Αγαπητά Μέλη και Φίλοι,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αγαπητά Μέλη και Φίλοι,"

Transcript

1 Αγαπητά Μέλη και Φίλοι, Με το νέο χρόνο μετακομίσαμε σε νέα Γραφεία, που βρίσκονται μέσα στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας και κοντά στην Πλατεία Συντάγματος (οδός Λέκκα 23 25, 1 ος όροφος). Ο χώρος είναι πιο φιλόξενος και ικανοποιητικός για προβολές, διαλέξεις και συναντήσεις των Μελών μας. Έληξε τυπικά η Χιονοδρομική Αγωνιστική περίοδος. Η συμμετοχή μας στους αγώνες πραγματοποιήθηκε με 37 Αθλητές-τριές μας που μας έφεραν χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες Εφήβων και Παμπαίδων, αλλά και σε άλλες σημαντικές θέσεις, αργυρά, χάλκινα και επαίνους στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Παίδων-Κορασίδων. Η Ακαδημία Σκι, αλλιώς το φυτώριο της αθλητικής ομάδας, λειτούργησε με 66 παιδιά ηλικίας 4-13 ετών. Οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία τους Διεθνείς Αγώνες FIS Apollo Cup και 2 ο Κύπελλο Ελλάδας ΑΓΕΝ με συμμετοχή ξένων Αθλητών από 6 Χώρες. Από την αρχή της χρονιάς, οργανώσαμε Σχολή Αρχαρίων Ορειβασίας, Σχολή Μέσου Επιπέδου Ορειβασίας, Σχολή Ορειβατικού Σκι και Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων, με συμμετοχή 38 Ορειβατών-σών. Οι Αναβάσεις με βάση το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν με ικανοποιητική συμμετοχή, με εξαιρέσεις κάποιες που ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας. Επιτυχία από απόψεως συμμετοχής και οργάνωσης, είχαν οι αναβάσεις Winter Mountain Series, που για πρώτη φορά οργανώθηκαν και ο στόχος τους ήταν να δραστηριοποιήσουν απόφοιτους των Σχολών Ορειβασίας. Θα ακολουθήσει η οργάνωση Αθλητικού φυτωρίου Ορειβατικού Σκι. Με την ένταξη της Αγωνιστικής Αναρρίχησης στο θερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινήσαμε την επαναδραστηριοποίηση της αθλητικής ομάδας, ώστε να βρεθούμε στο προσκήνιο του αθλήματος, οπότε ζητούμε την βοήθειά σας για την ένταξη παιδιών στην ομάδα μας. Το Δ.Σ.

2 ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2017 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Όλες οι αναχωρήσεις είναι απ' την πλατεία Συντάγματος (μπροστά απ' το Ταχυδρομείο) εκτός αν αναφέρεται διαφορετικό σημείο αναχώρησης. Οι συντομεύσεις είναι : Ω.Π. = Ώρες Πορείας, Β.Δ. = Βαθμός Δυσκολίας, Υ.Δ. = Υψομετρική Διαφορά. ΜΑΪΟΣ 2017 Κυριακή 7/5/2017 ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΥΜΗΣ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Κύμη. Ρέμα Καρυάς Εφταός Βρωμονέρα Αγ. Κωνσταντίνος Ρέμα Καρυάς (κυκλική). Όμορφο οροπέδιο με πολύ ωραία θέα. Ω.Π. : 5 Β.Δ. : 1 Αρχηγοί : Αλέξανδρος Ασωνίτης Γ. Βαλιάνος. Πέμπτη 11/5/2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ του Γιάννη Κορνάρου με θέμα : «Νότια Αφρική Καταρράκτες Βικτώριας». Κυριακή 14/5/2017 ΟΙΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΓΡΕΒΕΝΟ 06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την Υπάτη Φθιώτιδας. Αναχώρηση από γραφικό μονοπάτι για το καταφύγιο της ΕΟΟΑ και το αλπικό οροπέδιο Λιβαδιές. Ακολουθεί ανηφορική πορεία για την κορυφή Γρεβενό (2116 μ.). Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι στην Υπάτη, για φαγητό. Σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Λαμίας. Ω.Π. : 8 Β.Δ. : 2 Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός Σάββατο - Κυριακή 13-14/5/2017 ΑΓΡΑΦΑ (Σβόνη, Πουλί, Παπαδημήτρη) Εκδήλωση της Περιφέρειας Ορειβατικών Σωματείων Αττικής και Ευβοίας με οργανωτή τον ΕΟΣ Ηλιούπολης. ΣΑΒΒΑΤΟ 15:30 : Αναχώρηση από Ομόνοια ( 3 ης Σεπτεμβρίου και Σατωβριάνδου) για Ανθηρό Καρδίτσας. Ύπνος σε σκηνές στο προαύλιο του Δασικού χωριού.

3 ΚΥΡΙΑΚΗ : Προώθηση στα Πετράλωνα και ανάβαση Σβόνη, Πουλί, Παπαδημήτρη και κατάληξη στο Καροπλέσι και επιστροφή στην Αθήνα. Ω.Π. : 10 Β.Δ. : 3+ Υ.Δ : 1020 Αρχηγός ομάδας ΕΟΣΑ : Θεμιστοκλής Μυστριώτης Δηλώσεις των μελών του ΕΟΣ Αθηνών στη γραμματεία μας. Κυριακή 21/5/2017 ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ 06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ζεμενό Αράχωβας. Ανάβαση προς τα Μαύρα Λιθάρια μέσω απότομου μονοπατιού και κατάβαση μέσω της κόψης των Μαύρων Λιθαριών προς το Μοναστήρι Κοιμήσεως Θεοτόκου, Ιερουσαλήμ. Ω.Π. : 8 Β.Δ. : 2 Αρχηγοί : Φώτης Τσακίρογλου, Δημήτρης Σελίμης. Σάββατο - Κυριακή 20-21/5/2017 ΚΟΖΙΑΚΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 07:00 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης για Πιαλεία Τρικάλων (240 μ.) στις παρυφές του Κόζιακα. Ανάβαση στη θέση Κιόσκι του Μπέη (1170 μ.). Κατασκήνωση εκεί (υπάρχει πηγή ). Απογευματινός περίπατος έως την πηγή της Κρανιάς (1160 μ.) και επιστροφή στην κατασκήνωση για μαγείρεμα και ύπνο. Ω.Π. : 5.30 Β.Δ. : 2 ΚΥΡΙΑΚΗ : Διάσχιση της ράχης του Κόζιακα έως τη θέση Τρύπιο Λιθάρι (1630 μ.) και από εκεί ανάβαση στην κορυφή Χατζηπέτρος (1901 μ.) μέσω του καταφυγίου (1710 μ.). Από την κορυφή κατάβαση στο Τρύπιο Λιθάρι από άλλη διαδρομή και από εκεί κατάβαση στο χωριό Κόρη Τρικάλων (900 μ.). Ο Κόζιακας είναι από τα ωραιότερα Ελληνικά βουνά με πανέμορφο δάσος φυλλοβόλων και κωνοφόρων. Η πανίδα του βουνού είναι από τις πιο πλούσιες. Ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί από τους συμμετέχοντες. Ω.Π. : 8 Β.Δ. : 2 με ένα δύο σημεία + Αρχηγοί : Γιώργος Σιδηράς, Γιώργος Μουζακίτης Πέμπτη 25/5/2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ του Στέφανου Γιάννου με θέμα : «Βυζαντινό κάστρο Χλεμούτσι - Κεφαλονιά Βόρεια Ιθάκη».

4 Κυριακή 28/5/2017 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Καστανιά. Ανάβαση στην κορυφή (1695 μ.) και κατάβαση στο Μάτι Φενεού. Ω.Π. : 4 Β.Δ. : 1 Υ.Δ. : +600 Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Βασίλης Κασκούτης ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 Κυριακή 4/6/2017 ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ «ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΗΣ» 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την Αρχαία Κόρινθο και επίσκεψη του Αρχαιολογικού χώρου. Περιμετρική πορεία εσωτερικά των τειχών της Ακροκορίνθου και επίσκεψη στο κάστρο «Πεντεσκούφης». Μπάνιο και φαγητό στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Ω.Π. : 4 Β.Δ. : 1 Αρχηγοί : Γιώργος Δελήμπασης, Στέφανος Γιάννου Κυριακή 11/6/2017 ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΙΑΝΑ - ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για την Τρίπολη και το ιστορικό χωριό Πιάνα (950 μ.). Διαδρομή : Πιάνα Σπηλιά του Πάνα Πιανοβούνι- κατάβαση στο Λυκόρεμα. Περνάμε μικρούς καταρράχτες και μεταβαίνουμε στο Αρκουδόρεμα. Διασχίζουμε το Αρκουδόρεμα ανηφορικά μέχρι την ιστορική τοποθεσία Λιμποβίσι (1250 μ.). Σε συνεργασία με το ΣΑΟΟ Τριπόλεως Ω.Π. : 7 Β.Δ. : 2 Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός Σάββατο - Κυριακή 10-11/6/2017 ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 07:30 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης για την Αναβρυτή Λακωνίας (800 μ.). Πορεία στο διεθνές μονοπάτι Ε4 : Λακκώματα καταφύγιο Ταϋγέτου (1550 μ.). Διανυκτέρευση σε σκηνές. Ω.Π. : 5 6 Β.Δ. : 1 ΚΥΡΙΑΚΗ : Ανάβαση στην κορυφή «Προφ. Ηλίας» (2407 μ.) και κατάβαση στην πηγή «Μαγγανιάρης» (980 μ.). Επιστροφή στην Αθήνα. Ω.Π. : 6-7 Β.Δ. : 2 Αρχηγός : Μανώλης Μανιός

5 Κυριακή 18/6/2017 ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΑΓΡΙΕΛΙΚΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΜΙΛΤΙΑΔΙΟΣ ΑΤΡΑΠΟΣ) κυκλική πορεία 08:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Νέα Μάκρη. Διαδρομή : Ανατολή Νέας Μάκρης πρόποδες Αγριελικίου Ακρόπολις (στρατηγείο του Μιλτιάδη στη μάχη του Μαραθώνα ) Βωμός Διός κορυφή Στρούγγιζα Τουρλωτή (571 μ.) κατάβαση από τα Δυτικά στο σημείο εκκίνησης. Ω.Π. : 5.30 Β.Δ. : 1-2 Αρχηγοί : Θεοφ. Βορεινάκης, Στέφανος Γιάννου Σάββατο - Κυριακή 17-18/6/2017 ΚΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 06:30 : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης με πούλμαν για λιμάνι Λαυρίου. Άφιξη στις 10:00 στην Κορησσία, το λιμάνι της Κέας. Αναχώρηση από Κορησσία για Ιουλίδα, τη Χώρα της Τζιάς και μέσω περιοχής Ελληνικών και Κάτω Μεριάς φτάνουμε στη μοναδική Αρχαία Καρθαία. Εξαιρετικό Αρχαίο θέατρο και οι Αρχαϊκοί ναοί Αθηνάς και Απόλλωνος. Μπάνιο στη παραλία του αρχαιολογικού χώρου. Επιστροφή μέσω του αρχαίου μονοπατιού προς περιοχή Σταυρουδάκι, από όπου μέσω ΚΤΕΛ πάμε στο Γιαλισκάρι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το βράδυ στο Βουρκάρι για γεύμα και ποτό. Ω.Π. : 8 Β.Δ. : 2 Δηλώσεις μέχρι 7 Ιουνίου ΚΥΡΙΑΚΗ : Αναχώρηση στις 9:00 για Ιουλίδα με ΚΤΕΛ. Εκεί περιηγούμαστε στη Χώρα της Τζιάς και συνεχίζουμε από ωραίο πλακόστρωτο μονοπάτι (περνάμε από τον αρχαίο Λέοντα) και καταλήγουμε στην παραλία του Οτζιά. Μπάνιο στην ομώνυμη παραλία. Επιστροφή στο λιμάνι με ΚΤΕΛ, όπου θα αναχωρήσουμε στις 21:00 για Λαύριο. Επιστροφή με πούλμαν στην Αθήνα. Ω.Π. : 3 Β.Δ. : 1 Δηλώσεις μέχρι 30 Μαΐου Αρχηγός : Αλέξανδρος Ασωνίτης Σάββατο - Κυριακή 24-25/6/2017 ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ- ΠΟΤΑΜΟΣ ΔΗΜΟΣΑΡΗΣ ΟΡΟΣ ΟΧΗ (1398 μ.)

6 ΣΑΒΒΑΤΟ: 08:30 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης με πούλμαν για την Αγία Μαρίνα. Μετάβαση με F/B στα Νέα Στύρα και μετάβαση με το πούλμαν στην παραλία των Καλλιανών. Στήσιμο των σκηνών και μπάνιο. Φαγητό στους Άνω Καλλιανούς. Διανυκτέρευση στις σκηνές ή σε υπνόσακους. ΚΥΡΙΑΚΗ : 07:00 : Μετάβαση με το πούλμαν στο χωριό Λενοσαίοι. Εκεί αρχίζει το μονοπάτι, παράλληλα με τον ποταμό Δημοσάρη, για την κορυφή της Όχης, όπου το μοναδικό μεγάλο Δρακόσπιτο με την εκπληκτική αρχιτεκτονική του. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή με μπάνιο στον Δημοσάρη. Μετάβαση με το πούλμαν στα Νέα Στύρα Αγ. Μαρίνα και Αθήνα Ω.Π. : 7 Β.Δ. : 2 Αρχηγοί : Στέφανος Γιάννου, Θανάσης Ποντίκας ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 Σάββατο - Κυριακή 1-2/7/2017 ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ ΣΑΒΒΑΤΟ: 07:00 Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης για τη Χαρούδα - Πύργο Διρού όπου θα διανυκτερεύσουμε στο συγκρότημα «ΠΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΜ». ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Α) : Μέσα Μάνη : Σταυρί Αγ. Κυριακή χερσόνησος Τηγάνι (αρχαία Κύναιθος), όπου το κάστρο της Μαΐνης. Στην επιστροφή, μέσω μονοπατιού, επίσκεψη στο εκκλησάκι της Παναγίας της Αγήτριας του 13 ου αιώνα. Ω.Π. : 2.30 Β.Δ. : 1 ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Β) : Χωριό Κελεφάς φρούριο Κελεφάς Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας Κελεφά. Μπάνιο στην παραλία με τα περίφημα σπήλαια του Διρού. ΚΥΡΙΑΚΗ : Ανατολική Μάνη. Διαδρομή : Νύμφι (Βίγλα Μονή Κουρνού Αρχαία Αιγίλα Κιόνια Χαλόπυργος. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Μπάνιο στην παραλία Νύμφι. Ω.Π. : Β.Δ. : 1 Εφ όσον υπάρξει χρόνος, επίσκεψη στο ιερό του Ταινάριου Ποσειδώνα (νεκρομαντείο ψυχοπομπείο), πορεία έως τον φημισμένο φάρο του Ταινάρου, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης και μπάνιο.

7 Ω.Π. : 0.45 Β.Δ. : 1 Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Αλέξ. Ασωνίτης Δηλώσεις μέχρι 20 Ιουνίου. Κυριακή 9/7/2017 ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΣΤΥΡΑΙΩΝ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Αγία Μαρίνα Αττικής. Μετάβαση με το F/B στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Μεταφορά με το πούλμαν στα Άνω Στύρα, από όπου θα αρχίσει η διαδρομή από χωματόδρομο. Πλησιάζοντας το βουνό η διαδρομή μεταπίπτει σε μονοπάτι μέχρι την είσοδο της προϊστορικής ακρόπολης. Περιήγηση στα Δρακόσπιτα και επιστροφή από τα ίδια. Μεταφορά στην παραλία για μπάνιο και φαγητό. Ω.Π. : 4 Β.Δ. : 1 Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 7-8-9/7/2017 ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16:00 : Αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης για Καναλάκι Πρέβεζας, όπου θα παραμείνουμε σε ξενώνα. ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 8:00 για όρη Σουλίου (Κιάφα Κούγκι κ.λ.π). Μονοπάτι Τζαβέλαινας μέσα από ιδιαίτερη χλωρίδα προς Καναλάκι. Μετάβαση σε παραλία για μπάνιο. Ω.Π. : 4 5 Β.Δ. : 1 ΚΥΡΙΑΚΗ : Αναχώρηση 9:30 από ξενώνα για νεκρομαντείο Αχέρωντα. Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο Δέλτα του ποταμού. Δυνατότητα βαρκάδας. Φαγητό και επιστροφή στις 16:00 για Αθήνα. Ω.Π. : 3 Β.Δ. : 1 Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Ασωνίτης Δηλώσεις μέχρι 30 Ιουνίου Κυριακή 16/7/2017 ΦΑΡΑΓΓΙ ΝΗΛΕΑ (ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ) RIVER TREKKING 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Χαλκίδα Αγ. Άννα. Κατάβαση στο όμορφο φαράγγι και πορεία στο ποτάμι. Σε ορισμένα σημεία κολύμπι στο ποτάμι. Μπάνιο στην παραλία της Αγ. Άννας (ανάλογα με το χρόνο). Ω.Π. : 6 (πρόσβαση και έξοδος 2 ώρες. Μέσα στο ποτάμι 4 ώρες) Β.Δ. : 1

8 ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (παλιά) για το ποτάμι, αδιάβροχο σακίδιο ή σακούλες πλαστικές για ότι δεν πρέπει να βραχεί. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΠΡΕΝ. Αρχηγός : Βάγιας Νικολαΐδης Σάββατο - Κυριακή 15-16/7/2017 ΒΟΡΡΑΣ (Καϊμακτσαλάν) Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί με βάση το πρόγραμμα που θα λάβουμε από το ΣΕΟ Φλώρινας Αρχηγός : Θεμιστοκλής Μυστριώτης Κυριακή 23/7/2017 ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για τα Καλάβρυτα. Διαδρομή : Καλάβρυτα Ζαχλωρού Νιάματα Διακοπτό. Φαγητό και μπάνιο στο Διακοπτό. Ω.Π. : Β.Δ. : 1 Αρχηγός : Γεώργιος Δελήμπασης. Σάββατο - Κυριακή 22-23/7/2017 ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 από το Σταθμό Λαρίσης για Βίλια όπου και η έναρξη της πορείας μας με προορισμό το Πόρτο Γερμενό. Η πορεία μας εκτυλίσσεται μέσα σε καταπράσινο δάσος με θέα τον Κορινθιακό κόλπο. Μπάνιο και διανυκτέρευση σε σκηνές ή υπαίθρια, στο Πόρτο Γερμενό. Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί από τους συμμετέχοντες. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιστρέψει το απόγευμα του Σαββάτου με το πούλμαν ή την Κυριακή με το ΚΤΕΛ της γραμμής. Ω.Π. : 5-6 Β.Δ. : 1 Υ.Δ.: + 230, -750 Δηλώσεις συμμετοχών: από 11/07. Αρχηγοί : Θεοδόσης Παπάζογλου, Βασίλης Τσιότρας Κυριακή 30/7/2017 ΕΡΜΙΟΝΗ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΤΑΦΥΚΙ ΣΠΗΛΑΙΟ ΦΡΑΓΧΘΙ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Κόρινθο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας. Πορεία από Ηλιόκαστρο, μέσα από πευκόδασος προς φαράγγι Καταφύκι. Διάσχιση του φαραγγιού προς Παπούλια. Συνέχιση της πορείας προς το χωριό Φούρνοι και την παραλία Λάζες μέχρι το

9 σπήλαιο Φράγχθι, ένα από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης. Πορεία και κατάληξη στο όμορφο ψαροχώρι της Κοιλάδας. Ω.Π. : 4.30 Β.Δ. : 1 Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Στέφανος Γιάννου ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ /8-3/9/2017 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΙΘΑΚΗ 26/8 ΣΑΒΒΑΤΟ : Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης με πούλμαν για Κυλλήνη. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ μετάβαση στο Αργοστόλι. 27/8 ΚΥΡΙΑΚΗ : Ανάβαση στο μεγάλο βουνό, το μεγαλύτερο νησιωτικό (εξαιρουμένης της Κρήτης), στον θρυλικό Αίνο, με τη μισή Κεφαλονιά στα πόδια μας και μέσα από ελατοσκέπαστο μονοπάτι, άλλωστε μιλάμε για την <Abies Kefalonica>. Ω.Π. : 6 (3.5 ανάβαση διάσχιση κορυφογραμμής) Β.Δ. : 2-3 Υ.Δ. : 1100 Μετά θα επισκεφθούμε τον Πολιούχο του νησιού Αγ. Γεράσιμο και γεύμα σε κοντινή ταβέρνα. Το απόγευμα για όσους θέλουν, ωριαία πορεία στο Τραπεζάκι και μπάνιο στην πισίνα. 28/8 ΔΕΥΤΕΡΑ : Επίσκεψη στο διασημότερο Λιμνοσπήλαιο της Ελλάδος, την Μελισσάνη, μετά μπάνιο στον υπέροχο Μύρτο και ύστερα βόλτα στο Φισκάρδο. Μετά στον Άσσο και γεύμα. Το απόγευμα ότι και την προηγούμενη. 29/8 ΤΡΙΤΗ : Ιθάκη Πισαετός - Ανωγή και από κει πορεία για Κιόνι, το Φισκάρδο της Ιθάκης. Ω.Π. : 2 Β.Δ. : 1 μόνο κατάβαση Υ.Δ. : 400 Φαγητό στο Κιόνι και στο Σταυρό. Επιστροφή στη Σάμη Καρούζα. 30/8 ΤΕΤΑΡΤΗ : Φτέρη, μία από τις ωραιότερες και πιο ανόθευτες αμμουδιές της Κεφαλλονιάς. Ω.Π. : 3 Β.Δ. : 1 Υ.Δ. : 300

10 Το βράδυ μπάρμπεκιου δίπλα στην πισίνα. 31/8 ΠΕΜΠΤΗ: Πολιτιστικές διαδρομές φυσιολατρικές. Ανάβαση στα Κυκλώπεια, (μεγαλιθικό τείχος της αρχαίας Κράνης ) Ω.Π. : 1.5 Β.Δ. : 1 Υ.Δ. : 200 Μετά πάμε στο Ληξούρι στην παραλία Ξι με την κόκκινη άμμο και μετά επιστροφή στη πόλη για γεύμα. 1/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Σάμη Άγιοι Φανέπες, Φρούριο Κυάτης, Αντίσαμος. Το βράδυ Αργοστόλι. 2/9 ΣΑΒΒΑΤΟ : Μικρή πεζοπορική διαδρομή στο Τραπεζάκι και στην παραλία των Βλαχάτων μέσα από ήπιο χωματόδρομο. Ω.Π. : 3 (1.5 κατάβαση +1.5 ανάβαση ) Β.Δ. : 1 Υ.Δ. : 130 3/9 ΚΥΡΙΑΚΗ : Μπάνιο στην ωραία Λεύκα και αναχώρηση. Αρχηγοί : Αλέξ. Ασωνίτης, Στέφανος Γιάννου, Ν. Βαλλιανάτος Δηλώσεις μέχρι 25 Ιουλίου 11/8-27/8/2017 ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Ο ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία µε το ταξιδιωτικό γραφείο ΛΕΩΝΙΔΑΚΟΣ ΤΡΑΒΕΛ οργανώνει ένα µοναδικό ταξίδι ορειβασίας, περιπέτειας και εξερεύνησης στις χώρες της Νότιας Αφρικής. Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στη γραμματεία και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου. Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Κάτια Μαρινάκη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Κυριακή 3/9/2017 ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΚΙΡΦΗΣ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Ζεμενό Βοιωτίας. Η πορεία αρχίζει από ανηφορικό μονοπάτι μέχρι την κορυφή. Κατάβαση και πορεία από χωματόδρομο μέχρι το Δίστομο. Μεταφορά με το πούλμαν στην Αντίκυρα για μπάνιο και φαγητό. Ω.Π. : 6 Β.Δ. : 2 Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός

11 Πέμπτη 7/9/2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ του Αλέξανδρου Ασωνίτη με θέμα : «Σικελία». Κυριακή 10/9/2017 ΚΛΩΚΟΣ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για τη Φτέρη (1100 μ.). Ανάβαση από τη Ράχη που οδηγεί στην κορυφή «Κλωκός» (1778 μ.). Ωραία θέα προς τα βουνά Χελμός, Ερύμανθος και τα όρη της Στερεάς Ελλάδος. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Ω.Π. : 5-6 Β.Δ. : 1-2 Υ.Δ. : 700 Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Ασωνίτης Κυριακή 17/9/2017 ΠΑΡΝΩΝΑΣ Μ. ΤΟΥΡΛΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗ 06:30 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Τρίπολη Βαμβακού καταφύγιο Πάρνωνα (1450 μ.). Ανάβαση στην κορυφή Μεγάλη Τούρλα (1935 μ.) με την υπέροχη θέα σε όλη την Πελοπόννησο, τον Αργοσαρωνικό και το Αιγαίο. Κατάβαση από δάσος κέδρου και ελάτου προς Προφ. Ηλία με κατάληξη στη μονή Μαλεβής. Ω.Π. : 6-7 Β.Δ. : 1-2 Υ.Δ. : 500 Αρχηγοί : Βάγιας Νικολαΐδης, Μανώλης Μανιός Παρασκευή - Κυριακή 15-17/9/2017 ΜΕΤΕΩΡΑ Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση με βάση το πρόγραμμα της ΕΟΟΑ Υπεύθυνος : Θεοδόσης Παπάζογλου Πέμπτη 21/9/2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20:00 Ομιλία με προβολή διαφανειών του Γιάννη Κορνάρου με θέμα : «Ορεινά πετρώματα της Ελλάδος». 22/9-12/10/2017 ΝΕΠΑΛ EVEREST BASE CAMP & ISLAND PEAK ή GOKYO LAKES Ο ΕΟΣ Αθηνών σε συνεργασία µε το ταξιδιωτικό γραφείο TREKKING HELLAS διοργανώνει trekking στο Everest Base Camp, ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάβαση στην κορυφή Kala Patar (5.550 μ.) και προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Island Peak (6.189 μ.).

12 Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στη γραμματεία του Συνδέσμου. Αρχηγός : Χρήστος Λάμπρης, Πάνος Χλωροκώστας Κυριακή 24/9/2017 ΓΚΙΩΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ 01:30 : Αναχώρηση από Σύνταγμα (έξω από τα ΕΛΤΑ) με προορισμό τη Συκιά Φωκίδος και μετά Καλοσκοπή θέση Μνήματα. Ορειβατική ομάδα: άφιξη Συκιά Φωκίδος (715 μ.) και αναχώρηση 7:00 για μονοπάτι Καραγιάννη, Πυραμίδα (2.508 μ.). Πεζοπορική ομάδα: άφιξη στα Μνήματα με προορισμό την Πυραμίδα (2.508μ). Οι 2 ομάδες θα συναντηθούν στην κορυφή όπου και θα κατέβουν από κοινού προς Βαθιά Λάκκα με προορισμό τα Μνήματα, όπου και αναχώρηση για Αθήνα. Για συμμετοχή στην ορειβατική ομάδα απαιτείται πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία και άνεση κίνησης σε βραχώδες πεδίο με εκτεθειμένα αναρριχητικά περάσματα. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: κράνος Ω.Π.: ορειβατικής: 10-11, πεζοπορικής: 7-8 Υ.Δ.: ορειβατικής: +1790μ., -1244, πεζοπορικής : ±1244 Β.Δ.: ορειβατικής: 3+, πεζοπορικής: 2 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορειβατικής ομάδας: 20 Συμμετοχή κατόπιν έγκρισης των Αρχηγών. Δηλώσεις συμμετοχών: από 29/08 θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την ορειβατική ομάδα. Αρχηγοί: Βασίλης Τσιότρας, Θεοδόσης Παπάζογλου, Βαγγέλης Μισιακός.

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 Κυριακή 1/10/2017 ΜΑΙΝΑΛΟ ΛΕΒΙΔΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το Λεβίδι. Ανάβαση από εκεί για κορυφή Οστρακίνα (1981 μ.) και κατάβαση στην Αλωνίσταινα. Ω.Π. : 7 Β.Δ. : 1-2 Αρχηγός : Μανώλης Μανιός Πέμπτη 5/10/2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ του Γιάννη Κορνάρου με θέμα : «Βόρεια Κίνα». Κυριακή 8/10/2017 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για το Ζεμενό. Ανάβαση μέσα από τη χαράδρα και από την πηγή «Μάνα» στην κορυφή Τσάρκος (2415 μ.). Κατάβαση από τη Βλαχόλακα στο Ζεμενό. Ω.Π. : 8-9 Β.Δ. : 3+ Αρχηγοί : Γιώργος Μουζακίτης, Γιώργος Σιδηράς Κυριακή 15/10/2017 ΧΤΕΝΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ- ΜΑΛΕΒΟΣ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Καρυά Αργολίδας. Έναρξη της ανάβασης από υψόμετρο 1100 μ. και πορεία προς την κορυφή Μαλεβός (1771 μ.) του Αρτεμισίου, αρχικά από το μονοπάτι και στην συνέχεια από τα Χτένια, μία διαδρομή περιπέτειας με μικρά, σχετικά εύκολα αλλά αρκετά εκτεθειμένα αναρριχητικά περάσματα. Επιστροφή στην Καρυά από το μονοπάτι. Ω.Π.: 6 Β.Δ.: 2+ Υ.Δ.: 700 μ. Συμμετοχή μόνο κατόπιν εγκρίσεως των αρχηγών. Οι συμμετέχοντες πρέπει απαραίτητα να διαθέτουν κράνος, πολύ καλή φυσική κατάσταση και απόλυτη άνεση κίνησης σε εκτεθειμένο, τοπικά σαθρό, βραχώδες πεδίο. Αρχηγοί : Βασίλης Σκούρας, Δημήτρης Σελίμης Πέμπτη 19/10/2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 20:00 Ομιλία του Πάνου Χλωροκώστα.

14 Κυριακή 22/10/2017 ΚΤΕΝΙΑΣ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Κρυονέρι Αρκαδίας. Ανάβαση από εκεί στην κορυφή του Κτενιά και επιστροφή από τα ίδια Ω.Π. : 6 Β.Δ. : 2 Υ.Δ.: 800 μ. Αρχηγοί : Γιάννης Κορνάρος, Χριστόδουλος Σαμαράς Κυριακή 29/10/2017 ΑΡΚΑΔΙΑ : ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ 07:00 : Αναχώρηση από το Σύνταγμα για Βαλτεσινίκο Γόρτυνας (1150 μ.). Από εκεί ανεβαίνουμε στο Κάστρο και το εκκλησάκι της Αγ. Τριάδας και περνώντας από τη θέση Έλατος μεταβαίνουμε από νέο μονοπάτι του Δυτικού Μαινάλου στα Λαγκάδια (980 μ.) περνώντας από εναλλαγή δασικού και αγροτικού τοπίου. Ω.Π. : 7 Β.Δ. : 1 Αρχηγός : Ευάγγελος Μισιακός Πέμπτη - Κυριακή ΟΡΕΩΝ 26-29/10/2017 ΚΡΗΤΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΛΕΥΚΩΝ Α : Διάσχιση Λευκά όρη από Ομαλό στο Λουτρό Β: Φαράγγι Σαμαριάς Αγία Ρουμέλη Άγιος Ιωάννης Λουτρό ΠΕΜΠΤΗ : Αναχώρηση από Πειραιά για Χανιά ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Αναχώρηση με πούλμαν για την πόλη των Χανίων. Επίσκεψη και προμήθειες για το βουνό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ξυλόσκαλο. Α ομάδα : Αναχώρηση για το Κατσιβέλη, όπου και η πρώτη διανυκτέρευση. Β ομάδα : Αναχώρηση για την Αγία Ρουμέλη, όπου και η πρώτη διανυκτέρευση. ΣΑΒΒΑΤΟ : Α ομάδα : Αναχώρηση για το χωριό Άγιο Ιωάννη Σφακίων, όπου και η δεύτερη διανυκτέρευση. Β ομάδα : Αναχώρηση για το χωριό Άγιο Ιωάννη μέσω της τοποθεσίας Άγιος Παύλος. Δεύτερη διανυκτέρευση στον Άγιο Ιωάννη Σφακίων ΚΥΡΙΑΚΗ : Α και Β ομάδα αναχώρηση για το χωριό Λουτρό Σφακίων μέσω φαραγγιού Αράδαινας. Ξεκούραση, μπάνιο και φαγητό στα Μάρμαρα Σφακίων. Εν συνεχεία για Λουτρό και αργότερα με το καραβάκι για τη Χώρα Σφακίων και από εκεί με πούλμαν για το λιμάνι της Σούδας. 21 :00 Αναχώρηση για Πειραιά

15 Σημειώσεις : 1. Επιλογές διανυκτερεύσεων: Α. Δωμάτια ( Μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα) Β. Camping Γ. Camping με δυνατότητα μπάνιου σε δωμάτιο με το ανάλογο κόστος. 2. Διατροφή : Α. Σε ταβέρνες εστιατόρια Β. Να ετοιμάσουμε εμείς το φαγητό μας ( Α Ομάδα στο καταφύγιο Κατσιβέλι) Αρχηγός : Βαγγέλης Σταυρουλάκης Δηλώσεις μέχρι 10 Οκτωβρίου. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ Υπενθυμίζουμε στα Μέλη μας την καταστατική τους υποχρέωση για την καταβολή της συνδρομής τους για το Για οφειλές προηγούμενων ετών προβλέπονται ευκολίες. Η συνδρομή είναι το βασικό μας έσοδο για κάλυψη των ανελαστικών δαπανών μας. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ Κατηγορίες Αναβάσεων Οι αναβάσεις περιγράφονται στο πρόγραμμα ως προς τη χρονική διάρκεια, την υψομετρική διαφορά και την τεχνική δυσκολία τους. Σε κάθε περίπτωση προϋπόθεση συμμετοχής είναι η στοιχειώδης καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων. Ο ΕΟΣ Αθηνών έχει καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε οι αναγραφόμενες ώρες πορείας να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά οι ώρες πορείας εξαρτώνται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας και ενδέχεται να είναι διαφορετικές από τις αναγραφόμενες. Η τεχνική δυσκολία επίσης εξαρτάται άμεσα από τις επί τόπου συνθήκες. Το χιόνι ανάλογα με την ποιότητά του, μπορεί να δυσκολεύσει ή να ευκολύνει (εξομαλύνοντας το έδαφος) μια διαδρομή και για αυτό δε λαμβάνεται υπόψη στην εκτίμηση της τεχνικής δυσκολίας.

16 Παρατηρήσεις Οι δηλώσεις συμμετοχής για κάθε δράση γίνονται στη γραμματεία του Συνδέσμου. Ακυρώσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 20:00 δύο ημέρες πριν την αναχώρηση. Σε αντίθετη περίπτωση το τίμημα εξοφλείται κανονικά. Οι αναβάσεις ενδέχεται να είναι και εκτός μονοπατιών. Στις διαδρομές με χιόνι απαιτούνται γνώσεις χειμερινού βουνού (χρήση πιολέ, κραμπόν κ.λπ.) Οι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν κατά την κρίση τους να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης, είτε γιατί δεν είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι, είτε για κάποιο άλλο βάσιμο λόγο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ατομική τους ασφάλεια ή την ασφάλεια ολόκληρης της ομάδας. Οι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν κατά την κρίση τους να μεταβάλουν μερικώς ή ολικώς το πρόγραμμα της ανάβασης με σκοπό την ασφαλέστερη και επιτυχέστερη διεξαγωγή της δράσης. Εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες για οποιονδήποτε λόγο, δεν θέλει ή δεν μπορεί να παρακολουθήσει την ανάβαση ή μέρος αυτής και αποχωριστεί από τους υπόλοιπους, οφείλει να το αναφέρει και να πάρει την άδεια του αρχηγού της δράσης. Σε ενάντια περίπτωση, καμία ευθύνη δεν έχει ο αρχηγός και γενικά ο ΕΟΣ Αθηνών. Ασφαλιστική κάλυψη στις αναβάσεις εσωτερικού είναι στην προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων. Το μη ορειβατικό τμήμα όλων των αναβάσεων εξωτερικού διοργανώνεται σε συνεργασία με τουριστικό πρακτορείο που διαθέτει άδεια ΕΟΤ. Τα μέλη του συνδέσμου πρέπει να ανανεώνουν τη συνδρομή τους στην αρχή κάθε ημερολογιακού έτους και το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες σε αναβάσεις εσωτερικού που επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε δωμάτια (εάν φυσικά υπάρχει αυτή η δυνατότητα), θα πρέπει να φροντίζουν μόνοι τους για την έγκαιρη κράτηση των δωματίων. Τηλέφωνα κάποιων ξενώνων συνήθως παρέχονται από τη γραμματεία του συνδέσμου χωρίς να είναι δεσμευτικό ότι κάποιος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά αυτούς. Οι συμμετέχοντες στις αναβάσεις υποχρεούνται στην υπογραφή υπευθύνου δηλώσεως το κείμενο της οποίας μπορούν να ενημερωθούν από τη Γραμματεία κατά τη δήλωσή τους. Στις αναβάσεις μπορούν να συμμετέχουν μόνο Μέλη μας ή Μέλη Σωματείων Μελών της ΕΟΟΑ. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν την ταυτότητα ΕΟΟΑ μαζί τους και να είναι ενήμερη.

17 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους τον απαιτούμενο ατομικό εξοπλισμό και να λαμβάνουν υπόψη ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ο αναγκαίος εξοπλισμός υπαγορεύεται από τις καιρικές συνθήκες και τη δυσκολία της ανάβασης. Ο ορειβάτης οφείλει να γνωρίζει τη χρήση του εξοπλισμού του. Η επιλογή του αναγκαίου εξοπλισμού και η ορθή τοποθέτησή του στο σακίδιο είναι σημαντικοί παράγοντες που μαθαίνονται μόνο μέσω εκπαίδευσης και εμπειρίας. Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος. Αναγκαίος Σακίδιο με φαρδείς ιμάντες ώμου και ζώνη στη μέση, φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες και λαμπάκι, ορειβατικό μποτάκι (ώστε να προστατεύεται ο αστράγαλος από τραυματισμούς), ελαφρά παπούτσια (πχ. αθλητικά) για το πούλμαν, ορειβατικά μπατόν, σφυρίχτρα, σουγιάς, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα, εφεδρικές πλαστικές σακούλες (για μεταφορά σκουπιδιών, βρεγμένων ρούχων κ.λπ.), χαρτί υγείας και λοιπά είδη υγιεινής, παγούρι με νερό 1,5-2 lt, κατάλληλη τροφή, αναπτήρας και σπίρτα, αλουμινοκουβέρτα, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή (π.χ. fleece ή μάλλινο πουλόβερ, θερμοεσώρουχα, γάντια, διαπνέον αδιάβροχο αντιανεμικό, διαπνέον μπουφάν, καπέλο, σκούφο, μπαλακλάβα, εφεδρικά εσώρουχα, κάλτσες, μικρή πετσέτα, καγκούλ, σαλοπέτα). Έχε πάντα πρόβλεψη για εφεδρικό ρουχισμό, χοντρές πλαστικές σακούλες για την προστασία του ρουχισμού και του ευαίσθητου εξοπλισμού, κινητό τηλέφωνο, ατομικό φαρμακείο. Αναγκαίος ανάλογα με τη δράση Πιολέ (με καλύμματα στα αιχμηρά σημεία) για τα χιόνια, κραμπόν (με καλύμματα στα αιχμηρά σημεία) για τον πάγο, γκέτες για τα χιόνια, μάσκα θυέλλης, υπνόσακος, μονωτικό στρώμα, αντίσκηνο, καμινέτο βουτανίου - προπανίου και μαγειρικά σκεύη (για μαγείρεμα και εξασφάλιση νερού το χειμώνα), αναρριχητικά υλικά (κράνος, καταβατήρας, καραμπίνερ ασφαλείας κ.λπ.), μπίβισακ (για διανυκτέρευση στο ύπαιθρο χωρίς αντίσκηνο). Προαιρετικός Πυξίδα, αλτίμετρο, ελαφρά κιάλια, θερμόμετρο, ψαλιδάκι, GPS, ιμάντες, τοπικός χάρτης, σημειωματάριο, μολύβι.

18

ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2018 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2018 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2018 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Όλες οι αναχωρήσεις είναι απ' την πλατεία Συντάγματος (μπροστά απ' το Ταχυδρομείο) εκτός αν αναφέρεται διαφορετικό σημείο αναχώρησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ Αναχώρηση στις 7.00 με προορισμό το καταφύγιο του Πάρνωνα. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι και δασικούς δρόμους που θα μας οδηγήσουν μέσα στα πυκνά δάση

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2019 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες ορειβάτες να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017

Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017 Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων Σωματείων ΕΟΟΑ 2017 Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να ηγηθούν ομάδων ορεινής πεζοπορίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2017 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ (Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ) Στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018

Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018 Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2018 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 1 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Πρόγραμμα Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 2017-2018 Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, ΕΟΣ Αχαρνών, 20.00 Συνάντηση γνωριμίας. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Για την υποβολή της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΣ AΘΗΝΩΝ. Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2009

ΕΟΣ AΘΗΝΩΝ. Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2009 ΕΟΣ AΘΗΝΩΝ Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων 2009 Η Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αθηνών, είναι οργανωμένη σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010 Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2010 Η Σχολή Ορειβασίας Αρχαρίων που που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αθηνών, είναι οργανωμένη σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α.

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α. Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου Ε.Ο.Ο.Α. Η Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου απευθύνεται στους απόφοιτους των Σχολών Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου & Ορειβασίας Αρχαρίων που θέλουν να βελτιώσουν το γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την πέμπτη εκδρομή της Σχολής για την φετινή περίοδο στο ποτάμι Μόρνος. Η συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

Επιδιώκουμε μέσα στο 2018 να προγραμματίσουμε διάφορες εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα προβληθούν Μέλη μας και οι σημαντικές δράσεις τους.

Επιδιώκουμε μέσα στο 2018 να προγραμματίσουμε διάφορες εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα προβληθούν Μέλη μας και οι σημαντικές δράσεις τους. Αγαπητά μας Μέλη και Φίλοι, Το 2018 συμπληρώνονται 90 χρόνια από το 1928, έτος ίδρυσης του Συνδέσμου μας. Είναι ένας σημαντικός σταθμός που μας καλεί να μνημονεύσουμε τα Μέλη μας, που με την προσφορά τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015-2016 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12-13/09 ΥΜΗΤΤΟΣ 20/09 ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ (ΡΑΠΕΛ) 23/09 ΠΡΟΒΟΛΗ 26-27/09 ΓΚΙΩΝΑ 04/10 ΔΙΡΦΗ 18/10 ΥΜΗΤΤΟΣ 24-25/10 ΚΑΛΛΙΦΩΝΙ 01/11 ΕΛΙΚΩΝΑΣ 15/11 ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 18/11 ΠΡΟΒΟΛΗ 22/11

Διαβάστε περισσότερα

Γυρίζουμε σελίδα με το τέλος του 2018, όπου συμπληρώσαμε 90 χρόνια.

Γυρίζουμε σελίδα με το τέλος του 2018, όπου συμπληρώσαμε 90 χρόνια. Αγαπητά Μέλη και φίλοι, Γυρίζουμε σελίδα με το τέλος του 2018, όπου συμπληρώσαμε 90 χρόνια. Πλέον έχουμε ιστορική ευθύνη να συνεχίσουμε τις δράσεις μας στην Ορειβασία και Χιονοδρομία με επιτυχίες. Όμως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014-2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014-2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 06-07/09 ΥΜΗΤΤΟΣ 13-14/09 ΑΣΩΠΟΣ 21/09 ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ 24/09 ΠΡΟΒΟΛΗ 28/09 ΠΥΞΑΡΙΑΣ 04-05/10 ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ 12/10 ΥΜΗΤΤΟΣ 19/10 ΔΙΡΦΗ 26/10 ΕΛΙΚΩΝΑΣ 02/11 ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 09/11 ΥΜΗΤΤΟΣ 15-16/11 ΜΟΡΑΒΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Πέμπτη 13 / ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ / ΓΚΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΩΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πέμπτη 20 / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ / ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Πέμπτη 27 / ΟΙ ΕΞΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΟΡΘΟΠΛΑΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ / ΤΣΙΑΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ Μόνο 125! Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ 88 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 06:00 το λιμάνι της ΡΑΦΗ- ΝΑΣ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ΤΗΝΟ. Αφιξη και ξεκινάμε το γύρο του νησιού με επισκεψη στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016 3/1/2016 - Κυριακή - ΑΣΚΙΟ Τσιλιμίγκας 1400μ - κορυφή ΆΣΚΙΟ 2111μ Ώρες πορείας 4 - ΒΔ 3 - Υ.Δ 711μ θα κοπή η πίτα κορυφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016 Χειμερινή ανάβαση (γκέτες - γκραμπόν- πιολέ) Ν. Κοζάνης

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου Φθινόπωρο 2014 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2018 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... (Επωνυμία του Συλλόγου) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 1.1 Αναβάσεις σε κορυφές από 1.401μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΣΚ) Αντιµάχου 3 τ.κ. 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Τηλ: 6973695595 6974110853 http//eoskarditsas.blogspot.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΣΚ) Αντιµάχου 3 τ.κ. 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Τηλ: 6973695595 6974110853 http//eoskarditsas.blogspot. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΣΚ) Αντιµάχου 3 τ.κ. 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Τηλ: 6973695595 6974110853 http//eoskarditsas.blogspot.com https://www.facebook.com/eoskarditsas e-mail : eoskarditsas@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου 2017 Σκοπός της σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους συνοδούς και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι καιρικές συνθήκες λαμβάνονται πάντα υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... (Επωνυμία του Συλλόγου) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ... Α. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Από Απρίλιο μέχρι και Νοέμβριο 1. ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΡΥΦΕΣ 1.1 Αναβάσεις σε κορυφές από 1.401μ.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2018 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2018 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΣ. Με φόντο τα μονοπάτια... Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος ΑΡΧΑΡΙΩΝ - ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

ΣΧΟΛΕΣ. Με φόντο τα μονοπάτια... Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος ΑΡΧΑΡΙΩΝ - ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α) ΣΧΟΛΕΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ - ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Σχολή Αρχαρίων Χειμερινού Βουνού - Αναρρίχησης Βράχου Χειμώνας - Ανοιξη

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Άνοιξη 2015 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν με τη μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα 25-28 Δεκεμβρίου 2014 1 η Ημέρα: Πέμπτη 25/12/14: Αναχώρηση από το Πεδίον του Άρεως στις 07:00 με προορισμό τα Τζουμέρκα (432 χμ.) στην Νότια Πίνδο. Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς

Διαβάστε περισσότερα

αποδράσεις στη φύση σεπτεμβριοσ 2009 - ιουνιοσ 2010 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΣΚΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

αποδράσεις στη φύση σεπτεμβριοσ 2009 - ιουνιοσ 2010 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΣΚΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ αποδράσεις στη φύση σεπτεμβριοσ 2009 - ιουνιοσ 2010 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΣΚΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ Φίλες και φίλοι, Και αυτή τη χρονιά,

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και διεξαγωγή της ορεινής πεζοπορίας και ορειβασίας. Αθανάσιος Τερζής Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Οργάνωση και διεξαγωγή της ορεινής πεζοπορίας και ορειβασίας. Αθανάσιος Τερζής Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Οργάνωση και διεξαγωγή της ορεινής πεζοπορίας και ορειβασίας Αθανάσιος Τερζής Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Ορεινή Πεζοπορία Πορεία µε τα πόδια σε ορεινό περιβάλλον Ορειβασία Ανέβασµαή αναρρίχηση σε βουνό:

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2017 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Τριήμερο σεμινάριο στο ΚΠΕ Βάμου

Θέμα: Τριήμερο σεμινάριο στο ΚΠΕ Βάμου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------------------------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής

Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής: Ορεινή Πεζοπορία Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχουν βασικά δύο αγώνες σε δύο διαδρομές στην ίδια κατεύθυνση, με τα ίδια χαρακτηριστικά διαδρόμου και μόνη διαφορά την συνολική απόσταση.

Υπάρχουν βασικά δύο αγώνες σε δύο διαδρομές στην ίδια κατεύθυνση, με τα ίδια χαρακτηριστικά διαδρόμου και μόνη διαφορά την συνολική απόσταση. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ Εκ μέρους των διοργανωτών, και σε συνέχεια της προκήρυξης που έχει ήδη κυκλοφορήσει σας περιμένουμε όλους, δρομείς και φίλους του τρεξίματος στον λαϊκό αγώνα ορεινού ανωμάλου

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014

Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων Φθινόπωρο 2014 Σκοπός της σχολής είναι η τεχνική κατάρτιση και απόκτηση εμπειριών ώστε μετά τη σχολή να μπορούν οι συμμετέχοντες αναρριχητές να πραγματοποιούν με τη μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Σλοβενία: Ανάβαση στο Τρίγκλαβ

Σλοβενία: Ανάβαση στο Τρίγκλαβ Σλοβενία: Ανάβαση στο Τρίγκλαβ Διασχίζοντας τις Ιουλιανές Άλπεις 9 ΜΕΡΕΣ 03/07 11/07/2019 Σ ένα ταξίδι περιπέτειας, θα πάμε στην καρδιά της Ευρώπης και θα αναρριχηθούμε στην ψηλότερη κορφή του Τρίγκλαβ,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016 1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για ΣΟΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα

2ήμερη εκδρομή στην Βόρεια Πελοπόννησο

2ήμερη εκδρομή στην Βόρεια Πελοπόννησο Μέγα πήλαιο πήλαιο Λιμνών Αγία Λαύρα Μουσείο Ολοκαυτώματος Σόπος Θυσίας - Λίμνη Σσιμπλού Ζαρούχλα 2ήμερη εκδρομή στην Βόρεια Πελοπόννησο Αναχωρήσεις: 28/10, 19/11, 17/12, 06/01, 25/03 2 Ημέρες Σα ιστορικά

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ»

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Ν. Ραιδεστός 11/01/2017 Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Αγαπητοί συνάδελφοι, Σε συνέχεια των ορειβατικών δραστηριοτήτων μας και μετά από τις προηγούμενες απόλυτα επιτυχημένες εξορμήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια

29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια 29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια 07:00 Αναχώρηση οδικός από τα γραφεία του συλλόγου για Γραβιά 09:30 Ξενάγηση στο Χάνι της Γραβιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα Δελφοί-Παρνασσός-Γραβιά- Αγόριανη-Θερμοπύλες-Βόλος-Πήλιο- Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα-Αθήνα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ( )

85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ( ) 85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (1928-2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΜΑΪΟΣ 2013 Μεγ. Παρασκευή-Τρίτη του Πάσχα (3-7 Μαϊου) Ενότητα: Πολυήμερες εκδρομές Πάσχα στη Σίφνο γραμμής. Διανυκτέρευση

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways Λάρνακα Θεσσαλονίκη CY 426 09:30 11:30 Θεσσαλονίκη Λάρνακα CY 427 12:30 14:30

Διαβάστε περισσότερα

22 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 19 Ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ «ΑΘ. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ» Α ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPEN ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

22 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 19 Ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ «ΑΘ. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ» Α ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPEN ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ & ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΑΛΘ MOUNTAINEERING & CLIMBING CLUB OF THESSALONIKI - OALTH Αθλητικός σύλλογος - έτος ίδρυσης 1977 Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης

Διαβάστε περισσότερα

4 Ε ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

4 Ε ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 4 Ε ΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας

Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας Α. Εισαγωγή Τα βουνά προσφέρονται για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορεινή πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση κλπ, κρύβουν όμως κινδύνους. Για την αποφυγή δυσάρεστων

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. 28/01 Τζουμέρκα: Σκοπός(2.058) & Τρία Σύνορα (1.932μ)

Ιανουάριος. 28/01 Τζουμέρκα: Σκοπός(2.058) & Τρία Σύνορα (1.932μ) Πρόγραμμα 2018 Ιανουάριος 14/01 Κοπή πίτας στο καταφύγιο Καταρράκτη Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας θα γίνει φέτος στον πανέμορφο Καταρράκτη όπου θα περπατήσουμε μέχρι το πετρόχτιστο καταφύγιο! Μια

Διαβάστε περισσότερα

38 μαθητές & 3 συνοδοί καθηγητές

38 μαθητές & 3 συνοδοί καθηγητές ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: Αεροπλάνο Λεωφορείο Πλοίο: από 26/03/2012 έως

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012

Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012 Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012 Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό. Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΊ & ΒΡΆΔΥ, ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΩΊ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ, ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΣΎΡΟ & ΜΎΚΟΝΟ! 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Αναχώρηση 08:00 για Λιουμπλιάνα. Στο δρόμο επισκεπτόμαστε τα υπόγεια σπήλαια stokjan

Αναχώρηση 08:00 για Λιουμπλιάνα. Στο δρόμο επισκεπτόμαστε τα υπόγεια σπήλαια stokjan Αναχώρηση 16:00 (μετά τη δουλειά) από Τρίπολη για Ηγουμενίτσα Αναχώρηση πλοίου: 11:00 από Ηγουμενίτσα για Ανγκόνα στο πλοίο Να θυμηθούμε. Στο πλοίο δεν θα κατεβάσουμε βαλίτσες από το λεωφορείο. Πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 2 Απριλίου Παύλιανη. Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Ν.

Κυριακή 2 Απριλίου Παύλιανη. Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης. Ν. Κυριακή 2 Απριλίου 2017 Παύλιανη Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο Αισθητικό Πάρκο Παύλιανης Ν. Φθιώτιδας Η σημερινή μας εξόρμηση θα μας φέρει στην Οίτη, το βουνό των χρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Μάρτιος 2012 Η Προσφορά ισχύει για ελάχιστη συμμετοχή 95 μαθητών και 5 συνοδών

Διαβάστε περισσότερα

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και οι πιο αρχάριοι φίλοι της Α.Λ.Κ αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και οι πιο αρχάριοι φίλοι της Α.Λ.Κ αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδρομή της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ στα Τζουμέρκα, έφτασε η στιγμή για την πραγματοποίηση της επόμενης, μονοήμερης αυτή τη φορά, εξόρμησης. Η συγκεκριμένη εκδρομή

Διαβάστε περισσότερα

OPEN ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΎ ΣΚΙ

OPEN ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΎ ΣΚΙ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ & ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 22 ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΥ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΎ ΣΚΙ OPEN ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΎ ΣΚΙ Αγαπητοί φίλοι, Στα πλαίσια του προγράμματος αγώνων Ορειβατικού Σκι η Ελληνική Ομοσπονδία

Διαβάστε περισσότερα

αποδράσεις στη φύση σεπτεμβριοσ 2010 - ιουνιοσ 2011 -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΣΚΙ -ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

αποδράσεις στη φύση σεπτεμβριοσ 2010 - ιουνιοσ 2011 -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΣΚΙ -ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ αποδράσεις στη φύση σεπτεμβριοσ 2010 - ιουνιοσ 2011 -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΣΚΙ -ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ Φίλες και φίλοι, Ο Δήμος Αμαρουσίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Λάρνακα Θεσσαλονίκη OA 553 18:10 20:10 Θεσσαλονίκη Λάρνακα OA 552 20:50 22:40 1η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 06/07/2017(μετά τη δουλειά) Αναχώρηση: 16:00 από Τρίπολη για Ηγουμενίτσα Αναχώρηση: 11:00 από Ηγουμενίτσα για Αγκόνα Διανυκτέρευση στο πλοίο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/2017. 1 η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 2 η μέρα 5/3/12: ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άφιξη το πρωί στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα αναχώρησης 7.10 πμ.

Ώρα αναχώρησης 7.10 πμ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ & AΤΕΙ Η δράση «Προπατώ στην Κρήτη» απαρτίζεται από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου και του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης που συνεργάζονται με εθελοντές των ορειβατικών συλλόγων της

Διαβάστε περισσότερα

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410 28588 FAX: 27410 25073 e mail: moraitis.kor@hotmail.com 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ. Αεροπορική Εκδρομή 4 ημερών. ΓΥΡΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Αναμένονται Ημερομηνίες & Έκδοση Αναλυτικού Προγράμματος Εκδρομής

Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ. Αεροπορική Εκδρομή 4 ημερών. ΓΥΡΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Αναμένονται Ημερομηνίες & Έκδοση Αναλυτικού Προγράμματος Εκδρομής ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ 2015 Για τον καλύτερο σχεδιασμό και προγραμματισμό των Εκδρομών του Γραφείου μας, παρακαλείστε όπως πραγματοποιείτε και οριστικοποιείτε τις Κρατήσεις σας Εγκαίρως Αεροπορική ΓΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα-Δελφοί-Ιτέα-Γραβιά- Γοργοπόταμος-Στυλίδα-Βόλος- Πήλιο-Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα- Αθήνα Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 Με απευθείας πτήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ -Λ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΒΟΛΟΣ -ΠΗΛΙΟ -ΑΘΗΝΑ 27/2-3/3 ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: Μεταξύ 23/2/2012 και

Διαβάστε περισσότερα

31/10-1/11/15 2 ΗΜΕΡΕΣ ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ-ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

31/10-1/11/15 2 ΗΜΕΡΕΣ ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ-ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ Εκδρομές Νοεμβρίου 31/10-1/11/15 2 ΗΜΕΡΕΣ ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ-ΒΟΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ Μόνο 60 με ημιδιατροφή!! ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 07.30µ.απο ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Με ΑΝΕΚ/SUPERFAST Πλοίο: Olympic Champion 13/09 Πειραιάς Ηράκλειο 21.30 06.00 16/09 Ηράκλειο Πειραιάς 21.30

Διαβάστε περισσότερα

«Ιατρικής σε Υψόμετρο»

«Ιατρικής σε Υψόμετρο» Καλωσόρισμα Αγαπητοί φίλοι, Το φετινό τρίτο κατά σειρά Σεμινάριο «Ιατρικής σε Υψόμετρο» συμπίπτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη κατάκτηση της κορυφής του Βουνού των Θεών από τους πρωτοπόρους

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012 Ποτάμια: Ταυρωπός - Τρικεριώτης Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την τρίτη εκδρομή της Σχολής για φέτος, στην Ευρυτανία.

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς, Με Προσκοπικούς χαιρετισµούς. Το Επιτελείο της Οµάδας

Αγαπητοί γονείς, Με Προσκοπικούς χαιρετισµούς. Το Επιτελείο της Οµάδας Αγαπητοί γονείς, Με αυτό το γράµµα θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε για την πραγµατοποίηση της καλοκαιρινής κατασκήνωση των Οµάδων του 1 ου Σ.Π. Ψυχικού και του 4 ου Σ.Π. Περισσού, και να σας ενηµερώσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω την προσφορά μας για την εκδρομή σας στήν Θεσσαλονίκη. 55 μαθητων και 4 συνοδων καθηγητων οπως η σχετικη ανακοινωση σας.

Σας αποστέλλω την προσφορά μας για την εκδρομή σας στήν Θεσσαλονίκη. 55 μαθητων και 4 συνοδων καθηγητων οπως η σχετικη ανακοινωση σας. Τύλισσος, 16 η Δεκεμβρίου, 2013 (Σχετικά: 55+4+1=60 άτομα) Πρός Πειραματικο Λυκειο Ηρακλειου Υπ οψιν Κου Κολυκακη Δημητριου Ηράκλειον Κρήτη Σχετικα ΕΚΔΡΟΜΗ 5ΗΜΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αγαπητοι κυρίες και κυριοι

Διαβάστε περισσότερα

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 ΧΩΡΑ ΜΑΝΤΡΑΚΙ Εκκλησάκι ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΩΡΑ Στοιχεία με την επίσκεψη στο κάστρο του Μανδρακίου Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 6,9 χλμ. 2 ώρ. 36 3 &4 * Η μικρότερη από τις τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Το φετινό καλοκαίρι (2013), το διάστημα 29 Αυγούστου έως και 7 Σεπτεμβρίου μια 6μελής ελληνική ορειβατική αποστολή ταξίδεψε στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο τα βουνά

Διαβάστε περισσότερα

Διήµερo φωτογραφικό Workshop τοπίου στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης

Διήµερo φωτογραφικό Workshop τοπίου στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης Διήµερo φωτογραφικό Workshop τοπίου στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης Δασικό χωριό Ερύµανθου ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15-17 Ιουνίου 2018 To Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης είναι το µοναδικό Παρθένο Δάσος της Ελλάδας και ένα από

Διαβάστε περισσότερα

2 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2014» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2014» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2014» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής & ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή Εσωτερικού στα Φιδάκια

Εκδρομή Εσωτερικού στα Φιδάκια Εκδρομή Εσωτερικού στα Φιδάκια 24.25-03-2012 Στα πλαίσια της ικανοποίησης των απαιτήσεων της ομάδας καγιάκερς Προχωρημένοι 1 & της ομάδας Old Generation η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει εκδρομή, με δύο ημερήσιες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΑΡΟΣΑΣ ΑΥΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ Μια νέα ορειβατική διαδρομή ανοίχτηκε στην Μαρόσα-Αυγό, η διάσχιση από την κορυφογραμμή Πολλές φορές ακούγεται στο ορειβατικό χώρο η διάσχιση των κορυφών της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2009

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2009 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (1 ο Εργαστήριο Ζωγραφικής) ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2009 (ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ) Το Εξαήμερο Εικαστικών Δράσεων αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα