ιοργανική συµφωνία σχετικά µε ένα κοινό Μητρώο ιαφάνειας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ιοργανική συµφωνία σχετικά µε ένα κοινό Μητρώο ιαφάνειας"

Transcript

1 P7_TA-PROV(2011)0222 ιοργανική συµφωνία σχετικά µε ένα κοινό Μητρώο ιαφάνειας Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 11ης Μαΐου 2011 σχετικά µε τη σύναψη διοργανικής συµφωνίας µεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής σχετικά µε ένα κοινό Μητρώο ιαφάνειας (2010/2291(ACI)) Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την απόφαση της ιάσκεψης των Προέδρων της 18ης Νοεµβρίου 2010, έχοντας υπόψη το σχέδιο συµφωνίας µεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθιέρωση ενός Μητρώου ιαφάνειας για οργανώσεις και αυτοαπασχολούµενα άτοµα που συµµετέχουν στη διαµόρφωση και εφαρµογή των πολιτικών της ΕΕ (αποκαλούµενη εφεξής «η συµφωνία»), έχοντας υπόψη το ψήφισµά του της 8ης Μαΐου 2008 σχετικά µε την ανάπτυξη του πλαισίου των δραστηριοτήτων των εκπροσώπων οµάδων ειδικών συµφερόντων στα ευρωπαϊκά θεσµικά όργανα 1, έχοντας υπόψη το άρθρο 127, παράγραφος 1, του Κανονισµού του, έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Συνταγµατικών Υποθέσεων (A7-0174/2011), A. λαµβάνοντας υπόψη ότι το άρθρο 11, παράγραφος 2, της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζει: «Τα θεσµικά όργανα διατηρούν ανοιχτό, διαφανή και τακτικό διάλογο µε τις αντιπροσωπευτικές ενώσεις και την κοινωνία των πολιτών», B. λαµβάνοντας υπόψη ότι η διαφάνεια αυτού του διαλόγου ενισχύεται από ένα κοινό µητρώο των οργανώσεων και των ατόµων που συµµετέχουν στη διαµόρφωση και εφαρµογή των πολιτικών της ΕΕ, Γ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το προαναφερθέν ψήφισµα του Κοινοβουλίου της 8ης Μαΐου 2008 έθεσε τις αρχές βάσει των οποίων το Κοινοβούλιο προσήλθε σε διαπραγµατεύσεις µε την Επιτροπή σχετικά µε το θέµα του κοινού µητρώου,. λαµβάνοντας υπόψη ότι οι απαραίτητες αλλαγές στον Κανονισµό του Κοινοβουλίου εισάγονται στην απόφασή του της 11ης Μαΐου 2011 σχετικά µε τροποποίηση του Κανονισµού του Κοινοβουλίου σε συνέχεια της καθιέρωσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή ενός κοινού Μητρώου ιαφάνειας 2, 1. θεωρεί ότι η συµφωνία αποτελεί ένα σηµαντικό πρώτο βήµα στην κατεύθυνση της µεγαλύτερης διαφάνειας και σκοπεύει να προτείνει σε εύθετο χρόνο την αναβάθµιση των προτύπων, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή ακεραιότητα της δηµόσιας διοίκησης της Ένωσης και η ενίσχυση των θεσµικών της κανόνων 1 2 ΕΕ C 271 Ε, , σ. 48. Κείµενα που εγκρίθηκαν, P7_TA-PROV(2011)0221.

2 2. επισηµαίνει ότι η ύπαρξη ενός κοινού µητρώου επιτρέπει να βρίσκονται όλες οι πληροφορίες σε ένα σηµείο, κάτι που διευκολύνει τους πολίτες να εξακριβώνουν ποιοι παράγοντες βρίσκονται σε επαφή µε τα θεσµικά όργανα παρατηρεί ότι αυτό διευκολύνει επίσης το έργο των ίδιων των αντιπροσώπων συµφερόντων οι οποίοι υποχρεούνται να εγγράφονται µία µόνο φορά 3. επαναλαµβάνει ωστόσο ότι το Κοινοβούλιο διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωµά του να αποφασίζει ποιος θα επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στους χώρους του 4. είναι της γνώµης ότι η συµφωνία θα παράσχει ισχυρό κίνητρο για καταχώρηση, δεδοµένου ότι θα καταστήσει αδύνατο για οποιονδήποτε να αποκτήσει κάρτα που παρέχει πρόσβαση στο Κοινοβούλιο εάν πρώτα δεν εγγραφεί 5. επαναλαµβάνει, ωστόσο, την έκκλησή του για υποχρεωτική καταχώρηση όλων των εκπροσώπων οµάδων συµφερόντων στο Μητρώο ιαφάνειας και ζητεί να αναληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες στο πλαίσιο της επικείµενης διαδικασίας επανεξέτασης για την προετοιµασία της µετάβασης στην υποχρεωτική καταχώρηση 6. εκφράζει τη λύπη του επειδή το Συµβούλιο δεν έχει ακόµη καταστεί µέρος της συµφωνίας, αν και αυτό είναι κρίσιµης σηµασίας προκειµένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια σε όλα τα στάδια της νοµοθετικής διαδικασίας σε επίπεδο Ένωσης χαιρετίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι το Συµβούλιο έχει αναφέρει ότι θα γίνει µέρος της συµφωνίας καλεί το Συµβούλιο να προσχωρήσει στο κοινό µητρώο το συντοµότερο δυνατό 7. χαιρετίζει ειδικότερα τις ακόλουθες πτυχές που περιέχονται στη συµφωνία: α) την αλλαγή του ονόµατος του µητρώου σε «Μητρώο ιαφάνειας» β) το εύρος του µητρώου, το οποίο καλύπτει όλους τους σχετικούς παράγοντες, αλλά εξαιρεί, µεταξύ άλλων, τους κοινωνικούς εταίρους ως παράγοντες του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και εκκλησίες, πολιτικά κόµµατα και τοπικές, περιφερειακές και δηµοτικές αρχές (συµπεριλαµβανοµένων των αντιπροσωπειών που αποτελούν µέρος της διοίκησής τους) λαµβάνοντας υπόψη τον θεσµικό τους ρόλου δυνάµει των συνθηκών καθώς και της παραγράφου 10, στοιχείο β), και των παραγράφων 11, 12 και 13 της συµφωνίας, οι εν λόγω οργανώσεις δεν εµπίπτουν στο πεδίο εφαρµογής του µητρώου αυτό πρέπει να διευκρινιστεί κατά την πρώτη αναθεώρηση της συµφωνίας το Κοινοβούλιο επιθυµεί όπως η Επιτροπή αναφέρει εάν συµφωνεί µε την παρούσα πρόταση γ) το γεγονός ότι το µητρώο διασφαλίζει διαφάνεια για το ευρύ φάσµα επαφών των ευρωπαϊκών θεσµικών οργάνων, και συγκεκριµένα, συγκεντρώνει, σε χωριστά κεφάλαια, εκπροσώπους ειδικών συµφερόντων, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και εκπροσώπους των δηµόσιων αρχών, διακρίνοντας µε τον τρόπο αυτό τους διαφορετικούς ρόλους των εκπροσώπων οµάδων συµφερόντων και των επίσηµων συνοµιλητών των θεσµικών οργάνων της Ένωσης δ) το αίτηµα δηµοσιοποίησης των σχετικών οικονοµικών στοιχείων ε) τη λήψη δεσµευτικών µέτρων σε περίπτωση παράλειψης συµµόρφωσης µε τον κώδικα δεοντολογίας που προσαρτάται στη συµφωνία

3 8. θεωρεί ότι οι κανόνες που εφαρµόζονται στους εκπροσώπους δηµοσίων αρχών και οργανώσεων που υπηρετούν τα δηµόσια συµφέροντα, οι οποίες δεσµεύονται από τις συνταγµατικές διατάξεις και τα θεµελιώδη δικαιώµατα, δεν πρέπει να είναι ταυτόσηµοι µε εκείνους που εφαρµόζονται στους εκπροσώπους ειδικών συµφερόντων εκτιµά ειδικότερα ότι πρόσκληση για καταχώρηση θα πρέπει να απευθύνεται µόνο στους δηµόσιους οργανισµούς που διαθέτουν αυτοτέλεια, αλλά όχι και στις ίδιες τις δηµόσιες αρχές 9. ζητεί να θεσπίσει το Προεδρείο του ένα σύστηµα, στο πλαίσιο του οποίου όλοι οι εκπρόσωποι οµάδων συµφερόντων που εµπίπτουν στο πεδίο εφαρµογής του µητρώου και στους οποίους έχει παρασχεθεί η δυνατότητα συνάντησης µε αρµόδιο επί του θέµατος βουλευτή σχετικά µε συγκεκριµένο νοµοθετικό φάκελο θα καταχωρούνται µε µνεία της εν λόγω συνάντησης στην αιτιολογική έκθεση που θα προσαρτάται στην έκθεση ή τη σύσταση που αφορά το σχετικό σχέδιο νοµοθετικής πράξης 10. εγκρίνει τη σύναψη της προσαρτηµένης συµφωνίας, λαµβάνοντας υπόψη το περιεχόµενο της παρούσας απόφασης, και αποφασίζει να την προσαρτήσει στον Κανονισµό του 11. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει την παρούσα απόφαση στο Συµβούλιο και την Επιτροπή, προς ενηµέρωση.

4 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (εφεξής «τα µέρη»): Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα το άρθρο 11, παράγραφοι 1 και 2, τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα το άρθρο 295, και τη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατοµικής Ενέργειας (ΕΚΑΕ) (εφεξής «οι Συνθήκες»), Εκτιµώντας ότι οι διαµορφωτές των ευρωπαϊκών πολιτικών δεν ενεργούν αποκοµµένοι από την κοινωνία των πολιτών, αλλά διατηρούν ανοικτό, διαφανή και τακτικό διάλογο µε αντιπροσωπευτικές ενώσεις και µε την κοινωνία των πολιτών, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ: I. Καθιέρωση του Μητρώου ιαφάνειας 1. Σε συµφωνία µε τη δέσµευσή τους υπέρ τη διαφάνειας, τα µέρη συµφωνούν να καθιερώσουν και να θέσουν σε λειτουργία ένα κοινό «Μητρώο ιαφάνειας» (εφεξής «το Μητρώο») για την καταχώριση και επίβλεψη οργανώσεων και αυτοαπασχολούµενων ατόµων που συµµετέχουν στη διαµόρφωση και εφαρµογή των πολιτικών της ΕΕ. II. Βασικές αρχές λειτουργίας του Μητρώου 2. Η καθιέρωση και λειτουργία του Μητρώου στηρίζεται στα υπάρχοντα συστήµατα µητρώων που σχεδιάστηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία στο µεν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1996, στη δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο 2008, όπως συµπληρώθηκαν χάρη στο έργο της σχετικής Μεικτής Οµάδας Εργασίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις αναπροσαρµογές που έγιναν βάσει της αποκτηθείσας εµπειρίας και της συµβολής των ενδιαφεροµένων όπως περιγράφονται στην Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 28ης Οκτωβρίου 2009 µε τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη ιαφάνεια: µητρώο των εκπροσώπων συµφερόντων, ένας χρόνος µετά» 1. Η προσπάθεια αυτή δεν επηρεάζει ούτε έχει επίπτωση στους στόχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ορίζονται στο ψήφισµά του της 8ης Μαΐου 2008 σχετικά µε την ανάπτυξη του πλαισίου των δραστηριοτήτων των εκπροσώπων οµάδων ειδικών συµφερόντων στα ευρωπαϊκά θεσµικά όργανα Η καθιέρωση και λειτουργία του Μητρώου τηρεί τις γενικές αρχές του δικαίου της Ένωσης, συµπεριλαµβανοµένων των αρχών της αναλογικότητας και της απαγορεύσεως των διακρίσεων. 4. Η καθιέρωση και λειτουργία του Μητρώου σέβεται το δικαίωµα των Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ασκούν την κοινοβουλευτική εντολή τους χωρίς περιορισµούς, 1 2 COM(2009)0612. ΕΕ C 271 Ε, , σ. 48.

5 και δεν εµποδίζει την είσοδο των ψηφοφόρων των Βουλευτών στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 5. Η καθιέρωση και λειτουργία του Μητρώου δεν επηρεάζει τις αρµοδιότητες ή τα δικαιώµατα των µερών ούτε επηρεάζει τις οργανωτικές εξουσίες εκάστου εξ αυτών. 6. Τα µέρη καταβάλλουν προσπάθειες να µεταχειρίζονται ισότιµα όλους τους φορείς που µετέχουν σε παρόµοιες δραστηριότητες, και επιτρέπουν να ισχύουν ίσοι όροι για την καταχώριση οργανώσεων και αυτοαπασχολούµενων ατόµων που συµµετέχουν στη διαµόρφωση και εφαρµογή των πολιτικών της ΕΕ. III. οµή του Μητρώου 7. Το Μητρώο περιλαµβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: α) δέσµη οδηγιών για: - το πεδίο του Μητρώου, τις επιλέξιµες δραστηριότητες και τις εξαιρέσεις - τα τµήµατα που είναι ανοικτά προς καταχώριση (Παράρτηµα 1) - απαιτούµενες πληροφορίες για τους εγγεγραµµένους, συµπεριλαµβανοµένων των απαιτήσεων δηµοσιοποίησης οικονοµικών στοιχείων (Παράρτηµα 2) β) κώδικα δεοντολογίας (Παράρτηµα 3) γ) µηχανισµό καταγγελιών και µέτρων που θα λαµβάνονται σε περίπτωση µη συµµόρφωσης προς τον κώδικα δεοντολογίας, συµπεριλαµβανοµένης της διαδικασίας διερεύνησης και διεκπεραίωσης των καταγγελιών (Παράρτηµα 4). IV. Πεδίο του Μητρώου ραστηριότητες που καλύπτονται 8. Το πεδίο του Μητρώου καλύπτει, εξαιρέσει των περιγραφοµένων στο τµήµα IV, όλες τις δραστηριότητες που ασκούνται µε σκοπό τον άµεσο ή έµµεσο επηρεασµό της διαµόρφωσης ή εφαρµογής πολιτικής και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων των οργάνων της ΕΕ, ανεξαρτήτως του χρησιµοποιούµενου διαύλου ή µέσου επικοινωνίας, για παράδειγµα αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες, µέσα ενηµέρωσης, επαφές µε επαγγελµατίες µεσάζοντες, οµάδες προβληµατισµού ( think tanks ), πλατφόρµες, φόρα, ενηµερωτικές εκστρατείες και πρωτοβουλίες βάσης. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαµβάνουν, µεταξύ άλλων, επικοινωνία µε Βουλευτές, µονίµους υπαλλήλους ή λοιπό προσωπικό των οργάνων της ΕΕ, σύνταξη, διανοµή και αποστολή επιστολών, ενηµερωτικού υλικού ή εγγράφων που προβάλλουν επιχειρήµατα και θέσεις, και διοργάνωση εκδηλώσεων, συναντήσεων ή διαφηµιστικών δραστηριοτήτων και κοινωνικών εκδηλώσεων ή διασκέψεων, µε αποστολή σχετικών προσκλήσεων σε Βουλευτές, µονίµους υπαλλήλους ή λοιπό προσωπικό των οργάνων της ΕΕ. Επίσης περιλαµβάνονται οι προαιρετικές συνδροµές και η συµµετοχή σε επίσηµες διαβουλεύσεις επί προβλεποµένων νοµοθετικών ή άλλων νοµικών πράξεων της Ένωσης και σε άλλες δηµόσιες διαβουλεύσεις.

6 9. Αναµένεται από όλες τις οργανώσεις και τα αυτοαπασχολούµενα άτοµα, ανεξαρτήτως νοµικού καθεστώτος, που εµπλέκονται σε δραστηριότητες που εµπίπτουν στο πεδίο του Μητρώου, να εγγραφούν σε αυτό 1. ραστηριότητες που εξαιρούνται 10. Οι παρακάτω δραστηριότητες εξαιρούνται από το πεδίο του Μητρώου: α) δραστηριότητες που αφορούν την παροχή νοµικών και άλλων επαγγελµατικών συµβουλών, στο βαθµό που σχετίζονται µε την άσκηση του θεµελιώδους δικαιώµατος ενός πελάτη σε δίκαιη δίκη, συµπεριλαµβανοµένου του δικαιώµατος υπεράσπισης σε διοικητικές διαδικασίες, έτσι όπως ασκούνται από δικηγόρους ή άλλους ενεχόµενους επαγγελµατίες. Oι ακόλουθες δραστηριότητες δεν εµπίπτουν στο πεδίο του Μητρώου (ανεξαρτήτως των πραγµατικά εµπλεκοµένων µερών): συµβουλευτικές εργασίες και επαφές µε δηµόσιους φορείς µε σκοπό την καλύτερη ενηµέρωση ενός πελάτη σχετικά µε µια γενική νοµική κατάσταση ή σχετικά µε τη συγκεκριµένη νοµική κατάσταση, ή την παροχή συµβουλών για τη σκοπιµότητα ή νοµιµότητα ενός συγκεκριµένου νοµικού ή διοικητικού διαβήµατος στο πλαίσιο της κειµένης νοµοθεσίας η παροχή συµβουλών σε πελάτη µε σκοπό να βεβαιωθεί ότι οι δραστηριότητές του είναι σύµφωνες προς το νόµο η εκπροσώπηση στο πλαίσιο µιας συµβιβαστικής ή διαµεσολαβητικής διαδικασίας που αποσκοπεί στο να αποτραπεί η παραποµπή µιας διένεξης στις δικαστικές ή διοικητικές αρχές. Τούτο ισχύει για όλους τους επιχειρηµατικούς κλάδους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν περιορίζεται σε ορισµένες συγκεκριµένες διαδικασίες (ανταγωνισµός). Στο βαθµό που µια εταιρία και οι σύµβουλοί της εµπλέκονται ως διάδικοι σε συγκεκριµένη νοµική ή διοικητική υπόθεση ή διαδικασία, κάθε δραστηριότητα απευθείας σχετιζόµενη µε αυτή την υπόθεση αλλά µη αποσκοπούσα αυτή καθαυτή στη µεταβολή του υφισταµένου νοµικού πλαισίου, δεν εµπίπτει στο πεδίο του Μητρώου. β) δραστηριότητες των κοινωνικών εταίρων ως συντελεστών του κοινωνικού διαλόγου (συνδικάτα, ενώσεις εργοδοτών, κλπ.) όταν εκτελούν τον ρόλο που τους αναθέτουν οι Συνθήκες. Τούτο ισχύει κατ' αναλογία σε οποιαδήποτε οντότητα που οι Συνθήκες προσδιορίζουν ρητώς για να διαδραµατίσει ένα θεσµικό ρόλο. γ) δραστηριότητες σε απάντηση απευθείας και εξατοµικευµένων αιτήσεων από όργανα της ΕΕ ή Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως είναι οι περιστασιακές ή τακτικές αιτήσεις ενηµέρωσης για συγκεκριµένα γεγονότα, στοιχεία ή για πραγµατογνωµοσύνες, και/ή οι προσωπικές προσκλήσεις συµµετοχής σε δηµόσιες ακροάσεις, ή συµµετοχής στις εργασίες συµβουλευτικών επιτροπών ή σε οποιοδήποτε ανάλογο φόρουµ. Ειδικές διατάξεις 11. Το Μητρώο δεν αφορά τις Εκκλησίες ή θρησκευτικές κοινότητες. Όµως, αναµένεται από τα γραφεία αντιπροσωπειών τους ή τους νοµικούς φορείς, οργανισµούς και δίκτυα που έχουν δηµιουργηθεί για να τις εκπροσωπούν στις σχέσεις τους µε τα όργανα της ΕΕ, καθώς και τις ενώσεις τους, να εγγραφούν σε αυτό. 1 εν αναµένεται να εγγραφούν οι κυβερνήσεις των κρατών µελών, οι κυβερνήσεις τρίτων χωρών, οι διεθνείς διακυβερνητικοί οργανισµοί και οι διπλωµατικές αποστολές τους.

7 12. Το Μητρώο δεν αφορά τα πολιτικά κόµµατα. Όµως, αναµένεται από όλες τις οργανώσεις που αυτά δηµιουργούν ή στηρίζουν οι οποίες συµµετέχουν σε δραστηριότητες εµπίπτουσες στο πεδίο του Μητρώου να εγγραφούν σε αυτό. 13. Το Μητρώο δεν αφορά τις τοπικές, περιφερειακές και δηµοτικές αρχές. Όµως, αναµένεται από τα γραφεία αντιπροσωπειών τους ή νοµικούς φορείς, οργανισµούς και δίκτυα που έχουν δηµιουργηθεί για να τις εκπροσωπούν στις σχέσεις τους µε τα όργανα της ΕΕ, καθώς και τις ενώσεις τους, να εγγραφούν σε αυτό. 14. Αναµένεται να εγγραφούν στο Μητρώο τα δίκτυα, πλατφόρµες ή άλλες µορφές συλλογικής δράσης χωρίς νοµικό καθεστώς ή νοµική προσωπικότητα αλλά που αποτελούν de facto πηγή οργανωµένου επηρεασµού και συµµετέχουν σε δραστηριότητες εµπίπτουσες στο πεδίο του Μητρώου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα µέλη τους θα πρέπει να δηλώνουν ένα εξ αυτών ως υπεύθυνο επικοινωνίας για τις σχέσεις τους µε τους υπευθύνους του Μητρώου. 15. ραστηριότητες λαµβανόµενες υπόψη για την δήλωση οικονοµικών συµφερόντων προς εγγραφή στο Μητρώο είναι εκείνες που απευθύνονται σε όλα τα όργανα, οργανισµούς και φορείς της ΕΕ, και στα µέλη, τους µονίµους υπαλλήλους και λοιπό προσωπικό τους. Στις δραστηριότητες αυτές περιλαµβάνονται επίσης εκείνες που απευθύνονται σε φορείς κρατών µελών που ενεργούν σε επίπεδο ΕΕ συµµετέχοντας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της ΕΕ. 16. Τα ευρωπαϊκά δίκτυα, οµοσπονδίες, ενώσεις ή πλατφόρµες προτρέπονται να εκδώσουν κοινές, διαφανείς κατευθυντήριες οδηγίες για τα µέλη τους, όπου θα προσδιορίζονται οι δραστηριότητες που εµπίπτουν στο πεδίο του Μητρώου. Αναµένεται από αυτά να δηµοσιοποιήσουν τις εν λόγω κατευθυντήριες οδηγίες. V. Κανόνες που ισχύουν για εγγεγραµµένους στο Μητρώο 17. Με την εγγραφή τους, οι ενδιαφερόµενες οργανώσεις και τα άτοµα: - δέχονται τη δηµοσιοποίηση των πληροφοριών που υποβάλλουν προκειµένου να συµπεριληφθούν στο Μητρώο, - δέχονται να ενεργούν σύµφωνα µε τον κώδικα δεοντολογίας και, κατά περίπτωση, να υποβάλλουν το κείµενο οποιουδήποτε επαγγελµατικού κώδικα δεοντολογίας ο οποίος τις/τα δεσµεύει, - εγγυώνται πως οι πληροφορίες που υπέβαλαν προκειµένου να συµπεριληφθούν στο Μητρώο είναι σωστές, - δέχονται πως οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος τους θα εξεταστεί βάσει των κανόνων του κώδικα δεοντολογίας που διέπει το Μητρώο, - δέχονται να τους επιβληθεί κάθε µέτρο που θα αποφασισθεί σε περίπτωση παραβίασης του κώδικα δεοντολογίας και γνωρίζουν πως τα µέτρα που προβλέπει το Παράρτηµα 4 µπορούν να εφαρµοσθούν σε βάρος τους σε περίπτωση µη συµµόρφωσής τους προς τους κανόνες που καθορίζονται στον κώδικα δεοντολογίας, - λαµβάνουν γνώση πως τα µέρη δύνανται, κατόπιν αιτήσεως και µε την επιφύλαξη των διατάξεων του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 του Ευρωπαϊκού

8 Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της 30ής Μαΐου 2001 για την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συµβουλίου και της Επιτροπής 1, να υποχρεωθούν να δηµοσιοποιήσουν αλληλογραφία και άλλα έγγραφα που αφορούν τις δραστηριότητες των εγγεγραµµένων. VI. Μέτρα σε περίπτωση µη συµµόρφωσης προς τον κώδικα δεοντολογίας 18. Η µη συµµόρφωση προς τον κώδικα δεοντολογίας από εγγεγραµµένους ή τους εκπροσώπους τους µπορεί, µετά από έρευνα που θα λάβει δεόντως υπόψη την αρχή της αναλογικότητας και του δικαιώµατος υπεράσπισης, να οδηγήσει στην επιβολή µέτρων που καθορίζονται στο Παράρτηµα 4 όπως η αναστολή εγγραφής ή η διαγραφή από το Μητρώο και, όπου χρειάζεται, η ανάκληση των καρτών ελευθέρας εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που έχουν εκδοθεί για τα συγκεκριµένα άτοµα ή, ενδεχοµένως, για τους φορείς που εκπροσωπούν. Οι αποφάσεις επιβολής τέτοιων µέτρων µπορούν να δηµοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Μητρώου. 19. Οποιοσδήποτε µπορεί να υποβάλει καταγγελία, τεκµηριωµένη µε γεγονότα, σχετικά µε πιθανές περιπτώσεις µη συµµόρφωσης προς τον κώδικα δεοντολογίας, βάσει της διαδικασίας του Παραρτήµατος 4. VII. Εφαρµογή 20. Οι Γενικοί Γραµµατείς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία του συστήµατος και για όλες τις βασικές επιχειρησιακές πτυχές, και µε κοινή συµφωνία λαµβάνουν τα αναγκαία µέτρα για την εφαρµογή της παρούσας συµφωνίας. 21. Για την λειτουργία του συστήµατος, οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συγκροτήσουν µια κοινή επιχειρησιακή δοµή, την «κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας». Αυτή θα αποτελείται από µια οµάδα µονίµων υπαλλήλων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει των όρων που θα συµφωνηθούν µεταξύ των αρµοδίων υπηρεσιών. Η κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας ενεργεί υπό τον συντονισµό ενός Προϊσταµένου Μονάδας της Γενικής Γραµµατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα καθήκοντά της θα περιλαµβάνουν την εφαρµογή µέτρων που θα συµβάλλουν στην ποιότητα του περιεχοµένου του Μητρώου. 22. Η έκδοση και ο έλεγχος των καρτών ελευθέρας εισόδου µακράς διαρκείας για τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσει, ως διαδικασία, να διεκπεραιώνεται από το εν λόγω όργανο. Τέτοιες κάρτες θα εκδίδονται µόνο για άτοµα που εκπροσωπούν ή εργάζονται σε οργανώσεις εµπίπτουσες στο πεδίο του Μητρώου, εφόσον οι εν λόγω οργανώσεις ή τα άτοµα αυτά εγγραφούν. Ωστόσο, η εγγραφή δεν δίνει κανένα αυτόµατο δικαίωµα σε τέτοια κάρτα ελευθέρας εισόδου. 23. Αν και τα µέρη θα χειρίζονται το σύστηµα από κοινού, διατηρούν την ελευθερία να χρησιµοποιούν το Μητρώο ανεξάρτητα για τους δικούς τους σκοπούς, συµπεριλαµβανοµένης της προσφοράς κινήτρων όπως η διαβίβαση πληροφοριών στους εγγεγραµµένους κατά την έναρξη δηµοσίων διαβουλεύσεων ή τη διοργάνωση εκδηλώσεων. 1 ΕΕ L 145, , σ. 43.

9 24. Τα µέρη διοργανώνουν τη δέουσα εκπαίδευση και εσωτερική επικοινωνία, ώστε να ενηµερώνουν τα Μέλη και το προσωπικό τους για το κοινό Μητρώο και τη διαδικασία καταγγελιών. 25. Τα µέρη λαµβάνουν τα δέοντα εξωτερικά µέτρα για να γνωστοποιηθεί η ύπαρξη του Μητρώου και να προωθηθεί η χρήση του. 26. Μια σειρά βασικών στατιστικών, που θα εξάγονται από τη βάση δεδοµένων του Μητρώου, δηµοσιεύονται τακτικά στην ιστοσελίδα Europa και είναι διαθέσιµες µέσω µηχανής αναζήτησης φιλικής προς τον χρήστη. Το δηµόσιο περιεχόµενο της εν λόγω βάσης δεδοµένων διατίθεται κατόπιν αίτησης σε ηλεκτρονική µορφή αναγνωριζόµενη από µηχάνηµα. 27. Μετά από συνεννόηση µε τους ενδιαφεροµένους, οι Γενικοί Γραµµατείς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποβάλλουν ετήσια έκθεση για τη λειτουργία του Μητρώου στους αρµοδίους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. VIII. Συµµετοχή άλλων οργάνων και φορέων 28. Το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο και το Συµβούλιο προσκαλούνται να συµµετάσχουν στο Μητρώο. Τα άλλα όργανα, φορείς και οργανισµοί της ΕΕ προτρέπονται επίσης να κάνουν χρήση του συστήµατος ως µέσου αναφοράς για τις δικές τους σχέσεις µε οργανώσεις και αυτοαπασχολούµενα άτοµα που συµµετέχουν στη διαµόρφωση και εφαρµογή των πολιτικών της ΕΕ. IX. Τελικές διατάξεις 29. Η µετάβαση από τα υφιστάµενα µητρώα των µερών στο νέο κοινό Μητρώο θα πραγµατοποιηθεί στη διάρκεια µιας µεταβατικής περιόδου δώδεκα µηνών από την ηµέρα έναρξης λειτουργίας του κοινού Μητρώου. Οι οργανώσεις και τα άτοµα που είναι επί του παρόντος εγγεγραµµένα σε οποιοδήποτε εκ των δυο συστηµάτων καλούνται να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο κοινό σύστηµα. Μόλις το κοινό Μητρώο τεθεί σε λειτουργία: - οι εγγεγραµµένοι θα έχουν τη δυνατότητα να µεταφέρουν την ισχύουσα εγγραφή τους στο κοινό Μητρώο την ηµεροµηνία της επιλογής τους αλλά το αργότερο την ηµέρα ανανέωσης της εγγραφής τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή, για όσους είναι εγγεγραµµένοι µόνο στο µητρώο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το αργότερο στο τέλος της δωδεκάµηνης περιόδου από την έναρξη λειτουργίας - οποιαδήποτε νέα εγγραφή ή επικαιροποίηση υφισταµένων δεδοµένων θα είναι δυνατή µόνο µέσω του κοινού Μητρώου. 30. Το κοινό Μητρώο υποβάλλεται σε αναθεώρηση το αργότερο εντός των δυο ετών από την έναρξη λειτουργίας του.

10 Παράρτηµα 1 «Μητρώο ιαφάνειας» Οργανώσεις και αυτοαπασχολούµενα άτοµα που συµµετέχουν στη διαµόρφωση και εφαρµογή των πολιτικών της ΕΕ Τµήµατα I - Γραφεία συµβούλων/ εταιρίες νοµικών/αυτοαπασχολούµενοι σύµβουλοι Χαρακτηριστικά/παρατηρήσεις Τοµέας Γραφεία συµβούλων Εταιρίες που βάσει σύµβασης ασκούν δραστηριότητες που περιλαµβάνουν την εκπροσώπηση οµάδων συµφερόντων (lobbying), την προώθηση συµφερόντων, δηµόσιες υποθέσεις και σχέσεις µε δηµόσιες αρχές Τοµέας Εταιρίες νοµικών Εταιρίες νοµικών που βάσει σύµβασης ασκούν δραστηριότητες που περιλαµβάνουν την εκπροσώπηση οµάδων συµφερόντων (lobbying), την προώθηση συµφερόντων, δηµόσιες υποθέσεις και σχέσεις µε δηµόσιες αρχές Τοµέας Αυτοαπασχολούµενοι σύµβουλοι Αυτοαπασχολούµενοι σύµβουλοι ή δικηγόροι που βάσει σύµβασης ασκούν δραστηριότητες που περιλαµβάνουν την εκπροσώπηση οµάδων συµφερόντων (lobbying), την προώθηση συµφερόντων, δηµόσιες υποθέσεις και σχέσεις µε δηµόσιες αρχές II - Εσωτερικοί (in-house) εκπρόσωποι οµάδων συµφερόντων και εµπορικές/επαγγελµατικές ενώσεις Τοµέας Εταιρίες και όµιλοι Εταιρίες ή όµιλοι εταιριών (µε ή χωρίς νοµικό καθεστώς) που διαθέτουν υπαλλήλους τους (in-house) για να ασκούν, για δικό τους λογαριασµό, δραστηριότητες που περιλαµβάνουν την εκπροσώπηση οµάδων συµφερόντων (lobbying), την προώθηση συµφερόντων, δηµόσιες υποθέσεις και σχέσεις µε δηµόσιες αρχές Τοµέας Τοµέας Τοµέας Εµπορικές, επιχειρηµατικές και επαγγελµατικές ενώσεις Συνδικάτα Λοιπές συναφείς οργανώσεις III - Μη κυβερνητικές οργανώσεις Τοµέας Μη κυβερνητικές οργανώσεις, πλατφόρµες και δίκτυα και συναφείς IV Οµάδες προβληµατισµού, ερευνητικά και ακαδηµαϊκά ιδρύµατα Μη κερδοσκοπικοί οργανισµοί (µε ή χωρίς νοµικό καθεστώς), µη εξαρτηµένοι από δηµόσιες αρχές, πολιτικά κόµµατα ή εµπορικούς οργανισµούς. Περιλαµβάνονται τα ιδρύµατα, τα φιλανθρωπικά ιδρύµατα κλπ. Τοµέας Οµάδες προβληµατισµού και ερευνητικά ιδρύµατα Εξειδικευµένες οµάδες προβληµατισµού και ερευνητικά ιδρύµατα που ασχολούνται µε τις δραστηριότητες και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τοµέας Ακαδηµαϊκά ιδρύµατα Ιδρύµατα µε κεντρικό σκοπό την παιδεία αλλά που ασχολούνται µε τις δραστηριότητες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. V Οργανώσεις που εκπροσωπούν εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες Τοµέας Οργανώσεις που εκπροσωπούν εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες VI Οργανώσεις που εκπροσωπούν τοπικές, περιφερειακές και δηµοτικές αρχές, λοιποί δηµόσιοι ή µικτοί φορείς κλπ. Τοµέας Τοπικές, περιφερειακές και δηµοτικές αρχές (υποεθνικό επίπεδο) Σηµ.: Το Μητρώο δεν αφορά τις ίδιες τις Εκκλησίες Νοµικά πρόσωπα, γραφεία ή δίκτυα που δηµιουργήθηκαν για να ασκούν δραστηριότητες εκπροσώπησης Σηµ.: Το Μητρώο δεν αφορά τις ίδιες τις δηµόσιες αρχές Νοµικά πρόσωπα, γραφεία εκπροσώπησης, ενώσεις ή δίκτυα που δηµιουργήθηκαν για να εκπροσωπούν τοπικές, περιφερειακές και δηµοτικές αρχές (υπο-εθνικό επίπεδο) Τοµέας Λοιποί δηµόσιοι ή µικτοί φορείς κλπ. Περιλαµβάνονται λοιποί οργανισµοί δηµοσίου ή µικτού (δηµοσίου-ιδιωτικού) καθεστώτος

11 Παράρτηµα 2 Απαιτούµενες πληροφορίες εκ µέρους των εγγεγραµµένων Ι. ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - επωνυµία, διεύθυνση, αριθµός τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση, ιστοσελίδα του οργανισµού - α) στοιχεία ταυτότητας του νοµικά υπεύθυνου του οργανισµού και β) ονοµατεπώνυµο του διευθυντή ή διοικούντος ή, όπου απαιτείται, κύριου προσώπου επικοινωνίας σε σχέση µε τις δραστηριότητες που καλύπτονται από το Μητρώο ονοµατεπώνυµα των ατόµων τα οποία έχουν αιτηθεί κάρτα εισόδου στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 1 - αριθµός ατόµων (Μελών, υπαλλήλων κλπ.) που ενέχονται σε δραστηριότητες εµπίπτουσες στο πεδίο του Μητρώου. - σκοπός/εντολή τοµείς ενδιαφέροντος δραστηριότητες χώρες δραστηριοποίησης διασυνδέσεις µε δίκτυα γενικές πληροφορίες εµπίπτουσες στο πεδίο του Μητρώου - όπου απαιτείται, αριθµός µελών (ατόµων ή οργανώσεων). ΙΙ. ΕΙ ΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ A. ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Κύριες νοµοθετικές προτάσεις καλυφθείσες κατά το προηγούµενο έτος από δραστηριότητες του εγγεγραµµένου εµπίπτουσες στο πεδίο του Μητρώου ιαφάνειας. B. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όλα τα υποβαλλόµενα οικονοµικά στοιχεία θα πρέπει να καλύπτουν ένα πλήρες έτος λειτουργίας και να αφορούν το πλέον πρόσφατο κλείσιµο οικονοµικής χρήσης από την ηµεροµηνία εγγραφής ή ανανέωσής της. εν αποκλείεται η επικάλυψη. Η δήλωση οικονοµικών στοιχείων που υποβάλλουν γραφεία συµβούλων/εταιρίες νοµικών/αυτοαπασχολούµενοι σύµβουλοι για τους πελάτες τους (κατάλογος και πίνακας) δεν απαλλάσσει τους πελάτες αυτούς από την υποχρέωση να συµπεριλάβουν στις δικές τους δηλώσεις αυτές τις συµβατικές δραστηριότητες προκειµένου να µην υποτιµάται η δηλούµενη οικονοµική επιβάρυνσή τους. - Γραφεία συµβούλων/εταιρίες νοµικών/αυτοαπασχολούµενοι σύµβουλοι (Τµήµα I του Παραρτήµατος 1): πρέπει να παρέχονται λεπτοµέρειες για τον κύκλο εργασιών που 1 Θα ζητείται στους εγγεγραµµένους να παρέχουν αυτή την πληροφορία στο τέλος της διαδικασίας εγγραφής, προς υποβολή στις αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τα ονόµατα των ατόµων για τα οποία θα εκδοθούν κάρτες εισόδου θα εισαχθούν αυτοµάτως από το σύστηµα βάσει των επικαιροποιήσεων και στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αµέσως µόλις εγκριθεί η έκδοση κάρτας. Η εγγραφή δεν συνεπάγεται αυτόµατο δικαίωµα έκδοσης κάρτας εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

12 σχετίζεται µε δραστηριότητες εµπίπτουσες στο πεδίο του Μητρώου, καθώς και η σχετική σπουδαιότητα των πελατών τους βάσει του κατωτέρω πίνακα: Κύκλος εργασιών σε ευρώ > Τάξη µεγέθους σε ευρώ - Εσωτερικοί (in-house) εκπρόσωποι οµάδων συµφερόντων και εµπορικές/ επαγγελµατικές ενώσεις (Τµήµα II του Παραρτήµατος 1): πρέπει να παρέχεται εκτίµηση του κόστους των δραστηριοτήτων που εµπίπτουν στο πεδίο του Μητρώου. - Μη κυβερνητικές οργανώσεις, οµάδες προβληµατισµού, ακαδηµαϊκά και ερευνητικά ιδρύµατα - οργανώσεις που εκπροσωπούν εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες - οργανώσεις που εκπροσωπούν τοπικές, περιφερειακές και δηµοτικές αρχές, λοιποί δηµόσιοι ή µικτοί φορείς κλπ. (Τµήµατα ΙΙΙ έως VI του Παραρτήµατος 1): πρέπει να προσδιορίζεται ο συνολικός προϋπολογισµός, συνοδευόµενος από αναλυτικό πίνακα των βασικών πηγών χρηµατοδότησης. Επιπροσθέτως, για όλους τους εγγεγραµµένους: το ποσόν και πηγή χρηµατοδότησης ληφθείσης από όργανα της ΕΕ κατά το πιο πρόσφατο κλείσιµο οικονοµικής χρήσης, σε σχέση µε την ηµεροµηνία εγγραφής ή ανανέωσης.

13 Παράρτηµα 3 Κώδικας εοντολογίας Στις σχέσεις τους µε τα όργανα της ΕΕ και µε τα Μέλη τους, τους µόνιµους υπαλλήλους και λοιπό προσωπικό τους, οι εγγεγραµµένοι οφείλουν: α) να δηλώνουν το όνοµά τους και τον ή τους φορείς για τους οποίους εργάζονται ή τους οποίους εκπροσωπούν να δηλώνουν τα συµφέροντα, τους στόχους ή σκοπούς προς προώθηση και, όπου απαιτείται, να διευκρινίζουν τους πελάτες ή τα µέλη που εκπροσωπούν, β) να µην αποσπούν ή επιχειρούν να αποσπάσουν πληροφορίες ή αποφάσεις µε ανέντιµο τρόπο ή µε αθέµιτη πίεση ή µε ανάρµοστη συµπεριφορά, γ) να µην προβάλλουν ισχυρισµούς περί επισήµων σχέσεων µε την ΕΕ ή οποιοδήποτε από τα όργανά της στις συναλλαγές τους µε τρίτους, ούτε να παρουσιάζουν ψευδή εικόνα της εγγραφής τους προκειµένου να παραπλανήσουν τρίτους ή µόνιµους υπαλλήλους ή λοιπό προσωπικό της ΕΕ, δ) να µεριµνούν ώστε, στο βαθµό που τους είναι δυνατόν να γνωρίζουν, οι πληροφορίες τις οποίες παρέχουν κατά την εγγραφή και εν συνεχεία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους που εµπίπτουν στο πεδίο του Μητρώου να είναι πλήρεις, επικαιροποιηµένες και µη παραπλανητικές, ε) να µην πωλούν σε τρίτους αντίγραφα ή έγγραφα που έλαβαν από όργανο της ΕΕ, στ) να µην παρακινούν τα Μέλη των οργάνων της ΕΕ, τους µόνιµους υπαλλήλους ή το λοιπό προσωπικό της ΕΕ, ή τους βοηθούς ή ασκουµένους των εν λόγω Μελών, να παραβιάσουν τους κανόνες και τα πρότυπα συµπεριφοράς που τους διέπουν, ζ) εάν απασχολούν πρώην µονίµους ή λοιπούς υπαλλήλους της ΕΕ ή βοηθούς ή ασκουµένους των Μελών των οργάνων της ΕΕ, να σέβονται την υποχρέωση αυτών να τηρήσουν τους κανόνες και τις απαιτήσεις εµπιστευτικότητας που ισχύουν για αυτούς, η) να τηρούν όλους τους κανόνες περί δικαιωµάτων και υποχρεώσεων των πρώην Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πρώην Μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θ) να ενηµερώνουν εκείνους τους οποίους εκπροσωπούν για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα όργανα της ΕΕ. Τα άτοµα που εκπροσωπούν ή εργάζονται σε φορείς που έχουν εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο µε σκοπό την έκδοση προσωπικής µη µεταβιβάσιµης κάρτας εισόδου στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οφείλουν: ι) να τηρούν αυστηρώς τις διατάξεις του άρθρου 9 και του Παραρτήµατος X, καθώς και του άρθρου 2, παράγραφος 2 του Παραρτήµατος I του Κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ια) να µεριµνούν οι ίδιοι ώστε οποιαδήποτε υποστήριξη παρεχόµενη συµφώνως προς τις διατάξεις του άρθρου 2 του Παραρτήµατος Ι του Κανονισµού του Ευρωπαϊκού

14 Κοινοβουλίου να δηλώνεται στο οικείο Μητρώο, ιβ) για την αποφυγή τυχόν συγκρούσεων συµφερόντων, να λαµβάνουν την προηγούµενη συγκατάθεση του ή των ενδιαφεροµένων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως προς οποιαδήποτε συµβατική ή εργασιακή σχέση µε βοηθούς Βουλευτών, και ακολούθως να το δηλώνουν στο Μητρώο.

15 Παράρτηµα 4 Φάση 1: Υποβολή καταγγελίας ιαδικασία διερεύνησης και διεκπεραίωσης καταγγελιών 1. Καταγγελία µπορεί να υποβληθεί συµπληρώνοντας τυποποιηµένο έντυπο στην ιστοσελίδα του Μητρώου. Το έντυπο αυτό περιέχει πληροφορίες για τον καταγγελλόµενο εγγεγραµµένο, ονοµατεπώνυµο και στοιχεία επικοινωνίας του καταγγέλλοντος, και λεπτοµέρειες για τα καταγγελλόµενα, συµπεριλαµβανοµένων καταρχήν εγγράφων και λοιπών στοιχείων που τεκµηριώνουν την καταγγελία. Ανώνυµες καταγγελίες δεν λαµβάνονται υπόψη. 2. Η καταγγελία πρέπει να προσδιορίζει µια ή περισσότερες διατάξεις του κώδικα δεοντολογίας που ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι παραβιάσθηκαν. Καταγγελίες για πληροφορίες καταχωρηθείσες στο Μητρώο διεκπεραιώνονται ως ισχυρισµοί για παραβίαση του στοιχείου δ) του κώδικα δεοντολογίας Οι καταγγέλλοντες οφείλουν καταρχήν να συνυποβάλλουν έγγραφα και/ή λοιπά στοιχεία που να τεκµηριώνουν την καταγγελία τους. Φάση 2: Απόφαση περί παραδεκτού 4. Η κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας: α) επαληθεύει πως έχουν υποβληθεί επαρκή στοιχεία που τεκµηριώνουν την καταγγελία, υπό µορφή εγγράφων, λοιπού γραπτού υλικού ή προσωπικών δηλώσεων για να είναι παραδεκτά, τα κρίσιµα αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει καταρχήν να πηγάζουν είτε από τον ίδιο τον καταγγελλόµενο εγγεγραµµένο είτε από έγγραφο τρίτου, β) επί τη βάσει αυτής της επαλήθευσης, αποφασίζει για το παραδεκτό της καταγγελίας, γ) εάν κρίνει την καταγγελία παραδεκτή, πρωτοκολλεί την καταγγελία και ορίζει προθεσµία (20 εργάσιµες ηµέρες) για την απόφαση περί του βασίµου της καταγγελίας. 5. Εάν η καταγγελία κριθεί µη παραδεκτή, ο καταγγέλλων ενηµερώνεται µε επιστολή που παραθέτει το σκεπτικό της απόφασης αυτής. Εάν η καταγγελία κριθεί παραδεκτή, διερευνάται σύµφωνα µε τη διαδικασία που ορίζεται κατωτέρω. Φάση 3: ιερεύνηση 6. Αφού πρωτοκολλήσει την καταγγελία, η κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας ενηµερώνει εγγράφως τον καταγγελλόµενο εγγεγραµµένο για την καταγγελία που έγινε εις βάρος του και το περιεχόµενό της, και τον καλεί να υποβάλει εντός 10 εργάσιµων ηµερών εξηγήσεις, επιχειρήµατα ή άλλα στοιχεία προς υπεράσπισή του. 1 Σύµφωνα µε το εν λόγω στοιχείο δ), οι εγγεγραµµένοι, στις σχέσεις τους µε τα όργανα της ΕΕ και τα Μέλη, τους µονίµους και λοιπούς υπαλλήλους τους, καλούνται «να µεριµνούν ώστε, στο βαθµό που τους είναι δυνατόν να γνωρίζουν, οι πληροφορίες τις οποίες παρέχουν κατά την εγγραφή και εν συνεχεία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους εκείνων που εµπίπτουν στο πεδίο του Μητρώου να είναι πλήρεις, επικαιροποιηµένες και µη παραπλανητικές».

16 7. Όλες οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν κατά τη διερεύνηση θα εξετασθούν από την κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας. 8. Η κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας µπορεί να αποφασίσει να ακούσει τον καταγγελλόµενο εγγεγραµµένο ή τον καταγγέλλοντα. Φάση 4: Απόφαση επί της καταγγελίας 9. Εάν η διερεύνηση καταδείξει ότι η καταγγελία είναι αβάσιµη, η κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας ενηµερώνει τα δυο µέρη για τη σχετική απόφαση. Εάν η καταγγελία γίνει δεκτή, η εγγραφή του καταγγελθέντος στο Μητρώο µπορεί να ανασταλεί προσωρινώς µέχρις ότου διευθετηθεί το πρόβληµα (βλ. παράγραφοι 11 έως 14 κατωτέρω) ή µπορεί να του επιβληθούν µέτρα εκτεινόµενα από την µακροπρόθεσµη αναστολή εγγραφής στο Μητρώο µέχρι την διαγραφή του εγγεγραµµένου από αυτό και την ανάκληση, όπου απαιτηθεί, κάθε κάρτας εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (βλ. φάσεις 6 και 7 κατωτέρω). Φάση 5: Μέτρα σε περίπτωση µη συµµόρφωσης προς τον κώδικα δεοντολογίας 10. Τα µέτρα που δύνανται να επιβληθούν σε περίπτωση µη συµµόρφωσης προς τον κώδικα δεοντολογίας εκτείνονται από την προσωρινή αναστολή εγγραφής µέχρι τη διαγραφή από το Μητρώο (βλ. πίνακα κατωτέρω). 11. Εάν διαπιστωθεί εσφαλµένη ή ελλιπής καταχώρηση στοιχείων στο Μητρώο, ο εγγεγραµµένος καλείται να διορθώσει τα στοιχεία εντός οκτώ εβδοµάδων, διάστηµα κατά το οποίο η εγγραφή του τελεί υπό αναστολή. Οι κάρτες εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν έχουν εκδοθεί, δεν ανακαλούνται κατά το διάστηµα αυτό. 12. Εάν ο εγγεγραµµένος διορθώσει τα στοιχεία εντός της προθεσµίας των οκτώ εβδοµάδων που ορίζεται στην παράγραφο 11, η εγγραφή του εν λόγω εγγεγραµµένου επανενεργοποιείται. Εάν ο εγγεγραµµένος δεν προβεί στις δέουσες ενέργειες εντός της προθεσµίας των οκτώ εβδοµάδων που ορίζεται στην παράγραφο 11, µπορεί να του επιβληθεί ένα µέτρο. 13. Εάν ο εγγεγραµµένος ζητήσει περισσότερο χρόνο για να διορθώσει τα στοιχεία σύµφωνα µε την παράγραφο 11, και παρουσιάσει επαρκείς λόγους για το αίτηµα αυτό, η περίοδος αναστολής µπορεί να παραταθεί. 14. Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης προς τον κώδικα δεοντολογίας για άλλους λόγους, η εγγραφή του εν λόγω εγγεγραµµένου αναστέλλεται για διάστηµα οκτώ εβδοµάδων, εντός του οποίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαµβάνουν την τελική απόφαση περί επιβολής ή µη κάποιου µέτρου. 15. Οποιαδήποτε απόφαση διαγραφής ενός εγγεγραµµένου από το Μητρώο συνεπάγεται επίσης απαγόρευση νέας εγγραφής του για διάστηµα ενός ή δυο ετών. Φάση 6: Απόφαση περί του µέτρου που θα επιβληθεί 16. Οι αρµόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συντάσσουν από κοινού ένα σχέδιο απόφασης για το µέτρο που θα επιβληθεί και το διαβιβάζουν για τελική απόφαση στους Γενικούς Γραµµατείς των εν λόγω οργάνων.

17 Ενηµερώνονται σχετικώς οι αρµόδιοι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 17. Η κοινή Γραµµατεία του Μητρώου ιαφάνειας ενηµερώνει αµέσως και τα δυο µέρη (τον καταγγέλλοντα και τον εγγεγραµµένο εις βάρος του οποίου έγινε η καταγγελία) για το µέτρο που αποφασίστηκε και θέτει σε εφαρµογή το µέτρο αυτό. Φάση 7: Αφαίρεση (εάν απαιτηθεί) των καρτών εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 18. Σε περίπτωση που µια απόφαση σχετικά µε την διαγραφή από το Μητρώο συνεπάγεται την αφαίρεση της κάρτας ή των καρτών εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γενικός Γραµµατέας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την διαβιβάζει στον αρµόδιο Κοσµήτορα, ο οποίος καλείται να εγκρίνει την ανάκληση αυτών των καρτών εισόδου που κατέχει ο συγκεκριµένος φορέας ή άτοµο. 19. Ο εγγεγραµµένος καλείται να επιστρέψει εντός 15 ηµερών όλες ή ορισµένες από τις κάρτες εισόδου του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

18 Πίνακας διαθέσιµων µέτρων σε περίπτωση µη συµµόρφωσης προς τον κώδικα δεοντολογίας Είδος παραβίασης Μέτρο Καταχώρηση του µέτρου στο Μητρώο 1 Άνευ προθέσεως παραβίαση, διορθωθείσα αµέσως Γραπτή κοινοποίηση αποδοχής των καταγγελλοµένων και διόρθωσής τους Όχι Ανάκληση καρτών εισόδου στο ΕΚ Όχι 2 Εκ προθέσεως παραβίαση του κώδικα που απαιτεί αλλαγή συµπεριφοράς ή διόρθωση στοιχείων στο Μητρώο εντός καθορισµένης προθεσµίας Προσωρινή αναστολή εγγραφής για περίοδο µέχρι έξη µηνών ή µέχρις ότου γίνει η απαιτούµενη διόρθωση εντός της καθορισµένης προθεσµίας Ναι, κατά την περίοδο αναστολής της εγγραφής Όχι 3 Συνεχιζόµενη παραβίαση του κώδικα - µη τροποποίηση συµπεριφοράς - µη διόρθωση στοιχείων εντός της καθορισµένης προθεσµίας ιαγραφή από το Μητρώο για ένα έτος Ναι Ναι 4 Σοβαρή, εκ προθέσεως παραβίαση του κώδικα ιαγραφή από το Μητρώο για δύο έτη Ναι Ναι

Σχέδιο Συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθιέρωση ενός "Μητρώου Διαφάνειας"

Σχέδιο Συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθιέρωση ενός Μητρώου Διαφάνειας Σχέδιο Συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθιέρωση ενός "Μητρώου Διαφάνειας" (Για: Οργανώσεις και άτομα που εργάζονται με ιδιότητα ανεξάρτητου συμμετέχοντος στη διαμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπρόεδρος Κύριο Martin SCHULZ Πρόεδρο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Κύριε Πρόεδρε,

Αντιπρόεδρος Κύριο Martin SCHULZ Πρόεδρο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Κύριε Πρόεδρε, Αντιπρόεδρος Κύριο Martin SCHULZ Πρόεδρο 19.12.2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Κύριε Πρόεδρε, Στις 12 Δεκεμβρίου 2013, η διοργανική Ομάδα Εργασίας υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή της Επιτροπής για την αναθεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2291(ACI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2291(ACI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2010/2291(ACI) 2.3.2011 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη σύναψη διοργανικής συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην πρόταση διοργανικής συμφωνίας. σχετικά με υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην πρόταση διοργανικής συμφωνίας. σχετικά με υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.9.2016 COM(2016) 627 final ANNEXES 1 to 4 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην πρόταση διοργανικής συμφωνίας σχετικά με υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας EL EL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. Διοργανική συμφωνία. σχετικά με υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας

Πρόταση. Διοργανική συμφωνία. σχετικά με υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.9.2016 COM(2016) 627 final Πρόταση Διοργανική συμφωνία σχετικά με υποχρεωτικό Μητρώο Διαφάνειας EL EL ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2292(REG)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2292(REG) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2010/2292(REG) 2.3.2011 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέχεια της δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 627 final ANNEXES 1-4.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 627 final ANNEXES 1-4. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 12882/16 ADD 1 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: API 99 INST 396 POLGEN 114 AG 14 Για τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας: Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων:

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας: Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων: ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Η δήλωση αυτή αφορά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο ερευνών για κρατικές ενισχύσεις που διενεργεί η Επιτροπή και άσκησης συναφών καθηκόντων προς το κοινό

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 2. Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες. Άρθρο 55. Αρμοδιότητα

Τμήμα 2. Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες. Άρθρο 55. Αρμοδιότητα Τμήμα 2 Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες Άρθρο 55 Αρμοδιότητα 1. Κάθε εποπτική αρχή είναι αρμόδια να εκτελεί τα καθήκοντα και να ασκεί τις εξουσίες που της ανατίθενται σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις P7_TA(2014)0408 Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Κεφάλαια:

Διαβάστε περισσότερα

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 4 Οκτωβρίου 2012 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2010/0197 (COD) 11917/1/12 REV 1 WTO 244 FDI 20 CODEC 1777 PARLNAT 324 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.11.2014 COM(2014) 698 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρώσεις ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων:

Συγκεντρώσεις ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων: ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Η δήλωση αυτή αφορά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο ερευνών σε υποθέσεις συγκεντρώσεων που διενεργεί η Επιτροπή. Τα δεδομένα που συλλέγονται και υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2014 COM(2014) 636 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 115/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27.4.2012 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 363/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με τους

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια έκθεση σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Διαφάνειας 2014

Ετήσια έκθεση σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Διαφάνειας 2014 Ετήσια έκθεση σχετικά με τη λειτουργία του Μητρώου Διαφάνειας 2014 Υποβάλλεται από τους Γενικούς Γραμματείς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2326(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2326(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2015/2326(INI) 25.2.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ετήσια έκθεση του 2014 για τον έλεγχο της εφαρμογής του δικαίου της Ένωσης (2015/2326(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.5.2016 COM(2016) 266 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2275(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2275(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 11.9.2012 2011/2275(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την 28η ετήσια έκθεση για τον έλεγχο της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ (2010) (2011/2275(INI))

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ L 332/126 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ (EE) 2015/2392 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Δεκεμβρίου 2015 για τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά την υποβολή αναφορών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/2080(INI) 23.8.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις δηλώσεις συμφερόντων των μελών της Επιτροπής - κατευθυντήριες γραμμές (2016/2080(INI)) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.2.2010 COM(2010) 49 τελικό 2010/0032 (COD) C7-0025/10 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την εφαρµογή της διµερούς ρήτρας διασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ της 25ης Μαρτίου 2004 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.4.2019 C(2019) 2962 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25.4.2019 για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου για τις ποσοστώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα:

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» Γενικής Γραμματείας την ΕΜΑ / το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:6110/11 FREMP 9 JAI 77 COHOM 34 JUSTCIV 16 JURINFO 4 Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2001 (14.02) (OR. en) 6387/11 FREMP 13 JAI 101 COHOM 44 JUSTCIV 19 JURINFO 5 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I/A» της: Γενικής Γραμματείας προς: την ΕΜΑ / το

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας Τμήμα 5 Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση Άρθρο 40 Κώδικες δεοντολογίας 1. Τα κράτη μέλη, οι εποπτικές αρχές, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της 17ης Ιουνίου 2004

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της 17ης Ιουνίου 2004 EL ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 17ης Ιουνίου 2004 για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισµού του γενικού συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ/2004/12) ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.10.2016 COM(2016) 656 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για τη θέση που θα λάβει η Ένωση στο πλαίσιο της υποεπιτροπής υγειονομικής και φυτοϋγειονομικής

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2010 σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧEΔΙΟ EΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2119(INI)

ΣΧEΔΙΟ EΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2119(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 5.12.2013 2013/2119(INI) ΣΧEΔΙΟ EΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την 29η ετήσια έκθεση για τον έλεγχο της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ (2011) (2013/2119 (INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους οι βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΤΗΤΑ υρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 19.5.2016 ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΤΗΤΑ Θέμα: Αιτιολογημένη γνώμη του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Πολωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0308 (NLE) 14708/17 ADD 1 TRANS 506 COWEB 137 ELARG 85 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720. Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720 Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Περιορισµός της χρήσης ορισµένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισµό ***I

Περιορισµός της χρήσης ορισµένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισµό ***I P7_TA(2010)0431 Περιορισµός της χρήσης ορισµένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισµό ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 24ης Νοεµβρίου 2010 σχετικά µε την πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310 9.5.2008 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 115/181 ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 310 (πρώην άρθρο 268 της ΣΕΚ) 1. Όλα τα έσοδα και τα έξοδα της Ένωσης, πρέπει να προβλέπονται για

Διαβάστε περισσότερα

ιασυνοριακή µεταφορά της καταστατικής έδρας των εταιρειών

ιασυνοριακή µεταφορά της καταστατικής έδρας των εταιρειών P6_TA(2009)0086 ιασυνοριακή µεταφορά της καταστατικής έδρας των εταιρειών Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 0ης Μαρτίου 2009 που περιέχει συστάσεις προς την Επιτροπή σχετικά µε τη διασυνοριακή µεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 320/40 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/1996 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Δεκεμβρίου 2018 για τη θέσπιση εσωτερικών κανόνων σχετικά με την παροχή πληροφοριών στα υποκείμενα των δεδομένων και τον περιορισμό ορισμένων δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

6170/17 ΣΠΚ/γομ 1 DGC 2B

6170/17 ΣΠΚ/γομ 1 DGC 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) 6170/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες COHOM 16 CONUN 54 SOC 81 FREMP

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0133/11. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0133/11. Τροπολογία 11.9.2017 A8-0133/11 11 Παράγραφος 23 23. πιστεύει ότι επείγει η θέσπιση ενός κατάλληλου συστήματος ελέγχου των διαβιβάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχουν οι καταχωρισθέντες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 112 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 26 Απριλίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Απόφαση της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αθήνα, 22 Μαρτίου 2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που υπεβλήθη από τη συµπροεδρία της οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0024/1. Τροπολογία. Eleonora Evi, Rosa D Amato, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0024/1. Τροπολογία. Eleonora Evi, Rosa D Amato, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 6.2.2019 A8-0024/1 1 Αιτιολογική σκέψη B Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι το δικαίωμα αναφοράς ενισχύει την ανταποκρισιμότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναντι των πολιτών και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2016 COM(2016) 421 final 2016/0194 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8841/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 66/2018

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8841/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 66/2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 09-11-2018 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8841/09-11-2018 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 66/2018 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 22.7.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 216/19 IV (Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής για την αξιολόγηση του αντικτύπου

Κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής για την αξιολόγηση του αντικτύπου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2014)0069 Κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής για την αξιολόγηση του αντικτύπου Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

η µάλλον ευρύτερη αναγνώριση του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η θέσπιση διατάξεων για την ενισχυµένη συνεργασία στον τοµέα της ΚΕΠΠΑ.

η µάλλον ευρύτερη αναγνώριση του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η θέσπιση διατάξεων για την ενισχυµένη συνεργασία στον τοµέα της ΚΕΠΠΑ. ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Bρυξέλλες, 30 Αυγούστου 2000 (01.09) (OR. fr) CONFER 4766/00 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕ ΡΙΑΣ Θέµα : ιακυβερνητική ιάσκεψη 2000 Ενισχυµένη συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

8529/17 ΘΚ/ριτ/ΠΜ 1 DRI

8529/17 ΘΚ/ριτ/ΠΜ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0110 (COD) 8529/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη το άρθρο 192, δεύτερη παράγραφος, της Συνθήκης ΕΚ,

έχοντας υπόψη το άρθρο 192, δεύτερη παράγραφος, της Συνθήκης ΕΚ, P6_TA(2009)0389 Εφαρµογή της πρωτοβουλίας των πολιτών Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Μαϊου 2009 µε το οποίο ζητείται από την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας EL Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο Ιανουαρίου 2001 - Φεβρουαρίου 2002 14 Μαρτίου 2002 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή......3

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27.10.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 299/13 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 994/2012/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 25ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση μηχανισμού ανταλλαγής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 16.6.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ (52/2011) Θέμα: Αιτιολογημένη γνώμη του Cortes Generales του Βασιλείου της Ισπανίας σχετικά με την πρόταση οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.8.2018 COM(2018) 567 final 2018/0298 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 391/2009 όσον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 11.02.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέµα: Αναφορά 0130/2007, του Γεώργιου Φλωρά, ελληνικής ιθαγένειας, εξ ονόµατος του βιβλιοπωλείου «Φλωράς Κόσµος», σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II

P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου 2011 σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση εν όψει

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483),

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483), P7_TA-PROV(20)0526 Επιστρεπτέα ενίσχυση και χρηµατοοικονοµική τεχνική ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ης εκεµβρίου 20 σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

9664/19 ΘΚ/μκρ 1 JAI.2

9664/19 ΘΚ/μκρ 1 JAI.2 Βρυξέλλες, 27 Μαΐου 2019 (OR. en) 9664/19 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 9296/19 Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: 6110/19 ADD1 Θέμα: JAI 575 COPEN 233 CYBER 180 DROIPEN 88 JAIEX

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΣΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΣΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Καταναλωτικά αγαθά Αυτοκινητοβιοµηχανία ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΟ Ο ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ (CATP-AT) ENTR/04-EL Bρυξέλλες,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας Κανονισμός Λειτουργίας Υπηρεσίας Παροχής Συνδρομής και Πληροφόρησης για θέματα Διαφθοράς «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!» Α. ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 1. Υπηρεσία Παροχής Συνδρομής και Πληροφόρησης για θέματα Διαφθοράς 1.1. Το Σωματείο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 17.6.2017 L 155/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1018 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Ιουνίου 2016 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/65/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0158/18. Τροπολογία. Sergio Gaetano Cofferati εξ ονόµατος της Οµάδας S&D

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0158/18. Τροπολογία. Sergio Gaetano Cofferati εξ ονόµατος της Οµάδας S&D 3.6.2015 A8-0158/18 Τροπολογία 18 εξ ονόµατος της Οµάδας S&D Έκθεση A8-0158/2015 Τροποποίηση της οδηγίας 2007/36/ΕΚ όσον αφορά την ενθάρρυνση της µακροπρόθεσµης ενεργού συµµετοχής των µετόχων και της οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2016)0253 Σύσταση, καθορισμός αρμοδιοτήτων, αριθμητική σύνθεση και διάρκεια θητείας εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελλόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.8.2015 COM(2015) 389 final 2015/0180 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό της θέσης της Ένωσης κατά την 12 η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του

Διαβάστε περισσότερα

14599/14 ROD/ag,alf DGC 2

14599/14 ROD/ag,alf DGC 2 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0273 (NLE) 14599/14 COEST 383 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

B8-0311/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού

B8-0311/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 25.11.2014 B8-0311/2014 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού σχετικά µε την αναθεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.3.2018 C(2018) 1558 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.3.2018 σχετικά με τα διαδικαστικά στάδια της διαβούλευσης για τον καθορισμό του καθεστώτος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα P7_TA(2012)0250 Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Συµβούλιο της 13ης Ιουνίου 2012 σχετικά µε τον ειδικό εντεταλµένο της ΕΕ για τα ανθρώπινα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.3.2014 COM(2014) 149 final 2014/0086 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0399 (COD) 6932/18 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία INST 96 JUR 109

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.11.2017 COM(2017) 661 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την επανεξέταση των άρθρων 13, 18 και 45 όσον αφορά τις εξουσίες

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2015)0237 Κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση: αίτηση EGF/2015/000 TA 2015 Τεχνική βοήθεια με πρωτοβουλία της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.3.2016 COM(2016) 147 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει συσταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Εγκρίθηκε στις 26 Noεμβρίου 2013 Αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0468 Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης: εκ νέου δέσμευση των υπολοίπων ποσών ***I Τροπολογίες του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίµων

Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίµων ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίµων 17.6.2013 2012/0279(NLE) *** ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση απόφασης του Συµβουλίου που αφορά τη

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) 8622/18 WTO 110 SERVICES 36 FDI 24 COMER 43 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 26.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 188/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Φεβρουαρίου 2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 91/414/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2016 COM(2016) 798 final 2016/0399 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την προσαρμογή διαφόρων νομικών πράξεων στον τομέα της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.11.2014 COM(2014) 715 final 2014/0339 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατάργηση ορισμένων πράξεων στον τομέα της αστυνομικής

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I

P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 12ης Μαρτίου 2014 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.7.2018 C(2018) 4432 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13.7.2018 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νοµικών Θεµάτων 23.6.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ (55/2011) Θέµα: Αιτιολογηµένη γνώµη του Cortes Generales του Βασιλείου της Ισπανίας σχετικά µε την πρόταση κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.10.2016 COM(2016) 650 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την άσκηση της εξουσιοδότησης που ανατέθηκε στην Επιτροπή βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12841/15 INST 349 DELACT 131 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2018) 249 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2018) 249 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Μαΐου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0117 (NLE) 8534/18 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2326/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 6/2019

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2326/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 6/2019 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ Αθήνα, 27-03-2019 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2326/27-03-2019 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 6/2019 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη την κοινή θέση του Συμβουλίου κατά την πρώτη ανάγνωση (16446/1/2010 C7-0427/2010),

έχοντας υπόψη την κοινή θέση του Συμβουλίου κατά την πρώτη ανάγνωση (16446/1/2010 C7-0427/2010), P7_TA-PROV(2011)0031 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως (τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1889/2006) ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.10.2014 COM(2014) 668 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση του εσωτερικού κανονισμού της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες,. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της που τροποποιεί τον κανονισµό (EΚ) αριθ. 773/2004 σχετικά µε τη διεξαγωγή των διαδικασιών διευθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για 6.3.2019 A8-0435/6 Τροπολογία 6 Danuta Maria Hübner εξ ονόματος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων Έκθεση A8-0435/2018 Mercedes Bresso, Rainer Wieland Προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο

Διαβάστε περισσότερα