Προγραμματιστής Ποτίσματος Ρεύματος AC Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Προγραμματιστής Ποτίσματος Ρεύματος AC Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης"

Transcript

1 Προγραμματιστής Ποτίσματος Ρεύματος AC Οδηγίες Χρήσης και Εγκατάστασης

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικά Χαρακτηριστικά... 2 Κεφάλαιο 1 Εγκατάσταση ηλεκτροβαλβίδων... 3 Κεφάλαιο 2 Χειροκίνητη λειτουργία ηλεκτροβαλβίδων... 3 Κεφάλαιο 3 Εγκατάσταση προγραμματιστή Συνδέοντας την μπαταρία Επέκταση καλωδίων Σύνδεση πηνίων, παροχής ρεύματος και αισθητήρα... 6 Κεφάλαιο 4 Προγραμματισμός Γενικές πληροφορίες Προγραμματισμός Επιλογή τρέχουσας ώρας και ημέρας Επιλογή αρδευτικού προγράμματος Προγραμματισμός μιας ομάδας ηλεκροβαλβίδων Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κυκλικό πρόγραμμα Πρόγραμμα για Μονές/Ζυγές ημέρες Επιλογή βαλβίδων και διάρκεια ποτίσματος Προηγμένες λειτουργίες προγραμματισμού Water budget % - αυξομείωση ποτίσματος % Αναστολή ποτίσματος λόγω βροχής RAIN OFF Χειροκίνητη λειτουργία Ανεξάρτητο πρόγραμμα Χ (για φώτα, κλπ.) Κεφάλαιο 5 Τεστ ηλεκτροβαλβίδων Κεφάλαιο 6 Απενεργοποίηση προγράμ./λειτουργίας (OFF) Κεφάλαιο 7 Ενεργοποίηση προγράμ./λειτουργίας (RUN) Κεφάλαιο 8 ιαγραφή προγράμματος Κεφάλαιο 9 Συντήρηση, Επίλυση κοινών προβλημάτων Κεφάλαιο 10 Προαιρετικά εξαρτήματα Σχεδιάγραμμα εγκατάστασης προγραμματιστή... 30

3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ηλεκτρικός προγραμματιστής ποτίσματος 24 VAC Λειτουργία 2-8 στάσεων + Κεντρική ηλεκτροβαλβίδα (M.V.) ή Αντλία Τρία ανεξάρτητα προγράμματα (Α,Β,C) με κουμπί ελέγχου προγράμματος Κάθε ηλεκτροβαλβίδα μπορεί να προγραμματιστεί και στα 3 προγράμματα. Τρεις τρόποι προγραμματισμού: εβδομαδιαία (μέρες της εβδομάδας), κυκλικά (από 1 μέχρι 30 ημέρες) και μονές/ζυγές ημέρες του μήνα. Διάρκεια ποτίσματος από 1 λεπτό μέχρι 4 ώρες Ενάρξεις ποτίσματος: Ημερήσια (μέχρι 4 φορές την ημέρα), κυκλικά ή μία φορά με χρονοκαθυστέρηση Χειροκίνητη έναρξη/λειτουργία ενός προγράμματος ή μιας ηλεκτροβαλβίδας Λειτουργία κεντρικής ηλεκτροβαλβίδας με κάθε στάση ποτίσματος Water budget % - ποσοστιαία αυξομείωση διάρκειας ποτίσματος 10%-190% Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα βροχής Αναστολή ποτίσματος λόγω βροχής από 1 έως 240 ημέρες Ανεξάρτητος έλεγχος καλής λειτουργίας κάθε στάσης ξεχωριστά Ειδικό ανεξάρτητο πρόγραμμα Χ για φωτισμό κήπου, σιντριβανιών, κλπ. Συγκράτηση προγράμματος στη μνήμη 20 χρόνια χωρίς παροχή ρεύματος Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον προγραμματιστή GALCON και σας ευχόμαστε καλή εγκατάσταση.

4 ΓΕΝΙΚΑ 1. Τοποθέτηση ηλεκτροβαλβίδων Ο προγραμματιστής έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με κοινές ηλεκτρικές βαλβίδες μέχρι 2.2W 24VAC. Οι ηλεκτροβαλβίδες δεν περιλαμβάνονται. Κλείστε τον γενικό διακόπτη παροχής νερού. Εγκαταστήστε τις βαλβίδες στο σύστημα ΣΗΜΕΙΩΣΗ Προσοχή στην ένδειξη της φοράς ροής του νερού, όπως δείχνει το βέλος πάνω στην βαλβίδα. Μια κεντρική ηλ/βίδα είναι καλό να τοποθετηθεί στην είσοδο του συστήματος. Η κεντρική ηλ/βίδα ανοίγει αυτόματα κάθε φορά που μια στάση ποτίζει και κλείνει μαζί την τελευταία στάση. Η κεντρική βαλβίδα εμφανίζεται στην οθόνη με την ένδειξη Μ και σημειώνεται στην γραμμή συνδέσεων με τα γράμματα VM. 2. Χειροκίνητη λειτουργία ηλεκτροβαλβίδων Οι ηλεκτροβαλβίδες μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν και χωρίς την χρήση του προγρ/στή. Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλουμε να ποτίσουμε άμεσα και δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ή η παροχή ρεύματος για την κανονική λειτουργία του προγρ/στή. Ο διακόπτης χειροκίνητης λειτουργίας βρίσκεται συνήθως κάτω από το πηνίο. 1. Για να ανοίξετε, γυρίστε τον διακόπτη αριστερά. 2. Για να κλείσετε, γυρίστε τον διακόπτη δεξιά. Όταν η ηλεκτροβάνα έχει ανοίξει από τον προγρ/στή, δεν μπορεί να κλείσει χειροκίνητα. Για να λειτουργήσει η ηλεκτροβάνα μέσω του προγραμματιστή, ο διακόπτης πρέπει να είναι στην θέση αυτόματο/κλειστό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Εάν έχετε γενικό διακόπτη παροχής νερού, πρέπει να ανοίξετε και αυτόν! Σχέδιο 1 Θέση Ανοιχτό ιακόπτης Θέση Ανοιχτό ιακόπτης Ένδειξη ροής νερού Θέση Αυτόματο/Κλειστό ιακόπτης Θέση Αυτόματο/Κλειστό * Ο προγρ/στής μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε ηλ/βίδα 24VAC. Συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή για τον τρόπο της χειροκίνητης λειτουργίας.

5 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ 3. Εγκατάσταση του προγραμματιστή 1. Εγκαταστήστε τον προγραμματιστή στον τοίχο ή στον πίνακα ελέγχου, σε ένα σημείο προστατευμένο από την βροχή ΣΗΜΕΙΩΣΗ Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τον προγραμματιστή σε ένα σημείο με εύκολη πρόσβαση, περίπου στο ύψος του κεφαλιού. Παράδειγμα Σχεδίου Εγκατάστασης 2. Χρησιμοποιήστε το διάγραμμα που θα βρείτε στο κουτί για να ανοίξετε τις τρύπες Τοποθετήστε την 1η βίδα, κρεμάστε τον προγραμματιστή στον τοίχο, αφαιρέστε το καπάκι των συνδέσεων και εγκαταστήστε την συσκευή με την βοήθεια των υπόλοιπων δύο βιδών. Βλέπε διάγραμμα 1-3

6 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ 3.1 Τοποθέτηση της εφεδρικής μπαταρίας Τοποθετήστε μια εφεδρική αλκαλική μπαταρία 9V όπως στα διαγράμματα 1-4. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μπαταρία χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ώρας κατά την διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Το πρόγραμμα δεν χάνεται σε καμία περίπτωση, ακόμα και χωρίς την ύπαρξη μπαταρίας. Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, οι ηλεκτροβάνες θα κλείσουν και το πότισμα θα σταματήσει, ακόμα και εάν ο προγραμματιστής δείχνει ότι εκτελεί στο πρόγραμμα κανονικά. Η χρήση μια αλκαλική μπαταρίας συστήνεται.

7 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ 3.2 Τοποθέτηση καλωδίων για ηλεκτροβάνες Τα καλώδια του προγρ/στή προς τις ηλεκτροβάνες μεταφέρουν μόνο 24VAC. Ο αριθμός των κλώνων του καλωδίου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των ηλ/βίδων που χρησιμοποιούμε για την άρδευση, συν δύο ακόμα: ένα για την κεντρική βαλβίδα και ένα για το κοινό καλώδιο. Για πιο εύκολη σύνδεση, προτείνεται η χρήση καλωδίου με διαφορετικό χρώμα σε κάθε κλώνο. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο με περισσότερους κλώνους στην περίπτωση που θελήσετε να αυξήσετε της ηλ/βίδες ή που κάποιος κλώνος χαλάσει. Η διατομή των κλώνων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0.5mm. Εάν οι βαλβίδες τοποθετηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη διατομή. Το καλώδιο θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην είναι εύκολο να τρυπηθεί, μέσα σε κανάλι στον τοίχο ή μέσα σε μια σωλήνα υπογείως. Είναι προτιμότερο το καλώδιο να είναι μονοκόμματο από άκρη σε άκρη. Εάν χρειάζεται να γίνουν ενώσεις, καλό είναι να γίνονται μέσα σε ηλεκτρολογικά κουτιά με ειδικές κλέμμες (δεν περιλαμβάνονται). 3.3 Σύνδεση των πηνίων, της παροχής ρεύματος και του αισθητήρα NC Πριν συνδέσετε τον προγραμματιστή στην παροχή ρεύματος, θα πρέπει να έχετε συνδέσει τις ηλεκτροβαλβίδες. Δείτε το διάγραμμα 5 στην σελίδα 7 για περισσότερες πληροφορίες. Σύνδεση και λειτουργία το αισθητήρα βροχής NC Όταν ο αισθητήρας βροχής είναι ενεργοποιημένος λόγω βροχής, τότε στην οθόνη εμφανίζεται το σύμβολο. Σε αυτή την περίπτωση ο πρ/στής δεν θα ανοίξει τις ηλ/βάνες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Οι επαφές της σύνδεση του αισθητήρα από το εργοστάσιο είναι σε θέση NC (Normally Closed = Κανονικά κλειστές), χρησιμοποιώντας μια μεταλλική γέφυρα ανάμεσα στις δύο επαφές. Για να εγκαταστήσετε τον αισθητήρα, αυτή η γέφυρα πρέπει να αφαιρεθεί και να συνδέσετε στην θέση της τα καλώδια του αισθητήρα, ο οποίος θα πρέπει να είναι τύπου NC (Κανονικά κλειστός). Εάν αφαιρέσετε τον αισθητήρα, οι επαφές θα πρέπει να ενωθούν ξανά, είτε με την χρήση της μεταλλικής γέφυρας είτε με την χρήση ενός απλού καλωδίου. ΠΡΟΣΟΧΗ Ο προγραμματιστής πρέπει να λειτουργεί μόνο με τον μετασχ/στή που παρέχεται στην συσκευασία, ή με έναν αντίστοιχο ο οποίος θα φέρει την προδιαγραφή CE με είσοδο παροχής 220 VAC στα 50Hz και έξοδο 24 VAC, 500mA. Επίσης θα πρέπει να είναι της κατηγορίας SELV και να πληρεί τις προδιαγραφές IEC ή VDEO 700. Οι συνδέσεις του προγραμματιστή με το δίκτυο θα πρέπει να γίνουν από ηλεκτρολόγο, τηρόντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, σε ένα μέρος προστατευμένο από το νερό.

8 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ Γενικά ύο καλώδια ίδιου χρώματος συνδέονται σε κάθε πηνίο. Το ένα καλώδιο (οποιοδήποτε) συνδέεται στην αριθμημένη θέση της επιλογής μας στο κουτί του προγρ/στή (βλ. 2). Το άλλο καλώδιο συνδέεται στην θέση Κοινό (COM). Για την διευκόλυνση του εγκαταστάτη υπάρχουν 4 θέσης κοινού (COM). Συνήθως η απόσταση μεταξύ του προγρ/στή και των πηνίων είναι μεγαλύτερη από το μήκος του καλωδίου των πηνίων, οπότε χρειάζεται να τα προεκτείνουμε με την χρήση επιπλέον καλωδίου. (βλ.4). Για τις συνδέσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ηλεκτρολογικό κουτί με κλέμες (δεν παρέχεται). Συνδέοντας τα πηνία στο κουτί συνδέσεων 1. Σημειώστε τις επαφές μέσα στο κουτί συνδέσεων με τους αριθμούς των στάσεων C, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, M (βλ.5). 2. Συνδέστε το ένα καλώδιο από κάθε πηνίο σε μια ξεχωριστή θέση στο κουτί συνδέσεων (βλ.5). Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός της ηλεκτροβάνας στον κήπο είναι ο ίδιος με τον αριθμό στην θέση σύνδεσης: Η 1η ηλ/βάνα είναι στην 1η θέση, η 2η ηλ/βανα στην 2η θέση, κλπ. Η κεντρική βαλβίδα (εάν υπάρχει) θα πρέπει να συνδεσθεί στην θέση Μ. 3. Συνδέστε το δεύτερο καλώδιο από το κάθε πηνίο στο C (κοινό). Συνδέοντας τα καλώδιο προέκτασης στον προγρ/στή 1. Αφαιρέστε το κάλυμμα στο κάτω μέρος του προγρ/στή. 2. Συνδέστε το καλώδιο προέκτασης στις επαφές του προγρ/στή (1-8 για τις ηλ/βίδες, VΜ για την κεντρική ηλ/βάνα, C για το κοινό). Όλες οι επαφές C για το κοινό είναι ίδιες. 3. Σημειώστε το χρώμα του καλωδίου που αντιστοιχεί στην κάθε σύνδεση που κάνατε, έτσι ώστε να κάνετε τις ίδιες συνδέσεις και στο κουτί συνδέσεων των πηνίων στην προηγούμενη παράγραφο (βλ. 4 και 5).

9 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ 2. Συνδέοντας τον αισθητήρα βροχής (προαιρετικό) Συνδέστε τα καλώδια του αισθητήρα στην θέση SNSR του προγραμματιστή, όπως δείχνει το σχεδιάγραμμα παρακάτω. Η πολικότητα της σύνδεσης δεν έχει σημασία.

10 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ Συνδέοντας τον προγραμματιστή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 1. Συνδέστε τα δύο καλώδια του μετασχηματιστή στις επαφές στην αριστερή πλευρά του προγρ/στή με την ένδειξη 24 VAC. Η πολικότητα της σύνδεσης δεν έχει σημασία. 2. Συνδέστε τον μετασχηματιστή στην πρίζα παροχής AC και ο προγραμματιστής είναι έτοιμος για προγραμματισμό του ποτίσματος. 3. Εάν θέλετε να συνδέσετε αντλία στον προγραμματιστή, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της χρήσης ενός ρελέ 24 VAC, το οποίο θα συνδεθεί στις θέσεις COM (κοινό) και VM (κεντρική βάνα) του προγραμματιστή. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το ρελέ θα πρέπει να είναι σε απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από τον προγραμματιστή. Ο προγραμματιστής δεν πρέπει να συνδεθεί απευθείας στην αντλία. Όλες οι συνδέσεις του ρελέ και της αντλίας πρέπει να γίνουν από εγκεκριμένο ηλεκτρολόγο. Ο προγραμματιστής δεν πρέπει να συνδεθεί στην ίδια παροχή ρεύματος με άλλη συσκευή η οποία περιέχει ηλεκτρομαγνητικούς κινητήρες (αντλίες, κλπ.)

11 4. Προγραμματίζοντας τον προγραμματιστή. 4.1 Γενικά Ο προγραμματιστής AC-GQ διαθέτει τρία αρδευτικά προγράμματα Α, Β, C. Επιπλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε και το ανεξάρτητο πρόγραμμα X. Πρόγραμμα άρδευσης με πολλαπλές ηλεκτροβάνες Μπορούμε να επιλέξουμε τρία διαφορετικά προγράμματα Α, Β, C. Σε κάθε πρόγραμμα επιλέγουμε ποιές ημέρες οι ηλ/βάνες του προγρ/τος θα ποτίσουν. Η έναρξη του ποτίσματος τοποθετείται μόνο στην πρώτη ηλ/βάνα, ενώ η διάρκεια είναι διαφορετική για κάθε ηλ/βάνα. Οι ηλ/βάνες θα ανοίξουν διαδοχικά, πχ. όταν η 1η ηλ/βάνα κλέισει, θα ανοίξει η 2η, κ.ο.κ. Κάθε στιγμή μόνο μια ηλ/βάνα παράμενει ανοιχτή (εκτός της κεντρικής ηλ/βάνας ή της αντλίας που ανοίγει με κάθε στάση). Εάν οι χρόνοι ποτίσματος σε κάθε πρόγραμμα (A+B+C) υπερκαλύπτουν ο ένας τον άλλο, τότε το Α πρόγραμμα θα ξεκινήσει πρώτο και όταν αυτό ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει το Β, κλπ. Μία ηλεκτροβάνα μπορεί να ορισθεί ότι ανήκει σε κάθε πρόγραμμα, με διαφορετικό χρόνο ποτίσματος σε κάθε πρόγραμμα. Γενικές πληροφορίες προγραμματισμού: Ο προγραμματιστής διαθέτει έναν περιστροφικό διακόπτη 10 θέσεων και 5 πλήκτρα. πλήκτρο κέρσορα πατήστε για να κινηθείτε κυκλικά στις διάφορες οθόνες πλήκτρο επιλογής πατήστε για να επιλέξετε την ένδειξη που αναβοσβήνει (πχ. ώρα, λεπτά, κλπ.) πλήκτρο προγραμμάτων πατήστε για να επιλέξετε το πρόγρ/μα που επιθυμείτε πλήκτρο πρόσθεσης πατήστε για να αυξήσετε την επιλεγμένη ένδειξη στην οθόνη (πχ. προσθέτει μία ώρα) πλήκτρο αφαίρεσης - πατήστε για να μειώσετε την επιλεγμένη ένδειξη στην οθόνη Πλήκτρο RESET

12 4.2 Προγραμματίζοντας των προγραμματιστή Επιλογή της τρέχουσας ώρας και ημέρας Για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα ποτίσματος μία συγκεκριμένη ώρα την ημέρας, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την σωστή τρέχουσα ώρα και ημέρα: Τοποθετήστε τον περιστροφικό διακόπτη στην θέση Time (Ώρα). Πιέστε το πλήκτρο και η ένδειξη της ώρας θα αναβοσβήσει. Επιλέξτε την σωστή ώρα με την χρήση των και (Προσέξτε στα σύμβολα AM=Π.Μ. και PM=Μ.Μ.). Πιέστε το πλήκτρο και η ένδειξη των λεπτών θα αναβοσβήσει. Επιλέξτε τα σωστά λεπτά με την χρήση των και. Πιέστε το πλήκτρο και η ένδειξη του έτους θα αναβοσβήσει. Επιλέξτε το σωστό έτος με την χρήση των και. Πιέστε το πλήκτρο και η ένδειξη του μήνα θα αναβοσβήσει. Επιλέξτε τον σωστό μήνα με την χρήση των και. Πιέστε το πλήκτρο και η ένδειξη της ημέρας θα αναβοσβήσει. Επιλέξτε την ημέρα με την χρήση των και (η σωστή ημέρα της εβδομάδας θα εμφανισθεί αυτόματα). Ο προγραμματιστής σας δίνει την επιλογή να αλλάξετε το ρολόι σε 24ωρη λειτουργία, πατώντας ταυτόχρονα το και, εφόσον η ώρα έχει σταματήσει να αναβοσβήνει. Εάν τα πατήσετε ξανά, το ρολόι επανέρχεται στην 12ωρη λειτουργία Επιλογή προγραμμάτων άρδευσης Ο προγραμματιστής έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας του κάθε προγράμματος Α, Β ή C : 1. Εβδομαδιαία λειτουργία : το πρόγρ/μα ενεργοποιείται κάποιες ημέρες της εβ/δας 2. Κυκλική λειτουργία : το πρόγρ/μα ενεργοποιείται κυκλικά ανά κάποιες ημέρες (από κάθε μέρα μέχρι μια φορά κάθε 30 ημέρες) 3. Μονά-ζυγά : το πρόγρ/μα ενεργοποιείται τις μονές ή ζυγές ημέρες του κάθε μήνα.

13 4.2.3 Προγραμματίζοντας την άρδευση πολλαπλών ηλεκτροβαλβίδων (Πρόγραμμα Α, Β, C) Για να επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα άρδευσης Α, Β, C ή Χ, γυρίστε τον διακόπτη στην θέση weekly/cyclic/even-odd (εβδομαδιαίο/κυκλικό/μονά-ζυγά). Ένα από τα τρία προγράμματα θα εμφανιστεί στην οθόνη πατήστε το πλήκτρο Pr μέχρι να εμφανιστεί το πρόγραμμα που επιθυμείτε, π.χ. το πρόγραμμα Α και η λέξη OFF. (Επίσης θα εμφανιστεί και το σύμβολο Χ ανεξάρτητο πρόγραμμα. Θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα στην παράγραφο 4.3.4, σελ. 24). Για να επιλέξετε τον τρόπο λειτουργίας του κάθε προγράμματος, επιλέξτε ανάμεσα στις τρεις επιλογές: Εβδομαδιαίο - - Κυκλικό - - Μονά/Ζυγά - - πιέζοντας το πλήκτρο -. Πιέζοντας το πλήκτρο - - επιλέγουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα Α. Πιέζοντας ξανά το πλήκτρο - - επιλέγουμε το κυκλικό πρόγραμμα Α. Πιέζοντας ξανά το πλήκτρο - - επιλέγουμε τις ζυγές (even) ημέρες στο πρόγραμμα Α -. Πιέζοντας ξανά το πλήκτρο - - επιλέγουμε τις μονές (odd) ημέρες στο πρόγραμμα Α -. Πιέζοντας ξανά το πλήκτρο - - το πρόγραμμα Α απενεργοποιείται (OFF). Το πρόγραμμα δεν θα ποτίσει. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Από αυτό το σημείο, ο προγραμματιστής πρέπει να προγραμματιστεί με βάση τον επιλεγμένο τρόπο ποτίσματος: Εβδομαδιαίο (παράγραφος 4.2.4), Κυκλικό (παρ ) και Μονά-Ζυγά (παρ ).

14 4.2.4 Εβδομαδιαίο πρόγραμμα (WEEKLY - ) Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μπορούμε να επιλέξουμε ποιές ημέρες της εβδομάδας θα ποτίζουν οι ηλεκτροβαλβίδες του επιλεγμένου προγράμματος. Γυρίστε τον διακόπτη στη θέση weekly/cyclic/even-odd (εβδομαδιαίο/κυκλικό/μονά-ζυγά) Πιέστε το πλήκτρο - - και επιλέξτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Επιλέγοντας τις ημέρες ποτίσματος στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Πιέστε το πλήκτρο -. Στο επάνω μέρος της οθόνης, κάτω από την ένδειξη Sun (Κυριακή), θα εμφανιστεί ένα βέλος -. Εάν επιθυμείτε ο προγραμματιστής να ποτίσει την συγκεκριμένη ημέρα, πιέστε το. Το βελάκι θα παραμείνει αναμμένο και θα προχωρήσει αναβοσβήνοντας στην κάτω από την επόμενη ημέρα Mon (Δευτέρα). Εάν δεν επιθυμείτε να επιλέξετε την ημέρα Sun (Κυριακή) για πότισμα, πιέστε το και το βελάκι θα εξαφανιστεί, προχωρόντας στην επόμενη ημέρα, κ.ο.κ.

15 Προγραμματισμός της ώρας έναρξης του εβδομαδιαίου προγράμματος Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μπορούμε να ορίσουμε μέχρι 4 ώρες έναρξης την ημέρα για κάθε πρόγραμμα A, B, C. Σε κάθε ώρα έναρξης, η πρώτη ηλεκτροβαλβίδα του επιλεγμένου προγράμματος θα ξεκινήσει το πότισμα και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες συνεχόμενα. Τοποθετήστε τον διακόπτη στην θέση START TIME (Ώρα έναρξης). Η ένδειξη START I (Έναρξη 1) θα εμφανιστεί στην οθόνη μαζί με το σύμβολο - - του εβδομαδιαίου προγράμματος, όπως επίσης και η λέξη OFF ή η τελευταία ώρα που έχετε εισάγει. Πιέστε - - και η ένδειξη της ώρας στην οθόνη θα αναβοσβήσει. Εισάγετε την ώρα έναρξης του ποτίσματος χρησιμοποιώντας τα κουμπιά και (προσοχή στις ενδείξεις AM (π.μ.) και PM (μ.μ.) εάν έχετε επιλέξει την 12ωρη ώρα). Πιέστε - - και η ένδειξη των λεπτών στην οθόνη θα αναβοσβήσει. Εισάγετε τα λεπτά έναρξης του ποτίσματος χρησιμοποιώντας τα κουμπιά και. Πιέστε - - για να προχωρήσετε στην δεύτερη έναρξη START II και εισάγετε την ώρα. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για τις υπόλοιπες ώρες έναρξης (START III, IV). Εαν επιθυμείτε να ακυρώσετε κάποια έναρξη, επιλέξτε την με το πλήκτρο - - και - -, μηδενίζοντάς την με τα πλήκτρα και μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη OFF. Ο τρόπος επιλογής των ηλεκτροβαλβίδων που αντιστοιχούν σε κάθε πρόγραμμα και η εισαγωγή του χρόνου ποτίσματος είναι ίδιος σε κάθε τύπο προγρ/τος (βλ.σελ.8).

16 4.2.5 Κυκλικό πρόγραμμα (CYCLIC - ) Στο κυκλικό πρόγραμμα ο προγραμματιστής ποτίζει το επιλεγμένο προγράμματα ανά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η χρονική περίοδος μπορεί να διαρκεί από 1 έως 30 ημέρες και είναι ίδια για όλες τις ηλεκτροβαλβίδες που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επιλέγοντας το κυκλικό πρόγραμμα: Γυρίστε τον διακόπτη στη θέση weekly/cyclic/even-odd (εβδομαδιαίο/κυκλικό/μονά-ζυγά) Πιέστε το πλήκτρο - - μέχρι να επιλέξτε το κυκλικό πρόγραμμα - -. Η ένδειξη - - και DAYS 1 (Ημέρες 1) θα εμφανιστούν στην οθόνη, δηλαδή κύκλος ποτίσματος κάθε μέρα. Πιέστε το πλήκτρο - - και η ένδειξη DAYS 1 θα αναβοσβήσει. Εισάγετε τις ημέρες επανάληψης του κύκλου ποτίσματος χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα και, μέχρι την ένδειξη DAYS 30 (Hμέρες 30).

17 Προγραμματισμός ώρας έναρξης - START - του κυκλικού προγράμματος. Με την λειτουργία αυτή προγραμματίζουμε την ημέρα και την ώρα έναρξης του κυκλικού προγράμματος (το κυκλικό πρόγραμμα έχει μόνο μία ώρα έναρξης). Όλες οι ηλεκτροβαλβίδες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα θα ανοίξουν διαδοχικά. Όταν η πρώτη κλείσει, θα ανοίξει η δεύτερη, κ.ο.κ. Στο κυκλικό πρόγραμμα πρέπει να ορίσετε οπωσδήποτε τον αριθμό των ημερών που μεσολαβούν μέχρι την πρώτη έναρξη του κύκλου ποτίσματος. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να είναι από 0 ημέρες (έναρξη αμέσως), 1 ημέρα (έναρξη την επόμενη ημέρα), 2 ημέρες, κλπ., μέχρι 30 ημέρες. Γυρίστε τον διακόπτη στη θέση START TIME ( Ωρα έναρξης). Στην οθόνη θα εμφανιστεί η ένδειξη START I (Έναρξη 1) και η τελευταία ώρα που έχετε εισάγει ή η λέξη OFF. Πιέστε - - και η ένδειξη της ώρας θα ανάψει στην οθόνη. Εισάγετε την επιθυμητή ώρα έναρξης του ποτίσματος χρησιμοποιώντας τα κουμπιά και (προσοχή στις ενδείξεις AM και PM εάν έχετε επιλέξει τη 12ωρη ώρα) Πιέστε - - και η ένδειξη των λεπτών στην οθόνη θα αναβοσβήσει. Εισάγετε τα λεπτά έναρξης του ποτίσματος χρησιμοποιώντας τα κουμπιά και. Πιέστε - - μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη DAYS 1 (Ημέρες 1). Εισάγετε τις ημέρες καθυστέρησης της έναρξης του ποτίσματος χρησιμοποιώντας το και. Ο τρόπος επιλογής των ηλεκτροβαλβίδων που αντιστοιχούν σε κάθε πρόγραμμα και η εισαγωγή του χρόνου ποτίσματος είναι ίδιος σε κάθε τύπο προγράμματος (βλ.σελ. 18).

18 4.2.6 Πρόγραμμα Μονές-Ζυγές ημέρες (ODD/EVEN - ) Στο πρόγραμμα μονά-ζυγά μπορούμε να ποτίζουμε μόνο τις μονές ή μόνο τις ζυγές ημέρες του μήνα. Επίσης συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας μπορούν να απενεργοποιηθούν από το πότισμα. Γυρίστε τον διακόπτη στη θέση weekly/cyclic/even-odd (εβδ/διαίο/κυκλικό/μονά-ζυγά) Πιέστε το πλήκτρο --- μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η ένδειξη EVEn (ζυγά) και το σύμβολο - - κάτω από την λέξη EVEn στην πάνω πλευρά της οθόνης. Επίσης στην οθόνη θα ενεργοποιηθούν όλες οι ημέρες της εβδομάδας. Για να ακυρώσετε κάποιες ημέρες της εβδομάδας, πιεστέ το πλήκτρο -. Το βελάκι θα αναβοσβήσει κάτω από τις ημέρες. Πιέζοντας τα πλήκτρα και ενεργοποιείτε ή ακυρώνετε το πότισμα για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Για παράδειγμα: Εάν δεν έχετε επιλέξει την Κυριακή στις ημέρες ποτίσματος, τότε το πότισμα δεν θα ενεργοποιηθεί, ακόμα και εάν είναι σε ζυγή ημέρα.

19 Για να επιλέξετε τις μονές ημέρες, πιέζοντας πάλι το πλήκτρο - θα εμφανιστεί στην οθόνη. Επιλέξτε ποιές ημέρες της εβδομάδας θέλετε να ενεργοποιείται το πότισμα όπως κάνατε στην προηγούμενη σελίδα. Για να προγραμματίσετε την ώρα έναρξης (START) δείτε σελ.14, καθώς η διαδικασία είναι κοινή με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. - η ένδειξη Odd (Μονά) Επιλογή ηλεκτροβαλβίδων - - σε κάθε πρόγραμμα και εισαγωγή διάρκειας ποτίσματος - (κοινή διαδικασία για όλους τους τύπους προγραμμάτων) Με αυτή την λειτουργία μπορείτε να επιλέξετε ποιες ηλεκτροβαλβίδες θα περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα A, B, C όπως επίσης και να καθορίσετε την διάρκεια ποτίσματος. Η διάρκεια ποτίσματος για κάθε ηλεκτροβαλβίδα μπορεί να είναι από 1 λεπτό μέχρι 4 ώρες (3:59). Μία σειρά ηλεκτροβαλβίδων, από 1 έως 8, μπορούν να αντιστοιχηθούν σε κάθε πρόγραμμα. Επίσης η κάθε ηλεκτροβαλβίδα μπορεί να ανήκει σε όλα τα προγράμματα. Γυρίστε τον διακόπτη στην θέση DURATION (Διάρκεια). Το γράμμα του επιλεγμένου προγράμματος θα εμφανιστεί στην οθόνη π.χ. το γράμμα Α μαζί με την ένδειξη του τύπου του προγράμματος π.χ. το σύμβολο - - όπως επίσης το σύμβολο Διάρκειας Ποτίσματος και ένα βέλος - - πάνω από την πρώτη ηλεκτροβάνα του προγράμματος. Η τελευταία ώρα που έχετε εισάγει ή η ένδειξη 0:00 θα εμφανιστεί στην οθόνη. Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε πρόγραμμα πιέστε το πλήκτρο Pr. Πιέστε - - και η ένδειξη της ώρας στην οθόνη θα αναβοσβήσει. Εισάγετε τις ώρες διάρκειας του ποτίσματος χρησιμοποιώντας τα κουμπιά και. Πιέστε - - και η ένδειξη των λεπτών στην οθόνη θα αναβοσβήσει. Εισάγετε τα λεπτά διάρκειας του ποτίσματος χρησιμοποιώντας τα κουμπιά και. Για να προχωρήσετε στην επόμενη ηλεκτροβάνα πιέστε το -. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μία ηλεκτροβάνα με διάρκεια 0:00 δεν θα ανοίξει. Για να προγραμματίσετε τα προγράμματα Β και C επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

20 4.3 Προηγμένες λειτουργίες προγραμματισμού Water budget % - ποσοστιαία % αυξομείωση διάρκειας ποτίσματος Με αυτή την λειτουργία ο προγραμματιστής σας επιτρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε ποσοστιαία την διάρκεια ποτίσματος όλων των ηλ/βίδων που αντιστοιχούν σε κάθε πρόγραμμα A, B ή C, καθορίζοντας ένα διαφορετικό ποσοστό σε κάθε πρόγραμμα. Γυρίστε τον διακόπτη στην θέση WATER BUDGET. Πιέστε το πλήκτρο Pr μέχρι να εμφανιστεί το πρόγρ. Α. Η ένδειξη 100% θα εμφανιστεί στην οθόνη μαζί με το γράμμα Α και το σύμβολο - - σε όσες ηλεκτροβαλβίδες αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πιέστε το - - και η ένδειξη 100% θα εμφανισθεί. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά και εισάγετε το επιθυμητό ποσοστό. Πιέζοντας το πλήκτρο μία φορά αυξάνεται το ποσοστό 10%. Πιέζοντας το πλήκτρο μία φορά μειώνεται το ποσοστό 10%. Η διάρκεια ποτίσματος μπορεί να αυξηθεί μέχρι 190% και να μειωθεί μέχρι 10%. Πιέζοντας το πλήκτρο Pr μπορείτε να αλλάξετε το ποσοστό και στα υπόλοιπα προγράμματα B και C ξεχωριστά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μέγιστη διάρκεια ποτίσματος μετά την αύξηση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 4 ώρες. Η ελάχιστη διάρκεια ποτίσματος μετά την μείωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 1 λεπτό.

21 4.3.2 Προσωρινή αναστολή ποτίσματος RAIN OFF - Με αυτή την λειτουργία μπορείτε να αναστείλετε την λειτουργία κάποιου ή όλων των προγραμμάτων Α, Β και C λόγω βροχής, εργασιών στον κήπο, κλπ. Το πρόγραμμα ποτίσματος συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά αλλά δεν θα ποτίσει για τις ημέρες που θα επιλέξουμε. Η διάρκεια αναστολής μπορεί να είναι από 1 μέχρι 240 ημέρες. Όταν αυτή η περίοδος παρέλθει, το πρόγραμμα θα συνεχίσει κανονικά. Γυρίστε τον διακόπτη στην θέση RAIN OFF. Πιέστε το πλήκτρο Pr. Το γράμμα του επιλεγμένου προγράμματος - μαζί με τις ηλεκτροβαλβίδες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα - θα εμφανιστεί στην οθόνη, καθώς και το σύμβολο Rain Off -. Επιλέξτε το πρόγραμμα που θέλετε να αναστείλετε πατώντας το πλήκτρο Pr. Πιέστε το πλήκτρο -. Η ένδειξη Days 00 (Ημέρες 00) θα αναβοσβήσει. Εισάγεται τον επιθυμητό αριθμό ημερών με τα πλήκτρα και. Όλες η ηλεκτροβαλβίδες του προγράμματος θα απενεργοποιηθούν. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να αναστείλετε τα υπόλοιπα προγράμματα.

22 4.3.3 Χειροκίνητη Λειτουργία Οι ηλεκτροβαλβίδες μπορούν να λειτουργήσουν χειροκίνητα με 3 τρόπους: 1. Να ανοίξει μια ηλεκτροβαλβίδα από κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 2. Να ανοίξουν διαδοχικά οι ηλεκτροβαλβίδες ενός προγράμματος (Α ή B ή C) 3. Να ανοίξουν διαδοχικά οι ηλεκτροβαλβίδες όλων των προγραμμάτων (A και Β και C). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η χειροκίνητη λειτουργία τερματίζει την λειτουργία οποιουδήποτε ενεργού προγράμματος. Το πρόγραμμα θα επιστρέψει στο αυτόματο μόλις τελειώσει το χειροκίνητο πρόγραμμα. Χειροκίνητη λειτουργία όλων των ηλεκτροβαλβίδων ενός προγράμματος: Γυρίστε τον διακόπτη στην θέση MANUAL (Χειροκίνητο). Πιέστε το πλήκτρο Pr. Το γράμμα του προγράμματος Α και όλες οι ηλεκτροβαλβίδες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα Α - - θα εμφανιστούν στην οθόνη. Πιέστε το πλήκτρο Pr για να επιλέξετε το επιθυμητό πρόγραμμα. Όλες οι ηλεκτροβαλβίδες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα θα εμφανιστούν στην οθόνη, μαζί με την ένδειξη MANUAL OFF (Χειροκίνητο Κλειστό). Πιέστε το πλήκτρο. Η λέξη ΟΝ (Ανοιχτό) θα εμφανιστεί και η ένδειξη ποτίσματος - θα ανάψει πάνω από την πρώτη ηλεκτροβαλβίδα του προγράμματος. Μερικά δευτερόλεπτα μετά θα ανάψει και η ένδειξη ποτίσματος - - πάνω από την κεντρική ηλεκτροβαλβίδα MV. Όλες οι ηλεκτροβαλβίδες του προγράμματος θα ανοίξουν διαδοχικά η μία μετά την άλλη.

23 Χειροκίνητη λειτουργία μίας ηλεκτροβαλβίδας ενός προγράμματος: Γυρίστε τον διακόπτη στην θέση MANUAL (Χειροκίνητο). Πιέστε το πλήκτρο Pr. Το γράμμα του προγράμματος Α και όλες οι ηλεκτροβαλβίδες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα θα εμφανιστούν στην οθόνη. Πιέστε το πλήκτρο Pr για να επιλέξετε το επιθυμητό πρόγραμμα. Όλες οι ηλεκτροβαλβίδες που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα θα εμφανιστούν στην οθόνη, μαζί με την ένδειξη MANUAL OFF (Χειροκίνητο Κλειστό). Για να επιλέξετε μία από τις ηλεκτροβαλβίδες του προγράμματος πιέστε το πλήκτρο. Το σύμβολο - - της πρώτης ηλεκτροβαλβίδας θα ανάψει και θα εμφανισθεί η διάρκεια ποτίσματος που έχουμε ορίσει. Πιέστε το πλήκτρο για να ανοίξετε χειροκίνητα την ηλεκτροβαλβίδα. Όταν η ηλεκτροβαλβίδα ανοίξει θα εμφανισθεί το σύμβολο - - μαζί με την λέξη ΟΝ (ανοιχτό). Μερικά δευτερόλεπτα μετά θα ανάψει και η ένδειξη ποτίσματος πάνω από την κεντρική ηλεκτροβαλβίδα MV -. Για να επιλέξετε μια άλλη ηλεκτροβαλβίδα επαναλάβετε την διαδικασία πιέζοντας το πλήκτρο - - και επιλέξτε την με το πλήκτρο -.

24 Χειροκίνητη λειτουργία όλων των ηλεκτροβαλβίδων σε όλα τα προγράμματα: Γυρίστε τον διακόπτη στην θέση MANUAL (Χειροκίνητο). Πιέστε το πλήκτρο Pr μέχρι να εμφανισθούν στην οθόνη όλα τα γράμματα των προγραμμάτων Α, Β, C, μαζί με το σύμβολο Χειροκίνητου -, την λέξη STOP και όλες τις ηλεκτροβαλβίδες των προγραμμάτων -. Για να ανοίξετε όλες τις ηλεκτροβαλβίδες σε σειρά, πιέστε το πλήκτρο -. Όλες οι ηλ/βαλβίδες που έχουμε ορίσει χρόνο ποτίσματος θα ανοίξουν διαδοχικά η μία μετά την άλλη, και για διάρκεια ίση με τον χρόνο του Α προγράμματος. Όταν η ηλεκτροβαλβίδα ανοίξει θα εμφανισθεί το σύμβολο - - μαζί με την λέξη RUN, ενώ μερικά δευτερόλεπτα μετά θα ανάψει και η ένδειξη ποτίσματος πάνω από την κεντρική ηλεκτροβαλβίδα MV -. Όλες οι ηλετκροβαλβίδες που έχουμε ορίσει σε κάθε πρόγραμμα θα ανοίξουν διαδοχικά με την σειρά του κάθε προγράμματος, δηλαδή πρώτα το πρόγραμμα Α, μετά το πρόγραμμα Β και τέλος το πρόγραμμα C.

25 4.3.4 Ανεξάρτητο πρόγραμμα Χ Η λειτουργία πρόσθετων αυτοματισμών όπως σιντριβάνια, φωτισμό κήπου, κλπ., είναι δυνατή μέσω του ανεξάρτητου προγράμματος Χ. Το Ανεξάρτητο πρόγραμμα Χ μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με τον εβδομαδιαίο τρόπο προγραμματισμού. Η ενεργοποίηση του προγράμματος Χ είναι ανεξάρτητη από τα άλλα προγράμματα. Η κεντρική βαλβίδα δεν ενεργοποιείται, ενώ λειτουργίες όπως ο αισθητήρας βροχής, το Water Budget και το Rain Off δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα. Η ενεργοποίηση των αυτοματισμών είναι δυνατή μόνο μέσω της χρήσης ρελέ 24VAC 50mA max. Το ανεξάρτητο πρόγραμμα ενεργοποιεί πάντα την τελευταία ηλεκτροβάνα κάθε προγραμματιστή, π.χ. στον προγραμματιστή 8 στάσεων θα ανοίξει την ηλεκτροβαλβίδα 8, στον προγραμματιστή 6 στάσεων θα ανοίξει την ηλεκτροβαλβίδα 6, κοκ. Προγραμματίζοντας το ανεξάρτητο πρόγραμμα Χ. Τοποθετήστε τον διακόπτη στην θέση Weekly/Cyclic/even-odd. Πιέζοντας το πλήκτρο Pr επιλέξτε το πρόγραμμα Χ. Εισάγετε τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως στην παράγραφο 4.2.4, σελίδα 13. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πρόγραμμα Χ μπορεί να προγραμματιστεί μόνο όταν η τελευταία ηλετροβαλβίδα δεν έχει οριστεί σε κάποιο πρόγραμμα.

26 5. Έλεγχος ηλεκτροβαλβίδων Με αυτή την λειτουργία μπορείτε να ελέγξετε την σωστή ενεργοποίηση των ηλεκτροβαλβίδων. Θα χρειαστεί να ελέγξετε εάν πραγματικά ενεργοποιείται το πότισμα. Τοποθετήστε τον διακόπτη στην θέση TEST. Το μοντέλο του προγραμματιστη θα εμφανιστεί στην οθόνη, μαζί με την έκδοση του προγράμματος και τα σύμβολα - - ανάλογα με τον αριθμό των ηλ/βαλβίδων, π.χ. 8 Πιέστε το πλήκτρο - - και η πρώτη ηλ/βίδα θα ανάψει. Πιέστε το πλήκτρο για να ανοίξετε την ηλεκτροβαλβίδα. Η κεντρική ηλ/βίδα θα ανοίξει μετά από λίγα δευτερόλεπτα και το πότισμα θα ξεκινήσει. Πιέστε το πλήκτρο για να σταματήσετε το πότισμα. Εάν ο προγρ/στής δεν πότισε, πρέπει να ελέγξετε για τυχόν βλάβη. Εάν το σύμβολο της σταγόνας - - αναβοσβήνει, τότε υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα στα καλώδια ή στο πηνίο της ηλεκτροβαλβίδας. Αποσυνδέστε την ηλεκτροβαλβίδα και προσπαθήστε να επιδιορθώσετε την βλάβη. Για να τερματίσετε την λειτουργία, πιέστε το πλήκτρο -.

27 6. Απενεργοποίηση λειτουργίας ποτίσματος - (θέση OFF) Η θέση OFF επιτρέπει την άμεση αναστολή του ποτίσματος όλων των προγραμμάτων για όσο διάστημα χρειαστεί. Τοποθετήστε τον διακόπτη στη θέση OFF (κλειστό). Η λέξη OFF θα αναβοσβήσει στην οθόνη. Πιέστε το πλήκτρο. Η ένδειξη OFF θα σταματήσει να αναβοσβήνει και το τρέχον πρόγραμμα θα σταματήσει αμέσως. Για να ακυρώσετε την λειτουργία OFF, γυρίστε τον διακόπτη σε κάποια άλλη θέση εκτός της θέσης OFF και τα προγράμματα θα τρέξουν κανονικά όπως τα έχετε προγραμματίσει. 7. Τρέχον πρόγραμμα/λειτουργία (θέση RUN). Η λειτουργία RUN μας επιτρέπει να επιβλέψουμε την τρέχουσα κατάσταση του προγραμματιστή. Σε αυτή την θέση δεν υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό. Τοποθετήστε τον διακόπτη στην θέση RUN. Η ενεργή ηλεκτροβαλβίδα θα εμφανισθεί στην οθόνη, μαζί με την διάρκεια που απομένει για το τέλος του ποτίσματος. Εάν κάποιο πρόγραμμα είναι απενεργοποιημένο, θα εμφανισθεί το σύμβολο -. Εάν έχουμε τοποθετήσει ποσοστό % Ware Budget, τότε θα εμφανισθεί το σύμβολο - %. Ένδειξη χαμηλής μπαταρίας - : Όταν η φόρτιση της μπαταρία είναι σε χαμηλά επίπεδα, στην οθόνη θα εμφανισθεί η ένδειξη της μπαταρίας. Πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η μπαταρία λειτουργεί μόνο ως εφεδρική για την συγκράτηση του ρολογιού. Εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος και η μπαταρία είναι άδεια, το πρόγραμμα δεν χάνεται αλλά διατηρείται στην μνήμη για περίπου 20 χρόνια. Όταν επανέλθει το ρεύμα, το ρολόι θα αρχίσει να αναβοσβήνει και πρέπει να ρυθμίσετε ξανά την ώρα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ρολόι αναβοσβήνει ως υπενθύμιση στον χειριστή να αντικαταστήσει την μπαταρία και να ρυθμίσει ξανά την ώρα.

28 Ειδοποίηση διακοπής παροχής ρεύματος AC - Εάν για κάποιο λόγο η παροχή ρεύματος AC διακοπεί στον προγραμματιστή, τότε το σύμβολο: AC - - θα εμφανιστεί στην οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι ο προγραμματιστής δεν τροφοδοτείτε με ρεύμα, παρά μόνο από την μπαταρία του. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν διακόπτεται η παροχή ρεύματος, οι ηλεκτροβαλβίδες κλείνουν και το πότισμα σταματάει, αλλά ο προγραμματιστής θα συνεχίσει να δείχνει ότι εκτελεί το πρόγραμμα κανονικά. Πλήκτρο Reset 8. ιαγραφή προγράμματος Όλα τα προγράμματα που έχουν αποθηκευτεί στον προγραμματιστή μπορούν να διαγραφούν. Αφαιρέστε το καπάκι των συνδέσεων στο κάτω μέρος και πιέστε το κουμπί RESET. Όλες οι ενδείξεις θα ανάψουν στην οθόνη. Αμέσως πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά και για 2 δευτερόλεπτα. Η ένδειξη del Pr θα εμφανισθεί στην οθόνη και μετά από λίγο ο σειριακός αριθμός του προγραμματιστή. Όλα τα προγράμματα έχουν διαγραφεί από την μνήμη. Θα χρειαστεί να προγραμματίσετε τον προγραμματιστή από την αρχή.

29 9. Συντήρηση Η τοποθέτηση ενός φίλτρου πριν την κεντρική ηλεκτροβάνα ή τις ηλεκτροβαλβίδες είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία ενός αυτόματου συστήματος ποτίσματος, το οποίο θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε μερικούς μήνες. Η λειτουργία του συστήματος χωρίς την χρήση φίλτρου είναι η αιτία για τις συχνότερες βλάβες. Η μπαταρία πρέπει να είναι αλκαλική 9V και η διάρκειά της κάτω από κανονική χρήση είναι τουλάχιστον ένα έτος. Η συνιστόμενη πίεση λειτουργίας του συστήματος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 8 ατμ.(1 8 Bar). Πρόβλημα Αιτία Λύση Η ηλ/βάνα δεν ανοίγει ούτε στο αυτόματο αλλά ούτε και στο χειροκίνητο πρόγραμμα Καμία ένδειξη στην οθόνη Δεν υπάρχει παροχή νερού στο σύστημα. Δεν φτάνει το σήμα από τον προγραμματιστή στις ηλεκτροβάνες Πρόβλημα στην παροχή ρεύματος ή/και στην μπαταρία Βεβαιωθείτε ότι η κεντρική ηλ/βάνα ή η παροχή του νερού είναι ανοιχτή. Ελέγξτε το καλώδιο επικοινωνίας μεταξύ προγραμματιστή ηλεκτροβαλβίδων. Ελέγξτε την παροχή ρεύματος και τον μετασχηματιστή. Αντικαταστήστε την μπαταρία. Η ένδειξη του αισθητήρα βροχής αναβοσβήνει στην οθόνη και οι ηλ/βάνες δεν ανοίγουν Η γέφυρα στις επαφές της σύνδεση του αισθητήρα έχει αποσυνδεθεί. Λανθασμένη τοποθέτηση αισθητήρα (NO). Αντικαταστήστε ή επιδιορθώστε τον αισθητήρα. Επανασυνδέστε τις δύο επαφές μεταξύ τους. Η ηλεκτροβαλβίδα δεν κλείνει ενώ ακούγεται ένα «κλικ» όταν ανοίγει Ο προγραμματιστής δεν λειτουργεί κανονικά (έχει κολλήσει ) Η ηλεκτροβάνα δεν είναι στην θέση AUTO ή έχει περάσει κάποιο σκουπίδι ή είναι ελλατωματική η βάνα (πχ. μεμβράνη) Πιθανό πρόβλημα στην εσωτερική μνήμη του προγραμματιστή Αλλάξτε την βάνα στην θέση AUTO ή καθαρίστε το εσωτερικό την βάνας ή αντικαταστείστε την βάνα. Πιέστε το RESET για να επαναφέρετε τον προγραμματιστή. Εισάγετε καινούργια ώρα και ημέρα.

30 10. Προαιρετικός εξοπλισμός Φίλτρο 3/4 BSP Φίλτρο 1 BSP Ηλ/βαλβίδα 3/4 + Πηνίο 24VAC Ηλ/βαλβίδα 1 + Πηνίο 24VAC Ηλ/βαλβίδα 1 1/2 + Πηνίο 24VAC Ηλ/βαλβίδα 2 + Πηνίο 24VAC Ηλ/βαλβίδα 3 + Πηνίο 24VAC Μετασχηματιστής 24VAC/230VAC Καλώδιο Ηλ/βαλβίδων 2, 3, 5, 7, 9 κλώνων Αισθητήρας βροχής και υγρασίας

31

32

Hunter ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR.

Hunter ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR. XC Hunter ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 1. Βιδώστε μία βίδα στον τοίχο. 2. Κρεμάστε τον

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ TOTAL CONTROL Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ η ποιότητα στην άρδευση 1. LCD Display : Οθόνη υγρών κρυστάλλων. 2. Πλήκτρα +/- : Για ρύθμιση των παραμέτρων του προγραμματιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Galcon 7001D. Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC

Galcon 7001D. Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC Galcon 7001D Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC Κύρια Χαρακτηριστικά: Οθόνη LCD. Εβδομαδιαίο ή κυκλικό πρόγραμμα. ποτίσει 8 φορές ακόμα,

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ EC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 2,4,6 στάσεων INDOOR & OUTDOOR ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Όταν ο προγραμματιστής είναι σε αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού αναβαθμισμένου Προγραμματιστή RAIN DIAL

Οδηγίες Προγραμματισμού αναβαθμισμένου Προγραμματιστή RAIN DIAL Οδηγίες Προγραμματισμού αναβαθμισμένου Προγραμματιστή RAIN DIAL Ο προγραμματιστής Rain Dial ακλουθώντας τις εξελίξεις αναβαθμίστηκε αποκτώντας νέες δυνατότητες που μέχρι σήμερα υπήρχαν σε επαγγελματικά

Διαβάστε περισσότερα

AC-4, AC-6 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ AC-4, AC-6 ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΕΤΩΝ OΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

AC-4, AC-6 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ AC-4, AC-6 ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΕΤΩΝ OΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ AC-4, AC-6 ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΕΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ AC-4, AC-6 Η Εταιρεία GALCON μέσω της Εταιρ. Αγροδομή εγγυάται την καλή κατασκευή και

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Logic προγραμματιστής 4&6 στάσεων indoor

Eco-Logic προγραμματιστής 4&6 στάσεων indoor Οδηγίες εγκατάστασης και προγραµµατισµού Εγκατάσταση Αφαιρέστε το κάλυµµα στο κάτω µέρος του προγραµµατιστή. βιδώστε µία βίδα στον τοίχο και κρεµάστε τον προγραµµατιστή από την οπή σε σχήµα κλειδαρότρυπας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ MIRACLE D.C. 9V.ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ MIRACLE D.C. 9V.ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ MIRACLE D.C. 9V.ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΝΕTAFIM BY MOTOROLA 1 1.ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ Ο προγραµµατιστής που έχετε αγοράσει έχει τις ακόλουθες δυνατότητες : Έχει δυνατότητα να ενεργοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας τεσσάρων βαλβίδων SVC 400 αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ. της

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ. της ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ JUNIOR MAX της Οδηγίες Χρήσης ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ Εγκατάσταση: Λαμπάκια-οδηγοί προγραμματισμού Πλαστική μεμβράνη επικάλυψης οθόνης LCD Για την εγκατάσταση ή αντικατάστασή της δείτε οδηγίες. Θήκη

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr PRO-C ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr PRO-C ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ PRO-C ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Βασικά μοντέλα 3 στάσεων INDOOR & OUTDOOR με πλακέτες επέκτασης των 3 στάσεων για την δημιουργία μοντέλων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ RAIN DIAL Plus Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. η ποιότητα στην άρδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ RAIN DIAL Plus Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. η ποιότητα στην άρδευση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ RAIN DIAL Plus Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ η ποιότητα στην άρδευση ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ RAIN DIAL Plus ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ.. Τοποθετήστε το διακόπτη (Ε)

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ XC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 1. Βιδώστε μία βίδα στον τοίχο. 2. Κρεμάστε τον προγραμματιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση & Οδηγίες Χρήσης

Εγκατάσταση & Οδηγίες Χρήσης www.geomechaniki.gr info@geomechaniki.gr Εγκατάσταση & Οδηγίες Χρήσης Εγκαταστήστε τον προγραµµατιστή σε σταθερή επιφάνεια. Εάν τον τοποθετήσετε σε φρεάτιο, προτείνεται να τον τοποθετήσετε κάτω από το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης.

Οδηγίες Χρήσης. www.geomechaniki.gr email info@geomechaniki.gr Οδηγίες Χρήσης 2 Για τη σωστή λειτουργία του προγραµµατιστή πρέπει να τοποθετήσετε την µπαταρία των 9V. Η µπαταρία των 9 Volt ενεργοποιεί την οθόνη LCD. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας μίας βαλβίδας SVC αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήματα προγραμματιστή

Εξαρτήματα προγραμματιστή Εξαρτήματα προγραμματιστή 1 Οθόνη LCD Α Έναρξη Το ρολόι εμφανίζεται όταν μπαίνουν οι ώρες έναρξη των προγραμμάτων. Β - Καθυστέρηση Η ένδειξη αυτή εμφανίζεται όταν η λειτουργία καθυστέρησης είναι σε χρήση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. NETAFIM AQUA PRO. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. 1) Γενικά : Εύκολο στη χρήση προγραµµατιστή άρδευσης µπαταρίας. ύο σε ένα : προγραµµατιστής άρδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ RAIN DIAL R

ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ RAIN DIAL R ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ RAIN DIAL R Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 1 Θέση μπαταρίας 2 Καλωδιοταινία σύνδεσης ηλεκτρονικού μέρους 3 Τερματικό σύνδεσης γείωσης Σύνδεση με τρίγωνο γείωσης ή μεταλλικό

Διαβάστε περισσότερα

TMC-212 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

TMC-212 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ TMC-212 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΣΑΜΟΥ 22 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΤΗΛ. 2102321942-3 FAX: 2102321944 SITE: www.gardener.gr EMAIL: info@gardener.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Εξαρτήµατα προγραµµατιστή......... σελ 3 Β. Επιλογή προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

LANDCO ΕΠΕ Τ , .

LANDCO ΕΠΕ Τ ,  . 1 2 Ξεκινώντας Χαρακτηριστικά Πάνω από 3 ενάρξεις ημερησίως Τροφοδοσία με μπαταρία Εύκολη εγκατάσταση Πλήρως αδιάβροχος Εύκολος προγραμματισμός Μέρη λειτουργίας 1. Καπάκι οθόνης 2. Οθόνη 3. Πηνίο 4. Κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000

Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Οδηγίες χρήσης για προγραμματιστή ποτίσματος ΝΑ4000 Τεχνικά χαρακτηριστικά. 1. Ελάχιστη πίεση λειτουργίας 0,5bar Μέγιστη πίεση λειτουργίας 12bar 2. Μέγιστη θερμοκρασία νερού 40 ο C. Τοποθέτηση: 1. Αφαιρέστε

Διαβάστε περισσότερα

X-CORE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR

X-CORE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR X-CORE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR ΚΕΝΤΡΙΚΟ:Λόφος Κυριλλου 19 300 Ασπρόπυργος Τηλ:210-48 31 708,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικός προγραµµατιστής κρουνού Μοντέλο #ΤΤΤ-9V.

Ηλεκτρονικός προγραµµατιστής κρουνού Μοντέλο #ΤΤΤ-9V. . Ο δ η γ ί ε ς Χ ρ ή σ η ς Ηλεκτρονικός προγραµµατιστής κρουνού Μοντέλο #ΤΤΤ-9V www.geomechaniki.gr info@geomechaniki.gr ιαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά έτσι ώστε να εξοικoιωθείτε µε τις λειτουργίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΒΔ. ΠΡΟΓΡΑΜ/ΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ T1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πριν από την εγκατάσταση: 1)Για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας,απενεργοποιείστε την παροχή ρεύματος της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2 Τα παρακάτω αποτελούν σύντοµες περιγραφές των χαρακτηριστικών στοιχείων του Greenkeeper. Καθένα από αυτά τα µέρη θα παρατεθεί µε περισσότερη λεπτοµέρεια στα κατάλληλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ Περιγραφή Προϊόντος Το ψηφιακό χειριστήριο/θερμοστάτης JH χρησιμοποιείται κυρίως στην ηλεκτροθερμική θέρμανση για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο

Διαβάστε περισσότερα

X-CORE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR &

X-CORE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & X-CORE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 1. Βιδώστε µία βίδα στον τοίχο. 2. Κρεµάστε τον προγραµµατιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ XC hybrid ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 4,6,8,10 & 12 στάσεων υδραυλις Ε.Π.Ε Ιναχος Αργους 212 00, Τηλ:27510-31 155-6, 31

Διαβάστε περισσότερα

o o o o o o 4 3 2 1 L N

o o o o o o 4 3 2 1 L N 1 Χρονοδιακόπτης Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες τοποθέτησης και χρήσης, ώστε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον σας. 1. Αφαιρέστε πρώτα τη βάση από τον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης

Οδηγίες Χρήσης www.geomechaniki.gr info@geomechaniki.gr Οδηγίες Χρήσης Εξαρτήµατα προγραµµατιστή 1 Οθόνη LCD Α Έναρξη Το ρολόι εµφανίζεται όταν µπαίνουν οι ώρες έναρξη των προγραµµάτων. Β - Καθυστέρηση Η ένδειξη αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή....3 Περιγραφή εξαρτημάτων και χειριστηρίων....3 Λειτουργίες κουμπιών και διακοπτών....4 Τεχνικά χαρακτηριστικά....4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Τοποθέτηση μηχανισμού Εγκαταστήστε το μηχανισμό σύμφωνα με τα σχέδια του αγγλικού φυλλαδίου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...... EL 1 Γενικές υποδείξεις.......... EL 1 Παραλλαγές εκδόσεων / Πληροφορίες......... EL 1 Περιγραφή................ EL 1 Λειτουργία........... EL 1 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris

Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Εγχειρίδιο χρήσης LivingColors Iris Πρώτα βήματα με το φωτιστικό LivingColors LivingColors Αφαίρεση συσκευασίας και εγκατάσταση Όταν αφαιρείτε τη συσκευασία του φωτιστικού LivingColors, το φωτιστικό είναι

Διαβάστε περισσότερα

G75 Προγραμματιστής ποτίσματος 4 στάσεων

G75 Προγραμματιστής ποτίσματος 4 στάσεων G75 Προγραμματιστής ποτίσματος 4 στάσεων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 Ξεκινώντας Χαρακτηριστικά Συνδέεται σε τέσσερις χωριστές βάνες και κυρίως παροχή. Πάνω από 3 ενάρξεις ημερησίως. Εύκολη εγκατάσταση και προγραμματισμός.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για πιθανή μελλοντική χρήση.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για πιθανή μελλοντική χρήση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για πιθανή μελλοντική χρήση. ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ 1. Κουμπί "SNOOZE / SLEEP / DIM" 2. Κουμπί"ON / OFF / ΝΑΡ" 3. Κουμπί "P-" 4. Κουμπί"ALARM

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Simple To Program (STPi) Controller. Καλωσορίσατε! Οδηγός Εγκατάστασης, Προγραμματισμού και Λειτουργίας

Περιεχόμενα. Simple To Program (STPi) Controller. Καλωσορίσατε! Οδηγός Εγκατάστασης, Προγραμματισμού και Λειτουργίας Καλωσορίσατε Simple To Program (STPi) Controller (Προγραμματιστής με εύκολο προγραμματισμό) Οδηγός Εγκατάστασης, Προγραμματισμού και Λειτουργίας Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε τον Προγραμματιστή με εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Πριν ξεκινήσετε τον προγραμματισμό του θερμοστάτη πατήστε το κουμπί RESET με ένα στυλό.

Πριν ξεκινήσετε τον προγραμματισμό του θερμοστάτη πατήστε το κουμπί RESET με ένα στυλό. Επεξήγηση ενδείξεων ασύρματου θερμοστάτη RF Digi 2HF Εισαγωγή και εξαγωγή μπαταριών Ο θερμοστάτης έχει φωτεινή ένδειξη που υποδεικνύει πότε οι μπαταρίες πρέπει να αντικατασταθούν. Μόλις η φωτεινή ένδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Εγχειρίδιο χρήσης Ευχαριστούµε που προτιµήσατε αυτή τη συσκευή. Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να µπορέσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). V-GDN02 & V-GDL02 Εγχειρίδιο χρήσης (02VGDN) & (02VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Οδηγίες Χρήσης Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Για την εγκατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τις βίδες που θα βρείτε µέσα στη συσκευασία του συναγερµού. Για µεγαλύτερη ευκολία στη συσκευασία περιλαµβάνονται,

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

NODE. υδραυλις Ε.Π.Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 1,2,4 ή 6 στάσεων

NODE. υδραυλις Ε.Π.Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Μοντέλα 1,2,4 ή 6 στάσεων NODE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 1,2,4 ή 6 στάσεων υδραυλις Ε.Π.Ε Ιναχος Αργους 212 00, Τηλ:27510-31 155-6, 31 204, Fax: 27510-31 559 Γραφείο Αθήνας: Αγ. ηµητρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

PRO-C. υδραυλις Ε.Π.Ε

PRO-C. υδραυλις Ε.Π.Ε PRO-C ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Βασικά µοντέλα 3 στάσεων INDOOR & OUTDOOR µε πλακέτες επέκτασης των 3 στάσεων για την δηµιουργία µοντέλων

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Θερμοστάτης LTC 530 Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GR.10.2018.Rv1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η ηλεκτρική πετσετοκρεμάστρα electro έχει IP44 και μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρους με υγρασία, όπως είναι το λουτρό, στις ζώνες όγκου

Διαβάστε περισσότερα

aquadue DUPLO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ 2 ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

aquadue DUPLO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ 2 ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ aquadue DUPLO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ 2 ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 114 AQUADUE DUPLO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ100 PF

Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ100 PF Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ100 PF Τοποθετήστε τον παστεριωτή πάνω στο τραπέζι ή σε επίπεδη σταθερή επιφάνεια. Προτείνεται η παροχή νερού να μην είναι πάνω από 2 μέτρα μακριά. Ο παστεριωτής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Amico Remote Control Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Το COMANDO AMICO REMOTO (CAR) είναι ένα σύστημα τηλεχειρισμού που επιτρέπει την ρύθμιση και τον έλεγχο συσκευών της IMMERGAS

Διαβάστε περισσότερα

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM )

Be.Be.Be.Be. ήχος, ραδιόφωνο ( FM / AM ) AKAI AR321 S ΘΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ 1. Πλήκτρο τροφοδοσίας 2. Πλήκτρο χρονοδιακόπτη 3. Πλήκτρο λειτουργίας 4. Πλήκτρο ήχου 5. Έλεγχος περιστροφής 6. Ρύθμιση φωτισμού 7. Οθόνη LCD 8. Κλίμακα περιστροφής 9. Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας U R Safe DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστημα Συναγερμού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια με το πάτημα ενός κουμπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

ST2RDR. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΨΥΞΗΣ - ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟN/OFF Boiler (Ζεστού νερού χρήσης) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ST2RDR. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΨΥΞΗΣ - ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟN/OFF Boiler (Ζεστού νερού χρήσης) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΨΥΞΗΣ - ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟN/OFF Boiler (Ζεστού νερού χρήσης) ST2RDR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πριν από την εγκατάσταση: 1)Για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας,απενεργοποιείστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες VTC Απενεργοποίηση και ενεργοποιηση του θερμοστατη

Οδηγίες VTC Απενεργοποίηση και ενεργοποιηση του θερμοστατη Οδηγίες VTC 770 Ο μοναδικός σχεδιασμός των ρυθμιστικών αρχών AURA σειρά VTC που επιτρέπει σε λίγα λεπτά αναβάθμιση θερμοστάτη σας από το ένα μοντέλο στο άλλο, 1. Πλήκτρο ON / OFF του θερμοστάτη 2. Κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

SATELLITE Προγραμματιστής Άρδευσης

SATELLITE Προγραμματιστής Άρδευσης SATELLITE Προγραμματιστής Άρδευσης ΑΓΡΟΧΟΥΜ Α.Ε. ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ Νάξου 3 & Καμπάνη Τ.Θ. 60247 Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 141 18233 Αγ. Ιωάννης Ρέντης 57 001 Θέρμη 71 414 Γαζί Μεγ. Λάκος Ηράκλειο Τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργίας

Εγχειρίδιο λειτουργίας Εγχειρίδιο λειτουργίας I.Ελεγκτής 1. Βασικές λειτουργίες 1.1 Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση 1.1.1 Όταν η κύρια μονάδα δεν είναι εξοπλισμένη με θερμοστάτη, η λειτουργία ON / OFF του συστήματος ελέγχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΡΟΪΟΝ: 52467

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΡΟΪΟΝ: 52467 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΡΟΪΟΝ: 52467 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 1. Ο χρονοδιακόπτης αυτός μπορεί να προ-ρυθμιστεί σε χρόνο on/off για τις Ηλεκτρικές σας Συσκευές. Είναι ιδανικός για

Διαβάστε περισσότερα

SCHOOLtimer AR500. Σχολικός Προγραμματιστής Διαλειμμάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Arapis Research. Δήμητρα Γιαννοπούλου-Αράπη. Κινητό

SCHOOLtimer AR500. Σχολικός Προγραμματιστής Διαλειμμάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Arapis Research. Δήμητρα Γιαννοπούλου-Αράπη. Κινητό SCHOOLtimer AR500 Σχολικός Προγραμματιστής Διαλειμμάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Arapis Research Δήμητρα Γιαννοπούλου-Αράπη Κινητό 6945766940 www.arapi.gr email: mail@arapi.gr ΕΓΓΥΗΣΗ Η ARAPIS RESEARCH εγγυάται

Διαβάστε περισσότερα

BT-M6Z02-RF 230V/24V

BT-M6Z02-RF 230V/24V BT-M6Z02-RF 230V/24V USER GUIDE GB MASTER 6 ZONES RF 3-9 BEDIENUNGSANLEITUNG DE Regelverteiler Funkline 10-16 GUIDE D UTILISATION FR MASTER 6 ZONES RF 17-23 BRUKSANVISNING SE MASTER 6 ZONES RF 24-30 3

Διαβάστε περισσότερα

CUSTOM COMMAND. Οδηγίες Χρήσης

CUSTOM COMMAND. Οδηγίες Χρήσης CUSTOM COMMAND Οδηγίες Χρήσης ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ EIKONA 1 1. Οθόνη LCD - Ένδειξη προγράµµατος και ώρας. 2. Πλήκτρα +/On & -/Off - Εντολές εισαγωγής προγράµµατος 3. Πλήκτρο ΝΕΧΤ - Επιλογή εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ

MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ 1. Καπάκι Μπαταρίας 2. Διακόπτης Κλειδώματος 3. Καπάκι Συνδετήρα USB 4. Συνδετήρας USB 5. Άναμμα/Σβήσιμο και Αναπαραγωγή/Παύση (Play/Pause) 6. Ένταση φωνής 7. MENU 8. Fn A->B

Διαβάστε περισσότερα

Κάμερα καταγραφικό Ρολόι χειρός

Κάμερα καταγραφικό Ρολόι χειρός Κάμερα καταγραφικό Ρολόι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την κάμερα ρολόι χειρός της εταιρείας μας. Προκειμένου να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις λειτουργίες που σας προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι WL200 Εγχειρίδιο Χρήσης Όλα τα ονόματα εταιρειών και προϊόντων ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ50 PF

Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ50 PF Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ50 PF Τοποθετήστε τον Παστεριωτή πάνω στο τραπέζι ή σε επίπεδη σταθερή επιφάνεια. Προτείνεται η παροχή νερού να μην είναι πάνω από 2 μέτρα μακριά. Ο Παστεριωτής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους Εγχειρίδιο χρήσεως Εισαγωγή Συγχαρητήρια για την αγορά αυτού του καινοτόμου ασύρματου ποντικιού. Με εξαιρετική ακρίβεια ως προς τις λεπτομέρειες της επιφάνειας και

Διαβάστε περισσότερα

Σελ 2. Συνδέσεις καλωδίων Σελ 3. Αρχικό τεστ λειτουργίας - ρύθμιση βροχής σελ 4. Ρυθμίσεις

Σελ 2. Συνδέσεις καλωδίων Σελ 3. Αρχικό τεστ λειτουργίας - ρύθμιση βροχής σελ 4. Ρυθμίσεις Οδηγίες χρήσης Ασύρματου αισθητήρα βροχής TWRFS-1 & TWRFS-1 Σελ 2. Συνδέσεις καλωδίων Σελ 3. Αρχικό τεστ λειτουργίας - ρύθμιση βροχής σελ 4. Ρυθμίσεις Ο ασύρματος αισθητήρας βροχής της TORO είναι ένα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 AQUAUNO VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

o o o o o o 4 3 2 1 L N

o o o o o o 4 3 2 1 L N 1 RWB9 Χρονοδιακόπτης Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες τοποθέτησης και προγραµµατισµού, ώστε να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον RWB9 σας. 1. Αφαιρέστε πρώτα

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

3.2.1 Σχεδιάζοντας τον προγραµµατισµό: Παράδειγµα προγραµµατισµού:

3.2.1 Σχεδιάζοντας τον προγραµµατισµό: Παράδειγµα προγραµµατισµού: ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟN/OFF Boiler (Ζεστού νερού χρήσης) ST2ΤΧ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Πριν από την εγκατάσταση: 1)Για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας,απενεργοποιείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

X-CORE. υδραυλις Ε.Π.Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

X-CORE. υδραυλις Ε.Π.Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ X-CORE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ & ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΗΜΟΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μοντέλα 2,4,6,8 στάσεων INDOOR & OUTDOOR υδραυλις Ε.Π.Ε Ιναχος Αργους 212 00, Τηλ:27510-31 155-6, 31 204,

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 730. Οδηγίες

Θερμοστάτης LTC 730. Οδηγίες Θερμοστάτης LTC 730 Οδηγίες Προγραμματιζόμενος θερμοστάτης με απομακρυσμένο αισθητήρα θερμοκρασίας. Η οθόνη με οπίσθιο φωτισμό LED, και εμφανίζει την τρέχουσα επιθυμητή θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Περιγραφή Το τηλεχειριστήριο ZEFIRO περιλαµβάνει: Τον ποµποδέκτη υπέρυθρης ακτινοβολίας. 4 κουµπιά ελέγχου λειτουργίας ενεργοποίησης/

Διαβάστε περισσότερα

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr ΜΟΝΑ Α ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL 999 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Χρησιµοποιείτε πάντα µόνο το τροφοδοτικό που συνοδεύει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO 2263 ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝ ΥΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Από σήμερα συγκαταλέγεστε στους πολυάριθμους χρήστες των προϊόντων LEXIBOOK. Το dventure Watch W40 της Lexibook είναι ένα ψηφιακό προϊόν που παρέχει υψομετρητή, βαρόμετρο, δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΟΧΗ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Ρύθμιση θερμοκρασίας συνδεδεμένης συσκευής ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας ΥΠΟΔΟΧΗ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ TS10 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ηλεκτρικές θερμαντικές πλάκες MADE IN CZECH REPUBLIC

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση

Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Συναγερμός μοτοσυκλέτας με τηλεειδοποίηση Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601

Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601 Ασύρματη ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης και αμφίδρομης επικοινωνίας για μωρό VB601 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του προϊόντος μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο οδηγιών πριν τη χρήση,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣEIΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΤ-e03 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. KT-e03 www.tele.gr. Προετοιμασία για τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΤ-e03 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. KT-e03 www.tele.gr. Προετοιμασία για τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΤ-e03 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προετοιμασία για τη λειτουργία του τηλεχειριστηρίου Αφαιρέστε το κάλυμμα των μπαταριών, τοποθετήστε 2 μπαταρίες τύπου ΑΑΑ δίνοντας προσοχή ώστε η

Διαβάστε περισσότερα

Συναγερμός μοτοσυκλέτας

Συναγερμός μοτοσυκλέτας Συναγερμός μοτοσυκλέτας Με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το εμπορικό σήμα, η ευρεσιτεχνία και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Steelmate Co., Ltd. Διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής σχεδίων και προδιαγραφών.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης Οδηγίες εγκατάστασης Σύστημα momit Home Παρουσίαση προιόντων Χαρακτηριστικά Πιθανοί συνδυασμοί Εγκατάσταση Παρελκόμενα Μονάδα επικοινωνίας Θερμοστάτης Μονάδα ασύρματης λειτουργίας Εξατομίκευση θερμοστάτη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα