Αλεγράρουμε με τα σκίτσα. του Σπύρου Μουρατίδη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αλεγράρουμε με τα σκίτσα. του Σπύρου Μουρατίδη"

Transcript

1 Αλεγράρουμε με τα σκίτσα του Σπύρου Μουρατίδη Γιάννης Σταμούλης Ιανουάριος 2017

2 Οι πρώτες στιγμές του 2017, μια νέας χρονιάς, που έρχεται να παραλάβει τη ζοφερή πραγματικότητα μιας άλλης που ανήκει πλέον στο ιστορικό χθες. Ένα χθες, που όμως με τα δυσάρεστά του και αυτά ήταν πολλά, στοιχειώνει το σήμερα, μας πλήγωσε, μας πόνεσε, μας δάκρυσε. Τώρα που λίγο, λίγο, η χρονική απόσταση, ρίχνει το πέπλο της λήθης, μπορούμε να δούμε πάλι πίσω, μέσα από τα σκίτσα του δικού μας, του Αντιστράτηγου ε.α. Σπύρου

3 Μουρατίδη, που από το Νησί των Φαιάκων, καλλιτεχνεί με την γραφίδα του, την ευαισθησία και το επτανήσιο χιούμορ του. Στα κερκυραϊκά «αλεγράρω» σημαίνει «χαίρομαι, ευθυμώ». Ας «αλεγράρουμε με τα σκίτσα του», κοιτώντας την χρονιά που πέρασε. Τα γεγονότα της δεν ήταν βέβαια αστεία ή ελαφρά, ήταν μαύρα, δυσβάστακτα, πονεμένα. Η γελοιογραφική τους αποτύπωση, από τον Σπύρο, τις αχνίζει με την «ελληνική χαρμολύπη» το μοναδικό αυτό συναίσθημα, που σκάει λίγο το χειλάκι, με την πίκρα να γλυκαίνει.

4 Πριν δύο χρόνια, με το στρατηγό, ξανασυναντηθήκαμε, σε ένα αντίστοιχο αφιέρωμα όπου στις ζωντανές και ομιλούσες μορφές από τα σκίτσα του, ταξίδεψαν μικρά κείμενα δικά μου, υπομνήσεις του εφιάλτη που μας κύκλωσε. Ο αγαπητός συνάδελφος, χρόνια τώρα μας παραχωρεί ελεύθερα τα σκίτσα του, να ντύνουμε τα κείμενά μας, να φτιάχνουμε εξώφυλλο στο περιοδικό μας, πανό στις διαμαρτυρίες μας, ευχές της ένωσής μας.

5 Και σε αυτή την έκδοση, χρησιμοποιούμε τα σκίτσα του, για να κάνουμε focus, στις στιγμές του Έτσι για να αποχαιρετίσουμε τον έκτο μνημονιακό χρόνο που στοίχειωσε τη ζωή μας και εξαθλίωσε την πατρίδα μας και τον λαό της. Γιάννης Σταμούλης Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΠΣ Ιανουάριος 2017

6 Ο Σπύρος Μουρατίδης. Ο Σπύρος Μουρατίδης είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος, επίτιμος διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πτυχιούχος Νομικής, διδάκτωρ Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, γελοιογράφος και ζωγράφος. Δημοσιεύει γελοιογραφίες σε εφημερίδες και αθλητικές γελοιογραφίες σε ιστοσελίδες της Κέρκυρας. Πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις, το 2006 και το 2007 στην Κέρκυρα με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, το 2009 στην Κέρκυρα σε συνεργασία με την πινακοθήκη Κέρκυρας με θέμα Γελοιογραφείν εν Κερκύρα, το 2010 στα Ιωάννινα

7 σε συνεργασία με την Εταιρία Ηπειρωτικών Μελετών, το 2012 στην Κέρκυρα σε συνεργασία με την Π.Α.Ε. Α.Ο. Κέρκυρα, τον ερασιτέχνη Α.Ο. Κέρκυρα και το σύλλογο φιλάθλων του Α.Ο. Κέρκυρα VOURLIGANS με θέμα το ποδόσφαιρο, το 2012 σε συνεργασία με την πινακοθήκη Κέρκυρας με θέμα Την εποχή... των μνημονίων, το 2013,στο Γ άιο σε συνεργασία με το Δήμο Παξών, το 2014 στο Περιστέρι σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος(Ε.Α.Π.Σ.). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις γελοιογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη δραστηριότητά του ως ζωγράφου, το 2014, πραγματοποίησε, σε συνεργασία με το Δήμο Παξών, ατομική έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα λουλούδια, ενώ συμμετέχει με έργα του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Σημαντική στιγμή, η συμμετοχή του, τον Οκτώβριο του 2016 στη διεθνή εικαστική έκθεση " Άνθρωποι της Μεσογείου" υπό την αιγίδα του Ομίλου Τεχνών,

8 Λόγου & Επιστημών για την UNESCO, στην Galerie du Colombier, village saint Honore. Είναι μέλος του συλλόγου φίλων γελοιογραφίας, της FECO - GREECE LEVADIA, της ΕΙ.Κ.Ε. ( Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης) και της Λέσχης Φίλων Κόμικς.

9 Πρωτόγνωρες στιγμές στην Αθήνα του Οι πολιτικές των ευρωπαίων εταίρων μας και οι αριθμολαγνικές επιταγές των «κλιμακίων» γύρισαν τη χώρα μας δεκαετίες πίσω, με κατοχικές εικόνες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η σωτηρία της ελληνική οικονομίας σε άλλη διάσταση.

10 Το καυστικό χιούμορ, ενός θυμόσοφου λαού που βλέπει τις «σοφές» οικονομικές επιλογές των ειδικών των αγορών.

11 Οι εικόνες σκληρές, μιας ακόμα σκληρότερης πραγματικότητας του προσφυγικού. Στο καραβάνι της αναζήτησης ελπίδας, μικρές ψυχές γεύονται τον κόσμο των συνόρων, που χωρίζουν τον άνθρωπο από την ανθρωπιά του.

12 Η πολιτισμένη και ανεπτυγμένη Ευρώπη του ουμανισμού και του διαφωτισμού, λησμονεί τις αρχές της, μπροστά στο ποτάμι των απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών. Τα κλειστά σύνορα, εύκολα ανασύρονται ως επιλογή της.

13 Η Ειδομένη μετατρέπεται σε ένα συμβολικό σημείο αναφοράς της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων ιθυνόντων. Οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μέσα στις λάσπες και το κρύο, μπροστά στα κλειστά σύνορα, γράφουν μια σελίδα ντροπής για το 2016.

14 Οι συνήθως «ύποπτοι», οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι του ενεργού βίου, καλούνται να πληρώσουν το «μνημονικό μάρμαρο». Για άλλη μια φορά η επιβίωση του ασφαλιστικού επαφίεται στο σφαγιασμό των συντάξεων.

15 Το επαχθή χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, παραμένει μονιμοποιούμενο.

16 Οι τριγμοί στο οικοδόμημα της Ε.Ε. μεγεθύνονται. Η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας δείχνει ότι η πορεία προς την πλήρη ενοποίηση στη γηραιά ήπειρο είναι μακρινό πλέον όνειρο.

17 Και ενώ η Ε.Ε. κλυδωνίζεται από το BREXIT, στην χώρα μας η ανθρώπινη θέληση για ζωή, αλλά και το τραγικό συνάμα αναδυκνείεται, δείχνοντας ότι η αληθινή ζωή έχει άλλο πρόσωπο.

18 Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του, τις καταστροφικές πυρκαγιές που πυρπολούν τον εθνικό φυσικό πλούτο. Οι Έλληνες Πυροσβέστες, υπό το βάρος των ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό, παλεύουν για να τις τιθασεύσουν.

19 Και βέβαια, εν μέσω της απίστευτης οικονομικής κρίσης, η ψηφιακή πραγματικότητα, κάνει τους Νεοέλληνες να βγαίνουν επιτέλους από τον καναπέ τους, για να κυνηγήσουν με τα αγαπημένα τους κινητά τηλέφωνα τα pokempn

20 O σκιτσογράφος μας, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει το χειλάκι μας να σκάσει.

21 Ο ψηφιακός εθισμός, βέβαια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει και να κοιμίσει επί μακρόν, όταν η σύνταξη των απόμαχων της ζωής εξαϋλώνεται..

22 Kαι μέσα στην εθνική κατήφεια, οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, με τις διακρίσεις τους, φέρνουν μια ανάσα ανάτασης

23 Οι διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, φέρνουν ένα μήνυμα αριστείας και την ελπίδα ότι υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα.

24 Η ισοπεδωτική εισπρακτική πολιτική, δεν έχει πολλά περιθώρια για κοινωνικές ευαισθησίες. Ακόμα και οι εθελοντικές κοινωνικές δομές στραγγαλίζονται ανεξαιρέτως.

25 Η οργή των πολιτών είναι διαδεδομένη και δημοσκοπικά αποτυπωμένη. Η αναντιστοιχία λόγων και έργων, ειδικά σε αυτά τα μνημονιακά χρόνια, πλήττει σοβαρά τον πολιτικό λόγο και τους φορείς του.

26 Η πολύπλοκη κοινωνική κατάσταση σε όλο τον κόσμο, ωθούν την πολιτική επιλογή των πολιτών σε «επιλογές» που φαντάζουν «ιδιαίτερες». Η εκλογή του νέου Προέδρου των Η.Π.Α. αναμφίβολα είχε τέτοια χαρακτηριστικά.

27 Το πικρό χιούμορ των σκοτεινών ημερών στην πατρίδα μας, προσπαθεί να διακωμωδήσει την σοβαρή πλευρά της καθημερινότητας.

28 Και αυτός ο μνημονιακός χειμώνας είναι παγωμένος, είναι τρομακτικός, γιατί οι εμπνευστές αυτής της πολιτικής δεν έχουν ήλιο στην ψυχή τους.

29 Η εξαθλίωση του λαού μας, και τούτο τον μνημονιακό χρόνο, κάνει τον χειμώνα αυτό πιο βαρύ, πιο παγωμένο πιο τρομακτικό.

30 Η ελπίδα όμως παραμένει φωλιασμένη στην ψυχή του λαού μας. Η ανθρωπιά και το περήφανο φρόνημα του, του επιτρέπει να ατενίζει την νέα χρονιά που έρχεται με αισιοδοξία. Πάντα σε αυτό τον τόπο, το φως νικούσε το σκοτάδι.

31 Η ειρήνη είναι τα σφιγμένα χέρια των ανθρώπων είναι το ζεστό ψωμί στο τραπέζι του κόσμου είναι το χαμόγελο της μάνας. Τίποτ' άλλο δεν είναι η ειρήνη. Και τ' αλέτρια που χαράζουν βαθιές αυλακιές σ' όλη τη γηένα όνομα μονάχα γράφουν: Ειρήνη. Τίποτ' άλλο. Ειρήνη. Γ.ΡΙΤΣΟΣ

Χαμογελάμε για να ανησυχούν Χαιρετώντας τη χρονιά με το πενάκι του του Σπύρου Μουρατίδη Γιάννης Σταμούλης

Χαμογελάμε για να ανησυχούν Χαιρετώντας τη χρονιά με το πενάκι του του Σπύρου Μουρατίδη Γιάννης Σταμούλης Χαμογελάμε για να ανησυχούν Χαιρετώντας τη χρονιά με το πενάκι του του Σπύρου Μουρατίδη Γιάννης Σταμούλης 31 Δεκεμβρίου 2017 Πέρσι τέτοιες μέρες, τις πρώτες στιγμές της χρονιάς που ερχόταν, με τα σκίτσα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα αφιέρωμα για την έκθεση γελοιογραφίας του Σπ.Μουρατίδη που διοργάνωσε η ΕΑΠΣ με τίτλο «Την εποχή των μνημονίων»

Ένα αφιέρωμα για την έκθεση γελοιογραφίας του Σπ.Μουρατίδη που διοργάνωσε η ΕΑΠΣ με τίτλο «Την εποχή των μνημονίων» Το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς με χιούμορ και καυστική ματιά. Ιανουάριος 2014 ο ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Λάρνακος 18 Περιστέρι 12135 Τηλέφωνο 210 5790267 FAX: 2105790268 http://www.eaps.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

Γελοιογραφώντας την σκληρή πραγματικότητα ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ. Κείμενα Γιάννης Σταμούλης

Γελοιογραφώντας την σκληρή πραγματικότητα ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ. Κείμενα Γιάννης Σταμούλης Γελοιογραφώντας την σκληρή πραγματικότητα ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Κείμενα Γιάννης Σταμούλης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Λίγο πριν τούτη η χρονιά ακολουθήσει την προδιαγεγραμμένη πορεία της προς το ιστορικό καραβοστάσι.

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38 1. Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στην Αίθουσα Τελετών της ΕΜΣ στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και

Διαβάστε περισσότερα

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη έφτιαξε το εξώφυλλό μας

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη έφτιαξε το εξώφυλλό μας athensvoice.gr http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/συνεντευξη/η-μίνα-παπαθεοδώρου-βαλυράκη-έφτιαξε-το-εξώφυλλό-μας Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη έφτιαξε το εξώφυλλό μας Στα έργα της Μίνας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΡΩΜΑ ΕΜΦΑΜΙΣΗΣ Οδυσσέας Νυδριού 1975 Β Τοπικό Κόκκινο Τηλυκράτης 1927 Α Τοπικό Μπλε-Κόκκινο Π.Α.Σ. Σφακιωτών - Β Τοπικό Μπλε Άγιος

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία Νάιμ Μόνο η αγάπη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού Σειρά: Φραουλίτσα Έτος έκδοσης: 2018 Λίγα λόγια για την ιστορία Μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συριανών για την εμπιστοσύνη που δείχνει

Ευχαριστώ το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συριανών για την εμπιστοσύνη που δείχνει 2012 εννήθηκε στη Νέα Κασσάνη Ξάνθης. Τα τελευταία 27 Γ χρόνια ζει και εργάζεται στη Σύρο. Έχει κάνει ελεύθερες σπουδές στη ζωγραφική κοντά σε καταξιωμένους καλλιτέχνες. Η ζωγραφική του Κώστα Ντάφου στην

Διαβάστε περισσότερα

Φωτορεπορτάζ και βίντεο, στο τέλος του κειμένου. Πρόεδρος Σερβίας προς Έλληνες: Διαφυλάξτε τη χώρα σας! (VIDEO)

Φωτορεπορτάζ και βίντεο, στο τέλος του κειμένου. Πρόεδρος Σερβίας προς Έλληνες: Διαφυλάξτε τη χώρα σας! (VIDEO) Να διαφυλάξουν τη χώρα τους εν μέσω της οικονομικής κρίσης κάλεσε τους Έλληνες ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς, όπως υποστηρίζουν τους Σέρβους να διαφυλάξουν τη δική τους. Φωτορεπορτάζ και βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας»

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» Τετάρτη, 04/10/2017 Συνεντεύξεις Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» «Η αρμονική συμβίωση των λαών είναι εφικτή.» «Έχω μάθει να

Διαβάστε περισσότερα

Ì Á Ê Å Ä Ï Í É Ó Ì Ï Ó

Ì Á Ê Å Ä Ï Í É Ó Ì Ï Ó ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ Η «Αλυτρωτη Αιγαιακη Μακεδονια» Ì Á Ê Å Ä Ï Í É Ó Ì Ï Ó 2 Αυγούστου 1944: Ιδρυτική διακήρυξη του Αντιφασιστικού Συμβουλίου Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας (ΑΣΝΟΜ). Ως πρωταρχικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα ράσεων 29 Μαΐου 2015 Βρείτε πληροφορίες για όλες τις δρασεις στο emdpiraeus.gr

Πρόγραµµα ράσεων 29 Μαΐου 2015 Βρείτε πληροφορίες για όλες τις δρασεις στο emdpiraeus.gr ΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΛ.: 213 2022144 FAX : 213 2022096 Email: typos@pireasnet.gr Website www.pireasnet.gr Πρόγραµµα ράσεων

Διαβάστε περισσότερα

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 27 Μαΐου - 25 Ιουνίου 2016 ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά Ν. Χικμέτ Θέατρο Σινεμά Μουσική Χορός Εικαστικά Αθλητισμός ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ esgmhal.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα

««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής»

««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής» Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

«Η μάνα Ηπειρώτισσα» - Γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων Νίκη Χύτα

«Η μάνα Ηπειρώτισσα» - Γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων Νίκη Χύτα Τις μέρες του καλοκαιριού είχα την τύχη να βρεθώ τόσο εγώ όσο και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων στην όμορφη περιοχή της Ηπείρου με την παρθένα φύση, με την πλούσια

Διαβάστε περισσότερα

διακοσμημένα θέματα Αφιερωμένα με αγάπη και έμπνευση στις Δανειστικές Βιβλιοθήκες, δημιουργία της Λέσχης σε σχολεία της χώρας μας και του εξωτερικού.

διακοσμημένα θέματα Αφιερωμένα με αγάπη και έμπνευση στις Δανειστικές Βιβλιοθήκες, δημιουργία της Λέσχης σε σχολεία της χώρας μας και του εξωτερικού. διακοσμημένα θέματα Εικαστικές δημιουργίες δεμένες με αλήθειες μεγάλων ποιητών και συγγραφέων. Στο πέρασμα του χρόνου κάτι καινούργιο πάντα έχουν να μας πουν. Μια συνομιλία του βιβλίου με την ίδια τη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Επιµέλεια: Τζίγκας Θωµάς Τσολακίδου Ιωάννα ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΥΖΗΣ

Επιµέλεια: Τζίγκας Θωµάς Τσολακίδου Ιωάννα ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΥΖΗΣ Επιµέλεια: Τζίγκας Θωµάς Τσολακίδου Ιωάννα ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΥΖΗΣ Ένας καινοτόµος καλλιτέχνης Ο Νικόλαος Γύζης υπήρξε ένας από τους πιο σηµαντικούς Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα καθώς επίσης και ένας από τους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Στην κεντρική είσοδο σας υποδέχονται με τα τραγούδια τους τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού σχολείου και ο όμιλος μουσικής του Γυμνασίου. Επίσης, θα συναντήσετε την ομάδα μαθητών Smilers που καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

Η Πένυ Παπαδάκη μας μιλά με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της "Φως στις σκιές"

Η Πένυ Παπαδάκη μας μιλά με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της Φως στις σκιές Η Πένυ Παπαδάκη μας μιλά με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της "Φως στις σκιές" Κυρία Παπαδάκη, το βιβλίο σας Φως στις Σκιές που επανεκδίδεται από τις εκδόσεις Ψυχογιός, πραγματεύεται δύσκολα κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b.

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ 44 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 1/4/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10/2016/3 η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΩΡΑ ΤΑΞΗ ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/10/2016/3 η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΩΡΑ ΤΑΞΗ ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 13 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ Τη Δευτέρα 3/10/2016 στο πλαίσιο της 3 ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν προβολές σχετικές με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα με

Διαβάστε περισσότερα

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει

Μια πόλη που χαμογελά και ελπίζει Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται για αναβάθμιση του θεσμού των Μαθητικών Δημοτικών Συμβουλίων, μία εισήγηση της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μεταξύ άλλων

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της  Μη βίας Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας" Στις 25-2-2013 οι ομάδα των Έμπιστων Διαμεσολαβητών του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, άνδρες και γυναίκες του. Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος της ζωής μου. και γυρίζω μια νέα σελίδα. Κατόπιν αποφάσεως του

Αγαπητοί συνάδελφοι, άνδρες και γυναίκες του. Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος της ζωής μου. και γυρίζω μια νέα σελίδα. Κατόπιν αποφάσεως του 1 Κύριε Υπουργέ, Αγαπητοί συνάδελφοι, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, Κυρίες και κύριοι Σήμερα ολοκληρώνεται ένας κύκλος της ζωής μου και γυρίζω μια νέα σελίδα. Κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδάζω με Υποτροφία

Σπουδάζω με Υποτροφία Σπουδάζω με Υποτροφία Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Η 28η Οκτωβρίου από τις σελίδες της «Πυροσβεστικής Ηχώ»

Η 28η Οκτωβρίου από τις σελίδες της «Πυροσβεστικής Ηχώ» Η 28η Οκτωβρίου από τις σελίδες της «Πυροσβεστικής Ηχώ» Γιάννης Σταμούλης Αθήνα Οκτώβριος 2016 Πρόλογος Το 1948 στην Αθήνα εκδίδεται ένα πυροσβεστικό μηνιαίο περιοδικό με τίτλο "Πυροσβεστική Ηχώ". Εκδότης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χαιρετισµός κ. Κωνσταντίνου Βαρδαβά (Προέδρου ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ) Αγαπητοί φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά προετοιμασαμε ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικό

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1. α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

VAKXIKON.gr MEDIA GROUP Εκδόσεις Βακχικόν Ασκληπιού 17, Αθήνα τηλέφωνο: web site: ekdoseis.vakxikon.

VAKXIKON.gr MEDIA GROUP Εκδόσεις Βακχικόν Ασκληπιού 17, Αθήνα τηλέφωνο: web site: ekdoseis.vakxikon. VAKXIKON.gr MEDIA GROUP Εκδόσεις Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλέφωνο: 210 3637867 e-mail: info@vakxikon.gr web site: ekdoseis.vakxikon.gr Τίτλος Βιβλίου: Εξόριστα καλοκαίρια Συγγραφέας: Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 33 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ανέφεραν τα εξής:

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 33 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ανέφεραν τα εξής: Τις εντυπώσεις τους από την διοργάνωση του 33 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας, αλλά και τις παρατηρήσεις προτάσεις τους για

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου. Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη

Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου. Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου Δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Γενικός Γραμματέας Δήμου Γαλατσίου Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Ισμήνη Χ. Μπάρακλη: «Ζήλεψα όσους συμπαραστάθηκαν στους πρόσφυγες στη Λέσβο» Πέμπτη, 06/07/2017 Συνεντεύξεις

Ισμήνη Χ. Μπάρακλη: «Ζήλεψα όσους συμπαραστάθηκαν στους πρόσφυγες στη Λέσβο» Πέμπτη, 06/07/2017 Συνεντεύξεις Ισμήνη Χ. Μπάρακλη: «Ζήλεψα όσους συμπαραστάθηκαν στους πρόσφυγες στη Λέσβο» Πέμπτη, 06/07/2017 Συνεντεύξεις «Να γίνεσαι ευεργετικός για όλους είναι η σπουδαιότερη κοινωνική ικανότητα.» «Η τύχη του δείνα

Διαβάστε περισσότερα

O xαρταετός της Σμύρνης

O xαρταετός της Σμύρνης ...... O xαρταετός της Σμύρνης Σελιδοποίηση: Ευθύµης Δηµουλάς Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος 2009 MANOΣ KONTOΛEΩN & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A. ΠAΠAΔHMHTPIOY A.B.E.E. Λάµπρου Κατσώνη 271 & Γεωργίου Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

Ορίζοντας Γεγονότων

Ορίζοντας Γεγονότων Ορίζοντας Γεγονότων 2006-2010 Ορίζοντας Γεγονότων 1. ουσ. (Αστρον.) Η νοητή γραμμή γύρω από μια μαύρη τρύπα, πέρα από την οποία η βαρύτητα γίνεται τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να διαφύγει. # (Κβαντ.

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΥΘΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με την Γ Τάξη του 64 ο Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Σχολικό έτος 2011-2012 Συντελεστές προγράμματος Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Συμπληρώθηκαν φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗ

ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗ Μεθοδολογία: Συνεργατική Βιωματική προσέγγιση. Στόχοι: Ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικού χειρισμού εννοιών σε κλίμα καλής επικοινωνίας και συνεργασίας. Απόπειρα δημιουργικής

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» Δ. Σολωμός Δελτίο τύπου 1) Το Σάββατο 15-03-08 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τέχνης από το 1 ο ΓΕΛ και υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης παράσταση με θέμα: «Ελεύθεροι πολιορκημένοι»

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Πως όμως τα ταλεντάκια της Παιανίας κατάφεραν μέσα σε μερικούς μόλις μήνες να γίνουν μέλη της πρώτης ομάδας του «τριφυλλιού»;

Πως όμως τα ταλεντάκια της Παιανίας κατάφεραν μέσα σε μερικούς μόλις μήνες να γίνουν μέλη της πρώτης ομάδας του «τριφυλλιού»; Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό με πολλές δυσκολίες, καθώς δεν υπήρχε η οικονομική άνεση για ακριβές κινήσεις... Έτσι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να δουλέψει ακόμα περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή 15/08/2019 ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Παροναξίας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Γιώργος Φερδής Στιγμές θρησκευτικής ανάτασης έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα με τα χέρια από φως

Η γυναίκα με τα χέρια από φως ΛIΛH ΛAMΠPEΛΛH Σειρά: Κι αν σου μιλώ με Παραμύθια... Η γυναίκα με τα χέρια από φως Εφτά παραμύθια σχέσης από την προφορική παράδοση Τρεις τρίχες λύκου Ζούσε κάποτε, σ ένα μικρό χωριό, ένας άντρας και μια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ν.Λ. ΡΙΖΛΟΥΛΗ ΚΏΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 11/3/2016.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ν.Λ. ΡΙΖΛΟΥΛΗ ΚΏΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 11/3/2016. ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ν.Λ. ΡΙΖΛΟΥΛΗ ΚΏΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 11/3/2016. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες ^ Το Ε.Κ.Ν.Λ. και η επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά.

Ο Γιώργος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά. 2 Ο Γιώργος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στιχουργικής στο Μικρό Πολυτεχνείο και δημιουργικής γραφής στο

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

ΟΜΙΛΙΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΟΜΙΛΙΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» Αξιότιμοι κοι Υπουργέ Αγαπητοί συνάδελφοι Κυρίες και Κύριοι Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης καθώς δίνεται η ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT 3 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΜΑΣΗΣ. ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ κ. ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ κ. ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

PROJECT 3 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΜΑΣΗΣ. ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ κ. ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ κ. ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ PROJECT 3 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ -ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΜΑΣΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ κ. ΠΑΠΑΦΙΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ κ. ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ο όρος μετανάστευση είναι σύνθετη λέξη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΚΥ ΤΣΑΛΑΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ

ΒΙΚΥ ΤΣΑΛΑΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΒΙΚΥ ΤΣΑΛΑΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ «Πλάθω τις εικόνες μου χαράζοντας κατευθείαν πάνω στο υλικό μου, όπως ο ζωγράφος σχεδιάζει ή πλάθει τις εικόνες του πάνω στον καμβά.» Η Βίκυ Τσαλαματά γεννήθηκε στην Αθήνα και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Όμιλος Λογοτεχνίας 2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Σχ. Έτος 2017-18 ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αγγελική Χειλάκη- ΠΕ70 «ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ»

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Είναι γεγονός ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα καταστροφικό φαινόμενο το οποίο τουλάχιστον για την περιοχή της Μεσογείου παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924

Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924 Γ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ (ενδεικτικά παραδείγµατα) Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924 Με βάση τα στοιχεία που παρέχει το κεφάλαιο ΚΒ του σχολικού σας βιβλίου (σσ. 73-119) να συντάξετε έναν χρονολογικό πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιµε κύριε Διευθυντά,

Αξιότιµε κύριε Διευθυντά, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κόρινθος, 18/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Αριθµ. Πρωτ: 738 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕ.Π.Α.Π. Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Τηλ: 2741028048, 21236 E-mail: munlibco@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Επιθεώρηση Χρυσολόγου ΕΘΝΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Επιθεώρηση Χρυσολόγου Τεύχος 30 ο Iούλιος Σεπτέμβριος 2014 0.01 Πριν λίγους μήνες ο Mπαϊρακτάρης Γιώργος Προήχθη σε unit manager. Mας παραθέτει τις Απόψεις του για το επάγγελμα

Διαβάστε περισσότερα

2o Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Ναυτεμπορικής

2o Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Ναυτεμπορικής 2o Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Ναυτεμπορικής Ομιλία Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη «Τα εμπόδια που αντιμετωπίζει το επιχειρείν στην Ελλάδα της κρίσης και προτάσεις υπέρβασής τους» Κυρίες και Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις Γραμματικής

Ασκήσεις Γραμματικής Όνομα:. Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ημερομηνία :. Ασκήσεις Γραμματικής 1. Συμπληρώνω τα ρήματα όπως στο παράδειγμα : (εγώ) στήνομαι (εγώ) αστειεύομ (εμείς) στρώνουμ (εσύ) φυλάγεσ (αυτός) σηκώνετ (αυτός) διορθώνετ (εσύ)

Διαβάστε περισσότερα

Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμπλέει με το Μαρόκο

Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμπλέει με το Μαρόκο Κατερίνη, 21Δεκεμβρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Μεσόγειος ενώνει Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμπλέει με το Μαρόκο Εθιμοτυπική επίσκεψη με σκοπό την προώθηση της επιλογής του Μαρόκου ως τιμώμενης χώρας του 44 ου Φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα ράσεων 28ης Μαΐου 2015 Βρείτε πληροφορίες για όλες τις δρασεις στο emdpiraeus.gr

Πρόγραµµα ράσεων 28ης Μαΐου 2015 Βρείτε πληροφορίες για όλες τις δρασεις στο emdpiraeus.gr ΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΛ.: 213 2022144 FAX : 213 2022096 Email: typos@pireasnet.gr Website www.pireasnet.gr Πρόγραµµα ράσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΟΥΠ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΟΥΠ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΟΥΠ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ Ευτυχής που ποθεί και που νοιάζεται Την πατρική γη να φυλάξει, Το γενέθλιο αγέρι, Στο χώμα του να ανασαίνει Που με γάλα ή ξερό ψωμί τρέφεται Και στους φίλους του πάει στολισμένος

Διαβάστε περισσότερα

Σεβασμιώτατε, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κυρίες και κύριοι,

Σεβασμιώτατε, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κυρίες και κύριοι, Καλλιόπη Καρύδη Δημοτική Σύμβουλος Δήμος Κυθήρων Κύθηρα, 21/05/2011 Ημερίδα «Η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αναγκαία συνθήκη ανάκαμψης της Τοπικής και Εθνικής Οικονομίας» Σεβασμιώτατε, Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ

Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ 2 0 1 6-1 7 Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2002, λειτουργεί όμως ολοκληρωτικά από το 2004 οπότε μετακομίζει και θέτει ως βάση του τις ολυμπιακές κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο. το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας

Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο. το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας 27-07-2016: Παρουσία Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας. Αθήνα 27-07-2016 Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Η «σχεδία» καταπλέει στο Μουσείο Μπενάκη

Η «σχεδία» καταπλέει στο Μουσείο Μπενάκη Η «σχεδία» καταπλέει στο Μουσείο Μπενάκη ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2018 Κυριακή 20 Μαΐου 2018, 10:00 18:00 Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει

Διαβάστε περισσότερα

Κ άλαμος. ατασκηνώσεις. εκδήλωση. Κορέλλας Δημήτρης

Κ άλαμος. ατασκηνώσεις. εκδήλωση. Κορέλλας Δημήτρης Κ άλαμος Κορέλλας Δημήτρης ατασκηνώσεις Η κατασκήνωση λειτουργεί 30 χρόνια. Είναι οικογενειακή και εκτός από μένα ασχολείται ενεργά η σύζυγος μου Ποθητή και τα τρία παιδιά μου. ΚΟΡΕΛΚΟ θα πει: Κορελ και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΠΕΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΠΕΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ» 4 ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2015-2016 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΠΕΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ» «Πρόσεχε τι πετάς, είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2017»

«ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ 2017» ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. Τμήμα Υγρού Στίβου Κολύμβηση Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ: Προς: - Πρόεδρο και Δ.Σ. Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Τμήματα προαγωνιστικών κατηγοριών όλων των κολυμβητικών σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

Ι δ έ α. Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Νοέμβρη

Ι δ έ α. Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Νοέμβρη Ιωάννινα 2013 Ι δ έ α Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό του Νοέμβρη Θα μπορούσε να είναι η πρώτη φράση από ένα διήγημα ή ένα παραμύθι, μα είναι πράγματι έτσι! Η ιδέα για τους Βιβλιοταξιδευτές της Ευρώπης μου ήρθε

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων Χαιρετισμός Δημάρχου Στην περίοδο τής μεταπολίτευσης η πόλη μας, όπως και η υπόλοιπη χώρα, έζησε μια πνευματική και πολιτιστική ανάταση. Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα πολλά και καταστροφικά κενά που

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητισμός Στην Ημαθία

Αθλητισμός Στην Ημαθία digitalarchive publishing by tag Αθλητισμός Στην Ημαθία Η Βέροια κατέχει σημαντικό ρόλο στον ελληνικό αθλητισμό. Η ποδοσφαιρική ομάδα μετράει πολλές συμμετοχές στην Α Εθνική, ενώ έχει «βγάλει» σπουδαίους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Συνδιοργάνωσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Συνδιοργάνωσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2008 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Συνδιοργάνωσης Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων Νικόλαος Τριπόδης σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής Ιωάννα Καζάνη, παιδοψυχίατρος Καλλιρρόη Νταλαχάνη, εκπαιδευτικός φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤόνιαΝικολαϊδη: Έργα

ΤόνιαΝικολαϊδη: Έργα ΤόνιαΝικολαϊδη: Έργα 1947-2010 Η Τόνια Νικολαΐδη ανήκει στους καλλιτέχνες που πιστεύουν πως ο λόγος που εξασκούν μία τέχνη είναι για να βγάλουν από μέσα τους τον αληθινό τους κόσμο ώστε να συνομιλήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΝΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό:

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικοί μου Πρόσφυγες

Οι δικοί μου Πρόσφυγες 27 Φεβρουαρίου 2018 Οι δικοί μου Πρόσφυγες Πολιτισμός / Ζωγραφική & Εικαστικές Τέχνες / Συνεντεύξεις Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Επιστημονική Συνεργάτις Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Πέπη Χατζηδάκη, Εικαστικός

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου

«Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου «Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου Ένα μικρό κομμάτι της δουλειάς των μαθητών-τριών που συμμετέχουν Δώσαμε

Διαβάστε περισσότερα

www.cineartfestival.eu

www.cineartfestival.eu ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο 29 Δεκεμβρίου Ωρα: 8.30 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ / SUPPORTERS ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ COMMUNICATION SPONSORS Designed by Elina Mazioti ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ORGANIZERS ΩΔΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης. Σεπτέμβριος 2014

Πανελλαδική έρευνα γνώμης. Σεπτέμβριος 2014 Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτέμβριος 2014 Ταυτότητα Έρευνας Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα «Το Παρόν». Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2014. Τύπος έρευνας:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΩΤΣΙΔΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΩΤΣΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΟ ΚΑΤΙΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΩΤΣΙΔΗ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ που επηρέασε την καλλιτεχνική εξέλιξη στην περιοχή την προσδιορίσουμε από τον ερχομό των προσφύγων. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.Παραδόσεις, έθιμα λαϊκή και θρησκευτική

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Στη θεατρική παράσταση παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός

Στη θεατρική παράσταση παρέστη ο Αναπληρωτής Γενικός 13-05-2016 : O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος παρέστη στη θεατρική παράσταση «ο Ηλίας του 16ου» που οργάνωσε η θεατρική ομάδα της

Διαβάστε περισσότερα

Μπήκαμε στο «Χελωνόκοσμο» και δίναμε εντολές στη χελώνα για να περπατήσει και να φτιάξουμε τους κύκλους που αποτελούν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Μπήκαμε στο «Χελωνόκοσμο» και δίναμε εντολές στη χελώνα για να περπατήσει και να φτιάξουμε τους κύκλους που αποτελούν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων Μπήκαμε στο «Χελωνόκοσμο» και δίναμε εντολές στη χελώνα για να περπατήσει και να φτιάξουμε τους κύκλους που αποτελούν το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων Κάναμε πολλές δοκιμές για να βρούμε τις σωστές διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

KΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

KΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ KΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ Η τελευταία πενταετία (2009-2014)υπήρξε δύσκολη για την Ελλάδα. Η οικονομική κρίση οδήγησε σε ραγδαία αύξηση ορισμένων κοινωνικών προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Μανόλης Γιανναδάκης «Συνεκδοχή / Συσχέτιση / Συμβολή»

Μανόλης Γιανναδάκης «Συνεκδοχή / Συσχέτιση / Συμβολή» Μανόλης Γιανναδάκης «Συνεκδοχή / Συσχέτιση / Συμβολή» εγκαίνια: Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, 20:00 Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Μανόλη Γιανναδάκη, καθηγητή χαρακτικής στη Σχολή

Διαβάστε περισσότερα