Coaching Evolution Int l Academy for Coach Certification

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Coaching Evolution Int l Academy for Coach Certification"

Transcript

1

2 Coaching that Defines the Change Η εκπαίδευση στο coaching γίνεται πλέον τεκμηριωμένα και υποστηρίζεται βάσει ερευνών που διεξάγονται από επαγγελματικούς φορείς, πανεπιστήμια και ιδρύματα. Coaching Evolution Int l Academy for Coach Certification Για την Ακαδημία μας, το coaching είναι ένας επαναστατικός συνδυασμός νευροεπιστήμης, θετικής ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και εφαρμοσμένης φιλοσοφίας. Η τέχνη είναι η Σωκρατική μέθοδος των ερωτήσεων. Και απαιτείται χρόνος για να τελειοποιηθεί. Η CE Int l Academy είναι πρωτοπόρος στη διδασκαλία του coaching οδηγώντας σε στο μονοπάτι προς την εξέλιξή σου. Mission Statement Η CE Int l Academy φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών για το προσωπικό και τους σπουδαστές της, που να υποστηρίζει τη μάθηση, την κριτική σκέψη, την ειλικρίνεια, την ακαδημαϊκή ακεραιότητα και την ηθική. Δεσμεύεται απέναντι στην επιδίωξη της αριστείας, τη συμμετοχή του προσωπικού και των σπουδαστών στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη βελτίωση αυτής όπου είναι απαραίτητο. Ακόμα, δεσμεύεται απέναντι στον Κώδικα Δεοντολογίας του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) και του ICF (International Coach Federation) και τη διατήρηση των υψηλών επαγγελματικών προδιαγραφών του coaching παγκοσμίως. Η Ακαδημία φιλοδοξεί να εμφυσήσει τις αξίες του coaching σε όλους τους αποφοίτους της και να διασφαλίσει ότι έχουν κάνει κτήμα τους με άριστο τρόπο τις δεξιότητες του coaching, όπως αυτές έχουν οριστεί από το ICF και το EMCC, σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών που έχει επιλεχθεί.

3 Σκοπός Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει ένα περιβάλλον μάθησης μέσα στο οποίο οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν πλήρως το αντικείμενο του coaching σε σχέση με το σπουδαστή ως άτομο, να βιώσουν την τέχνη της εφαρμογής του coaching μέσα στην τάξη και να αποφύγουν να το αντιμετωπίσουν ως μεμονωμένη πρακτική των coaching δεξιοτήτων. Εστιάζει στο να εξοικειώσει τον σπουδαστή στις βασικές και πλέον ανεπτυγμένες έννοιες του coaching σε EMCC Practitioner και ICF PCC επίπεδο, με βάση όχι μόνο τις δεξιότητες, αλλά και την ικανότητα να κατανοεί τον συγκερασμό όσο το δυνατόν περισσότερων μηχανισμών που μπαίνουν σε λειτουργία όταν πρόκειται για μοτίβα σκέψεων, συνήθειες, ανάγκες, συμπεριφορές, και διαδικασίες λήψης αποφάσεων τους οποίους ένας επαγγελματίας coach ανωτάτου επιπέδου οφείλει να γνωρίζει. Αντικείμενο Προγράμματος Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Advanced Diploma in General and Specific Coaching Skills, που έχει πιστοποιηθεί από το EMCC σε επίπεδο EQA Practitioner, στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών του Ευρωπαϊκού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης σύμφωνα με τη Διαδικασία της Μπολόνια με τη μορφή ενός σύντομου ανώτατου εκπαιδευτικού προγράμματος (παρ ) και στον εξοπλισμό των σπουδαστών με τις δεξιότητες του EMCC σε επίπεδο Practitioner και του ICF σε επίπεδο PCC (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης με Portfolio). Το πρόγραμμα προορίζεται για ευρεία γκάμα σπουδαστών, προερχόμενοι από κάθε ακαδημαϊκό περιβάλλον, καθώς προσφέρει τη βασική εκπαίδευση (Life Coaching) και δύο προαιρετικές ενότητες (modules). Αφού ξεκινήσουν τη μαθησιακή αυτή περιπέτεια και ολοκληρώσουν και τις επτά ενότητες, οι σπουδαστές θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των δύο εξειδικεύσεων που προσφέρει το πρόγραμμα: Coaching for Organisations and Health & Wellness Coaching. Το πρόγραμμα στοχεύει να ικανοποιήσει τις ανάγκες και παιδαγωγικές φιλοδοξίες των σπουδαστών παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική βάση, και αυξημένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα από ένα δίπλωμα που θα επιτρέπει, επιπλέον, την κινητικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι ο σπουδαστής θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα και κατέχει την αγγλική γλώσσα. Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία των σπουδαστών για προσωπική εσωτερική δουλειά, να διαπιστώσουν τις μοναδικές δυνατότητές τους και να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επίγνωση της οντότητάς τους σε όλους τους τομείς. Το πρόγραμμα είναι δομημένο κατά τρόπο που να υποστηρίζει πλήρως τις μαθησιακές δυνατότητες των σπουδαστών εντός και εκτός της αίθουσας αποφεύγοντας παγίδες όπως για παράδειγμα η ανεπιτυχής κατανομή του χρόνου για εργασίες ή μελέτη. Αποποίηση ευθύνης: το πρόγραμμα δεν είναι πιστοποιημένο από τον ICF, αν και υποστηρίζει πλήρως τον Κώδικα Δεοντολογίας του ICF και εκπαιδεύει τους μελλοντικούς επαγγελματίες στις Βασικές Δεξιότητες του ICF.

4 Advanced Diploma in General & Specific Coaching Skills (πιστοποιημένο από το EMCC με το EQA σε Practitioner Level) Οι σπουδαστές αποκτούν ανεξαρτησία και υπευθυνότητα για τη μάθησή τους από την αρχή, αλλά έχοντας επίσης γνώση ότι υπάρχει σύστημα υποστήριξης. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες που διασφαλίζουν ότι οι σπουδαστές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη και να προωθούν την προσωπική τους ανάπτυξη. Διαλέξεις, εργαστήρια, πρακτική peer coaching, mentor coaching με πιστοποιημένους από το EMCC & ICF coaches, βιντεοσκοπήσεις των συνεδριών τους ως coaches, ημερολόγια μάθησης, αυτο-αξιολογήσεις, και μία τελική εργασία, αποτελούν μέρος των εκπαιδευτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται. Υποστήριξη προς τους σπουδαστές παρέχεται επίσης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που περιλαμβάνει βίντεο, ηχογραφήσεις του εκπαιδευτικού υλικού, και παρουσιάσεις σε power-point. Συμπληρώνονται φύλλα συλλογισμού/παρατήρησης συνεδριών όπου οι σπουδαστές καταγράφουν τις δεξιότητες, τεχνικές, στρατηγικές και μοντέλα που παρατήρησαν και βάσει αυτών κάνουν τον αναστοχασμό τους. Η ανατροφοδότηση είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος. Το mentor coaching έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα και παρέχεται από τη MCC/Master Practitioner συνεργάτιδα, Anita van Vlerken. Η πλειoψηφία των δεξιοτήτων και της πρακτικής του coaching (ελεύθερη και ελεγχόμενη πρακτική των δεξιοτήτων, τεχνικών, στρατηγικών και μοντέλων) βιντεοσκοπούνται έτσι ώστε ο σπουδαστής να δει τον εαυτό του εν δράσει, και να επιφέρει τον αναστοχασμό για περαιτέρω ανάπτυξη.

5 Προαπαιτούμενα προγράμματος Ατομική συνέντευξη που διεξάγεται από τη Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας Μία εργασία 300 λέξεων πάνω στους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να γίνουν coaches και τις προσωπικές τους βλέψεις Υποχρέωσεις με το πέρας του προγράμματος/cpd/cce Η CE Int l Academy δεσμεύεται να δημιουργήσει επαγγελματίες υψηλών προδιαγραφών οι οποίοι θα είναι πολίτες του κόσμου και θα ασκούν το επάγγελμα του coaching σύμφωνα με τους Κώδικες Δεοντολογίας των EMCC/ICF. Ως εκ τούτου, η Ακαδημία προσφέρει υποστήριξη και συμβουλές γύρω από τις αρχές των καλύτερων πρακτικών του επαγγέλματος και ενθαρρύνει τους αποφοίτους της να ασχοληθούν με τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη (CPD) και τη συνεχή εκπαίδευση στο coaching (CCE), είτε παρακολουθώντας επιπλέον σεμινάρια, είτε παρακολουθώντας μικρότερης διάρκειας προγράμματα coaching. Οι ώρες CCE και CPD είναι απαραίτητες για την αίτηση πιστοποίησης από το ICF & το EMCC EIA τις οποίες η Ακαδημία συμβουλεύει και βοηθά τους αποφοίτους να υποβάλλουν. Σε καιρούς όπου ο επαγγελματισμός είναι απαραίτητος για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, μια πιστοποίηση από το EMCC ή το ICF είναι το καθοριστικό προσόν. Στη CE Int l Academy προσφέρουμε σεμινάρια CPD όπως το «Ο Κώδικας Δεοντολογίας Live», του οποίου εισηγητής είναι ο Senior Practitioner coach Alexander Vreede (οι σπουδαστές του Advanced Diploma το παρακολουθούν χωρίς επιπλέον χρέωση). Πρόκειται για μία πρακτική εφαρμογή του Κώδικα κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να επιδείξουν το πάθος τους με προσήλωση και έμπρακτη συμμετοχή και να δώσουν απαντήσεις σχετικές με την εκπαίδευση και τις τρέχουσες εμπειρίες τους.

6 Περιεχόμενο & μέρη προγράμματος Το πρόγραμμα αποτελείται από 7 υποχρεωτικές και 2 ενότητες εξειδίκευσης. Οι ενότητες CE-CO (Coaching in Organisations), CE-HWC (Health & Wellness Coaching) είναι επιλογής ανάλογα με την εξειδίκευση την οποία θα επιλέξει να ακολουθήσει ο σπουδαστής μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος CE-LC (Life/Personal Coaching), Τα προγράμματα επιλογής της CE Int l είναι ταυτόχρονα επιστημονικοί κλάδοι, για εξειδικευμένη μελέτη ενός συγκεκριμένου τομέα, και ενσωματωμένα στο σύνολο της εκπαίδευσης, επεκτείνοντας τις συνδέσεις που έγιναν στη βασική ύλη. Επαγγελματικός προσανατολισμός παρέχεται πριν την επιλογή. Οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει συνολικά επτά ενότητες για την επιτυχή τους αποφοίτηση. Για τον τίτλο της εξειδίκευσης απαιτείται η ολοκλήρωση του επιπλέον διημέρου εκπαίδευσης με το αντίστοιχο κόστος. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ο σπουδαστής θα αφομοιώσει τους παρακάτω τομείς και δεξιότητες: Δημιουργώντας τις συνθήκες για αλλαγή Η τέχνη του αναστοχασμού Συναισθηματική νοημοσύνη Κοινωνική νοημοσύνη & Κοινωνιολογία Ηθική & Επαγγελματισμός Δέσμευση & Ροή Νευροεπιστήμη Παρώθηση και σκοπός Προσήλωση στο τώρα με περίσκεψη (mindfulness) & παρουσία στο τώρα Γνωρίσματα χαρακτήρα (θετική ψυχολογία) The Da Vinci Model of Genius Μαιευτική και Διαλεκτική (η τέχνη των ερωτήσεων) Ενσυναίσθηση Εμπιστοσύνη Αποδοχή Χτίσιμο ανθεκτικότητας & πειθαρχίας προς τον εαυτό Μικροεκφράσεις & επικοινωνία Στρατηγική & η Tέχνη του Σκακιού Θεωρία επίτευξης στόχων Χτίσιμο καλής αρχικής επαφής & θετικές σχέσεις Transtheoretical model of change (Μοντέλο Αλλαγής) Δημιουργώντας τις συνθήκες για επίγνωση & διαυγή και εις βάθος κατανοήση Ανάπτυξη δέσμευσης Appreciative Inquiry Ανατροφοδότηση & Ανατροφοδότηση υπέρ των Λύσεων (Feedforward) Motivational Interviewing Μοντέλα, εργαλεία & τεχνικές στο coaching Αυτεπάρκεια (self-efficacy) & πίστη στον εαυτό (self-belief) Θεωρία λήψης αποφάσεων

7 Mentor coaching Παρέχονται 10 ώρες mentor coaching 7 μέσα σε ομάδα και 3 ωριαίες συνεδρίες coaching με μέντορα (με ξεχωριστή χρέωση). Παρέχονται από την πιστοποιημένη συνεργάτιδά μας, Anita van Vlerken (MCC/Master Practitioner). Πρακτική Άσκηση/Εργασιακή Μάθηση Η CE Int l Academy προσφέρει στους σπουδαστές της την ευκαιρία να αναπτύξουν τις coaching δεξιότητές τους στο πλαίσιο ενός πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος. Έχει προβεί σε συμφωνίες με διάφορους κλάδους και «τοποθετεί» τους σπουδαστές στο εργασιακό περιβάλλον που προτιμούν έτσι ώστε να εξασκήσουν τις coaching δεξιότητες που έχουν αποκτήσει. Έχει χτίσει αμοιβαίως ωφέλιμες συνεργασίες διασφαλίζοντας τη σύνδεση ανάμεσα στην Ακαδημία και τη βιομηχανία. Ως κομμάτι της δωρεάν πρακτικής άσκησης, οι σπουδαστές θα κληθούν να εργαστούν με 4 πελάτες για 6 ώρες με τον κάθε έναν και να παράσχουν αποδεικτικό της εργασίας τους μέσα από φύλλα συλλογισμού (4x6=24) και 4 φύλλα ανατροφοδότησης από τον πελάτη (ένα ανά πελάτη), ο οποίος το συμπληρώνει ηλεκτρονικά. Buddy coaching Οι σπουδαστές συμπληρώνουν ακόμα 6 ώρες coaching με σπουδαστές που εγγράφονται στον επόμενο κύκλο σπουδών. Τρεις από αυτές τις ώρες αναφέρονται σε προσωπικά θέματα τα οποία ενδεχομένως έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι σπουδαστές και τρεις στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Masterclasses/Workshops CPD The Ethical Code Live Workshop (6hrs) Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η CE Int l Academy προσφέρει μια μοναδική παροχή στους σπουδαστές: την πρακτική πλευρά του Κώδικα Δεοντολογίας. Ο έμπειρος Senior Practitioner coach (EMCC), Alexander Vreede, αναλύει την πρακτική εφαρμογή του Κώδικα. Το masterclass στοχεύει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των σπουδαστών, στην ανάπτυξη της αυτοεπίγνωσής τους σε σχέση με τους δικούς τους περιορισμούς και στο να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν το πότε θα πρέπει να παραπέμψουν έναν πελάτη. Τα masterclasses και workshops που προσφέρονται από τη CE Int l Academy θα προσμετρούνται σύντομα υπέρ των ωρών CPD για το EMCC και ως CCE μονάδες για το ICF. Παρουσία Οι σπουδαστές καλούνται να παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 80% των θεωρητικών μαθημάτων, στο οποίο δε περιλαμβάνονται οι ημέρες πρακτικής κατά τις οποίες αναπτύσσονται οι coaching δεξιότητες και για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει 100% παρουσία (είτε στον τρέχοντα κύκλο σπουδών ή σε κάποιον από τους επόμενους). Παράδοση προγράμματος Το πρόγραμμα διδάσκεται για 8 μήνες (θεωρία), και η παρουσία που απαιτείται είναι: Οκτώ 2ήμερα (9:00-18:00) εντός τάξης μία φορά το μήνα. Σε συνέχεια ακολουθεί αξιολόγηση και το πρακτικό μέρος του προγράμματος στον χρόνο του κάθε σπουδαστή.

8 Ισορροπία μερών του προγράμματος Καλείσθε να αφιερώσετε ορισμένο χρόνο στο πρόγραμμα, τόσο εντός της τάξης όσο και για την προσωπική μελέτη και ανάπτυξή σας. Συγκεκριμένα, καλείσθε να αφιερώσετε περίπου 380 ώρες εκπαίδευσης συνολικά εκ των οποίων οι 152 θα γίνονται στην τάξη. Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά: Προσωπική μελέτη (προτεινόμενη βιβλιογραφία, υλικό εκπαίδευσης, αυτοαξιολογήσεις, εργασία): 170 ώρες Θεωρία: 30 ώρες Δεξιότητες/πρακτική coaching: 97 ώρες (67 ώρες εντός τάξης, 24 ώρες πρακτικής με εξωτερικό πελάτη/εθελοντή, 6 ώρες μέσω του buddy coaching ) + 30 ώρες στο προαιρετικό 6ήμερο μάθημα Αναστοχασμός (εντός τάξης κατά την πρακτική, ημερολόγιο μάθησης): 43 ώρες (25 ώρες εντός τάξης) Αναστοχασμός (κατά τις συνεδρίες με τους εξωτερικούς πελάτες και τους νέους σπουδαστές): 12 ώρες Βιβλιογραφία & ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Παρέχεται βιβλιογραφία και πρόσβαση σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη που αποτελείται από δέκα βιβλία και πολυάριθμα άρθρα που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά με σκοπό τη διασφάλιση της επιστημονικής φύσης του προγράμματος. Δίδακτρα για την Ελλάδα Τα δίδακτρα για το πρόγραμμα Advanced Diploma ανέρχονται στα ( εξέταστρα) και καταβάλλονται σε δέκα άτοκες δόσεις. Early bird εγγραφή: εξέταστρα (καταβάλλονται σε δέκα άτοκες δόσεις τα εξέταστρα πριν την έναρξη των Φάσεων ΙΙ & ΙΙΙ). Κόστος ενότητας εξειδίκευσης: 295 Το βασικό ποσό του προγράμματος διαμορφώνεται στα εφόσον καταβληθεί σε μία δόση.

9 Αξιολόγηση (ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ) H νέα μέθοδος αξιολόγησης που χρησιμοποιούμε ανταποκρίνεται σε όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παιδαγωγικές έρευνες για την πραγματική και αντικειμενενική εικόνα των γνώσεων του σπουδαστή. Τρία διακριτά στοιχεία Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος Advanced Diploma έγκειται στην αναγνώριση της αποτελεσματικότητας του σπουδαστή μας σε τρεις διακριτούς τομείς: 1. Αξιολόγηση της θεωρίας και των βασικών δεξιοτήτων. 2. Αξιολόγηση των ικανοτήτων όπως ορίζονται βάσει των φορέων coaching EMCC & ICF. 3. Αξιολόγηση της εργασιακής ηθικής, της προσωπικής ανάπτυξης και της δυνατότητας να λειτουργήσει ένα άτομο ως επαγγελματίας coach. To σύνολο της αξιολόγησης ολοκληρώνεται σε τρεις φάσεις: Φάση Ι 1. 3 ημερολόγια μάθησης στα πρότυπα του EMCC. 2. Δύο απομαγνητοφωνήσεις και αναφορές αναστοχασμού στα πρότυπα του ICF συνεδρίες ανά σπουδαστή με παρακολούθηση και ανατροφοδότηση από coach PCC/ MCC επιπέδου. 4. Εξέταση γνώσεων (ECK). Για να συνεχίσει ο σπουδαστής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα παραπάνω και να έχει αποπληρώσει το συνολικό κόστος τους προγράμματος πλην αυτό για τις Φάσεις ΙΙ & ΙΙΙ το οποίο καταβάλλεται με την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων και πριν την έναρξη των δύο τελευταίων Φάσεων. Φάση ΙΙ 1. Buddy coaching (6 ώρες). 2. Πρακτική Practicum (24 ώρες). Φάση ΙΙΙ 1. Τελική εργασία. 2. Αξιολόγηση συνεδρίας από εξωτερικό εξεταστή. Επιτυχής ολοκλήρωση θεωρείται όταν και οι 3 Φάσεις είναι επιτυχείς και έχουν τηρηθεί οι κανόνες ηθικής και δεοντολογίας όπως ορίζονται από την Ακαδημία καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος και των 3 φάσεων αξιολόγησης. Credit Points Κάθε αξιολόγηση βαθμολογείται με 5 βαθμούς (credit points) ενώ η Εξέταση Γνώσεων (ECK), η τελική εργασία και η αξιολόγηση συνεδρίας έχουν συντελεστή 2. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει 105 βαθμούς συνολικά. Η πιστοποίηση χορηγείται στους σπουδαστές αφού έχουν συγκεντρώσει επιτυχώς 84 ή παραπάνω βαθμούς (80% ή παραπάνω).

10 Πλαίσιο Στήριξης Σπουδαστή Στόχος μας στην CE Int l Academy είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες πειθαρχίας σε σχέση με τα τοπικά και παγκόσμια πλαίσια του coaching και σε θέματα επαγγελματικής, περιβαλλοντικής, και κοινωνικής σημασίας. Οι απόφοιτοί μας θα είναι υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου, πλήρως ικανοί και πρόθυμοι να ασχοληθούν με θέματα ισότητας, εμπιστευτικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ήθους. Το Πλαίσιο Στήριξης Σπουδαστή στοχεύει στη βελτίωση της εστίασης του σπουδαστή, στην αξιολόγηση των ποικίλων εμπειριών αυτής της εστίασης, στην αναγνώριση των αναγκών του και την ευθυγράμμιση αυτών με τον ορισμό της επιτυχίας του κάθε σπουδαστή χωριστά. Ο σκοπός της CE Int l Academy εξηγεί ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο η Ακαδημία φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές να γίνουν ηγέτες εντός της coaching κοινότητας και να τους ενθαρρύνει να ασχοληθούν πλήρως με τα οφέλη του να είναι απόφοιτοι της CE Int l Academy. Ακόμα, αναγνωρίζει την ηθική και ειλικρινή μεταχείριση και συμπεριφορά που στηρίζει τη σχέση της Ακαδημίας με τους σπουδαστές της. Πέρα από το ρόλο που έχει να χορηγεί το Πιστοποιητικό και το Δίπλωμα ως επαγγελματικά και ως βάση για ακαδημαϊκά προσόντα, στοχεύει στο να εμφυσήσει σε όλους τους σπουδαστές της την ανεξάρτητη ακαδημαϊκή μάθηση, την κριτική σκέψη, την επαγγελματική ακεραιότητα και την ηθική ευαισθησία. Αρχική συνέντευξη Η αρχική συνέντευξη και το profiling μελλοντικών σπουδαστών, που διεξάγεται από τη Διευθύντρια Σπουδών ή τον εκπρόσωπό της, υποστηρίζει ένα βασικό σκοπό του Πλάνου Ενίσχυσης Εκπαίδευσης και Μάθησης της CE Int l: τη χρήση στρατηγικών που θα διασφαλίσουν την παραμονή στο πρόγραμμα και την επιτυχία μιας αυξανόμενης και ποικιλόμορφης ομάδας σπουδαστών καθώς και των ατομικών τους αναγκών. Ευκαιρία και επιλογή Ένα δεύτερο εργαλείο για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού έγκειται σε τρία επίπεδα: υποστήριξη στην εκμάθηση δεξιοτήτων (όπως απαιτείται στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη δια βίου μάθηση), συμβουλές καριέρας, και προσανατολισμός αναφορικά με την επιλογή εξειδίκευσης και τα προσωπικά δυνατά γνωρίσματα. Ευεξία Η υποστήριξη που παρέχουμε επεκτείνεται και στη γενικότερη ευεξία των σπουδαστών, μέσα από πληροφορίες σχετικά με την υγεία (αρχεία και σύνδεσμοι) και coaching συνεδρίες για τον σκοπό αυτό ειδικά. Το Πλαίσιο Στήριξης Σπουδαστή καλύπτει θέματα όπως: -Σε ποιον απευθύνομαι για βοήθεια; -Πως ζητάω βοήθεια; -Πλάνο διαχείρισης χρόνου -Συγγραφή εργασιών με την κατάλληλη μορφολογία ώστε να ανταποκρίνονται στα απαιτούμενα της CE Int l Academy -Πώς να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του ακαδημαϊκού προσωπικού -Κοινωνικές δραστηριότητες -Επιλογές καριέρας

11 One-to-one coaching συνεδρίες: buddy coaching Κατανοώντας την πρόκληση που δημιουργείται αμέσως μετά την εγγραφή και την παρακολούθηση της πρώτης ενότητας, όλοι οι σπουδαστές δικαιούνται 6 one-to-one συνεδρίες coaching sessions για να συζητήσουν ανησυχίες και περαιτέρω ανάγκες που μπορεί να έχουν προκύψει έπειτα από την αρχική συνέντευξη. Οι συνεδρίες αυτές παρέχονται επειδή η Ακαδημία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές χώρες, υπόβαθρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, έλλειψη υποστήριξης από την οικογένεια ή φίλους που δεν έχουν βιώσει την coaching εμπειρία. Οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με απόφοιτους για να κάνουν coaching για μία περίοδο δύο με τριών περίπου μηνών. Αυτή η εισαγωγική εμπειρία, η οποία αποτελεί το τρίτο επίπεδο μάθησης όπου η γνώση εδραιώνεται μέσα από «ελεύθερη πρακτική», έχει στόχο τη δημιουργία ενδιαφέροντος, δεξιοτήτων, και αυτοπεποίθησης στους σπουδαστές. Κοινωνικές δραστηριότητες Οι κοινωνικές δραστηριότητες οργανώνονται με σκοπό τη γνωριμία και επαφή των σπουδαστών. Ενθαρρύνουμε τις ομάδες μελέτης, καθώς και την επικοινωνία με το προσωπικό έτσι ώστε να διασφαλισθεί το καλύτερα δυνατό υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης. Mentoring Οι απόφοιτοι μπορούν να λειτουργήσουν εθελοντικά ως μέντορες και να συμβάλλουν ενεργά στην προσαρμογή των σπουδαστών κατά τους πρώτους δύο ή τρεις μήνες. Εργασιακή μάθηση Η CE Int l Academy είναι περήφανη για τους ισχυρούς δεσμούς των αποφοίτων της με την επιχειρηματική κοινότητα και εργαζόμαστε συνεχώς με συνεταίρους έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα προσφέρουμε στους coaches αυτό που θα δώσει την πραγματική αξία στην εργασία τους. Η Ακαδημία έχει χτίσει αμοιβαίως ωφέλιμες συνεργασίες διασφαλίζοντας τη σύνδεση ανάμεσα στην Ακαδημία και τη βιομηχανία. Ανατροφοδότηση Η Φόρμα Ανατροφοδότησης Ενότητας (MFF) παρέχεται στο τέλος κάθε ενότητας (με την ολοκλήρωση ενότητας) και επιτρέπει στους σπουδαστές να εκφράσουν τις ανάγκες τους και το αν εκείνες ικανοποιήθηκαν κατά τη διδασκαλία. Η ανατροφοδότηση λαμβάνεται υπ όψη και συζητάται από τη Διεύθυνση και τους εισηγητές ώστε να εφαρμόσουν τυχόν αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν στη θετική αφομοίωση των δεξιοτήτων και της θεωρίας του coaching. The Sky is the Limit Οι πιο ισχυρές coaching εμπειρίες των σπουδαστών μας θα λάβουν χώρα έξω από την αίθουσα και θέλουμε να τους παρέχουμε πρόσβαση σε διεθνείς ευκαιρίες, ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια, και ένα πλήθος εργασιών για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και την επίτευξη των φιλοδοξιών τους. Με αυτό τον σκοπό, εντοπίζουμε νέες ευκαιρίες πρακτικής εντός της εξειδίκευσης που προτιμούν, για πιθανή ερευνητική συνεργασία και επαγγελματική κινητικότητα. Καθιερώνουμε επίσημες και ανεπίσημς συμφωνίες με περιβάλλοντα για να επιτύχουμε πραγματική άσκηση του coaching και την ευκαιρία να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ώρες για την πιστοποίησή τους από το EMCC ή το ICF.

12 Οι εισηγητές μας Anita van Vlerken Director of the Coaching Evolution Int l Academy for Coach Certification Το να συνεργαζόμαστε με εξαίρετους coaches που είναι ταυτόχρονα και εξαίρετοι άνθρωποι και εκπαιδευτές με γνήσιο ενδιαφέρον για τη μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων, δεν είναι και μικρό κατόρθωμα. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Anita και τον Alexander στο πιστοποιημένο πρόγραμμά μας. drs. Anita van Vlerken (MCC by ICF; Master practitioner by EMCC) Η Anita van Vlerken (1955), ξεκίνησε ως κοινωνική επιστήμονας και εκπαιδευτικός, είναι ενεργή στον κλάδο του coaching από το Έχει ιδρύσει το Association for Coaching. Προηγουμένως, εργαζόταν ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην επαγγελματική εκπαίδευση ως σύμβουλος μαθητών στο πανεπιστήμιο του Groningen. Απέκτησε εργασιακή εμπειρία ως manager σε έναν οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών. Επιπλέον, υπήρξε μέλος στο Συμβούλιο Επιθεώρησης της Rabobank Surveillance, εκ των οποίων τα έξι υπήρξε πρόεδρος. Η Anita συναρπάζεται από το ερώτημα του πώς μαθαίνουν οι άνθρωποι. Από την εμπειρία της, το θεωρητικό κομμάτι δεν επαρκεί και το να μην υπάρχει αλληλεπίδραση με την πρακτική κοστίζει. Ούτε η εμπειρία μόνο είναι αρκετή. Στην ουσία, έχουν όλα να κάνουν με τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία σύνδεση μεταξύ των δύο. Η μετάφραση της θεωρίας σε πρακτική και πάνω από όλα ο συλλογισμός γύρω από την εμπειρία διασφαλίζει ότι μαθαίνεις κάτι. Βάσει του συλλογισμού σου, έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και επαγγελματίας. Alexander Vreede The Ethical Code Live Alexander R. Vreede (Senior practitioner by EMCC) Ο Alexander Vreede (69) είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας coach από την Ολλανδία. Αφού σπούδασε (προτεσταντική) θεολογία, εργάστηκε ως ψυχοθεραπευτής και διευθυντής νοσοκομείου πριν αρχίσει (το 2001) τη δική του ιδιωτική εκπαίδευση ως coach. Μεταξύ του 2004 και του 2012, υπήρξε πρόεδρος του ολλανδικού οργανισμού coaching NOBCO/EMCC-NL (2.000 μέλη). Με αυτή την ιδιότητα δημιούργησε την ανεξάρτητη επιτροπή παραπόνων για coaches ως ένα κεντρικό στοιχείο του Ολλανδικού Κώδικα Ηθικής Δεοντολογίας για τους coaches. Από το 2009 ως το 2015 διετέλεσε treasurer στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του EMCC και με αυτό τον ρόλο ενεπλάκη σε όλες τις εξελίξεις γύρω από τη συνεργασία ανάμεσα στο EMCC και το ICF και το Professional Charter for Coaching and Mentoring. Coaching Evolution International

13 Οι εισηγητές μας Pamela Caravas Executive Life Wellness Coach Start-up/ business The Orange Grove Head Author of the Coaching Evolution Int l Academy for Coach Certification Pamela Caravas Συγγραφέας του προγράμματος Advanced Diploma in General & Specific Coaching Skills (EQA) Ποια είμαι Γεννήθηκα στην Αυστραλία, ωστόσο ολοκλήρωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου στην Ελλάδα. Είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Teaching English to Speakers of Other Languages από το Aston University, Birmingham. Έχω ζήσει στην Αυστραλία, το Λονδίνο, το Λίβανο και την Ολλανδία ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνω τις ομορφιές της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι δρομέας στα 10χλμ, έχω φτάσει σε τελικούς επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ταξιδεύω εκτενώς. Για πολλά χρόνια δίδασκα παιδιά και εφήβους με βάση την προσωπική αυτονομία και την έννοια του σκοπού, και Business English σε στελέχη επιχειρήσεων. Είμαι executive coach και coach trainer και ειδικεύομαι στο να προκαλώ την επίγνωση και την ανάπτυξη εσωτερικών στρατηγικών σε όλους όσους το αναζητούν. Μέσω διερευνητικού και αναπτυξιακού coaching δημιουργώ τις συνθήκες για αλλαγή δομώντας ένα αρχικό προφίλ του πελάτη και έπειτα βοηθώντας τον να εντοπίσει ανάγκες, ταλέντα και δεξιότητες. Μέσω της παρέμβασης που προκαλείται από τη δουλειά που κάνουμε μαζί, ο πελάτης καλείται να δει τον εαυτό του όπως είναι πραγματικά, να εξελιχθεί ή να τροποποιήσει συμπεριφορές στοχευμένα και αποτελεσματικά, και να αναπτύξει τον απαραίτητο τρόπο σκέψης σε καθημερινή βάση για να σχεδιάσει και να βάλει σε εφαρμογή τις προσωπικές και επαγγελματικές αποφάσεις που αποτελούν για αυτόν βάση για επιτυχία. Οι συμφωνίες και τα συμβόλαια εταιρικού coaching μέσω της εταιρείας μου που εδρεύει στην Αγγλία, της Coaching Evolution Int l Ltd, έχει προσθέσει μεγάλο εύρος στην επαγγελματική μου εμπειρία καθώς έχω ταξιδέψει σε τοποθεσίες με διακριτό πολιτισμό, όπως η Βενετία, η Ιρλανδία, η Τυνησία, το Μαρόκο (Καζαμπλάνκα), η Αλγερία (Οράν), η Κωνσταντινούπολη και η Ολλανδία (Άμστερνταμ). Το έντονο ενδιαφέρον μου για την αποτελεσματικότητα του coaching με έχει μετατρέψει σε παραγωγική δημιουργό και συγγραφέα προγραμμάτων coaching (το δίπλωμά μας έχει λάβει την πιστοποίηση EQA από το EMCC) και ειδικά σχεδιασμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ τα θετικά αποτελέσματα των εταιρικών συνεργασιών έχουν οδηγήσει στη δημιουργία της εξαιρετικά αποτελεσματικής μεθόδου της Coaching Evolution Int l: Explore, Sculpt, Paint

14 Οι εισηγητές μας Λεπτομερές βιογραφικό της Pamela παρακολούθησα την πρώτη σχολή coaching (παράρτημα Βέλγικης σχολής αναγνωρισμένης από το International Coach Federation) Coaching Ways 2008 παρακολούθησα σύντομο πρόγραμμα στις θεμελιώδεις αρχές του life coaching στο CSA Europe στην Ολλανδία έστησα τη δική μου επιχείρηση «Coaching Evolution International» που παρέχει πληθώρα προγραμμάτων life και wellness σε εταιρικό επίπεδο και στο ευρύ κοινό 2009 to date - εργάζομαι σε εταιρικό περιβάλλον (Unilever, L oreal, Apivita, Siemens, 3Μ ) ως coach ατομικά και σε ομάδες. Κάνω coaching πάνω σε θέματα ανάπτυξης (executive & personal coaching), ευεξίας (wellness coaching), public speaking και σχετικά με διαχείριση διαμάχης και ομαδική συνέργεια (conflict management & team working) Pamela Caravas Executive Life Wellness Coach Start-up/ business The Orange Grove Head Author of the Coaching Evolution Int l Academy for Coach Certification 2009 δίδαξα επιχειρηματικότητα και επιχειρηματικές δεξιότητες σε έφηβους στο ΕλληνοΑμερικάνικο Κολλέγιο Ψυχικού 2010 εκπαίδευση ΕΙΑ /ΕQA Assessor (Εξετάστρια European Individual Accreditation / European Quality Award για coaches και mentoring/coaching προγράμματα, αντίστοιχα) για το EMCC (European Mentoring & Coaching Council) συνεργάστηκα με τα κέντρα ευεξίας Holmes Place ως Wellness Coaching Coordinator λειτούργησα το παράρτημα του Kingstown College (Ιρλανδία) στην Αθήνα διδάσκοντας το Advanced Diploma in Personal and Executive Coaching σε Ελλάδα και Ιρλανδία. Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο σε Practitioner Level από το EMCC και το ICF με αναγνώριση ACSTH to date - διαθέτω δικές μου στήλες, Mission: Possible και Make it Happen, στο περιοδικό υγείας και ευεξίας FORMA και σε blog προσωπικής ανάπτυξης και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος αντίστοιχα, καθώς και αρθογραφώ αναφορικά με το life & wellness coaching σε γνωστά blog. Συχνά υπάρχει αναφορά στο έργο μου σε εφημερίδες και περιοδικά εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

15 Οι εισηγητές μας Λεπτομερές βιογραφικό της Pamela (cont d) 2011 (άνοιξη) και 2011/2012 (χειμώνας) - παρείχα δωρεάν ειδικό πρόγραμμα career coaching σε ομάδα ανέργων με Pamela Caravas Executive Life Wellness Coach Start-up/ business The Orange Grove Head Author of the Coaching Evolution Int l Academy for Coach Certification στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, επαναπροσδιορισμό των στόχων τους και τους βιογραφικού τους με απώτερο σκοπό την επανένταξή τους στην ενεργό κοινωνία και εργασία πιστοποιήθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης coaching που δημιούργησα και έγραψα η ίδια, το Advanced Diploma in General & Specific Coaching Skills, από τον Ευρωπαϊκό φορέα European Mentoring & Coaching Council (EMCC) σε επίπεδο Practitioner. Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο παγκοσμίως με το European Quality Award (EQA) 2013 to date - συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων (start-up incubator), Orange Grove, ως business & life coach 2014 δεύτερη εκπαίδευση ως εξετάστρια EIA/EMCC για νέους coaches (assessor for European Individual Accreditation in Coaching) στο Άμστερνταμ (Ολλανδία) 2016 συνεργασία με τα YAVA Fitness Centres πανελλαδικά για την παροχή life & wellness coaching στα μέλη τους Και τέλος Δεκέμβριος δημοσιεύθηκε το άρθρο μου με τίτλο «The Damned Session No. 03: A Cultural Analysis of the Coaching Impact in Greece» στο The International Journal of Mentoring and Coaching, του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) Ιανουάριος 2014 το άρθρο μου Desperately seeking... the starter motor for good health. Could it be wellness coaching? δημοσιεύθηκε στο International Coaching News (ICN), Τεύχος 6 Έχω κάνει παρουσιάσεις και εκπαιδεύσεις ως ομιλήτρια σε πολλά πετυχημένα συνέδρια και ημερίδες σε μεγάλο κοινό επί ποικίλων coaching & mentoring θεμάτων. Σχεδιάζω και παραδίδω με την ομάδα μου τα δικά μας πετυχημένα corporate coaching προγράμματα για ανώτερα στελέχη και στελέχη μεσαίας διοικητικής βαθμίδας με βάση την αποδεδειγμένα επιτυχή CE Coaching Method

16

CERTIFICATE IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Certificate από τον Association for Coaching

CERTIFICATE IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Certificate από τον Association for Coaching CERTIFICATE IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Certificate από τον Association for Coaching Certificate in Coaching AC Accredited διεθνής αναγνώριση Ανάλυση προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος

Διαβάστε περισσότερα

CIM Marketing Qualifications

CIM Marketing Qualifications CIM Marketing Qualifications CERTIFICATE IN PROFESSIONAL MARKETING - LEVEL 4 Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS BETTER BUSINESS πιστεύουµε ότι

Διαβάστε περισσότερα

CMI Management Courses

CMI Management Courses CMI Management Courses CERTIFICATE & DIPLOMA IN MANAGEMENT & LEADERSHIP - LEVEL 5 Chartered Mangement Institute Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS

Διαβάστε περισσότερα

DIPLOMA IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Diploma από τον Association for Coaching

DIPLOMA IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Diploma από τον Association for Coaching DIPLOMA IN COACHING - AC ACCREDITED Διεθνώς Πιστοποιημένη εκπαίδευση επιπέδου Diploma από τον Association for Coaching Εισαγωγή Το πρόγραμμα Diploma in Coaching AC Accredited, έχει σαν στόχο την προσφορά

Διαβάστε περισσότερα

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching. Έναρξη: Iανουάριος 2014 (4 ος κύκλος).

Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching. Έναρξη: Iανουάριος 2014 (4 ος κύκλος). Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching. Έναρξη: Iανουάριος 2014 (4 ος κύκλος). Το Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching είναι μοναδικό στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη για

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor of Science (Hons) in Psychology

Bachelor of Science (Hons) in Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Diploma in Coaching EMCC & AC Accredited

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Diploma in Coaching EMCC & AC Accredited Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Diploma in Coaching EMCC & AC Accredited Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος (1) Diploma in

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (4ετές πρόγραμμα)

Πιστοποίηση στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (4ετές πρόγραμμα) Πιστοποίηση στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (4ετές πρόγραμμα) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Κε.Συ.Θε.Σ. είναι το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Βορειοδυτική Ελλάδα που οργανώνει τετραετές επαγγελματικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Συμβουλευτική

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Συμβουλευτική Πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Συμβουλευτική Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ To Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής είναι ένα Κέντρο δια Βίου Μάθησης, πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study Αλεξανδρούπολη 08/04/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study Το «Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών» του Τ.Ε.Ε.Π.Η.

Διαβάστε περισσότερα

MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult) / Μεταπτυχιακό στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Ενήλικες)

MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult) / Μεταπτυχιακό στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Ενήλικες) Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy (Adult) / Μεταπτυχιακό στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου 2017 11:30-12:30 Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Το Βιογραφικό Σηµείωµα είναι ένα πολύ σηµαντικό εργαλείο για τον επαγγελµατικό και ακαδηµαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Ταχύρρυθμο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική για ειδικούς ψυχικής υγείας

Ταχύρρυθμο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική για ειδικούς ψυχικής υγείας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ To Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής είναι ένα Κέντρο δια Βίου Μάθησης, πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

στη γνώση των καθηγητών του, αλλά και καθηγητών άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στην πρακτική εμπειρία ειδικευμένων επιστημόνων διεθνούς κύρους,

στη γνώση των καθηγητών του, αλλά και καθηγητών άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στην πρακτική εμπειρία ειδικευμένων επιστημόνων διεθνούς κύρους, 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ To Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής είναι ένα Κέντρο δια Βίου Μάθησης, πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

Diploma in Evidence Based Coaching EMCC & AC Accredited

Diploma in Evidence Based Coaching EMCC & AC Accredited Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Athens Coaching Institute αποτελεί ένα Ινστιτούτο Coaching Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης που ίδρυσε και διευθύνει ο Χαράλαμπος Πετράς, Ανθρωπολόγος, Ψυχολόγος, Θεραπευτής & Συγγραφέας.

Διαβάστε περισσότερα

Beda Hallberg στην πόλη Kungsbacka Νέο σχολείο εναλλακτικής μορφής Frida Fogelmark και Pernilla Vilumsons (διευθύντρια και εκπαιδευτικός στο σχολείο Beda Hallberg) Πληροφορίες σχετικά με το σχολείο Το

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμα Προγράμματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Υποστηρικτές:

Καινοτόμα Προγράμματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Υποστηρικτές: Καινοτόμα Προγράμματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Υποστηρικτές: Solidarity Mission solidarity (= αλληλέγγυα) η αλληλεγγύη είναι η βασική αξία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ISM Sales Qualifications

ISM Sales Qualifications ISM Sales Qualifications CERTIFICATE & DIPLOMA IN SALES & MARKETING MANAGEMENT - LEVEL 4 I N S T I T U T E O F S A L E S M A N A G E M E N T Authorised Cambridge Professional Academy Distributor R A I

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία

Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία Εισαγωγικό Μήνυμα Καλώς ήλθατε στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα «Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Εργασία». Αποστολή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Κοινωνική Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Ηγέτες με Όραμα Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Αγαπητοί φοιτητές, Εκ μέρους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σας καλωσορίζουμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Ενότητα #5: Ομαδική Εργασία

Εκπαιδευτική Ενότητα #5: Ομαδική Εργασία Εκπαιδευτική Ενότητα #5: Ομαδική Εργασία Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Θεωρητικό πλαίσιο 3. Δραστηριότητες Επίλυση προβλημάτων Το Ορυχείο Κατασκευάζοντας μια Γέφυρα, πιο ψηλή από τις άλλες Από το μάρμαρο

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ)

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Μάιος 2018 Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που φέρνει κοντά διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA;

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA; ΕΚΠΑΙΔΕΥTIKO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ EUROLTA ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ICC - INTERNATIONAL LANGUAGE NETWORK & ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA; To

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αυτή η περίοδος για τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών είναι περίοδος σχολαστικής αναζήτησης και έρευνας. Είναι περίοδος άγχους ποιο Κέντρο Ξένων Γλωσσών θα διαλέξουν προκειμένου τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. «Φεστιβάλ Εθελοντισµού 2016» Τεχνόπολη. στο «Γκάζι», το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουλίου, από τις έως τις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. «Φεστιβάλ Εθελοντισµού 2016» Τεχνόπολη. στο «Γκάζι», το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουλίου, από τις έως τις «Φεστιβάλ» Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη στο «Γκάζι», το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουλίου, από τις 11.00 έως τις 19.00. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 16 & 17 Ιουλίου 11:00 11:30 Xαιρετισμοί Πρόγραμμα Voluntary Festival

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία / MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy

Μεταπτυχιακό στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία / MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Μεταπτυχιακό στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία / Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51030101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Bachelor of Science (Hons) in Psychology

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Bachelor of Science (Hons) in Psychology Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Bachelor of Science (Hons) in Psychology Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Τίτλος σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA;

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA; ΕΚΠΑΙ ΕΥTIKO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ EUROLTA ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ICC - INTERNATIONAL LANGUAGE NETWORK & ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA; To

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Γνωστική Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Η Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΓΣΨwww.gacbp.com) ιδρύθηκε το 1994 ως ένας επιστημονικός φορέας με σκοπό την προαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων Περιγραφή Προγράμματος Η σημασία της αποτελεσματικής οργάνωσης και διοίκησης σχολικών μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών συστημάτων έχει πολλαπλασιαστεί κατά

Διαβάστε περισσότερα

22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ Πληροφορίες - Εγγραφές : τηλ. 210 6931204, vbouloukou@manpowergroup.gr

22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ Πληροφορίες - Εγγραφές : τηλ. 210 6931204, vbouloukou@manpowergroup.gr Μάθετε πώς να αναπτύξετε την επαγγελματική σας εικόνα παραμένοντας αυθεντικοί και πώς να υλοποιήσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, εξελισσόμενοι σε προσωπικό επίπεδο. 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship)

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Οι αιτήσεις ξεκίνησαν (1ος κύκλος εγγραφών μέχρι 20 Ιουνίου 2015) Έναρξη μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2015 Επιστημονικές υπεύθυνες:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) Γιατί στο Νεάπολις Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γίνεσαι μέλος μιας ζωντανής κοινότητας που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και από ακαδημαϊκό προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδεύοντας τον εκπαιδευτή. 6-10 Απριλίου 2012, 24 ώρες

Εκπαιδεύοντας τον εκπαιδευτή. 6-10 Απριλίου 2012, 24 ώρες Εκπαιδεύοντας τον εκπαιδευτή 6-10 Απριλίου 2012, 24 ώρες Εκπαιδεύοντας τον εκπαιδευτή Το σεμινάριο παρουσιάζει τις βασικές αρχές σχεδίασης και ανάπτυξης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Εστιάζει επίσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τίτλος θέσης Υπεύθυνος έρευνας Κωδικός αναφοράς EF-TA-18-04 Τύπος σύμβασης Έκτακτος υπάλληλος 2f ( 1 ) Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 7 Διάρκεια αρχικής σύμβασης 5 έτη

Διαβάστε περισσότερα

Οι μαθητές αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Οι μαθητές αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Ο Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεξάγεται online και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (15-18 ετών). Οι μαθητές αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ερωτήσεις Στόχοι 1 ου Μαθήµατος Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς είναι οι οργανισµοί στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής Κατάλογος νέων προγραμμάτων (πιστοποιημένα και στο τελικό στάδιο πιστοποίησης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Σήμανση με αστερίσκο): 1. Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Master's in Counselling Psychology

Master's in Counselling Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

25 IOYNIOY 2015. 16:00-21:00

25 IOYNIOY 2015. 16:00-21:00 Γνωρίστε και αξιοποιήστε την τέχνη της διαπραγμάτευσης στην προσπάθεια να χτίσετε μία αμοιβαία ωφέλιμη σχέση με τους πελάτες σας, μέσα από την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και τελικά, την ικανοποίηση. 25

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση , Matrix, Ελληνική έκδοση Matrix Ελληνική Έκδοση Συντάχθηκε από: LMETB Μεταφράστηκε από: CARDET , Matrix Εισαγωγικό Επίπεδο (για μαθητές ηλικίας 12 14 χρονών) Προσωπικό προφίλ ( ) (να θεωρηθούν από τη

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA;

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA; ΕΚΠΑΙ ΕΥTIKO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ EUROLTA ΑΠΟΤΟΝ ΙΕΘΝΗΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ICC - INTERNATIONAL LANGUAGE NETWORK & ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EUROLTA; To EUROLTA(Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων- Συντονισμός & Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων»

«Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων- Συντονισμός & Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων» ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων- Συντονισμός & Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων» Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω: Το

Διαβάστε περισσότερα

Master's in Neuropsychology

Master's in Neuropsychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σταυροδρόμι της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας.

Το Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σταυροδρόμι της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας. Το Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο σταυροδρόμι της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας. Τι είναι το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Οι νέοι μας σήμερα περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΣΕ ΕΠΙΖΏΝΤΕΣ ΚΑΡΚΊΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΉΣ ΗΛΙΚΊΑΣ

ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΣΕ ΕΠΙΖΏΝΤΕΣ ΚΑΡΚΊΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΉΣ ΗΛΙΚΊΑΣ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΣΕ ΕΠΙΖΏΝΤΕΣ ΚΑΡΚΊΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΉΣ ΗΛΙΚΊΑΣ 2 (2014-1-BG01-KA204-001721) Το σχέδιο έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έγγραφο αντιπροσωπεύει

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo Organized by: Το Πρόγραμμα Το World Academic Expo (WAVE) αποτελεί έ να παγκόσμιο επιστημονικό και εκθεσιακό συνέδριο που απευθύνεται σε φοιτητές όλων των βαθμίδων και των επιστημονικών πεδίων. Ο στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2015 Διήμερο Πρακτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ + ΔΕΠΥ & Συννοσηρότητα με Μαθησιακές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Π.Ε.Σ.) ΠΡΑΓΑ 25-29/1/2016

ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Π.Ε.Σ.) ΠΡΑΓΑ 25-29/1/2016 ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Π.Ε.Σ.) ΠΡΑΓΑ 25-29/1/2016 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Βασικός σκοπός ήταν η απόκτηση νέων και εμβάθυνση ήδη γνωστών τεχνικών για την πρόληψη της μαθητικής διαρροής.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ Σ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ

Διαβάστε περισσότερα

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 3 4 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά για την Επιλογή του Σωστού ΜPΑ και προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας Προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική Kοινωνιολογικών Μαθημάτων

Διδακτική Kοινωνιολογικών Μαθημάτων Διδακτική Kοινωνιολογικών Μαθημάτων Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης 2019-20 Διδακτική Κοινωνιολογικών Μαθημάτων Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο του, να εξοικειώσει τόσο τους εν ενεργεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης που οργανώνει, θα υλοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Μεταπτυχιακό (executive MBA) ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Β ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

Negotiations. in Customer Care. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ :00-9:00 μμ

Negotiations. in Customer Care. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ :00-9:00 μμ Γνωρίστε και αξιοποιήστε την τέχνη της διαπραγμάτευσης στην προσπάθεια να χτίσετε μία αμοιβαία ωφέλιμη σχέση με τους πελάτες σας, μέσα από την κατανόηση την εμπιστοσύνη και τελικά, την ικανοποίηση. ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙΝΩΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» (INOV) Ζ ΚΥΚΛΟΣ To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα: Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας έχει ως κύριο μέλημά του τη συνεργασία με τους σπουδαστές και τους αποφοίτους σχετικά με τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA)

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Εισηγητές: Αγγελική Λαζαρίδου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νέφη Καμέρη, Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Νίκος Πρωτοπαππάς, Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων - Νεοεισερχομένων

Αξιολόγηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων - Νεοεισερχομένων Αξιολόγηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων - Νεοεισερχομένων. Ταυτότητα της Έρευνας Το Πρόγραμμα της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μεντόρων και Νεοεισερχομένων Εκπαιδευτικών προσφέρεται κάθε

Διαβάστε περισσότερα

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Εκπαίδευση» Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω: Το εκπαιδευτικό κέντρο ΜΕΛΕΤΗ Ελένη Θάνου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Το UGSM- Monarch Business School: Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του προσωπικού της εκπαίδευσης στη διασφάλιση ποιότητας

Ο ρόλος του προσωπικού της εκπαίδευσης στη διασφάλιση ποιότητας Ο ρόλος του προσωπικού της εκπαίδευσης στη διασφάλιση ποιότητας Προφίλ απαιτούμενων προσόντων και ικανοτήτων του υπεύθυνου ποιότητας και των εκπαιδευτών σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό IDEC Α.Ε. 25.09.2013

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Φόρουμ Έμπνευσης στην Εκπαίδευση. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Φόρουμ Έμπνευσης στην Εκπαίδευση. E-learning. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Φόρουμ Έμπνευσης στην Εκπαίδευση E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ Με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων Εισαγωγικά Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας οργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2013 2014 ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων. Το εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σε περίπτωση που οι πιστωτικές μονάδες απονέμονται σε διακριτά μέρη του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΈΔΙΟ RELEASE για τη δια βίου μάθηση και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Κύπρο

ΣΧΈΔΙΟ RELEASE για τη δια βίου μάθηση και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Κύπρο ΣΧΈΔΙΟ RELEASE για τη δια βίου μάθηση και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Κύπρο Παρουσίαση από τις: Φροσούλα Πατσαλίδου, ερευνήτρια, & Μαίρη Κουτσελίνη, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία Στόχοι του Προγράμματος Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στη θεωρία και στην εφαρμογή των ψυχολογικών και κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συναισθηματική Νοημοσύνη Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Συναισθηματική Νοημοσύνη E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α.

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Διασφάλιση της Ποιότητας και η εφαρμογή της στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Ανδρέας Έλληνας Εκπαιδευτής ΜΤΕΕ

Διασφάλιση της Ποιότητας και η εφαρμογή της στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Ανδρέας Έλληνας Εκπαιδευτής ΜΤΕΕ Διασφάλιση της Ποιότητας και η εφαρμογή της στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ανδρέας Έλληνας Εκπαιδευτής ΜΤΕΕ 1 Η Επαγγελματική αποτελεί κεντρικό παράγοντα για την επιτυχία της Στρατηγικής της

Διαβάστε περισσότερα

Attention Autism : 2ήμερο Workshop Πιστοποίησης 2-3 Ιουνίου 2018, Αθήνα. Με την Υποστήριξη:

Attention Autism : 2ήμερο Workshop Πιστοποίησης 2-3 Ιουνίου 2018, Αθήνα. Με την Υποστήριξη: Με την Υποστήριξη: Το Σεμινάριο Η εταιρία Stark & Watson σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σας καλωσορίζει στο 2ήμερο Workshop: Attention Autism που θα διεξαχθεί στις 2-3 Ιουνίου στην Αθήνα. Το

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Προφίλ του δείγματος

Εισαγωγή. Προφίλ του δείγματος ΕΡΕΥΝΑ Stedima: ΤΟ COACHING ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Γιώργος Ντάκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Αναστασία Μπαλάρη, Ανάλυση στοιχείων & Επεξεργασία ερωτηματολογίου Εισαγωγή Η Stedima παρουσιάζει παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το INNOVATHENS;

Τι είναι το INNOVATHENS; Τι είναι το INNOVATHENS; Μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάσθηκε τον Μάιο του 2014, είναι μία σύμπραξη της Τεχνόπολης με 6 συνδέσμους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ m145

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ m145 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ m145 Ευστράτιος Παπάνης Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού www.hcc.edu.gr οργανώνει από το 2000 σε σταθερή βάση, κάθε φθινόπωρο, άνοιξη

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ (Θεωρία) 21/03/2017. Διδάσκουσα: Αδαμαντία Κ. Σπανακά

Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ (Θεωρία) 21/03/2017. Διδάσκουσα: Αδαμαντία Κ. Σπανακά Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ (Θεωρία) 21/03/2017 Διδάσκουσα: Αδαμαντία Κ. Σπανακά (madspa@otenet.gr) ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ MOOC Μαζικό: παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής μεγάλου αριθμού φοιτητών από

Διαβάστε περισσότερα

2. Κριτική Σκέψη και Έρευνα

2. Κριτική Σκέψη και Έρευνα 2. Κριτική Σκέψη και Έρευνα Η προώθηση της συμμετοχής των νέων μέσα από την παγκόσμια πολιτότητα μπορεί να έχει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα για τους μαθητές. Οι ικανότητες που μπορούν να αναπτυχθούν

Διαβάστε περισσότερα