Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια"

Transcript

1 Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 16 Νοέμβριος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Μεγάλης Συνεργασία ΣΠΑΒΟ - ΑΝΑΣΤΑΖΙΟ Επίσκεψη Βρετα Βρετανίας στα γραφεία μας νού ύπατου Αρμ οστή & Συνεργασία με Αναστάζιο Δραστηριότητες Εισφορές 16days against violence Άρθρα & ΜΜΕ Ιουλίου 2013 Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, ο Ύπατος Αρμοστής της Μεγάλης Βρετανίας κος Μάθιου Κιντ, επι σκέφτηκε το γραφείο του Συνδέσμου μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων ΜΚΟ, ως μέρος των εορτασμών N ot so QBP, αλλά και μέσα Στις 25 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ ΣΠΑΒΟ και Αναστάζιο, με το οποίο προνοείται η κυκλοφορία σε πρώτη φάση 1000 αντιτύπων στο δίσκου «ΜΑΝΑ». Ο Αναστάζιο, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1990, προχώρησε με δική του πρωτο βουλία σε αυτή τη σημαντική προσφορά προς το Σύνδεσμό μας. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2013 και θα κοστίζει 10. Η διάθεση του θα γί νεται από τα γραφεία του Συνδέσμου. Madame Figaro 8 Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αναστ άζιο καθώς πέραν της πρωτοβουλίας του, έχει Φωτογραφικό Υλικό 10 αναλάβει και όλα τα έξοδα παραγωγής και χρή σης των τραγουδιών καθώς είναι επιθυμία του όλα τα έσοδα να διατεθούν προς ενίσχυση του Έργου μας. στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας του Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την πρόληψη της σεξουαλικής βίας σε συγκρού σεις. Ο ΣΠΑΒΟ ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας που προσέφερε στο Σύνδεσμο μας οικονομική ενίσχυση ύψους 750.

2 Δραστηριότητες του Συνδέσμου Επίσκεψη ομάδας Λειτουργών από Χώρους Φιλοξενίας ( Χ Φ ) της Νορβηγίας Στις 23 Οκτωβρίου ομάδα Λειτουργών από Χώρους Φιλοξενίας της Νορβηγίας επισκέφθηκε τα γραφεία μας, στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας που αναπτύσσεται ενόψει της ανέγερσης Ιδιόκτητου ΧΦ με τη χρηματοδότηση των Norway Grants. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν μέλη του ΔΣ κ προ σωπικού του ΣΠΑΒΟ. Η συνάντηση αποσκοπούσε στην ανταλλαγή απόψεων για περεταίρω συνεργασία καθώς και θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ΧΦ στις δύο χώρες. Επερχόμενες δραστηριότητες ΣΠΑΒΟ Ο ΣΠΑΒΟ προγραμματίζει αρκετές δραστηριότητες μέχρι το τέλος του Αναφέρουμε τις κυριότερες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στη Γραμμή Νοεμβρίου Διάλεξη στο Μέσα Χωριό ( Π άφος ) στα πλαίσια των 16ήμερων δράσεων 29 Νοεμβρίου Διάλεξη στο Λυθροδόντα στα πλαίσια των 16ήμερων δράσεων 7 Δεκεμβρίου Διάλεξη στο Όμοδος ( επαρχία Λεμεσός ) στα πλαίσια των 16ήμερων δράσεων Ο ΣΠΑΒΟ συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά τις θεατρικές παρεμβάσεις στο δρόμο με τη συμμετοχή επαγγελματ ία μίμου και ομάδας εθελοντών, ως ακολούθως: 24/11 Λάρνακα - Φοινικούδες ( έναντι Hobos) 1/12 Λευκωσία - Λήδρας 7/12 Λεμεσός Περιοχή Κάστρου - Λιμάνι Πάφος Όλες οι παρεμβάσεις είναι προγραμματισμένες στις 12:30 μ.μ Στις 11&18 Νοεμβρίου και στις 9&16 Δεκεμβρίου ο ΣΠΑΒΟ και Hope for Children θα συνεχίσουν την εκπαίδε υση δασκάλων και νηπιαγωγών σε Παγκύπρια βάση στα πλαίσια της Υπηρεσίας Τέλος, στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ο ΣΠΑΒΟ θα επισκεφθεί Σχολεία, Πανεπιστήμια, Οργανώσεις Νέων και άλλα Οργανωμένα σύνολο κατόπιν προσκλήσεων που έχουμε λάβει για διαλέξεις, βιωματικά εργασ τήρια και ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

3 ΣΕΛΙΔΑ 3 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εκπαίδευση Ομάδων Πρόληψης του Συνδέσμου μας Ο ΣΠΑΒΟ πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Λεμεσό ( 1 2 Οκτωβρίου ) και στην Πάφο ( 19 Οκτ ωβρίου ) για τις ανάγκες των ομάδων στήριξης του Συνδέσμου μας. Στα σεμινάρια συμμετείχαν μέλη των ομάδων αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις ομάδες. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους συμμετέχοντες και στους συντονιστές των ομάδων που ανέλαβαν τη διο ργάνωση των σεμιναρίων. Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Δημοτικής O ΣΠΑΒΟ μαζί με το Hope for Children υλοποιούν επιμορφωτικά σεμινάρια εργαστήρια προς εκπαιδευτι κούς Δημοτικής Εκπαίδευσης με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επιλογή των θεματικών που θα αναπτυχθούν έγινε με βάση τις ανάγκες που έφτασαν στην αντίληψη μας τόσο κατά το διάστημα που λειτουργούμε την Υπηρεσία αλλά και μέσω των άλλων Προγραμμάτων μας. Έχει φανεί ότι το θέμα της εξαφάνισης ή της φυγής παιδιών από το σπίτι τους σχετίζεται τόσο με το σχολικό εκφοβισμό όσο και με περιπτώσεις ενδοοικογενειακής κακοποίησης παιδιών. Η θεματολογία των εργαστηρίων είναι: 1. Σχολικός εκφοβισμός 2. Διαχείριση θυμού και δεξιότητες επικοινωνίας με τα παιδιά 3. Αναγνώριση και Διαχείριση περιπτώσεων βίας εις βάρος παιδιών

4 Violence against Women, crimes and impunity Regional Euro Mediterranean NGO Conference Amman, Jordan November 2013 Πραγματοποιήθηκε στο Αmman της Ιορδανίας Συνέδριο με θέ μα «Violence against Women, crimes and impunity» με τη συ μμετοχή 110 ατόμων από Εθελοντικές Οργανώσεις της Ευρώ πης και Μέσης Ανατολής. Ο ΣΠΑΒΟ εκπροσωπήθηκε από τη λειτουργό Προγραμμάτων Αλεξία Σολομωνίδου. Στόχος του Συνεδρίου ήταν η συζήτηση, η δράση και η ανάλυση στρατηγι Φεστι βάλ Εθελοντι σμού & Δι αφορετι κότητας 8 Οκτ ωβρί ου 2013 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τον Οργανισμό Νεολαίας, πραγματοποίησαν στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύ πρου, το Φεστιβάλ Εθελοντισμού και Διαφορετικότητ ας με το μήνυμα «Προσφέρω Εθελοντικά-Γιορτάζω τη Διαφορετικότητα-Κερδίζω εμπειρίες». Ο ΣΠΑΒΟ βρισκόταν εκεί για να ενημερώσει για το έργο του. κών για την αντιμετώπιση της βίας εις βάρος των γυναικών, την προστασία και τη στήριξή τους, ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρωμεσογείου. Συζητήθηκαν πρακτικές και τρόποι αντιμετώ πισης της ατιμωρισίας των θυτών και όσων διαπράττουν εγκλήματα κατά των γυναικών. Συνεργασί α στην εκστρατεί α ενημέρωσης ενημέρωσης i-100 beco me a Vol unt eer Today O Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού ( ΚΣΟΠ ) υλοποίησε εκστρατεία για τον Εθελοντισμό με το σύνθημα «Γίνε Εθελοντής σήμερα» και στόχο την ενθάρρυνση των ατόμων να προσφέρουν εθελοντικά 100 μέρες,100 ώρες,100 λεπτά από το χρόνο τους για ένα κοινωφελή σκοπό. Εθελοντές του ΣΠΑΒΟ συμμετείχαν στα πλ αίσια του i-week του pop up Festival του Δήμου Λευκωσίας και βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν το κοινό για τα προγράμματα του Συνδέσμου και το έργο μας. Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή εθελοντών από επτά ΜΚΟ για την παραγωγή σπότ στα πλαίσια του προγράμματος i-100 με στόχο την προώθηση του Εθελοντισμού. Ανάμεσα τους βρισκόταν και η εθελόντρια του Συνδέσμου μας κα Μυρούλα Χριστοδούλου. Το σποτ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προγράμματος και έχει επίσης προωθηθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

5 Εισφορά από Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Κύπρου Η Aphrostrom στηρίζει τους Χώρους Φιλοξενίας του ΣΠΑΒΟ Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Κύπρου στηρίζει το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια. Στις 22 Οκτωβρίου τρία μέλη της Ομοσπονδίας, οι κύριοι Αντώνης Χριστοφή, Αντρεάς Παναγίδης και Νίκος Αντωνίου, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου μας και παρέδωσαν στην Πρόεδρο επιταγή ύψους Στη φωτογραφία τα τρία μέλη της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλα στών μαζί με την Πρόεδρο του Συνδέσμου κα Κική Πογιατζή και την κυρία Κούλα Παρασκευά μέλος του Δ.Σ. Η Aphrostrom γιόρτασε τη συμπλήρωση 50 χρόνων δραστηριότητάς στην Κυπριακή αγορά και στα πλαίσι α της κοινωνικής της προσφοράς εξήγγειλε τη στήριξή της στο Σύνδεσμο μας. Συγκεκριμένα, θα αναλάβει το ν εξοπλισμό των δύο καταφυγίων του Συνδέσμου σε Λευκωσία και Πάφο με δωρεάν προϊόντα δικής της πα ραγωγής, όπως Στρώματα, Ντιβάνια, Κεφαλαριές, Προστατευτικά στρωμάτων, Παπλώματα ( Quilts ), Παπλωματοθήκες, Κουρτίνες, Σκεπάσματα, Σεντόνια, Μαξιλάρια ύπνου και Διακοσμητικά μαξιλαράκια. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Εισφορά από νεόνυμφους Ο Κωνσταντίνος και η Χρυστάλα επέλεξαν να στηρίξουν το Σύνδεσμό μας σε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, την ημέρα του γάμου τους. Αντί αναμνηστικών δώρων επέλεξαν να προσφέρουν το ποσό των 500 για να στηρίξουν το έργο μας. Κωνσταντίνο και Χρυστάλα ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Εισφορά από το Σύνδεσμο Οικοκυρών Λευκωσίας Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 23/10/2013 ο Σύνδεσμος Οικοκυρών παρέδωσε στην Επίτιμη Πρόε δρο του ΣΠΑΒΟ κα Αλίκη Χατζηγεωργίου και στο μέλος του ΔΣ κα Κούλα Παρασκευά επιταγή ύψους 500 για να στηρίξουν το έργο μας. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Εισφορές από Ανώνυμους Ο ΣΠΑΒΟ επιθυμεί να ευχαριστήσει όσα άτομα επιλέγ ουν να στηρίζουν οικονομικά το Σύνδεσμο μας μέσω ανώνυμων εισφορών κάθε μήνα. Οι εισφο ρές όσο μι κρές και αν είναι μας βοηθούν να συνεχίσουμε το Έργ ο μας, υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

6 Παγκόσμιες 16ήμερες δράστηριότητες Ενάντια στη Βία 25 Νοεμβρίου 10 Δεκεμβρίου O Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, ο οποίος προεδρεύει της Υποεπιτροπής για τη Βία στην Οικογένεια του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκόσμιων 16ήμερων δράσεων ενάντια στη Βία, υλοποιεί σειρά δράσεων για ευαισθητοποίηση του κοινού με στόχο την εξάλειψη της βίας με βάση το φύλο. Οι δράσεις διεξάγονται κάθε χρόνο από τις 25 Νοεμβρίου ( Παγκόσμια Ημέρ α για τη Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ) ως τις 10 Δεκεμβρίου ( Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ). Caption describing picture or graphic. To catch the reader's attention, place an interesting sentence or quote from the story here. Inside Story Headline This story can fit words. The subject matter that appears in newsletters is virtually endless. You can include stories that focus on current technologies or innovations in your field. You may also want to note business or economic trends, or make predictions for your customers or clients. If the newsletter is distributed internally, you might comment upon new procedures or improvements to the business. Sales figures or earnings will show how your business is growing. Some newsletters include a column that is updated every issue, for instance, an advice column, a book review, a letter from the president, or an editorial. You can also profile new employees or top customers or vendors. Caption describing picture or graphic. Inside Story Headline This story can fit words. Selecting pictures or graphics is an important part of adding content to your newsletter. Think about your article and ask yourself if the picture supports or enhances the message you re trying to convey. Avoid selecting images that appear to be out of context. Microsoft Publisher includes thousands of clip art images from which you can choose and import into your newsletter. There are also several tools you can use to draw shapes and symbols. Once you have chosen an image, place it close to the article. Be sure to place the caption of the image near the image. NEWSLETTER TITLE

7 ΣΕΛΙΔΑ 7 Άρθρα - Δημοσιεύματα στον Τύπο Οι αριθμοί για τη βία στην οικογένεια αποκαλύπτουν το πρόβλημα Κάθε 8 ώρες μια οικογένεια πονά... Τα τελευταία 18 χρόνια καταγράφτηκαν περιστατικά βίας στην οικογένεια, σύμφωνα με τα αρχεία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσον όρο το Κέντρο άμεσης βοήθειας και το τηλέφωνο 1440 του Συνδέσμου στηρίζει 1000 περιστατικά το χρόνο. Αυτοί οι αριθμοί δεν προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν όμως αναλυθούν και αναδειχθούν μπορούν να αποκαλύψουν το μέγεθος του προβλήματος της οικογενειακής βίας στη μικρή κοινωνία της Κύπρου. Η επιστημονική Σύμβουλος του ΣΠΑΒΟ Μαριλένα Κυριακίδου, έκανε αυτή την ανάλυση. Μια ανάλυση που μάλλον θα πρέπει να φθάσει και στο τελευταίο σπίτι, στην πιο μικρή γειτονιά, του πιο μικρού χωριού του νησιού. Το πρόβλημα, είναι τελικά τεράστιο και αυτό αποκαλύπτεται από την ανάλυση των περιστατικών απλά και μόνο επειδή αυτός ο αριθμός σημαίνει πως: Κάθε μήνα ο ΣΠΑΒΟ στηρίζει κατά μέσο όρο 82 περιστατικά. Αυτό σημαίνει ότι: Κάθε μέρα καταγράφονται 3 περιστατικά γεγονός που σημαίνει ότι: Κάθε 8 ώρες με τον ΣΠΑΒΟ επικοινωνεί 1 άτομο ζητώντας βοήθεια. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται μόνο από έναν Σύνδεσμο, εύκολα συμπεραίνεται ότι το πρό βλημα είναι ακόμα πιο μεγάλο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο της η κ. Κυριακίδου, «το 1 περιστατικό οικο γενειακής βίας το οποίο φθάνει κοντά μας κάθε 8 ώρες δεν είναι αντιπροσωπευτικό για τη βία στην οικογένεια στην Κύπρο, είναι μόνο ένα μικρό αμελητέο μέρος της». Από την ανάλυση των αρχείων του Συνδέσμου, για τα τελευταία 18 χρόνια, η κ. Κυριακίδου κατέληξε σε συμπεράσμα τα τα οποία μάλλον τρομάζουν. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, «σε ένα νησί με σχετικά μικρό πληθυσμό ανακαλύπτω ότι από το 1995 μέχρι το 2013 το περίπου 3% του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας επικοινώνησε με το ΣΠΑΒΟ και ζήτησε βοήθεια, και το 0,2% του πληθυσμού κάθε χρόνο αποτείνεται σε αυτόν το Σύνδεσμο». Σημαντική είναι και η επισήμανση της εκπροσώπου του ΣΠΑΒΟ για το ότι «αν η οικογενειακή βία στην Κύπρο είχε την ίδια ελεύθερη προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως τα θανατηφόρα δυστυχήματα τότε κάθε μέρα θα ακούγαμε για 3 περιστατικά οικογενειακής βίας». Δέκα θύματα, δύο παιδιά θύτες Η ανάλυση των δεδομένων αποκαλύπτει επίσης ότι θύματα και θύτες μπορεί να είναι άνδρες, γυναίκες ή ακόμα και τα παιδιά. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων βεβαίως εξακολουθεί να αφορά τις γυναίκες και μετά τα παιδιά. Ωστό σο, οι διαπιστώσεις της κ. Κυριακίδου καταδεικνύουν ότι η οικογενειακή βία δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο. Από τα στοιχεία του ΣΠΑΒΟ, προκύπτει ότι «κάθε δύο μήνες ένα παιδί στην Κύπρο θα μας καλέσει τηλεφωνικώς για να ζητήσει βοήθεια». Τα νούμερα γίνονται «πιο ανησυχητικά από την περαιτέρω ανάλυση των περιστατικών. Περίπου 10 παιδιά μηνιαίως αναφέρονται στους λειτουργούς μας ως θύματα οικογενειακής βίας και 81% των θυμάτων που επι κοινωνούν μαζί μας έχουν παιδιά». Με τον όρο θύματα, «αναφερόμαστε στο ότι δέχονται άμεσα την κακοποίηση είτε ως λεκτική βία, σωματική κακομετα χείριση, σεξουαλική εκμετάλλευση, οικονομική εγκατάλειψη και εν τέλει παραμέληση». Από το 1995 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 από όλα τα θύματα για τα οποία καταγράφηκαν στοιχεία, «21,75% ήταν παιδιά ηλικίας από 0 μέχρι 17 ετών. Δυστυχώς από τα περίπου περιστατικά υπάρχουν και παιδιά τα οποία καταγγέλλονται ως θύτες οικογενειακής βίας». Υπολογίζεται ότι «περίπου 2 παιδιά τον μήνα αναφέρονται κοντά μας ότι εξασκούν οικογενειακή βία σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους, ένα νούμερο το οποίο καταλήγει να αντιπροσωπεύει το 11% όλων των ύποπτων θυτών οικογενειακής βίας τα τελευταία 18 χρόνια». Γράφει: Μαριλένα Παναγή

8 ΣΕΛΙΔΑ 8

9 ΣΕΛΙΔΑ 9 ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ LI-LA-LO ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αυτό το κόσμημα είναι σχεδιασμένο από τη σχεδιαστική ο μάδα της LI LA LO αποκλειστικά για το Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια. Είναι κατασκευασμένο από ασήμι 925 με επικάλυψη λευκόχρυσου ή κίτρινου χρυσού. Όλα τα χρωματιστά μέρη είναι από μωβ χρώμα που είναι χαρακτηριστικό του σκοπού του Συνδέσμου Όνομα: Επίθετο: Τηλέφωνο: Χρώμα: Ασημί / Χρυσό ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Ποσότητα: Ασημί Χρυσό Προκαταβολή: Θα παραλάβετε το βραχιολάκι από: ΣΠΑΒΟ LI-LA-LO Λεώφ. Αγλαντζιάς 53 Τηλ Μνασιάδου 19 Α Τηλ

10 Φωτογραφικό Υλικό

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 14 Μάρτιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Γενική Συνέλευση Δράσεις για την Ημέρα της Γυναίκας 1 Billion rising Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Διαβάστε περισσότερα

Technical Diver Rescue. Finger Spool. Αφυδάτωση. Μέρος 2ο

Technical Diver Rescue. Finger Spool. Αφυδάτωση. Μέρος 2ο Μάρτιος-Απρίλιος 2011 Downline 6 Σελίδα 2 Ενημερωτικό Έντυπο του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτοδυτών AquaTec Σε αυτό το τεύχος... Εξώφυλλο: Ναυάγιο Κασσάνδρα Επιμέλεια-Κείμενα: Νίκος Καρατζάς Φωτογραφίες: Αρετή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό περιοδικό Δομής Απασχόλησης & ΣΤΑδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Ηλεκτρονικό περιοδικό Δομής Απασχόλησης & ΣΤΑδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ () Ηλεκτρονικό περιοδικό Δομής Απασχόλησης & ΣΤΑδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Περιοδική Έκδοση της ΔΑΣΤΑ ΑΣΠΑΙΤΕ Τεύχος 1, Μάρτιος 2012 Μήνυμα του Επιστημονικού

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ρ Α Σ Η Σ Γ Ι Α Τ Η Δ Ι Ε Τ Ι Α ΜΑΡΤΙΟΣ

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ρ Α Σ Η Σ Γ Ι Α Τ Η Δ Ι Ε Τ Ι Α ΜΑΡΤΙΟΣ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ρ Α Σ Η Σ Γ Ι Α Τ Η Δ Ι Ε Τ Ι Α ΜΑΡΤΙΟΣ 2014-2016 Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητές φίλες και φίλοι του Συνδέσμου μας, σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά και σας ευχαριστώ που βρίσκεστε

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 6 Ιούλιος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τυχεροί αριθμοί Λαχνού Συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig στην Τουρκία Εθελοντική

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Κλήρωση Λαχνού Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου σε συνέδρια στη Κύπρο και στο εξωτερικό ραστηριότητες ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Παρουσίαση: Δρ Μάρθα Αποστολίδου Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός της προέδρου Πρόγραμμα Grundtvig Πορεία καταδίκης της βίας Γονείς και εκπαιδευτικοί ενάντια στη

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιογραφική Διάσκεψη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ανδρέα Αβρααμίδη 9, 3ος Όροφος Διαμ. 301, 2024 Στρόβολος Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 1 8 Δεκεμβρίου 2016 ΤΘ. 24649, 1302 Λευκωσία Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ένα σύμφωνο για την εξάλειψη

ένα σύμφωνο για την εξάλειψη Πόλεις και περιφέρειες: ένα σύμφωνο για την εξάλειψη της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών Υπολογίζεται ότι ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας. Δεδομένης της έκτασης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2 ΑΝΟΙΚΤΗ On-line ΕΡΕΥΝΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2 ΑΝΟΙΚΤΗ On-line ΕΡΕΥΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2 ΑΝΟΙΚΤΗ On-line ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΠΡΟΣ Υπεύθυνος εταίρος: CNTI Αριθμός συλλεγμένων ερωτηματολογίων (Εθνική γλώσσα και στα ΑΓΓΛΙΚΑ) Νεαροί/Ενήλικες/Ηλικιωμένοι Ε.2 Φύλο Ε. 3 Επάγγελμα (φοιτητές/επαγγελματίες/άνεργοι/συνταξιούχοι/neets)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Για τη Διεθνή Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (15 Ιουνίου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Για τη Διεθνή Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (15 Ιουνίου) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 15-07-2012 Για τη Διεθνή Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (15 Ιουνίου) Κατά τα τελευταία χρόνια, το θέμα της κακοποίησης και αμέλειας κατά της ευάλωτης ομάδας των ηλικιωμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118 ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118 ΗΜΕΡΑ/ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1/3/2017 2/3/2017 3/3/2017 Ενδοσχολικοί Αγώνες Στίβου. Γήπεδο Τάσου Μάρκου,

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια. Έκθεση Δραστηριοτήτων 2006

Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια. Έκθεση Δραστηριοτήτων 2006 Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια Έκθεση Δραστηριοτήτων 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΑ: 1. ΜΕΓΑΡΟΝ ΠΟΒΕΚ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 15, 1060 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΝΤΑΔΡΟΜΟΣ ΣΕΝΤΕΡ 211,3025 ΛΕΜΕΣΟΣ 3. ΣΙΜΟΥ ΜΕΝΑΡΔΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων. με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015

4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων. με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚ Η ΔΗΜΟ ΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ 4os Κύκλος Διαλέξεων και Συζητήσεων με τίτλο: «ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» Νοέμβριος & Δεκέμβριος 2015 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s»

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18 Απο: Τμήμα Υπηρεσιών & Εμπορίου Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Αγαπητά μέλη, Σας κοινοποιούμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα, πολλές όψεις» Συνέδριο ΓΓΙΦ-ΥΠΕΣ Αθήνα 25/11/2014 Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου Προϊστάμενη Διεύθυνσης Υπηρεσιών προς πολίτες και φορείς

Διαβάστε περισσότερα

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04-05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (Ιουλ. 2012) ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (http://www.greece-cyprus.eu)

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών αναφορικά με την ιδιαίτερη πολιτική του σχολείου τους. Η έρευνα αυτή εξετάζει, κυρίως, την πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν Επερχόμενες δραστηριότητες Άρθρο: Η

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Γενικού Εφόρου Αγαπητοί Βαθμοφόροι

Μήνυμα Γενικού Εφόρου Αγαπητοί Βαθμοφόροι Μήνυμα Γενικού Εφόρου Αγαπητοί Βαθμοφόροι Αγαπητά μου Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές Λίγοι μήνες μας χωρίζουν από την έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των εκατοντάχρονων της προσκοπικής

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας του παιδιού. Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές

Πολιτική Προστασίας του παιδιού. Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές Πολιτική Προστασίας του παιδιού Συλλόγου Φίλων Εθελοντών της Ε.Π.Α.Θ. Γενικές αρχές Ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών, για την ασφάλεια και

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ STANDARD GAGE ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 41,- 75,- Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ φυλλάδιο προσφορών

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ STANDARD GAGE ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 41,- 75,- Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ φυλλάδιο προσφορών ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ STANDARD GAGE Ψηφιακό Μικρόμετρο 0-25mm με: Προστασία: ΙΡ54 Αναλογική ένδειξη Πιστοποιητικό Ελέγχου 52,- 41,- 94,- Tα όργανα και οι συσκευές μετρήσεων της STANDARD GAGE περιλαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία. Hope for Children CRC Policy Center

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία. Hope for Children CRC Policy Center Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία Hope for Children CRC Policy Center Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σωματική Τιμωρία Διάρκεια: 18 ώρες Ημερομηνίες: 20/4/2018 & 21/4/2018, 27/4/2018 & 28/4/2018 Τοποθεσία:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 2-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Οι τριάντα δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο χώρο του πολιτισμού το έτος 2017»: http://www.isotita.gr/οι-τριάντα-δράσεις-της-γενικής-γραμμα/.

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία «Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία 1 Ο NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Γραφείου Προγραμματισμού, κ. Γιώργου Γεωργίου στη Διάλεξη με θέμα Διαχείριση Πετρελαϊκού Πλούτου Μαθήματα και Εμπειρίες

Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Γραφείου Προγραμματισμού, κ. Γιώργου Γεωργίου στη Διάλεξη με θέμα Διαχείριση Πετρελαϊκού Πλούτου Μαθήματα και Εμπειρίες Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Γραφείου Προγραμματισμού, κ. Γιώργου Γεωργίου στη Διάλεξη με θέμα Διαχείριση Πετρελαϊκού Πλούτου Μαθήματα και Εμπειρίες Λευκωσία, 6 Δεκεμβρίου 2012, 6:30 μ.μ. Είναι με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Ισότητα. Ένα θέμα με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις μεσούσης μάλιστα της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής

Διαβάστε περισσότερα

Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής

Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής 8th e-business & Social Media World Conference 2019Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 Αθήνα, Divani Caravel Hotel 1 Παρουσίαση Η ευκαιρία Σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Ιούνιος 2011 «Νέα Γενιά σε Δράση»

Ιούνιος 2011 «Νέα Γενιά σε Δράση» Ιούνιος 2011 «Νέα Γενιά σε Δράση» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2011 Hey you! Spe@k up! Join in! Business Name Ιούνιος 2011 Στα πλαίσια των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2011,τη μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή παρουσία του στην καθημερινότητα των παιδιών, έχει αναπτύξει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ PESTALOZZI PROGRAMME COUNCIL OF EUROPE MINISTRY OF EDUCATION AND CULTURE (CYPRUS) PEDAGOGICAL INSTITUTE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ EΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

4 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ

4 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ 4 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ Λήδα Χριστοδούλου & Μαρία Ματθαίου Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου Λειτουργοί Τμήματος Πολιτικής Περιεχόμενα Κυπριακή Πραγματικότητα-

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: Π.Ι. 5.2.05.3 Ηλ. Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), με πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ιανουαριος 2015 Κωνσταντίνα Μοσχοτά Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ανεξάρτητη, µη κυβερνητική, µη κερδοσκοπική οργάνωση. Όραµά µας η καταπολέµηση κάθε µορφής κακοποίησης εις βάρος των γυναικών. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Το Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης είναι το συντονιστικό και επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Νέος Χώρος Φιλοξενίας/ Πώληση Λαχνού Δραστηριότητες του Συνδέσμου Άρθρο: Πώς η κακοποίηση παιδιών επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΣΕ 5.29.19 Χαιρετισμός Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου, στο 14 ο Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας, με θέμα «Μοτοσικλέτα - Οδηγούμε, δεν παίζουμε με τη ζωή μας» Ξενοδοχείο «HILTON»,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΝΤΥΠΟ ΤΠ1 ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Λεωφ. Μακαρίου Γ 22, 5390 Σωτήρα Αμμοχώστου Τηλ: 23824444, Φαξ: 23825450 Εmail: municipality@sotira.org.cy www.sotira.org.cy SOTIRA MUNICIPALITY 22 Makariou III Avenue 5390 Sotira

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2012 Δράση [Αρ. 4] "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 2017 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες για τα Δικαιώματα του Παιδιού και για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (20 και 25/11

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008

Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008 Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008 Τ.Θ. 22113, 1517 Λευκωσία, Τηλ. + 357 22878181, Φαξ. +357 22773039 Ιστοσελίδα: www.kisa.org.cy, Ηλ. Ταχ.: kisa@cytanet.com.cy 1 Για την επίτευξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΚΕΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΚΕΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΚΕΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 Αγαπητά μέλη, Παρά τη δύσκολη οικονομική πορεία στην οποία συνεχίζει να οδεύει η χώρα μας και τους

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Παροχής Φιλοξενίας για τη Διοργάνωση Συνεδρίων στην Κύπρο Τελευταία αναθεώρηση 10.04.2014

Πρόγραμμα Παροχής Φιλοξενίας για τη Διοργάνωση Συνεδρίων στην Κύπρο Τελευταία αναθεώρηση 10.04.2014 Πρόγραμμα Παροχής Φιλοξενίας για τη Διοργάνωση Συνεδρίων στην Κύπρο Τελευταία αναθεώρηση 10.04.2014 1. Στόχος Προγράμματος: Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της Κύπρου ως προορισμού συνεδριακού

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η Ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής, στις 24 Απριλίου 2013,

Διαβάστε περισσότερα

Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ»

Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ» Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ» ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 29 IOYNIOY 2015 Επίσκεψη Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Αφυπηρέτηση Αλεξίας Θεοφάνους-Γεωργιάδου Β.Δ Φιλόλογος Νέα Σύγχρονη Μαθητεία

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου. Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480

Συνέντευξη Τύπου. Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480 Συνέντευξη Τύπου Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480 Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 Λευκωσία https://internetsafety.pi.ac.cy/news-details-is/announcements/is-news-2018-press-conference-1480

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΤΟ 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟ 2011 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΤΟ 2011 Παρακάτω παρατίθενται τα στατιστικά στοιχεία από 163 γυναίκες που απευθύνθηκαν στο «Καταφύγιο Γυναίκας»

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας

Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ως ο κατεξοχήν δημόσιος φορέας στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, έχουν ως αποστολή την

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα

ίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα Σχέδιο Λειτουργίας και ράσεων ίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα Με πρωτοβουλία του ήµου Καρδίτσας Υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής /νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Συντονιστές ικτύου: Παρατηρητήριο Πρόληψης

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση. Έργου Κεπάκυ Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά

Ανασκόπηση. Έργου Κεπάκυ Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά Ανασκόπηση Έργου Κεπάκυ 2017 Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά Ανασκόπηση Έργου Κεπάκυ 2017 Αγαπητοί φίλοι, Με ικανοποίηση σας παρουσιάζουμε εν συντομία το έργο του ιδρύματος μας για το 2017, που κλείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος Φεβρουάριος Μάρτιος 2017 Χαρά Ταπανίδου,

Διαβάστε περισσότερα

Στο δεύτερο newsletter του έργου ArgoLabs σας παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής:

Στο δεύτερο newsletter του έργου ArgoLabs σας παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής: ΕΡΓΟ ArgoLabs Το έργο AgroLabs στοχεύει στην προώθηση της παραγωγής και διάδοσης καινοτόμων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην περιοχή Βαλκανικής - Μεσογείου, οργανώνοντας τοπικές αλυσίδες αξίας, στηρίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

CONTENTS. 1. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του NG Europe Erasmus+ 2. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του NG Europe. 3. Πως να συμμετάσχετε στο NG Europe

CONTENTS. 1. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του NG Europe Erasmus+ 2. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του NG Europe. 3. Πως να συμμετάσχετε στο NG Europe CONTENTS 1. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του NG Europe Erasmus+ 2. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του NG Europe 3. Πως να συμμετάσχετε στο NG Europe 4. Εκδηλώσεις NG Europe 2017-1-PT01-KA204-035759 This project

Διαβάστε περισσότερα

Έπειτα, επεξηγήθηκε από τους Λειτουργούς της Υπηρεσίας ο τρόπος συμπλήρωσης της αίτησης και επιλύθηκαν απορίες γύρω από τη σχετική διαδικασία.

Έπειτα, επεξηγήθηκε από τους Λειτουργούς της Υπηρεσίας ο τρόπος συμπλήρωσης της αίτησης και επιλύθηκαν απορίες γύρω από τη σχετική διαδικασία. Ιανουάριος Φεβρουάριος 2011 Νέα Γενιά σε Δράση Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας του Προγράμματος για το 2011 Η Εθνική Υπηρεσία Κύπρου του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση», πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια ΕΚΔΟΣΗ 11 Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός του Δ.Σ. Τιμητική Βραδιά για την Αλίκη Χατζηγεωργίου Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ! Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να πηγαίνει στο σχολείο χωρίς να φοβάται ότι κάποιο άλλο παιδί μπορεί να το ταπεινώσει, να το εξευτελίσει και να του επιβληθεί

Διαβάστε περισσότερα

Weekend with my family

Weekend with my family Name: 1 Ms. Mesimeri Homework # 6 Δευτέρα Parent initial Tρίτη Parent initial Τετάρτη Parent initial Section: Unit 16 Κlik book Weekend with my family Parent homework -Print this HW packet pg.(1-5)-prepare

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ HIV /AIDS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 656 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: / 2016 ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ HIV /AIDS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 656 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: / 2016 ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ HIV /AIDS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 656 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 09-12 / 2016 ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ Περιεχόμενα Παρουσίασης Βασικά Στοιχεία της Έρευνας Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 1 8 Δεκεμβρίου 2017 Υπό την υψηλή προστασία της κ. Άντρης Αναστασιάδου Επίτιμης προέδρου του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού 28 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Έρευνα Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου. Αποτελέσματα από επιδημιολογική έρευνα για το ποσοστό της παχυσαρκίας και υπερβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία, και τον Αθλητισμό για το διάστημα 2014-2020. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τη συνένωση

Διαβάστε περισσότερα

Μήνας Κρασιού. Νοέμβριος 2015

Μήνας Κρασιού. Νοέμβριος 2015 Μήνας Κρασιού Νοέμβριος 2015 1 Γνωρίστε τα κρασιά της Κύπρου O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού υλοποίησε το πρόγραμμα «Κύπρος, Δρόμοι του Κρασιού» με συγχρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία. Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ENOC - ENYA, Προσχέδιο Κοινών Συστάσεων για την «Πρόληψη της βίας κατά των παιδιών»

ENOC - ENYA, Προσχέδιο Κοινών Συστάσεων για την «Πρόληψη της βίας κατά των παιδιών» ENOC 14η Ετήσια Συνδιάσκεψη 7-9 Οκτωβρίου 2010, Στρασβούργο / Γαλλία ENOC - ENYA, Προσχέδιο Κοινών Συστάσεων για την «Πρόληψη της βίας κατά των παιδιών» Εισαγωγή Οι Συνήγοροι του Παιδιού και οι Έφηβοι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ)

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ Καλωσορίσατε στο δεύτερο ενημερωτικό δελτίο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PROGRESS «Δράση Ενάντια

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One For Examination from 2015 SPECIMEN ROLE PLAY Approx.

Διαβάστε περισσότερα

«Rural DEAR Agenda EYD 2015» Νοέμβριος 2016 Μάρτιος 2017

«Rural DEAR Agenda EYD 2015» Νοέμβριος 2016 Μάρτιος 2017 «Rural DEAR Agenda EYD 2015» Νοέμβριος 2016 Μάρτιος 2017 Πλαίσιο Δράσης του Προγράμματος Το πρόγραμμα Παιδικό Στέκι «Ανάπτυξη», για το διάστημα Νοέμβριος 2016 Μάρτιος 2017, προχώρησε στο σχεδιασμό δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Βήμα 1: Step 1: Βρείτε το βιβλίο που θα θέλατε να αγοράσετε και πατήστε Add to Cart, για να το προσθέσετε στο καλάθι σας. Αυτόματα θα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2010 (04.11) (OR. fr) 15448/10 CULT 97 SOC 699 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: την Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (1ο τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις 11.00 το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β: (Νομοθετική εργασία). 11.00 π.μ. 1. Ο περί Μεταβιβάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών Σύνοψη προγραμμάτων & δράσεων 2018

Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών Σύνοψη προγραμμάτων & δράσεων 2018 Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών Σύνοψη προγραμμάτων & δράσεων 2018 Λίγα λόγια για το Κ.Ε.Φ.Ι. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα Έχει ως στόχο να προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Μίμης Θεοδότου MA Industrial Relations & Health and Safety Μέλος Δ.Σ. ΣΑΥΚ

Μίμης Θεοδότου MA Industrial Relations & Health and Safety Μέλος Δ.Σ. ΣΑΥΚ Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 2014-2015 Hilton Park, Λευκωσία,10/09/2015 Μίμης Θεοδότου MA Industrial Relations & Health and Safety Μέλος Δ.Σ. ΣΑΥΚ Η έρευνα διεξήχθη από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΑ Μαρίνα Παγιάτσου Ελένη Δημητρίου Μάρω Ριαλά Περιεχόμενα Εισαγωγή Τι σημαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Δραστηριοτήτων 2007

Έκθεση Δραστηριοτήτων 2007 Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια Έκθεση Δραστηριοτήτων 2007 www.familyviolence.gov.cy ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑνΑΔ Επιδράσεις στην Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑνΑΔ Επιδράσεις στην Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑνΑΔ 1995-2001 Επιδράσεις στην Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΑΥΓOYΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική αναδρομή του Εθελοντκψου στην Κύπρο

Ιστορική αναδρομή του Εθελοντκψου στην Κύπρο Author: Λενια Καρατζια, από σελίδα 26 Ιστορική αναδρομή του Εθελοντκψου στην Κύπρο Στο μικρό νησί των αγίων και μέσα σε πολλές αντίξοες συνθήκες, αναπτύχθηκε πριν από πολλές δεκαετίες ο εθελοντισμός. Η

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade Για να ελέγξετε το λογισμικό που έχει τώρα η συσκευή κάντε κλικ Menu > Options > Device > About Device Versions. Στο πιο κάτω παράδειγμα η συσκευή έχει έκδοση λογισμικού 6.0.0.546 με πλατφόρμα 6.6.0.207.

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Consultancy Ltd

Cyprus Consultancy Ltd Αξιολόγηση της Δράσης «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές στην Επαρχία Λάρνακας» Cyprus Consultancy Ltd Περιεχόμενα Παρουσίασης 1) Πλαίσιο Υλοποίησης της Δράσης 2) Δημογραφικό Τοπίο της Κύπρου 3) Η

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στατιστικά Στοιχεία 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Στατιστικά Στοιχεία 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση Νέων Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προσφέρει τα Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης

Διαβάστε περισσότερα

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή. Στόχος

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή. Στόχος 1 Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all Εισαγωγή Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση» (YEU Cyprus), πιστεύοντας ότι η συμβολή των νέων και η εμπλοκή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου

Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων Δομή της παρουσίασης Ό ρόλος της εκπαίδευσης στην εξάλειψη

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2004 με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του κράτους και έχει

Διαβάστε περισσότερα

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή Παρουσίαση του της ταινίας του Νίκος Καζαnτζακησ τεταρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 Θέατρο παλλασ Λευκωσια ώρα 7.30 μ.μ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη Παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE

Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE Περιεχόμενα Περιεχόμενα Διαγραμμάτων...2 Εισαγωγή...3 Το δείγμα της έρευνας...3 Τα εργαλεία ενημέρωσης...4

Διαβάστε περισσότερα