ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:"

Transcript

1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, 18531, Πειραιάς. Τηλ , Φαξ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ , 156, 581, 586, 796, Φαξ: WEBSITE: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VERSUS CLUB VERSUS CAFÉ: Λεωφ. Συγγρού 61, 5 ος & 6 ος όροφος, Τηλέφωνο επικοινωνίας: εσωτ. 217 Ένας μοναδικός πολυχώρος ΔΩΡΕΑΝ για τους ταξιδιώτες μας.

2 Κάιρο: Η πόλη των 100 μιναρέδων Εικόνες διαφορετικές, εικόνες πολύχρωµες και... πολύβουες. Το σίγουρο είναι πως η πρωτεύουσα της Αιγύπτου δεν σε αφήνει να πλήξεις. Όποιος δεν έχει δει το Κάιρο δεν έχει δει τον κόσμο, γιατί το Κάιρο είναι η μητέρα του κόσμου, λέει μια αραβική παροιμία. Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, εκτός από «Αλ Καχίρα» που στα αραβικά σημαίνει νικηφόρος, ονομάζεται και «Ουμ αλ Ντούνια», δηλαδή αυτό ακριβώς που λέει η παροιμία: μάνα του ντουνιά. Η Σφίγγα και οι Πυραµίδες της Γκίζας Οι Βυζαντινοί τις νόµιζαν αποθήκες και οι Άραβες τις χρησιµοποιούσαν ως λατοµεία. Στη δυτική όχθη του Νείλου, σε απόσταση 15 χλµ. από το Κάιρο, στην κορυφή του οροπεδίου της ερήµου στην Γκίζα, βρίσκονται οι τρεις Πυραµίδες και η Σφίγγα, ένα από τα Επτά Θαύµατα του κόσµου, που περιβάλλονται από αρκετές µικρότερες πυραµίδες και εκατοντάδες µασταµπάδες και τάφους ευγενών. Ο Ηρόδοτος γράφει ότι εργάτες δούλευαν ασταµάτητα και µετέφεραν τους λίθινους όγκους από τα λατοµεία της Τούρα στο σηµερινό σηµείο, και στη συνέχεια χρειάστηκαν άλλα 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Οι πυραµίδες είναι τα ταφικά µνηµεία τριών φαραώ της 4ης υναστείας και των συζύγων τους. Αποτελούσαν το βασικό οικοδόµηµα συγκροτήµατος που περιελάµβανε ένα ιερό, µια µικρή βοηθητική πυραµίδα για λατρευτική λειτουργία και µια λιθόστρωτη οδό που οδηγούσε σε έναν ναό, ο οποίος συνδεόταν µε τον Νείλο µε µια δεξαµενή ή ένα κανάλι. Η Σφίγγα παρέµεινε θαµµένη στην άµµο ώσπου να την ανακαλύψει το 1853 ο αρχαιολόγος Ογκίστ Μαριέτ, ενώ χρειάστηκαν περισσότερα από 40 χρόνια ώσπου να αποκαλυφθεί το µνηµείο. Λαξεµένη σε έναν µυτερό βράχο που είχε πάνω-κάτω το σχήµα της, έχει µήκος 73 µ. και ύψος 20 µ. Αρχικά πίστευαν ότι ήταν η αναπαράσταση του βασιλιά Χεφρήνου ως φρουρού και σύµβολο της βασιλείας ταυτόχρονα, µε σώµα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου. Στη συνέχεια, στη διάρκεια του Νέου Βασιλείου, θεώρησαν ότι αναπαριστά τον θεό Ηλιο - Ρα ή τον θεό Χαρούν. Ανάµεσα στα πόδια της Σφίγγας βρίσκεται µια στήλη που εξιστορεί πώς ο φαραώ Τούθµωσις είδε ένα όνειρο να καθαρίσει τη Σφίγγα από την άµµο που την κάλυπτε, κάτι που έκανε και κέρδισε δόξα.

3 Το περίφηµο Αιγυπτιακό Μουσείο Καϊρου Το Αιγυπτιακό Μουσείο Καΐρου είναι ένα από τα σηµαντικότερα του κόσµου. Θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για την περιήγησή του, αφού τα εκθέµατα είναι γύρω στις (!), χωρίς φυσικά να υπολογίζονται όσα παραµένουν κρυµµένα στις υπόγειες αποθήκες του. Ο αρχαιολόγος Ογκύστ Μαριέτ έπαιξε σηµαντικό ρόλο στη δηµιουργία του µουσείου το 1857, ενώ το 1902 στεγάστηκε στο σηµερινό κτίριο έργο του γάλλου αρχιτέκτονα Μαρσέλ Ντουρνιόν στην πλατεία Ταχρίρ. Ιστορία ετών ξεδιπλώνεται στις αίθουσές του, στις οποίες θα εισέλθετε αφού πρώτα περάσετε από αυστηρούς ελέγχους και αφήσετε τις φωτογραφικές µηχανές σε ειδικά ντουλαπάκια, µια και οι φωτογραφίες επιτρέπονται µόνο στον περίβολο του µουσείου. Ο τάφος του Τουταγχαµών αποκαλύφθηκε ασύλητος το 1922 από τους Αγγλους Χάουαρντ Κάρ τερ και λόρδο Κάρναβον και τα περίφηµα ευρήµατά του συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες. Αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα νεκρικά πορτρέτα Φαγιούµ. Πρόκειται για ζωγραφισµένες εικόνες επάνω σε ξύλινες πινακίδες των αρχών της χριστιανικής εποχής, που συνήθως τοποθετούνταν ως νεκρικές προσωπίδες και βάφονταν µε φυσικά χρώµατα ανακατεµένα µε κερί σύµφωνα µε ελληνική τεχνοτροπία. Χρόνου επιτρέποντος, επισκεφθείτε και το Ισλαµικό Μουσείο που θεωρείται από τα µεγαλύτερα στη Μέση Ανατολή και περιλαµβάνει έναν θησαυρό από εκθέµατα κεραµικά, χειρόγραφα, αντικείµενα λατρευτικά κ.ά. και το Κοπτικό Μουσείο στο παλαιό Κάιρο, όπου θα θαυµάσετε εκθέµατα των πρώτων χριστιανικών χρόνων, τον 1ο - 7ο αιώνα µ.χ., όπως πολύτιµες εικόνες, χειρόγραφα, υφάσµατα από σπάνιες συλλογές. Στην αγορά του Χαν ελ Χαλίλι... Στην αγορά αυτή θα πουλάν τα δυο σου χείλη, όπως λέει το αγαπηµένο τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Το περίφηµο παζάρι Χαν ελ Χαλίλι χρονολογείται από το 1380, και πήρε το όνοµά του από το χάνι που κατασκεύασε ο εµίρης Τζαχάρκς ελ Χαλίλι. Αµέτρητα µικρά µαγαζάκια-σουκς µε διάφορα είδη σε ζαλίζουν όταν αµάθητος βρεθείς σε κάποιο σοκάκι µαζί µε το πλήθος. Εµποροι διαλαλούν την πραµάτεια που εσείς θα πρέπει να παζαρέψετε µε επιµονή για να πετύχετε κάποια καλή τιµή. Πρώτα θα αποφασίσετε αν πραγµατικά θέλετε να αγοράσετε το συγκεκριµένο είδος και στη συνέχεια πόσα χρήµατα περίπου θα θέλατε να διαθέσετε για την αγορά του.

4 Επιµένετε στο ποσό που διαθέτετε και υποκριθείτε ότι φεύγετε από το κατάστηµα. Αν σας γυρίσουν πίσω, σηµαίνει ότι προσφέρετε ικανοποιητική τιµή. Μουσικά όργανα, τάβλι από φίλντισι, κοσµήµατα από ασήµι µε λάπις λάζουλι και τιρκουάζ για το οποίο φηµίζεται η Αίγυπτος, µικροέπιπλα µαρκετερί, πολύ ωραία µπακίρια, διακοσµητικά από αλάβαστρο, µπουκαλάκια για άρωµα από φυσητό γυαλί, αρωµατικά έλαια, αλλά και µπαχαρικά και τσάι ή καφές αρωµατισµένος µε κάρδαµο είναι αγορές που αξίζουν. Αν πάλι σας αρέσει ο ναργιλές, προσέξτε να µη χαθεί η µπίλια όπως θα τον λύσετε, γιατί αλλιώς δεν λειτουργεί. Στο καφέ «Φισάουι» των καλλιτεχνών Από τις αγαπηµένες και ίσως η µοναδική για αρκετούς ντόπιους διασκέδαση είναι το τσάι στα παραδοσιακά καφενεία. Στο πρώτο στενό της αγοράς Χαν ελ Χαλίλι από την πλατεία του τεµένους Αλ Χουσεΐν, το καφέ «Φισάουι» αποτελεί σηµείο αναφοράς για τους καλλιτέχνες και διανοούµενους της πόλης από τις αρχές του περασµένου αιώνα. Το Καφέ µε τους Καθρέπτες (Fishawy) πήρε το όνοµά του από τους πολλούς καθρέπτες µε τις µεγάλες καφέ κορνίζες που στολίζουν το καφενείο τόσο µέσα όσο και έξω στο µικρό στενάκι. Αγαπηµένο του νοµπελίστα συγγραφέα (1988) Ναγκίµπ Μαχφούζ, αλλά και απλών ανθρώπων που θα συναντήσετε να πίνουν το τσάι τους ή να καπνίζουν µυρωδάτο καπνό µήλου στον ναργιλέ. ιατηρώντας τα ίδια παλιά ξύλινα έπιπλα και τα καφασωτά ξύλινα παράθυρα θα σας µεταφέρει στην ατµόσφαιρα του Καΐρου του περασµένου αιώνα. Πρόγραμμα Εκδρομής 1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πολύβουη πόλη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου συνδυάζονται αρμονικά χιλιάδες χρόνια ιστορίας με λαμπρά φωτισμένες λεωφόρους και μοντέρνα, πανύψηλα κτίρια. Το βράδυ σας προτείνουμε να συνδυάσετε το δείπνο σας με μια νυχτερινή κρουαζιέρα στα γαλήνια νερά του Νείλου κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρακολουθήσετε το μοναδικό χορό των Δερβίσιδων! Διανυκτέρευση. 2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΡΟ (ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΦΙΓΓΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΟΡΑ ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ) Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο Κάιρο. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο φιλοξενούνται πάνω από εκθέματα από όλες τις περιόδους της αιγυπτιακής ιστορίας, ανάμεσα τους τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν. Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το Κάιρο βρίσκονται οι πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, τη Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, αλλά και τα εργαστήρια παπύρων. Για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Θα περιηγηθούμε σε ένα από τα πιο γνωστά «σουκ» της Ανατολής, το φημισμένο Χαν Ελ Χαλίλι. Κοσμήματα από ασήμι και χρυσό, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μπακίρια και ένα σωρό άλλα είδη σε μοναδικές τιμές, μια ευκαιρία για ψώνια και εξάσκηση στο πατροπαράδοτο ανατολίτικό παζάρεμα! Διανυκτέρευση.

5 3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙΡΟ Πρωινή αναχώρηση για την παραθαλάσσια Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό ως τη σύγχρονη εποχή. Η ξενάγηση μας ξεκινά από τα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ και τους υπέροχους κήπους της Μοντάζα. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το τζαμί Ελ Μόρσυ Αμπούλ Αμπάς, το Κορνίς, το σπίτι που έζησε και δημιούργησε ο ποιητής Κ.Π.Καβάφης, τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, και το Πατριαρχείο μας. Γεύμα σε εστιατόριο της πόλης και απογευματινή αναχώρηση για Κάιρο. Διανυκτέρευση. 4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΡΟ ΚΡΟΥΖΙΕΡΑ Αναχώρηση από το Κάιρο για το Λούξορ. Το Λούξορ δε μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Το μεγαλείο των αρχαίων Θηβών συνυπάρχει αρμονικά με μια πολύβουη πόλη της Άνω Αιγύπτου. Η αρχαία ομορφιά του μέρους είναι ακόμη απαράμιλλη, με το Νείλο να περνάει ανάμεσα από τη σύγχρονη πόλη και την αρχαία Νεκρόπολη, και τον αινιγματικό γκρεμό των Θηβών να κυριαρχεί στο περιβάλλον. Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από την ανατολική όχθη και το Ναό του Λούξορ, ο οποίος χτίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από το φαραώ του Νέου Βασιλείου Αμενχοτέπ Γ. Ο ναός βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία με ένα παλιότερο ιερό που είχε χτίσει η Χατσεψούτ και ήταν αφιερωμένο στη θηβαϊκή τριάδα του Άμμωνα, της Mut και του Kohns. Μέσα στους αιώνες, έγιναν επεμβάσεις στο κτίσμα από τον Τουταγχαμών, το Ραμψή Β, το Μέγα Αλέξανδρο και τους Ρωμαίους. Συνεχίζοντας στη λεωφόρο που συνδέει το Λούξορ με το Καρνάκ, θα θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου, τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη θεία καθαρτήρια λίμνη. Φτάνοντας στη δυτική όχθη του Λούξορ θα κατευθυνθούμε στην κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών. Το φαράγγι που ονομάζεται σήμερα Κοιλάδα των Βασιλέων λεγόταν Σπουδαίο Μέρος ή Μέρος της Αλήθειας. Σ αυτή τη μεγαλειώδη τοποθεσία κείτονταν κάποτε οι φαραώ μέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους περιμένοντας την αθανασία. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόμακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συμβολικούς και για πρακτικούς λόγους. Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σημείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν με τη μεταθανάτια ζωή. Στην κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, μεταξύ των οποίων του Τουτ-Ανχ-Αμόν, του Σέτι Α, του Ραμψή Γ, του Τούθμοσις και της Νεφερτίτης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον τριώροφο ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας φαραώ στην ιστορία, καθώς και τους Κολοσσούς του Μέμνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλματα, ύψους 18 μέτρων. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. 5η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΖΙΕΡΑ Απολαύστε τις ανέσεις που μας προσφέρει το πλοίο, κάνοντας ηλιοθεραπεία, κολυμπώντας στην πισίνα και απολαμβάνοντας το τοπίο όπου αμμώδεις εκτάσεις διαδέχονται το πράσινο της καλλιεργημένης γης. Στη συνέχεια περνάμε από το «Κλειδί του Νείλου», το φράγμα της Έσνας. Άφιξη στο Εντφού, με το Ναό του Ώρους, το πιο καλοδιατηρημένο μνημείο της Αιγύπτου. Στην είσοδο του ναού υπάρχει ένας πυλώνας ύψους 36 μέτρων, με κολοσσιαίες παραστάσεις του Πτολεμαίου ΙΒ, που φρουρείται από δύο μεγάλα γρανιτένια γεράκια. Ακολουθεί η μεγάλη αίθουσα προσφορών του Ώρους, με τις υπέροχες τοιχογραφίες και δύο αίθουσες υποστυλίων, με τους μικρότερους θαλάμους, όπου στεγάζονταν μια βιβλιοθήκη και οι αποθήκες σκευών και αρωμάτων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, η

6 αίθουσα προσφορών και το ιερό του Ώρους, γύρω από το οποίο υπάρχουν βωμοί αφιερωμένοι σε άλλους θεούς. Γεύμα, δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο. 6η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΖΙΕΡΑ Ο Ναός του Κομόμπο ή, πιο συγκεκριμένα, ο διττός Ναός του Σομπέκ και του Χαροέρη (μορφή του Ώρους), βρίσκεται σε ένα ακρωτήρι σε μια πτυχή του Νείλου. Κατά την αρχαιότητα, σε αυτό το σημείο της όχθης του Νείλου λιάζονταν ιεροί κροκόδειλοι. Αν και υπάρχουν απομεινάρια παλιότερων φαραωνικών κτισμάτων, ο ναός χρονολογείται από την πτολεμαϊκή περίοδο. Γεύμα, δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο. 7η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΖΙΕΡΑ Αναχώρηση με προορισμό την Άνω Αίγυπτο και το Ασουάν. Για αιώνες το Ασουάν, η νοτιότερη πόλη της Αιγύπτου, ήταν η πύλη προς την Αφρική και τη Νουβία. Το Ασουάν έγινε η πρωτεύουσα του πρώτου κρατιδίου της Άνω Αιγύπτου και βάση για τις εκστρατείες στη Νουβία, το Σουδάν και την Αιθιοπία. Η σύγχρονη πόλη του Ασουάν βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Νείλου, απέναντι από το Ελεφάντινο Νησί. Η πόλη είναι χτισμένη στο βόρειο άκρο του Πρώτου Καταρράκτη του Νείλου, σε μια από τις βραχώδεις εκτάσεις ανάμεσα στο Ασουάν και το Χαρτούμ του Σουδάν. Αφού περάσουμε το παλιό φράγμα, θα επισκεφτούμε τα αρχαία ορυχεία γρανίτη, με τον ημιτελή οβελίσκο των 41 μέτρων. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάρια και θα καταπλεύσουμε στο νησί της Φιλαή προκειμένου να επισκεφτούμε το ναό της Ίσιδας, όπου θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά τέμπλα, τα αγάλματα, τους κίονες των παπύρων, τις διφορούμενες τοιχογραφίες και τα μυστικά θυσιαστήρια των ιερέων. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το Μέγα Φράγμα μήκους 3,5 χιλιομέτρων και τη δεύτερη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στον κόσμο. Με τις φελούκες θα πλεύσουμε γύρω από το νησί Κίτσενερ με τον υπέροχο βοτανικό κήπο και την Ελεφαντίνη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο πλοίο. 8 η ΗΜΕΡΑ : ΑΣΟΥΑΝ ΚΑΪΡΟ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω Καϊρου. Τιμές κατ άτομο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ Moevenpick Pyramids Hotel 5* 01/05-30/09/ /10/ /05-30/06/ Safir Cairo 5*standard 01/07-08/07/2013 & 08/08-30/09/ /07-07/08/ Ramses Hilton 5*standard 01/05-30/09/ /10/ Fairmont Nile City 5*deluxe 01/05-30/09/ Cairo Marriott 5*deluxe 01/05-30/09/ Grand Nile Tower 5*deluxe 01-31/10/ Conrad 5*deluxe 01/05-30/06/ /07-31/10/ Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

7 Περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια με την Egyptair 3 νύχτες στο Κάιρο σε ξενοδοχείο επιλογής σας 4 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο 5* De Luxe (δίκλινες καμπίνες) Πρωινό καθημερινά 1 γεύμα στο Κάιρο και 1 γεύμα στην Αλεξάνδρεια σε τοπικά εστιατόρια Πλήρη διατροφή στην κρουαζιέρα Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια Ασφάλεια αστικής ευθύνης Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel Δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι και ταξιδιωτική ασφάλεια περίπου 190 το άτομο Βίζα Αιγύπτου 23 το άτομο Φιλοδωρήματα 3 το άτομο την ημέρα Σημείωση Οι τιμές είναι βασισμένες στον οικονομικοτέρο ναύλο της αεροπορικής εταιρίας για τον συγκεκριμένο προορισμό. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τη στιγμή της κράτησης, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο διαθέσιμο ναύλο. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ: Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν. Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων. Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση. 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου. Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας. Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να

8 πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.