Κ Υ Π Ρ Ι Α ΚΟ Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ ΟΥ Τ ΟΥ Ρ Ι Σ Μ ΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κ Υ Π Ρ Ι Α ΚΟ Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ ΟΥ Τ ΟΥ Ρ Ι Σ Μ ΟΥ"

Transcript

1 Κ Υ Π Ρ Ι Α ΚΟ Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ ΟΥ Τ ΟΥ Ρ Ι Σ Μ ΟΥ N E W S L E T T E R CSTI is affiliated to the «Αειφόρος Ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες» Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου Φίλιππος Δρουσιώτης -Πρόεδρος Γρηγόρης Δημητρίου-Ταμίας Angela Richardson Antje Παπαγεωργίου Γιάννα Ορφανίδου Δάφνης Παναγίδης Francis Nektarios Guy John G C Wood Ιωάννα M Ιωάννου Kelley Polis Κώστας Μιχαήλ Νίκος Χατζηκωστέας Tina Dobbins Φυλακτής Λαζάρου Η Διεύθυνση μας: Τ/χου Δημήτρη Πουλίου Λευκωσία Τηλ: / info@csti-cyprus.org Website: Facebook: Twitter: CySustTourism Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης 2017 Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε το 2017 ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης (International Year of Sustainable Tourism for Development), υπενθυμίζοντας τη δυναμική του τουρισμού για την προώθηση της Διεθνούς Ατζέντας για την Αειφόρο Ανάπτυξη και των 17 Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs). Οι τρεις στόχοι που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό είναι οι ακόλουθοι: Στόχος 8 Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη Στόχος 12 Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή Στόχος 14 Ζωή κάτω από το νερό Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού, που θα μπορεί να αξιοποιήσει την τεράστια δυναμική του όσον αφορά την οικονομική ευημερία, την κοινωνική ένταξη, την ειρήνη, καθώς και την περιβαλλοντική διαφύλαξη. Το Διεθνές Έτος στοχεύει στην αλλαγή πολιτικών, επιχειρηματικών πρακτικών και συμπεριφοράς των πελατών προς ένα πιο βιώσιμο τουριστικό τομέα. Επίσης, προωθεί το ρόλο του τουρισμού στους ακόλουθους τομείς: Βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη Κοινωνική ένταξη, απασχόληση και μείωση της φτώχειας Απόδοση πόρων, προστασία του περιβάλλοντος και κλιματική αλλαγή Πολιτιστικές αξίες, ποικιλομορφία και πολιτιστική κληρονομιά Αμοιβαία κατανόηση, ειρήνη και ασφάλεια Με αφορμή της κήρυξης του 2017 ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) στοχεύει στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού στην Κύπρο μέσω των δραστηριοτήτων και συνεργασιών του που θα λάβουν μέρος το 2017.

2 Σ Ε Λ Ι Δ Α 2 Γνωρίστε τα μέλη μας CYHERBIA BOTANICAL PARK AND LABYRINTH To CyHerbia Botanical Park and Labyrinth βρίσκεται στο χωριό Αυγόρου και περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Εννέα διαφορετικοί κήποι βοτάνων, ο κάθε ένας με ξεχωριστό θέμα Χώρο για να απολαύσεις χαλαρωτικό τσάι με θέα τους κήπους Κατάστημα με βιολογικά τσάγια, έλαια και πολλά άλλα χειροποίητα φυτικά προϊόντα (όλα παράγονται στο πάρκο) Δωμάτιο απόσταξης όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν απόσταξη αιθέριων ελαίων Λαβύρινθο από θάμνους Λαβύρινθο λεβάντας για διαλογισμό Το «Woodland Walk» σε σχήμα της Κύπρου όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τα 7 θαύματα του νησιού και να πάρουν μια πρώτη γεύση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Περιπέτεια, διασκέδαση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες Το πάρκο χρειάστηκε 8 χρόνια για να χτιστεί και άνοιξε τον Οκτώβριο του Στόχος του πάρκου είναι η εκπαίδευση των επόμενων γενεών σχετικά με τα οφέλη των Κυπριακών βοτάνων στην υγεία, τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα σε όλη την Ευρώπη λόγω του ιδανικού κλίματος και συνθηκών εδάφους. Στους εννέα θεματικούς κήπους φυτεύονται οργανικά βότανα και παρέχονται εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία και διδάσκουν σεμινάρια για την αειφόρα βιολογική γεωργία για τα πανεπιστήμια και κολέγια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη Το Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη είναι η στέγη μιας ευρείας έκθεσης εργαλείων και μηχανημάτων, η οποία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη ολόκληρη τη διαδικασία συλλογής σιτηρών, άλεσης αλεύρου και ψησίματος ψωμιού, με τον τρόπο που αυτή παραδοσιακά γινόταν στην Κύπρο κατά τον 19ο και 20ο αιώνα. Βρίσκεται εντός της σύγχρονης αλευρομηχανίας «Σάββας Χατζηγιώρκης και Υιοί Λτδ», στο Φρέναρος της επαρχίας Αμμοχώστου, προσφέροντας στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία να προσδιορίσουν τις συντεταγμένες τους ως προς την εξέλιξη της αλευροποιίας μέσα στο χρόνο. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χώρος, μέσα στον οποίο η παράδοση και η πολιτιστική κληρονομιά θα προφυλάσσονται. Το μουσείο είναι ένα πολιτιστικό κέντρο το οποίο φιλοξενεί παραδοσιακά, εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά εργαστήρια και γεγονότα. Επίσης, παρέχει μια πλήρη εκπαιδευτική ε- μπειρία για όλα τα στάδια παραγωγής αλεύρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στόχος του μουσείου είναι η δημιουργία ενός ιδεατού περιβάλλοντος για εκπαιδευτικούς προορισμούς και θα εισάγει τους μαθητές σε μια διαδραστική εμπειρία με την κυπριακή παραδοσιακή ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

3 Σ Σ Λ Ι Δ Α 3 Προγράμματα 2017 Κυπριακό Πρόγευμα Το πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα έχει δημιουργηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), το Travel Foundation UK και το CSTI μέσω του Cyprus Destination Partnership. Το CSTI έχει το συντονισμό του προγράμματος Κυπριακού Προγεύματος μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου ως το βασικό παράγοντα για να διατηρήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία του νησιού. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση του κοινωνικού ρόλου της τουριστικής βιομηχανίας και στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και παραγωγών. Μέχρι τώρα στο πρόγραμμα συμμετέχουν 34 ξενοδοχεία σε όλο το νησί. Το CSTI και ο ΚΟΤ στοχεύουν να αυξήσουν τους συμμετέχοντες προωθώντας το Κυπριακό Πρόγευμα. Θα οργανωθούν εργαστήρια για την εκπαίδευση των chefs των ξενοδοχείων στην προετοιμασία παραδοσιακών συνταγών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: Πρόγραμμα BeMed - Prevent Plastic in the Mediterranean Sea Η πρωτοβουλία έχει αναπτυχθεί για να προωθήσει και να υποστηρίξει το γενικό στόχο του BeMed, ο οποίος είναι η αντιμετώπιση της πρόκλησης για απαλλαγμένη Μεσόγειο από πλαστικές ύλες. Το επίκεντρο της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση των βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά τη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων και η εφαρμογή εναλλακτικών δράσεων για την αλλαγή της κοινωνικής συμπεριφοράς και της συμπεριφοράς της τουριστικής βιομηχανίας σε σχέση με τη μη βιώσιμη χρήση των πλαστικών προϊόντων. Τα θέματα που στοχεύει να ασχοληθεί η πρωτοβουλία είναι τα ακόλουθα: Αύξηση της ευαισθητοποίησης τόσο του κοινού όσο και των θεσμικών οργάνων σχετικά με τις πηγές και τις συνέπειες της πλαστικής ρύπανσης Αειφόρος διαχείριση του τουρισμού και η σχέση του με το πλαστικό Ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των χρηστών της θάλασσας για περιορισμό της χρήσης πλαστικών στις δραστηριότητες τους Η προγραμματισμένη περίοδος έναρξης της πρωτοβουλίας είναι ο Σεπτέμβριος 2017 και η περίοδος ολοκλήρωσης είναι ο Νοέμβριος 2018 (14 μήνες). Η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας - Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου, Αγίας Νάπας και Πρωταρά.

4 Σ Ε Λ Ι Δ Α 4 Δραστηριότητες 2017 Διάσκεψη Τύπου - 09 Φεβρουαρίου 2017 Το CSTI οργάνωσε Διάσκεψη Τύπου για να ανακοινωθούν τα σχέδια και οι ενέργειες του οργανισμού σε σχέση με τη συμβολή του, στους στόχους του Διεθνές Έτους Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης Ημέρα της Γης - 25 Μαρτίου 2017 Το CSTI γιόρτασε την ημέρα της Γης στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. BeMed Πρόγραμμα - Οι Νικητές - 30 Μαρτίου 2017 Ο πρόεδρος του CSTI κ. Φίλιππος Δρουσιώτης είχε προσκληθεί και είχε την τιμή να παρευρεθεί στις 30 Μαρτίου 2017 σε εκδήλωση παρουσία του Πρίγκιπα Άλμπερτ ΙΙ του Μονακό κατά την οποία είχαν παρουσιαστεί οι έντεκα νικητές προγραμμάτων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, την Κύπρο, την Αλβανία, το Λίβανο, την Τυνησία και το Μαυροβούνιο για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης στη Μεσόγειο. Πράσινες Παραλίες: Προϋπόθεση για τον Αειφόρο Τουρισμό στην Κύπρο» - 28 Απριλίου 2017 Ημερίδα με τίτλο «Πράσινες Παραλίες: Προϋπόθεση για τον Αειφόρο Τουρισμό στην Κύπρο», πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στην Αγία Νάπα από το Γραφείο Ενημέρωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το CSTI. Σε χαιρετισμό του ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ανδρέας Κεττής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η επέκταση του προγράμματος και της φιλοσοφίας που διέπει τις Πράσινες Παραλίες θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους άμεσα εμπλεκόμενους ιδιώτες και στο ευρύ κοινό, περιλαμβανομένων των σχετικών φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, τους ξένους και ειδικά τους Ευρωπαίους τουρίστες, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κύπρο». Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και ο Πρόεδρος του CSTI Φίλιππος Δρουσιώτης. Με το τέλος της ημερίδας ακολούθησε συμβολικός καθαρισμός της παραλίας Nissi με τη συμμετοχή μαθητών της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας. 01 Ιουνίου 2017 Ο κ. Δρουσιώτης, Πρόεδρος του CSTI, είχε μια παραγωγική συνάντηση με τον κ. Noel Josephides, Πρόεδρος Travel Foundation, Πρόεδρος Sunvil Holidays, Πρόεδρος ABTA. Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία - Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε - 08 και 09 Ιουνίου 2017 Το CSTI συνδιοργάνωσε με την Green Dot Κύπρου, δύο ημερίδες - μία στην Πάφο και μία στην Αγία Νάπα - με τίτλο Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία - Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Οι ημερίδες διεξάχθηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RETHINK, RE- DUCE-REUSE-RECYCLE.

5 Σ Ε Λ Ι Δ Α 5 Δραστηριότητες 2017 Ετήσιος καθαρισμός της παραλίας Nissi στην Αγία Νάπα - 14 Ιουνίου 2017 Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το CSTI συμμετείχε στον ετήσιο καθαρισμό της παραλίας Nissi, ο οποίος οργανώθηκε από το Nissi Beach Resort την Τετάρτη 14 Ιουνίου ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2017 Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση μας θα γίνει γύρω στο τέλος Οκτωβρίου. Συνεργασία μεταξύ CSTI και άλλων επιχειρήσεων / οργανισμών Hypermedia Interactive Services Ltd Εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την εταιρία Hypermedia Interactive Services Ltd για την προώθηση του πρωτοποριακού σε παγκόσμιο επίπεδο προγράμματος ηλεκτρονικής μάθησης με θέμα Κατάρτιση στις αειφόρες πρακτικές στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία. Στόχος του προγράμματος κατάρτισης είναι η εισαγωγή των αειφόρων πρακτικών στο χώρο εργασίας μέσα από τις συνιστώσες της Αειφόρου Ανάπτυξης (Οικονομία, Κοινωνία και Περιβάλλον). Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι άμεσα διαθέσιμο για όλες τις επιχειρήσεις από το διαδικτυακό τόπο Συνδυάζει τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις και εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές στον τρόπο παράδοσης, που υποκινούν τη στρατηγική, την ποιότητα του περιεχομένου και το αντικείμενο του θέματος. Η διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης ανέρχεται πάνω από 35 ώρες διαδραστικής μάθησης με πάνω από 300 ερωτήσεις, από τις οποίες οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παίξουν και να συναγωνιστούν μεταξύ τους είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά. Συνεργασία με Συμβούλους για επιχορήγηση Ευρωπαϊκών Έργων Στο πλαίσιο εξερεύνησης και αξιοποίησης ευκαιριών χρηματοδότησης κυρίως από την Ευρώπη, για την υλοποίηση έργων σχετικών με το όραμα του CSTI στον τομέα του τουρισμού, με χαρά ανακοινώνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τους συμβούλους επιχορήγησης Ευρωπαϊκών Έργων Δέσπω Κάκκουρα και Μαρία Βιλανίδου, και οι δύο με πολυετή εμπειρία στον τομέα συγγραφής προτάσεων και διαχείρισης ευρωπαϊκών έργων, με εξειδίκευση στον τομέα του τουρισμού. Μια σημαντική συνεργασία που ευελπιστούμε ότι θα ενδυναμώσει το έργο του οργανισμού μας. Η συνεργασία αυτή είναι πολύ πρόσφατη και έχουμε ήδη καταθέσει δύο σημαντικά έργα για τα οποία ευελπιστούμε θετική απάντηση. Στόχος είναι η αύξηση του συνολικού μας προϋπολογισμού για να έχουμε την ευχέρεια να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα ώστε να εδραιώσουμε περαιτέρω μια βιώσιμη προσέγγιση για τον τουρισμό στην Κύπρο, συμμετέχοντας στην οικονομική ανάπτυξη και συνάμα μειώνοντας τις αρνητικές περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

6 Σ Ε Λ Ι Δ Α 6 Διακρίσεις σε μέλη μας Βραβείο στο ξενοδοχείο Amathus Beach από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων Έχει απονεμηθεί το βραβείο Sustainability Award - Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης στο ξενοδοχείο Amathus από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων - ΕΗΜΑ - στο Άμστερνταμ. Το βραβείο αυτό είναι η συνέχιση της ανάδειξης του Amathus ως Πράσινο Ξενοδοχείο της Χρονιάς για το έτος 2015 στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Φιλοξενίας (European Hospitality Awards) στο Λονδίνο. Διακρίσεις από TUI Nordic στον όμιλο LOUIS HOTELS Υψηλές διακρίσεις για τα Louis Hotels και συγκεκριμένα για δύο ξενοδοχεία της στα καθιερωμένα διεθνή βραβεία που διοργανώνει η TUI Nordic, ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες του κόσμου. Τα δύο ξενοδοχεία που κατέκτησαν τέσσερα βραβεία ήταν το St Elias Resort και το The Royal Apollonia. Σε τελετή που έγινε στις 4 Μαΐου 2017 στην Πάφο όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΤUI και ξενοδόχοι από όλοι την Κύπρο, το St Elias Resort κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων. Το St Elias Resort ανακηρύχθηκε το καλύτερο τετράστερο ξενοδοχείο για το έτος 2016 σύμφωνα με τα σχόλια των επισκεπτών που το επισκέφτηκαν. Χαρακτηριστικά το σκορ ικανοποίησης στη βαθμολογία έφτασε τα 9,2 / 10. Στην ίδια βράβευση το The Royal Apollonia κέρδισε τρία βραβεία, στην κατηγορία των ξενοδοχείων πέντε αστέρων: για τις υπηρεσίες καθαριότητας, για την ποιότητα φαγητού και τη συνολική ικανοποίηση. Ο κ. Ιάσων Περδίος, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Hotels δήλωσε σχετικά: «Στη Louis Hotels είμαστε υπερήφανοι που αναγνωρίζεται από το πιο απαιτητικό κοινό, τους πελάτες μας, η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να προσφέρουμε εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών και μια αξέχαστη αυθεντική κυπριακή εμπειρία διακοπών. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή την εξαιρετική δουλειά». Η TUI Nordic είναι ο κορυφαίος Tour Operator Σκανδιναβικών χωρών για την Κύπρο καθώς φέρνει στο νησί μας περισσότερους από 94,000 πελάτες κάθε χρόνο. Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να μας πληροφορούν για διακρίσεις που τους απονέμονται.

7 N E W S L E T T E R Τα μέλη μας Σ Ε Λ Ι Δ Α 7 Ξενοδοχεία και Εταιρείες Affiliated member:

8 N E W S L E T T E R Τα μέλη μας Ξενοδοχεία Σ Ε Λ Ι Δ Α 8 Παραγωγοί Δήμοι/Κοινότητες Πανεπιστήμια Ξενοδοχεία, Εταιρίες, Δήμοι, Κοινότητες, Παραγωγοί και άτομα είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν μέλη του CSTI. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας

Ετήσια Γενική Συνέλευση

Ετήσια Γενική Συνέλευση ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο CSTI is affiliated to the Δ Ε Λ Τ Ι Ο Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 5 Ετήσια Γενική Συνέλευση Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Destination Partnership

Cyprus Destination Partnership Κ Υ Π Ρ Ι Α Κ Ο Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ Ο Υ Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Μ Ο Υ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Μ Α Ι Ο Σ 2 0 1 5 CSTI is affiliated to the «Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ανάπτυξη που ικανοποιεί τις

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες Δεκεμβρίου Φεβρουαρίου 2018

Δραστηριότητες Δεκεμβρίου Φεβρουαρίου 2018 Σ Ε Λ Ι Δ Α 1 ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Α Ε Ι ΦΟΡΟΥ ΤΟΥ Ρ ΙΣΜΟΥ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 8 CSTI is affiliated to the Δραστηριότητες Δεκεμβρίου 2017 - Φεβρουαρίου 2018 8 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay Ξενοδοχείο Atlantica Bay Το ξενοδοχείο Atlantica Bay είναι το νεότερο μέλος του προγράμματος Κυπριακό Πρόγευμα. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Atlantica Bay, καθώς η ενθουσιώδης διοίκηση και η αφοσιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 1 Το πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα έχει δημιουργηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) το Travel Foundation UK και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) μέσω του προγράμματος Cyprus Destination

Διαβάστε περισσότερα

Κ Υ Π Ρ Ι Α ΚΟ Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ ΟΥ Τ ΟΥ Ρ Ι Σ Μ ΟΥ

Κ Υ Π Ρ Ι Α ΚΟ Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ ΟΥ Τ ΟΥ Ρ Ι Σ Μ ΟΥ Κ Υ Π Ρ Ι Α ΚΟ Σ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ Α Ε Ι Φ Ο Ρ ΟΥ Τ ΟΥ Ρ Ι Σ Μ ΟΥ N E W S L E T T E R CSTI is affiliated to the Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 6 Ετήσια Γενική Συνέλευση Ο Σύνδεσμος γιόρτασε τα 10 χρόνια παρουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και Επιτυχημένο 2019.

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και Επιτυχημένο 2019. 1 Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και Επιτυχημένο 2019. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2019! 1 2 Ακόμα ένας επιτυχημένος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017 Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο Όπως είναι ευρέως γνωστό, η 27 η Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρος Τουρισμός: Στήριξη της Κυπριακής Οικονομίας στον τουριστικό τομέα και η σημασία του αειφόρου τουρισμού

Αειφόρος Τουρισμός: Στήριξη της Κυπριακής Οικονομίας στον τουριστικό τομέα και η σημασία του αειφόρου τουρισμού Αειφόρος Τουρισμός: Στήριξη της Κυπριακής Οικονομίας στον τουριστικό τομέα και η σημασία του αειφόρου τουρισμού ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Cyprus Sustainable Tourism Initiative CSTI Φίλιππος

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Γενική Συνέλευση και Εκδήλωση Αειφόρος Τουρισμός για το Παρόν και το Μέλλον

Ετήσια Γενική Συνέλευση και Εκδήλωση Αειφόρος Τουρισμός για το Παρόν και το Μέλλον Κ Υ Π Ρ Ι Α ΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΥ Ρ Ι Σ Μ ΟΥ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 CSTI is affiliated to the «Αειφόρος Ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφείτε στην Travelife και συνεργαστείτε με ευρωπαϊκούς και διεθνείς tour operator για τη διαχείριση και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης

Εγγραφείτε στην Travelife και συνεργαστείτε με ευρωπαϊκούς και διεθνείς tour operator για τη διαχείριση και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης Εγγραφείτε στην Travelife και συνεργαστείτε με ευρωπαϊκούς και διεθνείς tour operator για τη διαχείριση και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης Σύστημα αειφόρου ανάπτυξης Travelife Καλώς ορίσατε στην Travelife

Διαβάστε περισσότερα

Η σημασία του αειφόρου τουρισμού και η εφαρμογή του στον αθλητικό τουρισμό

Η σημασία του αειφόρου τουρισμού και η εφαρμογή του στον αθλητικό τουρισμό Η σημασία του αειφόρου τουρισμού και η εφαρμογή του στον αθλητικό τουρισμό ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Cyprus Sustainable Tourism IniBaBve CSTI Φίλιππος Δρουσιώτης Πρόεδρος 21 Φεβρουαρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Στην Πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας την Στοκχόλμη Η 4 η GREKLAND PANORAMA στην 1 η MEDITERRANEAN PANORAMA Ημέρες Κοινού: Εκθεσιακό Κέντρο Stockholmsmässan: 18-19

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία και Ανάπτυξη...

Συνεργασία και Ανάπτυξη... Οκτώβριος 2014 Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του Αναπτυξιακού Σχεδίου Κρασοχωριών που δημιουργήθηκε με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση του κοινού και των συμβαλλόμενων φορέων

Διαβάστε περισσότερα

(B)Προτείνεται η άμεση δημιουργία Ανοικτής αγοράς Παζαράκι (Μαρκέτας; ) (Open Market) η οποία να συνδιαστει με το μουσείο, μοναστήρι και αγροτόσπιτο

(B)Προτείνεται η άμεση δημιουργία Ανοικτής αγοράς Παζαράκι (Μαρκέτας; ) (Open Market) η οποία να συνδιαστει με το μουσείο, μοναστήρι και αγροτόσπιτο Χειμερινός Τουρισμός Πρόταση Γιάννη Καρούσου Πρόταση η οποια κατεθεσα στο δημοτικο συμβουλιο. η πρώτη ολοκληρωμένη για ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού (εγχώριου). μέτρα, κίνητρα και ιδέες οι οποιες ολες

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 1 Τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Αγία Νάπα, Πρωταρά, Πάφο, Λάρνακα, Λεμεσό, Λευκωσία και ορεινές περιοχές. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 1) ΘΕΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 Η Σαντορίνη είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους δημοφιλέστερους

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρος τουρισμός. Μελετώ Δρω στα περιβαλλοντικά προβλήματα της τουριστικής περιοχής της Ορόκλινης

Αειφόρος τουρισμός. Μελετώ Δρω στα περιβαλλοντικά προβλήματα της τουριστικής περιοχής της Ορόκλινης Αειφόρος τουρισμός Μελετώ Δρω στα περιβαλλοντικά προβλήματα της τουριστικής περιοχής της Ορόκλινης Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης 2015-2017 Συμμετέχοντες Στο πρόγραμμα συμμετέχει η Στ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

04/29/15. ΜΑΘΗΜΑ 8ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

04/29/15. ΜΑΘΗΜΑ 8ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 04/29/15 ΜΑΘΗΜΑ 8ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Παρενέργειες από την ανάπτυξη του τουρισµού Νέοι χώροι για τουριστικές εγκαταστάσεις (δάση, ακτές) Ρύπανση

Διαβάστε περισσότερα

Γίνετε μέλος της Travelife και συνεργαστείτε με ευρωπαϊκούς και διεθνείς διοργανωτές ταξιδίων για να διαχειρίζεστε και να προωθείτε την αειφορία.

Γίνετε μέλος της Travelife και συνεργαστείτε με ευρωπαϊκούς και διεθνείς διοργανωτές ταξιδίων για να διαχειρίζεστε και να προωθείτε την αειφορία. Γίνετε μέλος της Travelife και συνεργαστείτε με ευρωπαϊκούς και διεθνείς διοργανωτές ταξιδίων για να διαχειρίζεστε και να προωθείτε την αειφορία. Καλωσήλθατε στην Travelife Η Travelife έχει ως μέλη ξενοδοχεία

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως.

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως. Η Soccerworldcyprus διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας με την επωνυμία Ayia Napa Youth Soccer Festival από τις 6 μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2012. Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και επιτυχημένο 2018.

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και επιτυχημένο 2018. 1 Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και επιτυχημένο 2018. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΌΥΓΕΝΝΑ και ΧΑΡΌΥΜΕΝΌ ΝΕΌ ΕΤΌΣ 2018! 1 2 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η Κ Α Ι Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Η Σ Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Α Σ Δ Ι Δ Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE 2. «Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο»

ShMILE 2. «Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο» ShMILE 2 «Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο» ρηματοδοτικό Μέσο Έχει εγκριθεί στον Άξονα Προτεραιότητας Ειδικότερα στο Μέτρο Τίτλος Έργου Στόχος του Έργου 2 2.1 EUROPEAN

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία We do local και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση του We do local σε εκδήλωση του Meeting Point Hellas

Συνεργασία We do local και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση του We do local σε εκδήλωση του Meeting Point Hellas Συμμετοχή Δύο Νέων Εταιρειών Απρίλιος 2015: Στην Μετοχική σύνθεση της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ προστίθενται άλλες δύο εταιρείες: ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΑΕ με εκπρόσωπο της τον κο Καλαιτζιδάκη Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

«Grow Greek Tourism Online»: εκπαιδευτικό σεµινάριο ψηφιακού µάρκετινγκ της Google στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε το επιτυχηµένο σεµινάριο της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism

Διαβάστε περισσότερα

Γίνετε μέλος του Travelife και συνεργαστείτε με Ευρωπαίους και διεθνείς tour operators για τη διαχείριση και προώθηση της βιωσιμότητας

Γίνετε μέλος του Travelife και συνεργαστείτε με Ευρωπαίους και διεθνείς tour operators για τη διαχείριση και προώθηση της βιωσιμότητας Γίνετε μέλος του Travelife και συνεργαστείτε με Ευρωπαίους και διεθνείς tour operators για τη διαχείριση και προώθηση της βιωσιμότητας Σύστημα Βιωσιμότητας Καλώς ορίσατε στo Travelife Το Travelife έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ 1. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; Ευθυγραμμιζόμενη με μία προπαρασκευαστική

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΌΚΤΩΒΡΙΌΣ του Κυπριακού Προγεύματος. The Golden Bay Beach Hotel

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΌΚΤΩΒΡΙΌΣ του Κυπριακού Προγεύματος. The Golden Bay Beach Hotel 1 Τα νέα μέλη του Κυπριακού Προγεύματος! The Golden Bay Beach Hotel Το πρωινό στο Golden Bay θεωρείται γαστρονομική εμπειρία! Η διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου έχουν αγκαλιάσει το Κυπριακό Πρόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά!

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Τι είναι η ΜΙΤΕ; Η MITE διοργανώνεται στην Αθήνα και επιδιώκει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συνάντηση ανθρώπων από την τουριστική βιομηχανία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Κόστος συμμετοχής: 19. Κόστος συμμετοχής για παιδιά 7-12 ετών: 12. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Τουρισμός

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Κόστος συμμετοχής: 19. Κόστος συμμετοχής για παιδιά 7-12 ετών: 12. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Τουρισμός ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Τουρισμός Εκκλησίες UNESCO Θα επισκεφθούμε στην περιοχή του Τροόδους δύο από τις δέκα περίφημες εκκλησίες οι οποίες περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 24 Νοεμβρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Αθήνα,21 Οκτωβρίου 2014 Κυρίες και κύριοι, Είναι ευτυχής συγκυρία που το φετινό Συνέδριο διεξάγεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας τουριστικής περιόδου που κατά γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2012 Δράση [Αρ. 4] "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης

Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Καθηγητής Χάρης Κοκκώσης Τουρισµός Κλιµατική Αλλαγή Επιπτώσεις της Κλιµατικής Αλλαγής στον Τουρισµό Πράσινη Οικονοµία και Τουρισµός ράσεις Προσαρµογής Τουρισµός µ Η Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2013 Δράση Β1[Αρ. 3] - "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται

Διαβάστε περισσότερα

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της.

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της. Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριου Δημητριάδη, στην ημερίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, με θέμα «Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ Τι αλλάζει φέτος; www.cymepa.net χρονοδιάγραμμα ΣΤΑΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ Hλεκτρονική αίτηση 15-25/10/13 Περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκοί Ποιοτικοί Προορισμοί - Καλύτερος Αναδυόμενος Προορισμός Υπαίθρου ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Ευρωπαϊκοί Ποιοτικοί Προορισμοί - Καλύτερος Αναδυόμενος Προορισμός Υπαίθρου ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Ευρωπαϊκοί Ποιοτικοί Προορισμοί - Καλύτερος Αναδυόμενος Προορισμός Υπαίθρου Αντίγραφα της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν στη ιστοσελίδα www.rural-cyprus.com ή αποστέλλονται μετά από αίτημα από pga@navigator-consulting.com.

Διαβάστε περισσότερα

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015 REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR 11-12-13 Δεκ. 2015 Αποκλειστικός Διοργανωτής North Events www.panoramagreece.com Ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση σταθμός για την Ελλάδα στην Πολωνία! Δύο ημέρες δυνατής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Βάση και του Καταστατικού του Συνδέσμου, νοείται ότι σε οποιεσδήποτε Επιτροπές - Εξωτερικές και Εσωτερικές - στις οποίες συμμετέχει ο Πρόεδρος του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Βάση και του Καταστατικού του Συνδέσμου, νοείται ότι σε οποιεσδήποτε Επιτροπές - Εξωτερικές και Εσωτερικές - στις οποίες συμμετέχει ο Πρόεδρος του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακή. Πολιτική

Ξενοδοχειακή. Πολιτική Ξενοδοχειακή Πολιτική 1. Περιβαλλοντική πολιτική 2. Πολιτική βιωσιμότητας 3. Πολιτική προσωπικού 4. Πολιτική υγείας και ασφάλειας 5. Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών 6.

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε;

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; ShMILE II ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; Alpha MENTOR Αναστασία Χατζηνικολάου Αρχιτέκτων Περιβαλλοντολόγος Σοφία Ναταλία Μποέμη

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER OF TOURISM, GREECE

MINISTER OF TOURISM, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA MINISTER OF TOURISM, GREECE THE EU EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA

Διαβάστε περισσότερα

Τα βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Top Greek Hotel 2017 και 4 βασικές κατηγορίες:

Τα βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Top Greek Hotel 2017 και 4 βασικές κατηγορίες: Τα βραβεία Στόχος των βραβείων Greek Hospitality Awards 2017 είναι να αναδείξει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας που πρωτοπορούν η κάθε μία στο είδος της. Τα βραβεία περιλαμβάνουν το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Τουρισμού 2011-2015 Αειφόρος Ανάπτυξη ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΟΤ (ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ)

Στρατηγική Τουρισμού 2011-2015 Αειφόρος Ανάπτυξη ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΟΤ (ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ) Στρατηγική Τουρισμού 2011-2015 Αειφόρος Ανάπτυξη ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΚΟΤ (ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ) 1 Οικονομικοί λόγοι που ωθούν την τουριστική ανάπτυξη Δημιουργία νέων

Διαβάστε περισσότερα

Επισημαίνεται ότι ενδέχεται ορισμένα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί κατά την διάρκεια του τελευταίου 12μήνου να μην είναι επίκαιρα.

Επισημαίνεται ότι ενδέχεται ορισμένα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί κατά την διάρκεια του τελευταίου 12μήνου να μην είναι επίκαιρα. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Louis plc: Ετήσιο Δελτίο για την περίοδο 5.6.2007 15.5.2008 Λευκωσία, 20 Μαίου 2008 H Louis plc υποβάλλει το Ετήσιο Δελτίο της που καλύπτει την περίοδο από 5 ην Ιουνίου, 2007 μέχρι 15 ην Μαΐου,

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019 BOUTIQUE Hospitality Management Company HOTELS FORUM February 13, 2019 H SWOT 3o Boutique Hotels Forum Η SWOT Hospitality Management Company είναι εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Ημερίδα Η σημασία των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην προώθηση των βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών

Πρόσκληση Ημερίδα Η σημασία των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην προώθηση των βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών Πρόσκληση Ημερίδα Η σημασία των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην προώθηση των βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 Γραφεία Deloitte, Λευκωσία Η Deloitte σας

Διαβάστε περισσότερα

Εποπτεία: Γεωργία Νεοφύτου, Επιθεωρήτρια Μουσικής Mέσης Εκπαίδευσης. Γλωσσική Επιμέλεια: Κούλα Ζιπιτή, Φιλόλογος

Εποπτεία: Γεωργία Νεοφύτου, Επιθεωρήτρια Μουσικής Mέσης Εκπαίδευσης. Γλωσσική Επιμέλεια: Κούλα Ζιπιτή, Φιλόλογος Συγγραφή: Χρύσανθος Χαραλάμπους, Συντονιστής Μουσικών Σχολείων Κύπρου Εποπτεία: Γεωργία Νεοφύτου, Επιθεωρήτρια Μουσικής Mέσης Εκπαίδευσης Γλωσσική Επιμέλεια: Κούλα Ζιπιτή, Φιλόλογος Σχεδιασμός έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Εμπειρίες από τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο διεθνές Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων Βασίλης Ακύλας Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. Τουρισμός και Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. Τουρισμός και Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Τουρισμός και Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Αντίγραφα της αίτησης σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν στη ιστοσελίδα www.cyprus-eden.com

Διαβάστε περισσότερα

Τα βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Top Greek Hotel 2017 και 4 βασικές κατηγορίες:

Τα βραβεία. Τα βραβεία περιλαμβάνουν το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: Top Greek Hotel 2017 και 4 βασικές κατηγορίες: Τα βραβεία Στόχος των βραβείων Greek Hospitality Awards 2017 είναι να αναδείξει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας που πρωτοπορούν η κάθε μία στο είδος της. Τα βραβεία περιλαμβάνουν το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ:

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Μάιος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση

Ενημερωτικό Δελτίο. Μάιος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2016 WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Το Έργο WE-Qualify Το Έργο WE-Qualify «Improve Skills and Qualifications

Διαβάστε περισσότερα

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Η αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να υποβληθεί σε τυπωμένη (χειρόγραφες αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το Κυπριακό Σηµείο Επαφήσ «Ευρώπη για τουσ Πολίτεσ» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείασ και Πολιτισµού τησ Κυπριακήσ ηµοκρατίασ (50%) και από την Ευρωπα)κή Επιτροπή (50%) 27 χώρες 495 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης.

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Έκθεση για την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ναό του Επίκουρου Απόλλωνα

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών

Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών 2018-2028 Αρμόδια υπηρεσία Απόσπασμα Όρων Εντολής Η Αναθέτουσα Αρχή, είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας,

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύω και Τρυγώ στα Κρασοχώρια...

Μαγειρεύω και Τρυγώ στα Κρασοχώρια... Νοέμβριος 2014 Μετά από δική σας παρότρυνση και θετικά σχόλια που δεχθήκαμε για το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του Αναπτυξιακού Σχεδίου Κρασοχωριών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία του δεύτερου

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία.

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία. Πως ξεκίνησε 2004: Η ιδέα αφορούσε στη προώθηση των απαιτήσεων της τήρησης της νομοθεσίας 2007: Στη συνέχεια ήταν η προώθηση των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης 2011: Σήμερα αποτελεί μια ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας ΚΟΤ Μια αποτίμηση του 2013. (Λεύκος Φυλακτίδης, Διευθυντής Τουρισμού)

Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας ΚΟΤ Μια αποτίμηση του 2013. (Λεύκος Φυλακτίδης, Διευθυντής Τουρισμού) Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας ΚΟΤ Μια αποτίμηση του 2013. (Λεύκος Φυλακτίδης, Διευθυντής Τουρισμού) Το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας (ΤΔΠ) είναι το αρμόδιο Τμήμα του Οργανισμού επιφορτισμένο με τη εποπτεία

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διεθνών Οργανισμών και Πρωτοβουλιών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διεθνών Οργανισμών και Πρωτοβουλιών Universities 4 EU Αθήνα, 21 Μαρτίου 2015 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διεθνών Οργανισμών και Πρωτοβουλιών Βέρα Δηλάρη Education expert veradil61@gmail.com Παγκόσμιοι Αναπτυξιακοί Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST. Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες

Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST. Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες Παρουσίαση της Χάρτας Καλής Συμπεριφοράς στο πλαίσιο του προγράμματος NEST Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007, 12.00 Ξενοδοχείο Λιακωτό, Λαιμός, Πρέσπες NEST (Network for Sustainable Tourism) Συνεργασία εταίρων

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015:

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Εμπλοκή των νέων της Ευρώπης από σχολικούς κήπους σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής και διανομής τροφίμων Παγκόσμια εκπαίδευση για

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 8-9 Δεκεμβρίου 2016 Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Βουλής των

Διαβάστε περισσότερα

Discover North Athens

Discover North Athens Ο Συνεργατικός Σχηματισμός (DNA) αποτελεί δικτύωση φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και σκοπό την ανάδειξη της χωρικής ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Συνάντηση εταίρων στην PROFILES Αυστρία. Εισαγωγικό. Καλωσορίσατε στην έκτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES.

Ενημερωτικό Δελτίο. Συνάντηση εταίρων στην PROFILES Αυστρία. Εισαγωγικό. Καλωσορίσατε στην έκτη έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου PROFILES. 25 Μαΐου 2013 Τεύχος 6 Εισαγωγικό Η ερευνητική Ομάδα Ελένη Α. Κύζα Επιστημονική Υπεύθυνος PROFILES Email: Eleni.Kyza@cut.ac.cy URL: www.cut.ac.cy/en/staff/ eleni.kyza/ Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. ΑΑΑ Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση A global sustainability framework and initiative of the United Nations Environment Programme Finance Initiative Ένα παγκόσμιο πλαίσιο και μια πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

"ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ "ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΦΟΥ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Επαρχιακό Γραφείο Πάφου-

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Ονοματεπώνυμο: Γεωργίου Παναγιώτης 113125 Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Γιωργής Κριτσωτάκης Δεκέμβριος 2014 Γκολφ - Τουρισμός Readman

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO Μέσω του στρατηγικού συνεταιρισμού διαμορφώνουμε το μέλλον της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας Η Πρόκληση Τα τελευταία χρόνια,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Βάση και του Καταστατικού του Συνδέσμου, νοείται ότι σε οποιεσδήποτε Επιτροπές - Εξωτερικές και Εσωτερικές - στις οποίες συμμετέχει ο Πρόεδρος του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Oκτώβριος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση

Ενημερωτικό Δελτίο. Oκτώβριος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Ενημερωτικό Δελτίο Oκτώβριος 2016 WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Το Έργο WE-Qualify Το Έργο WE-Qualify «Improve Skills and

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 1ο ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GREEN DOT

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 1ο ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GREEN DOT ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ : 1 5 1 / 9 / 2 0 1 5 Π Ε Ρ Ι ΕΧΟΜΕΝ Α Τ Ε Υ ΧΟ ΥΣ: 1ο ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ GREEN DOT ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2 3 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας

Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΞΕΝΙΑ Ι. ΛΟΪΖΙΔΟΥ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ ΒΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ Τουριστικός Λειτουργός Α ΚΟΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ AΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αλόννησος Χωρίς Πλαστικές Σακούλες. Χριστίνα Γαρουφαλιά Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΗΜΕΡΙΔΑ. ΟΛΠ, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αλόννησος Χωρίς Πλαστικές Σακούλες. Χριστίνα Γαρουφαλιά Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΗΜΕΡΙΔΑ. ΟΛΠ, 30 Σεπτεμβρίου 2016 Αλόννησος Χωρίς Πλαστικές Σακούλες Χριστίνα Γαρουφαλιά Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΠ, 30 Σεπτεμβρίου 2016 Στόχος του προγράμματος Δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Toυρισμός, οικονομία και περιβάλλον. Ελένη Σβορώνου WWF Ελλάς

Toυρισμός, οικονομία και περιβάλλον. Ελένη Σβορώνου WWF Ελλάς Toυρισμός, οικονομία και περιβάλλον Ελένη Σβορώνου WWF Ελλάς Ρόλος του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία Toυρισμός υρισμός: η χήνα που γεννά χρυσά αυγά Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 11% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

2nd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2015

2nd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2015 2nd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2015 Ξεκινά η υποβολή έργων από Ελλάδα και Κύπρο, για τον σημαντικότερο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής και Design Ξενοδοχειακών Μονάδων! Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ

Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ Κωνσταντίνος Ζέρβας Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΔΕΠΠ Η γέννηση της ιδέας για ένα περιβαλλοντικό δίκτυο ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών παρόμοιες δράσεις από άλλες πόλεις κοινές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για τις βιώσιμες προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για τις βιώσιμες προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση SPP 3 rd Network meeting: Thessaloniki INVITATION ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για τις βιώσιμες προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση Η Οικολογική Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Διαγενεακή Προσέγγιση και Ανάπτυξη

Διαγενεακή Προσέγγιση και Ανάπτυξη CROSSING GENERATIONS, CROSSING MOUNTAINS Διαγενεακή Προσέγγιση και Ανάπτυξη Γλυκερία Θυμιάκου Στέλεχος Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ 27 Ιουνίου 2013 1 Περιεχόµενο και χρηµατοδότηση του έργου

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016

Erasmus + EUROPEAN LANGUAGE LABEL ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Erasmus

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (50%) και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (50%) Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 13/11-15/11/2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 13/11-15/11/2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 13/11-15/11/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΚΟΤ) ΑΝΩΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΑΞΙΚ) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ σε

Διαβάστε περισσότερα