ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΑ Α Α 1 0 ΓΕΛ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΑ Α Α 1 0 ΓΕΛ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ"

Transcript

1 ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΑ Α Α 1 0 ΓΕΛ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ

2 ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Χριστιανισµός Ισλαµισµός Ιουδαϊσµός Ινδουϊσµός

3 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Εορτές ϖού εϖιβάλλουν ορισµένο τρόϖο διατροφής,όϖως αϖοφυγή κατανάλωσης τροφών ζωϊκής ϖροέλευσης(χριστούγεννα,πάσχα, εκαϖεντάυγουσ τος).

4 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

5 ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ Αϖοφυγή κατανάλωσης χοιρινού κρέατος,αλκοόλ. Αϖοφυγή κατανάλωσης νερού,τροφής και καϖνού αϖό την Ανατολή µέχρι τη ύση του ηλίου(ραµαντάν).

6 ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ

7 ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ

8 ΙΟΥ ΑΪΣΜΟΣ Αϖοφυγή κατανάλωσης χοιρινού κρέατος αλλά και τµηµάτων του κρέατος άλλων ζώων(λίϖος,φιλέτο). Αϖοφυγή οστράκων,µαλακίων. Αϖοφυγή συνδυασµού κρέατος µε γαλακτοκοµικά. Εϖιτρέϖονται ψάρια,ελάφια,βοειδή,αιγοϖρόβατα(µόνο ορισµένα µέρη του σώµατος των ζώων).

9 ΙΟΥ ΑΪΣΜΟΣ

10 ΙΝ ΟΥΪΣΜΟΣ Αϖοφυγή κρέατος,αλκοόλ,χοιρινού. Αϖαγόρευση θανάτωσης ιερής αγελάδος. Αϖαγόρευση κατανάλωσης θαλασσινών,αρϖακτικών ϖουλιών,σκόρδων και κρεµµυδιών.

11 ΙΝ ΟΥΪΣΜΟΣ

12 ΟΦΕΛΗ Πολλαϖλά οφέλη λόγω αϖοτοξίνωσης του οργανισµού. Μείωση χοληστερίνης. Μείωση καρδιαγγειακών νοσηµάτων. Μείωση µετάδοσης ασθενειών(όταν Μείωση µετάδοσης ασθενειών(όταν καταναλώνονται ωµά τρόφιµα).

13 ΟΦΕΛΗ Μείωση αρτηριακής ϖίεσης. Αϖώλεια βάρους. Πρόληψη καρκίνου ϖαχέως εντέρου. Εϖιβράδυνση γήρανσης σώµατος.

14 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Εκτός των θετικών αϖοτελεσµάτων υϖάρχουν και κάϖοιες αρνητικές εϖιϖτώσεις όϖως εξάντληση,αϖώλεια µυικής µάζας,αϖορύθµιση διαβητικών ασθενών,ενοχλήσεις στο στοµάχι κλϖ.

15 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Οι ϖεριορισµοί στη διατροφή ϖού εϖιβάλλουν οι διάφορες θρησκείες φαίνεται να αϖοτελούν έναν άριστο οδηγό καλής διατροφής ϖού ϖροάγει την υγεία,ϖρολαµβάνει χρόνια νοσήµατα και εϖιβραδύνει την γήρανση του σώµατος.

16 ΙΑΤΡΟΦΗ -ΘΡΗΣΚΕΙΑ

17 ΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΑΝΑ ΤΟΠΟΥΣ Μέσω των αρχαιολογικών ανασκαφών µάθαµε τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων µας µε εντυπωσιακές λεπτοµέρειες! Το πιό ενδιαφέρον στοιχείο αυτών των αρχαιολογικών ανασκαφών είναι ότι : -βρέθηκε το περιεχόµενο ενός µινωικού µαγειρικού αγγείου που περιείχε κρασί µε ρητίνη πεύκου -επιβεβαιώθηκε η παρουσία υδροµελιού,µπύρας και κρασιού σε ξεχωριστά αγγεία -θεωρήθηκε πιθανή η ύπαρξη ενός ανάµικτου ποτού που παραγόταν µε ζύµωση -ακολουθούσαν µια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες -η θεωρία οτι έτρωγαν κρέας µόνο στις γιορτές και τις αργίες καταρρίφθηκε -βρέθηκαν τα οστά ζώων που µας δίνουν πληροφορίες για τα είδη που χρησιµοποιούσαν

18 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Από την Οδύσσεια συλλέγουµε στοιχεία για τις γαστρονοµικές προτιµήσεις των Eλλήνων της εποχής του 8 πχ αι.όσο και αν µας φανεί περίεργο οι Έλληνες της Οµηρικής Εποχής στήριζαν την διατροφή τους κυρίως σέ : -κρέας, ωµά εντόσθια, δαµάλια, κοπαδίσια αρνιά, -κρέας, ωµά εντόσθια, δαµάλια, κοπαδίσια αρνιά, κατσίκια, µοσχάρια κυρίως µηρούς, γίδες όλο πάχος - ψηµένα πάκια απο παχιά βόδια - κρέατα ψητά στη θράκα -ψωµιά από σιτάρι και κριθάρι -γάλα, τυρόγαλο και τυριά. - κρασί που ήταν απαραίτητο συνοδευτικό των γευµάτων

19 ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ Είχαν ως βασική τροφή : τα δηµητριακά και χρησιµοποιούσαν τις λέξεις "σίτος" και "κριθή". έτρωγαν πολλά σύκα, µέλι και τυριά Χρησιµοποιούσαν µια ποικιλία από καρυκεύµατα για το κυνήγι πολλά κρεµµύδια, αγουρέλαιο αρωµατισµένο µε µέντα ή θυµάρι έφτιαχναν γλυκίσµατα από ψιλοκοσκινισµένο αλεύρι και µελωµένο κρασί έτρωγαν τα ραπανάκια µαζί µε το ψωµί για πρωινό

20 ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ Τα γέυµατα τους ήταν: τα σϖαρτιατικά συσσίτια ϖου αϖοτελούνταν αϖό το µέλανα ζωµό βραστό χοιρινό, κρασί ϖίτα γλυκιά και ψωµί αϖό βρώµη

21 ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ Σε γενικές γραµµές καταναλώνανε : -εποχιακά τρόφιµα που υφίστανται ελάχιστη ή και καθόλου επεξεργασία - φρέσκα και αποξηραµένα φρούτα -όσπρια, λαχανικά, ενδηµικά άγρια χόρτα και αρωµατικά φυτά - µη επεξεργασµένα δηµητριακά και ξηρούς καρπούς - γαλακτοκοµικά προϊόντα, πουλερικά και ψάρια -ελαιόλαδο, το οποίο χρησιµοποιούνταν καθηµερινά - µέτρια κατανάλωση αλκοόλ -επιδόρπιο που αποτελούταν απο φρέσκα φρούτα και διάφορα παραδοσιακά γλυκά µε βάση το µέλι

22 ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ 'Εχουµε πολλές γραπτές πηγές που µας δίνουν πληροφορίες για τη διατροφή τους οι οποίες είναι: η αυτάρκεια του νοικοκυριού και έτσι κάθε οικογένεια καλλιεργούσε λαχανικά και εξέθρεφε κάποια ζώα Τα γεύµατα τους ήταν το πρόγευµα ή πρόφαγον, το άριστον ή µεσηµβρινόν (γεύµα), καθώς και ο δείπνος Έτρωγαν χρησιµοποιώντας κυρίως τα χέρια τους χρησιµοποιούσαν κοχλιάρια ή κουτάλια και µαχαίρια πριν και µετά το φαγητό έπλεναν τα χέρια τους, χρησιµοποιώντας το χέρνιβ(ι)ον τα κυριότερα είδη διατροφής ήταν το ψωµί, το λάδι, οι ελιές και το τυρί. ψάρια και τα θαλασσινά αρνιά, κατσίκια, κότες, πουλερικά, καθώς και κυνήγια γλυκίσµατα της εποχής ήταν ο σησαµούς, η µουστόπιτα, το κυδωνάτον

23 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ Με τον όρο υπερτροφή εννοούµε το τρόφιµο που περιέχει σε πληρότητα όλα ή σχεδόν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που µπορούµε να συναντήσουµε,δηλαδη πρωτείνες,υδατάνθρακες,λίπη,βιταµίνες,άλατα & ιχνοστοιχεία.

24 ΤΟ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ Το µουρουνέλαιο περιέχει µεγάλες ποσότητες από βιταµίνη A,βιταµίνη D, που συµβάλλει στη διατήρηση του ασβεστίου και του Φωσφόρου στα σωστά επίπεδα στο αίµα. Ακόµα περιέχει βιταµίνη K που βοηθά στην πήξη του αίµατος και ωµέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι γιατροί θεωρούν το µουρουνέλαιο παρά την αντιπαθή γεύση του σαν άριστη τροφή,που αντιµετωπίζει πολλές µεταδοτικές αλλά και χρόνιες ασθένειες, όπως τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο.

25 ΙΠΠΟΦΑΕΣ Υπάρχουν 6 είδη και 12 υποείδη αυτόχθονα σε µια ευρεία περιοχή της Ευρώπης και της Ασίας. Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες. Το επίπεδο βιταµίνης C είναι περίπου 1000% πιο υψηλό από αυτό των πορτοκαλιών, γιαυτό χρησιµοποιείται και σε κρυολογήµατα. Περιέχει σίδηρο, χλωροφύλλη, λυκοπενιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη, β-καροτίνη, σελήνιο, χρώµιο, όλο το complex της βιταµίνης Β, και πλήθος άλλων συστατικών. Περιέχει περισσότερα απο 15 υπέραντιοξειδωτικά, είναι η πιο πλούσια πηγή στον κόσµο. Το έλαιο είναι η καλύτερη ενιαία πηγή που είναι γνωστή στον άνθρωπο για τη βιταµίνη Ε, την βιταµίνη C, τη βήτα-καροτίνη, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα ουσιαστικά αµινοξέα και φλαβονοειδή. Περιέχει όλα τα αµινοξέα. Το Ιπποφαές περιέχει όλα τα µέταλλα και ιχνοστοιχεία.

26 ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισµός, όχι µόνο βιταµίνες και µεταλλικά στοιχεία. Αποτελεί πηγή βιοχηµικού οργανικού σιδήρου και ως τροφή, δεν είναι καθόλου τοξική. Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση µε το ωµό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση µε το ήπαρ του ωµού βοδινού. Είναι, επίσης, πηγή βιταµίνης Ε. Είναι 3 φορές πιο πλούσια σε σύγκριση µε το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% µεγαλύτερη σε σχέση µε εκείνη της συνθετικής βιταµίνης Ε. Είναι 25 φορές πλουσιότερη σε σχέση τα ωµά καρότα. Αντίθετα από την συνθετική βιταµίνη Α και εκείνη των ιχθυελαίων, το β-καροτένιο είναι µη τοξικό, ακόµη και σε µεγάλες ποσότητες. Είναι, επίσης, πλούσια σε χλωροφύλλη, πολλές φορές πιο πλούσια από ότι τα αγροστώδη, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πλήρεις και υψηλής βιολογικής αξίας σε πρωτεϊνες.

27 BΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ Ο Βασιλικός πολτός προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισµό και µε αυτόν τον τρόπο εξισορροπεί τη λειτουργία του και βελτιώνει το µεταβολισµό. Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στην ανάπτυξη και τη µακροζωία.ρυθµίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισµού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωµαλίες. Αυξάνει τις σωµατικές και πνευµατικές δυνάµεις, τονώνει τη µνήµη, την αντοχή, την γονιµότητα και τη σεξουαλική απόδοση.τα προβλήµατα που καταπολεµά είναι: κατά της µυϊκής δυστροφίας κατά της ασθένειας του Parkinson κατά της ασθένειας του Alzheimer κατά της υπέρτασης κατά του σακχαρώδη διαβήτη µειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

28 ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ Η Μαγιά Μπύρας είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και βιταµινών Β. Όντας µια εξαιρετική πηγή χρωµίου, βασικό ιχνοστοιχείο,λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, απαλλάσσοντας το σώµα από επιβλαβείς τοξίνες και ελεύθερες ρίζες. Bοηθά τον οργανισµό να διατηρήσει τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίµα βοηθώντας το να χρησιµοποιήσει την ινσουλίνη πιο αποτελεσµατικά. Οι βιταµίνες του συµπλέγµατος Β βοηθούν στη φυσική εµφάνιση αφού βελτιώνουν την κατάσταση του δέρµατος, των µαλλιών και των µατιών. Επίσης, βοηθούν στη διάσπαση λιπών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Τέλος, είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του πεπτικού και του νευρικού συστήµατος.ακόµα η µαγιά µπύρας µπορεί να µειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) και να αυξήσει την καλή χοληστερόλη (HDL).

29 ΣΥΚΩΤΙ Το Συκώτι περιέχει ίσως,τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά από οποιαδήποτε άλλη µεµονωµένη τροφή. Είναι πλούσια πηγή βιταµινών,µεταλλικών αλάτων & εύκολα αφοµιούµενης πρωτεινης. Το συκώτι επίσης είναι φίλτρο για τα δηλητήρια που µπορούν να µπουν στον οργανισµό µας. διαπιστώθηκε µε µια σειρά πειραµάτων στα οποία έπερναν µέρος τρεις οµάδες.οι δύο τρέφοντα µε ένα καλό διαιτολόγιο πλούσιο σε βιταµίνες εωώ η Τρίτη έπερνε αποξήραµένο συκώτι.στα τέστ αντοχής που έγιναν οι δύο πρώτες οµάδες έδιξαν κόπωση σε διάφορους βαθµούς ενώ η τρίτη οµαδα δεν κουράστηκε καθόλου.για αυτό και το χρησιµοποιούν στην δίαιτά τους πολλοί πρωταθλητές.τέλος το συκώτι είναι χρήσιµο και στην οµορφιά,κάνει δυνατό το δέρµα και τα µαλλιά.

30 ΤΡΟΦΕΣ ΜΥΘΟΙ Μέλας Ζωµός Περιέχει: Α)Ξύδι Β)Αίµα Γ)Κρέας

31 ΑΜΒΡΟΣΙΑ & ΝΕΚΤΑΡ Σύµφωνα µε τον Όµηρο,η αµβροσία αποτελούσε την τροφή των θεών και είχε ως βάση το µέλι.οι θνητοί δεν µπορούσαν να γευτούν την αµβροσία που ήταν «εννέα φορές πιό γλυκιά απο µέλι» εκτός αν απολάµβαναν της ιδιαίτερης εύνοιας των θεών. Οι θεοί επίσης έπιναν το νέκταρ,ένα γλυκό ποτό που φτιαχνόταν από διάφορα φυτά µε απόσταξη. Το ποτό νέκταρ ως τροφή πρωτοεµφανίστηκε κατά την γέννηση του ία, µαζί µε Το ποτό νέκταρ ως τροφή πρωτοεµφανίστηκε κατά την γέννηση του ία, µαζί µε την αµβροσία.ο Όµηρος αναφέρει ότι το νέκταρ έχει ερυθρό (κόκκινο) χρώµα και είναι όµοιο µε το χρώµα του (κόκκινου) κρασιού.

32 ΕΛΑΙΟΛΑ Ο Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της µεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητας του σε µονοακόρεστα λιπαρά. Το ελαιόλαδο παράγεται στις µεσογειακές χώρες.οι χώρες αυτές είναι Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.Η Ισπανία παράγει µεγαλύτερες ποσότητες ελαιόλαδου από τις άλλες δύο, ενώ η Ελλάδα παράγει πιο ποιοτικό ελαιόλαδο από τις άλλες δυο µεσογειακές χώρες.

33

34

35 Φέτα Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλµη τις ρίζες της οϖοίας τις βρίσκουµε χιλιάδες χρόνια ϖριν στην Αρχαία Ελλάδα.Παρασκευάζεται αϖοκλειστικά αϖό γάλα ϖροβάτου ή αιγοϖρόβειο,δηλαδή µίγµα µε έως 30% γάλα κατσίκας.το λίϖος ϖου ϖεριέχεται κυµαίνεται αϖό 30% εώς 60% ενώ ο µέσος όρος είναι γύρω στο 45%.

36 Μαστίχα Χίου Η µαστίχα της Χίου είναι: Φυσική,αρωµατική ρητίνη,ϖου εκκρίνεται σε σχήµα δακρύων αϖό τον κορµό. Η φρέσκια ρητίνη ϖαραµένει κάτω αϖό τον θάµνο για µερικές µέρες έως ότου σταθεροϖοιηθεί υϖό την έντονη ηλιοφάνεια.

37

38 Η χρήση της µαστίχας στα αρχαία χρόνια Η µαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε αϖό τα αρχαία χρόνια,τόσο για το ιδιαίτερο άρωµα της,όσο και για τις θεραϖευτικές της ιδιότητες.έχει καταγραφεί ως ϖρώτη φυσική η τσίχλα του αρχαίου κόσµου,ϖου χρησιµοϖοιούνταν για τον καθαρισµό των δοντιών και την φρεσκάδα της αναϖνοής.έχει εϖίσης καταγραφεί στην διάρκεια των αιώνων λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων της στην υγεία του ανθρώϖου και την συµβολή στην ανακούφιση αϖό διάφορες ασθένειες.

39 Σήµερα η µαστίχα Αϖοδεικνύεται ότι η Μαστίχα ϖαρουσιάζει ευεργετική δράση κατά των ϖαθήσεων του ϖεϖτικού συστήµατος, συµβάλλει στη στοµατική υγιεινή ϖαρουσιάζει σηµαντική αντιµικροβιακή και αντιφλεγµονώδη δράση αϖοτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό συµβάλλει στην εϖούλωση των τραυµάτων και την ανάϖλαση εϖιδερµίδας.

40

41 Κροκος Κοζανης ιαθέτει χωνευτικές, διουρητικές, µαλακτικές ιδιότητες ανακατεµένος µε γλυκό κρασί ϖροστατεύει αϖό την µέθη ιαθέτει υσχυρές αντιοξειδωτικές,αντιθροµβωτικές και αγγειοδιασταλικές δυνάµεις αϖοτρέϖουν την ανάϖτυξη καρκινικών κυττάρων βελτιώνουν τη µνήµη ϖροστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα βοηθούν στην αντιµετώϖιση της κατάθλιψης,

42

43

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΣΧΟΛΗ : Σ. Ε. Υ. Π. ΤΜΗΜΑ : ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΑΓΚΡΙΘΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΚΑΛΙΡΡΟΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΕΛΕΝΗ A. Πρόλογος σελ. 1 B.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ 1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ & ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Kαθημερινά η διατροφή μας αλλάζει, δυστυχώς εις βάρος της υγείας μας, καθώς φεύγουμε από παραδοσιακούς τρόπους ζωής και εμπλεκόμαστε στους ρυθμούς που μας επιβάλλει η σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ (ΠΕ11)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ (ΠΕ11) ΓΕΛ ΛΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α 2 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ (ΠΕ11) 2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Α2 ΓΕΛ ΛΟΥΣΙΚΩΝ Σχολικό έτος 2012-2013 Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή ιατροφή και Νέες Μορφές Τουρισµού

Μεσογειακή ιατροφή και Νέες Μορφές Τουρισµού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Μεσογειακή ιατροφή και Νέες Μορφές Τουρισµού του σπουδαστή Καραγεωργάκη Νικόλαου ΑΜ

Διαβάστε περισσότερα

«Βιολογικές καλλιέργειες - Μεσογειακή διατροφή- Δίαιτα»

«Βιολογικές καλλιέργειες - Μεσογειακή διατροφή- Δίαιτα» ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Β ΚΥΚΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Βιολογικές καλλιέργειες - Μεσογειακή διατροφή- Δίαιτα» Ορεστιάδα, 2013-2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος ΜΕΡΟΣ Ι Α. Εισαγωγή στα Βιολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Από την Μεσογειακή διατροφή στα μεταλλαγμένα τρόφιμα και οι διατροφικές συνήθειες των νέων

Από την Μεσογειακή διατροφή στα μεταλλαγμένα τρόφιμα και οι διατροφικές συνήθειες των νέων 3ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Από την Μεσογειακή διατροφή στα μεταλλαγμένα τρόφιμα και οι διατροφικές συνήθειες των νέων ΤΜΗΜΑ Β2 ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-2014 Πρόλογος Η εργασία πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 1 http://el.wikipedia.org/ 2 http://www.wikipedia.gr/

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 1 http://el.wikipedia.org/ 2 http://www.wikipedia.gr/ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η Μεσογειακή διατροφή παρουσιάζει ένα μοντέλο διατροφής στο οποίο διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα της Μεσογείου.Άλλο στην Ισπανία, την Ιταλία,την Ελλάδα και την Γιουγκοσλαβία 1. Επίσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2ο ΓΕΛ ΥΜΗΤΤΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α4 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΘΕΜΑ «ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΡΩΩ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-2013/1Ο ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ο Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPER FOODS ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εκλεκτοί οίνοι επιλεγμένα μπαχαρικά και βότανα Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 Delivery κάθε μέρα από της 18:00 έως τις 23:00 Και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ - Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013 [1] ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΘΩΜΑΪΣ ΤΣΕΛΟΥ ΖΩΗ ΝΟΔΑΡΑ ΕΡΜΙΟΝΗ ΜΠΟΛΙΕΡΑΚΗ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Τα πορτοκάλια περιέχουν πολλά απαραίτητα για τον οργανισµό µας θρεπτικά συστατικά, όπως βιταµίνη Α, Β1 και C φυλλικό οξύ,

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξανδρος. Σουλελες ΟΣΠΡΙΑ. Κωνσταντίνο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Παπαχρηστου. Φώτης Μαυράκης Αλέξανδρος Σουλελές Κωνσταντίνος Παπαχρήστου

Αλέξανδρος. Σουλελες ΟΣΠΡΙΑ. Κωνσταντίνο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Παπαχρηστου. Φώτης Μαυράκης Αλέξανδρος Σουλελές Κωνσταντίνος Παπαχρήστου Σουλελες Παπαχρηστου ΟΣΠΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αλέξανδρος Κωνσταντίνο Φώτης Μαυράκης Αλέξανδρος Σουλελές Κωνσταντίνος Παπαχρήστου ΟΣΠΡΙΑ Όσπρια ονοµάζονται τα φυτά και οι καρποί µιας ολόκληρης οικογένειας φυτών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «Οι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου» ΜΑΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΠΛΙΓΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Επιβλέπων καηγητής: Παχούμη Δέσποινα ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

σήμερα και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μυστικά μακροζωίας των ντόπιων κατοίκων της Κρήτης.

σήμερα και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μυστικά μακροζωίας των ντόπιων κατοίκων της Κρήτης. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ίσως μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές της χώρας μας είναι η διατροφή της. Στην κορυφή όλων των διατροφικών συνηθειών είναι η αποκαλούμενη παγκοσμίως Μεσογειακή διατροφή. Η συνειδητοποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPERFOODS

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ SUPERFOODS ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ 1 2 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ 3 Στην appetite for health ειδικευόμαστε στην εισαγωγή, τυποποίηση και διανομή φυσικών προϊόντων, βιολογικών και συμβατικών. Σημαντικό κομμάτι των προϊόντων μας είναι οι υπερτροφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΥΡΑΜΙ Α ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΛΛΕΣ ΠΥΡΑΜΙ ΕΣ Σπουδάστρια:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παχιαδάκη Άννα Ομάδα μαθητών Β Τάξης Λυκείου: Αλεβυζάκη Ευανθία, Καλαγασίδη Βάλια, Καλοειδάς Αντώνης, Λεμονάκης Μάριος,

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή των αρχαίων ελλήνων σε σύγκριση με αυτή των νεότερων.

Η διατροφή των αρχαίων ελλήνων σε σύγκριση με αυτή των νεότερων. Η διατροφή των αρχαίων ελλήνων σε σύγκριση με αυτή των νεότερων. ΕΙΣΑΓΩΓΉ Τα τελευταία χρόνια μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει για να συσχετιστεί η διατροφή με την διατήρηση της υγείας. Ειδικότερα, έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα. Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα. Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 Delivery κάθε µέρα από τις 18:00 έως της 23:00 Και στο site www. oinologio.net

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. 9-2-2014 με 28-3-2014

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. 9-2-2014 με 28-3-2014 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 9-2-2014 με 28-3-2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΑ8 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΑ8 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2011-12 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΑ8 ΤΑΞΗ Α ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ : ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΤΣΑΓΚΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : H ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ Σ.Ε.Υ.Π ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θ Ε Μ Α «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ Σπουδάστρια:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤHΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ. Ελαιόλαδο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤHΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο Όταν, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ήρθαν στην Κρήτη Αμερικανοί διαιτολόγοι για να εξετάσουν το φαινόμενο της μακροζωίας των Κρητικών δεν πίστευαν στα μάτια τους! "Πόσο λάδι τρώνε, θεέ μου",

Διαβάστε περισσότερα

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση»

magazine ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ 1 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ SUPERFOODS ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ! «επιστροφή στη φύση» Το περιοδικό των κορυφαίων συμπληρωμάτων διατροφής! ΤΕΥΧΟΣ 07 magazine TO 2008 2014 / 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ SUPERFOODS ΚΑΝΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου.

ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου. 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: βιωματικές δράσεις ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου. ΜΑΘΗΤΕΣ:1 η ομάδα. Περγάμαλης Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

κάνει πιο δυνατούς! Η φύση μας ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ Προϊόντων Το Ιπποφαές EUBIAS πάντα πρώτο σε επιδόσεις. Εντυπωσιάζει ο Ζεόλιθος.

κάνει πιο δυνατούς! Η φύση μας ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ Προϊόντων Το Ιπποφαές EUBIAS πάντα πρώτο σε επιδόσεις. Εντυπωσιάζει ο Ζεόλιθος. ΤΕΥΧΟΣ 05 ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ Προϊόντων Φεβρουάριος 2013 Το Ιπποφαές EUBIAS πάντα πρώτο σε επιδόσεις. Εντυπωσιάζει ο Ζεόλιθος. Η Σπιρουλίνα Gold EUBIAS είναι η καλύτερη Κάψουλες Κανέλας Το συμπλήρωμα για τους διαβητικούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΑΝΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Dr ΚΑΤΑΠΟΤΗ ΖΗΝΟΒΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΙΟΣ 2010 ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ

Διαβάστε περισσότερα