High Quality Food Experts!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "High Quality Food Experts!"

Transcript

1

2

3 Ιταλικά τυριά Πεκορίνο Gambettola FC, Italy Pecorino Camomilla Pecorino di Sogliano Pecorino Pera Pecorino Fiordaliso Λευκό τυρί με μαλακή υφή το οποίο γίνεται πιο κρεμώδες κατά την ωρίμανση. Ωριμάζοντας με το χαμομήλι το τυρί παίρνει μια μοναδική απαλότητα. Με την πρώτη μπουκιά μπορεί κανείς να καταλάβει το άρωμα και τη γεύση του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος. Πρόκειται για ένα τυρί παχύ, εύθρυπτο, γευστικό και με έντονο άρωμα που φέρνει στο νου το ξύλο, την τρούφα, το δάσος και το βρύο. Η γεύση του είναι χαρακτηριστική και ιδιαίτερη και περνά από το γλυκό στο πικάντικο. Από μόνο του είναι μοναδικό αλλά στην κουζίνα μετατρέπεται σε ένα πραγματικό κόσμημα. Ταιριάζει απόλυτα με μέλι, φρούτα, αλλά αποτελεί και ένα μοναδικό συστατικό για risotti, gnocchi και ravioli. Το τυρί αυτό δημιουργείται με μια νεωτεριστική συνταγή. Συνδυάζεται η μαεστρία του παραγωγού με την πανάρχαια γεύση του αχλαδιού το οποίο τρώγεται στην Ιταλία με ψωμί και τυρί εδώ και αιώνες. Η γεύση και το άρωμα του τυριού είναι ελαφρώς φρουτώδες αλλά όχι γλυκό. Ένα μοναδικό έδεσμα! Το πρόβειο αυτό τυρί παστεριώνεται στους 72 C και έπειτα ψύχεται στους 35 C. Το αλάτισμα γίνεται σε άλμη και το στράγγισμα σε κελί για 30 ημέρες στους 6-8 C. Κατόπιν η επιφάνεια σκεπάζεται με λουλούδια (μπλε χρώματος) και η ωρίμανση γίνεται σε κελιά με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Η γεύση του τελικού προϊόντος είναι ντελικάτη με κάποιες γευστικές εντάσεις που οφείλονται στα άνθη.

4 Ιταλικά τυριά Πεκορίνο Gambettola FC, Italy Pecorino dei Malatesta al Sangiovese Πρόκειται για ένα ελκυστικό τυρί με μια ελαφριά γεύση κρασιού το οποίο επιτυγχάνεται χάρη σε μια επίστρωση στην επιφάνεια με κρασί Sangiovese. Ιδανικό με μέλι, μαρμελάδες αλλά και αλλαντικά. Pecorino nel Granaio Παρασκευάζεται από παστεριωμένο πρόβειο γάλα στους 72 C, αλατίζεται σε άλμη και στεγνώνει στους 12 C. Η διαδικασία παρασκευής ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του σε κασόνια από έλατο για 35 ημέρες μαζί με σπόρους από σιτάρι που καθιστούν το τυρί αυτό ιδιαίτερο. Ένα προϊόν έντονα γευστικό με γεμάτη γεύση. Ιδανικό για aperitif οπού συνδυάζεται καταπληκτικά με μέλι ή παρόμοια προϊόντα. Pecorino dei Malatesta sotto Cenere Ωριμάζει στο εργοστάσιο μέχρι να τελειοποιηθεί και μετά μπαίνει κάτω από στάχτη για να ολοκληρωθεί η ωρίμανση όπως γινόταν παλιά. Η ωρίμαση μπορεί να δώσει μια κιτρινίλα ενώ η υφή παραμένει κρεμώδης και η γεύση γεμάτη και ντελικάτη. Pecorino al Tartufo Το συγκεκριμένο τυρί παράγεται μόνο με παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Ωριμάζει για 90 ημέρες οπότε και προστίθενται κομμάτια μαύρης τρούφας τα οποία δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στην αίσθηση και τη γεύση του τελικού προϊόντος. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο μαγειρικά μπορεί να προστεθεί ακόμα και σε σάλτσες. Η γεύση έχει διάρκεια και ένταση που οφείλεται καθαρά στη μαύρη τρούφα. Δεν είναι αλμυρό ούτε πικάντικο.

5 Ιταλικά τυριά Πεκορίνο Gambettola FC, Italy Pecorino Romagnolo Pecorino Querciaiolo Pecorino a latte crudo Pecorino mallo di noce Πρόκειται για ένα τυρί μεσαίας ωρίμανσης, με συμπαγή φόρμα και έντονα κίτρινης κρούστα. Η ωρίμανση του που γίνεται με πολύ προσοχή χαρίζει στο συγκεκριμένο τυρί μια πλούσια και μοναδική γεύση που θυμίζει έντονα τα εξαιρετικά προϊόντα της παιδικής μας ηλικίας. Συνδυάζεται εξαιρετικά με λευκά και κόκκινα ιταλικά ξηρά κρασιά και με μαύρες μπύρες. Παρασκευάζεται από παστεριωμένο πρόβειο γάλα στους 72 C, αλατίζεται σε άλμη και στραγγίζει στους 12 C. Οφείλει το όνομα του στο γεγονός ότι η διαδικασία παρασκευής ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του σε κασόνια από έλατο για 30 ημέρες σε κυμαινόμενη υγρασία. Επικαλύπτεται από ξύλο σε σκόνη βελανιδιάς και το γευστικό αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν εύγευστο με ελαφρά καπνιστή γεύση. Το Pecorino a Latte Crudo είναι αποτέλεσμα πανάρχαιας ιταλικής παράδοσης σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή του ακατέργαστο γάλα. Αυτό το ιδιαίτερο προϊόν δεν υφίσταται καμία θερμική επεξεργασία διατηρώντας με αυτό τον τρόπο όλες τις οργανοληπτικές του ιδιότητες. Έχει ελαφριά μαλακή γεύση, ελαφρώς πικάντικη με υπέροχο άρωμα. Φανταστικό. Μπορεί κανείς να γευτεί το καρύδι με την πρώτη μπουκιά χάρη στον φλοιό που χρησιμοποιείται για την ωρίμανση. Ένα γευστικά δυνατό τυρί αλλά ταυτόχρονα ντελικάτο.

6 Ιταλικά τυριά Πεκορίνο Gambettola FC, Italy Pecorino barba del Passatore Παρασκευάζεται από παστεριωμένο πρόβειο γάλα στους 72 C, αλατίζεται σε άλμη και στραγγίζει στους 12 C. Η διαδικασία παρασκευής ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του σε κασόνια από έλατο για 30 ημέρες οπού με κυμαινόμενη υγρασία και επικάλυψη από σπόρους καλαμποκιού διατηρείται μαλακό και βουτυράτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν με δυνατή γεύση πρόβειου γάλακτος που σε συνδυασμό με τους σπόρους καλαμποκιού που χρησιμοποιούνται για την κρούστα εγγυόνται μια μοναδική γευστική εμπειρία. Pecorino di Talamello To Pecorino di Talamello είναι ένα τυρί που ωριμάζει σε τρύπες ψαμμίτη οπού τα καλούπια μένουν εκεί για 3 μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο. Παράγεται από ιταλικό ντόπιο αγελαδινό και πρόβειο γάλα και η μορφή του είναι ακανόνιστη και κυλινδρική. Συνοδεύει ιδανικά κάθε είδους ζυμαρικά, φρούτα, μέλι και πιάτα με βάση ζυμαρικά. Pecorino Boccondilatte Με χαρακτηριστικό σταχτί χρώμα και εσωτερικό λευκού χρώματος χαρακτηρίζεται από το άρωμα του πρόβειου γάλακτος. Η γεύση του είναι μαλακή με εναλλαγή γλυκιάς και απαλής επίγευσης.

7 Ιταλικά τυριά Πεκορίνο Gambettola FC, Italy Pecorino Erica Παράγεται από πρόβειο γάλα το οποίο θερμαίνεται στους 38 C και ακολουθείται η διαδικασία της ζύμωσης. Το αλάτι προστίθεται με το χέρι και η στράγγιση του τυριού γίνεται στους 8 C. Στη συνέχεια το τυρί καλύπτεται επιφανειακά από ανθούς ερείκης και ωριμάζει σε κελιά για 40 ημέρες. Πρόκειται για ένα προϊόν από φρέσκο πρόβειο γάλα, δουλεμένο με παραδοσιακό τρόπο με την προσθήκη επιλεγμένων ζυμωτών. Το χρώμα του είναι λευκό του γάλατος, η γεύση έντονη συνοδευόμενη από την απαλή γεύση των ανθών ερείκης. Pecorino Riserva del Passatore Ένα από τα καλύτερα προϊόντα της σειράς συμπεριλαμβανομένης γεύσης, ποιότητας και αρώματος. Παρασκευάζεται ακολουθώντας πανάρχαιες μυστικές συνταγές της Ιταλικής παράδοσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αλατίζεται σε ξηρό περιβάλλον και τρίβεται καθημερινά με λάδι λιναρόσπορου για να διατηρηθεί η μαλακή κρούστα και να επιτευχθεί μια ομοιόμορφη ωρίμανση. Το τελικό προϊόν αφήνει στο στόμα μια μαλακή αίσθηση και απελευθερώνει μια ευχάριστη γεύση τυριού από φρέσκο γάλα. Pecorino dei Monaci Παρασκευάζεται από παστεριωμένο πρόβειο γάλα στους 72 C, αλατίζεται σε άλμη και στραγγίζει στους 6-8 C. Η τελική φάση της ωρίμανσης γίνεται στους 8 C για 30 περίπου ημέρες. Στη συνέχεια το τυρί τυλίγεται σε γάζα από βαμβάκι και επικαλύπτεται από κερί μέλισσας. Ένα τυρί με ντελικάτη γεύση γάλακτος με μέλι.

8 Ιταλικά τυριά Πεκορίνο Gambettola FC, Italy Re di Pecora Erborinato al Tè nero Το συγκεκριμένο τυρί χαρακτηρίζεται από μια ανομοιογενή κατανομή μούχλας και βοτάνων στη σύνθεση του. Το εσωτερικό του είναι στο κέντρο κιτρινωπό και συμπαγές και πιο λευκό κοντά στην κρούστα η οποία παρουσιάζει ελαφριές πτυχές και είναι επικαλυμμένη από στρώση φυσικής μούχλας. Γίνεται αισθητή η γαλακτώδης γεύση του βουτύρου, η φυτική γεύση των funghi porcini αλλά και η μυρωδιά του ίδιου του προβάτου. Ένα προϊόν σύνθετο αλλά τρομερά ενδιαφέρον για την ετερογένεια των διάφορων γεύσεων. Pecorino Ginepro Η διαδικασία πίσω από αυτό το τυρί συνδέεται με μια παλιά παράδοση. To τυρί μπαίνει κάτω από μούρα για να πάρει τη γεύση του αρκεύθου! Ο άρκευθος (κέδρος) είναι κάτι μοναδικό στη Μεσόγειο και η γεύση του μοναδική. Pecorino Foglie Noci Το τυρί αυτό ραφινάρεται για μια συγκεκριμένη περίοδο. Μετά σύμφωνα με παλιά παράδοση μπαίνει κάτω από φύλλα καρυδιάς για να πάρει γεύση. Έπειτα το περίβλημα τυλίγεται με μερικά από τα φύλλα μαζί με τα οποία ωρίμασε έτσι ώστε όχι μόνο η γεύση αλλά και η εμφάνιση γίνεται πολύ όμορφη.

9 Ιταλικά τυριά Πεκορίνο Gambettola FC, Italy Pecorino Canapa Η ωρίμανση του με φύλλα κάνναβης δίνει στο τυρί μια μοναδική γεύση και άρωμα. Pecorino Papavero Τυρί που ωριμάζει για πάνω από 100 ημέρες σε σκάφες από ξύλο οξιάς. Τα φύλλα παπαρούνας που προστίθενται το βοηθούν να διατηρήσει την απαλότητα, τη φρεσκάδα και το έντονο άρωμα. Ανοιχτό κίτρινο χρώμα που ξεθωριάζει ελαφρά με το κόψιμο. Έντονη και με διάρκεια γεύση και ένα ελαφρύ άρωμα βοτάνων και λουλουδιών. Pecorino Ortica 2.0 Τυρί που ωριμάζει για πάνω από 100 ημέρες σε σκάφες από ξύλο οξιάς. Προστίθεται σκόνη τσουκνίδας ώστε το προϊόν να διατηρήσει την απαλότητα, τη φρεσκάδα και το έντονο άρωμα. Ανοιχτό κίτρινο χρώμα, απαλό στο στόμα, έντονο και ελαφρώς πικάντικο άρωμα και γεύση.

10

11 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Budino di capra con uvetta e Vin Santo Παρασκευάζεται από 100% κατσικίσιο γάλα από την περιοχή του Piemonte, με κρασί Vin Santo και σταφίδες. Εξαιρετικό στο τέλος του γεύματος. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ, ΣΤΑΦΙΔΑ 8%, Vin Santo 2%. ΛΙΠΟΣ (%): 40 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 0,3 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ΗΜΕΡΕΣ Robiola di Roccaverano D.O.P. bio Πρόκειται για ένα ΠΟΠ τυρί που παρασκευάζεται από γάλα με βιολογικές μεθόδους σε ένα μικρό τυροκομείο του Piemonte. Το εσωτερικό του είναι λευκό και η γεύση του ήπια. Διαθέσιμο σε συσκευασίες των 125 gr, 250 gr, 350gr σε 1 kg κούτες. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΛΙΠΟΣ (%): 45 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 0,300kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 4 ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 30 ΗΜΕΡΕΣ Camembert di Bufala Πρόκειται για ένα ΠΟΠ τυρί που παρασκευάζεται από γάλα με βιολογικές μεθόδους σε μια μικρή γαλακτοκομική μονάδα στο Piemonte. Το εσωτερικό του είναι λευκό και η γεύση του ήπια και γίνεται πιο τονισμένη με την ωρίμανση. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΛΙΠΟΣ (%): 40 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 0,250Kg - 0,330Kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 4 ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 ΗΜΕΡΕΣ

12 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Asiago D.O.P stagionato Παρασκευάζεται από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και έχει λεπτό καφέ κίτρινο φλοιό και ομοιογενείς κρατήρες. Η γεύση είναι γλυκιά και ελαφρώς αλμυρή, με υποψία βουτύρου και φυτικών αρωμάτων αλλά γίνεται πικάντικη και πιο έντονη έπειτα από ωρίμανση 8 μηνών και άνω. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ. ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 34 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΒΕΝΕΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 10 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ Sfogliato con aceto balsamico di Modena I.G.P. Ημίσκληρο τυρί που μεστώνει με Aceto Balsamico di Modena I.G.P.. Η υφή του είναι ελαστική αλλά συμπαγής, με μια ντελικάτη γεύση που εντείνεται κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης. Η ιδιομορφία του είναι ότι οι τρύπες του γεμίζουν με Balsamico κάτι που επιτρέπει στο τυρί να αποκτήσει τη σωστή οξύτητα και το ξεχωριστό άρωμα. Η ωρίμανση διαρκεί από 60 έως 180 ημέρες. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ, Aceto balsamico di Modena IGP 4% Βυθίζεται σε aceto balsamico di Modena IGP ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%):32 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΒΕΝΕΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΟΣ: 7 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ

13 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Bitto D.O.P. Το Bitto είναι τυπικό τυρί της Valtellina που παρασκευάζεται από μη παστεριωμένο γάλα με σκληρό εσωτερικό. Η καφε-κίτρινη κρούστα και το κοίλο σχήμα του το κάνουν μοναδικό! Το Slow Food Presidia s Bitto παρασκευάζεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες η παραγωγή διαρκεί από 60 έως 90 ημέρες. Η ελάχιστη περίοδος ωρίμανσης που χρειάζεται για τις προδιαγραφές που ορίζει η επιτροπή είναι 12 μήνες αλλά μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΟΣ ΦΛΟΙΟΣ ΛΙΠΟΣ (%): 45 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΕΣΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΠΟΧΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 10/15 Kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ Taleggio D.O.P. bergamasco Πρόκειται για ένα ΠΟΠ τυρί με μαλακό εσωτερικό. Η κρούστα του είναι λεπτή και απαλή, πορτοκαλί χρώματος εξαιτίας του συχνού αλατίσματος του φλοιού. Αλμυρό με έντονη γεύση και αρωματικές νότες. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 50 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΘΕΡΜΙΣΜΑ ΜΕΓΕΘΟΣ: 2 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 ΗΜΕΡΕΣ

14 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Fontina alpeggio D.O.P. Προϊόν ΠΟΠ πιστοποιημένο από το 1995, το τυρί αυτό παράγεται τους καλοκαιρινούς μήνες στην ορεινή περιοχή Valle d Aosta. Έχει καφέ - κίτρινο φλοιό, μαλακό εσωτερικό με ομοιογενείς κρατήρες. Μαλακό και αρωματικό στη μύτη με υπέροχο άρωμα από άνθη που ευδοκιμούν στο βουνό. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΟΣ ΦΛΟΙΟΣ, ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΛΙΠΟΣ (%): 48 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: VALLE D AOSTA ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΠΟΧΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 7/8 Kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ Fontina D.O.P. Aosta Το προϊόν αυτό έχει μαλακό και βουτυρώδες εσωτερικό που λιώνει στο στόμα και έχει μικρούς και ομοιογενείς κρατήρες. Η γεύση είναι μεστή με ωραία γεύση βουτύρου και αρώματα βοτάνων. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΟΣ ΦΛΟΙΟΣ, ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΛΙΠΟΣ (%): 48 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: VALLE D AOSTA ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 8 Kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ

15 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Burrata in foglia Το τυρί αυτό είναι παρόμοιο με την Mozzarella αλλά η δομή του είναι διπλή : το εξωτερικό του μέρος είναι λευκό, πολύ απαλό, ελαστικό και συμπαγές ενώ το εσωτερικό είναι πιο μαλακό και λιγότερο συμπαγές. Έχει ένα γλυκό και φρέσκο άρωμα και μια υπέροχη γεύση από κρεμώδες αγελαδινό γάλα. Διαθέσιμο σε συσκευασίες των 125 gr, 250 gr, 350gr σε 1 kg κούτες. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΚΡΕΜΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΑ) ΛΙΠΟΣ (%): 60 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΠΟΥΛΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 0,5 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 ΗΜΕΡΕΣ Bettelmatt Παρασκευάζεται στο βουνό με πλήρες μη παστεριωμένο γάλα από μια φυλή, την τυπικά ιταλική Bruna Alpina. Συμπαγές με μαλακή υφή, χρυσοκίτρινο εσωτερικό και απαλό φλοιό. Η παραγωγή διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΛΙΠΟΣ (%): 45 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΠΟΧΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΜΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 4 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ

16 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Blu al Vin Santo Παρασκευάζεται από πλήρες αγελαδινό γάλα και έχει μια χαρακτηριστικά απαλή γεύση παρά την εσωτερική μούχλα. Παλαιώνεται για περίπου 40 ημέρες και αφήνεται να ωριμάσει σε βαρέλια με Vin Santo, ένα τυπικό γλυκό κρασί της Τοσκάνης το οποίο του δίνει την ξεχωριστή του επίγευση. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ, VIN SANTO. ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 57 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΟΣ: 2, 5 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 ΗΜΕΡΕΣ Castelmagno Alpeggio DOP Τυρί που παρασκευάζεται από βουνίσιο γάλα και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ξεχωρίζει για το κίτρινο και λευκό του χρώμα και την εξαιρετική του γεύση. Η υφή του γίνεται νιφαδωτή όσο πιο πολύ ωριμάζει. Η ωρίμανση διαρκεί από 90 έως 180 ημέρες. Έχει κερδίσει το DOC status του το 1982 και το DOP το ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ. ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 48 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣIΜΟΤHTΑ: ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΟΣ: 5 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ

17 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Cima Rosa Το αγελαδινό αυτό τυρί παρασκευάζεται από παστεριωμένο γάλα και έχει μια γλυκιά και απαλή γεύση. Το εσωτερικό του είναι λευκό, μαλακό και έχει μικρούς ομοιογενείς κρατήρες. Γίνεται πιο γευστικό και πικάντικο μετά από ωρίμανση 3 μηνών. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ. ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 47 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΜΕΓΕΘΟΣ: 4 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ΕΤΟΣ Nocciolo Εσωτερικό λευκού χρώματος και καφέ - πορτοκαλί φλούδα. Πολύ ντελικάτη γεύση. Η περίοδος ωρίμανσης διαρκεί από 40 έως 80 ημέρες. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 45 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΟΣ: 0,800 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ

18 Ιταλικά τυριά Verbania, Italy Gorgonzola dolce D.O.P. Παρασκευάζεται με παστεριωμένο αγελαδινό γάλα στην περιοχή της Novara. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τυριού αυτού είναι η μούχλα, η κρεμώδης υφή του στο εσωτερικό καθώς και η γλυκιά του γεύση. Η περίοδος της ωρίμανσης διαρκεί από 60 έως 90 ημέρες. Διαθέσιμο σε κεφάλια των 12 kg, 6 kg και σε μισή φόρμα των 1.5 Kg ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ, PENICILLIUM. ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 50,04 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΟΣ: 12 kg, 6 kg και σε μισή φόρμα των 1.5 Kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ Gorgonzola piccante D.O.P. Παρασκευάζεται στην περιοχή της Novara, οπού το τυρί εμβολιάζεται με peniciulium ώστε να αναπτυχθούν οι κατάλληλοι μύκητες οι οποίοι δίνουν στο τυρί μια δυνατή και πικάντικη γεύση. Ωριμάζει για 180 ημέρες. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΓΑΛΑ, ΠΥΤΙΑ, ΑΛΑΤΙ, PENICILLIUM. ΜΗ ΒΡΩΣΙΜΗ ΦΛΟΥΔΑ ΛΙΠΟΣ (%): 54 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΛΑΚΤΟΖΗΣ. ΕΙΔΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΩΡΙΜΑΝΣΗ: ΜΕΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: PIEDMONT ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΟΣ: 12 kg ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΑΝΑ ΚΟΥΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ

19 Ιταλικά τυριά Triveneto, Italy Pecorino Romano DOP Ωρίμανση: από 5 έως 8 μήνες Κυλινδρική φόρμα από 30 kg περίπου, σε φόρμα των 7 kg περίπου καθώς και των 3 kg Διατηρείται: 4-8 C Διάρκεια: 2/3 μήνες Parmigiano Reggiano DOP Ωρίμανση: από 12 έως 24 μήνες Κυλινδρική φόρμα από 35/40 kg περίπου, σε φόρμες των 4,3 kg και του 1kg. Διατηρείται: 6-22 C Διάρκεια: 6 μήνες Grana Padano DOP Ωρίμανση: από 12 έως 24 μήνες Κυλινδρική φόρμα από 35/40 kg περίπου, σε φόρμες των 4,3 kg και του 1kg τριμμένο. Διατηρείται: 6-22 C Διάρκεια: 2/3 μήνες το τριμμένο και 6 μήνες οι φόρμες

20 Ισπανικά τυριά Vizcaya, Spain Πρόβειο τυρί παλαιωμένο σε ελαιόλαδο Τυρί από ακατέργαστο πρόβειο γάλα παλαιωμένο σε extra παρθένο ελαιόλαδο. Ένα εξαιρετικό παλαιωμένο πρόβειο τυρί με μια πινελιά ελαιόλαδου. Ιδανικό για παραδοσιακά tapas. Σερβίρεται με ψητά λαχανικά, με σαλάτες ή με ξεροψημένο ψωμί. Επιλέξτε μια από τις δύο συσκευασίες: σε βαζάκι ή σε κλείσιμο με στεγάνωση. Πρόβειο τυρί με δεντρολίβανο Καλυμμένο με δεντρολίβανο αγνό τυρί από προβατίνα φτιαγμένο αποκλειστικά από φρέσκο γάλα προβατίνας. Τυρί Manchego Reserva και Gran Reserva Το πιο διάσημο τυρί της Ισπανίας. Τυρί από γάλα προβατίνας παλαιωμένο από 60 ημέρες έως 2 χρόνια. Το Manchego έχει μια σταθερή συνοχή και μια βουτυρώδης υφή. Πρόβειο τυρί με Brandy Βουτηγμένο σε brandy, και εμπλουτισμένο με μεσογειακά βότανα παράγεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα.

21 Ισπανικά τυριά Vizcaya, Spain Κατσικίσιο τυρί σε κόκκινο κρασί Τυρί που παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα που βυθίζεται σε κόκκινο κρασί. Τυρί Ibérico μέτριας και μακράς ωρίμανσης Ένα μείγμα από αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα δίνει σε αυτό το τυρί τη βελούδινη γεύση του. Παλαιώνεται από 6 έως 12 μήνες και οι ειδικοί το κατατάσσουν έως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Valdeón Blue Cheese Τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα, πολύ ιδιαίτερο. Τυλίγεται σε φύλλα μουριάς. Αυτή η τεχνική δίνει στο προϊόν την ιδιαίτερη του εμφάνιση και το πολυσύνθετο του άρωμα. Sheep Pata de Mulo Cheese Παράγεται από ακατέργαστο πρόβειο γάλα. Έχει κυλινδρικό σχήμα και ωριμάζει για περίπου 3 μήνες. Το Pata de Mulo είναι ένα κλασσικό τυρί μέσης ωρίμανσης από την περιοχή Castille y León. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου με φρούτα ή με ένα καλό ισπανικό κρασί.

22 Ισπανικά τυριά Vizcaya, Spain Sheep Cheese with Black Beer Πρόβειο τυρί με μαύρη μπύρα από την Ισπανία. Torta del Casar Τυρί από πρόβειο γάλα από την περιοχή Extremadura της Ισπανίας. Το ώριμο αυτό τυρί έχει μια κρεμώδης συνοχή στο κέντρο του και τρώγεται παραδοσιακά κόβοντας την κορυφή και χρησιμοποιώντας το κουτάλι για το εσωτερικό. Tetilla Τυρί που παράγεται από αγελαδινό γάλα από την περιοχή της Γαλικίας στην Ισπανία. Idiazabal Παλαιωμένο τυρί που παράγεται αποκλειστικά από πλήρες απαστερίωτο πρόβειο γάλα. Υπάρχει σε εκδοχή καπνιστού ή μη.

23

24 Ιταλικά Αλλαντικά Gambettola FC, Italy Lonzetto del Bovaro Lonzetto al Sangiovese Salame dei Monaci Filetto del Malatesta Πολύ ωραίο και ντελικάτο κρέας που ωριμάζει για 4 μήνες σε υπόγεια κελάρια. Διάσημο πιάτο είναι: λεπτές φέτες από lonzetto με ζεστό ψωμί και μια ωραία mozzarella di buffala. Κρέας από μεγάλους χοίρους. Ωριμάζει για 90 ημέρες και μαρινάρεται με κρασί Sangiovese di Romagna. Έπειτα το φιλέτο αυτό στεγνώνει στον αέρα και μπαίνει σε vacuum συσκευασία. Κόψτε ένα κομματάκι από αυτό το φιλέτο, βάλτε το σε μια piadina μαζί με pecorino romagnolo και ένα ποτήρι κρασί! Θα το ερωτευτείτε. Όταν φτάσει σε μια ιδανική ωρίμανση πλένεται και στεγνώνει σε κρύα κελάρια. Μετά τυλίγεται με γάζα και επικαλύπτεται με κερί μέλισσας. Κρεμιέται σε αεριζόμενα κελάρια για να στεγνώσει. Το κερί μέλισσας επιτρέπει στη διατήρηση του προϊόντος σχεδόν για ένα χρόνο χωρίς να χάνεται η απαλότητα. Το σαλάμι είναι πεπαλαιωμένο χωρίς να είναι σκληρό. Ψαρονέφρι που αλατίζεται και μαρινάρεται για 2 εβδομάδες σε κόκκινο κρασί και μπαχαρικά. Το ιδανικό είναι να μην κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες. Είναι πολύ ελαφρύ και δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπος.

25 Ιταλικά Αλλαντικά Gambettola FC, Italy Coppa al Sangiovese Από 100% ιταλικό χοίρο. Ωριμάζει για τουλάχιστον 4 μήνες και μετά μαρινάρεται σε βαρέλια με μούστο κρασιού και Sangiovese κρασί για 30 τουλάχιστον ημέρες. Το τελικό αποτέλεσμα έχει ένα άρωμα ντελικάτο και μεθυστικό ταυτόχρονα, λιώνει στο στόμα. Καταπληκτικό! Coppa Romagnola Κρέας από λαιμό ιταλικών χοίρων. Το κρέας ωριμάζει για τουλάχιστον 4 μήνες ώστε να απογειωθεί η γεύση του. Καλύτερα να κόβεται σε όχι πολύ λεπτές φέτες και είναι ιδανικό με παραδοσιακή piadina. Μεγάλη διαφορά με άλλους παραγωγούς είναι ο χρόνος ωρίμανσης και το ότι τα χοιρίδια είναι 100% ιταλικά. Salame alla Canapa Στο τέλος του κύκλου της ωρίμανσης το αλλαντικό γίνεται απαλό, γευστικό και με μια ελαφρά φυτική επίγευση που δίδεται από την κάνναβη, η οποία παρόλα αυτά δεν παρεμβαίνει στις κυρίαρχες γεύσεις και αρώματα.

26

27 Ιταλικά Αλλαντικά Trentino-South Tyrol, Italy Σαλάμι Μιλάνο 100% χοιρινό Preziose Bontà. Πανάρχαια συνταγή με κοπή στο μέγεθος κόκκου ρυζιού,λεπτομέρεια που το καθιστά ένα ιδανικό πιάτο για κάθε περίσταση. Διατίθεται στα εξής μεγέθη: τεμάχια 2.5 kg το καθένα με διάμετρο 90 mm τεμάχια 4 kg το καθένα με διάμετρο 105 mm Προϊόν χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά. Σαλάμι Νάπολι, γλυκιάς επίγευσης, 100% χοιρινό, σειρά «Preziose Bontà». Πρόκειται για το πιο τυπικό σαλάμι από την Καμπάνια, με μέτρια έως τραχιά υφή, φτιαγμένο από επιλεγμένα κομμάτια Ιταλικού χοιρινού. Η γεύση είναι ήπια, γλυκιά, με ένα ξεχωριστό, ελαφρώς καπνιστό άρωμα. Διατίθεται στα εξής μεγέθη: τεμάχια 0.8 kg το καθένα με διάμετρο 65 mm τεμάχια 1.8 kg το καθένα με διάμετρο 80 mm. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά. Πικάντικο Σαλάμι Νάπολης, 100% χοιρινό, σειρά «Preziose Bontà». Σαλάμι από 100% χοιρινό, τραχιάς υφής με πικάντικη γεύση, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και πιπεριά τσίλι, συστατικά που το κάνουν απλά ακαταμάχητο. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά.

28 Ιταλικά Αλλαντικά Trentino-South Tyrol, Italy Σπιανάτα, 100% χοιρινό, ήπιας ή γλυκιάς γέυσης, σειρά «Preziose Bontà». Πρόκειται για ένα σαλάμι ήπιας υφής, με χαρακτηριστικό επίπεδο και ελαφρώς καμπυλωτό σχήμα, μία παραδοσιακή συνταγή από την Καλάβρια. Νόστιμο, με ευχάριστη γεύση και στις δύο εκδοχές του: ήπια και καυτερή. Σίγουρα θα κάνει κάθε γεύμα πιο ενδιαφέρον. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά. Σαλάμι Βεντριτσίνα, 100% χοιρινό, ήπιας ή γλυκιάς γεύσης, σειρά «Preziose Bontà». Αυτό το σαλάμι με το χαρακτηριστικό σχήμα και την τραχιά υφή, αποτελεί μια τυπική σπεσιαλιτέ της κεντρικής και νότιας Ιταλίας. Διατίθεται σε ήπια και πικάντικη γεύση. Μέγεθος διαμέτρου 130 mm. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά. Καπνιστό Guanciale (χοιρινά μάγουλα) σειρά Preziose Bontà. Μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο: αλατισμένο και μαριναρισμένο, η Σεγκάτα Γκουαντσιάλε έχει ένα ελαφρύ, καρυκευμένο άρωμα και αποτελεί ένα χρήσιμο μαγειρικό συστατικό μαγειρέματος, αλλά είναι εξίσου εξαιρετική και όταν απολαμβάνεται απλά κομμένη σε φέτες. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά.

29 Ιταλικά Αλλαντικά Trentino-South Tyrol, Italy Καπνιστή Πανσέτα, σειρά I Classici. Οι βιρτουόζοι αλλαντοποιοί έχουν μεταλαμπαδεύσει αυτή τη χειροποίητη συνταγή που κρύβει το μυστικό για ένα εξαιρετικά ισορροπημένο άρωμα. Το άπαχο κρέας, παστώνεται και καπνίζεται με φυσικές μεθόδους. Για χρήση στη μαγειρική, η Σεγκάτα διατίθεται και σε μια λιγότερο καπνιστή έκδοση, με λιγότερο έντονη, λεπτή γεύση. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά. Πανσέτα ωρίμανσης στο αλάτι, σειρά I Classici. Ένα προϊόν με πλούσια γεύση αλλά ντελικάτο άρωμα, αυτή η πανσέτα, είναι απαραίτητη για κάθε σπίτι. Άπαχη και αλατισμένη, διατίθεται και σε μια λιγότερο καπνιστή έκδοση για χρήση στο μαγείρεμα. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά. Saporella bresaola από χοντρό πλευρό, σειρά I Classici. Saporella bresaola από χοντρό πλευρό, παράγεται χρησιμοποιώντας τα πιο διαλεχτά κρέατα, για μία γευστική και ιδιαίτερα ελαφριά λιχουδιά, η οποία χαίρει βαθιάς εκτίμησης από τους γευσιγνώστες. Χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά συστατικά χωρίς πρόσθετα πολυφωσφάτα.

30 Ιταλικά Προσούτο Langhirano, Italy Μόνο τα prosciutto μεγάλου βάρους, τέλειας αισθητικής και σωστού στρώματος λίπους προορίζονται για ωρίμανση 18 μηνών και άνω. Παράγονται και ωριμάζουν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας Zuarina στο Langhirano, εκεί όπου αναμειγνύονται τα μυστικά του κλίματος και του ανθρώπινου πάθους και δουλεύονται σύμφωνα με τις αρχαίες τοπικές παραδόσεις. Το Prosciutto Parma Zuarina είναι αποτέλεσμα μακράς και υπομονετικής ωρίμανσης και παράγεται μόνο από χοιρίδια από την περιοχή της Παδανίας, θαλασσινό αλάτι και πολύ χρόνο. Το έντονο άρωμα, η επίμονη γλυκύτητα και το χαρακτηριστικό κόκκινο απαλό χρώμα αποτελούν τα κυριότερα γνωρίσματα του prosciutto Parma Zuarina. Parma Zuarina Gran Riserva Addobbo χωρίς κόκκαλο πρεσαρισμένο ωρίμανσης άνω των 18 μηνών Βάρος: kg 7/8 Ωρίμανση: άνω των 18 μηνών Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι Parma Zuarina Gran Riserva χωρίς κόκκαλο πρεσαρισμένο ωρίμανσης άνω των 18 μηνών Βάρος: kg 7/8 Ωρίμανση: άνω των 18 μηνών Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι

31 Ιταλικά Προσούτο Langhirano, Italy San Daniele Zuarina Gran Riserva χωρίς κόκκαλο πρεσαρισμένο ωρίμανσης μηνών Βάρος: kg 7/8 Ωρίμανση: μηνών Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι San Daniele Zuarina Gran Riserva addobbo χωρίς κόκκαλο πρεσαρισμένο ωρίμανσης μηνών Βάρος: kg 8/9 Ωρίμανση: μηνών Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι San Daniele Zuarina Gran Riserva με κόκκαλο ωρίμανσης μηνών Βάρος: kg 10/11 Ωρίμανση: μηνών Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι San Daniele Zuarina Gran Riserva με κόκκαλο ωρίμανσης άνω των 18 μηνών Βάρος: kg 10/11 Ωρίμανση: 18 μηνών και άνω Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι

32 Ιταλικά Προσούτο Langhirano, Italy Parma Zuarina με κόκκαλο ωρίμανσης μέχρι 18 μήνες Βάρος: kg 10/11 Ωρίμανση: μέχρι 18 μήνες Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι Parma Zuarina χωρίς κόκκαλο πρεσαρισμένο ωρίμανσης μέχρι 18 μήνες Βάρος: kg 7/8 Ωρίμανση: μέχρι 18 μήνες Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι Parma Zuarina χωρίς κόκκαλο Addobbo ωρίμανσης μέχρι 18 μήνες Βάρος: kg 8/9 Ωρίμανση: μέχρι 18 μήνες Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι Parma Bio Ferrari1860 χωρίς κόκκαλο πρεσαρισμένο Prosciutto της Parma ΠΟΠ που παράγεται από μπούτια βιολογικών χοίρων. Όλη η αλυσίδα παραγωγής είναι πιστοποιημένη από τις αρμόδιες αρχές. Βάρος: kg 6.5 Ωρίμανση: μήνες Διατήρηση: +4/+10 c Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό βιολογικό κρέας, θαλασσινό αλάτι

33 Ιταλικά Προσούτο Langhirano, Italy Prosciutto di Parma Ferrari1860 με κόκκαλο Βάρος: kg 10/11 Ωρίμανση: ελάχιστο 18 μήνες Διατήρηση: σε δροσερό μέρος Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι Prosciutto di Parma Ferrari1860 χωρίς κόκκαλο Addobbo Το Ferrari1860 Addobbo Parma δένεται με το χέρι και είναι ένα must-have για τον τομέα της εστίασης και του catering. Ιδανικό για απαιτητικούς πελάτες που απαιτούν ένα συμπαγές κομμάτι με μια ελκυστική στρογγυλεμένη φόρμα. Βάρος: kg 8/9 Ωρίμανση: άνω των 18 μηνών Διατήρηση: +4/+10 c Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι Prosciutto di Parma Ferrari1860 χωρίς κόκκαλο και πέτσα Βάρος: kg 4/5 Ωρίμανση: άνω των 18 μηνών Διατήρηση: +4/+10 c Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι Prosciutto di Parma Ferrari1860 χωρίς κόκκαλο πρεσαρισμένο Βάρος: kg 7/8 Ωρίμανση: άνω των 18 μηνών Διατήρηση: +4/+10 c Συσκευασία: 2 κομμάτια ανά κούτα Συστατικά: Χοιρινό κρέας, θαλασσινό αλάτι, μπαχαρικά και αρώματα. Συντηρητικά: E252-E250

34 Ισπανικά Αλλαντικά Vizcaya, Spain Spanish Serrano Ham Reserva and Gran Reserva Παράγεται από την φυλή των λευκών χοίρων. Ζυγίζει περίπου 7 κιλά. Η ωρίμανση για το Reserva είναι πάνω από 12 μήνες και για το Gran Reserva πάνω από 15 μήνες. Deboned Serrano Ham Reserva Χωρίς το κόκκαλο. Αφήνεται για πάνω από ένα χρόνο να στεγνώσει κάτι που αφήνει χρόνο στις γεύσεις να ωριμάσουν. Deboned Iberian Ham Παράγεται από τη φυλή των Ιβηρικών χοίρων. Η ωρίμανση ποικίλει από τους 18 στους 36 μήνες. Hand Sliced Iberian Ham 15x100gr Παράγεται από τη φυλή των Ιβηρικών χοίρων. Η ωρίμανση ποικίλει από τους 18 στους 36 μήνες. Κομμένο στο χέρι.

35 Ισπανικά Αλλαντικά Vizcaya, Spain Sliced Accorn Iberian Chorizo Sausage Sliced Accorn Iberian Salchichon Sausage Spanish Iberian Ham Campo and Acorn Cured Dry Beef Cecina of León 20x100gr Παρασκευάζεται από τα καλύτερα ιβηρικά κρέατα και ισπανική πάπρικα. Σε φέτες. 20x100gr Παρασκευάζεται από τα καλύτερα ιβηρικά κρέατα και επιλεγμένα μπαχαρικά. Σε φέτες. Παράγεται από την φυλή των Ιβηρικών χοίρων. Το Campo ζυγίζει περίπου 7 κιλά και το Acorn περίπου 8 κιλά. Η ωρίμανση διαφέρει από τους 18 έως τους 36 μήνες. Η Cecina είναι ένα προϊόν που ωριμάζει σε αλάτι και πρόκειται για ένα βοδινό που αποξηραίνεται στον αέρα. Πρόκειται για μια εκλεκτή ισπανική λιχουδιά.

36 Ισπανικά Αλλαντικά Vizcaya, Spain White Chorizo Sausage 6x1.2kg Φτιάχνεται όπως το κλασσικό λουκάνικο chorizo αλλά αφαιρείται η πάπρικα και αντικαθίσταται από επιλεγμένα μπαχαρικά. Chorizo Vela Το Chorizo παράγεται από χοιρινό κρέας που αλέθεται και μαρινάρεται με τα μπαχαρικά του. Η ισπανική πάπρικα είναι το κυρίως μπαχαρικό, το οποίο και δίνει στο chorizo την ιδιαίτερη του γεύση. Το Vela είναι ένα chorizo μεγάλης διαμέτρου το οποίο διευκολύνει το κόψιμο του. Sarta de chorizo (Sweet or Spicy) Το Chorizo παράγεται από χοιρινό κρέας που αλέθεται και μαρινάρεται με τα μπαχαρικά του. Η ισπανική πάπρικα είναι το κυρίως μπαχαρικό, το οποίο και δίνει στο chorizo την ιδιαίτερη του γεύση Το Sarta είναι ένα chorizostyle λουκάνικο το οποίο κόβεται στο χέρι και είναι ιδανικό για snacks, picnics και sandwiches. Cured Loin Embuchado and Iberian Αποξηραμένο φιλέτο χοιρινού κρέατος το οποίο παράγεται από ολόκληρα λευκά ή ιβηρικά χοιρίδια, χωρίς λίπος και το οποίο μαρινάρεται σε αλάτι, σκόρδο και πάπρικα και γεμίζεται μέσα σε ένα φυσικό χοιρινό περίβλημα οπού εκεί ωριμάζει.

37 Ισπανικά Αλλαντικά Vizcaya, Spain Fuet Extra Λεπτό, καπνιστό, αποξηραμένο χοιρινό λουκάνικο σε περίβλημα από χοιρινά εντόσθια. Fuet with Black Pepper 20x160 gr Λεπτό, καπνιστό, αποξηραμένο χοιρινό λουκάνικο σε περίβλημα από χοιρινά εντόσθια. Με μαύρο πιπέρι. Fuet with Mediterranean Herbs 20x160 gr Λεπτό, καπνιστό, αποξηραμένο χοιρινό λουκάνικο σε περίβλημα από χοιρινά εντόσθια. Με μεσογειακά βότανα. Fuet with Red Paprika 20x160 gr Λεπτό, καπνιστό, αποξηραμένο χοιρινό λουκάνικο σε περίβλημα από χοιρινά εντόσθια. Με κόκκινη πάπρικα.

38 Ισπανικά Αλλαντικά Vizcaya, Spain Longaniza del Payés Παράγεται από φρέσκο ψαχνό κρέας. Μετά το άλεσμα προστίθενται μπαχαρικά και το κρέας καπνίζεται παραδοσιακά. Longaniza del Payés with Walnuts 6x550 gr Παράγεται από φρέσκο ψαχνό κρέας. Μετά το άλεσμα προστίθενται μπαχαρικά και καρύδια και το κρέας καπνίζεται παραδοσιακά. Salchichón Sausage 6x1.2kg Το ιβηρικό αυτό λουκάνικο παράγετια από επιλεγμένο ψαχνό ιβηρικό χοιρινό κρέας και μαρινάρεται σε αλάτι και μπαχαρικά. Ιδανικό για tapas.

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS.

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS. από το 1966 Το Χθες Το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας ιδρύθηκε το 1966, από τον παππού της οικογένειας Γρηγόρη στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου. Το χωριό Χύδηρα είναι ένα μικρό σχετικά χωριό δυτικά του νησιού,

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα Από 100% Ελληνικό αιγοπρόβειο, ξεχωρίζει για τη πλούσια γεύση της, το καθαρό λευκό της χρώμα και τα θρεπτικά συστατικά της. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σπανάκι & ρικότα Φωλιά σφολιάτας βουτύρου carbonara Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σολωμό και κρέμα γάλακτος Πλούσιες και

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΥΡΙΑ. Του Α. Καστριώτη. TouristikiEkpaideysi.gr

ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΥΡΙΑ. Του Α. Καστριώτη. TouristikiEkpaideysi.gr ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΟΙ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΗΜΑ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΥΡΙΑ: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ROQUEFORT A.O.C. 24.CHEVROTIN DES ARAVIS 2.BLEU D'AUVERGNE

Διαβάστε περισσότερα

Σου Α. Καστριώτη TouristikiEkpaideysi.gr ΣΑ ΚΤΡΙΟΣΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΙΑ

Σου Α. Καστριώτη TouristikiEkpaideysi.gr ΣΑ ΚΤΡΙΟΣΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΙΑ ΣΑ ΚΤΡΙΟΣΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΙΑ ΥΑΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΙΩΝ ΠΡΟΣΑΣΕΤΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΙΑ ΠΡΟΕΛΕΤΗ (Π.Ο.Π.) ΕΙΑΓΩΓΉ ΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΣΤΡΙΆ (1) ΥΕΣΑ (5-6-7) ANEBATO : Μακεδονία ΑΝΘΟΣΤΡΟ: τερεά Ελλάδα, Κρήτη ΓΑΛΟΣΤΡΙ: Δωδώνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τυρί

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τυρί ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τυρί Γενικά Πήξη του γάλακτος με τη χρήση πρωτεολυτικών ενζύμων. Σκοπός μας είναι η αποσταθεροποίηση της κ-καζεΐνης με σκοπό την πήξη του αποσταθεροποιημένου μίγματος

Διαβάστε περισσότερα

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές oι Aγαπηµένες µου Συνταγές περιεχόµενα Εισαγωγή Βασικά υλικά Σούπες & σάλτσες Λαχανικά & σαλάτες Ζυμαρικά & ρύζι Κρέας & ψάρι Αυγά & τυριά Γλυκά Ιδέες για πάρτι Κομπόστες & τρόφιμα σε άλμη Πηγές Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα. Σχέσεις Εμπιστοσύνης

GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα. Σχέσεις Εμπιστοσύνης GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα Σχέσεις Εμπιστοσύνης Εταιρικό Προφίλ Το όραμα Η αποστολή Να γίνουμε ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

κατάλογος προϊόντων HO.RE.CA. από βουβαλίσιο & χοιρινό ελληνικό κρέας

κατάλογος προϊόντων HO.RE.CA. από βουβαλίσιο & χοιρινό ελληνικό κρέας κατάλογος προϊόντων HO.RE.CA. από βουβαλίσιο & χοιρινό ελληνικό κρέας Η εταιρεία μας είναι μια αμιγώς Ελληνική και οικογενειακή επιχείρηση που για το ξεκίνημα της το 1987 βασίστηκε στην εμπειρία και την

Διαβάστε περισσότερα

Αγελαδινό 2,8 0,7 3,4 4,7 110-120. Πρόβειο 4,5 0,9 7,2 4,8 162-250. Κατσικίσιο* 3,0 3,8 102-203

Αγελαδινό 2,8 0,7 3,4 4,7 110-120. Πρόβειο 4,5 0,9 7,2 4,8 162-250. Κατσικίσιο* 3,0 3,8 102-203 Τύποι γάλακτος Πρωτεϊνη λίπος λακτόζηασβέστιο Καζεϊνη Ορρού Αγελαδινό 2,8 0,7 3,4 4,7 110-120 Πρόβειο 4,5 0,9 7,2 4,8 162-250 Κατσικίσιο* 3,0 3,8 102-203 *Το κατσικίσιο γάλα έχει λιγότερη Λακτόζη από το

Διαβάστε περισσότερα

τα...μακαλύτερα παραδοσιακά, πεντανόστιμα και εγγυημένα

τα...μακαλύτερα παραδοσιακά, πεντανόστιμα και εγγυημένα τα...μακαλύτερα παραδοσιακά, πεντανόστιμα και εγγυημένα Καβουρμάς παραδοσιακός. Καβουρμάς παραδοσιακός τριών κρεάτων (χοιρινό, βοδινό, πρόβειο) με πράσο και εκλεκτά μπαχαρικά. Ελληνικά και Παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

Blue Cheese. Brie. Camembert. Gruyere. ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΤΥΡΙΑ!! Πηγή : GreekCook

Blue Cheese. Brie. Camembert. Gruyere. ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΤΥΡΙΑ!! Πηγή : GreekCook ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΤΥΡΙΑ!! Πηγή : GreekCook Blue Cheese, μπλε μούχλα Προέλευση: Ιταλία, Γαλλία Χρηση: σαλάτες, σνακ Επίσης: παρασκευάζεται μετά από ωρίμανση Brie Τύπος: μαλακό, κρεμώδες Προέλευση: Γαλλία Γεύση:

Διαβάστε περισσότερα

GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα. Σχέσεις Εμπιστοσύνης

GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα. Σχέσεις Εμπιστοσύνης GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα Σχέσεις Εμπιστοσύνης Εταιρικό Προφίλ Το όραμα Η αποστολή Να γίνουμε ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Gusto Dairy A.E. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Gusto Dairy A.E. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Gusto Dairy A.E. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Η Πρότυπος Γαλακτοβιομηχανία Πιερίας Α.Ε. με διακριτικό τίτλο Gusto Dairy είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη Ελληνική εταιρεία με κύρια δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις προϊόντων σε κομψές ξύλινες συσκευασίες που κάνουν το δώρο

Διαβάστε περισσότερα

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΖΑΜΑΙΚΑ Jerk Chicken To jerk πάει μπροστά από κάθε τύπο κρέατος στη Τζαμάικα και είναι ο τρόπος που ουσιαστικά μαρινάρουνε το κρέας. Το κοτόπουλο, όμως, φαίνεται πως είναι το αγαπημένο

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Μπαχαρικά και βότανα. > Μπαχαρικά & βότανα. σε Βοχ > Αρωματικά φυτά ψυχρής αφυδάτωσης

Μπαχαρικά και βότανα. > Μπαχαρικά & βότανα. σε Βοχ > Αρωματικά φυτά ψυχρής αφυδάτωσης ΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΝΙΚA ΠΟΣOΤΗΤΕΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ. Μπαχαρικά και βότανα Αποτελούν τους καρπούς ή τα αποξηραμένα τμήματα φυτών που περιέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds Zωμοί Kονσομέ Fonds ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΖΩΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ. Με προσήλωση στα αγνά υλικά μοναδικής ποιότητας, σε

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις προϊόντων σε κομψές ξύλινες συσκευασίες που κάνουν το δώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. 1. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ ΧΙΟΥ «ΜΑΣΤΕΛΟ» www.mastelo.gr

ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. 1. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ ΧΙΟΥ «ΜΑΣΤΕΛΟ» www.mastelo.gr ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1. ΜΑΛΑΚΟ ΤΥΡΙ ΧΙΟΥ «ΜΑΣΤΕΛΟ» www.mastelo.gr Είναι λευκό μαλακό τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα. Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του συλλέγετε καθημερινά από στάβλους

Διαβάστε περισσότερα

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO!

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO! Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! EUPHORIA Green tea Πράσινο τσάι Gunpowder Φύλλα τσαγιού με verbena, λεμονόχορτο, λεμονόφλουδα, πέταλα ηλιοτρόπιου και γεύση λεμονιού Μία αυθεντική σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤA ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακές. Ελληνικές Σαλάτες

Παραδοσιακές. Ελληνικές Σαλάτες Παραδοσιακές Ελληνικές Σαλάτες Παραδοσιακά με Φέτα Ελληνικά Αιγοπρόβεια Τυριά Πράσινη Καυτερή Πιπεριά KOΠΑΝΙΣΜΕΝΗ με Φέτα και Κόκκινες Πιπεριές Κόκκινες Ψητές Πιπεριές Πράσινη Καυτερή Πιπεριά Η παράδοση

Διαβάστε περισσότερα

HACCP ISO 9001 ISO ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

HACCP ISO 9001 ISO ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ HACCP ISO 9001 ISO 22000 ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 1 Η υγιεινή αποτελεί προϋπόθεση για προϊόντα καλής ποιότητας. 2 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 5 10 15 20 25 30 35 40 50 60

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

g o coffee bar WINE LIST

g o coffee bar WINE LIST C A g o coffee bar WINE LIST ΛΕΥΚΑ - WHITE ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΝΑΣΙΑΚΟΥ - Σεμέλη Μοσχοφίλερο Π.Ο.Π Μαντινεία Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα φίνα και δυνατά αρώματα στη μύτη, με το τριαντάφυλλο και τους λεμονανθούς

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms

Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms 03 επιτέλους γύρος εν ελλάδι! Οι Έλληνες καταναλωτές λατρεύουν την ψησταριά. Τους λείπει όμως το γευστικό, το ποιοτικό κρέας, με όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Σνακ KOZMETIK PLUS. Ζαχαροπλαστικής. Κονσέρβες. Κετσαπ. www.kozmetikplus.com

Σνακ KOZMETIK PLUS. Ζαχαροπλαστικής. Κονσέρβες. Κετσαπ. www.kozmetikplus.com KOZMETIK PLUS Σνακ Ζαχαροπλαστικής 2012 Κονσέρβες Κετσαπ www.kozmetikplus.com CRUNCHY SNACK Σνακ με χαμηλα λιπαρα Προιόν σνάκ Χαμηλά λιπαρά, τραγανό σνακ Τραγανά, πλούσια σέ γέυση, με χαμηλα λιπαρά (-70%

Διαβάστε περισσότερα

GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα. Σχέσεις Εμπιστοσύνης

GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα. Σχέσεις Εμπιστοσύνης GUSTO DAIRY Α.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα Σχέσεις Εμπιστοσύνης Εταιρικό Προφίλ Το όραμα Η αποστολή Να γίνουμε ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5 Τα κρασιά μας Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5 Ροζέ ημίξηρος μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΕΣ LECKER. Συστατικά : Άµυλο, ορός γάλακτος, αλάτι, φυτικά λιπαρά, κοτόπουλο, εκχύλισµα µαγιάς, µπαχαρικά.

ΣΟΥΠΕΣ LECKER. Συστατικά : Άµυλο, ορός γάλακτος, αλάτι, φυτικά λιπαρά, κοτόπουλο, εκχύλισµα µαγιάς, µπαχαρικά. ΣΟΥΠΕΣ LECKER Μικρή δόση δοκιµής για όλες τις σούπες : (αναλογία δόσης 60gr Υλικό + 500ml νερό) Ζεσταίνουµε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά έως 90 & αναδεύουµε µέχρι να διασπαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων Τα κρασιά μας Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Οίνοι Λευκοί ROBOLA DE CEPHALONIE ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Παράγεται από την μοναδική ποικιλία ρομπόλας Κεφαλονιάς και από επιλεγμένους

Διαβάστε περισσότερα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα Υπολιπιδαιμική Δίαιτα ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, φρυγανιές, ρύζι Κρουασάν, τσουρέκι, ζαχαρωμένα δημητριακά ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Αποβουτυρωμένο γάλα, άπαχα τυριά, άπαχο γιαούρτι, ασπράδια αυγού,

Διαβάστε περισσότερα

handmade flavours

handmade flavours 1 TABLE OF CONTENTS Ταυτότητα-Ιστορία: Το DeliRoom ξεκιναέι την παρουσία του στον χώρο των τροφίμων το 2014 από τον Τεχνολόγο Τροφίμων (Ανέστης Ρουσόδημος) και την Ηλεκρολόγο Μηχανικό (Βούλα Γάλλου). Τα

Διαβάστε περισσότερα

H Elvida Foods πιστή στην παράδοση των καινοτόμων ποιοτικών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς παρουσιάζει τη σειρά NOSTIMOST.

H Elvida Foods πιστή στην παράδοση των καινοτόμων ποιοτικών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς παρουσιάζει τη σειρά NOSTIMOST. H Elvida Foods πιστή στην παράδοση των καινοτόμων ποιοτικών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς παρουσιάζει τη σειρά NOSTIMOST. Πρόκειται για μια σειρά από έτοιμες και ολοκληρωμένες

Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιές του καλού καιρού...

Νοστιμιές του καλού καιρού... Νοστιμιές του καλού καιρού... ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2019 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ classic Η μουστάρδα Classic από τις «οι Γουμένισσες», απογειώνει γευστικά ψητά κρέατα, λουκάνικα και κοτόπουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες,

Διαβάστε περισσότερα

Καρυκεύματα. > Γενικά καρυκεύματα. > Ελληνικής κουζίνας. > Ethnic καρυκεύματα. > Μίγματα αρωματικών φυτών

Καρυκεύματα. > Γενικά καρυκεύματα. > Ελληνικής κουζίνας. > Ethnic καρυκεύματα. > Μίγματα αρωματικών φυτών ΔΙΝΟΥΝ ΓΕΥΣΗ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ, ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. Καρυκεύματα Μίγματα μπαχαρικών, βοτάνων και άλλων γευστικών υλών, προσεκτικά επιλεγμένα, εγγυώνται την ένταση αλλά και μία εκλεπτυσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Tortellini Ιταλίας UNIPASTA 4gr. Tortelloni Ιταλίας UNIPASTA 6gr. Giganti Ιταλίας UNIPASTA 28gr

Tortellini Ιταλίας UNIPASTA 4gr. Tortelloni Ιταλίας UNIPASTA 6gr. Giganti Ιταλίας UNIPASTA 28gr 1 Tortellini Ιταλίας UNIPASTA 4gr Κλασσικές Διαθέσιµες γεµίσεις: με Κρέας, με Prosciutto Crudo, με Τυριά. Μέσο βάρος τεµαχίου: 4gr Μέσο βάρος µερίδας µετά τον βρασµό: 162gr (+35%) Διατηρησιµότητα μήνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ!! ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ Μεσογειακή Διατροφή Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή.η Mεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

Η Le Monde Du Saumon παρασκευάζει τον καπνιστό σολομό για τα παγκοσμίου φήμης γαλλικά καταστήματα Fauchon Paris. Ο εξαιρετικά νόστιμός καπνιστός

Η Le Monde Du Saumon παρασκευάζει τον καπνιστό σολομό για τα παγκοσμίου φήμης γαλλικά καταστήματα Fauchon Paris. Ο εξαιρετικά νόστιμός καπνιστός Η Le Monde Du Saumon παρασκευάζει τον καπνιστό σολομό για τα παγκοσμίου φήμης γαλλικά καταστήματα Fauchon Paris. Ο εξαιρετικά νόστιμός καπνιστός σολομός της εταιρείας Le Monde Du Saumon είναι αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ. Σε ισχύ τίθεται η νέα υπουργική απόφαση, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό των ειδών που διατίθενται στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

============================================================================

============================================================================ Γαρνιτούρες- Συνοδευτικά Δημοσιεύθηκε από Hlianna - 15/11/2010 12:02 Γαρνιτούρα για γαλοπούλα ή στην κατσαρόλα μισή κούπα μπασμάτι μισό κιλό κιμά χοιρινό μισή κούπα κρεμμύδια τριμ τα εντόσθια ψιλ/να 1

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Τα τοπικά κρασιά από τους αμπελώνες της Πάρου, της οικογένειας Μωραϊτη, παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Παρασκευής «Παραδοσιακών Ζυμαρικών» Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Τεχνολογία Παρασκευής «Παραδοσιακών Ζυμαρικών» Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογία Παρασκευής «Παραδοσιακών Ζυμαρικών» Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας Φοιτητές: Ηλιάνα Γκοβίνα Κατερίνα Κάμπα Δημήτρης Φραγκούλης Χρήστος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Νόστιμα, απλά και υγιεινά! ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο μας έθεσε ως ένα από τους στόχους του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ Τα Barilla Integrale προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ (ελληνικό) 11,00 το κιλό ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΟΣΤΟ (ελληνικό) 10,00 το κιλό ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ (ελληνικό) 20,00 το κιλό ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΟΥ (ελληνικό) 11,00 το κιλό ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΝΤ ΠΡΟΪΟ. η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα. δικά μας. από το α ως το ω!

ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΝΤ ΠΡΟΪΟ. η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα. δικά μας. από το α ως το ω! ΝΤ η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα δικά μας το α ως το ω! ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΟΣ Η άγρια ομορφιά της περιοχής του Σουλίου, η αγάπη μας για τα ζώα και τη γαλακτοκομική δημιούργησαν για εσάς τα προϊόντα γάλακτος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014 ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΜΑΔΑ Α ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑΤΕΛΑΤΖΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΛΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Ο όρος

Διαβάστε περισσότερα

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια ορεκτικά ντάκος κρίθινο παξιμάδι με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, πηχτόγαλο χανίων, ελαιόλαδο και ελιές 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο μοσχαρίσιο φιλέτο, άγριες αγκινάρες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΤΟΥΓΙΑ ΖΑΧ Α 21/05/12

ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΤΟΥΓΙΑ ΖΑΧ Α 21/05/12 ΒΟΥΤΥΡΟ Το βούτυρο είναι μία πολύ σημαντική πρώτη ύλη για τη ζαχαροπλαστική διότι τα περισσότερα γλυκά περιέχουν βούτυρο, άλλα σε μικρές και άλλα σε μεγάλες ποσότητες. Τι είναι όμως το βούτυρο, πώς δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας

γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας salad bar σαλάτα του καίσαρα δροσερή χωριάτικη σαλάτα με

Διαβάστε περισσότερα

Menu ΟΡΕΚΤΙΚΑ. Καπρέζε μοτσαρέλα, ντομάτα, πέστο. Φρέσκα μανιτάρια αλά κρεμ. Μανιτάρια γεμιστά γκρατινέ. Σκορδόψωμο

Menu ΟΡΕΚΤΙΚΑ. Καπρέζε μοτσαρέλα, ντομάτα, πέστο. Φρέσκα μανιτάρια αλά κρεμ. Μανιτάρια γεμιστά γκρατινέ. Σκορδόψωμο Menu ΟΡΕΚΤΙΚΑ Καπρέζε μοτσαρέλα, ντομάτα, πέστο Φρέσκα μανιτάρια αλά κρεμ Μανιτάρια γεμιστά γκρατινέ Σκορδόψωμο Φρέσκα μανιτάρια ινφέρνο καυτερή κόκκινη σάλτσα Μανιτάρια πλευρώτους σχάρας Μελιτζάνα «Parmigiano»

Διαβάστε περισσότερα

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil Το Κτήµα Κοτσώνη βρίσκεται στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην περιφέρεια των Αρχαίων Μυκηνών και του Άργους. Μια λοφώδης περιοχή που από την αρχαιότητα φηµίζεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και την

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Οι τυποποιημένες τροφές του Δυτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Το Μοσχοφίλερο πιθανότατα είναι µια απο τις πιο παλιές Ελληνικές ποικιλίες, καθώς σύµφωνα µε ισχυρισµούς

Διαβάστε περισσότερα

Antipasti / Ορεκτικά. Pasta / Ζυμαρικά

Antipasti / Ορεκτικά. Pasta / Ζυμαρικά menu Antipasti / Ορεκτικά ΠΟΠ Επιλογές τυριών με σπιτικές μαρμελάδες μελίμηλον ΠΟΠ Επιλογές Ιταλικών αλλαντικών Vitello Tonnato Λεπτοκομμένο νουά μόσχου με σάλτσα τόνου Carpacccio Από μοσχαρίσιο φιλέτο,

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσεις και εδέσματα από την Ουγγαρία

Γεύσεις και εδέσματα από την Ουγγαρία Γεύσεις και εδέσματα από την Ουγγαρία Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (MNKH), παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την ουγγρική κουζίνα: μια σύνθεση αρχαίων ασιατικών διατροφικών παραδόσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνικός γύρος έχοντας μακρόχρονη σχέση με το χώρο του ελληνικού ψητοπωλείου αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας, ασφάλειας και υψηλής ποιότητας.

Η Ελληνικός γύρος έχοντας μακρόχρονη σχέση με το χώρο του ελληνικού ψητοπωλείου αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας, ασφάλειας και υψηλής ποιότητας. Η Ελληνικός γύρος έχοντας μακρόχρονη σχέση με το χώρο του ελληνικού ψητοπωλείου αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας, ασφάλειας και υψηλής ποιότητας. Μέσα από σταθερές συνεργασίες με τους κορυφαίους προμηθευτές

Διαβάστε περισσότερα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα DORIAN ZEST Exclusive Business Gifts Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Έτοιμες Συνθέσεις Δώρων Lunch Break..4 Taste and Colour..5 Tomato the Antioxidant..6 A Big Mediterranean

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ----------------------------------------------------------

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ---------------------------------------------------------- 2014 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ---------------------------------------------------------- Η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ιδρύθηκε το 2007 και μέσα σε λίγα χρόνια, χάρη στο όραμα, την υπευθυνότητα, την αξιοπιστία, αρχές τις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Γαστρονομικός Τουρισμός

Γαστρονομικός Τουρισμός Γαστρονομικός Τουρισμός ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. Ο γαστρονομικός

Διαβάστε περισσότερα

Μεσημεριανό. CAPRESE σαλάτα με μπουράτα με ντομάτα, berries και μαριναρισμένο καρπούζι

Μεσημεριανό. CAPRESE σαλάτα με μπουράτα με ντομάτα, berries και μαριναρισμένο καρπούζι Μεσημεριανό Σερβίρεται από 13:00 μέχρι 18:00 ΤΑΡΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ με μπισκότο παρμεζάνας, αβοκάντο και chorizo CAPRESE σαλάτα με μπουράτα με ντομάτα, berries και μαριναρισμένο καρπούζι CARPACCIO ΜΟΣΧΟΥ με ντοματίνια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων.

Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων. Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων. Ο καφές πρέπει να είναι τόσο ζεστός, όσο τα φιλιά μιας κοπέλας την πρώτη μέρα, τόσο γλυκός, όσο οι νύχτες στην αγκαλιά της και τόσο μαύρος, όσο η γνώμη της μητέρας

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευάσματα Κρέατος

Παρασκευάσματα Κρέατος Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά που χαρίζουν, τα αποτελούν επίσης μικρές πινελιές χρώματος και απίθανων αρωμάτων. Στη συλλογή μας θα βρείτε ποικιλία καρυκευμάτων για παρασκευάσματα κρέατος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΣΗ 1 Η... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η κουζίνα της Μακεδονίας αντανακλά την πολιτισμική και γαστρονομική

Διαβάστε περισσότερα

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht βραδινό Τρώω µε τον πατέρα µου στις 18 ώρα βραδινό.τρώµε ψωµί µε τυρί και αλλαντικά. δείπνο Παίρνω µε τον πατέρα µου δείπνο στις 18 ώρα. Τρώµε σούπα µε µακαρόνια. κούπα οι κούπες Πίνω νερό από την κούπα.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡEΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚA ΠΡΟΪOΝΤΑ ΚAΘΕ ΜEΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠEΖΙ ΣΑΣ

ΦΡEΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚA ΠΡΟΪOΝΤΑ ΚAΘΕ ΜEΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠEΖΙ ΣΑΣ ΦΡEΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚA ΠΡΟΪOΝΤΑ ΚAΘΕ ΜEΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠEΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Σ αυτόν τον τόπο θέλουμε να προσφέρουμε στην οικογένειά μας, ό,τι καλύτερο έχουμε και κάτι παραπάνω. Θέλουμε να μοιραζόμαστε με τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΑΜΠΟΝ

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΑΜΠΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΑΜΠΟΝ Η επιλογή της ποιότητας του κρέατος είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα του παραγόμενου τελικού προϊόντος. Έτσι θα

Διαβάστε περισσότερα

συνταγεσ της στιγμήσ

συνταγεσ της στιγμήσ συνταγες της στιγμής ΣΟΥΠΕΣ Πικάντικη Κοτόσουπα με Φιδέ 250 γρ. φιδές 1 κιλό κοτόπουλο βρασμένο 4 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 1 μικρή καυτερή πιπεριά 1 κουταλάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΖΕΣΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Γαρίδες* σαγανάκι σε πήλινο 9,50 Ελαιόλαδο, κρεµµύδι, σκόρδο,

Διαβάστε περισσότερα

FOOD TRENDS. Provil Chef úèî! Προτάσεισ και ιδέεσ για νόστιμα πιάτα

FOOD TRENDS. Provil Chef úèî! Προτάσεισ και ιδέεσ για νόστιμα πιάτα FOOD TRENDS Provil Chef úèî! Προτάσεισ και ιδέεσ για νόστιμα πιάτα Editorial Η καλοκαιρινή σεζόν, η εποχή των ωραίων γεύσεων αλλά και των ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων για τον επαγγελµατία chef, ξεκινά.

Διαβάστε περισσότερα

Xαλλούμι. Halloumi /həˈluːmi/

Xαλλούμι. Halloumi /həˈluːmi/ Xαλλούμι Halloumi /həˈluːmi/ Όνομα Χαλλούμι Τόπος καταγωγής Κύπρος Κατανάλωση κατά κεφαλήν @Κύπρος 9 κιλά/ετησίως Κατανάλωση @υφήλιος 40 χώρες στις 5 ηπείρους Το εθνικό τυρί της Κύπρου! Ημίσκληρο τυρί

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ΣΟΥΠΕΣ VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ Υλικά 300 gr κάστανα 2 καρότα 1 πράσο 1 χούφτα μαϊντανό αλάτι θαλασσινό 1,5 lt νερό Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Πίτες Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Υλικά (για 20 άτομα) Γέμιση ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο 300 γρ μελιτζάνες 200 γρ πράσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Ζύμη 800 γρ αλεύρι για όλες

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21 Αποστάγματα O γλυκάνισος στα ποτήρια μας Ούζο από την Ελλάδα, παστίς από την Γαλλία, αράκ από τη Μέση Ανατολή, ρακί από την Τουρκία, σαμπούκα από την Ιταλία. Η παγκοσμιοποίηση έχει γεύση γλυκάνισου...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας Κριτοβουλίδου 15-17 Ρέθυμνο Τ.Κ 74100 Τ. 28310 51401 F. 2831030401 symfono_gram@nar.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών

Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΑΤΤΑΛΑΣ Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή. Η Μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες

Διαβάστε περισσότερα

FOOD TRENDS. Γευστικές προτάσεις για τις γιορτές

FOOD TRENDS. Γευστικές προτάσεις για τις γιορτές FOOD TRENDS Γευστικές προτάσεις για τις γιορτές Editorial Ο µεζές έχει µια διαχρονική γευστική αξία στην κουλτούρα και τον πολιτισµό των Ελλήνων η οποία πηγάζει από την αρχαία Ελλάδα. Σε γιορτές και συµπόσια

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST Το οινοποιείο μας βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και η παραγωγή οίνου ξεκινά το 1980. Η εταιρεία καλλιεργεί αμπελώνες έκτασης 32,5 στρεμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου Ο γύρος του κόσμου ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο λαχταριστά και δημοφιλή σάντουιτς από διάφορες χώρες του κόσμου. Αν τύχει και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Μαγειρική του κόσμου Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική Ομάδα Γ Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Βόρια και Νότια Αμερική Η αμερικάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από

Διαβάστε περισσότερα