ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. (40 µονάδες) ΘΕΜΑ 1 ο : xi Α Β C D 1 Μήνες xi xi/σ(xi) xi/σ(xi) - µ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. (40 µονάδες) ΘΕΜΑ 1 ο : xi Α Β C D 1 Μήνες xi xi/σ(xi) xi/σ(xi) - µ"

Transcript

1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΘΕΜΑ 1 ο : Σε µια εταιρία οι πωλήσεις προϊόντων κατά το έτος 1998 ήταν ως εξής: Μήν 1ος 2ος 3ος 4ος 5ος 6ος 7ος 8ος 9ος 10ος 11ος 12ος ες xi Με τη χρήση του προγράµµατος Microsoft Excel να δηµιουργήστε ένα φύλλο εργασίας µε το όνοµα Απόδοση.xls. Να γίνει η εισαγωγή των παρακάτω δεδοµένων στην περιοχή Α2:B13. Τα δεδοµένα παντού να είναι κεντραρισµένα και σε µέγεθος 12 στιγµών. Στα κελιά της πρώτης γραµµής να χρησιµοποιηθούν οι παρακάτω τίτλοι Α Β C D 1 Μήνες xi xi/σ(xi) xi/σ(xi) - µ Να υπολογιστούν τα παρακάτω: Να υπολογιστεί το συνολικό άθροισµα των πωλήσεων Σ(xi). Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β16. Με τη χρήση της συνάρτησης stdev να υπολογιστεί η τυπική απόκλιση των πωλήσεων, m. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β17. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι δύο. Να υπολογιστεί η ποσοστιαία τυπική απόκλιση m / Σ(xi). Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β18. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι τρία. Την ποσοστιαία τυπική απόκλιση την ονοµάζω µ Στη στήλη C να δοθεί το ποσοστό των πωλήσεων για κάθε µήνα µε βάση την πράξη xi/σ(xi). Τα αποτελέσµατα να τοποθετηθούν στα κελιά C2:C13. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι δύο.

2 Στη στήλη D να υπολογιστεί η απόλυτη τιµή της διαφοράς του ποσοστού των πωλήσεων για κάθε µήνα xi/σ(xi) και της ποσοστιαίας τυπικής απόκλισης σύµφωνα µε τη σχέση xi/σ(xi) - µ. Τα αποτελέσµατα να τοποθετηθούν στα κελιά D2:D13. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι δύο. Με τη χρήση συνάρτησης να δώστε τη µέση τιµή των κελιών της στήλης «xi» που ικανοποιούν το κριτήριο να είναι > 87. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί D16. Με τη χρήση συνάρτησης να προσθέστε τα κελιά της στήλης D που καθορίζονται από το κριτήριο των αντιστοίχων κελιών της στήλης B να είναι µικρότερα από 82. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί D17. ΘΕΜΑ 2 ο : (20 µονάδες) Στη δισκέτα που σας δίνεται υπάρχει αρχείο όπου εµπεριέχεται µια βάση δεδοµένων µε το όνοµα ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Η βάση αποτελείται από τέσσερις πίνακες. Τα ονόµατα των πινάκων είναι: ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΠΤΗΣΕΙΣ και ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ. Να συσχετιστούν οι τέσσερις πίνακες µεταξύ τους. Φτιάξτε ένα ερώτηµα που να εµφανίζονται τα παρακάτω πεδία. ΚΩ ΙΚΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΤΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΥΠΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Να υπάρχει συνένωση του επώνυµου µε το όνοµα (ΕΠΙΘΕΤΟ). Το πεδίο ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ είναι το άθροισµα των δυο πεδίων θέσεις καπνιζόντων και µη καπνιζόντων. Στο ερώτηµα να υπάρχει αύξουσα ταξινόµηση ως προς την ηµεροµηνία κράτησης. Επίσης στο ίδιο ερώτηµα να εµφανίζονται τα στοιχεία για κρατήσεις που είναι µετά τις 15/3/98. Ονοµασία ερωτήµατος «Στοιχεία κρατήσεων».

3 ΘΕΜΑ 3 ο : Φτιάξτε µια φόρµα µε βάση το προηγούµενο ερώτηµα σε µορφή στήλης Μέσα σε αυτήν να υπάρχει η δευτερεύουσα φόρµα πτήσεις υπό τη µορφή συνεχόµενων φορµών που θα προέρχεται από τον αντίστοιχο πίνακα πτήσεις. ίπλα στο πεδίο επίθετο να υπάρχει κουµπί εντολής το οποίο πατώντας το θα µας δίνει πληροφορίες σχετικά µε τις απαιτήσεις των επιβατών. Ονοµασία φόρµας «Στοιχεία πτήσεων». Στο υποσέλιδο της φόρµας να υπάρχουν τρία κουµπιά εντολών τα οποία θα µας πηγαίνουν αντίστοιχα στην επόµενη εγγραφή, στη νέα εγγραφή και στο κλείσιµο της φόρµας. Για το πεδίο Αξιολόγηση να χρησιµοποιηθεί η Τεχνική του σύνθετου πλαισίου. Φτιάξτε µια αναφορά (οδηγός αναφορών) µε βάση το ερώτηµα στοιχεία κρατήσεων. Να υπάρχουν δυο οµαδοποιήσεις η πρώτη ως προς τον κωδικό τύπου αεροπλάνου και η δεύτερη ως προς την αξιολόγηση. Η αναφορά να γίνει µε οριζόντιο προσανατολισµό. Ονοµασία αναφοράς «Αναφορά επιβατών». Φτιάξτε δυο µακροεντολές. Η πρώτη θα ανοίγει τη φόρµα «Στοιχεία πτήσεων» και η δεύτερη θα οδηγεί σε έξοδο από την Access. Η πρώτη θα ονοµαστεί «Άνοιγµα φόρµας» και η δεύτερη «Έξοδος».

4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΘΕΜΑ 1 ο : Σε µια εταιρία ο αριθµός των υπαλλήλων κατά τα έτη 1985 έως και 1996 ήταν ως εξής: Έτος yi Με τη χρήση του προγράµµατος Microsoft Excel να δηµιουργήστε ένα φύλλο εργασίας µε το όνοµα Υπάλληλοι.xls. Να γίνει η εισαγωγή των παρακάτω δεδοµένων στην περιοχή Α2:B13. Τα δεδοµένα παντού να είναι κεντραρισµένα και σε µέγεθος 13 στιγµών. Στα κελιά της πρώτης γραµµής να χρησιµοποιηθούν οι παρακάτω τίτλοι Α Β C D 1 ΕΤΟΣ yi yi/σ(yi) yi/σ(yi) - k Να υπολογιστούν τα παρακάτω: Να υπολογιστεί το συνολικό άθροισµα των υπαλλήλων Σ(yi). Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β16. Με τη χρήση της συνάρτησης stdev να υπολογιστεί η τυπική απόκλιση των υπαλλήλων, U. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β17. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι τρία. Να υπολογιστεί η ποσοστιαία τυπική απόκλιση U / Σ(yi). Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β18. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι τρία. Την ποσοστιαία τυπική απόκλιση την ονοµάζω k Στη στήλη C να δοθεί το ποσοστό των υπαλλήλων για κάθε έτος µε βάση την πράξη yi/σ(yi). Τα αποτελέσµατα να τοποθετηθούν στα κελιά C2:C13. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι δύο. Στη στήλη D να υπολογιστεί η απόλυτη τιµή της διαφοράς του ποσοστού των υπαλλήλων για κάθε έτος yi/σ(yi) και της ποσοστιαίας τυπικής απόκλισης σύµφωνα µε τη σχέση yi/σ(yi) - k. Τα αποτελέσµατα να τοποθετηθούν στα κελιά D2:D13. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι δύο.

5 Με τη χρήση συνάρτησης να δώστε τη µέση τιµή των κελιών της στήλης «yi» που ικανοποιούν το κριτήριο να είναι µικρότερα από 100. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί D16. Με τη χρήση συνάρτησης να προσθέστε τα κελιά της στήλης D που καθορίζονται από το κριτήριο των αντιστοίχων κελιών της στήλης B να είναι µικρότερα από 92. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί D17. ΘΕΜΑ 2 ο : (20 µονάδες) Στη δισκέτα που σας δίνεται υπάρχει αρχείο όπου εµπεριέχεται µια βάση δεδοµένων µε το όνοµα ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Η βάση αποτελείται από τέσσερις πίνακες. Τα ονόµατα των πινάκων είναι: ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΠΤΗΣΕΙΣ και ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ. Να συσχετιστούν οι τέσσερις πίνακες µεταξύ τους. Φτιάξτε ένα ερώτηµα που να εµφανίζονται τα παρακάτω πεδία. ΚΩ ΙΚΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΤΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΥΠΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ Να υπάρχει συνένωση του επώνυµου µε το όνοµα (ΕΠΙΘΕΤΟ). Το πεδίο ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ είναι το άθροισµα των δυο πεδίων θέσεις καπνιζόντων και µη καπνιζόντων. Στο ερώτηµα να υπάρχει αύξουσα ταξινόµηση ως προς την αξιολόγηση. Επίσης στο ίδιο ερώτηµα να εµφανίζονται τα στοιχεία για κρατήσεις που είναι µετά τις 20/4/98. Ονοµασία ερωτήµατος «Στοιχεία κρατήσεων». ΘΕΜΑ 3 ο : Φτιάξτε µια φόρµα µε προβολή σχεδίασης µε βάση το προηγούµενο ερώτηµα σε µορφή στήλης Μέσα σε αυτήν να υπάρχει η συνδεδεµένη δευτερεύουσα φόρµα πτήσεις υπό τη µορφή συνεχόµενων φορµών που θα προέρχεται από τον αντίστοιχο πίνακα. ίπλα στο πεδίο επίθετο να υπάρχει κουµπί εντολής το οποίο πατώντας το θα µας δίνει πληροφορίες σχετικά µε τις απαιτήσεις των επιβατών. Ονοµασία φόρµας «Στοιχεία πτήσεων». Στο υποσέλιδο της φόρµας να υπάρχουν τρία κουµπιά εντολών τα οποία θα µας πηγαίνουν αντίστοιχα στην τελευταία εγγραφή, στην πρώτη εγγραφή και στην επόµενη εγγραφή. Για το πεδίο Αξιολόγηση να χρησιµοποιηθεί η Τεχνική του πλαισίου λίστας. Φτιάξτε µια αναφορά (οδηγός αναφορών) µε βάση το ερώτηµα στοιχεία κρατήσεων. Να υπάρχουν δυο οµαδοποιήσεις η πρώτη ως προς τον κωδικό τύπου αεροπλάνου και η

6 δεύτερη ως προς τις συνολικές θέσεις. Η αναφορά να γίνει µε οριζόντιο προσανατολισµό. Ονοµασία αναφοράς «Αναφορά αεροπλάνων». Φτιάξτε δυο µακροεντολές. Η πρώτη θα ανοίγει το ερώτηµα «Στοιχεία κρατήσεων» και η δεύτερη θα οδηγεί σε έξοδο από την Access. Η πρώτη θα ονοµαστεί «Άνοιγµα ερωτήµατος» και η δεύτερη «Έξοδος».

7 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΘΕΜΑ 1 ο : Στη Σχολή Υπαξιωµατικών ιοικητικών ο αριθµός των δοκίµων κατά τα έτη 1987 έως και 1998 ήταν ως εξής: Έτος zi Με τη χρήση του προγράµµατος Microsoft Excel να δηµιουργήστε ένα φύλλο εργασίας µε το όνοµα όκιµοι.xls. Να γίνει η εισαγωγή των παρακάτω δεδοµένων στην περιοχή Α2:B13. Τα δεδοµένα παντού να είναι κεντραρισµένα και σε µέγεθος 11 στιγµών. Στα κελιά της πρώτης γραµµής να χρησιµοποιηθούν οι παρακάτω τίτλοι Α Β C D 1 ΕΤΟΣ zi zi/σ(zi) zi/σ(zi) - k Να υπολογιστούν τα παρακάτω: Να υπολογιστεί το συνολικό άθροισµα των δοκίµων Σ(zi). Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β16. Με τη χρήση της συνάρτησης stdev να υπολογιστεί η τυπική απόκλιση των δοκίµων, U. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β17. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι τρία. Να υπολογιστεί η ποσοστιαία τυπική απόκλιση U / Σ(zi). Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί Β18. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι τρία. Την ποσοστιαία τυπική απόκλιση την ονοµάζω k Στη στήλη C να δοθεί το ποσοστό των δοκίµων για κάθε έτος µε βάση την πράξη zi/σ(zi). Τα αποτελέσµατα να τοποθετηθούν στα κελιά C2:C13. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι δύο. Στη στήλη D να υπολογιστεί η απόλυτη τιµή της διαφοράς του ποσοστού των δοκίµων για κάθε έτος zi/σ(zi) και της ποσοστιαίας τυπικής απόκλισης σύµφωνα µε τη σχέση zi/σ(zi) - k. Τα αποτελέσµατα να τοποθετηθούν στα κελιά D2:D13. Η ακρίβεια των δεκαδικών ψηφίων να είναι δύο.

8 Με τη χρήση συνάρτησης να δώστε τη µέση τιµή των κελιών της στήλης «zi» που ικανοποιούν το κριτήριο να είναι µικρότερα από 50. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί D16. Με τη χρήση συνάρτησης να προσθέστε τα κελιά της στήλης D που καθορίζονται από το κριτήριο των αντιστοίχων κελιών της στήλης B να είναι µικρότερα από 64. Το αποτέλεσµα να τοποθετηθεί στο κελί D17. ΘΕΜΑ 2 ο : (20 µονάδες) Στη δισκέτα που σας δίνεται υπάρχει αρχείο όπου εµπεριέχεται µια βάση δεδοµένων µε το όνοµα ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Η βάση αποτελείται από τέσσερις πίνακες. Τα ονόµατα των πινάκων είναι: ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ. Να συσχετιστούν οι τέσσερις πίνακες µεταξύ τους. Φτιάξτε ένα ερώτηµα που να εµφανίζονται τα παρακάτω πεδία. ΚΩ ΙΚΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΤΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΥΠΟΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ Να υπάρχει συνένωση του επώνυµου µε το όνοµα (ΕΠΙΘΕΤΟ). Το πεδίο ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ είναι το άθροισµα των δυο πεδίων θέσεις καπνιζόντων και µη καπνιζόντων. Στο ερώτηµα να υπάρχει φθίνουσα ταξινόµηση ως προς το προσωπικό πτήσης. Επίσης στο ίδιο ερώτηµα να εµφανίζονται τα στοιχεία για κρατήσεις που είναι µετά τις 25/5/98 µε φθίνουσα ταξινόµηση. Ονοµασία ερωτήµατος «Στοιχεία πτήσεων - επιβατών». ΘΕΜΑ 3 ο : Φτιάξτε µια φόρµα µε προβολή σχεδίασης µε βάση το προηγούµενο ερώτηµα σε µορφή στήλης Μέσα σε αυτήν να υπάρχει η συνδεδεµένη δευτερεύουσα φόρµα πτήσεις υπό τη µορφή συνεχόµενων φορµών που θα προέρχεται από τον αντίστοιχο πίνακα. ίπλα στο πεδίο επίθετο να υπάρχει κουµπί εντολής το οποίο πατώντας το θα µας δίνει πληροφορίες σχετικά µε τις απαιτήσεις των επιβατών. Ονοµασία φόρµας «Φόρµα πτήσεων - επιβατών». Στο υποσέλιδο της φόρµας να υπάρχουν δυο κουµπιά εντολών τα οποία θα µας πηγαίνουν αντίστοιχα στην τελευταία εγγραφή, στην πρώτη εγγραφή και στην επόµενη εγγραφή. Για το πεδίο Τύπος αεροπλάνου να χρησιµοποιηθεί η Τεχνική του σύνθετου πλαισίου.

9 Φτιάξτε µια αναφορά (οδηγός αναφορών) µε βάση το ερώτηµα στοιχεία κρατήσεων. Να υπάρχουν δυο οµαδοποιήσεις η πρώτη ως προς τον κωδικό τύπου αεροπλάνου και η δεύτερη ως προς την αξιολόγηση. Να υπάρχουν επιλογές σύνοψης ως προς το προσωπικό πτήσης και ως προς τις συνολικές θέσεις. Η αναφορά να γίνει µε οριζόντιο προσανατολισµό. Ονοµασία αναφοράς «Σύνοψη κρατήσεων». Φτιάξτε τρεις µακροεντολές. Η πρώτη θα ανοίγει την αναφορά «Σύνοψη κρατήσεων», η δεύτερη θα οδηγεί σε έξοδο από την Access και η τρίτη θα ανοίγει τον πίνακα απαιτήσεις επιβατών. Η πρώτη θα ονοµαστεί «Άνοιγµα αναφοράς», η δεύτερη «Έξοδος» και η Τρίτη «Άνοιγµα πίνακα».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. ΘΕΜΑ 1 Ο : (36 µονάδες) Να συσχετιστούν οι πέντε πίνακες µεταξύ τους. Φτιάξτε ένα ερώτηµα που να περιέχει τα παρακάτω πεδία.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. ΘΕΜΑ 1 Ο : (36 µονάδες) Να συσχετιστούν οι πέντε πίνακες µεταξύ τους. Φτιάξτε ένα ερώτηµα που να περιέχει τα παρακάτω πεδία. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙ ΥΠΟΓΡΑΦ Η ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Σας δίνεται δισκέτα η οποία εµπεριέχει µια βάση δεδοµένων µε το όνοµά σας. Στη βάση δεδοµένων περιέχονται πέντε πίνακες. Οι πίνακες µε τα ονόµατα Αξιωµατικοί 2. Μαχητικά

Διαβάστε περισσότερα

Φτιάξτε µια φόρµα στην οποία θα υπάρχουν δυο κουµπιά εντολών. Το ένα κουµπί θα ανοίγει τη φόρµα «Βαθµολογίες µαθητών» και το δεύτερο κουµπί θα οδηγεί

Φτιάξτε µια φόρµα στην οποία θα υπάρχουν δυο κουµπιά εντολών. Το ένα κουµπί θα ανοίγει τη φόρµα «Βαθµολογίες µαθητών» και το δεύτερο κουµπί θα οδηγεί ΒΑΘΜΟΛΟΓΙ ΥΠΟΓΡΑΦ Η ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Στη βάση δεδοµένων που σας δίνεται περιέχονται τρεις πίνακες. O πίνακας Βαθµολογία, Μάθηµα και Μαθητές. ΘΕΜΑ 1 Ο : (30 µονάδες) Να συσχετιστούν οι τρεις πίνακες µεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. ΘΕΜΑ 1 Ο : (36 µονάδες) ΘΕΜΑ 2 Ο : (44 µονάδες)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. ΘΕΜΑ 1 Ο : (36 µονάδες) ΘΕΜΑ 2 Ο : (44 µονάδες) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙ ΥΠΟΓΡΑΦ Η ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Σας δίνεται δισκέτα η οποία εµπεριέχει µια βάση δεδοµένων µε το όνοµά σας. Στη βάση δεδοµένων περιέχονται τέσσερις πίνακες. Οι πίνακες µε τα ονόµατα Επαφές, Τιµές, Καταλύµατα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 1 Tο βιβλίο "µε µια µατιά" Εισαγωγή στη Microsoft Access Γνωριµία µε τις βάσεις δεδοµένων της Access...

Περιεχόµενα. 1 Tο βιβλίο µε µια µατιά Εισαγωγή στη Microsoft Access Γνωριµία µε τις βάσεις δεδοµένων της Access... Περιεχόµενα Ευχαριστίες... 11 1 Tο βιβλίο "µε µια µατιά"...13 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 13 Σύντοµη παρουσίαση... 14 Μερικές συµβάσεις... 16 Μία τελευταία λέξη (ή και δύο)... 16 2 Εισαγωγή στη Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙ ΥΠΟΓΡΑΦ Η ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Η εταιρεία Fruitsweets παρέχει στους υπαλλήλους ένα συνταξιοδοτικό πλάνο το οποίο περιλαµβάνει τρία χαρτοφυλάκια. Οι υπάλληλοι αποφασίζουν να κατανείµουν τις κρατήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft access ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft access ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft access ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MASTER IN OFFICE Το Master in Office είναι κατάλληλο για άτομα που έχουν κάποια εμπειρία στο Office (πχ. κάτοχοι πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

Tech village School. Ακολουθούν δομές και σχέδια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σελίδα 1 από 7

Tech village School. Ακολουθούν δομές και σχέδια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σελίδα 1 από 7 Tech Village School Κωδικός Πακέτου: Access Εκπαιδευτική Ενότητα: Βάσεις δεδομένων Είδος προγράμματος: Βασικές γνώσεις πληροφορικής Μέθοδος διδασκαλίας: Με διαλέξεις-εργαστήρια Περιγραφή Μεθόδου Διδασκαλίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) Ενότητα Advanced Βάσεις Δεδομένων, Προχωρημένο Επίπεδο. Copyright 2013 ECDL Foundation Ref: SL_AM3_Syl2.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) Ενότητα Advanced Βάσεις Δεδομένων, Προχωρημένο Επίπεδο. Copyright 2013 ECDL Foundation Ref: SL_AM3_Syl2. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) Ενότητα Advanced Βάσεις Δεδομένων, Προχωρημένο Επίπεδο Copyright 2013 ECDL Foundation Ref: SL_AM3_Syl2.0_v1 Page 17 of 29 Βάσεις Δεδομένων, Προχωρημένο Επίπεδο Ακολουθεί η Εξεταστέα

Διαβάστε περισσότερα

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ A C C E S S ΑΣΚΗΣΗ 1 1. Δημιουργήστε μια κενή βάση δεδομένων με όνομα «ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ» και αποθηκεύστε την στο φάκελο «Τα έγγραφά μου». 2. Δημιουργήστε πίνακα με ένα πεδίο με όνομα «ΝΟΜΟΣ» το οποίο θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα 2002 Ίδρυµα ECDL 1

Πνευµατικά ικαιώµατα 2002 Ίδρυµα ECDL 1 EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE Ενότητα ΑΜ5, Βάσεις εδοµένων, Προχωρηµένο Επίπεδο Πνευµατικά ικαιώµατα 2002 Ίδρυµα ECDL 1 Όλα τα δικαιώµατα είναι κατοχυρωµένα. Κανένα µέρος αυτού του εγγράφου δεν µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό Έτος , Χειμερινό Εξάμηνο Μάθημα: Εργαστήριο «Πληροφορική Υγείας» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS

Ακαδημαϊκό Έτος , Χειμερινό Εξάμηνο Μάθημα: Εργαστήριο «Πληροφορική Υγείας» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017, Χειμερινό Εξάμηνο Μάθημα: Εργαστήριο «Πληροφορική Υγείας» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ACCESS A. Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων - Γνωριμία με την ACCESS B. Δημιουργία Πινάκων 1. Εξήγηση των

Διαβάστε περισσότερα

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων...

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... Μέρος 2 Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων... 211 Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων... 241 Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... 257 Kεφάλαιο 14 Συναρτήσεις Μέρος Β... 285 Kεφάλαιο 15 Ευρετήριο

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 21

Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 21 Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel...3 1.1 Τι νέο υπάρχει στο Excel 2016...4 1.1.1 Νέες λειτουργίες του Excel 2016...4 1.2 Διάφοροι τρόποι εκκίνησης του Excel...6 1.3 Εξοικείωση με το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE

EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE Ενότητα ΑΜ5 - Βάσεις εδοµένων, Προχωρηµένο Επίπεδο Πνευµατικά ικαιώµατα 2002 Ίδρυµα ECDL 1 Όλα τα δικαιώµατα είναι κατοχυρωµένα. Κανένα µέρος αυτού του εγγράφου δεν µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΒΑΣΕΙΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΒΑΣΕΙΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΒΑΣΕΙΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ Έκδοση 1.0 Σελίδα 1 από 5 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΣΕΙΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ Τα ακόλουθα αποτελούν την εξεταστέα ύλη για την ενότητα Βάσεις εδοµένων και θεωρούνται η βάση του

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενα Αξιολόγησης Γνώσεις Δεξιότητες Ενέργειες Διαδικασίες (Excel) 1. Βασικές Λειτουργίες & Περιβάλλον Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων

Αντικείμενα Αξιολόγησης Γνώσεις Δεξιότητες Ενέργειες Διαδικασίες (Excel) 1. Βασικές Λειτουργίες & Περιβάλλον Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων Αντικείμενα Αξιολόγησης Γνώσεις Δεξιότητες Ενέργειες Διαδικασίες (Excel) 1. Βασικές Λειτουργίες & Περιβάλλον Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων α. Διαχείριση βιβλίων εργασίας α1. Διαχείριση βιβλίων εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Υπολογιστικά φύλλα (Microsoft Excel) Υπολογιστικά φύλλα (Micrοsoft Excel) 1. Βασικές Λειτουργίες και Περιβάλλον Εφαρμογής Υπολογιστικών Φύλλων. α. Διαχείριση βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Πεδί α

ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Πεδί α ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Βάση δεδομένων είναι συσχετισμένα μεταξύ τους δεδομένα, οργανωμένα σε μορφή πίνακα. Οι γραμμές του πίνακα αποτελούν τις εγγραφές και περιλαμβάνουν τις πληροφορίες για μια οντότητα. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 5 ο. Α. Τεχνικές επεξεργασίας δεδομένων Α1. Ταξινόμηση Δεδομένων, Α2. Φιλτράρισμα Εγγραφών. Β. Ερωτήματα. Β1. Ερωτήματα Επιλογής

Εργαστήριο 5 ο. Α. Τεχνικές επεξεργασίας δεδομένων Α1. Ταξινόμηση Δεδομένων, Α2. Φιλτράρισμα Εγγραφών. Β. Ερωτήματα. Β1. Ερωτήματα Επιλογής Εργαστήριο 5 ο Α. Τεχνικές επεξεργασίας δεδομένων Α1. Ταξινόμηση Δεδομένων, Α2. Φιλτράρισμα Εγγραφών Β. Ερωτήματα Β1. Ερωτήματα Επιλογής Α1. Ταξινόμηση Δεδομένων Η ταξινόμηση των δεδομένων είναι η τοποθέτησή

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριµία µε τη Microsoft Access

Γνωριµία µε τη Microsoft Access Γνωριµία µε τη Microsoft Access ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων Έναρξη - Προγράµµατα - Microsoft Access - ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων µε χρήση Κενής βάσης δεδοµένων - ΟΚ Επιλέγουµε Φάκελο και στο Όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

Τα συγκεντρωτικά ερωτήματα αφορούν στην ομαδοποίηση των δεδομένων και στη. χρήση συναρτήσεων ομαδοποίησης κατά την εκτέλεση ενός ερωτήματος προβολής

Τα συγκεντρωτικά ερωτήματα αφορούν στην ομαδοποίηση των δεδομένων και στη. χρήση συναρτήσεων ομαδοποίησης κατά την εκτέλεση ενός ερωτήματος προβολής Εργαστήριο 8 ο Συγκεντρωτικά ερωτήματα Ερωτήματα διασταύρωσης Ερωτήματα Ενεργειών Συγκεντρωτικά ερωτήματα Τα συγκεντρωτικά ερωτήματα αφορούν στην ομαδοποίηση των δεδομένων και στη χρήση συναρτήσεων ομαδοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενα 2 ου εργαστηρίου

Αντικείμενα 2 ου εργαστηρίου 1.0 Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διδάσκων: Δρ. Γκόγκος Χρήστος Μάθημα: Πληροφορική Ι (εργαστήριο) Ακαδημαϊκό έτος: 2013-2014 Εξάμηνο Α 2 ο Φυλλάδιο Ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

AM5 Βάσεις Δεδομένων Προχωρημένο Επίπεδο Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Εκδοση 1.0

AM5 Βάσεις Δεδομένων Προχωρημένο Επίπεδο Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Εκδοση 1.0 AM5 Βάσεις Δεδομένων Προχωρημένο Επίπεδο Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Εκδοση 1.0 ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ Παρ όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Ίδρυμα ECDL για την προετοιμασία αυτής της έκδοσης, καμία εγγύηση δεν παρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

AM5 Βάσεις Δεδομένων Προχωρημένο Επίπεδο. Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Εκδοση 1.0

AM5 Βάσεις Δεδομένων Προχωρημένο Επίπεδο. Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Εκδοση 1.0 AM5 Βάσεις Δεδομένων Προχωρημένο Επίπεδο Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Εκδοση 1.0 ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ Παρ όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Ίδρυμα ECDL για την προετοιμασία αυτής της έκδοσης, καμία εγγύηση δεν παρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft ACCESS ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Κατανόηση Βάσεων. 2 Χρήση της Εφαρμογής

Microsoft ACCESS ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Κατανόηση Βάσεων. 2 Χρήση της Εφαρμογής Microsoft ACCESS Περιεχόμενα ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1 Κατανόηση Βάσεων Δεδομένων 2 Χρήση της Εφαρμογής 3 Πίνακες 4 Ανάκτηση Πληροφοριών 5 Αντικείμενα 6 Αποτελέσματα Κατανόηση τι είναι μια βάση δεδομένων, πως είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access Κεφάλαιο 2: Βάσεις δεδομένων και δομικά στοιχεία της Access

Εισαγωγή Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access Κεφάλαιο 2: Βάσεις δεδομένων και δομικά στοιχεία της Access ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access 2002...17 Τι είναι το Office XP;...17 Τεχνικές απαιτήσεις του Office XP...17 Πρόσθετα απαιτούμενα για την αξιοποίηση εξειδικευμένων χαρακτηριστικών...18

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE Υπολογιστικά φύλλα (Microsoft Excel) Υπολογιστικά φύλλα (Micrοsoft Excel) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Προχωρημένες Τεχνικές Επεξεργασίας Προχωρημένες Τεχνικές Επεξεργασίας Χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...25 Κεφάλαιο 3: Εισαγωγή δεδομένων...44 Κεφάλαιο 4: Προσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος...

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος... Περιεχόμενα Πρόλογος...11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών... 13 1.1 Εισαγωγή στους υπολογιστές... 15 1.2 Μονάδες μέτρησης... 27 1.3 Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή...

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΜΕΡΟΣ 1. Πρόλογος... xiii. 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 23

Περιεχόμενα ΜΕΡΟΣ 1. Πρόλογος... xiii. 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 23 Περιεχόμενα Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel...3 1.1 Τι νέο υπάρχει στο Excel 2016...4 1.1.1 Νέες λειτουργίες του Excel 2016...4 1.2 Διάφοροι τρόποι εκκίνησης του Excel...6 1.3 Εξοικείωση

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft EXCEL ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής.

Microsoft EXCEL ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής. Microsoft EXCEL Περιεχόμενα ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Κελιά 3 Διαχείριση Φύλλων Εργασίας 4 Τύποι και Συναρτήσεις 5 Μορφοποίηση 6 Γραφήματα 7 Προετοιμασία Εκτυπώσεων Εργασία με υπολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ECDL Module 5 Χρήση Βάσεων εδοµένων Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0)

ECDL Module 5 Χρήση Βάσεων εδοµένων Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) ECDL Module 5 Χρήση Βάσεων εδοµένων Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) (Module 5 Using Databases) Συνολική ιάρκεια: Προτεινόµενο * Χρονοδιάγραµµα Εκπαίδευσης 10-16 (δέκα έως δεκαέξι) ώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Για τις παρακάτω ασκήσεις, κατεβάστε στον υπολογιστή σας το αρχείο reports.zip, αποσυµπιέστε το. Θα δουλέψτε µε το αρχείο reports.mdb που υπάρχει µέσα σ αυτό. Θα σας χρειαστεί και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ Ίδρυµα ECDL (The European Computer Driving Licence Foundation Ltd). All rights reserved Σελίδα 1 από 14

ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ Ίδρυµα ECDL (The European Computer Driving Licence Foundation Ltd). All rights reserved Σελίδα 1 από 14 ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ Παρ όλα τα µέτρα που έχουν ληφθεί από το Ίδρυµα ECDL για την προετοιµασία αυτής της έκδοσης, καµία εγγύηση δεν παρέχεται από το Ίδρυµα ECDL, ως εκδότης, για την πληρότητα των πληροφοριών που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word) Επεξεργασία κειμένου (Microsoft Word) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Προχωρημένες Τεχνικές Επεξεργασίας Και Αυτοματοποίησης Εργασιών Κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Η Microsoft Access 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Αλλαγή του

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου & Κανακίδη 1, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τηλ Fax

Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου & Κανακίδη 1, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τηλ Fax Το νέο σύστημα αναφορών του edu4schools είναι πλέον διαθέσιμο! Όλες οι αναφορές που χρησιμοποιούσατε βρίσκονται σε ένα κεντρικό σημείο κάνοντας την πρόσβασή σε αυτές αμεσότερη και ευκολότερη, ενώ ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 6 ο 7 ο / Ερωτήματα Ι

Εργαστήριο 6 ο 7 ο / Ερωτήματα Ι Εργαστήριο 6 ο 7 ο / Ερωτήματα Ι Απλά ερωτήματα Επιλογής Ερωτήματα με Ενώσεις πινάκων Ερωτήματα με Παραμετρικά Κριτήρια Ερωτήματα με Υπολογιζόμενα πεδία Απλά ερωτήματα Επιλογής Τα Ερωτήματα μας επιτρέπουν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Κωδικός Πακέτου ACTA CCU/2-012 Τίτλος Πακέτου Εκπαιδευτικές Ενότητες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Χρήση Η/Υ και ιαχείριση Αρχείων - Windows Περιβάλλον Η/Υ - Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Σχεδιασμός βάσης δεδομένων και δημιουργία πίνακα...9 Κεφάλαιο 2: Περαιτέρω τροποποίηση δομής πίνακα...41 Κεφάλαιο 3: Σχέσεις...84 Κεφάλαιο 4: Ερωτήματα...105

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική. Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel. Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Πληροφορική. Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel. Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Πληροφορική Εργαστηριακή Ενότητα 2 η : Το βιβλίο εργασίας του MS Excel Ι. Ψαρομήλιγκος Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft word ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ. 210.3387190 Φαξ 210.3634576

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft word ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ. 210.3387190 Φαξ 210.3634576 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft word ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MASTER IN OFFICE Το Master in Office είναι κατάλληλο για άτομα που έχουν κάποια εμπειρία στο Office (πχ. κάτοχοι πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α Περιβάλλον Εργασίας Windows... 19. Εργαστηριακή Άσκηση 1 Το Γραφικό Περιβάλλον του Υπολογιστή... 21

Μέρος Α Περιβάλλον Εργασίας Windows... 19. Εργαστηριακή Άσκηση 1 Το Γραφικό Περιβάλλον του Υπολογιστή... 21 Περιεχόμενα Μέρος Α Περιβάλλον Εργασίας Windows... 19 Εργαστηριακή Άσκηση 1 Το Γραφικό Περιβάλλον του Υπολογιστή... 21 1.1 Εκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή... 22 1.2 Γραφικό παραθυρικό περιβάλλον εργασίας...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο "με μια ματιά" Εισαγωγή στη Microsoft Access Γνωριμία με τις βάσεις δεδομένων της Access...

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο με μια ματιά Εισαγωγή στη Microsoft Access Γνωριμία με τις βάσεις δεδομένων της Access... Περιεχόμενα Ευχαριστίες...11 1 Tο βιβλίο "με μια ματιά"... 13 Χωρίς τεχνικούς όρους!...13 Σύντομη παρουσίαση...14 Μερικές συμβάσεις...16 Μία τελευταία λέξη (ή και δύο)...16 2 Εισαγωγή στη Microsoft Access

Διαβάστε περισσότερα

1 Εξερεύνηση της Access ηµιουργία βάσεων δεδοµένων 107

1 Εξερεύνηση της Access ηµιουργία βάσεων δεδοµένων 107 Περιεχόµενα Οι συγγραφείς... 11 Εισαγωγή στην Access 2007... 13 Νέες λειτουργίες... 13 Ας ξεκινήσουµε!... 17 Πληροφορίες για αναγνώστες που χρησιµοποιούν Windows ΧΡ... 19 ιαχείριση των αρχείων πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακός Οδηγός. Βάσεις Δεδομένων της Γ' Τάξης ΕΠΑΛ

Εργαστηριακός Οδηγός. Βάσεις Δεδομένων της Γ' Τάξης ΕΠΑΛ Άδεια Χρήσης Creative Commons, Αναφορά Προέλευσης 3.0 Ελλάδα 2009-200, Βουρλάκος Μιχαήλ Εργαστηριακός Οδηγός για το μάθημα Βάσεις Δεδομένων της Γ' Τάξης ΕΠΑΛ σε περιβάλλον Microsoft Access Υπεύθυνος Καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες...

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες... Περιεχόμενα Ευχαριστίες... 13 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο... 15 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 15 Σύντομη παρουσίαση... 16 Μερικές συμβάσεις... 18 Μία τελευταία λέξη (ή και περισσότερες)... 18 2 Τι νέο υπάρχει στο

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Σύνοψη Σ αυτό το κεφάλαιο θα περιγράψουμε τη δημιουργία φορμών, προκειμένου να εισάγουμε δεδομένα και να εμφανίζουμε στοιχεία από τους πίνακες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Microsoft Access Τα εργαστήρια που ακολουθούν έγιναν στο 7 ο Γυµνάσιο Ζωγράφου κατά το σχολικό έτος 2004-05 Περιεχόµενα 1. ηµιουργία πίνακα 2. ηµιουργία φόρµας 3. ηµιουργία έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Μια φόρμα με διάταξη πίνακα (tabular form) εμφανίζει τα πεδία με μορφή

Μια φόρμα με διάταξη πίνακα (tabular form) εμφανίζει τα πεδία με μορφή Εργαστήριο 9 ο Τι είναι φόρμα Η φόρμα παρέχει έναν εναλλακτικό και συνήθως πιο φιλικό τρόπο να προβάλουμε τα δεδομένα ενός πίνακα. Μια φόρμα εμφανίζει τα δεδομένα με όποια μορφή θέλουμε και όχι μόνο σε

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστίες Το βιβλίο "µε µία µατιά" Τι νέο υπάρχει στην Access Εισαγωγή στη Microsoft Access

Ευχαριστίες Το βιβλίο µε µία µατιά Τι νέο υπάρχει στην Access Εισαγωγή στη Microsoft Access Περιεχόµενα Ευχαριστίες... 13 1 Το βιβλίο "µε µία µατιά"... 15 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 15 Σύντοµη παρουσίαση... 16 Μερικές συµβάσεις... 18 Μία τελευταία λέξη (ή και δύο)... 18 2 Τι νέο υπάρχει στην Access

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5 Βάσεις Δεδομένων

Ενότητα 5 Βάσεις Δεδομένων Ενότητα 5 Βάσεις Δεδομένων Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 4.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2003 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.com) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Certified Computer Expert (CCE)

Certified Computer Expert (CCE) Certified Computer Expert (CCE) Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Γραφήµατα Πληροφορίες για τα γραφήµατα T α γραφήµατα προσελκύουν την προσοχή και διευκολύνουν την προβολή συγκρίσεων, τάσεων σε δεδοµένα. Για παράδειγµα, αντί

Διαβάστε περισσότερα

Access 2. Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων

Access 2. Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων Access 2 Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων Στόχοι Σχεδιασμός βάσεων δεδομένων και τη ρύθμιση ιδιοτήτων πεδίων Προβάλετε και τροποποιήστε τους τύπους δεδομένων πεδίων και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1.1. Ορισµός εγγράφου, προτύπου, πρωτεύοντος και δευτερεύοντος εγγράφου 1.2. Πρότυπα 1.2.1. Δηµιουργία, µεταβολή, χρήση και διαγραφή προτύπων εγγράφων 1.2.2.

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου. Προχωρημένο Επίπεδο. Εξεταστέα Ύλη 3.0. Έκδοση 1.0

Επεξεργασία Κειμένου. Προχωρημένο Επίπεδο. Εξεταστέα Ύλη 3.0. Έκδοση 1.0 Επεξεργασία Κειμένου Προχωρημένο Επίπεδο Εξεταστέα Ύλη 3.0 Έκδοση 1.0 Copyright 1997-2018 Ίδρυμα ECDL Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή εν όλω ή εν μέρει του παρόντος σε

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Μορφοποίηση.

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Μορφοποίηση. Microsoft WORD Περιεχόμενα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1 Μορφοποίηση 2 Αναφορές 3 Βελτίωση Παραγωγικότητας 4 Ομαδική Επεξεργασία 5 Προετοιμασία Εκτύπωσης Προχωρημένες τεχνικές μορφοποίησης κειμένου, παραγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ECDL Module 4 Υπολογιστικά Φύλλα Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0)

ECDL Module 4 Υπολογιστικά Φύλλα Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) ECDL Module 4 Υπολογιστικά Φύλλα Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) (Module 4 Spreadsheets) Συνολική ιάρκεια: Προτεινόµενο * Χρονοδιάγραµµα Εκπαίδευσης 10-14 (δέκα έως δεκατέσσερις) ώρες

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό (Software) 23 Ιστορική Εξέλιξη

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό (Software) 23 Ιστορική Εξέλιξη Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Μαθαίνετε Εύκολα Microsoft Office 2003 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το Excel 2007

Γνωρίστε το Excel 2007 Εισαγωγή τύπων Γνωρίστε το Excel 2007 Πληκτρολογήστε το σύμβολο της ισότητας (=), χρησιμοποιήστε ένα μαθηματικό τελεστή (+,-,*,/) και πατήστε το πλήκτρο ENTER. Πρόσθεση, διαίρεση, πολλαπλασιασμός και αφαίρεση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 1.1. Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις 1.1.1 Εκκίνηση, Τερµατισµός, Επανεκκίνηση του Η/Υ ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες 1.1.2

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA

Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA Κωδικός Πακέτου ACTA - CCE - 002 Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA Εκπαιδευτικές Ενότητες Επεξεργασία Κειμένου - Word Δημιουργία Εγγράφου Προχωρημένες τεχνικές επεξεργασίας κειμένου & αρχείων

Διαβάστε περισσότερα

8o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑΤΑ, ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

8o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑΤΑ, ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ 8o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑΤΑ, ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. Κωδικοί σφαλμάτων 2. Μορφοποίηση υπό όρους 3. Γραφήματα 1. Κωδικοί σφαλμάτων ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ #### Το πλάτος της στήλης

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 2 3 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο. Όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 08 ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (ΜΕΡΟΣ 1)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 08 ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (ΜΕΡΟΣ 1) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 08 ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (ΜΕΡΟΣ 1) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Γραµµή τίτλου Πλαίσιο ονοµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 27

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access Κεφάλαιο 2 Χειρισμός πινάκων... 27 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Access... 9 Γνωριμία με την Access... 12 Δημιουργία βάσης δεδομένων... 22 Άνοιγμα και κλείσιμο βάσης δεδομένων... 24 Ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης... 25 Πρακτική εξάσκηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ Έκδοση 1.0 Σελίδα 1 από 6 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ Τα ακόλουθα αποτελούν την εξεταστέα ύλη για την ενότητα Υπολογιστικά Φύλλα και θεωρούνται η

Διαβάστε περισσότερα

International Diploma in IT Skills Proficiency Level

International Diploma in IT Skills Proficiency Level International Diploma in IT Skills Proficiency Level Εξεταστέα Ύλη ιεθνές Πιστοποιητικό στην Τεχνολογία των Πληροφοριών Επίπεδο Proficiency 3.2. ΕΝΟΤΗΤΕΣ 3.2.1 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 1: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 10o. Συγκεντρωτικά Ερωτήματα Ερωτήματα Διασταύρωσης Ερωτήματα Ενεργειών. Ευάγγελος Γ. Καραπιδάκης

Εργαστήριο 10o. Συγκεντρωτικά Ερωτήματα Ερωτήματα Διασταύρωσης Ερωτήματα Ενεργειών. Ευάγγελος Γ. Καραπιδάκης Εργαστήριο 10o Συγκεντρωτικά Ερωτήματα Ερωτήματα Διασταύρωσης Ερωτήματα Ενεργειών Συγκεντρωτικά ερωτήματα Με τα συγκεντρωτικά ερωτήματα μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τα δεδομένα μας και να υπολογίσουμε για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Excel) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT EXCEL (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft EXCEL ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Μορφοποίηση. 2 Τύποι και Συναρτήσεις

Microsoft EXCEL ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Μορφοποίηση. 2 Τύποι και Συναρτήσεις Microsoft EXCEL Περιεχόμενα 1 Μορφοποίηση 2 Τύποι και Συναρτήσεις 3 Γραφήματα 4 Ανάλυση 5 Επικύρωση και Έλεγχος 6 Βελτίωση Παραγωγικότητας ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ Προχωρημένες επιλογές μορφοποίησης, όπως η μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά. Παράδειγμα 1o

Γενικά. Παράδειγμα 1o Γενικά Τα γραφήματα προσελκύουν την προσοχή και διευκολύνουν την προβολή συγκρίσεων, τάσεων σε δεδομένα. Για παράδειγμα, αντί να κάνει κανείς ανάλυση σε πολλές στήλες με αριθμούς στο φύλλο εργασίας μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Αικατερίνη Καμπάση, PhD. Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων

Αικατερίνη Καμπάση, PhD. Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Αικατερίνη Καμπάση, PhD Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Ζάκυνθος 2011 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 5 1.1 Βάσεις Δεδομένων 7 1.2

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Τι νέο υπάρχει στο Excel 2007; 65

Περιεχόμενα. 1 Τι νέο υπάρχει στο Excel 2007; 65 Περιεχόμενα Ο συγγραφέας... 9 Ευχαριστίες... 10 Χαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου... 11 Χρήση του CD του βιβλίου... 13 Τα περιεχόμενα του CD...13 Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος...15 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία. Εκτυπώσεων & Προβολών

Δημιουργία. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία. Εκτυπώσεων & Προβολών Δημιουργία Εκτυπώσεων & Προβολών Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία Εκτυπώσεων & Προβολών Περιεχόμενα Διαχείριση Εκτυπώσεων & Προβολών 3 Εκτύπωση Γενικές Παράμετροι... 4 Φίλτρα... 4 Bands...

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα περιεχόμενα. Ανακύκλωση δεξιοτήτων 154. Ανακύκλωση δεξιοτήτων 274. Ανακύκλωση δεξιοτήτων Δημιουργία πινάκων βάσεων δεδομένων 54

Σύντομα περιεχόμενα. Ανακύκλωση δεξιοτήτων 154. Ανακύκλωση δεξιοτήτων 274. Ανακύκλωση δεξιοτήτων Δημιουργία πινάκων βάσεων δεδομένων 54 Σύντομα περιεχόμενα Πρόλογος 5 1 Βασικές έννοιες βάσεων δεδομένων 25 2 Δημιουργία πινάκων βάσεων δεδομένων 54 3 Εργασία με πίνακες και εγγραφές βάσεων δεδομένων 74 4 Τροποποίηση πινάκων και πεδίων 100

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές ΙI. Βάσεις Δεδομένων. Ακαδημαϊκό Έτος Εργαστήριο 7. Διαφάνεια 1. Κάπαρης Αναστάσιος

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές ΙI. Βάσεις Δεδομένων. Ακαδημαϊκό Έτος Εργαστήριο 7. Διαφάνεια 1. Κάπαρης Αναστάσιος Βάσεις Δεδομένων Εργαστήριο 7 Διαφάνεια 1 Τι είναι και πώς δουλεύουν οι Εκθέσεις στην Θα εξετάσουμε στη συνέχεια πώς δημιουργούμε και μορφοποιούμε μια έκθεση για ένα πίνακα ή ένα ερώτημα. Οι εκθέσεις στην

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD

Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Να χειρίζονται οι σπουδαστές θέματα επεξεργασίας κειμένου όπως είναι: Εξοικείωση με το βασικό μενού ενός αρχείου και

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

Junior A (Κωδ.Τμήματος AJ1)

Junior A (Κωδ.Τμήματος AJ1) International Diploma in It Skills Foundation for Young Learners Junior A (Κωδ.Τμήματος AJ1) Χρήση Υπολογιστή (Κωδ. AJ1.A 01) 1.1 Γενικές διαδικασίες και ρυθμίσεις 1.1.1 Βασικές λειτουργίες και ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 15 Ιστορική Ανασκόπηση 16 Γενιές Υπολογιστών 20 Κατηγορίες Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ. Key CERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 1.0

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ. Key CERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 1.0 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Έκδοση 1.0 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Το πρόγραµµα Microsoft Word Expert περιλαµβάνει εξαιρετικά χρήσιµες δυνατότητες, ενώ απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Μια πρώτη επαφή με το Excel. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Ανοίγω Κλείνω Ανοίγω Κλείνω και αποθηκεύω. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Μαθαίνω να κάνω υπολογισμούς

Περιεχόμενα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Μια πρώτη επαφή με το Excel. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Ανοίγω Κλείνω Ανοίγω Κλείνω και αποθηκεύω. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Μαθαίνω να κάνω υπολογισμούς Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Μια πρώτη επαφή με το Excel 1.1 Ξεκινώντας το Excel 2016 1.2 Προβολή Microsoft Office Backstage 1.3 Επεξήγηση στοιχείων 1.4 Βασικές έννοιες στα υπολογιστικά φύλλα 1.5 Βιβλίο Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

4. Γνωστικά Αντικείμενα και Αντίστοιχες Γνώσεις/Δεξιότητες προς Εξέταση

4. Γνωστικά Αντικείμενα και Αντίστοιχες Γνώσεις/Δεξιότητες προς Εξέταση Κωδ.: CSR-APDX2C Ισχύς: 01/10/2014 Έκδοση: 01 Σελίδα 1 από 8 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποιητικών Οι ειδικές απαιτήσεις για την πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Στασινός. ουλεύοντας με τη. Microsoft Access ΑΘΗΝΑ

Χρήστος Στασινός. ουλεύοντας με τη. Microsoft Access ΑΘΗΝΑ Χρήστος Στασινός ουλεύοντας με τη Microsoft Access ΑΘΗΝΑ Κάθε γνήσιο αντίγραφο έχει την υπογραφή του συγγραφέα Έκδοση 1η, Copyright 1998 Έκδοση 2η, Copyright 2007 ISBN: 978-960-8105-97-3 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1 Windows 8.1 1.1 Βασικές Έννοιες Πληροφορικής και Επικοινωνιών Εισαγωγή 19 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 20 Κατηγορίες Υπολογιστών 21 Κύρια μέρη ενός Προσωπικού Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

7 σε 1 Windows 8 Οffice 2013

7 σε 1 Windows 8 Οffice 2013 7 σε 1 Windows 8 Οffice 2013 ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΜΑΙΡΗ ΓΚΛΑΒΑ Μαθηματικός, MSc Computer Science Επιμέλεια: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. _CONT_office8.indd

Διαβάστε περισσότερα

Τα Microsoft Windows XP και Microsoft Office Word είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation.

Τα Microsoft Windows XP και Microsoft Office Word είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation. Κ. Ξαρχάκος -. Καρολίδης Microsoft Office Word 2003 Θεωρία & Πράξη Copyright 2005 Βλαχοθανάση 30 117 44 Αθήνα Τηλ./Φαξ: 210 9024407 Μεσολογγίου 7 106 81 Αθήνα Τηλ.: 210 3303297 Φαξ: 210 3303298 ISBN: 960

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή στην Πληροφορική

1 Εισαγωγή στην Πληροφορική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 17 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 18 Υλικό Λογισµικό 19 Ιστορική Εξέλιξη των Η/Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. Ανοίγουµε το Microsoft Excel. 2. Στην κορυφή του Φύλλου κάνουµε δεξί κλικ στο γράµµα B (Κεφαλίδα Στήλης) και κλικ στο Μορφοποίηση Κελιών. 3. Στην καρτέλα Αριθµός

Διαβάστε περισσότερα