Από τα ρομαντικά της ηλιοβασιλέματα μέχρι τους κρυμμένους της ιστορικούς θησαυρούς, αυτή η πόλη θα σας κλέψει την καρδιά

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Από τα ρομαντικά της ηλιοβασιλέματα μέχρι τους κρυμμένους της ιστορικούς θησαυρούς, αυτή η πόλη θα σας κλέψει την καρδιά"

Transcript

1 Από τα ρομαντικά της ηλιοβασιλέματα μέχρι τους κρυμμένους της ιστορικούς θησαυρούς, αυτή η πόλη θα σας κλέψει την καρδιά

2 ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ, ΤΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ΦΡΟYΡΙΑ, ΟΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ......αλλά και τα γραφικά μαγαζάκια, οι ατμοσφαιρικές ταβέρνες και η νυχτερινή ζωή. Ναι, το Ναύπλιο θεωρείται (δικαίως) μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας - αλλά είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους (την περίοδο 8-84) έχει να προσφέρει μια τεράστια γκάμα επιλογών ακόμα και στους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Εδώ, είτε είστε αθεράπευτα ρομαντικοί, παθιασμένοι με την ιστορία, φυσιολάτρεις ή απλώς θέλετε να ζήσετε μοναδικές στιγμές με τους φίλους, την οικογένεια, ή το άλλο σας μισό, θα διαπιστώσετε πως μόλις αρχίσετε να γνωρίζετε αυτή την πόλη, δεν θα θέλετε να φύγετε. Ακολουθήστε μας, το ταξίδι ξεκινάει!

3 4 ΒΟYΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Επισκεφτείτε τα αρχαία ερείπια Η Τίρυνθα, Ακρόπολη και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς - κατοικήθηκε πρώτη φορά στην Νεολιθική εποχή! Δείτε και τις ακρόπολεις της Αρχαίας Ασίνης και της Μιδέας. Πηγαίνετε στο Φεστιβάλ Ναυπλίου Για τους επισκέπτες που θα έρθουν τους καλοκαιρινούς μήνες, το Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι το απόλυτο μουσικό γεγονός με συναυλίες που γίνονται στα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Ανακαλύψτε την Ακροναυπλία Τα Κυκλώπεια τείχη του 4ου αιώνα π.χ., αποτέλεσαν την βάση για τις μετέπειτα μεσαιωνικές οχυρώσεις και τα καταφύγια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που χτίστηκαν από τον ιταλικό στρατό. Μαγευτείτε από όμορφες εικόνες Επισκεφτείτε το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο (Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου) για τα έργα τέχνης ή την περιοδική έκθεση φωτογραφίας του Αρχαιολογικού Μουσείου. 4 ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΎΛΗ ΞΗΡΆΣ 0.5 ώρα ΒΌΛΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΓΆΡΟ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΊΑ & ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ώρες ΕΚΚΛΗΣΊΕΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ.5 ώρα Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει πολλά να διηγηθεί Αν λατρεύετε τα αξιοθέατα, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Το Ναύπλιο είναι ο απόλυτος προορισμός για ταξιδιώτες που τους συναρπάζουν τα νοερά ταξίδια στο χρόνο. Εδώ, τα εντυπωσιακά ερείπια της αρχαίας Ελλάδας του 4ου αιώνα π.χ. συνυπάρχουν αρμονικά με τα μεσαιωνικά κάστρα των Ενετών και των Φράγκων. Κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από τις Μυκήνες, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αλλά και από το ξακουστό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Αλλά το ταξίδι δεν σταματάει εκεί: στο Ναύπλιο οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στα καλντερίμια της παλιάς πόλης (που μετά την επάνασταση του 8 ήταν η πρώτη πρωτεύουσα και η καρδιά της νεώτερης Ελλάδας) και να θαυμάσουν τις επιβλητικές εκκλησίες (και τα δύο τζαμιά - με παλιότερο το Τριανόν ). Ο μεγάλος αριθμός των μουσείων της πόλης επίσης (όπως το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα), υπενθυμίζει ότι εκτός από ένα πλούσιο παρελθόν, το Ναύπλιο έχει και ένα εξίσου ζωντανό πολιτιστικό παρόν. Μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, επιστημονικές εκδηλώσεις και εκθέσεις σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή.. Η ΑΚΡΌΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΊΑΣ ΑΣΊΝΗΣ - ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΌΜΗΡΟ, Η ΑΣΊΝΗ ΕΊΧΕ ΠΆΡΕΙ ΜΈΡΟΣ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΌ ΠΌΛΕΜΟ!. ΜΠΟΎΡΤΖΙ: ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΦΡΟΎΡΙΟ.. Ο ΝΑΌΣ ΤΗΣ ΚΟΊΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΌΚΟΥ (ΧΩΡΙΌ ΑΓΊΑ ΤΡΙΆΔΑ) 0:0 Βρείτε σπάνια βιβλία για την ιστορία της Επανάστασης σε κάποιο από τα βιβλιοπωλεία της πόλης, πριν πάτε στο Πολεμικό Μουσείο. :0 Επισκεφτείτε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου (ο παλαιότερος της πόλης!) και τον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Τέλος, μη χάσετε την υπόγεια κρύπτη κάτω από την Καθολική Εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. 4:0 Επισκεφτείτε το Φουγάρο, τον πολυχώρο τέχνης του Ναυπλίου για την βιβλιοθήκη του ή για ένα από τα εργαστήρια και το ArtShop σου. 4 7:0 Πηγαίνετε στην Πύλη της Ξηράς μόλις ανάψουν τα φώτα. Κάποτε τα νερά της θάλασσας έφταναν ως εδώ!

4 4 MUST-DO ΓΙΑ ΦYΣΙΟΛΆΤΡΕΙΣ & ΦYΣΗ Κάντε πεζοπορία στην Αργολίδα Ανακαλύψτες παραθαλάσσιες διαδρομές, ορεινά μονοπάτια, φαράγγια και δρόμους που οδηγούν σε εκκλησιές (επισκεφτείτε τον Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, χτισμένο τον ο αιώνα μ.χ.) Επισκεφτείτε το νησί της Αφροδίτης Απέναντι από το Τολό θα βρείτε το νησί της Αφροδίτης. Νοικιάστε μια βάρκα (ή ζητήστε ευγενικά από έναν ψαρά να σας πάει εκεί με το καϊκι του!) και σε λίγη μόνο ώρα θα εξερευνείτε ένα παρθένο νησί. Πάρτε μέρος στον Μαραθώνιο Το 04 ήταν η πρώτη χρονιά που η πόλη διοργάνωσε με τρομερή επιτυχία τον δικό της Μαραθώνιο. Όσοι σκοπεύετε να έρθετε μέσα στον μήνα Μάρτιο, μην ξεχάσετε να γραφτείτε από πριν. Δαμάστε τη φύση Για να χτυπήσει κόκκινο η αδρεναλίνη σας, δοκιμάστε τα μαθήματα ιππασίας ή κλείστε ένα μάθημα κατάδυσης για να εξερευνήσετε τον βυθό του Αργολικού κόλπου. 4 ΑΝΑΚΑΛYΨΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦYΣΗΣ Οι περιπέτειες ξεκινούν εδώ Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά η περιπλάνηση. Το γνωστό ποίημα του Καβάφη (έστω και παραφρασμένο) βρίσκει εδώ την πραγματική του σημασία. Στο Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές ο αέρας μοιάζει πιο φρέσκος, η θάλασσα ένα τόνο πιο μπλε, τα τοπία σαν βγαλμένα από καρτ ποστάλ. Οι ταξιδιώτες που αγαπούν τη φύση, τα σπορ ή την περιήγηση σε ανεξερεύνητα μονοπάτια, θα βρουν εδώ τον επίγειο παράδεισό τους. Το μέρος είναι γεμάτο με δυνατές συγκινήσεις όλων των ειδών: μυστικές ποδηλατικές διαδρομές με συγκλονιστική θέα, αναρριχητικοί προορισμοί σε όλη την Αργολίδα, ιππασία στα Λευκάκια, κολύμπι στις πανέμορφες βοτσαλωτές παραλίες στην Αρβανιτιά, το Νεράκι και την Καραθώνα (ή για όσους θέλουν να πάνε λίγο πιο μακριά, στα καταγάλανα νερά στην Αρχαία Ασίνη, το Καστράκι, την Πλακα, το Βιβάρι, το Κονδύλι και τα Ίρια). Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Απλά σιγουρευτείτε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες - και ν αφήσετε πίσω σας μόνο τα ίχνη απ τα βήματα σας. Έτοιμοι; Ο ΔΡΌΜΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΆ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΏΝΑ ΚΡΎΒΕΙ ΕΥΧΆΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΉΞΕΙΣ.. ΝΟΙΚΙΆΣΤΕ ΜΙΑ ΒΆΡΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΌΛΤΑ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΝΗΣΊ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΊΤΗΣ.. ΒΆΛΤΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΣΑΣ ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΉΣΤΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΊΔΑ. ΤΟ ΚΟΡΩΝΉΣΙ, ΣΤΟ ΤΟΛΌ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ YOGA & ΧΑΛΆΡΩΣΗ ώρα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΞΕΝΆΓΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΉ ΣΤΟ ΠΆΡΚΟ 45 λεπτά ΚΟΛΎΜΠΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΊΕΣ 09:00 Γυμνάστε τους δικέφαλούς σας στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Ο Δήμος έχει στήσει εκεί όργανα γυμναστικής για όλους! Συνδυάστε το με λίγο jogging. :00 Βάλτε στον εαυτό σας μια μικρή πρόκληση: κολυμπήστε από την Αρβανιτιά μέχρι το ακρωτήρι της Καραθώνας. 6:0 Κάντε ένα φωτογραφικό tour. Υπάρχουν ομάδες φωτογράφων που οργανώνουν θεματικούς περίπατους - καμιά φορά ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε τη φύση είναι μέσα απο το φωτογραφικό φακό σας. 4 0:00 Χαλαρώστε με ένα μάθημα yoga στη φύση. Λίγη savasana στο τέλος της μέρας είναι απαραίτητη!

5 & ΑΠΟΛΑYΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΑΣ ΣYΝΑΡΠΑΣΕΙ Μικρές (αλλά τόσο σημαντικές) καθημερινές απολαύσεις Η ευτυχία είναι ο πιο σημαντικός σκοπός στη ζωή του ανθρώπου. Δεν το λέμε εμείς, το είπε ο Αριστοτέλης. Δεν χρειάζεται όμως να διαβάσετε τα 0 φιλοσοφικά βιβλία που απαρτίζουν τα Ηθικά Νικομάχεια για να οδηγηθείτε σε αυτήν. Η αναζήτηση μπορεί να αρχίσει κάλλιστα από το Ναύπλιο και όλες τις μοναδικές καθημερινές απολαύσεις που προσφέρει στους ταξιδιώτες. Ξεκινήστε με έναν αχνιστό ελληνικό καφέ και παραδοσιακούς λουκουμάδες στα καφέ της πλατείας, πιείτε ένα ποτηράκι ούζο στο πρώτο αποστακτήριο της Ελλάδας, δοκιμάστε τις ξακουστές αγκινάρες των Ιρίων, βουτήξτε τα δάχτυλα σας στο μέλι, πάρτε μέρος στη συγκομιδή των πιο γλυκών πορτοκαλιών. Η ευτυχία τις πιο πολλές φορές κρύβεται στα πιο απλά πράγματα... ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΦΡΆΤΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΆΔΕΣ ΠΟΤΌ ώρα ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΆ ΠΌΛΗ ώρες ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΌ ΜΑΣΆΖ ώρα ΦΡΈΣΚΟ ΨΆΡΙ ΣΤΗΝ ΤΑΒΈΡΝΑ.5 ώρες 0:00 Ξεκινήστε με ένα γλυκό ξύπνημα! Συνοδέψτε τον πρωινό σας καφέ με ένα πιάτο αφράτους λουκουμάδες με φρέσκο μέλι ή σοκολάτα. Μετά κάντε μια βόλτα για να κάψετε τις θερμίδες! 4 ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕYΤYΧΙΑ Δοκιμάστε τα χρυσά πορτοκάλια Τα πορτοκάλια των περιοχών γύρω από το Ναύπλιο είναι τα πιο γλυκά στην Ελλάδα. Ελάτε το χειμώνα και φροντίστε να έχετε χώρο στη βαλίτσα σας - τότε είναι η περίοδος της συγκομιδής! Βουτήξτε στις αγκινάρες Στα Ίρια, θα βρείτε την κοιλάδα από όπου προέρχεται το 80% της ελληνικής παραγωγής αγκινάρας. Αν έρθετε το Μάιο επισκεφτείτε τη γιορτή της - και δοκιμάστε εκατοντάδες τοπικές συνταγές. Γευτείτε το νέκταρ των θεών Κάντε μια επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα με μελισσοκομικά. Εκτός από μέλι, έχουν και μεγάλη ποικιλία προϊόντων από μέλι, γύρη και πρόπολη - ακόμη και lip balm για τα χείλη! Μάθετε τα μυστικά της απόσταξης Επισκεφτείτε την Ποτοποϊια Καρώνη, το πρώτο αποστακτήριο της χώρας, και θαυμάσστε τα παλιά εργαλεία απόσταξης και τα βραβεία στους τοίχους. Φυσικά, δοκιμάσετε λίγο από το ούζο τους. 4 :00 Απολαύστε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του λιμανιού, που έρχεται κατευθείαν από τις βάρκες των ψαράδων. 6:0 Όταν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο, ζητήστε από την υποδοχή να σας κανονίσουν ένα μασάζ (καλύτερα θα ήταν να το έχετε κλείσει - μέρες πιο πριν) και χαλαρώστε. ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΑ ΤΗΣ ΕΥΡΎΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ ΓΙΑ ΜΊΑ ΓΕΥΣΤΙΚΉ ΔΟΚΙΜΉ. 4 0:0 Βγείτε έξω για ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα μαζί με μια ποικιλία τυριών σε κάποιο από τα μπαράκια της παλιάς πόλης. Η ΠΛΑΤΕΊΑ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΓΕΜΆΤΗ ΜΕ ΚΑΦΈ ΠΟΥ ΣΕΡΒΊΡΟΥΝ ΑΦΡΆΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΆΔΕΣ (ΈΩΣ ΑΡΓΆ ΤΗ ΝΎΧΤΑ!).

6 4 ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΌΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ταξιδέψτε στο χρόνο Το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο εντυπωσιακό κτίριο του 7, φιλοξενεί εκθέματα από την προϊστορική εποχή ως σήμερα - αλλά και μια αίθουσα πολυμέσων που θα λατρέψουν τα παιδιά. Κάντε ορθοπεταλιές Γυρίστε τη πόλη πάνω σε δύο τροχούς. Στην πλατεία Πρόνοιας (και όχι μόνο) θα βρείτε τα όμορφα άσπρα ποδήλατα του Δήμου για όλη την οικογένεια - θα τα νοικιάσετε με την πιστωτική σας. Πηγαίνετε εκδρομή στο Τολό χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, το παραθαλάσσιο χωριό προσφέρει αμμουδιές για τα παιδιά και ψαροταβέρνες για τους γονείς. Ελάτε και τις Απόκριες, για το διάσημο καρναβάλι του. Βάλτε γκολ στην 4 Πλατεία Συντάγματος Η ιστορική πλατεία είναι μια ευκαρία για τους γονείς να απολαύσουν καφέ με λουκουμάδες στις καφετέριες, ενώ οι μικροί θα παίζουν ποδόσφαιρο με τα υπόλοιπα παιδιά ακριβώς δίπλα. ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΏΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΆ ΠΌΛΗ ώρες ΏΡΑ ΓΙΑ GELATO 0.5 ώρα ΦΑΓΗΤΌ & ΒΑΡΚΆΔΑ ΣΤΟ ΜΠΟΎΡΤΖΙ ΒΌΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΉΔΙ 0:0 Αρχίστε τη μέρα σας με ένα σπιτικό gelato στην παλιά πόλη - οι μπόμπιρες θα ενθουσιαστούν. Η ΑΝΆΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΜΉΔΙ ΕΊΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΉ ΑΛΛΆ Η ΘΈΑ ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΊΨΕΙ ΌΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Συναρπαστικές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας Η τέλεια οικογενειακή εκδρομή είναι σαν τη λευκή φάλαινα του Mobby Dick. Ένα ιδανικό που πολλοί αναζητούν, αλλά και πολλοί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει. Γιατί κάθε φορά που όλη η οικογένεια μαζεύει βαλίτσες για έναν προορισμό, η συνέχεια είναι σίγουρη: οι γονείς προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά τους να τους ακολουθήσουν στα μουσεία και στα πολιτιστικά μνημεία της πόλης ενώ τα παιδιά το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν (μεταξύ τους ή και με τους γονείς τους). Ναι, τα παιδιά συνήθως έχουν τελείως διαφορετική άποψη από τους γονείς τους για το πως θέλουν να περάσουν τη μέρα τους - και φυσικά στο τέλος θα γίνει το δικό τους. Ευτυχώς, εδώ καμιά από τις δύο πλευρές δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλες θυσίες. Το Ναύπλιο είναι γεμάτο δραστηριότητες για μικρά (από ποδόσφαιρο μέχρι ποδηλασία και μεσαιωνικά παιχνίδια φαντασίας) αλλά και λίιιιγο μεγαλύτερα παιδιά (π.χ. το Πελοποννησιακό λαογραφικό ίδρυμα Βασίλειος Παπαντωνίου ). Αν προσθέσουμε στην εικόνα και τα πολλά μέρη χωρίς αυτοκίνητα όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για μια πραγματικά τέλεια οικογενειακή εξόρμηση.. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΣ ΑΡΓΑΛΕΙΌΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΥΦΑΊΝΕΙ ΘΗΣΑΥΡΟΎΣ.. ΤΑ ΆΣΠΡΑ ΠΟΔΉΛΑΤΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ. ΤΟ ΤΟΛΌ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΉ ΑΠΌΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΌΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ. :00 Πάρτε ένα ταξί ως το Παλαμήδι. Τα 999 σκαλοπάτια είναι πολλά για να τ ανέβει ένα παιδί, η κατάβαση όμως είναι μαγική - και είναι ευκαιρία να εκτονωθούν λίγο! 5:00 Γευματίστε στο λιμάνι και μετά πάρτε μια βάρκα για το Μπούρτζι. Τα παιδιά θα αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους πειρατικό κρυσφήγετο, ενώ οι μεγάλοι θα μαθαίνουν την ιστορία του φρουρίου. 4 9:00 Ψωνίστε στα γραφικά μαγαζάκια της παλιάς πόλης. Περάστε οπωσδήποτε απ το μαγαζί με τον αργαλειό (ο τελευταίο που βρίσκεται σε λειτουργία!) και απ τα κομπολογάδικα.

7 4 ΣΤΙΓΜΈΣ ΠΟY ΘΑ ΘYΜΆΣΤΕ & ΦΙΛΟI Κάντε μια βόλτα με αμάξι ως την Ίρια Ταξιδέψτε κατα μήκος της ακτής για περίπου 6 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσετε στην Ίρια, ένα χαριτωμένο παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Εαν το επιτρέπει ο καιρός βουτήξτε οπωσδήποτε. Ψωνίστε στην πόλη Κάντε τη βόλτα σας στα μαγαζιά της παλιάς πόλης και ανακαλύψτε κρυμμένους θησαυρούς όπως ιδιαίτερα παπούτσια, ρετρό κράνη για βέσπα και πρωτότυπες τσάντες για όλους. Φτιάξτε αναλογικές αναμνήσεις Δεν βαρεθήκατε τα selfies; Ανακαλύψτε παλιές καρτ ποστάλ στα μαγαζιά ή κάποιο μπιστρό στην παλιά πόλη όπου μπορείτε να αφήσετε το μήνυμά σας με κιμωλία πάνω στον τοίχο. Δοκιμάστε αυθεντικές συνταγές κοκτέηλ Στα μπαράκια της παλιάς πόλης θα βρείτε ιδιαίτερα cocktail - οι mixologists είναι πάντα πρόθυμοι να σας φτιάξουν κάτι σπέσιαλ αρκεί να το ζητήσετε! 4 ΔΗΜΙΟYΡΓΗΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε κάθε γωνιά της πόλης 0 χρόνια απο τώρα, θα μετανιώνετε μόνο για τα πράγματα που δεν κάνατε - όχι για τα πράγματα που κάνατε λέει το ρητό. Εμείς θα λέγατε ότι δε χρειάζεται να περιμένετε 0 χρόνια για να αδράξετε τη μέρα. Μαζευτείτε με την παρέα σας για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Ναύπλιο και κάντε το παραπάνω ρητό σήμα κατετεθέν των διακοπών σας. Αυτή η πόλη και οι γύρω περιοχές είναι ο ιδανικός καμβάς για να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα θυμάστε για μια ζωή. Για παράδειγμα: μια βόλτα με το αμάξι ως την Κάντια, που θα καταλήξει σε μια ομαδική βουτιά στη βοτσαλωτή παραλία της Κάντιας (ανάμεσα από το Κονδύλι και τα Ίρια δίπλα στο χωριό Κάντια). Κλικ. Μια περιπλάνηση στα σοκάκια της παλιάς πόλης για να ξετρυπώσετε σπάνιους θησαυρούς στα μικρά, γραφικά μαγαζάκια που υπάρχουν σε κάθε γωνιά. Κλικ. Και όταν πέσει η νύχτα, όλοι μαζί με ένα κοκτέιλ στο χέρι, να χορεύετε ως το πρωί. Κλικ. ΠΡΩΙΝΌ ΓΙΑ ΤΟ HANGOVER 0.5 ώρα ΔΕΊΠΝΟ & ΧΟΡΌΣ όλο το βράδυ ΒΟΥΤΙΆ ΣΤΗΝ ΚΆΝΤΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΉΣΤΕ ΤΟ ΓΕΎΜΑ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΆ ΓΛΥΚΆ 0.5 ώρα ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ :00 Μόλις φτάσετε στην Κάντια, βουτήξτε στα γαλανά νερά της. Χαλαρώστε κάτω από τις ομπρέλες ή φέρτε μαζί τις ρακέτες σας. 8:00 Ποιος χρειάζεται μεσημεριανό; Φάτε ένα cupcake (η μια σακούλα με μαρέγκες) από κάποιο ζαχαροπλαστείο. Πάρτε και μερικά έξτρα για να μασουλάτε στο ξενοδοχείο. :00 Κυκλοφορήστε. Απολαύστε ιδιαίτερα πιάτα σε κάποιο από τα εστιατόρια και μετά πηγαίνετε σε κάποιο μπα για χορό ως το πρωί. 4 06:00 Μην πέφτετε για ύπνο ακόμα. Οι φούρνοι μόλις άνοιξαν, επισκεφτείτε κάποιον για ένα ολόφρεσκο κουλούρι - αξιζει τον κόπο. ΤΟ ΝΑΎΠΛΙΟ ΈΧΕΙ ΠΟΛΛΈΣ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΈΣ ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΉ ΔΙΑΣΚΈΔΑΣΗ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΆ ΠΟΛΗ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΈΝΑ ΣΩΡΌ ΛΙΧΟΥΔΙΈΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΕΊΤΕ.. ΑΠΟΛΑΎΣΤΕ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ COCKTAIL.. ΒΟΥΤΉΞΤΕ ΣΤΑ ΝΕΡΆ ΤΗΣ ΚΆΝΤΙΑΣ.

8 4 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟY ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟYΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ & ΖΕYΓΑΡΙΑ Αφήστε το σημάδι σας Στο Παλαμήδι, περίπου στα μισά της διαδρομής αν κοιτάξετε προς τη θάλασσα, θα δείτε έναν μεγάλο κάκτο που τα ζευγάρια σκαλίζουν πάνω του τα αρχικά τους. Θα προσθέσετε τα δικά σας; Κανονίστε πριβέ δείπνο στο κελάρι Το επιβλητικό κελάρι ενός από τα τοπικά οινοποιεία μπορεί ια μια νύχτα να γίνει δικό σας για ένα πριβέ δείπνο. Το προτείνουμε για μία ειδική -πολύ ειδική όμωςπερίσταση. Επισκεφτείτε την αρχαία Ασίνη Ανεβείτε μέχρι την κορυφή του λόφου στην Ακρόπολη: υπάρχει ένα παγκάκι που μπορείτε να ξεκουραστείτε σαν βασιλιάδες απολαμβάνοντας τη θέα στην ακτογραμμή. Βουτήξτε στη 4 σοκολάτα Να μια ωραία εναλλακτική λύση για να μοιραστείτε μαζί με το άλλο σας μισό ένα κουτάκι σοκολατάκια: κλείστε ένα session περιποίησης και spa με σοκολατοθεραπεία για να κλείσετε γλυκά τη νύχτα σας. ΤΟ ΠΑΡΑΜYΘΙ ΞΕΚΙΝΑ Κάθε γωνία της πόλης, κρύβει και μια ευκαιρία να ερωτευτείτε Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως «το Ναύπλιο είναι η πιο ρομαντική πόλη της Ελλάδας». Ναι, είναι κλισέ. Είναι όμως και αλήθεια. Η μαγευτική πόλη μας είναι μόνιμη πηγή έμπνευσης για όσους ψάχνουν μια απόδραση με το αγαπημένο τους μισό. Η εξαιρετική τοποθεσία και ο γαλήνιος χαρακτήρας της προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για να ανάψει (ή να φουντώσει) κάθε έρωτας. Υπάρχουν αμέτρητα μέρη για να δείτε το ηλιοβασίλεμα ή απλώς να χαζέψετε τη θάλασσα - όπως η κορυφή του Παλαμηδίου ή η Βενετσιάνικη πύλη στην Ακροναυπλία που είναι σαν ένα ιδιωτικό μπαλκόνι προς τη θάλασσα. Επίσης μπορείτε να κάνετε πικνίκ στην παραλία ή να ανταλλάξετε δώρα ψωνίζοντας από τα μαγαζάκια της παλιάς πόλης (πως θα σας φαινόταν ένα άρωμα φτιαγμένο ειδικά για εσάς;). Αν προσθέσετε στα παραπάνω και τις δεκάδες επιλογές για ένα ρομαντικό δείπνο (ή breakfast για τους πρωϊνούς) παρέα με ένα ποτήρι κρασί από τα καλύτερα της Πελοποννήσου, τότε θα έχετε ένα σενάριο αντάξιο χολιγουντιανής ταινίας. ΟΙ ΓΑΛΉΝΙΕΣ ΓΩΝΙΈΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΤΟ ΤΈΛΕΙΟ ΣΚΗΝΙΚΌ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΌ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΎΘΙ.. ΕΞΕΡΕΥΝΉΣΤΕ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΧΈΡΙ-ΧΈΡΙ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ ΧΤΥΠΆ Η ΚΑΡΔΙΆ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ.. ΞΕΚΙΝΉΣΤΕ ΤΗ ΜΈΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΈΝΑ ΉΣΥΧΟ ΠΡΩΙΝΌ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟ ΑΠΌ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΏΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΆ ΠΌΛΗ ΉΣΥΧΟ ΠΡΩΙΝΌ.5 ώρα ΚΡΥΜΜΈΝΟ ΜΠΑΛΚΌΝΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΊΑ ΓΕΎΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΆ ΠΌΛΗ ώρες 0:00 Πάρτε ένα ήσυχο πρωινό σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης. Ζητήστε οπωσδήποτε φυσικό χυμό. Τα πορτοκάλια εδώ είναι απίστευτα γλυκά! :0 Ανεβείτε στην Ακροναυπλία. Στα αριστερά, σας περιμένει ένα κρυμμένο μπαλκόνι : η παλιά πύλη των Ενετών. Κατεβείτε τις σκάλες και χαζέψτε τη θέα στη θάλασσα. 5:00 Το Ναύπλιο είναι γεμάτο σοκάκια με καλντερίμια αλλά ένα συγκεκριμένο το αποκαλούν ρομαντικό. Εξερευνήστε το - και μετά καθίστε κάπου εκεί κοντά για φαγητό. 4 7:00 Ανταλλάξτε δώρα! Τα μαγαζιά της παλιάς πόλης έχουν πολλές επιλογές. Πως σας φαίνεται ένα μπουκαλάκι με άρωμα ειδικά για σας;

9 ΧΑΡΤΗΣ Y ΠΩΣ ΘΑ ΠΆΤΕ Τηλ: ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗ Taxi Ναυπλίου Τηλ: Taxi Μιδέας Τηλ: Taxi Δρεπάνου Τηλ: Taxi Τίρυνθας Τηλ: Πο δή λ α τα Διατίθενται έξω από το Δημαρχείο. ΧΡΉΣΙΜΑ ΤΗΛΈΦΩΝΑ Νοσοκομείο Ναυπλίου Ασκληπιού & Κολοκοτρώνη Τηλ: Νοσοκομείο Άργους Κορίνθου 9 Τηλ: , ΤΡΆΠΕΖΕΣ (ΑΤΜ) Πλατεία Ενδεκάτης Τηλ: Κωλλέτη 4 Τηλ: Σέκερη 6 (Τολό) Τηλ: Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το

10

11

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο!

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-16 Ένα νησί 'φυσικά ρομαντικό'. Ιδανικός τόπος για ρομαντικές βόλτες, ηλιοβασιλέματα και κολύμπι σε εξωτικά νερά! Από:

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Standard Πακέτο Καθημερινή εκδρομή στις παραλίες του νησιού Μεσαίο Πακέτο Μεταφορά από το λιμάνι προς το ξενοδοχείο και αντιστρόφως παραδοσιακό καλωσόρισμα με τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά blue green greece Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνό. Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή της Β τάξης στη Σπάρτη, τον Μυστρά και τη. Μονεμβασιά

Εκδρομή της Β τάξης στη Σπάρτη, τον Μυστρά και τη. Μονεμβασιά Εκδρομή της Β τάξης στη Σπάρτη, τον Μυστρά και τη Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος Μονεμβασιά Ζωή Τσαγκαδοπούλου μαθήτρια της Β 4 τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων 1η ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΠΛΙΟ ARTIVA 5 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ YOUTH MUSIC FESTIVAL Μαρτίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ ARTIVA 5 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ YOUTH MUSIC FESTIVAL Μαρτίου 2019 ΝΑΥΠΛΙΟ ARTIVA 5 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ YOUTH MUSIC FESTIVAL 29-30-31 Μαρτίου 2019 To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-15 Island hopping στα κυκλαδονήσια! Μια γερή δόση αιγαίου! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι 2. Χώρα 3. Παναγία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ To BookingToGreece.com σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο PatakisTravel διοργανώνουν ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 30/9 01/10/2017 ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (2) ΗΜΕΡΑ 1 η 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Πολύ νωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529

H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529 H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529 Travel Identity Η Λισαβόνα στην πιο πλήρη και πλούσια µορφή της. Ένα ταξίδι σε µία σύγχρονη πρωτεύουσα, που διατηρεί ατόφια την αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9)

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) «Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) Επειδή η επιστροφή το Σεπτέμβριο από το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι πέφτει κάπως «βαριά» εμείς θα προσπαθήσουμε να παρατείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998 0-0086_D3_GLOSSA_TEYXOS C GLOSSA 2/9/2 0:6 AM Page 78 6 Η Ρόδος Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκα - νήσων. Δίκαια την αποκαλούν το μαργαριτάρι της Μεσογείου. Οι σπάνιες ομορφιές της ξεδιπλώ νο

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες αυθεντικό Τηνιακό τοπίο, γαστρονομία, ιστορία και πολύ ξεκούραση. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΠΡΑΓΑ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε. Πληροφορίες > Μετακινήσεις

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΠΡΑΓΑ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε. Πληροφορίες > Μετακινήσεις Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε Εμείς πήγαμε 20 οκτωβρίου λίγες μέρες πριν τις παραδοσιακές εκδρομές που κάνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία.το κρύο ήταν τσουχτερό και λίγο παραπάνω τις πρωινές ώρες.ευτυχώς

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΣΚΙΑΘΟΣ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΣΚΙΑΘΟΣ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε Φυσικά προτεινόμενη εποχή να πάει κάποιος είναι το καλοκαίρι. Έχε υπόψη σου ότι από τέλος Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου το νησί πραγματικά βουλιάζει από κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός!

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες γεμάτες αυθεντικές εικόνες Τήνου! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι Τήνου Για την περιοχή/πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Το νησί για όλες τις ηλικίες!

Το νησί για όλες τις ηλικίες! Το νησί για όλες τις ηλικίες! Πάρος: Το νησί για όλες τις ηλικίες! Χαρείτε τις οικογενειακές διακοπές σας στη Πάρο, το νησί με το μεσογειακό κλίμα, τους ζεστούς χειμώνες, τα δροσερά καλοκαίρια και τις

Διαβάστε περισσότερα

Κατηφορίζοντας μέσω της παραλίας Giardini Naxos (οι κήποι της Νάξου), κατευθυνθήκαμε προς την Ταορμίνα, τη γραφικότερη και με κοσμοπολίτικο αέρα

Κατηφορίζοντας μέσω της παραλίας Giardini Naxos (οι κήποι της Νάξου), κατευθυνθήκαμε προς την Ταορμίνα, τη γραφικότερη και με κοσμοπολίτικο αέρα Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Σικελία:Δώρο-Αντίδωρο", ομάδα μαθητριών της Γ γυμνασίου πραγματοποίησε ταξίδι στη Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, από τις 5 έως τις 9 Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Τιμοκατάλογος : 20/01-31/03/2015 Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι 4ημέρες από 399 Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες Αναχωρήσεις KAΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / ΠΤΗΣΕΙΣ (από Θεσ/νίκη) GULF AIR Διαφορά 1κλίνου CITY MAX 3*

Διαβάστε περισσότερα

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ M-O M35 M-O/7 M35/7 MIDDELKERKE - ΟΣΤΑΝΔΗ 27-30 Μαΐου 2016 Sirene Cup II Διοργάνωση: K.V. Oostende - Eurosportring Περιοχή: Οστάνδη ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΣΝΙΑ. Βελιγράδι-Νοβισάντ-Κράλιεβο-Ξύλινη Πόλη-Βίσεγκραντ-Σαράγεβο-Μόσταρ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8

ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΣΝΙΑ. Βελιγράδι-Νοβισάντ-Κράλιεβο-Ξύλινη Πόλη-Βίσεγκραντ-Σαράγεβο-Μόσταρ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 ΣΕΡΒΙΑ ΒΟΣΝΙΑ Βελιγράδι-Νοβισάντ-Κράλιεβο-Ξύλινη Πόλη-Βίσεγκραντ-Σαράγεβο-Μόσταρ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8 Με απευθείας πτήσεις των Σέρβικων Αερογραμμών Λάρνακα Βελιγράδι JU

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο της μό δας, έχει πολλές ακόμη «άγνωστες» πτυχές, που προκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Πέρα από τα επιβλητικά κτήρια,

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΊ & ΒΡΆΔΥ, ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΩΊ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ, ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΣΎΡΟ & ΜΎΚΟΝΟ! 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας.

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας. Περιγραφή 1 Το ξενοδοχείο Elounda Ilion, βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα θέρετρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ»

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ» ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci Βελιγράδι 5 μέρες 25/04, 27/04, 13/06 Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, είναι χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών, του Σάββα και του Δούναβη. Μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας,γι αυτό ονομάζεται Συμπρωτεύουσα. Πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του ιδρυτή της,του Κάσσανδρου,που ήταν

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας,γι αυτό ονομάζεται Συμπρωτεύουσα. Πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του ιδρυτή της,του Κάσσανδρου,που ήταν Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας,γι αυτό ονομάζεται Συμπρωτεύουσα. Πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του ιδρυτή της,του Κάσσανδρου,που ήταν και αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα κάστρα και τα

Διαβάστε περισσότερα

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρα ας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρα ας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρα ας ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 24.09-01.10.2017-09:00-21:00 ΧΑΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ http://esai.gr/dhia_2017.html Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες. ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες. ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες Τιμοκατάλογος : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ/ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2018 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες Αναχωρήσεις 21, 22, 23, 24/12 (EMIRATES) & 21, 22 & *23/12 () ALOFT CITY CENTER DEIRA 4* 695 900 685

Διαβάστε περισσότερα

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial)

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial) 1. Συμπληρώστε με τη σωστή αντωνυμία 1....αρέσουν πολύ τα γλυκά (η μητέρα μου) 2. Δεν... αρέσει το ποδόσφαιρο (τα παιδιά) 3....αρέσει να ταξιδεύω (εγώ) 4.... αρέσει το διάβασμα (ο Κώστας) 5. Τι...αρέσει

Διαβάστε περισσότερα

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ALEXANDRA HOTEL Κτισμένο σε παραδοσιακό στυλ, ακριβώς πάνω από την παραλία της μαύρης άμμου στο Καμάρι, το Hotel Alexandra, βρίσκεται στα προάστια του Καμαρίου. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες Οι Εικόνες Ο χρόνος σμίλεψε πάνω της αισθητική αρχετυπική. Εικόνες παλιές και φυσικές της προσδίδουν μια δύναμη μαγνητική πάνω στον επισκέπτη που της παραδίνεται μαγεμένος με το παιχνίδι της ζωής, κρατώντας

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/2016-17/04/2016 Η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος... μία διαφορετική ματιά!

Μύκονος... μία διαφορετική ματιά! Μύκονος... μία διαφορετική ματιά! Η Μύκονος είναι ταυτόσημη του ξέφρενου ξεφαντώματος σε beach bars και clubs. Στέκι επωνύμων και σημείο αναφοράς για σελεμπριτογκοσιπο φαρφαρολογία. Η αλήθεια είναι όμως

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στο κάστρο της Ακροναυπλίας

Πάσχα στο κάστρο της Ακροναυπλίας Πάσχα στο κάστρο της Ακροναυπλίας Παραδοσιακό χρώμα, γαστρονομικές εκπλήξεις και ειδικά προγράμματα για τα παιδιά κάνουν το Πάσχα στα Nafplia Luxury Hotels, Nafplia Palace Hotel & Villas και Amphitryon

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Τιμοκατάλογος : 01/09-16/12/2014 Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι 6ημέρες από 399 Κομνηνών 12, Θεσ/νίκη Τ. 2310 235 554 hm@caravel-travel.gr www.caravel-travel.gr Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες Αναχωρήσεις KAΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού Διαδρομή ΛΕΜ - Α: «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Κάστρο Λεμεσού- Περπάτημα στην Παλιά Πόλη- Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο» 8:15-8:30

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel Το ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel σας επιτρέπει να καλομάθετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ακριβώς στο κέντρο του γνωστού θερέτρου του Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου 26 28 Ιουλίου 2018 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο μικρό και πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου ένα μουσικό φεστιβάλ, με καλεσμένους νέους και γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής σκηνής. Σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ε-mail ena.drasi@gmail.com Facebook: enallaktiki drasi 18 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Ημέρες Ταξιδιού 4 στην καρδιά της Τηνιακής γης! Πολιτισμός, φύση και γαστρονομία που ξαφνιάζει! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι SHOPPIG 4 ημέρες / 3νύχτες Αεροπορικά εισιτήρια Διαμονή σε ξενοδοχείο Μεταφορές αεροδρομίου ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / JORDAIA 3* SUP MAYFAIR 210 305 455 355 90 COPTHORE 4* 245 340 490

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/46 ΗΜΕΡΕΣ Περιλαμβάνονται: Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*. Ημιδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισµού στην περιοχή του ήµου Αµυνταίου αποτελεί βασική προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνου- Άμστερνταμ-Βόλενταμ-Χάγη-Ντέλφ- Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Μπρούζ- Λουξεμβούργο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΣΣΕΑΣ Ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης σε ηµοτικά Σχολεία της Ελλάδος ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ

Ο ΥΣΣΕΑΣ Ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης σε ηµοτικά Σχολεία της Ελλάδος ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ Ο ΥΣΣΕΑΣ 2005 Ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης σε ηµοτικά Σχολεία της Ελλάδος ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΦΟΡΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1 (συµπληρώνεται από τους ασκάλους)

Διαβάστε περισσότερα

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki 4 μέρες Σαντορίνη Ημέρες Ταξιδιού 4 Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Φηρά 2. Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Υπαπαντής Πολιτισμός/Εκκλησίες & Μοναστήρια 3. Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Πράγα 5 μέρες / 4 νύχτες Πρόγραμμα ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην χρυσή πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα!

5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα! 5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα! Διάρκεια Ταξιδιού 2013-12-26 Με αφετηρία και βάση τα Τρίκαλα θα γυρίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε! Θέλαμε καθαρή περιπέτεια, αλλά έχει τόσα μνημεία και αξιοθέατα που εν

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα

1. ΣΟΦΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1. ΣΟΦΙΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 1. ΣΟΦΙΑ Μονοήμερη εκδρομή στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την πολύπολιτισμική Σόφια. Η εκδρομή περιλαμβάνει περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης καθώς και ελεύθερο χρόνο για ψώνια σε ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

3) Το νεκροταφείο Ναυπλίου είναι εκτός της περιμετρικής ζώνης. α) Σωστό β) Λάθος

3) Το νεκροταφείο Ναυπλίου είναι εκτός της περιμετρικής ζώνης. α) Σωστό β) Λάθος 1) Που βρίσκεται το ξενοδοχείο ΧΗΝΙΤΣΑ ΜΠΙΤΣ; α) Στο Κρανίδι β) Στο Πορτοχέλι γ) Στην Ερμιόνη δ) Στα Δίδυμα 2) Που βρίσκεται το ξενοδοχείο NAFPLIA PALACE; α) Στην Ακροναυπλία β) Στο Παλαμήδι γ) Στο Νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΗΣ (Γεν.Δ/ντής ''ΦΟΥΓΑΡΟ'') : Μα ρκετινγκ Η αξιά του branding

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΗΣ (Γεν.Δ/ντής ''ΦΟΥΓΑΡΟ'') : Μα ρκετινγκ Η αξιά του branding ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΗΣ (Γεν.Δ/ντής ''ΦΟΥΓΑΡΟ'') : Μα ρκετινγκ Η αξιά του branding Ο Γενικός Διευθυντής του ''ΦΟΥΓΑΡΟΥ'' Νίκος Τσαγκαρέλης ήταν από τους βασικούς ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η οργανωτική

Διαβάστε περισσότερα

4-6 ετών. Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη

4-6 ετών. Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη 4-6 ετών Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη Σειρά: Μαθηματικά Παραμύθια, Ηράκλειο 2012 Τίτλος: Ο Κύκλος που έψαχνε για ταίρι Εκπαιδευτικοί στόχοι: -Μαθηματικά, γεωμετρικά σχήματα, ο κύκλος και οι ιδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ)

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) CARIBE CLUB PRINCESS 4*superior Hotel (deluxe room) 655 μόνο!!! Η τιμή όπως πάντα περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Μαδρίτη/Πούντα Κάνα/Μαδρίτη 2. Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Αυτή η πόλη της Ανατολικής Γαλλίας στα σύνορα με Ελβετία και Γερμανία έχει κάτι πολύ περίεργο το όνομά της! Ενώ γράφεται Μulhouse, προφέρεται Μιλούζ.. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

EXPLORE MAURITIUS. Dip into our colours Kaleidoscope South and its charms Creole Delights Dolphins & Wales

EXPLORE MAURITIUS. Dip into our colours Kaleidoscope South and its charms Creole Delights Dolphins & Wales EXPLORE MAURITIUS Εκδρομή Κόστος κατά άτομο Ώρες εκδρομής Dip into our colours 83.00 09:00 17:00 Kaleidoscope 83.00 08:30 15:45 South and its charms 88.00 09:00 17:00 Creole Delights 132.00 09:00 17:00

Διαβάστε περισσότερα

Το καράβι της Κερύνειας

Το καράβι της Κερύνειας Το καράβι της Κερύνειας Το αρχαίο Καράβι της Κερύνειας Το 300π.Χ. το αρχαίο εμπορικό πλοίο ξεκινούσε από τη Σάμο απ όπου φόρτωσε κρασί. Αφού πέρασε από τα νησιά Κω και Ρόδο και πήρε αμφορείς ταξίδευε προς

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι 4 ήμερο LUX 4 ημέρες / 3νύχτες Ξενάγηση Ντουμπάι με γεύμα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / 1κλίνου CITY MAX 3* (Bur Dubai) 385 485 565 590 155 CASSELS AL BARSHA 4* 415 545 599 650 220 HYATT

Διαβάστε περισσότερα

Ο Άγιος Πέτρος της χαλάρωσης και της δημιουργίας

Ο Άγιος Πέτρος της χαλάρωσης και της δημιουργίας Ο Άγιος Πέτρος της χαλάρωσης και της δημιουργίας Ημέρες Ταξιδιού 4 Η πιο ξέγνοιαστες διακοπές! Ένα μέρος που αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας. Θάλασσα, ηρεμία και αυθεντική Τηνιακή αίσθηση... τέλεια συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 01/12/2016 Μέσο Συντάκτης Link plusmag.gr Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://www.plusmag.gr/article/%ce%93%ce%b9%ce%b1_%ce%b5%ce%bc%ce%b D%CE%B1_%CE%B7_%CE%A0%CF%84%CF%81%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CE%B1%

Διαβάστε περισσότερα

Bali Singapore. Sol House 4* Ramada Hotel 4*

Bali Singapore. Sol House 4*   Ramada Hotel 4* Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα