη Θεοδούλου (Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθοί ιευθυντές. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2015-2016

Βοηθοί ιευθυντές. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2015-2016 Βοηθοί ιευθυντές Φιλολογικών 7454 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΞΕΝΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ (12) 10689 ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ-ΠΕΤΑΣΗ ΕΛΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (12) Φυσικής 9206 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ (0) ΚΙΕ ΑΓ.ΝΙΚ.(Λ/ΣΟΣ)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 2281361000 με εσωτερικό τηλέφωνο 201, θα πληκτρολογήσετε από εξωτερική γραμμή 2281361001 Δήμαρχος Βαγγέλης Δεμέστιχας

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής σε σχολεία της Κύπρου 2001-2009. 1. Ταυτότητα της Έρευνας

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής σε σχολεία της Κύπρου 2001-2009. 1. Ταυτότητα της Έρευνας Το Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής σε σχολεία της Κύπρου 2001-2009 1. Ταυτότητα της Έρευνας Διοργανωτές: Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕΑ) και Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης

Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 4.2.02.6.7.17/45 20 Οκτωβρίου 2010 Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων και

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) 1. Εγκαίνια του Εκθεσιακού Μουσειακού Χώρου «Κούλλης Μιχαήλ»

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) 1. Εγκαίνια του Εκθεσιακού Μουσειακού Χώρου «Κούλλης Μιχαήλ» Εκδηλώσεις από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων l Της Μαρίας Ματθοπούλου Ποστεκκή Εκτελεστικής Μηχανικού Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας: Εικονογραφήματα. Μάθημα: Εκθετική συνάρτηση. Λυκείου Αγίου Νεοφύτου. Αριθμός μαθητών στην τάξη: 16

Τίτλος Εργασίας: Εικονογραφήματα. Μάθημα: Εκθετική συνάρτηση. Λυκείου Αγίου Νεοφύτου. Αριθμός μαθητών στην τάξη: 16 Τίτλος Εργασίας: Εικονογραφήματα Μάθημα: Εκθετική συνάρτηση Τάξη στην οποία διδάχθηκε το μάθημα: Β6 κατεύθυνσης Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Αριθμός μαθητών στην τάξη: 16 Καθηγητής: Γιώργος Ανδρονίκου Εισαγωγή:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1 50Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 1 ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1998 Γ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 27.17 2 ΣΙΤΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1998 Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ 27.34 3 ΛΟΙΖΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ 1998 Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ 28.77

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Καλημέρα! A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Καλημέρα! Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους Καλημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 Διάρκεια: 01/01/10-30/06/13 Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Frederick

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ 486 ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 439 ΦΛΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΣ 534 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΣ 493

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ 486 ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 439 ΦΛΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΣ 534 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΣ 493 ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-201 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΩΣΤΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ USB BANK ΠΕΤΡΟΥ ΑΝ ΡΕΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΤ ΧΑΤΖΗΑΝ ΡΕΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΛΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΤ ΤΑΚΚΑ ΣΕΝΕΚΚΗ ΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α KOMMA: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ KOMMA: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ KOMMA: ΣΥΝΟΛΟ. Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι Κυκλάδων ΑΜΙΓΗ Κυκλάδων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α KOMMA: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ KOMMA: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ KOMMA: ΣΥΝΟΛΟ. Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι Κυκλάδων ΑΜΙΓΗ Κυκλάδων. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι ΑΜΙΓΗ 1 Βουτσίνος Μάριος του Ιωάννη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2012-2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2012-2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003, Λευκωσία Τ. 357-22378101 Φ: 357-22379122 cms@cms.org.cy www.cms.org.cy ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2012-2013 ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ Φακ: 6.31.01. 4 Απριλίου 2014. Κυρίους Ανδρέα Μαϊμάρη, Αντιδήμαρχο

Αρ Φακ: 6.31.01. 4 Απριλίου 2014. Κυρίους Ανδρέα Μαϊμάρη, Αντιδήμαρχο P συνεδρία P συνεδρία Αρ Φακ: 6.31.01 4 Απριλίου 2014 Κυρίους Ανδρέα Μαϊμάρ, Αντιδήμαρχο Γιάννο Κατσουρίδ Ανδρέα Παπαχαραλάμπους Σταύρο Γερολατσίτ Φρόσω Γεωργιάδου Ανδρούλα Αντωνίου Δμήτρ Τσίγκ Μαρία Πασχάλ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 1ο: «Καταγραφή και αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής»

ΘΕΜΑ 1ο: «Καταγραφή και αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 23-4-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/21/3162 ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ. Υποψήφιοι ηµοτικοί Σύµβουλοι 1. Αντύπας Απόστολος του ιονυσίου. Α) Συνδυασµός µε το όνοµα «ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ. Υποψήφιοι ηµοτικοί Σύµβουλοι 1. Αντύπας Απόστολος του ιονυσίου. Α) Συνδυασµός µε το όνοµα «ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑ ΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑ ΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ Στον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

«Σύγχρονες Τάσεις στην Ασφάλεια & Υγιεινή Τροφίμων»

«Σύγχρονες Τάσεις στην Ασφάλεια & Υγιεινή Τροφίμων» «Σύγχρονες Τάσεις στην Ασφάλεια & Υγιεινή Τροφίμων» 2 ο Ετήσιο Συνέδριο 2 ο Ετήσιο Συνέδριο «Σύγχρονες Τάσεις στην Ασφάλεια & Υγιεινή Τροφίμων» Διοργάνωση Σ.Υ.Ε.Κ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ Οι θρησκευτικές εικόνες ως μέσον έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Τάξη: ΣΤ 1 Σχολικό έτος: 2006 07 Υπεύθυνη δασκάλα: Σπανού Σοφία «Όταν πρόκειται να αρχίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ-ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 205 Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ (Ένα παραμύθι από μεγάλα παιδιά) Παπαλουκά Κων/να Εκπαιδευτικός Β θμιας Εκπαίδευσης Νηπιοβρεφοκόμος Τσαγκουρνού Ελισάβετ Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

Times και Guardian στα top 20 αποδέχτηκαν τους αποφοίτους. μας με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19+ και σπουδών.

Times και Guardian στα top 20 αποδέχτηκαν τους αποφοίτους. μας με γενικό βαθμό απολυτηρίου 19+ και σπουδών. 3 μαθητές μας εξασφάλισαν ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΣ στην πρώτη επιλογή τους μέσα από τη διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων. 10 μαθητές μας εξασφάλισαν βαθμολογία πάνω από 19 στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Pancyprian Union of Chemists (PUC)

Pancyprian Union of Chemists (PUC) Συντονιστές / τριες Χηµείας Καθηγητές / τριες Χηµείας ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ (ΠΕΕΧ) Pancyprian Union of Chemists (PUC) Τ.Θ. 28361, 2093 Λευκωσία, Κύπρος www.chemistry.org.cy Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ (4) Γ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Λ/ΣΙΑΣ (6)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ (4) Γ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Λ/ΣΙΑΣ (6) Βοηθοί ιευθυντές Α Πληροφορικής/Επιστ. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών 8408 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (10) Βοηθοί ιευθυντές Θρησκευτικών 6122 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Α ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Λ/ΣΙΑΣ (14) Τέχνης

Διαβάστε περισσότερα

Χρίστο Τσίγκη Άθω Παρισινό Συμβουλίου

Χρίστο Τσίγκη Άθω Παρισινό Συμβουλίου [Αρ Φακ: 6.31.01 3 Μαΐου 2011 Κυρίους Σταύρο Γερολατσίτη, Αντιδήμαρχο Μαρία Πασχάλη Φρόσω Γεωργιάδου Ανδρούλα Αντωνίου Στέλλα Σουρμελή Χάρια Παπαγεωργίου Γεώργιο Χρυσάνθου Βαλεντίνο Πολυκάρπου Στέλλα Αυλωνίτη

Διαβάστε περισσότερα

22η/2008 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 12-11-2008, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

22η/2008 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 12-11-2008, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ 1 ΑΓΓΕΛΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΝΤΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 4 ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ (με αλφαβητική σειρά)

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ (με αλφαβητική σειρά) Α.Π. 1639 Ρόδος, 03.10.2014 Το, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην 2η (έκτακτη)/02.10.2014 συνεδρίαση της Γ.Σ.Ε.Σ., αποφάσισε ομόφωνα την επικύρωση και ανακοίνωση των πινάκων

Διαβάστε περισσότερα

2nd Game OUTDOOR 2x70m/2x50m A' Category - 21st CAF Championship 2011-2012 CYPRUS ARCHERY FEDERATION (20112011) CAF Field, 20-11-2011 Judges: Α' Χριστοδούλου Λάκης, Β' Κασσιανίδου Έλενα, Γ' Ιωάννου Γιάννης,

Διαβάστε περισσότερα

5781F Sobakin Oleksandr 1 2004 10 02:37:62

5781F Sobakin Oleksandr 1 2004 10 02:37:62 ΑΓΩΝΙΣΜΑ : x0µ. Ελεύθερο - Ανδρών Μαρίνος Λούκας Ιωαννίδης Σίµος 09 Τουλουµής Νικόλαος 9 Αντωνίου Νικόλας 0:: 0 Κοσιής Κωνσταντίνος Κεφάλας Ζαχαρίας Λοίζου Αδάµος 0 Γαβριήλ Αντρέας 00 9 0::9 9.00 8 Σαρρής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Θέμα: Σέβομαι & Αγαπώ το σώμα μου, Τρώω σωστά, με το δικό μου τρόπο, κάθε μέρα. Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Σχολείο: ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΛΕΜΕΣΟΣ Τάξη: Α ΛΥΚΕΙΟΥ Μάθημα: ΙΣΤΟΡΙΑ Θέμα: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ενότητα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 Χώρος Διεξαγωγής OTΕAcademy* Δ/νση Πέλικα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2011: Ασφάλιση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2011: Ασφάλιση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ; Στιγμιότυπα με τους Συνέδρους ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2011: Ασφάλιση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ; Υπο την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου κ. Γιαννάκη Ομήρου Θεσμό αποτελεί πλέον η διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Column1 Column2 Column4 Column6 No. Όνομα πελάτη Δώρο Επαρχία 1 ΑΚΗΣ ΤΤΟΟΥΛΙΑΣ Καύσιμα 20 ΛΑΡΝΑΚΑ 2 ΚΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καύσιμα 20 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ 3 ΛΑΠΠΑΣ

Column1 Column2 Column4 Column6 No. Όνομα πελάτη Δώρο Επαρχία 1 ΑΚΗΣ ΤΤΟΟΥΛΙΑΣ Καύσιμα 20 ΛΑΡΝΑΚΑ 2 ΚΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καύσιμα 20 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ 3 ΛΑΠΠΑΣ Column1 Column2 Column4 Column6 No. Όνομα πελάτη Δώρο Επαρχία 1 ΑΚΗΣ ΤΤΟΟΥΛΙΑΣ Καύσιμα 20 ΛΑΡΝΑΚΑ 2 ΚΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καύσιμα 20 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ 3 ΛΑΠΠΑΣ Καύσιμα 20 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ 4 ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑ Καύσιμα 20 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Leonardo da Vinci Mobility

Leonardo da Vinci Mobility Leonardo da Vinci Mobility Παραγωγή και Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων LLP-LdV-IVT-08-CY-167818 21/02/2009 έως 07/03/2009 Πρόγραμμα κινητικότητας μεταξύ: Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου Επαγγελματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ 736 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 Αριθμός 642 ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Γιώργο Λοίζου και την κα Άννα Μυλωνά Φ/δι ΟΕΒ ως Μέλη του Δικαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτ 2011 - Αυγ 2013. Καινοτοµία

Σεπτ 2011 - Αυγ 2013. Καινοτοµία Παρουσίαση Προγράµµατος σε Διδασκαλικό Σύλλογο Δηµοτικού Σχολείου Αγ. Αντωνίου Αξιοποίηση Λαϊκών Ιστοριών της Κύπρου για Προώθηση της Διαπολιτισµικής Εκπαίδευσης Σεπτ 2011 - Αυγ 2013 Δίκτυο συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη του Συνεδρίου Eλένη Χοντολίδου. ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Γλώσσα, λογοτεχνία & ιστορία στη σχολική εκπαίδευση Συντονισμός: Αντωνία Παπαδάκη & Άννα Ρογδάκη

Έναρξη του Συνεδρίου Eλένη Χοντολίδου. ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Γλώσσα, λογοτεχνία & ιστορία στη σχολική εκπαίδευση Συντονισμός: Αντωνία Παπαδάκη & Άννα Ρογδάκη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 15.00-15.30 Εγγραφές 15.30-16.00 Χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. Καθηγητή κο Γιάννη Μυλόπουλο από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγητή κο Μιλτιάδη Παπανικολάου

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση για τη βράβευση των άριστων μαθητών για την επίδοσή τους κατά το Α τετράμηνο. 2013-2014

Εκδήλωση για τη βράβευση των άριστων μαθητών για την επίδοσή τους κατά το Α τετράμηνο. 2013-2014 Εκδήλωση για τη βράβευση των άριστων μαθητών για την επίδοσή τους κατά το Α τετράμηνο. 2013-2014 'Aριστοι σε επίδοση μαθητές και μαθήτριες κατά το Α' τετράμηνο 2013-2014 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ, Κυπριανού Τμήμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΑΠΑΤΡΟΣ,83

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΑΠΑΤΡΟΣ,83 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΑΠΑΤΡΟΣ,83 1 ον 20-20/1/1984 Απλό Ανδρών: Πρωτ. Άντρος Κυπριανού ευτ. Μίκης ΧΝεοφύτου Απλό Γυναικών: εν διεξήχθει. ιπλό Ανδρών: Πρωτ. Μίκης ΧΝεοφύτου/ Άντρος Κυπριανού ευτ. Ηρόδοτος Σταυρίδη/David

Διαβάστε περισσότερα

CODE ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ CLASS ΣΧΟΛΕΙΟ CENTER TIME ROOM 2111001 ΜΑΥΡΟΘΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ The Junior School ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

CODE ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ CLASS ΣΧΟΛΕΙΟ CENTER TIME ROOM 2111001 ΜΑΥΡΟΘΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ The Junior School ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ CODE ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ CLASS ΣΧΟΛΕΙΟ CENTER TIME ROOM 2111001 ΜΑΥΡΟΘΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ The Junior School ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (περιοχή Αθαλάσσας - τέρμα λεωφ. Κυρηνείας) 10:30-11:30 π.μ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» Όμιλος Εκπαιδευτικών Χρηστών Πληροφορικής Τεχνολογίας Κύπρου «Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 08:30-13:30 Α107 Χορηγοί: «Η

Διαβάστε περισσότερα

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση Διατροφή & Δημόσια Υγεία [2012] Ε Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου ΙΓ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Κ.Β ) Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου Δρ. Παύλος Ρήγας Χριστιάνα Λιασίδου Εισαγωγή Πώς προέκυψε η ιδέα ενότητα Κατοικία / Γλώσσα ενότητα Οι εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τους

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής 2015 : «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή»

Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής 2015 : «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή» «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή» Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με τις Ιατρικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2010-2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2010-2011 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2010-2011 ΜΕΡΑ ΤΕΚΕ ΦΟΙΤΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ 2010 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2010-2011 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ 2009-2010 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης ως προς τις συνέπειες στη διδασκαλία και το μιντιακό γραμματισμό

Οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης ως προς τις συνέπειες στη διδασκαλία και το μιντιακό γραμματισμό Παιδαγωγικά ρεύματα στο Αιγαίο Προσκήνιο 1 Οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης ως προς τις συνέπειες στη διδασκαλία και το μιντιακό γραμματισμό Δημήτρης Σπανός 1 dimitris.spanos@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2014. Το Φροντιστήριο Παλμός είναι το μοναδικό φροντιστήριο στο Ωραιόκαστρο με: Εκπληκτικά Ποσοστά Επιτυχίας!!!

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2014. Το Φροντιστήριο Παλμός είναι το μοναδικό φροντιστήριο στο Ωραιόκαστρο με: Εκπληκτικά Ποσοστά Επιτυχίας!!! ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2014 Την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης πέτυχαν οι μαθητές μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2014. Σε σύνολο 80 επιτυχόντων μαθητών 65 μαθητές πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ (80%).

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2013-14

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2013-14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 2013-14 Εικαστικά Ο μαθητής μας Γεώργιος Καμπίρης κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο, ανάμεσα σε 25.544 μαθητές από όλο τον κόσμο, στον 21 ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής Τόκυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 4/2013 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 4/2013 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθ.Αποφ 35/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 4/2013 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας Θέμα: Έγκριση δαπανών Π.Ο.Ε. (παρελθόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ Δευτέρα 9 Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το Χρώμα Είναι το πιο Δυνατό Χαστούκι» Μαρκίδειο Θέατρο Ώρα: 8:00 μ.μ. / Τιμή: 5

ΘΕΑΤΡΟ Δευτέρα 9 Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το Χρώμα Είναι το πιο Δυνατό Χαστούκι» Μαρκίδειο Θέατρο Ώρα: 8:00 μ.μ. / Τιμή: 5 MUSICAL SUNDAYS Κυριακή 1 Musical Sundays ΠΑΙΔΙΚΟ Κυριακή 1 Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παθήματα Μαθήματα», από τους μύθους του Αισώπου / Τιμή: 5 Οργανωτής: Θεατρική Παιδική Σκηνή «Αιώρα». ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑ -ΚΕΠΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ) Α ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2010-2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2010-2011 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2010-2011 ΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ 2010 2011 ΤΕΚΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2010-2011 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2010-2011» Ο Διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Με εκτίμηση. Δέσποινα Ευθυμίου Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας - Αμμοχώστου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Με εκτίμηση. Δέσποινα Ευθυμίου Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας - Αμμοχώστου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Σχολή Καταναλωτών ιδρύθηκε το 1990 από την αείμνηστη κα Σταυρούλα Ιακώβου. Μετά από την επιτυχία της Σχολής Καταναλωτών Λευκωσίας το 1991, ιδρύει τη Σχολή Καταναλωτών Λεμεσού και το 1992 τις

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

1ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 1ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Υπό την αιγίδα της Ένωσης Κυπρίων Φυσικών και των Συνδέσμων καθηγητών Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας 2-4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 Columbia Resorts

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Δήμο Καλαμπάκας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των βρεφών και νηπίων που επανεγγραφονται και εγγραφονται στους παιδικούς σταθμούς.

Από τον Δήμο Καλαμπάκας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των βρεφών και νηπίων που επανεγγραφονται και εγγραφονται στους παιδικούς σταθμούς. Από τον Δήμο Καλαμπάκας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των βρεφών και νηπίων που επανεγγραφονται και εγγραφονται στους παιδικούς σταθμούς. Τα ομόματα είναι: Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΒΡΕΦΗ 1 /

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΜΑΪΟΣ 2011 Α ΕΞΑΜΗΝΟ 1Υ1 1Υ2 1Υ3 1Υ5 2Υ2 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ή ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ή ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ Η Επιτροπή Πιστοποίησης, αφού εξέτασε τις συνθήκες των εξετάσεων πιστοποίησης που διεξήχθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 121929/Η/31-07-2014 (Φ.Ε.Κ. 2123/Β /01-08-2014) και έλεγξε την ορθότητα

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΕΠΩΝΥΜΟ ONOMA ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Θ.Π. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α1

A/A ΕΠΩΝΥΜΟ ONOMA ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Θ.Π. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α1 1 ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 10140005 ΕΠΙΤΥΧΩΝ/ΟΥΣΑ ΕΠΙΤΥΧΩΝ/ΟΥΣΑ 2 ΑΔΑΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 10170005 ΕΠΙΤΥΧΩΝ/ΟΥΣΑ ΕΠΙΤΥΧΩΝ/ΟΥΣΑ 3 ΑΛΕΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗΣ 10140010 ΕΠΙΤΥΧΩΝ/ΟΥΣΑ ΕΠΙΤΥΧΩΝ/ΟΥΣΑ 4 ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα