Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια"

Transcript

1 Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Αποχώρηση Αλίκης Χατζηγεωργίου Γενική Συνέλευση Εκδηλώσεις 8ης Μαρτίου Εκδηλώσεις ΣΠΑΒΟ Στατιστικά στοιχεία ΕΚΔΟΣΗ 10 Απρίλιος 2012 Αλίκη σε ευχαριστούμε Η επί σειρά ετών Η γενική συνέλευση της 24ης Μαρτίου Πρόεδρος του Συνδέ ανακήρυξε την κα Αλίκη ως επίτιμη Πρόε σμου μας κα Αλίκη δρο. Σε δηλώσεις της αργότερα ανέφερε: Χατζηγεωργίου απο «δεν αισθάνομαι ότι φεύγω, θα μείνω πά φάσισε όπως αποσυ ντα πιστή στο σκοπό και το έργο του Συ ρθεί από τη θέση της νδέσμου που τόσο αγαπώ και αφοσιώθη Προέδρου. κα για μεγάλο μέρος της ζωής μου». Άρθρο: Η ενδοοικογενειακή βία στο προσκήνιο Άρθρο: κοινά χαρακτηριστικά των κακοποιημένων γυναικών Ενημερωτικό Υλικό: Φωτογραφικό υλικό: Η κα Χατζηγεωργίου αφοσιώθηκε όσο κανένας άλλος στο σκοπό και το έργο του Συνδέσμου. Αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες για να προωθήσει τους σκοπούς της Οργάνωσης και να αναδείξει το πρό βλημα της ενδοοικογενειακής βίας. Όταν πρωτοξεκίνησε τίποτε δεν έμοιαζε εύκο Η κα Χατζηγεωργίου ήταν για 2η συνεχή χρονιά Υποψήφια για ανάδειξη της ως κορυφαία γυναίκα της Χρονιάς στην Κατηγορία Κοινωνική Προσφορά. Το βραβείο τελικά έλαβε η κα Στέλλα Κυρια κίδου, την οποία συγχαίρουμε. Νικήτρια στις καρδιές μας είσαι εσύ Αλίκη. λο. Η βία δεν ήταν στις προτεραιότητες κανενός και ο αγώνας που έπρεπε να γί Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και τη θλίψη μας για τον χαμό νει φάνταζε τεράστιος. Αυτό που παρέλα του συζύγου της Σάββα Χατζηγεωργίου. βε η Αλίκη και αυτό που αφήνει θα το πα ρομοιάζαμε σαν τη νύκτα με τη μέρα. Το όνομα της συνδέθηκε με τις κορυφαίες στιγμές του Συνδέσμου στα 22 και πλέον χρόνια λειτουργίας του. Αφήνει γνώση, αφήνει εμπειρία και σίγουρα δείχνει το δρόμο για τους επόμενους που θα κλη θούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης του να είσαι ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας.

2 ΣΕΛΙΔΑ 2 Γενική Συνέλευση 24 Μαρ 2011 Στις 24 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας στην Δημοσιογραφική Εστία. Χαιρετισμό στη Συνέλευση απεύθυνε η κα Στέλλα Πλέϊπελ εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η Αντιπρόεδρος κα Κική Πογιατζή ανάγνωσε τον απολογισμό της 2ετίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθως τιμήθηκε η κα Φωτεινή Παπαδοπούλου για την προσφορά της στο Σύνδεσμο και τη συμβολή της για να εξασφαλίσει Κρατική Γη όπου θα ανεγερθεί ο Ιδιόκτητος Χώρος Φιλοξενίας Θυμάτων Βίας στην Οικογένεια. Τιμητική διάκριση θα λάβει και η Πρώτη Κυρία Έλση Χριστόφια σε κατοπινό στάδιο μιας και σοβαροί λόγοι δεν της επέτρεψαν να είναι παρούσα στην Συνέλευση μας.την συνέλευση μας τίμησαν με την παρουσία τους η κα Μάρω Βαρναβίδου από το Υπ. Δικαιοσύνης, η κα Μυρτώ Αζίνα από το Υπ. Υγείας, η κα Ευγενία Αλευρά ως Αντιδήμαρχος Αγλαντζιάς, η κυρία Γαλανού από ΚΟΓΕΕ, ο κος Νίκος Νικολάου εκ μέρους της ΑΤΗΚ, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας κος Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και ο κος Κώστας Βέης από την Αστυνομία. Η Γενική Συνέλευση ανέδειξε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εκλογική διαδικασία. Το Νέο Δ.Σ που θα έχει 2ετή θητεία απαρτίζουν οι κάτωθι: Αλεξία Κολώτα: Πρόεδρος Πατρίτσια Φαίδωνος: Αντιπρόεδρος Μενέλαος Φωτίου: Γραμματέας Ηρώ Ηρακλείδου: Βοηθ Γραμματέας Στάλω Χαϊλή: Ταμίας Κούλα Παρασκευά: Βοηθός Ταμίας Κική Πογιατζή: Δημόσιες Σχέσεις Καρόλα Θεοδοσίου: Δημόσιες Σχέσεις Λουίζα Ψαρά: Δημόσιες Σχέσεις Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τα απερχόμενα μέλη που πρόσφεραν ο κ αθένας από το πόστο του σημαντική βοή θεια. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τους Σάββα Κόκκινο, Μαριλένα Δελέντα, Στάλω Γιουτανή, Έφη Πολυκά ρπου και Χριστόφορο Χριστοφόρου.

3 ΣΕΛΙΔΑ 3 Δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν Διεθνής Ημέρα Γυναίκας Μετατρέπουμε συμβολικά τη ζωή κάθε γυναίκας από μαύρη σε άσπρη τοποθετώντας στο Σύμβολο της μια λευκή κορδέλα. Κάθε μέρα με σεβασμό και αγάπη, για μια ζωή χωρίς φόβο! 8 Μαρ 2012 Εκδήλωση Δήμου Αγλαντζιάς Ο Δήμος Αγλαντζιάς πιστός 8 Μαρ 2012 στο κάλεσμα του Συνδέσμου μας για διεξαγωγή της Εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά την γνωστή πλέον εκδήλωση. Τοποθέτησε το μαύρο σύμβολο σε Κεντρικό σημείο του Δήμου και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασαν τοποθετώντας ένα άσπρο λουλούδι ή μια άσπρη κορδέλα. Τους ευχαριστούμε!! Η Αστυνομία σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο μας διοργάνωσαν εκδήλωση στο Mall of Cyprus με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός Αστυνομίας. Το κοινό τοποθετούσε άσπρες κορδέλες στο μαύρο σύμβολο που συμβολίζει την μετάβαση της γυναίκας από την βία στη απαλλαγή της από αυτή. Διανεμήθηκε υλικό και δώρα ενώ σε οθόνη προβάλλονταν τηλεοπτικά σποτ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ηθοποιός Έλια Ιωαννίδου που πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ του Συνδέσμου μας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας τόσο προς την Αστυνομία Κύπρου για την οργάνωση και βοήθεια για να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση με ΟΝΕΚ 14 Μαρ 2012 εκδήλωση όσο και προς τους εθελοντές του Συνδέσμου μας Η ομάδα των Λειτουργών που στελεπου βοήθησαν πάρα πολύ. χώνουν την Υπηρεσία 1410 του Οργανισμού Νεολαίας επισκέφθηκαν το Σύνδεσμο για γνωριμία και ανταλλαγή εμπειριών από την εργασία μας σε παρόμοιας φύσης αντικείμενο. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προγραμματιστεί συνάντηση όλων των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες από Γραμμές Βοήθειας.

4 ΣΕΛΙΔΑ 4 Προηγούμενες / επερχόμενες Δραστηριότητες Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού 18 Μαρ 2012 Ομάδα αποτελούμενη από 6 άτομα ( ε θελοντές, φίλους και μέλος του προ σωπικού μας ) συμμετείχε στο Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού. Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σω ματείο Δρομέων Δρο.Με.Α Racing. Οι φίλοι του Δρο.Με.Α παραχώρησαν αθλ ητικό υλικό για τους δρομείς μας. Επί σης, οι φίλες και μέλη μας Χρυσταλλέ νη Σωκράτους και Μαρίνα Σάββα έκαναν εισφορές για την συμμετοχή των δρομέων του Συνδέσμου μας στον Μαραθώνιο. Τις ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία και στήριξη τους. Οι δρομείς μας έτρεξαν με επιτυχία τις αποστάσεις των 10km και 21km. Διάλεξη στο Σωματείο Ελπίδα Γουρρίου 02 Μαρ 2012 Ο Σύνδεσμός μας συνεχίζοντας την δράση του στον Τομέα της Ενημέρωσης και Πρόληψης επισκέπτεται για άλλη μια φορά περιοχές που είναι α- πομακρυσμένες από τα Αστικά Κέντρα. Λειτουργοί του Συνδέσμου μας μετέβηκαν στο χωριό Γούρρι για διάλεξη προς τους κατοίκους της Κοινότητας. Η εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Στους παρευρισκόμενους έγινε ενημέρωση για το έργο του Συνδέσμου ενώ προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους Ούτε λέξη που παρουσιάζει τις τραγικές επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας. Ακολούθησε συζήτηση. Τους ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Προσφορά ειδών για το Καταφύγιο Η εταιρεία DIPLOMAT 30 Μαρ 2012 Cyprus προχώρησε σε μια πολύ ευγε νική πρωτοβουλία, προσφέροντας ανα λώσιμα είδη για τις ανάγκες του Χώρο υ Φιλοξενίας μας. Η HR Manager της Εταιρείας κα Ιρένα Χατζηβασιλείου επι σκέφθηκε τα γραφεία μας όπου και πα ραδόθηκαν τα αναλώσιμα αγαθά. Τους ευχαριστούμε για την πρωτοβου λία και την στήριξη.

5 ΕΚΔΟΣΗ 10 ΣΕΛΙΔΑ 5 ΣΕΛΙΔΑ 5 Στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου 2011 Όσο αφορά το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΚΑΒ) για ολόκληρο το 2011, καταγράφηκαν 1320 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η πλειοψηφία των περιστατικών αφορούσε κλήσεις προς τη Γραμμή Βοήθειας 1440 και σε πιο μικρό βαθμό άτομα που έλαβαν βοήθεια μέσα από προσωπικά ραντεβού. Το 2011 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ σε ότι αφορά τα στατιστικά δεδομένα που καταγράφονται στον Σύνδεσμο από την ίδρυση του. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με περισσότερες υποχρεώσεις καθώς διαφαίνεται ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για συνέχιση και ενίσχυση της στήριξης που παρέχουμε μέσα από τις υπηρεσίες μας. Η αύξηση στην καταγραφή περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας οφείλεται φυσικά και στην σταθερή ενημέρωση που διεξάγει ο Σύνδεσμος. Επιστρέφοντας στα στατιστικά του 2011, η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών (989) και ποσοστό 75% αφορά βία κατά γυναικών ενώ σημαντικό ποσοστό 8.5% (113) αφορά βία κατά αντρών. Τέλος, συχνές είναι οι αναφορές για περιστατικά βίας εις βάρος παιδιών και αφορούν είτε την παραμέληση τους είτε την άσκηση σωματικής, ψυχολογικής ή ακόμα και σεξουαλικής βίας. Πρέπει να σημειωθεί πως πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών είναι μάρτυρες βίας μεταξύ των γονιών τους, γεγονός που αναμφισβήτητα τα τραυματίζει πάρα πολύ. Οι αναφορές για βία εις βάρος παιδιών στο ΚΑΒ έφτασαν τις 221 (16.5%). Όσο αφορά το Καταφύγιο, για το έτος 2011 φιλοξενήθηκαν συνολικά 78 άτομα, 33 γυναίκες και 45 ανήλικα παιδιά. Ο μέσος χρόνος διαμονής των φιλοξενουμένων ήταν μέρες. Τον Ιανουάριο του 2012 ο Σύνδεσμος μεταστέγασε το χώρο φιλοξενίας σε ένα πιο μεγάλο και άνετο είναι σε θέση να φιλοξενήσει μέχρι και 4 οικογένειες. Παιδιά 16,5% Άντρας 8,5% Γυναίκα 75% Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία του ΣΠΑΒΟ μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα: (κατηγορία Στατιστικά).

6

7 ΣΕΛΙΔΑ 7 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Το προφίλ της κακοποιημένης γυναίκας είναι σχεδόν το ίδιο. Η οικογενειακή βία εμφανίζεται σε «όλα τα κοινωνικοοικονομικά επίπεδα της οικογένειας» (ΙΠΕ-PA 2007:28). Υπάρχει διαφορά στην ηλικία, θρησκεία, μορφωτικό κοινωνικό επίπεδο, πολιτιστική και κοινωνικοοικονομική ομάδα. Οι κακοποιημένες γυναίκες στο βιβλίο της Walker (1989) έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά (Walker 1989:53): Χαμηλή αυτοεκτίμηση Πιστεύουν όλους τους μύθους για τις σχέσεις κακοποίησης Αντιμετωπίζουν με το παραδοσιακό τρόπο το σπίτι τους, πιστεύουν πολύ στην ενότητα της οικογένειας και στα προκαθορισμένα στερεότυπα του γυναικείου ρόλου Δέχονται την ευθύνη για τις βίαιες πράξεις των αντρών τους Αισθάνονται ενοχή, αλλά αρνούνται τον τρόμο και τον θυμό που νιώθουν Δείχνουν παθητικότητα προς το κοινωνικό περιβάλλον, αλλά έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίζουν το προσωπικό τους περιβάλλον έτσι που να αποφεύγουν μεγαλύτερη κακοποίηση ή και δολοφονία Έχουν έντονες αντιδράσεις λόγω στρες, με ψυχοσωματικά συμπτώματα Χρησιμοποιούν το σεξ ως μέσο για τη διατήρηση των σχέσεων τους Πιστεύουν πως κανένας δεν μπορεί να τις βοηθήσει να λύσουν τα προβλήματα τους, εκτός από τον εαυτό τους Κοινά χαρακτηριστικά των κακοποιημένων γυναικών Η κακοποίηση αρχίζει συνήθως μέσα στους έξι πρώτους μήνες του γάμου. Μερικές γυναίκες δεν είχαν παιδιά όταν κακοποιήθηκαν άλλες πάλι ήταν σε περίοδο εγκυμοσύνης (Walker 1989:53). Έλενα Γεωργίου Κοινωνιολόγος Μέλος και εθελόντρια του Συνδέσμου για την Πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια

8 ΣΕΛΙΔΑ 8 Ενημερωτικό Υλικό Πρόσφατα Δημοσιεύματα 4½ χρόνια φυλακή γιατί έκανε ερωμένη του την 15χρονη θετή του κόρη Σε φυλάκιση 4½ χρόνων καταδικάστηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 40χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι για 14 μήνες εκμεταλλευόταν σεξουαλικά τη 15χρονη κόρη της αλλοδαπής συζύγου του, καταχρώμενος την αναγνωρισμένη θέση εξουσίας που είχε έναντι της. Επίσης παραδέχθηκε ότι διέφθειρε την ανήλικη. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 40χρονος που ήταν προηγουμένως παντρεμένος με Κυπρία με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη που σήμερα είναι 17 χρονών, μετέτρεψε -σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου- τη θετή του κόρη σε ερωμένη του, αφού είχε μαζί της τακτικές και ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές τόσο στο σπίτι όσο και σε άλλους χώρους. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2010 όταν η οικογένεια είχε μεταβεί για διακοπές στην Αίγυπτο, συνεχίζονταν οι παράνομες αυτές σεξουαλικές σχέσεις, όταν η μητέρα της ανήλικης απουσίαζε από το ξενοδοχείο. Στην ομόφωνη απόφασή τους οι τρεις Δικαστές του Κακουργιοδικείου, Μιχάλης Χριστοδούλου (Πρόεδρος) Αλέξανδρος Παναγιώτου και Σταύρος Σταύρου (Πάρεδροι) επεσήμαναν μεταξύ άλλων και τα εξής: «Διαχρονικά ο πατέρας θεωρείται προστάτης της οικογένειάς του, αλλά δεν είναι αμελητέες οι περιπτώσεις που μετατρέπεται ο ίδιος σε κίνδυνο εκ των έσω. Το κυρίαρχο στοιχείο της υπόθεσης είναι η εκμετάλλευση μιας αλλοδαπής εφήβου, η οποία ήλθε στον τόπο μας για να ζήσει με τη μητέρα της με την προσδοκία ότι η νέα κατάσταση πραγμάτων με την παντρειά της μητέρας με τον 40χρονο, θα συνοδευόταν από την οικογενειακή θαλπωρή, ασφάλεια και φροντίδα. Προσδοκία που φάνηκε να κατοχυρώνεται και από την υιοθεσία που επακολούθησε και η οποία καθόλα νόμιμα κατέστη κόρη του κατηγορούμενου, το επίθετο του οποίου απέκτησε». Δεν ήταν αγνές οι προθέσεις «Ωστόσο, όπως διαφάνηκε, οι επιθυμίες του κατηγορούμενου δεν ήταν και τόσο αγνές. Εκμεταλλευόμενος την αναγνωρισμένη και από το Νόμο θέση εξουσίας έναντι της νεαρής χρησιμοποίησε το εφηβικό της κορμί ως σκεύος ηδονής, και από προστάτης - πατέρας μετατράπηκε σε διαφθορέα της ίδιας του της θετής κόρης, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στο ίδιο σπίτι διέμενε και η μητέρα της ανήλικης και σύζυγός του. Οι επισημάνσεις αυτές κατά την άποψή μας προσδίδουν στις ανόσιες πράξεις του σοβαρές προεκτάσεις και λαμβανομένου υπόψη και του χρόνου (14 και πλέον μήνες) σεξουαλικής εκμετάλλευσης της νεαρής, η ποινή που θα επιβληθεί πρέπει να είναι ανάλογη. Παραδοχή «Ο πιο σημαντικός μετριαστικός παράγοντας για αδικήματα σεξουαλικής φύσης είναι η παραδοχή ενώπιον του Δικαστηρίου, που είναι βαρύνουσας σημασίας, αφού αποφεύχθηκε η παρουσία της θετής του κόρης ενώπιον του Δικαστηρίου για μαρτυρία. Πηγή: Φιλελεύθερος Online Διαφωνούμε με την χρησιμοποίηση της λέξης «Ερωμένη» καθώς αυτό είναι δυνατόν να παραπέμπει σε συγκατάθεση του θύματος για όσα τραγικά έχει βιώσει. Παρακαλούμε όλους όσους ασχολούνται με την δημοσίευση τέτοιων ειδήσεων να είναι διπλά προσεκτικοί στον τρόπο που τα παρουσιάζουν.

9 Φωτογραφικό Υλικό

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια ΕΚΔΟΣΗ 11 Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός του Δ.Σ. Τιμητική Βραδιά για την Αλίκη Χατζηγεωργίου Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 14 Μάρτιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Γενική Συνέλευση Δράσεις για την Ημέρα της Γυναίκας 1 Billion rising Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Διαβάστε περισσότερα

ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο 02/04/2013 Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο 02/04/2013 Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 15 Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Join us to take a stand against domestic violence Δραστηριότητες Συνδέσμου Γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

το ανάγνωσμα Γράφει: Χριστίνα Μαραγκού, Γ8

το ανάγνωσμα Γράφει: Χριστίνα Μαραγκού, Γ8 Ap Markos 2012 DD:Layout 1 3/23/12 1:13 PM Page 1 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 6 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ το ανάγνωσμα ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν Επερχόμενες δραστηριότητες Άρθρο: Η

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό υλικό για το σχέδιο δράσης Γυναίκες & Βία Ευρωπαϊκό & διεθνές πλαίσιο

Πληροφοριακό υλικό για το σχέδιο δράσης Γυναίκες & Βία Ευρωπαϊκό & διεθνές πλαίσιο Πληροφοριακό υλικό για το σχέδιο δράσης Γυναίκες & Βία Ευρωπαϊκό & διεθνές πλαίσιο Ενημερωτικό υλικό και μελέτες του Oμίλου για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής Στο πλαίσιο της υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Αξιολόγησης της Εφαρμογής των Διατμηματικών Διαδικασιών για το Χειρισμό Περιστατικών Βίας στην Οικογένεια

Έκθεση Αξιολόγησης της Εφαρμογής των Διατμηματικών Διαδικασιών για το Χειρισμό Περιστατικών Βίας στην Οικογένεια Έκθεση Αξιολόγησης της Εφαρμογής των Διατμηματικών Διαδικασιών για το Χειρισμό Περιστατικών Βίας στην Οικογένεια Ετοιμάστηκε από τη Δρα Μάρθα Αποστολίδου Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

Επίτιμος Δημότης Ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης

Επίτιμος Δημότης Ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης ΑΠΡΙΛΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 23 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλευτικό Κέντρο για δημότη Το Συμβουλευτικό Κέντρο Στροβόλου οργάνωσε για τους δημότες επιμορφωτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια Στη σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Σ Α Β Β Α Τ Ο 7. 7. 2 0 1 2 Α Ρ Ι Θ Μ Ο Σ Φ Υ Λ Λ Ο Υ : 1 3 7 5 6 Τ Ι Μ Η : 1, 5 0 Ε Υ Ρ Ω Μ Α Ζ Ι Μ Ε Τ Η S P O R T D A Υ

Σ Α Β Β Α Τ Ο 7. 7. 2 0 1 2 Α Ρ Ι Θ Μ Ο Σ Φ Υ Λ Λ Ο Υ : 1 3 7 5 6 Τ Ι Μ Η : 1, 5 0 Ε Υ Ρ Ω Μ Α Ζ Ι Μ Ε Τ Η S P O R T D A Υ Σ Η Μ Ε ΡΑ Α Υ Ρ Ι Ο www.alithia.com.cy TOY ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ Σ Α Β Β Α Τ Ο 7. 7. 2 0 1 2 Α Ρ Ι Θ Μ Ο Σ Φ Υ Λ Λ Ο Υ : 1 3 7 5 6 Τ Ι Μ Η : 1, 5 0 Ε Υ Ρ Ω Μ Α Ζ Ι Μ Ε Τ Η S P O R T D

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η εφημερίδα των νέων μας ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η εφημερίδα των νέων μας Τεύχος 2, Οκτώβριος 2006 URL: www.unesco.gr E-mail: info@unesco.gr - - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΛΟΣ!!! UNESCO

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (2008-2013)

Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (2008-2013) Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (2008-2013) Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια www.familyviolence.gov.cy Μάιος 2008

Διαβάστε περισσότερα

Νέα πρόταση για διακυβέρνηση και είκοσι Μέτρα Εμπιστοσύνης

Νέα πρόταση για διακυβέρνηση και είκοσι Μέτρα Εμπιστοσύνης ΛΗΔΑ ΚΟΥΡΣΟΥΜΠΑ Καμιά ευθύνη στα παιδιά - θύματα Oχι στα παιδιά το βάρος της απόδειξης }6 ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΕΦΡΑΙΜ! Ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, προέκυψε η 1η μεταγραφή του ΑΠΟΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα : Κοινοτική Νοσηλευτική II. Κακοποίηση γυναικών. Σπουδάστριες : Αλεξίου Δήμητρα Κοτρώτσιου Χριστίνα. Υπ. Καθηγήτρια Κυπαρίση Γεωργία

Μάθημα : Κοινοτική Νοσηλευτική II. Κακοποίηση γυναικών. Σπουδάστριες : Αλεξίου Δήμητρα Κοτρώτσιου Χριστίνα. Υπ. Καθηγήτρια Κυπαρίση Γεωργία Μάθημα : Κοινοτική Νοσηλευτική II Κακοποίηση γυναικών Σπουδάστριες : Αλεξίου Δήμητρα Κοτρώτσιου Χριστίνα Υπ. Καθηγήτρια Κυπαρίση Γεωργία Εαρινό εξάμηνο 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόλογος... 3 2. Γυναίκα και

Διαβάστε περισσότερα

μηνυματα Κάθε σας επιθυμία είναι και ευχή μας Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008 τεύχος31 Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2007

μηνυματα Κάθε σας επιθυμία είναι και ευχή μας Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008 τεύχος31 Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2007 ª 4903 τεύχος31 Κωδικός 6296 Δελτίο Επικοινωνίας του Σ.Ο.Ψ.Υ. μηνυματα Τριμηνιαία Έκδοση / Έτος 8 ο Κάθε σας επιθυμία είναι και ευχή μας Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2008 Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 6

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 6 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 41η Δεκέμβριος 2014 Σελίδα 6

Διαβάστε περισσότερα

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21 Συνέντευξη με τον Δρ. Γαβριήλ Καλακουτή «Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να μηδενίσει τα περιστατικά καρκίνου» Σελ. 16 ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία! ταλατσια Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Λ τα Α Τ Σ Ι Ω Ν ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας Ακόμη ένα τεράστιο έργο δρομολογείται

Διαβάστε περισσότερα

Ένα πάρκο γεννιέται στην Έγκωμη

Ένα πάρκο γεννιέται στην Έγκωμη ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Πλατώ στη λεωφ. Γρίβα Διγενή Οι συντονισμένες προσπάθειες δημοτών και Δήμου Έγκωμης, αποδίδουν καρπούς. Το χρονίζον πρόβλημα των παράνομων αγώνων ταχύτητας,

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 6

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 6 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 39η Απρίλιος 2014 Σελίδα 6 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006 Υγεία στις Διαφυλικές Σχέσεις και τη Σεξουαλικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ

ΘΕΜΑ : Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ Α.Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ : Σ.Ε.Υ.Π. ΤΜΗΜΑ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ : Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΑΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ : ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΠΙΤΣΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23829300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 ΤΕΥΧΟΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23829300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 ΤΕΥΧΟΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 Το Παραλίμνι ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23829300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 ΤΕΥΧΟΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 Ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου

Διαβάστε περισσότερα

Σεξουαλική κακοποίηση

Σεξουαλική κακοποίηση Σεξουαλική κακοποίηση Χρήσιμες πληροφορίες για εκπαιδευτικούς Σεξουαλική κακοποίηση Χρήσιμες πληροφορίες για εκπαιδευτικούς Ευαγγελινή Αθανασοπούλου, Παιδοψυχίατρος, Υπεύθυνη Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Εγκαίνια Νέας Δημοτικής Στέγης Ενηλίκων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Εγκαίνια Νέας Δημοτικής Στέγης Ενηλίκων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ «ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ» Ο Δήμος πραγματοποίησε 2η

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Παρατηρητήριο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Πρώτη εθνική έκθεση της Ελλάδας Νοέμβριος 2004 ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εθνικό Παρατηρητήριο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Πρώτη εθνική έκθεση της Ελλάδας Νοέμβριος 2004 ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Εθνικό Παρατηρητήριο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών Πρώτη εθνική έκθεση της Ελλάδας Νοέμβριος 2004 ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για τα μαθήματα «Φύλο και Κοινωνική Πολιτική» «Πολιτικές Ισότητας των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Πρακτικά ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

2 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Πρακτικά ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Πρακτικά ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Συνεδρίαση 22 ης Οκτωβρίου 2011 ΠΑΓΚΥΚΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Λευκωσία, 2011 Δεκέμβριος 2011 Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο

Διαβάστε περισσότερα

Έμαθαν στην πολυτέλεια

Έμαθαν στην πολυτέλεια 01ph_COLOR_080812_@ 07-08-12 11:32 ÂÏ 1 ETOΣ 57ο - AP. 18960 TIMH 1,20 - ME TO GOAL NEWS ΙΔΡΥΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΧΡ. ΠΑΤΤΙΧΗΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1955 TΩΡΑ, ΜΑΖΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Τέρμα στους παράνομους αγώνες ταχύτητας Δυναμική εκδήλωση για τις «κόντρες» στη λεωφ. Γρίβα-Διγενή

Τέρμα στους παράνομους αγώνες ταχύτητας Δυναμική εκδήλωση για τις «κόντρες» στη λεωφ. Γρίβα-Διγενή ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 Τιμή στον αγνοούμενο υποστράτηγο Τάσο Μάρκου Αντικατοχική εκδήλωση μπροστά στον ανδριάντα του ήρωα ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ υποστράτηγο Τάσο Μάρκου τίμησε σε αντικατοχική

Διαβάστε περισσότερα