Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα."

Transcript

1

2

3 Για νέα γενιά πτωχευµένων επιχειρήσεων προειδοποιεί ο ΣΑΤΕ Η αδυναµία της Πολιτείας να περιορίσει τις προσφορές κάτω του κόστους στα δηµόσια έργα και να αποτρέψει καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού που καταπατούν τις αρχές της προστασίας του ανταγωνισµού και της ισότητας των διαγωνιζοµένων στα έργα δηµιουργεί µία νέα γενιά πτωχευµένων εργοληπτικών επιχειρήσεων, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). απορρύθµιση. Συγκεκριµένα στην επιστολή του ΣΑΤΕ τονίζεται ότι οι αναθέτουσες αρχές κάνουν αποδεκτές υπερβολικά χαµηλές προσφορές διαγωνιζοµένων, χωρίς να προχωρούν στον έλεγχο της δυνατότητας υλοποίησής τους, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία το επιβάλλει. χαρακτηρίζεται από το φαινόµενο µειοδότριες προσφορές να αναδεικνύονται από 15 έως και 20 ποσοστιαίες µονάδες κάτω του κόστους, γεγονός που συνεπάγεται χρονοβόρες διαδικασίες αποπεράτωσης και αµφιλεγόµενη ποιότητα κατασκευής των έργων, που είναι οι συνέπειες της ανάθεσης των έργων σε προσφορές κάτω του κόστους, φαινόµενο που τελικώς αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και των χρηστών των έργων. υγιών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν µπορούν να ανταγωνιστούν προσφορές κάτω του κόστους και µοιραία είτε θα έχουν µηδενικό κύκλο εργασιών και απόλυση απασχολούµενου προσωπικού είτε θα αναγκαστούν να εµπλακούν σε µία διαδικασία ζηµιογόνων προσφορών που και πάλι θα τις οδηγήσει σε κλείσιµο. Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα. Οι προβλέψεις του άρθρου 88 του Ν.4412/2016 µε το οποίο θεσπίζεται ο έλεγχος των αναθετουσών αρχών επί των ασυνήθιστα χαµηλών προσφορών και η προβλεφθείσα στο ίδιο άρθρο δυνατότητα έκδοσης εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδοµών προκειµένου να δίδονται κατευθύνσεις στις Αναθέτουσες Αρχές για τον αντικειµενικό και ενιαίο τρόπο ανάδειξης των Ασυνήθιστα Χαµηλών Προσφορών συνιστά µία θετική και αναγκαία, κατά την άποψη του ΣΑΤΕ, πρόβλεψη του νοµοθέτη αφού η παραχώρηση στις αναθέτουσες αρχές να αξιολογούν αυτές πότε µία προσφορά είναι ασυνήθιστα χαµηλή και εάν η υποβληθείσα αιτιολόγηση δικαιολογεί επαρκώς την οικονοµική προσφορά, αποτελεί "λευκή επιταγή" για αυθαιρεσίες και ανοµίες κάθε µορφής. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην επιστολή, µέχρι και σήµερα το Υπουργείο δεν έχει ενεργοποιήσει την σχετική πρόβλεψη του νόµου για έκδοση εγκυκλίου µε αποτέλεσµα οι αναθέτουσες αρχές να συνεχίζουν να αναδεικνύουν αναδόχους µειοδότριες εταιρείες µε προσφορές που αντικειµενικά δεν µπορούν να υλοποιηθούν. εργοληπτικός κόσµος από καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού που συντηρεί η µη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ο Σύνδεσµος ζητά συνάντηση µε τον Υπουργό.

4 11 Μαϊ 2017 Για νέα γενιά πτωχευµένων επιχειρήσεων προειδοποιεί ο ΣΑΤΕ Η αδυναµία της Πολιτείας να περιορίσει τις προσφορές κάτω του κόστους στα δηµόσια έργα και να αποτρέψει καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού που καταπατούν τις αρχές της προστασίας του ανταγωνισµού και της ισότητας των διαγωνιζοµένων στα έργα δηµιουργεί µία νέα γενιά πτωχευµένων εργοληπτικών επιχειρήσεων, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). απορρύθµιση. Συγκεκριµένα στην επιστολή του ΣΑΤΕ τονίζεται ότι οι αναθέτουσες αρχές κάνουν αποδεκτές υπερβολικά χαµηλές προσφορές διαγωνιζοµένων, χωρίς να προχωρούν στον έλεγχο της δυνατότητας υλοποίησής τους, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία το επιβάλλει. χαρακτηρίζεται από το φαινόµενο µειοδότριες προσφορές να αναδεικνύονται από 15 έως και 20 ποσοστιαίες µονάδες κάτω του κόστους, γεγονός που συνεπάγεται χρονοβόρες διαδικασίες αποπεράτωσης και αµφιλεγόµενη ποιότητα κατασκευής των έργων, που είναι οι συνέπειες της ανάθεσης των έργων σε προσφορές κάτω του κόστους, φαινόµενο που τελικώς αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και των χρηστών των έργων. υγιών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν µπορούν να ανταγωνιστούν προσφορές κάτω του κόστους και µοιραία είτε θα έχουν µηδενικό κύκλο εργασιών και απόλυση απασχολούµενου προσωπικού είτε θα αναγκαστούν να εµπλακούν σε µία διαδικασία ζηµιογόνων προσφορών που και πάλι θα τις οδηγήσει σε κλείσιµο. Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα. Οι προβλέψεις του άρθρου 88 του Ν.4412/2016 µε το οποίο θεσπίζεται ο έλεγχος των αναθετουσών αρχών επί των ασυνήθιστα χαµηλών προσφορών και η προβλεφθείσα στο ίδιο άρθρο δυνατότητα έκδοσης εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδοµών προκειµένου να δίδονται κατευθύνσεις στις Αναθέτουσες Αρχές για τον αντικειµενικό και ενιαίο τρόπο ανάδειξης των Ασυνήθιστα Χαµηλών Προσφορών συνιστά µία θετική και αναγκαία, κατά την άποψη του ΣΑΤΕ, πρόβλεψη του νοµοθέτη αφού η παραχώρηση στις αναθέτουσες αρχές να αξιολογούν αυτές πότε µία προσφορά είναι ασυνήθιστα χαµηλή και εάν η υποβληθείσα αιτιολόγηση δικαιολογεί επαρκώς την οικονοµική προσφορά, αποτελεί "λευκή επιταγή" για αυθαιρεσίες και ανοµίες κάθε µορφής. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην επιστολή, µέχρι και σήµερα το Υπουργείο δεν έχει ενεργοποιήσει την σχετική πρόβλεψη του νόµου για έκδοση εγκυκλίου µε αποτέλεσµα οι αναθέτουσες αρχές να συνεχίζουν να αναδεικνύουν αναδόχους µειοδότριες εταιρείες µε προσφορές που αντικειµενικά δεν µπορούν να υλοποιηθούν. εργοληπτικός κόσµος από καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού που συντηρεί η µη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ο Σύνδεσµος ζητά συνάντηση µε τον Υπουργό.

5 ΣΑΤΕ: Οι αλόγιστες εκπτώσεις στα έργα δηµιουργούν µια νέα γενιά πτωχευµένων επιχειρήσεων Πέµπτη, 11 Μάιος 2017 απορρύθµιση. Συγκεκριµένα στην επιστολή του ΣΑΤΕ τονίζεται ότι οι αναθέτουσες αρχές κάνουν αποδεκτές υπερβολικά χαµηλές προσφορές διαγωνιζοµένων, χωρίς να προχωρούν στον έλεγχο της δυνατότητας υλοποίησής τους, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία το επιβάλλει. χαρακτηρίζεται από το φαινόµενο µειοδότριες προσφορές να αναδεικνύονται από 15 έως και 20 ποσοστιαίες µονάδες κάτω του κόστους, γεγονός που συνεπάγεται χρονοβόρες διαδικασίες αποπεράτωσης και αµφιλεγόµενη ποιότητα κατασκευής των έργων, που είναι οι συνέπειες της ανάθεσης των έργων σε προσφορές κάτω του κόστους, φαινόµενο που τελικώς αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και των χρηστών των έργων. υγιών επι-χειρήσεων, οι οποίες δεν µπορούν να ανταγωνιστούν προσφορές κάτω του κόστους και µοιραία είτε θα έχουν µηδενικό κύκλο εργασιών και απόλυση απασχολούµενου προσωπικού είτε θα αναγκαστούν να εµπλακούν σε µία διαδικασία ζηµιογόνων προσφορών που και πάλι θα τις οδηγήσει σε κλείσιµο. Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα. Οι προβλέψεις του άρθρου 88 του Ν.4412/2016 µε το οποίο θεσπίζεται ο έλεγχος των αναθετουσών αρχών επί των ασυνήθιστα χαµηλών προσφορών και η προβλεφθείσα στο ίδιο άρθρο δυνατότητα έκδοσης εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδοµών προκειµένου να δίδονται κατευθύνσεις στις Αναθέτουσες Αρχές για τον αντικειµενικό και ενιαίο τρόπο ανάδειξης των Ασυνήθιστα Χαµηλών Προσφορών συνιστά µία θετική και αναγκαία, κατά την άποψη του ΣΑΤΕ, πρόβλεψη του νοµοθέτη αφού η παραχώρηση στις αναθέτουσες αρχές να αξιολογούν αυτές πότε µία προσφορά είναι ασυνήθιστα χαµηλή και εάν η υποβληθείσα αιτιολόγηση δικαιολογεί επαρκώς την οικονοµική προσφορά, αποτελεί «λευκή επιταγή» για αυθαιρεσίες και ανοµίες κάθε µορφής. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην επιστολή, µέχρι και σήµερα το Υπουργείο δεν έχει ενεργοποιήσει την σχετική πρόβλεψη του νόµου για έκδοση εγκυκλίου µε αποτέλεσµα οι αναθέτουσες αρχές να συνεχίζουν να αναδεικνύουν αναδόχους µειοδότριες εταιρείες µε προσφορές που αντικειµενικά δεν µπορούν να υλοποιηθούν. εργοληπτικός κόσµος από καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού που συντηρεί η µη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ο Σύνδεσµος ζητά συνάντηση µε τον Υπουργό.

6 Για νέα γενιά πτωχευµένων επιχειρήσεων προειδοποιεί ο ΣΑΤΕ 11/05/2017 Η αδυναµία της Πολιτείας να περιορίσει τις προσφορές κάτω του κόστους στα δηµόσια έργα και να αποτρέψει καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού που καταπατούν τις αρχές της προστασίας του ανταγωνισµού και της ισότητας των διαγωνιζοµένων στα έργα δηµιουργεί µία νέα γενιά πτωχευµένων εργοληπτικών επιχειρήσεων, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). απορρύθµιση. Συγκεκριµένα στην επιστολή του ΣΑΤΕ τονίζεται ότι οι αναθέτουσες αρχές κάνουν αποδεκτές υπερβολικά χαµηλές προσφορές διαγωνιζοµένων, χωρίς να προχωρούν στον έλεγχο της δυνατότητας υλοποίησής τους, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία το επιβάλλει. χαρακτηρίζεται από το φαινόµενο µειοδότριες προσφορές να αναδεικνύονται από 15 έως και 20 ποσοστιαίες µονάδες κάτω του κόστους, γεγονός που συνεπάγεται χρονοβόρες διαδικασίες αποπεράτωσης και αµφιλεγόµενη ποιότητα κατασκευής των έργων, που είναι οι συνέπειες της ανάθεσης των έργων σε προσφορές κάτω του κόστους, φαινόµενο που τελικώς αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και των χρηστών των έργων. υγιών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν µπορούν να ανταγωνιστούν προσφορές κάτω του κόστους και µοιραία είτε θα έχουν µηδενικό κύκλο εργασιών και απόλυση απασχολούµενου προσωπικού είτε θα αναγκαστούν να εµπλακούν σε µία διαδικασία ζηµιογόνων προσφορών που και πάλι θα τις οδηγήσει σε κλείσιµο. Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα. Οι προβλέψεις του άρθρου 88 του Ν.4412/2016 µε το οποίο θεσπίζεται ο έλεγχος των αναθετουσών αρχών επί των ασυνήθιστα χαµηλών προσφορών και η προβλεφθείσα στο ίδιο άρθρο δυνατότητα έκδοσης εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδοµών προκειµένου να δίδονται κατευθύνσεις στις Αναθέτουσες Αρχές για τον αντικειµενικό και ενιαίο τρόπο ανάδειξης των Ασυνήθιστα Χαµηλών Προσφορών συνιστά µία θετική και αναγκαία, κατά την άποψη του ΣΑΤΕ, πρόβλεψη του νοµοθέτη αφού η παραχώρηση στις αναθέτουσες αρχές να αξιολογούν αυτές πότε µία προσφορά είναι ασυνήθιστα χαµηλή και εάν η υποβληθείσα αιτιολόγηση δικαιολογεί επαρκώς την οικονοµική προσφορά, αποτελεί "λευκή επιταγή" για αυθαιρεσίες και ανοµίες κάθε µορφής. Ωστόσο, όπως τονίζεται στην επιστολή, µέχρι και σήµερα το Υπουργείο δεν έχει ενεργοποιήσει την σχετική πρόβλεψη του νόµου για έκδοση εγκυκλίου µε αποτέλεσµα οι αναθέτουσες αρχές να συνεχίζουν να αναδεικνύουν αναδόχους µειοδότριες εταιρείες µε προσφορές που αντικειµενικά δεν µπορούν να υλοποιηθούν. εργοληπτικός κόσµος από καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού που συντηρεί η µη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ο Σύνδεσµος ζητά συνάντηση µε τον Υπουργό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:30432/ΣΜ/σβ ΑΘΗΝΑ, 22 Σεπτεµβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:30432/ΣΜ/σβ ΑΘΗΝΑ, 22 Σεπτεµβρίου 2016 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:30432/ΣΜ/σβ ΑΘΗΝΑ, 22 Σεπτεµβρίου 2016 Π Ρ Ο Σ 1) Πρόεδρο Συµβουλίου ηµοσίων Έργων/Τµήµα Κατασκευών κ. Αντώνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΤΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των εργοληπτών για τα προβλήµατα στον κλάδο

ΣΑΤΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των εργοληπτών για τα προβλήµατα στον κλάδο www.euro2day.gr ΣΑΤΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των εργοληπτών για τα προβλήµατα στον κλάδο 29 Ιανουαρίου 2018 Σε έκτακτη γενική συνέλευση θα συζητήσουν οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που συµµετέχουν στον

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ»

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» Σέργιος Λαμπρόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΤΕ. δια του ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΘΟΥΣΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΤΕ. δια του ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΘΟΥΣΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:32096 Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2018 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΤΕ δια του ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΘΟΥΣΑΚΗ, ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

3η ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 "ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Δ.Ε. "

3η ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Δ.Ε. Είναι κοινή, πιστεύουμε η πεποίθηση ότι έχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή των δημοσίων έργων στην χώρα μας. Το υπάρχον έχει κάνει το κύκλο του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΘΟΥΣΑΚΗ, ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΘΟΥΣΑΚΗ, ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.: 31227 Αθήνα, 04 Μαΐου 2017 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΘΟΥΣΑΚΗ, ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΕΝΟΤΗΤΑ 1:

Διαβάστε περισσότερα

OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. Καραϊσκάκη Πάτρα Τηλ :

OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. Καραϊσκάκη Πάτρα Τηλ : ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. Καραϊσκάκη 140-144 Πάτρα Τηλ : 210-2040 Fαχ : 210-24047 e-mail : parasks@otenet.gr OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣ BHMA MEΛΩΝ ΣΑΤΕ ΘΕΜΑ : Υπερβολικές εκπτώσεις : σκέψεις και προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πάνας Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Γραμματέας Τμήματος Εταιρειών. Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2016

Αντώνης Πάνας Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Γραμματέας Τμήματος Εταιρειών. Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2016 Αντώνης Πάνας Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Γραμματέας Τμήματος Εταιρειών Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2016 1 Δομή Παρουσίασης Εισαγωγή Τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες; Μεθοδολογία Ανάλυση Case Studies Συμπεράσματα

Διαβάστε περισσότερα

Καταγγελίες του ΣΑΤΕ για άκρως περιοριστικούς όρους για την συµµετοχή σε διαγωνισµούς έργων λειτουργίας ΧΥΤΑ

Καταγγελίες του ΣΑΤΕ για άκρως περιοριστικούς όρους για την συµµετοχή σε διαγωνισµούς έργων λειτουργίας ΧΥΤΑ www.dealnews.gr www.sate.gr Καταγγελίες του ΣΑΤΕ για άκρως περιοριστικούς όρους για την συµµετοχή σε διαγωνισµούς έργων λειτουργίας ΧΥΤΑ Πέµπτη, 09. 11. 2017 Καµία αλλαγή δεν επήλθε παρά τις προσδοκίες

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ» «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ» «Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Η - Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η :» Α Ν Τ Ω Ν Η Σ Κ Ο Τ Σ Ω Ν Η Σ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Σ Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ο Σ Ε Μ Π, MSC Μ Ε Λ Ο Σ Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΤΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΤΗΣ 31-1-2018 ΠΡΟΕ ΡΟΣ.Σ. κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης ΠΡΟΕ ΡΟΣ Γ.Σ. κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ.Σ. κ. Χρήστος Καλογερόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

www.euro2day.gr www.sate.gr ΣΑΤΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόµου αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. 16 Φεβρουαρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Εκλέχθηκαν τα 13 µέλη του νέου Σ του ΣΑΤΕ. Μάρτιος 29, 2018

Εκλέχθηκαν τα 13 µέλη του νέου Σ του ΣΑΤΕ. Μάρτιος 29, 2018 www.newmoney.gr Εκλέχθηκαν τα 13 µέλη του νέου Σ του ΣΑΤΕ Μάρτιος 29, 2018 Στην πρώτη συνεδρίασή του, που θα συγκληθεί εντός του αµέσως προσεχούς διαστήµατος, θα συγκροτηθεί σε σώµα το νέο ιοικητικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:30892 ΑΘΗΝΑ, 31 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:30892 ΑΘΗΝΑ, 31 Ιανουαρίου 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:30892 ΑΘΗΝΑ, 31 Ιανουαρίου 2017 Π Ρ Ο Σ Τον Πρόεδρο Σ Ε/Τµ.Κατασκευών κ. Αντώνιο Κοτσώνη ΑΝΑΚ.: Γραφείο Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μελέτη, κατασκευή, χρηµατοδότηση και παραχώρηση της. εκµετάλλευσης για 25 έτη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριµµάτων Νοµού Ηµαθίας».

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μελέτη, κατασκευή, χρηµατοδότηση και παραχώρηση της. εκµετάλλευσης για 25 έτη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριµµάτων Νοµού Ηµαθίας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦ.ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΟΤΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Μητροπόλεως 14 59100, Βέροια τηλ:2331075131 fax:2331075132 Βέροια 12-12- 2007 Αρ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 14, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ : , , FAX : e-m ail : website :

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 14, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ : , , FAX : e-m ail : website : Αρ. Πρωτ. 606 Θεσσαλονίκη 19-05-2009 Προς Τις Εργοληπτικές Οργανώσεις ΠΕΣΕΔΕ ΠΕΔΜΕΔΕ ΠΕΔΜΗΕΔΕ - ΣΑΤΕ - ΣΤΕΑΤ Τους Συνδέσμους Ε.Δ.Ε. Το ΤΕΕ Το ΤΕΕ/Τμ.Κ.Μ. Τα λοιπά Περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ Θέμα: Προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθµ. Πρωτ.: 32331 Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018 Π Ρ Ο Σ Αποκεντρωµένη ιοίκηση Μακεδονίας Θράκης ΚΟΙΝ.: 1. Υπουργείο Εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:32380 Αθήνα, 28 Μαρτίου 2018 Απολογισμός και λογοδοσία για τη δραστηριότητα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

www.ethnos.gr www.sate.gr ΣΑΤΕ: Καταγγελία για αποκλεισµό ελληνικών εταιρειών από διαγωνισµούς στο Κόσοβο Τον αποκλεισµό των ελληνικών τεχνικών εταιριών από δύο διαγωνισµούς καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200553-2012:text:el:html GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S 121-200553 Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. Τάξη και κατηγορία έργων όπου πρέπει να είναι εγγεγραµµένος ο υποχρεωτικά οριζόµενος υπεργολάβος.

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. Τάξη και κατηγορία έργων όπου πρέπει να είναι εγγεγραµµένος ο υποχρεωτικά οριζόµενος υπεργολάβος. Νοµική Υπηρεσία ΣΑΤΕ Σταµάτης Σ. Σταµόπουλος, ικηγόρος, Νοµικός Σύµβουλος ΣΑΤΕ Αθήνα, 18.12.2012 ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΘΕΜΑ: Τάξη και κατηγορία έργων όπου πρέπει να είναι εγγεγραµµένος ο υποχρεωτικά οριζόµενος υπεργολάβος.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΕΥΧΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (B Π-Β.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΕΥΧΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (B Π-Β. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΕΥΧΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΤΕ: Προσκαλούνται "µόνο εκλεκτοί" σε διαγωνισµούς υποδοµών για τους πρόσφυγες

ΣΑΤΕ: Προσκαλούνται µόνο εκλεκτοί σε διαγωνισµούς υποδοµών για τους πρόσφυγες www.euro2day.gr ΣΑΤΕ: Προσκαλούνται "µόνο εκλεκτοί" σε διαγωνισµούς υποδοµών για τους πρόσφυγες Η διοίκηση του εργοληπτικού συνδέσµου υποστηρίζει πως σε διαγωνισµούς κατασκευής υποδοµών για πρόσφυγες προσκαλούνται

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΔΗΓΙΑ 2014/24/Ε.Ε. Τι αλλάζει

Η ΟΔΗΓΙΑ 2014/24/Ε.Ε. Τι αλλάζει Η ΟΔΗΓΙΑ 2014/24/Ε.Ε. Τι αλλάζει Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης e-mail: ioxen@civil.auth.gr Η σημασία των δημοσίων συμβάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση 18%

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Λάρισα, 17 Οκτωβρίου 2014 T:#211#770#0#670! F:#211#770#0#671! E:!info@gmlaw.gr! W:!www.gmlaw.gr! Πινδάρου!7,!10671!Αθήνα! Δοµή Εισήγησης I. Άρση περιορισµών συµµετοχής εργοληπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώα Οικονοµικών Φορέων υπό τον 4412/2016

Μητρώα Οικονοµικών Φορέων υπό τον 4412/2016 ΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΛΟΥΡΙΚΑΣ Πολιτικός Μηχανικός Μέλος Ε.Α.Α. Η.ΣΥ. Εµπειρία από την εφαρµογή του 4412/2016: ΚρίσιµαΝοµοθετικά Ζητήµατα & Μεταρρυθµίσεις Μητρώα Οικονοµικών Φορέων υπό τον 4412/2016 Ηµερίδα Σ.Α.Τ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.: 29112/ΣΜ/µβ Αθήνα, 29 Ιουλίου 2015 Π Ρ Ο Σ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος ΑΝΑΚ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.26150Α/ΣΜ/λµ Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2013 ΠΡΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.26150Α/ΣΜ/λµ Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2013 ΠΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.26150Α/ΣΜ/λµ Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2013 ΠΡΟΣ Πίνακα Αποδεκτών ΘΕΜΑ: «Εξόφληση ληξιπρόθεσµων υποχρεώσεων των

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΑΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ: "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 2014/24/ΕΕ ΚΑΙ 2014/25/ΕΕ)"

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΑΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 2014/24/ΕΕ ΚΑΙ 2014/25/ΕΕ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Α.Π.: 30300 27-7-2016 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΑΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ: "ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:175073-2012:text:el:html GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S 105-175073 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Των ανώνυμων τεχνικών εταιρειών που έλαβαν μέρος στον παρακάτω αναφερόμενο διαγωνισμό ΚΑΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Των ανώνυμων τεχνικών εταιρειών που έλαβαν μέρος στον παρακάτω αναφερόμενο διαγωνισμό ΚΑΤΑ Ηράκλειο, 11/10/2016 ΠΡΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (ΣΑΤΕ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Των ανώνυμων τεχνικών εταιρειών που έλαβαν μέρος στον παρακάτω αναφερόμενο διαγωνισμό ΚΑΤΑ Των παράνομων όρων του διαγωνισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εντείνεται η κόντρα µεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΑΤΕ

Εντείνεται η κόντρα µεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΑΤΕ www.kathimerini.gr Εντείνεται η κόντρα µεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΑΤΕ Κλιµακώνεται η «κόντρα» µεταξύ του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών) και της Περιφέρειας Αττικής, µε αφορµή

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

Δελτίο Τύπου Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. Θεμιστοκλέους 4-10678 Αθήνα Τηλ.: 210 3814735 & 210 3838759 - Φαξ: 210 3824116 - info@pesede.gr - www.pesede.gr Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α Ε Ν Ω Σ Η Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ω Ν Ε Ρ Γ Ο Λ Η Π Τ Ω Ν Δ Η Μ Ο Σ Ι Ω Ν Ε Ρ Γ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρότυπα τεύχη διακηρύξεων ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου άνω και κάτω των ορίων που εξέδωσε η Αρχή

Θέμα: Πρότυπα τεύχη διακηρύξεων ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου άνω και κάτω των ορίων που εξέδωσε η Αρχή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Ταχ. Δ/νση: Κεφαλληνίας 45 & Κόμνα Τράκα Τ.Κ. Πόλη: 112 57 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Γεράσιμος Θεοδόσης «Συμφωνίες πλαίσιο και διοικητικές συμβάσεις»

Γεράσιμος Θεοδόσης «Συμφωνίες πλαίσιο και διοικητικές συμβάσεις» Γεράσιμος Θεοδόσης «Συμφωνίες πλαίσιο και διοικητικές συμβάσεις» Α) Σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 5 του Νόμου 4281/ 2014: «Συμφωνία - πλαίσιο» είναι μία συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ μίας ή περισσοτέρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ.Πρωτ.27189/ΣΣ/σµ ΑΘΗΝΑ, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ.Πρωτ.27189/ΣΣ/σµ ΑΘΗΝΑ, 7 Φεβρουαρίου 2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ.Πρωτ.27189/ΣΣ/σµ ΑΘΗΝΑ, 7 Φεβρουαρίου 2014 Π Ρ Ο Σ ήµο ελφών ΚΟΙΝ.: Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή ηµοσίων Συµβάσεων ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Η αριθ. πρωτ. 5996/ Απόφαση Υπουργού Υ.ΜΕ. Ι. (Α Α:7ΒΓ74653ΟΞ-ΣΦ3)

Η αριθ. πρωτ. 5996/ Απόφαση Υπουργού Υ.ΜΕ. Ι. (Α Α:7ΒΓ74653ΟΞ-ΣΦ3) ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 6 Σεπτεµβρίου 06 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αρ. Πρ. Κ/ 6 ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (Περίοδος:06-07, Α Α:

Διαβάστε περισσότερα

Α.«Φωτογραφικοί όροι» στους διαγωνισμούς προμηθειών- Β. Διοικητικό κόστος και εργολαβικό όφελος στους διαγωνισμούς παροχής υπηρεσιών καθαρισμού

Α.«Φωτογραφικοί όροι» στους διαγωνισμούς προμηθειών- Β. Διοικητικό κόστος και εργολαβικό όφελος στους διαγωνισμούς παροχής υπηρεσιών καθαρισμού Α.«Φωτογραφικοί όροι» στους διαγωνισμούς προμηθειών- Β. Διοικητικό κόστος και εργολαβικό όφελος στους διαγωνισμούς παροχής υπηρεσιών καθαρισμού ή φύλαξης. Σκέψεις Προβληματισμοί, για τη διασφάλιση συνθηκών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΔΜΕΔΕ ΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (ΑΧΠ)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΔΜΕΔΕ ΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (ΑΧΠ) ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΔΜΕΔΕ ΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (ΑΧΠ) Σύμφωνα με το Άρθρο 88 του Ν.4412/2016 Σύνταξη Ομάδα Εργασίας ΠΕΔΜΕΔΕ ΣΑΤΕ Απρίλιος 2017 (Έκδοση 2.0) 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

«Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Μνημόνιο Συναντίληψης Φορέων»

«Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Μνημόνιο Συναντίληψης Φορέων» Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων «Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Ο Κατασκευαστικός κλάδος (Οι Πρόεδροι των Φορέων: Γ. Βλάχος,

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση ΣΑΤΕ για την κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο, 17 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση ΣΑΤΕ για την κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο, 17 Οκτωβρίου 2018 www.segm.gr Εκδήλωση ΣΑΤΕ για την κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο, 17 Οκτωβρίου 2018 Ο ΣΑΤΕ, έχοντας κι αυτός διαπιστώσει τις σηµαντικές αρρυθµίες στο σύστηµα παραγωγής δηµοσίων έργων, που εκκινούν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ. Σέργιος Λαμπρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ. Σέργιος Λαμπρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ Σέργιος Λαμπρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Κυρίες και Κύριοι, Ο περιορισμένος χρόνος που διατίθεται στον ομιλητή δεν επιτρέπει αναφορά στην ανασκόπηση της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

«Ο νέος Νόµος για την ανάθεση και εκτέλεση ηµοσίων Συµβάσεων εκπόνησης Μελετών : Η προοπτική της εφαρµογής του»

«Ο νέος Νόµος για την ανάθεση και εκτέλεση ηµοσίων Συµβάσεων εκπόνησης Μελετών : Η προοπτική της εφαρµογής του» Σ ΜΕ Ε ΚΕ Μ ΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΤΗΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΡΓΩΝ ΝΤΡΙΚΗΣ ΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Ζεύξιδος 8 546.22 Θεσσαλονίκη Τηλ.2310-537.310, FAX 2310-537.609 «Ο νέος Νόµος για την ανάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Αξία Συμμετοχής : 325 (3η Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ)

Αξία Συμμετοχής : 325 (3η Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ) Ολοκληρωμένο Σεμινάριο (Διάρκεια: 10 ώρες) Ειδικό στέλεχος αρμόδιας Υπηρεσίας Δημοσίων Συμβάσεων με πολυετή πρακτική & διδακτική εμπειρία 28 & 29 Σεπτ. // 30 Σεπτ. & 01 Οκτ. // 08 & 09 Οκτ. // το Σεμινάριο:

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1147 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 179(Ι)/2017 Αρ. 4631, 15.12.2017 Ο περί των Διαδικασιών Προσφυγής στον Τομέα της Σύναψης των Δημοσίων Συμβάσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Απόφαση υπ. αρ. 5696/ ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. (ΑΔΑ:7ΒΓ74653ΟΞ-ΣΦ3) ΠΡΟΣ: Το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Τμήμα Κατασκευών

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Απόφαση υπ. αρ. 5696/ ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. (ΑΔΑ:7ΒΓ74653ΟΞ-ΣΦ3) ΠΡΟΣ: Το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων Τμήμα Κατασκευών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Αθήνα 2017 27 Ιανουαρίου ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Απόφαση υπ. αρ. 5696/2-9-16 ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. (ΑΔΑ:7ΒΓ74653ΟΞ-ΣΦ3)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ Ιπποκράτους 9, Αθήνα Τηλ Fax: ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Μ.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ Ιπποκράτους 9, Αθήνα Τηλ Fax: ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Μ.Ε. Αθήνα, 9 Μαρτίου 2011 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Π.Μ.Ε. «Σχόλια και παρατηρήσεις για τις τροποποιήσεις του Ν.3669/08». Η αδυναµία ολοκλήρωσης των έργων, τα προβλήµατα στην ποιότητά τους, τα αυξηµένα φαινόµενα διάλυσης

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2014/S 046-076465. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2014/S 046-076465. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:76465-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2014/S 046-076465 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

Οι Νέοι Κανόνες Σύναψης & Εκτέλεσης Δημοσίων Συμβάσεων

Οι Νέοι Κανόνες Σύναψης & Εκτέλεσης Δημοσίων Συμβάσεων Ειδικό στέλεχος αρμόδιας Υπηρεσίας Δημοσίων Συμβάσεων με πολυετή πρακτική & διδακτική εμπειρία 09 Μαρτίου // 11 Μαρτίου // 16:00-21:00 26 Φεβρουαρίου // 13 Μαρτίου // 18 Μαρτίου // Όλους τους Φορείς Δημοσίου

Διαβάστε περισσότερα

segm@segm.gr, www.segm.gr

segm@segm.gr, www.segm.gr ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Μακεδόνων 2, 115 21 Αθήνα, τηλ. 210 6452 232, fax 210 6444 685 segm@segm.gr, www.segm.gr ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΓΜ για τη Δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει η ΕΕΚΕ Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό μητρώο συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ν.

Ηλεκτρονικό μητρώο συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ν. Ηλεκτρονικό μητρώο συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ν.4472/2017) MH.T.E. Μητρώο Φυσικών Προσώπων ΜΗ.ΦΥ.Π.Τ.Ε. ΜΗ.Ε.Τ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ. Ανοικτό ιαγωνισμό. Για την επιλογή Αναδόχου για την Εκτέλεση του Έργου:

ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ. Ανοικτό ιαγωνισμό. Για την επιλογή Αναδόχου για την Εκτέλεση του Έργου: ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ανοικτό ιαγωνισμό Για την επιλογή Αναδόχου για την Εκτέλεση του Έργου: «Κατασκευή Παροχετευτικών Αγωγών και Μικροεπεκτάσεων ικτύου Χαμηλής Πίεσης έως 4 Bar στο Νομό Αττικής» Kωδικός ιαγωνισμού:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. 4ο ΚΛΙΜΑΚΙΟ

ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. 4ο ΚΛΙΜΑΚΙΟ Η ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 4ο ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Συνήλθε στην έδρα της στις 2 Ιανουαρίου 2018 με την εξής σύνθεση: Ιωάννης Κίτσος, Πρόεδρος, Χρυσάνθη Χαραλαμποπούλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0437(COD) της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0437(COD) της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου 2011/0437(COD) 4.7.2012 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου προς την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ Ταχ. /νση : ΠΑΤΗΤΗΡΙ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Αρ. Πρωτ.: 1105 Ταχ. Κώδικας : 37 005 Τηλέφωνο : 2424066419 ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, 11/10/2012

Διαβάστε περισσότερα

Προθεσμία παραλαβής προσφορών Ανοικτoύ ( άνω των ορίων )

Προθεσμία παραλαβής προσφορών Ανοικτoύ ( άνω των ορίων ) Προθεσμία παραλαβής προσφορών Ανοικτoύ ( άνω των ορίων ) διαγωνισμού Στις ανοικτές διαδικασίες, η ελάχιστη προθεσμία παραλαβής των προσφορών ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) ημέρες από την ημερομηνία αποστολής

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:215913-2012:text:el:html GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S 130-215913 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

«Συντήρηση Οδών 2017».

«Συντήρηση Οδών 2017». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 27/2017 ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:209/2017 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Τους αποδέκτες του πίνακα διανοµής

ΠΡΟΣ: Τους αποδέκτες του πίνακα διανοµής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ /ΣΗΣ & ΠΡΟΓ/ΤΟΣ /ΝΣΗ ΝΟΜΟΘ/ΚΟΥ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ & ΚΩ /ΣΗΣ ( 17) ΤΜΗΜΑ: γ Ταχ. /νση: Χαρ. Τρικούπη 182 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29579Α/ΣΜ/σβ ΑΘΗΝΑ, 07 Απριλίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29579Α/ΣΜ/σβ ΑΘΗΝΑ, 07 Απριλίου 2016 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:29579Α/ΣΜ/σβ ΑΘΗΝΑ, 07 Απριλίου 2016 Π Ρ Ο Σ Ν.Π.Ι.. - Ίδρυµα Νεολαίας και ια Βίου Μάθησης Υπόψη της ιευθύνουσας

Διαβάστε περισσότερα

Η δικαστική προστασία στις δημόσιες συμβάσεις έργων κατά το στάδιο της ανάθεσης και κατά το στάδιο της εκτέλεσής τους

Η δικαστική προστασία στις δημόσιες συμβάσεις έργων κατά το στάδιο της ανάθεσης και κατά το στάδιο της εκτέλεσής τους Παναγιώτης Σκουρής, δκηγόρος, δν Η δικαστική προστασία στις δημόσιες συμβάσεις έργων κατά το στάδιο της ανάθεσης και κατά το στάδιο της εκτέλεσής τους Εισαγωγή Το ζήτημα της δικαστικής προστασίας είναι

Διαβάστε περισσότερα

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:154845-2010:text:el:html GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 31 ο /28-12-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 1530/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 31 ο /28-12-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 1530/2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 31 ο /28-12-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 1530/2012 ΘΕΜΑ: 3 ο Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας και έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29789/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2016 ΕΚΕΤΑ / Ι ΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29789/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2016 ΕΚΕΤΑ / Ι ΕΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:29789/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 17 Φεβρουαρίου 2016 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Π Ρ Ο Σ Το ΕΚΕΤΑ / Ι ΕΠ ΚΟΙΝ/ΣΗ: 1. Γ.Γ.Ε.Τ.

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάδειξη Μειοδότη για την φύλαξη του κτιρίου του Ο.ΕΠ.ΕΚ.»

«Ανάδειξη Μειοδότη για την φύλαξη του κτιρίου του Ο.ΕΠ.ΕΚ.» Προκήρυξη Πρόχειρου ιαγωνισµού µε κριτήριο ανάθεσης την οικονοµικότερη προσφορά για το Έργο «Ανάδειξη Μειοδότη για την φύλαξη του κτιρίου του Ο.ΕΠ.ΕΚ.» Ο.ΕΠ.ΕΚ. 1-8 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ A ΜΕΡΟΣ : ΓΕΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΧ7ΩΞΜ-0Ψ9. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 12/2013 της συνεδρίασης της Οικονοµικής επιτροπής του ήµου Πολυγύρου

ΑΔΑ: ΒΕΧ7ΩΞΜ-0Ψ9. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 12/2013 της συνεδρίασης της Οικονοµικής επιτροπής του ήµου Πολυγύρου 1 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 12/2013 της συνεδρίασης της Οικονοµικής επιτροπής του ήµου Πολυγύρου Στov Πoλύγυρo σήµερα την εικοστή (20η) Μαΐου 2013 και ώρα 12:00 στo ηµoτικό Κατάστηµα του ήµου Πολυγύρου,

Διαβάστε περισσότερα

Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές. την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας

Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές. την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ Ε ΠΡΑΞΗ 151/2018 Περίληψη Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές επιχειρήσεις,για την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο θέμα. Κώνσταντίνος Κωνσταντή Α Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ

Εισαγωγή στο θέμα. Κώνσταντίνος Κωνσταντή Α Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ Εισαγωγή στο θέμα Κώνσταντίνος Κωνσταντή Α Αντιπρόεδρος ΕΤΕΚ Εισαγωγικό σχόλιο: Όσοι έχουν προσέλθει στην εκδήλωση αυτή με την εντύπωση πως έχει βρεθεί το μαγικό ραβδί και πως δια μαγείας θα λυθούν ΌΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΩΝ Αρίστη Καβαλλέρια Πολιτικός Μηχανικός Για την κατασκευή ενός δημόσιου έργου καθορισμένης ποιότητας, κόστους και χρόνου, απαιτείται, τεχνογνωσία, οργάνωση,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Ολοκλήρωσης Θεσµικού Πλαισίου

Πρόγραµµα Ολοκλήρωσης Θεσµικού Πλαισίου ΣΜΕ - ΣΕΕΓΜ - ΣΜ Ε Κεντρικής Μακεδονίας 22-23 Σεπτεµβρίου 2009 Ισχύον Πλαίσιο Μελετών ηµοσίου Εφαρµογή - Προβληµατισµοί Βελτιώσεις Πρόγραµµα Ολοκλήρωσης Θεσµικού Πλαισίου ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΝΙΑΣ ρ Πολιτικός Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΨΕΙΣ Κ.ΜΟΥΤΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ Κ.ΜΟΥΤΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ Κ.ΜΟΥΤΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ 1. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχει ένα χάος στην λειτουργία των ηµοσίων Έργων. Υπάρχει και ένα χρέος και ευθύνη της κυβέρνησης για

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώνω τις εξής παρατηρήσεις επί του σχεδίου του ΒΙΒΛΙΟΥ IV (ΕΝΝΟΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ):

Σημειώνω τις εξής παρατηρήσεις επί του σχεδίου του ΒΙΒΛΙΟΥ IV (ΕΝΝΟΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ): ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΑΚΙΔΗΣ Δικηγόρος Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 14, ΤΚ 54623, τηλ. 2310277178, fax 2310235700, e-mail: gakidis1@otenet.gr ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε κ. Γ. Γάγαλη. Θεσσαλονίκη 6. 4. 2016

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΝΟΜΟΣ 3263/2004. ΙΙ. ΝΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ι. ΝΟΜΟΣ 3263/2004. ΙΙ. ΝΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ι. ΝΟΜΟΣ 3263/2004. ΙΙ. ΝΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ι. ΝΟΜΟΣ 3263/2004 Α. Σχολιασµός της εφαρµογής του Θετικά στοιχεία: Θετικά στοιχεία είναι η τυποποίηση των τευχών δηµοπράτησης και ο αυθηµερόν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Διδάσκων: ο Αν. Καθηγητής Κ. Γιαννακόπουλος ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Διδάσκων: ο Αν. Καθηγητής Κ. Γιαννακόπουλος ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 1 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Διδάσκων: ο Αν. Καθηγητής Κ. Γιαννακόπουλος Το δίκαιο δημοσίων συμβάσεων αφορά τις συμβάσεις με τις οποίες μια δημόσια οντότητα εμπιστεύεται σε έναν τρίτο την παροχή μιας οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ Ταχ. /νση : ΠΑΤΗΤΗΡΙ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Αρ. Πρωτ.: 1460 Ταχ. Κώδικας : 37 005 Τηλέφωνο : 2424066419 ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, 17/11/2011

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Υ Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Υ Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ο Υ Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Υ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Σ Ι Ο Υ Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Υ Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ο Υ Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ : 24-12-2018 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 29522 Ταχ. Δ/νση : Ελ. Βενιζέλου 14 17121 Νέα Σμύρνη Τηλ. : 213.2025810 ΑΡ. AΠOΦ.

Διαβάστε περισσότερα

GR-Αθήνα: Κατασκευαστικές εργασίες για σωληνώσεις διανομής νερού άρδευσης 2009/S 130-189511 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα

GR-Αθήνα: Κατασκευαστικές εργασίες για σωληνώσεις διανομής νερού άρδευσης 2009/S 130-189511 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα 1/6 GR-Αθήνα: Κατασκευαστικές εργασίες για σωληνώσεις διανομής νερού άρδευσης 2009/S 130-189511 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Στα συμβατικά τεύχη κάθε δημοσίου έργου πρέπει να περιγράφεται με. ακρίβεια και σαφήνεια το αντικείμενό του, προκειμένου αφενός να

Στα συμβατικά τεύχη κάθε δημοσίου έργου πρέπει να περιγράφεται με. ακρίβεια και σαφήνεια το αντικείμενό του, προκειμένου αφενός να Περίληψη Α)Περιεχόμενο συμβατικών τευχών Στα συμβατικά τεύχη κάθε δημοσίου έργου πρέπει να περιγράφεται με ακρίβεια και σαφήνεια το αντικείμενό του, προκειμένου αφενός να καθίσταται δυνατός ο ακριβής προσδιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση Περίληψης Διακήρυξης Διαγωνισμού Έργου: «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 στο FOB Ακτίου» (131ΣΜ-11-01).

Δημοσίευση Περίληψης Διακήρυξης Διαγωνισμού Έργου: «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 στο FOB Ακτίου» (131ΣΜ-11-01). ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΑΔΑ: 456Μ6-ΧΥΣ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Ως ο Πίνακας Αποδεκτών 131 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Τηλ. : 2682045075 (Εσωτ. 5075) Φ. 900/ΑΔ.3240

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. Οικ. 1105/29.03.2016 ΤΕΕ Μ. Αλεξάνδρου 49 54643 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ. 2310 883100-9, Fax 2310 883110 Πληρ. : Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων Εβρένογλου Βασίλειος Τηλ. : 2310 883146 Fax : 2310 883151

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ (ΔΔΕ) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (MASTER) ΣΤΗΝ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Διεξαγωγή Δημοπρασίας- Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. 518 ΠΡΟΣ : τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ. τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Αριθ. Πρωτ. 518 ΠΡΟΣ : τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ. τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Αθήνα, 25/01/2010 Αριθ. Πρωτ. 518 ΠΡΟΣ : τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Κ. Δ. ΡΕΠΠΑ ΚΟΙΝ : τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ κ. Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΘΕΜΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΓΕΕΠ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

GR-Αιγίνιο: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2013/S 007-007554. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Αιγίνιο: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2013/S 007-007554. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:7554-2013:text:el:html GR-Αιγίνιο: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2013/S 007-007554 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

GR-Κέρκυρα: Αποκατάσταση χώρου απόθεσης απορριμμάτων 2011/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα

GR-Κέρκυρα: Αποκατάσταση χώρου απόθεσης απορριμμάτων 2011/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:85069-2011:text:el:html GR-Κέρκυρα: Αποκατάσταση χώρου απόθεσης απορριμμάτων 2011/S 52-085069 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΑΞΗ 165/ Α) Η μη αναγραφή στο ΤΕΥΔ της ζητούμενη κατηγορία έργων (ΟΔΟΠΟΙΙΑ),

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΑΞΗ 165/ Α) Η μη αναγραφή στο ΤΕΥΔ της ζητούμενη κατηγορία έργων (ΟΔΟΠΟΙΙΑ), ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΑΞΗ 165/ 2018 Περίληψη Α) Η μη αναγραφή στο ΤΕΥΔ της ζητούμενη κατηγορία έργων (ΟΔΟΠΟΙΙΑ), όπως απαιτείται από τη διακήρυξη και την κατευθυντήρια οδηγία 18 της ΕΑΑΔΗΣΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μελέτη Κατασκευή Αυτοχρηµατοδότηση και Παραχώρηση Εκµετάλλευσης Πολυώροφου Σταθµού Αυτοκινήτων στο ηµοτικό Οικόπεδο που περικλείεται από τις οδούς 26 ης Οκτωβρίου Οδυσσέως πλ. ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για λιμάνια 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για λιμάνια 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:132690-2012:text:el:html GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για λιμάνια 2012/S 81-132690 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Μακέδος: «Απαιτείται µία νέα κανονικότητα στον Κατασκευαστικό και Μελετητικό Κλάδο»

Κωνσταντίνος Μακέδος: «Απαιτείται µία νέα κανονικότητα στον Κατασκευαστικό και Μελετητικό Κλάδο» Κωνσταντίνος Μακέδος: «Απαιτείται µία νέα κανονικότητα στον Κατασκευαστικό και Μελετητικό Κλάδο» Ομιλία του προέδρου του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνου Μακέδου στην ημερίδα του ΣΑΤΕ, σχετικά με την εφαρμογή του νόμου

Διαβάστε περισσότερα

«Λουκέτο» σε 228 τεχνικές εταιρείες Χιλιάδες χαµένες θέσεις εργασίας 30 Μαρτίου 2017 Με µελανά χρώµατα περιέγραψε την κ

«Λουκέτο» σε 228 τεχνικές εταιρείες Χιλιάδες χαµένες θέσεις εργασίας 30 Μαρτίου 2017 Με µελανά χρώµατα περιέγραψε την κ http://hania.news/ www.sate.gr «Λουκέτο» σε 228 τεχνικές εταιρείες Χιλιάδες χαµένες θέσεις εργασίας 30 Μαρτίου 2017 Με µελανά χρώµατα περιέγραψε την κατάσταση στον κλάδο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσµου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, , ΑΡ ΠΡΩΤ A

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, , ΑΡ ΠΡΩΤ A ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 12.10.2012, ΑΡ ΠΡΩΤ. 13879-A Κωδ ΟΠΣ (MIS) 374764 Πράξη Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης Υποέργο Ψηφιοποίηση και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΕΔΕ»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΕΔΕ» 1190 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΘΗΝΑ 28/04/15 Αριθμ. Πρωτ.: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΕΔΕ» προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ημ/νία : Από : ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Λ. Ποσειδώνος Αθήνα Τηλ fax

Ημ/νία : Από : ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Λ. Ποσειδώνος Αθήνα Τηλ fax Από : ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Λ. Ποσειδώνος 51 18344 Αθήνα Τηλ. 2109400720 fax. 2109407170 Ημ/νία : 29.03.2018 Προς : ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Σχετ.: α) Ν.4414/16, ΦΕΚ 149Α/09.08.2016

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Παρουσίαση. Φορέων Δημοσίου. του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ για Διαγωνισμούς Προμηθειών Υλικών & Υπηρεσιών. Επίκαιρη Ημερίδα. ΑΘΗΝΑ Forum Training Center

Πρακτική Παρουσίαση. Φορέων Δημοσίου. του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ για Διαγωνισμούς Προμηθειών Υλικών & Υπηρεσιών. Επίκαιρη Ημερίδα. ΑΘΗΝΑ Forum Training Center Ειδικό στέλεχος Αρμόδιας Υπηρεσίας με πρακτική & διδακτική εμπειρία σε θέματα που αφορούν την Ορθή Χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. & ΚΗΜΔΗΣ 24 Απριλίου // 10::00-15:00 Επανάληψη 21 Μαΐου // 10::00-15:00 Τρίτη 26

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑ Α ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ενηµερωτική Εκδήλωση ΣΑΤΕ «ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ «ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ» ΕΡΓΩΝ» Ρέθυµνο 12 Μαρτίου 2014 Σταµάτης Σ Σ.. Σταµόπουλος Νοµικός Σύµβουλος ΣΑΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διοικητικού - Οικονομικού Κεφάλα Ελπίδα Πουτέτση 14, Ιωάννινα Τμήμα: Πληροφορίες: Ταχ.Δ/νση: Τηλέφωνα: Fax:

ΘΕΜΑ: Διοικητικού - Οικονομικού Κεφάλα Ελπίδα Πουτέτση 14, Ιωάννινα Τμήμα: Πληροφορίες: Ταχ.Δ/νση: Τηλέφωνα: Fax: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1919 ΕΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τμήμα: Πληροφορίες: Ταχ.Δ/νση: Τηλέφωνα: Fax: Διοικητικού - Οικονομικού Κεφάλα Ελπίδα Πουτέτση 14, 453 33 Ιωάννινα 26510-64013

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 2 Μαρτίου Αριθ.Πρωτ. 1047/384/535/18071/1326. Προς. Τον Υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ..Ε. κ. Γεώργιο Σουφλιά. κ. Θεµιστοκλή Ξανθόπουλο

Αθήνα, 2 Μαρτίου Αριθ.Πρωτ. 1047/384/535/18071/1326. Προς. Τον Υφυπουργό ΠΕ.ΧΩ..Ε. κ. Γεώργιο Σουφλιά. κ. Θεµιστοκλή Ξανθόπουλο Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις κατ'αλφαβητική σειρά: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ (ΠΕ ΜΕ Ε) Ασκληπιού 23-106 80 ΑΘΗΝΑ - Τηλ.: 210-3614978 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΛΩΜ. ΜΗΧ/ΓΩΝ ΗΛ/ΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Σωματείο «PRAKSIS» Ταχ. Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, Αθήνα TK: 104 32 Τηλ: 21-05205200 Fax: 210-5205201 Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.praksis.gr Αθήνα,22/04/2018 Αρ. Πρωτ:Δ15643 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΒΟΤΣΗ 2 654 03 ΚΑΒΑΛΑ τηλ.2510-227.430, 2510-225.770 fax 2510-224.624. e-mail: teeam@tee.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΒΟΤΣΗ 2 654 03 ΚΑΒΑΛΑ τηλ.2510-227.430, 2510-225.770 fax 2510-224.624. e-mail: teeam@tee. ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΒΟΤΣΗ 2 654 03 ΚΑΒΑΛΑ τηλ.2510-227.430, 2510-225.770 fax 2510-224.624 e-mail: teeam@tee.gr Προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ.γιάννη Αλαβάνο ΑΘΗΝΑ Καβάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29365/ΣΜ/σµ Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29365/ΣΜ/σµ Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:29365/ΣΜ/σµ Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2015 ΕΠΕΙΓΟΝ Π Ρ Ο Σ Τον Υφυπουργό Οικονοµίας αρµόδιο για θέµατα ΕΣΠΑ κ.

Διαβάστε περισσότερα