Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, Τεύχος 8

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2009 -Τεύχος 8"

Transcript

1 1 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, Τεύχος 8 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑ ΛΕΜΕΣΟΥ Σε κοινή συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας η κοινοτική αρχή και ο Ιερέας της κοινότητας μας αιδ. Παπανδρέας Καζέλας, αποδέχτηκαν πρόταση Μηλιωτών που διαμένουν στη Λ ε μ ε σ ό, ν α πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση στη Λεμεσό. Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες όπως σύσσωμοι παραστούν με τις οικογένειές τους στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεστεί η ώρα 6μ.μ την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009 στον Ιερό Ναό του Αγ. Στυλιανού στη Λεμεσό, στον οποίο λειτουργεί ο συγχωριανός μας ιερέας αιδ. Πατήρ Προκόπης, αποδίδοντας έτσι τιμή στους Αγιους μας και δοξολογία στον Θεό. Του εσπερινού θα προΐσταται ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης. Νικόλαος Σιδεράς και θα ψάλλουν οι συγχωριανοί μας Ανδρέας Βαρνάβα, Χριστάκης Γεωργίτσης και Παναγιώτης Προκοπίου. Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, θα προσφερθούν στην αίθουσα της εκκλησίας ποτά και αλμυρά σε όλους τους Μηλιώτες που θα παραστούν. Υπερδιπλάσιοι Μηλιώτες έδωσαν το παρόν τους στον φετινό παραθερισμό στον Πρωταρά που έγινε από τις ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΛΙΩΤΗΣ Η περιπέτεια του συγχωριανού μας Ανδρέα κατά την εισβολή βγήκε στην επιφάνεια μετά την ταυτοποίηση των λειψάνων των συντρόφων του που συνελήφθηκαν στο χωριό Τζιάος και εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τους Τούρκους. Ολόκληρη την 38ήμερη περιπέτεια του, ανάλαβε να μας καταγράψει ο ίδιος ο Ανδρέας και να μας αποστείλει για να την δημοσιεύσουμε στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας. ΕΙΣΦΟΡΑ AΠΟ ΤΟ ΦΑΝΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΥ Ο κ. Φάνος Επιφανείου εισέφερε στο Σωματείο μας, για να ενισχύσει τις νέες προγραμματιζόμενες εκδόσεις όπως τα πρακτικά του φιλολογικού μνημόσυνου για το Ρε Αλέξη, την έκδοση του Γενεαλογικού Δένδρου κ.α. Τον ευχαριστούμε.

2 2 ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ Κάθε χρόνο και καλύτερα. Οι δηλώσεις για φέτος των Μηλιωτών ήσαν υπερδιπλάσιες των περσινών, αφού κλείσαμε 70 διαμερίσματα ενώ πέρσι μόνο 31. Το συγκρότημα των Τραπεζικών Υπαλλήλων μπόρεσε να μας δώσει μόνο 49 διαμερίσματα, τα υπόλοιπα μας τα κάλυψε το συγκρότημα AQUA SOL HOTEL στο ξενοδοχείο PANTELIA που βρίσκεται πολύ κοντά σ αυτό. Το συγκρότημα AQUA SOL HOTEL ανήκει στην οικογένεια Γιάννη και Μαρίας Παναγή (θυγατέρας του χωριανού μας του Στεφανή), τους οποίους ευχαριστούμε θερμά καθώς και τον οικονομικό διευθυντή του συγκροτήματος κ. Τάσο Αναστασιάδη που χωρίς δισταγμό δέχθηκε κάθε μας απαίτηση προκειμένου να μην δυσαρεστήσουμε κανένα Μηλιώτη. Από E71 το άτομο που ήταν η κανονική τιμή, μας πρόσφεραν το δωμάτιο μόνο Ε40, όση δηλαδή και η τιμή που μας πρόσφερε το διπλανό ξενοδοχείο EL MARIS στο οποίο εργάζονται οι χωριανοί μας Ττογλής Ποντικού και Αλεξάνδρα Κουμάστα. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία της ΕΤΥΚ και την διεύθυνση του συγκροτήματος της ΤΕΤΥΚ για τις πολύ καλές τιμές που μας πρόσφεραν καθώς και την όλη φιλοξενία. To Σάββατο ξεκινήσανε με διαγωνισμό στο τάβλι όπου είχαμε 18 συμμετοχές. Το βραβείο, ένα ρολόϊ αξίας Ε150 πρόσφερε η οικογένεια Ηλία Ττομιά. Δόθηκαν σκληροί αγώνες όπου ξεχώρισαν οι καθηγητές στο τάβλι Παής Καμήλα, Σαββής και Λούκας Κκίτρου. Την έκπληξη έκανε ο αντιπρόεδρος του σωματείου μας Γιάννος Χρυσοστόμου, ο οποίος έφτασε στον τελικό όπου νίκησε τον καθηγητή ταβλιού Παή και αποχώρησε ανιδιοτελώς για να δώσει την ευκαιρία να κερδίσει το ρολόϊ κάποιος άλλος. Ο τελικός διεξήχθηκε την Κυριακή όπου το ρολόι κέρδισε ο Σαββής Κκίτρου που νίκησε τον αδελφό του δάσκαλο Λούκα. Ταυτόχρονα με τους αγώνες ταβλιού, άρχισε και ο διαγωνισμός των παιδιών με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού τον οποίο διοργάνωσε η σύζυγος του αντιπρόεδρου μας κα Ροδούλα. Το θησαυρό βρήκε η Μαρία Μιχαήλ (κόρη της Άννας του Δήμου) η οποία πήρε το βραβείο. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν πήραν αναμνηστικά μπρελόκ κλειδιών με την μορφή του Ρε Αλέξη που ετοίμασε το Σωματείο μας ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Μίκης Αρτέμη (Δήλου) και Κυριάκος Χατζιούλλας Σαββής Παττίχας και Παής Καμήλας Λούκας Παττίχης και Ανδρέας Πογιατζής Παναγιώτης Πογιατζής και Γιάννος Χρυσοστόμου Στις 5μ.μ ο βροχερός καιρός υπαναχώρησε και έδωσε την ευκαιρία να διεξαχθούν οι αγώνες φούτσαλ. Ο 1ος αγώνας διεξήχθηκε μεταξύ των παιδιών κάτω των 12 ετών, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους νεαρούς Μηλιώτες να δείξουν τις ικανότητες τους. Τελικός Λούκας και Σαββής Παττίχα Ο Γιάννος Χρυσοστόμου απονέμει το ρολόι στο νικητή

3 3 ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ Στη συνέχεια συγκρούστηκαν οι νέοι μέχρι την ηλικία των 30 ετών και ο 3ος αγώνας μεταξύ των νέων και των παλαίμαχων (άνω των 50 ετών). Και οι τρεις αγώνες ήσαν συναρπαστικοί αφού συγκέντρωσαν πλήθος θεατών που τους παρότρυναν. Οι παλαίμαχοι έδειξαν ότι όσα χρόνια και αν πέρασαν κράτησαν κάτι από την κλάση τους. Υποβοηθούμενοι από δύο νέους νίκησαν την ομάδα των 25ρηδων με σκορ 5-4. Τα γκόλ σημείωσαν οι Νίκος Τσιάκκαλος δύο, Αντώνης Καραντώνης δύο και Παναγιώτης Παττίχας ένα. Βέβαια να το παραδεχτούμε οι νέοι μας έπαιξαν με το γάντι μπας και κανένας γέρος τραυματιστεί σε καμιά κόντρα. Στη μέση ο Αντώνης, ο Νίκος, ο Παττίχας, ο Σωτήρης και Χρίστος Σιημητρά Πρώτη επίθεση ο Αντώνης και ο Παττίχας. Αμάν το γέρο μου λαλεί ο Αβράμης τζαι φύρνεται που τα γέλια. Κοιτάξετε ετοιμότητα στην άμυνα πού να τις φάει τέτοια ομάδα. 2 Ενας Νίκος από τα παλιά, αχ τζιαί να σουν πιο νέος. Εκαμε τα Κκιτρούκια σαλάτα ο Παττίχας μαζί με τον Νίκο του Τσιάκκαλου. Σωτήρη μου επόφκαλες τον Κώστα, σκέφτου ότι εν γαμπρός της Μηλιάς και καταδρομέας. Πάνω ο Γιάννος Χ Μούνα παραδίδει το κύπελλο στον αρχηγό των παλαίμαχων Σωτήρη Σιημητρά. Κάτω όμορφες παρουσίες από την κερκίδα Επλωσεν ο Μουχτάρης. «Σήκου γέρο» φαίνεται να φωνάζει ο γιός του ο Αβράμης. Ο Χρίστος του Σιημητρά στην επίθεση να κάμνει τρίπλες σαν ένας 18ρης. Ο Σαββής και ο Παναγιώτης καμαρώνουν μαζί με τα Κκιτρούκια τους. Αυτά θα μείνουν. Στις 7.30μ.μ η τόμπολα. Τέτοια ήταν η αφοσίωση που δεν άκουγες μιλιά. Ο λόγος, όλοι ήθελαν να κερδίσουν τα πλούσια δώρα που πρόσφερε ο Ανδρέας Χαραλάμπους, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

4 4 ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ Μηλιά Αμμοχώστου Τέλος ακολούθησε γλέντι στο εστιατόριο της ΤΕΤΥΚ με φαγητό και μουσική, όπου οι Μηλιώτες, μα κυρίως οι Μηλιώτισσες έδειξαν ακόμα μια φορά ότι ξέρουν να διασκεδάζουν. Ξεχώρισαν οι Ανδρέας Πογιατζής με την σύζυγο του που άνοιξαν το χορό, ο Νίκος Τσιάκκαλος, ο Παναγιώτης, ο Λούκας, ο Σαββής και η Δεσπούλλα Παττίχα, ο γαμβρός τους ο Κώστας, ο Ιάκωβος Ιωάννου, ο Αντώνης Καραντώνης με τη σύζυγο του Αργυρούλα, ο Αργύρης και η Σπυρούλα Αζά με τα εγγόνια τους, ο Πανίκκος Σπύρου, η Ελένη Καραντώνη, η Χρυστάλλα Καραντώνη. Μα πιο πολύ από όλους ο Ιάκωβος Παναγιώτου, ο οποίος είχε έμπνευση σαν γνήσιος Πάππουλος (να μας συγχωρέσει ο Κυριάκος), χόρεψε ένα νέο χορό του δρεπανιού, τον χορό της τσέντας, χρησιμοποιώντας την τσέντα της συζύγου του Νίκης. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις 1π.μ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Προγευμάτισαν όλοι οι Μηλιώτες μαζί, διάβασαν τις εφημερίδες τους, κάνανε στην παραλία τον περίπατο τους, τα παιδιά κάνανε το μπάνιο τους στην πισίνα, κουβέντιασαν.

5 5 ΚΥΡΙΑΚΗ. ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Μηλιά MHΛΙΑ Αμμοχώστου Στις 10.30π.μ. άρχισε ο αγώνας μεταξύ της ομάδας Κκίτρων και της ομάδας των Παναγιώτου. Οι Κκίτροι έφτιαξαν για αυτό το σκοπό και φανέλες με την φωτογραφία του Κκίτρου με την μουστάκα. Οι ευλογημένοι δεν χαρίστηκαν στους γείτονες και συγγενείς τους, τους φλόμοσαν στα γκολ, μέχρι που ανάγκασαν τον Κοβή να αρπάξει την πόρτα υποβοηθούμενος από τον γαμβρό του Μαύρου και την γύρισαν ανάποδα για να γλυτώσουν!!! Μετά το μεσημεριανό φαγητό, οι Μηλιώτες άρχισαν λίγοι λίγοι να αποχωρούν και να αφήνουν αυτούς που διάλεξαν να απολαύσουν την ησυχία και την θάλασσα για περισσότερες μέρες. Ο Θεός μας αξίωσε να απολαύσουμε και να χαρούμε και φέτος την Μηλιώτικη παρέα και κουβέντα, ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία που είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν με τους παιδικούς τους φίλους σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

6 6 Η Βιογραφία μου - Ανδρέας Κελεπενιώτης. Γεννήθηκα στη Μηλιά Αμμοχώστου στις 10/10/1926. Οι γονείς μου ήταν ο Αντώνης Γεωργίου Γενάρης και η μητέρα μου η Ροδού Ηλία Χρυσοχού. Φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και ακολούθως στο Π. Γυμνάσιο Λευκωσίας ( ). Το 1945 διορίστικα ως δόκιμος δάσκαλος και τα επόμενα 2 χρόνια φοίτησα στο Διδασκαλικό Κολλέγιο Μόρφου ( ). Το 1948 άρχισα την καριέρα μου ως δάσκαλος στη Δημοτική Εκπαίδευση στην οποία υπηρέτησα για 3 έτη ( ). Τα επόμενα 4 έτη ( ) αποσπάσθηκα στη Μ. Εκπαίδευση και υπηρέτησα ως καθηγητής Ιστορίας-Γεωγραφίας στη Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου. Το 1954 συμπληρώνω τις σπουδές μου ως εσωτερικός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London External) και μου απονέμεται το Bachelor of Art Degree (B.A. General) στην Ευρωπαϊκή ιστορία και την κλασσική φιλολογία, Το έγινα δεκτός ως εσωτερικός φοιτητής για το μεταπτυχιακό δίπλωμα (Academic Diploma in Education) το οποίο μου απονεμήθηκε από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του London University. Μεταξύ εργάσθηκα ως καθηγητής του Υπουργείου Παιδείας (Master Education Department). Από το 1958 αρχίζει η καριέρα μου στα τότε κοινοτικά Γυμνάσια με πρώτο το Π. Γυμνάσιο. Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στην ελληνική εκπαίδευση ως καθηγητής, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Αναγνωρίστε το «νέο» που παρουσιάζεται στη φωτογραφία να οδηγά μοτορού και κερδίστε ένα δώρο από το Σωματείο μας. Στείλετε τις απαντήσεις σας είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Σωματείου μας είτε ταχυδρομικά. Πληροφοριακά σας αναφέρουμε ότι είναι άνω των 80 ετών και του ευχόμαστε να είναι πάντα γερός και δυνατός. ΑΜΗΛ Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής και ως καθηγητής Γεωγραφίας στην Παιδαγωγική Ακαδημία ( ). Το θέρος του 1960 παρακολούθησα θερινά σεμινάρια Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το 1961 μου απονέμεται το δίπλωμα Γεωγραφίας (Diploma in Geography). Έκτοτε εργάσθηκα ως Γεωγράφος με αρκετή δράση, ιδίως στο Π. Γυμνάσιο όπου υπηρέτησα επί 15 έτη ως καθηγητής και ως Β. Διευθυντής. Ως γεωγράφος συνέβαλα στην ίδρυση του Γεωγραφικού Ομίλου Κύπρου του οποίου υπήρξα ιδρυτικό μέλος και μέλος της επιτροπής. Δημιούργησα επίσης το Γεωγραφικό Όμιλο του Π. Γυμνασίου. Δημοσίευσα άρθρα γεωγραφικού κυρίως περιεχομένου στο περιοδικό του Γ.Ο.Κ. και μελέτες στα περιοδικά του Π. Γυμνασίου. Εξέδωσα επίσης ειδικό τεύχος που αναφέρεται στην παιδευτική αξία της Γεωγραφίας. Παράλληλα, έδωσα σειρά μαθημάτων Γεωγραφίας στη Σχολή Ξεναγών στην Αστυνομική Ακαδημία και στους Τραπεζικούς υπαλλήλους μεταξύ Η προσφορά μου στην εκπαίδευση εκτιμήθηκε ως εξής: 1. Πιστοποιητικό πολύ ικανοποιητικής προσφοράς από το αποικιακό Γραφείο Παιδείας. 2. Τιμητικό δίπλωμα του Π. Γυμνασίου για την προσφορά μου στο Π. Γυμνάσιο ως καθηγητής και ως Β. Διευθυντής κατά τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του σχολείου. 3. Τιμητική πλακέτα από το Γυμνάσιο Αραδίππου για τις υπηρεσίες μου ως Διευθυντής του Γυμνασίου κατά τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την ίδρυση του. 4. Τιμητική πλακέτα από το Εσπερινό Γυμνάσιο Λευκωσίας για τις υπηρεσίες μου ως Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίωου Λευκωσίας στην τελετή των 30 χρόνων του Εσπερινού Γυμνασίου. 5. Τιμητικός δίσκος από τον σύνδεσμο αποφοίτων του Εσπερινού Γυμνασίου που προσφέρθηκε κατά την αποχαιρετιστήρια τελετή της αποχώρησης μου από το Εσπερινό Γυμνάσιο και της αφυπηρέτησης μου από την εκπαίδευση (31 Δεκ. 1986). Η αυλαία έπεσε από καιρό. Η συνείδηση μου είναι ήσυχη ότι πρόσφερα με ανιδιοτέλεια και πάθος, πιστός στο λειτούργημα μου και στις παιδαγωγικές μου αρχές και αξίες. Η έδρα ήταν το βίωμα μου και ο μαθητής η ψυχή μου. Τα επόμενα 8 χρόνια ( ) ήταν αφιερωμένα στην οικογένεια μου και στη συνέχεια ( ) κάλυψα τις ακαδημαϊκές ελλείψεις μου με διάβασμα βιβλίων κυρίως φιλολογικών και ιστορικών. Από το 2002 ξύπνησε μέσα μου η αγάπη προς τη ζωγραφική. Παρακολούθησα τα μαθήματα ζωγραφικής του Υπουργείου Παιδείας και έκτοτε βιώνω το θαυμαστό κόσμο της Τέχνης μια και η καλλιτεχνική Μούσα με οδήγησε σε αυτό. Οι άφθονες εμπειρίες μου βρίσκουν διέξοδο στο πινέλο και το καμβά, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του παππού Ηλία Χρυσοχού. Αιωνία του η μνήμη. Λευκωσία 24/08/09

7 7 Γάμοι Μηλιωτών Γάμοι Μηλιωτών Ο Χριστόφορος Ευσταθίου & η Κούλλα Σιημητρά (θυγατέρα του Σωτήρη και της Ζωούλλας Σιημητρά) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Φραγκούδη στη Λεμεσό την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 στις 4.00 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο Holiday Inn στη Λεμεσό από τις 6.30 μ.μ 8.00 μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Γάμοι Μηλιωτών Ο Χριστόφορος Μάριος Ανδρέου Ευσταθίου & η Κυριακή & η Κούλλα Δημητρίου Σιημητρά (θυγατέρα του Σωτήρη Δημήτρη και Καζέλα Κκιτρή) της Ζωούλλας Σιημητρά) Τελούν Τελούν τον τον γάμο γάμο τους τους στον στον Ιερό Ιερό Ναό Ναό Αγ. Αγ. Γεωργίου Παντελεήμονος Φραγκούδη στο Μενεού στη Λεμεσό Λάρνακας το την Σάββατο Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις στις μ.μ. μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο Holiday Lordos Inn beach στη Λεμεσό στο δρόμο από Λάρνακας-Δεκέλειας τις 6.30 μ.μ 8.00 μ.μ από τις 7.30 μ.μ 9.00 μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Μηλιά Αμμοχώστου Ο Ηλίας Ηλία & η Ευαγγελία Ευαγγέλου (υιός του Παναγιώτη Ηλία Μουστακά) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη Θεολόγου στη Λάρνακα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 στις 5.00 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων «PAVLICIO PALACE» στα Λειβάδια από τις 7.00 μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Γάμοι Μηλιωτών Ο Νικόλας Νικολάου& η Μύρια Λοϊζίδου (υιός της Παναγιώτας Πίτσιλλου) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στον Ποταμό Γερμασόγειας στη Λεμεσό Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009 στις 4.30 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στο ξενοδοχείο ATLANTICA OASIS στη Λεμεσό από τις 6.30μ.μ-8.30μ.μ «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» ΑΡΤΕΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΣ Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε στο Συνοικισμό Κόκκινες στη Λάρνακα μνημόσυνο για τους πεσόντες Μηλιώτες κατά την Τουρκική εισβολή. Ανάμεσα σ αυτούς είναι και ο Αρτέμης Γεώργιου Κολόμβου, ο 1ος Μηλιώτης που έπεσε μαχόμενος. Σύμφωνα με συμπολεμιστή του, παρά το νεαρό της ηλικίας του αφού εκτελούσε ακόμα τη θητεία του, κράτησε με περίσσιο θάρρος και ανδρεία το φυλάκιο του παρά το λιμάνι Αμμοχώστου μέχρι που έπεσε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή που βρισκόταν στα τείχη της Αμμοχώστου. Φίλε Αρτέμη, θα σε θυμόμαστε, να παίζεις ποδόσφαιρο στο αλώνι του Τάουλλου μαζί με τους τότε νεαρούς γείτονες σου, τον Αντρίκκο της Λενούς, τον αδελφό σου Κρέκο, τον Ττομάκη του Ηλία, τον Λένο και τον Γιαννάκη της Θέκλας, τον Αλέξη του Κουμάστα, τον Αντρίκο του Λούκα κ.α. Θυμόμαστε μιαν άλλη φορά, τα πειράγματα και τα γέλια που κάναμε στον κατακλυσμό του Βαρωσιού, όταν τότε πήγαμε μια ομάδα νεαρών Μηλιωτών. Ομορφα νεανικά χρόνια, ανέμελα, γεμάτα γέλιο και χαρά. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Αρτέμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. EYTYXΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΗ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 78 ΕΤΩΝ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΛΙΩΤΕΣ ΑΔΑΜΟΣ Π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 68 ΕΤΩΝ ΑΡΕΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (το γένος Τσίρου) ΆΠΕΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΕΤΩΝ ΜΗΛΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Το Σωματείο μας προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα Μηλιώτες καλλιτέχνες, με τη προοπτική οι παρουσιάσεις της να εκδοθούν σε βιβλίο. Καλούνται οι Μηλιώτες που έχουν παρουσιάσει κάποιο έργο, είτε στη ζωγραφική, είτε στην ποίηση, είτε στη φωτογραφία κλπ να μας αποστείλουν στη διεύθυνση του σωματείου το βιογραφικό τους με αναφορά στο έργο τους.

8 8 Επίσκεψη στη Μηλιά την Κυριακή 3 Μαΐου Με την ευκαιρία της εορτής του Αγ. Επιφανείου, οι Μηλιώτες τέλεσαν τρισάγιο στο κοιμητήριο της κατεχόμενης κοινότητας μας. Τους μετέφερε δωρεάν για 2η συνεχή χρονιά το Σωματείο μας με τα λεωφορεία του συγχωριανού μας Μιχάλη Παναγή. Συμμετείχαν 105 Μηλιώτες που ήλθαν από όλη την ελεύθερη Κύπρο (1 & 2) Μηλιώτισσες αποβιβάζονται από τα λεωφορεία, διακρίνονται η Χρυστάλλα Κλείτου και η κόρη της Σόφη. (3) Είσοδος στο κοιμητήριο, Λούκας & Φλουρής Ττούμπα κ.α. (4) Ο Κοινοτάρχης σκεφτικός ανάμεσα στους συλημένους τάφους (5 & 6) Προεξάρχοντος του Σάββα Πούλουκκου οι Μηλιώτες τελούν το τρισάγιο. (7) Η Τζιοβάννα Λαμπρή Σέργη με την μητέρα της και τον γαμβρό της. (8) Οι Μηλιώτες ανηφορίζουν προς τον Αγ. Ανδρόνικο, Ακης, Καίτη, Παναγιώτα Καραντώνη (9) Μ ένα αναμένο κερί και μια φωνή ψέλνουν το τροπάριο των Αγ. Ανδρονίκου και Αθανασίας. (10) Στο προαύλιο των Αγ. Ανδρονίκου και Αθανασίας (11) Για τις πάνω γειτονιές, τα αδέλφια Ανδρέας και Χαρικλού Χ Μούνα. (11) Στο κέντρο Μηλιάς (13) Η Χρυστάλλα Μούστουλλου με τον Παττίχα μπροστά στο σπίτι της. (14) Η Ειρήνη Καραντώνη μπροστά στο χώρο που άλλοτε ήταν το μπακάλικο της. (15) Στάση στο Φάραγκα. (16) Λες να επιστρέφουν από τη δουλειά η Χρυσταλλού και η Στάσα; (17 & 18) Επίσκεψη στο σπίτι της Κούλλας Βαρνάβα-Μάκη. (19) Ο Φελλάς με τη σύζυγο του Κούλλα και την Κίκα Μανιμάνη στο χώρο που άλλοτε ήταν το σπίτι τους (20) Οι Μάκενες με τα Τρυφωνούκια κατηφορίζουν προς το φάραγγα.

9 9 Επίσκεψη στη Μηλιά την Κυριακή 3 Μαΐου 2009 και τρισάγιο στο κοιμητήριο. Μηλιά Αμμοχώστου Πανηγύρι, ξαναζωντάνεψε ο χώρος γύρω από τον Αγιο Επιφάνειο, η Μηλιά πήρε ξανά ζωή. Οι Μηλιώτες περπάτησαν στους δρόμους του χωριού, επισκέφτηκαν τα σπίτια τους, τους κήπους τους, το αγαπημένο τους σχολείο όπου έμαθαν τα πρώτα γράμματα. Τόσο δυνατά βιώματα πώς να τα αντέξει η ψυχή, είναι στάμπες στο κερί της ζωής που δεν θα σβήσουν ποτέ!!! Ποιος ξέρει πόσοι από εμάς που επισκεφθήκαμε τη Μηλιά θα αξιωθούμε ξανά να την ξαναπερπατήσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μηλιώτες που έφυγαν παιδιά από τη Μηλιά τώρα την επισκέπτονται γέροντες. Η έξοδος από τον πανέμορφο κήπο το Δημοτικού Σχολείου, που πριν την εισβολή έλαμπε από ζωή και ομορφιά, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που πήρε το 1ο βραβείο. Πριν επιστρέψουμε στις ελεύθερες περιοχές, σταματήσαμε για προσκύνημα στον Απ. Βαρνάβα, όπου ο Αγιος μας άνοιξε τις πόρτες να τον προσκυνήσουμε χωρίς πληρωμή στον εισβολέα.

10 10 Πές της μάνας σου ότι εν τζιαι μπόρω κάθε μέρα να τρώω ένα κοτόπουλλο Ενας Μηλιώτης αρραβωνιάστηκε μια Μηλιώτισσα Η πεθερά για να καλοκρατεί το γαμπρό, να έχει καλά την κόρη της όταν παντρευτούν, κάθε μέρα μαγείρευε ένα κοτόπουλο από το κοτέτσι της Ο γαμβρός εσχόλαννε πρώτος κάθε μέρα, άνοιγε την κατσαρόλλα, έβρισκε μαγειρεμένο το κοτόπουλο και σαν καλοφαγάς αλλά και για να μην δυσαρεστήσει την πεθερά του καθόταν και έτρωγε ολόκληρο το κοτόπουλο Στις πολλές ημέρες όταν έφαγε όλο το γουμά της πεθεράς, φώναξε της αρραβωνιαστικιάς και της είπε «ρε αγάπη μα έν τζιαί μπόρω να τρώω κάθε μέρα ένα κοτόπουλο» Η αρραβωνιαστικιά τότε με ευγένεια του λέει μα αγάπη μου το κοτόπουλο ήταν για όλη την οικογένεια, όμως εν πειράζει έχουμε τζιαί κουνέλια Ο ΓΟΥΜΑΣ Αργυρούλα Αντώνη Καραντώνη Η Αργυρούλα όταν γνώρισε τον Μηλιώτη που έφαε το γουμά της πεθεράς του, εμπνεύστηκε από τον εύθυμο χαρακτήρα του και έγραψε το πιο κάτω ποίημα. Εβαλεν η νύφη, έσσω τον μπελά. Τζι έφταιξε της πεθεράς, ούλλος ο γουμάς. Γάμοι Μηλιωτών Ο Χρήστος Παπαδοπούλου& η Δήμητρα Νικηφόρου (θυγατέρα της Σούλλας Χ Φλουρέντζου) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στο Συνοικισμό Ξυλοφάγου, Λάρνακα Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 στις 3.30 μ.μ. Συγχαρητήρια και δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων «Μέγαρο» στην Ξυλοφάγου. Εσκόλανε τη νύχτα, τζι έτρων ο γαμπρός, μιαν όρνιθα σωστή που του βαλλεν, η πεθερά του ομπρός. Ελειψε στο τέλος, ούλλος ο γουμάς, τζι εφταίξαν τα κουνέλια, της φτωσιής της πεθεράς. Λαλεί της μάντα ντούτα, έν τζι είμαι νηστικός, ψήννε νάκκο λίον, αν θέλεις για να μείνω έσσω σου γαμπρός. Αντί να τραβήσει την χαρτωμένη που το πόδι τράβησε την πεθερά Ενας Μηλιώτης όντας κουτσός εκείνο το διάστημα, κάπου κτύπησε, ξεκίνησε από τα περβόλια του χωριού «Προσκαλούνται όλοι οι Μηλιώτες» Οι Μηλιώτες δεν πιανόμαστε στο φαϊ. Μιας και αναφέραμε ότι οι Μηλιώτες είναι καλοφαγάδες να αναφέρουμε και άλλα περιστατικά. Ο Κώστας Καραντώνη πήγε με το φίλο του το Ππασιά (Σταύρο Κακουρή) να δουλέψουν στην Γύψου. Κατά το διάλειμμα, έβγαλε από τη βούρκα του ο Κώστας, ένα μεγάλο ψωμί χωριάτικο που έψησε η μάνα του η Χρυσταλλού. Ο Ππασιάς του λέει ρε συγγενή δεν έφερα τίποτε, να πεταχτώ στο χωριό να φέρω καμιά ρέγγα να φάμε. Μέχρι να επιστρέψει ο Ππασιάς, ο Κώστας έφαγε το ψωμί μόνος του. Ο Ππασιάς του λέει «ρε συγγενάτσο εννά φάμε την ρέγγα ξερή;». Συχνά ο Ππασιάς, ο Κώστας Καραντώνη, ο Ανδρέας Λάρκος και άλλοι Μηλιώτες καθόντουσαν και γλεντούσαν για τρεις νύκτες τρώγοντας και πίνοντας. στον Αη Πάππο, όπου διέμενε με τα αδέλφια του και καλλιεργούσε τα χωράφια της οικογένειας, να πάει στη Μηλιά να συναντήσει την χαρτωμένη του. Στη Μηλιά έφτασε νύκτα. Μέσ τα σκοτεινά, όπως όλοι κοιμόντουσαν μαζί στο πάτωμα, σημάδεψε το πόδι της χαρτωμένης και το τράβησε ελαφρά για να ξυπνήσει.μα για κακή του τύχη, βρήκε λάθος πόδι, τράβηξε το πόδι της πεθεράς και καθώς εκείνη την εποχή οι χαρτωμένοι ζούσαν χωριστά μέχρι το γάμο, έγινε του κουτρούλλη ο γάμος από την πεθερά Αφήγηση στον Αντώνη Καραντώνη από τους Ανδρέα και Γιάννο Χατζημούνα. Οι παλιοί Μηλιώτες θυμούνται με καμάρι την ομάδα της ΑΕΜ Μηλιάς, όταν μέχρι το 1957, ενωμένοι όλοι οι Μηλιώτες αγωνίζονταν σ αυτή. Ο Γιάννος Χατζημούνα που τώρα διαμένει στην Αυστραλία, θυμάται με νοσταλγία τις όμορφες στιγμές που πέρασε με τους αγαπημένους τότε παιδικούς του φίλους και συμμαθητές, τον Αντρίκκο του Χαρή και τον γείτονα του Βάκη Προκοπίου. Ενωμένοι τότε οι Μηλιώτες ήταν αήττητοι στο ποδόσφαιρο και στο ξύλο. Και οι τρεις καρδιακοί φίλοι, μου εκμυστηρεύτηκαν με πόνο ψυχής πως μια τέτοια φιλία, κατάντησε να σπάσει μέσα στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Θέατρο η ζωή, παιδαγωγός, μας παίζει πολλά παιχνίδια Να ευχόμαστε να φεύγουμε από τον κόσμο αυτό καλύτεροι και πιο σοφοί «Ανθρωποι».

11 11 Φωτογραφίες από το πάρτι γνωριμίας νέων Μηλιωτών που παρέθεσε το Σωματείο μας στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στις Κόκκινες Λάρνακας στις Μηλιά Αμμοχώστου Ο Παπάκαζελας συνομιλεί με το δάσκαλο το Μάκη. 2. Από αριστερά η Μαρία, η Παναγιώτα, ο Κώστας, η Αντρη, ο Λένος και ο Δημήτρης. 3. Από δεξιά ο κοινοτάρχης, η Χαρίκλεια, ο Δημήτρης, ο Λένος, η Αντρη, ο Κώστας. 4. Από δεξιά ο Λοϊζος, ο Παναγιώτης, ο Σώτος, ο Μάκης, ο Αντώνης, ο Σάββας με τη μαντηλιά, ο Παττίχας, ο Παπάκαζελας, η Κίκα και ο Λούκας. 5. Από αριστερά η Μαρία, ο Χάρης Χαρίτου τα παιδιά του Δημήτρης και Χαράλαμπος (διαμένουν στις ΗΠΑ), η Αργυρούλα που μαγείρεψε. 6. Από δεξιά ο Χαράλαμπος, ο Χρίστος και ο Γιάννης. ΕΡΕΥΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΚΕΡΔΙΖΩ Αγαπητά μας παιδιά, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Επιτροπής του χωριού μας σας προσκαλούμε να ερευνήσετε και να παρουσιάσετε τις εργασίες σας στις στήλες του περιοδικού μας. Εγκαινιάζεται η στήλη με τον ομώνυμο τίτλο «Ερευνώ Παρουσιάζω-Κερδίζω» στην οποία θα δημοσιεύονται εργασίες παιδιών με θέματα ποικίλων ενδιαφερόντων όπως: - H οικογένεια μου Το χωριό μου Ποιήματα Ζωγραφιές Εκτός από την παρουσίαση οι εργασίες θα αξιολογηθούν από ομάδα εκπαιδευτικών και θα δοθούν τιμητικά διπλώματα και στην καλύτερη εργασία από κάθε κατηγορία θα δοθούν ανάλογα τα πιο κάτω βραβεία:- Εκθεση Κινητό τηλέφωνο Ποίημα Εκτυπωτή Ζωγραφιά-ΜP3 H παράδοση των εργασιών να γίνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέσω του περιοδικού μας και οι βραβεύσεις θα γίνουν ζωντανά στην ερχόμενη συνεστίαση τον προσεχή Μάιο. ΜΝΗΝΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΣ. Μέσα στον μαύρο Αύγουστο που τόσες συμφορές συσσώρευσε στην Κύπρο μας τελέστηκαν τα μνημόσυνα αυτών που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της Ηλιος. Μεταξύ αυτών και των χωριανών μας, Ανδρέα Προδρόμου και της οικογένειας Ξιούρουππα. Φωτογραφία από το μνημόσυνο της οικογένειας Ξιούρουππα στην Αραδίππου, όπου ο Χαρής και η Σοφούλα κέρασαν όλους τους Μηλιώτες που παρέστησαν καφέ και αλμυρά στο σπίτι των παιδιών τους. Γι αυτούς τα παιδιά τους είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ.

12 12 Μηλιά Μηλια Αμμοχώστου Αμμοχωστου Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου μας Ταξιδέψετε στον κόσμο της Μηλιάς. Επισκεφτείτε και τυπώστε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας από τη Μηλιά και τους κατοίκους της. Διαβάστε και τυπώστε έγχρωμες όλες τις εκδόσεις του Σωματείου μας (των εφημερίδων). Μάθετε τις παλιές και νέες εκδηλώσεις του Σωματείου μας. Μάθετε τα νέα του χωριού μας και των κατοίκων του. Εκδόσεις του σωματείου μας. Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε τις πιο κάτω εκδόσεις του σωματείου μας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ή στο τηλέφωνο Τα 5 περιοδικά και οι εφημερίδες σας αποστέλλονται δωρεάν μέσω Τα αυτοκόλλητα με την εκκλησία του Αγ. Επιφανείου μαζί με ένα μπρελόκ κλειδιών με το σήμα του σωματείου μας σας αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην τιμή των 5. Ετοιμάζεται πρόγραμμα με το γενεαλογικό δένδρο του χωριού μας το οποίο μόλις ετοιμασθεί μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε βιβλίο. Το Σωματείο μας μπορεί να συμβουλεύει Μηλιώτες πώς μπορούν να μεταβιβάζουν στα παιδιά τους την περιουσία τους στην κατεχόμενη Μηλιά. Γίνε συνδρομητής με 10 το χρόνο Επιθυμώ να γίνω Συνδρομητής των περιοδικών εκδόσεων της εφημερίδας «Μηλιά Αμμοχώστου» και παρακαλώ να μου αποστέλλεται στην ακόλουθη διεύθυνση: Παρακαλούμε όπως με την αποστολή της αίτησης εγγραφής συνδρομητή, αποστέλλετε και την επιταγή σας ή το ποσό των 10 στο όνομα του Σωματείου «Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου». Στο ποσό των 10 συμπεριλαμβάνονται όλα τα ταχυδρομικά τέλη. Επίσης μπορείτε να καταθέτετε τη συνδρομή σας στο λογαριασμό αρ που διατηρεί το Σωματείο μας στην Τράπεζα Κύπρου Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Λεωφόρος Αγ. Σοφίας αρ. 139, 7104 Αραδίππου Λάρνακα, Κύπρος Παρακαλούμε όσους μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο μας, για διατήρηση της μνήμης του κατεχόμενου χωριού μας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Μηλιωτών, να μας αποστείλουν ότι υλικό έχουν σε σχέση με το χωριό μας και τους κατοίκους του. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Τ.Τ. ΤΗΛ ΦΑΞ ΗΜΕΡ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Η εφημερίδα «Μηλιά Αμμοχώστου» εκδίδεται από το Σύνταξη / Επιμέλεια: Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Αντώνης Καραντώνης Τεχνική επεξεργασία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Φωτογραφικό υλικό: Αντώνης Καραντώνης Διόρθωση κειμένων: Χριστόφορος Μάκης, Παναγιώτα Κίτσιου Φακέλωμα / Αποστολή: Γιάννος Χρυσοστόμου, Ηλίας Χρυσοστόμου Συνεργάτες: Αντρη Καραντώνη, Ειρήνη Καραντώνη, Ανδρέας Κελεπενιώτης, Ανδρέας Χρυσοχός, Αργυρούλα Καραντώνη. Ιστοσελίδα: Δημιουργία/συντήρηση/επιμέλεια: Δημήτρης Καραντώνης

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.1.02.7 Αρ.Τηλ.: 22893404 Ηλ. Διεύθυνση: analytika.programmata@schools.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ 2014-2015 Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ Η τουρκική εισβολή μέσα από φωτογραφίες Εργασίες από τα παιδιά του Γ 2 Το πρωί της 20 ης Ιουλίου 1974, οι Κύπριοι ξύπνησαν από τον ήχο των σειρήνων. Ο ουρανός ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ, στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο, προσπαθεί να αφυπνίσει τους μαθητές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξαιτίας της

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία) 2. Άκουσε προσεκτικά και γράψε ό,τι λείπει - Ευτυχία μου γεια σου. Τι κάνεις; - Γεια σου Αντώνη. Είμαι καλά. Εσύ; -

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Kangourou Greek Competition 2014

Kangourou Greek Competition 2014 Thales Foundation Cyprus P.O. Box 28959, CY2084 Acropolis, Nicosia, Cyprus Kangourou Greek Competition 2014 Level 3 4 Γ - Δ Δημοτικού 15 Νοεμβρίου/November 2014 10:00 11:15 Ερωτήσεις 1 12 = 3 βαθμοί η

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ 2009 ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Νέος χρόνος με διασκέδαση! Μήνας με τα κρύα του ο πρώτος, το ξενοδοχείο «Χίλτον» προσφέρει ζεστασιά και μουσική. Μπάντα εποχής διανθίζει τη βραδιά του 1970, με τον Γιώργο Κοτσώνη στο πιάνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολικό έτος 2004 2005 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΤΕΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Λευκωσία, 13 Μαΐου 2010 ρα Ζήνα Πουλλή ιευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αξιότιμη Κυρία, ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Παγκύπριας Ολυμπιάδας Χημείας 2009 2010 για τις τάξεις Α, Β και

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 προσ. Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 19 Απριλίου 2011 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/Διευθύντριες,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ πρόσκληση Ημερομηνία Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 Ώρα 9:30-17:00 Τοποθεσία Αίθουσα Β108 Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1 2109 Αγλαντζιά Ιστοσελίδα logipaignion.cs.ucy.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Αγλαντζιάς...Πρώτα η Αγλαντζιά Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 1. Αβάνης Σάββας Γεννήθηκε στο Προδρόμι της Επαρχίας

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO Page 1 / 6 Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ TANCIC NENAD DRAGISA A109484 478 TRABERT SYLVIA A100115 349 ΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ A044586 320606 ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ ΑΝΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A059276 476530

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, οι τετάρτες τάξεις του Θ Δημοτικού Σχολείου Πάφου πήγαν εκδρομή στο Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού. Ο σκοπός τους ήταν να περπατήσουν

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Οκτώβριος 2014 - Τεύχος 43 2 Οκτωβρίου Γίνονται οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου κάθε τμήματος. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙΟΥ ΤΑΞΗ Δ 1

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙΟΥ ΤΑΞΗ Δ 1 Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙΟΥ ΤΑΞΗ Δ 1 Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας πολιτισμού» συμμετείχαμε τα τμήματα Δ 1 και Δ 2 και το τμήμα Ε 2 του σχολείου μας, σε μια περιήγηση στα πολιτιστικά μέρη του Γερίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ/ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ/ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: dionysiou.despo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πασχαλινό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Υπό την αιγίδα της «Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου» ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΤΡΙΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Πασχαλινό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Υπό την αιγίδα της «Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου» ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΤΡΙΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡΓΙΩΝ 11-16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Πασχαλινό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Υπό την αιγίδα της «Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής 2015 : «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή»

Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής 2015 : «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή» «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή» Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με τις Ιατρικές

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 1. Βραβείο Φυσικής Καθηγητικού Συλλόγου στη μνήμη Προκόπη Τάκη Το βραβείο επιδίδει ο Κυριάκος Ερωτοκρίτου ΒΔ. Απονέμεται στον τελειόφοιτο μαθητή

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION MOTORSPORT FEDERATION ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ 2009 OVERALL STANDINGS 1 ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κώστας 10 10 8 10 10 48 48 2 ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗΣ Σίµος 4 8 10 6 10 38 38 3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Παρασκευάς 6 8 5 6 8 8 41 36 4 ΑΝ ΡΕΟΥ Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα "Άρωνας 2015" - 22/3/2015

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα Άρωνας 2015 - 22/3/2015 A0 ΑΓΟΡΙΑ 1 8 ΖΕΝΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜ AGIOS MNASON 4 0:12:22 2 6 ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 3 2 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΠΡΟΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 4 64 Εφραίμ Πατσαλιδης Δημητρης POL 4 0:13:24 5 3 ΧΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια

«Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας «Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια ζούσαν σε ένα παλάτι. Ο Φωτιάς δεν τις άφηνε να βγουν έξω ποτέ. Στερέωνε την πόρτα με ένα βαρύ ξύλο. Μια μέρα

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης Εργασία από τα παιδιά της Α 1 τάξης Τετάρτη, 15 του Μάη Χθες πέρασα μια όμορφη μέρα. Το πρωί ξύπνησα και ετοιμάστηκα για το σχολείο. Φόρεσα τη στολή μου, έφαγα το πρόγευμά μου και ξεκίνησα για το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Εργασία από τα παιδιά της Στ 1 2014-2015 Να που φτάσαμε πάλι στο τέλος μιας ακόμα χρονιάς. Μιας χρονιάς που καθορίζει πολλές στιγμές που θα γίνουν στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2015, από τα Λύκεια του Δήμου Ορχομενού.

Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2015, από τα Λύκεια του Δήμου Ορχομενού. Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2015, από τα Λύκεια του Δήμου Ορχομενού. Και φέτος ο Δήμος Ορχομενού διοργάνωσε μια λιτή τελετή για τη βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ. 13ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ-Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ 3 ος Ετήσιος Διαγωνισμός Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές «ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΕΙΟΝ 2011». 1 ο Βραβείο: Μάριος Χατζημιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αριστείδη Χαραλάµπους 8 2008 Στρόβολος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22316439 22316445 22315562 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Α' Κυριάκου Μάτση 26 2368 Άγιος Δοµέτιος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22776530

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Δελτίο Τύπου 19-10-2015 Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μήλο στην πλάτη ενός σκαντζόχοιρου

Ένα μήλο στην πλάτη ενός σκαντζόχοιρου Ένα μήλο στην πλάτη ενός σκαντζόχοιρου Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα σκαντζοχοιράκι που νύσταζε πολύ και ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Ξαφνικά όμως έπεσε ένα μήλο πάνω στην πλάτη του και καρφώθηκε στα αγκάθια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς»

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις

Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις Όταν φωνάζουμε κάποιον ή του απευθύνουμε το λόγο, λέμε το όνομα του στην ΚΛΗΤΙΚΗ. Γιώργο, μ' ακούς: Καθίστε, κύριε Παυλίδη! Παιδιά! Ησυχία! Συχνά τον αποκαλούμε όχι με

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016 ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 1.1. ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ 5455 Παντελίτσα Θεοχαρίδου Λακατάµεια Δ Λακατάµεια Στ 1.2. ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 6187 Παναγιώτα Λόρη ΠΑΣΥΔΥ (νέο) (25) Μακεδονίτισσα Β (25) 8102 Βασούλα Παναγή-Καγιά

Διαβάστε περισσότερα

Από τη Σχολική μας Ζωή

Από τη Σχολική μας Ζωή ΤΕΥΧΟΣ 7 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Ε Ι Δ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ Από τη Σχολική μας Ζωή Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας για τη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. Εκδηλώσεις Μνήμης. Χρόνια από το Ολοκαύτωμα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. Εκδηλώσεις Μνήμης. Χρόνια από το Ολοκαύτωμα ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Εκδηλώσεις Μνήμης 69 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής,

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2007-2008 ΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 1 ΣΚΥΤΑΛΟ ΡΟΜΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΑΕΤΟΙ ΑΤΙ 2 ΜΙΚΤΟ ΑΝ ΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΑΛΠΑΤΡΟΣ 83 3 ΜΙΚΤΟ ΕΦΗΒΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΜΕΛΩ ΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΥΣ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά της πρώιμης παιδικής ηλικίας (3 ½ - 7 ½ ετών)

ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΜΕΛΩ ΙΕΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΥΣ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά της πρώιμης παιδικής ηλικίας (3 ½ - 7 ½ ετών) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Αρ. Φακ.: 7.11.12.11.1 Αρ. Τηλ.: 22800910 Αρ. Φαξ.: 22305126 E-mail: dde-eparhiako-lef@schools.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στήριξε την Καλύτερη Ομάδα Στήριξε ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1. Αγγελίδου Ρεβέκκα 2. Ανδρέου Έλενα 3. Αντωνίου Αντρέας 4. Βασιλείου Ελένη Αντικαταστάτρια

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος;

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Πρώτα, πρώτα είμαι άνθρωπος. Γεννήθηκα από φτωχή οικογένεια. Υπέφερα πολύ. Από 10 χρονών εργαζόμουν

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης Τερσεφάνου 2014 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ, Ιανουάριος Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης 18 Θανάσης, Κύριλλος 19 Μακάριος 20 Ευθύμιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 22.8.2014 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τις πιο κάτω μεταθέσεις και διορισμούς Εκπαιδευτικών Λειτουργών

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη διαβάζω ιστορίες Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός Λίνα Σωτηροπούλου Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη 11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Το δώρο της γιαγιάς Μόλις χτύπησε το ξυπνητήρι, με έπιασε πανικός. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014

Θέμα: Επιµόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης στα Αναλυτικά Προγράµµατα (Κεντρικές Επιμορφώσεις) 2013-2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΑΣΚΗΣΗ 1 η : 7 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Αφού μελετήσετε τις πιο κάτω πηγές, να απαντήσετε στα ερωτήματα που ακολουθούν: Πηγή 1η: Ιωάννα, μαθήτρια, 11 χρόνων, δήλωση στις 14/3/2015 Μου αρέσει να πηγαίνω

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καρνέζης στα Γιάννενα έφτασε τις 11 συμμετοχές σε πέντε σεζόν με τον Παναθηναϊκό και είναι ο πορτιέρο που έχει καταφέρει να διχάσει!

Ο Καρνέζης στα Γιάννενα έφτασε τις 11 συμμετοχές σε πέντε σεζόν με τον Παναθηναϊκό και είναι ο πορτιέρο που έχει καταφέρει να διχάσει! Ο Καρνέζης στα Γιάννενα έφτασε τις 11 συμμετοχές σε πέντε σεζόν με τον Παναθηναϊκό και είναι ο πορτιέρο που έχει καταφέρει να διχάσει! Ο 27χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σίγουρα από το βράδυ της

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2014

Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2014 Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2014 Σε μια σεμνή αλλά ζεστή εκδήλωση, το βράδυ της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ορχομενού βράβευσε τους

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α. Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α Αριθμός 4706 Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 553 Αριθμός 394 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αναφορικά με τη γνωστοποίηση με αριθμό 383 που δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Προσκυνηματική Εκδρομή

Προσκυνηματική Εκδρομή Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους ραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι και τις 27 Αυγούστου πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους των μελών και των φίλων των Χριστιανικών Συνδέσμων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες 1 Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων 1. Η αγαπημένη γεύση παγωτού των παιδιών Γεύση

Διαβάστε περισσότερα

Συνομιλία με το "Γαβριήλ" της ΕΟΚΑ Με το επαναστατικό όνομα "Γαβριήλ" άρχισε τον αγώνα της στην ΕΟΚΑ η Δήμητρα Κουρσουμπα - Γρήγορα. Μυήθηκε στην Οργάνωση το Δεκέμβριο του 1955 από την Ανδρούλα Κούσπετρη,

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, 2014 -Τεύχος 20

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, 2014 -Τεύχος 20 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, 2014 -Τεύχος 20 ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΑΣΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2014 Καρτερούμε αναπολώντας

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2011 -Τεύχος 14. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2011 -Τεύχος 14. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2011 -Τεύχος 14 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Παραθερισμός στον Πρωταρά Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες τοποθετήσεις και μετακινήσεις Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

DESIGNED BY NETINFO PLC

DESIGNED BY NETINFO PLC DESIGNED BY NETINFO PLC Τηλ: 22652090 Φαξ: 22652690 Ο πρόεδρος, τα μέλη και το προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατανιστάσας, σας εύχονται Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2011 Κοπή της βασιλόπιτας από τον

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.6.2 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 5 Ιανουαρίου 2012 Διευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες συμπληρωματικές τοποθετήσεις και μετακινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα με τα χέρια από φως

Η γυναίκα με τα χέρια από φως ΛIΛH ΛAMΠPEΛΛH Σειρά: Κι αν σου μιλώ με Παραμύθια... Η γυναίκα με τα χέρια από φως Εφτά παραμύθια σχέσης από την προφορική παράδοση Τρεις τρίχες λύκου Ζούσε κάποτε, σ ένα μικρό χωριό, ένας άντρας και μια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που εργάζεται για όλους Ο Απόστολος Παύλος, ο διδάσκαλος Ο Σαούλ ήταν ένας πολύ μορφωμένος Ιουδαίος, που ζούσε στην Παλαιστίνη, μια χώρα πολύ κοντά στο νησί μας.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή δύο ιστοριών

Συγγραφή δύο ιστοριών Συγγραφή δύο ιστοριών ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ: Τα παρακάτω βήματα 1 έως 4 αφορούν το 1ο στάδιο και υλοποιήθηκαν με την εργασία και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Αγάπης Βράντση και Κυριάκου Πεντερίδη, ενώ τα βήματα

Διαβάστε περισσότερα