Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια"

Transcript

1 Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 16 Νοέμβριος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Μεγάλης Συνεργασία ΣΠΑΒΟ - ΑΝΑΣΤΑΖΙΟ Επίσκεψη Βρετα Βρετανίας στα γραφεία μας νού ύπατου Αρμ οστή & Συνεργασία με Αναστάζιο Δραστηριότητες Εισφορές 16days against violence Άρθρα & ΜΜΕ Ιουλίου 2013 Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, ο Ύπατος Αρμοστής της Μεγάλης Βρετανίας κος Μάθιου Κιντ, επι σκέφτηκε το γραφείο του Συνδέσμου μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων ΜΚΟ, ως μέρος των εορτασμών N ot so QBP, αλλά και μέσα Στις 25 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ ΣΠΑΒΟ και Αναστάζιο, με το οποίο προνοείται η κυκλοφορία σε πρώτη φάση 1000 αντιτύπων στο δίσκου «ΜΑΝΑ». Ο Αναστάζιο, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1990, προχώρησε με δική του πρωτο βουλία σε αυτή τη σημαντική προσφορά προς το Σύνδεσμό μας. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2013 και θα κοστίζει 10. Η διάθεση του θα γί νεται από τα γραφεία του Συνδέσμου. Madame Figaro 8 Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αναστ άζιο καθώς πέραν της πρωτοβουλίας του, έχει Φωτογραφικό Υλικό 10 αναλάβει και όλα τα έξοδα παραγωγής και χρή σης των τραγουδιών καθώς είναι επιθυμία του όλα τα έσοδα να διατεθούν προς ενίσχυση του Έργου μας. στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας του Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την πρόληψη της σεξουαλικής βίας σε συγκρού σεις. Ο ΣΠΑΒΟ ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας που προσέφερε στο Σύνδεσμο μας οικονομική ενίσχυση ύψους 750.

2 Δραστηριότητες του Συνδέσμου Επίσκεψη ομάδας Λειτουργών από Χώρους Φιλοξενίας ( Χ Φ ) της Νορβηγίας Στις 23 Οκτωβρίου ομάδα Λειτουργών από Χώρους Φιλοξενίας της Νορβηγίας επισκέφθηκε τα γραφεία μας, στα πλαίσια της γενικότερης συνεργασίας που αναπτύσσεται ενόψει της ανέγερσης Ιδιόκτητου ΧΦ με τη χρηματοδότηση των Norway Grants. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν μέλη του ΔΣ κ προ σωπικού του ΣΠΑΒΟ. Η συνάντηση αποσκοπούσε στην ανταλλαγή απόψεων για περεταίρω συνεργασία καθώς και θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ΧΦ στις δύο χώρες. Επερχόμενες δραστηριότητες ΣΠΑΒΟ Ο ΣΠΑΒΟ προγραμματίζει αρκετές δραστηριότητες μέχρι το τέλος του Αναφέρουμε τις κυριότερες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στη Γραμμή Νοεμβρίου Διάλεξη στο Μέσα Χωριό ( Π άφος ) στα πλαίσια των 16ήμερων δράσεων 29 Νοεμβρίου Διάλεξη στο Λυθροδόντα στα πλαίσια των 16ήμερων δράσεων 7 Δεκεμβρίου Διάλεξη στο Όμοδος ( επαρχία Λεμεσός ) στα πλαίσια των 16ήμερων δράσεων Ο ΣΠΑΒΟ συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά τις θεατρικές παρεμβάσεις στο δρόμο με τη συμμετοχή επαγγελματ ία μίμου και ομάδας εθελοντών, ως ακολούθως: 24/11 Λάρνακα - Φοινικούδες ( έναντι Hobos) 1/12 Λευκωσία - Λήδρας 7/12 Λεμεσός Περιοχή Κάστρου - Λιμάνι Πάφος Όλες οι παρεμβάσεις είναι προγραμματισμένες στις 12:30 μ.μ Στις 11&18 Νοεμβρίου και στις 9&16 Δεκεμβρίου ο ΣΠΑΒΟ και Hope for Children θα συνεχίσουν την εκπαίδε υση δασκάλων και νηπιαγωγών σε Παγκύπρια βάση στα πλαίσια της Υπηρεσίας Τέλος, στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ο ΣΠΑΒΟ θα επισκεφθεί Σχολεία, Πανεπιστήμια, Οργανώσεις Νέων και άλλα Οργανωμένα σύνολο κατόπιν προσκλήσεων που έχουμε λάβει για διαλέξεις, βιωματικά εργασ τήρια και ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

3 ΣΕΛΙΔΑ 3 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εκπαίδευση Ομάδων Πρόληψης του Συνδέσμου μας Ο ΣΠΑΒΟ πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Λεμεσό ( 1 2 Οκτωβρίου ) και στην Πάφο ( 19 Οκτ ωβρίου ) για τις ανάγκες των ομάδων στήριξης του Συνδέσμου μας. Στα σεμινάρια συμμετείχαν μέλη των ομάδων αλλά και άτομα που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις ομάδες. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους συμμετέχοντες και στους συντονιστές των ομάδων που ανέλαβαν τη διο ργάνωση των σεμιναρίων. Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Δημοτικής O ΣΠΑΒΟ μαζί με το Hope for Children υλοποιούν επιμορφωτικά σεμινάρια εργαστήρια προς εκπαιδευτι κούς Δημοτικής Εκπαίδευσης με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επιλογή των θεματικών που θα αναπτυχθούν έγινε με βάση τις ανάγκες που έφτασαν στην αντίληψη μας τόσο κατά το διάστημα που λειτουργούμε την Υπηρεσία αλλά και μέσω των άλλων Προγραμμάτων μας. Έχει φανεί ότι το θέμα της εξαφάνισης ή της φυγής παιδιών από το σπίτι τους σχετίζεται τόσο με το σχολικό εκφοβισμό όσο και με περιπτώσεις ενδοοικογενειακής κακοποίησης παιδιών. Η θεματολογία των εργαστηρίων είναι: 1. Σχολικός εκφοβισμός 2. Διαχείριση θυμού και δεξιότητες επικοινωνίας με τα παιδιά 3. Αναγνώριση και Διαχείριση περιπτώσεων βίας εις βάρος παιδιών

4 Violence against Women, crimes and impunity Regional Euro Mediterranean NGO Conference Amman, Jordan November 2013 Πραγματοποιήθηκε στο Αmman της Ιορδανίας Συνέδριο με θέ μα «Violence against Women, crimes and impunity» με τη συ μμετοχή 110 ατόμων από Εθελοντικές Οργανώσεις της Ευρώ πης και Μέσης Ανατολής. Ο ΣΠΑΒΟ εκπροσωπήθηκε από τη λειτουργό Προγραμμάτων Αλεξία Σολομωνίδου. Στόχος του Συνεδρίου ήταν η συζήτηση, η δράση και η ανάλυση στρατηγι Φεστι βάλ Εθελοντι σμού & Δι αφορετι κότητας 8 Οκτ ωβρί ου 2013 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τον Οργανισμό Νεολαίας, πραγματοποίησαν στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύ πρου, το Φεστιβάλ Εθελοντισμού και Διαφορετικότητ ας με το μήνυμα «Προσφέρω Εθελοντικά-Γιορτάζω τη Διαφορετικότητα-Κερδίζω εμπειρίες». Ο ΣΠΑΒΟ βρισκόταν εκεί για να ενημερώσει για το έργο του. κών για την αντιμετώπιση της βίας εις βάρος των γυναικών, την προστασία και τη στήριξή τους, ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρωμεσογείου. Συζητήθηκαν πρακτικές και τρόποι αντιμετώ πισης της ατιμωρισίας των θυτών και όσων διαπράττουν εγκλήματα κατά των γυναικών. Συνεργασί α στην εκστρατεί α ενημέρωσης ενημέρωσης i-100 beco me a Vol unt eer Today O Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού ( ΚΣΟΠ ) υλοποίησε εκστρατεία για τον Εθελοντισμό με το σύνθημα «Γίνε Εθελοντής σήμερα» και στόχο την ενθάρρυνση των ατόμων να προσφέρουν εθελοντικά 100 μέρες,100 ώρες,100 λεπτά από το χρόνο τους για ένα κοινωφελή σκοπό. Εθελοντές του ΣΠΑΒΟ συμμετείχαν στα πλ αίσια του i-week του pop up Festival του Δήμου Λευκωσίας και βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν το κοινό για τα προγράμματα του Συνδέσμου και το έργο μας. Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή εθελοντών από επτά ΜΚΟ για την παραγωγή σπότ στα πλαίσια του προγράμματος i-100 με στόχο την προώθηση του Εθελοντισμού. Ανάμεσα τους βρισκόταν και η εθελόντρια του Συνδέσμου μας κα Μυρούλα Χριστοδούλου. Το σποτ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προγράμματος και έχει επίσης προωθηθεί στα κοινωνικά δίκτυα.

5 Εισφορά από Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Κύπρου Η Aphrostrom στηρίζει τους Χώρους Φιλοξενίας του ΣΠΑΒΟ Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Κύπρου στηρίζει το Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια. Στις 22 Οκτωβρίου τρία μέλη της Ομοσπονδίας, οι κύριοι Αντώνης Χριστοφή, Αντρεάς Παναγίδης και Νίκος Αντωνίου, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου μας και παρέδωσαν στην Πρόεδρο επιταγή ύψους Στη φωτογραφία τα τρία μέλη της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλα στών μαζί με την Πρόεδρο του Συνδέσμου κα Κική Πογιατζή και την κυρία Κούλα Παρασκευά μέλος του Δ.Σ. Η Aphrostrom γιόρτασε τη συμπλήρωση 50 χρόνων δραστηριότητάς στην Κυπριακή αγορά και στα πλαίσι α της κοινωνικής της προσφοράς εξήγγειλε τη στήριξή της στο Σύνδεσμο μας. Συγκεκριμένα, θα αναλάβει το ν εξοπλισμό των δύο καταφυγίων του Συνδέσμου σε Λευκωσία και Πάφο με δωρεάν προϊόντα δικής της πα ραγωγής, όπως Στρώματα, Ντιβάνια, Κεφαλαριές, Προστατευτικά στρωμάτων, Παπλώματα ( Quilts ), Παπλωματοθήκες, Κουρτίνες, Σκεπάσματα, Σεντόνια, Μαξιλάρια ύπνου και Διακοσμητικά μαξιλαράκια. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Εισφορά από νεόνυμφους Ο Κωνσταντίνος και η Χρυστάλα επέλεξαν να στηρίξουν το Σύνδεσμό μας σε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, την ημέρα του γάμου τους. Αντί αναμνηστικών δώρων επέλεξαν να προσφέρουν το ποσό των 500 για να στηρίξουν το έργο μας. Κωνσταντίνο και Χρυστάλα ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Εισφορά από το Σύνδεσμο Οικοκυρών Λευκωσίας Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 23/10/2013 ο Σύνδεσμος Οικοκυρών παρέδωσε στην Επίτιμη Πρόε δρο του ΣΠΑΒΟ κα Αλίκη Χατζηγεωργίου και στο μέλος του ΔΣ κα Κούλα Παρασκευά επιταγή ύψους 500 για να στηρίξουν το έργο μας. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Εισφορές από Ανώνυμους Ο ΣΠΑΒΟ επιθυμεί να ευχαριστήσει όσα άτομα επιλέγ ουν να στηρίζουν οικονομικά το Σύνδεσμο μας μέσω ανώνυμων εισφορών κάθε μήνα. Οι εισφο ρές όσο μι κρές και αν είναι μας βοηθούν να συνεχίσουμε το Έργ ο μας, υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

6 Παγκόσμιες 16ήμερες δράστηριότητες Ενάντια στη Βία 25 Νοεμβρίου 10 Δεκεμβρίου O Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, ο οποίος προεδρεύει της Υποεπιτροπής για τη Βία στην Οικογένεια του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκόσμιων 16ήμερων δράσεων ενάντια στη Βία, υλοποιεί σειρά δράσεων για ευαισθητοποίηση του κοινού με στόχο την εξάλειψη της βίας με βάση το φύλο. Οι δράσεις διεξάγονται κάθε χρόνο από τις 25 Νοεμβρίου ( Παγκόσμια Ημέρ α για τη Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ) ως τις 10 Δεκεμβρίου ( Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ). Caption describing picture or graphic. To catch the reader's attention, place an interesting sentence or quote from the story here. Inside Story Headline This story can fit words. The subject matter that appears in newsletters is virtually endless. You can include stories that focus on current technologies or innovations in your field. You may also want to note business or economic trends, or make predictions for your customers or clients. If the newsletter is distributed internally, you might comment upon new procedures or improvements to the business. Sales figures or earnings will show how your business is growing. Some newsletters include a column that is updated every issue, for instance, an advice column, a book review, a letter from the president, or an editorial. You can also profile new employees or top customers or vendors. Caption describing picture or graphic. Inside Story Headline This story can fit words. Selecting pictures or graphics is an important part of adding content to your newsletter. Think about your article and ask yourself if the picture supports or enhances the message you re trying to convey. Avoid selecting images that appear to be out of context. Microsoft Publisher includes thousands of clip art images from which you can choose and import into your newsletter. There are also several tools you can use to draw shapes and symbols. Once you have chosen an image, place it close to the article. Be sure to place the caption of the image near the image. NEWSLETTER TITLE

7 ΣΕΛΙΔΑ 7 Άρθρα - Δημοσιεύματα στον Τύπο Οι αριθμοί για τη βία στην οικογένεια αποκαλύπτουν το πρόβλημα Κάθε 8 ώρες μια οικογένεια πονά... Τα τελευταία 18 χρόνια καταγράφτηκαν περιστατικά βίας στην οικογένεια, σύμφωνα με τα αρχεία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσον όρο το Κέντρο άμεσης βοήθειας και το τηλέφωνο 1440 του Συνδέσμου στηρίζει 1000 περιστατικά το χρόνο. Αυτοί οι αριθμοί δεν προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν όμως αναλυθούν και αναδειχθούν μπορούν να αποκαλύψουν το μέγεθος του προβλήματος της οικογενειακής βίας στη μικρή κοινωνία της Κύπρου. Η επιστημονική Σύμβουλος του ΣΠΑΒΟ Μαριλένα Κυριακίδου, έκανε αυτή την ανάλυση. Μια ανάλυση που μάλλον θα πρέπει να φθάσει και στο τελευταίο σπίτι, στην πιο μικρή γειτονιά, του πιο μικρού χωριού του νησιού. Το πρόβλημα, είναι τελικά τεράστιο και αυτό αποκαλύπτεται από την ανάλυση των περιστατικών απλά και μόνο επειδή αυτός ο αριθμός σημαίνει πως: Κάθε μήνα ο ΣΠΑΒΟ στηρίζει κατά μέσο όρο 82 περιστατικά. Αυτό σημαίνει ότι: Κάθε μέρα καταγράφονται 3 περιστατικά γεγονός που σημαίνει ότι: Κάθε 8 ώρες με τον ΣΠΑΒΟ επικοινωνεί 1 άτομο ζητώντας βοήθεια. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι αριθμοί αυτοί καταγράφονται μόνο από έναν Σύνδεσμο, εύκολα συμπεραίνεται ότι το πρό βλημα είναι ακόμα πιο μεγάλο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο της η κ. Κυριακίδου, «το 1 περιστατικό οικο γενειακής βίας το οποίο φθάνει κοντά μας κάθε 8 ώρες δεν είναι αντιπροσωπευτικό για τη βία στην οικογένεια στην Κύπρο, είναι μόνο ένα μικρό αμελητέο μέρος της». Από την ανάλυση των αρχείων του Συνδέσμου, για τα τελευταία 18 χρόνια, η κ. Κυριακίδου κατέληξε σε συμπεράσμα τα τα οποία μάλλον τρομάζουν. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, «σε ένα νησί με σχετικά μικρό πληθυσμό ανακαλύπτω ότι από το 1995 μέχρι το 2013 το περίπου 3% του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας επικοινώνησε με το ΣΠΑΒΟ και ζήτησε βοήθεια, και το 0,2% του πληθυσμού κάθε χρόνο αποτείνεται σε αυτόν το Σύνδεσμο». Σημαντική είναι και η επισήμανση της εκπροσώπου του ΣΠΑΒΟ για το ότι «αν η οικογενειακή βία στην Κύπρο είχε την ίδια ελεύθερη προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως τα θανατηφόρα δυστυχήματα τότε κάθε μέρα θα ακούγαμε για 3 περιστατικά οικογενειακής βίας». Δέκα θύματα, δύο παιδιά θύτες Η ανάλυση των δεδομένων αποκαλύπτει επίσης ότι θύματα και θύτες μπορεί να είναι άνδρες, γυναίκες ή ακόμα και τα παιδιά. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων βεβαίως εξακολουθεί να αφορά τις γυναίκες και μετά τα παιδιά. Ωστό σο, οι διαπιστώσεις της κ. Κυριακίδου καταδεικνύουν ότι η οικογενειακή βία δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο. Από τα στοιχεία του ΣΠΑΒΟ, προκύπτει ότι «κάθε δύο μήνες ένα παιδί στην Κύπρο θα μας καλέσει τηλεφωνικώς για να ζητήσει βοήθεια». Τα νούμερα γίνονται «πιο ανησυχητικά από την περαιτέρω ανάλυση των περιστατικών. Περίπου 10 παιδιά μηνιαίως αναφέρονται στους λειτουργούς μας ως θύματα οικογενειακής βίας και 81% των θυμάτων που επι κοινωνούν μαζί μας έχουν παιδιά». Με τον όρο θύματα, «αναφερόμαστε στο ότι δέχονται άμεσα την κακοποίηση είτε ως λεκτική βία, σωματική κακομετα χείριση, σεξουαλική εκμετάλλευση, οικονομική εγκατάλειψη και εν τέλει παραμέληση». Από το 1995 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 από όλα τα θύματα για τα οποία καταγράφηκαν στοιχεία, «21,75% ήταν παιδιά ηλικίας από 0 μέχρι 17 ετών. Δυστυχώς από τα περίπου περιστατικά υπάρχουν και παιδιά τα οποία καταγγέλλονται ως θύτες οικογενειακής βίας». Υπολογίζεται ότι «περίπου 2 παιδιά τον μήνα αναφέρονται κοντά μας ότι εξασκούν οικογενειακή βία σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους, ένα νούμερο το οποίο καταλήγει να αντιπροσωπεύει το 11% όλων των ύποπτων θυτών οικογενειακής βίας τα τελευταία 18 χρόνια». Γράφει: Μαριλένα Παναγή

8 ΣΕΛΙΔΑ 8

9 ΣΕΛΙΔΑ 9 ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ LI-LA-LO ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αυτό το κόσμημα είναι σχεδιασμένο από τη σχεδιαστική ο μάδα της LI LA LO αποκλειστικά για το Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια. Είναι κατασκευασμένο από ασήμι 925 με επικάλυψη λευκόχρυσου ή κίτρινου χρυσού. Όλα τα χρωματιστά μέρη είναι από μωβ χρώμα που είναι χαρακτηριστικό του σκοπού του Συνδέσμου Όνομα: Επίθετο: Τηλέφωνο: Χρώμα: Ασημί / Χρυσό ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Ποσότητα: Ασημί Χρυσό Προκαταβολή: Θα παραλάβετε το βραχιολάκι από: ΣΠΑΒΟ LI-LA-LO Λεώφ. Αγλαντζιάς 53 Τηλ Μνασιάδου 19 Α Τηλ

10 Φωτογραφικό Υλικό

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 14 Μάρτιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Γενική Συνέλευση Δράσεις για την Ημέρα της Γυναίκας 1 Billion rising Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Διαβάστε περισσότερα

ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο 02/04/2013 Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο 02/04/2013 Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 15 Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Join us to take a stand against domestic violence Δραστηριότητες Συνδέσμου Γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Αποχώρηση Αλίκης Χατζηγεωργίου Γενική Συνέλευση Εκδηλώσεις 8ης Μαρτίου Εκδηλώσεις ΣΠΑΒΟ Στατιστικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Ετήσια Έκθεση 2013

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Ετήσια Έκθεση 2013 ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Ετήσια Έκθεση 2013 1 Περιεχόµενα 1.Ποιοι είµαστε... 3 2.Χαιρετισµός Εκτελεστικής ιευθύντριας ΚΣΟΠ... 4 3.Προγράµµατα, εκδηλώσεις και δράσεις που ξεχώρησαν

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν Επερχόμενες δραστηριότητες Άρθρο: Η

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια ΕΚΔΟΣΗ 11 Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός του Δ.Σ. Τιμητική Βραδιά για την Αλίκη Χατζηγεωργίου Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Δραστηριοτήτων 2009

Έκθεση Δραστηριοτήτων 2009 Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια Έκθεση Δραστηριοτήτων 2009 www.familyviolence.gov.cy ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ε Κ Θ Ε Σ Η ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ε Κ Θ Ε Σ Η ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ε Κ Θ Ε Σ Η ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2 0 1 2-2 0 1 4 Δίνουμε φωνή και συντονίζουμε τον εθελοντικό τομέα 6 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΣΣΕ 2012-2014 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΣΣΕ 2012-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ζωής ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ. Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας γίνονται με τη στήριξη της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου ISSN 1450-3816

ΠΟΡΕΙΑ ζωής ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ. Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας γίνονται με τη στήριξη της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου ISSN 1450-3816 ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ζωής ΤΕΥΧΟΣ 13, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 ISSN 1450-3816 Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας γίνονται με τη στήριξη της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου Φίλες και Φίλοι, Κάθε φορά που

Διαβάστε περισσότερα

αρ.τεύχους 112 / Αύγουστος 2015

αρ.τεύχους 112 / Αύγουστος 2015 αρ.τεύχους 112 / Αύγουστος 2015 Από τη Σύνταξη Κώστα, σ ευχαριστούμε! Χριστίνα, καλή επιτυχία! αποχαιρετούμε από το πόστο αυτό, τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα

Διαβάστε περισσότερα

Ο NOAM CHOMSKY ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ

Ο NOAM CHOMSKY ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Υ Π Ρ Ο Υ Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 0 6 Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 4 Ο NOAM CHOMSKY ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ Με ιδιαίτερη επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Τ ο Σ χ ο λ ε ί ο κ α ι ο ι Δ ά σ κ α λ ο ι π ο υ θ έ λ ο υ μ ε

Τ ο Σ χ ο λ ε ί ο κ α ι ο ι Δ ά σ κ α λ ο ι π ο υ θ έ λ ο υ μ ε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 43 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Τ ο Σ χ ο λ ε ί ο κ α ι ο ι Δ ά σ κ α λ ο ι π ο υ θ έ λ ο υ μ ε Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, γίνεται

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, γίνεται Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ Της: Παρασκευής Θεοφίλου* Περίληψη Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο, γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Αξιολόγησης της Εφαρμογής των Διατμηματικών Διαδικασιών για το Χειρισμό Περιστατικών Βίας στην Οικογένεια

Έκθεση Αξιολόγησης της Εφαρμογής των Διατμηματικών Διαδικασιών για το Χειρισμό Περιστατικών Βίας στην Οικογένεια Έκθεση Αξιολόγησης της Εφαρμογής των Διατμηματικών Διαδικασιών για το Χειρισμό Περιστατικών Βίας στην Οικογένεια Ετοιμάστηκε από τη Δρα Μάρθα Αποστολίδου Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 Λεμεσός, Κύπρος: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δράσεις... 2 2. Εκστρατείες... 23 3. Παρουσιάσεις... 33 4. Ανοικτές

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (2008-2013)

Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (2008-2013) Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (2008-2013) Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια www.familyviolence.gov.cy Μάιος 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 38 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ Τo όραμα που οδηγεί την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της παιδείας μας κατευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Μη Τυπικής Μάθησης KOKEN 2014

Προγράμματα Μη Τυπικής Μάθησης KOKEN 2014 2014 15 Προγράμματα Μη Τυπικής Μάθησης Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας στα πλαίσια των ευκαιριών επιμόρφωσης προσφέρει στα μέλη του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα που προτείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες.

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες. Το χαµόγελο του παιδιού AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2011 2 Το χαµόγελο του παιδιού Περιεχόμενα Σελίδα 5 Ποιοι είμαστε 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο 19 Σχετικά με τον απολογισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ by www.designobsession.gr, 2010 ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 «Δεν χρειάζεται να είσαι γέρος για να είσαι σοφός» Παροιμία της αφρικανικής φυλής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2010-2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2010 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια & Υγεία. Ημερίδα με θέμα: Ασφαλής Πρόσδεση Φορτίων. Η Νόσος των Λεγεωναρίων. Συνέδριο στην Κρήτη - Prevention

Ασφάλεια & Υγεία. Ημερίδα με θέμα: Ασφαλής Πρόσδεση Φορτίων. Η Νόσος των Λεγεωναρίων. Συνέδριο στην Κρήτη - Prevention Ασφάλεια & Υγεία το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚVΠPOY 17η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΑΥΚ Ημερίδα με θέμα: Ασφαλής Πρόσδεση Φορτίων Στρατηγική της Κύπρου πάνω στην Ασφάλεια και

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Πρακτικά ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

2 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Πρακτικά ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Πρακτικά ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Συνεδρίαση 22 ης Οκτωβρίου 2011 ΠΑΓΚΥΚΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Λευκωσία, 2011 Δεκέμβριος 2011 Πνευματικά Δικαιώματα: Παγκύπριο

Διαβάστε περισσότερα

KOINOTIKO BHMA. Προσκύνημα στην Κατεχόμενη Αγία Μαρίνα. EKºPA TIKO OP ANO KOINOTHTA MAPøNITøN KY POY

KOINOTIKO BHMA. Προσκύνημα στην Κατεχόμενη Αγία Μαρίνα. EKºPA TIKO OP ANO KOINOTHTA MAPøNITøN KY POY Πρώτη Κοινωνία στον Κορμακίτη και Ασώματο Ενέργειες για αναζωογόνηση των χωριών μας Σελ.8 Κοινή Εκδήλωση Νεολαίας «Προοπτικές εργασίας στην Ε.Ε.» Σελ. 9 Δημοτικό Σχολείο Άγιος Μάρωνας Αδελφοποίηση με Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάιος & Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επιμέλεια: Λάρα Καρακώτσογλου & Δημήτρης Γιομελάκης ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ: ΈΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Editorial. Μάιος & Ιούνιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επιμέλεια: Λάρα Καρακώτσογλου & Δημήτρης Γιομελάκης ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ: ΈΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Newsletter Editorial Μάιος & Ιούνιος 2013 ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΓΩΝ: ΈΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 7 ΔΙΚ

Ο ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 7 ΔΙΚ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 7 ο 2011 Λεύκαρα Λεύκαρα Περιεχόμενα Λεύκαρα Μήνυμα Δημάρχου 4 Πεπραγμένα Πενταετίας 5 31ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού 20 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 ξεκίνησε η ουσιαστική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 ξεκίνησε η ουσιαστική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών φυτοφαρμάκων Με πρωτοβουλία του Κυπριακού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΚΥΣΥΦ) σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου και τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ECPA) Tα νέα

Διαβάστε περισσότερα