Εξάσκηση στον Κειμενογράφο!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εξάσκηση στον Κειμενογράφο!"

Transcript

1 Εξάσκηση στον Κειμενογράφο! Άσκηση 1 Εισαγωγή και Μορφοποίηση κειμένου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Γυρίζουμε τη γλώσσα στα Ελληνικά πατώντας αριστερό Alt + Shift ταυτόχρονα και ξεκινάμε: Κανόνες Εργαστηρίου 1. Δε φέρνουμε μαζί μας νερό και φαγητό κοντά στους υπολογιστές. 2. Δεν αγγίζουμε με τα χέρια μας τις οθόνες. 3. Δε μιλάμε μεταξύ μας και δε σηκωνόμαστε από την καρέκλα μας χωρίς λόγο. 4. Ακούμε προσεκτικά τη δασκάλα μας. 5. Δε σβήνουμε αρχεία άλλων παιδιών που υπάρχουν στον υπολογιστή. 6. Φέρνουμε πάντα μαζί μας το τετράδιο του μαθήματος. 7. Μπαίνουμε και καθόμαστε με σειρά στις θέσεις μας χωρίς φασαρία. 8. Δεν εκτυπώνουμε αν δε ρωτήσουμε πρώτα τη δασκάλα μας. 9. Δεν κλείνουμε τον υπολογιστή από το κουμπί που τον ανοίγουμε. 10. Προσέχουμε στο μάθημα και δε κάνουμε φασαρία. και τέλος Αφήνουμε το χώρο καθαρό και ταχτοποιημένο όπως το βρήκαμε. Επιλέγουμε Μορφοποίηση κειμένου Γραμματοσειρά: Comics Sans MS Μέγεθος γραμμάτων : 12 Χρώμα γραμμάτων: Σκούρο μπλέ και όπου χρειάζεται Έντονη Γραφή Β και Υπογράμμιση U Για να βάλουμε το πλαίσιο πηγαίνουμε στο μενού Μορφή --> Παράγραφος --> Περιγράμματα --> επιλέγουμε τη γραμμή που θέλουμε για το πλαίσιο και εφαρμογή γύρω από το κείμενο που έχουμε επιλέξει από πριν κρατώντας το αριστερό κλικ πατημένο με το ποντίκι και σύροντας προς τα κάτω. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα: Κανόνες Εργαστηρίου

2 Άσκηση 2 Εισαγωγή και Μορφοποίηση κειμένου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Γυρίζουμε τη γλώσσα στα Ελληνικά πατώντας αριστερό Alt + Shift ταυτόχρονα και γράφουμε το παρακάτω κείμενο: Παροιμίες και η σημασία τους 1. Αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη. Το κακό θριαμβεύει πρόσκαιρα. Τελικά το δίκιο αποκαθίσταται. 2. Βγάζει απ τη μύγα ξίγκι. Λέγεται για φιλάργυρους ή πλεονέκτες που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη από το τίποτα. 3. Βουνό με βουνό δεν σμίγει. Μόνο τα βουνά δεν σμίγουν. Οι άνθρωποι, απεναντίας, μπορεί να συναντηθούν ξανά. 4. Δεν έχει η γλώσσα κόκαλα και κόκαλα τσακίζει. Ο λόγος, έχει μεγάλη δύναμη και προς το καλό και προς το κακό. 5. Εκύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Βρήκε ο όμοιος τον όμοιο. 6. Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Λέγεται για κάποιον που αντιμετωπίζει κινδύνους και δεν βρίσκει διέξοδο. Επιλέγουμε Μορφοποίηση κειμένου: Στο τίτλο: Έντονα γράμματα B και υπογράμμιση U και στοίχιση στο κέντρο Γενικά στο κείμενο --> Γραμματοσειρά: Αndalus, μέγεθος γραμμάτων: 14, στοίχιση Αριστερά, χρώμα γραμμάτων: μαύρο Για τις παροιμίες: Έντονα γράμματα Β και χρώμα γραμμάτων πράσινο σκούρο Στο τέλος του κειμένου μπορούμε να προσθέσουμε εικόνα πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Από αρχείο --> βρίσκουμε μια εικόνα από το φάκελο Εικόνες του υπολογιστή και πατάμε Άνοιγμα. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα: Παροιμίες

3 Άσκηση 3 Εισαγωγή Εικόνας και Μορφοποίηση κειμένου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Γυρίζουμε τη γλώσσα στα Ελληνικά πατώντας αριστερό Alt + Shift ταυτόχρονα και γράφουμε το παρακάτω κείμενο: Ο λαγός και η Χελώνα Μια φορά κι έναν καιρό, μάλωναν η χελώνα κι ο λαγός για το ποιος είναι ο πιο γρήγορος. "Εγώ είμαι πιο γρήγορος απ' όλα τα ζώα", έλεγε ο λαγός υπερήφανα. Η χελώνα του έλεγε: "Μην υπερηφανεύεσαι λαγέ, υπάρχουν πολλοί που μπορούν να σε νικήσουν". "Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου", ρώτησε η ο λαγός βέβαιος πως θα κερδίσει. "Ευχαρίστως", απάντησε η χελώνα. Έτσι άρχισε ο αγώνας. Στο μεταξύ, είχαν μαζευτεί πολλά ζώα. Η αλεπού δίνει το σύνθημα, ο λαγός τρέχει σαν αυτοκίνητο και η χελώνα τρέχει σαν σαλιγκάρι. Ο λαγός είναι πολύ μπροστά και η χελώνα πολύ πίσω. Ο λαγός κοιτάει πίσω, ξανακοιτάει μα η χελώνα δεν φαίνεται πουθενά. Ο λαγός λέει να πάρει έναν υπνάκο. Ενώ ο λαγός κοιμόταν, η χελώνα σιγα σιγα πέρασε τον λαγό. Ήταν πολύ αργά πλέον για τον λαγό. Η χελώνα τερμάτισε. Όπως τα άλλα ζώα χειροκροτούσαν, ο λαγός ξύπνησε και κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να κοιμηθεί. Εκείνη την ώρα κατάλαβε ότι δεν πρέπει να είσαι μόνο γρήγορος αλλά πρέπει να είσαι έξυπνος και να μην είσαι τεμπέλης. -Αίσωπος- Επιλέγουμε Μορφοποίηση κειμένου: Στο τίτλο: Έντονα γράμματα B και υπογράμμιση U και στοίχιση στο κέντρο Γενικά στο κείμενο --> Γραμματοσειρά: Αrial, μέγεθος γραμμάτων: 14, στοίχιση Αριστερά, χρώμα γραμμάτων: μαύρο Στο τέλος ή στην αρχή του κειμένου μπορούμε να προσθέσουμε εικόνα πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Από αρχείο --> βρίσκουμε μια εικόνα από το φάκελο Εικόνες του υπολογιστή και πατάμε Άνοιγμα στη σχετική εικόνα με το κείμενο. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με το όνομα: Μύθος Αισώπου

4 Άσκηση 4 Εισαγωγή Πίνακα πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Για να κάνουμε Εισαγωγή Πίνακα πατάμε στο μενού Προβολή --> Γραμμές εργαλείων --> Πίνακας. Επιλέγουμε Πίνακα με 5 στήλες και 8 γραμμές (5Χ8) από το πλαίσιο που εμφανίζεται στην οθόνη Πρόγραμμα Σχολείου Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Στην πρώτη γραμμή γράφουμε τις ημέρες της εβδομάδας. Εφαρμόζουμε Στοίχιση στο Κέντρο, διαλέγουμε χρώμα γραμμάτων που θέλουμε και χρώμα φόντου επιλέγοντας την περιοχή (όλη την 1η σειρά) εμφανίζεται το παράθυρο του πίνακα και επιλέγουμε από το εικονίδιο το χρώμα που θέλουμε. Μπορούμε να εισάγουμε εικόνα κάτω από τον πίνακα από το μενού επιλέγουμε Εισαγωγή--> από αρχείο --> εικόνες και επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε. Συμπληρώνουμε το πρόγραμμα των μαθημάτων μας και αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα: Πρόγραμμα. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε την εργασία μας πατώντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> επιλογή εκτυπωτή και ΟΚ.

5 Άσκηση 5 Πρόσκληση σε πάρτυ πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Μετά από όσα μάθαμε φτιάχνουμε μια πρόσκληση για το αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου μας, με δικό μας κείμενο και εισαγωγή εικόνας ή εικόνων.. Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε. Για να βάλετε περίγραμμα σελίδας πηγαίνετε στο μενού: Μορφή --> Σελίδα --> Περιγράμματα και επιλέγετε αυτό που σας αρέσει. Για να αλλάξουμε τη διάταξη της σελίδας από Κατακόρυφα σε Οριζόντια επιλέγουμε από το μενού: Μορφή --> Σελίδα --> Σελίδα --> Προσανατολισμός και αλλάζουμε σε Οριζόντια. Εκτυπώστε και αποθηκεύστε την εργασία σας στο φάκελό σας με όνομα: Πρόσκληση σε πάρτυ.

6 Άσκηση 6 Δημιουργία Αφίσας πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Με όσα έχουμε μάθει ως τώρα δημιουργούμε μια αφίσα όπως φαίνεται στην εικόνα. Βάζουμε τίτλο Ανακύκλωση με μορφοποίηση--> μέγεθος γραμματων: 32, χρώμα: πράσινο σκούρο, και υπογράμμιση U Εισάγουμε 2 εικόνες που επιλέγουμε από το φάκελο εικόνες. Στη συνέχεια εισάγουμε ένα πίνακα 2Χ2 (με 2 στήλες και 2 γραμμές), όπου θα εισάγουμε κείμενο και εικόνα με τα υλικά ανακύκλωσης σε κατηγορίες (πλαστικό, χαρτί, γυαλί, χαρτί και αλουμίνιο). Τέλος δίνουμε ένα μήνυμα σχετικά με την ανακύκλωση και μια εικόνα που επιθυμούμε. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα Αφίσα. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε την εργασία μας πατώντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> επιλογή εκτυπωτή και ΟΚ.

7 Άσκηση 7 Αφίσα για Διατροφή πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Με όσα έχουμε μάθει ως τώρα δημιουργούμε την παρακάτω εικόνα. 1. Εισάγουμε τίτλο και κείμενο όπως φαίνεται παραπάνω και εφαρμόζουμε τη μορφοποίηση που επιθυμούμε. 2. Κάνουμε εισαγωγή των εικόνων στα σημεία που πρέπει από τις εικόνες στον υπολογιστή μας και τις προσαρμόζουμε σε μέγεθος ανάλογα. 3. Για να εφαρμόσουμε περίγραμμα στη σελίδα μας επιλέγουμε από το μενού Μορφή --> Σελίδα --> Περιγράμματα και επιλέγουμε αυτό που μας ταιριάζει. 4. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα Διατροφή. 5. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε την εργασία μας πατώντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> επιλογή εκτυπωτή και ΟΚ.

8 Άσκηση 8 Δημιουργία Κρυπτόλεξου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Με όσα έχουμε μάθει ως τώρα δημιουργούμε ένα πίνακα όπως φαίνεται στην εικόνα1. - Εικόνα 1- - Εικόνα 2-1. Εισάγουμε τον τίτλο: Κρυπτόλεξο. 2. Από το μενού Προβολή --> Γραμμές Εργαλείων--> Πίνακας --> εισάγουμε ένα πίνακα 20 Χ 20 (με 20 γραμμές και 20 στήλες). 3. Στο κενό πίνακα γράφουμε τις λέξεις που θέλουμε σχετικά με τους υπολογιστές (Εικόνα 1). 4. Στη συνέχεια συπληρώνουμε τα υπόλοιπα κουτάκια του πίνακα με άσχετα γράμματα με προσοχή, ώστε να μη μείνει κανένα κενό (Εικόνα 2). 5. Στο κάτω μέρος γράφουμε τις λέξεις που ψάχνουμε στο κρυπτόλεξο. 6. Αποθηκεύστε στο φάκελό σας με όνομα Κρυπτόλεξο.

9 Εξάσκηση στα Υπολογιστικά Φύλλα Άσκηση 1 Εισαγωγή στο Calc τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc). Η οθόνη τώρα χωρίστηκε σε μικρά τετραγωνάκια που λέγονται κελιά. Κάθε κελί έχει ένα μοναδικό όνομα που είναι η στήλη και η γραμμή που ανήκει το κάθε τετράγωνοκελί, π.χ. Α1, F4, J7 και γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες. 1. Στο κελί Β1 γράφουμε Πρόγραμμα Σχολείου με έντονα γράμματα, μέγεθος 14 και στοίχιση στο κέντρο. Επιλέγουμε τα κελιά Β2 έως Ε2 και από το μενού Μορφή --> Συγχώνευση κελιών. 2. Ξεκινάμε από το κελί Α3 την εισαγωγή δεδομένων όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα για να δημιουργήσουμε το πρόγραμμα μας. Μετακινούμαστε από το ένα κελί στο άλλο με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο ή πατώντας κλικ στο κελί που θέλουμε να γράψουμε μέσα. 3. Επιλέγουμε κρατώντας πατημένο το ποντίκι από το κελί Α3 έως και το F10 για να εφαρμόσουμε περίγραμμα από το μενού Μορφή --> Κελιά --> Περιγράμματα. 4. Για να εφαρμόσουμε χρώμα στην γραμμή με τις ημέρες επιλέγουμε τα κελιά Α3 εως F3 και από το μενού Μορφή--> Κελιά --> Φόντο διαλέγουμε το χρώμα που θέλουμε για τα κελιά μας και στο ίδιο παράθυρο επιλέγουμε την καρτέλα Εφέ Γραμματοσειράς για να αλλάξουμε το χρώμα των γραμμάτων και Στοίχιση στο κέντρο από την αντίστοιχη καρτέλα. 5. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα κελιά Α4 εως Α10 που έχουμε γράψει τις ώρες. 6. Συμπληρώνουμε τα μαθήματα του σχολείου μας και αποθηκεύουμε με το όνομα Πρόγραμμα Σχολείου στο φάκελό μας και εκτυπώνουμε την εργασία μας αν θέλουμε.

10 Άσκηση 2 Απλές Μαθηματικές Πράξεις τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc). 1. Εισάγουμε τα δεδομένα όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα. 2. Στο κελί D4 γράφω = B4 + C4 και πατάω Enter. Αυτόματα έχει γίνει η πράξη ανάμεσα στους αριθμούς που έχουμε γράψει μέσα στα κελιά αυτά. Αν αλλάξουμε τους αριθμούς αυτούς παρατηρούμε ότι αλλάζει και το αποτέλεσμα. 3. Αντίστοιχα γράφουμε στα κελιά: D6 --> = B6 - C6 και πατάμε Enter D8 --> = B8 * C8 και πατάμε Enter D10 --> = B10 / C10 και πατάμε Enter 4. Παρατηρούμε ότι τα σύμβολα για τις πράξεις είναι: + για την πρόσθεση, - για την αφαίρεση, * για τον πολλαπλασιασμό και / για την διαίρεση. 5. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε πινακάκια με την προπαίδεια για κάθε αριθμό. Π.χ. για το 8: 6. Αποθηκεύουμε με το όνομα Απλές Πράξεις στο φάκελό μας

11 Άσκηση 3 Συνάρτηση Σ (Αυτόματο Άθροισμα) και Μέσος Όρος τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc). 1. Εισάγουμε τα δεδομένα όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα και εφαρμόζουμε τη μορφοποίηση που μας αρέσει όπως μάθαμε στην προηγούμενη άσκηση. 2. Στα κελιά Β1 έως D1 εφαρμόζουμε από το μενού Μορφή--> Συγχώνευση κελιών 3. Εφαρμόζουμε σε όλα τα δεδομένα στοίχιση στο κέντρο επιλέγοντας τα κελιά και από το μενού Μορφή--> Κελιά --> Στοίχιση --> Στοίχιση στο κέντρο. 4. Εισάγουμε βαθμολογία (αριθμούς) στα κελιά Β4 εως D Κάνουμε κλικ στο κελί Ε4 και γράφουμε μέσα = (Β4 + C4 + D4) / 3 και πατάμε Enter. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κελιά της στήλης Ε αλλάζοντας τον αριθμό της γραμμής κάθε φορά. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε το δείκτη του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού Ε4 και όταν αυτός γίνει μικρό σταυρουδάκι κάνετε κλικ και κρατώντας πατημένο το ποντίκι σέρνετε προς τα κάτω έως το κελί Ε13, αφήνετε και η εισαγωγή του τύπου γίνεται αυτόματα. 6. Τα κελιά Β14 εως D14 παραμένουν κενά και στο κελί Ε14 εισάγετε τον εξής τύπο: = SUM (E4:E13) / Αποθηκεύετε με το όνομα Βαθμολογία στο φάκελό σας.

12 Άσκηση 4 Διαγράμματα τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc) Εισάγουμε τα δεδομένα όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα. 2. Επιλέγουμε τη μορφοποίηση και τα χρώματα που θέλουμε. 3. Στο κελί D5 γράφουμε τον τύπο = D3-D4 και πατάμε Enter. To ίδιο κάνουμε και για τα κελιά D6, D7 και D8 (αλλάζοντας αντίστοιχα τους αριθμούς των πράξεων). 4. Στο κελί D9 επιλέγουμε από τη γραμμή εργαλείων τη συνάρτηση Σ και αυτόματα εμφανίζεται το αποτέλεσμα αφού πατήσουμε Enter. 5. Επιλέγουμε με το ποντίκι από το κελί Α5 έως το D8 και από το μενού Εισαγωγή --> Διάγραμμα --> ακολουθούμε τα βήματα επιλέγοντας τύπο διαγράμματος -->Στήλη και συνεχίζουμε πατώντας συνέχεια Επόμενο--> Επόμενο --> Τέλος. 6. Εμφανίζεται το παραπάνω διάγραμμα που μας δείχνει σε εικόνα τις τιμές που έχουμε βάλει στο πινακάκι μας. 7. Μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα ένα διαφορετικό διάγραμμα πίτας επιλέγοντας τα κελιά D5 εως D8 και από το μενού Εισαγωγή --> Διάγραμμα --> Τύπος Πίτα--> Επόμενο--> Επόμενο --> Τέλος. 8. Αν κάνουμε διπλό κλικ πάνω στα χρώματα του διαγράμματος μπορούμε να αλλάξουμε τα χρώματα. Η περιοχή με τα τετραγωνάκια στο πλάι λέγεται υπόμνημα. 9. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με το όνομα Διαγράμματα.

13 Εξάσκηση στις Παρουσιάσεις Άσκηση 1 Δημιουργία απλής παρουσίασης τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Επιλέγουμε κενή παρουσίαση--> Φόντο αν θέλουμε όποιο μας αρέσει και Δημιουργία. Στα δεξιά της οθόνης υπάρχει η επιλογή διάταξης της σελίδας παρουσίασης, ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι το περιεχόμενο επιλέγουμε κάνοντας κλικ στην εικόνα. 1. Επιλέγουμε το άθλημα που θα περιγράψουμε και τη διάταξη της σελίδας μας να έχει τίτλο, εικόνα και κείμενο. 2. Κάνοντας κλικ στη θέση για τον τίτλο γράφουμε το όνομα του αθλήματος. 3. Κάνοντας διπλό κλικ στη θέση για την εικόνα μας ζητάει να εισάγουμε εικόνα από αρχείο- φάκελο που έχουμε αποθηκευμένη στον υπολογιστή μας (έγγραφά μου). 4. Στη θέση για το κείμενο μπορούμε να γράψουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για το άθλημα που περιγράφουν τους κανόνες και διάφορα στοιχεία (μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από το διαδίκτυο στην Βικιπαίδεια). 5. Στο δεξί μέρος της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε Κύριες σελίδες και να αλλάξουμε το πλαίσιο - φόντο στη διαφάνεια μας, επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην εικόνα μας. 6. Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε και δεύτερη διαφάνεια πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Διαφάνεια. 7. Αποθηκεύουμε την εργασία μας στο φάκελό μας με το όνομα Αθλήματα. 8. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε τη παρουσίασή μας επιλέγοντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> ΟΚ.

14 Άσκηση 2 Δημιουργία Μαθητικής Ταυτότητας τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Επιλέγουμε κενή παρουσίαση--> Φόντο αν θέλουμε όποιο μας αρέσει και Δημιουργία. -εικόνα 1- -εικόνα 2-1. Επιλέγουμε διάταξη που να έχει τίτλο, κείμενο και εικόνα από τα δεξιά της οθόνης. 2. Γράφουμε τα στοιχεία που βλέπουμε στην εικόνα 1 και κάνουμε εισαγωγή της φωτογραφίας μας από το φάκελο εικόνες του υπολογιστή. 3. Μπορούμε να επεξεργαστούμε το κείμενο εφαρμόζοντας ότι μορφοποίηση θέλουμε από τη γραμμή εργαλείων στο πάνω μέρος του παραθύρου. 4. Στο δεξί μέρος της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε Κύριες σελίδες και να αλλάξουμε το πλαίσιο - φόντο στη διαφάνεια μας, επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην εικόνα μας. 5. Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε και δεύτερη διαφάνεια πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Διαφάνεια και να φτιάξουμε μια όπως της εικόνας Αποθηκεύουμε την εργασία μας στο φάκελό μας με το όνομα Αθλήματα. 7. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε τη παρουσίασή μας επιλέγοντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> ΟΚ.

15 Άσκηση 3 Ημερολόγιο Μηνός τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Επιλέγουμε κενή παρουσίαση--> Φόντο αν θέλουμε όποιο μας αρέσει και Δημιουργία. 1. Επιλέγουμε διάταξη που να είναι κενή από τα δεξιά της οθόνης. 2. Στα δεξιά επιλέγουμε Σχεδίαση πίνακα, επιλέγουμε μέγεθος 7Χ7 και προσαρμόζουμε το μέγεθος του στο χώρο όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. 3. Εφαρμόζουμε πλήρη στοίχιση στο πίνακα και εισάγουμε τους αριθμούς. 4. Στο δεξί μέρος της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε Κύριες σελίδες και να αλλάξουμε το πλαίσιο - φόντο στη διαφάνεια μας, επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην εικόνα μας. 5. Από τη γραμμή σχεδίασης στο κάτω μέρος επιλέγουμε το εικονίδιο Α και επιλέγουμε εκείνο που μας αρέσει και γράφουμε το μήνα και το έτος. 6. Ειγάγουμε εικόνα που θέλουμε και την προσαρμόζουμε δίπλα στο πινακάκι μας. 7. Αν θέλουμε φτιάχνουμε και δεύτερη διαφάνεια για τον επόμενο μήνα. 8. Αποθηκεύουμε την εργασία μας στο φάκελό μας με το όνομα Ημερολόγιο. 9. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε τη παρουσίασή μας επιλέγοντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> ΟΚ.

16 Άσκηση 4 Περιγραφή Αγαπημένου ήρωα τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Άσκηση 5 Δημιουργία κόμικς τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress).

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Επιστημονική Ευθύνη Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής Συγγραφή Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΙΙ», το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007

Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007 Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007 Κουμπί Office Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης Καρτέλες Κορδέλα Ομάδες Γραμμή κατάστασης Ρυθμιστικό ζουμ Όταν ανοίγουμε το Word, ανοίγει αυτόματα ένα νέο έγγραφο. (Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Το υπολογιστικό φύλλο Excel2007

Το υπολογιστικό φύλλο Excel2007 Το υπολογιστικό φύλλο Excel2007 Κουμπί Office Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης Καρτέλες Κορδέλα Γραμμή τύπων Ομάδες Άθροισμα Ετικέτες φύλλων Γραμμή κατάστασης Ρυθμιστικό ζουμ Τα αρχεία του Excel λέγονται

Διαβάστε περισσότερα

Το υπολογιστικό φύλλο (Excel)

Το υπολογιστικό φύλλο (Excel) Το υπολογιστικό φύλλο (Excel) Γραμμή τίτλου Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων (Βασική) Μορφοποίηση Άθροισμα Ταξινόμηση Γράφημα Γραμμή τύπων Συνάρτηση Κάθετη μπάρα κύλισης Οριζόντια μπάρα κύλισης Γραμμή κατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MS-WORD Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Ξεκινώντας με το WORD Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ A ναμφισβήτητα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα στους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Calc Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα βασικά εργαλεία του Calc κατασκευάζει πίνακες δημιουργεί φόρμουλες υπολογισμού κατασκευάζει

Διαβάστε περισσότερα

ICDL Ενότητα 6. Παρουσιάσεις με τη χρήση. OpenOffice.org Impress

ICDL Ενότητα 6. Παρουσιάσεις με τη χρήση. OpenOffice.org Impress ICDL Ενότητα 6 Παρουσιάσεις με τη χρήση OpenOffice.org Impress 1 Περιεχόμενα σελίδες 2 ICDL Ενότητα 6 Παρουσιάσεις με τη χρήση OpenOffice.org Impress 1η ενότητα: Χρήση της εφαρμογής 3 6.1.1 Τα πρώτα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Ofiice To LibreOffice είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΥΛΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2012-2013 Β Α Ρ Δ Α Λ Α Χ Ο Υ Ε Υ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α - Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ MSC Τ. Π. Ε. Γ Ι Α Τ Η Ν Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η ΕΝΑΡΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Υπολογιστικά Φύλλα: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή & Εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα. Microsoft Office Excel 2003. 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας µιας εφαρµογής υπολογιστικού φύλλου 1

Υπολογιστικά Φύλλα. Microsoft Office Excel 2003. 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας µιας εφαρµογής υπολογιστικού φύλλου 1 Υπολογιστικά Φύλλα Microsoft Office Excel 2003 Περιεχόµενα 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας µιας εφαρµογής υπολογιστικού φύλλου 1 2. Μορφοποίηση περιεχοµένου και εµφάνισης κελιών, γραµµών, στηλών

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Λογιστικά Φύλλα

Κεφάλαιο ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Λογιστικά Φύλλα Κεφάλαιο 3 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Λογιστικά Φύλλα Λογιστικά Φύλλα Πίνακας Περιεχοµένων Εισαγωγή...1 Σκοπός... 1 Προσδοκώµενα Αποτελέσµατα... 1 Εισαγωγή στο Excel...2

Διαβάστε περισσότερα

Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Π.Ε.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Π.Ε. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Π.Ε. ΠΙΘΑΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (v 5.0) 200 ερωταπαντήσεις Συγκέντρωση ερωτήσεων και απαντήσεις: Στράτος Κυριαζίδης stratari@otenet.gr http://www.daskalos.edu.gr http://www.stratari.gr

Διαβάστε περισσότερα

Module 3. Επεξεργασία κειμένου. με τη χρήση του. OpenOffice.org Writer. για λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux. David Varley

Module 3. Επεξεργασία κειμένου. με τη χρήση του. OpenOffice.org Writer. για λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux. David Varley Module 3 Επεξεργασία κειμένου με τη χρήση του OpenOffice.org Writer για λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux David Varley Μετάφραση Βασιλική Οικονόμου Άννα Κρασσά Κατάλογος περιεχομένων Πρώτη ενότητα: Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειµένου

Επεξεργασία Κειµένου Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Draw

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Draw ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Draw Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιήσει τα βασικά εργαλεία του OpenOffice Draw για δημιουργία διαγραμμάτων κατασκευάσει τα δικά

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

Εικονίδια. Γραμμή Εργασιών. Τρέχουσα Ώρα. Ανοιχτή Εφαρμογή. Κουμπί Έναρξης. Γλώσσα πληκτρολογίου

Εικονίδια. Γραμμή Εργασιών. Τρέχουσα Ώρα. Ανοιχτή Εφαρμογή. Κουμπί Έναρξης. Γλώσσα πληκτρολογίου Επιφάνεια Εργασίας Ανοίξτε τον υπολογιστή σας πατώντας το κουμπί που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του μέχρι να φορτώσουν τα Windows. Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα: Η εικόνα αυτή μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου Διαδίκτυο (Ι)

Επεξεργασία Κειμένου Διαδίκτυο (Ι) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Επεξεργασία Κειμένου Διαδίκτυο (Ι) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Impress Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα εργαλεία του Impress για δημιουργία παρουσιάσεων εμπλουτίζει τις παρουσιάσεις με

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office...

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 31 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 37 5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

To Microsoft Excel XP

To Microsoft Excel XP To Microsoft Excel XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Excel XP είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις μεγάλους πίνακες, να κάνεις μαθηματικές πράξεις με αριθμούς, ακόμα και να φτιάξεις

Διαβάστε περισσότερα