s t r a t i s t a v l a r i d i s

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "s t r a t i s t a v l a r i d i s"

Transcript

1 stratis tavlaridis

2 ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ 2013 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ PAPER CUT FAKE TIME 7 FLOORS PERFORMANCE HOTEL ARISTON MEMORIES VIDEO ART ΦΕΣΤΙΒΑΛ INSPIRE ΜΜΣΤ 2012 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

3 ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ 2013

4 ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ «ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ» ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013 Στο Αλατζά Ιμαρέτ τον Ιούνιο του 2013 δημιούργησα μία μεγάλη εγκατάσταση ειδικά σχεδιασμένη για το συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο: Αξιοποιώντας αφενός προσωπικά βιώματα και αφετέρου τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία του μνημείου, επιχείρησα μια σύγχρονη μεταγραφή ενός ταφικού μνημείου, συγκεκριμένα του τάφου του Βασιλιά Φιλίππου Β. Η είσοδος του νέου τάφου ανοίγει για το θεατή και τον προσκαλεί σε μια ενσώματη εμπειρία, που εξελίσσεται σπονδυλωτά μέχρι το βάθος του κτιρίου. Αποδομώ επιφάνειες, δημιουργώ διάτρητα γεωμετρικά μοτίβα, χειρίζομαι το φως και ολοκληρώνω την εγκατάστασή μου σε τρία βήματαπεράσματα μέσα στο χώρο. Το πρώην «Πολύχρωμο Πτωχοκομείο» μετατρέπεται σε μια ατμοσφαιρική εγκατάσταση, όπου κυριαρχεί το λευκό. Το επιβλητικό μέγεθος του χώρου, ο σχεδιασμένος και ο διάχυτος φυσικός φωτισμός, οι σκιές και η ενέργεια που έχει μείνει ως απομεινάρι μιας άλλης εποχής και μιας διαφορετικής θρησκευτικής κουλτούρας το εμψυχώνουν, ανανεώνοντας τη σχέση του κοινού μαζί του. Giannis Sotiriou & Joinshooting photography.

5 ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ Σώμα Σήμα, 2013 Εγκατάσταση Χαρτί, ξύλο, μέταλλο, μικτή τεχνική εκ. Σώμα Σήμα, 2013 Εγκατάσταση Χαρτί, ξύλο, μικτή τεχνική Ά μέρος: Αποτελείται από 306 κομμάτια διαστάσεων εκ εκ.

6 ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ Σώμα Σήμα, 2013 Εγκατάσταση Χαρτί, ξύλο, μικτή τεχνική Ά μέρος: Αποτελείται από 306 κομμάτια διαστάσεων 26 26εκ εκ. Σώμα Σήμα, 2013 Εγκατάσταση Χαρτί, ξύλο, μικτή τεχνική Β μέρος: Αποτελείται από 48 κομμάτια διαστάσεων εκ εκ.

7 ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ Σώμα Σήμα, 2013 Εγκατάσταση Χαρτί, ξύλο, μέταλλο, μικτή τεχνική εκ. Σώμα Σήμα, 2013 Εγκατάσταση Μέταλλο Γ μέρος: Αποτελείται από δύο φύλλα μετάλλου με εσωτερικό φωτισμό εκ.

8 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

9 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ «ΔΙΑΤΡΗΤΑ» ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗ Με το έργο μου παρουσιάζω την ιστορία της οικογένειας μου, μέσα στο χώρο κυρίως, αλλά και στο χρόνο. Μιλάω για τις καταγωγικές εκκινήσεις και ρίζες μου, προσπαθώντας να διατυπώσω το προσωπικό μου σχόλιο που αφορά το καίριο θέμα της συμβίωσης των λαών, αλλά και της οικογένειας. Στα χωριά της Ανατολικής Θράκης, για χρόνια, ο προπάππους μου συμβίωνε με γείτονες μιας άλλης κουλτούρας, ώσπου οι καταστάσεις και οι συνθήκες τον ανάγκασαν να ξεριζωθεί και να βρει καταφύγιο σε έναν άλλο τόπο που αργότερα ονομάστηκε Ν. Μάλγαρα, λίγο πιο έξω από την Θεσσαλονίκη. Εκεί εγκαταστάθηκε τότε και εκεί πραγματώθηκε σήμερα, η φωτογράφιση των έργων μου Επέλεξα την τεχνική του paper cut, ώστε τα έργα μου να ανακαλούν στη μνήμη μας, παραδοσιακά εργόχειρα κι έτσι να λειτουργούν και σαν σύμβολα, όχι μόνο της συμβίωσης λαών και της οικογένειας, αλλά και της προσπάθειας να υφάνουν ξανά κι από την αρχή τις ζωές τους, κοιτώντας προς το μέλλον Fotini Potamia & Stratis Tavlaridis.

10 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Ανδρικό πουκάμισο, 2011 Χαρτί, μικτή τεχνική εκ. Free tetris game, 2011 Χαρτί, μικτή τεχνική Αποτελείται από 237 κομμάτια διαστάσεων εκ εκ.

11 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Νυφικό κρεβάτι, 2010 Χαρτί, κερί, μικτή τεχνική Αποτελείται από 240 κομμάτια διαστάσεων εκ εκ. Shirt, 2011 Χαρτί, μετάξι, μικτή τεχνική εκ.

12 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Παιδικό πουκάμισο, 2011 Χαρτί, μικτή τεχνική εκ. Δείπνο, 2011 Χαρτί, μικτή τεχνική Αποτελείται από 220 κομμάτια διαστάσεων 9 15 εκ εκ.

13 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Χωρίς τίτλο, 2011 Χαρτί, μικτή τεχνική Αποτελείται από 220 κομμάτια διαστάσεων 9 15 εκ εκ. Χωρίς τίτλο, 2010 Χαρτί, μικτή τεχνική Αποτελείται από 42 κομμάτια διαστάσεων εκ εκ.

14 ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΥΦΑΝΤΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Συμβίωση, 2010 Χαρτί, μεταλλικές καρφίτσες, δίχτυ ψαρέματος Αποτελείται από 462 κομμάτια διαστάσεων εκ εκ.

15 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ PAPER CUT

16 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ PAPER CUT ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ XV BIENNALE DE LA MEDITERRANEE (SYMBIOSIS?) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΙΕΝΑΛΕ, ΑΠΟΘΗΚΗ 15, ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2011 Η 15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης & της Μεσογείου με θέμα το ερώτημα «Συμβίωση;» ταξίδεψε σε δύο πόλεις της Μεσογείου (Θεσσαλονίκη και Ρώμη). Πεντακόσιοι νέοι δημιουργοί από 18 έως 30 ετών, από 26 διαφορετικές χώρες, κλήθηκαν να επαναδιαπραγματευθούν την έννοια της συμβίωσης και να απορρί ψουν τον αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι μετανάστες, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες κ.ά. Με αφορμή το όνομα της biennale, ο τίτλος του έργου που παροσίασα είναι «Συμβίωση», θέλοντας να αναδείξω το μεγαλείο της συμβίωσης των ανθρώπων, των λαών και της οικογένειας. Αποτελείται από 462 κομμάτια διαστάσεων εκ. με τελικό ανάπτυγμα εκ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ XV BIENNALE DE LA MEDITERRANEE SYMBIOSIS? ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ HOTEL ARISTON ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2011 Το ξενοδοχείο Άριστον φιλοξένησε καλλιτέχνες όχι ως δυνητικούς πελάτες, αλλά ως πραγματικούς κατοίκους-δημιουργούς: δημιουργούν επί τόπου, in situ έργα, ερμηνεύουν επί τόπου, πειραματίζονται, επαναχρησιμοποιούν παλιά αντικείμενα του ίδιου του ξενοδοχείου, προκαλούν τη συμμετοχή του κοινού με δημιουργικούς τρόπους, εμπνέονται εκ νέου. Υπό την έννοια αυτή, οι δημιουργοί προτείνουν συλλογικά ένα μοντέλο δημιουργικής συγκατοίκησης (Symbiosis?) σε ένα χώρο εγκαταλελειμμένο και σε μια περιοχή της πόλης περιθωριακή και σχετικώς υποβαθμισμένη. Η εγκατάσταση που παρουσίασα στο ξενοδοχείο Άριστον είναι μέρος της σειράς των έργων Διάτρητα. Αναφέρεται σε μία στιγμή από την ζωή ενός ενοίκου. Κρεβάτι, ανδρικός ρουχισμός (μία γραβάτα, δύο παπιγιόν και ένα πουκάμισο), κρεμασμένος στους τοίχους, υποδηλώνουν την εξουσία, την επιβαλλόμενη ευ γένεια και τον καθωσπρεπισμό. Στο δωμάτιο υπάρχει ένα εικονοστάσι,σύμβολο θρησκευτικό, για να υπενθυμίζει τα θρησκευτικά ταμπού και τις φοβίες. Οι πρoσωπικές ανησυχίες του ενοίκου που διανυκτέρευσε στο δωμάτιο του πέμπτου ορόφου του ξενοδοχείου θα μπορούσαν να ήταν χάρτινες ακρίδες, εγκλωβι σμένες σε σφραγισμένα γυάλινα βάζα με νερό. Στο χώρο ακούγεται το διασκευ-ασμένο μουσικό κομμάτι της PJ Harvey και Tom York, This Mess We re In. Fotini Potamia, Irigeneia Proud Actions & Stratis Tavlaridis.

17 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΘ.15, ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ XV BIENNALE DE LA MEDITERRANEE 2011 Συμβίωση, 2011 Χαρτί, μεταλλικές καρφίτσες, δίχτύ ψαρέματος Αποτελείται από 462 κομμάτια διαστάσεων εκ εκ.

18 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ HOTEL ARISTON 2011 XV BIENNALE DE LA MEDITERRANEE Χωρίς τίτλο, 2011 Εγκατάσταση Χαρτί, μεταξωτή κλωστή, μικτή τεχνική εκ. Χωρίς τίτλο, 2011 Εγκατάσταση Χαρτί, νερό, μικτή τεχνική Paper cut 9 15 εκ. μεταβλητές διαστάσεις

19 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ PAPER CUT Αποδημητικά πουλιά, 2012 Χαρτί, μικτή τεχνική εκ. Γάντι του Box, 2011 Χαρτί, μικτή τεχνική εκ.

20 MEMORIES VIDEO ART ΦΕΣΤΙΒΑΛ INSPIRE ΜΜΣΤ 2012

21 MEMORIES VIDEO ART ΦΕΣΤΙΒΑΛ INSPIRE ΜΜΣΤ 2012 «MEMORIES» VIDEO ART ΦΕΣΤΙΒΑΛ INSPIRE ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2012 Inspire (Έμπνευση), είναι ο τίτλος που επέλεξε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για φεστιβάλ-εικαστικό εργαστήριο, το Ο κεντρικός κορμός των θεματικών που απασχόλησαν το Inspire 2012 ήταν: - Χρόνος και Μνήμη: Η λειτουργία, τα όρια, ο τρόπος ανάδυσης της μνήμης, αλλά και η σχέση της με την ιστορία ήταν στο επίκεντρο του εργαστηρίου. Ειδικότερα, ενδιέφερε μια εμβάθυνση στη σχέση του χρόνου, της μνήμης και της ιστορίας, καθώς και στην ενεργή σχέση των δημιουργών με την ιστορία και την αφήγηση. - Σύμβολο και Μεταφορά: Ο τρόπος που η συνείδηση ερμηνεύει τα σύμβολα, μαζί με τη διερεύνηση για μια ποιητική της πράξης που θέτει τους όρους της ανανέωσης της θέλησης και της αναγέννησης της ελευθερίας. Το σύνολο της εμπειρίας μου μέσα στο μουσείο, στην πόλη, στο νοητό και πραγματικό πεδίο ήταν η πρώτη ύλη για το έργο που δημιούργησα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Inspire. - Memories, video art: Το πρώτο μου εγχείρημα στον τομέα των ψηφιακών μέσων ήταν το έργο μου Memories. Στην αναζήτηση του θέματος και με την καθοδήγηση των εισηγητών γεννήθηκε η ανάγκη για πειραματισμό και έπειτα για την παραγωγή ενός video art. Αφορμή για το έργο αυτό στάθηκε ο στίχος Θά θελα αυτήν την μνήμη να την πω... Μα έτσι εσβύσθη πια... από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη Μακρυά. Διαπραγματεύεται τη σχέση μνήμης και σώματος. Η μνήμη, με τη μορφή τροφής(φυσικό κερί), αποκτά υλική υπόσταση, εισέρχεται ως τροφή, στο σώμα και έπειτα αποβάλλεται από το στόμα, με δύναμη πάνω στο αντικατοπτριζόμενο είδωλο. Ο καθρέπτης, πυρακτωμένος, ρευστοποιεί συμβολικά την μνήμη/κερί, καλύπτοντας σταδιακά το πρόσωπο μέχρι την τελική απώλειά του. Memories, 2012 Σκηνοθεσία : Στρατής Ταυλαρίδης Καλλιτεχνική διεύθυνση : Στρατής Ταυλαρίδης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σωτηρίου Οπερατέρ: Γιάννης Σωτηρίου Διάρκια: 3.59 λεπ.

22 FAKE TIME 7 FLOORS PERFORMANCE HOTEL ARISTON 2011

23 FAKE TIME 7 FLOORS PERFORMANCE HOTEL ARISTON FAKE TIME 7 FLOORS PERFORMANCE HOTEL ARISTON ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η performance Fake Time παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2012 στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Άριστον. Πρόκειται για μία διαδραστική per formance, η οποία έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο τον θεατή και την εμπειρία του. Η παράσταση εκτείνεται στους επτά ορόφους του ξενοδοχείου, στα 42 δωμάτια του. Μέσα από αναπαραστάσεις της καθημερινής κοινωνικής ζωής ο θεατής (προ)καλείται να έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και τις επιλογές του με αποτέλεσμα να μετατρέπεται ο ίδιος σε πρωταγωνιστή. Στόχος, μέσω των πολυποίκιλων διαδράσεων μεταξύ θεατή και performer/ηθοποιού, είναι ο θεατής, αρχικά να συνειδητοποιήσει, έπειτα να ενδοσκοπήσει και τέλος να αφυπνίσει τον εσωτερικό του κόσμο. Η συμμετοχή των θεατών ήταν εφικτή μετά την απαραίτητη κράτηση ενός εκ των δωματίων του ξενοδοχείου, ενώ performers θα κατευθύνουν την διαδρομή του κάθε πελάτη ξεχωριστά. λίγα λόγια... Τι συμβαίνει σ αυτό το πρόσφατα εγκαταλελειμμένο μεγάλο ξενοδοχείο; Αρχικά το 2012 συγκροτήθηκε μια ομάδα πέντε ατόμων(στρατής Ταυλαρίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Κατερίνα Ζούρα, Λέλα Ράμογλου, Βασίλης Λαζαρίδης). Στο πλαίσιο αυτής της ομάδας, σχεδίασα, κατασκεύασα και έστησα τα σκηνικά για την επταόροφη διαδραστική παράσταση «FAKE TIME at Hotel Ariston» σε ενα τελείως κενό, απρόσωπο, εγκαταλελειμένο Bauhaus ξενοδοχείο. Σχετικά με το χώρο: κάθε δωμάτιο των επτά ορόφων διαμορφώθηκε και διακοσμήθηκε με αναπάντεχο και μη αναμενόμενο τρόπο, ενεργοποιώντας μέσω της έκπληξης επαναπροσδιορισμούς και επαναξιολογήσεις. Οι επτά όροφοι και τα 42 κενά δωμάτια, του εγκαταλελειμμένου κτιρίου που κανένα τους δεν έχει μείνει απείραχτο, έγιναν η πρώτη ύλη για να δημιουργηθούν και να φιλοξενήσουν εξολοκλήρου επτά διαφορετικούς κόσμους/landscapes. 1ος όροφος ψυχιατρική κλινική, 2ος όροφος αστικό τοπίο & αστυνομικό τμήμα, 3ος όροφος δάσος, 4ος ενδοσκόπηση στη ζωή της πρωταγωνίστριας, 5ος όροφος ξεπεσμένη αριστοκρατεία, 6ος όροφος μυστική ντουλάπα. Στο χώρο είναι διασκορπισμένοι με ελεύθερες χορο-θεατρικές αυτοσχεδιαστικές κινήσεις 25 ηθοποιοί,οι οποίοι προβαίνουν σε διάφορα ολιγόλεπτα και επαναλαμβανόμενα δρώμενα. Η θεματολογία τους είναι βασισμένη κυρίως στη σκηνογραφία των δωματίων αλλά και στις διαθέσεις των θεατών-επισκεπτών, με τους οποίους αλληλοεπιδρούν κυρίως σωματικά, αλλά και λεκτικά. Giannis Sotiriou, Reflex.

24 FAKE TIME 7 FLOORS PERFORMANCE HOTEL ARISTON Fake Time 7 floors, 2012 Performance Σκηνογραφία: Στρατής Ταυλαρίδης σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας του Fake Time Hotel Ariston, Θεσσαλονίκη

25 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 2013

26 ΒΙΟ 2013 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Ο Στρατής Ταυλαρίδης γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη «ΣΩΜΑ ΣΗΜΑ» Ατομική έκθεση στον αρχαιολογικό χώρο Αλατζά Ιμαρέτ, Θεσσαλονίκη «SUMMER SELECTIONS» Ατομική έκθεση στη Gallery Vlassis Art, Θεσσαλονίκη. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ BIENNALE ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2013 Πτυχίο Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Καλών Τεχνών), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2ο εργαστήριο Ζωγραφικής, Διεύθυνση κ.μορταράκου, με Άριστα Πτυχίο Γραφικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τ.Ε.Ε) Ευόσμου Θεσσαλονίκης, με Άριστα. ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2012 Inspire 2012 Εικαστικό Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ΜΜΣΤ, Θεσσαλονίκη Here & Now Happiness Εργαστήριο παραγωγικών ιδεών και πρακτικών εφαρμογών προς αναζήτηση της ευτυχίας στο ΜΜΣΤ, Θεσσαλονίκη. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΙΑ 2012 Γ Βραβείο στο φεστιβάλ Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Αλεξανδρούπολη Συμμετοχή στον Εικαστικό διαγωνισμό Μονής Περιστεράς και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον εκθεσιακό χώρο του Ιτς Καλέ, Ιωάννινα η θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό HULDA FESTIVAL, Κωνσταντινούπολη (Istanbul) Bραβείο στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό 13th International Art Exhibition (My Environment) στο Hyvinkaa, Φιλανδία Βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ΔΑΙΔΑΛΟΣ, Θεσσαλονίκη και Πάτρα «INSPIRE» Εικαστικό Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ΜΜΣΤ, Θεσσαλονίκη ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, φεστιβάλ Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Αλεξανδρούπολη SYMBIOSIS? - 15 Biennale de la Mediterrané, παράλληλη δράση στο Hotel Ariston, Θεσσαλονίκη SYMBIOSIS? - 15 Biennale de la Mediterranée, κεντρική έκθεση στην αποθήκη 15 στο λιμάνι, Θεσσαλονίκη. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ 2010 HULDA FESTIVAL Artscist exhibition. Ομαδική έκθεση των βραβευμένων, Κωνσταντινούπολη ( Istanbul) Ομαδική έκθεση του μαθητικού διαγωνισμού 13th International Art Exhibition (My Environment) στο Hyvinkaa, Φιλανδία. ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΕΣ PERFORMANCE 2012 «Fake Time» 7 floor Performance at Hotel Ariston. Σκηνογραφία, εικαστική επιμέλεια και κατασκευή σκηνικών εγκαταστάσεων, Θεσσαλονίκη.

27 ΒΙΟ 2013 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΙΚΑΣΤΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 2013 «Μια βόλτα στο φεγγάρι» στη Casa Bianca, Δημοτική Πινακοθήκη, Θεσσαλονίκη «Out of Paper» στη TinT Gallery, Θεσσαλονίκη ΑΝΑΚΑΤΑ IV "Παρουσιάστε Art" στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη «FINE» στη TinT Gallery, Θεσσαλονίκη «Μια βόλτα στο φεγγάρι» στη Casa Bianca, Δημοτική Πινακοθήκη, Θεσσαλονίκη «The Charity Market» στον πολυχώρο Block 33, Θεσσαλονίκη «Unblock Art Festival» vol. 2 στον πολυχώρο Block 33, Θεσσαλονίκη «Unblock Art Festival» vol. 1 στον πολυχώρο Block 33, Θεσσαλονίκη «The Charity Market» στον πολυχώρο Block 33, Θεσσαλονίκη «The Charity Market» στον πολυχώρο Art House, Θεσσαλονίκη «Unblock Art Festival» vol.2 στον πολυχώρο Block 33, Θεσσαλονίκη Μονή Περιστεράς. Ομαδική έκθεση, διοργάνωσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον εκθεσιακό χώρο του Ιτσκαλέ, Ιωάννινα «In Art» στην Gallery Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσσαλονίκη ΑΝΑΚΑΤΑ III "Παρουσιάστε Art" στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκη «Unblock Art Festival» vol.1 στον πολυχώρο Block 33, Θεσσαλονίκη Ομαδική έκθεση του 2ο εργαστηρίου Ζωγραφικής, διεύθυνσης κ.μορταράκου της Καλών Τεχνών (Α.Π.Θ) στη Gallery ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ, Βέροια «Το παιχνίδι του κύκλου» συνέδριο της UNESCO στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ), Θεσσαλονίκη Ομαδική έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου, Χαλκιδική «ΜΕΤΟΙΚΟΙ» Ομαδική έκθεση του 2ο εργαστηρίου Ζωγραφικής, διεύθυνσης κ.μορταράκου της Καλών Τεχνών (Α.Π.Θ) στον πολυχώρο Partisan, Θεσσαλονίκη. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2011 Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφίζουμε το σχολειό μας» θέμα: ragdoll symphony σε συνεργασία με το 1 ο Γενικό Λύκειο Κυμίνων, δήμου Δέλτα, Θεσσαλονίκη Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφίζουμε το σχολειό μας» θέμα: brut art σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Άδενδρου, δήμου Χαλκηδόνας, Θεσσαλονίκη Εκπαιδευτική δράση του 2 Ο Εργαστηρίου της Καλων Τεχνών (Α.Π.Θ) με τους τρόφιμους της ψυχιατρικής κλινικής Αγ.Παντελεημονας, Θεσσαλονίκη Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφίζουμε το σχολειό μας» σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Κορδελιού, Θεσσαλονίκη Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφίζουμε το σχολειό μας» σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Τριανδρίας, Θεσσαλονίκη Δημιουργία πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό «Στήνοντας γέφυρες με εικόνες 2», για παιδιά προσχολικής ηλικίας ή παιδιά με αυτισμό ή άλλα μαθησιακά προβλήματα Ομαδική έκθεση στη Gallery Εικαστικές Προτάσεις, Βέροια Ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Εύοσμου, Θεσσαλονίκη.

28 ΒΙΟ 2013 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ 2013 Thessaloniki European Youth Capital 2014, Newsletter #04, Σεπτέμβριος SOUL Magazine #73, Μάιος - Ιούνιος 2013, σελ Jar De Sens Σεπτέμβριος ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ Μαθήματα Ζωγραφικής σε παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα, Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση και Εκμάθηση ζωγραφικής σε άτομα με ειδικές ανάγκες, στο Σωματείο αποκατάστασης και ειδικής αγωγής Α.Μ.Ε.Α Ο ΣΩΤΗΡ, Θεσσαλονίκη Εθελοντική εργασία στο Σωματείο αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ατόμων με ειδικές ανάγκες Α.Μ.Ε.Α Ο ΣΩΤΗΡ, Θεσσαλονίκη Εικονογράφηση έξι (6) παιδικών βιβλίων για εκπαιδευτικούς «Το δικό μου Θέατρο» από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ. studio: Ναυρίνου 17, Κέντρο. Θεσ/νικη Τ.Κ Τηλ: & mail:

15 η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου ΣΥΜΒΙΩΣΗ; / SYMBIOSIS?

15 η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου ΣΥΜΒΙΩΣΗ; / SYMBIOSIS? 15 η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου ΣΥΜΒΙΩΣΗ; / SYMBIOSIS? ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Μπιενάλε Νέων της Μεσογείου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Έρχεται ξανά, μετά από 25 χρόνια, όταν ανέλαβε τη διοργάνωση του 1986, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εικαστικών Εκθέσεων. Εκθεσιακή Περίοδος

Πρόγραμμα Εικαστικών Εκθέσεων. Εκθεσιακή Περίοδος Πρόγραμμα Εικαστικών Εκθέσεων Εκθεσιακή Περίοδος 18 Οκτωβρίου 2012 έως 18 Ιουλίου 2013 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012- ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 CoExistence Φωτογραφία Άρης Ράμμος Νίκος Αμουτζάς > Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών. για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β')

Πρόγραμμα Σπουδών. για το Νέο Σχολείο πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') 2011 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') Τα προτεινόμενα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται σε σειρά δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

i-teacher Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Τεύχος 11ο - Μάιος 2015 ISSN: 1792-4146 http://i-teacher.

i-teacher Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Τεύχος 11ο - Μάιος 2015 ISSN: 1792-4146 http://i-teacher. i-teacher Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Τεύχος 11ο - Μάιος 2015 ISSN: 1792-4146 http://i-teacher.gr 2/314 «I-TEACHER.GR» - ISSN 1792-4146 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Περιλήψεις 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσική Εκπαίδευση: Μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα Πολύβιος Ανδρούτσος Σε αυτή την εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γουναρίδης Σύνταξη ύλης: Γιώργος Σ. Βλάχος. Copyright Κολλέγιο Βακαλό ΑΕ, 2013

Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γουναρίδης Σύνταξη ύλης: Γιώργος Σ. Βλάχος. Copyright Κολλέγιο Βακαλό ΑΕ, 2013 Περί. τεύχος 16+ Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γουναρίδης Σύνταξη ύλης: Γιώργος Σ. Βλάχος Επιμέλεια σχεδιασμού: Σοφοκλής Συμεωνίδης Φωτογραφίες: Γιώργος Γεωργούλας, Κωνσταντίνος Γουναρίδης Διαχείριση οπτικού

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Το νέο πρόγραμμα της Στέγης προτείνει και φέτος μια σειρά από πρωτότυπα προγράμματα για παιδιά, οικογένειες και ενήλικες! Παιδιά κάθε

Διαβάστε περισσότερα

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _ DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Όλες οι μεγάλες ιδέες όταν εκτελούνται και υλοποιούνται με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο, σημαίνουν επιτυχία. Το design

Διαβάστε περισσότερα

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου Τα Νέα του Μήνα Μάιος 2014 3ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας την Κυριακή 4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση MA in Drama and Performing

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ προτείνουν στο ΣΤΑΘΜΟ»

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ προτείνουν στο ΣΤΑΘΜΟ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Βασ. Αλεξάνδρου 1 211 00 ΝΑΥΠΛΙΟ Τηλ.: 27520 28947 Fax: 27520 27960 e-mail education@pli.gr ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μουσείο Ελληνικής Λαικής Τέχνης ΜΟΥΣΕΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΥΧΟΣ A ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Μουσείο Ελληνικής Λαικής Τέχνης ΜΟΥΣΕΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΥΧΟΣ A ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΡΘΡΟ Μουσείο Ελληνικής Λαικής Τέχνης ΤΕΥΧΟΣ A ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΡΘΡΟ Συντελεστές Μουσειογραφικής Μελέτης Εφαρμογής Ομάδα Μελέτης ΜΕΛΤ. Έλενα Μελίδη Αν. Προϊσταμένη Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης-

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η Σχολή Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, τα οποία έχουν ως βασικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015 λέποντας με το μυαλό και όχι ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ όνο με τα μάτια Βενετία των Ελλήνων, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ λλάδα των Βενετών αραγωγη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Οκτώβριος 2008 Περιεχόμενα Προοίμιο... 3 1. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 471. ΜΕΡΟΣ ΣΤ' Εκπαίδευση και καλλιτεχνική έκφραση

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 471. ΜΕΡΟΣ ΣΤ' Εκπαίδευση και καλλιτεχνική έκφραση ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 471 ΜΕΡΟΣ ΣΤ' Εκπαίδευση και καλλιτεχνική έκφραση 472 6Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Επενδύοντας μουσικά ιστορίες, μύθους και παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΑΑR ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΑΑR ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ H ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛIΤIΣΤIΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΣ 17ο Αρ. Φύλλου 159 AΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΟΥΣΙΚH Σελ. 13 ΘΕΑΤΡΟ Σελ. 13 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Σελ. 13 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας Πρόγραμμα Ίρις - Καταπολεμώντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις: Δράσεις για τη συμμετοχή, την ένταξη και την εκπαίδευση Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

Διαβάστε περισσότερα

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 Τ Ι Μ Η 0, 0 1 δείτε τα ΔΩΡΑ ΜΑΣ σελ. 25 στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Αν θες μπορείς κι εσύ να της πεις αντίο. GAMING Xbox One VS Nintendo Wii U VS PlayStation

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω τις βυζαντινές εικόνες

Γνωρίζω τις βυζαντινές εικόνες ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Γνωρίζω τις βυζαντινές εικόνες Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Β Υ Ζ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Υ Ε Κ Π Α Ι Ε Υ Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Ε Κ Π Α Ι Ε Υ Τ Ι Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Γνωρίζω

Διαβάστε περισσότερα

περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό

περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό 16 ISSN: 2241-2689 περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό Διεύθυνση: Δανιήλ Γουναρίδης Σύνταξη ύλης, επιμέλεια κειμένων: Γιώργος Σ. Βλάχος Κείμενα Πανεπ. Derby και Peri in Brief: Μίλτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ 1 ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ 1. Εισαγωγή 2 Οι Εικαστικές Τέχνες είναι ενσωματωμένες στην καθημερινή μας ζωή και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τοπικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Συνιστούν εκφραστικά μέσα με τα

Διαβάστε περισσότερα

Χημικά. Χρονικά. CHEMICA CHRONICA General Edition Association of Greek Chemists. 1η Εκδοση 1936. Η εξαφάνιση των αριστούχων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Χημικά. Χρονικά. CHEMICA CHRONICA General Edition Association of Greek Chemists. 1η Εκδοση 1936. Η εξαφάνιση των αριστούχων στις πανελλήνιες εξετάσεις ISSN 0356-5526 Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2013 Τεύχος 6, ΤΟΜΟΣ 75 CCG EAC 65 July - September 2013 ISSUE 6 VOL. 75 Χημικά Χρονικά ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 1η Εκδοση 1936 Αντικατάσταση της Χημείας με

Διαβάστε περισσότερα

i-teacher και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε.

i-teacher και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. Το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρµογές τους στην εκπαίδευση i-teacher Τεύχος 10ο - Ιανουάριος 2015 ISSN: 1792-4146 http://i-teacher.gr 1/291 «I-TEACHER.GR» - ISSN 1792-4146 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά Τα άτομα με αναπηρία είναι μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού και

Διαβάστε περισσότερα

01/ 464 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22

01/ 464 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22 01/ 464 ΤΕΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22 020037 Tιμοκατάλογος Eνοικίασης Aιθουσών TEE/TKM* Aίθουσες Kαθημερινή πρωί ή απόγευμα Kαθημερινή όλη μέρα Σάββατο-Kυριακή πρωί ή απόγευμα Σάββατο-Kυριακή όλη μέρα Aμφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 2014-2015 Δημοτική Ενότητα Γέρακα 1. Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΤΗΛ: 210 6619937 FAX: 210 6619938 09:00 17:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εργαστήρι

Διαβάστε περισσότερα