Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική"

Transcript

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μέλη ομάδας : Κων/νος Βούλγαρης Τάσος Πλεξίδας Τμήμα : ΕΕΑ3 Β τετράμηνο Εισηγητής : Επαμεινώνδας Τσακίρης Σχολικό έτος : Have fun

2 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το ροκ δημιουργήθηκε στις Η.Π.Α στις αρχές της δεκαετίας του 1950.Προήλθε από την μπλουζ και την κάντρι από όπου πήρε τον ήχο της. Καθώς και το ρυθμ εν μπλουζ (γνωστό και ως R&B) μαζί με το ροκ εν ρολ από όπου αντέγραψε τα μουσικά της όργανα.

3 Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές κοινότητες των Η.Π.Α. ως ανάμειξη στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εκκλησιαστική μουσική, ύμνους του εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική μουσική και συνδέθηκε με άλλα είδη όπως, η Τζαζ, το R&B το ροκ εν ρολ, το Χιπχοπ και η Ποπ μουσική.

4 Riley B γεννήθηκε στις , γνωστός με το όνομα B. B. King(Beale Street Blues Boy), είναι ένας Αμερικανός μπλουζ μουσικός, τραγουδιστής και κιθαρίστας.. Από το 1949 ο B. B. King ξεκίνησε να ηχογραφεί δίσκους. Το 2011 θεωρήθηκε ως ο 5 ος καλύτερος κιθαρίστας του κόσμου ενώ το 2003 είχε καταταχθεί θί33 ος. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς μπλουζ μουσικούς όλων των εποχών, κερδίζοντας τον τίτλο The King of Blues.

5 Η κάντρι ή κάντρυ είναι είδος αμερικάνικης λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές των νοτίων Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής στη δεκαετία του Οι ρζ ρίζες της βρίσκονται στην παραδοσιακή μουσική της Ιρλανδίας, που συνοδεύονται από έγχορδα όργανα όπως το μπάντζο, η ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα, το βιολί και η φυσαρμόνικα.

6 O Χίραμ Γουίλιαμ,γεννήθηκε στις Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Έγινε γνωστός ως Χανκ Γουίλιαμς ήταν Αμερικάνος μρ ςμουσικός της κάντρι που γνώρισε μεγάλη επιτυχία μετά το 2 ο παγκόσμιο πόλεμο. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της κάντρι,. Οι συνθέσεις του συγκαταλέγονται γ σήμερα στο κλασικό ρεπερτόριο της κάντρι μουσικής, όπως τα τραγούδια Cold Heart και Jambalaya.

7 Το Rhythm and Blues, συχνά ως R&B, είναι ένα δημοφιλές είδος αφροαμερικανικής μουσικής που ανάγεται στη δεκαετία του Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τις δισκογραφικές εταιρίες για να περιγράψει ηχογραφήσεις που απευθύνονταν στο αφροαμερικανικό κοινό. Η λευκή παραλλαγή αυτού του είδους μουσικής είναι το ροκ ν ρολ.

8 Η Μπιγιονσέ γεννήθηκε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 81. Φοίτησε στο σχολείο της Αγίας Μαρίας στο Τέξας, όπου έκανε μαθήματα χορού. Ανακάληψε το ταλέντο της στο τραγούδι όταν ο χοροδιδάσκαλος της ξεκίνησε να μουρμουρίζει ρζ ένα τραγούδι και εκείνη το τελείωσε πιάνοντας μερικές πολύ υψηλές νότες. Έτσι έκανε καριέρα ως μουσικός άλλα και ηθοποιός. ΗΜπιγιονσέ έγινε διάσημη από το R&B γυναικείο γκρουπ Destiny's s Child. Μεγάλη επιτυχία γνωρισε με τα τραγούδια Crazy in Love), Naughty Girl και Baby Boy

9 Το ροκ εντ ρολ είναι είδος μουσικής που αναπτύχθηκε στις Η.Π.Α περί τα τέλη της δεκαετίας του 40 και γνώρισε μεγαλύτερη άνθιση κατά τη δεκαετία του 50.Η έκρηξη του έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 60..Θεωρείται πρόγονος της ροκ και είναι ένα μίγμα μπλουζ και κάντρι μουσικής. Ο μεγαλύτερος μουσικός της ήταν ο Έλβις βςπρίσλεη. ρσ

10 ΟΈλβις Πρέσλυ γεννήθηκε στις στο Τουμπέλο του Μισιπι. Γνωστός ως "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ" θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών. Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rock ability, σταδιακά οδηγήθηκε προς την καθαρή μουσική Ροκ & Ρολ Μπορούσε να ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής, πάντα με την ίδια επιτυχία, χάρη στην φωνή του.

11 Οι πατέρες της ΡΟΚ!!! Οι Ροκ μουσική είχε και έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους από το 1955 μχρ μέχρι και σήμερα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι και πολλοί άνθρωποι επηρέασαν την Ροκ και την έκαναν αυτή που ξέρουμε σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι λόγο του σημαντικότατου ΕΡΓΟΥ τους ονομάστηκαν πατέρες της Ροκ. Οι πατέρες της ροκ είναι κυρίως μουσική του ροκ&ρολ.(3 σημαντικότερους για εμένα)

12 Ο Τσακ Μπέρι γεννημένος στις είναι ένας αμερικάνος κιθαρίστας και τραγουδοποιός και ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της Ροκ εν ρολ καθώς και της Ροκ. Με τραγούδια όπως το Maybellene και το Rock and Roll Music έδωσε ένα ιδιαίτερο νόημα στην Ροκ μουσική. Οι στίχοι του εστίαζαν στην εφηβική ζωή και χρησιμοποιώντας μόνο την κιθάρα του κατάφερε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες γενεές της ροκ μουσικής.

13 Ο Λιτλ Ρίτσαρντ γεννημένος στις είναι ένας αμερικάνος καλλιτέχνης και μουσικός. Η δυναμική μουσική του και η χαρισματική καλλιτεχνία τον έκαναν θεμελιωτή της ροκ εν ρολ.η μουσική του είχε καθοριστικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση του ροκ. Επιπλέον επηρέασε πολλούς τραγουδιστές και μουσικούς σε όλα τα μουσικά είδη από ροκ μέχρι και το ραπ.

14 Ellas Otha Bates γεννημένος στις ,γνωστός και με το όνομα Bo Diddley, ήταν ένας αμερικάνος R&B τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης. Ήταν επίσης γνωστή σήως ο δημιουργός λόγω του καθοριστικό ρόλου του κατά τη μετάβαση από το μπλουζ στο ροκ. Επιπλέον είχε κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία από το ίδρυμα rhythm and blues καθώς και ένα βραβείο Grammy από τη διεθνή ακαδημία ηχογράφησης καλλιτεχνών.

15 . Η μουσική ροκ στο σύνολό της, αποτελεί ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από χαρακτηριστική μελωδία η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και όργανα, όπως πιάνο και συνθεσάιζερ. άζ

16 Το rockabilly είναι η πρώτη μορφή της Ροκ μουσικής κατατάχτηκε στην ροκ εν ρολ. Είναι ένα μίγμα ροκ&ρολ, κάντρι και γουέστερν μουσικής Χρονολογείται στις αρχές τις δεκαετίας του 1950 και έχει οριστεί επίσης ως <ηη δημοφιλής μουσική που συνδυάζει στοιχεία ροκ&ρολ και bluegrass μουσικής, Η επιρροή της εξασθένισε στα μέσα της δεκαετίας του 60.(η bluegrass ήταν αμερικανική παραδοσιακή μουσική. Προερχόταν από την κάντρι αι είχε ρίζες στην Ιρλανδία, Σκωτία, Ουαλία και Αγγλία.

17 ΟΜπιλ Χάλεϊ γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1925 ήταν τραγουδιστής και τραγουδοποιός αμερικανικής καταγωγής, επικεφαλής του μουσικού συγκροτήματος ος «Bill Haley & His Comets» και πρώτος ερμηνευτής του «Rock Around the Clock». ενός από τα δημοφιλέστερα και γνωστότερα ροκ εν ρολ κομμάτια στην ιστορία της μουσικής. Αυτός και ο Έλβις Πρέσλυ κηρύχθηκαν βασιλιάδες του ροκ εν ρολ.

18 Στο Ηνωμένο Βασίλειο το δημοφιλές κίνημα που είναι γνωστό ως "τζαζ, ζ ζ έφερε πολλούς Αμερικάνους καλλιτέχνες της στη Βρετανία, οι οποίοι μετέδωσαν τους ροκ εντ ρολ και ροκαμπίλι ρυθμούς εκεί. Έτσι ήρθε το ροκ εν ρολ στην Ευρώπη. Το νέο αυτό ύφος άνθισε ιδιαίτερα στα μέσα της δεκαετίας του Η Βρετανία, ανέπτυξε μγ μεγάλη σκηνή ροκ εντ ρολ, που αναπτύχθηκε γρήγορα απαλλαγμένη από τα ρατσιστικά εμπόδια που κράτησαν τη rhythm and blues και άλλα είδη τέχνης αφροαμερικανών, στην απομόνωση στις ΗΠΑ.

19 Οι Ρόιαλ Μπλάντ είναι μια βρετανική μπάντα που αποτελείται από 2 άτομα. Ο ήχος αυτής της μπάντας συνέβαλε στη γκαράζ και μπλουζ ροκ. Αποτελείται από τους φίλους Mike Kerr (φωνητικά, μπάσο) και Ben Θάτσερ (τύμπανα).η μπάντα δημιουργήθηκε στο Γουόρθινγκ μια παραθαλάσσια πόλη στο δυτικό Σάσεξ στις νοτιοανατολικές ακτές της Αγγλίας το καλοκαίρι του 2013.Στις 11 Νοεμβρίου κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Άλμπουμ.

20 Το γκαράζ ροκ προέρχεται από το ροκ εν ρολ. Προέρχεται από τον Καναδά και τις ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής. Ονομάστηκε έτσι επειδή πολλά συγκροτήματα κάνανε πρόβες στα γκαράζ των οικογενειών τους.το στιλ του χαρακτηρίστηκε από τους στίχους του και οι στίχοι του ήταν πιο επιθετικοί και απλοί από ότι της ποπ που κυριαρχούσε τότε. Χρησιμοποιούσαν κιθάρες για να δώσουν ένταση. Η Βρετανική Απόβαση το προσέφερε στο γκαράζ ροκ παγκόσμιο κοινό.

21 Οι Τρόγκς ήταν μία αγγλική μπάντα. Δημιουργήθηκε το 1960 και είχε αρκετές επιτυχίες τη δεκαετία του 1960.Τα μέλη της ήταν οι Ρεγκ Πρεσλυ, Ριτσαρντ Μοουρε, Ντειβ Ραιτ, Πιτ Σταπλς, Ρονι Μποντ, και Τονι Μουρει Το πιο γνωστό τους τραγούδι ήταν το «wild thing» το οποίο πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο ο αντίγραφα και έγινε χρυσός δίσκος. Κέρδισε την 257 θέση στα 500 καλυτέρα τραγούδια όλων των εποχών. Τα τραγούδια τους είχαν τεραστία επιρροή στο φολκ ροκ.

22 Το Φολκ ροκ αποτελείται από καλλιτέχνες που εκτός από την ίδια την παραδοσιακή ροκ μουσική, είχαν ενδιαφέρον στα ακουστικά όργανα, στα παραδοσιακά τραγούδια και στην κάντρι και μπλουζ. Οι καλλιτέχνες της φολκ ερμήνευαν τραγούδια που είχαν κάποιο κοινωνικά προοδευτικό μήνυμα πρωτοπόρος της φολκ, πριν ακόμη από την περίοδο της αναγέννησης της τη δεκαετία του 1950, θεωρείτο ο Woody Guthrie ο οποίος χαρακτηριζόταν ηρζ ως στρατευμένος καλλιτέχνης.

23 Ο Γούντροου Ουίλσον γνωστός ως Γούντι Γκάθριου γεννήθηκε στις Ηταν ένας αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός του οποίου τα τραγούδια περιλαμβάνουν εκατοντάδες πολιτικά παραδοσιακά αλλά και παιδικά τραγούδια.το σλόγκαν του ήταν «αυτή η μηχανή σκοτώνει τους φασίστες» αναφερόμενος πάντα στην κιθάρα του. Το πιο διάσημο τραγούδι του είναι το «This land is your land»

24 Ψυχεδελικό ροκ, είναι ένα ύφος της ροκ μουσικής που είναι εμπνευσμένο από το ψυχεδελικό δλ πολιτισμό και προσπαθεί θίνα αλλάξει και να ενισχύσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε μέσω των ναρκωτικών. Συχνά χρησιμοποιεί νέες τεχνικές και κατακρίνει το ράγκας. Θεωρήθηκε ως ένα μεταξύ λαϊκής ροκ και μπλουζ ροκ είδος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.(μελωδική μουσική στην Ινδία)

25 The Doors ήταν ένα ροκ συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1965 στο Λος Αντζελες. Το όνομά τους προέρχεται από το μυθιστόρημα "Οι Πύλες της Ενόρασης " του Αλντους Χαξλευ. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε έξι επιτυχημένους στούντιο δίσκους μέχρι το 1971, όταν ο Μόρισον αρχηγός του συγκροτήματος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Παρίσι. Τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν ως τρίο μέχρι το 1973.

26 Το progressive rock εμφανίστηκε λίγο αργότερα από το ψυχεδελικό ροκ. Οι μπάντες του είδους αυτού πειραματίστηκαν με διάφορα όργανα εκτός του καθιερωμένου σετ κιθάρας - μπάσου - ντραμς Τα ροκ συγκροτήματα του είδους, ξεπέρασαν κατά πολύ το ως τότε καθιερωμένο τρίλεπτο διάρκειας ενός ροκ τραγουδιού και ηχογράφησαν πιο περίπλοκα τραγούδια χρησιμοποιώντας συγχορδίες που είχαν τη βάση τους στην τζαζ και άλλα υποείδη που ξεκίνησαν από αυτήν όπως η φιούζιον.

27 Οι Genesis είναι ένα βρετανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το Τα μέλη τους ήταν οι Toni Βanks Mike Rutherford Phil Collins Chester Thompson και Daryl Stuermer. Την δεκαετία του 1960, η μουσική τους θεωρήθηκε αρχικά ως ποπ πείραμα, στη συνέχεια, κατά τη δά διάρκεια ενός έτους, (αρχίζοντας ζ ς από το δεύτερο άλμπουμ μ τους στα μέσα του 1970) εξελίχθηκαν γρήγορα σε ένα προοδευτικό ροκ συγκρότημα, με την ενσωμάτωση σύνθετων δομών και περίτεχνων οργάνων.

28 Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, το ροκ από τις ΗΠΑ και την Αγγλία έγινε δημοφιλές στο Γερμανικό κοινό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Γερμανοί μουσικοί, που έπαιζαν έως τότε κλασική και ηλεκτρονική μουσική, χρησιμοποίησαν τα ηλεκτρονικά όργανα για να παράγουν ένα μουσικό ύφος που αναμείγνυε ήχους του προοδευτικού ροκ με ήχους του ψυχεδελικού ροκ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, μπάντες του Γερμανικού προοδευτικού ροκ που αργότερα ονομάστηκε krautrock, δημιουργούσαν στα κομμάτια τους διάφορα μουσικά μίγματα.

29 Οι Can ήταν ένα συγκρότημα ροκ που δημιουργήθηκε στη Γερμανία το Περιέγραφαν το γκρουπ τους ως μια αναρχική κοινότητα και δημιουργούσαν μουσική μέσα από αυτοσχεδιασμό και επεξεργασία του ηχογραφημένου υλικού, αλλά είχαν μεγάλη επιρροή σε μελλοντικά συγκροτήματα της ροκ και της ηλεκτρονικής μουσικής. Θεωρούνται ως το καλύτερο από τα συγκροτήματα του Krautrock και από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στο χώρο της πειραματικής μουσικής.

30 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ https://el.wikipedia.org/wiki/%ce%a0%cf%8d%ce%bb%ce%b7:%ce%9a%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1 Google.gr https://www.google.gr/imghp?hl=el&tab=wi&ei=rgxnu6pvnogbyqpz_igoba&ved=0caqqqi4oag

31 Ελπίζουμε να το απολαύσατε γιατί μας βγήκε η πίστη. Κώστας Βούλγαρης και Τάσος Πλεξίδας.

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ''

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' ''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' 1.Ο όρος Rock και η προέλευση της Rock µουσικής. Ο όρος ροκ στη µουσική, χρησιµοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock n' roll.

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80 1 Καπατασίδου Ι., Καραμανίδης Ν, Κόιου Α., Κουντζόγλου Α., Μακρής Β., Μαντόπουλος Α. 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική Γ Γυμνασίου. Βιβ λίο Μαθητή

Μουσική Γ Γυμνασίου. Βιβ λίο Μαθητή Μουσική Γ Γυμνασίου Βιβ λίο Μαθητή ΣΥΓΓΡΑΦΕIΣ: ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ: ΦΙΛΟΛΟΓΙΚH ΕΠΙΜEΛΕΙΑ: ΥΠΕYΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘHΜΑΤΟΣ ΚΑΤA ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦH: ΥΠΕYΘΥΝH ΤΟΥ ΥΠΟEΡΓΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Μαρία Δημητρακοπούλου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας

Διαβάστε περισσότερα

Η μουσική που αγαπώ ερευνητική εργασία για την Α τάξη

Η μουσική που αγαπώ ερευνητική εργασία για την Α τάξη 2012 Η μουσική που αγαπώ ερευνητική εργασία για την Α τάξη 1 ΕΕ6α Στην εργασία συμμετείχαν οι ομάδες: GLEE 1. Κέλε Ευδοξία 2. Λιάκου Ελένη 3. Καρανάσου Ασημίνα 4. Σαμαρτζή Ιωάννα 5. Λάκου Αφροδίτη BLACK

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΥΖ»

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΥΖ» ΤΕΙ Κρήτης, Παράρτηµα Ρεθύµνου Τµήµα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Νίκος Χονδρογιάννης, ΑΜ: 725 Πτυχιακή Εργασία «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΥΖ» Επίβλεψη: Δρ. Κονδύλη Γεωργία Ανδρουλάκη Μαρία Ρέθυµνο 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ A.T.E.I. ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Σκλήκας Φραγκίσκος Α.Μ. 982 Επιβλέποντες: Δρ. Κονδύλη Γεωργία Ορφανός Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

Η Λουιζιάνα και οι Μουσικές της

Η Λουιζιάνα και οι Μουσικές της Η γέννηση της Τζαζ Η Λουιζιάνα και οι Μουσικές της Στο νότιο τμήμα της Λουιζιάνα γεννήθηκαν πολύ σημαντικά μουσικά ιδιώματα που καθόρισαν την εξέλιξη της Δυτικής μουσικής. Το πρώτο ήταν η μουσική των Κρεολών

Διαβάστε περισσότερα

THE THRILL IS GONE. Δημήτρης Επικούρης.

THE THRILL IS GONE. Δημήτρης Επικούρης. Δημήτρης Επικούρης. THE THRILL IS GONE Αν και εκ των προτέρων γνωρίζω, πως η μπλουζ μουσική και ίσως ο μεγαλύτερος σε διεθνές επίπεδο εκπρόσωπός της, ο Β.Β. King, που μας άφησε χρόνους πριν λίγες μέρες,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΥΚΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΙΛΙΟΝ 2011 γνήσιο αντίγραφο (συνοδεύεται από DVD-ROM) Ε.Λουκάκη:Σηµειώσεις Ιστορίας της Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΥΚΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΑΛΛΗΝΗ 2010 γνήσιο αντίγραφο (συνοδεύεται από DVD-ROM) Ε.Λουκάκη:Σηµειώσεις Ιστορίας της

Διαβάστε περισσότερα

Τέξας Αν και το μπλουζ γεννήθηκε στο Δέλτα του Μισισιπή, όπως ήδη έχουμε δει, διάφορες άλλες πόλεις των ΗΠΑ με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης,

Τέξας Αν και το μπλουζ γεννήθηκε στο Δέλτα του Μισισιπή, όπως ήδη έχουμε δει, διάφορες άλλες πόλεις των ΗΠΑ με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, Τέξας Αν και το μπλουζ γεννήθηκε στο Δέλτα του Μισισιπή, όπως ήδη έχουμε δει, διάφορες άλλες πόλεις των ΗΠΑ με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, προσέλκυσαν τους μαύρους του Δέλτα να αναζητήσουν σ αυτές εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ Πτυχιακή εργασία με τίτλο: «Το πέρασμα των κομπανιών των χάλκινων πνευστών στον 21 ο αιώνα» Επιβλέπων: Σωκράτης Σινόπουλος Φοιτητής: Μέτσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ ΡΑΤ Ι ΚΟ Θ Ε ΑΤ Ρ Ο Β Ο Ρ Ε Ι Ο Υ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ. Θεατρική περίοδος 2008-2009. Λεία Βιτάλ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ ΡΑΤ Ι ΚΟ Θ Ε ΑΤ Ρ Ο Β Ο Ρ Ε Ι Ο Υ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ. Θεατρική περίοδος 2008-2009. Λεία Βιτάλ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ ΡΑΤ Ι ΚΟ Θ Ε ΑΤ Ρ Ο Β Ο Ρ Ε Ι Ο Υ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Θεατρική περίοδος 2008-2009 η Λεία Βιτάλ Το ΚΘΒΕ εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΚ ΕΝ ΡΟΛ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 1956-1967

ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΚ ΕΝ ΡΟΛ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 1956-1967 ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΟΚ ΕΝ ΡΟΛ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 1956-1967 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ I. ΑΣΔΡΑΧΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Ε. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Καμία μπάντα δεν επηρέασε ποτέ την ποπ κουλτούρα όπως οι Beatles. Για πολλούς, η μουσική τους ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τον 20 ο αιώνα. Ενσάρκωναν απόλυτα το στυλ των

Διαβάστε περισσότερα

Tο φλάουτο στη Jazz µουσική Ιστορική επισκόπηση και οι αλλαγές που δροµολόγησε η παρουσία του - µέχρι την δεκαετία του 1980

Tο φλάουτο στη Jazz µουσική Ιστορική επισκόπηση και οι αλλαγές που δροµολόγησε η παρουσία του - µέχρι την δεκαετία του 1980 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ Tο φλάουτο στη Jazz µουσική Ιστορική επισκόπηση και οι αλλαγές που δροµολόγησε η παρουσία του - µέχρι την δεκαετία του 1980 Ταντανόζη Μαρίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΑ 60 s

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΑ 60 s ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΑ 60 s Επιτέλους να και κάτι που είµαι σίγουρος ότι όλοι σας θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον ανεξαρτήτως των µουσικών σας προτιµήσεων. Όλοι ήµασταν κάποτε τηνέητζερς (µερικοί ευτυχώς

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Γ.Ε.Λ Πατρών ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 ΤΑΞΗ Β

3 ο Γ.Ε.Λ Πατρών ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 ΤΑΞΗ Β 3 ο Γ.Ε.Λ Πατρών ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 ΤΑΞΗ Β ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου. Γενική Συνέλευση του Σ.Ν.Α.Κ.

Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου. Γενική Συνέλευση του Σ.Ν.Α.Κ. ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ Τεύχος: 4 21/4/2008 Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου Τα Νέα του Σ.Ν.Α.Κ. Περιεχόμενα τεύχους: Ανακοινώσεις 1 Νίκος Ξυλούρης 2 Απάντηση για τη Χασομεριάδα 3 ΜΟΥΖΙΚΑ 4 Περιβάλλον 6 Π.Α.Σ. Ίκαρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΜΕΡΟΣ ΕΥΤΕΡΟ ΤΑ 70 s

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΜΕΡΟΣ ΕΥΤΕΡΟ ΤΑ 70 s ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΜΕΡΟΣ ΕΥΤΕΡΟ ΤΑ 70 s Όπως και στο προηγούµενο τεύχος, έτσι και τώρα είναι πολύ δύσκολο να συνοψίσεις τη µουσική προσφορά µιας ολόκληρης δεκαετίας σε λίγες µόνο σελίδες. Είναι σίγουρο ότι κάποια

Διαβάστε περισσότερα

8. Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς ε ξ ω τ ε ρ ι κ ο ύ. 2 0. Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ό π α ρ α τ η ρ η τ ή ρ ι ο. 2 1. Δ ό μ ν α Σ α μ ί ο υ - α φ ι έ ρ ω μ α

8. Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς ε ξ ω τ ε ρ ι κ ο ύ. 2 0. Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ό π α ρ α τ η ρ η τ ή ρ ι ο. 2 1. Δ ό μ ν α Σ α μ ί ο υ - α φ ι έ ρ ω μ α Διμηνιαία έκδοση της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Τεύχος 52, Μάιος - Ιούνιος 2012 Bi-monthly magazine of the Greek Composers Union. V.Sofias av. & Kokkali str. 115 21 Athens Tel. & fax +30 210 72 56 607.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ηχογράφηση\Αναπαραγωγή

Ηχογράφηση\Αναπαραγωγή Μουσική κ τεχνολογία Στάθης Λ. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει επηρεάσει τη ζωή μας σε κάθε επίπεδο. Η μουσική δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΚΙΘΑΡΑ ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ PACO DE LUCIA»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΚΙΘΑΡΑ ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ PACO DE LUCIA» ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΚΙΘΑΡΑ ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ PACO DE LUCIA» ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΑΡΙΘΜ. ΜΗΤΡΩΟΥ: 13/10 ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τ. Ε. Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ

Τ. Ε. Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ Τ. Ε. Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ Πτυχιακή εργασία του Σταύρου Βαϊνά ΑΜΦ: 00043 Υπό την εποπτεία του κ. Σκουλίδα Ηλία

Διαβάστε περισσότερα

Ο DANNY ELFMAN ΩΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο DANNY ELFMAN ΩΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο DANNY ELFMAN ΩΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Όνομα φοιτητή: Γεώργιος Πατσιώτης Αριθμός Μητρώου: 1/03 Θεσσαλονίκη 2007-2008 Περιεχόμενα Σελίδα Πρόλογος 4 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Μουσική Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕIΣ: Μαρία Δημητρακοπούλου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης Μαγδαληνή Τζένου, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης Πολύβιος Ανδρούτσος, Μουσικοπαιδαγωγός ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30/10/2005 ΑΝ ΣΟΦΙ ΜΟΥΤΕΡ. «εν θέλω γύρω µου φοβισµένους µουσικούς»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30/10/2005 ΑΝ ΣΟΦΙ ΜΟΥΤΕΡ. «εν θέλω γύρω µου φοβισµένους µουσικούς» ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30/10/2005 ΑΝ ΣΟΦΙ ΜΟΥΤΕΡ «εν θέλω γύρω µου φοβισµένους µουσικούς» Tου Φώτη Απέργη Είναι µόλις λίγο πάνω από τα 40 κι όµως το βιογραφικό της ξεπερνά τις τρεις πυκνοτυπωµένες σελίδες. Πριν

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Θερινό Σεμινάριο για το Ρεμπέτικο «Το ρεμπέτικο τραγούδι, ως μία από τις βασικές διαχρονικές συνιστώσες του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού»

2 ο Θερινό Σεμινάριο για το Ρεμπέτικο «Το ρεμπέτικο τραγούδι, ως μία από τις βασικές διαχρονικές συνιστώσες του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού» Σκύρος, 18 έως 25 Ιουλίου 2010 2 ο Θερινό Σεμινάριο για το Ρεμπέτικο «Το ρεμπέτικο τραγούδι, ως μία από τις βασικές διαχρονικές συνιστώσες του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού» ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Επιμέλεια-Παραγωγή:

Διαβάστε περισσότερα