Έκθεση απολογισμού της Δ/νσης Πολιτισμού & Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, από 1 ης Νοεμβρίου 2014 έως 30 ης Ιουνίου 2015.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έκθεση απολογισμού της Δ/νσης Πολιτισμού & Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, από 1 ης Νοεμβρίου 2014 έως 30 ης Ιουνίου 2015."

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλάνδρι, 1/7/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & «ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Τηλ.: Fax: Έκθεση απολογισμού της Δ/νσης Πολιτισμού & Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, από 1 ης Νοεμβρίου 2014 έως 30 ης Ιουνίου Η παρούσα Διεύθυνση Πολιτισμού εναρμονίζοντας τις προσπάθειές της με τις προσδοκίες της Διοίκησης του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών και υπηρεσιών της, πιστή σε ορισμένες βασικές αρχές αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού 1 και ανάπτυξης κοινωνικής ευθύνης, παρουσιάζει την απολογιστική έκθεση χρονικής περιόδου από 1 ης Νοεμβρίου 2014 έως 30 ης Ιουνίου 2015, ώστε να καταστεί συγκρίσιμη με προηγούμενες αλλά και επόμενες κοινοποιήσεις, σε αντίστοιχα χρονικά στάδια. Ο προγραμματισμός της Υπηρεσίας αρθρώθηκε με κεντρικό άξονα την ιδέα ότι η Τέχνη είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μετασχηματισμό της κοινωνίας, καθώς και με αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση, και για αυτό το λόγο είναι βαθειά πολιτική και κοινωνική εκδήλωση ανθρώπινης δημιουργίας. Με βάση το σχεδιασμό δράσεων της Διεύθυνσης, όπως υποβλήθηκε το Νοέμβριο 2014, οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έως και σήμερα, μπορούν να κωδικοποιηθούν σε τρεις κατηγορίες, α) συνεργασίες με άλλους φορείς, β) δέσμες εκπαιδευτικών/πολιτιστικών δράσεων και, γ) καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς αναφέρονται στα ακόλουθα: Α) Συνεργασίες με άλλους φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα. Συνεργασία με τις θεραπευτικές κοινότητες ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΟΚΑΝΑ, 18Ανω, Θετική Φωνή, καθώς και την Generation 2.0 RED for Rights, Equality & Diversity μία οργάνωση νέων μεταναστευτικής και μη καταγωγής για την από κοινού διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων και Νέου Χρόνου εκδηλώσεων. Ειδικότερα, η συνεργασία με την Generation 2.0 RED for Rights, Equality & Diversity οδήγησε σε συμμετοχή της στις εκπαιδευτικές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Παράρτημα Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος», δημιουργώντας προοπτικές από τη νέα σχολική χρονιά για συνδιοργάνωση σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, 1 Hanh Been Lee. (1970). An application of innovation theory to the strategy of administrative reform in developing countries. In Policy Science 1(2): 78. Κέφης, Β. (2005). Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Θεωρία και Πρότυπα. Αθήνα: εκδ. Κριτική Γεωργίου, Α. (2003). Δομή, Οργάνωση και Παραγωγή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση. Πάτρα: Εκδόσεις ΕΑΠ. Φιλ.Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι Τηλ fax:

2 με κεντρικές θεματικές τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαπολιτισμικότητα και το σεβασμό της διαφορετικότητας. Συνεργασία με το «FESTIVAL FACTORY» Συνεργασία με το Δήμο Βριλησσίων Συνεργασία με το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Ζήση Συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης - Οι προαναφερόμενες συνεργασίες εκφράστηκαν με τη συμβολή των συγκεκριμένων φορέων/ιδρυμάτων/οργανώσεων στις εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων/Νέας Χρονιάς 2015 του Δήμου, ανοίγοντας προοπτικές για σύμπραξη σε διευρυμένα πεδία παραγωγής πολιτιστικού/εκπαιδευτικού έργου. Εύρεση χορηγών ιδιωτικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, καθώς και τροφοδοσίας των εκδηλώσεων της Παιδικής Βιβλιοθήκης καθ όλο το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2014-Ιούνιος Άτυπη συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που εκφράστηκε με τη συμβολή (χωρίς αμοιβή) ειδικών εκπαιδευτών στον ανοιξιάτικο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Αετοπούλειο. Συνεργασία με την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ. Αν και η συστηματική συνεργασία σε επίπεδο Βιβλιοθηκών θα αρχίσει από την επόμενη χρονιά 2016, αφού προηγηθεί έγκριση συγκεκριμένου προγράμματος από τη Διοίκηση του Ιδρύματος και υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, φέτος ολοκληρώθηκε η άνευ κόστους εκπαίδευση μιας εργαζόμενης της Διεύθυνσης Πολιτισμού σε πρόγραμμα ECDL equalskills του Ιδρύματος Ευγενίδου. Συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (ΕΚΤ) για υποστήριξη και μεταφορά τεχνογνωσίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Συνεργασία με τα Δημόσια Σχολεία του Δήμου, μέσω της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών παραστάσεις στα Σχολεία. Συστηματική συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων της Διεύθυνσης αλλά και μεταξύ των Διευθύνσεων Κοινωνικής Μέριμνας, Προσχολικής Αγωγής, Πολιτισμού & «Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου». Β) Δέσμες εκπαιδευτικών/πολιτιστικών δράσεων ανά Τμήμα και ημερομηνίες, και Γ) Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Φιλ.Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι Τηλ fax:

3 1. Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δράσεων και φροντίδας του «Αετοπούλειου» ως χώρου Πολιτισμού: Προϊστάμενος, Αλέκος Βαρβέρης 16/11/ /12/2014 3/1/2015 1/11 έως 15/11/2014 Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014 Δεκέμβριος Ιανουάριος 2015 Φεβρουάριος Απρίλιος η έως και 15 Μαρτίου 2015 Από 24 Απριλίου έως και 28 Μαΐου 2015 I. Οργάνωση θεατρικής παράστασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο II. Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τις εορτές των Χριστουγέννων & Νέου Χρόνου 2015 με τη συμμετοχή θεραπευτικών κοινοτήτων, μουσικών σχολείων κ.α. Επικοινωνία με αρμόδιους φορείς ρύθμιση πρακτικών ζητημάτων, όπως εύρεση κατάλληλων κατασκευών / εκθετηρίων προς πώληση χειροτεχνημάτων από τις θεραπευτικές κοινότητες. III. Αναζήτηση /υλοποίηση προϋποθέσεων για τη δημιουργία καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Δήμου (φορείς, πρόσωπα, οικονομικές διαδικασίες κ.λπ) και αντίστοιχος σχεδιασμός. IV. Ενέργειες για τη διοργάνωση «Χειμερινού Φεστιβάλ-Θέατρο Σκιών» το Μάρτιο του 2015 (Θεματολογία, υποδομές, συντελεστές κλπ.) V. Σειρά Σεμιναρίων με θέμα «Εισαγωγή στην Προφορική Ιστορία» VI. Χειμωνιάτικο Φεστιβάλ «Θέατρο Σκιών» με ομιλίες, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών στα Δημόσια Σχολεία και σε άλλους χώρους του Δήμου, κλείσιμο των εκδηλώσεων με ρεμπέτικο γλέντι. VII. Διοργάνωση 2 ανοιξιάτικων κύκλων βιωματικών σεμιναρίων. Στον πρώτο κύκλο, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας την κρίση με τέχνη», και αντικείμενο την εκμάθηση τεχνικών μέσω της Τέχνης για την ανάπτυξη κριτικού στοχασμού, συμμετείχαν αφιλοκερδώς Εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου. Ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο «Εργαστήριο κατασκευής Blog», βασίστηκε στην ιδέα και κύρια συμβολή του Δ. Χανιωτάκη, υπαλλήλου της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και της Α. Παπασωτηρίου της Δ/νσης Πολιτισμού που σχεδίασαν, διοργάνωσαν και υποστήριξαν εξολοκλήρου το σεμινάριο, το οποίο είχε ως αποδέκτες, κυρίως, άνεργους καλλιτέχνες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 17 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2015 Δύο απογεύματα / κάθε εβδομάδα / Συνεχιζόμενη δράση VIII. IX. Πραγματοποίηση Εικαστικής Έκθεσης στο χώρο του Αετοπούλειου, με τίτλο «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «Το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας», με αμιγώς κοινωνική διάσταση με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, εμπνέοντας το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Διατμηματική συνεργασία (μεταξύ Τμήματος Φιλαρμονικής και Τμήματος Πολιτιστικών δράσεων) για τη διδασκαλία Παιδικής Χορωδίας. X. Στο πλαίσιο αυτό, διδασκαλία κιθάρας και πιάνου στους χώρους της Φιλαρμονικής από μουσικούς εκπαιδευτές του Τμ. Φιλ.Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι Τηλ fax:

4 Καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών 1 ου εξαμήνου ο εξάμηνο του XI. XII. Πολιτιστικών Δράσεων. Συνεργασία με τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής για τη δημιουργική απασχόληση νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς από μουσικό του Τμ. Πολιτιστικών Δράσεων. Κατά το 1 ο εξάμηνο του 2015, παράλληλα με τα προηγούμενα, διενεργήθηκαν επαφές με καλλιτέχνες, κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες για την προετοιμασία διοργάνωσης του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ 2015, στο Θέατρο Ρεματιάς, με έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στις 27 Ιουνίου 2015 και διάρκεια μέχρι 19 Σεπτεμβρίου Σημείωση: Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, κατά το ίδιο εξάμηνο και πριν το θλιβερό γεγονός του εμπρησμού του Θεάτρου πραγματοποιήθηκαν: α) Σύνταξη από τη Δ/νση ειδικού φακέλου για το Θέατρο Ρεματιάς, σχετικά με το αίτημα επιχορήγησης της ανάπλασής του από το Υπουργείο Πολιτισμού, β) Προώθηση του σχετικού ζητήματος και άλλων συναφών προς διευθέτηση, στη Διοίκηση και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Σύμφωνα με τις Δημοτικές & Περιφερειακές Αρχές, το θέμα βρίσκεται σε θετική εξέλιξη. 2. Τμήμα Δημοτικής Βιβλιοθήκης: Προϊσταμένη, Ανδριανή Δημοπούλου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ) 1/11-30/11/2014 Εβδομαδιαίες συναντήσεις από 1 η Νοεμβρίου 2014 έως 24 Ιουνίου 2015 Δεκέμβριος 2014 Ιούνιος 2015 Δεκέμβριος 2014 I. Παραγγελία Βιβλίων / Ανανέωση του αποθέματος της βιβλιοθήκης με καινούριους τίτλους σύμφωνα με τις ανάγκες των αναγνωστών. II. Υλοποίηση των δράσεων που προγραμματίστηκαν κατά τον Οκτώβριο: - Λέσχη ανάγνωσης - Συνταγογραφώντας τη λογοτεχνία III. Εξακολουθούν οι προαναφερόμενες και οργανώνονται νέες εκπαιδευτικές δράσεις για το μήνα Δεκέμβριο με διάρκεια μέχρι και τον Ιούνιο, σε εβδομαδιαία βάση: - Διαλέξεις με θέμα ένα βιβλίο - Λέσχη ανάγνωσης εφήβων - Αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες Επιλογή υλικού & βιβλίων για τις δράσεις Επικοινωνία με τους συγγραφείς που συμμετείχαν στις δράσεις Κοινοποίηση των δράσεων στους αναγνώστες της βιβλιοθήκης, στη σχολική κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό. Συνεχιζόμενη δράση ενταγμένη στις καθημερινές υποχρεώσεις της υπηρεσίας. IV. Οργάνωση του χώρου της Βιβλιοθήκης (κωδικοποίηση, αναδιαμόρφωση χώρου βιβλίων, αρχειοθέτηση). V. Επιλογή βιβλίων που έπρεπε να καταστραφούν ή να Φιλ.Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι Τηλ fax:

5 Συνεχιζόμενη καθημερινή δράση Ισχύει το ίδιο VI. VII. VIII. δωριστούν σε άλλες βιβλιοθήκες Ολοκληρώθηκαν οι αντίστοιχες ενέργειες. Ενημέρωση χρηστών της βιβλιοθήκης που έχουν καθυστερήσει να επιστρέψουν βιβλία. Δανεισμός βιβλίων στους χρήστες της βιβλιοθήκης. Καταλογογράφηση βιβλίων και καταχώρησή τους στο αυτοματοποιημένο σύστημα δανεισμού (ΑΒΕΚΤ)(συνεχιζόμενη δράση ενταγμένη στις καθημερινές υποχρεώσεις της υπηρεσίας) ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΜΙΜΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» 1/11/014 έως 9/4/2015 Κάθε Πέμπτη και Σάββατο / επαναλαμβανόμενη δράση στη διάρκεια της χρονιάς. 22/12/2014 Επαναλαμβανόμενες δράσεις καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δραστηριότητες ενταγμένες στις σταθερές υποχρεώσεις της υπηρεσίας. I. Οργάνωση και υλοποίηση εορταστικών δράσεων (Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα), με την υποστήριξη εργαζόμενης του Τμήματος πολιτιστικών δράσεων (Δ. Αρθούνα). II. Οργάνωση δημιουργικών δράσεων καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας στα παιδιά Προετοιμασία Μαραθώνιου Ανάγνωσης - Επιλογή βιβλίων για το Μαραθώνιο Ανάγνωσης. III. Έναρξη και Γιορτή του 10ου Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης, με την Παιδική Χορωδία της Δ/νσης Πολιτισμού και τη συμβολή της οργάνωσης Generation 2.0 RED for Rights, Equality & Diversity IV. Συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού - Δράσεις του Σαββάτου - Επισκέψεις Σχολείων - Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα σε συνεργασία με Πρεσβείες - Παραμύθι της Πέμπτης V. Αναδιαμόρφωση του χώρου βιβλίων της Παιδικής Βιβλιοθήκης VI. Επιλογή βιβλίων που έπρεπε να καταστραφούν ή να δωριστούν σε άλλες βιβλιοθήκες. Ολοκλήρωση Α φάσης, επιλογή βιβλίων που υπάρχουν σε πολλά αντίτυπα για να γίνουν δωρεά σε άλλες βιβλιοθήκες. VII. Καταλογογράφηση βιβλίων και καταχώρησή τους στο αυτοματοποιημένο σύστημα δανεισμού (ΑΒΕΚΤ). VIII. IX. Δανεισμός Βιβλίων στους αναγνώστες της βιβλιοθήκης. Συνεργασία της βιβλιοθήκης με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Συνέχιση της δράσης που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. X. Συνεργασία με άλλες βιβλιοθήκες και ιδρύματα κοινού ενδιαφέροντος για την υλοποίηση δράσεων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία (επαφές/ αλληλογραφία) με τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ. XI. Σε σταθερή βάση, συνεργασία με το ΕΚΤ: - Συντήρηση του συστήματος αυτοματοποίησης των βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ - Μεταφορά Τεχνογνωσίας στις βιβλιοθηκονόμους του Δήμου 13 Ιουνίου 2015 XII. Γιορτή λήξης του 10 ου Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης Φιλ.Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι Τηλ fax:

6 3. Τμήμα Δημοτικής Φιλαρμονικής και Μουσικής Εκπαίδευσης: Προϊσταμένη, Σοφία Κορωναίου 1 ο εξάμηνο του 2015 Η Μπάντα και τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου εμφανίστηκαν σε : I. Εθνικές εορτές και παρελάσεις II. Θρησκευτικές εορτές και λιτανείες III. Τελετές IV. Αποδόσεις τιμών V. Μουσικές παρουσιάσεις και αφιερώματα VI. Συναυλίες εκτός του Δήμου μας και σε άλλους Δήμους της Αττικής VII. Μουσικά πρωινά σε Ιδρύματα, Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια, κ.α. Συνεχιζόμενη δράση, ενταγμένη στις σταθερές υποχρεώσεις της Υπηρεσίας. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 17:00 έως και 20:30, καθώς και Σάββατο από 10:00 έως 13:30 Κάθε Πέμπτη Τρεις φορές/εβδομαδιαίως Μία φορά/εβδομαδιαίως Δύο φορές/εβδομαδιαίως Κάθε Πέμπτη απόγευμα (έναρξη το Νοέμβριο 2014) Μάρτιος Ιούνιος 2015 Το εκπαιδευτικό έργο της Φιλαρμονικής: Συνεχίστηκαν καθόλο το 1 ο εξάμηνο του 2015 (με έναρξη την προηγούμενη χρονιά από Σεπτέμβριο 2014) τα ποικίλα μουσικά/εκπαιδευτικά προγράμματα εκμάθησης μουσικών οργάνων και θεωρητικών μουσικής για παιδιά του Δήμου μας, δωρεάν. I. Μουσική Εκπαίδευση: Ατομικά, διδάσκονται όλα τα ξύλινα, χάλκινα και κρουστά μουσικά όργανα αλλά και πιάνο και ηλεκτρική κιθάρα. Επίσης, λόγω μη επάρκειας χώρου, δημιουργήθηκαν παραρτήματα Φιλαρμονικής (για τη Μουσική Εκπαίδευση) σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία. II. Εκμάθηση μουσικής σε Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, κυρίως μαθητές από το «Στουπάθειο». Τα μαθήματα γίνονται στο Στουπάθειο και στο κτήριο του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, εφόσον στην αίθουσα της Φιλαρμονικής δεν υπάρχει πρόσβαση στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. III. Πρόγραμμα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. IV. Μουσική διδασκαλία Χορωδίας Τρίτης Ηλικίας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας V. Μουσική διδασκαλία Παιδικής Χορωδίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών δράσεων VI. Συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηκώνστα Μαθήματα Μουσικής στα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου του Ιδρύματος. VII. Προετοιμασία της Φιλαρμονικής για τη συμμετοχή της στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ 2015 του Θεάτρου Ρεματιάς. Συνοψίζοντας, ο ανωτέρω πίνακας αποτυπώνει τις δραστηριότητες και δέσμες δράσεων που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν κατά το 1 ο εξάμηνο του 2015, αρχίζοντας τις σχετικές προετοιμασίες από το Νοέμβριο του Χρειάζεται να επισημανθεί ότι, πέραν των σταθερών υποχρεώσεών τους προς την Υπηρεσία τους, η συμβολή δύο εργαζομένων (ένας εργαζόμενος από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και μία Φιλ.Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι Τηλ fax:

7 εργαζόμενη από τη Διεύθυνση Πολιτισμού) στη διοργάνωση σειράς σεμιναρίων, κατά τον ανοιξιάτικο κύκλο βιωματικών / εκπαιδευτικών δράσεων 2015 της Δ/νσης Πολιτισμού, απέφερε στη Διεύθυνση και, κατ επέκταση, στο Δήμο, σημαντική κοινωνική «προστιθέμενη αξία», λόγω επιμόρφωσης ανέργων στην κατασκευή Blog, προκειμένου να προωθήσουν το καλλιτεχνικό έργο τους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για καλλιτεχνικές συνεργασίες και απασχόληση. Συμπληρωματικά, κατά το τρέχον έτος, πρέπει να αναφερθεί ότι η οικειοθελής προσπάθεια μιας εργαζόμενης του Τμήματος Φιλαρμονικής (Β. Χρυσανθοπούλου), δύο εργαζομένων του Τμήματος Πολιτιστικών Δράσεων (Α. Παπασωτηρίου, Δ. Αρθούνα) και μιας εργαζόμενης του Τμήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Α. Μαθιουδάκη), οδήγησε στην ένταξή τους σε επιμορφωτικά προγράμματα χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά η Υπηρεσία για την βελτίωση της απόδοσης στα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα την ανάδειξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους προς όφελος των ιδίων αλλά και του κοινού που υπηρετούν. Προσωπικά, οφείλω πολλές ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό και στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού για την αγαστή συνεργασία και την ολόψυχη συμβολή τους σε όλες τις δράσεις μας, καθώς και για την υποστήριξη του από κοινού οράματος και με τη Διοίκηση του Δήμου για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μέσω της Τέχνης. Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & «ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δρ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΖΙΩΝΗ-ΚΑΛΛΗ Φιλ.Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι Τηλ fax:

ΑΝΑΡΤHΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤHΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤHΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από τo πρακτικό της 01 /31-01-2012 συνεδριάσεως τoυ Δημoτικoύ Συμβoυλίoυ Μυκόνου. ΑΡIΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 41/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 41/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 41/2013 Δήμος Ερέτριας ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση πρακτικό με αριθμό 4 από 15 Φεβρουαρίου 2013 Στην Ερέτρια σήμερα την 15 η του μηνός Φεβρουαρίου,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. ΔΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2001-2012 της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ

Περιεχόμενα. ΔΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2001-2012 της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης - Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ Διετές Σχέδιο δράσης 2011-2012 Κ Ε Κ Π Α Δ Ι Ε Κ Περιεχόμενα Πρόλογος...5

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012 Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Α.Δ. Αλμπάνης Οι Αντιπρυτάνεις Γεώργιος Δ. Καψάλης Ισαάκ Η. Λαγαρής Βενετσάνος Γ. Μαυρέας ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15-10-2012

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Προγράμματα που υλοποιούνται από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ το 2014 (ολοκληρώθηκαν)

1.1. Προγράμματα που υλοποιούνται από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ το 2014 (ολοκληρώθηκαν) Κατά τη διάρκεια του έτους 2014, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης : 1.συμμετείχε και συντόνισε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα 2.διοργάνωσε, συμμετείχε και υλοποίησε εθελοντικές δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Εισαγωγή... 1. 2. Παρουσίαση της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών... 2. 2.1. Γεωγραφική θέση της Σχολής... 2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 Εισαγωγή... 1. 2. Παρουσίαση της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών... 2. 2.1. Γεωγραφική θέση της Σχολής... 2 ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγή... 1 2. Παρουσίαση της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών... 2 2.1. Γεωγραφική θέση της Σχολής... 2 2.2. Ιστορικό της εξέλιξης της Σχολής... 4 2.2.1. Σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014 Κατά τη διάρκεια του έτους 2014, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης : 1.συμμετείχε και συντόνισε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα 2.προετοίμασε ερευνητικές

Διαβάστε περισσότερα

Βόλος, 14 Ιανουαρίου 2012. Αρ. Πρωτ. 242. Προς Δήμο Βόλου Τμήμα Νομικών Προσώπων

Βόλος, 14 Ιανουαρίου 2012. Αρ. Πρωτ. 242. Προς Δήμο Βόλου Τμήμα Νομικών Προσώπων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ( Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.» ΕΔΡΑ: ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ-ΣΤΑΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Π ε π ρ α γ µ έ ν α Ακαδηµαϊκού Έτους

Π ε π ρ α γ µ έ ν α Ακαδηµαϊκού Έτους Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο Ε Κ Π Α Ι Ε Υ Τ Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α ( Τ. Ε. Ι. ) Π Α Τ ΡΑ Σ Π ε π ρ α γ µ έ ν α Ακαδηµαϊκού Έτους 2008-2009 Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Με αίσθηµα ικανοποίησης και µε την προσήκουσα ευθύνη, στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Δράσης Διοικητικού Συμβουλίου

Απολογισμός Δράσης Διοικητικού Συμβουλίου Απολογισμός Δράσης Διοικητικού Συμβουλίου Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ιδρύθηκε το 1968 και αποτελεί το μοναδικό, αναγνωρισμένο, πανελλήνιο επιστημονικό σωματείο των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2010 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2011 ISSN 1450 040 X Γενική εποπτεία: Εποπτεία: Επιμέλεια έκδοσης: Γλωσσική επιμέλεια: Ολυμπία Στυλιανού Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές Βιβλιοθήκες Νόμοι Αποφάσεις - Διατάγματα

Σχολικές Βιβλιοθήκες Νόμοι Αποφάσεις - Διατάγματα Σχολικές Βιβλιοθήκες Νόμοι Αποφάσεις - Διατάγματα Περιεχόμενα Σχολικές Βιβλιοθήκες... 1 Ν. 1566/1985 ΦΕΚ 167 τ. Α... 1 Ν. 2640/1998 ΦΕΚ 206 τ. Α... 3 Ν. 2986/2002 ΦΕΚ 24 τ. Α... 3 Ν. 3328/2005 ΦΕΚ 80 τ.

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Πάρου» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : Δήμος Πάρου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση της Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Τομέα :

Οργάνωση της Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Τομέα : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Οργάνωση της Εκπαίδευσης στο Δημόσιο Τομέα : Μελέτη περίπτωσης της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (Σ.Ε.Υ.Υ.Ο.) Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΕΕΒΕΠ)- ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΕΕΒΕΠ)- ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ()- ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ιδρύθηκε το 1968 και αποτελεί το μοναδικό, αναγνωρισμένο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2012 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2012 ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.6 1.1 Διάνοιξη παρακαμπτήριας οδού διπλής κατεύθυνσης οικισμού Άνω Σύρου. 6

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Περιεχόμενα 1. Χαρτογράφηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας δημόσιας και ιδιωτικής

Διαβάστε περισσότερα

Το «Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο για την ανάπτυξη δομών. δομών κοινωνικής φροντίδας στον Δήμο Ιλίου (Γηροκομείο)

Το «Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο για την ανάπτυξη δομών. δομών κοινωνικής φροντίδας στον Δήμο Ιλίου (Γηροκομείο) Σεπτέμβριος 2013 Ενημερωτικό Δελτίο Νο 1 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Διαβάστε Έργα υποδομής Διευθέτηση του Ρέματος Εσχατιάς 6.707 νέες πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες ονοματοθεσίας Ολοκληρώθηκε η κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Το Όραμά μας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Το Όραμά μας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Η Ολική Αναθεώρηση του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος Το Όραμά μας «Σε ένα ανθρώπινο, δημοκρατικό και σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «Μελέτη ωρίμανσης δράσεων Παιδείας και Πολιτισμού στο Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ 2007-2013». ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΕΡΓΟ: «Μελέτη ωρίμανσης δράσεων Παιδείας και Πολιτισμού στο Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ 2007-2013». ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΡΓΟ: «Μελέτη ωρίμανσης δράσεων Παιδείας και Πολιτισμού στο Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ 2007-2013». ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟΥ ΦΑΣΗΣ Β, ΤΕΥΧΟΣ Β με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1 Το παρόν εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 7 «Σχεδίαση και εφαρμογή εξειδικευμένης εκπαίδευσης» της Πράξης «Δημιουργία γραφείων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας» (Γ ΚΠΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2014

ΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2014 ΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΤΕΥΧΟΣ Β ) 1. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Ο.ΚΟΙ.Π.Α..Α.) 2. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 1 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 2 Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Η «Ακαδημία των Πολιτών» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία), ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με διοικητική έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 3/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 3/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 3/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Αριθμός Απόφασης 6 /2013 Θέμα : «Εισήγηση στην Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Α. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τομέας 1. Μέσα και Πόροι Α. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δείκτης 1.1 Κριτήρια Σχολικός χώρος, υλικοτεχνική υποδομή και οικονομικοί πόροι Επάρκεια και καταλληλότητα σχολικών χώρων Επάρκεια και καταλληλότητα εξοπλισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2012: ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2012: ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2012:

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΣΕΕ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΣΕΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΣΕΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2010-2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014 Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Σ ( Κ Α Ν Ε Π ) Γ Σ Ε

Διαβάστε περισσότερα