ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ : 28/06/2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ : 28/06/2012"

Transcript

1 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ : 28/06/2012 ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δ. Κηφισιάς» Ο Δήμος Κηφισιάς, στα πλαίσια του άρθρου 79 του Ν.3463/06, κάλεσε σε δημόσια διαβούλευση τους αρμόδιους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και ομάδες πολιτών, να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με το παραπάνω θέμα. Αφού η επιτροπή ποιότητας ζωής έλαβε υπόψη της όλες τις παρατηρήσεις, οι οποίες έγιναν κατά την διαβούλευση εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής: Η εγκατάσταση (χωροθέτηση) και λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στην περιοχή του Δήμου Κηφισιάς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η δημοτική αρχή. Και τούτο διότι τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έχουν αναδειχθεί, σε πολλές περιπτώσεις, σε συστηματική πηγή όχλησης των κατοίκων και αιτία προστριβών και αντιθέσεων μεταξύ των τελευταίων και των καταστηματαρχών ή και των θαμώνων των σχετικών χώρων. Στον Δήμο υποβάλλονται καθημερινά βεβαιώσεις παραβάσεων από τις ελεγκτικές αρχές και καταγγελίες κατοίκων, οι οποίες, στην πλειονότητά τους, αφορούν την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων άνευ αδείας ή καθ υπέρβαση της αδείας, την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση ανθρώπων σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων ΚΥΕ(π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε μπαρ), καθώς και την παράνομη κατάληψη του δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα ή και παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους κύριους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αυτής που ως Δήμος οφείλουμε να προστατεύσουμε.

2 Από την άλλη ο υγιής ανταγωνισμός και η υγιής επιχειρηματικότητα στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που υφίσταται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει επίσης να τύχει προστασίας. Δεν μας επιτρέπεται να την βάλουμε στην ίδια μοίρα με την παραβατική επιχειρηματικότητα, που ανθεί εις βάρος συνήθως της πρώτης και προκαλεί την μήνη των κατοίκων. Συνεπώς με την προτεινόμενη κανονιστική για την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, είμαστε υποχρεωμένοι να ισορροπήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, μεταξύ δύο συνταγματικά κατοχυρωμένων αγαθών, δηλαδή του δικαιώματος των κατοίκων της πόλης μας να προστατευθεί η ποιότητα της ζωής τους και του δικαιώματος του επιχειρείν, εν μέσω μάλιστα σφοδρής οικονομικής κρίσης. Είναι γνωστό ότι η λύση του προβλήματος ίδρυσης διαφόρων καταστημάτων είτε υγειονομικού ενδιαφέροντος είτε οτιδήποτε άλλου αποτελούν τα Προεδρικά Διατάγματα Χρήσεων Γης. Τέτοια Προεδρικά Διατάγματα υπάρχουν σε όλες περιοχές του Δήμου μας εκτός από εκείνες, που ανήκουν στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς και όπου προβλέπεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΕΠΑΕ για την άδεια ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (βλ. παράρτημα χρήσεων γης Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς). Είναι προφανές ότι η θεσμοθέτηση χρήσεων γης, είναι μια διαδικασία κατ εξοχήν χρονοβόρα και γραφειοκρατική. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι την έκδοση των σχετικών Διαταγμάτων να προχωρήσουμε τις ενέργειες εκείνες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο εγκατάστασης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που θα αντιμετωπίζει: 1) Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυγκέντρωση Κ.Υ.Ε. σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μας και την ανάγκη προστασίας του οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 2) Τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στο φυσικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον καθώς και την αλλοίωση του χαρακτήρα των λειτουργιών των τοπικών περιοχών της πόλης, από την υπερσυγκέντρωση Κ.Υ.Ε. σ αυτές. 3) Την ηχορύπανση και την κατάληψη δημόσιου χώρου και κατ επέκταση την ανάγκη διασφάλισης της λειτουργικότητας κτιρίων που εξυπηρετούν ειδικούς σκοπούς, με την αποφυγή οχλήσεων μη συμβιβαζομένων προς τον προορισμό χρήσης αυτών. 4) Την ανάγκη αναζωογόνησης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης και τη λειτουργία του ως πόλου προσέλκυσης νέων κατοίκων, επιχειρηματιών, επισκεπτών και τουριστών. 5) Την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης της κατοικίας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Κηφισιάς.

3 Για τους παραπάνω λόγους είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι την θεσμοθέτηση των χρήσεων γης και για να αποτρέψουμε την επιδείνωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, να προτείνουμε τον αυστηρό έλεγχο νομιμότητας, της έκδοσης νέων αδειών ΚΥΕ ορισμένων κατηγοριών στις υπερκορεσμένες περιοχές σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος περί της Διοίκησης των Τοπικών Υποθέσεων από τους ΟΤΑ σε συνδυασμό με το άρθρο 79 παρ. 1 του Ν. 3463/2006 που ορίζει ότι «οι Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές ρυθμίζουν θέματα της αρμοδιότητάς τους εκδίδοντας τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, με τις οποίες θέτουν κανόνες: Για την προστασία της υγείας των κατοίκων από οχλούσες δραστηριότητες. Προσδιορίζουν τους όρους και τις ώρες λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη, λαμβάνοντας υπόψη τις χρήσεις γης, τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και την προστασία των κατοίκων από την ηχορύπανση Προσδιορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για την χορήγηση της άδειας των οποίων είναι αρμόδιοι, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος, του αιγιαλού και της παραλίας, της δασικής νομοθεσίας της νομοθεσίας για την προστασία για τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, τις διατάξεις του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, του οικοδομικού κανονισμού και τους γενικούς όρους που προβλέπεται από τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις. Μπορούν επίσης πέραν των ανωτέρω να προσδιορίζουν ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για την ίδρυση και εγκατάσταση των ανωτέρω επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων σε περιοχές, που επηρεάζουν το φυσικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον, την αισθητική φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες των πόλεων και των οικισμών, εκτός των περιοχών, για τις οποίες έχουν προσδιοριστεί ειδικότεροι όροι χρήσεως γης». Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο: Προτείνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς, ως εξής: ΟΡΙΣΜΟΣ : Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ( ΚΥΕ) Όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 80 του ΔΚΚ ως καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού νοούνται: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων διέπεται από υγειονομικές διατάξεις ή τον υγειονομικό κανονισμό και στα οποία γίνεται παρασκευή, διάθεση, εμπορία ή αποθήκευση κάθε είδους τροφίμων ή ποτών, όπως είναι κυρίως τα καταστήματα που διέπονται από την Α1β/8577/83 Υγειονομική Διάταξη και

4 καταστήματα και επιχειρήσεις στα οποία γίνεται προσφορά υπηρεσιών, εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία, όπως κομμωτήρια, κουρεία, στεγνοκαθαριστήρια, βαφεία κλπ. που διέπονται από διαφορετικές υγειονομικές διατάξεις. ΑΡΘΡΟ 1ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η πράξη αυτή καθορίζει : α. Τους όρους χορήγησης ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως αυτά καθορίζονται στην Υγειονομική Διάταξη Αιβ/8577/1983. β. Τους όρους χορήγησης ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ στα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος. γ. Τους όρους χρήσης κοινοχρήστων χώρων-πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, πλατειών από τους υπευθύνους των ανωτέρω επιχειρήσεων. δ. Τα μέτρα καθαριότητας καθώς και προστασίας των δημοτών και του περιβάλλοντος από την δραστηριότητα των επιχειρήσεων αυτών. ε. Τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους παραβάτες των διατάξεων αυτών. ΑΡΘΡΟ 2ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας πράξης είναι η προστασία των πολιτών και η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Κηφισιάς. ΑΡΘΡΟ 3ο ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η διαδικασία της ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λειτουργίας μουσικών οργάνων και συναφών θεμάτων διέπεται από: α. Το Π.Δ.410/95 Δ.Κ.Κ. β. Τις διατάξεις των άρθ.41 του Ν.2218/94, 6 παρ.9 του Ν.2240/94, και 11 του Ν.2307/95. γ. Τον Α.Ν.2520/1940 και τις υγειονομικές διατάξεις, οι οποίες εκδόθηκαν κατ' εξουσιοδότησή του: Αιβ/8577/1983-Α5/3010/1985. Το Π.Δ.180/1979, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τα Π.Δ.231/89, 457/90 και 837/Δ/1994. δ. Τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό. ε. Τις νομοθετικές διατάξεις που καθορίζουν τις χρήσεις γης. στ. Την Αστυνομική Διάταξη 3/1996 "Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας". ΑΡΘΡΟ 4ο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να χορηγήσει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος, ο ενδιαφερόμενος οφείλει μαζί με την αίτηση να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου : 1.άδεια οικοδομής ή βεβαίωση παλαιότητας (προ 1955) ή οριστικό τίτλο περί μη κατεδάφισης του κτίσματος και άδεια αλλαγής χρήσης. 2.σχεδιαγράμματα (κάτοψη και τομή εις τριπλούν) του καταστήματος 3.συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ (Ν.960/79) - σχέδια 4.βεβαίωση στατικής επάρκειας του κτιρίου από διπλωματούχο μηχανικό 5.βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Κηφισιάς της υπάρχουσας δραστηριότητας 6.υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 του διαχειριστή της πολυκατοικίας κατόπιν γεν. συνελεύσεως για την αποδοχή της χρήσεως και της συμφωνίας αυτής με τον κανονισμό της πολυκατοικίας.

5 7α.βεβαίωση της Πολεοδομίας ότι "επιτρέπεται η αιτουμένη χρήση, ο χώρος του καταστήματος είναι κυρίας χρήσεως, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια αριθ. και ότι το ΠΑΤΑΡΙ ή το ΥΠΟΓΕΙΟ είναι κυρίας ή βοηθητικής χρήσης". 7β.βεβαίωση της Πολεοδομίας ότι δεν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις, ή ότι αυτές έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις των Ν.3843/10 και Ν.4014/11. 8.τα προσωπικά δικαιολογητικά του ενδιαφερόμενου (φωτοτυπία ταυτότητας, εκλογικού βιβλιαρίου, βιβλιαρίου υγείας, ποινικό μητρώο). Σε περίπτωση προσωπικών εταιρειών ΟΕ-ΕΕ να προσκομίζονται τα ποινικά μητρώα όλων των ομορρύθμων εταίρων, στις δε ΕΠΕ και ΑΕ τα ποινικά μητρώα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 9. σε περίπτωση ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ κλπ αντίγραφο της άδειας λειτουργίας. 10. τεχνική έκθεση διπλωματούχου μηχανικού στην οποία να αναφέρεται η προβλεπόμενη αντιμετώπιση των κάτωθι θεμάτων: α. την όχληση που τεκμηριωμένα προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει στην περιοχή, όπως κυκλοφοριακή, θορύβου, οσμών κλπ. β. την δυνατότητα σε χώρους στάθμευσης γ. τα μέσα αποτροπής οχλήσεων (φίλτρα, πετάσματα κλπ) Η άδεια χορηγείται με την πράξη του Δημάρχου. Σε περίπτωση ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ή ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ του καταστήματος, καθώς και ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ της άδειας λειτουργίας λόγω διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητας, ο ενδιαφερόμενος με την κατάθεση του φακέλου κατά τα ανωτέρω, οφείλει να προσκομίζει και ΒΕΒΑΙΩΣΗ των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου, ότι η επιχείρηση δεν οφείλει ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ (2% ή 5% κατάληψης κοινοχρήστων χώρων-καθαριότητας-ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων κλπ) Εάν υπάρχει τοιαύτη οφειλή το Δ.Σ. αναβάλλει την λήψη απόφασης επί Της αίτησης, μέχρι την εξόφληση του οφειλομένου ποσού, ειδικά όταν η αίτηση για ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ, υποβάλλεται από τον επιχειρηματία που ήδη εκμεταλλεύεται το κατάστημα. ΑΡΘΡΟ 5ο ΛΟΓΟΙ ΑΡΝΗΣΕΩΣ Το Δ.Σ., όταν πρόκειται να εξετάσει νέες αιτήσεις για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στοιχειοθετεί την άρνησή του εξετάζοντας αν συντρέχουν μία ή περισσότερες των περιπτώσεων του προηγουμένου άρθρου και ειδικότερα μία ή περισσότερες των κάτωθι περιπτώσεων : α. αν η περιοχή θεωρείται κορεσμένη από παρόμοια καταστήματα β. αν τεκμαίρεται μετά βεβαιότητας, ότι, η λειτουργία του καταστήματος θα αποτελέσει πηγή όχλησης στην περιοχή, κυκλοφοριακής φόρτισης, ηχορρύπανσης, ρύπανσης οσμών κλπ. γ. αν το κατάστημα βρίσκεται κοντά σε κατοικίες, οπότε θεωρείται δεδομένη η όχληση και οι κάτοικοι αντιδρούν. δ. αν το κατάστημα βρίσκεται πλησίον παρομοίων καταστημάτων και ως εκ τούτου δημιουργούνται προβλήματα δημόσιας τάξης ή ζημιώνεται η αισθητική εμφάνιση της περιοχής, με αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. ε. αν το κατάστημα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 50μ.κατευθεία γραμμή μετρούμενη από ναούς, σχολεία, κλινικές, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία.

6 Οι ανωτέρω περιπτώσεις δεν θα ισχύουν, σε συζητήσεις περί αιτήσεων αλλαγής επωνυμίας. ΑΡΘΡΟ 6ο ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δεν επιτρέπεται η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων-πλατειών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων- χωρίς προηγούμενη άδεια του Δήμου. Η παραχώρηση και οριοθέτηση των τμημάτων των κοινοχρήστων χώρων σε καταστήματα γίνεται με απόφαση της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου. Το δικαίωμα χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων παρέχεται στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες καταστημάτων με άδεια, κατόπιν προσκομίσεως από αυτούς τοπογραφικού σχεδιαγράμματος,στο οποίο αποτυπώνεται ο χώρος του οποίου ζητείται η άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, θεωρημένο από Διπλωματούχο Μηχανικό στην οποία αναγράφεται σαφώς ο σκοπός της χρήσης, που δεν επιτρέπεται να διαφέρει από εκείνον της άδειας λειτουργίας, το σχετικό αίτημα υποβάλλεται στον Δήμο μαζί με την αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας. Εάν ζητηθεί μετά την χορήγηση της σχετικής άδειας λειτουργίας, ο ενδιαφερόμενος οφείλει συγχρόνως να προβεί στην διαδικασία ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ της άδειας λειτουργίας, δεδομένου, ότι η αύξηση του αριθμού των καθισμάτων αποτελεί ουσιώδη τροποποίηση των όρων αυτής και απαιτείται η έκδοση νέας άδειας λειτουργίας (Υ.Δ.Αιβ/8577/1983). Προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας κατάληψης κοινοχρήστων χώρων είναι η καταβολή του σχετικού τέλους στον Δήμο. Δεν χορηγείται η άδεια αυτή σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, που δεν εκπληρώνουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση στους κοινοχρήστους χώρους μόνιμων κατασκευών ξύλινων ή άλλων υλικών, όπως πάγκοι, σκαμπό, παγκάκια, κιόσκια κλπ., καθώς και διάφορων διακοσμητικών, όπως ζαρντινιέρες, φωτιστικές στήλες, διαφημιστικές πινακίδες. Επιτρέπεται μόνον η τοποθέτηση κινητών τραπεζοκαθισμάτων. Η παράβαση των ανωτέρω αποτελεί λόγο ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ. Η ευθύνη καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων βαρύνει τους ιδιοκτήτες κατ/των που τους κατέχουν και υποχρεούνται να διευκολύνουν τις Υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την γενικότερη καθαριότητα του χώρου τοποθετώντας και αποσύροντας τα τραπεζοκαθίσματα στις καθορισμένες ώρες. ΑΡΘΡΟΝ 7ο ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά, άλλως επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από αυτό κυρώσεις. Τα καταστήματα υποχρεούνται να τοποθετούν τα απορρίμματα σε κάδους εντός του καταστήματος, τους οποίους θα βγάζουν στο πεζοδρόμιο τους προς αποκομιδή, μετά το πέρας της λειτουργίας. Απαγορεύονται οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων ακόμη και των πρασιών να μετατρέπονται σε χώρους πώλησης. Ειδικά για τα ιχθυοπωλεία και τα κρεοπωλεία οφείλουν τα νερά να απορρίπτονται στο σύστημα λυμάτων και όχι στο σύστημα ομβρίων. Επίσης τα οργανικά τους κατάλοιπα θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μέχρι της αποκομιδής τους και να μην απορρίπτονται στους κάδους. ΑΡΘΡΟΝ 8ον ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

7 Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ χορηγείται με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου μετά από την προσκόμιση των απαραιτήτων δικαιολογητικών και την βεβαίωση των υπηρεσιών του Δήμου ότι δεν οφείλει ο αιτών δημοτικά τέλη. Στην άδεια αναγράφεται α. το είδος μουσικής (στερεοφωνικό συγκρότημα ή ζωντανή μουσική, οπότε αναφέρει το είδος των μουσικών οργάνων, πιάνο, κιθάρα κλπ. και τον αριθμό τους) β. η ένταση της μουσικής, σύμφωνα με την γνωμοδότηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας, γ. οι ώρες λειτουργίας της μουσικής, δ. ο χώρος (εντός του καταστήματος), ε. η χρονική διάρκεια της άδειας. Οι ώρες λειτουργίας μουσικών οργάνων, όπως αυτές ορίζονται στην ισχύουσα Αστυνομική Διάταξη ή κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. ( Από Δευτέρα ως και Πέμπτη έως τις & Παρασκευή ως και Κυριακή έως τις 01.00π.μ.). ΑΡΘΡΟΝ 9ον ΚΥΡΩΣΕΙΣ 1. Ο έλεγχος και η τήρηση των διατάξεων της παρούσης γίνεται από την ειδική Υπηρεσία του Δήμου, από την Αστυνομία και από υπαλλήλους του Δήμου, που ορίζονται από τον Δήμαρχο. 2. Σε περίπτωση λειτουργίας καταστήματος πριν εγκριθεί η αίτηση για την χορήγηση άδειας λειτουργίας από το Δ.Σ., εκτός από τις προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις (αυτεπάγγελτο σφράγισμα του καταστήματος) επιβάλλεται με πράξη του Δημάρχου πρόστιμο 5.000,00 έως ,00 ανάλογα με το είδος, την θέση και την επιφάνεια του καταστήματος. Η παράβαση των διατάξεων του άρθ.7 της παρούσας περί κοινοχρήστων χώρων, έχει ως συνέπεια εκτός από την αφαίρεση της άδειας και την επιβολή αναλόγου προστίμου κατά τα ανωτέρω. 3. Αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για διάστημα από 10 έως 60 ΗΜΕΡΕΣ με ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ είτε : α. Βεβαιώθηκαν από την Αστυνομία, ή άλλα αρμόδια όργανα ΤΡΕΙΣ (3) συνολικά παραβάσεις εντός έτους, των γενικών διατάξεων που ισχύουν για την κοινή ησυχία, την λειτουργία μουσικής χωρίς άδεια, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης άδειας λειτουργίας του καταστήματος, της μουσικής και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος. β. Εκδόθηκαν ύστερα από μηνύσεις ιδιωτών ΤΡΕΙΣ (3) ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για παράβαση των προηγουμένων διατάξεων. 4. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να αφαιρεθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο, εάν μετά από ΤΡΕΙΣ (3) αποφάσεις προσωρινής αφαιρέσεως της άδειας λειτουργίας βεβαιωθεί εκ νέου παράβαση των προαναφερομένων διατάξεων εντός έτους από την έκτιση της τελευταίας προσωρινής αφαιρέσεως. 5. Η διοικητική ποινή της οριστικής αφαίρεσης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιβάλλεται από το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης όταν : α. Γίνεται διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών β. Συχνάζουν αντικοινωνικά, κακοποιά, ή ύποπτα διακίνησης ναρκωτικών άτομα, ή,

8 γ. Λαμβάνουν χώρα σοβαρές πράξεις αντικοινωνικού χαρακτήρα που προκαλούν το κοινό αίσθημα ή δημιουργούν κίνδυνο για την δημόσια τάξη ή ασφάλεια τη νεολαία και τα ήθη. 6. Σε περίπτωση παραβίασης της σφράγισης ύστερα από απόφαση προσωρινής αφαιρέσεως της άδειας λειτουργίας και θέσεως σε λειτουργία του καταστήματος, αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 7. Οι παραβάσεις της διατάξεως αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθ. 459 του Ποινικού Κώδικα. ΑΡΘΡΟΝ 10ο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Η παρούσα Κανονιστική πράξη ισχύει από την ημέρα έγκρισής της από την περιφέρεια και υποχρεωτικώς κοινοποιείται από το Γραφείο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει αίτηση για εγκρίσεις ή άδειες που ρυθμίζονται από την παρούσα πράξη. Τροποποίηση των διατάξεων της πράξης πραγματοποιείται από το Δ.Σ. εάν υπάρξει τροποποίηση νομοθετικών Διατάξεων ή εισήγηση των Υπηρεσιών του Δήμου. Οι διατάξεις της παρούσας κανονιστικής πράξης ισχύουν εντός των ορίων του Δήμου Κηφισιάς.