(Φ.Ε.Κ. 756 /Β/ )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "(Φ.Ε.Κ. 756 /Β/28-9-93)"

Transcript

1 ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ υπ αριθ /Φ.10.4/445/93 Κανονισµός παραγωγής και διάθεσης στην αγορά συναρµολογούµενων µεταλλικών στοιχείων για την ασφαλή κατασκευή και χρήση µεταλλικών σκαλωσιών (Φ.Ε.Κ. 756 /Β/ ) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του νόµου 1558/85 Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα (ΦΕΚ 137/Α). 2. Το Π.. 229/86 Σύσταση και Οργάνωση της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας (ΦΕΚ 96/Α/87) όπως τροποποιήθηκε µε το Π.. 396/89 (ΦΕΚ 172/Α). 3. Το άρθρο 22 του Ν. 1682/87 Μέσα και όργανα αναπτυξιακής πολιτικής και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 14/Α). 4. Τις διατάξεις του Ν. 372/76 Περί συστάσεως και λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισµού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) (ΦΕΚ 166/Α). 5. Το Π /81 Περί µέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση εργασιών εις εργοτάξια και πάσης φύσεως έργων αρµοδιότητος πολιτικού µηχανικού (ΦΕΚ 260/Α). 6. Το Π.. 778/80 Περί µέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση οικοδοµικών εργασιών, (ΦΕΚ 193/Α/80), το Ν. 1396/83 (ΦΕΚ 126/Α'/83) Υποχρέωση λήψης και τήρησης των µέτρων ασφαλείας στις οικοδοµές και λοιπά ιδιωτικά έργα, τις διατάξεις του Ν.1568/85, όπως τροποποιήθηκε µε το άρθρο 22 παράγραφο 6 του Ν. 1682/87 (ΦΕΚ 34/Α/87) και το Π.. 70/90 Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζοµένων σε ναυπηγικές εργασίες (ΦΕΚ 31/Α/90). 7. Τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 2081/1992 (ΦΕΚ 154/Α). 8. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης απόφασης δεν προκύπτει δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισµού. 9. Την Υ. 1943/ Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας Ανάθεση αρµοδιοτήτων στον Υφυπουργό Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας Θεόδωρο αµιανό. 10. Την Y. 1941/ Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας Ανάθεση αρµοδιοτήτων στον Υφυπουργό Εργασίας Νικ. Αγγελόπουλο (ΦΕΚ 732/Β/ ), αποφασίζουµε:

2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι Πεδίον Εφαρµογής Άρθρο 1 1. Η παρούσα απόφαση αφορά την κατασκευή, διάθεση στην αγορά και συναρµολόγηση σωλήνων, συνδέσµων, εξαρτηµάτων και προκατασκευασµένων στοιχείων, τα οποία προορίζονται για την κατασκευή σκαλωσιών κτιρίων και εν γένει δοµικών έργων (σκαλωσιές προσόψεως, προστασίας, υποστήλωσης, προκατασκευασµένες εξέδρες κτλ.), και που στη συνέχεια της παρούσης απόφασης ονοµάζονται «σκαλωσιές». 2. Οι ανωτέρω αναφερόµενες σκαλωσιές µπορεί να κατασκευάζονται σε διάφορους τύπους. Ως τύπος νοείται ένα συγκρότηµα µεταλλικής σκαλωσιάς µε όλα τα απαρτίζονται αυτήν µέρη και/ή εξαρτήµατα, όπως προκατασκευασµένα πλαίσια, σύνδεσµοι, σωληνωτά τµήµατα κ.λ.π. Κάθε τύπος σκαλωσιάς καθορίζεται µονοσήµαντα από τα απαρτίζονται αυτή µέρη και τον τρόπο συναρµολόγησής τους. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ Κατασκευή και διάθεση στην αγορά σκαλωσιών Άρθρο 2 Εγχωρίως κατασκευαζόµενες σκαλωσιές Οι εγχωρίως κατασκευαζόµενες σκαλωσιές οφείλουν: 1. Να κατασκευάζονται σύµφωνα µε τα αντίστοιχα εναρµονισµένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, ή ελλείψει εναρµονισµένων, µε διεθνή αναγνωρισµένα πρότυπα και να εφοδιάζονται µε βεβαίωση εξέτασης τύπου, σύµφωνα µε τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 3 της παρούσης αποφάσεως. 2. Κατά τη διάθεσή τους στην αγορά να συνοδεύονται, από τεύχος µελέτης αντοχής του διατιθέµενου τύπου σκαλωσιάς, οδηγίες συναρµολόγησης, για την προβλεπόµενη ή τις προβλεπόµενες από τον κατασκευαστή χρήσεις, και µε πληροφορίες, σχετικά µε το χρησιµοποιηθέν πρότυπο κατασκευής και την αντοχή σε φορτία και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύνταξη µελέτης, σε περίπτωση που η υπόψη σκαλωσιά ήθελε χρησιµοποιηθεί για χρήση µη προβλεπόµενη από τον κατασκευαστή. Άρθρο 3 Χορήγηση βεβαίωσης εξέτασης τύπου εγχωρίως κατασκευαζοµένων σκαλωσιών 1. Πριν την διάθεση στην αγορά, και για κάθε τύπο σκαλωσιάς, ο κατασκευαστής υποβάλλει στο ΥΒΕΤ τεχνικό φάκελο, το περιεχόµενο του οποίου αναφέρεται στο παράρτηµα 2.

3 2. Το ΥΒΕΤ ελέγχει τα στοιχεία του τεχνικού φακέλου σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στην παράγρ. 1 του παραρτήµατος 3, και αναλόγως χορηγεί βεβαίωση εξέτασης τύπου για την υπόψη σκαλωσιά ή µέρος αυτής, υπόδειγµα της οποίας αναγράφεται στο παράρτηµα 1α. 3. Σε περίπτωση που ο κατασκευαστής της σκαλωσιάς προµηθεύεται µέρη αυτής από άλλο κατασκευαστή, η υποχρέωση σύνταξης τεχνικού φακέλου και λήψεως βεβαίωσης εξέτασης τύπου για τα µέρη αυτά µεταφέρεται στον αντίστοιχο κατασκευαστή. 4. Για τις εν συνεχεία εν σειρά κατασκευαζόµενες σκαλωσιές ή µέρη αυτών ο κατασκευαστής οφείλει να λαµβάνει όλα τα απαραίτητα µέτρα προκειµένου να διασφαλίζεται ότι, τα παραγόµενα προϊόντα είναι σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στο τεχνικό φάκελο και τη βεβαίωση εξέτασης τύπου, και συντάσσει γραπτή δήλωση πιστότητας γι' αυτά. 5. Το ΥΒΕΤ διενεργεί έλεγχο, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στην παράγρ. 3 του παραρτήµατος 3, σε τυχαία χρονικά διαστήµατα, προκειµένου να διαπιστώνεται η τήρηση της ανωτέρω αναφεροµένης υποχρεώσεως του κατασκευαστή. Αρθρο 4 Εισαγόµενες σκαλωσιές 1. Για τις εισαγόµενες από τρίτες χώρες σκαλωσιές, ο ενδιαφερόµενος υποβάλλει στην υπηρεσία του ΥΒΕΤ αίτηση συνοδευόµενη µε: 1.1. Τεχνικό φάκελο, το περιεχόµενο του οποίου αναφέρεται στο παράρτηµα Βεβαίωση εξέτασης της σκαλωσιάς, εκδιδόµενη από φορέα αναγνωρισµένο από τις επίσηµες αρχές της χώρας προέλευσης της σκαλωσιάς Οδηγίες συναρµολόγησης, για την προβλεπόµενη ή τις προβλεπόµενες από τον κατασκευαστή χρήσεις, και µε πληροφορίες, σχετικά µε το χρησιµοποιηθέν πρότυπο κατασκευής και την αντοχή σε φορτία και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύνταξη µελέτης, σε περίπτωση που η υπόψη σκαλωσιά ήθελε χρησιµοποιηθεί για χρήση µη προβλεπόµενη από τον κατασκευαστή. Η υπηρεσία του ΥΒΕΤ εντός δέκα (10) ηµερών ελέγχει τα υποβληθέντα δικαιολογητικά και κατά την κρίση της, - είτε χορηγεί βεβαίωση εξέτασης τύπου, σύµφωνα µε το υπόδειγµα στο παράρτηµα 1β και εγκρίνει την εισαγωγή της σκαλωσιάς, - είτε εντός τριάντα (30) ηµερών, ελέγχει τα στοιχεία του τεχνικού φακέλου και πραγµατοποιεί έλεγχο σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στην παραγρ. 2 του παραρτήµατος 3 και αναλόγως εκδίδει βεβαίωση εξέτασης τύπου, σύµφωνα µε το υπόδειγµα στο παράρτηµα 1β. 2. Για σκαλωσιές ή µέρη αυτών κατασκευαζόµενες σε χώρες κράτη µέλη των Ε.Κ., οι οποίες για πρώτη φορά διατίθενται στην αγορά, ο θέτων σε κυκλοφορία αυτές υποβάλλει στην αρµόδια υπηρεσία του ΥΒΕΤ βεβαίωση ελέγχου ή πιστοποιητικό, εκδιδόµενο από τις επίσηµες αρχές της χώρας κατασκευής της σκαλωσιάς ή από φορέα αναγνωρισµένο απ' αυτές, στην οποία θα περιγράφονται οι υπόψη σκαλωσιές και η

4 προβλεπόµενη χρήση τους, και θα βεβαιούται ότι αυτές έχουν κατασκευασθεί και µπορούν να διατεθούν νόµιµα στην χώρα κατασκευής τους. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ Συναρµολόγηση και χρήση µεταλλικών σκαλωσιών Άρθρο 5 Σκαλωσιές που κατασκευάζονται κατά την θέση σε ισχύ του παρόντος κανονισµού Κατά τη συναρµολόγηση και χρήση της σκαλωσιάς ο, κατά τον Νόµον 1396/83(ΦΕΚ 126/Α/83) Υποχρεώσεις λήψης και τήρησης των µέτρων ασφαλείας στις οικοδοµές και λοιπά ιδιωτικά έργα, υπεύθυνος του έργου θα πρέπει: 1.1. Να ελέγχει ότι η σκαλωσιά είναι εφοδιασµένη: Με βεβαίωση εξέτασης τύπου και τα στοιχεία αυτής φέρουν τις προβλεπόµενες στην παράγραφο 2.4 του Παρ/τος 2 του παρόντος ενδείξεις, ή Με την αναφερόµενη στην παράγραφο 2 του άρθρου 4 βεβαίωση Να εφαρµόζει, τις οδηγίες συναρµολόγησης του κατασκευαστού, ή να συναρµολογεί τη σκαλωσιά µε βάση τη µελέτη µηχανικού συντασσόµενη για το σκοπό αυτό, εφόσον, δεν υπάρχουν οδηγίες συναρµολόγησης ή εφόσον για το υπόψη έργο χρησιµοποιούνται ταυτόχρονα διάφοροι, κατά την έννοια του άρθρου 1, τύποι σκαλωσιών. Οι οδηγίες συναρµολόγησης ή η ανωτέρω αναφερθείσα µελέτη, θα συντάσσονται στην Ελληνική γλώσσα, θα κρατούνται στον τόπο εκτέλεσης του έργου και θα επιδεικνύονται στα αρµόδια όργανα, εφόσον ήθελε ζητηθεί απ' αυτά. 2. Να αποκλείει τη χρησιµοποίηση στοιχείων, τα οποία φέρουν οξειδώσεις, κτυπήµατα, στρεβλώσεις ή άλλες αλλοιώσεις σε βαθµό επικίνδυνο για την αντοχή της σκαλωσιάς, ή έχουν παρέλθει 15 έτη από τη χρονολογία κατασκευής τους. 3. Να εφαρµόζει τις κείµενες διατάξεις που ισχύουν για τη χρήση των σκαλωσιών, ιδίως αυτές του Π.. 778/80 Περί µέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση οικοδοµικών εργασιών (ΦΕΚ 193/A/80), τον Ν. 1396/83 (ΦΕΚ 126/Α/83) Υποχρεώσεις λήψης και τήρησης των µέτρων ασφαλείας στις οικοδοµές και λοιπά ιδιωτικά έργα του Π.. 70/90 Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζοµένων σε ναυπηγικές εργασίες (ΦΕΚ 31/Α/90) και του Ν. 1073/81 (ΦΕΚ 260/Α/81). Άρθρο 6 Σκαλωσιές που βρίσκονται σε χρήση πριν την θέση σε ισχύ του παρόντος κανονισµού 1. Μετά την παρέλευση δεκαοκτώ (18) µηνών από την έκδοση της παρούσης αποφάσεως δεν επιτρέπεται η χρήση σκαλωσιών που δεν συµφωνούν µε τους όρους του παρόντος κανονισµού.

5 2. Κατ' εξαίρεση του ανωτέρω, παρέχεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη σκαλωσιάς να απευθυνθεί στον αντίστοιχο κατασκευαστή ο οποίος δύναται να συντάξει τεχνικό φάκελο, σύµφωνα µε το παράρτηµα 2, για την υπόψη σκαλωσιά και να τον υποβάλλει για έγκριση στην αρµόδια υπηρεσία του ΥΒΕΤ. Το ΥΒΕΤ κατά περίπτωση εγκρίνει σύµφωνα µε το παράρτηµα 1γ, την παράταση χρήσης της σκαλωσιάς. Εφ' όσον ήθελε δοθεί παράταση χρήσης, ο κατασκευαστής υποχρεούται να προβεί στην σήµανση των στοιχείων της σκαλωσιάς, όπως αναφέρεται στο σηµείο 2.4. του παραρτήµατος 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV Λοιπές διατάξεις Αρθρο 7 Κυρώσεις 1.1. Οποιοσδήποτε κατασκευάζει ή διαθέτει σκαλωσιές ή µέρη αυτών κατά παράβαση των όρων του παρόντος κανονισµού τιµωρείται µε πρόστιµο µέχρι πέντε (5) εκατοµµύρια δραχµές, που επιβάλλεται µε απόφαση της αρµόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας Με την ίδια απόφαση δύναται να αποσύρονται από την αγορά, µε µέριµνα των οικείων αστυνοµικών αρχών ή και να απαγορεύεται η περαιτέρω διάθεση στην αγορά των ανωτέρω σκαλωσιών Τα ανωτέρω πρόστιµα βεβαιώνονται και εισπράττονται σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις περί δηµοσίων εσόδων, βάσει χρηµατικών καταλόγων που συντάσσονται και αποστέλλονται από την αρµόδια υπηρεσία του ΥΒΕΤ στο ηµόσιο Ταµείο της διεύθυνσης κατοικίας του οφειλέτη Κατά της απόφασης επιβολής προστίµου ή περιορισµού της κυκλοφορίας είναι δυνατή, µέσα σ' ένα µήνα από την κοινοποίησή της στον οφειλέτη, η άσκηση προσφυγής ενώπιον του Υπουργού Βιοµηχανίας επί της οποίας αποφασίζει ο Υπουργός εντός εξήντα (60) ηµερών από της υποβολής της προσφυγής σε αυτόν Οι χρηµατικοί κατάλογοι δεν αποστέλλονται στο ηµόσιο Ταµείο για βεβαίωση πριν παρέλθει η παραπάνω προθεσµία, η δε εµπρόθεσµη προσφυγή αναστέλλει τη βεβαίωση µέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού επί της προσφυγής Οποιοσδήποτε συναρµολογεί σκαλωσιές ή µέρη αυτών κατά παράβαση των όρων του παρόντος κανονισµού τιµωρείται µε πρόστιµο µέχρι πέντε (5) εκατοµµύρια δραχµές και επιβάλλεται µε απόφαση του οικείου Νοµάρχη ύστερα από εισήγηση της αρµόδιας Επιθεώρησης Εργασίας Με την ίδια απόφαση δύναται να απαγορεύεται η περαιτέρω χρήση των ανωτέρω σκαλωσιών Για τις αποφάσεις της παραγράφου 2 ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 19 του Ν. 1767/88 (ΦΕΚ 63/Α/88).

6 3. Οι αποφάσεις επιβολής κυρώσεων αιτιολογούνται επακριβώς, κοινοποιούνται το ταχύτερο δυνατόν στον ενδιαφερόµενο, ο οποίος συγχρόνως ενηµερώνεται σχετικά µε τα ένδικα µέσα τα οποία µπορεί να ασκήσει καθώς και µε τις προθεσµίες εντός των οποίων τα ένδικα αυτά µέσα µπορεί να ασκηθούν. Άρθρο 8 1. Με απόφαση του Υπουργού ΒΕΤ δύναται να εξουσιοδοτούνται κρατικοί ή µη φορείς, για την εκτέλεση των αναφεροµένων στα άρθρα 3 και 4 εργασιών, ελέγχου τεχνικού φακέλου, χορήγησης βεβαίωσης εξέτασης τύπου. 2. Ενσωµατώνονται και αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της παρούσης τα παραρτήµατα 1 έως 3. Παράρτηµα 1α ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΥΠΟΥ Αύξων αριθµός Ηµεροµηνία. Φορέας ελέγχου.. Περιγραφή σκαλωσιάς ή µέρους σκαλωσιάς. (αναφορά σε συνιστώντα µέρη)... Προβλεπόµενη χρήση (πρόσοψης, υποστήλωσης, δυνατότητες). Πρότυπο κατασκευής. Κατασκευαστής... Παρατηρήσεις.. (Ο Φορέας) Παράρτηµα 1β ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗΣ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ Αύξων αριθµός Ηµεροµηνία. Φορέας ελέγχου.. Φορέας ελέγχου χώρας κατασκευής... Βεβαίωση εξέτασης τύπου (χώρας προέλευσης). Περιγραφή σκαλωσιάς ή µέρους σκαλωσιάς. (αναφορά σε συνιστώντα µέρη)... Προβλεπόµενη χρήση (πρόσοψης, υποστήλωσης, δυνατότητες).. Πρότυπο κατασκευής Κατασκευαστής.. Παρατηρήσεις. Ο Φορέας

7 Παράρτηµα 1γ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Αύξων αριθµός Ηµεροµηνία. Φορέας ελέγχου.. Περιγραφή σκαλωσιάς ή µέρους σκαλωσιάς. (αναφορά σε συνιστώντα µέρη)... Προβλεπόµενη χρήση.. (πρόσοψης, υποστήλωσης, δυνατότητες).. Πρότυπο κατασκευής Κατασκευαστής.. Έτος κατασκευής Έτος λήξεως παράτασης χρήσεως. Παρατηρήσεις. Ο Φορέας 1. Γενικά στοιχεία σκαλωσιάς 1.1. Όνοµα, διεύθυνση κατασκευαστού Παράρτηµα 2 Περιεχόµενο τεχνικού φακέλου 1.2. Όνοµα, διεύθυνση και τηλέφωνο εισαγωγέα (στην περίπτωση εισαγόµενης σκαλωσιάς) 1.3. Περιγραφή σκαλωσιάς Αναφέρονται αναλυτικά τα συνιστώντα µέρη της σκαλωσιάς (σωλήνες, σύνδεσµοι, εξαρτήµατα, προκατασκευασµένα στοιχεία) 1.4. Προβλεπόµενη χρήση, περιορισµοί χρήσεως 1.5. Μελέτη αντοχής της σκαλωσιάς 1.6. Οδηγίες συναρµολόγησης και στήριξης 2. Τεχνικά στοιχεία συνιστώντων µερών(*) ( ίδονται ξεχωριστά για κάθε µέρος) 2.1. Χρησιµοποιούµενο πρότυπο 2.2. Μελέτη κατασκευής εδοµένα και παραδοχές κατασκευής Επιλογή υλικών κατασκευής

8 Κατασκευαστικά σχέδια 2.3. ιαδικασία κατασκευής Μέθοδος κατασκευής Μέθοδος ελέγχου κατασκευής 2.4. Αναγραφόµενες ενδείξεις Θα αναγράφονται οι προβλεπόµενες από το αντίστοιχο πρότυπο ενδείξεις και οπωσδήποτε: - Το όνοµα ή το σήµα του κατασκευαστού ή του θέτοντος σε κυκλοφορία τη σκαλωσιά. - Τον τύπο ή τον αριθµό σειράς της σκαλωσιάς και το έτος κατασκευής της Κάθε πληροφορία που µπορεί να βοηθήσει στην αξιολόγηση της υπό εξέταση σκαλωσιάς, π.χ Πιστοποιητικά πρώτων υλών Αντίγραφα εκθέσεων ελέγχου (παράγρ ) (*) Σε περίπτωση που το συγκεκριµένο µέρος κατασκευάζεται από άλλο κατασκευαστή, θα επισυνάπτεται η αντίστοιχη βεβαίωση εξέτασης τύπου. Παράρτηµα 3 Έλεγχος σκαλωσιάς πριν τη διάθεση στην αγορά 1. Έλεγχος τεχνικού φακέλου, χορήγηση βεβαίωσης εξέτασης τύπου 1.1. Οι πραγµατοποιούµενοι έλεγχοι και δοκιµές γίνονται σύµφωνα, µε τα προβλεπόµενα στα αντίστοιχα εναρµονισµένα Ευρωπαϊκά πρότυπα ή µε πρότυπα αποδεκτά από το ΥΒΕΤ, ειδικώτερα: Ελέγχεται ο σχεδιασµός και οι υπολογισµοί της σκαλωσιάς Ελέγχεται κατά πόσον ο κατασκευαστής έχει την τεχνική δυνατότητα, από την άποψη τεχνικών µέσων και εξειδικευµένου προσωπικού, να κατασκευάσει σωστά τη σκαλωσιά Ελέγχεται εάν η σκαλωσιά φέρει τις προβλεπόµενες ενδείξεις. 2. Χορήγηση εξέτασης τύπου εισαγόµενης σκαλωσιάς. Ελέγχεται, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στα αντίστοιχα εναρµονισµένα Ευρωπαϊκά πρότυπα ή πρότυπα αποδεκτά από το ΥΒΕΤ, η συµφωνία των εισαγοµένων

9 σκαλωσιών µε τα προβλεπόµενα στον τεχνικό φάκελο και µε τη βεβαίωση εξέτασης του φορέα του εξωτερικού. 3. Έλεγχος εγχωρίως κατασκευαζοµένων σκαλωσιών. Ελέγχεται, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στα αντίστοιχα εναρµονισµένα Ευρωπαϊκά πρότυπα ή πρότυπα αποδεκτά από το ΥΒΕΤ, η συµφωνία των κατασκευασθεισών σκαλωσιών µε τα προβλεπόµενα στον τεχνικό φάκελο και µε τη βεβαίωση εξέτασης τύπου. Άρθρο 9 H ισχύς της παρούσης αρχίζει (6) µήνες µετά την δηµοσίευσή της στην Eφηµερίδα της Kυβέρνησης Αθήνα, 16 Σεπτεµβρίου 1993

10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αθήνα Αριθµ. Πρωτ : οικ Ταχ. /νση : Πειραιώς 40 Ταχ.Κώδικας : ΑΘΗΝΑ FAX: (210) Πληροφορίες :Α. Χριστοδούλου Τηλέφωνο : (210) , Προς: Όλες τις υπηρεσίες τεχνικής και υγειονοµικής επιθεώρησης εργασίας των Νοµαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κοιν.: Υπουργείο ανάπτυξης 3 η ιεύθυνση Κλαδικής Βιοµ.Πολιτικής Μιχαλακοπούλου 80, , Αθήνα ΘΕΜΑ: Έλεγχος εφαρµογής των διατάξεων που αφορούν τη συναρµολόγηση και τη χρήση των µεταλλικών σκαλωσιών Σχετ: Το µε αριθµ. Πρωτ /665 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης µε το οποίο µας γνωστοποίησε τις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις τύπου Με την µε αριθµ. ΚΥΑ 16440/Φ/10.4/445/93 των Υπουργών Εργασίας και Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας θεσπίστηκε ο κανονισµός παραγωγής και διάθεσης στην αγορά συναρµολογούµενων µεταλλικών στοιχείων για την ασφαλή κατασκευή και χρήση των µεταλλικών σκαλωσιών (ΦΕΚ 756 Β/ ) Ο εν λόγω κανονισµός περιλαµβάνει θέµατα που αναφέρονται: Αφενός στην κατασκευή και στη διάθεση Αφετέρου δε σε θέµατα συναρµολόγησης και χρήσης µεταλλικών σκαλωσιών. Ο έλεγχος εφαρµογής των διατάξεων του εν λόγω κανονισµού που αφορούν την κατασκευή και τη διάθεση γίνεται από τις αρµόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίες σε περίπτωση παραβάσεων κινούν τις διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 7 παρ της Απόφασης. Ο έλεγχος εφαρµογής των διατάξεων του εν λόγω κανονισµού που αφορούν την κατασκευή και τη χρήση γίνεται από τις αρµόδιες επιθεωρήσεις εργασίας οι οποίες σε περίπτωση παραβάσεων κινούν τις διαδικασίες που ορίζονται στο άρθρο 7,παρ. 2 της Απόφασης. Η διαδικασία επιβολής προστίµου γίνεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 2224/94. (σηµειώνεται ότι το άρθρο 24 του Ν. 2224/1994 (Φ.Ε.Κ. 112/Α/ ) τροποποιείται µε το Ν. 2639/1998 (Φ.Ε.Κ. 205/Α/ ), ο οποίος τροποποιείται µε το άρθρο 66 του Ν. 2717/1999 (Φ.Ε.Κ. 97/Α/1999)) Υπενθυµίζεται ότι στον υπόψη κανονισµό για τα θέµατα συναρµολόγησης και χρήσης των σκαλωσιών προβλέπονται σε γενικές γραµµές τα παρακάτω:

11 1. Οι σκαλωσιές πρέπει να συνδέονται από βεβαίωση εξέτασης τύπου και πρέπει να φέρουν τις ενδείξεις που αναφέρονται στο παράρτηµα 2. παράγραφος 2.4. της Απόφασης και οπωσδήποτε: Το όνοµα ή το σήµα του κατασκευαστή ή του θέτοντος σε κυκλοφορία τη σκαλωσιά. Τον τύπο ή τον αριθµό σειράς της σκαλωσιάς και το έτος κατασκευής της. 2. Οι σκαλωσιές πρέπει να συναρµολογούνται σύµφωνα µε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή µε βάση µελέτη µηχανικού η οποία συντάσσεται για το σκοπό αυτό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποκλείεται η χρησιµοποίηση στοιχείων τα οποία φέρουν οξειδώσεις, κτυπήµατα, στρεβλώσεις ή άλλες αλλοιώσεις σε βαθµό επικίνδυνο για την αντοχή της σκαλωσιάς, ή έχουν παρέλθει 15 έτη από τη χρονολογία κατασκευής τους. 3. Οι βεβαιώσεις εξέτασης τύπου χορηγούνται σύµφωνα µε το άρθρο 3 παρ. 2 της Απόφασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε εφαρµογή του άρθρου 8 παρ.1 έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε. ως φορέας ο οποίος µπορεί να χορηγεί βεβαιώσεις εξέτασης τύπου για τις µεταλλικές σκαλωσιές. 4. Στο επισυναπτόµενο παράρτηµα περιλαµβάνονται οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις εξέτασης τύπου µέχρι το Νοέµβριο του 1996.Οι περιπτώσεις αυτές µας γνωστοποιήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης µε το 13199/665 έγγραφό του. Συν : το ΦΕΚ 756/Β/93 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΑΝΟΜΗ : 1. ΓΡΑΦΕΙΟ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ 2. ΓΡΑΦΕΙΟ Κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 3. ΓΡΑΦΕΙΟ Κ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ 4. ΓΡΑΦΕΙΟ Γ ΣΥΕ ΚΦ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ στο οποίο περιλαµβάνονται µε χρονολογική σειρά, µέχρι το Νοέµβριο 1996, εκείνες για τις οποίες έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις εξέτασης τύπου. Οι περιπτώσεις αυτές µας γνωστοποιήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης µε το 13199/665/95 έγγραφό του.

12 Α/Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 1 ΠΑΦΙΛΗ ΑΕ Μ. ΣΚ. 01 Μεταµόρφωση Αττικής Ηµερ Αθήνα 2 ΠΑΦΙΛΗ ΑΕ Μεταµόρφωση Αττικής Αθήνα 3 Κ.. Ο.Ε. Χ. ΙΟΝΥΣΑΤΟΣ-Β. & Ι. ΚΑΣΣΟΣ, Μυκάλης 34, Πειραιάς 4 ΙΝΤΕΡΣΚΑΛ ΕΠΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΜΑΣ Λ. Φυλής 81, Καµατερό Αττικής 5 ΕΡΓΟΣΚΑΛ ΑΕ Λ. Αθηνών 231, Περιστέρι 6 ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Αργοστολίου 39, Αγ. ηµήτριος 7 ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Αργοστολίου 39, Αγ. ηµήτριος 8 ΠΡΟΦΙΣΩΛ ΑΕ Ελληνική Βιοµηχ. Μεταλ. Θηβών 212, ΡΕΝΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 9 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Πειραιώς 254, Αθήνα Μ. ΣΚ. 02 Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ Μεταλλική Προκατασκευασµένη σκαλωσιά Μεταλλική Προκατασκευασµένη σκαλωσιά Κοχλιωτή άτρακτος Προσόψεως (βάσεις µε σπείρωµα για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση κτιρίων). ξυλοτύπου (πλαίσια χιαστί και ποτηράκια συνδέσεως). Καλύπτεται και από δήλωση πιστότητας ξυλοτύπου (πλαίσια χιαστί και ποτηράκια συνδέσεως). Καλύπτεται και από δήλωση πιστότητας προσόψεως (πλαίσια, δάπεδα εργ. Πλάτες ασφαλείας, κουπαστές, ποτηράκια συνδέσεως). Καλύπτεται και από δήλωση πιστότητας Μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 προσόψεως τύπου ΤΙΓΡΙΣ (πλαίσια γρύλος µε πλάκα, σωληνοειδή τµήµ. & εξαρτήµατα και µεταλλικοί σύνδεσµοι. Η ανωτέρω σκαλωσιά καλύπτεται και από δήλωση πιστότητας

13 10 ΝΕΛΚΕΝ Ι. ΚΕΡΑΜΙ ΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ Μεταλλικές σκαλωσιές Λ. Φιλαδέλφειας 111, Αχαρναί Αττικής 11 ΝΕΛΚΕΝ Ι. ΚΕΡΑΜΙ ΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ Μεταλλικές σκαλωσιές Λ. Φιλαδέλφειας 111, Αχαρναί Αττικής 12 ΚΡΟΝΟΣ Μεταλλικές κατασκευές και οικοδοµικά µηχανήµατα Μοναστηρίου 319, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13 Χ. ΙΟΝΥΣΑΤΟΣ Μυκάλης 34, Πειραιάς 14 Χ. ΙΟΝΥΣΑΤΟΣ Μυκάλης 34, Πειραιάς 15 ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΑΛΛΑΣ ΕΠΕ Πέτρου Ράλλη 107, Ρέντης 16 ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΑΛΛΑΣ ΕΠΕ Πέτρου Ράλλη 107, Ρέντης 17 ΑΦΟΙ Μ. ΙΩΣΗΦΟΓΛΟΥ ΟΕ Λ. Αθηνών 227, Περιστέρι ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ Ικριώµατα εργασίας για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση κτιρίων Σκαλωσιά ξυλοτύπου (πλαίσια, χιαστί σωληνοειδή τµήµατα, ποτηράκια και γωνιακοί σύνδεσµοι) προσόψεως (πλαίσια, κουπαστές, σωληνωτά τµήµατα) προσόψεως (βάσεις µε σπείρωµα πλαίσια, κουπαστές, διάφορα εξαρτήµατα και σωληνωτά τµήµατα) Σκαλωσιά ξυλοτύπου (πλαίσια, χιαστί γρύλοι βάσεως και κεφαλής διάφορα εξαρτήµατα και σωληνωτά τµήµατα) προσόψεως (βάσεις µε σπείρωµα, πλαίσια, κουπαστές, ποτηράκια και σωληνωτά τµήµατα για αγκύρωση σε κτίρια και για κατασκευή διαµηκών στοιχείων και γωνιακών ζευγµάτων) Σκαλωσιά ξυλοτύπου (πλαίσια, χιαστί γρύλοι βάσεως και κεφαλής) Μεταλ. Σκαλ. Προσόψεως (βάσεις µε σπείρωµα πλαίσια, κουπαστές και σωληνωτά τµήµατα για αγκύρωση σε κτίρια και για κατασκευή διαµηκών στοιχείων και γων. Ζευγών. Η Aνωτέρω σκαλωσιά καλύπτεται και από δήλωση πιστότητας

14 18 ΑΦΟΙ Μ. ΙΩΣΗΦΟΓΛΟΥ ΟΕ Λ. Αθηνών 227, Περιστέρι 19 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Πειραιώς 254, Αθήνα 20 ΑΦΟΙ Μ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΟΕ Εργοστάσιο Μάνδρα Αττικής Έδρα Θεσ/κης 104, Ν. Φιλαδέλφεια 21 ΑΦΟΙ Μ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΟΕ Εργοστάσιο Μάνδρα Αττικής Έδρα Θεσ/κης 104, Ν. Φιλαδέλφεια 22 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Πειραιώς 254, Αθήνα 23 ΝΕΟΣΚΑΛ Βασίλειος Χ. Τράκας Τέρµα Μεάνδρου Εύοσµος Θεσ/κης 24 ΝΕΟΣΚΑΛ Βασίλειος Χ. Τράκας Τέρµα Μεάνδρου Εύοσµος Θεσ/κης ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ Σκαλωσιά ξυλοτύπου (πλαίσια, χιαστί, γρύλοι βάσεως και κεφαλής. Καλύπτεται και από δήλωση πιστότητας προσόψεως τύπου ACROW (βάσεις ρυθµιζόµενες κάθετα, εγκάρσια, σωληνοειδή τµήµατα Φ48, σύνδεσµοι ορθογώνιοι µεταβλητής γωνίας προεκτάσεως και σύνδεσµοι λαµάκια) προσόψεως (πλαίσια, κουπαστές και σωληνωτά τµήµατα για αγκύρωση σε κτίρια για κατασκευή διαµηκών στοιχείων και γωνιακών ζευγµάτων) Σκαλωσιά ξυλοτύπου (πλαίσια χιαστί) ξυλοτύπου βαρέως τύπου SHORLOAD (πλαίσια χιαστί γρύλος µε πλάκα, γρύλος µε κεφαλή σωληνωτός σύνδεσµος προεκ. Σκαλωσιά ξυλοτύπου (πλαίσια, χιαστί, ρυθµιζ. Βάσεις άνω και κάτω, ποτηράκια συνδέσεως και µεταλ. Σύνδεσµοι) Μεταλ. Σκαλ. Προσόψεως (πλαίσια, πλάτες ασφαλείας, κουπαστές, ρυθµ. Βάσεις άνω και κάτω, ποτηράκια συνδ. και µεταλ. Σύνδεσµοι)

15 25 ΜΠΕΤΟΣΚΑΛ Tριαντ. Γεωργιάδης & Υιός ΟΕ Γρηγορίου Ε 13 Θεσσαλονίκη Εργ. Στροφή Φιλύρου Έναντι Ψυχολογικού Θεσσαλονίκη 26 ΜΠΕΤΟΣΚΑΛ Tριαντ. Γεωργιάδης & Υιός ΟΕ Γρηγορίου Ε 13 Θεσσαλονίκη Εργ. Στροφή Φιλύρου Έναντι Ψυχολογικού Θεσσαλονίκη ΣΚΑΛ Ηµερ ΣΚΑΛ Ηµερ Σκαλωσιά ξυλοτύπου (πλαίσια και χιαστί) προσόψεως (πλαίσια πλάτες ασφαλείας, κουπαστές) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 Συµπλήρωση του παραπάνω Παραρτήµατος όπου περιλαµβάνονται µε χρονολογική σειρά οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις εξέτασης τύπου από το Υπουργείο Ανάπτυξης από µέχρι α/α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ 1 ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ Ελευθ. Βενιζέλου 4 Καλλιθέα ΑΘΗΝΑ 2 ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε., Βιοµηχανία παραγωγής Σωλήνων, Βιοµηχανική Περιοχή ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 3 ΠΑΦΙΛΗ Α.Ε. Σωρός Μεταµόρφωσης Αττικής Αθήνα 4 ΣΙ ΗΡΟΠΑΛ Γεωργία Πολοµιανάκη & ΥΙΟΣ Ο.Ε. 5 Γ. ΤΡΙΦΩΝΑΣ Π. ΣΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε Εµ. Παπά 13 τ.κ ΑΙΓΑΛΑΙΩ ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΚΑΛ Ηµερ. 23/12/96 ΣΚΑΛ Ηµερ. 2/4/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 2/5/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 9/5/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 18/6/97 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ Χαλύβδινοι σωλήνες τύπου 3 Μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 Μεταλλική προκατασκ. Σκαλωσιά (πάχος τοιχώµατος σωλήνας 3,2 mm 10%), τύπος 3 Μεταλλική προκατασκευασµένη σκαλωσιά (πάχος τοιχώµατος σωλήνας 3,2 mm ± 8%). Σκαλωσιά ξυλότυπου (πλαίσια από σωλήνες πάχους 3,2 mm (± 10%) σωληνωτά ζυγώµατα βάσεις στήριξης µε κοχλία περικόχλιο.

16 6 ΙΣΧΥΣ Α.Β.Ε.Ε. 23 Ο χλµ Λεωφ. Αθηνών Παιανίας Μαρκοπούλου/Μαρκόπουλο ΑΤΤΙΚΗΣ 7 ΙΝΤΕΡΣΚΑΛ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΜΑΣ Λ. Φυλής 61, Καµατερό Αττικής 8 ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΣΚΑΡΗ Χρυσοστόµου Σµύρνης 63 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 9 ΙΝΤΕΡΣΚΑΛ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΜΑΣ Λ. Φυλής 61, Καµατερό Αττικής 10 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΛΕΤΣΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. 7,5 χλµ Θεσ/κης Λαγκαδά ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ/ΘΕΣ/ΚΗ 11 ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΑΣΟΥΦΙ ΗΣ (περιοχή Γηροκοµείου) ΧΑΛΚΙ Α ΜΠΗΤΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Προϊόντα Σιδήρου & Χάλυβα Λ. Νάτο 100, Ασπρόπυργος, Αθήνα 13 ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ Λ. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ Ελ. Βενιζέλου 48, Ν. Ιωνία - Αθήνα 14 ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΪ Η Α.Β.Ε.Ε., 16 Ο χλµ. Ε.Ο. Θεσ/κης Σερρών, ΘΕΣ/ΚΗ ΣΚΑΛ Ηµερ. 25/6/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 29/9/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 3/10/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 29/9/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 27/10/97 ΣΚΑΛ Ηµερ. 10/03/98 ΣΚΑΛ Ηµερ. 31/8/98 ΣΚΑΛ Ηµερ. 16/2/99 ΣΚΑΛ Ηµερ. 26/2/99 Σκαλωσιά ξυλότυπου (πλαίσια από σωλήνες πάχους 3,2 mm (± 10%) σωληνωτά ζυγώµατα βάσεις στήριξης µε κοχλία περικόχλιο. προσόψεως (βάσεις µε σπείρωµα, πλαίσια από σωλήνες πάχους 3,2 mm (10%) κουπαστές, διάφορα εξαρτήµατα). Σωληνωτού Κοχλία Περικοχλίου. Κοχλίας: µήκος mm Εξ. ιάµετρ. 40 mm Περικόχλιο: µήκος 40 mm εξωτερ. διάµετρ. 50 mm Σκαλωσιά ξυλότυπου (πλαίσια από σωλήνες πάχους 3,2 mm (± 10%) σωληνωτά ζυγώµατα βάσεις στήριξης µε κοχλία περικόχλιο. Μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 Μεταλλικά πλαίσια (υποστηλωµάτων, προσόψεως, γωνιακής προσόψεως, χιαστί πλαίσια) Μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 Μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 α)μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 β)κοχλίας για την κατασκευή βάσεων και υποστηλωµάτων

17 15 ΑΝΚΟ ΑΝ ΡΕΑΣ Γ. ΚΟΚΚΟΡΗΣ Πρέσπας Μοσχάτο Αττικής 16 ΜΠΕΤΑΝ ΕΛΛΑΣ, Σκαλωσιές Γ. ΤΡΙΦΩΝΑΣ Π. ΣΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Εµµ. Παππά 13, Αιγάλαιω 17 Κ.Ε.Μ. Α.Ε. Χειµάρας 16, Μαρούσι Αττικής 18 ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. Πειραιώς 252, Αθήνα 19 ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ Ελευθ. Βενιζέλου 4, Καλλιθέα ΑΘΗΝΑ 20 ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΖΗΤΑ Α.Ε.Β.Ε. Θερµαϊκού Συµµαχικής 7 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣ/ΚΗ 21 ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΣΗΣ Τεγέας 14-16, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 22 ΜΟΡΦΟΜΕΤΑΛ Ε.Π.Ε Ελευθερίας 34, ΠΑΣΑΚΑΚΗ ΧΑΝΙΑ ΣΚΑΛ Ηµερ. 27/12/2000 ΣΚΑΛ Ηµερ. 27/12/2000 ΣΚΑΛ Ηµερ. 27/12/2000 ΣΚΑΛ Ηµερ. 22/12/2000 ΣΚΑΛ Ηµερ. 23/12/1996 ΣΚΑΛ Ηµερ. 25/9/2000 ΣΚΑΛ Ηµερ. 15/9/2000 ΣΚΑΛ Ηµερ. 7/7/2000, επιθ/σεων & εξεδρών, µετά των εξαρτηµάτων (Σωλήνες Φ48,3. Μεταλλικά πλαίσια, βαθµίδες, µεταλλικά/ξύλινα δάπεδα, σφικτήρες σταθεροί & περιστροφικοί, ποτηράκια, βάσεις) Μεταλλικά πλαίσια υποστυλωµάτων & χιαστί πλαισίων Χαλύβδινοι σωλήνες τύπος 3 Χαλύβδινοι σωλήνες τύπος 4 Χαλύβδινοι σωλήνες τύπος 3 Μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 Μεταλλικά πλαίσια (υποστυλωµάτων, προσόψεως, γωνιακό προσόψεως, χιαστί πλαισίων) Μεταλλικός χαλύβδινος σωλήνας τύπος 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 Συµπλήρωση των παραπάνω Παραρτηµάτων όπου περιλαµβάνονται µε χρονολογική σειρά οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις εξέτασης τύπου από εξουσιοδοτηµένους φορείς από µέχρι

18 α/α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ 1 ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ Ε.Ε. Αγ. Αναργύρων 19, ΚΗΦΙΣΙΑ 2 ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ Ε.Ε. Αγ. Αναργύρων 19, ΚΗΦΙΣΙΑ 3 ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ Ε.Ε. Αγ. Αναργύρων 19, ΚΗΦΙΣΙΑ 4 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Ελ. Βενιζέλου 3-5, ΤΑΥΡΟΣ 5 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Ελ. Βενιζέλου 3-5, ΤΑΥΡΟΣ 6 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Ελ. Βενιζέλου 3-5, ΤΑΥΡΟΣ 7 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Ελ. Βενιζέλου 3-5, ΤΑΥΡΟΣ 8 ΧΡ. Ν. ΤΣΟΥΡΒΕΛΟΥ ΗΣ 3 Ο χλµ. Παλαιάς εθν. Οδού Λάρισας Βόλου, ΛΑΡΙΣΑ 9 ΧΡ. Ν. ΤΣΟΥΡΒΕΛΟΥ ΗΣ 3 Ο χλµ Παλαιάς εθν. Οδού Λάρισας Βόλου, ΛΑΡΙΣΑ 10 ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ Ελ. Βενιζέλου 3-5, ΤΑΥΡΟΣ 11 Γ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Καραόλη ηµητρίου 5 Εύοσµος/ΘΕΣ/ΚΗ 12 Κ. ΤΣΙΜΠΑΝΗΣ Γεωργικής Σχολής 136, Περιοχή Αεροδροµίου, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13 ΕΡΓΟΣΚΑΛ Α.Ε. Λ. Αθηνών 231, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 14 ΕΡΓΟΣΚΑΛ Α.Ε. Λ. Αθηνών 231, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 15 ΒΙΕΣΩΛ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙ ΗΣ 6 Ο χλµ Καβάλας Θες/κη ΚΑΒΑΛΑ ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 100/SL/97/EAA 02/04/97 101/SL/97/EAA 02/04/97 102/SL/97/EAA 02/04/97 103/SL/97/EAA 14/04/97 103/SL/97/EAA 14/04/97 103/SL/97/EAA 14/04/97 103/SL/97/EAA 14/04/97 104/SL/97/ΑΒΚ 21/04/97 105/SL/97/ΑΒΚ 21/04/97 106/SL/97/ΑΒΚ 24/04/97 108/97/RCT 20/06/97 109/97/RCT 10/07/97 110/SL/98/AVK 05/05/98 111/SL/98/AVK 05/05/98 112/SL/98/ΕΑΑ 17/06/98 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ Τ2 Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας 6 Τ2 Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας 3 Τ1 Σκαλωσιά ξυλότυπου (διαστάσεις πλαισίου Φ48/3mm) Ε3 Τριτοβάθµια εξέδρα µη υπερυψωµένη Ε3Υ Τριτοβάθµια εξέδρα υπερυψωµένη Ε4 Τετραβάθµια εξέδρα µη υπερυψωµένη Ε4Υ Τετραβάθµια εξέδρα υπερυψωµένη ΣΥ ΒΤ Σκαλωσιά υποστύλωσης ΣΠ Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας S Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας 2 Τ1 Σκαλωσιά ξυλότυπου (διαστάσεις πλαισίου Φ48/3mm) Τ1 Σκαλωσιά ξυλότυπου (διαστάσεις πλαισίου Φ48/3mm) ΣΠ Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας 6 Τ1 Σκαλωσιά ξυλότυπου (διαστάσεις πλαισίου Φ48/3,2mm) Σ.Π Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας 6

19 16 ΒΙΕΣΩΛ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙ ΗΣ 6 Ο χλµ Καβάλας Θες/κη ΚΑΒΑΛΑ 17 ΒΕΡΓΙΝΑ, Ν. Μοναστηρίου 12, Ελευθερία/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18 ΒΕΡΓΙΝΑ, Ν. Μοναστηρίου 12, Ελευθερία/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ Κ. ΜΗΛΙΩΝΗΣ Αυθίας 81, ΠΑΤΡΑ 20 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ Κ. ΜΗΛΙΩΝΗΣ Αυθίας 81, ΠΑΤΡΑ 21 ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ Ε.Ε. Αγ. Αναργύρων ΚΗΦΙΣΙΑ 113/SL/98/ΕΑΑ 17/06/98 116/SL/98/RCT 07/07/98 117/SL/98/RCT 07/07/98 114/SL/98/RCT 17/06/98 115/SL/98/RCT 17/06/98 118/SL/00/RCT 16/06/00 Σ.Υ. Σκαλωσιά ξυλότυπου (διαστάσεις πλαισίου Φ48/3,2mm) Σ.Π Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας 6 ΣΣ.Υ. Σκαλωσιά ξυλότυπου Φ48/3,2mm) ΣΠ Σκαλωσιά προσόψεως Κατηγορίας 6 Σ.Υ. Σκαλωσιά ξυλότυπου (διαστάσεις πλαισίου Φ48/3,2mm) T1D4 Σκαλωσιά ξυλότυπου (διαστάσεις πλαισίου Φ48/4mm).

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 16440/Φ.10.4/445/93 Κανονισµός παραγωγής και διάθεσης στην αγορά συναρµολογούµενων µεταλλικών στοιχείων για την ασφαλή κατασκευή και χρήση µεταλλικών σκαλωσιών. (ΦΕΚ 756/Β/28-9-93) ΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις διατάξεις του νόµου 1558/85 "κυβέρνηση και Κυβερνητικά 'Οργανα" (ΦΕΚ 137/Α).

1. Τις διατάξεις του νόµου 1558/85 κυβέρνηση και Κυβερνητικά 'Οργανα (ΦΕΚ 137/Α). Αριθ. 16440/Φ.10.4/445. Κανονισµός παραγωγής και διάθεσης στην αγορά συναρµολογουµένων µεταλλικών στοιχείων για την ασφαλή κατασκευή και χρήση µεταλλικών σκαλωσιών. (Β 756). ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 14165/Γ17.4/373/93. Θέσπιση κανονισµού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου (Φ.Ε.Κ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 14165/Γ17.4/373/93. Θέσπιση κανονισµού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου (Φ.Ε.Κ. ΑΠΟΦΑΣΗ 14165/Γ17.4/373/93 Θέσπιση κανονισµού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου Έχοντας υπόψη: (Φ.Ε.Κ. 673/Β/1993) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95

Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95 Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95 ΦΕΚ 134/Β/01-03-1995 Τροποποίηση της υπ αριθ. 15233/3.7.1991 (ΦΕΚ 487/Β/4.7.1991) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας και Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Θέσπιση κανονισµού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου. (ΦΕΚ 673/Β/2-9-93)

Θέσπιση κανονισµού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου. (ΦΕΚ 673/Β/2-9-93) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 14165/Φ. 17.4/373/1993 Θέσπιση κανονισµού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου. (ΦΕΚ 673/Β/2-9-93) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡ.ΑΠΟΦ / Θέσπιση κανονισμού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου

ΥΠΟΥΡ.ΑΠΟΦ / Θέσπιση κανονισμού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου ΥΠΟΥΡ.ΑΠΟΦ. 14165/01.01.1993 Θέσπιση κανονισμού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία των δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου Y.Α. 14165/Φ17.4/373/93 Θέσπιση κανονισμού για την ασφαλή κατασκευή και κυκλοφορία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 6895/1241/Φ9.2/93 Τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 18173/1988(664Β) σε συµµόρφωση προς την 90/486/ΕΟΚ Οδηγία του Συµβουλίου της 17 ης Σεπτεµβρίου 1990, που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΙΚΡΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΙΚΡΙΩΜΑΤΩΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΙΚΡΙΩΜΑΤΩΝ α. Η προδιαγραφή καλύπτει τις απαιτήσεις του Ναυστάθμου Κρήτης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΜ. ΤΑΞΗΣ ΕΘΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΜ. ΤΑΞΗΣ ΕΘΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. 2923/161/86 Ηλεκτρολογικό υλικό προς χρήση εντός εκρήξιµης ατµόσφαιρας σε συµµόρφωση προς τις οδηγίες 76/117/ΕΟΚ της 18 εκεµβρίου 1975 και 79/196/ΕΟΚ της 6 Φεβρουαρίου 1979, του

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: ιευκρινήσεις επί των διατάξεων του ν.4070/2012 (Α 82) «Ρυθµίσεις. Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, ηµοσίων Έργων κι άλλες διατάξεις»

Θέµα: ιευκρινήσεις επί των διατάξεων του ν.4070/2012 (Α 82) «Ρυθµίσεις. Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, ηµοσίων Έργων κι άλλες διατάξεις» ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Λόγω συµπλήρωσης του κειµένου µε την παρ. 7 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 1-6-2012 Σ.Ε ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 31 Μαΐου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ Αριθµ. Πρωτ.: Βαθµός Προτ/τας:

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Οικ. 8442/561/ΦΓ.9.6.4. ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρ. Πρωτ.: Οικ. 8442/561/ΦΓ.9.6.4. ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, 3.7.2013 ΙΙ ΓΕΝ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Ταχ. /νση : Μεσογείων 117-119 Ταχ/κός Κώδικας: 115 26 Αθήνα Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 665/Β/1-9-93)

(Φ.Ε.Κ. 665/Β/1-9-93) ΑΠΟΦΑΣΗ 15177/Φ.17.4/404/93 Αναγνώριση δυνατότητας ανάληψης εργασιών ελέγχου δοχείων πίεσης και συσκευών αερίου (Φ.Ε.Κ. 665/Β/1-9-93) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 27655 24 Ιουνίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2490 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Γ4/949/144222 Τροποποίηση της αριθ. οικ. 11338/Γ4/2366/ 27.05.2009 απόφασης του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Προθεσµία υποβολής «ήλωσης Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη» από Ανώνυµες Εταιρείες. ΣΧΕΤ. : Εγκ. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. : 22/95 και 54/04.

ΘΕΜΑ : Προθεσµία υποβολής «ήλωσης Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη» από Ανώνυµες Εταιρείες. ΣΧΕΤ. : Εγκ. Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. : 22/95 και 54/04. Αθήνα 24/11/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε40/410 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟ /ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2011 ΠΟΛ ΠΡΟΣ: Ως Π..

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2011 ΠΟΛ ΠΡΟΣ: Ως Π.. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜA B -ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 4 / 9 / Αρ. Πρωτ. Ζ3-654 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αθήνα 4 / 9 / Αρ. Πρωτ. Ζ3-654 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ Αθήνα 4 / 9 / 2006 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Τµήµα Α Ταχ. /νση : Πλ. Κάνιγγος Ταχ. Κώδικας : 101 81 Αθήνα Πληροφορίες : Κ. Ζήσης Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ, 28.12.2010 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Αριθµ. πρωτ. Οικ. 14937/2050/ΦΓ9.1 Ταχ. ιεύθυνση : Μεσογείων 119

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: οικ. Β. 19849/4370/92 Τροποποίηση της οι. Β. 13353/2636/20.7.1990 (ΦΕΚ 442/Β /20.7.90) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας και Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας «Ηλεκτρολογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔΑ0-ΛΝΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΔΑ: ΒΕΔΑ0-ΛΝΠ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Α Θ Η Ν Α Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 2 Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ Υ ΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Αθήνα, 07

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΑΝΟΜΗΣ Πληροφορίες: Ν. Μανέτας Τηλέφωνο : 210 2125574 Fax : 210 5236592

ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΑΝΟΜΗΣ Πληροφορίες: Ν. Μανέτας Τηλέφωνο : 210 2125574 Fax : 210 5236592 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 / 12 / 2004 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 320732/17009 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Γ Κ.Π.Σ. /ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & Γ.. Ταχ. /νση : Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Γενικά Στοιχεία

ΑΠΟΦΑΣΗ. Γενικά Στοιχεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α Αθήνα, 15

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ: Άρθρο 1 Απαιτήσεις για τη λειτουργία των ταξιμέτρων - Κυρώσεις

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ: Άρθρο 1 Απαιτήσεις για τη λειτουργία των ταξιμέτρων - Κυρώσεις Αθήνα, 25/7/2013 Α.Π. : Φ2-1675 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΣΗ ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ' Ταχ. Δ/ση: Πλ. Κάνιγγος ΤΚ: 101 81, Αθήνα Πληροφ.: Ε. Μακατσώρη Τηλ.: 210-3893256 Fax: 210 3301789

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Απριλίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Αποκεντρωµένες ιοικήσεις της χώρας Γραφεία Συντονιστών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Απριλίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Αποκεντρωµένες ιοικήσεις της χώρας Γραφεία Συντονιστών Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Απριλίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: 14016 Ταχ. /νση: Σταδίου 27 Τ.Κ.: 10183 Αθήνα ΠΡΟΣ: Αποκεντρωµένες ιοικήσεις της χώρας Γραφεία Συντονιστών ΑΡΙΘΜ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Οικ. 5570/378/ΦΓ9.6.4 ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρ. Πρωτ.: Οικ. 5570/378/ΦΓ9.6.4 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, 24.4.2013 ΙΙ ΓΕΝ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Ταχ. /νση : Μεσογείων 117-119 Ταχ/κός Κώδικας: 115 26 Αθήνα Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 11 Αυγούστου 2011. Αρ.πρωτ.: 12 1113908 ΕΞ 2011. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Π..

ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 11 Αυγούστου 2011. Αρ.πρωτ.: 12 1113908 ΕΞ 2011. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Π.. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. /νση : Καρ. Σερβίας 10 Τ.Κ. : 101 84

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 6-6-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: ΦK/Β/20.1/7439/464 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /νση Βιοµηχανικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Ι.Χουσιάδα Τηλέφωνο:

Ταχ. /νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Ι.Χουσιάδα Τηλέφωνο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Αυγούστου 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Αριθµ. Πρωτ.:60871 & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΕYΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 3871/2010(Α 141).

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 3871/2010(Α 141). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ &.Ο ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ Αθήνα, 17 εκεµβρίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 47383 Ταχ.Δ/νση:Σταδίου27 Ταχ. Κώδ.: 101

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Διευκόλυνση διαδικασίας μεταβολών ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρου και αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων των εκμεταλλευτών ΤΑΞΙ.

ΘΕΜΑ : Διευκόλυνση διαδικασίας μεταβολών ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρου και αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων των εκμεταλλευτών ΤΑΞΙ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ Γ -Β Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕΚΕ ΑΕ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕΚΕ ΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Β Ταχ. /νση : Καρ. Σερβίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ Υπεύθυνος Έκδοσης : Υ.Δ.Π. Υπεύθυνος Έγκρισης : Δ.Σ. 1/9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1

Διαβάστε περισσότερα

αποτελεσµατικότητας των Κρατικών δαπανών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 38/Α /97). 1.5. Του Π.. 370/95 «Προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας περί

αποτελεσµατικότητας των Κρατικών δαπανών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 38/Α /97). 1.5. Του Π.. 370/95 «Προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας περί Αριθ. Π1-1893 Μητρώο Προµηθευτών Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις όπως αυτές ισχύουν: 1.1. Του Ν. 1558/1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ 137/Α /85). 1.2. Του Ν. 1599/1986

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Νοεµβρίου 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Νοεµβρίου 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16 Νοεµβρίου 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αρ. πρ.: 53640/3269 ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ ΠΡΟΣ : Π. & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση: Ιπποκράτους 3-5 Τ.Κ.: 10164 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο:210 212 4509 FAX: 210 36

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Φ.Ε.Κ. 3521 /Β /21-8-2018 EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA YΠOYPΓEIO ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59089 5 Νοεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4919 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 3729/135714 Ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων ζώντων ζώων σε συμμόρφωση προς το π.δ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΕΚΗ-ΣΜΓ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΔΑ: ΒΙΕΚΗ-ΣΜΓ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ Ι. /ΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΙ. ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ - /ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Υπεύθυνος Σύνταξης : Υ.. Υπεύθυνος Έγκρισης : Σ.Π. Υπεύθυνος Έκδοσης : Π..Π. Σελίδα 1/10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 - Γενικές Πληροφορίες 1.1 Ταυτότητα του Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 17951/2530/88 Ανυψωτικά µέσα (ΦΕΚ 625/Β/29-8-88) Έχοντας υπόψη: ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 1. Τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 2 αριθµ. 1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α Αθήνα, 20

Διαβάστε περισσότερα

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 2133 Κ..Π. 361/2003 Αρ. 3710, 2.5.2003 Αριθµός 361 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισµένες Κατηγορίες Προϊόντων (Στραγγαλιστικά Πηνία που Προορίζονται για τους

Διαβάστε περισσότερα

6. Το Ν.3982/11 (ΦΕΚ 143/Α) «Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελµατικών και µεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηµατικών πάρκων και άλλες

6. Το Ν.3982/11 (ΦΕΚ 143/Α) «Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελµατικών και µεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηµατικών πάρκων και άλλες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤ. ΕΛΛΆ ΟΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Α ΕΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ /ΝΣΗ: Κύπρου ( ιοικητήριο) ΠΛΗΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β ΕΙ ΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ Προϊσταµένη Τµήµατος: Μ. Κόκκα Ταχ. /νση Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά στην «χώρους» στο γήπεδο Ι. ΒΑΖΟΣ µε προϋπολογισµό που ανέρχεται στο ποσό των 9.840,00 (µε Φ.Π.Α.) και θα βαρύνει τον Κ.Α. 15.6236.0004 του Οικονοµικού

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 27/5/2009. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συν/νος πίνακας διανοµής

Αθήνα 27/5/2009. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ως ο συν/νος πίνακας διανοµής Αθήνα 27/5/2009 Αριθµ. Πρωτ. Ε40/238 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Κ. Ανδρεόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Συµφωνούνται, συνοµολογούνται και γίνονται αµοιβαίως δεκτά τα εξής:

ΣΥΜΒΑΣΗ. Συµφωνούνται, συνοµολογούνται και γίνονται αµοιβαίως δεκτά τα εξής: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1817 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Βέροια : 30 / 06 /2011 & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 11 Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ταχ. /νση: Αντ. Καµάρα 3, 59100 Βέροια Πληροφορίες: Λογιστήριο Τηλέφωνο: 23310

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 2254/ΦΕΚ Β/2184/05.09.2013 ιαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του νόµου 4178/2013 «Αντιµετώπιση της Αυθαίρετης όµησης - Περιβαλλοντικό

Διαβάστε περισσότερα

Να σταλεί η εγκύκλιος µε και ταχυδροµικά η εγκύκλιος µε το ΦΕΚ 1479/Β

Να σταλεί η εγκύκλιος µε  και ταχυδροµικά η εγκύκλιος µε το ΦΕΚ 1479/Β Να σταλεί η εγκύκλιος µε e-mail και ταχυδροµικά η εγκύκλιος µε το ΦΕΚ 1479/Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 25 Oκτωβρίου 2004 ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ.Πρωτ.1082188/6450/0016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙ ΟΤΟΠΩΝ (Παιδότοποι εσωτερικού χώρου & Παιδικές χαρές) Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/00 Συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡ. ΕΛΕΓΧΩΝ /ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ - ΤΜΗΜΑ Β

ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡ. ΕΛΕΓΧΩΝ /ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ - ΤΜΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 6.08.2009 1. 14 η /ΝΣΗ Φ.Π.Α. Αρ. Πρωτ.: 1078580/6637/491/B0014 ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Β 2. 15 η /ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Εχοντας υπόψη:

ΑΠΟΦΑΣΗ. Εχοντας υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αθήνα, 26-7 - 2006 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Π.: Φ Α 50/12081/642 ΙΙ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ιεύθυνση Υποστήριξης Βιοµηχανιών Τµήµα Γ Τεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την προμήθεια ειδικών μεταλλικών δοχείων δειγματοληψίας υγρών καυσίμων

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την προμήθεια ειδικών μεταλλικών δοχείων δειγματοληψίας υγρών καυσίμων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αθήνα, 05/ 12 / 2017 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. οικ.: 49743 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΥΦ-0Τ0 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΕΥΥΦ-0Τ0 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Α:. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 7-2-2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 1702/135 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ: 30/08/2011. Aριθμ. Πρωτ.: Γ55/856

ΑΘΗΝΑ: 30/08/2011. Aριθμ. Πρωτ.: Γ55/856 ΑΝΑΡΤΗΤΈΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑ: 30/08/2011 Aριθμ. Πρωτ.: Γ55/856 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΤΜΗΜΑ: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8, 10241 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. /νση: Πλατεία Ελευθερίας Ταχ. Κώδικας: 72 0 Ηράκλειο Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α /996/2018 (ΦΕΚ B )

Υ.Α /996/2018 (ΦΕΚ B ) Υ.Α. 43614/996/2018 (ΦΕΚ B 3521-21.08.2018 ) Υ.Α. 43614/996/2018 (ΦΕΚ B 3521-21.08.2018 ) Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για αδήλωτη εργασία από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και τον

Διαβάστε περισσότερα

----------------------------------------------------------------- Fax. No.: 210 5242663 E-mail: xa31u054@minagric.gr, z.proimakis@prv.ypeka.

----------------------------------------------------------------- Fax. No.: 210 5242663 E-mail: xa31u054@minagric.gr, z.proimakis@prv.ypeka. Αναρτητέο στο διαδίκτυο Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 01-09-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. οικ. 112035/2341 ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989)

(Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989) ΝΟΜΟΣ 1836/1989 Προώθηση της απασχόλησης και της επαγγελµατικής κατάρτισης και άλλες διατάξεις (Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989) (όλα τα άρθρα του νόµου αυτού, πλην των άρθρων 36 και 39, παραλείπονται, καθόσον δεν

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση: Ιπποκράτους 3-5 Τ.Κ.: 10164 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο:210 212 4509 FAX: 210 36

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις επί της εγκυκλίου 1568/45937/ αναφορικά µε την καταχώρηση εµπόρων ζωικών υποπροϊόντων»

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις επί της εγκυκλίου 1568/45937/ αναφορικά µε την καταχώρηση εµπόρων ζωικών υποπροϊόντων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/ 03/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 1028/34552 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

α. Του π.δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α / ) «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».

α. Του π.δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α / ) «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα». Πρόστιμα για διαδικτυακή προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων Διαδικασία επιβολής και είσπραξης προστίμου που επιβάλλει η ΕΔΠΠΙ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση για διακοπή πρόσβασης ή απομάκρυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93)

Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: οικ. 10315/93 Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συμψηφισμός οφειλών δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σύμφωνα με το άρθρο 79 του ν.4316/2014 (A 270)

Συμψηφισμός οφειλών δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σύμφωνα με το άρθρο 79 του ν.4316/2014 (A 270) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Tαχ.Δ/νση : Σταδίου 27 Ταχ.Κώδικας : 101 83 ΑΘΗΝΑ Αθήνα 3 Απριλίου 2015 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 15 Ιουνίου 2012 Αριθµ. Πρωτ. 27205

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 52/2006 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/18/30-8-2006

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 52/2006 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/18/30-8-2006 Αυτεπάγγελτη αναζήτηση έντεκα (11) Πιστοποιητικών, αρµοδιότητας Υπουργείου ικαιοσύνης, που απαιτούνται για την έκδοση διοικητικής πράξης από τις υπηρεσίες µας /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ. Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012 Αρ. Πρωτ.: 3/Α/οικ.7446 ΠΕ 12526/ / /2011

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ. Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012 Αρ. Πρωτ.: 3/Α/οικ.7446 ΠΕ 12526/ / /2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α Αθήνα, 30

Διαβάστε περισσότερα

Αρ.Πρωτ.: 4891/583 ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρ.Πρωτ.: 4891/583 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 4/5/2012 Αρ.Πρωτ.: 4891/583 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΙ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΜΜΕ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. /νση : Μεσογείων 119 Ταχ. Θυρίδα : 10192, Αθήνα Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ961-ΥΛΓ 1 / 2 ΑΝΑΡΤΗΤΕA

ΑΔΑ: ΒΛ961-ΥΛΓ 1 / 2 ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Σεπτεµβρίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ (ΥΠ.Υ.ΜΕ..) ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 28565/3027 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/01 Συντάχθηκε από/ Υπογραφή : Μ. Πιτσίκα/ Ξ. Παπαϊωάννου Εγκρίθηκε από/ Υπογραφή Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 24 Αυγούστου 2012. ΑΡ. ΠΡΩΤ. Οικ. 37148/2597 ΠΡΟΣ: KOIN:

ΑΘΗΝΑ 24 Αυγούστου 2012. ΑΡ. ΠΡΩΤ. Οικ. 37148/2597 ΠΡΟΣ: KOIN: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ----------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Μηχανήματα Έργων (ΜΕ). ΣΧΕΤ.: α. Το / έγγραφο του κ. Υφυπουργού Εργασίας. β. Το Π.Δ. 304/2000 (ΦΕΚ 241/ ).

ΘΕΜΑ: Μηχανήματα Έργων (ΜΕ). ΣΧΕΤ.: α. Το / έγγραφο του κ. Υφυπουργού Εργασίας. β. Το Π.Δ. 304/2000 (ΦΕΚ 241/ ). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2000 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ. & Δ.Ε. Αριθ.πρωτ.: Δ13ε/9951 ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ: 1. Περιφέρειες, εκτός 1ης, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & Λ.ΕΡΓΩΝ ΔΔΕ, Η-Μ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΙΦΔΙΑΚ-Ω. Ιωάννινα 02 εκεµβρίου 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Υ ΑΤΩΝ. Αρ.

ΑΔΑ: 4ΙΦΔΙΑΚ-Ω. Ιωάννινα 02 εκεµβρίου 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Υ ΑΤΩΝ. Αρ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Υ ΑΤΩΝ Ιωάννινα 02 εκεµβρίου 2010 Σχετ. 145, 1338 Αρ. πρωτ: 1666 Ταχ. /νση: Ριζάρειος Πολιτεία ΠΡΟΣ ΗΜΟ ΣΥΒΟΤΩΝ 8 ης Μεραρχίας

Διαβάστε περισσότερα

4)Τις διατάξεις του π.δ. υπ' αριθµ. 116/2004 (ΦΕΚ Α'81).

4)Τις διατάξεις του π.δ. υπ' αριθµ. 116/2004 (ΦΕΚ Α'81). Αριθµ. οικ. 125494/09 (ΦΕΚ 2082 Β/28-9-2009 ) : Καθορισµός διαδικασιών και λεπτοµερειών για την εφαρµογή του άρθρου 3 της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου «Μέτρα Αντιµετώπισης της Ατµοσφαιρικής Ρύπανσης»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Αντικατάσταση παλαιών αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης

ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Αντικατάσταση παλαιών αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης --------- ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΑΥ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Αντικατάσταση παλαιών αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ)

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση : Τ.Κ. : Πληροφορίες : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε 10191 Παπάγου Φ. Ορφανού

Ταχ. /νση : Τ.Κ. : Πληροφορίες : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε 10191 Παπάγου Φ. Ορφανού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ TΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. /νση : Τ.Κ. : Πληροφορίες : Αναστάσεως 2 &

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΙ ΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Ο ΕΙ ΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ιεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 45-49 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αθήνα, 13-6-2007 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α. Π.οικ.: 12710/860/Φ.15 ΙΙ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέµα : Οδηγίες εφαρµογής του άρθρου 8 παράγραφο 1 περίπτωση αiii ( παροχή προκαταβολής ).

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέµα : Οδηγίες εφαρµογής του άρθρου 8 παράγραφο 1 περίπτωση αiii ( παροχή προκαταβολής ). Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ /ΝΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY

INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY EFSTATHIA BILI 2017.07.06 03:55:48 Hellenic Public Administration Issuing CA CN=EFSTATHIA BILI C=GR O=Hellenic Public Administration Certification Services E=e.mpili@mnec.gr Public key: RSA/2048 bits INFORMATICS

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Μ9Φ-ΛΔΒ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: Β4Μ9Φ-ΛΔΒ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Α:. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18-12 - 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: ΦΚ/Β.20.1/14889/939

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Α Π Ο Φ Α Σ Η

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 9-5 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ /νση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του Αριθμ. οικ. 125494/25.9.2009 Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του άρθρου 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης»

Διαβάστε περισσότερα

Η απόφαση ορίζει τα εξής: Άρθρο 1 Επιβολή Κυρώσεων, κατά έσµια Αρµοδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας, κατά τη διαπίστωση Αδήλωτης Εργασίας

Η απόφαση ορίζει τα εξής: Άρθρο 1 Επιβολή Κυρώσεων, κατά έσµια Αρµοδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας, κατά τη διαπίστωση Αδήλωτης Εργασίας Η απόφαση ορίζει τα εξής: Άρθρο 1 Επιβολή Κυρώσεων, κατά έσµια Αρµοδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας, κατά τη διαπίστωση Αδήλωτης Εργασίας α) Ειδικός Επιθεωρητής Εργασίας ή Επιθεωρητής Εργασίας που διαπιστώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Επιβολή τέλους καθαριότητας και φωτισµού στις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις

ΘΕΜΑ : Επιβολή τέλους καθαριότητας και φωτισµού στις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ταχ. /νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας: 101 83 Αθήνα Υπεύθ. Ενηµέρωσης : Α. Κωστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ιευκρινίσεις σχετικά µε τον τρόπο υπολογισµού των προστίµων αυθαιρέτων κατασκευών και άλλες οδηγίες σχετικά µε αυθαίρετες κατασκευές.

ΘΕΜΑ : ιευκρινίσεις σχετικά µε τον τρόπο υπολογισµού των προστίµων αυθαιρέτων κατασκευών και άλλες οδηγίες σχετικά µε αυθαίρετες κατασκευές. Αθήνα 23 / 10 / 2012 Αρ. Πρωτ. : 49110 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

: Αχαρνών 2 : : , : : Κ. Τζήµας, Ε. Σκουρογιάννη :

: Αχαρνών 2 : : , : : Κ. Τζήµας, Ε. Σκουρογιάννη : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2/ 12/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. : 5651/148826 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: Α Ταχ. /νση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 06-12-2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.: ΦK/Β.20.1/14109/1065 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /νση

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας Υπόψη: Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Έχοντας Υπόψη: Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαστάσεις: 151mm x 118mm x 27mm και πάχος 0,23mm.

Διαστάσεις: 151mm x 118mm x 27mm και πάχος 0,23mm. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αθήνα, 12 / 03 / 2018 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Π. οικ.: 5696 & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

O ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

O ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ: Αριθ. 335/93 Αιτήσεις απόδοσης για τους νέους λέβητες ζεστού νερού που τροφοδοτούνται µε υγρά ή αέρια καύσιµα, σε συµµόρφωση προς την οδηγία του Συµβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου».

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. Γ.Γ.Π.Σ. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο 30η Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης Ταχ. Κωδ. : 18346 Μοσχάτο Τηλέφωνο : 210 4802251, 4802253

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: «Κοινοποίηση της /120β/Τ.& Ε.Φ./ κοινής υπουργικής απόφασης»

ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: «Κοινοποίηση της /120β/Τ.& Ε.Φ./ κοινής υπουργικής απόφασης» ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 1024962-282 ΕΤΟΣ: 2004 ΕΚ ΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: Α.ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. /ΝΣΗ ΦΟΡ.ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ-Τµήµα Α 2. /ΝΣΗ Φ.Π.Α.- Τµήµα Α 3. /ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ Τµήµατα Α & Β ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ. Με τις παρ 1 έως 3 του άρθρου 52 του ν. 4186/2013 ορίζονται τα εξής:

ΠΡΟΣ. Με τις παρ 1 έως 3 του άρθρου 52 του ν. 4186/2013 ορίζονται τα εξής: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγ. Στέφανος 20-12-2013 ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ. : 42332 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ τον κ. Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ιονύσου ΘΕΜΑ: «Αποδοχή

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη ΦΑΥ ΕΡΓΟ: Στεγάνωση δωμάτων και κτιρίων του Α.Π.Θ. έτους 2018 Σελίδα 2 από 17

Μελέτη ΦΑΥ ΕΡΓΟ: Στεγάνωση δωμάτων και κτιρίων του Α.Π.Θ. έτους 2018 Σελίδα 2 από 17 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 2 από 17 Σελίδα 3 από 17 Σελίδα 4 από 17 Μελέτη ΦΑΥ Σελίδα 5 από 17 Σελίδα 6 από 17 Σελίδα 7 από 17 ΕΡΓΑΣΙΑ Μέτρα : ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ 1 Η πρόσβαση στη στέγη πρέπει να είναι ασφαλής.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Ενηµέρωση για την αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισµού 2/2006

ΘΕΜΑ : Ενηµέρωση για την αποσφράγιση των προσφορών του διαγωνισµού 2/2006 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ταχ. /νση : 8 ης Μεραρχίας 5 (ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ) 454 45 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. αριθ. 4000/2/14 ιθ - 10/08/ Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του προστίμου που επιβάλλεται στους υπηκόους τρίτης χώρας...

Κ.Υ.Α. αριθ. 4000/2/14 ιθ - 10/08/ Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του προστίμου που επιβάλλεται στους υπηκόους τρίτης χώρας... Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του προστίμου που επιβάλλεται στους υπηκόους τρίτης χώρας που παραβιάζουν το νόμιμο χρόνο παραμονής στην Ελλάδα (αρθ. 73 ν. 3386/2005) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα