11 ο Ναυτιλιακό Συνέδριο «NAVIGATOR 2012» 7 Νοεμβρίου 2012, 09:00-17:00 Athenaeum InterContinental Athens ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "11 ο Ναυτιλιακό Συνέδριο «NAVIGATOR 2012» 7 Νοεμβρίου 2012, 09:00-17:00 Athenaeum InterContinental Athens ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ"

Transcript

1 11 ο Ναυτιλιακό Συνέδριο «NAVIGATOR 2012» 7 Νοεμβρίου 2012, 09:00-17:00 Athenaeum InterContinental Athens ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD. διοργάνωσε για ενδέκατη χρονιά με αξιοσημείωτη επιτυχία το Ναυτιλιακό Συνέδριο «NAVIGATOR 2012» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012, στο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα. Το Ναυτιλιακό Συνέδριο «NAVIGATOR» έχει καθιερωθεί ως ετήσιος χώρος συνάντησης για πάνω από 500 καταξιωμένα Στελέχη της Ελληνικής και Διεθνούς Ναυτιλιακής Κοινότητας, έχοντας επιτύχει σημαντική συνεισφορά στη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τη Ναυτιλία σήμερα. Την επίσημη έναρξη των εργασιών του «NAVIGATOR 2012» κήρυξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κύριος Κωστής Μουσουρούλης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της εποικοδομητικής συζήτησης ειδικά στην τωρινή περίοδο της κρίσης για τη διάσωση και ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας, ενός από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Το «NAVIGATOR 2012» για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων Ναυτιλιακών Οργανισμών, τη χορηγική συμβολή Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια Ναυτιλιακή Βιομηχανία, τη στήριξη από το σύνολο του Ναυτιλιακού Τύπου και τη διεισδυτική ματιά καταξιωμένων Ομιλητών. Στο Συνέδριο της NAVIGATOR καλωσορίσαμε επιφανή στελέχη της Ελληνικής και Διεθνούς Ναυτιλιακής Κοινότητας, πλοιοκτήτες που προάγουν σε όλο τον κόσμο το όνομα της Ελλάδας μας όπως ο κύριος Λεωνίδας Πολέμης, ο κύριος Χάρης Βαφειάς, η κυρία Μαριγώ Λαιμού-Πατίτσα, ο κύριος Γιώργος Γουρδομιχάλης, o κύριος Σπύρος Καπράλος, ο κύριος Γιώργος Σουραβλάς, ο κύριος Στέφανος Αγγελάκος, οι κύριοι Γιώργος και Δημήτρης Δαλακούρας, ο κύριος Γιώργος Τσαβλίρης και ο κύριος Χρήστος Γεωργατζόγλου αναφέροντας μερικά μόνο ονόματα. Επίσης, το Συνέδριο τίμησαν πεντακόσια στελέχη των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, που στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους τη NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD. για πάνω από είκοσι χρόνια. Η πρώτη ενότητα συζήτησης υπό τον συντονισμό του Nigel Lowry από τη Lloyd s List, επικεντρώθηκε στο μείζον θέμα της Πειρατείας και τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά, με κεντρικό ομιλητή τον κύριο Pottengal Mukundan, Director International Maritime Bureau (IMB) / ICC

2 Commercial Crime Services, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αθήνα στο πλαίσιο του «NAVIGATOR 2012». Η παρουσίασή του αναφορικά με την αύξηση του αριθμού και του εύρους των πειρατικών επιθέσεων, το κόστος της πειρατείας και την αποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης, έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους Συνέδρους. Ο κύριος Πάνος Μωραίτης, CEO, ASPIDA MARITIME SECURITY, o κύριος Νικόλας Κοσμάτος, President, Sea Link Navigation Ltd, και o κύριος Γιώργος Τσαβλίρης, Principal, Tsavliris Salvage Group, απήντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στη θεώρηση της πειρατείας σύμφωνα με τον τομέα και την εξειδίκευσή τους. Η κυρία Ειρήνη Τακά Μιχαηλίδη, General Counsel, Capital Maritime & Trading Corp. / Capital Product Partners L.P. σύμφωνα με σχόλιο του Αμερικανού Πρέσβη, Daniel B. Smith, παρέθεσε τον πιο επιτυχημένο και σύντομο ορισμό του Chapter 11 για τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, ενώ η κυρία Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Chief Financial and Operating officer, Tototheo Group, ο κύριος Γιώργος Ξηραδάκης, Director of XRTC Ltd, και ο κύριος Σπύρος Ζολώτας, Country Manager RINA Hellas Ltd. εξέτασαν τα εμπόδια προς την ανάκαμψη της ναυτιλιακής αγοράς την περίοδο Το panel των ξένων Πρεσβευτών τίμησαν με τις παρουσιάσεις και την εγκάρδια συμμετοχή στον διάλογο που ακολούθησε, οι κκ. Daniel Β. Smith, Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών και o Dr. David Landsman, πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου. Τη συζήτηση συντόνισε το έμπειρο μέλoς της ναυτιλιακής μας οικογένειας, κ. Μανώλης Βορδώνης. Οι αξίες που ανέδειξε ο ενωτικός λόγος του προέδρου Obama, μόλις λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του, έδωσαν το στίγμα και απετέλεσαν τον κορμό της συζήτησης. Η σημαντικότητα της συμμετοχής των διπλωματικών εκπροσώπων χωρών και λαών, τους οποίους η ελληνική ναυτιλία τροφοδοτεί με τα βασικά αγαθά, αδιάλειπτα και ανεξάρτητα από τις όποιες αντιξοότητες, στο διάλογο με την ναυτιλιακή μας κοινότητα, αναδείχθηκε σαν ιδιαίτερα χρήσιμος στους τωρινούς καιρούς της γενικευμένης οικονομικής κρίσης. Ο Βρετανός Πρέσβης, πλησιάζοντας το τέλος της θητείας του στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην έντονη και ενεργό παρουσία της μεγάλης ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας στο Λονδίνο. Τόνισε τον εξωστρεφή και διεθνή χαρακτήρα της και ανέδειξε τις υποδομές και την τεχνογνωσία της. Η σημαντικότητα της ελληνικής κοινότητας σαν βασικού παράγοντα και ζωοδότη πελάτη των εξειδικευμένων υπηρεσιών και τραπεζικών φορέων στη ζωή του Λονδίνου και του Ηνωμένου Βασιλείου γενικότερα, αναδείχθηκε στη συζήτηση.

3 Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε τη στενή και μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων που απασχολούν τη ναυτιλία. Έδωσε έμφαση στην κοινή δράση απέναντι στις σημερινές προκλήσεις, συμπεριλαμβάνοντας την προστασία του απρόσκοπτου εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη δράση ενάντια στην Πειρατεία και τις αντιεμπορικές πρακτικές, και τη συμμετοχή της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην προστασία του περιβάλλοντος. Όσον αφορά στη βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει καίρια τη διεθνή ναυτιλία, συζητήθηκε διερευνητικά η σκοπιμότητα ενθάρρυνσης του διαλόγου των φορέων της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου ώστε από κοινού να αναζητήσουν νέες λύσεις καινοτομίας, Το γεγονός ότι όχι μόνο η ναυτιλία αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά, όπως οι φορτωτές, οι τράπεζες, η ναυπηγική βιομηχανία, οι εμπορικοί οίκοι, επηρεάζονται βαθιά από την κρίση, καθιστά την αναγκαιότητα κοινής και συντονισμένης δράσης ακόμα κρισιμότερη. Ο Ηλίας Μπίσιας, Director of NAFTIKA CHRONIKA Magazine and Member of the Research in Shipping and Ports Laboratory (RESHIP/ EDINALE) of the University of the Aegean, συντόνισε τη συζήτηση αναφορικά με τη νέα Σύμβαση για τη Ναυτική Εργασία και τις προκλήσεις που διαγράφονται μέχρι την τελική εφαρμογή της. Ο κύριος Ιωάννης Κούγιου, Deputy CSOM - ISM / ISPS / MLC of Bureau Veritas, η Νατάσσα Παύλου, Partner Executive Search Services, Boston Hamilton Greece, η Δρ. Μαρία Προγουλάκη, Maritime HR Consultant / Research Associate, Shipping and Ports Laboratory (RE-SHIPS), University of the Aegean, Dept. of Shipping, Trade and Transport, ο κύριος Μιχάλης Σιγάλας, Senior ILO Specialist / Marine auditor - Marine Management Systems Office South Europe, Middle East & Africa Area of Hellenic Lloyd's S.A. and ο Καπτ. Γιώργος Τσουρής, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, συνέβαλαν στη συζήτηση. Εξετάστηκαν οι αλλαγές που θα φέρει η νέα Σύμβαση στις εργασιακές συνθήκες των ναυτικών, στοχεύοντας όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας και της καθημερινής εργασίας των ναυτικών, αλλά και στην καθιέρωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού για τους πλοιοκτήτες. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη προσαρμογής του παραδοσιακού τρόπου σκέψης στα νέα δεδομένα και απαιτήσεις καθώς ο σημερινός ναυτικός χρειάζεται να έχει γνώση των νέων τεχνολογιών καθώς και ικανότητες διοίκησης και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού. Από την άλλη πλευρά οι αρμόδιες Αρχές χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές δυσκολίες του ναυτικού επαγγέλματος και να βοηθήσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των ικανοτήτων των ναυτικών. Η Πρέσβης της Αυστραλίας, Jenny Bloomfield, απηύθυνε ομιλία για τις ευκαιρίες και διάθεση της χώρας της για περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη.

4 Ακολούθησε η ενότητα της ανάλυσης των τάσεων της αγοράς και τεχνικών ζητημάτων υπό τον συντονισμό του καθηγητή Ιωάννη Τζωάννου, ο οποίος απηύθυνε ερωτήσεις για τα μέτρα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για τις εξελίξεις στα ναυτιλιακά βοηθήματα, τη διαφάνεια του λειτουργικού κόστους και τις δυνατότητες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ως πηγή κεφαλαίου για τη Ναυτιλία σε ένα αξιόλογο panel ομιλητών από τους : Έλενα Αθουσσάκη, CEO of Carbon Positive Raghuvir C. Bhavnani, Vice President - Global Marketing of VISWA LAB Francesc Dianez, Manager of Next Maritime Καπτ. Σπύρος Δόβελος, Business Development Manager of FURUNO HELLAS S.A. Στέλιος Δρακάκης, Marine Risk Coordinator, International Shipping Bureau (Hellas) Ltd. Jean-Paul Lebot, Navigation Solutions Sales Manager, TRANSAS Mediterranean SAS Δρ. Νίκος Πορφύρης, Deputy Chief Operating Officer of HELLENIC EXCHANGES S.A. Jason Scholey, Admiralty Product Manager, United Kingdom Hydrographic Office Magnus Sodersten, Manager Sales and Technical support MacGregor - Cranes Imran Vohra of Diabos Global Fze Το Συνέδριο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ιταλίας, κύριος Claudio Glaentzer, ο Πρέσβης της Νορβηγίας, κύριος Sjur Larsen, ο Πρέσβης του Προξενείου του Παναμά, Aymard Jimenez Granda, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ισπανίας, Capt. SN Javier Rodriguez, η κυρία Jaana Oikarinen Vasilopoulos, Commercial & Media Officer της Πρεσβείας της Φινλανδίας, καθώς και εκπρόσωπος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από το Δημήτρη Εφραίμογλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος καθώς και δύο νέα εγχειρήματα που αφορούν στους θαλάσσιους δρόμους και στην Ελληνική ναυτιλία, από τον πολιτιστικό οργανισμό ελculture, από τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κύριο Νίκο Βερβερίδη. Πρόκειται για την Aegeanale και το Sea Bonds. Το «NAVIGATOR 2012» ακολούθησαν τέσσερα (4) Τεχνικά Σεμινάρια - Forums από την ADMIRALTY, FURUNO Hellas S.A., τη MacGregor, και τη VISWA LAB.

5 Το Ναυτιλιακό Συνέδριο «NAVIGATOR» διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστήμιο Αιγαίου The International Propeller Club Piraeus Marine Club Masters' And Mates' Union Of Greek Merchant Marine The Hellenic Shipbrokers Association WISTA Hellas Η NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD. δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά με σκοπό την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα διεθνών εταιρειών παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών, όπως Εταιρείες Ρυμουλκών, Εταιρεία Ανάλυσης και Διαχείρισης Καυσίμων (VISWA LAB) καθώς και Εταιρεία Διαχείρισης Disbursement Accounts (DIABOS). Στον τομέα της πρακτόρευσης πλοίων, η NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD. έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο πρακτόρων που καλύπτει τις ανάγκες των πλοίων σε όλα τα λιμάνια του κόσμου. Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD στο ή με τη Δανάη Μπεζαντάκου, Managing Director, στο

5 ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CAPITAL LINK ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1100 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

5 ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CAPITAL LINK ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1100 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 5 ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CAPITAL LINK ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1100 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2014 Με μοναδική επιτυχία και με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1100 άτομα

Διαβάστε περισσότερα

5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015

5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015 5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015 Σε μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα για τη χώρα μας, την Πέμπτη, 25

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. για 16 ο Ετήσιο IN COOPERATION WITH. προοπτικές. Euronext, Ελληνικό Εμπορικό Τμήμα. συμμετείχαν στο. αναλυτές, κοινότητας και.

Δελτίο Τύπου. για 16 ο Ετήσιο IN COOPERATION WITH. προοπτικές. Euronext, Ελληνικό Εμπορικό Τμήμα. συμμετείχαν στο. αναλυτές, κοινότητας και. Νέα Υόρκη, 4 Δεκεμβρίου 2014 Δελτίο Τύπου Κορυφαία Ελληνική Αποστολή στο Μανχάταν για την Ενημέρωση των Επενδυτών & Προσέλκυση Επενδύσεων 16 ο Ετήσιο Capital Link Invest inn Greece Forum; Investing for

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση πεπραγμένων 2010

Έκθεση πεπραγμένων 2010 Έκθεση πεπραγμένων 2010 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΕ για την τριετία 2009-2011 αποτελείται από τους: Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας Ταμίας Μέλη Αναπληρωματικά μέλη Σύμβουλος Διοίκησης Μιχάλης

Διαβάστε περισσότερα

Aegean News. Η Aegean. στις ΗΠΑ. Εξαγοράζει τη Δραστηριότητα Bunkering της Hess. Ακόμη. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου

Aegean News. Η Aegean. στις ΗΠΑ. Εξαγοράζει τη Δραστηριότητα Bunkering της Hess. Ακόμη. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Aegean News Τ Ο Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Ο Τ Η Σ A E G E A N ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-14 Συνέντευξη Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Βραβεία Ελληνικής Ναυτιλίας Lloyd s List 2013 Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2014 1

GREEK EXPORTS FORUM 2014 1 GREEK EXPORTS FORUM 2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ GREEK EXPORTS CONFERENCE 2014 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 1) B2B meetings με στελέχη ΕΝΔΥ ΟΕΥ 2) B2B meetings με στελέχη Διμερών

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλίες Ακαδημαϊκών ετών 2011-2013 ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

Ομιλίες Ακαδημαϊκών ετών 2011-2013 ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ Ομιλίες Ακαδημαϊκών ετών 2011-2013 ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ 21 12 2010 03 03 2011 Zούμε στην εποχή των μεγάλων αντιφάσεων, της εξελισσόμενης καθημερινά τεχνολογίας αλλά παράλληλα της μεγάλης ανασφάλειας όλων

Διαβάστε περισσότερα

Από το χθες στο αύριο

Από το χθες στο αύριο ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΦΥΛΛΟ 21 Από το χθες στο αύριο Ανοιχτή στο κοινό η μόνιμη έκθεση «Portrait, το πορτραίτο του λιμανιού», στο Παλαιό Αντλιοστάσιο στην Α προβλήτα του ΟΛΘ σελ. 5-12 Α' ΤΡΙΜΗΝΟ 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLENIC CHAMBER OF SHIPPING

ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLENIC CHAMBER OF SHIPPING ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLENIC CHAMBER OF SHIPPING ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ HELLENIC CHAMBER OF SHIPPING Δρώμενα Ετους 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι 1 New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι Το New York College έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ (ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β 18/8/10 Αθήνα), (ΦΕΚ 1320

Διαβάστε περισσότερα

Aegean News. Η Aegean στο Cape Verde. Επέκταση στο Σταυροδρόμι του Ατλαντικού. Ακόμη. Bureau Veritas. Περιβάλλον. Aegean

Aegean News. Η Aegean στο Cape Verde. Επέκταση στο Σταυροδρόμι του Ατλαντικού. Ακόμη. Bureau Veritas. Περιβάλλον. Aegean Aegean News Τ Ο Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Ο Τ Η Σ A E G E A N XEIΜΩΝΑΣ 2010-2011 Bureau Veritas Έμφαση στα Καύσιμα του Μέλλοντος Περιβάλλον Η HEC Hγέτης στην Πορεία για μια Κοινωνία Ανακύκλωσης

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 GREEK EXPORTS CONFERENCE 2013 4 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 5 ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ 6 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ B2B MEETINGS WITH BUYERS 11 GREEK EXPORTS AWARDS 2013 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Η επικοινωνία δράσεων ΕΚΕ. πιο αναγκαία από ποτέ» Όλγα Μπορνόζη. Πρόεδρος CSRinGREECE & MaritimeCSR ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

«Η επικοινωνία δράσεων ΕΚΕ. πιο αναγκαία από ποτέ» Όλγα Μπορνόζη. Πρόεδρος CSRinGREECE & MaritimeCSR ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 1 «Η επικοινωνία δράσεων ΕΚΕ πιο αναγκαία από ποτέ» Όλγα Μπορνόζη Πρόεδρος CSRinGREECE & MaritimeCSR ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 2013 ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΕ ιανύουμε μια εποχή παγκόσμιου οικονομικού κλονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι ναυτικοί στην Ευρώπη - Πραγματικότητα και προοπτικές

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι ναυτικοί στην Ευρώπη - Πραγματικότητα και προοπτικές ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι ναυτικοί στην Ευρώπη - Πραγματικότητα και προοπτικές Copyright 2008 Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Πάσης Τάξεως) Κολοκοτρώνη 102-104 185 35 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ.: 210 4133743-4,

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

Insurance Money Conference 2009

Insurance Money Conference 2009 Insurance Money Conference 2009 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Athenaeum Intercontinental Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 Insurance Money Conference 2009 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 4 ΟΜΙΛΗΤΕΣ & ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008

ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008 ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ό,τι ονομάζουμε τέχνη και το θαυμάζουμε ως ποικιλία μορφών μέσα στην ιστορία έχει ως πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ Σελίδα 1 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2015 (28 ΜΑΪΟΥ 2015,

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

Awards 2013. www.businessitawards.gr

Awards 2013. www.businessitawards.gr Awards B u s i n e s s I. T. E x c e l l e n c e www.businessitawards.gr Με τη Συνεργασία Με την Υποστήριξη Επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών αξιοποίησης των τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

«Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΒΟΝΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΕΣ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΜΕΤ

ΕΘΝΙΚΕΣ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΜΕΤ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΜΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΙΜΕΤ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΜΕΤ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ METROPOLITAN HOTEL ATHENS Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού 2024 ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SUPPLY

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

Συνδιοργανωτές: Divani Caravel 14 Μαΐου 2015

Συνδιοργανωτές: Divani Caravel 14 Μαΐου 2015 Divani Caravel Πίνακας Περιεχομένων Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 3 HR Conference 4 Ανάλυση Θεματολογίας 5 HR 8 Σε ποιους απευθύνεται 17 Διοργάνωση 18 Χορηγικό Πρόγραμμα 22 Συγκριτικός Πίνακας Χορηγιών 26

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Θεσσαλονίκη Porto Palace Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 3 ΟΜΙΛΗΤΕΣ & ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6 ΧΟΡΗΓΟΙ 8 Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας μπορεί να προσφέρουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει οι ίδιες να είναι διεθνώς

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4

Περί Απολογισμού 2. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 2 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 4 1. Προφίλ Εταιρίας 6 1.1 Συνοπτική Παρουσίαση Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 6 1.2 Συνοπτική Παρουσίαση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 8 1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού

Διαβάστε περισσότερα

Τουρισμός και ελεύθερος χρόνος στη Γερμανία. Tourismus & Freizeit in Deutschland 04-05-06 '14

Τουρισμός και ελεύθερος χρόνος στη Γερμανία. Tourismus & Freizeit in Deutschland 04-05-06 '14 ana ana ly ly sen sen Δορυ λαί ου 10-12, 115 21 Aθή να, Dory le ou 10-12, GR 11521 Athen-Gri echen land 04-05-06 '14 Τουρισμός και ελεύθερος χρόνος στη Γερμανία Tourismus & Freizeit in Deutschland Θέμα

Διαβάστε περισσότερα