ΜΕΡΑ ΤΕΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΕΡΑ ΤΕΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2012-2013 ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ"

Transcript

1 ΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΚΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 123, 2042 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: ΤΗΛ/ΠΟ: YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

2 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να προλογίσω την έκδοση που αφορά στους Διαγωνισμούς «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ», που προκηρύσσει από το 2001 το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι Διαγωνισμοί «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ» προκηρύσσονται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας», το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις νεότερες γενιές των μαθητών και των φοιτητών όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι και το επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώνεται σε μια περίοδο όπου επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, όπου όλοι καλούμαστε να συνεισφέρουμε στη συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας. Από το 2001, όταν προκηρύχθηκε για πρώτη φορά ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ», πολλές εκατοντάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από τη συμμετοχή τους στους Διαγωνισμούς να έρθουν κοντά στην ερευνητική διαδικασία, να νιώσουν τη συγκίνηση της ανακάλυψης νέας γνώσης, να αντιληφθούν τη σημασία της καινοτομίας, να βιώσουν τις εφαρμογές της τεχνολογίας και παράλληλα να εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα της ομαδικής εργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Η συμμετοχή των μαθητών στους Διαγωνισμούς, πέρα από τις σημαντικές γνώσεις τις οποίες προσφέρει, καλλιεργεί και τις αρετές της δέσμευσης και της αυτοπειθαρχίας, αφού οι μαθητές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο, τα διαλείμματά τους ή ακόμα και τις διακοπές τους για να ολοκληρώσουν μαζί με την ομάδα τους, τον εκπαιδευτικό τους ή και τους ερευνητές την εργασία, την τεχνική μελέτη ή την κατασκευή τους. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμπαράστασή τους σε αυτό το σημαντικό θεσμό και παράλληλα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη μακρόχρονη στήριξη των δύο Διαγωνισμών. Θερμές ευχαριστίες απευθύνω, εκ μέρους του Ιδρύματος, στους ερευνητές, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση των ερευνητικών εργασιών καθώς και στους συμβούλους του μαθήματος τεχνολογίας, οι οποίοι βοήθησαν στην υλοποίηση των τεχνικών μελετών και κατασκευών. Κλείνοντας, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στους Διαγωνισμούς και τους εύχομαι να συνεχίσουν να καλλιεργούν το ενδιαφέρον τους για την έρευνα και την καινοτομία, στηρίζοντας έτσι τη μελλοντική τους εξέλιξη και πρόοδο. Φιλικά, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας

3 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ » Ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» προκηρύσσεται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από το Κεντρικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η επαφή των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και των εκπαιδευτικών τους, με τις επιστημονικές ερευνητικές διαδικασίες, έτσι ωστε να διεγερθεί η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητά τους. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από μαθητές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, οι οποίες εκπόνησαν ερευνητικές εργασίες σε διάφορες θεματικές ενότητες. Στον Διαγωνισμό «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ » υποβλήθηκαν τριάντα εννέα ερευνητικές εργασίες. Οι ερευνητικές εργασίες που έχουν βραβευθεί στη Λυκειακή, Γυμνασιακή και Δημοτική Εκπαίδευση στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ » είναι οι ακόλουθες:

4 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/03 ΤΙΤΛΟΣ: «Μελέτη Βυζαντινής Αγιογραφίας από την Εκκλησία της Κύπρου με τη Χρήση Φασματομετρίας XRF» ΣΧΟΛΕΙΟ: Παγκύπριον Γυμνάσιον Λευκωσίας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Γιώργος Χριστοδούλου, Άντρη Κουμίδου, Μαρία Καζαμία, Νεόφυτος Παπασάββας, Σοφία Παπαροδίτη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ερμιόνη Παπαναστασίου, π. Δημοσθένης Δημοσθένους, Χρύσω - Σπυριδούλα Θεοδότου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Γιάννης Παρπόττας Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό χρωστικών και την ταυτοποίηση αυτών που χρησιμοποιήθηκαν από τους βυζαντινούς αγιογράφους στην εικόνα της «Παναγίας της Οδηγήτριας», της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Τρυπιώτη. Η Ομάδα αφού έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και πληροφορήθηκε για την προέλευση και τη χημική σύσταση των χρωστικών που χρησιμοποιήθηκαν στις βυζαντινές αγιογραφίες σε εκκλησίες της Κύπρου, με τη βοήθεια της τεχνολογίας έκανε μετρήσεις σε διάφορα σημεία του υποστρώματος της εικόνας ενώ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα λογισμικά προσπάθησε να εξαγάγει χρήσιμες πληροφορίες που θα συμβάλουν στη διαδικασία συντήρησης αυτού του έργου τέχνης. Με τη βοήθεια του φασματόμετρου XRF, η Ομάδα προσδιόρισε την ποσοστιαία αναλογία των χημικών στοιχείων κάθε φάσματος και ακολούθως συσχέτισε αυτά τα χημικά στοιχεία με χρωστικές τις οποίες τελικά σύγκρινε με χρωστικές που χρησιμοποίησαν βυζαντινοί αγιογράφοι. Έτσι, η Ομάδα πέτυχε να προσδιορίσει την «παλέτα» του Αγιογράφου. Τα αποτελέσματα και συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε η Ομάδα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία στα χέρια των συντηρητών, αρχαιολόγων, ιστορικών αλλά και άλλων μελετητών που έχουν αναλάβει τη συλλογή πληροφοριών για εμπλουτισμό, διατήρηση και διάχυση της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/14 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Επίδραση της Οικονομικής Κρίσης στις Επαγγελματικές Επιλογές των Μαθητών του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Λευτέρης Αγρότης, Γεωργία Καρμιώτου, Μαρία Μαρίνου, Νίκη Χ Βασιλείου, Ραφαέλλα Σάββα, Ανδρέας Ανδρέου, Νίκη Νεοκλέους, Τιμόθεος Ζήνωνος, Ανδρέας Πίγγουρας, Μιχάλης Ιωάννου, Εμανουέλλα Χριστοφή, Άντρεα Κουτούμπα, Μαρίτα Παρούτη, Κωνσταντίνα Χατζηκαλλή, Μαρίνα Γενναδίου, Σύνθια Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Παναγιώτα Πούγιουρου Ιωάννου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μαργαρίτα Χριστοφορίδου Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη διερεύνηση της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στις επαγγελματικές επιλογές των μαθητών του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού. Η Ομάδα ξεκίνησε με βιβλιογραφική ανασκόπηση και ακολούθως έκανε συλλογή δεδομένων με τη χρήση ερωτηματολογίου που δόθηκε σε όλους τους μαθητές του σχολείου ενώ για έλεγχο της εγκυρότητας του ερωτηματολογίου πραγματοποιήθηκε μικρός αριθμός ημι-δομημένων συνεντεύξεων σε μαθητές του σχολείου. Στη συνέχεια, η Ομάδα προχώρησε στην επεξεργασία των αποτελεσμάτων με τη χρήση του στατιστικού πακέτου Excel. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ενδοσχολικές ημερίδες ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ενημερωτικό έντυπο που θα περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της έρευνας και το οποίο θα διανεμηθεί στους γονείς. Επίσης η Ομάδα έκανε εισήγηση για οργάνωση παρεμβατικού προγράμματος στο σχολείο μέσα από το οποίο θα μπορούσε να δοθεί κατάλληλη στήριξη στους μαθητές σε σχέση με τις επαγγελματικές τους επιλογές.

6 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/16 ΤΙΤΛΟΣ: «Το Διαδίκτυο Σερβίρει, Εμείς τι (Πληροφορίες) Μασάμε;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αραδίππου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ιωάννα Μεσημέρη, Γεωργία Μεσημέρη, Φίλιππος Μουσικός ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Παύλος Παυλικκάς ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Άννα Μαυρουδή Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη διεξαγωγή έρευνας που αφορά στο περιεχόμενο των πληροφοριών που παίρνουν από το διαδίκτυο οι μαθητές. Οι μαθητές διερεύνησαν με ποιο τρόπο και από πού ανακτούν τις πληροφορίες τους οι συμμαθητές τους, με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των πληροφοριών, πώς γίνεται η αξιολόγησή τους και με ποιο τρόπο χρησιμοποιούν τις πληροφορίες. Πέραν από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, η Ομάδα χρησιμοποίησε ανώνυμο ερωτηματολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή, παρακολούθησε δραστηριότητες στους υπολογιστές των μαθητών, δημιούργησε σενάρια για έρευνα και προώθησε ψευδείς ειδήσεις μέσα από το Facebook. Για τη διάχυση των αποτελεσμάτων, η Ομάδα θα αναρτήσει ολόκληρη την έρευνα στην ιστοσελίδα του σχολείου, θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα στην εφημερίδα του Δήμου Αραδίππου και θα τα παρουσιάσει μέσω των καθηγητών πληροφορικής στους μαθητές της Α Λυκείου. Η Ομάδα έκανε, επίσης, εισήγηση δημιουργίας ενός μαθήματος «πληροφοριακής παιδείας», το οποίο λείπει από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

7 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/39 ΤΙΤΛΟΣ: «Στάσεις και Αντιλήψεις Μαθητών των Εσπερινών Σχολείων σε Σχέση με τους Τρόπους Αξιολόγησής τους» ΣΧΟΛΕΙΟ: Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρνακας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ζήνα Ελ Ζάρου, Αντρέας Σάντης, Ελισάβετ Αντρέου, Μαρία Αχμέτ Γιαγμούρ-Κατέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Γιώργος Β. Γεωργίου, Ελένη Παπαϊωάννου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Νικολέτα Χριστοδούλου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε τις τάσεις και αντιλήψεις των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου Λάρνακας σε σχέση με τους τρόπους αξιολόγησής τους. Έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση και συλλογή δεδομένων με τη χρήση ερωτηματολογίου και ημι-δομημένης συνέντευξης προς τους μαθητές. Επίσης, η Ομάδα έλαβε υπόψη διάφορες μεταβλητές σε σχέση με την αξιολόγηση και τη στάση των μαθητών όπως κατ οίκον εργασία, αξιολόγηση κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, αξιολόγηση μέσα από το διαγώνισμα, αξιολόγηση μέσα από το βαθμό τετραμήνου, δικαιοσύνη στον τρόπο αξιολόγησης, αξιολόγηση και αυτοεικόνα και κατέληξε σε χρήσιμα συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα και αποτελέσματα θα δοθούν σε όλους τους εκπαιδευόμενους ενώ παράλληλα θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στα αρμόδια σώματα που ανέλαβαν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

8 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/41 ΤΙΤΛΟΣ: «Φύσις Νόσων Ιατρός : Η Απλοχεριά της Μεσογειακής Φύσης ως Απάντηση στην Αλόγιστη Χρήση αλλά και στην Ακρίβεια των Αντιβιοτικών / Φαρμάκων» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Παραλιμνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Άντρεα Μιντή, Αντώνης Σεργίου, Διονύσης Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Αλαπαής, Παναγιώτης Μέρτακκας, Ανδριανή Χατζηκωνσταντή, Ανδρονίκη Βαρνάβα, Ελένη Πυρίλλη, Ευγενία Οικονόμου, Κυριακή Κοτζιάπασιη, Χριστόφορος Φραντζής, Θεόδουλος Θεοδούλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: π. Αναστάσιος Ισαάκ, Άννα Σεργίου, Άθος Πετρίδης ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Κωνσταντίνα Σταυρίδου Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών από τους Κύπριους και άλλους Ευρωπαίους ασθενείς σε σχέση με την εναλλακτική χρήση άλλων ουσιών με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η Ομάδα διενήργησε την έρευνά της με τη βοήθεια βιβλιογραφικού υλικού, συνεντεύξεων από εξειδικευμένα άτομα στο θέμα, αλλά και εργαστηριακά πειράματα. Η Ομάδα εντόπισε κάποια βότανα τα οποία πρότεινε για χρήση έναντι αντιβιοτικών μετά από πειράματα με ιθαγενή φυτά όπως δάφνη, μέντα, ρίγανη, φασκόμηλο και θυμάρι. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι μπορεί η χρήση αιθέριων ελαίων από φαρμακευτικά φυτά που μας προσφέρει η μεσογειακή φύση, να αποτελέσουν εναλλακτική οδό αντικατάστασης αντιβιοτικών και να ξανακάνουν τη φύση «νόσων ιατρό». Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο περιοδικού του σχολείου ενώ παράλληλα θα σταλεί άρθρο στον ημερήσιο τύπο και θα παρουσιαστούν στον τοπικό ραδιοσταθμό.

9 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/04 ΤΙΤΛΟΣ: «Εκχυλίσματα Φυτών και Αντιβιοτικά» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Νεοφύτου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σωτηρούλα Κλείτου, Ερωτόκλεια Κουπάτου, Ξένια Πέτρου, Παυλίνα Φεττά, Στέλλα Φεττά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ελένη Αντωνίου, Μαρίκα Δημητρίου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Φάνης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την εύρεση ουσιών με αντιμικροβιακές ιδιότητες που να μπορούν να αντικαταστήσουν άμεσα και ικανοποιητικά τα αντιβιοτικά, των οποίων η αλόγιστη χρήση έχει αυξήσει σε βαθμό επικινδυνότητας την ανθεκτικότητα των βακτηρίων έναντι σε αυτά. Η Ομάδα μελέτησε τα φυτικά εκχυλίσματα σε σχέση με τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες με στόχο την αξιοποίηση φυτικών σκευασμάτων τα οποία δεν είναι τοξικά και βλαβερά για την υγεία μας. Έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση και διενεργήθηκαν πειράματα στο βιολογικό εργαστήριο του σχολείου σε σχέση με το σκόρδο και το σχίνο που καλλιεργούνται στο τοπικό οικοσύστημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας της Ομάδας θα τοποθετηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου ενώ ολόκληρη η εργασία θα τοποθετηθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Επίσης, θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα υπό μορφή άρθρου σε τοπικές εφημερίδες της Πάφου και θα παρουσιαστούν στο 4ο Μαθητικό Συνέδριο SEMEP.

10 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/31 ΤΙΤΛΟΣ: «Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία σε Χώρο με Συγκεντρωμένες Πηγές Ακτινοβολίας και Επίδρασή τους στην Κοινωνία (Κεραίες Ακρωτήρι)» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κάλια Νικολάου, Σταύρος Στυλιανού, Στέφανος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Σιακαλλής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Γιάννης Παρπόττας Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το πρόβλημα της ύπαρξης αντένων από τις αρχές των Βρετανικών Στρατιωτικών Βάσεων το οποίο απασχολεί τους κατοίκους της κοινότητας του Ακρωτηρίου, και ιδιαίτερα με τις επιπτώσεις από την έκθεση των κατοίκων στην ακτινοβολία. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση σε σχέση με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και διένειμε ερωτηματολόγιο στην Κοινότητα Ακρωτηρίου, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο στους μαθητές του σχολείου. Επίσης, η Ομάδα πήρε συνέντευξη από τον Κοινοτάρχη Ακρωτηρίου. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από την Ομάδα στο 2 ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες στο Πισσούρι ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε αφίσα στην Έκθεση που έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

11 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/29 ΤΙΤΛΟΣ: «Ρύπανση στο Σχολείο και Τρόποι Αντιμετώπισής της» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Έλενα Κοντίδου, Δέσποινα Παρμαξή Στέλιος Ξενοφώντος, Μελάνα Γαβριηλίδου, Νικολέττα Χαραλάμπους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Μακρής Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τη ρύπανση του σχολικού της περιβάλλοντος. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και έδωσε ερωτηματολογία στους μαθητές του σχολείου και έκανε ανάλυση των αποτελεσμάτων με το πρόγραμμα SPSS. Η Ομάδα έκανε διάχυση των αποτελεσμάτων στο 2 ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών - Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες στο Πισσούρι όπου παρουσίασε σχετική Αφίσα. Επίσης, τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα γίνει στο σχολείο ενώ η Ομάδα πήρε πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της ρύπανσης στο σχολείο όπως τοποθέτηση καλάθων ανακύκλωσης στις τάξεις και οργάνωση εκστρατείας καθαριότητας στο σχολείο.

12 ΜΕΡΑ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/33 ΤΙΤΛΟΣ: «Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για τη Διατήρηση του Ενδημικού Φυτού Astragalus Macrocarpus subsp. Lefkarensis εντός του Τόπου Κοινοτικής Σημασίας Περιοχή Ασγάτας μέσα από την Εκτίμηση της Πυκνότητας του Πληθυσμού του» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Νικολάου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αθηνά Χαραλάμπους, Ρεβέκκα Νικολάου, Κάρμια Παναγιώτου, Νικολέττα Παπαϊωάννου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Δημήτρης Δημητρίου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Νικόλας-Γιώργος Ηλιάδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με την εφαρμογή μέτρων διατήρησης του ενδημικού φυτού «Αστράγαλος ο Μακρόκαρπος», υποείδος των Λευκάρων, εντός του τόπου κοινοτικής σημασίας, περιοχής Ασγάτας. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και πήρε πληροφορίες σχετικά με το φυτό μέσω ερωτηματολογίων που δόθηκαν στην κοινότητα. Επίσης πραγματοποιήθηκε εργασία πεδίου και καταμέτρηση της πυκνότητας του πληθυσμού του υπό μελέτη είδους σε 2 θέσεις και εκτελέσθηκαν εργαστηριακές αναλύσεις για τη μελέτη της αντιβακτηριδιακής δράσης του φυτού. Η Ομάδα ετοίμασε σχετικό ενημερωτικό υλικό για τα αποτελέσματα από την έρευνα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την προβολή και παρουσίαση της εργασίας. Ετοιμάστηκε τρίπτυχο το οποίο δόθηκε στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και στους κατοίκους της κοινότητας. Ετοιμάστηκε, επίσης, Αφίσα η οποία μαζί με το τρίπτυχο τοποθετήθηκαν στη βιβλιοθήκη της Ασγάτας και αναρτήθηκαν στην πινακίδα του σχολείου. Η Ομάδα εισηγείται, επίσης, δημιουργία Μουσείου όπου θα περιλαμβάνει στους κήπους του ζωντανή συλλογή με φυτά του είδους. Θα δημοσιευθεί άρθρο που αφορά στην έρευνα και τα αποτελέσματά της στο περιοδικό του σχολείου το οποίο διανέμεται στους μαθητές του σχολείου καθώς και σε άλλα σχολεία.

13 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ) ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/10 ΤΙΤΛΟΣ: «Οφέλη και Επιπτώσεις από την Κατασκευή και Λειτουργία του Υδατοφράκτη Ασπρόκρεμμου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής Γεροσκήπου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σελήνη Μινίκκη, Ηρόδοτος Τερπίζης, Μελίνα Μάη, Μαρία Παλατέ, Έλλη Γιουκκά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δρ Δήμητρα Χατζηχαμπή, Μαρία Στυλιανού ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Χατζηχαμπής Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το φράγμα του Ασπρόκρεμμου και τα οφέλη και τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την κατασκευή και λειτουργία του τόσο στους κατοίκους των γειτονικών κοινοτήτων όσο και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση σε σχέση με τα φράγματα και διένειμε ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου στους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε δηλώσεις που προέκυψαν από τη βιβλιογραφία. Η Ομάδα συνέλεξε πληροφορίες για τα πουλιά στον Υδατοφράκτη Ασπρόκρεμμο. από τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου και από ειδική ιστοσελίδα για τα ψάρια. Έγινε, επίσης, επιτόπια μελέτη στο φυσικό περιβάλλον του Ξερού Ποταμού από τις επιπτώσεις της κατασκευής του Υδατοφράκτη. Η Ομάδα αφού κατέληξε στα αποτελέσματα και συμπεράσματά της έδωσε κάποιες εισηγήσεις. Έγινε διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας με τους ακόλουθους τρόπους: Δημιουργία ενημερωτικής πινακίδας στο σχολείο, ενημέρωση της ιστοσελίδας του σχολείου, διοργάνωση εκπαιδευτικής ημερίδας για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους του Δήμου Γεροσκήπου. Επίσης, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα, στο Γυμνάσιο Μουζακίου, στο πλαίσιο επίσκεψης μαθητών για το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο». Τέλος, προγραμματίζεται συμμετοχή μαθητών σε τοπικό ραδιοσταθμό για ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας και συγγραφή άρθρου και δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα.

14 ΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/42 ΤΙΤΛΟΣ: «Να Εξεταστεί το Ενδεχόμενο Περιορισμού Κατανάλωσης Ενέργειας για Θέρμανση στο Σχολείο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ Πλατύ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μιχαέλλα Αλεξάνδρου, Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟI: Μάριος Κανικλίδης, Έρικα Πετρίδου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Πέτρος Γεωργιάδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το πρόβλημα που είχε η κεντρική θέρμανση του σχολείου στην αρχή της χειμερινής περιόδου καθώς και με τη μελέτη πιθανών εφαρμογών για περιορισμό των προβλημάτων με απώτερο στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και θέρμανσης. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και με τη βοήθεια ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου καθώς και συνεντεύξεων από αντιπροσωπευτικά δείγματα μαθητών και ανθρώπων που σχετίζονται με τη λειτουργία της θέρμανσης, όπως τη Σχολική Εφορεία, τους καθηγητές και τη Διεύθυνση του Σχολείου. Έγιναν επίσης κάποιες παρατηρήσεις κατά την ώρα λειτουργίας της θέρμανσης ώστε να καταγραφεί μια πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική άποψη της Ομάδας για το θέμα. Τα αποτελέσματα, συμπεράσματα και εισηγήσεις της Ομάδας θα ανακοινωθούν σε όλα τα μέλη της σχολικής μονάδας.

15 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/07 ΤΙΤΛΟΣ: «Μαθαίνοντας την Ιστορία της Κύπρου. Από τη Θεωρία Διδασκαλίας - Εκμάθησης στην Πράξη» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Ζακακίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Δέσποινα Βλάχου, Μαριελένη Δημοσθένους, Ραφαήλια Κανέτη, Κωνσταντίνα Παλατέ, Αναστασία Χαραλάμπους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Μαρία Χατζημιχαήλ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Άννα - Αναστασία Κωνσταντινίδου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές μέσα από το μάθημα της Ιστορίας μαθαίνουν καλύτερα για την ιστορία του τόπου τους. Η Ομάδα επιχείρησε να αναδείξει εναλλακτικές μεθόδους προσέγγισης του μαθήματος προκειμένου να επιτυγχάνεται ο στόχος του. Έγινε βιβλιογραφική ανασκόπηση ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο σε μαθητές, ημιδομημένες συνεντεύξεις σε καθηγητές και ακαδημαϊκούς καθώς και διαγνωστικά δοκίμια μαθητών. Στη δεύτερη φάση έγινε εφαρμογή του σχεδίου δράσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας διαχύθηκαν στη σχολική κοινότητα, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσω του Σχολικού Συμβούλου της Ιστορίας και στον Επιθεωρητή Φιλολόγων του σχολείου. Παράλληλα, έγινε διάχυση των αποτελεσμάτων στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα στάλθηκαν στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και σε ακαδημαϊκούς που έχουν ασχοληθεί με τα αναλυτικά προγράμματα.

16 ΜΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/23 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Ανακύκλωση ως Δείγμα Δημιουργίας, Τέχνης και Πολιτισμού» ΣΧΟΛΕΙΟ: The G C School of Careers ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κωνσταντίνα Χατζηλούκα, Μαρία Αβραάμ, Μέλανη Χαραλαμπίδη, Ναδίνα Μιλτιάδου, Χριστίνα Καραβά, Γλαύκος Κρονίδης, Γαβριήλ Αθανασίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Γιώτα Γεροντίδου, Μαρία Μιτίδου, Αθηνά Πολυδώρου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Θέκλα Αφαντίτη Λαμπριανού Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το θέμα της ανακύκλωσης στη σύγχρονη Κυπριακή Κοινωνία. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και παρακολούθησε διαλέξεις από εμπειρογνώμονες και ειδικούς (GREEN DOT, Κίνημα Οικολόγων). Επίσης, η Ομάδα κατάρτισε ερωτηματολόγια και πήρε συνεντεύξεις από μαθητές του σχολείου και πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος για τη χρήση άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η Ομάδα πραγματοποίησε δράσεις που είχαν σχέση με την ανακύκλωση όπως Διαγωνισμό για κατασκευές από άχρηστα υλικά. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναρτήθηκαν στην Ιστοσελίδα του σχολείου και στο Facebook και ανακοινώθηκαν στο ραδιόφωνο. Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ημερίδα για σκοπούς ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας.

17 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/17 ΤΙΤΛΟΣ: «Είναι τα Κινούμενα Σχέδια που Βλέπουν οι Μαθητές Σήμερα πιο Βίαια από αυτά που Έβλεπαν οι Γονείς τους; Διερεύνηση των Αντιλήψεων των Γονιών Μαθητών της Στ Τάξης Δημοτικών του Στροβόλου σε Σχέση με το τι Βλέπουν τα Παιδιά τους Σήμερα;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείο Αγ. Σπυρίδωνα Λευκωσίας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Χριστίνα Λοΐζου, Αλεξάνδρα Γαβριηλίδου, Αναστασία Μακκίδου, Άντρια Ζαχαρίου, Ειρήνη Ευαγγέλου, Μαρία Νικολάου, Λουκία Γκαϊτανζή, Μαρία Δημοσθένους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αλέξανδρος Κοφτερός, Βίκη Κλεόπα, Μαρία Θεοφάνους ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χρίστος Γιασεμής Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε αν τα κινούμενα σχέδια που βλέπουν οι μαθητές σήμερα είναι πιο βίαια από αυτά που έβλεπαν οι γονείς τους και ασχολήθηκε με τις αντιλήψεις των γονιών των μαθητών της Στ τάξης Δημοτικών Σχολείων σε σχέση με το τι βλέπουν τα παιδιά τους σήμερα. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και δημιούργησε ερωτηματολόγια τα οποία δόθηκαν σε γονείς και μαθητές σε τρία Δημοτικά Σχολεία στο Στρόβολο. Επίσης, η Ομάδα πήρε συνέντευξη από δείγμα γονιών για να συλλέξει τις απόψεις τους για τα κινούμενα σχέδια όταν οι ίδιοι ήταν μαθητές δημοτικού και για τα κινούμενα σχέδια σήμερα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στο ΡΙΚ ενώ πρόκειται να ενημερωθούν τα ιδιωτικά κανάλια, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο σχολείο για διάχυση των αποτελεσμάτων σε εκπροσώπους των Συνδέσμων Γονέων της περιοχής, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γονέων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η Ομάδα σκοπεύει να στείλει επιστολή ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της έρευνας στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Σχολείων.

18 ΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/37 ΤΙΤΛΟΣ: «Πώς η Οικονομική Κρίση Επηρεάζει τη Διατροφή των Κατοίκων της Κοινότητάς μας;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αντώνης Γεωργίου, Αλέξανδρος Νικολάου, Μάριος Στυλιανού, Στέφανος Τίκκας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Χρίστος Χατζημιχαήλ, Μαρία Αντωνίου, Δέσποινα Ευαγγέλου, Άντρια Θεοδωρίδου, Μελίνα Θωμά, Λίζα Ιακώβου, Κωνσταντίνα Κυριάκου, Θέα Κωνσταντίνου, Ανδρομάχη Αθανασία Σαββίδου, Μαρία Χρυσοστόμου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Αναστασία Σπύρου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μοδεστίνα Μοδέστου Η Ερευνητική Ομάδα διερεύνησε κατά πόσο η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους κατοίκους της κοινότητας Δευτεράς σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και διένειμε ερωτηματολόγιο σε δείγμα κατοίκων της κοινότητας. Εκτός από το ερωτηματολόγιο, η Ομάδα χρησιμοποίησε τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης για ποιοτική διερεύνηση του θέματος. Για ενίσχυση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων, η Ομάδα χρησιμοποίησε τη μέθοδο της τριγωνοποίησης παίρνοντας συνεντεύξεις από τους ιδιοκτήτες των φαστφουντάδικων της περιοχής αλλά και από διατροφολόγο που διαμένει στην κοινότητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα γνωστοποιηθούν από την Ομάδα τόσο στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο μιας ενδοσχολικής εκδήλωσης όσο και στους γονείς και τους συγχωριανούς τους. Επίσης, τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν σε τοπική εφημερίδα.

19 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/21 ΤΙΤΛΟΣ: «Γνώσεις και Ευαισθητοποίηση των Κατοίκων της Περιοχής Πολεμίου για τη Βιοποικιλότητα και την tulipa cypria Ειδικότερα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Πολεμίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αλκιβιάδης Βασιλείου, Δημητριάνα Δημητρίου, Κρίνος Νεοπτολέμου, Νεόφυτος Νικήτα, Αντιγόνη Πανταζή, Μιχάλης Φρίξου, Ιωάννης Χαραλάμπους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αδούλα Σταυρινίδου Διομήδους Ιφιγένεια Αλεξάνδρου, Μαρία Ριβέρα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Πέτρος Γεωργιάδης Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με τις γνώσεις, τις στάσεις και το βαθμό ευαισθητοποίησης των κατοίκων της περιοχής Πολεμίου για τη βιοποικιλότητα, και ειδικότερα για την tulipa agenensis. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και χρησιμοποίησε ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε σε μαθητές και κατοίκους της κοινότητας. Προχώρησαν επίσης σε ημιδομημένες συνέντευξεις στις οποίες έλαβαν μέρος ο Κοινοτάρχης Πολεμίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι της Τουλίπας», μια μαθήτρια γυμνασίου και ο τέως Πρόεδρος του Σωματείου. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε όλα τα παιδιά του σχολείου και στο διδακτικό προσωπικό, παρουσία του Κοινοτάρχη, του Προέδρου του Σωματείου «Φίλοι της Τουλίπας» και των κατοίκων της περιοχής Πολεμίου. Επιπλέον θα ετοιμαστεί σχετικό τρίπτυχο στο οποίο θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας και το οποίο θα δοθεί στο Φεστιβάλ της Τουλίπας. Επίσης, θα γίνει προσπάθεια για περαιτέρω προβολή και διάχυση των αποτελεσμάτων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και θα ζητηθεί από περιοδικά και εφημερίδες να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας.

20 ΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/24 ΤΙΤΛΟΣ: «Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας με τους Αλλόγλωσσους Μαθητές του Σχολείου μας!» ΣΧΟΛΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείου Έμπας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αλέξανδρος Λιασίδης, Αλέξανδρος Μαραγκός, Αντρέας Τσιαπαλής, Μαρία Κόνικκου, Ισαβέλλα Κούλουμου, Ευαγγελία Ταπακούδη, Ελένη Φωτίου, Ραφαέλλα Χατζηιωάννου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αφροδίτη Χαραλάμπους, Σταυρούλα Αθανασίου-Γεωργιάδη ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χαράλαμπος Χαραλάμπους Η Ερευνητική Ομάδα ασχολήθηκε με το πρόβλημα που απασχολεί έντονα τη σχολική κοινότητα και που αφορά στις απόψεις, στις στάσεις και στα συναισθήματα τόσο των Ελληνοκύπριων προς τους αλλόγλωσσους συμμαθητές τους όσο και των αλλόγλωσσων προς τους Ελληνοκύπριους συμμαθητές τους. Η Ομάδα έκανε βιβλιογραφική ανασκόπηση και χορήγησε ανώνυμο ερωτηματολόγιο σε όλους τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου και πραγματοποίησε ημιδομημένες συνεντεύξεις σε Ελληνοκύπριους και αλλόγλωσσους μαθητές του σχολείου. Παράλληλα, εφαρμόστηκε Παρεμβατικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου χορηγήθηκε ερωτηματολόγιο και πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις. Η Ομάδα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της σε όλα τα παιδιά του σχολείου και τους δασκάλους και θα ετοιμάσει σχετικό τρίπτυχο που θα δοθεί σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους. Το τρίπτυχο θα δοθεί, επίσης, στους τοπικούς φορείς. Επίσης θα προκηρυχτεί Διαγωνισμός Κατασκευής Αφίσας και Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα τη «διαφορετικότητα». Τα αποτελέσματα της εργασίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου και θα γίνει προσπάθεια για δημοσίευσή τους σε τοπικές εφημερίδες, στο περιοδικό «Παιδική Χαρά» και για φιλοξενία της Ομάδας σε τοπικούς ραδιοσταθμούς. 3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ

21 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ » υποβλήθηκαν επίσης οι ακόλουθες ερευνητικές εργασίες: ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/01 ΤΙΤΛΟΣ: «Το Ελαιόλαδο Στη Ζωή Μας» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο - Λύκειο Κάτω Πύργου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ιωάννα Βασιλείου, Άννα Δημητρίου, Χριστόδουλος Στυλιανού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αφροδίτη Χρίστου, Πατσαλίδου Γρηγορία ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Παναγιώτης Λουκά ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/02 ΤΙΤΛΟΣ: «Αφαλάτωση Θαλασσινού Νερού. Λύση στο Υδατικό Πρόβλημα;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Ιωάννη ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Νικολέττα Δημητρίου, Συλβάνα Τζιαφάρ, Ναταλία Ονουφρίου, Σοφία Βλάχου, Πάρης Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Πέτρου, Μαρία Γεωργίου, Μάριος Νικολάου, Αγγέλα Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Χριστάκης Νίκου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Χατζηχαμπής ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/05 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Επίλυση του Φαινομένου της Αλλοίωσης της Εθνικής Ταυτότητας της Νεολαίας που Σχετίζεται με τη Μουσική Μέσα από την Ανάλυση των Παραγόντων που Οδηγούν στην Απομάκρυνση από τα Παραδοσιακά Ακούσματα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Xenion High School ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ρεβέκκα Μιχαήλ, Ειρήνη Πογιατζή, Γιάννα Μουστακά, Μαρία Πάσσιη, Αβράμης Φυλακτού, Γιώργος Χατζηπαυλής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μάρω Πάμπου, Γιώργος Καλογήρου, Σοφία Τσαντίλλα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Παντελή Μαρία ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/08 ΤΙΤΛΟΣ: «Ταξινόμηση και Υπολογισμός της Πυκνότητας Φυτικού Οργανισμού του Δημόσιου Κήπου Πάφου. Μελέτη τυχόν Επηρεασμού του από τις Κλιματικές Αλλαγές» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αβραάμ Μωυσίδης, Ταμάρα Μαραμπαΐδου, Ελισάβετ Καλαϊτσίδου, Αγγελίνα Μιχαηλίδου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Μαρίνα Στυλιανού ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Γεώργιος Παπαδαυίδ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/11 ΤΙΤΛΟΣ: «Διαχρονική Συνεισφορά του Προσκοπισμού στο Παιδί και στην Κοινωνία της Κύπρου Ευρύτερα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Νικόλας Χατζηκωστής, Σάββας Κωστή, Γεωργία Σαράντη, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Παντελίνα Ηλία, Άντρεα Ταουξή, Άννα Κωνσταντίνου, Χάρης Βαρέλλας, Ιωάννα Αντωνίου, Χριστοδούλα Κουλλαπή, Παντελίτσα Σταύρου, Σταυριάννα Σταύρου, Μαρούλα Πετρή, Έμιλη Τσιάνου, Κωνσταντίνα Ζάγκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Σωτηρούλα Κορέλλη, Αλεξία Πηλακούρη, Μαρία Αδαμίδου Χατζηπαρασκευά ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ιωάννης Αγγελή

22 ΜΕΡΑ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/13 ΤΙΤΛΟΣ: «Ποιες Ανάγκες Ωθούν τους Έφηβους Ηλικίας Χρονών να Καταφύγουν στα Γυμναστήρια και στη Χρήση ή όχι Συμπληρωμάτων Διατροφής; Γνωρίζουν τις Επιπτώσεις τους στον Οργανισμό;» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο - Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Άριστος Αρίστου, Αλίκη Γρηγορίου, Παναγιώτα Καρανικόλα, Δημήτρης Καουτζάνης, Έλενα Κυρμίτση, Μαρίνα Ορφανίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μαρία Πολυκάρπου, Μάριος Δημοσθένους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ριάνα Λοϊζίδου, Γιώργος Σοφοκλέους ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Άντρη Ανδρονίκου ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/15 ΤΙΤΛΟΣ: «Διερεύνηση της Αντιμικροβιακής Δράσης Αρωματικών Φυτών της Κύπρου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κυριάκος Κούρτης, Ζαφείρω Κάστανου, Κυριακή Βασιλείου, Ελένη Στυλιανού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟI: Αυγούστα Κοκκοφίτου Ζαχαρίου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Ανδρεανή Μπάϊτελμαν ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/18 ΤΙΤΛΟΣ: «Παραγωγή Βιοκαυσίμων από Άλγη (φύκη) και Αξιοποίηση Παραπροϊόντων» ΣΧΟΛΕΙΟ: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στέλλα Πανταζή, Ανδρούλλα Θεοδώρου, Σώτος Ευθυμίου, Δημήτρης Λοϊζίδης, Γιώργος Χατζηγεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μιχάλης Ιερείδης, Ονούφριος Χαραλάμπους ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Ανδρεανή Μπάϊτελμαν ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/19 ΤΙΤΛΟΣ: «Λύση στο Αδιέξοδο Δίνει το Υγραέριο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Xenion High School ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Φίλιππος Δημητρίου, Αντρέας Κελεπενιότης, Λευτέρης Κουτσόλουκας, Μαρία Παπαελευθερίου, Τάνια Μουσικού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μάρω Πάμπου, Ανδρέας Φιλίππου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Ιωάννης Αγγελή ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/26 ΤΙΤΛΟΣ: «Βιοηθική και Βιοτεχνολογία» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στυλιανή Παπαδοπούλου, Στέλλα Γεδεών, Αντιγόνη Παπακώστα, Ηλιάνα Χαραλάμπους, Γιάννης Ζίττης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Παναγιώτης Βασιλείου, Μαργαρίτα Μαρκίδου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Σώτος Βοσκαρίδης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/27 ΤΙΤΛΟΣ: «Ποσειδώνια Ενέργεια» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στυλιανή Παπαδοπούλου, Αντρέας Χρυσοστόμου, Μαρία Φυλακτού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Ελένη Πισιάρα, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Σώτος Βοσκαρίδης

23 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/28 ΤΙΤΛΟΣ: «Φυσικό Αέριο, Χρήσεις, Ασφάλεια και Οικονομία» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Στέλλα Γεδεών, Ρογήρος Θεοφάνους, Μαρίνα Γεωργίου, Άννα Ξενοφώντος, Αντρέας Μιχαήλ, Ιωάννης Δήμου, Ειρήνη Παύλου, Μαρίνα Μιχαήλ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Ελένη Πισιάρα ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Μιχάλης Τορναρίτης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/30 ΤΙΤΛΟΣ: «Ρύπανση στις Θάλασσες και τις Παραλίες της Λεμεσού και Προσπάθεια Αφύπνισης του Κόσμου για το Θέμα» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Αντωνίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Έμιλη Αντωνίου, Περσεφόνη Σάββα, Άντρια Νεοκλέους, Καλυψώ Ιωάννου, Αντωνία Ιωάννου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νικόλας Νικολάου, Αλέξανδρος Γρίβας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Μακρής ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/32 ΤΙΤΛΟΣ: «Βιοηθική και Βιοτεχνολογία» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο και Τεχνική Πόλεως Χρυσοχούς ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Παναγιώτα Δημητρίου, Μαριλένα Ανδρέου Ιωάννα Γεωργίου, Άννα Ερωτοκρίτου, Γιώργος Θεοχάρους, Αθανασία Ανδρέου, Αλέξανδρος Πέτρου, Έλενα Ταμαμουνά, Μαρία Μιχαηλίδου, Μαριλένα Παπαδοπούλου Αστέρω Λέωντος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ιωάννης Κοντογιαννάτος, Γαβριέλλα Θεοδοσίου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Χριστιάνα Παπούτσα ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/35 ΤΙΤΛΟΣ: «Πότε η Αυταπάτη Ρυθμίζει την Αυταρέσκεια και πότε η Αυτενέργεια Καταλήγει στην Αυταπάθεια; H Διερεύνηση της Τάσης των Εφήβων να Βάζουν Σκουλαρίκια και να κάνουν Τατουάζ στο Σώμα τους» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίας Φυλάξεως ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κυριακή Μάρκου, Αθηνά Παπαχριστοδούλου, Στέφανος Πουρίκκου, Γιώργος Αγαθοκλέους, Αυγουστίνα Σοφοκλέους, Ναταλία Τεμένου, Άντρια Χριστοδούλου, Άννινος Μανώλη, Δέσπω Μελαναρκίτη, Ραφαέλλα Μεταξά, Χρίστος Ιερείδης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Χρίστος Πατάτας ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Μαρία Καρεκλά ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/40 ΤΙΤΛΟΣ: «Στοιχεία που Επηρεάζουν τις Επιλογές των Μαθημάτων των Μαθητών/τριών της Α Ταξης Ενιαίου Λυκείου στην Πόλη και Επαρχία της Πάφου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Εύρος Δαμιανού, Παναγιώτα Κωνσταντίνου, Ραφαήλ Τσιακούρης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟI: Αγλαϊα Ευσταθίου Κωνσταντίνου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Αρετή Στυλιανού ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/43 ΤΙΤΛΟΣ: «Η Πανίδα στο Σχολικό Χώρο Ενισχύει την Ανάπτυξη Περιβαλλοντικής Συνείδησης στους Μαθητές του Σχολείου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Μακαρίου Γ Λάρνακα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αλεξάνδρα Ελευθεριάδου, Έλενα Παπαγεωργίου, Αναστασία Αντωνίου, Τσιέστερ Μπένετ

24 ΤΕΚΕ ΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ελένη Γεωργιάδου Λοΐζου, Κυπρούλα Μοσφίλη Χατζηκυριάκου, Λουκία Ψαρά Καρακατσάνη ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Χρίστος Γιασεμής ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/06 ΤΙΤΛΟΣ: «Αντιμετώπιση της Ρύπανσης Αθλητικών Χώρων στην Κύπρο» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σταυρούλλα Βασιλείου, Εδουάρδο - Παύλο Ντιναμάρκα, Ιωάννης Στυλιανού, Ιωάννης Ττάκκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Τατιάνα Νικολάου, Νάντια Βέη, Δημήτρης Λειβαδιώτης ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Αναστασία Παναγιώτου ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ ΜΕΡΑ/1012/09 ΤΙΤΛΟΣ: «Έλεγχος Κυπριακών Βοτάνων και Φυτών για Αντιβιοτικές Ιδιότητες» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφος ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Χάρης Πενταράς, Μαρίνος Πέτρου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Νικόλας Γενεθλίου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Φάνης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/20 ΤΙΤΛΟΣ: «ispend, ichoose, isave: Πώς η Οικονομική Κρίση Επηρεάζει τις Οικογένειες των Μαθητών του Σχολείου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ Πλατύ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αναστασία Γεωργίου, Παναγιώτης Γεωργίου, Χάρης Κυπριανού, Ανδρέας Μελάς, Ελένη Χρίστου, Κατερίνα Ποστεκκή, Έρρικα Αλεξάνδρου, Μιχαέλλα Αλεξάνδρου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Ευανθία Σάββα Χαραλάμπους, Δήμητρα Αθανασίου, Χριστόφορος Χατζηχριστοφόρου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Στέλλα Αλεξίου ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/34 ΤΙΤΛΟΣ: «Φυσικό Αέριο στην Κύπρο. Πολιτικές, Οικονομικές, Στρατιωτικές, Γεωγραφικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αναστασία Αθανασίου, Ανδρέας Στυλιανού, Μαρία Κετάνη, Ραφαέλλα Μαραγκού ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Αντρέας Β. Λοϊζου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: Θεόδωρος Ζαχαριάδης ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/1012/38 ΤΙΤΛΟΣ: «Εκλογές Μαθητικού Συμβουλίου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Λατσιών ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ζαφείρω Νεοφύτου, Μαρία Τουλούρα, Περσεφόνη Παναγή, Δέσποινα Βαρνάβα, Άννα Μαρία Λοΐζου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μιχάλης Κουτσούλης, Δέσπω Λοϊζου ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ: Έλενα Παπαναστασίου

25 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ » Ο Διαγωνισμός «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ» εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Ο Διαγωνισμός προκηρύσσεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης). Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της τεχνολογικής παιδείας και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στον Διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες εκπονούν τεχνικές μελέτες και δημιουργούν καινοτόμες κατασκευές. Στον Διαγωνισμό «ΤΕΚΕ » υποβλήθηκαν δέκα εννέα τεχνικές μελέτες και κατασκευές. Οι τεχνικές μελέτες και κατασκευές που έχουν βραβευθεί στην Τεχνική, Λυκειακή και Γυμνασιακή Εκπαίδευση στο πλαίσιο του φετινού Διαγωνισμού, «ΤΕΚΕ », είναι οι ακόλουθες:

26 ΤΕΚΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/01 ΤΙΤΛΟΣ: «Ένας Οικονομικός, Γρήγορος και Ασφαλής Τρόπος Κατασκευής και Ανύψωσης/ Τοποθέτησης Μεταλλικής Στέγης» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου / Αυγόρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Σωτήρης Λοΐζου, Παναγιώτης Δημητρίου Χριστάκης Κόκκινος, Παναγιώτης Κουτσόφτας, Μιχάλης Χ Παρασκευά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Νίκος Ηλιάδης, Αναστάσιος Κουτούμπας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ανδρέας Έλληνας Η Ομάδα Εργασίας έφτιαξε μια μακέτα - κατασκευή στην οποία επιτυγχάνεται ένας οικονομικός και ασφαλής τρόπος ανύψωσης και τοποθέτησης μεταλλικής στέγης σε ανεγειρόμενα κτήρια. Όταν το κτήριο είναι χαμηλό τότε η συναρμολόγηση της στέγης είναι σχετικά εύκολη. Στην περίπτωση όμως όπου το κτήριο είναι πολύ ψηλό τότε η συναρμολόγηση της στέγης είναι δύσκολη. Για τη συναρμολόγηση τέτοιας στέγης απαιτείται αρκετός περιμετρικός χώρος γύρω από το κτήριο και συνήθως τεράστιοι γερανοί αρκετών τόνων. Η Ομάδα χρησιμοποιώντας ένα έμβολο διπλής ενέργειας πιεσμένου αέρα πέτυχε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό όπου μιμείται την κίνηση των χεριών στο τράβηγμα ενός βάρους με σχοινί χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες Μ1 και Μ3. Η μακέτα περιλαμβάνει μια μεταλλική στέγη, τις κολώνες τοποθέτησής της καθώς και το μηχανισμό ανύψωσης, ο οποίος κατά την παρουσίαση κατάφερε να ανυψώσει τη στέγη.

27 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/12 ΤΙΤΛΟΣ: «Οικολογικός Μηχανισμός Παραθύρων Θερμοκηπίου» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου / Αυγόρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αντώνης Κατσιάρης, Σταύρος Λαζαρή, Κυριάκος Βασιλείου, Γιώργος Χρuσοστόμου, Γιώργος Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Αθανάσιος Αρσένης, Χρίστος Παππάς, Χρίστος Νικολάου ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Πόλυς Νικολάου Η Ομάδα Εργασίας κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων του κλάδου γεωπονίας εντόπισε το πρόβλημα ανοίγματος και κλεισίματος των παραθύρων θερμοκηπίου, με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Για την επίλυση του προβλήματος η Ομάδα χρησιμοποίησε ένα χάλκινο σωλήνα σε σπειροειδή διάταξη ο οποίος καταλήγει σε ένα έμβολο, το οποίο είναι εφαρμοσμένο στο παράθυρο του θερμοκηπίου με σκοπό να το ανοιγοκλείνει αυτόματα. Μέσα στον σωλήνα τοποθετήθηκε υγρό το οποίο διαστέλλεται εύκολα και με μικρή θερμοχωρητικότητα ώστε να μεταβάλλεται ο όγκος του άμεσα στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Με αυτό τον τρόπο η Ομάδα πέτυχε ένα μηχανισμό ο οποίος ανοιγοκλείνει το παράθυρο του θερμοκηπίου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες χωρίς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με τη δυνατότητα αυτός να χρησιμοποιηθεί στις περιοχές όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

28 ΤΕΚΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/09 ΤΙΤΛΟΣ: «Υπερσύγχρονο Οικολογικό Κοτέτσι» ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιφερειακή Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αμμοχώστου / Αυγόρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Κυριάκος Γιωργαλλή, Θεόφιλος Κούρτης, Χρίστος Μάστρου, Όμηρος Χριστοφή, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Μεθόδιος Αργυρού, Αντρέας Παύλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Χρήστος Παππάς, Παναγιώτα Κυριάκου, Χρίστος Νικολάου, Αρτέμης Ξενοφώντος, Αθανάσιος Αρσένης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Πόλυς Νικολάου Η Ομάδα Εργασίας εστιάστηκε στους κλάδους της εκτροφής πτηνών και της ευρύτερης αγροτικής παραγωγής. Λόγω της ραγδαίας αύξησης στις τιμές των σιτηρών το κόστος παραγωγής των πτηνοτρόφων αυξήθηκε ενώ παράλληλα η πτηνοτροφική παραγωγή είναι εκτεθειμένη σε διάφορους κινδύνους όπως κλοπές, δηλητηριάσεις, άγρια ή αδέσποτα ζώα και απαιτείται αρκετός χρόνος και κόπος από τον πτηνοτρόφο σε καθημερινή βάση. Τα κλουβιά των πτηνών τοποθετούνται σε αγροτικά τεμάχια άλλοτε περιφραγμένα και άλλοτε όχι. Η Ομάδα προχώρησε στην κατασκευή κλουβιού που μετακινείται αυτόματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ παράλληλα περιορίζει τον χώρο στον οποίο κινούνται τα πτηνά. Ο πτηνοτρόφος μπορεί να εκμεταλλευτεί το αγροτικό τεμάχιό του παράγοντας ένα μεγάλο μέρος της τροφής των πτηνών καθώς και άλλα είδη γεωργικής παραγωγής επιτυγχάνοντας μείωση των εξόδων του και αύξηση της ποιότητας αυγών και κρέατος. Η κατασκευή διαθέτει αισθητήρες οι οποίοι ειδοποιούν μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο τον πτηνοτρόφο όταν εξαντληθεί η τροφή ή το νερό των πτηνών, όταν το «κλουβί κατασκευή» αλλάξει κατεύθυνση καθώς επίσης και όταν κάποιος αποπειραθεί να το παραβιάσει. Η κατασκευή αντλεί ενέργεια από τον ήλιο μέσω φωτοβολταϊκού που είναι τοποθετημένο στο πάνω μέρος του κλουβιού χωρίς την ανάγκη ηλεκτρισμού.

29 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/22 ΤΙΤΛΟΣ: «Αυτοκινούμενη Ψησταριά Καρβούνων (Αυτοπεριστρεφόμενη Σούβλα)» ΣΧΟΛΕΙΟ: Β Τεχνική Σχολή Λευκωσίας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μάριος Αλεξάνδρου, Νίκος Αλεξάνδρου, Νικόλας Ερωτοκρίτου, Μαρλέστης Καπλανίδης, Στυλιανός Κυρίλου, Χρίστος Μοδέστου, Σάββας Συμεού, Κωνσταντίνος Φυσέντζου, Άγγελος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Ζαννέτου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Παναγιώτης Χρυσανδρέας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Παναγιώτης Βρυωνίδης Η Ομάδα Εργασίας κατασκεύασε μια νέας γενιάς ψησταριά καρβούνων, απεξαρτημένη από εξωτερικές πηγές ενέργειας ούτως ώστε αυτόνομα να μπορεί να λειτουργεί ο κινητήρας που περιστρέφει τις σούβλες χωρίς μπαταρίες ή τροφοδοτικό. Μελετήθηκαν οι διάφορες πηγές συγκομιδής ενέργειας και οι αρχές λειτουργίας τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η καταλληλότερη για χρησιμοποίηση στην κατασκευή της «Αυτοκινούμενης Ψησταριάς Καρβούνων (αυτοπεριστρεφόμενη Σούβλα)» είναι η τεχνολογία συγκομιδής ενέργειας από θερμοκρασιακή διαφορά (θερμοηλεκτρική ενέργεια), δεδομένου ότι η ενέργεια αυτή είναι διαθέσιμη καθ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της ψησταριάς. Η απευθείας μετατροπή ενέργειας γίνεται μέσω θερμοηλεκτρικών διατάξεων που ονομάζονται «Θερμοηλεκτρικές Γεννήτριες (TEG;s, Thermoelectric Generators)», τις οποίες χρησιμοποίησε η Ομάδα. Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ

30 ΤΕΚΕ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ) ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/06 ΤΙΤΛΟΣ: «Lykeio Aradippou App - Δημιουργία Εφαρμογής για Android» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αραδίππου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αδάμος Ττοφαρή, Θεοχάρης Γεωργίου, Μαργαρίτα Παπακώστα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαυροβουνιώτης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας εντόπισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην επικοινωνία τους με το σχολείο για να λάβουν πολλές από τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν σε σχέση με τα παιδιά τους. Οι γονείς χρειάζονται ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο να μαθαίνουν για την επίδοση των παιδιών τους, τις απουσίες τους και τις ανακοινώσεις τις οποίες συνήθως δεν τους προωθούν τα παιδιά τους. Η Ομάδα έφτιαξε μια εφαρμογή για Smartphones και Tablets με τη βοήθεια του περιβάλλοντος Eclipse-Java. Η εφαρμογή στηρίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android ενώ ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί για ένα ή περισσότερους μαθητές, να έχει πρόσβαση στις απουσίες και στους βαθμούς των διαγωνισμάτων των μαθητών και να λαμβάνει ανακοινώσεις σε ηλεκτρονική μορφή από το σχολείο.

31 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/08 ΤΙΤΛΟΣ: «Αξιοποίηση της Ανεκμετάλλευσης Ενέργειας στους Δρόμους» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μαρία Ονουφρίου, Γιώργος Χατζηδημητρίου, Ελισάβετ Χατζηοδυσσέως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Άννα Μαρία Παύλου, Ευκλείδης Χατζήπαπας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Σταύρου Η Ομάδα Εργασίας εντόπισε το πρόβλημα ανάγκης εξοικονόμησης ενέργειας και την εύρεση πιο «πράσινων» και πιο οικονομικών τρόπων παραγωγής της. Η ενέργεια δεν χάνεται ούτε δημιουργείται από το μηδέν και μεταφέρεται ή μετατρέπεται σε άλλες μορφές. Οι μετατροπές ενέργειας που συμβαίνουν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της κίνησης των αυτοκινήτων, είναι από χημική σε κινητική, και αφού η ενέργεια διατηρείται, η κινητική με τη σειρά της μετατρέπεται σε θερμική και ηχητική, μορφές ενέργειας που παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Η Ομάδα σχεδίασε και κατασκεύασε μοντέλο που αποτελεί μέρος δρόμου, με μηχανισμό που μετατρέπει την ανεκμετάλλευτη μηχανική ενέργεια των τροχοφόρων σε αξιοποιήσιμη μορφή στους δρόμους. Η Ομάδα αποθήκευσε ενέργεια σε μορφή πιεσμένου αέρα μέσα σε αεριοφυλάκια. Η ενέργεια που εμπεριέχεται στον πιεσμένο αέρα, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

32 ΤΕΚΕ ΛΥΚΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/05 ΤΙΤΛΟΣ: «NewsSpider - Δημιουργία Ηλεκτρονικού Αρχείου Ειδήσεων για τις Ανάγκες της Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αραδίππου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ελευθέριος Σαμάρας, Μιχάλης Φαλάς, Νεκτάριος Δημητρίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαυροβουνιώτης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας έκανε τη δική της «μηχανή αναζήτησης» χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google. Η Ομάδα ανακάλυψε ότι για τις Ειδήσεις θα μπορούσε να εφαρμόσει τεχνικές των μηχανών αναζήτησης χρησιμοποιώντας παράλληλα καινοτόμα στοιχεία. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν την επιλογή αναζήτησης Ειδήσεων χωρίς όμως να παρέχουν την επιλογή των πηγών. Η Ομάδα δημιούργησε ένα πρόγραμμα στο οποίο μπορεί κάποιος να κάνει επιλογή των πηγών του αλλά και αναζήτηση των ειδήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος αυτού είναι ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί ακόμα και offline αφού οι ειδήσεις αποθηκεύονται στον υπολογιστή του. Α ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ Β ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ

33 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ) ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/07 ΤΙΤΛΟΣ: «O Μηχανικός Διασώστης» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Νεάπολης Λεμεσού ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Μιχάλης Χαραλάμπους, Χρίστος Δημητρίου, Χαρίτων Σάπκας, Γιώργος Τσιαππάρης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Ενίκος Ευλογημένου ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ελεγχόμενο όχημα που έχει τη δυνατότητα να περνά κάτω από τα ερείπια σε περίπτωση σεισμού και να εντοπίζει έγκαιρα τους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι σε αυτά. Αυτό γίνεται κατορθωτό με τη βοήθεια ήχου και εικόνας που διαθέτει το όχημα. Με αυτό τον τρόπο, τα συνεργεία διάσωσης κερδίζουν πολύτιμο χρόνο και γνωρίζουν ακριβώς που να σκάψουν. Το όχημα ονομάστηκε «Μηχανικός Διασώστης» αφού έχει την ιδιότητα να είναι μικρό, να κινείται ακόμα και αναποδογυρισμένο, έχει ήχο και εικόνα και μπορεί να περνά εκεί όπου ο άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει.

34 ΤΕΚΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1112/04 ΤΙΤΛΟΣ: «Κλείδωμα των Αιθουσών Διδασκαλίας Χωρίς Κλειδιά» ΣΧΟΛΕΙΟ: Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αντζελίνα Αντωνίου, Ραφαήλια Χρυσάνθου, Μαρία Περικλέους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Θάλεια Ευθυμίου, Μαρία Μάρκου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Μιχάλης Περικλέους, Γιώργος Μεσαρίτης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Αντώνης Λαζάρου Η Ομάδα Εργασίας εντόπισε την ανάγκη κλειδώματος αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων και άλλων ειδικών αιθουσών στα σχολεία, σε ώρες που δεν χρησιμοποιούνται για να μην γίνονται ζημιές και κλοπές. Συνήθως, κλειδιά για αυτές τις αίθουσες έχουν οι καθηγητές που τις χρησιμοποιούν καθώς και η γραμματεία του σχολείου οι καθαρίστριες και όποιο άλλο μέλος του προσωπικού του σχολείου το οποίο θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτές. Στο σχολείο υπάρχει ένα «υπέρ-κλειδί», με το οποίο ανοίγουν όλες οι πόρτες. Σε περίπτωση όμως που κάποιος χάσει το κλειδί του τότε δημιουργείται άμεση ανάγκη να αλλαχτούν όλες οι κλειδαριές με σημαντικότατο κόστος και ταλαιπωρία. Η Ομάδα για την επίλυση του προβλήματος πρότεινε και κατασκεύασε την εφαρμογή ηλεκτρονικών κλειδαριών οι οποίες ανοίγουν με κωδικό αριθμό από ένα απλό πληκτρολόγιο, όπου κάθε κλειδαριά ανοίγει με διαφορετικό κωδικό με χαμηλό κόστος αφού εφάρμοσαν ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου με κωδικό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Φιλικά, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Φιλικά, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να προλογίσω την έκδοση που αφορά στους Διαγωνισμούς «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ»,

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 2 3 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες τοποθετήσεις και μετακινήσεις Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - Η διαπραγμάτευση της ταυτότητας στην εφηβεία μέσα. από την Εκπαίδευση στον Κινηματογράφο 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - Η διαπραγμάτευση της ταυτότητας στην εφηβεία μέσα. από την Εκπαίδευση στον Κινηματογράφο 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σ - 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ - 3 ΑΝΑΤΟΛΙΤΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΛΑΡΝΑΚΑ 4 ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης Τερσεφάνου 2014 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ, Ιανουάριος Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης 18 Θανάσης, Κύριλλος 19 Μακάριος 20 Ευθύμιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2007 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2007 2008 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2007 2008 Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΜΠ ΧΩΡΟΣ ΜΕΡΕΣ 1. ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ ΠΑΝΑΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αξιότιμη Κυρία, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2009 2010 για τις τάξεις Α, Β και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΘΗΛΕΩΝ 17/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΜΑΡΑΘΕΥΤΗ ΗΛΙΑΝΑ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ 2001 10.36 2 ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑ ΛΑΝΙΤΕΙΟ 2000 10.90 3 ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 4.2.2014 ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τους πιο κάτω μόνιμους με δοκιμασία διορισμούς Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες συμπληρωματικές τοποθετήσεις και μετακινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Βοηθοί Διευθυντές Θρησκευτικών 8858 ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ (14) Φιλολογικών 9867 ΠΙΤΣΙΑΚΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (14) Μαθηµατικών 9946 ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (14) 10575 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ I. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 7567 Ειρήνη Θεοχάρους Κοκκινοτριμιθιά Λευκωσία 8201 Μάριος Αντωνιάδης Λευκωσία Κοκκινοτριμιθιά 9731 Παναγιώτης Αβραάμ Κοκκινοχώρια Δερύνεια 9468 Κύπρος Παναγή Δερύνεια Κοκκινοχώρια

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα "Άρωνας 2015" - 22/3/2015

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα Άρωνας 2015 - 22/3/2015 A0 ΑΓΟΡΙΑ 1 8 ΖΕΝΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜ AGIOS MNASON 4 0:12:22 2 6 ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 3 2 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΠΡΟΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 4 64 Εφραίμ Πατσαλιδης Δημητρης POL 4 0:13:24 5 3 ΧΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014 Τηλ.: 99453428 Φαξ: 22531013 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΛΙΚΗΠΟΥ Σωτήρης Νικολάου 99-697386

Διαβάστε περισσότερα

DESIGNED BY NETINFO PLC

DESIGNED BY NETINFO PLC DESIGNED BY NETINFO PLC Τηλ: 22652090 Φαξ: 22652690 Ο πρόεδρος, τα μέλη και το προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατανιστάσας, σας εύχονται Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2011 Κοπή της βασιλόπιτας από τον

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθοί ιευθυντές Α. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ 2015-2016

Βοηθοί ιευθυντές Α. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ 2015-2016 Βοηθοί ιευθυντές Α Αγγλικών 8340 ΚΑΡΑΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ ΠΑΦΟΥ (10) Γαλλικών 9840 ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ (10) Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές Θρησκευτικών 10005 ΤΟΦΑΛΙ ΟΥ-ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΛΣΟΣ 1999 9.48 2 ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΣΙΑ 1999 9.50 3 ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΦΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΑ "53Α ΜΑΤΣΕΙΑ" Λευκωσία 17 και 18 Μαίου 2014

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΑ 53Α ΜΑΤΣΕΙΑ Λευκωσία 17 και 18 Μαίου 2014 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΑ "53Α ΜΑΤΣΕΙΑ" Λευκωσία 17 και 18 Μαίου 2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΗΜΕΡΑΣ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1 Κυριάκου Χρυστάλλα ΓΣΠ 04.10.1996 50.64Μ. (49.49-50.64-50.01-Χ- 47.54-48.00)

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΡΑΚΟΥΛΛΗ ΒΕΡΑ 3 ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Α - ΓΥΜΝΑΣΙΟ Α ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΦΟΥ - ΠΑΦΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ Α - ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ 3 ος Ετήσιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΕΙΟΝ 2011». 1 ο Βραβείο: Μάριος Χατζημιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Από το Ανθολόγιο στη δημιουργική γραφή και από κει ως το ΒιΒλίο: ασκήσεις δημιουργικής γραφής για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Από το Ανθολόγιο στη δημιουργική γραφή και από κει ως το ΒιΒλίο: ασκήσεις δημιουργικής γραφής για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Από το Ανθολόγιο στη δημιουργική γραφή και από κει ως το ΒιΒλίο: ασκήσεις δημιουργικής γραφής για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 1 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ 1 Β' ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 10 2612 ΜΑΛΟΥΝΤΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22634654 22634652 22634653 gym-perifereiako2-lef@schools.ac.cy 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης - Γραφείο Φυσικής Αγωγής - Ε.Ο.Ε.Σ.Α Λευκωσίας 62οι Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου Λυκείων / Τεχνικών Σχολών Εθνικό Στάδιο Στίβου

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 5 ΧΛΜ POSITION ### Male OSCAR SOSSA 2/11/1971 40-49 Ετών βετεράνων / 40-49 years old male Π Δ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 41 4 ### Male ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2/1/1986 19-29 Ετών ανδρών / 19-29 years old male Π

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ 2013-2014»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ 2013-2014» ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ 2013-2014» Ο Διαγωνισμός «Μαθητές στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» για το Σχολικό Έτος 2013 2014 προκηρύχθηκε τον Νοέμβριο 2013 από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ),

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO Page 1 / 6 Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ TANCIC NENAD DRAGISA A109484 478 TRABERT SYLVIA A100115 349 ΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ A044586 320606 ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ ΑΝΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A059276 476530

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 17/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ 2000 9.67 2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 2000 9.75 3 ΦΡΑΓΚΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 201 11-12 ΟΚΤ 201 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MOΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΕΤΑΑ Σ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/09.

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0911/09. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ - ΜΕΡΑ 2011 2012» Στο πλαίσιο του Προγράµµατος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας» της «έσµης Προγραµµάτων του Ιδρύµατος Προώθησης Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/Διευθύντριες,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κατάλογος συμμετεχόντων στην ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή»

ΘΕΜΑ: Κατάλογος συμμετεχόντων στην ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας για τους αποφοίτους/τελειοφοίτους Κυπριακών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Μ.Ε.) Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ/ΘΕΣΗ 1 Αγαθαγγέλου Σοφία Πανεπιστήμιο Κύπρου Δασκάλα 2 Ανδρέου Καλλιόπη Δημοτικό Αγ. Ομολογητών Σύμβουλος,

Διαβάστε περισσότερα

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στήριξε την Καλύτερη Ομάδα Στήριξε ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1. Αγγελίδου Ρεβέκκα 2. Ανδρέου Έλενα 3. Αντωνίου Αντρέας 4. Βασιλείου Ελένη Αντικαταστάτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Α. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Α. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας για τους αποφοίτους/τελειοφοίτους Κυπριακών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Μ.Ε.) Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα ΚΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ για τις τάξεις Ε και Στ Δημοτικού του Διαγωνισμού της 8 ης Δεκεμβρίου 2012. Επαρχία Λευκωσίας

Αποτελέσματα ΚΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ για τις τάξεις Ε και Στ Δημοτικού του Διαγωνισμού της 8 ης Δεκεμβρίου 2012. Επαρχία Λευκωσίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003, Λευκωσία Τηλ. 357-22378101 Φαξ: 357-22379122 e-mail: cms@cms.org.cy Ιστοσελίδα: www.cms.org.cy Αποτελέσματα ΚΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑ για τις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΑΦΟΣ Γ' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΑΓΓΕΛΗ ΑΓΓΕΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Ε.Ε. Παρ. 111(1) 590 Κ.Δ.Π. 82/2005 Αρ. 3959, 25.2.2005 Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Διάταγμα με βάση τον Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016 ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 1.1. ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ 5455 Παντελίτσα Θεοχαρίδου Λακατάµεια Δ Λακατάµεια Στ 1.2. ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 6187 Παναγιώτα Λόρη ΠΑΣΥΔΥ (νέο) (25) Μακεδονίτισσα Β (25) 8102 Βασούλα Παναγή-Καγιά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 400 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 800 ΜΕΤΡΩΝ

ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 400 ΜΕΤΡΩΝ ΔΡΟΜΟΣ 800 ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΛΥΚΕΙΩΝ ΘΗΛΕΩΝ 12-13/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ 1 1 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 1998 12.81 2 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΛΟΣΣΙ 1999 13.71 3 ΦΟΝ ΓΚΕΛΕΡ ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-2011

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2010-2011 ΡΦΩΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ 1 ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΦΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΛΕΜΕΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117)

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117) Διοίκηση Έργων και Προγραμμάτων (5 ο Εξάμηνο): Ομάδες και Θέματα Εργασιών Λέκτορας Κωνσταντίνος Ν. Ανδρουτσόπουλος Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) Στα πλαίσια του μαθήματος της Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 22.8.2014 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τις πιο κάτω μεταθέσεις και διορισμούς Εκπαιδευτικών Λειτουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΑΦΟΣ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗ

ΦΥΛΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗ 1 ΘΗΛΥ ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΕΜΕΣΟΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΘΗΛΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΑΦΟΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΘΗΛΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΙΩΑΝΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑ ΛΑΡΝΑΚΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4 ΘΗΛΥ ΑΓΓΕΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΕΛΜΕΚ 2014-2017

ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΕΛΜΕΚ 2014-2017 ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΕΛΜΕΚ 2014-2017 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1 ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 243 2 ΖΑΜΠΑΚΙΔΗΣ ΠΟΛΥΣ 105 3 ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΟΣ) 91 4 ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΛΚΗΣΤΗ 86 5 ΑΣΙΗΚΑΛΗ ΚΑΤΙΑ 72 6 ΚΑΟΥΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράμματα για τη Φυσική

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράμματα για τη Φυσική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ «Ενδοϋπηρεσιακή Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης» Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 1. Βραβείο Φυσικής Καθηγητικού Συλλόγου στη μνήμη Προκόπη Τάκη Το βραβείο επιδίδει ο Κυριάκος Ερωτοκρίτου ΒΔ. Απονέμεται στον τελειόφοιτο μαθητή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION MOTORSPORT FEDERATION ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ 2009 OVERALL STANDINGS 1 ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κώστας 10 10 8 10 10 48 48 2 ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗΣ Σίµος 4 8 10 6 10 38 38 3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Παρασκευάς 6 8 5 6 8 8 41 36 4 ΑΝ ΡΕΟΥ Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

ιευθυντές/ντριες Γυµνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης,

ιευθυντές/ντριες Γυµνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης, ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.04.3 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy ιευθυντές/ντριες Γυµνασίων και Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ημερομηνία: Τρίτη 2/9/2008 : 11.30 π.μ. 1.30 μ.μ. Θέματα: 1. Στόχοι της Σχολικής Χρονιάς 2008 2009 2. Προγραμματισμοί Φιλολογικών Μαθημάτων 3. Καταρτισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΟΠ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ 2 ΑΓΑΠΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Επαρχία: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Κλάδος: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ A/A Επίθετο Όνομα Όνομα Πατρός Αριθμός ΕΤΕΚ 1 GALLI ARIANNA MAVRIZIO A117819 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Επαρχία: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Κλάδος: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ A/A Επίθετο Όνομα Όνομα Πατρός Αριθμός ΕΤΕΚ 1 GALLI ARIANNA MAVRIZIO A117819 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Επαρχία: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Κλάδος: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 1 GALLI ARIANNA MAVRIZIO A117819 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ A135915 3 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ A012264 4 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ A148771 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΦΩΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2008-2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2008-2009 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2008-2009 A/A ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΜΠ ΒΑΘΜΙΔΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 λειτουργούν δεκαοκτώ συνολικά Επιτροπές για την προώθηση των σχολικών στόχων υπό την ευθύνη των Βοηθών Διευθυντών/Διευθυντριών του Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης» Το

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 1 ΣΚΥΤΑΛΟ ΡΟΜΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΑΕΤΟΙ ΑΤΙ 2 ΜΙΚΤΟ ΑΝ ΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΑΛΠΑΤΡΟΣ 83 3 ΜΙΚΤΟ ΕΦΗΒΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com 1 ΑΝ ΡΕΑΣ ΒΛΙΤΤΗΣ Α060782 Civil Engineer Famagusta 23731005 23826648 receptionvlittis@cytanet.com.cy 2 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΥΣΠΥΡΟΣ Α013411 Civil Engineer Famagusta 24726664 99613910 24726664 zachard@cytanet.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΗΣ. Επαρχία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΗΣ. Επαρχία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ CKO Page 1 / 7 06:23 Κλάδος: ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΗΣ Επαρχία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ BALDWIN MICHAEL EDWARD A046272 711043 BALDWIN ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A056751 610443 KOUYOUMDJIAN SHOGHER A056763 717736 MHLABA

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011»

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011» ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραµµα ιαγωνισµός Κωδικός Πρόσκλησης : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΠΑΦΟΣ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΠΑΦΟΣ CKO Page 1 / 5 06:40 Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Επαρχία: ΠΑΦΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΗΣ ΑΝΡΕΑΣ A031947 259771 ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΙΧΑΗΛ A047672 633634 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΡΕΑΣ A087952 586584 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΡΙΟΥ A115147 828971 ΑΝΡΟΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 Αριθμός 394 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αναφορικά με τη γνωστοποίηση με αριθμό 383 που δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αριστείδη Χαραλάµπους 8 2008 Στρόβολος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22316439 22316445 22315562 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Α' Κυριάκου Μάτση 26 2368 Άγιος Δοµέτιος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22776530

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ AΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑ/ΚΒ Μαθηματικά - Εκπαιδευτικοί Ε' - ΣΤ τάξη ΑΓΙΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑ/ΚΒ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΒ Αναφορά και Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.)

Διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο ταχυδρομικό κουτί/σάκο Χριστουγέννων: Τα τμήματα Γ2 και Γ7 (1 μονάδα στο Δ.Δ.Κ.) ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ - Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ Έκθεση Ιδεών για τους Ήρωες του σχολείου μας, Μ. Κουτσόφτα και Α. Παναγίδη Α τάξη Α Βραβείο: Παναγιώτα Ευαγγέλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΩΣ

ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΑΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΡΙΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΑΦΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE

OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE OLYMPIC DAY RUN ΚΟΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ POKKA COFFEE ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - Απόσταση 5.800m Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 ΏΡΑ:18:00 1 9 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 41+ ΒΕΤΕΡ ΠΔ Λ/ΣΙΑ ΓΣΠ 18:17 1 ος

Διαβάστε περισσότερα

Starting list, Road race 4,6 km. Εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωρίου 2010

Starting list, Road race 4,6 km. Εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωρίου 2010 Starting list, Road race 4,6 km Εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 4 Οκτωρίου 2010 Α/Α NAME SURNAME BIB NUMBER TEAM EVENT 1 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΟΥΡΜΑΣ 4000 ΓΙΩΡΓΟΣ Road Race 2 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΥΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. Ώρα παρουσιάσεων: 10:15 11:15 π.μ.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. Ώρα παρουσιάσεων: 10:15 11:15 π.μ. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ POWERPOINT ΑΙΘΟΥΣΑ Α Συντονίστρια: Αντρη Λοϊζίδου. Ώρα παρουσιάσεων: 10:15 11:15 π.μ. 1. Δημοτικό Χρυσελεούσας ΚΒ Το νερό στη ζωή μας 2.

Διαβάστε περισσότερα

E-mail: circularsec@schools.ac.cy

E-mail: circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.11 Αρ. Τηλ.: 22800698/735 Αρ. Φαξ: 22800682 14 Ιανουαρίου 2015 E-mail: circularsec@schools.ac.cy ιευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΑ2009 MS. Club Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Quarterfinals Semifinals Final. 1 Πασκάλ Νικόλας Ευσταθίου [1] Νικόλας Ευσταθίου [1] 2 Bye 1

ΓΥΜΝΑΣΙΑ2009 MS. Club Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Quarterfinals Semifinals Final. 1 Πασκάλ Νικόλας Ευσταθίου [1] Νικόλας Ευσταθίου [1] 2 Bye 1 ΓΥΜΝΑΣΙΑ2009 MS Club Round 1 Round 2 Round 3 Round 4 Quarterfinals Semifinals Final 1 Πασκάλ Νικόλας Ευσταθίου [1] Νικόλας Ευσταθίου [1] 2 Bye 1 Νικόλας Ευσταθίου [1] 3 Ολύµπιον Κων/Νος ραµιώτης 11-2 11-1

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΡΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΡΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΡΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΦΟΣ Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3 ΑΓΑΠΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ

Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ FINALWEEK ΤΑΞΗ 1 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Α' ΕΒΔΟΜΑΔΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚYΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΚYΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Πρόλογος Το παρόν βιβλίο εκδίδεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), ενώ σημαντική χρονική συγκυρία αποτελεί και η ανάληψη της Προεδρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Λ1 1 ΚΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ FORUM 2 9610 ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΧΡΥΣΩ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Γ. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 3 ΣΚΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ Γ. ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 4 15983 ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 8/4/2014 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 8/4/2014 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 8/4/2014 ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ 9:00 Τ Ε Λ Ε Τ Η Ε Ν Α Ρ Ξ Η Σ 9:15 80Μ ΕΜΠΟΔΙΑ Θ. ΠΡΟΚΡ. 9:30 100Μ ΕΜΠΟΔΙΑ Α 9:45 300Μ ΕΜΠ ΠΡΟΚΡ. Θ ΠΡΟΚΡ. 9:50 300Μ ΕΜΠ Α ΠΡΟΚΡ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 1. ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 30 ΙΩΑΚΕΙΜ ΙΩΑΝΝΑ Ειδικός Εκπαιδευτικός (Ειδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. / ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2009 2010» Στα πλαίσια του Προγράµµατος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας» της «έσµης Προγραµµάτων του Ιδρύµατος Προώθησης Έρευνας για

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 21.8.2013 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τις πιο κάτω μεταθέσεις και διορισμούς Εκπαιδευτικών Λειτουργών

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της».

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της». Το σχολείο μας συνεχίζει φέτος, για τρίτη σχολική χρονιά, να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Οικολoγικά Σχολεία, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια νέα εμπειρία. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΟ ΠAI ΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ 1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΑΤΣAΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΑΤΣAΣ 2 Α.ΤΟΥΦΕΞΗΣ 15-2,15-7 Μ. ΡΑΚΟΣ 3.ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ 15-5,5-5 Μ. ΡΑΚΟΣ 4 Μ.

ΑΠΛΟ ΠAI ΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ 1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΑΤΣAΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΑΤΣAΣ 2 Α.ΤΟΥΦΕΞΗΣ 15-2,15-7 Μ. ΡΑΚΟΣ 3.ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ 15-5,5-5 Μ. ΡΑΚΟΣ 4 Μ. ΑΠΛΟ ΠAI ΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ 1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΑΤΣAΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΑΤΣAΣ 2 Α.ΤΟΥΦΕΞΗΣ 15-2,15-7 Μ. ΡΑΚΟΣ 3.ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ 15-5,5-5 Μ. ΡΑΚΟΣ 4 Μ. ΡΑΚΟΣ 15-6,15,4 Q1 5 ΦΟΙΒΟΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΦΟΙΒΟΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ 6 Π.ΕΚΤΩΡΟΣ w.o.

Διαβάστε περισσότερα

CODE ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ CLASS ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ CENTER TIME ROOM

CODE ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ CLASS ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ CENTER TIME ROOM CODE ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ CLASS ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑ CENTER TIME ROOM 2317650 BEHZAD LAMAR Α ΛΥΚΕΙΟΥ The Senior School ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (Περιοχή Αθαλάσσας - Τέρμα Λεωφ. Κυρηνείας) 12:30-13:30 ΧΩΔ01-104 2314493

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

LIFE08 NAT/CY/000453 Δράση Δ.1: Ενημερωτική εκστρατεία, διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, σεμιναρίων και συνεδρίων, παραγωγή ενημερωτικού υλικού

LIFE08 NAT/CY/000453 Δράση Δ.1: Ενημερωτική εκστρατεία, διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, σεμιναρίων και συνεδρίων, παραγωγή ενημερωτικού υλικού LIFE08 NAT/CY/000453 Δράση Δ.1: Ενημερωτική εκστρατεία, διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, σεμιναρίων και συνεδρίων, παραγωγή ενημερωτικού υλικού Παραδοτέο: Έκθεση για τον Διαγωνισμό Νέων PLANT-NET CY Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗ - ACHDAC -ΚΟΑ -ΜOVE WEEK -OΠΑΠ - POKKA COFFEE

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗ - ACHDAC -ΚΟΑ -ΜOVE WEEK -OΠΑΠ - POKKA COFFEE ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΚΛΗ ΔΗ - ACHDAC -ΚΟΑ -ΜOVE WEEK -OΠΑΠ - POKKA COFFEE ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΦΗ 20-29 2 ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 40-49 3 ΧΑΡΗΣ ΟΜΗΡΟΥ 20-29

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Αξίες, Γνώση, Αγωγή ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ. Αποτελέσματα Παγκύπριων Εισαγωγικών Εξετάσεων Από τον Ιούνιο του 2008, οπόταν και αποφοίτησαν

Διαβάστε περισσότερα

LEMESIA 2014 - RESULTS FOR THE 3KM RUN RACE ΛΕΜΕΣΙΑ 2014 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 3 ΧΛΜ

LEMESIA 2014 - RESULTS FOR THE 3KM RUN RACE ΛΕΜΕΣΙΑ 2014 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 3 ΧΛΜ LEMESIA 2014 - RESULTS FOR THE 3KM RUN RACE ΛΕΜΕΣΙΑ 2014 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 3 ΧΛΜ RESULTS BY AGE AND GENDER CATEGORIES ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΟΥ TOP 3 MEN ACROSS ALL

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ/ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ/ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: dionysiou.despo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2013

Θέμα : Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.7.02/11 Αρ. Τηλ.: 2800642 Αρ. Φαξ: 2800638 E-mail: chrychrysanthou@schools.ac.cy 21 Αυγούστου 2013 Διευθυντές/τριες Σχολείων Μέσης Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Οκτώβριος 2014 - Τεύχος 43 2 Οκτωβρίου Γίνονται οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου κάθε τμήματος. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα