ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΛΟΥΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΛΟΥΣ."

Transcript

1 Ο Λευκός Πύργος, το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το ΤΙΤΑΝ. ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΛΟΥΣ. Το ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκης πήρε στις 30/1/2014 άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) για να καίει σκουπίδια και απόβλητα ως καύσιμο για την παραγωγή τσιμέντου. Φορείς & Πολίτες Ενάντια στην Καύση και στον ΣΜΑ Ευκαρπίας

2 Ο εφιάλτης ξαναγύρισε. Το καλοκαίρι του 2010 προσπάθησαν μέσω της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και απέτυχαν επειδή οι κάτοικοι αντιστάθηκαν. Το 2014, τον δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση. Η αδειοδότηση της καύσης δικαίωσε τους φόβους ότι ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Ευκαρπίας δεν μπήκε τυχαία ακριβώς δίπλα στο ΤΙΤΑΝ. Φαίνεται καθαρά ότι ΣΜΑ και καύση σκουπιδιών είναι μέρος του ίδιου σχεδίου. Ο αγώνας ενάντια σ αυτές τις επιλογές είναι ενιαίος. 1 Γιατί τόση συζήτηση για τα σκουπίδια και τα απόβλητα; Από αυτά θα κερδίσουν πάρα πολλά οι μεγάλες επιχειρήσεις. Το σχέδιο είναι η ιδιωτικοποίηση και η καύση σκουπιδιών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Γι αυτό ο υφυπουργός Φούχτελ, ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων, ερχόταν στην Ελλάδα και συναντούσε δημάρχους και άλλους παράγοντες. 2 Τι όφελος έχει το ΤΙΤΑΝ αν κάψει σκουπίδια; Είναι φτηνό καύσιμο. Το ΤΙΤΑΝ ήδη καίει πετ κοκ, που είναι φτηνό και βρώμικο. Καίγοντας σκουπίδια, όχι μόνο δε θα πληρώνει, αλλά μάλλον θα το πληρώνουμε. Με την καύση παράγεται ενέργεια, αλλά και στάχτη που μπορεί να μπει στο τσιμέντο. Άρα, διπλό κέρδος: και ενέργεια και τζάμπα πρώτη ύλη. Τη λύση του φυσικού αερίου την αποφεύγουν παρόλο που είναι η πιο καθαρή γιατί τους κοστίζει ακριβότερα. 3 Είναι πρόβλημα η στάχτη; Ναι, γιατί είναι τοξική. Η καύση παράγει στάχτη (τέφρα) και καυσαέρια που περιέχουν καρκινογόνες διοξίνες, μόλυβδο, υδράργυρο και άλλα τοξικά μέταλλα που ήταν πριν στα σκουπίδια. Αντέχει κι άλλα ο αέρας της Θεσσαλονίκης; 4 Τι θα πει τοξικά μέταλλα; Πόσο επικίνδυνα είναι; Τα χημικά στοιχεία αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρος, μόλυβδος κ.ά. είναι μέσα σε συσκευασίες, χρώματα, κουφώματα, πλαστικά κλπ. Η καύση δεν καταστρέφει τα μέταλλα, αλλά τα κάνει πιο δραστικά, οπότε τα αναπνέουμε και τα τρώμε πιο εύκολα με το νερό, το γάλα, το κρέας κ.ά. Με τον καιρό αυξάνονται στο σώμα, προκαλούν βλάβες στο καρδιοαναπνευστικό, νευρολογικό και πεπτικό σύστημα και συμβάλλουν στις καρκινογενέσεις. Γι αυτό τα μικρά παιδιά θα πληρώσουν το πιο βαρύ τίμημα. 5 Τι είναι οι διοξίνες και τι προκαλούν; Διοξίνες, φουράνια και πολυχλωριωμένα διφαινύλια είναι σούπερ τοξικές και καρκινογόνες ουσίες (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και παράγονται κυρίως όταν καίγονται σκουπίδια που περιέχουν χλώριο. Πολλά πλαστικά σκουπίδια είναι PVC (Πι-Βι-Σι), που περιέχει πολύ χλώριο. Μεταξύ άλλων, οι διοξίνες προσβάλλουν το νευρικό, ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα, προκαλούν γονιδιακές βλάβες, αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών και μειώνουν τη γονιμότητα. Επίσης, αθροίζονται στο σώμα με τα χρόνια, οπότε οι συνέπειες για τα παιδιά θα είναι βαρύτερες. Ο Λαγκαδάς, ο Πεντάλοφος, η Νεοχωρούδα βασικές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές περιοχές θα μολύνονται με διοξίνες από την καύση σκουπιδιών. Η διοξίνη στο πιάτο μας.

3 6 Μα αφού το ΤΙΤΑΝ έχει φίλτρα Τα τσιμεντάδικα δε φημίζονται για την τεχνολογία αντιρρύπανσης, διότι κοστίζει. Ακόμη και τα καλύτερα φίλτρα όταν λειτουργούν δεν κρατάνε όλα τα τοξικά μέταλλα, ούτε όλες τις διοξίνες που μπορεί να εκλύονται κατά την παραγωγή τσιμέντου, π.χ. στην προθέρμανση της πρώτης ύλης. Τέλος, θα χρειαστούμε μία ειδική χωματερή για τους τοξικούς ρύπους που κρατάνε τα φίλτρα. 7 Το ΤΙΤΑΝ όμως θα μετράει τους ρύπους και το κράτος θα ελέγχει, σωστά; Αστεία πράγματα. Ναι μεν το ΥΠΕΚΑ έβαλε όρια ρύπων για τις ώρες που θα καίγονται σκουπίδια, αλλά ποιος θα ελέγξει πότε καίνε σκουπίδια; Επίσης, δεν έβαλε όρια ρύπων κατά την έναρξη και παύση λειτουργίας. Και το πιο βασικό: Το ΥΠΕΚΑ ρητά επέτρεψε στο ΤΙΤΑΝ να μετράει τα τοξικά μέταλλα και τις διοξίνες δύο φορές το χρόνο. Τι αξίζουν δύο μετρήσεις το χρόνο, όταν τα σκουπίδια αλλάζουν σύσταση από λεπτό σε λεπτό; Με λίγα λόγια, το ΤΙΤΑΝ θα ελέγχει τον εαυτό του 8 Δεν εξαφανίζεται η τοξική στάχτη μέσα στο τσιμέντο; Όχι. Aπλώς δεν τη βλέπει το μάτι. Η στάχτη μετατρέπει το τσιμέντο σε πηγή τοξικών ουσιών. Όσο φθείρεται το τσιμέντο, θα βγάζει τα τοξικά του. Θέλουμε αγωγούς ή δεξαμενές νερού από τέτοιο τσιμέντο; Πατώματα παιδικών σταθμών; Κι όταν το ξηλώσουμε, ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Εσύ, εγώ και τα παιδιά μας. 9 Μήπως μας βγαίνει πιο φτηνά η καύση σκουπιδιών; Είτε στο ΤΙΤΑΝ είτε σε ειδικά εργοστάσια, η καύση είναι φτηνή για τους μετόχους και πανάκριβη για μας, αφού και θα την πληρώνουμε και θα χάνουμε απ αυτή. Χιλιάδες είναι οι δουλειές που δε στηρίζονται στο τσιμέντο. Τα δηλητήρια της καύσης θα υποβαθμίσουν το προϊόν του κτηνοτρόφου, του αγρότη, του εστιάτορα. Ο τόπος μας αξίζει να παινεύεται για τις ομορφιές, την ιστορία, την κουζίνα του. Όχι για τις διοξίνες του. 10 H καύση δεν είναι ανακύκλωση; Όχι! Ανακύκλωση σημαίνει δίνω νέα μορφή στα απόβλητα χωρίς να βλάψω το περιβάλλον, χωρίς νέες πρώτες ύλες. Καύση σημαίνει καταστρέφω τα απόβλητα και βγάζω βλαβερές ουσίες στο χώμα, το νερό και τον αέρα χώρια που σπαταλώ πρώτες ύλες. Η καύση ακυρώνει την ανακύκλωση. Οι ίδιες οι εταιρείες που τεμαχίζουν σκουπίδια για καύση τονίζουν ότι το χαρτί, χαρτόνι και πλαστικό πρέπει να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται. Ό,τι έχουν οι μπλε κάδοι. 11 Μήπως όμως κλείσει το ΤΙΤΑΝ; Αυτό πρέπει να είναι απόφαση των πολιτών. Υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε τσιμεντάδικα μέσα στην πόλη. Όμως τίποτε δε δείχνει ότι το ΤΙΤΑΝ θα κλείσει. Είναι ψεύτικο το δίλημμα «Ή καίω ή φεύγω». 12 Το ΤΙΤΑΝ είναι ελληνική εταιρεία και στηρίζει την οικονομία, έτσι; Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι Α.Ε. και μεγάλωσε χάρη στην ανοχή της κοινωνίας. Ακόμη και το 2012, το 20% του τζίρου του προήλθε από το ελληνικό τσιμέντο. Ανεχόμαστε δεκάδες τρύπες στα βουνά μας, για να έχει πρώτη ύλη το ΤΙΤΑΝ, ενώ η ανάπλαση των νταμαριών δεν προχωράει παρά τις δεσμεύσεις.

4 Το ΤΙΤΑΝ κερδίζει από τα στεγαστικά δάνεια και τα δημόσια έργα που πληρώνουμε εμείς. Και τώρα που η Ελλάδα δεν προσφέρει αρκετό κέρδος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΙΤΑΝ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι λόγω κρίσης πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Τόση στήριξη. 13 Το ΤΙΤΑΝ λέει ότι προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες. Πουθενά τυχαία, πουθενά αθώα. Το ΤΙΤΑΝ ασκεί επιρροή με μέθοδο. Μπαίνει στα σχολεία και στις παιδικές συνειδήσεις με έντυπα και επισκέψεις μαθητών στις μονάδες του. Χρηματοδοτεί βολικά ερευνητικά προγράμματα. Κάνει δωρεές σε δήμους όπου έχει συμφέροντα (π.χ. Λαγκαδάς, Τανάγρα). Με το ένα χέρι θα καίει σκουπίδια παράγοντας διοξίνες που βλάπτουν τα ανθρώπινα κύτταρα. Με το άλλο κάνει δωρεά υπέρ της κυτταρικής θεραπείας στην Πάτρα. Πίσω από τη βιτρίνα της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» ο στόχος είναι ένας: να μαλακώνει τις αντιστάσεις. 14 Και οι Δήμοι; Είναι ενάντια στην καύση; Οι περισσότεροι Δήμοι δεν πήραν θέση. Μόνο τα δημοτικά συμβούλια Καλλιθέας, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου έβγαλαν ψηφίσματα κατά της καύσης. Και παρά το «Όχι», τον Μάρτιο του 2014 ο Δήμος Ωραιοκάστρου έδωσε στο ΤΙΤΑΝ παράταση άδειας χρήσης λατομείου στο Δρυμό. Είναι ενάντια μόνο στα χαρτιά. 15 Τι καίνε μέχρι τώρα; Άνθρακα, μαζούτ, γλυκερίνη, βιομάζα και κυρίως πετ κοκ, που δεν είναι αθώο, αφού και τοξικά μέταλλα ίσως περιέχει, και παράγει διοξείδιο του θείου. Το πετ κοκ βάζει σε κίνδυνο την υγεία όσων αναπνέουν τους ρύπους του. Αλλά τα σκουπίδια είναι χειρότερα. Η έγκριση του ΥΠΕΚΑ επιτρέπει στο ΤΙΤΑΝ να καίει όσα σκουπίδια θέλει. Πάμε προς όλο και πιο βρώμικα καύσιμα. Τι θα κάψουν αύριο; 16 Έχει σχέση ο ΣΜΑ Ευκαρπίας με το ΤΙΤΑΝ; Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας και το ΤΙΤΑΝ είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Το σκουπίδι ως καύσιμο και κέρδος για λίγους. Ίσως συνδεθούν άμεσα ή μέσω τρίτων. Από το 2005 το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευκαρπίας έλεγε ότι ΣΜΑ και ΤΙΤΑΝ είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Πόσο τυχαίο είναι ότι βρίσκονται πλάι-πλάι; 17 Υπάρχει άλλος τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών; Φυσικά. Υπάρχει η ελαχιστοποίηση, η επανάχρηση, η κομποστοποίηση, η ανακύκλωση, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον. Επιλέγουν την καύση γιατί τους νοιάζει το όφελος των λίγων. 18 Γιατί να αντιδράσουμε τώρα; Το ΤΙΤΑΝ είναι εδώ τόσα χρόνια. Επειδή η καύση όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών, αλλά, αντίθετα, βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας και κυρίως την υγεία των παιδιών μας. Δεν μπορεί η κάθε εταιρεία να αποφασίζει για τις συνθήκες της ζωής μας με γνώμονα τα κέρδη της. Το ΤΙΤΑΝ φέρει ευθύνη για την υποβάθμιση της ζωής μας. Αν ξεκινούσαμε τώρα, θα χτίζαμε σχολεία δίπλα σε τσιμεντάδικο; Αντιδρούμε, γιατί η καύση μας καίει όλους.

5 ? Γιατί να μην καίει απόβλητα το ΤΙΤΑΝ; Η καύση σκουπιδιών μολύνει κυρίως τους ανθρώπους, ιδίως τα μικρά παιδιά και τους εργαζόμενους του ΤΙΤΑΝ. Η καύση είναι πολύ ακριβή. Φαίνεται φτηνή χάρη στα δημοτικά τέλη και στις κρατικές επιδοτήσεις που είναι δικά μας λεφτά. Υποβαθμίζει την ήδη υποβαθμισμένη Θεσσαλονίκη. Ακυρώνει την ανακύκλωση γιατί καταναλώνει πολλά σκουπίδια. Χτυπάει τις μικρές επιχειρήσεις και μειώνει τις θέσεις εργασίας. Ρίχνει την αξία της γης και των ακινήτων. Παράγει τοξική στάχτη που, για να θαφτεί με θεωρητική ασφάλεια, θα πληρώσουμε εμείς, όχι το ΤΙΤΑΝ. Όσο για ατυχήματα και λάθη, είναι ζήτημα χρόνου να συμβούν. Κερδίζουν. Χάνουμε. ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΛΟΥΣ. Τα ανεκτίμητα μνημεία στο κέντρο της πόλης απέχουν μόλις 7,5 χιλιόμετρα από το ΤΙΤΑΝ.

6 ! Μπορείς να βοηθήσεις! Ενημερώσου κι ενημέρωσε τους συμπολίτες, φίλους, γείτονες και συναδέλφους σου. Πάρε μέρος στις δράσεις που οργανώνονται. Κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και δράσης είναι αναγκαία και πολύτιμη στον αγώνα που, ως άνθρωποι του μόχθου, δίνουμε για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ο αγώνας αυτός συνδέεται με κάθε άλλο αγώνα του λαού μας. Όλοι μαζί εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Το 2010 αναγκάσαμε τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης να πάρει πίσω την πρώτη άδεια καύσης. Για ενάμιση περίπου χρόνο σταματήσαμε και καθυστερήσαμε την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Μπορούμε να νικήσουμε συλλογικά, αγωνιστικά και χωρίς αυταπάτες ότι κάποιοι θα μας σώσουν. ΞΕΚΙΝΑΜΕ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ. ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ: ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. Φορείς & Πολίτες Ενάντια στην Καύση και στον ΣΜΑ Ευκαρπίας Μάθε περισσότερα και δράσε στο StopKafsiSMA.wordpress.com / ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΟΛΟΥΣ. Η Νέα Παραλία και οι παιδικές χαρές της απέχουν μόλις 9 χιλιόμετρα από το ΤΙΤΑΝ.

ΕΡΕΥΝΑ...ΣΟΚ! ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΉΣ ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΤΉΣ Η «ΛΎΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΆΣ... ΓΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΆΝΟΥΣ, ΦΙΛΙΑΤΡΆ & ΚΥΠΑΡΙΣΣΊΑ

ΕΡΕΥΝΑ...ΣΟΚ! ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΉΣ ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΤΉΣ Η «ΛΎΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΆΣ... ΓΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΆΝΟΥΣ, ΦΙΛΙΑΤΡΆ & ΚΥΠΑΡΙΣΣΊΑ H ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ... Α Δ Ε Σ Μ Ε Υ Τ Η Μ Η Ν Ι Α Ι Α Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α T H Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ TEYΧΟΣ 2 - ΜΑΪΟΣ 2009 ΙSSN: 1791-9657 ΕΡΕΥΝΑ...ΣΟΚ! ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΉΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Σικυωνίων Χρόνος 4ος Αρ. φύλλου 45 Νοέμβριος 2008 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ! ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΙΣ! Περιβαλλοντικές οργανώσεις, Ναύπλιο 8 & 9 Νοεμβρίου Τα συμπεράσματα των

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για παραγωγή ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ.

Πρόταση για παραγωγή ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ελληνική ΘΕΜΑ : Πρόταση για παραγωγή ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 27 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 965/2012 Στην Τρίπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΘΕΜΑ: ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΘΕΜΑ: ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΜΑ: ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΤΟΞΙΚΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 Αίθουσα Ι Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ»

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 Αίθουσα Ι Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 Αίθουσα Ι Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» 3 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ Θέμα: «Πράσινη

Διαβάστε περισσότερα

οικο νομία ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΚΟΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ

οικο νομία ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΚΟΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ οικο #64 ΜΑΪΟΣ 2014 1 Κωδικός ΕΛΤΑ 3089 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Δ ΠΑΚΟΕ νομία ΤΑ ΚΕΡAΣΙΑ κ. ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τα σκουπίδια μας δεν είναι για πέταμα.

Τα σκουπίδια μας δεν είναι για πέταμα. Τα σκουπίδια μας δεν είναι για πέταμα. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ν.Ε. Κορινθίας Δύναμη πρωτοπορίας www.onned-korinthias.gr info@onned-korinthias.gr Η παρούσα εργασία αφιερώνεται

Διαβάστε περισσότερα

να κάνουμε το θυμό μας δύναμη ακόμη πιο πίσω... ακόμη πιο φτωχοί αλλά και πιο οργισμένοι!

να κάνουμε το θυμό μας δύναμη ακόμη πιο πίσω... ακόμη πιο φτωχοί αλλά και πιο οργισμένοι! ΤΕΥΧΟΣ 10, Περιοδική Έκδοση του Αριστερού Σχήματος Ιλίου Τιμή Ενίσχυσης: 1 ακόμη πιο πίσω... ακόμη πιο φτωχοί αλλά και πιο οργισμένοι! να κάνουμε το θυμό μας δύναμη Σ αυτό το τεύχος: Α Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Βιομηχανικά Στερεά Απόβλητα

Ειδικά Βιομηχανικά Στερεά Απόβλητα Η Βιβλιοθήκη του Ι.Τ.Α.Π. Σειρά:Περιβάλλον / Βιομηχανικά Στερεά Απόβλητα Ειδικά Βιομηχανικά Στερεά Απόβλητα Αθαν. Π. Παντελόγλου Έκδοση του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού (Ι.Τ.Α.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

οικο νομία > ΔΙΟΔΙΑ: Δεν πληρώνω > ΑΣΩΠΟΣ: Συνεχιζόμενη εγκληματική πράξη > ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ: Κύριε δήμαρχε τι λέτε για αυτά; ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

οικο νομία > ΔΙΟΔΙΑ: Δεν πληρώνω > ΑΣΩΠΟΣ: Συνεχιζόμενη εγκληματική πράξη > ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ: Κύριε δήμαρχε τι λέτε για αυτά; ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 οικο νομία ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 > ΔΙΟΔΙΑ: Δεν πληρώνω > ΑΣΩΠΟΣ: Συνεχιζόμενη εγκληματική πράξη > ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ: Κύριε δήμαρχε τι λέτε για αυτά; ΑΝΙΣΩΡΩΠIΕΣ - ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΚΟΕ: Τεύχος 38 (16σελιδο ένθετο):

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα Ένα σχολείο μας έκανε περήφανους

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα Ένα σχολείο μας έκανε περήφανους ΤΕΥΧΟΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ έκδοση για την ποιότητα ζωής στη Θέρμη ΆποψηΜηνιαία Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λες Βολταίρος Πολλά και σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

οικο νομία ΔΕΗ: MAΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΖΩΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ... ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ...

οικο νομία ΔΕΗ: MAΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΖΩΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ... ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ... οικο νομία 0,5 Κωδικός ΕΛΤΑ 3089 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Δ #62 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΠΑΚΟΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο μεταλλαγμένος υπουργος ΠΕΚΑ Μανιάτης επιμένει Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 17/2/2012 ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 17/2/2012 ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 17/2/2012 ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ Αθήνα, 3 Απριλίου 2012 Προς

Διαβάστε περισσότερα

13 Αλέξανδρος 4 ΧΥΤΥ. Στην τελική ευθεία ο ΧΥΤΥ Αγ. Αντωνίου Υπογράφηκε η περιβαλλοντική μελέτη

13 Αλέξανδρος 4 ΧΥΤΥ. Στην τελική ευθεία ο ΧΥΤΥ Αγ. Αντωνίου Υπογράφηκε η περιβαλλοντική μελέτη ΤΕΥΧΟΣ 18 ΜΑΪΟΣ 2011 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ έκδοση για την ποιότητα ζωής στη Θέρμη ΆποψηΜηνιαία Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λες Βολταίρος Παρά τις αντιδράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 οικο νομία ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΑΛΛΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΣΠΕΙΡΕΣ Χωματερές ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ.. ΛΙΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΟΙΚΟνομία - ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ 7 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΛΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΚΑΡΟΤΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2010 1 Είμαι απαισιόδοξος για την ανθρώπινη φυλή γιατί είναι πάρα πολύ εφευρετική

Διαβάστε περισσότερα

οικο νομία Η ΔΕΗ ΜΑΣ ΑΛΛAΖΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ Φυσικό Αέριο επειδή είναι οικονομικό & αντιρρυπαντικό H ΔΕΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΦAΚΕΛΟΣ CRETTA FARM

οικο νομία Η ΔΕΗ ΜΑΣ ΑΛΛAΖΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ Φυσικό Αέριο επειδή είναι οικονομικό & αντιρρυπαντικό H ΔΕΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΦAΚΕΛΟΣ CRETTA FARM οικο νομία 0,5 Κωδικός ΕΛΤΑ 3089 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Δ #60 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΑΚΟΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΔΕΗ ΜΑΣ ΑΛΛAΖΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ BATANODE METALSTAR

Διαβάστε περισσότερα

realplanet Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα, κάδοι σκουπιδιών, κακοτεχνίες και παγίδες για τους ποδηλάτες

realplanet Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα, κάδοι σκουπιδιών, κακοτεχνίες και παγίδες για τους ποδηλάτες F +επιλογές ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Χιλιάδες τόνοι χρήσιµων υλικών µπορούν να µην καταλήγουν κάθε χρόνο σε ΧΥΤΑ» σελ. 4 Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α F ΜΕΓΑΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση επί των αιτημάτων του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Α Βαθμού, Ν. Πρέβεζας».

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση επί των αιτημάτων του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Α Βαθμού, Ν. Πρέβεζας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 12/2012 Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σήμερα την

Διαβάστε περισσότερα

οικο νομία 1.149 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ To ΠΑΚΟΕ απαντά με αγωγές στην δήθεν Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφελείας

οικο νομία 1.149 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ To ΠΑΚΟΕ απαντά με αγωγές στην δήθεν Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφελείας οικο #57 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 0,5 Κωδικός ΕΛΤΑ 3089 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Δ νομία ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΚΟΕ ΥΓΕΙΑ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠEΘAIΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας για την πρόληψη καταστροφών

Μαθαίνοντας για την πρόληψη καταστροφών ια ς δ ί ν σει χ ι α ή Π ασκ & Μαθαίνοντας για την πρόληψη καταστροφών ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Και τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κινδύνων ee e e ee e ee e e σθηση Κατολί International Federation of

Διαβάστε περισσότερα

TO ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Προγραμματισμός έργων στην εκπαίδευση. Στον Μυτιληναίο περνάει η Κόρινθος Power. Νέα διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

TO ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Προγραμματισμός έργων στην εκπαίδευση. Στον Μυτιληναίο περνάει η Κόρινθος Power. Νέα διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου Χ. Μωραΐτης Α.Ε. Ισθμός Κορίνθου, τηλ.: 27410.75055 27410.20368 fax: 27410.75065 Εβδομαδιαία Πολιτική & Οικονομική εφημερίδα της Κορινθίας - Έτος 4ο - Αρ. Φύλλου 210 - Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008 - ΤΙΜΗ: 0,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Γεια σας. Είμαστε μόλις τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές με καλή και ειλικρινή διάθεση. Από το πρωί σιγοψιθυρίζω

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Σ. Κουβέλη στο 4 ο Συνέδριο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη» (13.05.2011)

Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Σ. Κουβέλη στο 4 ο Συνέδριο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη» (13.05.2011) Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Σ. Κουβέλη στο 4 ο Συνέδριο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη» (13.05.2011) Γ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.. σελ. 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.. σελ. 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.. σελ. 3 Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων Forum Ανάπτυξης..σελ. 9 Ιερά Μητρόπολις Πατρών....σελ. 54 Δήμος Πατρέων.σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥΣ [Οδηγός εκπαιδευτικών]

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥΣ [Οδηγός εκπαιδευτικών] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟ ΕΠΕΑΕΚ 1.1.ΣΤ.1.Γ2 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 οικο νομία ΝΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό υλικό για την καθηµερινή ζωή

Πληροφοριακό υλικό για την καθηµερινή ζωή ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙ ΑΣ Πτολεµαΐδα, 50200 Τηλ. 24630 54420-21-22 Fax. 24630 54423 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πληροφοριακό υλικό για την καθηµερινή ζωή Με αφορµή την παγκόσµια ηµέρα

Διαβάστε περισσότερα

Η αλήθεια. Τοπική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η αλήθεια. Τοπική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τοπική Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ενημέρωση ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Απόφαση- Σταθμός του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης: «O ΣΜΑ είναι απαραίτητος για

Διαβάστε περισσότερα

23/10/2007. Εκπομπή 3 η. Και το Όσκαρ πηγαίνει στη Julia Roberts.

23/10/2007. Εκπομπή 3 η. Και το Όσκαρ πηγαίνει στη Julia Roberts. 23/10/2007 Εκπομπή 3 η Και το Όσκαρ πηγαίνει στη Julia Roberts. Τελετή απονομής βραβείων Όσκαρ για το έτος 2000. Το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου κερδίζει η Julia Roberts για την ερμηνεία της σε μια ταινία

Διαβάστε περισσότερα