Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012"

Transcript

1 Παρουσίαση στην τακτική Γ.Σ. της 19 Ιανουαρίου 2013 Δραστηριότητες του Δ.Σ. εντός του έτους 2012

2 1) Ενέργειες προς τις Κυβερνήσεις : Τουρκίας Ελλάδος, Διεθνείς οργανισμούς-μκο για την αποκατάσταση των δικαίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. 2) Δράσεις υπέρ της Ελληνικής Παιδείας της Κωνσταντινούπολης και Πρόγραμμα Υποτροφιών Μαθητών στην Πόλη και Ελλάδα. 3) Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς της Πόλης. 4) Η τήρηση της νομιμότητας από ελάχιστα Ευαγή Ιδρύματα που οι διοικήσεις δεν σέβονται τις αρχές νομιμότητας και διαφάνειας. 5) Συνεργασία μεταξύ των Μελών Σωματείων. 6) Δράσεις για την προβολή της Ιστορίας της Ρωμιοσύνης στην Ελλάδα Τουρκία Διεθνώς : Εκθέσεις Κύκλος Σεμιναρίων. 7) Θέματα Κωνσταντινουπολιτών στην Ελλάδα. 8) Δραστηριότητες της Επιτροπής Νέων και Εθελοντών. 9) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών. 10) Ενημέρωση και επικοινωνία με τα μέλη Σωματεία και το Κοινό.

3 Ενέργειες προς τις Κυβερνήσεις : Τουρκίας Ελλάδος, Διεθνείς οργανισμούς-μκο για την αποκατάσταση των δικαίων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

4 Ενέργειες προς την Τουρκική Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. Βασικές αρχές: Η αναγνώριση από την Τουρκική Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση ότι συνέπεια των προσχεδιασμένων διωγμών που ασκήθηκαν από το Τουρκικό Κράτος, η Κοινότητα μας εξαναγκάστηκε σε εκπατρισμό, ενώ υπάγονταν στην Συνθήκη της Λωζάννης, αποτελεί βασική προϋπόθεση που τίθεται από πλευράς της Οι.Ομ.Κω σε όλες τις διαπραγματεύσεις. Σε καμιά περίπτωση το ζήτημα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης δεν έχει σχέση με Ελληνοτουρκικές διαφορές ή σχέσεις. Ποτέ δεν μπορεί να τεθεί ζήτημα αμοιβαιότητας. Πριν από όλα το Ζήτημα είναι θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Συνταγματικής Τάξης και Εφαρμογής Αρχών Κράτους Νόμου. Τόσο το διεθνές δίκαιο και ιδιαίτερα το Ψήφισμα του ΟΗΕ 60/147 θέτει το θέμα της Αποκατάστασης του Ελληνισμού που υπαγόταν στην Σ. της Λωζάννης.

5 Επιστολή προς Υπ. Εξωτερικών- καθ. Αχμέτ Νταβούντογλου Το Δ.Σ. έστειλε επιστολή (25/1/2012) προς το Υπ. Εξωτερικών Καθ. Α. Νταβούντογλου ζητώντας συνάντηση με το ίδιο και προτείνοντας την συζήτηση των ακόλουθων θεμάτων: (α) την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προγράμματος υποστήριξης Κωνσταντινουπολιτών που θέλουν να παλιννοστήσουν με προτεραιότητα την νέα γενιά, (β) η ανάγκη ενσωμάτωσης στο νέο Σύνταγμα της Τουρκίας της πρόβλεψης ότι το ίδιο το κράτος να προβαίνει σε μέτρα αποκατάστασης και θεραπείας των αδικιών του παρελθόντος στο μέτρο του εφικτού όταν το ίδιο κράτος στο παρελθόν έχει καταπατήσει τους δικούς του νόμους, (γ) την οριστική επίλυση του ζητήματος της εγγραφής μαθητών ξένων υπηκόων ελληνόφωνων παιδιών στα Ομογενειακά σχολεία, (δ) συνεργασία για την ίδρυση ερευνητικών και αναπτυξιακών ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη με την συμβολή επιστημόνων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και (ε) την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Ευαγή ιδρύματα της Ομογένειας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 10/10/2012 στο π. Φάληρο.

6 Πρέσβη της Τουρκίας 6/2/2012 κ. Κερίμ Ουράς. Αποστολή επιστολής προς Υπ. Πολιτισμού για την καταστροφή Βυζαντινού τοίχους κοντά στην Αγία Σοφία 28/2/2012. Ανακοίνωση για προσθήκη νέας βαθμίδας στην δικαστική αλυσίδα στην Τουρκία πριν τις προσφυγές προς την ΕΔΑΔ 22/3/2012. Συναντήσεις στην Άγκυρα 14-16/6/2012: Υπ. Παιδείας καθ. Ομέρ Ντιντσέρ. Γενική Γραμματέα CHP κ. Μπ. Ταμαλίγκιλ. Διεύθυνση Υπ. Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ε. Έρκοτσάκ. Πρόεδρο του Τμήματος Γυναικών AKP π.υπουργό Γκ. Ακσίτ.

7 ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (24/9/2012). Ενημέρωση ότι οι προτάσεις συζητήθηκαν στην διάσκεψη στην Προύσα τέλος Οκτωβρίου Συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας 1/11/2012. Αποστολή 20-22/11/2012: Συνάντηση με τον Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας 10/10/2012 στην Αθήνα. Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας πρέσβη Χασάν Γκιογούς 21/11/2012 ορισθέντα από τον Υπ. Εξωτερικών στην συνάντηση 10/10/2012. Συνάντηση με τον βοηθό υφυπουργό Ευρ. Ένωσης κ. Μπουράκ Ερντενίρ. Συνάντηση με τον Βοηθό Υπ. Εξωτερικών Νατσί Κορού στην Κων/λη 22/11/2012 για θέματα επιστροφής υπηκοοτήτων. Αποστολή Επιστολής προς Υπ. Παιδείας κ. Ομέρ Ντιντσέρ 8/1/2013 για το θέμα της επιστροφής της Βιβλιοθήκης και Αρχείου του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως.

8 Giriş İSTANBULLU RUMLARIN EVRENSEL FEDERASYONU Geçmişin Haksızlıklarını Giderim Programında İlk Öneriler (17 Eylül 2012) İADE-İ İTIBÂR Son on yılda, Lozan Anlaşması ndan ( ) sonra Rum azınlığının tarihi süreci ve karşılaştığı sorunlar, gerek uluslararası kaynakçalarda (bibliografide) gerek de Türkiye de, araştırmacılar tarafından önemli ölçüde tüm ayrıntıları ile teferruatlı bir şekilde incelenmiştir ve yayınlanmıştır. Tüm araştırmalardan sonra, Rum azınlığın yazgısı, yani bu nüfusun yok olma derecesinde azalması, o devrin bazı Hükümetlerinin uyguladığı siyasetten kaynaklandığı, ortak bir tespit olarak belirlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üst düzey yöneticileri son beş yılda, birçok kez, önceki hükümetlerin azınlıklara karşı uyguladığı önlemlerin var olduğunu kabul ederek bu önlemleri faşistlik olarak nitelemiştir (örneğin: Sayın Başbakan R.T.Erdoğan, Mayıs 2009 de Düzce konuşması, Sayın Bakan E. Bağış, 15 Aralık 2010 Yüz yıllın Projesi demeçleri).

9 Στην πρόταση αναφέρεται ότι για να αποδειχθεί έμπρακτα η απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να προβεί σαν πρώτο βήμα στα επίλυση των ακόλουθων ζητημάτων: - Επιστροφή των υπηκοοτήτων άνευ όρων. - Απόδοση των υπηκοοτήτων στις επόμενες γενιές ακόμα και αν οι γονείς δεν είναι εν ζωή. - Ίδρυση Υπηρεσίας για υποστήριξη των Ελλήνων της Πόλης για θέματα ιδιοκτησιών. - Δημιουργία Προγράμματος για υποστήριξη μελών της νέας γενιάς Πολιτών που θέλουν να επιστρέψουν στην γενέτειρα των γονέων τους. - Υποστήριξη της ίδρυσης Ερευνητικών και Αναπτυξιακών Κέντρων στην Πόλη με την συμβολή των εκπατρισμένων Πολιτών επιστημόνων. - Την επιστροφή της Βιβλιοθήκης και το Αρχείου του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου στην Κωνσταντινούπολη. - Την πλήρη και ολόθερμη υποστήριξη των αιτημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ομογένειας.

10 Εγγραφή μαθητών με Ελληνική υπηκοότητα στα Ομογενειακά Σχολεία υπό το καθεστώς «επισκεπτών μαθητών». Η έγκριση των διδακτικών βιβλίων Δημοτικού Γυμνασίου μετά από πολλές χρόνια σε χρόνο μηνών ενώ παλαιότερα ο χρόνος ήταν μερικά χρόνια αν η Ελληνική πλευρά μεριμνούσε. Η επιστροφή των υπηκοοτήτων έχει τεθεί σε συγκεκριμένη βάση και έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το θέμα της στρατιωτικής θητείας και πληρωμής αντισηκώματος. Οι συζητήσεις στο Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεων (10/2012) υπήρξαν ουσιαστικές για την επιτάχυνση των ενεργειών για μέτρα αποκατάστασης και θεραπείας των αδικιών. Θετική συμβολή στις προσπάθειες για τις επιστροφές ακινήτων στα Ομογενειακά Ιδρύματα. Εκδηλωμένο ενδιαφέρον από το Υπ. Παιδείας για την επιστροφή στην Ομογένεια της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του ΕΦΣΚ. Απόφαση για την απαλοιφή αρνητικών αναφορών για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια στα διδακτικά βιβλία.

11 - Βουλή των Ελλήνων (2 ενημερώσεις). - Υπ. Εξωτερικών Διεύθυνση Α4- Γενικό Προξενείο Κων/λης-Τακτικές συναντήσεις. - Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Εξωτερικών. - Υπ. Παιδείας. - Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη. - Υπ. Οικονομικών Δ. Κληροδοτημάτων. - ΙΚΑ-ΟΓΑ

12 Συμμετοχή στην FUEN-Γ.Σ /5/2012 ECOSOC Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οργανισμός για την Ασφάλεια και Ειρήνη στην Ευρώπη. Συνεχείς επικοινωνία με οργανισμούς υπεράσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου και μειονοτήτων.

13

14 Η άρρηκτη ενότητα μεταξύ των όπου Γης Κωνσταντινουπολιτών Πόλη Ελλάδα και όλοι οι ήπειροι της Οικουμενικής. Η στενή συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους φορείς της Ομογένειας. Η βαθειά γνώση της ιστορίας: - Η μη ύπαρξη σχέσης των διωγμών που υπέστη ο Ελληνισμός της Πόλης και Ίμβρου και Τενέδου με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρά μόνον όσον αφορά την επιλογή του χρόνου της εφαρμογής των αντιμειονοτικών μέτρων. - Η κινητοποίηση νέων ερευνητών. - Η λεπτομερής γνώση των διοικητικών μέτρων και χρήσης νόμων στα αντιμειονοτικά μέτρα που ασκήθηκαν κατά καιρούς.

15 Το διεθνές δίκαιο δικαιωμάτων του ανθρώπου στα πλαίσια του ΟΗΕ και Διεθνών Οργανισμών. ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του ΟΗΕ Resolution adopted by the General Assembly [on the report of the Third Committee (A/60/509/Add.1)] 60/147. Basic Principles and Guidelines on the Right to a Remedy and Reparation for Victims of Gross Violations of International Human Rights Law and Serious Violations of International Humanitarian Law Η ενημέρωση της κοινής γνώμης της Τουρκίας για την εξαιρετικής σημασίας συμβολή των Ελληνικής καταγωγής υπηκόων της χώρας την περίοδο πριν και μετά από το 1923 σε όλους τους τομείς της κοινωνίας ως πηγή προόδου και του κοινού καλού.

16 Έκδοση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) 2012 μετά από πρόταση της Οι.Ομ.Κω (Μόσχα 19/5/2012) Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities) που συνήλθε στην Μόσχα υιοθέτησε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα : Σημειώνοντας ότι η προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, την περίοδο μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έχει αποσπάσει ιδιαίτερα την προσοχή των διεθνών οργάνων και των κρατικών οντοτήτων, εστιάζοντας όμως κυρίως το ενδιαφέρον τους στο σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο σε παρόντα χρόνο όσο και σε μέλλοντα, Επιβεβαιώνοντας ότι πρακτικές και περιπτώσεις καταπάτησης τόσο του Διεθνούς Δικαίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε μεγάλη κλίμακα, όσο και της σοβαρής καταπάτησης του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής ιστορίας, είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στην επιβίωση και διατήρηση πολλών μειονοτήτων σε ολόκληρη την ήπειρο, Υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαβεβαίωσης, μέσω της τήρησης και της υπακοής στο Διεθνές Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, στις μειονότητες, οι οποίες έχουν υποφέρει κατά το παρελθόν από τέτοιου είδους καταπατήσεις, ότι παρόμοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, Αναγνωρίζοντας πως η παραπάνω διαβεβαίωση είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε οι μειονότητες να μπορέσουν να ασκήσουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα θεμελιώδους σημασίας όπως αποτελούν το δικαίωμα στην επικοινωνία στη μητρική γλώσσα, το δικαίωμα στην εθνική παράδοση, το δικαίωμα στην συμμετοχή στο πολιτικό σύστημα κ.τ.λ.,

17 Τονίζοντας ότι, αντίθετα με τις παραπάνω παρατηρήσεις, το ζήτημα της θεραπείας και αποκατάστασης των μειονοτικών δικαιωμάτων, τα οποία υπέστησαν κατά το παρελθόν σε μεγάλης κλίμακας καταπατήσεις, έχουν λάβει ελάχιστη προσοχή με αποτέλεσμα ασήμαντη πρόοδος να έχει σημειωθεί στο πεδίο ανάπτυξης μέσων νομικής προστασίας, Ανακαλώντας το Ψήφισμα 60/147 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών του Δεκεμβρίου 2005, το οποίο καθιέρωνε τις «Βασικές Αρχές και Οδηγίες επί του Δικαιώματος Θεραπείας και Αποκατάστασης των Θυμάτων από Μαζικές Παραβιάσεις Κανόνων του Διεθνούς Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Σοβαρών Παραβιάσεων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου» (Basic Principles and Guidelines on the Right to a Remedy and Reparation for Victims of Gross Violations of International Human Rights Law and Serious Violations of International Humanitarian Law), Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Μειονοτήτων καλεί: Τα Κράτη να υποστηρίξουν τις αρχές που εγκαθιδρύθηκαν από το Ψήφισμα 60/147 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), εναρμονίζοντας το νομικό τους σύστημα, συμπεριλαμβανομένου των συνταγματικών τους κανόνων, ώστε να λαμβάνονται υπόψη η θεραπεία και αποκατάσταση των μειονοτήτων, οι οποίες έχουν έρθει αντιμέτωπες με καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στο παρελθόν, Τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Όργανα, που δρουν προς το συμφέρον και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εργαστούν για την εφαρμογή του Ψηφίσματος 60/147 της Γ.Σ. του Ο. Η.Ε., διασπείροντας πληροφορίες σχετικές με το αντικείμενο μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εναρμονίζοντας τις διακρατικές σχέσεις, προάγοντας το διάλογο μεταξύ των σημαντικών ομάδων και άλλων φορέων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και εγκαθιδρύοντας σχετική νομοθεσία και άλλα θεσμικά εργαλεία, Τις Οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν τις αυτόχθονες μειονότητες να εκμεταλλεύονται αδιάκοπα τις υπάρχουσες ευκαιρίες που αναδύονται από το Ψήφισμα 60/147 του Ο. Η.Ε. και να συμβάλλουν στην εφαρμογή και εκπλήρωση των στόχων του παραπάνω Ψηφίσματος.

18 Δράσεις υπέρ της Ελληνικής Παιδείας της Κωνσταντινούπολης και Πρόγραμμα Υποτροφιών Μαθητών στην Πόλη και Ελλάδα.

19 Πολύπλευρη υποστήριξη της Ομογενειακής Παιδείας, πιστεύοντας ότι αυτή αποτελεί τον βασικό παράγοντα της επιβίωσης και αναζωογόνησης της Ρωμιοσύνης της Πόλης. Ενέργειες υπέρ της Παιδείας Συνεχής συνεργασία με τα Σχολεία της Ομογένειας. Υποστήριξη προς τον παιδικό σταθμό της Κοινότητας Σταυροδρομίου και νηπιαγωγείο της Ζαππείου Σχολής της Κωνσταντινούπολης. Μόνιμη επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας της Ελλάδος και της Τουρκίας Προετοιμασία, παρακολούθηση της έγκρισης από τα Υπουργεία της Ελλάδος και Τουρκίας, μέριμνα για την εκτύπωση και παράδοση στους τελικούς αποδέκτες των διδακτικών βιβλίων για τα σχολεία της Ομογένειας στα πλαίσια του Ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου (1968). Παραδόθηκαν διδακτικά βιβλία για τα δημοτικά σχολεία της Ομογένειας το 2010 πρώτη φορά από το Εκτύπωση των 10 τόμων Διδακτικών Βιβλίων Δημοτικού διαμέσου του Προγράμματος «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» ΙΤΥΕ Υπ. Παιδείας. Προετοιμασία 4 τόμων βιβλίων μαθηματικών (Στ Δημοτικού και Α,Β,Γ Γυμνασίου) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αποστολή στην Τουρκία δια επίσημης οδού- Εγκριση 8/9/2012 εκτός 1 άσκησης της Στ δημ., τελική έγκριση όλων τέλος Νοεμβρίου. Συνεχείς προσπάθεια για εκτύπωση και αποστολή στα σχολεία της Πόλης. Η Οι.Ομ.Κω μερίμνησε για την αποστολή των βιβλίων της σειράς «Μαργαρίτες».

20 Υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών τα τελευταία 5 χρόνια με την υποστήριξη περίπου 45 μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων των Λυκείων της Ομογένειας με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ της Τουρκίας. Το πρόγραμμα φέτος επεκτείνεται και στην Ελλάδα για μαθητές Κωνσταντινουπολίτικης καταγωγής. Υποστήριξη της Παιδούπολης της ν. Πρώτης ως θεσμού εξωσχολικής εκπαίδευσης που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την μόρφωση (αποστολή εθελοντών και υποστήριξη της υποδομής). Αποστολή ειδικών σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης. Υποστήριξη της προσχολικής εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός+ Νηπιαγωγείου Ζαππείου Σχολής).

21 Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς της Πόλης.

22 - Το Δ.Σ. έχει συνεχή επικοινωνία με συναντήσεις και αλληλογραφία με την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και αρμοδίους για τα θέματα που αφορούν τα δίκαια της Ομογένειας, τις θρησκευτικές ελευθερίες και όλα τα θέματα στρατηγικού χαρακτήρα των δραστηριοτήτων της Οι.Ομ.Κω. - Βράβευση του Άρχοντα της Μ.Χ.Ε. κ. Παντελή Λάκη Βίγκα για την πολύπλευρη και πολύτιμη υπηρεσία του προς το Γένος.

23 Για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: Αποτύπωση και Συντήρηση Κοινοτικών ακινήτων. Κοιμητηρίων της Ομογένειας. Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομίας Αξιοποίηση των Κοινοτικών ακινήτων για όφελος της Ομογένειας. Αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων που αφορούν τα Ευαγή Ιδρύματα της Ομογένειας εντός και εκτός της Πόλης. Κοινές δράσεις υπέρ της Ομογενειακής Παιδείας και της Φιλανθρωπίας. Ισχυρή υποστήριξη προς το ΣΥΡΚΙ στον κοινό αγώνα για την επικράτηση της νομιμότητας στην διοίκηση του Μείζονος Ιδρύματος Βαλουκλί.

24

25 Επιστροφή της ιδιοκτησίας στην Ελληνική Κοινότητα. Αξιοποίηση υπέρ της Ομογένειας για εκπαι-δευτικούς, πολιτιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Πρόταση της Οι.Ομ.Κω : Εργαστήρια εξωσχολικής εκπαίδευσης μαθητών-βιβλιοθήκη του ΕΦΣΚ.

26 Συγκρότηση Ομίλου Νέων με συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών πολλών ειδικοτήτων. Υποστήριξη εκπόνησης διατριβών για την ιστορία και τα δίκαια της Ρωμιοσύνης σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα της Τουρκίας, Ελλάδος και ξένων χωρών. Διάσωση και ψηφιοποίηση αρχείων που αφορούν την Ρωμιοσύνη. Συνεργασία με Σωματεία της καθ ημάς Ανατολής στην Ελλάδα. Οργάνωση Θερινού Σχολείου στην Κωνσταντινούπολη Ιουλίου 2012: Παρακολούθηση διαλέξεων (2), επισκέψεις σε εκκλησίεςιδρύματα-κοινότητες, επαφές με Ομογενείς.

27 Η Διάσωση των Ευαγών Ιδρυμάτων και η τήρηση της νομιμότητας από όλους Συνεχής νομικός αγώνας σε όλα τα επίπεδα για την εφαρμογή της νομιμότητας (Επιστροφή ακινήτων της Ομογένειας, συμβουλές προς ιδιώτες με την εύρεση δικαιούχων: 3 εκκλησίες του Γαλατά που καταλήφθηκαν από τον σφετεριστή Ευθίμ Καραχισαρίδη). Ενώ στην πλειοψηφία τους τα Ευαγή Ιδρύματα (68) της Ομογένειας σήμερα τηρούν με σχολαστικότητα τις αρχές δημοκρατικών εκλογών και διαφάνειας υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις με κυριότερο το Μείζων Εθνικό Φιλανθρωπικό Ίδρυμα των οποίων οι «Πρόεδροι» επιμένουν σε μια νοοτροπία της «αιώνιας θέσης» με την ανοχή Κρατών που θα έπρεπε να εποπτεύουν την νομιμότητα μέσα στο όρια της κυριαρχίας τους. Ήδη ο ΣΥΡΚΙ έχει κηρύξει ότι η διοίκηση του Ιδρύματος είναι έκνομη. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

28 - Συναυλία υπέρ της Ομογενειακής Παιδείας 28/6/2012 Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών. - Δεύτερος διαγωνισμός «Λόγια και Χρώματα της Κωνσταντινούπολης». - Προετοιμασία Γ Φεστιβάλ Γιορτής Κωνσταντινουπολιτών. - Νέα μορφή - Νέες δράσεις - Εξασφάλιση χορηγών εξαρχής βασική προϋπόθεση.

29

30 Συγκινητική ανταπόκριση από το δήμο Θερμαϊκού που διοργάνωσε ειδικές εκδηλώσεις για τη συμμετοχή παιδιών στον διαγωνισμό της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. «Λόγια και χρώματα τη Πόλης»

31 Δράσεις για την προβολή της Ιστορίας της Ρωμιοσύνης στην Ελλάδα Τουρκία Διεθνώς : Εκθέσεις Κύκλος Σεμιναρίων. - Κύκλος Σεμιναρίων «Η Ιστορία και ο Πολιτισμός των Ρωμιών της Πόλης». - Εργασίες στα πλαίσια του κύκλου Σεμιναρίων. - Στην τελική φάση 2 Διδακτορικές Διατριβές και 1 εν εξελίξει. - Ημερίδα Ομίλου Νέων- Μάρτιος Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών «Η Αρχιτεκτονική των πόλεων Κωνσταντινούπολης-Σμύρνης- Θεσσαλονίκης την περίοδο του 20 ου αιώνα»

32 ΕΚΘΕΣΗ ΡΩΜΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ( ) 29/9-11/10/2012

33 Μουσείο τύπου της Πόλης (28/9-11/10/2012 Πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης (23/11-10/12/2012) Προβολή των αγώνων των Ελλήνων για ισοπολιτεία-ισονομίαδημοκρατία και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Μεταφορά της έκθεσης σε άλλες πόλεις της Τουρκίας με την επέκταση της και των άλλων εκδόσεων όπως της Σμύρνης, Καισάρειας και Τραπεζούντας.

34 Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Άδειες παραμονής- ταξιδιωτικές δυσκολίες λόγω της μορφής ταυτότητας που χορηγούν τα Κ. Αλλοδαπών. Υπ. Άμυνας ΙΚΑ για την δυνατότητα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας σε συμμαχικό στρατό. ΟΓΑ θέματα συντάξεων των εν Ελλάδι Πολιτών. Υπόθεση κληροδοτήματος Εμμανουήλ και Μαρίας Ζούνη: Ενέργειες υπέρ της επιβολής της νομιμότητας και επανασύσταση της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος.

35 Η Συνθήκη της Λωζάννης ως μια διεθνής πολύπλευρη σύμβαση υπό την αιγίδα της Κοινωνίας των Εθνών (π. ΟΗΕ) καθόριζε με σαφήνεια την πληθυσμιακή σύνθεση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης που εξαιρέθηκε της Ανταλλαγής πληθυσμών της ίδιας σύμβασης. Καθιερώθηκε ο όρος ETABLIES. Καταγραφή των Etablies υπό την αιγίδα της Μικτής Επιτροπής Ανταλλαγής στις αρχές της δεκαετίας του 1930 Ψηφιοποίηση των στοιχείων ώστε η αναζήτηση ατόμων να είναι άμεση και συσχέτιση τους με απογόνους τους. Περάτωση των εργασιών τέλος 2012.

36 Παραδοχές: α) Τα μέλη της Μέλη της Κοινότητας που διέθεταν Τουρκική υπηκοότητα πριν το 1964 ήταν στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι Έλληνες υπήκοοι που διαβιούσαν στην Κων/λη σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης. β) Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της Κοινότητας την προαναφερόμενη περίοδο ήταν 70 χρόνια. γ) Η αναλογία του ανδρικού πληθυσμού που εισερχόταν στο 18ο έτος ηλικίας του και έπρεπε να στρατευθεί ήταν 1/(2Χ70) όπου στον παρανομαστή το 2 είναι λόγω των ανδρών.

37 Η Πληθυσμιακή συρρίκνωση του πληθυσμού λόγω των διωγμών Αρχή του έτους Πληθυσμός στην Πόλη (με Τουρκική μόνο υπηκοότητα) Εκπατρισμένος Πληθυσμός μετά από το 1964 Αριθμός στρατευσίμων που δεν ήταν δυνατό να καταταγούν λόγω εξαναγκαστικής μετανάστευσης

38 Ο Συνολικός αριθμός των στρατευσίμων που εκτιμάται τους αφαιρέθηκε η υπηκοότητα είναι Βέβαια μετά από το 1983 (αρχίζει να χορηγείται και η Ελληνική υπηκοότητα την ημερομηνία αυτή) όπου οι γεννηθέντες εκτός της Πόλης δεν έχουν τουρκική υπηκοότητα προστίθενται στους απωλέσαντες την υπηκοότητα. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι περιπτώσεις αφαίρεσης της ιθαγένειας: (α) Ιμβρίων κα Τενεδίων, (β) Η πρακτική της Τουρκίας επειδή απαγορευόταν η διπλή ιθαγένεια με την δημοσίευση στο ΦΕΚ ( ) όσων απέκτησαν ιθαγένεια αφαιρούταν η Τουρκική ιθαγένεια, (γ) όσοι οικιοθελώς παραιτήθηκαν από τη υπηκοότητα. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι τα μέλη της εκπατρισμένης Κοινότητας δεν ελάμβαναν Τουρκική υπηκοότητα και την παραδοχή του σταθερού πληθυσμού ο αριθμός των απωλεσθέντων την υπηκόοτητα λόγω της αιτίας αυτής είναι ίσος με τον αριθμό των γεννήσεων και αυτός είναι για την περίοδο ίσoς με 1000Χ30= Άρα είναι λογικό να περιμένουμε ένα αριθμό = Κωνσταντινουπολιτών με Τουρκική ιθαγένεια. Σε όλη την ανάλυση δεν συμπεριλαμβάνονται οι έχοντες Ελληνική ιθαγένεια μέλη της Κοινότητας.

39 Αν δεν ληφθούν ενέργειες να αποτραπεί να ολοκληρωθεί σε ηθικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο, η αποκοπή της Διασποράς από την Ρωμαϊκή κοινότητα της Πόλης, σε λίγα χρόνια, τουλάχιστον στην Διασπορά δεν θα απομείνει αντικείμενο αποκατάστασης της Ρωμιοσύνης της Πόλης. Μια τέτοια εξέλιξη αντιβαίνει στις βασικές αρχές της Οι.Ομ.Κω. Το παραπάνω σκεπτικό αποτελεί το βασικό λόγω της ανάληψης της πρωτοβουλίας για απογραφή των Πολιτών εντός και εκτός της Πόλης. Σε δεύτερο βήμα υπάρχει το σκεπτικό η απογραφή αυτή να αποτελέσει την βάση ενός Μητρώου των Κωνσταντινουπολιτών της Διασποράς.

40 Οι προαναφερόμενοι λόγοι οδήγησαν στην λήψη απόφασης για την διενέργεια απογραφής Για το σκοπό αυτό εργάσθηκε μία ομάδα νέων η οποία ετοίμασε την μεθοδολογία και τα ερωτηματολόγια απογραφής Ξεκίνησε πιλοτική εφαρμογή για διορθωτικές ενέργειες Το σχέδιο παρουσιάσθηκε την 1/12/12 στο γεύμα της Ιεράς Συνόδου παρουσία της Α.Θ.Π.

41 - Οι Ελληνορθόδοξοι της Πόλης. - Όσοι έχουν γεννηθεί στην Πόλη, είναι καταγεγραμμένοι σε κάποια Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης και σήμερα είναι εγκατεστημένοι εκτός Πόλης, καθώς επίσης: - Τα παιδιά των οικογενειών που και οι δύο γονείς τους ή ένας εκ των δύο έχει γεννηθεί στην Κων/πολη και είναι καταγεγραμμένοι σε κάποια Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Πόλης - Οι κατιόντες των προηγούμενων κατηγοριών.

42 Μηνιαίο και εβδομαδιαίο δελτίο. Τακτική αλληλογραφία με τα μέλη Σωματεία. Συναντήσεις προ της συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριμηνιαίες συναντήσεις.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Τα Προβλήματα της Ενάντια στην Θέληση της Εκπατρισμένης Ρωμαίικης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Τα Προβλήματα της Ενάντια στην Θέληση της Εκπατρισμένης Ρωμαίικης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Τα Προβλήματα της Ενάντια στην Θέληση της Εκπατρισμένης Ρωμαίικης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης (Νοέμβριος 2014) Εισαγωγή Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014 Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑ 2013 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. Συγκρότηση Σύνθεση και Αντικείμενο της Επιτροπής.. II. Συνεδριάσεις της Επιτροπής και πρόσωπα

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα του Ανθρώπου

Δικαιώματα του Ανθρώπου ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Δικαιώματα του Ανθρώπου Εθνικό Σχέδιο Δράσης ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας

Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας Φ092.22 / 4836 Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών Δεύτερη και Τρίτη Περιοδική Έκθεση της Ελλάδας 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Η Ελλάδα υπέγραψε την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών, η οποία ψηφίστηκε από την

Διαβάστε περισσότερα

EKΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/04/2012

EKΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/04/2012 EKΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 01/04/2012 Α-ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΙΜΒΡΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ: 1. Η Α ΕΙΟ ΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΕΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΕΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΕΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΡΗΣ Κείμενα Εργασίας 2008/18 Working Papers

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008. Περιεχόμενα. Εισαγωγή

Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008. Περιεχόμενα. Εισαγωγή Έκθεση Ενεργειών - Δραστηριοτήτων 2007-2008 Περιεχόμενα Εισαγωγή Νομικό Πλαίσιο και Λειτουργία του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης 1. Νόμος 3480/2006 2. Οργάνωση και Δομή 3. Λειτουργία - Αιτήματα Δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ AFIXIS

ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ AFIXIS ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 2015 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 1 AFIXIS Σειρά: ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τίτλος: ΟΔΗΓΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ 2015 - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανθρώπινα Δικαιώματα Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Ανθρώπινα Δικαιώματα Εθνικό Σχέδιο Δράσης ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ανθρώπινα Δικαιώματα Εθνικό Σχέδιο Δράσης ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» Κλεοπάτρα Ματσουκά 1

«Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» Κλεοπάτρα Ματσουκά 1 «Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» Κλεοπάτρα Ματσουκά 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... σελ 1 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... σελ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... σελ 3 ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Έκθεση για τη Νεολαία

Εθνική Έκθεση για τη Νεολαία Εθνική Έκθεση για τη Νεολαία (National Report) Δεκέμβριος 2012 Τεχνικοί Σύμβουλοι Οι απόψεις που εκφράζονται στην παρούσα μελέτη δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τη γνώμη και τη θέση της Γενικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα

Προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα Προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα Ευαγγελία Ψυχογιοπούλου και Άννα Κανδύλα Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικές Κοινοτικές και Ιδιωτικές Περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη

Ελληνικές Κοινοτικές και Ιδιωτικές Περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ελληνικές Κοινοτικές και Ιδιωτικές Περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ Μαρία Τζωρτζοπούλου-Αγγελική Κοτζαμάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. Ετήσια Έκθεση Πολιτικής 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. Ετήσια Έκθεση Πολιτικής 2011 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ετήσια Έκθεση Πολιτικής 2011 Τελική Έκθεση (Ελληνική Έκδοση) Μάρτιος 2012 ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2011 Περίληψη Η παρούσα Έκθεση παρουσιάζει τις εξελίξεις που έλαβαν

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-AΔΕΔΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Επιμέλεια: Α. Καψάλης, Π. Λινάρδος-Ρυλμόν ΜΕΛΕΤΕΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-AΔΕΔΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Επιμέλεια: Α. Καψάλης, Π. Λινάρδος-Ρυλμόν ΜΕΛΕΤΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-AΔΕΔΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Επιμέλεια: Α. Καψάλης, Π. Λινάρδος-Ρυλμόν 22 ΜΕΛΕΤΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ - AΔΕΔΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.ΔΙ.Π. ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ HELLENIC REPUBLIC H.Q.A.A. HELLENIC QUALITY ASSURANCE AGENCY FOR HIGHER EDUCATION Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην

Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα 2009/2010 EL Ευρωπαϊκή Επιτροπή 1. Πολιτική, Κοινωνική και Οικονομική Κατάσταση 9 1.1. Ιστορική Επισκόπηση 9 1.2. Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία 9

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ] ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ: Βασιλική Καλαμοβράκα, Σουσάνα Καψή, Αναστασία Σκούφη [ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθ. Klaus Dieter Borchardt

Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθ. Klaus Dieter Borchardt Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καθ. Klaus Dieter Borchardt Το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης δεν αντανακλά οπωσδήποτε την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνος υπεύθυνος για τις πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Το αλφάβητο του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καθ. Klaus Dieter Borchardt Το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης δεν αντανακλά οπωσδήποτε την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνος υπεύθυνος για τις πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ προς τους Αναθέτουσα Αρχή: «ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατάρτισης καταπολέμησης των διακρίσεων

Εγχειρίδιο κατάρτισης καταπολέμησης των διακρίσεων Εγχειρίδιο κατάρτισης καταπολέμησης των διακρίσεων «Σεμινάρια ευαισθητοποίησης στους τομείς της μη διάκρισης και της ισότητας για οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών» - VT/2010/007 - Μελέτη των Łukasz

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Δράσης Διοικητικού Συμβουλίου

Απολογισμός Δράσης Διοικητικού Συμβουλίου Απολογισμός Δράσης Διοικητικού Συμβουλίου Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ιδρύθηκε το 1968 και αποτελεί το μοναδικό, αναγνωρισμένο, πανελλήνιο επιστημονικό σωματείο των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΙΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΠΟΥΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΕΕΒΕΠ)- ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΕΕΒΕΠ)- ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ()- ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ιδρύθηκε το 1968 και αποτελεί το μοναδικό, αναγνωρισμένο,

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακός σχεδιασμός για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

Περιφερειακός σχεδιασμός για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειακός σχεδιασμός για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Προγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πρακτικά της Ημερίδας: ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα