ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2008 Τεύχος 10

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2008 Τεύχος 10"

Transcript

1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2008 Τεύχος 10 Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ!!! Πρωτάθλημα Β Εθνικής στο σκάκι!!! Διεξήχθηκε με επιτυχία το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β Εθνικής στο σκάκι. Ο Φυσιολάτρης ενισχυμένος με τους: Γεωργιάδη Ι. και Σιγάλα Φρ. τερμάτησε αήττητος στον Α όμιλο με δεύτερο το Ζήνωνα Γλυφάδας. Στο Β όμιλο κυριάρχησε ο Πανιώνιος και ακολούθησε ο ΣΟ Αιγάλεω. Οι τέσσερεις αυτές ομάδες θα αγωνιστούν για κατάταξη στα μπαράζ που θα γίνουν 14 και 21 Σεπτεμβρίου Ο Φυσιολάτρης θα παίξει στο πρώτο αγώνα με το ΣΟ Αιγάλεω και ο Πανιώνιος με το Ζήνωνα. Στη συνέχεια θα παίξουν οι δυο νικητές μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Β Εθνικής. Ο Φυσιολάτρης είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και για άνοδο στην Α Εθνική κατηγορία. 10ήμερη Εκδρομή στην Ευρώπη, ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. Ο Φυσιολάτρης πραγματοποίησε 10ήμερη εκδρομή από 30 Απριλίου έως 09 Μαΐου 2008 στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το Ιννσμπουρκ και το Σάλτσμπουργκ (πατρίδα του Μότσαρτ),το Μόναχο (πρωτεύουσα της Βαυαρίας) και τους καταρράκτες του Ρήνου, τη Ζυρίχη (πόλη των τραπεζών και των ρολογιών), τη Λουκέρνη, Γενεύη (έδρα του Ο.Η.Ε. ) Λωζάνη, Ιντερλάγκεν και Βέρνη ( Πρωτεύουσα της Ελβετίας),και το Λουγκάνο, Κόμο και Μιλάνο στην Ιταλία. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ Σκορ ΓΣ Ασπροπύργου - ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης 3,5-8,5 ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης ΑΟ Κηφισιάς 9,5-2,5 ΑΟ Ζήνων Γλυφ. ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης 4,5-7,5 ΑΟ Τρεις Αστέρες ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης 4-8 ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης ΣΟ Ν Φιλαδέλφειας 8-4 ΣΟ Πετρούπολης ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης 0-12 ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Πανελλήνιος ΓΣ 9-3 6ο Φυσιολατρικό όπεν και ανοικτό γυναικείο πρωτάθλημα Αττικής 2008 Ρεκόρ 170 συμμετοχών σημείωσε το φυσιολατρικό όπεν στη Νίκαια παρά το γεγονός ότι η πρώτη του μέρα συνέπεσε με το οπεν Ηρακλείου και πολλοί σκακιστές δεν μπόρεσαν να έλθουν. Σημαντικές παρουσίες είναι των σκακιστών : IM MANAGADZE NIK., FM SAXTAXTINSKI AL., FM ΓΑ- ΖΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΑ- ΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓ. FM SERGEEV A. GM RAHMANOV AL. κ.ά.και των σκακιστριών Στεφανίδη Μαρία-Άννα, Ιορδανίδου,Αγγελή,Λαγουμτζή κ.ά. 6ο Φυσιολατρικό όπεν. Οι εκδρομείς στο λιοντάρι της Λουκέρνης. (Εντυπώσεις από την εκδρομή στη σελ. 4 ) Καλοκαιρινές διακοπές 5 ημερών στην όμορφη Πάρο Καλοκαιρινή απόδραση του Φυσιολάτρη στη Πάρο από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου 08 με πλοίο της Blue star ferries. Τιμή 210 με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο «ΟΣΤΡΙΑ» με θέα τη θάλασσα και έκπτωση στα παιδιά και στους νέους κάτω των 18. Στη τιμή περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του πλοίου, το ξενοδοχείο και τρεις εκδρομές α) Γύρος του νησιού β) Αντίπαρος και γ) Νάουσα.

2 Σκακιστικά Νέα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλή ματα 2008 ( 8,10,12,14 και 16 ετών). Τα Πανελλήνια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα, (-16),(-14), (-12), (-10) & (-8 ετών), θα γίνουν στη Καλλιθέα Χαλκιδικής στο συγκρότημα Ξενοδοχείων GΗotels από 28 Ιουνίου ως και 4 Ιουλίου. Από τον Φυσιολάτρη δικαιούνται απ ευθείας συμμετοχή οι: Καφώρος Αλκης,Φράγκος Βασ., Μιχελάκος Παναγ., Παπαδόπουλος Αστέριος, Βαλούρδος Κων., Θέμελη Δημ., Φράγκου Ελένη, Καφώρου Ηρώ-Μυρτώ, Φράγκου Μαρία και Λεμονή Μαρία- Ιωάννα και την αποστολή θα πλαισιώσουν οι: Χωματίδης Παν., Κουνταρδάς Π., Μπαρμπαγιάννης Π.,Φράγκος Βασ.,Ψαρομήλιγκος Κων., Φωτόπουλος Κων., Βοζίκης Αντ., Μαρούδας Παν., Παπαδόπουλος Γεωργ., Ξανθόπουλος Β., Λεμονής Κ., Μπαρμπαγιάννης Αγγ., Πραματευτάκη Ασπ. και Πραματευτάκη Λουκία. Πανελλήνια Ατομικά σχολικά πρωταθλήματα 2008 για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια. Έγιναν στο ξενοδοχείο Porto Karra στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής την Κυριακή και Δευτέρα Απριλίου. Οι παρακάτω σκακιστές/στριές μας αναδείχθηκαν πρωταθλητές/τριες στην τάξη τους: Καφώρος Άλκης Πρωταθλητής στη Γ Γυμνασίου. Καφώρου Ηρώ Πρωταθλήτρια στη Ε Δημοτικού και Λεμονή Μαρία-Ιωάννα Πρωταθλήτρια στη Β Δημοτικού. Πανελλήνιο Ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα 2008 για ομάδες Δημοτικών & Γυμνασίων. Το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα 2008 έγινε στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική το Σάββατο 19 Απριλίου Βράβευση διακριθέντων σκακιστών από τον Δήμαρχο κ. Μπενετάτο και τον Αντιδήμαρχο κ. Αγγελινιάδη.. Πανευρωπαϊκό σχολικό πρωτάθλημα Παίδων στη Χαλκιδική Την 1η θέση στους Σκακιστές κάτω των 7 ετών κατέκτησε η Πραματευτάκη Λουκία του Φυσιολάτρη και τιμήθηκε από το Δήμαρχο για τη διάκρισή της αυτή. 2ο Μαθητικό τουρνουά σκάκι του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νικαίας Οι μαθητές με το κύπελλο στη Παραλία της Χαλκιδικής : Η ομάδα του 4ου Γυμνασίου Νίκαιας αποτελούμενη από τους: Καφώρο Άλκη, Κουνταρδά Παναγιώτη, Μπαρμπαγιάννη Παναγιώτη, Θέμελη Δήμητρα, Χαλκιόπουλο Αλέξανδρο και Γιαννέλο Στυλιανό κατέλαβε την 3η θέση Πανελλαδικά στα Γυμνά σια όλης της χώρας. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Μεγάλη επιτυχία είχε το μαθητικό τουρνουά που διοργανώθηκε από τον Α.Ο.Δ.Ν. στις 6 Ιουνίου στην Ένωση Ποντίων Νικαίας. Συμμετείχαν αρκετοί μαθητές/ τριες από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας. Δόθηκαν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές κατά τάξη και αναμνηστικά μπλουζάκια σε όλους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του Αθλητικού Οργανισμού και ι- διαίτερα στον προπονητή κ. Κοντοκάνη Ανδρέα για την προσπάθειά τους στη διάδοση του σκακιού στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης Οι νικητές από κάθε τάξη. μας.

3 Σκακιστικά Νέα Αλλαγές στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Α και Β Εθνικής κατηγορίας στο σκάκι. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΟ δημιουργείται Προκριματικός Όμιλος Α Εθνικής Αττικής 2009 με 8 ομάδες. Το πρωτάθλημα Α Εθνικής από το 2009 και μετά θα γίνεται με 34 ομάδες. Οι 20 πρώτες ομάδες θα αγωνίζονται κατευθείαν στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς και οι υπόλοιπες 14 θα επιστρέφουν στους ΠΟΑ των περιοχών τους για να διεκδικήσουν εκ νέου μια θέση στους 34. Από την Αττική φέτος ανεβαίνουν 3 ομάδες της Β Εθνικής στην Α Εθνική μετά τις αλλαγές που εφαρμόζει από το 2008 η ΕΣΟ. Οι τέσσερεις ομάδες θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις αόδου στην Α Εθνική κατηγορία στα μπαράζ του Σεπτεμβρίου Από το 2011 και μετά θα ανεβαίνουν κανονικά από τον ΠΟ- Α Αττικής στην Α Εθνική 3 ομάδες. Διαβάστε τη σχετική προκήρυξη της Ε.Σ.Ο. Πανελλήνιο διασυλλογικό Κύπελλο. Ο Φυσιολάτρης Νίκαιας Κυπελλούχος Αττικής το 2008 συνέχισε με νίκη επί του Σ.Ο. Ιτέας αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια 1-3 από τον Πρωταθλητή Ελλάδας Κύδωνα Χανίων και αποχώρησε από την διοργάνωση φτάνοντας πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο ψηλά. ΔΙΕΘΝΗ ΟΠΕΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2008 : α) Το διεθνές open«ικαροσ» θα διεξαχθεί στην Ικαρία από 12 έως 20 Ιουλίου β) Το διεθνές οπεν της Παλαιόχωρας Κρήτης από Ιουλίου 2008 γ) Διεθνές οπεν Μυτιλήνης από Ιουλίου 2008 δ) Το 17 ο Διεθνές οπεν Καβάλας από 30 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2008 ε) Το Διεθνές τουρνουά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ από 9 έως 17 Αυγούστου 2008 στ) Το 28 ο Τουρνουά RAPID (αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων στο ΜΠΛΟΚΟ της Κοκκινιάς το 1944) θα γίνει στις 21 Αυγούστου 2008 στο Προσεχείς σκακιστικές διοργανώσεις Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. ζ) Το 16 ο Διεθνές open «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» από Αυγούστου 2008 στο Πολιτιστικό Πολύχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας. 15ο Διεθνές οπεν )Πανελλήνια ατομικά νεανικά πρωταθλήματα. (-16), (-14), (-12), (-10) & (-8 ετών). Θα γίνουν στη Καλλιθέα Χαλκιδικής όπως και πέρσι στο ίδιο συγκρότημα Ξενοδοχείων GΗotels από 27 Ιουνίου ως και 4 Ιουλίου ) 26ο Διασυλλογικό κύπελλο Ελλάδας final four Θα διεξαχθεί στη Καλλιθέα Χαλκιδικής από 3 4 Ιουλiου. Οι ομάδφες που προκρίθηκαν είναι: Α: ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, 3) Πρωτάθλημα Α Εθνικής Θα διεξαχθεί στη Χαλκιδική στο συγκρότημα των Ghotels αμέσως μετά τα νεανικά από 6-10 Ιουλiου. Συμμετέχουν οι παρακάτω ομάδες με 16μελή σύνθεση:οι ομάδες δικαιούνται να έχουν από ένα Κοινοτικό και ένα μη κοινοτικό σκακιστή/στρια. α 1 ΑΟ ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ 2 ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 3 ΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4 ΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ» 5 ΦΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 6 ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 7 ΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ 8 ΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 9 ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 10 ΟΑΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 11 ΕΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 12 ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ 13 ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 14 ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 15 ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΦ ΣΥΚΕΩΝ 16 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» 17 ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 18 ΣΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 19 ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ» 20 ΣΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 15ο Διεθνές οπεν ο Διεθνές οπεν 2007

4 Εκδρομικά Νέα ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ 10ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ από τη Δήμητρα Φύτρου Στις 30 Απριλίου 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η δεκαήμερη οδική εκδρομή του συλλόγου μας στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ( ΙΤΑΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ), που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τοποθεσίες καταπράσινες, αγκαλιασμένες από ποτάμια και λίμνες απείρου κάλους. Εκεί η επέμβαση του ανθρώπου δεν πλήγωσε και δεν κατάστρεψε το τοπίο. Αντιθέτως, έγινε, όπου έγινε, με σκοπό να αναδείξει περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο με σεβασμό και αγάπη. Οδικές αρτηρίες σε άριστη κατάσταση και πολλά τούνελ, διασχίζουν πανέμορφα δάση και πόλεις ανθρώπινες που σεβάστηκαν την παράδοση και την πολιτιστική τους κληρονομιά και διατήρησαν στο ακέραιο τα μνημεία τους. Το μπαρόκ και το ροκοκό σε όλο τους το μεγαλείο στα διατηρητέα κτίρια της αυτοκρατορίας των Αψβούργων και στις Γοτθικές εκκλησίες που προκαλούν το δέος με τον όγκο, τα σκαλίσματα και τα υπέροχα βιτρώ. Επισκεφθήκαμε πόλεις πεντακάθαρες, πανέμορφες με υπέροχα πάρκα, μοντέρνα αγάλματα και παρτέρια με λουλούδια που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Αυτές οι τουλίπες τους, θα μου μείνουν αξέχαστες. Αψεγάδιαστοι δρόμοι με απαραίτητη δίπλα τους χωριστή λωρίδα για τους πεζούς και τους ποδηλάτες και οδηγούς που σταματούσαν τ αυτοκίνητα για να περάσουν οι πεζοί. Κάθε μία από τις πόλεις ωραιότερη από την άλλη, με το δικό της ποτάμι ή την λίμνη και την δική της μεγαλοπρέπεια και ομορφιά. Αν και ο αρχηγός μας δηλώνει αθεράπευτα γοητευμένος από την Λουκέρνη, προσωπικά δεν ξέρω ποια να διαλέξω. Την ήρεμη μεγαλοπρέπεια της Λουκέρνης με την πανέμορφη λίμνη της; Την κουκλίστικη αρχαία συνοικία της Βέρνης; Το αρχοντικό Ινσμπρουκ και το εκπληκτικό Σάλσμπρουκ με την πανοραμική θέα από το κάστρο του; Το Μόναχο με την πλατεία μουσείο και το ρολόι με τις φιγούρες; Την Ντουόμο στο Μιλάνο και την εκπληκτική στοά του Βιτόριο Εμανουέλε, όπου κάτω από τις θαυμάσιες ζωγραφιές, είναι συγκεντρωμένα τα πιο ακριβά μαγαζιά; Άφησα για το τέλος τους καταρράχτες του Ρήνου ποταμού. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψει κάποιος αυτό το θέαμα. Εδώ, μιλάει η εικόνα και ο ήχος. Αυτό το απίστευτο βουητό χιλιάδων τόνων νερού που κατρακυλάει αφρίζοντας, προσπαθώντας να παρασύρει στο διάβα του όλα τα εμπόδια. Η θέα ενός θεόρατου βράχου στη μέση α- κριβώς, όπου σκαρφαλώνουν οι τολμηροί που προσέγγιζαν με βάρκες, για να νιώσουν το νερό να έρχεται καταπάνω τους. Οι σταγόνες του νερού που σχηματίζουν ουράνια τόξα στο φως του ήλιου. Τα πλήθη των τουριστών που κοιτάζουν, έκθαμβα, το θέαμα από τις ειδικές εξέδρες και βέβαια τον περιβάλλοντα, πεντακάθαρο, χώρο με τα πολλά και υπέροχα λουλούδια και φυτά. Δέκα ημέρες στους δρόμους δεν συναντήσαμε μποτιλιάρισμα, κορναρίσματα και εξαγριωμένους οδηγούς. Αντιθέτως, πάρα πολλά ποδήλατα παρκαρισμένα στους σταθμούς των τρένων και των λεωφορείων. Οι Αυστριακοί και οι Ελβετοί παίρνουν το ποδήλατό τους για τους σταθμούς και από εκεί τις δημόσιες συγκοινωνίες παρά το ακριβό εισιτήριο. Αυτό απαιτεί η οικολογική τους συνείδηση. Βέβαια, μπορεί να ζουν σε ευνοούμενες χώρες, αλλά είναι λαοί πειθαρχημένοι, που υπακούουν στους νόμους, που στις χώρες τους εφαρμόζονται. Υψηλό βιοτικό επίπεδο και χαμηλή ανεργία (η Ελβετία έχει μόνο 183 ανέργους). Συγκρίνοντας την πειθαρχία, την καθαριότητα και τους δημόσιους χώρους με την χώρα μας, φοβάμαι ότι τα σχόλια απ όλους μας ήταν μάλλον αρνητικά. Πάντως, αξίζει να σκεφθούμε ότι εκτός α- πό θέμα της πολιτείας (που πολλές φορές κωφεύει) είναι και στο χέρι μας να βελτιώσουμε αρκετά την εικόνα της χώρας μας. Αρκεί να τιθασεύσουμε λίγο το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο, να βοηθάμε όλοι στην ανακύκλωση, δεν λέω να φτάσουμε την Ελβετία που ανακυκλώνει το 95% των απορριμμάτων της, να βελτιώσουμε την οδική μας συμπεριφορά και να μην πετάμε ποτέ σκουπίδια στους δρόμους. Θα αναδείξουμε έτσι περισσότερο τον ήλιο, την θάλασσα, τα νησιά και τις φυσικές ομορφιές μας. Αρκεί να μας πιάσει το Ελληνικό φιλότιμο. Στο κάτω-κάτω η λέξη φιλότιμο μόνο στην δική μας γλώσσα έχει νόημα.

5 Εκδρομικά Νέα Τριήμερη εκδρομή Ιουνίου 2008 στην Ήπειρο ( Άρτα -Γιάννενα- Ζαγοροχώρια). Ηλίας Καφώρος Μια από τις ομορφότερες εκδρομές μας περάσαμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Ορεινή Πίνδο. Τη πρώτη μέρα μέσω Ρίου Αντιρρίου φτάσαμε στα στενά της Κλεισούρας όπου οι κυρίες του συλλόγου μας είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο πικ-νικ κάτω από τα πλατάνια με θέα το μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού. Στη συνέχεια μετά την Αμφιλοχία και την Άρτα φτάσαμε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αράχθου. Εκεί ο εξαίρετος διευθυντής του κέντρου δάσκαλος κ. Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης μας ενημέρωσε για την πλούσια ιστορία της λιμνοθάλασσας του Αμβρακικού κόλπου. Εδώ οι ψαράδες με δίχτυα, παραγάδια, καμάκια, καλαμωτές, νταούλια και νταλιάνια έβγαζαν από τη λιμνοθάλασσα γαρίδες,κοτσομούρες, λαυράκια, γλώσσες, μελανούρια, σαργούς, συναγρίδες και ροφούς. Έμπαιναν στο κόλπο για να αναπαραχθούν και εκεί παγιδεύονταν στις καλαμωτές και στα νταλιάνια. Ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ελλάδας όπου προσελκύει χιλιάδες πουλιά όπως Θεμελίωση του Οικολογικού καταφυγίου στη Λάιστα με το Διεθνούς φήμης Γάλλο αλπινιστή Φρανσουά Λαμπάντ (τρίτος από τα αριστερά) πελαργούς, τσικνιάδες,πελεκάνους κλπ. Τη δεύτερη μέρα βρεθήκαμε στα όμορφα Ζαγοροχώρια. Τι να πρωτοθαυμάσεις τα όμορφα τοπία μέσα στα καταπράσινα πεύκα και έλατα, τα ποτάμια Αώο, Βοϊδομάτη και Βίκο με τα ωραιότερα πέτρινα γεφύρια τους όπως αυτό του Κόκκορου που επισκεφτήκαμε και τα ομορφότερα φαράγγια όπως αυτό του Βίκου που ατενίσαμεαπό ψηλά. Μέσα σε όλα αυτά ένα με τη φύση τα πετρόκτιστα Ζαγοροχώρια μικρό και Στη κορυφή στο Φλαμπούρι. μεγάλο Πάπιγκο, Μονοδένρι, Κήποι, Τσεπέλοβο. Προχωρώντας Ανατολικά φτάσαμε στη Λάιστα,όπου ανεβήκαμε στο Φλαμπούρι και εκεί έγιναν τα εγκαίνια θεμελίωσης του πρώτου οι- Απέναντί μας ο Σμόλικας με τη κορυφή της Γκαμήλα και ψηλά σκαρφαλωμένη η ξακουστή Σαμαρίνα. Τη τελευταία μέρα επισκεφτήκαμε τα Γιάννινα,το κάστρο, τη λίμνη και το νησάκι του Αλή πασά. Θαυμάσαμε τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου Βρέλη και γευστήκαμε τα νόστιμα φαγητά στη Κορωνησία. Το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής υποσχόμενοι στους εαυτούς μας να ξανάρθουμε σ αυτό το φανταστικό μέρος και αυτή τη φορά να περπατήσουμε το φαράγγι του Βίκου και να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα μέχρι τη Δρακολίμνη. Σαββατοκύριακο 29&30 Μάρτη διήμερο στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- - Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο περάσαμε στην πανέμορφη περιοχή της Ευρυτανίας,σε μία από τις ομορφότερες και καθαρότερες περιοχές της Ελλάδας. Εδώ οι άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά με τη φύση. Οιι επεμβάσεις έγιναν πάντα με γνώμονα το σεβασμό στη φύση, ξέροντας ότι αυτή θα τους το ανταποδώσει με το παραπάνω. Επισκεφτήκαμε πάρα πολύ ωραία μέρη κάνοντας αριστερά από τη Λαμία,περνώντας τη Μακρακώμη και ανηφορίζοντας τις Ράχες Τυμφρηστού για να φτάσουμε στο Καρπενήσι. Η διανυκτέρευση έγινε στο - Μεγ.Χωριό σε αγροτουριστικά καταλύματα. Οι ορειβάτες αναχώρησαν για το καταφύγιο του ΕΟΣ Καρπενησίου, και περνώντας από τις κατασκηνώσεις ( Trekking) μέσα από μια φανταστική διαδρομή φτάσαμε στο καταφύγιο για διανυκτέρευση. Το πρωί έγινε η ανάβαση για το - Διάσελο στο όρος Kαλιακούδα. Οι υπόλοιποι με το πούλμαν επισκέφτηκαν την ιστορική Μονή Προυσσού, διασχίζοντας μια μαγευτική διαδρομή (απείρου φυσικού κάλλους!!) δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη. Στη συνέχεια έκαναν πεζοπορία και επισκέφτηκαν τη σπηλιά του Κατσαντώνη. Αργά το απόγευμα ξεκίνησε η επιστροφή μας για Νίκαια με ενδιάμεση στάση. Η ιστορική Μονή του Προυσσού.

6 Εκδρομές που έγιναν. Τριήμερη Τουριστική & Σκακιστική εκδρομή στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Απριλίου Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο Κυριακή Μ.Δευτέρα η εκδρομή στο Πόρτο Καρράς. Με ενδιάμεσο σταθμό την Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος) φτάσαμε στη Χαλκιδική. Επισκεφτήκαμε την Ουρανούπολη αλλά χάσαμε το καραβάκι για τον διάπλου του Αγίου Όρους λόγω βλάβης του λεωφορείου και αναβλήθηκε η επίσκεψη στο σπήλαιο Πετραλώνων. Επισκεφτήκαμε όμως το οινοποιείο Πόρτο- Καρρά και προμηθευτήκαμε τα εξαιρετικά κρασιά του. Ουρανούπολη Άγιο Όρος. Σάββατο 12 Απριλίου στη Σαλαμίνα, Πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή στη Σαλαμίνα. Περπατήσαμε μια ωραία διαδρομή (Αιάντειο - Μονή Αγ. Νικολάου - Λαμπρινό ) συνολικής διάρκειας πήγαινε-έλα πορεία περίπου 4 ώρες μέσα σε πευκοδάσος. Παραμονή και φαγητό στη θαυμάσια παραλία μέχρι τις και στη συνέχεια επιστρέψαμε στη Νίκαια. Κυριακή 11 Μαΐου ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 16 πεζοπόροι του Φυσιολάτρη με την υπεύθυνη κ. Πλούμπη Ειρήνη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή τη θαυμάσια διαδρομή μέσα στη καταπράσινη φύση με σπάνια αγριολούλουδα, που έγινε σε συνεργασία με τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο. Περπατώντας το μονοπάτι μέσα από πεύκα και έλατα, συναντήσαμε δύο ερημοκλήσια καθώς και αρχαίους λοξευτούς τάφους και τελικά φτάσαμε στο Πεζοπορία Όσιο Λουκά Εκδρομικά Νέα πανέμορφο Κυριάκι Βοιωτίας σε υψόμετρο 750 μέτρα. Επισκεφτήκαμε επίσης το μοναστήρι του Όσιου Λουκά. Κυριακή 25 Μαΐου 2008 Βουραϊκός. Πραγματοποήθηκε η θαυμάσια πεζοπορική διαδρομή διάσχισης του Βουραϊκού. Οι πεζοπόροι ξεκινούν τη μαγευτική διαδρομή Ζαχλωρού Διακοφτό (διάρκειας περίπου 4 ωρών) και αργά το βράδυ επιστρέφουν στην Αθήνα. Πρόγραμμα εκδρομών 7ήμερη εκδρομή στη Θράκη 3 έως τις 9 Σεπτέμβρη 08. Αναχώρηση από Νίκαια την Τετάρτη στις το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό φτάνουμε στο ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη αργά το απόγευμα. 2η μέρα Πέμπτη. Επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, στη Τραϊανούπολη και κατάληξη στις ΦΕΡΕΣ (Δέλτα του Έβρου ). 3η μέρα Παρασκευή. Επίσκεψη στο Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Καστανιές. 4η μέρα Σάββατο. Εκδρομή στο Νέστο και στη Ξάνθη 5η μέρα Κυριακή. Σουφλί-μουσείο - αγορά μεταξωτών και επίσκεψη στο θαυμαστό δάσος της Δαδιάς. 6η μέρα Δευτέρα. Αναχώριση από το ξενοδοχείο για το υπέροχο σπήλαιο της Αλιστράτης και αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο στο Κορινό Πιερίας για διανυκτέρευση. Και 7η μέρα Τρίτη αναχώριση από Κορινό για Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και φτάνουμε στην Νίκαια αργά το βράδυ. Τιμή 200 με πρωϊνό. Υπεύθυνος: Φύτρος Παύλος Μουσική βραδιά στο σύλλογό μας. Το Σάββατο 31 Μαϊου το εκδρομικό τμήμα του συλλόγου διοργάνωσε μια βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό. Οι κυρίες του συλλόγου επέδειξαν τις ικανότητες τους στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Έπειτα όλοι μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν με το κρασί και το τσίπουρο να ρέει άφθονο. Ζωντανή μουσική και τραγούδι. Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΑΣ; Μη τις πετάτε στα σκουπίδια. Φέρτε τις στο σύλλογό μας, ότι είδους και να είναι, για ανακύκλωση.

7 Οικολογικά Νέα Ολοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για τα προβλήματα του πλανήτη μας!!. Καφώρος Ηλίας, Φυσικός. Στη χώρα μας το ζήτημα του περιβάλλοντος πάει από το κακό στο χειρότερο. Στον βωμό της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης θυσιάζεται κάθε έννοια περιβαλλοντικής προστασίας. Οι απόπειρες αυθαιρεσίας των προηγούμενων κυβερνήσεων συχνά αποτύγχαναν μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή. Έτσι σήμερα κυβέρνηση, εφοπλιστές, εργολάβοι και... Εκκλησία έχουν το πράσινο φως ώστε να τσιμεντώνουν με την άνεση τους ακόμη και τους προστατευόμενους βιότοπους, ενώ παράλληλα τόσο το χωροταξικό όσο και το αναμενόμενο δασολόγιο θα επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στα δάση, μαζί με τις φωτιές, που συστηματικά τα μετατρέπουν σε περιοχές κατοικίας. Ταυτοχρόνως λαμβάνει χώρα παντού ένα τεράστιο όργιο αυθαιρεσίας:τα σκουπίδια μας πνίγουν η χώρα, καθώς η ανακύκλωση,καρκινοβατεί. Την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι γεμάτη με παράνομες χωματερές. Παράλληλα γίνεται μάχη για τους νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και κανένας δεν τους θέλει στη γειτονιά του. Ελάχιστοι τοπικοί άρχοντες δίνουν σκληρή μάχη για να αποφύγουν την τσιμεντοποίηση των παραλίων και για να διασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές, ενώ η πλειοψηφία και το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ είναι πιστοί στο πνεύμα της στρεβλής και καταστροφικής ανάπτυξης που ευνοεί το μπετόν και την άσφαλτο Η καταστροφή όμως συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε-όλα τα επίπεδα: Η κυβέρνηση είτε επιτρέπει είτε παραβλέπει τις επεμβάσεις των εργολάβων σε περιοχές NATURA. Οι βιομηχανίες ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα απόβλητα τους σε θάλασσες, ποτάμια και λίμνες γεμίζοντας τη χώρα με Ασωπούς και Κηφισούς. Ο αγροτικός τομέας συνεχίζει ανεξέλεγκτα την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων καταστρέφοντας τα εδάφη και γεμίζοντας με δηλητήρια το πιάτο μας. Παράλληλα οι γεωτρήσεις κάνουν σουρωτήρι το έδαφος διαλύοντας τον υδροφόρο ορίζοντα. Χάρη στη θεσμοποιημένη ασυδοσία και την ελαστικότητα της Ε.Ε. τα ράφια, τα χωράφια και οι ζωοτροφές έχουν πλημμυρίσει με μεταλλαγμένα προϊόντα. Η ΔΕΗ με τη χρήση του λιγνίτη είναι μια από τις πρώτες αιτίες καταστροφής στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η επέκταση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας σκοντάφτει στην κρατική γραφειοκρατία την ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης γνωρίζουν πρωτοφανή ανάπτυξη. Αν και το πείραμα της Αττικής Οδού περισσότερο ενίσχυσε τη χρήση του αυτοκινήτου παρά έδωσε ανάσες στο κυκλοφοριακό, αποφασίστηκε ο Υμηττός να τρυπηθεί και να ενωθούμε με τα Μεσόγεια με περιφερειακές οδούς. Παρόλα αυτά, το νέφος, παρά την αντιρρυπαντική τεχνολογία, είναι εδώ και σκοτώνει.. * Τα περιαστικά δάση εξαφανίζονται και πάνω στα καμένα ξεφυτρώνουν από αυθαίρετα μέχρι νέα σχέδια πόλεων!, αφού η αναδάσωση αφήνεται στη τύχη της.. 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. * Η πρόσφατη αποκάλυψη για τις βίλες που ξεφύτρωσαν πριν ακόμη κρυώσουν τα αποκαΐδια στην Πάρνηθα είναι απλώς το τελευταίο γνωστό επεισόδιο στο όργιο αυθαιρεσίας. Τα αστικά πάρκα και οι ελεύθεροι χώροι μειώνονται δραστικά. Τα λιγοστά πάρκα και τα εγκαταλελειμένα στρατόπεδα τεμαχίζονται και τμήματα τους οικοδομούνται Στην ήδη επιβαρυμμένη Δυτική Αττική,με τις βαριές βιομηχανίες στο Θριάσιο πεδίο, τη χωματερή των Άνω Λιοσίων και τα χιλιάδες περιβαλλοντικά προβλήματα, έρχεται να προστεθεί και το καινούργιο λιμάνι στον Ασπρόπυργο παρά την πλήρη αντίθεση όλων των Δήμων της περιοχής. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και τα πικρά συμπεράσματα από την ανυπαρξία περιβαλλοντικής πολιτικής δεν προοιωνίζονται καλύτερες μέρες ακόμη κι αν ιδρυθεί το περιώνυμο υπουργείο Περιβάλλοντος, Συνήθως σε μια τέτοια περίπτωση όλοι ρίχνουμε, και δικαίως, το ανάθεμα στο κράτος και τους θεσμούς του για την καταστροφή, αλλά παραβλέπουμε ότι ο πυρήνας τόσο του προβλήματος όσο και της λύσης του είμαστε εμείς. Όχι μόνο επειδή δεν ελέγχουμε το κράτος για την αυθαιρεσία και την έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής, αλλά και διότι εμείς είμαστε που: Χτίζουμε αυθαίρετα, καταπατώντας και καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις, και εκβιάζουμε ή παρακαλούμε για τη νομιμοποίηση τους είτε κατά μονάς είτε δια των επαγγελματικών οικοδομικών συνεταιρισμών.* Επιλέγουμε την (αυτο)κίνηση στην πόλη με χιλιάδες άχρηστα και περιβαλλοντοκτόνα κυβικά και αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς,λες και αυτά είναι μόνο για τους διάφορους οικονομικούς μετανάστες.. Δημιουργούμε χιλιάδες μικρές χωματερές πετώντας τα σκουπίδια μας όπου λάχει. Αγνοούμε την ανακύκλωση με τη δικαιολογία ότι ο κάδος δεν βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόρτα μας και έτσι αλόγιστα ξοδεύουμε τα πλέον δυσέβρετα υλικά του πλανήτη μας. Σπαταλάμε με απίστευτη ελαφρότητα το νερό πολύ πέρα από τις ανάγκες μας. Δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας, από τρυφερές ηλικίες, ότι η φύση δεν είναι ένα προϊόν αλλά το σπίτι μας. Αντί να χτίζουμε τα σπίτια μας με προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας, στηρίζουμε τον δροσισμό στα αιρκοντίσιον προκαλώντας περαιτέρω θέρμανση της ατμόσφαιρας και διαμορφώνοντας ανθυγιεινό κλίμα στο εσωτερικό των κατοικιών μας. συνέχεια στη σελίδα 8

8 συνέχεια από τη σελίδα 7 Τα παραδείγματα της αντιπεριβαλλοντικής συμπεριφοράς του καθενός μας είναι αμέτρητα. Επί της ουσίας αυτό που αποτελεί συνισταμένη της καθημερινής μας λειτουργίας είναι ότι, είτε για την καταπολέμηση της ενοχής μας είτε επειδή πιστεύουμε ότι η δική μας αυθαιρεσία δεν είναι δα και η καταστροφή, μεταθέτουμε την ευθύνη των πραγμάτων στο κράτος ο- δηγώντας στο εφιαλτικό συμπέρασμα ότι το περιβάλλον θα μπορούσε τελικά να το σώσει μόνο ο Οργουελικός Μεγάλος Αδελφός. Βλέπουμε με συμπάθεια όσους παλεύουν με νύχια και δόντια για τη διάσωση όσων ακόμη μπορούν να σωθούν, αρκεί η δράση τους να μην προσκρούει στο μικρό ατομικό μας συμφέρον, το ο- ποίο, ως γνωστόν, δεν είναι ικανό να προκαλέσει τη μείζονα καταστροφή. Όμως, όπως βλέπουμε το δάσος και όχι το κάθε δέντρο χωριστά, έτσι προτιμούμε να βλέπουμε την κρατική αλλά-όχι την ατομική ευθύνη. Όσο δε α- ποποιούμαστε αυτή την ευθύνη, τόσο περισσότερο στερούμε από την επόμενη γενιά τη δυνατότητα να ζήσει σε ένα περιβάλλον χωρίς σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Ας πάρει λοιπόν ο καθένας μας τη τύχη στα χέρια του. ( Επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2008 με στοιχεία από άρθρο στο Ποντίκι ) Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Φυσιολάτρη κ. Ελένη Κοσκινά στα εγκαίνια θεμελίωσης του Ορειβατικού Οικολογικού Καταφυγίου στη Λάϊστα Πίνδου. Τώρα που οι κυβερνώντες καταδίκασαν τη ΓΗ μας σε αφανισμό και αναζητούν σε άλλους πλανήτες τη δική τους ασφαλή διαβίωση. Τώρα που οι κυβερνήσεις εγκατέλειψαν τους λαούς στη μιζέρια και ασφυξία κάθε είδους, α- πρόθυμες να αναχαιτίσουν το κακό που άφησαν να γίνει, προκαλώντας σε εμάς ενοχές για τα δικά τους λάθη και παραλείψεις. Τώρα που η φύση διαμαρτύρεται για το βιασμό που υπέστη και υφίσταται ακόμα. Οι λαοί με την αδύναμη δύναμή τους,μοιάζει να κάνουν δεήσεις για τη σωτηρία της ΓΗΣ. Σε πείσμα των κυβερνώντων, ενώνουμε τις δυνάμεις και τη διαμαρτυρία μας να περισώσουμε ότι δεν κάηκε, ότι δεν πλημμύρησε και ότι αποξηράνθηκε. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν θα γνωρίσουν τη Πάρνηθα,την Ολυμπία,τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα στο κάλλος τους πριν τον εμπρησμό του Γι αυτό υπεύθυνοι είμαστε εμείς και οι επιλογές μας,που τα καταδικάσαμε να ζήσουν χωρίς μέλλον. Με την ευθύνη αυτή ας τους δείξουμε τρόπους παρεμβολής και διάσωσης της φύσης που μας απέμεινε. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάϊστας Ζαγορίου Ιωαννίνων και ευχόμαστε να είναι το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την αφύπνιση και ανάληψη των ευθυνών καθενός, Άσκηση Νο 10.!! Παίζουν τα λευκά και νικούν!!! Λύση άσκησης Νο 9 Η λύση του σκακιστικού προβλήματος του προηγούμενου τεύχους είναι η εξής: 1. Πζ2+, Ρε3 2. Πζ3+, Ρε4 3. Πε3+, Ρδ4 4. Πε4+, Ρδ5 5. Πδ4+, Ργ5 6. Πδ5+, Ργ6 7. Πγ5+, Ρβ6 8. Πγ6+, Ρβ7 9 Πβ6+, Ρα7 10. Πβ7+, Ρα8 11. Πα7+, Ρβ8 12. Πα8 # Τριμηνιαία Περιοδική Έκδοση Ιδιοκτήτης: Εκδρομικός Ορειβατικός Αθλητικός Όμιλος «Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ» Νικαίας Ιωνίας 82 Β Νίκαια Τ.Κ Τηλ&fax fysiolatris@yahoo.com Ιστοσελίδα: Επιτροπή σύνταξης: Καφώρος Ηλίας-Χωματίδης Θεόφ.

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 2 η μέρα 5/3/12: ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άφιξη το πρωί στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways Λάρνακα Θεσσαλονίκη CY 426 09:30 11:30 Θεσσαλονίκη Λάρνακα CY 427 12:30 14:30

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/ /04/2016 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 14/04/2016-17/04/2016 Η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410 28588 FAX: 27410 25073 e mail: moraitis.kor@hotmail.com 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

4ήμερη πεζοπορική. 28 Απριλίου 1 Μαΐου Στενά Νέστου καταρράκτης Λειβαδίτη περιαστικά ιστορικά μονοπάτια της Ξάνθης Πόρτο Λάγος λίμνη Βιστωνίδα

4ήμερη πεζοπορική. 28 Απριλίου 1 Μαΐου Στενά Νέστου καταρράκτης Λειβαδίτη περιαστικά ιστορικά μονοπάτια της Ξάνθης Πόρτο Λάγος λίμνη Βιστωνίδα Θρακικά Τέμπη 4ήμερη πεζοπορική 28 Απριλίου 1 Μαΐου 2018 Στενά Νέστου καταρράκτης Λειβαδίτη περιαστικά ιστορικά μονοπάτια της Ξάνθης Πόρτο Λάγος λίμνη Βιστωνίδα Πρωτομαγιά 2018 και η παρέα του ΦΟΝΙ αποφάσισε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ Αναχώρηση στις 7.00 με προορισμό το καταφύγιο του Πάρνωνα. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι και δασικούς δρόμους που θα μας οδηγήσουν μέσα στα πυκνά δάση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ε-mail ena.drasi@gmail.com Facebook: enallaktiki drasi 18 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζω την ιδανική πόλη. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Σχεδιάζω την ιδανική πόλη. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Σχεδιάζω την ιδανική πόλη Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης 2017-2018 Ποιοι είμαστε Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 24 μαθητές της Γ γυμνασίου Συντονιστής : Π. Χατζηλάμπρου Συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ

ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΤΗΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑ Ή ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙΣ ΚΆΘΕ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΡΩΊ & ΒΡΆΔΥ, ΤΕΤΆΡΤΗ ΠΡΩΊ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΒΡΆΔΥ, ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΊ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ, ΕΚΔΡΟΜΈΣ ΑΠΌ ΤΉΝΟ ΣΕ... ΆΝΔΡΟ, ΣΎΡΟ & ΜΎΚΟΝΟ! 1 Αποκλειστικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνου- Άμστερνταμ-Βόλενταμ-Χάγη-Ντέλφ- Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Μπρούζ- Λουξεμβούργο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8,

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, οι τετάρτες τάξεις του Θ Δημοτικού Σχολείου Πάφου πήγαν εκδρομή στο Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού. Ο σκοπός τους ήταν να περπατήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines Λάρνακα Θεσσαλονίκη OA 553 18:10 20:10 Θεσσαλονίκη Λάρνακα OA 552 20:50 22:40 1η

Διαβάστε περισσότερα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα 25-28 Δεκεμβρίου 2014 1 η Ημέρα: Πέμπτη 25/12/14: Αναχώρηση από το Πεδίον του Άρεως στις 07:00 με προορισμό τα Τζουμέρκα (432 χμ.) στην Νότια Πίνδο. Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος 2008 Τεύχος 9

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος 2008 Τεύχος 9 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος 2008 Τεύχος 9 Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2008 ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ!!! Διασυλλογικό Κύπελλο

Διαβάστε περισσότερα

2ήμερη εκδρομή στην Βόρεια Πελοπόννησο

2ήμερη εκδρομή στην Βόρεια Πελοπόννησο Μέγα πήλαιο πήλαιο Λιμνών Αγία Λαύρα Μουσείο Ολοκαυτώματος Σόπος Θυσίας - Λίμνη Σσιμπλού Ζαρούχλα 2ήμερη εκδρομή στην Βόρεια Πελοπόννησο Αναχωρήσεις: 28/10, 19/11, 17/12, 06/01, 25/03 2 Ημέρες Σα ιστορικά

Διαβάστε περισσότερα

Παπάγος, 1 Ιανουαρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2011 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Παπάγος, 1 Ιανουαρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2011 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Παπάγος, 1 Ιανουαρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2011 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Η Σκακιστική μας Ακαδημία συνεχίζει και φέτος τα δωρεάν μαθήματα Σκακιού, στην αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: Μεταξύ 23/2/2012 και

Διαβάστε περισσότερα

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ 4, 5 μέρες Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Εγκισέμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ - λίμνη Τίτιζε - καταρράκτες Triberg - Φρανκφούρτη. Διαμονή στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 38 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Η εξαήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών που συμμετείχαν στα προγράμματα Αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 2η στάση 3 ΒΕΡΟΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Άφιξη περίπου... Στο Epirus Palace 5* 7ο χλμ. Ιωαννίνων-Αθηνών Τηλέφωνο: 2651 093555 0 λεπτά ΜΟΥΣΘΕΝΗ 1η στάση 15 λεπτά ΞΑΝΘΗ Αναχώρηση 07.00

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη Σαββατοκύριακο στη Ημέρες Ταξιδιού 2 2 μέρες πλούσιας δόσης ς! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 2. Λευκός Πύργος 3. Αρχαιολογικό Μουσείο ς Πολιτισμός/Μουσεία 4. Αγία Σοφία Πολιτισμός/Εκκλησίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εργασίες και Μηνύματα Ομάδων Παιδικής HELMEPA για τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και Ωκεανών (8 Ιουνίου) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

Εργασίες και Μηνύματα Ομάδων Παιδικής HELMEPA για τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και Ωκεανών (8 Ιουνίου) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ Εργασίες και Μηνύματα Ομάδων Παιδικής HELMEPA για τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και Ωκεανών (8 Ιουνίου) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας Ομάδες 1835(Γ)-1836(Γ)

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ»

Ν. Ραιδεστός 11/01/2017. Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Ν. Ραιδεστός 11/01/2017 Προς: «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΔΡΟΜ.: «ΔΡΟΜ» Αγαπητοί συνάδελφοι, Σε συνέχεια των ορειβατικών δραστηριοτήτων μας και μετά από τις προηγούμενες απόλυτα επιτυχημένες εξορμήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ 16 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-15 Δάσος ονομάζεται ένα πολύπλοκο οικοσύστημα με φυτά και ζώα που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη πυκνότητα δέντρων. Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Αθ. Μωραΐ της O.E. Tourist & Travel Agency Narkissos Travel Τηλ.: +30-27410-28588 Fax: +30-27410-25073 Δι εύθυνση: Πατρών 19, Κόρι νθος Τ.Κ.: 20100 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Χαράδρα του Βίκου - Γεφύρι Κόκκορη Ο ήμος Ζαγορίου διοργανώνει τον 1ο Μαραθώνιο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση πενθήμερης εκδρομή της Γ τάξης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Μάρτιος 2012 Η Προσφορά ισχύει για ελάχιστη συμμετοχή 95 μαθητών και 5 συνοδών

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 28/10. Πρώτος σταθμός το Μαντείο των Δελφών. Η ξενάγησή μας στον Ομφαλό της

Σάββατο 28/10. Πρώτος σταθμός το Μαντείο των Δελφών. Η ξενάγησή μας στον Ομφαλό της Το Σαββατοκύριακο του ΟΧΙ, οι συνάδελφοι είπαν ΝΑΙ στην εκδρομή του ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (28-29/10: Δελφοί Αράχωβα Δίστομο Όσιος Λουκάς Κάτω Τιθορέα Αμφίκλεια Γραβιά Βάργιανη Μεταλλευτικό Πάρκο Παύλιανη)!

Διαβάστε περισσότερα

29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια

29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια 29/10/2017 Κυριακή: Νεραϊδοσπηλιά Βάργιανη - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) - Δαμάστα Ψωρονέρια 07:00 Αναχώρηση οδικός από τα γραφεία του συλλόγου για Γραβιά 09:30 Ξενάγηση στο Χάνι της Γραβιάς

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ 1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ Πρώτη ημέρα Αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στο Βόλο με δύο ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Εκεί καταλύσαμε στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»,

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά 1 2 Η Εγνατία Οδός δίνει άλλες διαστάσεις και ευκαιρίες στην επισκεψιμότητα. Η δυνατότητα του επισκέπτη να διασχίσει όλη

Διαβάστε περισσότερα

«Δελταϊκά Δρώµενα» Φορέας Διαχείρισης ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ NEWSLETTER ΤΕΥΧΟΣ 5/ , ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

«Δελταϊκά Δρώµενα» Φορέας Διαχείρισης ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ NEWSLETTER ΤΕΥΧΟΣ 5/ , ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ «Δελταϊκά Δρώµενα» Φορέας Διαχείρισης ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ NEWSLETTER ΤΕΥΧΟΣ 5/2017 2017, ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ Διαβάστε σ αυτό το τεύχος......ημέρα Περιβάλλοντος...φύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

Στο πρώτο τουρνουά (ηλικίας από δεκατρία ετών και άνω) νικητής αναδείχθηκε (όπως και πέρσι) ο σκακιστής του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών

Στο πρώτο τουρνουά (ηλικίας από δεκατρία ετών και άνω) νικητής αναδείχθηκε (όπως και πέρσι) ο σκακιστής του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας με απόλυτη επιτυχία ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2017». Το τουρνουά διεξάγεται

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/ η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα. ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/ η ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 06/07/2017(μετά τη δουλειά) Αναχώρηση: 16:00 από Τρίπολη για Ηγουμενίτσα Αναχώρηση: 11:00 από Ηγουμενίτσα για Αγκόνα Διανυκτέρευση στο πλοίο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/07/2017. 1 η ημέρα Άφιξη: 14:30 στην Αγκόνα

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ

Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ Μόνο 125! Οκτώβριος 3-5/10/14 3 ΗΜΕΡΕΣ THNOΣ-ΑΝΔΡΟΣ 88 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση 06:00 το λιμάνι της ΡΑΦΗ- ΝΑΣ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για ΤΗΝΟ. Αφιξη και ξεκινάμε το γύρο του νησιού με επισκεψη στον

Διαβάστε περισσότερα

85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ( )

85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ( ) 85 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (1928-2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΜΑΪΟΣ 2013 Μεγ. Παρασκευή-Τρίτη του Πάσχα (3-7 Μαϊου) Ενότητα: Πολυήμερες εκδρομές Πάσχα στη Σίφνο γραμμής. Διανυκτέρευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ To BookingToGreece.com σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο PatakisTravel διοργανώνουν ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 30/9 01/10/2017 ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (2) ΗΜΕΡΑ 1 η 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Πολύ νωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/3-1/4/016 ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1 η ηµέρα. Συγκέντρωση στο Λύκειο σας για την µεταφορά στο λιµάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια Δράκεια Αυτή η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στη Δράκεια, ένα παραδοσιακό χωριό στην πλαγιά του Πηλίου πάνω από την Αγριά. Η Δράκεια έχει δύο πλατείες. Από την επάνω πλατεία μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018

Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018 Αθήνα,10.04.2018 Αριθμ. πρωτ.: Α 81/10.04.2018 Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018, το οποίο αποτελεί Περιφερειακό Κύπελλο του 36ου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/46 ΗΜΕΡΕΣ Περιλαμβάνονται: Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*. Ημιδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : 2016-17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 η μέρα Ξεκινήσαμε το πρωί στις 8:00 από τα Ν. Μουδανιά και, μετά

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας Άνοιξη 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας, Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες ευχές του Δ.Σ. προς όλους σας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας με

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ -Λ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΒΟΛΟΣ -ΠΗΛΙΟ -ΑΘΗΝΑ 27/2-3/3 ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Λεφόκαστρο - Αργαλαστή - Κάλαμος - Λεφόκαστρο Αυτή η ωραία και με ποικιλία διαδρομή ανεβαίνει από μία παραλία του Παγασητικού στο Λεφόκαστρο μέχρι την Αργαλαστή, εν μέρει κατά μήκος ενός καλντεριμιού

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα.

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα. Φιλική Ιππική Πορεία στα Μετέωρα 20-21 - 22 Απριλίου - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης

Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης Τήνος : Το νησί της Πίστης και της Τέχνης 4ήμερη πεζοπορική 2 5 Ιουνίου 2017 Τήνος. Το νησί της Παναγίας. Το νησί του Αιόλου. Το νησί της Πίστης. Το νησί της Τέχνης. Το νησί με τις παρθένες Παραλίες. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2002 ΑΛΦΕΙΟΥ 93 - ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 27100 ΤΗΛ-FAX : 2621035589 Ε-mail: filathlitikos02@hotmail.gr ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «7 ος ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» Ο «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή Περιφρουρούμε το Άλσος μας Προστατεύουμε το Πράσινο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή Περιφρουρούμε το Άλσος μας Προστατεύουμε το Πράσινο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Τηλ.: e-mail : ΔΕΥΤΕΡΑ 30-05-2016 Δεκελείας 97 Νέα Φιλαδέλφεια Τ.Κ. 14341

Διαβάστε περισσότερα

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ 1η μέρα: 25 Αυγούστου 2013 ΑΘΗΝΑ- ΠΡΑΓΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων, την Πράγα. Ακολουθεί πεζή ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

1ος γύρος: Κυριακή 31/03/2019 ώρα 11:00 φάση των 64 2ος γύρος: Κυριακή 07/04/2019 ώρα 11:00 φάση των 32

1ος γύρος: Κυριακή 31/03/2019 ώρα 11:00 φάση των 64 2ος γύρος: Κυριακή 07/04/2019 ώρα 11:00 φάση των 32 Αθήνα, 13.03.2019 Αριθμ. πρωτ.: Α 102/14.03.2019 ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2019 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2019, το οποίο αποτελεί Περιφερειακό Κύπελλο του 37ου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ».

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ». ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΣΣΘΧ: 26/12.11.2015 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Site: http://theschess.wordpress.com e-mail: saeakeam@hotmail.com Β. ΌΛΓΑΣ 285-546 55 ΤΗΛ : 2310-419 269, ΦΑΞ: 2310-417

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Η γειτονιά μας, η πόλη μας. Περιβαλλοντικά μονοπάτια

Η γειτονιά μας, η πόλη μας. Περιβαλλοντικά μονοπάτια Tη σχολική χρονιά 2013-2014 το σχολείο μας συμμετείχε στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία». Η επιδίωξη του Δικτύου για τη δημιουργία ενημερωμένων ενεργών

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών π π ø π 2 03-10-07 23:22 Page 1 π π øσ π À π ª π π Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών Κατασκηνώσεων στην Κύπρο για τα παιδιά των συναδέλφων. Η κατασκήνωση από φέτος αναβαθµίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία : 20/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία : 20/02/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία : 20/02/2017 ΘΕΜ Α : 11ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Κ.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2017 ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΠΛΗΘΟΣ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΣΤΟ 11 ο ΑΤΟΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας

4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας 4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας Αυτή είναι μία θαυμάσια διαδρομή η οποία συμπεριλαμβάνει δύο κορυφές πάνω από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Εν μέρει περπατάμε

Διαβάστε περισσότερα

8ήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

8ήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr 8ήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη Αναχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου Σχολική χρονιά ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου Σχολική χρονιά ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου Σχολική χρονιά 2018-2019 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Έχουμε αναμμένα τα φώτα, μόνο, όταν χρειάζεται Κλείνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε Κλείνουμε πόρτες και παράθυρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ. Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8. Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR. Λάρνακα Ηράκλειο OA :50 20:20

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ. Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8. Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR. Λάρνακα Ηράκλειο OA :50 20:20 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8 Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR Λάρνακα Ηράκλειο OA 463 18:50 20:20 Ηράκλειο Λάρνακα OA 462 21:00 22:25 1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

H Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια εμνευσμένη συλλογή τοπίων. φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Η ψυχή της Δυτικής Ελλάδας κρύβεται στην Αρχαία Ολυμπία,

H Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια εμνευσμένη συλλογή τοπίων. φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Η ψυχή της Δυτικής Ελλάδας κρύβεται στην Αρχαία Ολυμπία, H Δυτική Ελλάδα αποτελεί μια εμνευσμένη συλλογή τοπίων φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Η ψυχή της Δυτικής Ελλάδας κρύβεται στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού στην ανθρώπινη

Διαβάστε περισσότερα

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά blue green greece Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνό. Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι

Διαβάστε περισσότερα

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (3) Γενικά Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει "λευκή πόλη". Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα,

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της».

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της». Το σχολείο μας συνεχίζει φέτος, για τρίτη σχολική χρονιά, να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Οικολoγικά Σχολεία, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια νέα εμπειρία. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ : Α.Σ. ΛΙΝΤΟ & ΔΟΞΑ ΜΑΣΤΑΜΠΑ ΝΕΟΙ ΛΙΝΤΟ ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ: LIDOSOCCER ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις!

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Ημέρες Ταξιδιού 4 Έχοντας ως βάση των εξορμήσεών μας το χωριό Αλτομιρά και το Moorea Ilia House, ανακαλύπτουμε τη φύση της Μεσσηνίας! Φαράγγια,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

11ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας Προκήρυξη

11ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κ.Δ. Μακεδονίας Προκήρυξη 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Οι σκακιστικοί σύλλογοι Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος», «Σκακιστάκος» και «Δούρειος Ίππος» σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Α. Π. Ο Δ Α Φ Ν Η Α Γ Ι Ο Υ Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Ο Υ Καπετανάκη 8 & Σάμου 31 Άγιος Δημητριος Τηλ.:

Α. Π. Ο Δ Α Φ Ν Η Α Γ Ι Ο Υ Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Ο Υ Καπετανάκη 8 & Σάμου 31 Άγιος Δημητριος Τηλ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Α.Π.Ο. ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΛΕΪ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Άγιος Δημήτριος, 06/05/2019 Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

«Η μάνα Ηπειρώτισσα» - Γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων Νίκη Χύτα

«Η μάνα Ηπειρώτισσα» - Γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων Νίκη Χύτα Τις μέρες του καλοκαιριού είχα την τύχη να βρεθώ τόσο εγώ όσο και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων στην όμορφη περιοχή της Ηπείρου με την παρθένα φύση, με την πλούσια

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Εκπαίδευση για την Αειφορία. Έτος: 2008 2009

Προγράμματα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Εκπαίδευση για την Αειφορία. Έτος: 2008 2009 Προγράμματα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Εκπαίδευση για την Αειφορία 1. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Έτος: 2008 2009 Το πρόγραμμα είναι τριήμερο και απευθύνεται σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΟΡΕΑΣ. Παρατήρηση πουλιών. Περιήγηση στις λίμνες του Πάρκου Παιδικά εργαστήρια Διαγωνισμοί. Παρατήρηση πουλιών

ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΟΡΕΑΣ. Παρατήρηση πουλιών. Περιήγηση στις λίμνες του Πάρκου Παιδικά εργαστήρια Διαγωνισμοί. Παρατήρηση πουλιών ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΟΡΕΑΣ 11:00-14:00 ΑΤΤΙΚΗ Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», Ίλιον Περιήγηση στις λίμνες του Πάρκου τηλ. 210 2316977, 210 8228704 e-mail: park@ornithologiki.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2016 ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΛΙΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2016 ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΛΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2016 ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΛΙΟΥ Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 13 ου Δημοτικού Σχολείου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Φροντίζουμε την περιοχή μας. Παίρνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε και αναβαθμίζουν τη

Διαβάστε περισσότερα