Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση"

Transcript

1 Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση

2 ActionAid Hellas Φαλήρου 52, Αθήνα Τ: E: H ActionAid είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική, αναπτυξιακή οργάνωση. Δουλεύει με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια κι αδικία. Στην Ελλάδα από το 1998, περισσότεροι από άνθρωποι έχουν στηρίξει το έργο της. Το έργο της στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των κατοίκων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Στοχεύει σε μια αξιοπρεπή ζωή χωρίς απόλυτη φτώχεια, επαρκή τροφή και πόσιμο νερό, βασική εκπαίδευση, ίση αντιμετώπιση των γυναικών και των κοριτσιών, πρόσβαση σε θεραπεία από τον ιό HIV/AIDS, ασφάλεια και προστασία σε επείγουσες καταστάσεις. Η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας είναι σύνθετη κι έτσι η αντιμετώπισή της ActionAid είναι σφαιρική. Μέσα από τα προγράμματά της, ενδυναμώνει εκατομμύρια ανθρώπους και μέσα από τη συνεργασία της μαζί τους, αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία τους, διεκδικώντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον για όλους, χωρίς πείνα, αδικία και ανισότητα. Η δράση της εκτείνεται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να επιφέρει τις ουσιαστικές αλλαγές που διεκδικεί. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ «ΑΛΜΑ» Πλατεία Φιλικής Εταιρείας & Μίλωνος 2, Π. Φάληρο Τ: Ε: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» έχει ως σκοπό την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ένταξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών με αναπηρία (αυτισμός, νοητική καθυστέρηση, κινητικές αναπηρίες). Απευθύνεται σε παιδιά και νέους με και χωρίς αναπηρία.

3 Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Αλκαμένους 11β, Σταθμός Λαρίσης, Αθήνα Τ: Ε: Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2000 και πήρε τη νομική μορφή του μη κερδοσκοπικού σωματείου το Τον Οκτώβριο του 2012 εγκαινιάστηκε το «Εργαστήρι Πολιτισμού» για παιδιά, που λειτουργεί καθημερινά στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του «Εργαστηρίου Πολιτισμού», τα παιδιά με κάρτα μέλους έχουν αγγίξει τα 700, τα περισσότερα από τα οποία συμμετέχουν στις Δημιουργικές Ομάδες, Ομάδες Ανάγνωσης, στις εκδηλώσεις, στις επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους. Επίσης υπάρχει στενή συνεργασία με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής. Τα παιδιά δανείζονται τακτικά βιβλία από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη μας, που διαθέτει περισσότερα από 2000 βιβλία και μεγάλο αριθμό επιτραπέζιων παιχνιδιών που συνεχώς αυξάνεται. Δεσμός Αθήνα Τ: E: Ο Δεσμός είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων και τους οποίους συνδέει το ειλικρινές όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού. Απώτερος κοινός στόχος είναι ο Δεσμός να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας. Ο Δεσμός στοχεύει στην αξιοποίηση πάσης φύσεως πλεονάσματος των περισσευούμενων αγαθών που έχουμε είτε ως εταιρείες, είτε ως ιδιώτες καθώς και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση διαπιστωμένων ανθρωπιστικών και κοινωνικών αναγκών. Απώτερος σκοπός μας είναι αφενός η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών ευπαθών ομάδων και των εκπροσώπων αυτών (οργανισμοί, ιδρύματα, κοινωνικοί φορείς κ.α.) και αφετέρου η δημιουργία βιώσιμων σχέσεων και δικτύων αλληλεγγύης μεταξύ τους.

4 ΕΛΕΠΑΠ Κόνωνος 16, Αθήνα Τ: , , F: Ε: Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους. Εφαρμόζοντας μια ολιστική προσέγγιση ανταποκρίνεται σε όλες τις εξελικτικές ανάγκες του κάθε παιδιού: ψυχοκινητική ανάπτυξη, λειτουργικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, γνωστική και ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση, ενίσχυση κοινωνικών και μαθησιακών δεξιοτήτων, υποστήριξη στη σχολική και κοινωνική ένταξη και αντιμετωπίζει την ανάπτυξη ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία. Προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας, παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ της διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Ένα παιδί, ένας κόσμος Ρεθύμνου 10, Αθήνα Τ: E: Το «ένα παιδί, ένας κόσμος» έχει ως καταστατικό σκοπό: Τη συμβουλευτική και υλική υποστήριξη στην ομαλή ανάπτυξη βρεφών, νηπίων και παιδιών των οποίων οι κηδεμόνες αντιμετωπίζουν κοινωνικό οικονομικά προβλήματα. Τη συμβουλευτική, την ενημέρωση, επιμόρφωση και κατάρτιση γονέων κυρίως σε θέματα που αφορούν το παιδί και τη γονεϊκή τους ιδιότητα, καθώς και σε θέματα υγιεινής και διατροφής, δικαιωμάτων του παιδιού, γονεϊκών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και της βελτίωσης της λειτουργικότητας της οικογένειας. Την παροχή συμβουλευτικών και άλλων κατάλληλων υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού της οικογένειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς της. Η ομάδα στόχου είναι ευάλωτες οικογένειες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και πεποιθήσεων.

5 Hellenic Hope Friary Court, 65 Crutched Friars, London EC3N 2AE, United Kingdom SKYPE Number: E: Σκοπός του Hellenic Hope είναι η συγκέντρωση πόρων και οι συνέργειες με άλλους φορείς με σκοπό το σχεδιασμό δράσεων και προγραμμάτων, με έμφαση στην εκπαίδευση, προς ενίσχυση ΜΚΟ που ασχολούνται θεματικά με το παιδί. Καθώς και η εξέλιξη και η ενδυνάμωση των ίδιων των ΜΚΟ. Απευθύνεται σε: Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Ιδιωτικού Δικαίου, Μικρού και Μεσαίου βεληνεκούς που δραστηριοποιούνται κατά βάση στην Αττική και ασχολούνται με τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 24 ετών, εξαιρουμένων προς το παρόν όσων οργανώσεων καταπιάνονται θεματικά με παιδιά που πάσχουν από κάποια σωματική ή πνευματική αναπηρία, προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης. Μελλοντικά ο φορέας θα επανεξετάσει την πολιτική του με σκοπό την συμπερίληψη και των οργανώσεων που ασχολούνται με παιδιά ΑΜΕΑ αλλά και των φορέων παιδικής προστασίας του Δημοσίου στο αντικείμενο δράσης του. Άλλα Κοινωφελή Ιδρύματα για τη συγχρηματοδότηση δράσεων. Εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Homestart Ρεθύμνου 10, Αθήνα Τ: F: Ε: Το Home-Start υποστηρίζει οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το άγχος της καθημερινότητας και τις αλλαγές λόγω του ερχομού ενός νέου μέλους, αλλά και τον χωρισμό ή τις συγκρούσεις. Εκπαιδευμένοι εθελοντέςγονείς επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα την οικογένεια στο σπίτι της και προσφέρουν χρόνο, κατανόηση, δέσμευση, εχεμύθεια, διακριτικότητα, καθώς και την προσωπική τους εμπειρία και γνώση. Επίσης, βοηθούν τις οικογένειες να συνδεθούν με άλλες υπηρεσίες και, εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να υποστηριχθούν από επαγγελματίες σε θέματα σχετικά με την ειδικότητά τους. Οι υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν και εμπιστευτικές. Σε παγκόσμιο επίπεδο, λειτουργούν προγράμματα Home-Start σε 23 χώρες, προσαρμοσμένα στις τοπικές ανάγκες. Το 2003 η Ελλάδα έγινε μέλος του παγκοσμίου δικτύου Home-Start. Το 2010 ξεκίνησε το πρόγραμμα στην Αθήνα, έχοντας υποστηρίξει μέχρι σήμερα πάνω από 140 οικογένειες. Σήμερα, το Home-Start Αθήνας επεκτείνει τη δράση του και στον Πειραιά. Το Home-Start Αθήνας, όπως και η δράση του Πειραιά, εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του με εκπαιδευμένους εθελοντές-παιδαγωγούς που θα ασχοληθούν με τα παιδιά δημιουργικά μέσα στο σπίτι. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να τα ενισχύσει, ώστε να αναπτύξουν σχέσεις κατανόησης και εμπιστοσύνης με τους γύρω τους μέσα από το παιχνίδι και παράλληλα να οριοθετήσει τη συμπεριφορά τους και να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους.

6 Η Παιδική Στέγη Φωτομαρά 48, Αθήνα (4 βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Αθήνα κ Πειραιά) T: E: Σκοποί του Ιδρύματος: Η φύλαξη και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας (3 μηνών έως 4 ετών) και η δημιουργική τους απασχόληση. Η προσφορά ψυχολογικής υποστήριξης σε μεμονωμένα περιστατικά, στις οικογένειες και στοχευμένες βραδιές για τους γονείς. Απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες με περιορισμένους πόρους. Στηρίζει τις μονογονεϊκές οικογένειες και συμπεριλαμβάνει εξειδικευμένα προγράμματα ενσωμάτωσης παιδιών μεταναστών. Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη λειτουργεί την Ομάδα Κοινωνικής Στήριξης, οι δράσεις της οποίας χωρίζονται στις εξής 4 βασικές κατηγορίες: 1. Δωρεές & διάθεση χρηματικών ποσών για συγκεκριμένους σκοπούς όπως αγορά πετρελαίου θέρμανσης, τροφίμων, φαρμάκων, νοσηλιών, υπηρεσιών κ.ο.κ., με αποδέκτες κοινωφελείς οργανισμούς που αποδεδειγμένα τα έχουν ανάγκη. 2. Συλλογή Αντικειμένων & υλικών αγαθών, όπως ρούχα, βιβλία, είδη σπιτιού, παιχνίδια, κλπ.. 3. Προσφορά Χρόνου, Γνώσεων & Υπηρεσιών. Ο εθελοντισμός μπορεί να πάρει πολλές μορφές, όπως προσφορά χρόνου σε έκτακτες περιπτώσεις όπου απαιτούνται «χέρια βοηθείας», μαγείρεμα σε συσσίτια, διαχωρισμός αντικειμένων στις συγκεντρώσεις υλικού, κλπ.. Επίσης, στον εθελοντισμό εμπίπτει η κινητοποίηση Αποφοίτων που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες ή προϊόντα των επιχειρήσεών τους ή που σχετίζονται με το επάγγελμά τους, με την δραστηριότητά τους, με τις γνώσεις τους. 4. Ενημέρωση, Εκπαίδευση & Πληροφόρηση για θέματα που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

7 Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας Φιλική Φωλιά Περικλέους 13, Ελευσίνα T: F: Ε: Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ιδρύθηκε το 1964 από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη για όλα τα παιδιά της πόλης, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά που οι οικογένειές τους είχαν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Στη Φιλική Φωλιά που είναι η βασική δραστηριότητα του Κέντρου Αγάπης, τα παιδιά βρίσκουν φιλική συμπαράσταση στα προβλήματά τους αλλά παράλληλα μέσα από οργανωμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες καλλιεργούν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Σκοπός είναι να ωριμάσουν ως προσωπικότητες και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Σήμερα, που οι παγκόσμιες εξελίξεις επηρεάζουν σημαντικά την Ελλάδα (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες, οικονομική κρίση, ανεργία, φτώχεια), το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας θέλοντας να συμμετέχει δυναμικά στις εξελίξεις της κοινωνίας, προσφέρει πολλά και οργανωμένα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά και οικογένειες όχι μόνο της Ελευσίνας, αλλά και των γύρω περιοχών, της Μάνδρας, της Μαγούλας και του Ασπροπύργου. Με την πίστη ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα για ίδιες ευκαιρίες στη ζωή καθημερινά τρώμε μαζί με τα παιδιά και ασχολούμαστε δημιουργικά μαζί τους έχοντας πνεύμα φιλικό, αδελφικό. Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, ιδιαίτερα σήμερα που τα οικονομικά ζητήματα απασχολούν καθημερινά τις περισσότερες οικογένειες, προσπαθεί να προσφέρει στα παιδιά όλα όσα στερούνται. Κέντρο Ειδικών Ατόμων η Χαρά Λ. Μαραθώνος 90, Παλλήνη T: E: Σκοπός του οικοτροφείου είναι η εξασφάλιση ποιότητας ζωής των παιδιών σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο έχουν πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ανάγκη για ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης. Σε απάντηση στις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε κάθε οικογένεια ξεχωριστά, εφόσον τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχει ούτε η κατάρτιση, αλλά ούτε και τα απαιτούμενα εφόδια μέσα στις οικογένειες, «Η Χαρά» προσφέρει στέγη και εξειδικευμένη φροντίδα στους τροφίμους αυτούς εφ όρου ζωής, ενώ οι γονείς υποστηριζόμενοι μπορούν να προσφέρουν πιο άνετα τη φροντίδα τους, ανακουφισμένοι πια από τις τεράστιες δυσκολίες που θα προέκυπταν μέσα από την καθημερινότητα.

8 Library4all Παπαφλέσσα 29, Νέα Ερυθραία Τ: Ε: Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού. Λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχεδιάζουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εφαρμογές και άλλα προϊόντα για παιδιά, ενήλικες, ΑμεΑ, καθώς και ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται στο περιθώριο. Επίσης, ένας βασικός τομέας της δράσης μας είναι η υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών. Το «bookwave» είναι μία ακόμα δράση προσφοράς καινούριων ή σχεδόν καινούριων βιβλίων σε σχολεία όλης της Ελλάδας που τα έχουν ανάγκη. Μαζί για το Παιδί Αγίου Θωμά 14, Αθήνα T: E: Στόχος της ένωσης είναι να βοηθήσει πάνω από παιδιά και νέους που βοηθιούνται από τα δέκα σωματεία-ιδρύματα τα οποία αποτελούν την ένωση Μαζί για το Παιδί. Το εύρος βοήθειας κυμαίνεται από την βοήθεια σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, παιδιά που βιώνουν τον θάνατο στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, παιδιά με νοητικές και κινητικές αναπηρίες, οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, παιδιά με διαβήτη κλπ.

9 MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) Ελπίδος 6, Αθήνα T: E: Το MDA (Muscular Dystrophy Association) είναι ένας διεθνής οργανισμός με 185 σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και με μία βασική φιλοσοφία: «Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν θεραπεύεται, μόνο ασθένεια για την οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα η θεραπεία!». Σκοπός του MDA Ελλάς είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που πάσχουν, συλλέγοντας ακριβή στοιχεία για όλους τους ασθενείς στην Ελλάδα, ενημερώνοντας το ευρύ κοινό για την ασθένεια και εξασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους αναγκαίους να συνεισφέρουν στην εκπαίδευση εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, στη δημιουργία κατάλληλης ιατρικής υποδομής και στην ανάπτυξη της έρευνας. ΕΕΑ Μαργαρίτα Μεσολογγίου 4-6 & Ραιδεστού 7-9, Ν. Πεντέλη T: E: Το ΕΕΑ «Μαργαρίτα» προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση σε προστατευμένα εργαστήρια για άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση. Στα δώδεκα εργαστήρια του Κέντρου μας, οι σπουδαστές εξασκούνται στις δεξιότητες ζωής (π.χ. μαγειρική, κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.), σε γενικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. συνέπεια, ωράριο, παραγωγικότητα, συνεργατικότητα κ.α) και σε ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες (π.χ. χρήση μηχανημάτων και εργαλείων, δημιουργικότητα κ.α.). Απευθύνεται σε νέους με νοητική υστέρηση ηλικίας μεταξύ 14 έως 25 ετών. Επίσης, ενήλικοι με νοητική υστέρηση έως 35 ετών, που επιθυμούν να εργαστούν στην ανοικτή αγορά, μπορούν να ενταχθούν σε διετές πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση.

10 Μέριμνα Πανανικολή 2Α Χαλάνδρι, Αθήνα Τ: E: Βασικός στόχος της Μέριμνας είναι η φροντίδα του παιδιού και της οικογένειάς του όταν αντιμετωπίζουν εμπειρίες σοβαρής ασθένειας και θανάτου. Επιμέρους στόχοι στους οποίους η Μέριμνα έχει αναπτύξει σημαντικό έργο είναι οι ακόλουθοι: Η παροχή ψυχολογικής στήριξης στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου και στα μέλη της οικογένειάς του. Η κατ οίκον παροχή ανακουφιστικής φροντίδας στο παιδί που πάσχει από μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια με περιορισμένο προσδόκιμο επιβίωσης καθώς και στα μέλη της οικογένειάς του. Μικροί Γίγαντες Αχνιαδών 17, Κεραμεικός E: Στόχος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Μικροί Γίγαντες είναι η οργάνωση ποιοτικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και διαδραστικών δρώμενων, που θα απευθύνονται σε παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, καθώς και σε παιδιά της Αττικής που βιώνουν δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Οι Μικροί Γίγαντες απευθύνονται σε παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, υποβαθμισμένες ή/ και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και γενικότερα σε παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης. Η εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών υγείας, ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών προκειμένου να στηρίζουν αποτελεσματικά παιδιά που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου. Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τη σοβαρή αρρώστια, και το πένθος, και τις επιπτώσεις στα παιδιά. Η έρευνα σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

11 Μπορούμε Βύσσης & Καϊρη 2, Αθήνα Προσφορά τροφίμων/φαγητού: E: Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι: H μη κερδοσκοπική εθελοντική οργάνωση που καταπολεμά τη σπατάλη των τροφίμων στην Ελλάδα. Ένας κόμβος επικοινωνίας που γεφυρώνει δωρητές περισσευούμενων τροφίμων με τους πιο κατάλληλους κοινωφελείς φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ένα πανελλαδικό δίκτυο εκατοντάδων γεφυρών μέσω των οποίων προσφέρονται περίπου μερίδες φαγητού την ημέρα κατά μέσο όρο. Ο πιο εύκολος τρόπος διάσωσης και προσφοράς φαγητού, που ξεκίνησε που ξεκίνησε με την προσφορά 12 τυροπιτών τον Μάιο 2011 και από τότε έχει προσφέρει πάνω από μερίδες φαγητού και τροφίμων. Επικοινωνούμε με κοινωφελείς φορείς για την καταγραφή των αναγκών τους και με δωρητές (ιδιώτες, εταιρείες) για προσφορές τροφίμων. Δικτυώνουμε την προσφορά με κριτήριο την πραγματική ανάγκη και τη γεωγραφική εγγύτητα με τον φορέα-αποδέκτη. Δεν αποθηκεύουμε, δεν παραλαμβάνουμε και δεν μεταφέρουμε προσφορές τροφίμων, αλλά συντονίζουμε την παραλαβή κάθε προσφοράς κατευθείαν από τον φορέα-αποδέκτη καθιστώντας μια δωρεά τροφίμων όσο πιο εύκολη γίνεται. Ψυχογηριατρική Εταιρεία Ο Νέστωρ Ιωάννου Δροσοπούλου 22, Κυψέλη Τ: , E: Ο Νέστωρ λειτουργεί το μοναδικό Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας για τη νόσο του Alzheimer και παράλληλα είναι η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική εταιρία για την Τρίτη Ηλικία στην Αθήνα. Το έμπειρο και άρτια εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της εταιρίας, παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του δωρεάν, σε περισσότερα από άτομα ετησίως. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρονται δωρεάν: Ψυχιατρικό, Ψυχολογικό & Νευρολογικό, Ιατρείο Φυσικοθεραπεία, Ομάδες εργοθεραπείας, Κλινική Βραχείας Νοσηλείας, Υποστήριξη και εκπαίδευση φροντιστών, Πρόγραμμα Βοήθειας στο σπίτι, Πρόγραμμα Νοητικής Ενδυνάμωσης. Στόχος του Νέστωρ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με τη νόσο του Alzheimer και με άλλες μορφές άνοιας, καθώς και των φροντιστών τους, των ηλικιωμένων με κατάθλιψη, των μοναχικών ηλικιωμένων και επιπλέον η καταπολέμηση της προκατάληψης γύρω από την Τρίτη Ηλικία στη χώρα μας.

12 ΠΕΣΠΑ Τιμοθέου , Αθήνα T: E: Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) έχει στόχο να αναδείξει και να αναπτύξει, πάνω σε κοινά θέματα των σπανίων παθήσεων, γενετικής ή μη προέλευσης, όλες τις δράσεις ενημέρωσης, έρευνας, συγκέντρωσης πληροφοριών αλληλοβοήθειας, στην Ελλάδα, όπως στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. H ΠΕΣΠΑ σκοπό έχει να προβάλλει τα προβλήματα των ατόμων με σπάνιες παθήσεις καθώς και των οικογενειών τους και προωθεί και στηρίζει τα αιτήματά τους. Κύριος στόχος της είναι η καταγραφή των ασθενειών και ασθενών της χώρας μας ούτως ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Πληροφοριών για την ενημέρωση του επιστημονικού κόσμου, με στόχο την προώθηση της έρευνας, η οποία θα οδηγήσει σε νέα φάρμακα, νέες θεραπευτικές μεθόδους ή και την πλήρη αποκατάσταση της υγείας. Πνοή - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού Μιχαλακοπούλου 159 Αθήνα Τ: F: Ε: Οι σκοποί της ΠΝΟΗΣ είναι η δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παιδιών στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ο εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών σε όλη την Ελλάδα, η υλική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση των γονιών που τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αποκατάσταση των παιδιών όταν βγουν από την Εντατική, η εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, καθώς και η παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης & Α Βοηθειών στο ευρύ κοινό. Απευθύνεται σε ασθενείς των οποίων οι παθήσεις είναι τόσο σπάνιες που δεν έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών για να μπορέσουν να συστήσουν το δικό τους σύλλογο, σε ασθενείς που δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν, έστω και αν υπάρχει σύλλογος που εκπροσωπεί τη νόσο τους και γενικά σε γιατρούς, ερευνητές, επιστήμονες που έχουν σχέση με το αντικείμενο και σε συγγενείς ασθενών, καθώς και σε κάθε ευαισθητοποιημένο άτομο που θα ήθελε να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή.

13 Ινστιτούτο Prolepsis Φραγκοκκλησιάς 7, Μαρούσι, Αττική Τ: E: Εδώ και 20 χρόνια η Prolepsis παίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της Δημόσιας Υγείας: Προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς της κλινικής ιατρικής έρευνας, της διαχείρισης και στατιστικής ανάλυσης ιατρικών δεδομένων, της οργάνωσης εφαρμοσμένων προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας. Παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων στο χώρο εργασίας και την εκτίμηση περιβαλλοντικών κινδύνων. Προάγοντας τη μεθοδολογία της έρευνας στο χώρο της θεραπευτικής και της προληπτικής ιατρικής. Προωθώντας την εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας και ιατρικής έρευνας ενθαρρύνοντας διεπιστημονικές και διακρατικές συνεργασίες και δημιουργώντας δίκτυα επαφών και συνεργασίας. Απευθύνεται στην Επιστημονική Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στους Επαγγελματίες Υγείας και στο ευρύ κοινό. Σ.Κ.Ε.Π. Λεβίδου 19 Β, Κηφισιά, T: E: Ο Σ.Κ.Ε.Π. Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 2008, στην Αθήνα, για να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Κεντρικό άξονα αποτελεί η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων με αναπηρία, μέσω βιωματικών προγραμμάτων συνύπαρξης με τον γενικό πληθυσμό. Επωφελούμενες Ομάδες: Παιδιά και νέοι με αναπηρία: κινητική, αισθητηριακή, νοητική. Παιδιά και νέοι σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης. Μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φοιτητές. Σύλλογοι γονέων παιδιών γενικής και ειδικής αγωγής. Εκπαιδευτικοί. Γενικότερος πληθυσμός που συμμετέχει στις βιωματικές ενημερώσεις & δράσεις.

14 Τhemelia Στρατήγη 5, Ν. Ψυχικό, , Αθήνα Ε: Σκοπός της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρεία THEMELIA είναι η υποστήριξη και ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και δωρητών με στόχο την αποτελεσματική και βιώσιμη θετική επίδρασή τους στην κοινωνία. Φίλοι του Θεοτόκος Θεοτόκου 2, Αθήνα Ίλιον Αττική Τ: Οι «Φίλοι του Θεοτόκος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1997 με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη του Ιδρύματος Θεοτόκος. Το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος», είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο για παιδιά και νέους έως 25 ετών με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες. Με ιδιαίτερο προσανατολισμό στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος», παρουσιάζει δυναμικά και με απλό τρόπο τη διάσταση της νοητικής υστέρησης και τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος.

15 Ψ-Δίκτυο (Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Χαμηλού Κόστους) Ε: Το Ψ-Δίκτυο απευθύνεται σε όσους έχουν ανάγκη υπηρεσιών συμβουλευτικής ή/και ψυχοθεραπείας, αλλά λόγω χαμηλού εισοδήματος ή έλλειψης οικονομικών πόρων δεν διαθέτουν τα χρήματα να απευθυνθούν σε ιδιώτες ψυχολόγους και να δεσμευτούν σε μακροχρόνια ψυχοθεραπεία. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται: -Άνεργοι, χαμηλόμισθοι -Άτομα τρίτης ηλικίας, συνταξιούχοι -Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, πολύτεκνοι -Φοιτητές & άτομα με δυσκολίες διαβίωσης -Άτομα με αναπηρία για τα οποία υπάρχει επίσης η δυνατότητα παροχής ψυχοθεραπείας μέσω Skype. GloVo - Global Volunteers Platform Κλεισόβης 8, Αθήνα Τ: E: Το όνομα GloVo προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Global Volunteers, που σημαίνουν Παγκόσμιοι Εθελοντές. Η GloVo είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών, που ξεκίνησε ως ελληνική πρωτοβουλία, στην οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές για κάθε είδους εκδήλωση που διοργανώνεται και να συμμετέχουν σ αυτήν ανάλογα με την τοποθεσία του καθενός, τα ενδιαφέροντά του και τις ικανότητές του. Επίσης, οι διοργανωτές εκδηλώσεων και δράσεων μπορούν να επωφεληθούν από την ιστοσελίδα της GloVo βρίσκοντας ενθουσιώδεις εθελοντές που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Όραμά της είναι να δημιουργήσει μία παγκόσμια κοινότητα εθελοντών με κοινή θέληση και σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού αντίκτυπου, με απώτερο στόχο την αλλαγή του κόσμου μας!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστηριακό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ

Φροντιστηριακό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ Φροντιστηριακό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας ΑΘΗΝΑ Πρόγραμμα Grundtvig : 2009-1-LT1-GRU06- ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ επιμέλεια Εξάρχου Ζωή, Κοινωνιολόγος με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή Υπεύθυνη του «Θεοδωρίδειου Κέντρου

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ Κοινωνικός Απολογισμός 2005 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ O Όμιλος ΟΤΕ Σταθερή τηλεφωνία Ο OTE είναι ο μεγαλύτερος πάροχος σταθερής τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα και ο βασικός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία Πρόνοια 2000-2006» Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ 2013 Προλογικό σημείωμα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κου Απόστολου Παντσά 2 Εισαγωγή του Προέδρου της Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικός Οδηγός για την πρόσβαση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών. Συμπεράσματα θεματικού εργαστηρίου Καβάλας

Θεματικός Οδηγός για την πρόσβαση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών. Συμπεράσματα θεματικού εργαστηρίου Καβάλας Θεματικός Οδηγός για την πρόσβαση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών. Συμπεράσματα θεματικού εργαστηρίου Καβάλας Μεθοδολογική προσέγγιση ανάπτυξης των Θεματικών Οδηγών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΘΕΜΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Β Πληροφορίες: Μ. Τσαντίδου, Φ. Καλύβα Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η Σχολή Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, τα οποία έχουν ως βασικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Πτυχιακή Εργασία Αμανατίδου Ευθυμία Καραμάνη

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας Αρχές και κατευθυντήριες γραμμές για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη για φροντίδα και βοήθεια Λένε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες.

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες. Το χαµόγελο του παιδιού AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2011 2 Το χαµόγελο του παιδιού Περιεχόμενα Σελίδα 5 Ποιοι είμαστε 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο 19 Σχετικά με τον απολογισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑ ΟΤΕΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Α ΜΕΡΟΣ... 3 Ανάλυση της υφιστάµενης κατάστασης... 3 1. Εννοιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης: ΦΕΜ-ΑΤΤΙΚΑ. Συμβουλευτικό Εργαλείο για την Τριτογενή Πρόληψη της Βίας κατά των Γυναικών (φάση αποκατάστασης)

Σχέδιο Δράσης: ΦΕΜ-ΑΤΤΙΚΑ. Συμβουλευτικό Εργαλείο για την Τριτογενή Πρόληψη της Βίας κατά των Γυναικών (φάση αποκατάστασης) ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ - ΔΙΟΤΙΜΑ ΝΙΚΗΣ 24 ۰ 105 57 ۰ ΑΘΗΝΑ ۰ ΤΗΛ.: 210-32 44 380 ۰ FAX: 210-32 27 706 ۰ E-MAIL: diotima@otenet.gr ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.diotima.org.gr Σχέδιο Δράσης: ΦΕΜ-ΑΤΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΩΝ: ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΑΜΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΙΛΙΓΚΟΥ ΓΚΟΛΦΩ

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΩΝ: ΓΕΩΡΓΙΑ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΑΜΟΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΙΛΙΓΚΟΥ ΓΚΟΛΦΩ Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ Σ.Ε.Υ.Π ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΡΟΥΣΩΝΑ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 1 2 ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Καρασσαβίδης Σάββας. Καθηγητής (Επιβλέπων) Μηνασίδου Ευγενεία Καθηγήτρια ρ. Μπελλάλη Θάλλεια Επικ. Καθηγήτρια 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Ethos Sustainability Awards

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Ethos Sustainability Awards ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Ethos Sustainability Awards 2015 Κατηγορίες Ethos Sustainability Awards 2015 Περιεχόμενα: Κορυφαίο Βραβείο: «Ethos Sustainability Award 2015» Α/Α Υποψηφιότητες 1 Roche Hellas / Πρόγραμμα Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ»

ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟ ΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Πληροφοριών για Παροχή Υποστηρικτικής Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας για άτομα με Σπάνια Νοσήματα στην Κύπρο

Εγχειρίδιο Πληροφοριών για Παροχή Υποστηρικτικής Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας για άτομα με Σπάνια Νοσήματα στην Κύπρο Εγχειρίδιο Πληροφοριών για Παροχή Υποστηρικτικής Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας για άτομα με Σπάνια Νοσήματα στην Κύπρο Ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπανίων Παθήσεων με τη στήριξη του γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά Τα άτομα με αναπηρία είναι μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ)

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ) 2012 ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 1.1. ΠΟΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Αλεξάνδρα Βασιλική Π. Αλεξανδράκη Σημαντικοί Όροι: Υγεία, Σύστημα Υγείας, Υπηρεσίες Υγείας, Διαθεσιμότητα, Προσπελασιμότητα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ιούλιος 2012 Το παρόν κείμενο παρουσιάζει το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την Κοινωνική Ανασυγκρότηση της Πόλης των Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Το θεσμικό πλαίσιο παροχών ασθενείας στην Ελλάδα Ο ρόλος και η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επιστημονικές Εκθέσεις (Reports) / 7

Το θεσμικό πλαίσιο παροχών ασθενείας στην Ελλάδα Ο ρόλος και η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επιστημονικές Εκθέσεις (Reports) / 7 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ KAI ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Επιστημονικές Εκθέσεις (Reports) / 7 Το θεσμικό πλαίσιο παροχών ασθενείας στην Ελλάδα Ο ρόλος και η λειτουργία του

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε. Τίτλος Έργου:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε. Τίτλος Έργου: Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Ε.Σ.Ε.Ε. Τίτλος Έργου: «Παραγωγή Πολυχρηστικών Οδηγών» Πράξη «Υποστήριξη δράσεων διαχείρισης της ηλικίας στο ελληνικό εμπόριο» (Κωδικός ΟΠΣ: 296256) Παραδοτέο Π3:

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανίχνευση Οµάδας υψηλού κινδύνου για άνοια σε άτοµα των 65 ετών

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφία εξωφύλλου: Πανσέληνος στο Αιγαίο* * Όλες οι φωτογραφίες του εγχειριδίου προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της Ματίνας Στάππα-Μουρτζίνη

Φωτογραφία εξωφύλλου: Πανσέληνος στο Αιγαίο* * Όλες οι φωτογραφίες του εγχειριδίου προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της Ματίνας Στάππα-Μουρτζίνη Αγωγή Υγείας Βασιικέές Αρχέές -- Σχεεδιιασμός Προγγράμματτος Φωτογραφία εξωφύλλου: Πανσέληνος στο Αιγαίο* * Όλες οι φωτογραφίες του εγχειριδίου προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της Ματίνας Στάππα-Μουρτζίνη

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΑΡΓΩΣ Γ (2011-2020) Σχέδιο αναθεώρησης του Προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ

ΨΥΧΑΡΓΩΣ Γ (2011-2020) Σχέδιο αναθεώρησης του Προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ ΨΥΧΑΡΓΩΣ Γ (2011-2020) Σχέδιο αναθεώρησης του Προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ Νοέμβριος 2011 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΓΩΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Α. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ... 4 Α.0

Διαβάστε περισσότερα