Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, Τεύχος 8

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2009 -Τεύχος 8"

Transcript

1 1 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, Τεύχος 8 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑ ΛΕΜΕΣΟΥ Σε κοινή συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας η κοινοτική αρχή και ο Ιερέας της κοινότητας μας αιδ. Παπανδρέας Καζέλας, αποδέχτηκαν πρόταση Μηλιωτών που διαμένουν στη Λ ε μ ε σ ό, ν α πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση στη Λεμεσό. Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες όπως σύσσωμοι παραστούν με τις οικογένειές τους στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεστεί η ώρα 6μ.μ την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009 στον Ιερό Ναό του Αγ. Στυλιανού στη Λεμεσό, στον οποίο λειτουργεί ο συγχωριανός μας ιερέας αιδ. Πατήρ Προκόπης, αποδίδοντας έτσι τιμή στους Αγιους μας και δοξολογία στον Θεό. Του εσπερινού θα προΐσταται ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης. Νικόλαος Σιδεράς και θα ψάλλουν οι συγχωριανοί μας Ανδρέας Βαρνάβα, Χριστάκης Γεωργίτσης και Παναγιώτης Προκοπίου. Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, θα προσφερθούν στην αίθουσα της εκκλησίας ποτά και αλμυρά σε όλους τους Μηλιώτες που θα παραστούν. Υπερδιπλάσιοι Μηλιώτες έδωσαν το παρόν τους στον φετινό παραθερισμό στον Πρωταρά που έγινε από τις ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΛΙΩΤΗΣ Η περιπέτεια του συγχωριανού μας Ανδρέα κατά την εισβολή βγήκε στην επιφάνεια μετά την ταυτοποίηση των λειψάνων των συντρόφων του που συνελήφθηκαν στο χωριό Τζιάος και εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τους Τούρκους. Ολόκληρη την 38ήμερη περιπέτεια του, ανάλαβε να μας καταγράψει ο ίδιος ο Ανδρέας και να μας αποστείλει για να την δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας. ΕΙΣΦΟΡΑ AΠΟ ΤΟ ΦΑΝΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΥ Ο κ. Φάνος Επιφανείου εισέφερε στο Σωματείο μας, για να ενισχύσει τις νέες προγραμματιζόμενες εκδόσεις όπως τα πρακτικά του φιλολογικού μνημόσυνου για το Ρε Αλέξη, την έκδοση του Γενεαλογικού Δένδρου κ.α. Τον ευχαριστούμε.

2 2 ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ Κάθε χρόνο και καλύτερα. Οι δηλώσεις για φέτος των Μηλιωτών ήσαν υπερδιπλάσιες των περσινών, αφού κλείσαμε 70 διαμερίσματα ενώ πέρσι μόνο 31. Το συγκρότημα των Τραπεζικών Υπαλλήλων μπόρεσε να μας δώσει μόνο 49 διαμερίσματα, τα υπόλοιπα μας τα κάλυψε το συγκρότημα AQUA SOL HOTEL στο ξενοδοχείο PANTELIA που βρίσκεται πολύ κοντά σ αυτό. Το συγκρότημα AQUA SOL HOTEL ανήκει στην οικογένεια Γιάννη και Μαρίας Παναγή (θυγατέρας του χωριανού μας του Στεφανή), τους οποίους ευχαριστούμε θερμά καθώς και τον οικονομικό διευθυντή του συγκροτήματος κ. Τάσο Αναστασιάδη που χωρίς δισταγμό δέχθηκε κάθε μας απαίτηση προκειμένου να μην δυσαρεστήσουμε κανένα Μηλιώτη. Από E71 το άτομο που ήταν η κανονική τιμή, μας πρόσφεραν το δωμάτιο μόνο Ε40, όση δηλαδή και η τιμή που μας πρόσφερε το διπλανό ξενοδοχείο EL MARIS στο οποίο εργάζονται οι χωριανοί μας Ττογλής Ποντικού και Αλεξάνδρα Κουμάστα. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία της ΕΤΥΚ και την διεύθυνση του συγκροτήματος της ΤΕΤΥΚ για τις πολύ καλές τιμές που μας πρόσφεραν καθώς και την όλη φιλοξενία. To Σάββατο ξεκινήσανε με διαγωνισμό στο τάβλι όπου είχαμε 18 συμμετοχές. Το βραβείο, ένα ρολόϊ αξίας Ε150 πρόσφερε η οικογένεια Ηλία Ττομιά. Δόθηκαν σκληροί αγώνες όπου ξεχώρισαν οι καθηγητές στο τάβλι Παής Καμήλα, Σαββής και Λούκας Κκίτρου. Την έκπληξη έκανε ο αντιπρόεδρος του σωματείου μας Γιάννος Χρυσοστόμου, ο οποίος έφτασε στον τελικό όπου νίκησε τον καθηγητή ταβλιού Παή και αποχώρησε ανιδιοτελώς για να δώσει την ευκαιρία να κερδίσει το ρολόϊ κάποιος άλλος. Ο τελικός διεξήχθηκε την Κυριακή όπου το ρολόι κέρδισε ο Σαββής Κκίτρου που νίκησε τον αδελφό του δάσκαλο Λούκα. Ταυτόχρονα με τους αγώνες ταβλιού, άρχισε και ο διαγωνισμός των παιδιών με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού τον οποίο διοργάνωσε η σύζυγος του αντιπρόεδρου μας κα Ροδούλα. Το θησαυρό βρήκε η Μαρία Μιχαήλ (κόρη της Άννας του Δήμου) η οποία πήρε το βραβείο. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν πήραν αναμνηστικά μπρελόκ κλειδιών με την μορφή του Ρε Αλέξη που ετοίμασε το Σωματείο μας ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Μίκης Αρτέμη (Δήλου) και Κυριάκος Χατζιούλλας Σαββής Παττίχας και Παής Καμήλας Λούκας Παττίχης και Ανδρέας Πογιατζής Παναγιώτης Πογιατζής και Γιάννος Χρυσοστόμου Στις 5μ.μ ο βροχερός καιρός υπαναχώρησε και έδωσε την ευκαιρία να διεξαχθούν οι αγώνες φούτσαλ. Ο 1ος αγώνας διεξήχθηκε μεταξύ των παιδιών κάτω των 12 ετών, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους νεαρούς Μηλιώτες να δείξουν τις ικανότητες τους. Τελικός Λούκας και Σαββής Παττίχα Ο Γιάννος Χρυσοστόμου απονέμει το ρολόι στο νικητή

3 3 ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ Στη συνέχεια συγκρούστηκαν οι νέοι μέχρι την ηλικία των 30 ετών και ο 3ος αγώνας μεταξύ των νέων και των παλαίμαχων (άνω των 50 ετών). Και οι τρεις αγώνες ήσαν συναρπαστικοί αφού συγκέντρωσαν πλήθος θεατών που τους παρότρυναν. Οι παλαίμαχοι έδειξαν ότι όσα χρόνια και αν πέρασαν κράτησαν κάτι από την κλάση τους. Υποβοηθούμενοι από δύο νέους νίκησαν την ομάδα των 25ρηδων με σκορ 5-4. Τα γκόλ σημείωσαν οι Νίκος Τσιάκκαλος δύο, Αντώνης Καραντώνης δύο και Παναγιώτης Παττίχας ένα. Βέβαια να το παραδεχτούμε οι νέοι μας έπαιξαν με το γάντι μπας και κανένας γέρος τραυματιστεί σε καμιά κόντρα. Στη μέση ο Αντώνης, ο Νίκος, ο Παττίχας, ο Σωτήρης και Χρίστος Σιημητρά Πρώτη επίθεση ο Αντώνης και ο Παττίχας. Αμάν το γέρο μου λαλεί ο Αβράμης τζαι φύρνεται που τα γέλια. Κοιτάξετε ετοιμότητα στην άμυνα πού να τις φάει τέτοια ομάδα. 2 Ενας Νίκος από τα παλιά, αχ τζιαί να σουν πιο νέος. Εκαμε τα Κκιτρούκια σαλάτα ο Παττίχας μαζί με τον Νίκο του Τσιάκκαλου. Σωτήρη μου επόφκαλες τον Κώστα, σκέφτου ότι εν γαμπρός της Μηλιάς και καταδρομέας. Πάνω ο Γιάννος Χ Μούνα παραδίδει το κύπελλο στον αρχηγό των παλαίμαχων Σωτήρη Σιημητρά. Κάτω όμορφες παρουσίες από την κερκίδα Επλωσεν ο Μουχτάρης. «Σήκου γέρο» φαίνεται να φωνάζει ο γιός του ο Αβράμης. Ο Χρίστος του Σιημητρά στην επίθεση να κάμνει τρίπλες σαν ένας 18ρης. Ο Σαββής και ο Παναγιώτης καμαρώνουν μαζί με τα Κκιτρούκια τους. Αυτά θα μείνουν. Στις 7.30μ.μ η τόμπολα. Τέτοια ήταν η αφοσίωση που δεν άκουγες μιλιά. Ο λόγος, όλοι ήθελαν να κερδίσουν τα πλούσια δώρα που πρόσφερε ο Ανδρέας Χαραλάμπους, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

4 4 ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ Μηλιά Αμμοχώστου Τέλος ακολούθησε γλέντι στο εστιατόριο της ΤΕΤΥΚ με φαγητό και μουσική, όπου οι Μηλιώτες, μα κυρίως οι Μηλιώτισσες έδειξαν ακόμα μια φορά ότι ξέρουν να διασκεδάζουν. Ξεχώρισαν οι Ανδρέας Πογιατζής με την σύζυγο του που άνοιξαν το χορό, ο Νίκος Τσιάκκαλος, ο Παναγιώτης, ο Λούκας, ο Σαββής και η Δεσπούλλα Παττίχα, ο γαμβρός τους ο Κώστας, ο Ιάκωβος Ιωάννου, ο Αντώνης Καραντώνης με τη σύζυγο του Αργυρούλα, ο Αργύρης και η Σπυρούλα Αζά με τα εγγόνια τους, ο Πανίκκος Σπύρου, η Ελένη Καραντώνη, η Χρυστάλλα Καραντώνη. Μα πιο πολύ από όλους ο Ιάκωβος Παναγιώτου, ο οποίος είχε έμπνευση σαν γνήσιος Πάππουλος (να μας συγχωρέσει ο Κυριάκος), χόρεψε ένα νέο χορό του δρεπανιού, τον χορό της τσέντας, χρησιμοποιώντας την τσέντα της συζύγου του Νίκης. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις 1π.μ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Προγευμάτισαν όλοι οι Μηλιώτες μαζί, διάβασαν τις εφημερίδες τους, κάνανε στην παραλία τον περίπατο τους, τα παιδιά κάνανε το μπάνιο τους στην πισίνα, κουβέντιασαν.

5 5 ΚΥΡΙΑΚΗ. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Μηλιά MHΛΙΑ Αμμοχώστου Στις 10.30π.μ. άρχισε ο αγώνας μεταξύ της ομάδας Κκίτρων και της ομάδας των Παναγιώτου. Οι Κκίτροι έφτιαξαν για αυτό το σκοπό και φανέλες με την φωτογραφία του Κκίτρου με την μουστάκα. Οι ευλογημένοι δεν χαρίστηκαν στους γείτονες και συγγενείς τους, τους φλόμοσαν στα γκολ, μέχρι που ανάγκασαν τον Κοβή να αρπάξει την πόρτα υποβοηθούμενος από τον γαμβρό του Μαύρου και την γύρισαν ανάποδα για να γλυτώσουν!!! Μετά το μεσημεριανό φαγητό, οι Μηλιώτες άρχισαν λίγοι λίγοι να αποχωρούν και να αφήνουν αυτούς που διάλεξαν να απολαύσουν την ησυχία και την θάλασσα για περισσότερες μέρες. Ο Θεός μας αξίωσε να απολαύσουμε και να χαρούμε και φέτος την Μηλιώτικη παρέα και κουβέντα, ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία που είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν με τους παιδικούς τους φίλους σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

6 6 Η Βιογραφία μου - Ανδρέας Κελεπενιώτης. Γεννήθηκα στη Μηλιά Αμμοχώστου στις 10/10/1926. Οι γονείς μου ήταν ο Αντώνης Γεωργίου Γενάρης και η μητέρα μου η Ροδού Ηλία Χρυσοχού. Φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και ακολούθως στο Π. Γυμνάσιο Λευκωσίας ( ). Το 1945 διορίστικα ως δόκιμος δάσκαλος και τα επόμενα 2 χρόνια φοίτησα στο Διδασκαλικό Κολλέγιο Μόρφου ( ). Το 1948 άρχισα την καριέρα μου ως δάσκαλος στη Δημοτική Εκπαίδευση στην οποία υπηρέτησα για 3 έτη ( ). Τα επόμενα 4 έτη ( ) αποσπάσθηκα στη Μ. Εκπαίδευση και υπηρέτησα ως καθηγητής Ιστορίας-Γεωγραφίας στη Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου. Το 1954 συμπληρώνω τις σπουδές μου ως εσωτερικός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London External) και μου απονέμεται το Bachelor of Art Degree (B.A. General) στην Ευρωπαϊκή ιστορία και την κλασσική φιλολογία, Το έγινα δεκτός ως εσωτερικός φοιτητής για το μεταπτυχιακό δίπλωμα (Academic Diploma in Education) το οποίο μου απονεμήθηκε από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του London University. Μεταξύ εργάσθηκα ως καθηγητής του Υπουργείου Παιδείας (Master Education Department). Από το 1958 αρχίζει η καριέρα μου στα τότε κοινοτικά Γυμνάσια με πρώτο το Π. Γυμνάσιο. Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στην ελληνική εκπαίδευση ως καθηγητής, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Αναγνωρίστε το «νέο» που παρουσιάζεται στη φωτογραφία να οδηγά μοτορού και κερδίστε ένα δώρο από το Σωματείο μας. Στείλετε τις απαντήσεις σας είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Σωματείου μας είτε ταχυδρομικά. Πληροφοριακά σας αναφέρουμε ότι είναι άνω των 80 ετών και του ευχόμαστε να είναι πάντα γερός και δυνατός. ΑΜΗΛ Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής και ως καθηγητής Γεωγραφίας στην Παιδαγωγική Ακαδημία ( ). Το θέρος του 1960 παρακολούθησα θερινά σεμινάρια Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το 1961 μου απονέμεται το δίπλωμα Γεωγραφίας (Diploma in Geography). Έκτοτε εργάσθηκα ως Γεωγράφος με αρκετή δράση, ιδίως στο Π. Γυμνάσιο όπου υπηρέτησα επί 15 έτη ως καθηγητής και ως Β. Διευθυντής. Ως γεωγράφος συνέβαλα στην ίδρυση του Γεωγραφικού Ομίλου Κύπρου του οποίου υπήρξα ιδρυτικό μέλος και μέλος της επιτροπής. Δημιούργησα επίσης το Γεωγραφικό Όμιλο του Π. Γυμνασίου. Δημοσίευσα άρθρα γεωγραφικού κυρίως περιεχομένου στο περιοδικό του Γ.Ο.Κ. και μελέτες στα περιοδικά του Π. Γυμνασίου. Εξέδωσα επίσης ειδικό τεύχος που αναφέρεται στην παιδευτική αξία της Γεωγραφίας. Παράλληλα, έδωσα σειρά μαθημάτων Γεωγραφίας στη Σχολή Ξεναγών στην Αστυνομική Ακαδημία και στους Τραπεζικούς υπαλλήλους μεταξύ Η προσφορά μου στην εκπαίδευση εκτιμήθηκε ως εξής: 1. Πιστοποιητικό πολύ ικανοποιητικής προσφοράς από το αποικιακό Γραφείο Παιδείας. 2. Τιμητικό δίπλωμα του Π. Γυμνασίου για την προσφορά μου στο Π. Γυμνάσιο ως καθηγητής και ως Β. Διευθυντής κατά τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του σχολείου. 3. Τιμητική πλακέτα από το Γυμνάσιο Αραδίππου για τις υπηρεσίες μου ως Διευθυντής του Γυμνασίου κατά τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την ίδρυση του. 4. Τιμητική πλακέτα από το Εσπερινό Γυμνάσιο Λευκωσίας για τις υπηρεσίες μου ως Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίωου Λευκωσίας στην τελετή των 30 χρόνων του Εσπερινού Γυμνασίου. 5. Τιμητικός δίσκος από τον σύνδεσμο αποφοίτων του Εσπερινού Γυμνασίου που προσφέρθηκε κατά την αποχαιρετιστήρια τελετή της αποχώρησης μου από το Εσπερινό Γυμνάσιο και της αφυπηρέτησης μου από την εκπαίδευση (31 Δεκ. 1986). Η αυλαία έπεσε από καιρό. Η συνείδηση μου είναι ήσυχη ότι πρόσφερα με ανιδιοτέλεια και πάθος, πιστός στο λειτούργημα μου και στις παιδαγωγικές μου αρχές και αξίες. Η έδρα ήταν το βίωμα μου και ο μαθητής η ψυχή μου. Τα επόμενα 8 χρόνια ( ) ήταν αφιερωμένα στην οικογένεια μου και στη συνέχεια ( ) κάλυψα τις ακαδημαϊκές ελλείψεις μου με διάβασμα βιβλίων κυρίως φιλολογικών και ιστορικών. Από το 2002 ξύπνησε μέσα μου η αγάπη προς τη ζωγραφική. Παρακολούθησα τα μαθήματα ζωγραφικής του Υπουργείου Παιδείας και έκτοτε βιώνω το θαυμαστό κόσμο της Τέχνης μια και η καλλιτεχνική Μούσα με οδήγησε σε αυτό. Οι άφθονες εμπειρίες μου βρίσκουν διέξοδο στο πινέλο και το καμβά, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του παππού Ηλία Χρυσοχού. Αιωνία του η μνήμη. Λευκωσία 24/08/09

7 7 Γάμοι Μηλιωτών Γάμοι Μηλιωτών Ο Χριστόφορος Ευσταθίου & η Κούλλα Σιημητρά (θυγατέρα του Σωτήρη και της Ζωούλλας Σιημητρά) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Φραγκούδη στη Λεμεσό την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 στις 4.00 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο Holiday Inn στη Λεμεσό από τις 6.30 μ.μ 8.00 μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Γάμοι Μηλιωτών Ο Χριστόφορος Μάριος Ανδρέου Ευσταθίου & η Κυριακή & η Κούλλα Δημητρίου Σιημητρά (θυγατέρα του Σωτήρη Δημήτρη και Καζέλα Κκιτρή) της Ζωούλλας Σιημητρά) Τελούν Τελούν τον τον γάμο γάμο τους τους στον στον Ιερό Ιερό Ναό Ναό Αγ. Αγ. Γεωργίου Παντελεήμονος Φραγκούδη στο Μενεού στη Λεμεσό Λάρνακας το την Σάββατο Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις στις μ.μ. μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο Holiday Lordos Inn beach στη Λεμεσό στο δρόμο από Λάρνακας-Δεκέλειας τις 6.30 μ.μ 8.00 μ.μ από τις 7.30 μ.μ 9.00 μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Μηλιά Αμμοχώστου Ο Ηλίας Ηλία & η Ευαγγελία Ευαγγέλου (υιός του Παναγιώτη Ηλία Μουστακά) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη Θεολόγου στη Λάρνακα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 στις 5.00 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων «PAVLICIO PALACE» στα Λειβάδια από τις 7.00 μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Γάμοι Μηλιωτών Ο Νικόλας Νικολάου& η Μύρια Λοϊζίδου (υιός της Παναγιώτας Πίτσιλλου) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στον Ποταμό Γερμασόγειας στη Λεμεσό Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009 στις 4.30 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο ATLANTICA OASIS στη Λεμεσό από τις 6.30μ.μ-8.30μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» ΑΡΤΕΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΣ Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε στο Συνοικισμό Κόκκινες στη Λάρνακα μνημόσυνο για τους πεσόντες Μηλιώτες κατά την Τουρκική εισβολή. Ανάμεσα σ αυτούς είναι και ο Αρτέμης Γεώργιου Κολόμβου, ο 1ος Μηλιώτης που έπεσε μαχόμενος. Σύμφωνα με συμπολεμιστή του, παρά το νεαρό της ηλικίας του αφού εκτελούσε ακόμα τη θητεία του, κράτησε με περίσσιο θάρρος και ανδρεία το φυλάκιο του παρά το λιμάνι Αμμοχώστου μέχρι που έπεσε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή που βρισκόταν στα τείχη της Αμμοχώστου. Φίλε Αρτέμη, θα σε θυμόμαστε, να παίζεις ποδόσφαιρο στο αλώνι του Τάουλλου μαζί με τους τότε νεαρούς γείτονες σου, τον Αντρίκκο της Λενούς, τον αδελφό σου Κρέκο, τον Ττομάκη του Ηλία, τον Λένο και τον Γιαννάκη της Θέκλας, τον Αλέξη του Κουμάστα, τον Αντρίκο του Λούκα κ.α. Θυμόμαστε μιαν άλλη φορά, τα πειράγματα και τα γέλια που κάναμε στον κατακλυσμό του Βαρωσιού, όταν τότε πήγαμε μια ομάδα νεαρών Μηλιωτών. Ομορφα νεανικά χρόνια, ανέμελα, γεμάτα γέλιο και χαρά. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Αρτέμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. EYTYXΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΗ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 78 ΕΤΩΝ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΛΙΩΤΕΣ ΑΔΑΜΟΣ Π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 68 ΕΤΩΝ ΑΡΕΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (το γένος Τσίρου) ΆΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ ΜΗΛΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Το Σωματείο μας προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα Μηλιώτες καλλιτέχνες, με τη προοπτική οι παρουσιάσεις της να εκδοθούν σε βιβλίο. Καλούνται οι Μηλιώτες που έχουν παρουσιάσει κάποιο έργο, είτε στη ζωγραφική, είτε στην ποίηση, είτε στη φωτογραφία κλπ να μας αποστείλουν στη διεύθυνση του σωματείου το βιογραφικό τους με αναφορά στο έργο τους.

8 8 Επίσκεψη στη Μηλιά την Κυριακή 3 Μαΐου Με την ευκαιρία της εορτής του Αγ. Επιφανείου, οι Μηλιώτες τέλεσαν τρισάγιο στο κοιμητήριο της κατεχόμενης κοινότητας μας. Τους μετέφερε δωρεάν για 2η συνεχή χρονιά το Σωματείο μας με τα λεωφορεία του συγχωριανού μας Μιχάλη Παναγή. Συμμετείχαν 105 Μηλιώτες που ήλθαν από όλη την ελεύθερη Κύπρο (1 & 2) Μηλιώτισσες αποβιβάζονται από τα λεωφορεία, διακρίνονται η Χρυστάλλα Κλείτου και η κόρη της Σόφη. (3) Είσοδος στο κοιμητήριο, Λούκας & Φλουρής Ττούμπα κ.α. (4) Ο Κοινοτάρχης σκεφτικός ανάμεσα στους συλημένους τάφους (5 & 6) Προεξάρχοντος του Σάββα Πούλουκκου οι Μηλιώτες τελούν το τρισάγιο. (7) Η Τζιοβάννα Λαμπρή Σέργη με την μητέρα της και τον γαμβρό της. (8) Οι Μηλιώτες ανηφορίζουν προς τον Αγ. Ανδρόνικο, Ακης, Καίτη, Παναγιώτα Καραντώνη (9) Μ ένα αναμένο κερί και μια φωνή ψέλνουν το τροπάριο των Αγ. Ανδρονίκου και Αθανασίας. (10) Στο προαύλιο των Αγ. Ανδρονίκου και Αθανασίας (11) Για τις πάνω γειτονιές, τα αδέλφια Ανδρέας και Χαρικλού Χ Μούνα. (11) Στο κέντρο Μηλιάς (13) Η Χρυστάλλα Μούστουλλου με τον Παττίχα μπροστά στο σπίτι της. (14) Η Ειρήνη Καραντώνη μπροστά στο χώρο που άλλοτε ήταν το μπακάλικο της. (15) Στάση στο Φάραγκα. (16) Λες να επιστρέφουν από τη δουλειά η Χρυσταλλού και η Στάσα; (17 & 18) Επίσκεψη στο σπίτι της Κούλλας Βαρνάβα-Μάκη. (19) Ο Φελλάς με τη σύζυγο του Κούλλα και την Κίκα Μανιμάνη στο χώρο που άλλοτε ήταν το σπίτι τους (20) Οι Μάκενες με τα Τρυφωνούκια κατηφορίζουν προς το φάραγγα.

9 9 Επίσκεψη στη Μηλιά την Κυριακή 3 Μαΐου 2009 και τρισάγιο στο κοιμητήριο. Μηλιά Αμμοχώστου Πανηγύρι, ξαναζωντάνεψε ο χώρος γύρω από τον Αγιο Επιφάνειο, η Μηλιά πήρε ξανά ζωή. Οι Μηλιώτες περπάτησαν στους δρόμους του χωριού, επισκέφτηκαν τα σπίτια τους, τους κήπους τους, το αγαπημένο τους σχολείο όπου έμαθαν τα πρώτα γράμματα. Τόσο δυνατά βιώματα πώς να τα αντέξει η ψυχή, είναι στάμπες στο κερί της ζωής που δεν θα σβήσουν ποτέ!!! Ποιος ξέρει πόσοι από εμάς που επισκεφθήκαμε τη Μηλιά θα αξιωθούμε ξανά να την ξαναπερπατήσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μηλιώτες που έφυγαν παιδιά από τη Μηλιά τώρα την επισκέπτονται γέροντες. Η έξοδος από τον πανέμορφο κήπο το Δημοτικού Σχολείου, που πριν την εισβολή έλαμπε από ζωή και ομορφιά, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που πήρε το 1ο βραβείο. Πριν επιστρέψουμε στις ελεύθερες περιοχές, σταματήσαμε για προσκύνημα στον Απ. Βαρνάβα, όπου ο Αγιος μας άνοιξε τις πόρτες να τον προσκυνήσουμε χωρίς πληρωμή στον εισβολέα.

10 10 Πές της μάνας σου ότι εν τζιαι μπόρω κάθε μέρα να τρώω ένα κοτόπουλλο Ενας Μηλιώτης αρραβωνιάστηκε μια Μηλιώτισσα Η πεθερά για να καλοκρατεί το γαμπρό, να έχει καλά την κόρη της όταν παντρευτούν, κάθε μέρα μαγείρευε ένα κοτόπουλο από το κοτέτσι της Ο γαμβρός εσχόλαννε πρώτος κάθε μέρα, άνοιγε την κατσαρόλλα, έβρισκε μαγειρεμένο το κοτόπουλο και σαν καλοφαγάς αλλά και για να μην δυσαρεστήσει την πεθερά του καθόταν και έτρωγε ολόκληρο το κοτόπουλο Στις πολλές ημέρες όταν έφαγε όλο το γουμά της πεθεράς, φώναξε της αρραβωνιαστικιάς και της είπε «ρε αγάπη μα έν τζιαί μπόρω να τρώω κάθε μέρα ένα κοτόπουλο» Η αρραβωνιαστικιά τότε με ευγένεια του λέει μα αγάπη μου το κοτόπουλο ήταν για όλη την οικογένεια, όμως εν πειράζει έχουμε τζιαί κουνέλια Ο ΓΟΥΜΑΣ Αργυρούλα Αντώνη Καραντώνη Η Αργυρούλα όταν γνώρισε τον Μηλιώτη που έφαε το γουμά της πεθεράς του, εμπνεύστηκε από τον εύθυμο χαρακτήρα του και έγραψε το πιο κάτω ποίημα. Εβαλεν η νύφη, έσσω τον μπελά. Τζι έφταιξε της πεθεράς, ούλλος ο γουμάς. Γάμοι Μηλιωτών Ο Χρήστος Παπαδοπούλου& η Δήμητρα Νικηφόρου (θυγατέρα της Σούλλας Χ Φλουρέντζου) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στο Συνοικισμό Ξυλοφάγου, Λάρνακα Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 στις 3.30 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων «Μέγαρο» στην Ξυλοφάγου. Εσκόλανε τη νύχτα, τζι έτρων ο γαμπρός, μιαν όρνιθα σωστή που του βαλλεν, η πεθερά του ομπρός. Ελειψε στο τέλος, ούλλος ο γουμάς, τζι εφταίξαν τα κουνέλια, της φτωσιής της πεθεράς. Λαλεί της μάντα ντούτα, έν τζι είμαι νηστικός, ψήννε νάκκο λίον, αν θέλεις για να μείνω έσσω σου γαμπρός. Αντί να τραβήσει την χαρτωμένη που το πόδι τράβησε την πεθερά Ενας Μηλιώτης όντας κουτσός εκείνο το διάστημα, κάπου κτύπησε, ξεκίνησε από τα περβόλια του χωριού «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Οι Μηλιώτες δεν πιανόμαστε στο φαϊ. Μιας και αναφέραμε ότι οι Μηλιώτες είναι καλοφαγάδες να αναφέρουμε και άλλα περιστατικά. Ο Κώστας Καραντώνη πήγε με το φίλο του το Ππασιά (Σταύρο Κακουρή) να δουλέψουν στην Γύψου. Κατά το διάλειμμα, έβγαλε από τη βούρκα του ο Κώστας, ένα μεγάλο ψωμί χωριάτικο που έψησε η μάνα του η Χρυσταλλού. Ο Ππασιάς του λέει ρε συγγενή δεν έφερα τίποτε, να πεταχτώ στο χωριό να φέρω καμιά ρέγγα να φάμε. Μέχρι να επιστρέψει ο Ππασιάς, ο Κώστας έφαγε το ψωμί μόνος του. Ο Ππασιάς του λέει «ρε συγγενάτσο εννά φάμε την ρέγγα ξερή;». Συχνά ο Ππασιάς, ο Κώστας Καραντώνη, ο Ανδρέας Λάρκος και άλλοι Μηλιώτες καθόντουσαν και γλεντούσαν για τρεις νύκτες τρώγοντας και πίνοντας. στον Αη Πάππο, όπου διέμενε με τα αδέλφια του και καλλιεργούσε τα χωράφια της οικογένειας, να πάει στη Μηλιά να συναντήσει την χαρτωμένη του. Στη Μηλιά έφτασε νύκτα. Μέσ τα σκοτεινά, όπως όλοι κοιμόντουσαν μαζί στο πάτωμα, σημάδεψε το πόδι της χαρτωμένης και το τράβησε ελαφρά για να ξυπνήσει.μα για κακή του τύχη, βρήκε λάθος πόδι, τράβηξε το πόδι της πεθεράς και καθώς εκείνη την εποχή οι χαρτωμένοι ζούσαν χωριστά μέχρι το γάμο, έγινε του κουτρούλλη ο γάμος από την πεθερά Αφήγηση στον Αντώνη Καραντώνη από τους Ανδρέα και Γιάννο Χατζημούνα. Οι παλιοί Μηλιώτες θυμούνται με καμάρι την ομάδα της ΑΕΜ Μηλιάς, όταν μέχρι το 1957, ενωμένοι όλοι οι Μηλιώτες αγωνίζονταν σ αυτή. Ο Γιάννος Χατζημούνα που τώρα διαμένει στην Αυστραλία, θυμάται με νοσταλγία τις όμορφες στιγμές που πέρασε με τους αγαπημένους τότε παιδικούς του φίλους και συμμαθητές, τον Αντρίκκο του Χαρή και τον γείτονα του Βάκη Προκοπίου. Ενωμένοι τότε οι Μηλιώτες ήταν αήττητοι στο ποδόσφαιρο και στο ξύλο. Και οι τρεις καρδιακοί φίλοι, μου εκμυστηρεύτηκαν με πόνο ψυχής πως μια τέτοια φιλία, κατάντησε να σπάσει μέσα στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Θέατρο η ζωή, παιδαγωγός, μας παίζει πολλά παιχνίδια Να ευχόμαστε να φεύγουμε από τον κόσμο αυτό καλύτεροι και πιο σοφοί «Ανθρωποι».

11 11 Φωτογραφίες από το πάρτι γνωριμίας νέων Μηλιωτών που παρέθεσε το Σωματείο μας στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στις Κόκκινες Λάρνακας στις Μηλιά Αμμοχώστου Ο Παπάκαζελας συνομιλεί με το δάσκαλο το Μάκη. 2. Από αριστερά η Μαρία, η Παναγιώτα, ο Κώστας, η Αντρη, ο Λένος και ο Δημήτρης. 3. Από δεξιά ο κοινοτάρχης, η Χαρίκλεια, ο Δημήτρης, ο Λένος, η Αντρη, ο Κώστας. 4. Από δεξιά ο Λοϊζος, ο Παναγιώτης, ο Σώτος, ο Μάκης, ο Αντώνης, ο Σάββας με τη μαντηλιά, ο Παττίχας, ο Παπάκαζελας, η Κίκα και ο Λούκας. 5. Από αριστερά η Μαρία, ο Χάρης Χαρίτου τα παιδιά του Δημήτρης και Χαράλαμπος (διαμένουν στις ΗΠΑ), η Αργυρούλα που μαγείρεψε. 6. Από δεξιά ο Χαράλαμπος, ο Χρίστος και ο Γιάννης. ΕΡΕΥΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΚΕΡΔΙΖΩ Αγαπητά μας παιδιά, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Επιτροπής του χωριού μας σας προσκαλούμε να ερευνήσετε και να παρουσιάσετε τις εργασίες σας στις στήλες του περιοδικού μας. Εγκαινιάζεται η στήλη με τον ομώνυμο τίτλο «Ερευνώ Παρουσιάζω-Κερδίζω» στην οποία θα δημοσιεύονται εργασίες παιδιών με θέματα ποικίλων ενδιαφερόντων όπως: - H οικογένεια μου Το χωριό μου Ποιήματα Ζωγραφιές Εκτός από την παρουσίαση οι εργασίες θα αξιολογηθούν από ομάδα εκπαιδευτικών και θα δοθούν τιμητικά διπλώματα και στην καλύτερη εργασία από κάθε κατηγορία θα δοθούν ανάλογα τα πιο κάτω βραβεία:- Εκθεση Κινητό τηλέφωνο Ποίημα Εκτυπωτή Ζωγραφιά-ΜP3 H παράδοση των εργασιών να γίνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέσω του περιοδικού μας και οι βραβεύσεις θα γίνουν ζωντανά στην ερχόμενη συνεστίαση τον προσεχή Μάιο. ΜΝΗΝΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΣ. Μέσα στον μαύρο Αύγουστο που τόσες συμφορές συσσώρευσε στην Κύπρο μας τελέστηκαν τα μνημόσυνα αυτών που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της Ηλιος. Μεταξύ αυτών και των χωριανών μας, Ανδρέα Προδρόμου και της οικογένειας Ξιούρουππα. Φωτογραφία από το μνημόσυνο της οικογένειας Ξιούρουππα στην Αραδίππου, όπου ο Χαρής και η Σοφούλα κέρασαν όλους τους Μηλιώτες που παρέστησαν καφέ και αλμυρά στο σπίτι των παιδιών τους. Γι αυτούς τα παιδιά τους είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ.

12 12 Μηλιά Μηλια Αμμοχώστου Αμμοχωστου Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου μας Ταξιδέψετε στον κόσμο της Μηλιάς. Επισκεφτείτε και τυπώστε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας από τη Μηλιά και τους κατοίκους της. Διαβάστε και τυπώστε έγχρωμες όλες τις εκδόσεις του Σωματείου μας (των εφημερίδων). Μάθετε τις παλιές και νέες εκδηλώσεις του Σωματείου μας. Μάθετε τα νέα του χωριού μας και των κατοίκων του. Εκδόσεις του σωματείου μας. Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε τις πιο κάτω εκδόσεις του σωματείου μας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ή στο τηλέφωνο Τα 5 περιοδικά και οι εφημερίδες σας αποστέλλονται δωρεάν μέσω Τα αυτοκόλλητα με την εκκλησία του Αγ. Επιφανείου μαζί με ένα μπρελόκ κλειδιών με το σήμα του σωματείου μας σας αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην τιμή των 5. Ετοιμάζεται πρόγραμμα με το γενεαλογικό δένδρο του χωριού μας το οποίο μόλις ετοιμασθεί μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε βιβλίο. Το Σωματείο μας μπορεί να συμβουλεύει Μηλιώτες πώς μπορούν να μεταβιβάζουν στα παιδιά τους την περιουσία τους στην κατεχόμενη Μηλιά. Γίνε συνδρομητής με 10 το χρόνο Επιθυμώ να γίνω Συνδρομητής των περιοδικών εκδόσεων της εφημερίδας «Μηλιά Αμμοχώστου» και παρακαλώ να μου αποστέλλεται στην ακόλουθη διεύθυνση: Παρακαλούμε όπως με την αποστολή της αίτησης εγγραφής συνδρομητή, αποστέλλετε και την επιταγή σας ή το ποσό των 10 στο όνομα του Σωματείου «Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου». Στο ποσό των 10 συμπεριλαμβάνονται όλα τα ταχυδρομικά τέλη. Επίσης μπορείτε να καταθέτετε τη συνδρομή σας στο λογαριασμό αρ που διατηρεί το Σωματείο μας στην Τράπεζα Κύπρου Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Λεωφόρος Αγ. Σοφίας αρ. 139, 7104 Αραδίππου Λάρνακα, Κύπρος Παρακαλούμε όσους μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο μας, για διατήρηση της μνήμης του κατεχόμενου χωριού μας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Μηλιωτών, να μας αποστείλουν ότι υλικό έχουν σε σχέση με το χωριό μας και τους κατοίκους του. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Τ.Τ. ΤΗΛ ΦΑΞ ΗΜΕΡ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Η εφημερίδα «Μηλιά Αμμοχώστου» εκδίδεται από το Σύνταξη / Επιμέλεια: Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Αντώνης Καραντώνης Τεχνική επεξεργασία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Φωτογραφικό υλικό: Αντώνης Καραντώνης Διόρθωση κειμένων: Χριστόφορος Μάκης, Παναγιώτα Κίτσιου Φακέλωμα / Αποστολή: Γιάννος Χρυσοστόμου, Ηλίας Χρυσοστόμου Συνεργάτες: Αντρη Καραντώνη, Ειρήνη Καραντώνη, Ανδρέας Κελεπενιώτης, Ανδρέας Χρυσοχός, Αργυρούλα Καραντώνη. Ιστοσελίδα: Δημιουργία/συντήρηση/επιμέλεια: Δημήτρης Καραντώνης

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΗΘΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ Εκδήλωση για Λαπηθιώτες τελειόφοιτους και άριστους μαθητές Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 14 ο

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 14 ο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 14 ο Λεύκαρα Λεύκαρα Περιεχόμενα Λεύκαρα Μήνυμα Δημάρχου 4 Δράσεις και Ενέργειες Δήμου 5 Χρονογράφημα 11 Πρόσωπα 13 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 14 ο Λευκαρίτικο Κέντημα

Διαβάστε περισσότερα

Καλό Φθινόπωρο ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ. Έτος 28ο Αρ. φύλλου 105 Ιούλιος - Σεπτέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα

Καλό Φθινόπωρο ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ. Έτος 28ο Αρ. φύλλου 105 Ιούλιος - Σεπτέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα Τειχιώτικα Έτος 28ο Αρ. φύλλου 105 Ιούλιος - Σεπτέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ Κλειστό - αρ. αδ. 54/09 ΚΩΔΙΚΟΣ: 018407 Καλό Φθινόπωρο Τειχιώτικα ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. sd Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Ιουνίου 2012. Αγωνιστής στη ζωή και στην Ομογένεια ο Ηλίας Δημητρόπουλος

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. sd Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Ιουνίου 2012. Αγωνιστής στη ζωή και στην Ομογένεια ο Ηλίας Δημητρόπουλος ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ sd Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 Αγωνιστής στη ζωή και στην Ομογένεια ο Ηλίας Δημητρόπουλος 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Απ τους πρώτους σε εράνους για Δουκάκη και Τσόγκα Ο Ηλίας Δημητρόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

πετάχτηκαν από αγνώστους σε στροφή του δρόμου στα πέρα Λακκώματα. Η κ. Άννα Παπαμιχαήλ ανέφερε και αυτή ότι η πρόσβαση στην τοποθεσία Αποκλείστρα

πετάχτηκαν από αγνώστους σε στροφή του δρόμου στα πέρα Λακκώματα. Η κ. Άννα Παπαμιχαήλ ανέφερε και αυτή ότι η πρόσβαση στην τοποθεσία Αποκλείστρα TΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΥ Tριμηνιαία Έκδοση Έτος 32 ο Αρ. Φύλλου: 124 Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2010 Έκδοση - Διεύθυνση: Σύλλογος Καστανιωτών Γραφεία: Προμάχων 3, 142 32 Ν. Ιωνία GREECE Τηλ.: 210 25.16.938

Διαβάστε περισσότερα

ΤρΙμΗΝΙΑΙΑ ΕφΗμΕρΙΔΑ ΤΟυ ΣυΛΛΟΓΟυ ΔυΤΙΚΟφρΑΓΚΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΤρΙμΗΝΙΑΙΑ ΕφΗμΕρΙΔΑ ΤΟυ ΣυΛΛΟΓΟυ ΔυΤΙΚΟφρΑΓΚΙΣΤΙΑΝΩΝ DYTIKH FRAGKISTA 94_Layout 1 21/07/2011 7:17 ΠΜ Page 1 Κωδικός 4594 ΙΛΙΟΥ 90 Γραφεία: Κολωνού & Λεωνίδου 20 104 36 Αθήνα Τηλ.: 210 5242 995 ΤρΙμΗΝΙΑΙΑ ΕφΗμΕρΙΔΑ ΤΟυ ΣυΛΛΟΓΟυ ΔυΤΙΚΟφρΑΓΚΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΙΕυθυΝΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαία εφημερις, περί τα γεγονότα και ζητήματα όλης της κοινότητας. Εκδότης, ιδιοκτήτης, συντάκτης, Κυριάκος Ταπακουδης. Tel.

Μηνιαία εφημερις, περί τα γεγονότα και ζητήματα όλης της κοινότητας. Εκδότης, ιδιοκτήτης, συντάκτης, Κυριάκος Ταπακουδης. Tel. Μηνιαία εφημερις, περί τα γεγονότα και ζητήματα όλης της κοινότητας. Εκδότης, ιδιοκτήτης, συντάκτης, Κυριάκος Ταπακουδης. Tel. 99435899, Istoselida:www.k-tapakoudes music.com, Email: k.tapakoudes @cytanet.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας ΟΡΑΜΑ Ύψιστη Τιμή και Διάκριση για την μπύρα ΛΕΩΝ τη Ζυθοβιομηχανία Φώτος Φωτιάδης και τη Κύπρο ολόκληρη

νέα μας ΟΡΑΜΑ Ύψιστη Τιμή και Διάκριση για την μπύρα ΛΕΩΝ τη Ζυθοβιομηχανία Φώτος Φωτιάδης και τη Κύπρο ολόκληρη ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗ τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 37η Αύγουστος 2013 Ύψιστη Τιμή

Διαβάστε περισσότερα

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ // ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 22// 2013 Μαΐου έτος 01 // αριθμός φύλλου 06 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 Το Παραλίμνι ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μεγαλόχαρη Τήνου. Σας ευχόµαστε Καλό καλοκαίρι και καλή αντάµωση στο χωριό.

Μεγαλόχαρη Τήνου. Σας ευχόµαστε Καλό καλοκαίρι και καλή αντάµωση στο χωριό. Μεγαλόχαρη Τήνου Σας ευχόµαστε Καλό καλοκαίρι και καλή αντάµωση στο χωριό. 2 ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΡΙMHNIAIA EKΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡ/ΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ Κοντά στο ΦΥΛΛΟ 31 ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 71 ΟΥ Σ.Π.Κ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΥΡΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ 71 ον ΤΙΜΗΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΙΛΙΟΥ 91 Kωδικός 213622 EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 23 Α, 104 32 ΑΘΗΝΑ ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 124 OΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 17 ο

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 17 ο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 17 ο Λεύκαρα Λεύκαρα Περιεχόμενα Λεύκαρα Μήνυμα Δημάρχου 3 Δράσεις και Ενέργειες του Δήμου 5 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι 9 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στις εκλογές που έγιναν στις 19 Μαΐου2013,

Στις εκλογές που έγιναν στις 19 Μαΐου2013, Κ.Δ.Α. 01-4943 τα Μαγούλιανα TPIMHNIAIA ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH TOY ΠANEΛΛHNIOY ΣYΛΛOΓOY MAΓOYΛIANITΩN TEYXOΣ 66 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑ ΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ή ΦΩΤΑΚΟΣ Α' ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Η

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα του Βρυσοχωρίου

Τα Νέα του Βρυσοχωρίου CMYK www.mosv.gr nea@mosv.gr Τα Νέα του Βρυσοχωρίου ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Αρ. Φύλλου

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΝΩΓΕΙΑΝΟΙ ΕΞΕΔΡΑΜΑΝ..

ΟΙ ΑΝΩΓΕΙΑΝΟΙ ΕΞΕΔΡΑΜΑΝ.. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 1 ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ... του Βασιλείου Σπαχή από τη Γερμανική Κατοχή κοντά στο μεγάλο αγωνιστή Γεώργιο Πετρακογιώργη (επιμέλεια: Αλεξάνδρα Ι. Σταυρακάκη),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΖΩ ΙΑΤΩΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΖΩ ΙΑΤΩΝ Νοέµβριος- εκέµβριος 2009 Φύλλο 121 Ετήσια συνδροµή: 10 Εξωτερικού: 12 Έτος 21ο ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΖΩ ΙΑΤΩΝ Καλούνται τα µέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας στην Ετήσια Γενική τους

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη, το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ανάπτυξη, το πιο σύντομο ανέκδοτο Κ.Δ.Α. Χ + 5 ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ή ΦΩΤΑΚΟΣ Α' ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ TPIMHNIAIA ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH TOY ΠANEΛΛHNIOY ΣYΛΛOΓOY MAΓOYΛIANITΩN TEYXOΣ 73 01-4943 www.magouliana.gr www.fb.com/magouliana www.twitter.com/magouliana

Διαβάστε περισσότερα

ΗφΩΝΗΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΛΥΜΠΙΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"

ΗφΩΝΗΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΛΥΜΠΙΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ Tax. Γραφείο Κ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ Αριθμόε ASeias ΜΑ. ΕΛΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ PORT ΡΑΥΕ κ Πειραιά Αρ. Αδ. 1 ΕΛΛΑΣ - HELLAS ΗφΩΝΗΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΛΥΜΠΙΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

TO ΛAΣIΘI TPIMHNIAIA EKΔOΣH TΩN ΛAΣIΘIΩTΩN

TO ΛAΣIΘI TPIMHNIAIA EKΔOΣH TΩN ΛAΣIΘIΩTΩN ΚΕΜΠ ΑΘ 3223 TO ΛAΣIΘI TPIMHNIAIA EKΔOΣH TΩN ΛAΣIΘIΩTΩN ETOΣ 3ο AP. ΦYΛΛOY 15 OKTΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΚΩΔΙΚΟΣ:018697 AΓ. KΩN/NOY 39 104 37 AΘHNA THΛ./FAX: 210 5247136 EΘN. ANTIΣTAΣEΩΣ 176

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΒΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ. Το Δ.Σ της Ε.Β.Θ σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι!!! ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ

ΒΑΒΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ. Το Δ.Σ της Ε.Β.Θ σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι!!! ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ Θεσσαλονίκη 4 Εφημερίδα της Ένωσης Βαβδινών Θεσσαλονίκης Γενικού ενδιαφέροντος και τοπικών ειδήσεων Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: vavdos@hotmail.gr ΧΡΟΝΟΣ 7ος - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 114 - Ιούνιος 01 Ταχυδρομική

Διαβάστε περισσότερα

Η εφημερίδα του Τεγεατικού Συνδέσμου Απρίλιος-Ιούνιος 2012

Η εφημερίδα του Τεγεατικού Συνδέσμου Απρίλιος-Ιούνιος 2012 Αρ. φύλλου 48 Η εφημερίδα του Τεγεατικού Συνδέσμου Απρίλιος-Ιούνιος 2012 ΤΕΓΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 7.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός 8.00 μ.μ. Λιτάνευση της Εικόνας της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Eιδική έκδοση για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Eιδική έκδοση για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Eιδική έκδοση για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Σοβαρές προσπάθειες για τη διάσωση του σχολείου του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας Σοφία Διάκου - Σταυράκη: H Δασκάλα της Χρονιάς του «Εθνικού Κήρυκα» αφιέρωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ» Όταν θυµάµαι το χωριό µου, είναι σαν να θυµάµαι τον ίδιον µου τον εαυτό

ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ» Όταν θυµάµαι το χωριό µου, είναι σαν να θυµάµαι τον ίδιον µου τον εαυτό ΛΛΟ 1ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΕΤΟΣ 1ο ΓΡΑΦΕΙΑ: ΓΕΡΑΝΙΟΥ 44 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 31 ΤΗΛ.: 697416109 ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Αγαπητοί απανταχού Τσαµαντιώτες Ο Σύλλογός µας ιδρύθηκε το 1946 και παρέµεινε ντανός,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΩΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΩΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΙΛΙΟΝ 78 ΚΩΔΙΚΟΣ: 8362 NEA μικροσπηλιωτών ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΩΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Ετος 4ο Αρ. Φύλλου 15 Αγ. Νικολάου 153 & Αυλώνος 2 Ίλιον Τ.Κ. 13123 Τηλ.: 210 5014347

Διαβάστε περισσότερα

Καλές Γιορτές ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΩΡΙ ΑΣ. Έτος 28ο Αρ. φύλλου 106 Οκτώβριος - Δεκέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα

Καλές Γιορτές ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΩΡΙ ΑΣ. Έτος 28ο Αρ. φύλλου 106 Οκτώβριος - Δεκέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα Τειχιώτικα Έτος 28ο Αρ. φύλλου 106 Οκτώβριος - Δεκέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΩΡΙ ΑΣ Κλειστό - αρ. αδ. 54/09 ΚΩ ΙΚΟΣ: 018407 Καλές Γιορτές Τειχιώτικα ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ // ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 22// 2013 Ιουνίου έτος 01 // αριθμός φύλλου 07 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ρ Ι Τ Η 2 5. 3. 2 0 1 4 Α Ρ Ι Θ Μ Ο Σ Φ Υ Λ Λ Ο Υ : 1 4 2 9 9 0 Τ Ι Μ Η : 1, 5 0 Ε Υ Ρ Ω Μ Α Ζ Ι Μ Ε Τ Η S P O R T D A Υ

Τ Ρ Ι Τ Η 2 5. 3. 2 0 1 4 Α Ρ Ι Θ Μ Ο Σ Φ Υ Λ Λ Ο Υ : 1 4 2 9 9 0 Τ Ι Μ Η : 1, 5 0 Ε Υ Ρ Ω Μ Α Ζ Ι Μ Ε Τ Η S P O R T D A Υ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Με παρελάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο τιμάται η επέτειος της Εθνεγερσίας. Χθες πραγματοποιήθηκαν οι ενδοσχολικοί εορτασμοί στην Κύπρο στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα